pokl
XXX.XXX.185.244
Dobrý deň, potreboval by som radu, že ktoré plemeno si mám vybrať. amroksky alebo plymutky? farebne sú si podobné, ale mňa zaujíma úžitkovosť, povaha, či kvokajú alebo nie, ktorí kohút je agresívnejší a pod. vedel mi niekto v krátkosti poradiť, ktoré si mám vybrať?
pokl
napsal(a):
Dobrý deň, potreboval by som radu, že ktoré plemeno si mám vybrať. amroksky alebo plymutky? farebne sú si podobné, ale mňa zaujíma úžitkovosť, povaha, či kvokajú alebo nie, ktorí kohút je agresívnejší a pod. vedel mi niekto v krátkosti poradiť, ktoré si mám vybrať?
Zdravím, jednoduchá rada.. vyzkoušejte oboje. A i tak nebudete chytrý, protože z jednoho nebo dvou roků nejde dělat závěry. Musíte mít štěstí na linie. Jestli máte na mysli pl. pásikavé tak oproti amroxkám mají gen pro pomalé opeřování. V tom je rozdíl při jejich odchovu. Snáška bude na podobné úrovni. Maso také.
slamos1
napsal(a):
Roky jsem choval Plymutky bílé a potom i Amroksy, oboje plemeno hodnotím zhruba stejne, u obou je ale myslím znát že mají lepší snušku v zime než Dominanti a také snášejí tady na Vysočine dobře zimu.Možná bych řekl že Plymutka roste rychleji.Ale jinak pro me vynikající oboje.
Tak bílá asi určitě roste rychle... ale jak žíhaná?