Ne-chovatel

XXX.XXX.252.11
Zdravím.
Kdy běžně ukončíte selekci letošní drůbeže? Jde mi primárně o slepice a o to, zda ještě dáte opozdilcům do jara šanci (na pekáč či chov) nebo šup s nimi na pekáč i když vzrůst nic moc (a zjistit kolik zrovna oni sežerou (tedy snad i zrovna začali dohánět hejno, které je již méně žravé) není zrovna snadné)?
Ptám se teď, protože právě teď jsem vyhodnotil většinu jako vhodnou ke konzumaci, pochopitelně vyjma kusů co si nechávám. To že to bude v půlce prosince bylo jasné už před dvěma měsíci a jsem rád, že slepičky nezklamaly. Mimochodem vejce kříženců, v které jsem doufal a které jsem chtěl speciálně na maso (kohoutci, já měl k mému údivu samé slepičky), ty se mi podařilo dát jednomu zájemci o oplodněná vajíčka, ti šli na pekáč už před těmi dvěma měsíci. Neuvěřitelné že on skoro samé kohoutky a já o 14 dní později téměř samé slepičky.
Protože jsem při hledání nenarazil na podobnou informaci ani pro jinou drůbež, kladu otázku obecně a klidně sem přidejte své zkušenosti a postupy pro vše možné.
Ne-chovatel

XXX.XXX.170.124
Ještě jsem měl asi dodat, že snášku podle mne letos nevyhodnotím (a beztak to chce sledovat celý rok a vlastně tak nějak trvale a jen od těch co vyhovují si pak nechat vejce na množení), některé slepice mám totiž na dvojí užitkovost.
Myslím sice že jsem jedno vajíčko od letošních už viděl, ale snášet budou podle mne až na jaře. Možná kdybych jim přidal bílkovinu, drasticky navýšil její příjem (tak než se vrátí mrazy...), ale to nechci. Chci vidět naprosto přirozený cyklus (snad s výjimkou líhně, než bude dost kvočen), protože jen tak to budeme asi dělat do budoucna.
Uživatel s deaktivovaným účtem

U mňa sa všetko odvíja od priestorov. Ak je kohútikov viac, prví idú tí z menej peknými hrebeňmi aj keď váha nie je nič moc, zvyšok medzi tým začne preperovať, takže kŕmim ďalej, nič iné mi neostáva, po preperení už je jasné, čo ostane, takže ako stíham, tak to všetko spracúvam. Sliepočky si nechávam všetké, či už viac alebo menej vydarené.
Ne-chovatel
napsal(a):
Ještě jsem měl asi dodat, že snášku podle mne letos nevyhodnotím (a beztak to chce sledovat celý rok a vlastně tak nějak trvale a jen od těch co vyhovují si pak nechat vejce na množení), některé slepice mám totiž na dvojí užitkovost.
Myslím sice že jsem jedno vajíčko od letošních už viděl, ale snášet budou podle mne až na jaře. Možná kdybych jim přidal bílkovinu, drasticky navýšil její příjem (tak než se vrátí mrazy...), ale to nechci. Chci vidět naprosto přirozený cyklus (snad s výjimkou líhně, než bude dost kvočen), protože jen tak to budeme asi dělat do budoucna.
Bílkovinu jim klidně dejte a nebojte se, že si nebudete vědět rady s kopou vajec! přijdou mrazy a stejně neponesou, energii spotřebují na teplo pro sebe! líheń je dobrá věc, přirozeně líhnout je také dobré, ale už jste někdy líhnul pod kvočnou?záleží na tom, kolik kuřat chcete mít, na kvočny moc nesázejte, pokud se o ni nebudete denně starat, tak se to také nemusí podařit..držím palce.
Ne-chovatel

XXX.XXX.210.233
Líhnul jsem jak v líhni tak pod kvočnou. Já do budoucna sázím na kvočnu.
Kvočna má oproti mým kuřatům i vyšší skóre přežití. Ti co odchovávm já jsou drzí sýgři a ti nejsilnější a nejlépe rostoucí vždy zaplatí životem, že dělají po čem pendrek.
Ty od kvočny chodí dost dlouho spořádaně s ní. Zase se mne od určitého stáří začnou bát (nenechají se chytnout, kdo ví co jim nakukává - ona je přitom můj mazel) a srovná se to až je v pubertě zkrotím. Jak začnou snášet a přestanou utíkat tak jsou to moje slepičky. Ze snášejích dnes utíká jen kvočna, ale měli jsme Hudýnku a jedna Útěkářku a ty některé té drobotině daly základ a celkově to ještě vylepšily bresse se svou všeobecnou školou křováctví a překonávání plotů.
Problém je, že i přestože mi toto léto sem tam kvočelo kde co (jak to uvidělo pobíhat malá kuřátka), tak kvočnu mám stále jen jednu a ta už na jaře bude tříletá. Už bych potřeboval aby se něco z toho co vyseděla také pokvočnilo.
Předpokládám určité učení se a zdokonalování - protože kvočna mne například štve v tom, že je schopná kvočet i v době kdy vylíhnutá kuřata by nebyla životaschopná, také si neustále nanáší na hnízdo bokem od ostatních.
Nechávám si proto i její pozdní kuře (jedno z těch které jsem schopný spolehlivě identifikovat) a kuře od kvočny mrzáka (slepice která nemohla být kvočnou pro zranění nohy) i když větší poděsy jsem zatím neviděl.
Ne-chovatel

XXX.XXX.148.67
Ti co odchovávám já jsou drzí sýgři a ti nejsilnější a nejlépe rostoucí vždy zaplatí životem.
Takhle jsem mimochodem letos přišel o všechny čistokrevné bresse. Rostli rychleji... Zůstalo mi jedno bresse, kterému pes prokousl hlavu, vykřesalo se z toho ale už asi nenaroste.
U dalších vajec jsem již připustil křížení a čitokrevná slepice se nevylíhla žádná (kohoutci mají občas choutky na vše co nemají neustále k dispozici).
V jiném vlákně tu někdo hledal něco zmasilejšího. Nemám druhého kohouta čistého, ale myslím že je to díky krvi sussex, že se slepicemi bresse se líhne většinu kohoutů velmi zmasilá i rychle rostoucí. Ten komu jsem nechával ta vajíčka říkal něco o 3-4 měsíci a asi tak 3 kg (hmotnost posuzoval podle velikosti mých kohoutů, nevážil).
To co se pravděpodobně povedlo u něj byl můj záměr - mít maso. I když je možné že naše vlastní čistokrevné bresse, alespoň první měsíc, dva, rostou rychleji než jejich rodiče loni.
Nedám za to ruku do ohně, ale podle mne taky květnová kuřata rostou už úplně jinak než dubnová. O těch pozdějších není pochyb.

Problém je, že i přestože mi toto léto sem tam kvočelo kde co (jak to uvidělo pobíhat malá kuřátka), tak kvočnu mám stále jen jednu a ta už na jaře bude tříletá. Už bych potřeboval aby se něco z toho co vyseděla také pokvočnilo.
-
Tak to by ma teda nebavilo...sliepky sa majú niesť a nie kvokať kedy sa im zapáči.
Ne-chovatel

XXX.XXX.234.247
1. Toto léto bylo v mnohém výjmečné. Sousedovi se rozkvočila slepice (která jednoznačně není kvočnou, kvočna kvočí pravidelně) tak, že ji celé léto tak dvakrát denně topil. Vždycky jsem vyběhl co se děje mým slepičkám a on soused...
2. Když chcete vědět zda je mezi loňskými slepicemi kvočna, nemůžete jim zatrhnout že kvočí. Jinak bych je také nenechal. Ono to většinu rychle přešlo, ale měli jsme několik vln (zvířata na sebe vidí a pojímání a mláďata jsou zřejmě inspirující).
Jinak myslím, že mezi nimi jedna kvočna být může (a Bohu žel ji nerozeznám od ostatních). Seděla jak přibitá, ale jak jsem vypustil kuřátka mezi ostatní slepice (asi chyba, ale letos jsem to udělal tak abych nebyl za kvočnu/vodiče já - je katastrofa když se vám to pořád plete pod nohama) a ona je uviděla tak začala vydávat nikdy jindy neslyšené zvuky, nemohla od nich celý den odtrhnout oči, ale vstala přitom z vajec. Ty zvuky vydávala ještě několik dnů (já v nich slyšel strašné, ale opravdu strašné toužebné naříkání), od druhého dne se začala tulit k dominantnímu kohoutovi, který z toho byl napřed paf ale líbilo se mu to, a vydržela nějakou dobu v jeho těsné blízkosti (favoritkou je jiná slepice). Zda byla jednou z těch kvočících slepic nevím, značka co jsem jí udělal vzala brzy za své.
Ne-chovatel

XXX.XXX.237.121
"dodelavam posledni probirku, ale okoli me za to moc v lasce nema"
Jako že je zabíjíš, nebo že si jich moc necháváš?
Mi tu chodí kupodivu spousta lidí, kteří se rádi dívají na zvířata, obzvláště mláďata. Jak zmíním, že je to pro mne i maso a že někteří půjdou... vidím jak se někteří odtahují. Nejlepší je, že (jestli se nepletu) tak paní co mám zrovna mysli pracuje v čemsi jako mack donald, tedy prodává jakési jídlo co obsahuje snad i maso.
Spatne napsane..
Vadi jim, ze jich mam moc a tim padem jsou hlucni. Teda jednomu. Bylo jich 15 (mela jsem stesti na vetsinu kohoutu), ted 12. Ted uz vidim, jak vypadaji a zabijim podle casu.
Yolanda psala tip na zabiti vsech tech, co maji horsi hreben i kdyz maji mensi vahu. I tak se mi ale muze stat, ze mi zbyde vic kohoutu nez je pro jednoho meho souseda unosna mez.
Premyslela jsem udelat jim pristresek na druhem konci zahrady. Ale i tak asi budou kokrhat, kdyz uslysi ostatni kohouty v okoli a tim konkretniho souseda stvat.
Jak to resite vy nebo mate tolerantni sousedy?
Neviem sused chovà nejakè zdrobnelè aj velkè pre seba, ja màm momentàlne 13 kohutov maransiek a kosovskèho kokrhàca, orlovky su na kikirikanie moc mladè ale, co je zaujimavè ze byvam v takej vetsej dedine 4800 obyvatelov a veru ludia sa chodia pytat na domàce vajicka, ale je to vsetko mladè este nenesie teda okrem 3 atletiek hybridiek a dvoch tohtorocnych.momentàlne sa nosia len mlàdky hybridky skoro kazdy den màme dve vajicka.nie su to tie farmovè hybridy ale domàci misung cistokrvnych plemien.
coral
napsal(a):
Spatne napsane..
Vadi jim, ze jich mam moc a tim padem jsou hlucni. Teda jednomu. Bylo jich 15 (mela jsem stesti na vetsinu kohoutu), ted 12. Ted uz vidim, jak vypadaji a zabijim podle casu.
Yolanda psala tip na zabiti vsech tech, co maji horsi hreben i kdyz maji mensi vahu. I tak se mi ale muze stat, ze mi zbyde vic kohoutu nez je pro jednoho meho souseda unosna mez.
Premyslela jsem udelat jim pristresek na druhem konci zahrady. Ale i tak asi budou kokrhat, kdyz uslysi ostatni kohouty v okoli a tim konkretniho souseda stvat.
Jak to resite vy nebo mate tolerantni sousedy?
Odpisal som vàm.
Ne-chovatel

XXX.XXX.173.22
No já mám letošní kohoutky jen dva. Ty sice zkoušeli kykyrikat už tak před dvěma měsíci, ale minimálně co je cpu do kurníka tak po ránu ani nepípnou. Podle mne by to schytali od starých a já dokonce myslím, že nepípli už i měsíc předtím, když ještě spávali venku.
Podle mne jim musí stačit, jak dominantní kohout vždy po ránu čeká na bresáckého (myslím že i o něco těžšího, ale holt o 14 dní mladšího a pomaleji rostoucího) a jak ho prožene. Dva kurníky zatím mít nemohu.
Ne-chovatel

XXX.XXX.0.242
Já osobně mám teď v zimě (kdy jsou zavřená okna) někdy problém si uvědomit i ty dva staré, co se v kykyrikání doplňují (trumfují). Kurník je z fošen a ty něco utlumí. Také se k nim nedostane každý randál z venku, takže před čtvrtou se ozvou málokdy.
Ne-chovatel

XXX.XXX.171.43
Tím neříkám, že země/krajiny/státy Asie (i jinde) nemají úplně stejné mocenské ambice. Náš svět je zlý, ve zlém, patří zlému. Brzy všichni kdo kazí zem zaplatí.
Ne-chovatel

XXX.XXX.193.77
Jestli se vám zdá, že mám mizernou náladu, tak mám. Člověk od šesti na nohách a musím čekat do půl devátý, až se banka uráčí otevřít.
Musím zrušit účet u České (rakouské) spořitelny, protože vyslyšeli jakousi pitomou výzvu dezinformujícího webu a udělají vše proto aby nepodporovali informovanost lidí o tom jak se věci mají. Ne že by weby které navštěvuji od nich měli jedinou korunu, ale nemohu přeci dopustit aby mé peníze zneyžili na kdo ví jakou další VLASTIzrádnou činnost.
Proto vlasti, třikrát zdar, za republiku ani kámen nezvednout.
Ne-chovatel

XXX.XXX.0.70
Protilidské hodnoty, možný útok (minimálně charakteru dezinformace, jinak klasické kdo nevyje s námi je proti nám - jako za Hitlera, komunistů,...) i na vámi navštěvovaný web (o kterém smýšlíte odlišně nežli tvůrci níže uvedeného dezinformačního webu).
http://www.evropskehodnoty.cz/fungovani-ceskych-dezinformacnich-webu/weby_list/.
Ne-chovatel

XXX.XXX.0.70
Zatím je to jen o tom vytí, ale salámová metoda a postupné zaprodávání se je svinstvo... A Češi v historii mnohokrát potvrdily, že nejsou odolní, že jsou to děv ky sami sobě. Tak zbystřete zavčas (mnoho let nazpět) a ukočírujte situaci dokud jste toho schopni (vzmužit se bude třeba).
Takhle vládu, veškeré politiky minulé i budoucí a všechny ty parchanty kteří žijí z daní lidí v této zemi (minimálně 100 tisíc lidí přímo, dalšího 1/2 milionu tak nějak částečně - ty je třeba probrat z jejich snu o lehkém živobytí) vidět s ranečkem jít do brusele, to by bylo!
Temer nikdo neni odolny, viz experiment s vezenim.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Stanfordsk%C3%BD_v%C4%9Bze%C5%88sk%C3%BD_experiment
Tak snad je ucet zrusen a nalada se zlepsila :).
Ne-chovatel

XXX.XXX.82.112
Já nemám špatnou náladu, ani jsem vlastně neměl.
Jen když člověk vypustí jednu myšlenku, ta evokuje další. A když si právě uvědomuje, že nesnesitelné podmínky, pravidla chování i cíl (obdoba popsaného v tom vězeňském experimentu, díky za odkaz, úplně jsem zapoměl že něco takového proběhlo) si vytváří společnost sama, každý jeden jednotlivec, tak jsem chtěl mysl takového individua trochu nakopnout. Někomu stačí informace, kterou nemá, někomu nepomůže nic.
Banku vyřídím až budu mít cestu kolem. Utrácet kvůli takovým parchantům, kteří si za moje peníze dovolují vůbec něco dle vlastníého uvážení financovat (namísto aby byla služba levnější a lepší), něco co mne navíc poškozuje,... šdkoda peněz za cestu. Pár dnů odkladu už ničemu neuškodí.
Chtělo by to ale spíše run na vládu, jak už jsem napsal, ne na banku. Ona je v mnoha ohledech ta spořitelna (spíše díky lidem tam pracujím než čemukoli jinému) možná dnes lepší banky než ty druhé. Nedávno jsem je obíhal a tak mám určitou představu. Předpokládal bych, že ty ostatní se k jejich postoji brzy připojí, i když dcery italských a německých bank mají možná teď jiné starosti. Vzhledem k tomu kam se ubírá (či spíše již vydalo) Rakousko, by stejně bylo lepší Rakouskou ekonomiku nepodporovat, je to přímá podpora nepřítele (něco jako daněmi a odvody naši vládu a republiku) který již řádí i u nás (spící buňky, myšleno ne nepřítele vypadajícího jako jeden z vás - prý vaši bližní vaši spoluobčané, tu jsou již desetiletí a procitají docela rychle k aktivitě, zeptejte se vatřeba vašich dětí co je učí ve škole).
Tak mi to divadýlko odpusťte a přemýšlejte... A hlavně konejte víte-li jak.
Ne-chovatel

XXX.XXX.143.66
Tak zrovna dneska to kohoutek nevydržel a spustil, jeden (druhej má něco s nohou). V ohradě ho umravnil dominantní kohout, je hodný, ale asi mu to stačilo. Tak si zdrhnul a zkouší mu přizvukovat z druhé strany ohrady.
Ne-chovatel

XXX.XXX.193.32
Tak to se neozval jeden z těch dvou známých kohoutů, ale kohout třetí. Taková opravdu hodně velká a těžká slepice (mám jich takových ještě pár, tak jsem zvědav zda se i z další nakonec nevyklube kohout).
Doposud nekykyrikal, podle postoje ocasu ani per by to do něj jeden teda neřekl. Jediný poznávací znak, snad v tom, že to poznaly ostatní slepičky a zlehka mu oklovaly lalůčky, až má trochu krve na krku. Proto asi utekl.

ONE MAN SHOW
Ne-chovatel

XXX.XXX.237.229
One Man show.
Bohužel je to tak. Souvisí to s tím, že jurové došli, zůstali nám po nich jen ta jména. Snad právě následek dopuštěné auto-selekce našeho národa, naším nepřítelem.

napsal(a):
ONE MAN SHOW
Super pokračuj, to by ale chcelo vlastné vlákno
Ne-chovatel

XXX.XXX.171.75
Mnozí tu možná nevěříte na nepřítele ve vlastních řadách, dovolím si vám sem dát proto, pro zamyšlení, něco k tomu jak by bylo vhodné nakládat s přítelem vašeho dosavadního ne-nepřítele. Oni neustoupí ani o píď, cokoli dobudou nevydají dobrovolně a bez boje zpět.
Pravidla pro dhimmí (což je VĚŘÍCÍ nemuslim - což není oximoron a lze za takové považovat třeba ty jenž jsem nazval jako nepřítele ve vašich řadách kteří si možná myslí že situaci časem ovládnou, polo-otrok platící za to že zůstane na živu speciální dań - džizju) zavedl Umar II (Al-Turtúší, Sirádž al-Mulúk, str.229–30). Jeho smlouva zněla následovně:
Nebudeme v našich městech ani v jejich sousedství stavět nové kláštery, kostely, klášterní školy nebo mnišské cely, ve dne ani v noci nebudeme opravovat ty, které se rozpadají nebo se nacházejí v muslimských čtvrtích.
Naše brány budou otevřené pro kolemjdoucí a cestující. Poskytneme stravu a nocleh po dobu tří dnů všem muslimům, kteří pojedou kolem.
Nebudeme v našich kostelech nebo příbytcích poskytovat úkryt špehům, ani je ukrývat před muslimy.
Nebudeme veřejně projevovat svou víru, ani k ní nebudeme nikoho přivádět.
Nebudeme žádnému ze svých potomků bránit v tom, aby se stal muslimem, pokud si to bude přát.
Budeme projevovat úctu muslimům a povstaneme a uvolníme místo, pokud se muslimové budou chtít posadit.
Nebudeme se snažit vypadat jako muslimové napodobováním jejich oděvů.
Nebudeme jezdit na koni, ani nebudeme mít meč nebo nosit jakýkoli druh zbraně, ani zbraně vlastnit.
Nebudeme vyrývat arabské nápisy na naše pečetě. Nebudeme prodávat fermentované nápoje.
Zkrátíme si vlasy na přední části hlavy (kromě krátkého pramene vlasů udržovaného jako znak podřízenosti).
Budeme vždy oděni stejným způsobem, ať jsme kdekoli, a kolem pasu si uvážeme zunár. Nebudeme vystavovat kříže nebo své knihy u cest nebo tržnic užívaných muslimy. Kostelní zvony budou vyzvánět tlumeně.
Nebudeme zvyšovat hlas při vyprovázení mrtvých. Nebudeme přijímat otroky, kteří byli přiděleni muslimům.
Nebudeme stavět vyšší domy, než mají muslimové.
Kdokoli úmyslně udeří muslima, ztrácí ochranu danou touto dohodou.
No a tohle je už naprosto univerzální a blbuvzdorný návod. Nedělejte nic co poškodí víru a vaši společnost.
Český král Karel I. (římský císař Karel IV.) napsal v návrhu zákoníka (který nakonec nevešel v platnost) „MEISTAS CAROLINA“ následující:
„Pohanům či Saracénům naprosto zapovídáme a zakazujeme zřizovat si v našem nejkřesťanštějším Českém království obydlí nebo zakládat si dům; a přikazujeme, že nikdo z našich věrných poddaných nesmí ve svém domě na svým polích přijímat pohany či Saracény, leda by jim, jako pocestným procházejícím přes naše království do míst značně odlehlých nebo jako osobám pohybujícím se po našem království za obchodem či jinou záležitostí, posloužili coby hostitelé nebo stájníci vším potřebným a příhodným; to připouštíme, ovšem pouze potud, pokud to někomu nezpůsobí odpadnutí od katolické víry“.
Ne-chovatel

XXX.XXX.0.242
Ta poznámka vznikla naprosto blbě. Nakonec jsem, při snaze zhustit informaci, zmotal dvě věci dohromady.
On zde mluví k věřícím (ještě donedávna lidé veřejně se hlásící k nevíře neexistovali), bezvěrci by se nezabýval. Ale i když vy dnes řeknete, že jste věřícím a praktikujícím muslimem (žena následuje muže, jako poslušný pes - je až zarážející jak tedy někdo může připustit mít ve vládě ženu muslimku), nebudete mít v jejich společnosti (ve střední Evropě) status muslima a džizju budete muset platit. Toť můj názor. I tak bude sloužit jako lůza, kdykoli vhodná ke spáchání nečeho ohavného, jako odstrašující příklad, pro udržení terroru, aby se stále zmenšující se dav udržel ve správných mezích.
Zatím se přiměli jen k "poklidné" akci. Až se shodnou na vrchním imámovi, tak zapomenou na neshody mezi sebou a započnou otevřenou svatu válku proti celému světu.
Ne-chovatel

XXX.XXX.174.32
Chvíli to vypadalo, že by skutečným prvním muslimským státem stihlo být ještě Turecko, když už i ty zákony nahrazují učením se od zvrhlíka Mohameda.
Bude jím ale Evropa. Přes nesmysly psané po generace po papírech... nevhodných ani k vytření prd ele, není zde síla která je ochotná nepříteli vzdorovat.
Jsme podivná společnost bez společných hodnot, neexistuje snad již nic co by nás jako jednotlivce přesahovalo a tak již nelze mluvit ani o národu.
Jsme všehoschopné prodejné děv ky, co jim v žilách místo krve musí kolovat chcan ky. A tak spravedlivě obdržíme co zasluhujeme.
Dopustili jsme to, protože jsme takoví. Nebo jsme takoví, protože jsme to dopustili?
Každý z vás kdo ví co by měl dělat a nedělá to, hřeší a odplatou je a bude smrt. Zloba Boha na ty co kazí zem již dosahuje vrcholu a přichází trest. Ten trest však pro mnohé nemá být jen utrpením před smrtí (jak v těle tak definitivní po soudu), ale poslední možností uvědomit si svůj stav a svoji vzpouru proti Bohu, změnit smýšlení a činit pokání, přijmout nabídnutou milost a na poslední chvíli se tak ještě zachránit (neboť Otec Člověka miluje, je spravedlivý, hřích nestrpí).
Kašlete na vánoce, o podstatě světa a životu přemýšlejte. Možná zrovna vy kdo to čtete další šanci mít nebudete. Pro člověka lhůta končí s životem v těle.
lentak

XXX.XXX.70.94
Ne-chovatel
napsal(a):
Chvíli to vypadalo, že by skutečným prvním muslimským státem stihlo být ještě Turecko, když už i ty zákony nahrazují učením se od zvrhlíka Mohameda.
Bude jím ale Evropa. Přes nesmysly psané po generace po papírech... nevhodných ani k vytření prd ele, není zde síla která je ochotná nepříteli vzdorovat.
Jsme podivná společnost bez společných hodnot, neexistuje snad již nic co by nás jako jednotlivce přesahovalo a tak již nelze mluvit ani o národu.
Jsme všehoschopné prodejné děv ky, co jim v žilách místo krve musí kolovat chcan ky. A tak spravedlivě obdržíme co zasluhujeme.
Dopustili jsme to, protože jsme takoví. Nebo jsme takoví, protože jsme to dopustili?
Každý z vás kdo ví co by měl dělat a nedělá to, hřeší a odplatou je a bude smrt. Zloba Boha na ty co kazí zem již dosahuje vrcholu a přichází trest. Ten trest však pro mnohé nemá být jen utrpením před smrtí (jak v těle tak definitivní po soudu), ale poslední možností uvědomit si svůj stav a svoji vzpouru proti Bohu, změnit smýšlení a činit pokání, přijmout nabídnutou milost a na poslední chvíli se tak ještě zachránit (neboť Otec Člověka miluje, je spravedlivý, hřích nestrpí).
Kašlete na vánoce, o podstatě světa a životu přemýšlejte. Možná zrovna vy kdo to čtete další šanci mít nebudete. Pro člověka lhůta končí s životem v těle.
Neviem co hulite ale musi to byt dobry matros

Nechápu, že zde dokáže administrátor trpět takového xenofobního magora. Navíc grafomana s totálně vymytým mozkem (spíše dutinou po mozku) nechopného sebereflexe a navíc s vyjadřováním dlaždiče s nedodělanou základkou. Jen tu zasviní svými příspěvky vlákna a na normální dotazy a názory se nedostane. Prý věřící.Ha ha, dovolte mi se zasmát.
Samozřejmě čekám na svůj příspěvek i reakci od jedné nejmenované osoby.

napsal(a):
Nechápu, že zde dokáže administrátor trpět takového xenofobního magora. Navíc grafomana s totálně vymytým mozkem (spíše dutinou po mozku) nechopného sebereflexe a navíc s vyjadřováním dlaždiče s nedodělanou základkou. Jen tu zasviní svými příspěvky vlákna a na normální dotazy a názory se nedostane. Prý věřící.Ha ha, dovolte mi se zasmát.
Samozřejmě čekám na svůj příspěvek i reakci od jedné nejmenované osoby.
S tvojou pomocou si vybudoval imunitu voči takýmto príspevkom

Esoterická věštkyně Yolanda opět vyplodila hodnotný příspěvek.Jen tak dál.