Ahojte jedna sliepka ma nejake mokre perie na zadku a tusim aj od stolice. Ako keby mala hnacku. Pripajam foto. Neviem ci je to videt. Ako keby mala otvorenu kloaku a cele hnede.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6
Mám teď u dvou slepic to samo, ale vypadá to hůř, kůži okolo mají zarudlou a slepene peří jakoby od výkalů, pár dní budu dávat jen zrní a "suchou" stravu a počkám co bude, pokud se zhorší tak sekyrka, vápno a jáma...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Samozřejmě může mít slepice průjem, je to dle toho co jim dáte na jídlo, pokud dostanou zbytky z jídleny v podobě maso, příloho, nějaká omáčka či polívka do toho je možné že se podělají...a nebo mohli chytnout salmonelu, ta je přenosná a u slipek i běžná, nevím proč nikdo jiný vám tady neporadí...leda vzít slepici a jet na veterinu, pokud máte kam, já bohužel, ne máme tu jen mazlíčkářské veterináře, co si s hospodářskými zvířaty neví rady
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ono těžko radit z mázlých fotek.
Já bych začala zjišťováním, jestli ta špína pochází z ústrojí trávicího nebo z vejcovodu a to uzavřením slepice a sledováním přímo výkalů.
A co se průjmu týče, ano, slepice se může pokadit z dietních chyby a stejně tak to může být infekce, to už se podle fotky vůbec poznat nedá.
Výtoky z vejcovodu se léčí sekyrou.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Bodlinko, čím se slepici dá navrátit do pořádku zažívání? u nás nebo u savců se může podat například černé živočišné uhlí, ale jak je to u drůbeže, děkuji.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Bodlinko, čím se slepici dá navrátit do pořádku zažívání? u nás nebo u savců se může podat například černé živočišné uhlí, ale jak je to u drůbeže, děkuji.
Jo, černý uhlí může drůbež taky. dělá jim to velmi dobře i preventivně, když mají možnost, tak zobají třeba i dřevěné uhlí.

A nechcete tu slípku prostě vyléčit sekyrkou? když je to jen jedna z hejna?

Bubonic
napsal(a):
Ale nic jej nie je, normalne sa stravuje nie je malatna, nevyzera ze by ju nieco trapilo...ale ak aj ma nejaku virozu alebo bakteriu uz ju urcite maju aj ostatne.
To právě není vůbec pravidlo. ale taková slepice vám to tam může perfektně čímsi zamořovat.

Bubonic
napsal(a):
Metrozol im asi nedam ale co poviete na preliecenie sulfacoxom? Inak chovatel od ktoreho ich mam im daval tusim po liahnuti livacox.
Sulfacox jsou antibiotika. je to lék známý především jako lék na kokcidiózu, ale u pohlavně dospělé drůbeže je klinická kokcidióza velmi vzácná, normální zvíře už mělo být dávno imunní. bez ohledu na to, jestli bylo očkované nebo ne.
dále to zabírá na spoustu bakterií, ale protože léčíte úplně naslepo, nedá se říct, jestli to pomůže, případně jestli to pomůže trvale.
já jsem prostě pro sekyru.
Dnes som ju okupal ocistil a rit vyzera ok. Akurat aom nasiel take peria ktore mali na konci divne hrcky, uzliky. Neviem ci to nie je dajaky parazit...viete co to je? Pripajam foto.

Bubonic
napsal(a):
Dnes som ju okupal ocistil a rit vyzera ok. Akurat aom nasiel take peria ktore mali na konci divne hrcky, uzliky. Neviem ci to nie je dajaky parazit...viete co to je? Pripajam foto.
To jsou vajíčka všenek.

Bubonic
napsal(a):
A co s tym mam robit? Je to nebezpecne? Kurin bol pred prichodom sliepok dezinfikovany. Je predpoklad ze to budu mat aj ostatne sliepky?
Ano, to budou mít všechny.

Ne, jsou to prostě všenky. Pokud vám nevadí zavšivená drůbež, mně by to teda vadilo.
Taky se vám kvůli svědění můžou začít zobat.

Stačí vystříkat řádně peří všech soudruhů a soudružek. Všenka se vždy drží na drůbeži. Jednou jsem je měl u slípek, cca před dvěma roky, a stačilo jednou všechny ošetřit.Dnes po nich není památky. Zato čmelík, to je jinej prevít.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
napsal(a):
Stačí vystříkat řádně peří všech soudruhů a soudružek. Všenka se vždy drží na drůbeži. Jednou jsem je měl u slípek, cca před dvěma roky, a stačilo jednou všechny ošetřit.Dnes po nich není památky. Zato čmelík, to je jinej prevít.
Od té doby co tady lidi radili dát všude možně křemelinu jsem bez čmelíků křemelinu mají smíchanou s popelem z kamen v popelišti, mají tím poprášený kurník, pod hřadem a ve zpárách a čmelík ani jeden a po radě anší faunařské vety jsme započala i odčervení za pomocí křemeliny, takže jim dle dávkování vmíchávám do šrotu ať jsou holky fit

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Od té doby co tady lidi radili dát všude možně křemelinu jsem bez čmelíků křemelinu mají smíchanou s popelem z kamen v popelišti, mají tím poprášený kurník, pod hřadem a ve zpárách a čmelík ani jeden a po radě anší faunařské vety jsme započala i odčervení za pomocí křemeliny, takže jim dle dávkování vmíchávám do šrotu ať jsou holky fit
Asi tu křemelinu jak tu čtu časem všechny diskuse, tak taky budu muset vyzkoušet Sice čmelíky nemáme, všenky likviduji jak něco podezřelého přinesu okamžitě Arpalitem, červy asi nemají ale prevence je třeba a navíc přírodní
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Bubonic
napsal(a):
A kde sa da ta kremelina objednat pre sliepky?
Já beru odtud
https://eshop.ekokoza.cz/cs/kremelina-pro-zvirata.html.
Např. tady: https://eshop.ekokoza.cz/cs/kremelina-pro-zvirata.html?search_query=kremelina+pro+zvirata&results=3
Pozor, mají táké křemelinu pro lidi a ta je podstatně dražší. Dana.
ovecka
napsal(a):
Např. tady: https://eshop.ekokoza.cz/cs/kremelina-pro-zvirata.html?search_query=kremelina+pro+zvirata&results=3
Pozor, mají táké křemelinu pro lidi a ta je podstatně dražší. Dana.
No, kremelina dosla a sme v r.i.t.i.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
bery25
napsal(a):
No, kremelina dosla a sme v r.i.t.i.
oni dost rychle naskladňují, nebojte