Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.2.2016 21:43
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Zdravím všechny milovníky koček a znovu si dovoluji na vás vznést dotaz. Mám aktuálně - od čtvrtka - zasíťovaný balkón, aby tam kocouřiska mohli chodit. Ale teď si lámu hlavu s jinou věcí. Nemáte někdo nějaký nápad, co dát na balkón, aby kocouři na tom mohli sedět a koukat ven? Ze země totiž nevidí skoro nic - je tam do výšky cca metr až metr a kousek matné sklo. Jedná se o lodžii (takže balkón je vlastně vestavěný do budovy - ze 3 stran krytý, ale i tak - dát tam nějaký kupovaný kočičí strom, tak budu mít strach, že mi jej zničí déšť - kdyby pršelo a u toho byl třeba nějaký vichr a pršelo našikmo i na balkón. Nějak nemůžu přijít na žádný nápad, co jim tam dát na vyhlídku. Takže pokud někdo nějaký nápad máte, anebo máte přímo nějakou vyhlídku na balkóně pro vaše chlupatce, tak moc ocením, když se se mnou o ten nápad podělíte.

29.2.2016 12:38
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Nikdo nic...?

29.2.2016 15:35
lavacca

XXX.XXX.164.49

Já jsem viděla klasická škrabadla, popř. stromy s dřevěnými sedáky. A nebo měli na stěně domu přidělané dřevěné sedáky a na zábradlí přidělané prkno cca 20 cm široké, že na něm kočka mohla sedět a koukat v pohodlí dolů. :).

29.2.2016 15:35
lavacca

XXX.XXX.164.49

Zkusím pohledat nějaké foto, ukládám si to jako inspiraci, ale už je tam těch fotek hooodně.

29.2.2016 17:56
fikovnice

XXX.XXX.131.20

Jéé, díky vám oběma!

2.3.2016 13:59
Isistera

XXX.XXX.166.190

Já jsem na zábradlí zavěsila háky na truhlíky a na to jim dala prkno podél celého zábradlí. Pod tím mám stolek, přes který si vyskočí.

2.3.2016 14:05
Isistera

XXX.XXX.166.190

Takhle to vypadá. Ještě tam chci dát prkno vcelku, zatím mám jen několik kratších.

micubisi

2.3.2016 16:30
micubisi

XXX.XXX.81.23

Žiji sama, tak se omlouvám za kvalitu provedení.

2.3.2016 17:18
lavacca

XXX.XXX.164.49

Isistera napsal(a):
Takhle to vypadá. Ještě tam chci dát prkno vcelku, zatím mám jen několik kratších.

Přesně toto jsem myslela. akorát v té kupě fotek jsem to nenašla...

7.3.2016 19:35
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

Isistera napsal(a):

To je úplně skvělé!
Já zatím riskuji, protože síťovat fakt nechci. Veterinář zmínil, že naše 3. patro už je tedy trochu hraniční, ale kočka už se prolítla a nestalo se jí nic, dokonce zůstala pod balkónem a čekala na mě. Ale ona slyší na jméno, jak jsem ji volala, tak se při běhu zarazila a dřepla. Nevím, jak by reagoval kocour, toho máme jen rok (6tiletého), na jméno neslyší. Poslední dobou nemají ani jeden z nich zájem skákat na zábradlí, vždycky si jen počuchají všechno na balkóně a hledí dolním průzorem dolů.

8.3.2016 10:02
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

Ano, radila jsem se s veterinářem, naše patro ještě považuje za jakžtakž bezpečné, tudíž zatím síťovat nebudu. Naše kočka už se proletěla, nestalo se jí vůbec nic. Dole je tráva. Obě rády lehávají na parapetech, tam jsem klidnější, protože jsou širší než balkónové zábradlí a dole jsou vyšší rostliny. Naproti v paneláku vidívám dokonce postávat kočky na parapetu v 5. patře (předníma packama se opírají o sklo) - to bych už teda nervově nedala. Nedávno jsem stála na zastávce MHD a nahoře - taky na úrovni 5. patra kočka dokonce chtěla přelézt z parapetu na blízký balkón - vzdálenost ale odhadla dobře, takže se do kaskadérského kousku nepustila - to jsem ale trnula, protože dole je chodník a bylo to u rušné silnice.

8.3.2016 10:54
Isistera

XXX.XXX.166.190

RomčaJelča napsal(a):
Ano, radila jsem se s veterinářem, naše patro ještě považuje za jakžtakž bezpečné, tudíž zatím síťovat nebudu. Naše kočka už se proletěla, nestalo se jí vůbec nic. Dole je tráva. Obě rády lehávají na parapetech, tam jsem klidnější, protože jsou širší než balkónové zábradlí a dole jsou vyšší rostliny. Naproti v paneláku vidívám dokonce postávat kočky na parapetu v 5. patře (předníma packama se opírají o sklo) - to bych už teda nervově nedala. Nedávno jsem stála na zastávce MHD a nahoře - taky na úrovni 5. patra kočka dokonce chtěla přelézt z parapetu na blízký balkón - vzdálenost ale odhadla dobře, takže se do kaskadérského kousku nepustila - to jsem ale trnula, protože dole je chodník a bylo to u rušné silnice.

3. nebo 5. patro není moc rozdíl... Já bych je tedy ven bez sítí nepouštěla. Nemyslím, že by spadly nešikovností, ale zaujme je pták a ani si to neuvědomí, že je pod nimi taková výška.

"Kočka už se proletěla" - to snad nemyslíte vážně, že to tak dál necháte. Prostě se může "proletět" znovu a když se jí tentokrát něco stane, tak se nic neděje, že...

8.3.2016 10:59
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

Isistera napsal(a):
3. nebo 5. patro není moc rozdíl... Já bych je tedy ven bez sítí nepouštěla. Nemyslím, že by spadly nešikovností, ale zaujme je pták a ani si to neuvědomí, že je pod nimi taková výška.

"Kočka už se proletěla" - to snad nemyslíte vážně, že to tak dál necháte. Prostě se může "proletět" znovu a když se jí tentokrát něco stane, tak se nic neděje, že...

Radost mi to samozřejmě nedělá. A dál to tak zatím musím nechat. Z určitých důvodů. Mám jiný názor na rozdíl mezi 3. a 5. patrem. Což vám konkrétně emusí nijak vadit.
Nerozčilujte se a nebuďte zbytečně patetická, praskne vám cévka. Kočce jsme začali říkat "letuška" (neomdlívejte slečno) -)... Kočka od té doby na zábradlí nechodí, nestalo se jí nic, veterinář potvrdil, že toto patro by mělo být ještě bezpečné, tak z toho nebudeme dělat detektivku, ano? smajlík

8.3.2016 15:51
lavacca

XXX.XXX.164.49

RomčaJelča napsal(a):
Radost mi to samozřejmě nedělá. A dál to tak zatím musím nechat. Z určitých důvodů. Mám jiný názor na rozdíl mezi 3. a 5. patrem. Což vám konkrétně emusí nijak vadit.
Nerozčilujte se a nebuďte zbytečně patetická, praskne vám cévka. Kočce jsme začali říkat "letuška" (neomdlívejte slečno) -)... Kočka od té doby na zábradlí nechodí, nestalo se jí nic, veterinář potvrdil, že toto patro by mělo být ještě bezpečné, tak z toho nebudeme dělat detektivku, ano? smajlík

Děláte si srandu?!? Buď balkon zasíťujte nebo tam kočky nepouštějte. Tohle je holý hazard s jejich zdravím! Nikdo normálně myslící by tomuhle kočku nevystavil /a tím, že to dělá někdo, kdo má kočku v 5.patře mě nedojmete, to je pěkný cvok, od kterého se nemůžete inspirovat!/

Buďte ráda, že na poprvé to kočka přežila bez újmy a dál tomu zabraňte!

8.3.2016 15:54
rybka

XXX.XXX.80.149

Isistera napsal(a):

Prima nápad, ještě bych to zkombinovala s nějakými těmi poličkami na zdi jak to tu bylo řečeno a jestli máte možnost někde z lesa dotáhnout pěknou starou větev, nechat si u truhláře vyrobit posedy a máte voliéru vybavenou za pár kaček. Kočičáci budou určo spokojeni. Já našim také vyrobila a mají je raději než to kupované

8.3.2016 16:01
rybka

XXX.XXX.80.149

8.3.2016 19:21
lavacca

XXX.XXX.164.49

rybka napsal(a):
Mě se teda hrozně líbí tohle

Jj, tohle je bomba. :).

8.3.2016 19:28
rapotacka11

XXX.XXX.32.43

RomčaJelča napsal(a):

9.3.2016 07:37
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

Paní rapotačko, neprožívejte to tak... smajlík Nemám sebemenší zájem Vás dojímat.
Vím, co dělám a proč to tak dělám.

9.3.2016 08:02
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Prosím mam dotaz... nemáte někdo zkušenost s operací kočičí čelisti? kolik to stojí jak dlouho trwá léčba než se sám nejí? děkuji za odpowědi.

... Jen abyste věděla, do čeho jdete...

https://www.ifauna.cz/kocky/diskuse/detail/2936214/operace-kocici-celisti#a2936511.

9.3.2016 08:34
rapotacka11

XXX.XXX.32.43

Někteří, tady, mají opravdu zvláštní myšlenkové pochody...

9.3.2016 13:15
fikovnice

XXX.XXX.99.69

micubisi napsal(a):
Žiji sama, tak se omlouvám za kvalitu provedení.

"Micubisi", kdybyste si chtěla vydělat nějaké finance, hned si od Vás na zakázku nechám něco na balkón vyrobit!

9.3.2016 13:21
fikovnice

XXX.XXX.99.69

RomčaJelča napsal(a):
To je úplně skvělé!
Já zatím riskuji, protože síťovat fakt nechci. Veterinář zmínil, že naše 3. patro už je tedy trochu hraniční, ale kočka už se prolítla a nestalo se jí nic, dokonce zůstala pod balkónem a čekala na mě. Ale ona slyší na jméno, jak jsem ji volala, tak se při běhu zarazila a dřepla. Nevím, jak by reagoval kocour, toho máme jen rok (6tiletého), na jméno neslyší. Poslední dobou nemají ani jeden z nich zájem skákat na zábradlí, vždycky si jen počuchají všechno na balkóně a hledí dolním průzorem dolů.

3. patro?! Hraniční?! Promiňte, ale Váš vet je komik!

9.3.2016 13:23
fikovnice

XXX.XXX.99.69

joanne.s napsal(a):
Prosím mam dotaz... nemáte někdo zkušenost s operací kočičí čelisti? kolik to stojí jak dlouho trwá léčba než se sám nejí? děkuji za odpowědi.

... Jen abyste věděla, do čeho jdete...

https://www.ifauna.cz/kocky/diskuse/detail/2936214/operace-kocici-celisti#a2936511.

Jen doplním: teď jsem marodila celkem vážně se zubem i s čelistí (však víte ). Nedovedu si představit, že zvíře, kterému nic nevysvětlíte, bue trpět ZNAČNÝMI bolestmi, bude mít zdrátovanou čelist kolik týdnů, nebude se moct pořádně najíst...

9.3.2016 13:24
fikovnice

XXX.XXX.99.69

rybka napsal(a):
Mě se teda hrozně líbí tohle

"Rybko", odkud ty fotky jsou? Hned bych si něco takového nechala na zakázku udělat. Ale pro řemeslníka by to bylo za trest.Bydlím v paneláku a jen přibít obraz...je prostě porod - musí se na to snad s příklepovou vrtačkou!

9.3.2016 15:26
lavacca

XXX.XXX.164.49

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Také "koblížek" odněkud spadl

https://www.facebook.com/SrdcemProKocky/photos/a.377277605673580.87447.118203511580992/1014598175274850/?type=3&theater.

Chdák. :( A takových případů už bylo... nechápu, jak to někdo může riskovat...a jak mu to vet může posvětit?!?

9.3.2016 15:51
rybka

XXX.XXX.80.149

fikovnice napsal(a):
"Rybko", odkud ty fotky jsou? Hned bych si něco takového nechala na zakázku udělat. Ale pro řemeslníka by to bylo za trest.Bydlím v paneláku a jen přibít obraz...je prostě porod - musí se na to snad s příklepovou vrtačkou!

Kdysi jsem pátrala po nějakých průlezkách a škrabadlech, abych měla nějakou inspiraci a narazila jsem na stránky kde to vyráběli na zakázku, ale bylo to docela dost drahé. Řekla bych nad mé finanční možnosti a tak jsem si uložila jen ty dva obrázky pro příležitost, kdyby se našel nějaký dobrodinec, který by za to nechtěl jmění. Už jsem to párkrát hledala, ale nenašla. Pokud by někdo náhodou na tyto stránky narazil, dejte sem prosím odkaz. Byly tam i parádní průlezy a odpočívadla přidělané přímo na strop. Myslím, že by to dokázal zrealizovat i zručný domácí kutil, který by sdílel stejné nadšení, ale kterého já bohužel nejsem vlastníkem. Jak se říká...co si sama neudělám to nemám

Jinak jsem také holka z paneláku tak vím o čem píšete. Jsem ráda, že je to už minulost

9.3.2016 15:54
lavacca

XXX.XXX.164.49

rybka napsal(a):
Kdysi jsem pátrala po nějakých průlezkách a škrabadlech, abych měla nějakou inspiraci a narazila jsem na stránky kde to vyráběli na zakázku, ale bylo to docela dost drahé. Řekla bych nad mé finanční možnosti a tak jsem si uložila jen ty dva obrázky pro příležitost, kdyby se našel nějaký dobrodinec, který by za to nechtěl jmění. Už jsem to párkrát hledala, ale nenašla. Pokud by někdo náhodou na tyto stránky narazil, dejte sem prosím odkaz. Byly tam i parádní průlezy a odpočívadla přidělané přímo na strop. Myslím, že by to dokázal zrealizovat i zručný domácí kutil, který by sdílel stejné nadšení, ale kterého já bohužel nejsem vlastníkem. Jak se říká...co si sama neudělám to nemám

Jinak jsem také holka z paneláku tak vím o čem píšete. Jsem ráda, že je to už minulost

Není to toto http://www.kocicistromy.cz/ ?

9.3.2016 16:26
rybka

XXX.XXX.80.149

Je to podobné, ale tam na těch stránkách toho bylo o hodně více a daly se koupit jen třeba jednotlivé části. Vidím, že tady je cena také, originální ", přitom to může každý truhlář udělat z odpadu. Já uvažovala, že koupím pár palubek, nechám si je nařezat, provrtat, začistit, také vyrobit a navrtat nějaké plošinky a pak bych to snad dala nějak do kupy. Možná, že by ty palubky byly pro kočeny i fajn. Mají drážky, tudíš by se jim i lépe šplhalo. Nějaký ten kokosový motouz mi ze škrábadel také zůstal a starý koberec na odpočívadlo by se také našel no a když bych pak vzala do ruky vrtačku, to by v tom byl čert, aby to nenakoplo i toho mého

9.3.2016 16:29
rybka

XXX.XXX.80.149

Tak jsem na to teď narazila a je to na www.kocici-svet.cz.

9.3.2016 18:52
lavacca

XXX.XXX.164.49

rybka napsal(a):
Tak jsem na to teď narazila a je to na www.kocici-svet.cz.

Aha, tak to neznám, mrknu. :).

9.3.2016 18:52
lavacca

XXX.XXX.164.49

A dost chovatelů si chválí i tyto : http://drapaki.pl/cs/.

micubisi

9.3.2016 20:56
micubisi

XXX.XXX.81.23

fikovnice napsal(a):
"Micubisi", kdybyste si chtěla vydělat nějaké finance, hned si od Vás na zakázku nechám něco na balkón vyrobit!

Jé, to jste mne potěšila. Jinak jsem Magda, Micubiši byla moje první kočička před dvaceti lety, dožila se šestnácti. Kočičáci tráví na balkoně čas od jara do podzimu, mám ho zasklený a část, která je u posezení je chráněna pletivem, aby se dala otevřít. Mám kocourka z útulku Jarynka a nalezence z chalupy Dášu.

10.3.2016 00:03
fikovnice

XXX.XXX.99.69

micubisi napsal(a):
Jé, to jste mne potěšila. Jinak jsem Magda, Micubiši byla moje první kočička před dvaceti lety, dožila se šestnácti. Kočičáci tráví na balkoně čas od jara do podzimu, mám ho zasklený a část, která je u posezení je chráněna pletivem, aby se dala otevřít. Mám kocourka z útulku Jarynka a nalezence z chalupy Dášu.

Já jsem Jana , ale tu nabídku či spíše poptávku jsem myslela opravdu vážně. Také mám útulkové kocoury - dva.

12.3.2016 23:28
tapina

XXX.XXX.211.41

RomčaJelča napsal(a):
To je úplně skvělé!

No, nám se taky nedopatřením stalo, že nám kocour vyskočil z okna. Ani jsme nevěděli, že se to stalo. Ze 2. patra ve starém baráku, což by tak odpovídalo 3. patru paneláku. Pod okny chodník, možná chtěl přeskočit na strom, možná na někoho spadl. Opravdu nevíme. Našli jsme ho, když jsme šli se psem, schoval se pod naším autem, inteligent. Skončil celkem dobře, zlomený zub, týden čural krev. Dneska už by to asi nedal, je starší a sádelnatější. Když větráme, zavíráme kocoura do koupelny, protože je neooučitelný a na okna se sápe pořád.

Co jsme měli starou kočku, ještě v jiném bytě, ta na balkoně na kočičím stromě vůbec nechtěla být. Nejradši si vlezla do truhlíku nebo mi sedávala v košíku od bicyklu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík