Napájení vylíhlých kuřat

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.1.2021 12:45
petraodlesa

XXX.XXX.39.165

Ví se, že vylíhla kuřata vydrží brát výživu že žloutkového vaku 48 hodin. Ale co tekutiny? Slyšela jsem názor že "první dny se tekutiny nepodávají, později černý čaj".
Prosím, můžete mi to objasnit? Odkdy se podává pití?
Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.1.2021 12:47

petraodlesa napsal(a):
Ví se, že vylíhla kuřata vydrží brát výživu že žloutkového vaku 48 hodin. Ale co tekutiny? Slyšela jsem názor že "první dny se tekutiny nepodávají, později černý čaj".
Prosím, můžete mi to objasnit? Odkdy se podává pití?
Děkuji.

normálně vodu hned

žíznivý kuře nebude ani žrát

a že vydrží 48 hodin neznamená, že vydržet musí. je to informace třeba pro transport, jakože je možný poslat kuřata třeba na ukrajinu, kde prostě stráví strašně hodin na cestě a po cestě nezdechnou ani hlady, ani žízní

ale když si zvážíte takové kuře zrovna vyndané z líhně a pak to stejné kuře o den později bez krmiva a vody, to byste koukala, o kolik chudák váží míň

24.1.2021 14:37
paskov244

XXX.XXX.200.184

Vodu vždy v teplotě jaká je v odchovně .

24.1.2021 15:38
petraodlesa

XXX.XXX.39.165

Zaslechla jsem to na slovenském YouTube kanále, chovatel tam tvrdil, že pití dává "později", tak mě to zmátlo. Také jsem dávala pití hned s krmením. Proto se ptám.

24.1.2021 15:49
ančovička1

XXX.XXX.220.111

petraodlesa napsal(a):
Zaslechla jsem to na slovenském YouTube kanále, chovatel tam tvrdil, že pití dává "později", tak mě to zmátlo. Také jsem dávala pití hned s krmením. Proto se ptám.

To prece da selsky rozum, jak se krmi kurata.. po tom se nemusite shanet na slovenskem nebo ruskemYouTube..jeste se nekdo takoveho nesmyslu chytne a pochcipou mu kurata hladem a zizni...
Doporucuji
Domaci chov zvirat
Havlin Jiri,Ing.CSc

24.1.2021 16:50

ančovička1 napsal(a):
To prece da selsky rozum, jak se krmi kurata.. po tom se nemusite shanet na slovenskem nebo ruskemYouTube..jeste se nekdo takoveho nesmyslu chytne a pochcipou mu kurata hladem a zizni...
Doporucuji
Domaci chov zvirat
Havlin Jiri,Ing.CSc

Ano ta kniha je super a stále aktuální

24.1.2021 17:40
honzapm

XXX.XXX.134.34

48 hodin opravdu NE, to se opravdu neví.

24.1.2021 18:19
petraodlesa

XXX.XXX.39.165

YouTube...Farmárska revue se to jmenuje. Zatím se mi tam všechno líbilo. Možná jsem se s tou vodou přeslechla. Proto se tady přeptávám.
Pro inspiraci: co jim dáváte do pití? Mám Emanox. Od kdy ho přikapat?
Knížku od Havlína neúspěšně sháním.

24.1.2021 18:40
lydie

XXX.XXX.8.37

petraodlesa napsal(a):
YouTube...Farmárska revue se to jmenuje. Zatím se mi tam všechno líbilo. Možná jsem se s tou vodou přeslechla. Proto se tady přeptávám.
Pro inspiraci: co jim dáváte do pití? Mám Emanox. Od kdy ho přikapat?
Knížku od Havlína neúspěšně sháním.

https://muj-antikvariat.cz/kniha/domaci-chov-zvirat-havlin-jiri-1984

neúspěšně?

24.1.2021 20:00
bery25

XXX.XXX.31.227

lydie napsal(a):
https://muj-antikvariat.cz/kniha/domaci-chov-zvirat-havlin-jiri-1984

neúspěšně?

ja som si ju tiez nedavno po odporučaniach kupil,kniha 4eur,doprava 4eur,tak mam na dlhe zimne večery čo čitat.

24.1.2021 23:44
ančovička1

XXX.XXX.220.111

bery25 napsal(a):
ja som si ju tiez nedavno po odporučaniach kupil,kniha 4eur,doprava 4eur,tak mam na dlhe zimne večery čo čitat.

Kdo nechce koupit,nehleda..

25.1.2021 06:50
horal

XXX.XXX.13.26

Mnoho věcí je možné dohledat i zde na iF, stačí si projít stať články. Jinak dohledat se dá vše, jenom je potřeba chtít a vědět co chci. Jednoduší je ale zadat dotaz a babo raď. Jenomže dědek je z toho stejně blbej, neboť co příspěvek to jiný názor a pak už ani bába neporadí.

25.1.2021 11:14
reznade

XXX.XXX.216.38

Domácí chov zvířat od Havlína jsem dnes objednala z antikvariátu Avion za 70Kč, nevím jestli mají další, ale mají ji ještě v antikvariátu Kodytek za 120Kč.

25.1.2021 13:16
Olánek

XXX.XXX.93.244

Sokrate,ty pořád přednášíš to samé,to už nemá cenu ani poslouchat,ale ta filosofie je jenom o tomtéž,zde není pokrok jako v ontických vědách, na ní lze mít jenom účastenství.Až na několik vyjímek je též iF bez pokroku a proto jsem se rozhodl sdělit následující.
Na vše je třeba jít od lesa,respektive od lesíka a věnovati velkou pozornost počátkům zrození slepičích novorozenců.Pravda 48 hodin výživy ze žloutkového vaku umožní přežití,nikoliv dosažení dynamického,ohromujícího růstu kuřátek,škoda každé minuty,načež hodiny.Proto ihned po jejich ošušení v líhni je přemístím do odchovny ke kvalitnímu krmivu a nezávadnému pití.Kvočnu nahrazuji z krabice rostodivných věci nalezenou
starou dětskou hračkou,plechovou slepičkou na klíček,která po natažení zobá jako divá.Po vložení do odchovny jí kuřátka napodobují jedí a pijí a proto rostou jako z vody.

Přidejte reakci

Přidat smajlík