Uživatel s deaktivovaným účtem
Zdravím,
mám pri vlaškách kohúta vlašky a mladšieho kohúta maransky. Maransák je väčší, ale aj tak ho vlašák odháňa, čiže nie je dominantný. Výbeh majú veľký to mi nevadí, maransák ostal ako maznáč. Otázka, ako to je u sliepok s pojímaním, ak mám istotu, že jednu sliepku odpojímal jeden aj druhý kohút v jeden deň, po kom zvykne byť potomstvo? Maransák sa naučil tie dominantejšie sliepky odlákať do rohu záhrady, kde ho nevidno a tam si splní svoju povinnosť. Pred vchodom do kurína ich zvykne zas odpojímať vlašák.
Teraz moja otázka, ktorí z nich bude otcom kurčiať, teda kto oplodní sliepku ak ju odpojímajú obaja? Alebo je výber len náhodný?
Ďakujem
Na to je stejná odpověď, jako na otázku puberťačky po divoké párty: Kdo je otcem mého dítěte?
Když tě řízně motorová pila, taky nevíš, který zub to byl první!
Vyhrají rychlejší a dravější spermie /přírodní výběr. Dana
PS: pokud chcete mít jistotu otce, nechte jen jednoho kouhouta, nebo rozdělte hejno na dva kmeny.
Uživatel s deaktivovaným účtem
ovecka
napsal(a):
Na to je stejná odpověď, jako na otázku puberťačky po divoké párty: Kdo je otcem mého dítěte?
Když tě řízně motorová pila, taky nevíš, který zub to byl první!
Vyhrají rychlejší a dravější spermie /přírodní výběr. Dana
PS: pokud chcete mít jistotu otce, nechte jen jednoho kouhouta, nebo rozdělte hejno na dva kmeny.
Ďakujem čiže vajíčka budú doslova s prekvapením
Operené beháky sú dedičným znakom, preto predpokladám, že poznať by sa to malo dať, každopádne sa to bude dať poznať aj podľa farby.