Parafín je lepší.Mám tři hrnce v jednom pařim 70°C 1-3 min, druhý mám na parafín, třetí na studenou vodu.Drůbež spařim a hodim do škubačky, pak příde parafín do kterého ponořim kačku a hned přendám do studené vody, toto provedu několikrát až se mi utvoří na kačce pořádná krusta parafínu, po té jí nechám ve studené vodě, kde krustu sloupnu a hle kačka je jako dětská prdelka.Po škubání přendám veškerý parafín ze studeného hrnce do horkého a přes cedník ho přeleju do kýble, kde mám na dně vařicí vodu (trochu pár cenťáčků)nechám schladnout do druhého dne a vyklopím jako bábovičku, parafín je připraven pro příště.
začátek
napsal(a):
Parafín je lepší.Mám tři hrnce v jednom pařim 70°C 1-3 min, druhý mám na parafín, třetí na studenou vodu.Drůbež spařim a hodim do škubačky, pak příde parafín do kterého ponořim kačku a hned přendám do studené vody, toto provedu několikrát až se mi utvoří na kačce pořádná krusta parafínu, po té jí nechám ve studené vodě, kde krustu sloupnu a hle kačka je jako dětská prdelka.Po škubání přendám veškerý parafín ze studeného hrnce do horkého a přes cedník ho přeleju do kýble, kde mám na dně vařicí vodu (trochu pár cenťáčků)nechám schladnout do druhého dne a vyklopím jako bábovičku, parafín je připraven pro příště.
Používáš parafín také na nástavky?
horal
napsal(a):
Používáš parafín také na nástavky?
Ne, používám fermež lněnou, kterou pořádně zahřeji a pak nástavek natřu a to samé použiji na dna, mám jednoduché, tak jich mám jednou tolik a při jarní výměně je očistím opálím a natřu, mají rok na to aby řádně vyschly, nástavky je dobré natřít aspoň 5 měsíců před použitím, vnitřek natřu jen u nových tedy jen jednou a venkovní dle potřeby.