Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.7.2018 21:11
karel111

XXX.XXX.145.49

je pravda že když v krmení kachnat je hodně ječného šrotu pomalu rostou.

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.7.2018 22:39

ječmen má prokrmení drůbeže příliš velký obsah vlákniny. je dobrý tak ke zpomalování pohlavní dospělosti kuřic.

26.7.2018 00:25
ančovička1

XXX.XXX.54.62

Jecmen je dobry tak pro kraliky a kozy, proč ho nutit slepicim, kdyz ho ani namaji rady..

26.7.2018 13:36
ančovička1

XXX.XXX.54.62

karel111 napsal(a):
je pravda že když v krmení kachnat je hodně ječného šrotu pomalu rostou.

Kdyz chcete, aby vam kachnata rychle rostla a byla zdrava, kupte jim krmnou smes, Kch1, doprejte jim zelenou pastvu a cistou vodu..ted je tepla dost, tak staci suchy kachnik, vystlany slamou na noc a budete vsichni spokojeni..

26.7.2018 13:51
karel111

XXX.XXX.145.49

já vím jak pěstovat kachny jen mě zajímá jestli je to pravda.

26.7.2018 14:26
ančovička1

XXX.XXX.54.62

karel111 napsal(a):
já vím jak pěstovat kachny jen mě zajímá jestli je to pravda.

Prominte, ale my pestujeme brambory, kachny chovame..nic ve zlem, jen se mi krouti palce u nohou

28.7.2018 00:25
skodovak

XXX.XXX.241.252

Jenom na nohou? Někdo hold ani neví co dělá, no ale hlavně že ví, že to umí.

Já se snažím o chov rajčat, ale žádná sláva, nechtějí se množit

28.7.2018 06:45
ančovička1

XXX.XXX.54.62

a zkousel jste je dat pod slepicku?

28.7.2018 08:06
karel111

XXX.XXX.145.49

dělejte si legraci z někoho jiného, kachny chovám 40 let.

28.7.2018 08:23

Když jsem byl menší kluk tak rodiče dávali husám (landeským nebo labutím) a pižmovkám na výkrm ječmen celý, táta říkal, že ječmen je na výkrm lepší. Myslím, že vyrostly pěkně do dospělé velikosti, ale trvalo to delší dobu. Byl to však pastevní výkrm a tam to nevadilo, pižmovky z ječmenu rostly stejně jako z pšenice, husy řekl bych pomaleji než z pšenice. Kachny domácí velkých plemen by mohly z ječmene tučnět, nevím jak je to s velkými kačaty, ale pro tučné masaté kačeny bych dal navíc kukuřičný šrot a pečivo, ječný bych tam zamíchal taky. Já teď z kachen chovám jen zakrslé čárkované, těm mladým dávám směsi, jak jsou schopné žrát celou pšenici tak postupně přejdu jen na pšenici. Samozřejmě krom toho mají neomezený výběh, i do zeleniny a na kompost můžou. Vždy když přijdou, tak poznám, co žraly, mají zobáky celé slizké .

28.7.2018 08:24

Jinak trochu zdravé legrace přispívá ke zdraví a spokojenosti,

29.7.2018 17:13

karel111 napsal(a):

Ešte nejakých 40 rokov a budete možno rady aj rozdávať

30.7.2018 09:45
pastevecovci

XXX.XXX.70.117

ančovička1 napsal(a):
Kdyz chcete, aby vam kachnata rychle rostla a byla zdrava, kupte jim krmnou smes, Kch1, doprejte jim zelenou pastvu a cistou vodu..ted je tepla dost, tak staci suchy kachnik, vystlany slamou na noc a budete vsichni spokojeni..

citace z wikipedie, doporučuji zvláště poslední větu...

Co se týče krmení, jsou kachny nenáročné. Jejich přirozenou potravu tvoří mikroorganismy, které vyčvachtávají zobákem z bahna, vodní rostliny i drobní živočichové, přijímají však i brambory, šrot, zrní a kuchyňské zbytky. Potravy zkonzumují značné množství a její kvalita může být horší (známé rčení o kachním žaludku), ovšem plesnivé, zapařené či kvasící krmivo kachnám zásadně nepředkládáme, neboť škodí jejich zdraví. Na rozdíl od hus a pižmovek se kachny domácí nedokáží pást na trávě.

30.7.2018 09:46
pastevecovci

XXX.XXX.70.117

karel111 napsal(a):

Po 40 letech chovu řešíte krmení? Dělejte si legraci z někoho jiného...

30.7.2018 10:02
karel111

XXX.XXX.145.49

převážně ječmenem jsem nikdy nekrmil, když jsem to slyšel tak jsem se chtěl zeptat.

30.7.2018 10:02
horal

XXX.XXX.13.30

...kač, kač kačena nasypem ti zeleného ječmeňa...Už i naši předkové spívali o tom v písničkách, tak asi něco na tom bude.

Neregistrovaný uživatel

30.7.2018 10:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.153.130

karel111 napsal(a):

Keď niečo chovám 40 rokov a mám výsledky, s ktorými som spokojný, tak mi môže byť ukradnutý nejaký jačmenný šrot.

30.7.2018 10:41
ančovička1

XXX.XXX.54.62

pastevecovci napsal(a):
citace z wikipedie, doporučuji zvláště poslední větu...

Co se týče krmení, jsou kachny nenáročné. Jejich přirozenou potravu tvoří mikroorganismy, které vyčvachtávají zobákem z bahna, vodní rostliny i drobní živočichové, přijímají však i brambory, šrot, zrní a kuchyňské zbytky. Potravy zkonzumují značné množství a její kvalita může být horší (známé rčení o kachním žaludku), ovšem plesnivé, zapařené či kvasící krmivo kachnám zásadně nepředkládáme, neboť škodí jejich zdraví. Na rozdíl od hus a pižmovek se kachny domácí nedokáží pást na trávě.

Prominte, jaka citace?to vam rekne jednou vetou, kazdy zkuseny chovatel! ..vy ne?...

30.7.2018 10:50
pastevecovci

XXX.XXX.70.117

Nejsem zkušený chovatel kachen, nejsem vůbec chovatel kachen, ale ani tak bych nikomu nedoporučoval zelenou pastvu jako krmnou variantu pro káčata.

Jsem rád, že si to myslíme minimálně dva (já a autor článku na wikipedii).

30.7.2018 11:33
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Též nejsem zkušený chovatel kachen, též nejsem vůbec chovatel kachen, ale oboje moje babičky říkávaly, že kachny se krmí ječmenem, že pšenice je pro kachny škoda... Pravda je, že obě babičky měly kachny na vodě, jedna na rybníčku, druhé chodily do potoka.
Tak po přečtení tohoto vlákna fakt nevím, no. :).

Přidejte reakci

Přidat smajlík