Uživatel s deaktivovaným účtem

Včera jsem si všimla, že během nouzovýho stavu nepřibraly jen děti, ale i někteří psi.

fikovnice
napsal(a):
Ahoj kamarádi,
já se v prvé řadě moc omlouvám, že nestíhám odpovídat na to velké množství SZ, ba ani je číst...Po cca 8 dnech 40 horeček mi spadly na něco přes 38. To trvalo tak den až dva... A včera nanovo. Bohužel ta vyčerpanost způsobuje, že já už zvládám jen ležet nebo sedět. Dojít třeba na WC nebo do koupelny - to je túra s několika zastávkami!
Přesto já věřím jedné věci, ač možná někteří z vás ne. Já věřím tomu, že vaše podpora mi neskutečně moc pomáhá a nelze slovy vyjádřit vděk za to, že na mě myslíte, podporujete mě, píšete...
Děkuji vám a vážím si vás!
A Marcelčiným rodičům přeji také pokud možno rychlou úzdravu!
Fíkovnice, držte se!

napsal(a):
Jani, jak jsi na tom s pitným režimem? Nejsi dehydrovaná? A vitamíny a minerály doplňuješ? Už tady před pár dny někdo zmiňoval, že bys měla popíjet ionťák, když se tolik potíš...
Zmiňovaná česnečka nebo vývary by byly taky fajn, nemohl by ti to někdo uvařit? Třeba sousedka a položit hrnec za dveře, aby se od tebe nenakazila?
Škoda, že je většina z nás tady zdaleka.
Nebo pivo - nealko. To je v podstatě taky iontový nápoj + energie.

lesnížínka
napsal(a):
To byla nadsázka samozřejmě jsem myslela, že by jí to mohl někdo uvařit. Snažím se jí zvednout náladu.
...no nevim, navic jsi to poslala mně misto Janině...

lesnížínka
napsal(a):
Já zase nevím, co ti na to napsat. Snad jen, že jsem si ani nevšimnula, že jsem tě citovala. Asi jsem se uklikla, jak jsem spěchala.
..o nic nejde uklikla jsi se, jen mně pobavila myslenka jak Jana ktera pise, ze toaleta a kiupelna je pro ni nadlidsky vykon, stoji u sporaku a vyvaruje cesnecku....
Jani drž se, myslím na Tebe. Ať už ta potvora zmizí.
Musí to být pěkně hnusná nemoc. Nevím zda bych to dala nikdy jsem neměla ani "blbou" chřipku a horečku.
Hlavně kdyby ses začala dusit ihned volej rychlou. Sleduj tu saturaci aspoň hodinkama. Je moc dobře že máš k dispozici kyslík. To dáš !!!! Všichni Ti tady držíme pěsti.
Když už se tady řešili dezinformace...četli jste? https://www.novinky.cz/krimi/clanek/lekarka-siri-vymysly-o-umrtich-po-ockovani-40351386#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=r6CvhMoPhx9-202102181937&source=hp&seq_no=4&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

lesnížínka
napsal(a):
Když už se tady řešili dezinformace...četli jste? https://www.novinky.cz/krimi/clanek/lekarka-siri-vymysly-o-umrtich-po-ockovani-40351386#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=r6CvhMoPhx9-202102181937&source=hp&seq_no=4&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Nečetla a číst nebudu. Nemám jak si tyhle informace ověřit a nehodlám se jimi zahlcovat.
Milí iFAUŇÁCI,
vy jste opravdu bezvadní lidé, moji přátelé a vlastně moje rodina - mám vás strašně moc ráda!
Dnes mi navíc "Blackberry" pomohla, nakoupila v nemocniční lékárně sputovky a přivezla mi je domů!
Co je nedobré, je to, že jde u mě o pneumonii (ne verifikovanou na 100%, ale na 99.9% ano). A podle určitých příznaků bakteriální, takže zítra se bude stanovovat ze sputa citlivost ATB a event. je měnit... Dále se - z mého pohledu konečně - přistoupilo k nasazení kortikoidů a já jsem dostala chuť k jídlu - je to jako zázrak!!!
Jak jsem si soukromě napsala s jednou z vás, ten těžký průběh jde na vrub i ztrátě milovaného psíka a dále tomu promrznutí jen pár hodin před nástupem těch šílených horeček...
Mám-li napsat, jak se cítím teď, není to hitparáda , ale oproti předchozím dnům to vlastně hitparáda je...
A poněkud lituji mého prostředního kocoura, který se celoživotně bojí kašle, pokašlávání, kýchání, apod. Tedy on se až tak nebojí, ono jej tyto zvuky rozčilují. Takže mě chytne dusivý záchvat kašle a on začne ihned nadávat - takovým přiškrceným mňaučením - tak je tu stran zvukové kulisy skutečně "veselo"!
Opravdu není fráze, když píšu, že vás mám ráda a vážím si vás!

Jani, jsem ráda, že jsi z nejhoršího venku. Už bude jen líp.

Jani, držte se! Mám radost, že se Vám maličko ulevilo a vrátila se i chuť k jídlu. Naberete trochu síly, a tu potvoru hravě porazíte. Myslím na Vás!
A Blackberry posílám srdíčko za péči. ❤️

Janinko, to se tak hezky cte, že se pomalu a jistě lepšíš...držím moc palce a chkupáči ťapky ať už je to jen a jen lepsí....

lesnížínka
napsal(a):
Četla... co na to říct? Že je to milka jak Brno.

fikovnice
napsal(a):
Milí iFAUŇÁCI,
vy jste opravdu bezvadní lidé, moji přátelé a vlastně moje rodina - mám vás strašně moc ráda!
Dnes mi navíc "Blackberry" pomohla, nakoupila v nemocniční lékárně sputovky a přivezla mi je domů!
Co je nedobré, je to, že jde u mě o pneumonii (ne verifikovanou na 100%, ale na 99.9% ano). A podle určitých příznaků bakteriální, takže zítra se bude stanovovat ze sputa citlivost ATB a event. je měnit... Dále se - z mého pohledu konečně - přistoupilo k nasazení kortikoidů a já jsem dostala chuť k jídlu - je to jako zázrak!!!
Jak jsem si soukromě napsala s jednou z vás, ten těžký průběh jde na vrub i ztrátě milovaného psíka a dále tomu promrznutí jen pár hodin před nástupem těch šílených horeček...
Mám-li napsat, jak se cítím teď, není to hitparáda , ale oproti předchozím dnům to vlastně hitparáda je...
A poněkud lituji mého prostředního kocoura, který se celoživotně bojí kašle, pokašlávání, kýchání, apod. Tedy on se až tak nebojí, ono jej tyto zvuky rozčilují. Takže mě chytne dusivý záchvat kašle a on začne ihned nadávat - takovým přiškrceným mňaučením - tak je tu stran zvukové kulisy skutečně "veselo"!
Opravdu není fráze, když píšu, že vás mám ráda a vážím si vás!
To se tak krásně čte, že Vám je aspoň o trošku líp

Nedělní Partie - to bude určitě hezké:
https://cnn.iprima.cz/sledujte-nedelni-partii-ministr-jan-blatny-vs-predseda-piratu-ivan-bartos-19427
Článek o problematice Isoprinosine - "léku" na covid:
https://www.zdravotnickydenik.cz/2021/01/isoprinosine-zrejme-neni-zazracny-lek-proti-covid-19-jeho-ceskou-studii-provazi-vazna-eticka-pochybeni/
Tady pro zájemce ještě jeden podobný, víc do hloubky o tématu "lepší něco než nic":
https://www.zdravotnickydenik.cz/2021/02/isoprinosine-neni-lepsi-nez-nic-aneb-cesta-do-pekel-je-dlazdena-dobrymi-umysly/?fbclid=IwAR0gbdLmhSDZi4a0cSU-ohWsWB-fbPiq4a5VoYnbUUTd8GtoWDV96YZsptE
A dovolím si doporučit, kdo má facebook sledovat stránku doktora Jiřího Štefánka (https://www.facebook.com/Stefajir/ ), kde jsou často sdíleny zajímavé informace a postřehy a mimo jiné v pravidelných intervalech zveřejňovány "výzvy", kdy praktičtí lékaři i personál z nemocnic sdílí informace, jak to na jejich pracovišti aktuálně vypadá.
Ilustrační obrázek převzat z článku z prvního odkazu, ze kterého si dovolím vypíchnout:
"Mimo jiné prohlásil (profesor Beran, který použití Isoprinosine v čr propaguje), že „tento lék dramaticky snižuje počty úmrtí na covid“ a „šance člověka, že nezemře, je třikrát větší, pokud bude užívat tento lék“. Také tvrdil, že Isoprinosine „je schopen zabránit ve větší míře úmrtím a určitě stojí za to ho zkoumat dál a používat“. "
"Zavádějící je už název studie (prof. Berana), který odkazuje na to, že Isoprinosine prokazatelně snížil úmrtnost v domovech seniorů. „V abstraktu sami autoři uvádějí, že ,si myslí, že na snížení mortality se významně podílel Isoprinosine; jde však o předběžná data, která potřebují ověření na velkých studiích‘,"
"V publikaci také vůbec nejsou uvedené nežádoucí účinky léčby. „Není známa příčina úmrtí nemocných, kteří zemřeli; není tedy jasné, zda příčinou úmrtí byl covid-19 či jiné onemocnění. Není uvedeno rozdělení nemocných dle závažnosti průběhu,“"
Obrázek si z toho udělejte sami...
PS: Fíkovnice a ostatní, kdo zrovna bojujete s covidem - držím palce a myslím na Vás
PPS: Jsem jeden z tichých čtenářů, co nikdy nepřispívají, protože nemají co říct. Nebo aspoň já nemám, protože psy nemám, neměla jsem a asi ani nikdy mít nebudu, ale číst psí ifaunu mě prostě baví

K tomu se snad dá jen dodat : Tonoucí se i stébla chytá.
Možná nám současné sluníčko aspoň trochu pomůže. Fíkovnici dál držím palce, i Marceliným rodičům a všem ostatním taky. Nakonec i těm zdravým - ať se jim to i nadále vyhýbá !!!
Stále absentuje Megííí.

lesnížínka
napsal(a):
Nikdo s Megííí nejste v bližším spojení? Nečtu všechno, ale ani Bodlinka tu delší dobu nebyla myslím...trochu mě holky znervozňujou
Marcelo, co vaši lepší se, je jim líp?
Jani, crrr, další den, hlas stav
Bodlinka byla v nějaké vedlejší diskuzi.
Držím taky palce fíkovnici a všem, kdo bojují s covidem. Docela se té britky, co jí někde říkají brigita, bojím.

https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/primarka-aro-ivermektin-je-bezpecny-a-zbavuje-telo-viru-40351618#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=Z3vC0H19OL0-202102201317&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
A já si hned myslela, že už jsem o něm slyšela :-))
http://www.koliedlouhosrsta.cz/mdr-1.php
Teď mě jen napadá otázka : Může i u lidí chybět gen MDR1 ?
napsal(a):
https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/primarka-aro-ivermektin-je-bezpecny-a-zbavuje-telo-viru-40351618#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=Z3vC0H19OL0-202102201317&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
A já si hned myslela, že už jsem o něm slyšela :-))
http://www.koliedlouhosrsta.cz/mdr-1.php
Teď mě jen napadá otázka : Může i u lidí chybět gen MDR1 ?
Neměla by vzhledem k tomu že je to údajně mutace která se vyskytla u jednoho psa někdy v 18 století v Anglii a všichni psi kteří tím trpí jsou jeho potomci...

Máte někdo nějakou aktuální zprávu o Fikovnici? Mojí SZ ještě neotevřela, ale nechci ji hned burcovat SMSkou. Nerada bych ji zbytečně vyrušovala z odpočinku.

Vypadá to, že stav je jak na houpačce - od skoro normálního včetně téměř plné chuti k jídlu zase zpět do horeček.
Čeká se na kultivace a případně na novou medikaci.
Je moc unavená.
(info z včerejšího podvečera)
Snad to půjde k lepšímu, no

napsal(a):
Vypadá to, že stav je jak na houpačce - od skoro normálního včetně téměř plné chuti k jídlu zase zpět do horeček.
Je moc unavená.
Moc děkuji za informace, i když bych radši četla něco povzbudivějšího, už to začínalo vypadat nadějně.
Hodně z vás už dávno psalo, že třeba v práci musíte používat respirátor. Já měla doteď šité roušky. Teď tedy, že musí být respirítor. Má to nějaké velikosti? Jakové budou nosit děti na prvním stupni? Muž mi dneska dal respirátor do obchodu a to teda nejde. Je obrovský, mám ho do půl očí, když to stáhnu dole, hned to tam sjede zpátky přesně opačný problém, jak vidíme v telce, jak si Blatný nezmáčkne plíšek a celou dobu ho co dvě sekundy natahuje na nos. Všude mi to odstává, zamáčknutí plíšku nijak nepomohlo, má malý k.icht a absolutně nesedí.

lesnížínka
napsal(a):
Hodně z vás už dávno psalo, že třeba v práci musíte používat respirátor. Já měla doteď šité roušky. Teď tedy, že musí být respirítor. Má to nějaké velikosti? Jakové budou nosit děti na prvním stupni? Muž mi dneska dal respirátor do obchodu a to teda nejde. Je obrovský, mám ho do půl očí, když to stáhnu dole, hned to tam sjede zpátky přesně opačný problém, jak vidíme v telce, jak si Blatný nezmáčkne plíšek a celou dobu ho co dvě sekundy natahuje na nos. Všude mi to odstává, zamáčknutí plíšku nijak nepomohlo, má malý k.icht a absolutně nesedí.
Tak mě teda sedí perfektně jak FFP2, tak i FFP3...ty používám, když jdu někam, kde je hodně lidí...takže do krámu a až otevřou obchody, tak teda plánuju mít ho i v práci.
Naopak mi přijde, že mi sedí líp než roušky, co mám...ať už látkové a nebo chirurgické, protože respitátor mi nikde neodstává a musím říct, že na rozdíl od roušek se mi s respirátorem nemlží brejle.
Nevím teda jestli jsou nějaké velikosti mimo dětský a dospělácký. Já už FFP2 kupovala několikrát na různých místech a velikost furt stejná.

Velikost je univerzální - pokud se bavíme o respirátorech.
Existují také ochranné masky či polomasky, tam už je volba velikosti možná.
Platí ale pořád jedno velké ALE:
Respirátory FFP2, které mají být na vybraných místech povinné od příštího úterý (alternativou budou 2 látkové roušky - nikoliv jaksi z důvodu adekvátní srovnatelné ochrany,ale jmenovitě tím nařízením) v žádném případě NECHRÁNÍ PROTI VIRŮM. To je třeba mít na paměti.
Druhá věc je, že pokud používáte respirátor (je pro tento případ jedno, jaké třídy) jako osobní ochrannou pomůcku, je jasně stanoveno, jak dlouho jej můžete na hubě mít a jak dlouho následně musíte dýchat bez něj. To první je v řádech desítek minut dle typu respirátoru, pauza je cca 30 minut. Takže nějaké bláboly, jak to pracovníci obchodů budou mít na hubě nonstop celou směnu, jsou opravdu z jiného světa a svědčí jen o tom, že ti, co rozhodují o opatřeních, si zase jen hodili kostkou, a padlo bohužel zrovna tohle.
Ještě dodatek: důrazně každému doporučuji, ať si dlouhodobé nošení respirátoru důkladně rozmyslí, respirátory výrazně mění dechový odpor a mechaniku dýchání a jejich hypotetický "bonus" z hlediska nějaké "ochrany" by mohl být lehce převážen poškozením zdraví.

lesnížínka
napsal(a):
Tento sedí dobře na drobnější obličej, je i výborně prodyšný a dobře tvarovatelný. Navíc český, můžu jedině doporučit.
https://respiratory.heureka.cz/general-public-protection-respirator-ffp2-10-ks/
Pro mě je bohužel malý, mám velkou hlavu a široký obličej, já potřebuju kyblík.
Používá ho zbytek rodiny, při utažení gumiček padne i 12leté dceři. Já jsem obřík po tatínkovi.

napsal(a):
Velikost je univerzální - pokud se bavíme o respirátorech.
Existují také ochranné masky či polomasky, tam už je volba velikosti možná.
Platí ale pořád jedno velké ALE:
Respirátory FFP2, které mají být na vybraných místech povinné od příštího úterý (alternativou budou 2 látkové roušky - nikoliv jaksi z důvodu adekvátní srovnatelné ochrany,ale jmenovitě tím nařízením) v žádném případě NECHRÁNÍ PROTI VIRŮM. To je třeba mít na paměti.
Druhá věc je, že pokud používáte respirátor (je pro tento případ jedno, jaké třídy) jako osobní ochrannou pomůcku, je jasně stanoveno, jak dlouho jej můžete na hubě mít a jak dlouho následně musíte dýchat bez něj. To první je v řádech desítek minut dle typu respirátoru, pauza je cca 30 minut. Takže nějaké bláboly, jak to pracovníci obchodů budou mít na hubě nonstop celou směnu, jsou opravdu z jiného světa a svědčí jen o tom, že ti, co rozhodují o opatřeních, si zase jen hodili kostkou, a padlo bohužel zrovna tohle.
Ještě dodatek: důrazně každému doporučuji, ať si dlouhodobé nošení respirátoru důkladně rozmyslí, respirátory výrazně mění dechový odpor a mechaniku dýchání a jejich hypotetický "bonus" z hlediska nějaké "ochrany" by mohl být lehce převážen poškozením zdraví.
Tak v práci se tomu nevyhnu....dokud bude omezení maloobchodního prodeje, tak je to jen v případě příromnosti zákazníka na prodejně, ale jakmile se otevře, tak se obávám, že to bude téměř nonstop velou pracovní dobu....
Když jdu nakoupit, tak se dobu v krámě snažím zkrátit co nejvíce...nakoupit, nezevlovat a pryč.......a jinak nelozím.
napsal(a):
Tak mě teda sedí perfektně jak FFP2, tak i FFP3...ty používám, když jdu někam, kde je hodně lidí...takže do krámu a až otevřou obchody, tak teda plánuju mít ho i v práci.
Naopak mi přijde, že mi sedí líp než roušky, co mám...ať už látkové a nebo chirurgické, protože respitátor mi nikde neodstává a musím říct, že na rozdíl od roušek se mi s respirátorem nemlží brejle.
Nevím teda jestli jsou nějaké velikosti mimo dětský a dospělácký. Já už FFP2 kupovala několikrát na různých místech a velikost furt stejná.
Takže se dělí na dospělácké a dětské? Tak to by šlo, budu muset mít dětský, i roušku mám dětskou, respektive pro děti do 6let Takže si ho budu muset pořídit i když těch dospěláckých máme doma hafl, protože muž je má pro zaměstnance...

lesnížínka
napsal(a):
Takže se dělí na dospělácké a dětské? Tak to by šlo, budu muset mít dětský, i roušku mám dětskou, respektive pro děti do 6let Takže si ho budu muset pořídit i když těch dospěláckých máme doma hafl, protože muž je má pro zaměstnance...
Nevěřím, že vám padne respirátor pro předškoláka.
To bych měla jak ptačí zobáček.
lesnížínka
napsal(a):
dvě roušky. dětské respirátory prý neexistují . nebo si kup antivirový šátek.
lesnížínka
napsal(a):
Já tedy nevím, ale ja mam nějaký maličký, pry dámský nebo co. Dětský není, sama jsem se divila, jak mi padne a na chlapa by opravdu nešel. Mamka je prodává v obchodě a říkala, že je dámský. Je z Číny a je to FFP2, tak nevím, ale sedne dobře.
Edit: a jo, tak kecám. Není to respirator, ale protective mask kn95, takže ty velikosti tam opravdu jsou. 😃

GAELLE
napsal(a):
dvě roušky. dětské respirátory prý neexistují . nebo si kup antivirový šátek.
Šátek nebude povolen, i kdyby byl nano-, anitivir- a kdesicosi. Bude to výslovně uvedeno, již je to teď v platném Metodickém pokynu hygienika, strana 2, z 8.2.2021:
https://koronavirus.mzcr.cz/wp-content/uploads/2021/02/Metodick%C3%BD-pokyn-k-postupu-p%C5%99i-rozhodov%C3%A1n%C3%AD-o-na%C5%99%C3%ADzen%C3%AD-karant%C3%A9ny-kdy%C5%BE-ob%C4%9B-osoby-pou%C5%BEily-ochranu-d%C3%BDchac%C3%ADch-cest.pdf
Pro Andrýsek:
Pozor na to, na trhu samozřejmě mohou být k dostání i malé respirátory, případně dámské či označené jakkoliv, ale je třeba si uvědomit, že prodávat se může cokoliv, takže i padělky bez jakékoliv funkce, že jde každému výhradně v prvé řadě o peníze, i těm Číňanům, kteří to vyrábějí (těm hlavně ) a že pokud chcete skutečně investovat do svého zdraví a máte na to finance, sahejte jen po prověřených značkách a třídě FFP3, například UVEX:
https://www.uvex-safety.cz/cs/vedet/normy-asmernice/masky-na-ochranu-dychacich-organu/vyznam-trid-ochrany-ffp/

lesnížínka
napsal(a):
Jsou teď jsem si to zadala a našla. Respective nejsou, protože jsou asi vyprodané, ale vyrábí se. Pro děti 3-9let, obvod hlavy 45-53cm...já mám 52cm
A já 62cm

Moc to s těmi respirátory nepobírám. Tedy nestíhám. Chápu, že je asi máme nějak někdy někam začít nosit. Ale myslím, že doma žádné nemáme... tak nevím... asi je načase si je nakoupit?

Andrýsek3
napsal(a):
Já tedy nevím, ale ja mam nějaký maličký, pry dámský nebo co. Dětský není, sama jsem se divila, jak mi padne a na chlapa by opravdu nešel. Mamka je prodává v obchodě a říkala, že je dámský. Je z Číny a je to FFP2, tak nevím, ale sedne dobře.
Edit: a jo, tak kecám. Není to respirator, ale protective mask kn95, takže ty velikosti tam opravdu jsou. 😃
FFP2 je proti virům nanic
Proti virům je výhradně FFP3.
Dětské respirátory FFP2 neexistují.
Fire
Normy FFP jsou průmyslové normy
Man firefighter
, v Evropě děti
Baby
nesmí pracovat, tudíž norma nepočítá s velikostmi pro děti. Získat certifikaci FFP2 na dětské respirátory nelze.
Stop sign
Face with medical mask
Jedinou variantou pro děti bude tedy nano rouška.
Lucie Konečná na twitru. tak já tedy fakt nevím. já to neřeším dám si dvě chirurgické od vietnamce a hotovo. V busu nenosí řidiči ani tu jednu.

napsal(a):
Šátek nebude povolen, i kdyby byl nano-, anitivir- a kdesicosi. Bude to výslovně uvedeno, již je to teď v platném Metodickém pokynu hygienika, strana 2, z 8.2.2021:
https://koronavirus.mzcr.cz/wp-content/uploads/2021/02/Metodick%C3%BD-pokyn-k-postupu-p%C5%99i-rozhodov%C3%A1n%C3%AD-o-na%C5%99%C3%ADzen%C3%AD-karant%C3%A9ny-kdy%C5%BE-ob%C4%9B-osoby-pou%C5%BEily-ochranu-d%C3%BDchac%C3%ADch-cest.pdf
Pro Andrýsek:
Pozor na to, na trhu samozřejmě mohou být k dostání i malé respirátory, případně dámské či označené jakkoliv, ale je třeba si uvědomit, že prodávat se může cokoliv, takže i padělky bez jakékoliv funkce, že jde každému výhradně v prvé řadě o peníze, i těm Číňanům, kteří to vyrábějí (těm hlavně ) a že pokud chcete skutečně investovat do svého zdraví a máte na to finance, sahejte jen po prověřených značkách a třídě FFP3, například UVEX:
https://www.uvex-safety.cz/cs/vedet/normy-asmernice/masky-na-ochranu-dychacich-organu/vyznam-trid-ochrany-ffp/
Všechny FFP3 Uvex z odkazu mají výdechový ventil... to by být nemělo.

napsal(a):
Moc to s těmi respirátory nepobírám. Tedy nestíhám. Chápu, že je asi máme nějak někdy někam začít nosit. Ale myslím, že doma žádné nemáme... tak nevím... asi je načase si je nakoupit?
Do úterý máte čas.

Hele teď mi manžel říkal, že asi existují různí velikosti....on si objednával na nějakém e-shopu, protože chtěl v černý barvě a prý si objednával XXL...protože ty co mám já mu jsou prý malé.

napsal(a):
Všechny FFP3 Uvex z odkazu mají výdechový ventil... to by být nemělo.
To záleží na tom, jestli chcete primárně chránit sebe, pak je to fuk a neřešte to. Pokud jste altruista, myslící i na ostatní, můžete si přes FFP3 hodit roušku, která "zachytí"aerosol z vašeho dechu a trochu sníží riziko pro ostatní, kdybyste náhodou byla infekční a přesto lezla mezi lidi.
Ale v reálu je to jedno - jen je to příšerný bizár

mám respirátory FFP2 velikost M, manžel velikost L
made in czech republic
dosud nerozbaleno, tak netuším, jak bude sedět
napsal(a):
To záleží na tom, jestli chcete primárně chránit sebe, pak je to fuk a neřešte to. Pokud jste altruista, myslící i na ostatní, můžete si přes FFP3 hodit roušku, která "zachytí"aerosol z vašeho dechu a trochu sníží riziko pro ostatní, kdybyste náhodou byla infekční a přesto lezla mezi lidi.
Ale v reálu je to jedno - jen je to příšerný bizár
asi jde zas jen o prachy že?

napsal(a):
Budou povinné v obchodech, na úřadech, u lékaře a v dopravě od půlnoci z pondělí na úterý. Buď respirátor, nebo 2 jednorázové roušky na sobě.

GAELLE
napsal(a):
Dětské respirátory FFP2 neexistují.
Fire
Normy FFP jsou průmyslové normy
Man firefighter
, v Evropě děti
Baby
nesmí pracovat, tudíž norma nepočítá s velikostmi pro děti. Získat certifikaci FFP2 na dětské respirátory nelze.
Stop sign
Face with medical mask
Jedinou variantou pro děti bude tedy nano rouška.
Lucie Konečná na twitru. tak já tedy fakt nevím. já to neřeším dám si dvě chirurgické od vietnamce a hotovo. V busu nenosí řidiči ani tu jednu.
Řidiči MHD roušky ani respirátory nenosí, nemají povinnost.
Zato mají možnost nastavit větrání tak, že fouká proti nim dále do vozu, a vzhledem k tomu, že ta jejich kukaň v busech netěsní ani omylem, všechno, co vydechnou, posílají zpět do vozu mezi lidi.
Holt si to dopravní společnosti uměly vylobovat. Nedivím se, řídit x hodin s hadrem na hubě je nemožné.
Smysl by jakžtakž mělo, kdyby mimo toho, že řidiči MHD nemusejí mít přes čumák nic, platila ještě povinnost, že všechna okna v busech musí být otevřená a za jízdy nonstop větrat. Ale to v zimě neprojde nikdy.

napsal(a):
Budou povinné v obchodech, na úřadech, u lékaře a v dopravě od půlnoci z pondělí na úterý. Buď respirátor, nebo 2 jednorázové roušky na sobě.
Přesněji řečeno 2 chirurgické ústenky.
Což může být teoreticky i látková rouška.
Stejně si nedokážu představit, jak to bude kdokoliv luštit, co máte konkrétně na nose.

GAELLE
napsal(a):
asi jde zas jen o prachy že?
Jako vždycky.
V první řadě.

napsal(a):
Přesněji řečeno 2 chirurgické ústenky.
Což může být teoreticky i látková rouška.
Stejně si nedokážu představit, jak to bude kdokoliv luštit, co máte konkrétně na nose.
Já si zrovna myslím, že u toho vrstvení roušek by bylo výhodnější dát dospod jednorázovku a přes to anatomicky tvarovanou látkovou. Lépe by to přilehlo k obličeji a kombinace materiálů by mohla i lépe filtrovat.

No, nevím, za cca 20 minut vám stejně všechny vrstvy obou roušek zvlhnou durch a měla byste celou tu konstrukci sundat a vyměnit za suchou.
Jako idea hezká, ale v praxi úplně mimo.
napsal(a):
Řidiči MHD roušky ani respirátory nenosí, nemají povinnost.
Zato mají možnost nastavit větrání tak, že fouká proti nim dále do vozu, a vzhledem k tomu, že ta jejich kukaň v busech netěsní ani omylem, všechno, co vydechnou, posílají zpět do vozu mezi lidi.
Holt si to dopravní společnosti uměly vylobovat. Nedivím se, řídit x hodin s hadrem na hubě je nemožné.
Smysl by jakžtakž mělo, kdyby mimo toho, že řidiči MHD nemusejí mít přes čumák nic, platila ještě povinnost, že všechna okna v busech musí být otevřená a za jízdy nonstop větrat. Ale to v zimě neprojde nikdy.
Není to mhd je to spoj mezi městem a vesnicema. A řidič bere i hotovost. Střídají se a nikdy žádný roušku neměl. Ani na krku ani na zrcátku.
Ale neřeším to.
Nedivím se. Taky bych v tom řídit nemohla, leze mi to po celém obličeji.
Kontrolovat co má kdo na obličeji nemá nikdo šanci.
Dám si chirurgickou a na to látkovou a můžou mi.
A díky za info o fíkovnici.
napsal(a):
No, nevím, za cca 20 minut vám stejně všechny vrstvy obou roušek zvlhnou durch a měla byste celou tu konstrukci sundat a vyměnit za suchou.
Jako idea hezká, ale v praxi úplně mimo.
a o to větší zbytečné sahání na obličej. To fakt vir nezastaví
napsal(a):
No právě. Dneska jsem celkem vyjímečně musela do večerky a samozřejmě jsem sebou neměla roušku, ale muž měl v autě ten respirátor. Tak mi ho strčil a já zjistila, že s takovým to nepůjde, když budu muset někam opravdu na nákupy třeba. A to jsem si myslela, že nic shánět nemusím, když je máme doma

Vždycky, když z těch "odpovědných" vypadne nějaký podobný blábol a přetaví se v povinnost pro běžné občany, si říkám, zda by se stejnou ochranou, tedy 2 rouškami nebo respirátorem FFP2 v klidu dělali celý den společníka tváří v tvář někomu s tubekulózou nebo západonilskou horečkou někde v buse nebo celou směnu u pásu v nějaké výrobě - jestli by to pro sebe považovali za dostatečnou ochranu....když to tak striktně nařizují ostatním.

já dám na jednu roušku druhou roušku a na nějaké respirátory se můžu vy víte co.
na to fakt nemám náladu ani kapacitu.
K isoprinosinu: manželovi alergikovi ho předepsala bez problémů naše kamarádka imunoložka. Já si pro sebe koupila tady za hranicemi v Polsku. Je to lék, který může a nemusí pomoci (jako každý jiný, a jako nemusí pomoci ani Remdesivir). Takže pokud by se mi udělalo blbě, tak ho budu brát, alespoň pokud do té doby nezačnou léčit něčím jiným.Nemyslím si, že je samospasitelný, ale lepší něco než nic, a žádnou alternativu mi při onemocnění mi obvoďák asi nepředepíše.
(Užití isoprinosine jsme s ním předběžně konzultovala a není proti, jenom ho prostě nemůže předepsat.)
Upřímně- názory odborníků se na to mohou lišit, protože zkušenosti jsou jen omezené (jaké jiné, že), takže záleží na tom, kterému z těch odborníků bude člověk věřit. No a já se přiklonila k prof. Beranovi, což není žádnej šarlatán, ale profesor, CSc a vedoucí centra očkování a cestovní medicíny.
(Mmch.co mám z první ruky, tak nejmenovaní reprezentanti v jednom populárním sportu jím byli v nedávné době léčen a úspěšně, takže úplně nesmyslné to určitě není.)
Ale je to každého věc.

napsal(a):
já dám na jednu roušku druhou roušku a na nějaké respirátory se můžu vy víte co.
na to fakt nemám náladu ani kapacitu.
Přesně tak, pro forma před vstupem na úřad, k lékaři, do knihovny, do obchodu, mhd apod..
Oni to ještě v pondělí upřesní, kam všude.
Prý takhle to bylo se Šprýmulou - viz foto

napsal(a):
https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/portugalsko-se-vyhrabalo-ze-stejne-krize-jako-my-tady-je-odpoved-proc-to-v-cesku-nefunguje-40351433
Všichni svorně nadávají na vládu, jaký to jsou pitomci, že zakazují to a nebo ono a jak by to na jejich místě dělali jinak, jako by česká republika byl jediný stát, co něco omezuje, zakazuje......ale já myslím, že kdybychom se všichni chovali zodpovědně a opravdu s vědomím, že tady ten virus je, tak bychom ty čísla možná neměli tak vysoký a možná by nebylo tolik omezení.
Naše vláda jsou možná pitomci, protože by v téhle situaci přeci mohli povolit to a tamto a oni nééé, oni nás schválně týrají v takovém režimu....no a ostatní státy jsou taky pitomci, protože zavírají hranice s námi, proč to dělaj?? Vždyť my jsme v pohodě a chceme si jezdit přes hranice jak chceme.
Teď mám docela strach, jak vidím situaci na chebsku a na sokolovsku, prý hlavně v důsledku šíření britské mutace, že se to postupně bude šířit směrem na východ a Chomutov je na trase a není to od nás daleko.....

Mě tam zaujalo, jak všichni drží při sobě. A pak také to, jak jsou si vědomi toho, že s prodlužováním stavu "ohrožení" přijde hospodářská krize a protože si ji zažili, tak se omezují a dodržují ( všimněte si víkendových omezení), aby to za nimi bylo co nejdříve. A protože se tam situace zlepšuje, jsou ta omezení ( když se dodržují ) účinná. A u nás kdekdo bulí a protestuje, že nemůže do fitka a na lyže. Jako kdyby zrovna na tom stál svět. Máme se příliš dobře a nevážíme si toho !
U nás je to úplne rovnako, od novembra máme zákaz vychádzania, a aj tak počty nakazených a úmrtí pribúdajú. Každý to kritizuje, že je všetko zatvorené, ale keď vidím, ako sa ľudia promenádujú bez rúšok, tak sa mi dvíha tlak. Je to fakt možno 10 percent ľudí, ktorí všetko poctivo dodržiavajú, a nejeden z nás má už aj depresie alebo zhoršenú náladu kvôli tomu, že sme len zavretí doma. Keby si však ľudia uvedomili, že stačí sa k druhým správať zodpovedne, tak by taká zložitá situácia na SK ani v ČR nebola...
O to horšie, keď človek nevidí východisko, ani nejaký úspešný koniec, lebo opatrenia s prísne, ale hlúposť ľudí nekonečná.

napsal(a):
Všichni svorně nadávají na vládu, jaký to jsou pitomci, že zakazují to a nebo ono a jak by to na jejich místě dělali jinak, jako by česká republika byl jediný stát, co něco omezuje, zakazuje......ale já myslím, že kdybychom se všichni chovali zodpovědně a opravdu s vědomím, že tady ten virus je, tak bychom ty čísla možná neměli tak vysoký a možná by nebylo tolik omezení.
Naše vláda jsou možná pitomci, protože by v téhle situaci přeci mohli povolit to a tamto a oni nééé, oni nás schválně týrají v takovém režimu....no a ostatní státy jsou taky pitomci, protože zavírají hranice s námi, proč to dělaj?? Vždyť my jsme v pohodě a chceme si jezdit přes hranice jak chceme.
Teď mám docela strach, jak vidím situaci na chebsku a na sokolovsku, prý hlavně v důsledku šíření britské mutace, že se to postupně bude šířit směrem na východ a Chomutov je na trase a není to od nás daleko.....
Neznám nikoho, kdo tvrdí, že ČR je jediný stát, který život občanů v souvislosti s covid19 omezuje - to je zase demagogie
Kolosální ostuda je, jak se to u nás dělá. A není to vůbec o běžných lidech. Nehraje žádou roli, že jdete po ulici a nemáte roušku. Je to o tom, že když máte nouzový stav, jedete bez výběrových řízení a můžete dělat věci, které vám jinak neprojdou. To je jediný důvod, proč je škrcení společnosti nutné a pokračuje dál.
Je konec února 2021 a očkování u nás nejede, vakcíny "hnijí" ve skladech, rezervační očkovací systém byl ušit horkou jehlou a neochránil osobní data těch, co ho na počátku využili, robátka do školy už druhým rokem nechodí, lidé nemohou pracovat, nesvéprávně se rozhazují kompenzace. Jinak vláda systematicky nedělá nic.
Vždy když končí období nouzového stavu a je třeba jej prodloužit, situace se zhorší, čísla jsou znovu varovná a jede se dál - teď už tedy snad fakt naposled.
Problém je, že lidé mají krátkodobou paměť a vypouštějí informace, které jim momentálně k ničemu nejsou. Takže možná mají ponětí o tom, co se v roce 2020/2021 děje zde, ale nedokážou to porovnat s režimem jinde v Evropě - a to je kámen úrazu, který hraje do karet veškerým drakonickým opatřením, ve kterých si tu žijeme/nežijeme a která jsou dlouhodobě neúnosná.
Tady se všechno loni na jaře zavřelo a od té doby jede nouzový stav (vyjma léta). Ve Švédsku byly roušky doporučeny, děti chodily do školy, společnost dál fungovala a dnes jsou na tom výrazně lépe než my. Minulý týden Francie přistoupila ke kroku odkládání neurgentních lékařských zákroků - no jasně, řeknete si, to my už máme pár měsíců a nikdo to neřeší, jenže oni jasně řekli, že odkládají zbytné operace o týden či dva! Ne že vám škrtli na podzim termín zákroku a dělejte, co umíte, zdravotnictví to nezajímá, protože covidová lůžka sypou víc.
Jak si může ministr zdravotnictví dovolit prohlásit, že navzdory tomu, že existují studie, které potvrzují, že pacient s britskou mutací je pro okolí infekční v průměru 13 dní oproti standardním osmi, protože průběh onemocnění je prostě delší, ani tak není třeba měnit stávající nařízení ohledně dosud u nás nařizované 10tidenní karantény či izolace. To je přece podpora šíření infekční choroby jak vyšitá - už by mu měla klepat na dveře policie.
Nedivme se tedy, že u nás britská mutace jede - v uzavřených regionech je její podíl překvapivě statisticky významně vyšší než ve zbytku republiky .
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/riziko-britske-mutace-nejde-jen-o-to-ze-je-infekcnejsi-143317#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Jedinec nikoho nezajímá (a to platí od začátku opatření - jak řekl vtipálek lampasák Šprýmula, v době epidemie jde o přežití společnosti, nikoliv jedince), je výhradně na každém, jak přežije (zdravotně, existenčně) a jak bude chránit sám sebe

"Kolosální ostuda je, jak se to u nás dělá".
Jak co a jak kde :
Na Petříně chodila policie od jednoho k druhému a prosila, aby šli domů. V Berlíně rozehnal bruslaře vrtulník.
O tom jak v Holandsku rozháněli demonstranty a rozbili hlavu kolemjdoucí, jste možná taky četli.
Nevím, kde hnijí vakciny ve skladech a kde nefunguje rezervační systém. V našem městě funguje a doufám, že bude i dál.
Jasně, že každý je zodpovědný sám za sebe a musí se sám chránit. Jednak už to tu tlučou 30 let lidem do hlav a za druhé - žádný ministr nemůže obcházet 10 milionů lidí.
30let vzhlížíme na západ od našich hranic a najednou je pro nás směrodatné, že v Polsku se lyžovat smí, že Rumunsko a Bulharsko rozvolňuje.......

napsal(a):
Asi tak, tady poprvé nekoupím, prostě ne. Nevěřím tomu, že to má nějaký účinek. Mám roušku z dvojité látky s nikam nechodím, když nemusím.
napsal(a):
Je moc unavená.
Ano, potvrzuji slova "Repty"...
Nicméně máte právo vědět, co je nového. Myslíte na mě, držíte pěsti... Věřte, že to vyčerpání je strašlivé, přesto aspoň něco málo písnu. Obrovské plus je, že ty šílené 40 horečky poklesly!!!
Co je naopak nedobré, je saturace nic moc + permanentní nauzea + to vyčerpání... Přesto bojuji, bojuji a bojuji! Skoro každý den u mě někdo je, sousedka mi vaří polévky, jiní zase nakupují, další chodí pro léky.... K té saturaci - to je zvláštní - klidově se nedusím, přesto ty hodnoty fakt nic moc. Tak si vždy dám trochu kyslíku a je to o něco lepší!
Do toho denně kolem 15 - 20 telefonátů (což je někdy až příliš). Ale bude to znít pitomě - pro mě je to důkaz, že nejsem lidem jedno! A nemá-li moje pseudorodina o mě zájem, máte jej vy, moji přátelé, sousedé, atd.
Věřím, že člověku se vrátí to, co vkládá do druhých... A tím pádem věřím a jsem i přesvědčena, že vaše dobro se vám vrátí! Možná to v tu chvíli ani nebudete čekat, ale vrátí!
Edit: Právě telefonát: Jedou kámoši ke mně - opět udělat nákupy!

fikovnice
napsal(a):
Ano, potvrzuji slova "Repty"...
Nicméně máte právo vědět, co je nového. Myslíte na mě, držíte pěsti... Věřte, že to vyčerpání je strašlivé, přesto aspoň něco málo písnu. Obrovské plus je, že ty šílené 40 horečky poklesly!!!
Co je naopak nedobré, je saturace nic moc + permanentní nauzea + to vyčerpání... Přesto bojuji, bojuji a bojuji! Skoro každý den u mě někdo je, sousedka mi vaří polévky, jiní zase nakupují, další chodí pro léky.... K té saturaci - to je zvláštní - klidově se nedusím, přesto ty hodnoty fakt nic moc. Tak si vždy dám trochu kyslíku a je to o něco lepší!
Do toho denně kolem 15 - 20 telefonátů (což je někdy až příliš). Ale bude to znít pitomě - pro mě je to důkaz, že nejsem lidem jedno! A nemá-li moje pseudorodina o mě zájem, máte jej vy, moji přátelé, sousedé, atd.
Věřím, že člověku se vrátí to, co vkládá do druhých... A tím pádem věřím a jsem i přesvědčena, že vaše dobro se vám vrátí! Možná to v tu chvíli ani nebudete čekat, ale vrátí!
Edit: Právě telefonát: Jedou kámoši ke mně - opět udělat nákupy!
To jsem ráda, že se hlásíš! Už jsem měla cukání ti napsat, ale nechtěla jsem tě zatěžovat. Myslím na tebe každou chvíli. Bojuj! Už by to snad nemělo dlouho trvat, teď je to cca nějaký 12. den?
Drž se!
napsal(a):
Neznám nikoho, kdo tvrdí, že ČR je jediný stát, který život občanů v souvislosti s covid19 omezuje - to je zase demagogie
Kolosální ostuda je, jak se to u nás dělá. A není to vůbec o běžných lidech. Nehraje žádou roli, že jdete po ulici a nemáte roušku. Je to o tom, že když máte nouzový stav, jedete bez výběrových řízení a můžete dělat věci, které vám jinak neprojdou. To je jediný důvod, proč je škrcení společnosti nutné a pokračuje dál.
Je konec února 2021 a očkování u nás nejede, vakcíny "hnijí" ve skladech, rezervační očkovací systém byl ušit horkou jehlou a neochránil osobní data těch, co ho na počátku využili, robátka do školy už druhým rokem nechodí, lidé nemohou pracovat, nesvéprávně se rozhazují kompenzace. Jinak vláda systematicky nedělá nic.
Vždy když končí období nouzového stavu a je třeba jej prodloužit, situace se zhorší, čísla jsou znovu varovná a jede se dál - teď už tedy snad fakt naposled.
Problém je, že lidé mají krátkodobou paměť a vypouštějí informace, které jim momentálně k ničemu nejsou. Takže možná mají ponětí o tom, co se v roce 2020/2021 děje zde, ale nedokážou to porovnat s režimem jinde v Evropě - a to je kámen úrazu, který hraje do karet veškerým drakonickým opatřením, ve kterých si tu žijeme/nežijeme a která jsou dlouhodobě neúnosná.
Tady se všechno loni na jaře zavřelo a od té doby jede nouzový stav (vyjma léta). Ve Švédsku byly roušky doporučeny, děti chodily do školy, společnost dál fungovala a dnes jsou na tom výrazně lépe než my. Minulý týden Francie přistoupila ke kroku odkládání neurgentních lékařských zákroků - no jasně, řeknete si, to my už máme pár měsíců a nikdo to neřeší, jenže oni jasně řekli, že odkládají zbytné operace o týden či dva! Ne že vám škrtli na podzim termín zákroku a dělejte, co umíte, zdravotnictví to nezajímá, protože covidová lůžka sypou víc.
Jak si může ministr zdravotnictví dovolit prohlásit, že navzdory tomu, že existují studie, které potvrzují, že pacient s britskou mutací je pro okolí infekční v průměru 13 dní oproti standardním osmi, protože průběh onemocnění je prostě delší, ani tak není třeba měnit stávající nařízení ohledně dosud u nás nařizované 10tidenní karantény či izolace. To je přece podpora šíření infekční choroby jak vyšitá - už by mu měla klepat na dveře policie.
Nedivme se tedy, že u nás britská mutace jede - v uzavřených regionech je její podíl překvapivě statisticky významně vyšší než ve zbytku republiky .
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/riziko-britske-mutace-nejde-jen-o-to-ze-je-infekcnejsi-143317#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Jedinec nikoho nezajímá (a to platí od začátku opatření - jak řekl vtipálek lampasák Šprýmula, v době epidemie jde o přežití společnosti, nikoliv jedince), je výhradně na každém, jak přežije (zdravotně, existenčně) a jak bude chránit sám sebe
"Repto", ráda bych se Vás zeptala na tu infekčnost 13 dní britské mutace. Já jsem měla první příznaky v noci z 8. na 9.2. Hygiena po mně chtěla kontakty 2 dny před propuknutím příznaků - to je prý doba, kdy jsem začala být infekční - řekněme tedy od 6.2. (+-), Dle Vámi uvedených studií by tedy infekčnost pominula kolem 20.2....? Nebo mám počítat spíše s tím, až nebudu mít žádné příznaky...??? Možná nejvíc mě v současné době trápí ta nauzea. Ta je opravdu odporná, prodlužuje vyčerpání, protože se s nauzeou prostě nemůžu najíst. Piji ty ionťáky, jak jste doporučovala, občas se zadaří ta polévka, občas Nutridrink...
Děkuji Vám moc za odpověď!
napsal(a):
To jsem ráda, že se hlásíš! Už jsem měla cukání ti napsat, ale nechtěla jsem tě zatěžovat. Myslím na tebe každou chvíli. Bojuj! Už by to snad nemělo dlouho trvat, teď je to cca nějaký 12. den?
Drž se!
Ahoj Irčo,
právě jsem se zeptala "Repty" - snad se na mě nebude zlobit, když propálím, že si občas písneme a já z ní tahám rozumy! Jak už jsem psala dříve, "Repta" mi píše moc hezky a já si toho vážím!

fikovnice
napsal(a):
Ahoj Irčo,
právě jsem se zeptala "Repty" - snad se na mě nebude zlobit, když propálím, že si občas písneme a já z ní tahám rozumy! Jak už jsem psala dříve, "Repta" mi píše moc hezky a já si toho vážím!
Však my už to víme, protože Repta o tobě "podávala hlášení".
A odpovím ti na otázku, co jsi před chvílí psala Reptě. Tady je schema, jak v průměru probíhaly jednotlivé fáze covidu u původní varianty. A teď se má za to, že se průběh u Brigity protahuje o 5-6 dní (myšleno trvání příznaků a infekčnost).

fikovnice
napsal(a):
"Repto", ráda bych se Vás zeptala na tu infekčnost 13 dní britské mutace. Já jsem měla první příznaky v noci z 8. na 9.2. Hygiena po mně chtěla kontakty 2 dny před propuknutím příznaků - to je prý doba, kdy jsem začala být infekční - řekněme tedy od 6.2. (+-), Dle Vámi uvedených studií by tedy infekčnost pominula kolem 20.2....? Nebo mám počítat spíše s tím, až nebudu mít žádné příznaky...??? Možná nejvíc mě v současné době trápí ta nauzea. Ta je opravdu odporná, prodlužuje vyčerpání, protože se s nauzeou prostě nemůžu najíst. Piji ty ionťáky, jak jste doporučovala, občas se zadaří ta polévka, občas Nutridrink...
Děkuji Vám moc za odpověď!
Hygiena jede podle nějakého algoritmu (metodiky), ale nelze samozřejmě v reálu přísahat na to, že jeden každý člověk je infekční přesně již dva dny před propuknutím příznaků.
Na jednu stranu jim tuhle šablonovitost nemám za zlé, protože oni vlastně jen sbírají data do statistiky, /ale to, jak ji pak (tu statistiku) jiní ohýbají, je věc jiná /.
A nějaký centrální jednotný mustr prostě být musí, jen je třeba na rovinu říci, že rozhodně nepasuje na všechny nemocné a všechny mutace viru.
Přikládám obrázek z té harvardské studie, kde 13 dní pro britskou mutaci je jakýsi střed, ale křivka běží až ke 20(!) dnům.
Jako opravdu těžko říct ohledně možné infekčnosti konkrétního pacienta. určitě bych zcela jistě vyčkala, až nebudete mít žádné příznaky. Do konce února bych si rozhodně mimo poklidného uzdravování z nejhoršího den po dni pozvolna k lepšímu určitě nic většího neplánovala.
Vy navíc nejste vůbec standardní pacient - kdybyste byla normální smrtelník, tak už ležíte ve špitále, nicméně nestandardně jste to obešla nadstandardní péčí mimo zdravotnické zařízení, což běžný smrtelník prostě nemůže udělat - vlastně tedy kazíte statistiky
Tak se držte
lesnížínka
napsal(a):
Nikdo s Megííí nejste v bližším spojení? Nečtu všechno, ale ani Bodlinka tu delší dobu nebyla myslím...trochu mě holky znervozňujou
Marcelo, co vaši lepší se, je jim líp?
Jani, crrr, další den, hlas stav
Táta už je celkem v pohodě, není tak unavený, cítí se dobře, ale pořád kašle...
Máma dostala v pátek ATB, protože té se to nelepšilo vůbec a bylo jí dost bídně. Konečně ji přestala bolet hlava a dutiny, ale zase se jí začalo hůř dýchat. Ale dneska konečně psala, že už je to celkově lepší (v pátek jim měla končit karanténa) ....
No a jinak ještě ve vesnici mají paní, zhruba 50-55 let, doteď zdravá, nekuřačka, a skončila v nemocnici s oboustranným zápalem plic.

Radši snad ne, bado...
Pan Calábek a jeho Institut alternativního vzdělávání?
https://www.mandala-praha.cz/milan-calabek2/
Takhle dopadnou děti, pokud se urychleně nevrátí do škol...
tak konečně vím, proč je jedna rouška málo
https://www.facebook.com/100010262708385/videos/1389031258115618
Tohle mě osobně třeba hrozně vytáčí. A pak mi někdo může tvrdit, že naší vládě jde o lidi, tohle jsou přesně ty situace, kdy to jde levně, lehce a česky, ale nenene. Měli na to tolik času vymyslet nějakou strategii, nikdo snad nevěřil, že po létě covid zmizí. Už po prázdninách se mohlo testovat a děti mohly chodit alespoň částečně do škol, místo toho se zastavilo jakékoliv rozhodování o všem, a čekalo se na volby. Tohle by opravdu mělo být trestné, nejde o lidi ani na posledním místě.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/vyvinul-rychle-a-levne-pcr-testy-vlade-je-opakovane-nabizi-neni-zajem-143213#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=5b7gSdaKhhJ-202102220623&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Měli na to tolik času vymyslet nějakou strategii, nikdo snad nevěřil, že po létě covid zmizí. Už po prázdninách se mohlo testovat a děti mohly chodit alespoň částečně do škol, místo toho se zastavilo jakékoliv rozhodování o všem, a čekalo se na volby. Tohle by opravdu mělo být trestné, nejde o lidi ani na posledním místě.
Tak tohle si myslím taky..

Andrýsek3
napsal(a):
Tohle mě osobně třeba hrozně vytáčí. A pak mi někdo může tvrdit, že naší vládě jde o lidi, tohle jsou přesně ty situace, kdy to jde levně, lehce a česky, ale nenene. Měli na to tolik času vymyslet nějakou strategii, nikdo snad nevěřil, že po létě covid zmizí. Už po prázdninách se mohlo testovat a děti mohly chodit alespoň částečně do škol, místo toho se zastavilo jakékoliv rozhodování o všem, a čekalo se na volby. Tohle by opravdu mělo být trestné, nejde o lidi ani na posledním místě.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/vyvinul-rychle-a-levne-pcr-testy-vlade-je-opakovane-nabizi-neni-zajem-143213#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=5b7gSdaKhhJ-202102220623&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Já teda nevím, jestli se mohlo testovat touto metodou už po prázdninách, protože je registrována od 7.12.2020. Ale od začátku ledna mohlo...
napsal(a):
Já teda nevím, jestli se mohlo testovat touto metodou už po prázdninách, protože je registrována od 7.12.2020. Ale od začátku ledna mohlo...
Ano, neměli tu certifikaci, ale přijde mi logické, že stát mohl pomoct právě naším vědcům, aby se ta certifikace udělala, co nejdříve. Možná, kdyby nad tím začali uvažovat už na jaře, když jim to bylo nabídnuto (a ne hned smeteno ze stolu), mohl se ten proces zrychlit a po prázdninách už to mohlo být. Nebo na podzim nebo aspoň, jak říkáte, v lednu.
Andrýsek3
napsal(a):
Ano, neměli tu certifikaci, ale přijde mi logické, že stát mohl pomoct právě naším vědcům, aby se ta certifikace udělala, co nejdříve. Možná, kdyby nad tím začali uvažovat už na jaře, když jim to bylo nabídnuto (a ne hned smeteno ze stolu), mohl se ten proces zrychlit a po prázdninách už to mohlo být. Nebo na podzim nebo aspoň, jak říkáte, v lednu.
Když se mohl urychlit vývoj vakcín, urychlit tohle by byla brnkačka. Ale tady o zdraví lidí nešlo nikdy, jde v první řadě o prachy - NS bez výběrek a v druhý řadě o volby a PR - jít za hlasem lidu a něch pár tisíc mrtvejch si lidi zvyknou (a zvykli).

assil
napsal(a):
Když se mohl urychlit vývoj vakcín, urychlit tohle by byla brnkačka. Ale tady o zdraví lidí nešlo nikdy, jde v první řadě o prachy - NS bez výběrek a v druhý řadě o volby a PR - jít za hlasem lidu a něch pár tisíc mrtvejch si lidi zvyknou (a zvykli).
Určitě máte pravdu. Ale o to jde všude, nikde jinde nejsou politici altruisti. Ale všude ta stejná opatření fungují líp. Protože u nás se opatření vyhlašují ( ano, chaoticky, jako všude ), ale nevymáhá se jejich dodržování - a to se jinde vymáhá tvrdě a nekázeň tvrdě postihuje.
Přece není možné, aby bezpříznakový pozitivní šel do práce a nakazil půl kolegů. To už je snad na kriminál. A co se stane u nás? Ví to někdo?
Proč naše sděl. prostř. dávají tolik prostoru popíračům? Konkrétně starému Klausovi?
Ten dědek, kdyby onemocněl, tak bude mít péči o jaké se jinému ani nezdá ! A provokuje veřejnost?
napsal(a):
Určitě máte pravdu. Ale o to jde všude, nikde jinde nejsou politici altruisti. Ale všude ta stejná opatření fungují líp. Protože u nás se opatření vyhlašují ( ano, chaoticky, jako všude ), ale nevymáhá se jejich dodržování - a to se jinde vymáhá tvrdě a nekázeň tvrdě postihuje.
Přece není možné, aby bezpříznakový pozitivní šel do práce a nakazil půl kolegů. To už je snad na kriminál. A co se stane u nás? Ví to někdo?
Proč naše sděl. prostř. dávají tolik prostoru popíračům? Konkrétně starému Klausovi?
Ten dědek, kdyby onemocněl, tak bude mít péči o jaké se jinému ani nezdá ! A provokuje veřejnost?
No podle mě to není ani tak o restrikcích a vymáhání jako spíš o prezentaci a smysluplnosti opatření, což je u nás na rozdíl od jinde totálně na nule a o tom papalášství zodpovědných, které taky jinde není, myslím, že jsme asi jediní na světě, kde ministr zdravotnictví nosí respirátor v tv pod nosem a kde si vládní smetánka pořádá hotelové večírky a taky jediní, kde si můžete jít koupit pistoli a kytka, ale boty a bundu ne.

assil
napsal(a):
No podle mě to není ani tak o restrikcích a vymáhání jako spíš o prezentaci a smysluplnosti opatření, což je u nás na rozdíl od jinde totálně na nule a o tom papalášství zodpovědných, které taky jinde není, myslím, že jsme asi jediní na světě, kde ministr zdravotnictví nosí respirátor v tv pod nosem a kde si vládní smetánka pořádá hotelové večírky a taky jediní, kde si můžete jít koupit pistoli a kytka, ale boty a bundu ne.
Tak možná, že je to jenom tím, že v okolních státech se v tom média až tak nehnípají a
že zprávy odtamtud jsou, jak jinak, poněkud přefiltrované. Nejdřív médii a potom kritiky.
Pro korupci vyšetřovaných politiků je přehršle a nezáleží na světových stranách.
A pak taky překroucené ( ty zprávy) - jestli myslíte hotel v Teplicích, tak tam snad nebyla smetánka vládní, ale podnikatelská.
( Aby nevznikl dojem, že snad já a Babiš.....Nevolila jsem ho a nesnáším ho, stejně jako většina ostatních. Ale pokud nechceme, aby tu vznikla úplná anarchie, musíme to do voleb nějak vydržet a poslouchat zdravotníky, místo popíračů. V nedělní Partii mluvila lékařka z Chebu a tu snad nebudete podezřívat z fanynkovství k Babišovi. Lze to najít na internetu a zaměřte se na jmenované ročníky.)

Někteří si myslí, že jsme nějaká výjimka. Třeba :
https://www.denik.cz/ze_sveta/izrael-vlada-premier-soud-20200519.html
napsal(a):
Tak možná, že je to jenom tím, že v okolních státech se v tom média až tak nehnípají a
že zprávy odtamtud jsou, jak jinak, poněkud přefiltrované. Nejdřív médii a potom kritiky.
Pro korupci vyšetřovaných politiků je přehršle a nezáleží na světových stranách.
A pak taky překroucené ( ty zprávy) - jestli myslíte hotel v Teplicích, tak tam snad nebyla smetánka vládní, ale podnikatelská.
( Aby nevznikl dojem, že snad já a Babiš.....Nevolila jsem ho a nesnáším ho, stejně jako většina ostatních. Ale pokud nechceme, aby tu vznikla úplná anarchie, musíme to do voleb nějak vydržet a poslouchat zdravotníky, místo popíračů. V nedělní Partii mluvila lékařka z Chebu a tu snad nebudete podezřívat z fanynkovství k Babišovi. Lze to najít na internetu a zaměřte se na jmenované ročníky.)
Koukala jsem, ja třeba popírač nejsem vůbec, vím, že koronavirus je průser a může být ještě větší. O to vic mi vadi zmatečná opatření, která i tak dodržuji. Strach vyhlasit tvrdy lockdown, když by to bylo ekonomicky výhodnější, než od ničeho k ničemu jako to je už několik měsíců. Nesmyslné otevření před Vánoci, ponechání otevřeno všeho v září před volbami. A prý "už" uvažují o převozu pacientů do Německa, po dvou měsících, co se o tom mluví, místo aby se nadále rozváželo vrtulnikem po republice. 🤦♀️
napsal(a):
No Izrael...podivný stát, s podivným zřízením, privilegovaný vždy a všema..Probůh...rozhodně nejsem antisemita, ale nelíbí se mi, že jako odškodnění za válku, jim projde všechno. To prostě správné není(tak jako nebylo jejich pronásledování)
napsal(a):
Tohle je stará už předkoronová kauza, jen se to táhne.
Se pobavte s někým, kdo žije v zahraničí a pak pochopíte, proč je to u nás tak jak je a fakt to není o restricích, ostatně ten článek o Portugalsku to taky ukazuje celkem jasně. Holt jak se chová vláda, tak se chovají lidi, to je lidská přirozenost.

Sarkozy, Hollande - to jsou taky minulé daleko předkoronavirové kauzy. Třeba jen o těch současných nevíme. Já tím jen chtěla napsat, že politici jsou všude stejní, jen u nás jim jdou média nadstandardně po krku a doplácí na to všichni.
Mě by zajímalo, co bude, až tím vyčerpaní doktoři seknou.
napsal(a):
Sarkozy, Hollande - to jsou taky minulé daleko předkoronavirové kauzy. Třeba jen o těch současných nevíme. Já tím jen chtěla napsat, že politici jsou všude stejní, jen u nás jim jdou média nadstandardně po krku a doplácí na to všichni.
Mě by zajímalo, co bude, až tím vyčerpaní doktoři seknou.
Nadstandardně? Spíš málo. Politici zas až tak stejní všude nejsou a tohle papalášství je znakem tak akorát východu.
Doktoři s tím neseknou, stejně jako s tím nesekli na jaře v Itálii.
A fejk news tomu ještě dávají korunu viděla jste tu mapu co teď koluje na FB? S tím, že Němci počítají statistiky jinak a ve skutečnosti jsme na to skoro stejně jako oni?
Německy neumím, takže nemůžu dohledat zdroj, jestli je fakt fejk nebo pravda, ale ono je to jedno, většina lidí tomu uvěří a jen to posílí jejich postoj srať na to.

Politici zas až tak stejní všude nejsou a tohle papalášství je znakem tak akorát východu.
Tohle pokládám jen za všeobecnou domněnku. Nebudu teď hledat Sarkozyho a Hollanda, najděte si to - jestli chcete být objektivní. Francie mě trochu víc baví......
V Německu těch kauz taky bylo několik. Itálie, Španělsko - jsou také východ ?
To je jako když Fiala řekl, že všechno špatné přišlo z východu a naopak všechno dobré ze západu. Pak si dal někdo práci a hezky ho rozebral - o ono je to vlastně jinak. Asi se dá také dohledat.
napsal(a):
Politici zas až tak stejní všude nejsou a tohle papalášství je znakem tak akorát východu.
Tohle pokládám jen za všeobecnou domněnku. Nebudu teď hledat Sarkozyho a Hollanda, najděte si to - jestli chcete být objektivní. Francie mě trochu víc baví......
V Německu těch kauz taky bylo několik. Itálie, Španělsko - jsou také východ ?
To je jako když Fiala řekl, že všechno špatné přišlo z východu a naopak všechno dobré ze západu. Pak si dal někdo práci a hezky ho rozebral - o ono je to vlastně jinak. Asi se dá také dohledat.
To se asi spíš míjíme v definici papalášství, Sarkozy a spol., to je pro mě jen zneužití moci, papalášství je to co předvádí politici u nás typu Vy seďte doma jinak tytyty a já si půjdu na fotbal, kam vy nesmíte. A to v zahraničí nevidím. Zneužití moci typu Sarkozy u nás předvádí Babiš například.

assil
napsal(a):
To se asi spíš míjíme v definici papalášství, Sarkozy a spol., to je pro mě jen zneužití moci, papalášství je to co předvádí politici u nás typu Vy seďte doma jinak tytyty a já si půjdu na fotbal, kam vy nesmíte. A to v zahraničí nevidím. Zneužití moci typu Sarkozy u nás předvádí Babiš například.
Jednak nevidíte, kam chodí němečtí politici. A v tom článku, co dávala Andryssek je vysvětlen ten kontroverzní fotbal jinak ( podle článku se jednalo o demonstraci Žďárského testů a je jasné, že k tomu nevyberou 300 fanoušků z ulice ).
A pak bych jen dodala přísloví : "Není dovoleno volovi, co je dovoleno bohovi". Neberte to doslova, nepokládám politiky za bohy. Je to jen přísloví.
neverend

XXX.XXX.213.247
Ani jsem se sem neměl už koukat..😐 Moc by mě potěšilo kdyby se Fíkovnice ozvala a byla v pořádku. Megi doufám jen absentuje a nic jí není vážného.😐
napsal(a):
Jednak nevidíte, kam chodí němečtí politici. A v tom článku, co dávala Andryssek je vysvětlen ten kontroverzní fotbal jinak ( podle článku se jednalo o demonstraci Žďárského testů a je jasné, že k tomu nevyberou 300 fanoušků z ulice ).
A pak bych jen dodala přísloví : "Není dovoleno volovi, co je dovoleno bohovi". Neberte to doslova, nepokládám politiky za bohy. Je to jen přísloví.
Jasně, testy se demonstrují tak, že se jejich účastníci pošlou na fotbal. Pravda je, že tito VIP hosti dostali výjimku z nařízení, jinak tam nikdo nesmí ani s žádnými testy.

assil
napsal(a):
Jasně, testy se demonstrují tak, že se jejich účastníci pošlou na fotbal. Pravda je, že tito VIP hosti dostali výjimku z nařízení, jinak tam nikdo nesmí ani s žádnými testy.
Četla jste toho Žďárského?

Část veřejnosti se začala na sociálních sítích chlubit, že nařízení ohledně roušek bude ignorovat. Lidé si předávají rady, jak pravidlo obejít. Mezi nejčastější triky patří, že lidé jednu vrstvu roušky odstraní nůžkami a nechají jen kostru, na které drží šňůrky. Tento »rámeček« pak na obličeji překryjí druhou rouškou. Případná kontrola z řad policie pak shledá, že občan má za ušima dva páry šňůrek a bude předpokládat, že používá tedy dvojí rouškovou ochranu.
Výňatek z článku....a takhle je to u nás se vším, prostě my češi vždycky budeme chtít všechno obcházet, jsme národ vychcánků,, ale bejt vychcánek za každou cenu??
napsal(a):
Není dovoleno volovi, co je dovoleno bohovi
Ano, souhlasím a chápu. Ale jak píšete - politici nejsou bohové, mají nám všem jít příkladem a dodržovat ta pravidla jako první. Vždyť to nařizujou oni sami.
Teď i lidi, co ještě před pár týdny pravidla dodržovali, se na to vykašlali. Lze se jim divit? Když půlka sněmovny na to taky kašle. Ať mě s tím neštvou, ty výjimky mají platit pro astmatiky a podobně, ne pro nějaké zbytečné celebrity a neschopné bezvýznamné politiky.

Assil : Sarkozy a spol., to je pro mě jen zneužití moci
Tak ono vzít si od někoho peníze na kampaň ( jen takové drobné, o 50 mil. EUR se jedná ) a potom tu zemi rozbombardovat - to je jen, ale za to demonstrovat ( ve smyslu ukázat ), že po absolvování testů je možné sportovní utkání uvolnit......to je hrůza největší.
Tak akorát v malém českém rybníku.

Varaxi
napsal(a):
Není dovoleno volovi, co je dovoleno bohovi
Ano, souhlasím a chápu. Ale jak píšete - politici nejsou bohové, mají nám všem jít příkladem a dodržovat ta pravidla jako první. Vždyť to nařizujou oni sami.
Teď i lidi, co ještě před pár týdny pravidla dodržovali, se na to vykašlali. Lze se jim divit? Když půlka sněmovny na to taky kašle. Ať mě s tím neštvou, ty výjimky mají platit pro astmatiky a podobně, ne pro nějaké zbytečné celebrity a neschopné bezvýznamné politiky.
Volný a Bojko nejsou půlka sněmovny. A Volného navíc ochranka vyvedla!
Poslanecká sněmovna je nejvyšší zákonodárný orgán, vzešlý z demokratických voleb.
To nejlepší, co bylo v Čechách k dispozici. Nemůžete je nazývat bezvýznamnými.
Že jsou to lavice plné v.olů, to už je zas jiná.
To, co píšete zavání rovnostářstvím. To už by taky mohli finančně jít na 30-50 tis a jít nám příkladem v tom, jak se s tím hospodaří, možná by se mohli nastěhovat do paneláku..... a nakonec v Lánském zámku udělat dětskou ozdravovnu........nebo zotavovnu ROH :-))
Bavíte mě, nikdy, nikde na světě si nejsou a nebudou lidi rovni, vždycky budou ti rovnější.....a ten fotbal? To je to nejmenší.
Aha. :)
No, neznám ani jednoho. Já se o politiku nezajímám, ale za poslední měsíc prakticky nelze sledovat zprávy, aby tam nepadlo něco o tom, že ten a ten politik porušil nařízení.
Ale stojím za tím, že co ti politici nakázali, mají sami dodržovat - a až pak můžou otravovat ostatní s tím, že oni nedodržují.
Já dodržuji. Ale jsem široko daleko jediná.
lesnížínka
napsal(a):
No Izrael...podivný stát, s podivným zřízením, privilegovaný vždy a všema..Probůh...rozhodně nejsem antisemita, ale nelíbí se mi, že jako odškodnění za válku, jim projde všechno. To prostě správné není(tak jako nebylo jejich pronásledování)
Izrael především vakcíny 2x až 3x přeplatil.
A výrobcům vakcíny se nabídl jako "laboratoř" a o očkování odesílá data.
politiku bych do toho nezatahovala

GAELLE
napsal(a):
Izrael především vakcíny 2x až 3x přeplatil.
A výrobcům vakcíny se nabídl jako "laboratoř" a o očkování odesílá data.
politiku bych do toho nezatahovala
Souhlas. Přeplatil a ve výsledku ušetřil. Ale poněkud na úkor ostatních, což není zrovna solidární.

lesnížínka
napsal(a):
No a hlavně z čeho? Ostatní na to neměli? Němci...? Kde bere Izrael tolik peněz? Všichni ho budou odškodňovat do alelujá...
Nevím, jestli je to jen z odškodnění. Židé byli vždy šikovní obchodníci, i před válkou.
Mě irituje spíš to sobectví - "mám na to, tak přeplatím ostatní a shrábnu většinu vakcín pro sebe."

lesnížínka
napsal(a):
No a hlavně z čeho? Ostatní na to neměli? Němci...? Kde bere Izrael tolik peněz? Všichni ho budou odškodňovat do alelujá...
Podívejte se na historii nejbohatších rodů Ameriky. Třeba odtamtud?

GAELLE
napsal(a):
co fikovnice ???? ví někdo něco??? já ve zprávách NIC. moje zůstala nepřečtená
....moje také..

napsal(a):
Nevím, jestli je to jen z odškodnění. Židé byli vždy šikovní obchodníci, i před válkou.
Mě irituje spíš to sobectví - "mám na to, tak přeplatím ostatní a shrábnu většinu vakcín pro sebe."
Já to teda nestudovala nějak podrobně, co Izrael dělá a nedělá. Ale možná se v tom ukazuje zase jejich mentalita, jako u nás se ukazuje ta naše. A protože to, co mají (myslím tím vůbec vlastní stát), si museli tvrdě vybojovat, a kdyby čekali, jestli na ně okolí bude ohleduplné nebo třeba aspoň fér, tak nemají nic.... tak nějaký možná sobecký nákup vakcín tomu odpovídá. Pokud se ve výsledku ukáže, že jejich postup vedl nejlépe k návratu k normálnímu životu, pak bych si takové sobecké kroky u nás také přála.

napsal(a):
....moje také..
...i moje

napsal(a):
Já to teda nestudovala nějak podrobně, co Izrael dělá a nedělá. Ale možná se v tom ukazuje zase jejich mentalita, jako u nás se ukazuje ta naše. A protože to, co mají (myslím tím vůbec vlastní stát), si museli tvrdě vybojovat, a kdyby čekali, jestli na ně okolí bude ohleduplné nebo třeba aspoň fér, tak nemají nic.... tak nějaký možná sobecký nákup vakcín tomu odpovídá. Pokud se ve výsledku ukáže, že jejich postup vedl nejlépe k návratu k normálnímu životu, pak bych si takové sobecké kroky u nás také přála.
Na tom něco bude.

GAELLE
napsal(a):
to nevypadá dobře
Neplašte, moje zpráva je nepřečtená již několik dní, mezitím tu Fikovnice byla na diskuzi. Není jí dobře a tak asi šetří síly.

napsal(a):
Neplašte, moje zpráva je nepřečtená již několik dní, mezitím tu Fikovnice byla na diskuzi. Není jí dobře a tak asi šetří síly.
..také si to myslím...
Všem, pro které je Bureš jakkoliv sympatický (anebo nesympatický, ale stejně ho budou volit, z jakýchkoliv důvodů):
Doporučuju přečíst - anebo poslechnout - knihu: "Čas oligarchů, jejich sluhů a nepřátel." (2019)
Autorem je JUDr. Ondřej Závodský, právník, který působil mj. i na Ministerstvu financí. V knize popisuje velkou část politické a hospodářské garnitury posledních (mnoha) let, určitě se na jednotlivé aktéry a aféry rozpomenete.
Jako právník dozajista píše tak, aby to bylo nenapadnutelné, takže tomu lze věřit. V této knize je AB popsán úplně jasně, přesně a komplexně. Po přečtení téhle knihy pochopíte většinu jeho kroků (a tedy i toho, co se vlastně děje kolem nás).
A obejde vás hrůza, co nás s tímhle člověkem a jeho partou ještě může čekat.
Pro nás může být i okrajově zajímavé, že pan doktor Závodský je nevidomý a používá vodícího psa. Musí to být fakt frajer.
napsal(a):
Tak snad máte pravdu. Jednu větu ale napsat snad může když ví jaké si tu děláme starosti. Zemřela mi kamarádka 40 let po týdnu v nemocnici. už to vypadalo že ji pustí domů. Takže tak. je to zákeřná svinská nemoc. Nebyla tlustá ani nemocná předtím.
napsal(a):
Četla jste toho Žďárského?
Četla a o těch jeho testech vím už dávno, ale to nic nemění na tom, že VIP šli na fotbal, který je pro plebs zakázaný, taky mohli jít po těch testech domů, žejo. Jo, je to maličkost, ale sto takových maličkostí dělá tu náladu ve společnosti.
napsal(a):
Izrael vyměnil za vakcíny zdravotní dokumentaci očkovaných, pro firmu jako Pfizer je to víc než prachy. Osobně by se mi toto nelíbilo a jsem ráda, že v Evropě to možné není.

GAELLE
napsal(a):
Tak snad máte pravdu. Jednu větu ale napsat snad může když ví jaké si tu děláme starosti. Zemřela mi kamarádka 40 let po týdnu v nemocnici. už to vypadalo že ji pustí domů. Takže tak. je to zákeřná svinská nemoc. Nebyla tlustá ani nemocná předtím.
Ano, vím, že je covid mrcha a ke zvratům v průběhu nemoci dochází. Jestli se neozve, tak jí zas napíšu na mobil a dám vědět. Ale až zítra, teď už je noc.

GAELLE
napsal(a):
ok a díky moc
Já jsem taky jako na trní, nakupuju sem každou chvíli, jestli se neukázala. Je to nepříjemné, že nevíme, co se děje.
Vaší kamarádky je mi líto. Je to vážně loterie...
napsal(a):
Já jsem taky jako na trní, nakupuju sem každou chvíli, jestli se neukázala. Je to nepříjemné, že nevíme, co se děje.
Vaší kamarádky je mi líto. Je to vážně loterie...
děkuji ...............ano je to jak ruská ruleta. Kdyby ta Jana poslala aspoň jednu větu. Beru že je jí zle ale musí vědět že si děláme o ni starost.
Snad se dnes ozve konečně.

Vždyť vůbec nevíte, jak probíhala jednání o dodávkách vakcín... Jaké byly možnosti... Nebo jste někdo byl u toho, že máte jasno?
lesnížínka
napsal(a):
Tyto mají dvě velikosti.
https://www.ochrannerousky.cz/respirator-breasafe-community-mask-ffp2-5ks-cerna/?variantId=2225

fikovnice
napsal(a):
Evi, další noc jako byla dnešní, už asi nedám. Dnes už horečka byla přes 40, bolest hlavy, že se mi chce skočit z okna a ty plíce :-(.
Na plosky nohou mi jako dítěti máma dávala droždí! Rozmačkané, chladné a na to ponožky...
Až/jestli budu mít dnes zase nějakou návštěvu, tak poprosím o koupi kvasnic nebo i toho tvarohu a vyzkouším.
Jinak mučení v prostěradlových zábalech jsem též zažívala....
Milí iFAUŇÁCI, ta nemoc je šíleně sviňská, u mě probíhá opravdu hrozně!
Všem přeji, ať se vám ta mrcha vyhne!!!! Jak už jsem mockrát psala, je to jak Černý Petr - i co se průběhu týká...
A na závěr - pořád mi nejde do hlavy, jak to, že naše země je na tom snad nejhůř, alespoň zde ve střední Evropě. A také, kde se pořád berou noví a noví pozitivní a nemocní. I když já se domnívám, že "normální" koronavirus jsem možná prodělala bezpříznakově a dostala mě až ta britská mrcha. A řada laboratoří nestanovuje tady ty zmutované kmeny...takže je možné, že současný opětovný nárůst jde na vrub právě B.1.1.7.
Tak k tomu závěru: vláda se může stavět třeba na Babišovi uši, ale pokud lidé nebudou dodržovat to, co mají, bez KECŮ a zbytečných průtahů a různých "na to se můžu vys*rat" (nandám si roušku napůl-všechny ty, kdo tak chodín po nákupáku bych poslala domu, když dvě, tak si do té spodní udělám díru, přece se já nebudu dusit kvůli Babišovi....) a spoustu dalších, jsme národ jájínků a blbců a můžem si za to sami. To je celé.

A navíc se nám tu objevilo nové politické uskupení, které si říká Ústavní soud. Ale jen vláda nese odovědnost.
( Opakuju se, nikdy jsem Babiše nevolila a volit nebudu, ale dokud lidi nebudou respektovat nařízení vlády, byť špatné vlády, tak se nepohnem. A že nejde jen o životy seniorů - neboli gerontů, jak se mile říká, je už snad jasné. Už někdy na podzim řekl Kulveit, že nemocní a ekonomika jsou spojené nádoby, nepřímá úměra, čím víc nemocných a mrtvých, tím víc padá ekonomika. Klidně si neposlouchejte Babiše, ale poslouchejte zdravotníky - ty z terénu, epidemiology.......A nebo Nerudu : "Bude-li každý z nás z křemene, je celý národ z kvádrů".)
P.S. Taky si přeji, aby se Fíkovnice ( a Megíí ) co nejdříve ozvaly a hlavně byly v pořádu.
napsal(a):
Vždyť vůbec nevíte, jak probíhala jednání o dodávkách vakcín... Jaké byly možnosti... Nebo jste někdo byl u toho, že máte jasno?
My jsme tam nemuseli bejt, byla tam Uršula a úplně stačí, že přiznala, že to podělala vyjednáváním o ceně.
https://www.theguardian.com/world/2021/feb/10/ursula-von-der-leyen-admits-errors-in-eu-covid-vaccine-rollout

GAELLE
napsal(a):
děkuji ...............ano je to jak ruská ruleta. Kdyby ta Jana poslala aspoň jednu větu. Beru že je jí zle ale musí vědět že si děláme o ni starost.
Snad se dnes ozve konečně.
No, nevím. Nakonec jsem nevydržela a napsala jí sms chvíli po půlnoci a zatím nic. Poslala jsem teď ještě jednu, tak doufám... Snad si té předchozí jenom nevšimla a ozve se.
Varaxi
napsal(a):
A co naše Megííí? Psal jí někdo SZ? Já o tom uvažuju už dlouho, ale nechce se mi bombardovat ji zprávami a spamovat - ona to tak mívá, že se pár týdnů neukáže...
Asi jí večer napíšu, jestli je v pořádku a něco nepotřebuje.
Dumala jsem nad tím včera. Za celou tu dobu, co Jana, se myslím neozvala ani Megííí, proto jsem se tu ptala, jestli má na ni někdo bližší kontakt? Nikdo nic, tak jsem uvažovala nad tou soukromou zprávou, ale jsem si říkala, že já nebudu zrovna z těch, s kým by si ráda ,,dopisovala"...Nevím o ní vůbec nic, nepíše ani o rodině, takže doufám, že sama není a pokud....tak o ni někdo pečuje, i když doufám, že to nepotřebuje.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.20.51
napsal(a):
Tak k tomu závěru: vláda se může stavět třeba na Babišovi uši, ale pokud lidé nebudou dodržovat to, co mají, bez KECŮ a zbytečných průtahů a různých "na to se můžu vys*rat" (nandám si roušku napůl-všechny ty, kdo tak chodín po nákupáku bych poslala domu, když dvě, tak si do té spodní udělám díru, přece se já nebudu dusit kvůli Babišovi....) a spoustu dalších, jsme národ jájínků a blbců a můžem si za to sami. To je celé.
Já bych vám. Přála makat v nedychatelne rousce 8hodin na pasu. Díky Vo lum jako vy se už X měsíců cpu brufenama ibalginama a jinejma sra ckama jen abych byla schopna v práci a po fungovat. Živím 200zvirat a dítě nemůžu marodit. Musím makat. Nikoho nezajímá že se dusim že mám migrény. Že přijdu z práce a několik hodin se dávám dokupy. Takže díky vám příznivci dusicich prostředků. Preju vám to zažít mít v piheli průdušky a plíce a pak este nosit tohle v plným zaprah ne jen na korzovani po krámu nebo sezení za pc.

lesnížínka
napsal(a):
Dumala jsem nad tím včera. Za celou tu dobu, co Jana, se myslím neozvala ani Megííí, proto jsem se tu ptala, jestli má na ni někdo bližší kontakt? Nikdo nic, tak jsem uvažovala nad tou soukromou zprávou, ale jsem si říkala, že já nebudu zrovna z těch, s kým by si ráda ,,dopisovala"...Nevím o ní vůbec nic, nepíše ani o rodině, takže doufám, že sama není a pokud....tak o ni někdo pečuje, i když doufám, že to nepotřebuje.
Odkaz pro vás:
https://outletelectro.cz/produkt/detsky-respirator-ffp2kn95-10-ks/

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já bych vám. Přála makat v nedychatelne rousce 8hodin na pasu. Díky Vo lum jako vy se už X měsíců cpu brufenama ibalginama a jinejma sra ckama jen abych byla schopna v práci a po fungovat. Živím 200zvirat a dítě nemůžu marodit. Musím makat. Nikoho nezajímá že se dusim že mám migrény. Že přijdu z práce a několik hodin se dávám dokupy. Takže díky vám příznivci dusicich prostředků. Preju vám to zažít mít v piheli průdušky a plíce a pak este nosit tohle v plným zaprah ne jen na korzovani po krámu nebo sezení za pc.
Na nás se nezlobte, na vládu taky ne, tahle nařízení fungují ve všech okolních státech. Zlobit se můžete jedině na vašeho zaměstnavatele, že vám nevytvoří snesitelné minicovidové prostředí. Bezcovidové asi úplně nejde. Váš boj vám nikdo, kdo nosí roušku na ulici a do obchodu nevybojuje. Jen pitomá otázka : Odborovou organizaci ve firmě nemáte? Proč?
Nevím, jak by vám pomohlo, kdybych i já chodila bez respirátoru a ohrožovala sebe
( možná bych časem blokovala místo v nemocnici ) a v případě bezpříznakové nákazy ohrožovala své okolí a poslala eventuelně do nemocnice x lidí, kteří by čerpali prostředky na léčbu a následně na nemocenské dávky. Takže dělám, co můžu. Nosím respirátor, používám dezinfekci na ruce a dodržuji rozestupy. Ne proto, že to Babiš nařídil, ale protože to je to jediné, co můžu pro sebe i pro ostatní dělat.
A kdyby to tak dělali všichni - aspoň tohle minimum - byli bychom na tom možná líp a vy už byste mohla dělat bez roušky.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jak to asi dělají sestry a doktoři, kteří mnohdy slouží dvanáctky a jsou nejen v rouškách či respirátorech, ale taky v tom bílém atombordelu, rozuměj v tyveku... a jsou vystaveni obrovské covidové náloži...
To, že musíme nosit roušky a teď respirátory, fakt nevymyslel nikdo schválně proto, abyste nemohla dýchat. Důvody byly napsány a popsány tolikrát, že je zbytečné je opakovat.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Milá zlatá já se pařím v respirátoru ne v roušce na dvanáctihodinové směně v domově seniorů(sundat si ho můžu na jídlo a to máme odděleně-každá sedíme jinde), o tom jak se pracuje ve skafandru se vo lum jako vám vyprávět ani nedá, to se totiž musíte jít několikrát denně převléct, protože jste celá zpocená už po hodině, Vo lum jako vám bych přála koupat v respirátoru na směně důchodce, myslíte, že mi není horko a nelokám vzduch, jako kapr na suchu, asi ne, ?Zkuste si dát respirátor a obléct vaše dítě, které zrovna moc nespolupracuje a posadit ho na křeslo, já mám takových "dětí" na směně nastarost cca 10, plus mínus a někteří mají hrubě přes 80kg. Pokud vám vaše práce nevyhovuje, jelikož jste "nucena" nosit roušku, nikdo vás v ní přece nedrží, běžtre dělat něco jiného, kde nebudete trpět zdravotními problémy, protože budete pracovat ve volnějším tempu, máte jistě obvodního lékaře, který vám dělá zdravotní prohlídky pro zaměstnavatele- nechte se přeřadit na jinou práci....mít v piheli plíce znám, nedávno jsem měla plicní embolii a plicním infarktem, ten infarkt jsem si přivodila tím, že jsem dost dlouho odolávala námahové dušnosti, což jsem přisuzovala rouškám...nu což, dát si dohromady plíce, je jednoduché- nekouřit, takže 4 měsíce nekouřím- ani jednu, a že se mi o tom i zdá, jak hulím, jako prokoplý kamna, třeba ještě někdy budu, ale momentálně potřebuju dýchat a mít respirátor, je to o prioritách a o zdraví mojeho i mých blízkých...když to shrnu, nasadím si respirátor ráno v sedm, sundám ho na dvě půlhodinové přestávky(nás v práci kontrolují, zda to dodržujem a jsou postihy) a na cestu z práce, pak zase nasadím do obchoďáku, jelikož mám plné ruce tak na cestu domu z krámu už nesundavám- mám to kousek, stejně v paneláku ho zase musím mít a sundám ho až v osm večer....takže myslím, že vím jaký je život s respirátorem po všech stránkách a bude mi padesát. Takže mládí v piheli a do důchodu daleko...

Tak teď jsem se dočetla, že jihoafrická mutace už je u nás, údajně si ji přivezli lidi z dovolené na Zanzibaru. Očividně se někteří lidi fakt nepoučí nikdy a ohled na druhé mít nikdy nebudou.

Varaxi
napsal(a):
A co naše Megííí? Psal jí někdo SZ? Já o tom uvažuju už dlouho, ale nechce se mi bombardovat ji zprávami a spamovat - ona to tak mívá, že se pár týdnů neukáže...
Asi jí večer napíšu, jestli je v pořádku a něco nepotřebuje.
Psala jsem jí 17.2., zpráva nepřečtena.
Co se týče Fíkovnice, tak jsme si psaly naposledy v sobotu 21.2. v podvečer, a poslední zpráva bohužel taky nepřečtena.

napsal(a):
Na nás se nezlobte, na vládu taky ne, tahle nařízení fungují ve všech okolních státech. Zlobit se můžete jedině na vašeho zaměstnavatele, že vám nevytvoří snesitelné minicovidové prostředí. Bezcovidové asi úplně nejde. Váš boj vám nikdo, kdo nosí roušku na ulici a do obchodu nevybojuje. Jen pitomá otázka : Odborovou organizaci ve firmě nemáte? Proč?
Nevím, jak by vám pomohlo, kdybych i já chodila bez respirátoru a ohrožovala sebe
( možná bych časem blokovala místo v nemocnici ) a v případě bezpříznakové nákazy ohrožovala své okolí a poslala eventuelně do nemocnice x lidí, kteří by čerpali prostředky na léčbu a následně na nemocenské dávky. Takže dělám, co můžu. Nosím respirátor, používám dezinfekci na ruce a dodržuji rozestupy. Ne proto, že to Babiš nařídil, ale protože to je to jediné, co můžu pro sebe i pro ostatní dělat.
A kdyby to tak dělali všichni - aspoň tohle minimum - byli bychom na tom možná líp a vy už byste mohla dělat bez roušky.
Orionko, někdy s vámi souhlasím, ale tenhle váš příspěvek je jak vystřižený z agitek minulého režimu
Ve kterém jiném civilizovaném státě - tedy myslím západní Evropu , severní Ameriku, Ausíky a Kiwie - nechodí děti již druhý rok do školy?
Kde - konkrétně prosím - je dlouhodobě škrcen maloobchodní prodej a služby?
Kteří státní představitelé horují ohledně toho, aby lidé nikam nejezdili a omezili pohyb, a zároveň sebe či své rodinné příslušníky venčí po světě?
Který z prezidentů měl na nedávné polské mezinárodní sešlosti jako jediný holý gesicht bez roušky a ještě byl na to pyšný?
Vy opravdu věříte, že FFP2 či našvindlované "ochranné" masky typu KN95 zadrží ježatou kouli o průměru 120 nanometrů?
Taky jste zamlada měla distanční výuku nebo co?

Tak jsem právě zkusila Fikovnici i zavolat, když nereaguje na sms, ale je tam hlasová schránka. Předtím tady psala, že má 20 telefonátů denně, takže hovory přijímala. Vypadá to na průšvih, je mi to líto.
Ještě mě napadá, zda by tam Blackberry nezkusila seběhnout, když ví, kde Fikovnice bydlí. Zazvonit na ní, poptat se sousedů... nešlo by to?
napsal(a):
Hygiena jede podle nějakého algoritmu (metodiky), ale nelze samozřejmě v reálu přísahat na to, že jeden každý člověk je infekční přesně již dva dny před propuknutím příznaků.
Na jednu stranu jim tuhle šablonovitost nemám za zlé, protože oni vlastně jen sbírají data do statistiky, /ale to, jak ji pak (tu statistiku) jiní ohýbají, je věc jiná /.
A nějaký centrální jednotný mustr prostě být musí, jen je třeba na rovinu říci, že rozhodně nepasuje na všechny nemocné a všechny mutace viru.
Přikládám obrázek z té harvardské studie, kde 13 dní pro britskou mutaci je jakýsi střed, ale křivka běží až ke 20(!) dnům.
Jako opravdu těžko říct ohledně možné infekčnosti konkrétního pacienta. určitě bych zcela jistě vyčkala, až nebudete mít žádné příznaky. Do konce února bych si rozhodně mimo poklidného uzdravování z nejhoršího den po dni pozvolna k lepšímu určitě nic většího neplánovala.
Vy navíc nejste vůbec standardní pacient - kdybyste byla normální smrtelník, tak už ležíte ve špitále, nicméně nestandardně jste to obešla nadstandardní péčí mimo zdravotnické zařízení, což běžný smrtelník prostě nemůže udělat - vlastně tedy kazíte statistiky
Tak se držte
Děkuji moc za odpověď!
Předevčírem byl stav dá se říct už téměř uspokojivý. Bohužel se u mě objevily odporné pachutě v puse - hlavně slaná, ale extrémně. No a sousedka mi asi 5. den dala polévku (jako pořád tu stejnou, že jí vůbec nic není). Byla extrémně kyselá, ale já měla hlad, cítila jsem se dobře a jen ta kyselost byla, ale to jsem přičítala té pachuti. No, samozřejmě polévka byla zkyslá a včerejšek jsem strávila na WC... Večer ale už zase hlad - tak kéž se to láme!
Je to odporná nemoc a má-li být ta africká mutace horší, ochraňuj nás Pánbůh!
Prosím, dávejte na sebe všichni pozor, opatrujte se, přeji vám všem bez výjimky zdraví!

fikovnice
napsal(a):
Děkuji moc za odpověď!
Předevčírem byl stav dá se říct už téměř uspokojivý. Bohužel se u mě objevily odporné pachutě v puse - hlavně slaná, ale extrémně. No a sousedka mi asi 5. den dala polévku (jako pořád tu stejnou, že jí vůbec nic není). Byla extrémně kyselá, ale já měla hlad, cítila jsem se dobře a jen ta kyselost byla, ale to jsem přičítala té pachuti. No, samozřejmě polévka byla zkyslá a včerejšek jsem strávila na WC... Večer ale už zase hlad - tak kéž se to láme!
Prosím, dávejte na sebe všichni pozor, opatrujte se, přeji vám všem bez výjimky zdraví!
Spadl mně kámen....uf.

💚
napsal(a):
Tak jsem právě zkusila Fikovnici i zavolat, když nereaguje na sms, ale je tam hlasová schránka. Předtím tady psala, že má 20 telefonátů denně, takže hovory přijímala. Vypadá to na průšvih, je mi to líto.
Ještě mě napadá, zda by tam Blackberry nezkusila seběhnout, když ví, kde Fikovnice bydlí. Zazvonit na ní, poptat se sousedů... nešlo by to?
Jejda, to jsem zase něco vyvedla!!! Já mám mobil, kde baterie vydrží max. jeden den...
A teď jsem prostě opět spala - včera + dnes celé dopoledne. Ono mě to opravdu strašlivě vycuclo... Byl tu včera bratranec s nákupem a novými léky a víc nevím...
Tak mi to, prosím, odpusťte - vy všichni, co jste se strachovali!

fikovnice
napsal(a):
Děkuji moc za odpověď!
Ježkovy voči, ty jsi tady! Já už tě viděla někde na JIPu, když se s tebou nešlo spojit ani po telefonu!
Ufff, díky, že ses ozvala. Jsem moc ráda, že už se to lepší. A polévky od sousedky příště radši převařuj.

Super....takže bude opravdu líp
Koukám, že byste potřebovala ochutnávače
Tak hodně zdraví přeji

fikovnice
napsal(a):
Edit: Včera dopol. jsem vlastně seděla na WC kvůli té polévce :-/ a od odpol. jsem pospávala....tak ještě jednou, prosím, promiňte mi, že jsem se neozvala! Jak se říká "Na posr..... i ha..l spadne!", takže já měla včera ještě veselo kvůli té polévce - to byly šílené křeče v břiše!
Škoda, že nejsme sousedky. Vařím denně a troufám si říct, že dobře. 😔
fikovnice
napsal(a):
Edit: Včera dopol. jsem vlastně seděla na WC kvůli té polévce :-/ a od odpol. jsem pospávala....tak ještě jednou, prosím, promiňte mi, že jsem se neozvala! Jak se říká "Na posr..... i ha..l spadne!", takže já měla včera ještě veselo kvůli té polévce - to byly šílené křeče v břiše!
Věřím, že máte na starosti jiné věci, než psát na iFaunu. Nemyslím si, že se Vaše mlčenlivost někoho dotkla; tady prostě není co odpouštět.
Ono to v člověku hlodá a hlodá, co se asi tak mohlo stát a jak Vám je a jestli jste v pořádku a každá myšlenka je dotěrnější, protivnější a nepravděpodobnější než předchozí.
Já jsem jen prostě ráda, že jste v rámci možností v pořádku.
A teď ještě Megííí a budu moct v klidu spát.

napsal(a):
Orionko, někdy s vámi souhlasím, ale tenhle váš příspěvek je jak vystřižený z agitek minulého režimu
Ve kterém jiném civilizovaném státě - tedy myslím západní Evropu , severní Ameriku, Ausíky a Kiwie - nechodí děti již druhý rok do školy?
Kteří státní představitelé horují ohledně toho, aby lidé nikam nejezdili a omezili pohyb, a zároveň sebe či své rodinné příslušníky venčí po světě?
Který z prezidentů měl na nedávné polské mezinárodní sešlosti jako jediný holý gesicht bez roušky a ještě byl na to pyšný?
Vy opravdu věříte, že FFP2 či našvindlované "ochranné" masky typu KN95 zadrží ježatou kouli o průměru 120 nanometrů?
Mi někdy připomínáte mojí kamarádku a její konspirační teorie ohledně kovidu, co lidi nevymyslí...jen aby si něco odůvodnily, protože všichni jsou blbci a jen on tomu rozumí a ví , co nemá smysl.

Mě už je to šumák....prostě budu chránit sebe a ať si každej dělá co chce.....respirátory mám FFP3 tak snad v kombinaci s tím, že ostatní lidi budou mít alespoň něčím zakrytá ústa, by to mohlo snad stačit.
No když k tomu připočtu nějakou desinfekci a snažení se udržet odstup od ostatních lidí, nikam zbytečně nelozím, tak to by snad musel bejt velkej Smolíček pacholíček, abych to chytla......
Mamka by měla mít obě očkování hotová na konci března, pak už budu o něco klidnější.
No a snad očkování a teplé počasí způsobí, že by už v létě mohlo být lépe.

napsal(a):
Mi někdy připomínáte mojí kamarádku a její konspirační teorie ohledně kovidu, co lidi nevymyslí...jen aby si něco odůvodnily, protože všichni jsou blbci a jen on tomu rozumí a ví , co nemá smysl.
Já si ale třeba taky myslím, že to moc nemá smysl, protože se to pořád šíří. Samozřejmě otázka je proč. Respirátory jsme dnes nakoupili, nejlevnější v dm drogerii za 12,90. Moc ven nechodím, tak to stačí. Dnes jsem měla jít ke specialistovi a včera jsem mu volala, že vzhledem k situaci nikam nejdu. Tak mám termín až na konec dubna, snad to pak už bude lepší.

Šíří se .protoze lidi nedodrzuji co maji....alespon co se tyce te zakryte pusy a nosu.
napsal(a):
Šíří se .protoze lidi nedodrzuji co maji....alespon co se tyce te zakryte pusy a nosu.
Ja teda vidím lidi furt s náhubky. V mhd normálně mají všichni, tak 1 ze 100 si dovolí ho nemít a pak ho vykážou jiní cestující nebo řidič. V obchodech taky všichni mají, většina i respirátory. Venku na místech, kde je velká koncentrace lidi tak nějak na pul, ale treba v parku ho taky nenosím nebo na procházce se psem.

O víkendu v Jizerkách hlásil kolega mrtě lidí, u okýnek kiosků sáhodlouhý fronty milionů lidí - 90% úplně bez roušek a bez rozestupů. Čemu se divíme...

Andrýsek3
napsal(a):
Ja teda vidím lidi furt s náhubky. V mhd normálně mají všichni, tak 1 ze 100 si dovolí ho nemít a pak ho vykážou jiní cestující nebo řidič. V obchodech taky všichni mají, většina i respirátory. Venku na místech, kde je velká koncentrace lidi tak nějak na pul, ale treba v parku ho taky nenosím nebo na procházce se psem.
Tak já v MHD a obchodech potkávám tak třetinu lidí s rouškou pod nosem. A nikdo to neřeší. Říkám si, že na to budou ty respirátory dobré, ty se pod nosem nosí hůř.

A je uplne jedno.jakou reci ten virus mluvi....leze z dychacich cest a tou samou cestou se tam dostava......az poleze z druheho konce.budu mit ochranu tam...edit:ze se vylucuje i tudy vim.ale primarni cesta k nakazeni to zatim u nas neni...
Varaxi
napsal(a):
Věřím, že máte na starosti jiné věci, než psát na iFaunu. Nemyslím si, že se Vaše mlčenlivost někoho dotkla; tady prostě není co odpouštět.
Ono to v člověku hlodá a hlodá, co se asi tak mohlo stát a jak Vám je a jestli jste v pořádku a každá myšlenka je dotěrnější, protivnější a nepravděpodobnější než předchozí.
Já jsem jen prostě ráda, že jste v rámci možností v pořádku.
A teď ještě Megííí a budu moct v klidu spát.
Vy jste zde všichni tak moc hodní lidi!
napsal(a):
Tentokrat s vami souhlasim,hlavne co se tyka učinnosti respiratoru FFP2. Manzel je nosil v praci,kdyz strikal barvou kontejnery.
Tak me napada,proc zdravotnici,bojujici treba s Ebolou, nemeli jen FFP2,ale smazili se v tech silenych oblecich?
napsal(a):
Mě už je to šumák....prostě budu chránit sebe a ať si každej dělá co chce.....respirátory mám FFP3 tak snad v kombinaci s tím, že ostatní lidi budou mít alespoň něčím zakrytá ústa, by to mohlo snad stačit.
No když k tomu připočtu nějakou desinfekci a snažení se udržet odstup od ostatních lidí, nikam zbytečně nelozím, tak to by snad musel bejt velkej Smolíček pacholíček, abych to chytla......
Mamka by měla mít obě očkování hotová na konci března, pak už budu o něco klidnější.
No a snad očkování a teplé počasí způsobí, že by už v létě mohlo být lépe.
Uz jsem to tu psala. Jsme doma 3 dospeli. Ja nikam nechodim,jen za konem a to jsem az do rijna jezdila na kole. Tam to nikdo nemel. Manzel je zvykly na nahubek z prace,ten ho nosi furt. A syn taktez,navic je na pracovisti sam. Tak mi reknete,kde jsem kovid chytla? Bylo mi zle a byla jsem pozitivni. Manzel pozitivni a bezpriznakovy a syn nemocny,ale negativni. Hygiena je žadouci,ochranne prostredky taky a zdravy rozum hlavne. Ale tahle hysterie s respiratory je vazne silenost.

napsal(a):
Tak já v MHD a obchodech potkávám tak třetinu lidí s rouškou pod nosem. A nikdo to neřeší. Říkám si, že na to budou ty respirátory dobré, ty se pod nosem nosí hůř.
Jenže je jen jedna velikost a ta taky nepadne všem, vždyť Blatnýmu taky padá. Já jsem fakt zvědavá, jak to lidi budou dodržovat. A jak se zas všude budou ty respirátory válet po zemi. :-(

napsal(a):
Jenže je jen jedna velikost a ta taky nepadne všem, vždyť Blatnýmu taky padá. Já jsem fakt zvědavá, jak to lidi budou dodržovat. A jak se zas všude budou ty respirátory válet po zemi. :-(
Odpadu bude podobně, protože lidi budou ty respirátory nosit opakovaně. To spíš se povalují jednorázové roušky.
Respirátory se mírně liší velikostí a "střihem", některé se dělají i v různých velikostech, viděla jsem M, L i XL

napsal(a):
Odpadu bude podobně, protože lidi budou ty respirátory nosit opakovaně. To spíš se povalují jednorázové roušky.
Respirátory se mírně liší velikostí a "střihem", některé se dělají i v různých velikostech, viděla jsem M, L i XL
Ty jsem teda nikde neviděla. To mají v lékárně?

sisi58
napsal(a):
Tentokrat s vami souhlasim,hlavne co se tyka učinnosti respiratoru FFP2. Manzel je nosil v praci,kdyz strikal barvou kontejnery.
Tak me napada,proc zdravotnici,bojujici treba s Ebolou, nemeli jen FFP2,ale smazili se v tech silenych oblecich?
Tohle vnímám tak, že FFP 2 respirátory sice nezajistí 100% ochranu, ale zachytí kapénky a většinu aerosolu, takže případná dávka viru, kterou člověk schytá, se tím minimalizuje. A na tom, zdá se, záleží.
Ebola je jiný kalibr a naštěstí se zatím objevuje jen v lokálních ohniscích.
Mám teď M
sedí mi dobře. Všechny ostatní mi lezly do očí,
neseděly mi.
https://www.kosik.cz/product?utm_source=seznam&utm_medium=cpc&utm_campaign=PLA%3A+Pocernice&utm_content=Vse&utm_term=&productId=298694&slug=produkt%2Fgood-mask-respirator-gm2-ffp2-zeleny

napsal(a):
Bylo to u některých nanorespiratorů jako možnost volby při objednávce. Měl se změřit rozměr od kořene nosu k horní hraně ucha a podle toho objednat. Respirátory to byly sice dražší, ale opakovaně použitelné a vysokou účinností, takže poměr cena/výkon v pohodě.
sisi58
napsal(a):
Uz jsem to tu psala. Jsme doma 3 dospeli. Ja nikam nechodim,jen za konem a to jsem az do rijna jezdila na kole. Tam to nikdo nemel. Manzel je zvykly na nahubek z prace,ten ho nosi furt. A syn taktez,navic je na pracovisti sam. Tak mi reknete,kde jsem kovid chytla? Bylo mi zle a byla jsem pozitivni. Manzel pozitivni a bezpriznakovy a syn nemocny,ale negativni. Hygiena je žadouci,ochranne prostredky taky a zdravy rozum hlavne. Ale tahle hysterie s respiratory je vazne silenost.
No a v té době jste nosila roušku nebo ten respirátor?
Moji rodiče to chytli pravděpodobně v práci - přes roušky a od lidí, se kterýma se viděli v těch rouškách chvilku.

napsal(a):
Doplňuji odkaz a kopíruji slevový kupon na 20% ceny (platí do 28.2.) - PARDAM20
https://www.nanospace.cz/respirator-ffp2-breasafe-5ks/?variantId=3221

sisi58
napsal(a):
S Ebolou by byla jiná psina - plus je, že šíření vzduchem příliš nehrozí, zato veškerými možnými tělními tekutinami ano. Respirátor FFP2 by byl asi na jednom z posledních míst v pořadí, co konkrétně za osobní ochranné pomůcky použít.
Mysleme pozitivně - kdyby byla Ebola u nás, tak by se ti "šťastní" nakažení podívali konečně do Těchonína v režimu ostrého provozu - to je něco, o čem jistě sní každý, kdo tam alespoň jednou byl.
Dopadlo by to sice ve smyslu "Vidět Neapol a zemřít", ale aspoň nějaký exotický zážitek před 90% jistotou smrti. To vám koronaviry garantovat nemohou...
Ne, bez legrace - dokud nebude Fíkovnice zase ve zdraví, není na místě příliš zde ve vlákně žertovat - ale hlas lidu při bilancování úspěšnosti ročního řešení covidové pandemie v ČR shrnul závěr do jedné brilantní věty:
"Na operaci srdce je třeba jedna chirurgická rouška, na nákup rohlíků minimálně dvě."

Díky za tipy, nějaké vyberu, pokud je budeme potřebovat, a snad budou sedět. Dnes jsme taky nějaké dostali od zaměstnavatele, tak zatím mám zásobu.

Uznáte-li to za vhodné, podepište.
https://www.petice.com/adame_politiky_napi_celym_politickym_spektrem_o_uinny_lockdown
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.20.51
napsal(a):
https://www.petice.com/adame_politiky_napi_celym_politickym_spektrem_o_uinny_lockdown
A nespadla jste z jahody náznak? Tohle podepíše snad jen člověk preferované praskama
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.20.51
napsal(a):
Podepíšu naopak petici za zrušení veskerejch lockdownu a nesmyslů.
napsal(a):
S Ebolou by byla jiná psina - plus je, že šíření vzduchem příliš nehrozí, zato veškerými možnými tělními tekutinami ano. Respirátor FFP2 by byl asi na jednom z posledních míst v pořadí, co konkrétně za osobní ochranné pomůcky použít.
Mysleme pozitivně - kdyby byla Ebola u nás, tak by se ti "šťastní" nakažení podívali konečně do Těchonína v režimu ostrého provozu - to je něco, o čem jistě sní každý, kdo tam alespoň jednou byl.
Dopadlo by to sice ve smyslu "Vidět Neapol a zemřít", ale aspoň nějaký exotický zážitek před 90% jistotou smrti. To vám koronaviry garantovat nemohou...
Ne, bez legrace - dokud nebude Fíkovnice zase ve zdraví, není na místě příliš zde ve vlákně žertovat - ale hlas lidu při bilancování úspěšnosti ročního řešení covidové pandemie v ČR shrnul závěr do jedné brilantní věty:
"Na operaci srdce je třeba jedna chirurgická rouška, na nákup rohlíků minimálně dvě."
Děkuji Vám "Repto"!
Ale určitě na mě neberte ohled stran žertování... Sranda musí být...i když ještě několik málo dní zpět to vypadalo všelijak (spíš zle), a pořád nemám vyhráno... Ale já miluji humor - je to pro mě přímo koření života, mám ráda lidi zde z iFAUNY - a připadám si jako cvok, že to pořád opakuji, ale já opravdu VĚŘÍM, že jste mi na dálku pomohli! Nechci teď zabředávat do nějakých vysílání energií či něčeho takového...ale ta vaše podpora mě prostě držela nad vodou!!! A přísahám Bohu, že mě držela (a drží) opravdu velkou silou... Už x-krát jsem se přistihla při myšlenkách, jak vám tu podporu vrátit a oplatit...a zatím můžu jen tím, že vám opakovaně píšu, že si vás vážím, že vás mám ráda...a vůbec, že existuje web iFAUNA!
A také tím, že vás všechny moc prosím: dávejte na sebe a svoje blízké pozor, ta nemoc dokáže probíhat opravdu jako ta největší mrcha! Také dnes "slečna Brigita" ode mě byla počastována sprškou velmi sprostých slov!
lesnížínka
napsal(a):
Tak už ji má, starej. Volala mi to mamka, už to tu vidím. Říkala mi: doufám, že ho to pořádně šlehne, blba jednoho
Rady, vzhledem k tomu, že jsem zažila to, co jsem zažila, tak mu to nepřeji. Fakt že ne! Ale zvědavá na průběh jeho nemoci, zda bude doma či ve špitále, atd., to tedy jsem!
Ono totiž pokud jej to skosí jen mírně, bude to zase voda na jeho mlýn. Že všichni z rýmy naděláme smrtelnou nemoc... Ví, prosím, někdo (psali někde v médiích...?), zda má brits. mutaci nebo původní koronavirus...?
napsal(a):
Irčo, a co pak? Na 3 týdny omezíš šíření, pak lockdown pustíš a začne se to šířit stejně... Popravdě, opravdu nemusím řadů veletočů našich vrcholných politiků, především pana ministra Bl., ale já se pořád sama sebe ptám: Má to nějaké řešení??? Očkování??? Včera hodinový telefonát s tím dr., co se o mě celou dobu stará. Naočkovaní byli již v prosinci...no a zpráva ze včera - jejich také naočkovaná zdr. sestra je od včera hospitaliz. s těžkým průběhem COVIDu. Z toho mého kamaráda byla cítit neskutečná frustrace!

fikovnice
napsal(a):
Irčo, a co pak? Na 3 týdny omezíš šíření, pak lockdown pustíš a začne se to šířit stejně... Popravdě, opravdu nemusím řadů veletočů našich vrcholných politiků, především pana ministra Bl., ale já se pořád sama sebe ptám: Má to nějaké řešení??? Očkování??? Včera hodinový telefonát s tím dr., co se o mě celou dobu stará. Naočkovaní byli již v prosinci...no a zpráva ze včera - jejich také naočkovaná zdr. sestra je od včera hospitaliz. s těžkým průběhem COVIDu. Z toho mého kamaráda byla cítit neskutečná frustrace!
Jani, myslím, že je víc než jasné, že nemocnice tentokrát už zvládat nebudou. Však už to ofiko příznali včera na tiskovce. Proto lockdown, abychom si koupili čas. Vím, že draze.
Očkování ve velkém statistickém měřítku funguje, i když to sem tam i očkovaného sklátí. To se přece ví, že žádné očkování není 100%.

napsal(a):
Jani, myslím, že je víc než jasné, že nemocnice tentokrát už zvládat nebudou. Však už to ofiko příznali včera na tiskovce. Proto lockdown, abychom si koupili čas. Vím, že draze.
Očkování ve velkém statistickém měřítku funguje, i když to sem tam i očkovaného sklátí. To se přece ví, že žádné očkování není 100%.
No já když o tom přemýšlím a koukám zpětně, tak možná kdyby už udělali úplný lockdown na 3 týdny, tak by to bylo lepší, než tahle....pomalá smrt.
Lidi to nebaví, jsou z toho otrávený a světlo na konci tunelu nevidí.

napsal(a):
No já když o tom přemýšlím a koukám zpětně, tak možná kdyby už udělali úplný lockdown na 3 týdny, tak by to bylo lepší, než tahle....pomalá smrt.
Lidi to nebaví, jsou z toho otrávený a světlo na konci tunelu nevidí.
Já si osobně myslím, že vyhlásit můžou cokoliv a stejně se to mine účinkem. Dodržovat bude zase jen někdo, jak doposud všechna nařízení. Muselo by se to kontrolovat. Tak, jak jsem četla tuším od nějaké modelky, že se kontroluje karanténa v Kanadě.

napsal(a):
Já si osobně myslím, že vyhlásit můžou cokoliv a stejně se to mine účinkem. Dodržovat bude zase jen někdo, jak doposud všechna nařízení. Muselo by se to kontrolovat. Tak, jak jsem četla tuším od nějaké modelky, že se kontroluje karanténa v Kanadě.
Však jo. Navíc je tvrdý lockdown v zásadě snadněji kontrolovatelný, než polovičatý s milionem výjimek.
A myslím, že data za včerejšek potvrzují, že jsme v loji. 👎

napsal(a):
Však jo. Navíc je tvrdý lockdown v zásadě snadněji kontrolovatelný, než polovičatý s milionem výjimek.
A myslím, že data za včerejšek potvrzují, že jsme v loji. 👎
To bohužel jsme. Vůbec mi z toho není dobře.

Mně taky ne. Včera nám říkal na poradě vedoucí, že ve firmě umřel další člověk, žena, bohužel věk nevím. Ale to je myslím jedno. Dnes má přijet kluk z kolejí a nejradši bych byla, kdyby tam zpátky nemusel a zůstal doma.

rapotacka11
napsal(a):
Mám teď M
sedí mi dobře. Všechny ostatní mi lezly do očí,
neseděly mi.
https://www.kosik.cz/product?utm_source=seznam&utm_medium=cpc&utm_campaign=PLA%3A+Pocernice&utm_content=Vse&utm_term=&productId=298694&slug=produkt%2Fgood-mask-respirator-gm2-ffp2-zeleny
Pokud by měl někdo potřebu dokoupit - právě je naskladnili u Dr. Maxe a cenově za polovic: https://www.drmax.cz/vyhledavani?s=royax%20respir%C3%A1tor%20ffp2
Mám taky M, obvod hlavy 56 a sedí mi tak akorát.

Skutečně existuje kauzalita mezi lockdownem a jakýmsi koupením času? Osobně si to nemyslím.
V okamžiku, kdy největší zdroje nákazy jsou práce a domácnost, jak eliminujete to druhé? Nařídite i doma nosit FFP3 i ve spaní?
Nelze vše vypnout - když pominu základní infrastrukturu (energetiku, technické služby, průmyslové výroby, zdravotnictví, nákup základních potravin a milion dalších věcí, které prostě vypnout nejde), kdo (a prosím konkrétně) by dodržování uzávěry měl hlídat? Jeslti si myslíte, že máme tolik policistů, strážníků a vojáků, že by mohli stát na každém rohu (no, každém jednom konci každé obce, at nepřeháním), tak si to myslíte špatně.
Jen tak namátkou - víte, jak dlouho trvá vypínání třeba sklářské pece? Dokážete si představit odstav hutí nebo třeba Unipetrolu? Myslím technologicky. Víte, kolik takových výrob je? To není jako zavřít kadeřnictví, zamknout a vrátit se za rok.
To jsou vize, teda

napsal(a):
To bohužel jsme. Vůbec mi z toho není dobře.
No, tak se, balu, seberte, postavte se k tomu čelem a svůj přístup stavte na skutečné osobní odpovědnosti. Vás, jen Vás a nikoho jiného.
Začněte u sebe.
Rad, co máte na své osobní úrovni dělat, je plný internet, kritické myšlení je věcí vzdělání, ale třeba jste byla políbena i tím.
Tak do toho.
Nekňučte, že Vás osobně zachrání výhradně tvrdý lockdown.
To vás opravdu musí někdo pořád vodit za ručičku a rozhodovat za Vás?
Už mne to jednání v rukavičkách fakt nebaví - kupte si FFP3, chovejte se zodpovědně, vyhodnoťte si, co myslíte že je z hlediska Vaší osobní ochrany vhodné a další vložte do rukou vyšší moci.
Nic víc udělat nejde.
Hezký den všem.

napsal(a):
No, tak se, balu, seberte, postavte se k tomu čelem a svůj přístup stavte na skutečné osobní odpovědnosti. Vás, jen Vás a nikoho jiného.
Začněte u sebe.
Rad, co máte na své osobní úrovni dělat, je plný internet, kritické myšlení je věcí vzdělání, ale třeba jste byla políbena i tím.
Tak do toho.
Už mne to jednání v rukavičkách fakt nebaví - kupte si FFP3, chovejte se zodpovědně, vyhodnoťte si, co myslíte že je z hlediska Vaší osobní ochrany vhodné a další vložte do rukou vyšší moci.
Nic víc udělat nejde.
Hezký den všem.
Cože???
napsal(a):
Začněte u sebe.
Tak do toho.
Nic víc udělat nejde.
Hezký den všem.
Ale jde to udělat jako v Izraeli, tvrdý lockdown a pak masivní trasování a očkování. Bohužel u nás nereálný to trasování a očkování, takže lockdown nemá smysl.
Osobně myslím, že by třeba pomohl povinný homeoffice všude kde to je možné, protože znám dost lidí, kteří by klidně na HO být mohli, ale zaměstnavatel nechce, takže denně MHD a tak.

assil
napsal(a):
Ale jde to udělat jako v Izraeli, tvrdý lockdown a pak masivní trasování a očkování. Bohužel u nás nereálný to trasování a očkování, takže lockdown nemá smysl.
Osobně myslím, že by třeba pomohl povinný homeoffice všude kde to je možné, protože znám dost lidí, kteří by klidně na HO být mohli, ale zaměstnavatel nechce, takže denně MHD a tak.
No to já znám dost lidí, kteří by mohli být na HO, zaměstnavatel umožňuje, ale oni sami raději jezdí do práce. Z různých důvodů, třeba proto, že mají malé děti, které je u práce ruší, nebo už se jim prostě nechce být doma s rodinou. A mezi kolegy samozřejmě nenosí roušku...

napsal(a):
Skutečně existuje kauzalita mezi lockdownem a jakýmsi koupením času? Osobně si to nemyslím.
V okamžiku, kdy největší zdroje nákazy jsou práce a domácnost, jak eliminujete to druhé? Nařídite i doma nosit FFP3 i ve spaní?
Nelze vše vypnout - když pominu základní infrastrukturu (energetiku, technické služby, průmyslové výroby, zdravotnictví, nákup základních potravin a milion dalších věcí, které prostě vypnout nejde), kdo (a prosím konkrétně) by dodržování uzávěry měl hlídat? Jeslti si myslíte, že máme tolik policistů, strážníků a vojáků, že by mohli stát na každém rohu (no, každém jednom konci každé obce, at nepřeháním), tak si to myslíte špatně.
Jen tak namátkou - víte, jak dlouho trvá vypínání třeba sklářské pece? Dokážete si představit odstav hutí nebo třeba Unipetrolu? Myslím technologicky. Víte, kolik takových výrob je? To není jako zavřít kadeřnictví, zamknout a vrátit se za rok.
To jsou vize, teda
V domácnostech se nákaza šíří díky tomu, že ji někdo donesl "zvenčí", tedy z práce, školy, školky, možná obchodu, dopravy, návštěvy... a samožřejmě u některých i z pařby apod.
Omezí-li se razantně množství lidí, kteří se vracejí domů s nákazou, logicky poklesnou i nákazy v domácnosti.
Vy si tohle ale do souvislosti dát umíte, jste chytrá. Jen vás baví rejpat.
Vypnout nelze vše, ale hodně věcí ano. Provozy, co potřebují pomalejší odstav, mohou dostat čas navíc, to je všechno řešitelné.
Kdo to hlídal v jiných zemích? Zvládli to oni, zvládneme i my.
Kdo chce, hledá způsoby, kdo ne, hledá důvody.

napsal(a):
No to já znám dost lidí, kteří by mohli být na HO, zaměstnavatel umožňuje, ale oni sami raději jezdí do práce. Z různých důvodů, třeba proto, že mají malé děti, které je u práce ruší, nebo už se jim prostě nechce být doma s rodinou. A mezi kolegy samozřejmě nenosí roušku...
Tak toto teda fakt nechápu. My to teda nemáme nařízené striktně, prostě komu to umožňuje povaha jeho práce, má zůstat doma. Takže já sedím od září doma, když vím, že by mně ta rouška celý den na hubě dělala problém.
napsal(a):
Tak toto teda fakt nechápu. My to teda nemáme nařízené striktně, prostě komu to umožňuje povaha jeho práce, má zůstat doma. Takže já sedím od září doma, když vím, že by mně ta rouška celý den na hubě dělala problém.
A tak já to u některých trochu chápu.. Třeba tchán má některé dny v týdnu nařízený home-office a prý je to mnohem horší, než kdyby byl v práci. Protože v práci všechno vidí a řeší přímo, ale když je doma, tak mu neustále někdo volá a řeší to po telefonu, což je prostě někdy na prd, špatně se pochopí atd...
Ale tak ono záleží na povaze práce, někde to půjde líp, někde hůř.

marcelaamax
napsal(a):
A tak já to u některých trochu chápu.. Třeba tchán má některé dny v týdnu nařízený home-office a prý je to mnohem horší, než kdyby byl v práci. Protože v práci všechno vidí a řeší přímo, ale když je doma, tak mu neustále někdo volá a řeší to po telefonu, což je prostě někdy na prd, špatně se pochopí atd...
Ale tak ono záleží na povaze práce, někde to půjde líp, někde hůř.
Ano, proto píšu "komu to umožňuje povaha jeho práce". Povaha mojí práce to umožňuje, nikdo mně nevolá. Všechno dělám přes PC a pokud potřebuju něco fyzicky někde vyzvednout nebo přinést či odnést, tak v kanceláři je od počátku tohoto stavu jeden dobrovolník, který toto dělá. Já nepotřebuju být fyzicky v kontaktu s výrobou, od té doby, co všechny fyzicky pracující na našem oddělení propustili.
Jinak samozřejmě chápu, že někomu může vadit, že ho doma otravují děti. Já to mám se psy taky horší, taky pořád chtějí pustit ven, podrbat a podobně. Ale tak jsem si je pořídila a holt vystřelit na Mars je nemůžu.

napsal(a):
Já to taky nechápu. Jsem na HO též od září, a vyhovuje mi to. Ale já jsem sama doma. Mám tu klid na rozdíl od kanclu, kde jsme sice s kolegyní jen dvě, ale jak máme různě hovory a teamsy, tak se vzájemně rušíme. A taky mi vyhovuje, že nemusím nikoho potkávat, a každé ráno absolvovat jízdu do práce a odpoledne z práce ve špičce. Sice ne MHD, jezdím autem, ale i tak je to ztráta času.
Taky mi HO vyhovuje a do kanclu se nehrnu. Já jsem teda na HO už od půlky loňskýho února. V týdnu mám jen pár meetingů přes teamsy, jinak je každýmu jedno jak si práci zorganizuju, takže není problém se věnovat psům, když je hezky a světlo a pracovat pak.
Já teda byla 2-3 dny v týdnu na HO i před koronou, takže se toho až tak moc nezměnilo. Jediný co mě na HO štve je vaření, nebaví mě to a už mi i docházej nápady, jak člověk vaří každý den...
napsal(a):
Já to taky nechápu. Jsem na HO též od září, a vyhovuje mi to. Ale já jsem sama doma. Mám tu klid na rozdíl od kanclu, kde jsme sice s kolegyní jen dvě, ale jak máme různě hovory a teamsy, tak se vzájemně rušíme. A taky mi vyhovuje, že nemusím nikoho potkávat, a každé ráno absolvovat jízdu do práce a odpoledne z práce ve špičce. Sice ne MHD, jezdím autem, ale i tak je to ztráta času.
Tak lidi jsou různý. Já sedím od září víceméně taky doma na HO a vyhovuje mi to, brala bych to nafurt, ale kolegyně byla asi měsic a od tý doby chodí do kanclu. Malý děti nemá, nic co by jí doma rušilo, ale prej prostě jí to doma nejde a cejtí se blbě a v kanclu je to lepší. Ale tak je teda v kanclu sama a chodí tam pěšky, takže nemusí řešit MHD ani narvanou kancelář.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.20.51
Já prostě tvrdé lockdown pokud nebudou výjimky dodržet nemůžu. Mám prostě na krku moc havěti co potřebuje stelivo žrádlo vybavení a ne nemůžu to nechat vozit přes kuryry. Teda můžu ale zaplatím trojnásobek a za mnohem horší kvalitu. Takže Smolík. Stejně jako prdim na to že nebudu moct jediné volné víkend v měsíci vyrazit za otcem kteryho jsem viděla naposled o vánocích. Stejně jako když budu muset jet přes pulrepubliky pro další racky či terária prostě pojedu a ti nahoře ať si skubnou. A proč? Každá koruna dobrá a když mě cesta vyjde na litr nebudu platit trojku přepravu aby mi to navíc došlo poškozený. Prostě nakakat.

napsal(a):
V domácnostech se nákaza šíří díky tomu, že ji někdo donesl "zvenčí", tedy z práce, školy, školky, možná obchodu, dopravy, návštěvy... a samožřejmě u některých i z pařby apod.
Omezí-li se razantně množství lidí, kteří se vracejí domů s nákazou, logicky poklesnou i nákazy v domácnosti.
Vy si tohle ale do souvislosti dát umíte, jste chytrá. Jen vás baví rejpat.
Vypnout nelze vše, ale hodně věcí ano. Provozy, co potřebují pomalejší odstav, mohou dostat čas navíc, to je všechno řešitelné.
Kdo to hlídal v jiných zemích? Zvládli to oni, zvládneme i my.
Kdo chce, hledá způsoby, kdo ne, hledá důvody.
Díky za poklonu ohledně jakési chytrosti. A ano, jen tak rejpu.
Vadí mi, když se tady horuje za jakýsi tvrdý lockdown, kdy se vše (a vlastně nikdo neví, co) vypne.
V Izraeli to tak ale vůbec nebylo. Lidé do práce chodili, mohli nakupovat, školy fungovaly, jen oproti nám se mohli vzdálit jen do 1 km od bydliště.
Mrkněte třeba sem, informace existují, jen nebýt líný je hledat:
https://www.businessinfo.cz/clanky/izrael-koronavirus/
V takovém lockdownu jsme taky - tak co ještě chcete přitvrzovat?
Znovu opakuji - nelze vše vypnout a zavřít na týden, 14 dní. Není možné ze státních financí platit kompenzace VŠEM. Na to nemá nikdo. Ten průmysl jsem zmiňovala ne proto, abych se dočkala odpovědi, že tak prostě začnou s odstávkami dřív, ale proto, že pokud by byl lockdown na 14 dní, tak některá průmyslová odvětví zavřete na měsíce, není to prostě o tom, že otočíte knoflíkem a na 14 dní jdete domů.
Všechno vypnout není způsob. Není. Není.

napsal(a):
Vadí mi, když se tady horuje za jakýsi tvrdý lockdown, kdy se vše (a vlastně nikdo neví, co) vypne.
V Izraeli to tak ale vůbec nebylo. Lidé do práce chodili, mohli nakupovat, školy fungovaly, jen oproti nám se mohli vzdálit jen do 1 km od bydliště.
Znovu opakuji - nelze vše vypnout a zavřít na týden, 14 dní. Není možné ze státních financí platit kompenzace VŠEM. Na to nemá nikdo. Ten průmysl jsem zmiňovala ne proto, abych se dočkala odpovědi, že tak prostě začnou s odstávkami dřív, ale proto, že pokud by byl lockdown na 14 dní, tak některá průmyslová odvětví zavřete na měsíce, není to prostě o tom, že otočíte knoflíkem a na 14 dní jdete domů.
Tak to otočme. Co je způsob, který bude mít rychlý efekt na snížení nákazy? My to totiž potřebujeme řešit už HODNĚ RYCHLE, protože situace zašla až příliš daleko...
napsal(a):
Ale tak většina průmyslu takhle zavřít jde a taky se to dělá na 2 týdny o celozávodních dovolených.
Každopádně kam až budeme moct uvidíme zítra https://www.seznamzpravy.cz/clanek/cesko-se-vrati-k-jarnim-tvrdym-opatrenim-lockdown-omezi-kontakty-mezi-lidmi-144007#dop_ab_variant=519640&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=asd4VHZXgx5-202102241148&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Když myslíte (myslím ohledně těch provozů).
Peníze vás netrápí? Myslím ty prošustrované kompenzace? Ožebračování a dojení státu? Nic?
Opatření by se neměla dělat na základě počtu pozitivně testovaných.
Ale jak hezky to stouplo, zrovna když se má zase řešit nový NS - vždycky to tak hezky vyjde
Nevadí, čeká nás stejné jaro jako loni a stále blbější (ve smyslu nevzdělanější a hloupější) děti....

Teď budu OT: nevíte něco o tom, že by pošta zase zdražila? Včera jsem hledala v eshopech buď ty roušky, nebo něco pro psy a poštovné 199 korun. Nebo to má být kompenzace za to, že lidi chodí v tuto dobu na poštu už dost málo?

napsal(a):
Teď budu OT: nevíte něco o tom, že by pošta zase zdražila? Včera jsem hledala v eshopech buď ty roušky, nebo něco pro psy a poštovné 199 korun. Nebo to má být kompenzace za to, že lidi chodí v tuto dobu na poštu už dost málo?
https://www.ceskaposta.cz/ke-stazeni/cenik-sluzeb-ceske-posty

napsal(a):
Když myslíte (myslím ohledně těch provozů).
Peníze vás netrápí? Myslím ty prošustrované kompenzace? Ožebračování a dojení státu? Nic?
Opatření by se neměla dělat na základě počtu pozitivně testovaných.
Ale jak hezky to stouplo, zrovna když se má zase řešit nový NS - vždycky to tak hezky vyjde
Nevadí, čeká nás stejné jaro jako loni a stále blbější (ve smyslu nevzdělanější a hloupější) děti....
My k tomu nárůstu pozitivně testovaných máme i plné nemocnice. A nakažlivější rizikovější mutaci covidu, vždyť víte.
"Ale jak hezky to stouplo, zrovna když se má zase řešit nový NS - vždycky to tak hezky vyjde"
Nezdá se vám, že ta exponenciála začala už před pár týdny? Kopíruju vám jistě jistě známý graf.

napsal(a):
To mi přijde divné, v práci posíláme poštou balíčky 1-2x týdně a určitě se teď nezdražovalo...

napsal(a):
https://www.ceskaposta.cz/ke-stazeni/cenik-sluzeb-ceske-posty
Tak už je mi to jasný, zrušení množstevních slev.
Nejvíc mě teda rozsekalo zrušení služby dodání do vlastních rukou u služby balík do ruky a balík na poštu a zrušení doplňkové služby dodejka.

napsal(a):
To mi přijde divné, v práci posíláme poštou balíčky 1-2x týdně a určitě se teď nezdražovalo...
Ale podle toho odkazu, co sem dala Odetta, se zdražovalo od 1. 1. a zase bude od 1. 3. s odkladem od 1. 6. Tak přes poštu už nikdy nic.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já prostě tvrdé lockdown pokud nebudou výjimky dodržet nemůžu. Mám prostě na krku moc havěti co potřebuje stelivo žrádlo vybavení a ne nemůžu to nechat vozit přes kuryry. Teda můžu ale zaplatím trojnásobek a za mnohem horší kvalitu. Takže Smolík. Stejně jako prdim na to že nebudu moct jediné volné víkend v měsíci vyrazit za otcem kteryho jsem viděla naposled o vánocích. Stejně jako když budu muset jet přes pulrepubliky pro další racky či terária prostě pojedu a ti nahoře ať si skubnou. A proč? Každá koruna dobrá a když mě cesta vyjde na litr nebudu platit trojku přepravu aby mi to navíc došlo poškozený. Prostě nakakat.
Kéž by jste i dovezla i dárek....to by byla karma.

Andrýsek3
napsal(a):
No jsem zvědavá. Misto otevření škol to teď vypadá, že by se zavíraly zase i školky. Nevěřím, že se školy do prázdnin otevřou 🙈. Tvrdý lockdown se měl udělat už dřív, ne zas za minutu 12.
A s kým by ho "vláda" dřív odsouhlasila? ještě před nedávnem opozice volala po uvolnění a v žádném případě by "lokdaun " neodsouhlasila.... ať se vymyslí co se vymyslí, je to vždy pozdě, nefunkční- dle opozice, no měli by si uvědomit, že pokud by byla opozice ve vládnoucí funkci určitě by to lepší stejně nebylo a obecně nemoc ,kterou nelze zvládnout "léčit" symptomaticky, opravdu zavřít to, odkud se to bere a kde to nejvíc žije.

napsal(a):
Tak už je mi to jasný, zrušení množstevních slev.
Nejvíc mě teda rozsekalo zrušení služby dodání do vlastních rukou u služby balík do ruky a balík na poštu a zrušení doplňkové služby dodejka.
U nás je pošta napřed - balík do ruky už nedoručuje dávno. Ráno přijde sms, že v době od 8 do 14 budou doručovat balík. Jsem na HO, takže doma. Ve 14 přijde další sms, že mě nezastihli a balík ukládají na poštu. Telefonní číslo uvedené v sms nikdo nebere.

napsal(a):
U nás je pošta napřed - balík do ruky už nedoručuje dávno. Ráno přijde sms, že v době od 8 do 14 budou doručovat balík. Jsem na HO, takže doma. Ve 14 přijde další sms, že mě nezastihli a balík ukládají na poštu. Telefonní číslo uvedené v sms nikdo nebere.
Klasika....a když na poště chcete zjednat nápravu, protože jste si tu službu zaplatili(abych nemusela čekat před poštou frontu), řeknou vám, že za to můžou: na depu nebo brigádníci... já teď dělám to, že v tom mezičase, co mi dali volám na číslo z smsky a pokud je to řidič, domluvím se s ním osobně a nemůže se vykroutit... (jsme malé město a pokud je na sídlišti, klidně těch pár metrů k němu popojdu)
A momentálně dost posílám přes zásilkovnu.

napsal(a):
Klasika....a když na poště chcete zjednat nápravu, protože jste si tu službu zaplatili(abych nemusela čekat před poštou frontu), řeknou vám, že za to můžou: na depu nebo brigádníci... já teď dělám to, že v tom mezičase, co mi dali volám na číslo z smsky a pokud je to řidič, domluvím se s ním osobně a nemůže se vykroutit... (jsme malé město a pokud je na sídlišti, klidně těch pár metrů k němu popojdu)
Jenže co je platné číslo na řidiče, když to nebere...
Mám takový poznatek - když je něco na dobírku a má pošťák ode mne inkasovat, podvakrát teď balík přivezl. Ale jak je to jen doručení, tak to frkne na poštu.

Ta jejich mobilní aplikace není špatná, je tam mapa s polohou řidiče ve chvíli, kdy nahlásil nezastižení adresáta. Velmi snadno bez zbytečného vyplňování se tam dá naklikat i opakované doručení (které u nás obvykle funguje).
Aktuálně u nás ale nedoručují nic, pobočka, která nás obsluhuje, je prakticky celá v karanténě. Už druhý týden čekám na obyčejné psaní. To už asi nikdy neuvidím, hádám...

napsal(a):
Jenže co je platné číslo na řidiče, když to nebere...
Mám takový poznatek - když je něco na dobírku a má pošťák ode mne inkasovat, podvakrát teď balík přivezl. Ale jak je to jen doručení, tak to frkne na poštu.
Mně se osvědčilo 1x se osobně dostavit na poštu a promluvit si s vedoucí. Myslím, že líný doručovatel dostal vylágroš a od té doby mi všechny balíky doručují až ke dveřím.

Tak jí pokud to jde, tak volím jiného dopravce než poštu....i když je fakt, že když už musím a objednám, tak mi to za poslední dobu vždycky doručili na místo určení.
Ale nechávám si to všechno posílat do práce, abych kvůli zásilce nemusela dřepět doma, když se mi to třeba nehodí a doručení do krámu je asi jednodušší...zastaví před krámem a frknou mi to dovnitř.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.20.51
napsal(a):
Tak jako mám nechat zvířata žít ve špíně smradu a nechat je hladovet? Si děláte pr del ne??????
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.20.51
napsal(a):
A že bych si od jednoho nebo druhého něco dovezla se nebojím. Ani jeden nechodí mezi lidi a práci maj v mini kolektivu.

napsal(a):
Přesně tak. Posílala jsem PP na plemenku, teda na poštu s tím jel manžel a ukecaly ho tam na dodejku. Já bych jim na to nenalítla, i když teda obavy, aby to přišlo, jsem měla, když chovatelce od mojí nejmladší feny se takhle PP ztratil. Zaplatil za to navíc 14 korun. Bonus navíc byl, že podací číslo na podacím lístku odpovídalo úplně jiné zásilce. To správné jsem si musela složitě zjišťovat a ještě po mě ty baby chtěly vysvětlení, proč tam není to správné. Nakonec se nic neztratilo, naštěstí, PP dorazil v pořádku i zpátky, ale ta dodejka jaksi nikde. A když jsem to reklamovala, že vlastně nedodali zaplacenou službu, tak mně dodatečně v obálce cca po 14 dnech dodali druhopis. To prostě člověk nevymyslí.

"V takovém lockdownu jsme taky - tak co ještě chcete přitvrzovat?"
Když se podíváte, jak nám Lbc kraj nepěkně ztmavnul.....Cca před 10 dny otevřeli Poláci. Všechno, včetně bazénů, fitcenter, obchodů.
Co udělali naši nectihodní občané? Nutně si museli jít zaplavat, zacvičit, nakoupit zeminu a truhlíky....Kdyby v tom fitku ( např.) byl jeden bezpříznakový - 10 dalších si to mohlo dovézt domů. Navíc tam zcela "ekonomicky" utráceli kompenzace.

"No a snad očkování a teplé počasí způsobí, že by už v létě mohlo být lépe"
Na očkování moc nespoléhejte. Jednak vás při něm zároveň očipují a s některou vakcinou vám dokonce naočkují britskou mutaci.
https://aeronet.cz/news/video-roman-prymula-poprve-pripustil-moznost-cipovani-lidi-v-souvislosti-s-evidenci-statusu-ockovane-osoby-aby-se-vedelo-jestli-je-ockovana-testovana-nebo-po-prodelane-nemoci-covid-19/

Německem se lavinovitě šíří zpráva, že britská mutace koronaviru vzniká po aplikaci vakcínou Pfizer-BioNTech!
Situace eskaluje, lidé začínají o kauze mluvit i mezi sebou v zaměstnání a nelze se tomu prostě vyhnout. K čemu tedy došlo? Před několika dny byla v pečovatelském domě pro seniory v Belmu na předměstí Osnabrücku identifikována nákaza britskou mutací viru u celkem 14 seniorů, kteří přitom již 25. ledna obdrželi 2. dávku vakcíny Pfizer-BioNTech Tahle informace by nikoho nezajímala, kdyby nebyly známy okolnosti celého případu. Nakazily se totiž osoby, které už 3 měsíce neopustily izolovanou budovu a nikdo osoby ani nenavštívil.
. Nikam nevychází, nikam necestují, do zahraničí už vůbec ne a jediní lidé, kteří s nimi přichází do kontaktu, jsou pečovatelé, tedy personál pečovatelského domu. A ten nakažený není, jak uvedla německá média. Britská mutace viru se u všech 14 seniorů objevila několik dní po 2. dávce vakcíny Pfizer-BioNTech!
Jelikož senioři jsou v izolaci, nikam nevychází a jediný kontakt s nimi má personál, který britský virus nemá, zůstává jedinou možností, že britská mutace u 14 seniorů vypukla po 2. dávce vakcíny. Jiná možnost ani nepřichází v úvahu. Na sociálních sítích vypukl povyk, protože u těchto seniorů je na rozdíl od ostatních Němců prokazatelné a nepochybné, že nikam poslední 3 měsíce necestovali, že neopouštěli pečovatelský dům a nikdo se s nimi nestýkal, kromě personálu, který ale britskou variantu viru nemá.
napsal(a):
"No a snad očkování a teplé počasí způsobí, že by už v létě mohlo být lépe"
Na očkování moc nespoléhejte. Jednak vás při něm zároveň očipují a s některou vakcinou vám dokonce naočkují britskou mutaci.
https://aeronet.cz/news/video-roman-prymula-poprve-pripustil-moznost-cipovani-lidi-v-souvislosti-s-evidenci-statusu-ockovane-osoby-aby-se-vedelo-jestli-je-ockovana-testovana-nebo-po-prodelane-nemoci-covid-19/
https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Aeronet.cz
https://manipulatori.cz/jak-informuji-tzv-proruske-weby/
napsal(a):
Německem se lavinovitě šíří zpráva, že britská mutace koronaviru vzniká po aplikaci vakcínou Pfizer-BioNTech!
Situace eskaluje, lidé začínají o kauze mluvit i mezi sebou v zaměstnání a nelze se tomu prostě vyhnout. K čemu tedy došlo? Před několika dny byla v pečovatelském domě pro seniory v Belmu na předměstí Osnabrücku identifikována nákaza britskou mutací viru u celkem 14 seniorů, kteří přitom již 25. ledna obdrželi 2. dávku vakcíny Pfizer-BioNTech Tahle informace by nikoho nezajímala, kdyby nebyly známy okolnosti celého případu. Nakazily se totiž osoby, které už 3 měsíce neopustily izolovanou budovu a nikdo osoby ani nenavštívil.
. Nikam nevychází, nikam necestují, do zahraničí už vůbec ne a jediní lidé, kteří s nimi přichází do kontaktu, jsou pečovatelé, tedy personál pečovatelského domu. A ten nakažený není, jak uvedla německá média. Britská mutace viru se u všech 14 seniorů objevila několik dní po 2. dávce vakcíny Pfizer-BioNTech!
Jelikož senioři jsou v izolaci, nikam nevychází a jediný kontakt s nimi má personál, který britský virus nemá, zůstává jedinou možností, že britská mutace u 14 seniorů vypukla po 2. dávce vakcíny. Jiná možnost ani nepřichází v úvahu. Na sociálních sítích vypukl povyk, protože u těchto seniorů je na rozdíl od ostatních Němců prokazatelné a nepochybné, že nikam poslední 3 měsíce necestovali, že neopouštěli pečovatelský dům a nikdo se s nimi nestýkal, kromě personálu, který ale britskou variantu viru nemá.
Opět zpráva z dezinformačního webu? Ale notak.
Edit: jestli ty odkazy jsou jen ironie, tak pardon, ono se to blbě pozná.

napsal(a):
"V takovém lockdownu jsme taky - tak co ještě chcete přitvrzovat?"
Když se podíváte, jak nám Lbc kraj nepěkně ztmavnul.....Cca před 10 dny otevřeli Poláci. Všechno, včetně bazénů, fitcenter, obchodů.
Co udělali naši nectihodní občané? Nutně si museli jít zaplavat, zacvičit, nakoupit zeminu a truhlíky....Kdyby v tom fitku ( např.) byl jeden bezpříznakový - 10 dalších si to mohlo dovézt domů. Navíc tam zcela "ekonomicky" utráceli kompenzace.
Jak to víte? Vy jste tam všude byla a dělala si čárky za každého našeho nectihodného občana?

napsal(a):
Jak to víte? Vy jste tam všude byla a dělala si čárky za každého našeho nectihodného občana?
Už rýpete jinde?
Zatím marně čekám na vaše návrhy řešení rozjeté epidemie...

Andrýsek3
napsal(a):
Opět zpráva z dezinformačního webu? Ale notak.
Edit: jestli ty odkazy jsou jen ironie, tak pardon, ono se to blbě pozná.
To je jen ukázka toho, co nám běhá po internetu. Já se s tím fakt neztotožňuji. :-))

napsal(a):
Nedělala, stačilo, když jsem viděla fotografie z parkovišť. 1/3 aut české značky-poznávací, nechci se dočkat odpovědi, že i Poláci jezdí ve škodovkách ( odhadem-nepočítala jsem je ). Taky pár rozhovorů, jak je prima zahrát si tenis v hale...atd.

napsal(a):
Mně se osvědčilo 1x se osobně dostavit na poštu a promluvit si s vedoucí. Myslím, že líný doručovatel dostal vylágroš a od té doby mi všechny balíky doručují až ke dveřím.
Já musím poštu jen chválit. Paní doručovatelka mi zavolá, jestli jsem doma - jsme trochu stranou, tak aby nezajížděla zbytečně. Když nechci trčet doma celý den, zavolám si já v kolik, cca 20 minut přesnost. Když jsou tu sousedi, ochotně to nechá u nich a na požádání to nechá i v zádveří, když se míjíme. Naposled zajížděla, když byla naše cesta jeden led, musela se držet auta, aby došla ke vrátkům. Zlatá ženská.

Repta : "Orionko, někdy s vámi souhlasím, ale tenhle váš příspěvek je jak vystřižený z agitek minulého režimu"
Tak to víte, mám je nacvičené - ty agitky :-))
P.S. Skoro by mě zajímalo, kolik jste jich zažila :-)

napsal(a):
Já musím poštu jen chválit. Paní doručovatelka mi zavolá, jestli jsem doma - jsme trochu stranou, tak aby nezajížděla zbytečně. Když nechci trčet doma celý den, zavolám si já v kolik, cca 20 minut přesnost. Když jsou tu sousedi, ochotně to nechá u nich a na požádání to nechá i v zádveří, když se míjíme. Naposled zajížděla, když byla naše cesta jeden led, musela se držet auta, aby došla ke vrátkům. Zlatá ženská.
Tak to máte fakt štěstí. U nás to ještě loni bylo v pohodě. Teda malá pošta, na kterou jsem si nechala přesměrovat doručování, ta hlavní na náměstí už několik let katastrofa. Jenže co se tam vystřídali zaměstnanci (a nedivím se, že utíkají), tak je to taky hrozný. A na depu to samé, protože ty pracovnice rotují.