Amroksky alebo plymutky

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

pokl

21.1.2017 11:23
pokl

XXX.XXX.185.244

Dobrý deň, potreboval by som radu, že ktoré plemeno si mám vybrať. amroksky alebo plymutky? farebne sú si podobné, ale mňa zaujíma úžitkovosť, povaha, či kvokajú alebo nie, ktorí kohút je agresívnejší a pod. vedel mi niekto v krátkosti poradiť, ktoré si mám vybrať?

21.1.2017 11:34
mysak

XXX.XXX.54.2

pokl napsal(a):
Dobrý deň, potreboval by som radu, že ktoré plemeno si mám vybrať. amroksky alebo plymutky? farebne sú si podobné, ale mňa zaujíma úžitkovosť, povaha, či kvokajú alebo nie, ktorí kohút je agresívnejší a pod. vedel mi niekto v krátkosti poradiť, ktoré si mám vybrať?

Zdravím, jednoduchá rada.. vyzkoušejte oboje. A i tak nebudete chytrý, protože z jednoho nebo dvou roků nejde dělat závěry. Musíte mít štěstí na linie. Jestli máte na mysli pl. pásikavé tak oproti amroxkám mají gen pro pomalé opeřování. V tom je rozdíl při jejich odchovu. Snáška bude na podobné úrovni. Maso také.

21.1.2017 20:09
slamos1

XXX.XXX.52.72

Roky jsem choval Plymutky bílé a potom i Amroksy, oboje plemeno hodnotím zhruba stejne, u obou je ale myslím znát že mají lepší snušku v zime než Dominanti a také snášejí tady na Vysočine dobře zimu.Možná bych řekl že Plymutka roste rychleji.Ale jinak pro me vynikající oboje.

21.1.2017 22:07
mysak

XXX.XXX.54.2

slamos1 napsal(a):
Roky jsem choval Plymutky bílé a potom i Amroksy, oboje plemeno hodnotím zhruba stejne, u obou je ale myslím znát že mají lepší snušku v zime než Dominanti a také snášejí tady na Vysočine dobře zimu.Možná bych řekl že Plymutka roste rychleji.Ale jinak pro me vynikající oboje.

Tak bílá asi určitě roste rychle... ale jak žíhaná?

Přidejte reakci

Přidat smajlík