Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.11.2016 10:18
karel 6210

XXX.XXX.145.49

Jak má být horká voda při paření drůbeže a jak pařit čínky aby nebyli chlupatý děkuji za radu.

17.11.2016 10:23
nomad72

XXX.XXX.234.96

Ahoj... ja zohrievam vodu na 72°°C a asi 3 minúty ju nechám vo vode... ale tie chlpy mi tam zostanú a to riešim fest ostrím nožíkom, ako by som ju oholil. niekto na tie chlpy používa vosk.

17.11.2016 10:49
maximus.chov

XXX.XXX.145.33

karel 6210 napsal(a):
Jak má být horká voda při paření drůbeže a jak pařit čínky aby nebyli chlupatý děkuji za radu.

Na chloupky jedině plamen

17.11.2016 11:04
začátek

XXX.XXX.4.22

Parafín je lepší.Mám tři hrnce v jednom pařim 70°C 1-3 min, druhý mám na parafín, třetí na studenou vodu.Drůbež spařim a hodim do škubačky, pak příde parafín do kterého ponořim kačku a hned přendám do studené vody, toto provedu několikrát až se mi utvoří na kačce pořádná krusta parafínu, po té jí nechám ve studené vodě, kde krustu sloupnu a hle kačka je jako dětská prdelka.Po škubání přendám veškerý parafín ze studeného hrnce do horkého a přes cedník ho přeleju do kýble, kde mám na dně vařicí vodu (trochu pár cenťáčků)nechám schladnout do druhého dne a vyklopím jako bábovičku, parafín je připraven pro příště.

17.11.2016 14:08
jahodapavel

XXX.XXX.225.3

Chlupy opálit plynovým hořákem. nebo svíčkou a pak vodou a kartáčem.

17.11.2016 19:38
horal

XXX.XXX.202.176

začátek napsal(a):
Parafín je lepší.Mám tři hrnce v jednom pařim 70°C 1-3 min, druhý mám na parafín, třetí na studenou vodu.Drůbež spařim a hodim do škubačky, pak příde parafín do kterého ponořim kačku a hned přendám do studené vody, toto provedu několikrát až se mi utvoří na kačce pořádná krusta parafínu, po té jí nechám ve studené vodě, kde krustu sloupnu a hle kačka je jako dětská prdelka.Po škubání přendám veškerý parafín ze studeného hrnce do horkého a přes cedník ho přeleju do kýble, kde mám na dně vařicí vodu (trochu pár cenťáčků)nechám schladnout do druhého dne a vyklopím jako bábovičku, parafín je připraven pro příště.

Používáš parafín také na nástavky?

17.11.2016 21:01
začátek

XXX.XXX.4.22

horal napsal(a):
Používáš parafín také na nástavky?

Ne, používám fermež lněnou, kterou pořádně zahřeji a pak nástavek natřu a to samé použiji na dna, mám jednoduché, tak jich mám jednou tolik a při jarní výměně je očistím opálím a natřu, mají rok na to aby řádně vyschly, nástavky je dobré natřít aspoň 5 měsíců před použitím, vnitřek natřu jen u nových tedy jen jednou a venkovní dle potřeby.

18.11.2016 06:48
horal

XXX.XXX.202.176

Já začal včelařit asi před pěti lety a tak se učím za pochodu. Díky za radu.

18.11.2016 09:51
nomad72

XXX.XXX.234.203

horal napsal(a):
Já začal včelařit asi před pěti lety a tak se učím za pochodu. Díky za radu.

Len 5? a ja som si myslel, že ty vsi sa so včelami narodil... podľa toho, čo som koštoval... klobúk dole, kamarát

Přidejte reakci

Přidat smajlík