Dobrý den, už jsem přemýšlela že bych měla svoji vlastní CHS Mainských mývalých koček s PP. Dejme tomu že bych měla 5 koček. Chci se zeptat, dalo by se tím uživit? Když se jedno kotě s PP prodává tak cca za 10000 Kč. Kolik se asi tak vydělá za 1 kotě? Musím na to mít i nějakou školu?
Nedělala bych to pro peníze, ale proto že mě baví pracovat se zvířaty.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Simm1502
napsal(a):
Dobrý den, už jsem přemýšlela že bych měla svoji vlastní CHS Mainských mývalých koček s PP. Dejme tomu že bych měla 5 koček. Chci se zeptat, dalo by se tím uživit? Když se jedno kotě s PP prodává tak cca za 10000 Kč. Kolik se asi tak vydělá za 1 kotě? Musím na to mít i nějakou školu?
Takže pro peníze, když se bavíme o uživení
máte nějakou zkušenost s kočkami a odchovem koťat? asi ne, když se ptáte na takové věci.
ale fakt to nesmíte počítat 5x10000 = jsem v balíku. Ta koťata máte doma minimálně tři měsíce, dva měsíce je kočka březí, každý mrouskání zabřeznout nesmí a celou tu dobu ty kočky žerou, spotřebovávají stelivo a veterinární péči.
Simm1502
napsal(a):
Uživit ? Chovem koček? Jako vtip dobrý.
Víte, kolik sama kočka ročně spotřebuje kvalitního krmeni, steliva a co náklady na veterinu ( očkováni, zdráv.testy, které se každy rok opakuji)? Vynásobte si to 5x kočka. A co krytí? Málokterá CHS nabízí své kocoury pro jiné kočky... takže to mame min.1 svého koucoura. Takže další hladový krk. A to jste jeste nic neodchovala...
Pak zvýšené náklady na krmeni během březosti,3 měsíce krmeni koťat, zvýšena spotřeba steliva, veterinární pece ( odcerveni 3-4x,2x očkováni). Pak je otázka, zda se koťata umístí ve 3 měsících či později... vždyť kolikrát zůstanou koťata doma i do 7-8 měsíců veku ( takže další krmeni a stelivo).
A nikde nemáte psáno, ze kočky vždy bez problému zabreznou ( navíc rodit mohou max.3x za 2 roky, aby kotatum mohl byt vydán PP), ze odrodi bez komplikaci ( císařský rez na pohotovosti vyjde klidně kolem 10-12 tisíc dle kliniky) a odchovají všechna koťata.
Navic kryt 5 koček jedním kocourem opakovaně je utopie.. leda ze by zájemce zaujala nižší cena koťat, jinak dost lidi kouká i na to, jaký chovatelsky cíl ma daná CHS a kolik vrhu kočka už mela. Takže buď pořídit nového kocoura nebo někam jezdit kryt... což je taky darda za krytí.
Suma sumárum vázne utopie. A veliká.
Tinky

XXX.XXX.4.1
Tady si někdo protiřečí.Chci se tím uživit, ale nejde mi o peníze.Do nebe volající!Uživit určitě ne, pokud to chcete dělat poctivě a zoodpovědně.
Tinky

XXX.XXX.4.1
Takže to napište rovnou, že chcete být množka.Nakopat do zadku.
Simm1502
napsal(a):
Tak co chov koček bez PP? Na ty se ani žádné testy dělat nemusí.
Tak to ušetříte akorát na tech zdráv.testech... jinak platí, co jsem psala výše... kočka ji, chodí na wc a potřebuje veterinu, at je s PP či bez... plus mate o dost nižší prodejní cenu koťat
Proste se smírte s tim, ze chov koček, pokud je nebudete krmit šrotem, nikdy výdělečny nebude... najdete si normální zaměstnání a chov koček si nechte jako koníčka, který je dost prodělečný...

Simm1502
napsal(a):
Krmíme Whiskas.
Troll?

Simm1502
napsal(a):
Si můžu krmit čím chci ne? :) Žádný zákon na to není ;).
No, to je sice částečně pravda, ale i provozovatel dobře fungující množky ví, že na šrotovém krmivu se množka jet nedá. protože prostě stejně tak jako slepice nese zobákem a kráva dá do dížky co se jí dá do držky, i psi a kočky, pokud je chováte jako hospodářská zvířata s jasně danou užitkovostí danou počtem odchovaných prodejných štěňat a koťat, potřebují pořádně nakrmit a to není levné.
SimLam, že se nestydíte. Nezjistíte si ani základní informace o kočkách a jejich chovu chcete zakládat chovnou stanici?
V této diskuzi nechápu, co pro vás znamená ráda pracuji se zvířaty.
V první řadě si načtěte, co kočka ke svému životu vůbec potřebuje a pořiďte si jednu, klidně i úplně obyčejnou kočičku a starejte se o ni. Až zvládnete dva tři roky a budete spokojená s výsledkem, tak teprve uvažujte o více kočkách. V té chvíli už budete mít alespoň částečnou představu, co znamená chovat kočku.
Co budete dělat, když chovný kocour začne značkovat po domě? Může značkovat i kočka, pokud jich bude na malém prostou víc. Pokud nebudete kastrovat, tak ho to neodnaučíte a kastrovaný vám k ničemu nebude.
Nebudou vám vadit všudy přítomné chlupy a věřte, že jsou naprosto všude?
Co uklízení záchodků, několikrát denně?
Co výchova kočky, máte na ni dost trpělivosti? Některé kočky ničí nábytek, některé nenechají své páníčky vyspat a budí je celou noc. Jste na to připravena?
omg11

XXX.XXX.156.160
Já myslím že je SimLan na 100% znuděný troll. Podle předešlých vláken a příspěvků se občas vydává za dítě. Dítě, které nemá nastudováno vůbec nic, a přesto píše např. "evropskou" kočičku. Tohle dle mého neužívá každý, natož dítě. Pro děti tu jsou plemena a "obyčejná kočka". Dnešní úvodní příspěvek ukazuje zcela jasně, že o dítě v žádném případě nejde, ale obávám se, že tentokrát je myšlenka na množení koček pravdivá. Samozřejmě s přidanou omáčkou alá hlupáček "musím na to mít nějakou školu" aby provokoval(a).
https://www.ifauna.cz/kocky/diskuse/detail/3321599/venkovni-kote-do-panelaku
https://www.ifauna.cz/kocky/diskuse/detail/3327148/kocka-u-novych-majitelu#a3329500.

Omg11 - Vy jste skvělá pozorovatel(ka)... Neunikne Vám ani myš
omg11
napsal(a):
Já myslím že je SimLan na 100% znuděný troll. Podle předešlých vláken a příspěvků se občas vydává za dítě. Dítě, které nemá nastudováno vůbec nic, a přesto píše např. "evropskou" kočičku. Tohle dle mého neužívá každý, natož dítě. Pro děti tu jsou plemena a "obyčejná kočka". Dnešní úvodní příspěvek ukazuje zcela jasně, že o dítě v žádném případě nejde, ale obávám se, že tentokrát je myšlenka na množení koček pravdivá. Samozřejmě s přidanou omáčkou alá hlupáček "musím na to mít nějakou školu" aby provokoval(a).
https://www.ifauna.cz/kocky/diskuse/detail/3321599/venkovni-kote-do-panelaku
https://www.ifauna.cz/kocky/diskuse/detail/3327148/kocka-u-novych-majitelu#a3329500.
A chudák ta 3,5letá zalezlá kočička, která je živena na Whiskas
Simm1502
napsal(a):
...pokud chcete prodávat krásná a žádané zvířata, musíte investovat docela větší sumu do chovné kočky i kocoura - málokdo jen tak kocoura půjčuje na krytí (vím od kamarádek chovatelek)... dále to chce sjezdit výstavy, což je také finančně a hlavně časově náročné... vyznat se v genetice, studovat... prostě počáteční kapitál velký a návratnost - pokud se Vám zadaří až za delší dobu... navíc chce to odděleně kočky a krycího kocoura...tyhle kočky jsou náročné vzhledem ke své velikosti a váze na opravdu kvalitní stravu... zajeďte si na nějaké výstavy a sledujte plemeno o které máte zájem, přihlaste se do klubu chovatelů koček a ptejte se a ptejte...