Jak na to aby slepice kvokaly

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Lenka22

30.4.2019 14:10
Lenka22

XXX.XXX.208.234

Zdravím, chci se zeptat jestli máte někdo radu jak na to aby slípky kvokaly preferuji přírodní odchov kuřátek. Děkuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.4.2019 15:19

Kupte v obchodě asi 15-20 pěkných a kvalitních podkladků ve velikosti pro slepice.
Každý den, když sesbíráte vejce, tam dejte navíc jeden podkladek. Až bude hnízdo plné, může to některou slepic nabudit k nasednutí na hnízdo. Doporučuji nějaké měkčí, třeba plast, aby pod jejich tlakem nepraskla vejce.
Dále do krmné dávky hejna přidejte ječmen, omezte (postupně) přísun bílkovin.

Nicméně nelze zaručit, že něco zafunguje. Ale tyto rady kvokavost podporují.
Záleží hodně na tom, jaké máte plemeno (nebo hybridy, křížence). To hraje velikou roli v tom, jestli zasednou.

30.4.2019 16:43

a někdy se prostě nezadaří. Neexistuje snad více kvokavější plemeno, než hedvábničky, a ty moje letos zatím (nepočítám leden) sednout nechtějí, dvě mi kvokají už skoro 14 dnů, ale stále snáší, promenádují se po zahradě, ale nezasedly a to mají v hnízdě nastražená vejce. do hlavy prostě pipkám nevidíte

30.4.2019 19:38
Zuzkaa

XXX.XXX.88.69

Tak já to mám letos taky tak. Nachlup stejný. Kvokavá Orpinka má v hnízdě podkladky a každý den k nim snese vajíčko, které jí seberu. Z hnízda ji musím vyhodit, jinak by tam dřepěla pořád. Jakmile je venku tak žere jako zběsilá, pak letí hrabat na hnojiště, pak zase žere, pak se jde proběhnout po zahradě a za půl hodky si jde zase dřepnout na podkladky. Tak co s ní?

1.5.2019 20:19
Erik Rosario

XXX.XXX.145.23

u mna zacala kvokat jedna sliepka a aj som ju "testoval" prelozil na nove miesto s podkladkami vydrzala celych 24h na nich tak dostala 19 vajec a pekne sedela. Zial na 11 den zisla a nechala ich tam, viac nechcela sedieta uz ani nekvokala. vajicka sa podarilo zachranit a ulozit do liahne vyliahlo sa 11 z 19tich kuriatok. Viac zdrojov sa vtedy vyjadrilo, ze by mala byt sliepka viacrocna nie len jednorocna. Aj moji stari rodicia si nechavali sliepky aj viac rokov a vacsinou prave dvojrocne sedeli spolahlivejsie. to bolo tak 20r. dozadu. ja mam teraz bezny dedinsky mix a kuratka su kazde uplne ine a aj ine ako rodicia :)

1.5.2019 21:05
buba236

XXX.XXX.201.111

Když vám žádná slepice nekvoká, tak zkuste zajet do nějaké drůbežárny jestli tam nemají ňejakou kvočnu, já když potřebuju kvočnu tak si zajedu do Příbora jestli by mi jich pár neprodali. Prodavaji je za 40kč pak ji dám do králikárny kde ji dám podkladky a dvířka zadělám nějakým hadrem aby tam bylo šero a tak za 3 až 5 dní až se ujistím že sedi tak ji podsadím. Taky to ale není 100% tak proto je lepší jich vzít vice.

Přidejte reakci

Přidat smajlík