Uživatel s deaktivovaným účtem

petraodlesa
napsal(a):
Ví se, že vylíhla kuřata vydrží brát výživu že žloutkového vaku 48 hodin. Ale co tekutiny? Slyšela jsem názor že "první dny se tekutiny nepodávají, později černý čaj".
Prosím, můžete mi to objasnit? Odkdy se podává pití?
Děkuji.
normálně vodu hned
žíznivý kuře nebude ani žrát
a že vydrží 48 hodin neznamená, že vydržet musí. je to informace třeba pro transport, jakože je možný poslat kuřata třeba na ukrajinu, kde prostě stráví strašně hodin na cestě a po cestě nezdechnou ani hlady, ani žízní
ale když si zvážíte takové kuře zrovna vyndané z líhně a pak to stejné kuře o den později bez krmiva a vody, to byste koukala, o kolik chudák váží míň
petraodlesa
napsal(a):
Zaslechla jsem to na slovenském YouTube kanále, chovatel tam tvrdil, že pití dává "později", tak mě to zmátlo. Také jsem dávala pití hned s krmením. Proto se ptám.
To prece da selsky rozum, jak se krmi kurata.. po tom se nemusite shanet na slovenskem nebo ruskemYouTube..jeste se nekdo takoveho nesmyslu chytne a pochcipou mu kurata hladem a zizni...
Doporucuji
Domaci chov zvirat
Havlin Jiri,Ing.CSc
Uživatel s deaktivovaným účtem

ančovička1
napsal(a):
To prece da selsky rozum, jak se krmi kurata.. po tom se nemusite shanet na slovenskem nebo ruskemYouTube..jeste se nekdo takoveho nesmyslu chytne a pochcipou mu kurata hladem a zizni...
Doporucuji
Domaci chov zvirat
Havlin Jiri,Ing.CSc
Ano ta kniha je super a stále aktuální
petraodlesa
napsal(a):
YouTube...Farmárska revue se to jmenuje. Zatím se mi tam všechno líbilo. Možná jsem se s tou vodou přeslechla. Proto se tady přeptávám.
Pro inspiraci: co jim dáváte do pití? Mám Emanox. Od kdy ho přikapat?
Knížku od Havlína neúspěšně sháním.
https://muj-antikvariat.cz/kniha/domaci-chov-zvirat-havlin-jiri-1984
neúspěšně?
Sokrate,ty pořád přednášíš to samé,to už nemá cenu ani poslouchat,ale ta filosofie je jenom o tomtéž,zde není pokrok jako v ontických vědách, na ní lze mít jenom účastenství.Až na několik vyjímek je též iF bez pokroku a proto jsem se rozhodl sdělit následující.
Na vše je třeba jít od lesa,respektive od lesíka a věnovati velkou pozornost počátkům zrození slepičích novorozenců.Pravda 48 hodin výživy ze žloutkového vaku umožní přežití,nikoliv dosažení dynamického,ohromujícího růstu kuřátek,škoda každé minuty,načež hodiny.Proto ihned po jejich ošušení v líhni je přemístím do odchovny ke kvalitnímu krmivu a nezávadnému pití.Kvočnu nahrazuji z krabice rostodivných věci nalezenou
starou dětskou hračkou,plechovou slepičkou na klíček,která po natažení zobá jako divá.Po vložení do odchovny jí kuřátka napodobují jedí a pijí a proto rostou jako z vody.