Dobrý den, začínám s chovem kachen, můžete mi prosím někdo z Vás poradit. Koupila jsem 8 Pekingských kachen, jsou měsíc stará. Na noc je zavíráme do kachní boudy kde jedna kachna škube peří ostatním kachnám až je vidět kůže. I přesto že jsou krmeny krmnou směsí pro malé kachny, vitamíny, šrotem a dáváme jim i kopřivy a pamprdlíky i chleba, knedlík atd.Děkuji za jakoukoli radu.
Brýle pro kanibalismu by možná byly lepší a praktičtější, než oddělení.
Zkuste oboje, co bude vyhovovat vám.
http://www.driml-napajecky.cz/cz/drubez-holubi/pomucky-pro-chov/bryle-proti-kanibalismu-pro-drubez-vetsi-hranate-komplet-se-zavlackou-11887.html
.
Ne-chovatel

XXX.XXX.203.4
Díval jsem se na web Drimla a já prostě nechápu jak ta věc drží. Fotky jsou rozmazané (možná i záměrně) a všechny dva způsoby které, dle mne, připadají v úvahu jsem zavrhl jako zvrácené a překážející něčemu jinému (to by snad ty slepice opelichaly pro změnu stressem).
Pokud někdo napíšete.. tak ještě možná dovysvětlete. Ty dírky aby vůbec slepice něco viděly si vrtá (či propaluje) až každý na míru dané slepice? A to je stejná velikost jako pro slepici i pro kačenu?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Závlačka se protáhne jednou stranou brýlí, pak přes nozdry a druhou stranou brýlí, kde ji kontra háček zafixuje.
Ne-chovatel

XXX.XXX.221.231
Díky. Tak jsem tušil správně. A to se ta slepice po tom zákroku stane pokorná za jak dlouho? Myslím, že je to docela zásadní informace, nechcete přece lidi aby ta slepice zešílela...
P.S.
Myslím jsem měl možnost vidět jak slepice (i když možná geneticky predisponované) stresované stavbou v sousedství dopadly. Nic tak oškubaného jsem ještě neviděl. S tímhle na zobáku věřím, že jim to peří začne padat i bez toho aniž by si ho musely šklubat.
P.P.S.
Jako husa má dírky pěkně proti sobě a i si nozdry běžně proplachuje, při tom jimi proudí peříčka a vše co může... Ale slepice? Hladívám kohouty i slepičky po nozdrách běžně, ale něco jimi protáhnout by mne nenapadlo.