Zdravím, potrebujem radu. Mám prvý rok morky divé dvoch moriakov a dve morky. Jedna začala pred 5 dňami niesť no problém je že znesie vajce hocikde vo výbehu...2x uprostred výbehu a 2x na takej ohradke z paliet... pustí ho z metrovej výšky... jedno aj rozbila. Nieje to žiadna prvorodička... vlani vysedela 3x mladé. Majú tam aj miesta kde by mohli niesť. Prosím o radu som začiatočník. Ďakujem.
Jurajko
napsal(a):
No tiež ma napadlo nechať ju zatvorenu. A mám jej tam urobiť aj nejaké hniezdo napr. bedničku?
... Krůty nemají rady otevřená hnízda, nejlíp uděláte když tu "bedničku" date do rohu kurniku a zakryjete třeba opřenou paletou, to bude nadšená a už bude nosit jen tam...
Mám dva krocany lebo kamarát končil s chovom a dal mi všetko čo mal. Zatiaľ nieje žiadny problém s nimi jeden je dominantnejsi a nebiju sa. Je mi ľúto dať jedeho z nich preč tak kým nemajú konflikty nechám si obidvoch. No dnes som im dal tu bedničku a kúpil nasadok a uvidím čo sa bude robiť. Keby som aspoň vedel ktorá morka to znáša.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nie je dobré počasie, treba im dať čas kým sa oteplí, mne ešte tiež nenesie a po iné roky už niesla.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mne tiež nesú obidve bežce ale dcére začali iba pred pár dňami.