Předražená kachnata IN.běžců

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Lubor

5.5.2016 19:50
Lubor

XXX.XXX.184.161

Nechápu jak může někdo prodávat 1.den až týden stará kachnata IN.běžců za 150 Kč, ks -i 100 kč je moc za prokřížené bar.rázy. Lidi probere se.. nechte je u sebe alespon do 2-3 týdnů a pak je nabízejte za 150 Kč za ks.

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.5.2016 19:54

Lubor napsal(a):
Nechápu jak může někdo prodávat 1.den až týden stará kachnata IN.běžců za 150 Kč, ks -i 100 kč je moc za prokřížené bar.rázy. Lidi probere se.. nechte je u sebe alespon do 2-3 týdnů a pak je nabízejte za 150 Kč za ks.

Když to někdo koupí, co by nenabízeli

Lubor

5.5.2016 19:59
Lubor

XXX.XXX.184.161

Možná koupí, ale že to není těm, co je nabízejí takhle malé a za takové cifry blbé.. odrbat lidi na penězích a navíc prodávat tak malé a náchylné prcky..

5.5.2016 20:18
jako001

XXX.XXX.109.93

Lubor napsal(a):
Možná koupí, ale že to není těm, co je nabízejí takhle malé a za takové cifry blbé.. odrbat lidi na penězích a navíc prodávat tak malé a náchylné prcky..

Tak si pozrite uletenè ceny na sk bazosi nemaju hanbu pytat aj 10 euro za kus kacatka.IB su v mode tak narafaly ceny.

6.5.2016 21:17

jako001 napsal(a):
Tak si pozrite uletenè ceny na sk bazosi nemaju hanbu pytat aj 10 euro za kus kacatka.IB su v mode tak narafaly ceny.

Nie všetko čo sa ponúka sa aj predáva . Kým tie káčatá predajú, ubehne aj mesiac, takže tá cena bude nakoniec OK .

6.5.2016 23:43
ovecka

XXX.XXX.203.146

Lubor napsal(a):

Pokud se nemýlím, tak funguje zákon nabídky a poptávky a ceny jsou smluvní. Tedy si mohu určit cenu jakou chci a pokud ji někdo akceptuje, tak je to jeho, volba. Každý přeci ví, do čeho jde.
Z pohledu kachněte je lepším prodej ve stáří 1-3 dny než 3 týdny. Malé kachně si za daleko menšího stresu zvykne na nové prostředí, postupně se setkává s bakteriemi typickými pro nové prostředí a je od začátku krmeno jediným majitelem.
Pro kachňata ve 3 týdnech je stres daleko větší - nejen změna prostředí, tlak nových bakterií, ale navíc i změna krmiva. Kachňata nejsou koťata nebo štěňata, závislá na matce, abychom zde bojovali za správnou dobu odstavu. Dana.

7.5.2016 03:57
nomad72

XXX.XXX.234.117

Ovca, s druhou časťou tvojho príspevku nesúhlasím !vôbec ! keď sa budeme baviť o kačkách všeobecne, a nielen o IB...prosím ťa, aký stres ?odoberiem kačke kačičky vo veku trebárs jeden deň... dám ich do sucha, pod infra lampu, čistá pitná voda, kvalitné kŕmenie, a ver, že tie kačičky si ani nevšimnú, že nemajú mater, tak im bude dobre... a to isté platí a bude platiť, či budú mať týždeň, dva, tri atď... dobre si napísala, kačka nie je mačka, alebo pes... lebo, keď kúpiš malé kačiatko, v akomkoľvek veku, na betón ho nedáš hneď do výbehu ako dospelú kačku, ale ho strčíš rovno do odchovne, tak ako som písal vyššie... a o premiestňovaní kačiek aj dospelých to platí rovnako... z vlastnej skúsenosti, viem, že sa zabývajú okamžite, hneď si nájdu miesto na nocľah, a tvária sa, ako by to poznali od vyliahnutia... dokonca aj nové krmivo budú prijímať okamžite a bez výhrad, dokonca sa nechajú novým majiteľom kŕmiť z ruky... a ver, že viem o čom píšem, však to hádam sleduješ v inom vlákne... a od včera mám vyliahnuté kačičky spod kačky č.1 a ak s nimi vyjde dnes von, tak ti pridám fotku.

7.5.2016 06:14
nomad72

XXX.XXX.234.97

PS : načo kupovať predražené indické bežce, keď tú istú robotu spravia napríklad pižmové kačky... tie sa dajú na rozdiel od IB nakoniec zjesť...

7.5.2016 08:01

nomad72 napsal(a):
PS : načo kupovať predražené indické bežce, keď tú istú robotu spravia napríklad pižmové kačky... tie sa dajú na rozdiel od IB nakoniec zjesť...

Souhlasím! Pižmovka je vděčná.Hodně se napase najde krmivo, sama vysedí odvodí. Takže pokud má někdo dost velký travnatý výběh má nenáročný zdroj dobrého masa. Jen nevím zda bude taky tak vehementně sbírat ty slimáky? To klasické kachny/pekingské, brojlerové atd/ je žerou to vím ale zase strašně moc řvou. Takže také nejsou pro každého.

7.5.2016 08:14
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Já bych to viděla tak, že když je někdo chce koupit za tuhle cenu, tak ať si je koupí. Docela tuhle módní vlnu běžců podporuju. Protože jakákoli kachna lepší než sypat chemii do záhonků.

A s těma cenama, nedávno u nás byl kamarád, který nakupuje v Českých Budějovicích na trhu vejce za 8 Kč! Prý jsou to bio vejce a pán má do půl hodiny prodáno. Když jsem to slyšela, tak se nedivím ničemu.

7.5.2016 09:34
nomad72

XXX.XXX.234.230

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Souhlasím! Pižmovka je vděčná.Hodně se napase najde krmivo, sama vysedí odvodí. Takže pokud má někdo dost velký travnatý výběh má nenáročný zdroj dobrého masa. Jen nevím zda bude taky tak vehementně sbírat ty slimáky? To klasické kachny/pekingské, brojlerové atd/ je žerou to vím ale zase strašně moc řvou. Takže také nejsou pro každého.

Nemaj obavy, pižmovky žerú aj bez ulity, aj s ulitou... mám to odsledované... dokonca tie s ulitou dokáže pekne rozbiť, a zožrať

lentak

7.5.2016 10:15
lentak

XXX.XXX.232.0

No pridite na slovensko kde som videl v inzercii aj 15 euro za kaca..tyzdnove co je asi 400 KC...

7.5.2016 21:05
kastef

XXX.XXX.138.131

No popravdě, docela by mne zajímalo, zda ti lidi ty IB za ty ceny prodají...já letos malé kachničky oželím, nebot už se mi neprodaly jedny kuřátka- a to nabídlé za směšnou částku/ čisté plemeno, kombinované /, dokonce ani když sem zaručila přes polovinu slepiček/ už to bylo poznat/, takže kačky už letos nebudou-mám obavu jestli by se vůbec prodaly, o ceně nemluvím, určitě bych je měla za až moc slušnou cenu.Jaké máte zkušenosti s prodejem?
Ta vlna nadšení z běžců je podle mne už pryč.

8.5.2016 07:49
mgtka

XXX.XXX.92.43

Já třeba sháním srnčí zbarvení a těch je tady malinko, za pěkný pár bych si i připlatila.

8.5.2016 08:46
kastef

XXX.XXX.138.131

Jasně kor pokud jde o kačky z kroužkovaných chovů, tak to je jiná.Tam to musí být dráž.
Ale pokud jde o různé mixy barev, což mám i já-mám pěkně typové IB, nejsou křížení s jiným plemenem, ale jde o mix barev, takže za kachnátko bych chtěla jen nějakou normální částku.
Jinak ted sem koukala do inzercí, a těch předražených tam zas není tak moc-sou tam i kachnátka za normální peníze odpovídající kvalitě/ či nekvalitě/.Myslím že celkově je přeběžcováno.Proto letos se kačátek radši vzdám.

8.5.2016 08:58
ovecka

XXX.XXX.203.146

nomad72 napsal(a):
Ovca, s druhou časťou tvojho príspevku nesúhlasím !vôbec ! keď sa budeme baviť o kačkách všeobecne, a nielen o IB...prosím ťa, aký stres ?odoberiem kačke kačičky vo veku trebárs jeden deň... dám ich do sucha, pod infra lampu, čistá pitná voda, kvalitné kŕmenie, a ver, že tie kačičky si ani nevšimnú, že nemajú mater, tak im bude dobre... a to isté platí a bude platiť, či budú mať týždeň, dva, tri atď... dobre si napísala, kačka nie je mačka, alebo pes... lebo, keď kúpiš malé kačiatko, v akomkoľvek veku, na betón ho nedáš hneď do výbehu ako dospelú kačku, ale ho strčíš rovno do odchovne, tak ako som písal vyššie... a o premiestňovaní kačiek aj dospelých to platí rovnako... z vlastnej skúsenosti, viem, že sa zabývajú okamžite, hneď si nájdu miesto na nocľah, a tvária sa, ako by to poznali od vyliahnutia... dokonca aj nové krmivo budú prijímať okamžite a bez výhrad, dokonca sa nechajú novým majiteľom kŕmiť z ruky... a ver, že viem o čom píšem, však to hádam sleduješ v inom vlákne... a od včera mám vyliahnuté kačičky spod kačky č.1 a ak s nimi vyjde dnes von, tak ti pridám fotku.

Nomád nebudeme se handrkovat o slovíčka. Stres prožívá každé zvíře, pokud se změní podstatně podmínky jeho okolí. Je to normální pojmenování. Mně se vlivem stresu (vypnula jsem světlo) ušlapala 7 týdenní kuřata v kurníku, kde byla zvyklá již 10 dní. Přisvěcovala jsem 25W žárovkou kvůli adaptaci a také se u nás vrátily přízemní mrazíky.
Co se týká 3 týdenních kachňat, pokud jsem si kupovala cizí, tak byl téměř pokaždé nějaký úhyn do 5 dní. Když si dovezu mladší, toto se neděje. V obou případech je teplá odchovna samozřejmostí. Podle mých zkušeností, je mladší věk ke stresu tolerantnější. Jak u kuřat, tak u dalších mláďat. Dana.

8.5.2016 11:54

nomad72 napsal(a):

Mizivé percento ľudí si kupuje bežcov kvôli slimákom. Preto sú v móde bežci a nie pižmovky . Ak ťa to nezruinuje, kúp si párik a pochopíš

8.5.2016 12:00
nomad72

XXX.XXX.234.20

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Mizivé percento ľudí si kupuje bežcov kvôli slimákom. Preto sú v móde bežci a nie pižmovky . Ak ťa to nezruinuje, kúp si párik a pochopíš

Ak chceš, dám ti párik zadarmo...

8.5.2016 13:56

Poteší aj foto, to som fakt zvedavá

8.5.2016 15:01
kastef

XXX.XXX.138.131

No nějak se nám ta diskuze zvrtla, milí přátelé

Přidejte reakci

Přidat smajlík