Dobrý deň. Husičky chovám prvý rok. Teraz majú nejakého pol roka. Pred dvoma-troma dňami sa gunár začal páriť s húskou. Potrebovala by som odpovede na pár otázok :
1. Za ako dlho húska začne klásť vajíčka?
2. Ako potom treba vajíčka spod húsky odoberať?
3. Ako musia byť vajíčka uskladnené keď ich potom chcem vrátiť pod húsku?
4. Musia ísť za ten čas do liahe alebo je aj iná možnosť?
Na vaše odpovede a skúsenosti sa velmi teším a vopred ďakujem.
Samantha91
napsal(a):
Dobrý deň. Husičky chovám prvý rok. Teraz majú nejakého pol roka. Pred dvoma-troma dňami sa gunár začal páriť s húskou. Potrebovala by som odpovede na pár otázok :
Nebuďte líný a najděte si to na netu.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Samantha91
napsal(a):
1. To, že už houser pojímá nemusí nutně znamenat, že husa hned ponese. Mě zaínaly husy snášet podle počasí tak v únoru-březnu. Ale já měl husy České a Landésky.
2. No každý Vám poradí něco jiného. Já jsem je odebíral. První 1-2 vejce/většinou bývají stejně neoplozená/ jsem nechal v hnízdě a označil fixou. Ty pak zůstaly v hnízdě jako podklady všechna další vejce jsem odebíral. A ty první vejce co zůstaly v hnízdě ty jsem pak vyhodil a pod husu dal jen ta další.
3. Vejce jsem dával špičkou dolů na proložky. Někdo je dává vodorovně ale pak je denně obrací. Skladovat ideálně ve špajzu okolo 8-10 C. Nesmí zmrznout nebo naopak být ve vysoké teplotě.
4. Husí vejce pokud je nechcete líhnout můžete přidávat do těsta. Je nutné dbát aby se dobře tepelně upravila.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Samantha91
napsal(a):
Ďakujem veľmi pekne za odpoveď. Veľmi ste mi pomohli. Tak budeme čakať či húska začne niesť alebo nie.
Nemáte zač. Držím palce.
jezeddák
napsal(a):
Zdravím, ale ne každý třeba má internet. Já tedy mám, ale rád se dozvím zkušenosti a ne vždy jsou informace na internetu pravdivé - ale mělo by být.
Skôr je problém s minimom času . Ja študujem hlavne po nociach keď všetko uložim a pokrmim ale nie všetky informácie sú dostačujúce alebo napísané tak, že ked sa s tým človek ešte nestretol tak si to nevie tak úplne predstaviť.
janos
napsal(a):
Vie niekto poradiť kde bysom našiel článok alebo stránku na veb.o americké labuťé husy moje rodičia chovali priblížne rok.1930až40 boli to obri 20-50 kg husy dik za info.
No nevím nevím, pokud jste byl dítě, tak se Vám asi zdály velké, ale ani cholmogory, a to jsou už obři, nemají 20kg natož 50kg. Americké labutí husy jsem nikdy neslyšela.
kačíkačka
napsal(a):
No nevím nevím, pokud jste byl dítě, tak se Vám asi zdály velké, ale ani cholmogory, a to jsou už obři, nemají 20kg natož 50kg. Americké labutí husy jsem nikdy neslyšela.
Neboloto 50kg.bol len 30kg.bol to preklep.moja mama zomrela nadávmo stale spominala že krmili 3-mesiece a predali židovi obchodníkovi. udajne cez vojnu u nás vitraťilo že Velké Británie chovaju.raz som čital o ne na vebe ale neviem to naisť pisol to česky chovaťel.