Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.2.2021 06:51

fikovnice napsal(a):
Evi, další noc jako byla dnešní, už asi nedám. Dnes už horečka byla přes 40, bolest hlavy, že se mi chce skočit z okna a ty plíce :-(.

Na plosky nohou mi jako dítěti máma dávala droždí! Rozmačkané, chladné a na to ponožky...
Až/jestli budu mít dnes zase nějakou návštěvu, tak poprosím o koupi kvasnic nebo i toho tvarohu a vyzkouším.

Jinak mučení v prostěradlových zábalech jsem též zažívala....

Milí iFAUŇÁCI, ta nemoc je šíleně sviňská, u mě probíhá opravdu hrozně!
Všem přeji, ať se vám ta mrcha vyhne!!!! Jak už jsem mockrát psala, je to jak Černý Petr - i co se průběhu týká...

A na závěr - pořád mi nejde do hlavy, jak to, že naše země je na tom snad nejhůř, alespoň zde ve střední Evropě. A také, kde se pořád berou noví a noví pozitivní a nemocní. I když já se domnívám, že "normální" koronavirus jsem možná prodělala bezpříznakově a dostala mě až ta britská mrcha. A řada laboratoří nestanovuje tady ty zmutované kmeny...takže je možné, že současný opětovný nárůst jde na vrub právě B.1.1.7.

Janinko prosim drrž se, musí to být šilene, ale alespoň máš na pomoc kamarady lékaře, kteří určitě dělají maximum.. drž se, pořád na tebe myslím...

12.2.2021 07:16
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

fikovnice napsal(a):
Rady, co je to smršťovačka?

Ježiš promiň, potravinová folie(balící folie) já, že to je takové profláknuté, že všichni ví

12.2.2021 08:15
assil

XXX.XXX.122.3

fikovnice napsal(a):

Děkuji moc za přání i rady...
Já jsem pod určitou, řekněme distanční, kontrolou lékaře - internisty. No a sestřenice mi taky denně volá a říkala, že pokud má někdo tak blbej průběh jako já, tak že musí počítat s horečkami nejméně týden... V tomto kontextu mi přijde jen 10denní izolace jako velmi krátká... A opakování PCR testu prý se nedoporučuje. Proč, to nevím. Mě by třeba zajímalo na konci té izolace, zda nejsem stále pozitivní.

Ale karanténa vám končí, až budete 3 dny bez příznaků. Testy na konci se nedělají, protože většina lidí je pak pozitivní ještě měsíce, ale už nejsou infekční, takže dělat znovu test je zbytečný.
Jinak držím palce, ať už je to brzo lepší, poslední dobou je fakt těhle těžších průběhů nějak víc, asi opravdu ta britská mutace.

12.2.2021 08:40
janaa

XXX.XXX.35.0

Vydržet. Kamarádka se z toho zrovna dostává a měla vysoké horečky dva týdny v kuse, přes den to ještě šlo,ale v noci se je nedařilo ničím srazit. Druhý kamarád to samé, takže je to "normální" těžší průběh. A to jsou oba chronicky nemocní. Dali to,dáte to taky. Držím palce

12.2.2021 09:43

fikovnice napsal(a):
Irčo, já právě dle Tebe ty zábaly zápěstí, kotníků a také krkavic a krku (to jsi také radila Ty?) azkoušela večer a jak píšu výše, efekt vůbec žádný, ba naopak zatím nejhorší noc...

Můžeš to zkusit ještě s tou sprchou na končetiny, ALE myslím si, že v tuto chvíli, po 5 dnech neustupujících a zhoršujících!!! se horeček, bys měla přistoupit na hospitalizaci.

Tvůj stav se může hodně rychle ještě zkomplikovat a co ti bude platný kolega lékař na telefonu, když třeba nezvládneš zavolat? Jsi doma sama...

12.2.2021 16:20
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Uf jsem ráda že tě čtu aspoň zde, měla jsem o tebe strach.
Drž se !!!

12.2.2021 16:23
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

GAELLE napsal(a):
Uf jsem ráda že tě čtu aspoň zde, měla jsem o tebe strach.
Drž se !!!

No, napsala ráno. Janino, drápni sem něco častěj!

12.2.2021 16:33

Jestli jí pořád není dobře, tak chápu, že se jí nechce psát.

12.2.2021 16:43

lesnížínka napsal(a):
No, napsala ráno. Janino, drápni sem něco častěj!

..no chtěla bych v tom stavu v jakém Janinka je vidět tebe nebo kohokoli z nás jak sem casto cosi drápne .buďme vděčni, ze vůbec něco Janina napiše....mám o ní opravdu strach.. navic rano mi operovali kamaradku a také zatím nic nedrapla...takze spani nespaní mezi nocními, kdykoli se proberu hned koukam na mobil....

13.2.2021 00:31
fikovnice

XXX.XXX.134.165

Všechny moc zdravím a jdu tedy něco drápnout!
Noc na včera + celý včerejšek - stále horečka přes 40. Zkoušela jsem to srážet farmakologicky kdečím, ale sestřenice mě varovala, ať se vykašlu na léky typu ibuprofen, kys. acetylsalicylová, apod. Píchám si totiž Fraxiparin a bylo mi řečeno, ať si ještě nevyvolám nějaké závažné krvácení třeba do GIT.
K "Ir.mě" - já jsem měla odhadem za včerejšek 20 telefonátů, kontrolují mě i dvě sousedky z baráku. Jedna z nich mi koupila mj. to droždí a to jsem tedy rozdrtila a naaplikovala na plosky nohou a ty pak zabalila do tlustých ponožek. Do toho jsem si pořád dávala nějaké ty (mini)zábaly. S tou horečkou bych lehnutí do celého mokrého prostěradla nedala. Zkoušela jsem i radu "Repty", "Ir.my", ale i ostatních.

Dále ta strašlivá bolest hlavy...to je tedy fakt něco!
No a pak vykašlávání sputa...

I když s tak šílenou horečkou se nedá nějak kvalitně spát, přesto jsem dřímala celou včerejší noc a celý včerejší den!!! No, a TEĎ se konečně cítím o něco lépe! Horečku mám, ale není to již přes 40 st. C. Plus mi sousedka přinesla triptan (sumatriptan) = lék na migrény a zdá se mi, že až tento lék trochu zabral...
Nechci nic zakřiknout, tak už raději mlčím...snad jen, že sestřenice se kloní k tomu dát ke Klacidu ještě Zinnat. Uvidíme...

Moc vás všechny zdravím a dávejte, prosím, na sebe pozor!

13.2.2021 00:35
fikovnice

XXX.XXX.134.165

No a pak jsem se chtěla zeptat Marcelky, jak to vypadá s rodiči...??? Berou nějaké léky, pokud ano, jaké? Mně ten internista předepsal kolem 10 růz. léků - známe se dlouhé roky a on ví, že jsem vysoce rizikový pacient...

Marci, písni také...nebo i SZ, pokud bys nechtěla psát veřejně... Držím Tvým rodičům pěsti!

13.2.2021 00:44

fikovnice napsal(a):
Noc na včera + celý včerejšek - stále horečka přes 40. Zkoušela jsem to srážet farmakologicky kdečím, ale sestřenice mě varovala, ať se vykašlu na léky typu ibuprofen, kys. acetylsalicylová, apod. Píchám si totiž Fraxiparin a bylo mi řečeno, ať si ještě nevyvolám nějaké závažné krvácení třeba do GIT.
K "Ir.mě" - já jsem měla odhadem za včerejšek 20 telefonátů, kontrolují mě i dvě sousedky z baráku. Jedna z nich mi koupila mj. to droždí a to jsem tedy rozdrtila a naaplikovala na plosky nohou a ty pak zabalila do tlustých ponožek. Do toho jsem si pořád dávala nějaké ty (mini)zábaly. S tou horečkou bych lehnutí do celého mokrého prostěradla nedala. Zkoušela jsem i radu "Repty", "Ir.my", ale i ostatních.

I když s tak šílenou horečkou se nedá nějak kvalitně spát, přesto jsem dřímala celou včerejší noc a celý včerejší den!!! No, a TEĎ se konečně cítím o něco lépe! Horečku mám, ale není to již přes 40 st. C. Plus mi sousedka přinesla triptan (sumatriptan) = lék na migrény a zdá se mi, že až tento lék trochu zabral...
Nechci nic zakřiknout, tak už raději mlčím...snad jen, že sestřenice se kloní k tomu dát ke Klacidu ještě Zinnat. Uvidíme...

...hurá hurá hurá......moc ti to Janinko preju, ze přeci jen nějaká i kdyz nepatrná uleva a ze se to svinstvo snad v dobré obrátí....drž se, drž....

13.2.2021 07:18
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Jani, právě na tu horečku, vykašlávání atd, bys potřebovala udělat ten zábal na střed těla tedy přes hrudník minimálně.

13.2.2021 07:59
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

fikovnice napsal(a):
No a pak jsem se chtěla zeptat Marcelky, jak to vypadá s rodiči...??? Berou nějaké léky, pokud ano, jaké? Mně ten internista předepsal kolem 10 růz. léků - známe se dlouhé roky a on ví, že jsem vysoce rizikový pacient...

Marci, písni také...nebo i SZ, pokud bys nechtěla psát veřejně... Držím Tvým rodičům pěsti!

Jsem moc ráda, že je Ti líp !

Jinak naši asi žádné léky neberou, nebo alespoň ne žádné "speciální", maximálně na bolest něco co mají doma (paralen, ibalgin, aspirin)... Edit.: jo teď si vzpomínám, že máma si nechávala psát Nimesil na ta záda, jak jí bolela, ale to je taky jen na bolest. Jinak je jim trošku líp, nebo spíš je to jak na houpačce, chvíli hůř, chvíli líp. Do toho se jim přidala ztráta čichu a chuti, nebo teda ne úplná ztráta, něco trochu cítí, něco vůbec.

13.2.2021 08:10

marcelaamax napsal(a):

Jinak naši asi žádné léky neberou, nebo alespoň ne žádné "speciální", maximálně na bolest něco co mají doma (paralen, ibalgin, aspirin)... Edit.: jo teď si vzpomínám, že máma si nechávala psát Nimesil na ta záda, jak jí bolela, ale to je taky jen na bolest. Jinak je jim trošku líp, nebo spíš je to jak na houpačce, chvíli hůř, chvíli líp. Do toho se jim přidala ztráta čichu a chuti, nebo teda ne úplná ztráta, něco trochu cítí, něco vůbec.

....preju aby bylo brzy lépe.....

13.2.2021 08:38
fikovnice

XXX.XXX.134.165

marcelaamax napsal(a):

Marci, a co horečky? Mě tak decimují, že je to šílené. Kdyby takovéto horečky měl někdo v hodně seniorském věku, tak to snad nemůže zvládnout....

Já psala mírně optimistický příspěvek, pak jsem se ale změřila....a 38,8. Tak nevím... Možná bych měla být ráda i za tuto hodnotu, že to není přes 40. No a teď jsem se probudila, polštář by se dal ždímat, pyžamo také. Jenže ono to fakt probíhá ve vlnách - trochu ta horečka poklesne a za chvíli už je zas v rekordních hodnotách...

Rady, zábal na hrudník - já nevím - mně se daří vykašlávat. Jinak já mám občas i mírné podezření, jestli u mě teď neprobíhají dvě nemoci zároveň - jedna z toho pondělního prochlazení a pak tedy COVID.

Ještě jsem vám chtěla napsat, že Hygienu zajímají stran trasování jen dva dny před objevením se prvních příznaků! Mně to tedy přijde divné. Ptali se, kdy jsem byla naposledy v práci, což bylo v pátek 5.2., kdy jsem učila a pak měla do večera konzultace. Na to mi řekli, že to už jsou 3 dny před objevením se příznaků a to, že je nezajímá!!! Zvláštní! No a ještě mi psala kolegyně z práce, že COVID má momentálně i jeden náš zaměstnanec, který má pracovnu naproti mně. No, a prý zásadně chodil po ústavu bez roušky!!!

13.2.2021 08:47

Ty dva dny budou patrně vycházet z teorie hromadné obsluhy. Řekla bych, že při tom množství nakažených nemají kapacity na obvolávání více lidí. Totéž ta praktika, že pokud byl kontakt s rouškami, nehlásí se.

13.2.2021 10:04

fikovnice napsal(a):

Jsem ráda, že je o vás tak postaráno. Tak ať už ty horečky dají pokoj... !

13.2.2021 10:51
Andrýsek3

XXX.XXX.41.103

Fikovnice drž se! Myslím na tebe. Já mit 40 horečky, tak asi už nejsem, netrpím na ně, největší jsem v životě měla asi jen 38,5 a to už jsem si myslela, že pomalu umírám. Musí to být peklo. Ty to zvládneš!
Jinak mě o Vánocích trasovali vic jak dva dny. Paní byla pečlivá a asi jak byly svátky, tak se ptala na týden zpět. A i skrz povolání jako učitelka se hodne ujišťovala jestli jsem nebyla opravdu v práci i ten tyden před covidem.

13.2.2021 10:54
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Někdo psal, že měl horečky 14dní. Tak doufám, že to tě Jani nepostihne. Já bych nedala asi ani 5 dní. Já mám 37,2....a jsem hotová. Tedy tak, že okamžitě poznám, že mám teplotu, začnou mě bolet nohy, třesu se, jsem slabá. Sestřenka, ta je nemocná snad 10x do roka, má nad 38 a v pohodě chodí do práce. To nepochopím to já už bych se na nohy nepostavila.

13.2.2021 10:56

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ty dva dny budou patrně vycházet z teorie hromadné obsluhy. Řekla bych, že při tom množství nakažených nemají kapacity na obvolávání více lidí. Totéž ta praktika, že pokud byl kontakt s rouškami, nehlásí se.

Ale to je přece správně, oni zjišťují, koho dalšího mohla Fikovnice narazit. A nakažlivý začíná být člověk 2 dny před propuknutím příznaků. Proto je zajímají kontakty v těchto 2 dnech.

13.2.2021 11:01

Pořád držím palce.
"COVID má momentálně i jeden náš zaměstnanec, který má pracovnu naproti mně. No, a prý zásadně chodil po ústavu bez roušky!!!"

A tím to je. On bezpříznakový, nebo téměř. Taková rýmička. A druhého srazí na kolena. Lynčovat !

"Rady, zábal na hrudník - já nevím - mně se daří vykašlávat".

Studený asi ne. Babička nám dávala na hrudník při kašli papír silně namazaný máslem a propíchaný, na to plínu nebo ručník. Syna dávali v nemocnici na diatermie při zápalu plic - měl silnou alergii na antibiotika, takže lék už žádný. To obojí bylo vlastně zahřívání.

13.2.2021 11:24
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Pořád držím palce.
"COVID má momentálně i jeden náš zaměstnanec, který má pracovnu naproti mně. No, a prý zásadně chodil po ústavu bez roušky!!!"

A tím to je. On bezpříznakový, nebo téměř. Taková rýmička. A druhého srazí na kolena. Lynčovat !

"Rady, zábal na hrudník - já nevím - mně se daří vykašlávat".

Studený asi ne. Babička nám dávala na hrudník při kašli papír silně namazaný máslem a propíchaný, na to plínu nebo ručník. Syna dávali v nemocnici na diatermie při zápalu plic - měl silnou alergii na antibiotika, takže lék už žádný. To obojí bylo vlastně zahřívání.

Presnitz je taky zahřívání. Je to pár sekund, co jste ve studeném, ale pak se to začne hned zapařovat. A o to tam jde, ne o nějaké ochlazování...právě že.

13.2.2021 11:26

Ale to je přece správně, oni zjišťují, koho dalšího mohla Fikovnice narazit. A nakažlivý začíná být člověk 2 dny před propuknutím příznaků. Proto je zajímají kontakty v těchto 2 dnech.

Já nevěřím statistice, kterou jsem si sama nezfalšovala. ;-) (Berte to s nadsázkou - pokud máte VŠ matematické vzdělání, jistě chápete, jak to myslím.)

13.2.2021 12:53

Statistika je fajn věc. Když mi psice sežere kuře, jsem v pohodě, statisticky jsme měly každá půlku, tak přece nemůžu mít hlad.
Naopak to nefunguje, to bych jí neudělala, já se ní vždycky rozdělím :-))
Jestli máte líp vychovaného psa, můžete ho ve statistice zaměnit za manžela :-))

14.2.2021 00:23
rapotacka11

XXX.XXX.232.212

Tak čekám ukáže li se marodek ...

14.2.2021 00:39

rapotacka11 napsal(a):
Tak čekám ukáže li se marodek ...

Je nás víc.😉

14.2.2021 09:06

Jejda, lidi, co blázníte, chvilku po půlnoci?

14.2.2021 10:47

Jejda, lidi, co blázníte, chvilku po půlnoci?

V předchozích dnech se nad ránem připojovala. Dneska zatím nic
Nemáte někdo info?

14.2.2021 10:59
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

V předchozích dnech se nad ránem připojovala. Dneska zatím nic
Nemáte někdo info?

Navečer jsme si psaly, poslední zprávu (v 17 hod) ještě neprecetla.

Snad je v pořádku, třeba ji jen fakt není dobře a nemá ani pomyšlení, na nějaké psaní.

14.2.2021 11:26
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

marcelaamax napsal(a):
Navečer jsme si psaly, poslední zprávu (v 17 hod) ještě neprecetla.

Snad je v pořádku, třeba ji jen fakt není dobře a nemá ani pomyšlení, na nějaké psaní.

Doufejme. Marci a vaši co? Lepší se?

14.2.2021 11:36
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

lesnížínka napsal(a):
Doufejme. Marci a vaši co? Lepší se?

Asi tak nějak pořád stejné, chvílemi lepší, chvílemi horší. Nevím už, co jsem tu psala naposledy, tak se možná budu opakovat - ztratili částečně chuť a čich, jsou hodně unavení, mají zvýšenou teplotu (ale tak vysoké horečky jako třeba Fikovnice ne) , pálení v nose, bolest v krku, celé dny leží. Nabízela jsem jim, že jim dovezu oběd, ale nechtějí, že něco rychlého zvládnou uvařit. Pres zprávy a telefon normálně komunikují.

14.2.2021 11:38
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

marcelaamax napsal(a):
Asi tak nějak pořád stejné, chvílemi lepší, chvílemi horší. Nevím už, co jsem tu psala naposledy, tak se možná budu opakovat - ztratili částečně chuť a čich, jsou hodně unavení, mají zvýšenou teplotu (ale tak vysoké horečky jako třeba Fikovnice ne) , pálení v nose, bolest v krku, celé dny leží. Nabízela jsem jim, že jim dovezu oběd, ale nechtějí, že něco rychlého zvládnou uvařit. Pres zprávy a telefon normálně komunikují.

Tak oni i ti, co měli relativně lehký průběh psali, že byli ale strašně unavení. Hlavně, že je to nikde nepostihlo hůř. Pomalu se z toho vylížou.

14.2.2021 13:07
fikovnice

XXX.XXX.132.9

Ahojte kamarádi,
situace je ještě horší než byla. Horečka kolem 40,5 - pořád...a ničím nejde srazit!!!
Dle sestřenice jsou tady ty těžké průběhy typické právě délkou horečky, ale je pravda, že mluvila o týdnu...a to bude zítra.
Už opravdu moc nemůžu, takže nestane-li se zázrak, je hospit. nevyhnutelná!

14.2.2021 13:08
fikovnice

XXX.XXX.132.9

Jediné, co je mi útěchou, je, že se nedusím. Naopak vykašlávám, takže je tam asi bakteriální superinfekce.

14.2.2021 13:17

fikovnice napsal(a):
Ahojte kamarádi,
situace je ještě horší než byla. Horečka kolem 40,5 - pořád...a ničím nejde srazit!!!
Dle sestřenice jsou tady ty těžké průběhy typické právě délkou horečky, ale je pravda, že mluvila o týdnu...a to bude zítra.

Tak už to nelámej a nech se hospitalizovat, ať tě opečovávají. Můžou si tě rovnou dovyšetřit, jak vypadají plíce, crp, rozbory apod. Podle toho nasadí cíleně léčbu, třeba i nějaká ta antivirotika...

14.2.2021 13:23

fikovnice napsal(a):
Ahojte kamarádi,

Janinko poslechni prosim a jdi do toho špitálu...sousedi se o čiči postaraji, vzdyť to bude jenom na par dní...kocky to vydrží....

14.2.2021 14:01
fikovnice

XXX.XXX.132.9

Sousedi se bohužel bojí... Teď je na cestě za mnou kamarádka, pojede mi nakoupit + do lékárny. Myslím, že ona by se o čičiny postarala...

14.2.2021 14:05
fikovnice

XXX.XXX.132.9

Lidi, jen prosím vás: COVID opravdu není chřipka!!! A obzvlášť ta podělaná britská mutace. Prosím, dávejte na sebe pozor!

Nejhorší je, že jsem neskutečně naštvaná na toho kolegu v práci, co má teď údajně také COVID a chodil bez roušky!!!

14.2.2021 14:47
evra

XXX.XXX.253.174

Fikovnice, už opravdu neotálejte. Chápu, že se Vám do nemocnice nechce, ale zbytečně dlouho se vyčerpáváte. Ať máte sílu na rekonvalescenci. Budete pod kontrolou a zjistí se rozsah a ev. poškození plic a podá se ADEKVATNI a CILENA léčba.
Právě se na covid léčíme. Přítel je vysoce rizikový je už 9 dní hospitalizovaný na JIP. Já jsem doma. Příznaky jsme měli rozdílné, jen ztrátu chuti a čichu jsme měli stejné.
Přeji brzkou úlevu a opravdu to zvažte.

14.2.2021 15:01

fikovnice napsal(a):
Ahojte kamarádi,

Není čas na hrdinství. Jděte do nemocnice!

14.2.2021 15:48

fikovnice napsal(a):
Sousedi se bohužel bojí... Teď je na cestě za mnou kamarádka, pojede mi nakoupit + do lékárny. Myslím, že ona by se o čičiny postarala...

...tak vidíš....

14.2.2021 15:49

evra napsal(a):
Fikovnice, už opravdu neotálejte. Chápu, že se Vám do nemocnice nechce, ale zbytečně dlouho se vyčerpáváte. Ať máte sílu na rekonvalescenci. Budete pod kontrolou a zjistí se rozsah a ev. poškození plic a podá se ADEKVATNI a CILENA léčba.
Právě se na covid léčíme. Přítel je vysoce rizikový je už 9 dní hospitalizovaný na JIP. Já jsem doma. Příznaky jsme měli rozdílné, jen ztrátu chuti a čichu jsme měli stejné.
Přeji brzkou úlevu a opravdu to zvažte.

..držim palce...

14.2.2021 19:13

fikovnice napsal(a):
Lidi, jen prosím vás: COVID opravdu není chřipka!!! A obzvlášť ta podělaná britská mutace. Prosím, dávejte na sebe pozor!

Nejhorší je, že jsem neskutečně naštvaná na toho kolegu v práci, co má teď údajně také COVID a chodil bez roušky!!!

Tak se radši zase rychle odnaštvěte, být naštvaná vašemu stavu taky moc nepřidá - jste lékařka, takže přece víte, že to mohlo být klidně naopak - mohla jste ho nakazit vy. Nebo jste to každý z vás mohl chytit úplně někde jinde.

A k tomu, že chodil po chodbě bez roušky - a co dělal váš zaměstnavatel (ústav), aby snížil riziko nákazy ve společných prostorech? Zavedla se tam nějaká opatření - časté důkladné větrání, důkladná dezinfekce, ozonizace, uv lampy apod? Vy opravdu věříte tomu, že rouška pomůže proti virům?

Nedivím se sousedům, že se bojí a nechtějí se o kočky postarat - do týden zavirovaného bytu nikdo z laiků nezdravotníků sám dobrovolně nepoleze, pokud nejsou očkovaní či v ochranné lhůtě po prodělání nemoci.

Nemáte někde v těle zánět, o kterém úplně nevíte?

Ty vysoké dlouhodobé horečky jsou protivné a vysilující, ale na druhou stranu, pokud odkašláváte a nejste v dechové tísni, úplně nevím, co by vám v nemocnici poskytli za péči navíc (vzhledem k vaší nadstandardní medikaci a opečovávání ze strany kolegů doktorů a toho, co doteď berete).
Pokud to jakžtakž zvládáte doma, asi bych tam zůstala. Máte co jíst, vaří vám někdo?
Stěžejní je dýchání a celkové okysličování organismu - používáte oxymetr? Jak to vychází?

Přeju, ať je brzo lépe a ať to zvládnete vy i kočky.

14.2.2021 22:05
fikovnice

XXX.XXX.132.9

Tak se radši zase rychle odnaštvěte, být naštvaná vašemu stavu taky moc nepřidá - jste lékařka, takže přece víte, že to mohlo být klidně naopak - mohla jste ho nakazit vy. Nebo jste to každý z vás mohl chytit úplně někde jinde.

A k tomu, že chodil po chodbě bez roušky - a co dělal váš zaměstnavatel (ústav), aby snížil riziko nákazy ve společných prostorech? Zavedla se tam nějaká opatření - časté důkladné větrání, důkladná dezinfekce, ozonizace, uv lampy apod? Vy opravdu věříte tomu, že rouška pomůže proti virům?

Nedivím se sousedům, že se bojí a nechtějí se o kočky postarat - do týden zavirovaného bytu nikdo z laiků nezdravotníků sám dobrovolně nepoleze, pokud nejsou očkovaní či v ochranné lhůtě po prodělání nemoci.

Ty vysoké dlouhodobé horečky jsou protivné a vysilující, ale na druhou stranu, pokud odkašláváte a nejste v dechové tísni, úplně nevím, co by vám v nemocnici poskytli za péči navíc (vzhledem k vaší nadstandardní medikaci a opečovávání ze strany kolegů doktorů a toho, co doteď berete).
Pokud to jakžtakž zvládáte doma, asi bych tam zůstala. Máte co jíst, vaří vám někdo?
Stěžejní je dýchání a celkové okysličování organismu - používáte oxymetr? Jak to vychází?

"...pokud odkašláváte a nejste v dechové tísni, úplně nevím, co by vám v nemocnici poskytli za péči navíc (vzhledem k vaší nadstandardní medikaci a opečovávání ze strany kolegů doktorů a toho, co doteď berete).
Stěžejní je dýchání a celkové okysličování organismu - používáte oxymetr? Jak to vychází?"

Ano, přesně toto mi řekli - že moc neví, co víc by mi mohli ve špitále nabídnout...
Léků mám od začátku příznaků předepsaných asi 9. Z těch nejdůležitějších mj. ATB, bronchodilatancia, Isoprinosine, Fraxiparine,...
Z mé strany nejde o žádné hrdinství, ale o to, že mám ze špitálů (hospit.) poměrně hrůzu. Vím, co tam vyrobili mně - sepsi a následný útlum krvetvorby, a vím, co způsobili mým rodičům...
Nákupy ano - známí obstarávají, vaření taktéž.
Oxymetr mám - hodnoty ale varírují - od normálních po patologické - dáno občasnou centralizací oběhu, kdy holt jsou prsty méně prokrveny.

Děkuji Vám za přání úzdravy!

14.2.2021 22:33
rapotacka11

XXX.XXX.232.212

Přeji klidnou, snesitelnou noc
a brzké uzdravení.

14.2.2021 23:03
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Jani prosím hlavně sleduj tu saturaci.
Je dobře že máš k dispozici kyslík. Hlavně si RZ zavolej včas pokud se ti přitíží.
Držím pěsti

14.2.2021 23:20
lupus4

XXX.XXX.205.61

Na Babiše kvůli ruským vakcínám podle dřívějšího zjištění Seznam Zpráv tlačili také čeští komunisti, na jejichž hlasech stávající vláda závisí v Poslanecké sněmovně. Minulý týden však Babišovi komunisti nepodpořili prodloužení nouzového stavu. Na stole od nich byla také „sputniková“ podmínka: protlačit ruskou vakcínu do české očkovací strategie. I bez toho, že by měla jako ostatní používané vakcíny ze Západu schválení Evropské agentury pro léčivé přípravky (EMA).

to mi připomnělo jednu definici :
Komunista je člověk, který bez váhání položí váš život za svoji věc.

14.2.2021 23:23
fikovnice

XXX.XXX.135.101

ˇ"Nemáte někde v těle zánět, o kterém úplně nevíte?"

Bingo! Jste druhá, koho toto napadlo. Mě před cca 2 dny. Navíc horečky dělají sice ne pravidelné, ale přece jen špice, noční + dopol. maxima, odpol. přece jen mírný pokles. A v noci zase nanovo...
Mám za sebou x sepsí - psala jsem o tom, že jednu se podařilo "vyrobit" mi v nemocnici po operaci. Od té doby fokus v těle... A v to pondělí jsem neskutečně promrzla. Vzhledem k tomu, že hemokultury mi logicky nikdo neudělá, musím v lékárně koupit aspoň orientační CRP test... On vcelku funguje - už jsem jej jednou zkoušela.

14.2.2021 23:26
assil

XXX.XXX.122.3

fikovnice napsal(a):
ˇ"Nemáte někde v těle zánět, o kterém úplně nevíte?"

Bingo! Jste druhá, koho toto napadlo. Mě před cca 2 dny. Navíc horečky dělají sice ne pravidelné, ale přece jen špice, noční + dopol. maxima, odpol. přece jen mírný pokles. A v noci zase nanovo...
Mám za sebou x sepsí - psala jsem o tom, že jednu se podařilo "vyrobit" mi v nemocnici po operaci. Od té doby fokus v těle... A v to pondělí jsem neskutečně promrzla. Vzhledem k tomu, že hemokultury mi logicky nikdo neudělá, musím v lékárně koupit aspoň orientační CRP test... On vcelku funguje - už jsem jej jednou zkoušela.

Tyhle covidí kolísavý horečky jsou běžný a trvají týden až dva, takže už brzo bude líp. Držím palce.

15.2.2021 04:33
fikovnice

XXX.XXX.132.233

assil napsal(a):
Tyhle covidí kolísavý horečky jsou běžný a trvají týden až dva, takže už brzo bude líp. Držím palce.

"Assil", moc Vám děkuji...jen jak píšu výše, co když jde o koincidenci dvou stavů? COVID a sepse....???
Každopádně, to, co teď napíšu, tak z toho mám strašlivý strach. Jsem momentálně jako bych vylezla z bazénu, úplně mokrá hlava - vlasy by se daly ždímat, polštář jakbysmet, tělo také úplně mokré...a studené. Tak jsem se změřila....a 35.3 st.C!!!! Říkala jsem si - nějaká chyba měření, tak znovu a 35.4 st.C!!!! A proč z toho mám strašlivý strach? No abych to nezakřikla! Tak tu teď ťukám na dřevo!!!

15.2.2021 04:38
fikovnice

XXX.XXX.132.233

rapotacka11 napsal(a):
Přeji klidnou, snesitelnou noc
a brzké uzdravení.

15.2.2021 07:24

fikovnice napsal(a):
"Assil", moc Vám děkuji...jen jak píšu výše, co když jde o koincidenci dvou stavů? COVID a sepse....???
Každopádně, to, co teď napíšu, tak z toho mám strašlivý strach. Jsem momentálně jako bych vylezla z bazénu, úplně mokrá hlava - vlasy by se daly ždímat, polštář jakbysmet, tělo také úplně mokré...a studené. Tak jsem se změřila....a 35.3 st.C!!!! Říkala jsem si - nějaká chyba měření, tak znovu a 35.4 st.C!!!! A proč z toho mám strašlivý strach? No abych to nezakřikla! Tak tu teď ťukám na dřevo!!!

..moc moc moc ti to preju, tak snad už pomalinku a jistě k lepšimu ....

15.2.2021 08:18

lupus4 napsal(a):
Na Babiše kvůli ruským vakcínám podle dřívějšího zjištění Seznam Zpráv tlačili také čeští komunisti, na jejichž hlasech stávající vláda závisí v Poslanecké sněmovně. Minulý týden však Babišovi komunisti nepodpořili prodloužení nouzového stavu. Na stole od nich byla také „sputniková“ podmínka: protlačit ruskou vakcínu do české očkovací strategie. I bez toho, že by měla jako ostatní používané vakcíny ze Západu schválení Evropské agentury pro léčivé přípravky (EMA).

to mi připomnělo jednu definici :
Komunista je člověk, který bez váhání položí váš život za svoji věc.

Je to prostě s nima furt stejný, víc jak 30 let po osmdesátémdevátém a pořád by z nich člověk blil, velebnosti.

15.2.2021 08:19

fikovnice napsal(a):

Minerálky pijete? Nebo nějaké iontové nápoje? Měla byste...

Ťukejte a nezakřikujte, bude líp!

15.2.2021 08:34
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

"Nedivím se sousedům, že se bojí a nechtějí se o kočky postarat - do týden zavirovaného bytu nikdo z laiků nezdravotníků sám dobrovolně nepoleze, pokud nejsou očkovaní či v ochranné lhůtě po prodělání nemoci."

Holky co všechno by měl udělat ten, kdo byl v karanténě, pro dezinfekci bytu po skončení karantény? Prostě aby to tam pak bylo v pohodě i pro návštěvy? Komplet vše vydezinfikovat, vyprat?

15.2.2021 08:54

marcelaamax napsal(a):
"Nedivím se sousedům, že se bojí a nechtějí se o kočky postarat - do týden zavirovaného bytu nikdo z laiků nezdravotníků sám dobrovolně nepoleze, pokud nejsou očkovaní či v ochranné lhůtě po prodělání nemoci."

Holky co všechno by měl udělat ten, kdo byl v karanténě, pro dezinfekci bytu po skončení karantény? Prostě aby to tam pak bylo v pohodě i pro návštěvy? Komplet vše vydezinfikovat, vyprat?

Důkladně pravidelně větrat, otřít povrchy třeba dezinfekčními ubrousky, vyměnit/vyprat ručníky, lůžkoviny, ubrusy a přehoz na gauči a pro jistotu zvát návštěvy až po týdnu. Cokoli by zůstalo nezlikvidováno, do týdne samovolně pomře.

15.2.2021 08:54

Marcelo, na to jsou různé názory.
V případě fíkovnice jde o jiný případ, ona v tom bytě je a je stále infekční (asi s největší pravděpodobností).

Co dělat s bytem po skončení karantény, tedy pokud je člověk brán jako zdravý?

Osobně bych asi jen normálně uklidila. Předpokládám, že když byl člověk nemocný, tak že se průběžně pralo, uklízelo, větralo a smýčilo (jak se to vlastně píše? í/ý?)?
Ložní povlečení, ručníky, utěrky, kapesníky a jiné bych určitě vyprala na 90°C.
Jinak běžný úklid, otření pevných ploch, luxování koberců, lze samozřejmě vše oblít dezinfekcí,případně si půjčit ozonizátor, parní čistič na čalounění, na skříně nasypat krystalky jódu....fantazii se meze nekladou, ale přistupovala bych k tomu pořád jako k respirační viróze.
Můžete samozřejmě u toho všeho pracovat v roušce či respirátoru, pokud tam jdete uklidit a tedy nežijete tam, nejste očkovaná či v imunitě po prodělaném covidu. Pokud tam žijete a neonemocněla jste, ani když jste pečovala o nemocného, tak asi nic, no.

15.2.2021 08:58

fikovnice napsal(a):
"...pokud odkašláváte a nejste v dechové tísni, úplně nevím, co by vám v nemocnici poskytli za péči navíc (vzhledem k vaší nadstandardní medikaci a opečovávání ze strany kolegů doktorů a toho, co doteď berete).
Stěžejní je dýchání a celkové okysličování organismu - používáte oxymetr? Jak to vychází?"

Ano, přesně toto mi řekli - že moc neví, co víc by mi mohli ve špitále nabídnout...
Léků mám od začátku příznaků předepsaných asi 9. Z těch nejdůležitějších mj. ATB, bronchodilatancia, Isoprinosine, Fraxiparine,...
Z mé strany nejde o žádné hrdinství, ale o to, že mám ze špitálů (hospit.) poměrně hrůzu. Vím, co tam vyrobili mně - sepsi a následný útlum krvetvorby, a vím, co způsobili mým rodičům...
Nákupy ano - známí obstarávají, vaření taktéž.
Oxymetr mám - hodnoty ale varírují - od normálních po patologické - dáno občasnou centralizací oběhu, kdy holt jsou prsty méně prokrveny.

Děkuji Vám za přání úzdravy!

Jani, a je to aspoň trochu lepší? Se mně to zdá už dost dlouho. Snad to brzy poleví.

Jinak lidi, máte pocit, že ten nouzový stav pomáhá? Když to poslanci minulý týden neschválili, tak jsem zaznamenala na soc. sítích úplně hysterické výlevy, ale mám pocit, že je to stejně jedno, někteří lidi nebudou dodržovat nic tak jako tak.

15.2.2021 09:03

Na nouzovém stavu vítám jediný krok - zákaz vycházení mezi 21. a 5. hodinou. Je tu božský klid

Jinak je celý nouzový stav samozřejmě z pohledu covidu nanic...jediné, co dává trochu smysl, jsou prostředky osobní ochrany a používání dezinfekce na ruce ve veřejných prostorech s velkou kumulací lidí.

Velmi mne zklamalo, že byl nouzový stav po zamítnutí sněmovnou znovu vyhlášen - doufám, že vládě právníci tvrdě vysvětlí, že koná protiústavně.

15.2.2021 09:05

"Jinak lidi, máte pocit, že ten nouzový stav pomáhá? Když to poslanci minulý týden neschválili, tak jsem zaznamenala na soc. sítích úplně hysterické výlevy, ale mám pocit, že je to stejně jedno, někteří lidi nebudou dodržovat nic tak jako tak".

Snad jedině v tom, že to dodržují aspoň někteří. A za nedodržování je možné aspoň napomenout, případně pokutovat. Bez něj by nastala/nastane úplná anarchie.
V neděli vlastně ještě platil a už lidi v MHD bez roušek - "už to neplatí, všechno skončilo".
A to aspoň v MHD a v obchodech roušky ( respirátory) jakýsi smysl mají.

15.2.2021 09:20
Terven

XXX.XXX.110.191

Jani, a je to aspoň trochu lepší? Se mně to zdá už dost dlouho. Snad to brzy poleví.

Jinak lidi, máte pocit, že ten nouzový stav pomáhá? Když to poslanci minulý týden neschválili, tak jsem zaznamenala na soc. sítích úplně hysterické výlevy, ale mám pocit, že je to stejně jedno, někteří lidi nebudou dodržovat nic tak jako tak.

Přesně tak. A mám pocit, že pokud by se rozvolnilo a zrušila většina opatření, mnoho lidí by pak rádo vzalo odpovědnost do svých rukou a chovali by se zodpovědněji, pokud by to byla jejich svobodná vůle a ne nesmyslná zvůle těch shora. Hodně lidí to bojkotuje z principu, na protest proti vládě.
A myslím si, že většina těch opatření stejně nemá vůbec na nic vliv, čísla si rostou a klesají, žijou svým životem. Lidi si taky žijou svým životem, je naivní si myslet, že se nescházejí, jen holt to není v hospodě. V hospodách by se ohlídal alespoň nějaký protiepidemický standard, v bytech, garážích a a chatách se neohlídá nic. A hostinští přicházejí o živobytí.
Jinak samozřejmě nezpochybňuju, že je to svinstvo.
Fíkovnice...držím palce!!!

15.2.2021 09:22

"Jinak lidi, máte pocit, že ten nouzový stav pomáhá? Když to poslanci minulý týden neschválili, tak jsem zaznamenala na soc. sítích úplně hysterické výlevy, ale mám pocit, že je to stejně jedno, někteří lidi nebudou dodržovat nic tak jako tak".

Snad jedině v tom, že to dodržují aspoň někteří. A za nedodržování je možné aspoň napomenout, případně pokutovat. Bez něj by nastala/nastane úplná anarchie.
V neděli vlastně ještě platil a už lidi v MHD bez roušek - "už to neplatí, všechno skončilo".

Tak u nás jsem toto nezaznamenala. Ale MHD nejezdím, to je fakt. Jen prostě mám pocit, že nouzový stav už je opravdu dlouho a počty nemocných neklesají. Zodpovědný člověk to bude dodržovat tak jako tak, nezodpovědný už to nedodržuje teď. U nás doma stejně žádná změna nebude. Ven do přírody chodíme bez roušky, na homeoffice budeme ještě dlouho, protože firma je nadnárodní, nakupovat jezdí jen jeden člen rodiny. Ale zoufale nám chybí služby. Zajímalo by mě, jak to dělají v této době lidi, když potřebují vyměnit odpad u umývadla. A manžel už nutně potřebuje fyzioterapeuta, jinak asi skončí na vozíku.

15.2.2021 09:31

Tak u nás jsem toto nezaznamenala. Ale MHD nejezdím, to je fakt. Jen prostě mám pocit, že nouzový stav už je opravdu dlouho a počty nemocných neklesají. Zodpovědný člověk to bude dodržovat tak jako tak, nezodpovědný už to nedodržuje teď. U nás doma stejně žádná změna nebude. Ven do přírody chodíme bez roušky, na homeoffice budeme ještě dlouho, protože firma je nadnárodní, nakupovat jezdí jen jeden člen rodiny. Ale zoufale nám chybí služby. Zajímalo by mě, jak to dělají v této době lidi, když potřebují vyměnit odpad u umývadla. A manžel už nutně potřebuje fyzioterapeuta, jinak asi skončí na vozíku.

Myslím, že fyzio nebo rehabka - vyjma skupinových a vodních terapií fungovat smí.

15.2.2021 09:37

Myslím, že fyzio nebo rehabka - vyjma skupinových a vodních terapií fungovat smí.

Tady bohužel, je to soukromník a prý nesmí. Manžel je na něj zvyklý, jinam nechce. Ani se mu nedivím, ve státním zařízení nestojí rehabka za nic. Tady prostě moc na výběr není.

15.2.2021 09:41

Tady bohužel, je to soukromník a prý nesmí. Manžel je na něj zvyklý, jinam nechce. Ani se mu nedivím, ve státním zařízení nestojí rehabka za nic. Tady prostě moc na výběr není.

Chápu, to je pak hloupé. Já se třeba divila, že funguje dentální hygiena, to jsem ocenila...

Neregistrovaný uživatel

15.2.2021 09:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.24.88

Na nouzovém stavu vítám jediný krok - zákaz vycházení mezi 21. a 5. hodinou. Je tu božský klid

Jinak je celý nouzový stav samozřejmě z pohledu covidu nanic...jediné, co dává trochu smysl, jsou prostředky osobní ochrany a používání dezinfekce na ruce ve veřejných prostorech s velkou kumulací lidí.

Velmi mne zklamalo, že byl nouzový stav po zamítnutí sněmovnou znovu vyhlášen - doufám, že vládě právníci tvrdě vysvětlí, že koná protiústavně.

Jo je to prasarna. Me nejvic stve ze treba zoo dostaly od vlady nula. Za cely lockdowny a to naklady maj furt stejny. Takze uz se zakulisne uvažuje o snizovani stavu. A kam asi pujdou exoticka zvirata kdyz ma kazdej nouzi nam je tu vsem asi jasny...

15.2.2021 09:55

Marcelo, na to jsou různé názory.
V případě fíkovnice jde o jiný případ, ona v tom bytě je a je stále infekční (asi s největší pravděpodobností).

Co dělat s bytem po skončení karantény, tedy pokud je člověk brán jako zdravý?

Osobně bych asi jen normálně uklidila. Předpokládám, že když byl člověk nemocný, tak že se průběžně pralo, uklízelo, větralo a smýčilo (jak se to vlastně píše? í/ý?)?
Ložní povlečení, ručníky, utěrky, kapesníky a jiné bych určitě vyprala na 90°C.
Jinak běžný úklid, otření pevných ploch, luxování koberců, lze samozřejmě vše oblít dezinfekcí,případně si půjčit ozonizátor, parní čistič na čalounění, na skříně nasypat krystalky jódu....fantazii se meze nekladou, ale přistupovala bych k tomu pořád jako k respirační viróze.
Můžete samozřejmě u toho všeho pracovat v roušce či respirátoru, pokud tam jdete uklidit a tedy nežijete tam, nejste očkovaná či v imunitě po prodělaném covidu. Pokud tam žijete a neonemocněla jste, ani když jste pečovala o nemocného, tak asi nic, no.

Smýčit, máte to dobře.

15.2.2021 09:55

Taky si myslím, že kdyby se opatření zrušila, počet lidí, co na to dlabou, by se zvýšil.

Už teď jsme na tom dost blbě. Situace je hodně špatná. Obrázek dole je statistický výstup z víkendu - porovnání s Německem.

https://zpravy.magazinplus.cz/domaci/2208-chtel-bych-se-mylit-ale-epidemie-se-v-cesku-rozjizdi-do-desivych-rozmeru-varuje-biochemik-konvalinka.html

15.2.2021 09:56

Nouzový stav - kolik lidí, tolik názorů, tolik samozvaných odborníků. Téměř každý ví, jak by se to mělo dělat, a hlavně, že to vláda dělá špatně. Samozřejmě, i já mám výhrady k lecčemu. Třeba vůbec nechápu zavření obchodů a služeb, tam se dá za určitých podmínek a dodržování opatření ve formě maximálního počtu zákazníků, zvýšené desinfekci a hygieně, fungovat. Kdyby zůstaly otevřené, nestálo by to prachy ze státního rozpočtu. A neřvalo by tolik lidí (i když lidi řvou pořád kvůli něčemu).
Ale stejně - poslední týdny ukázaly, kolik lidí si může dovolit v pracovní dny vyjet na hory, prostě ven. Zaměstnanci to jsou asi těžko. A stejně tak těžko to jsou lidé, kteří mají opravdu finanční problémy v důsledku ztráty zaměstnání, či nemožnosti podnikání. Tak kdo to teda je? Asi ti, co sice řvou jak zasypaní horníci, že chcípají hlady, ale ve skutečnosti jsou na tom jinak. Ve svém okolí mám několik případů, jak si z kompenzací ukrajují lidé, kteří je vůbec nepotřebují, protože sice podnikají, a teď nemohou, ale ještě k tomu pracují na plný úvazek jako zaměstnanci.

Připadá mi docela zábavné, jak si opozice vymohla neprodloužení nouzového stavu, a na malou chvíli se opájela vítězstvím, aby vzápětí zjistila, že to vítězství je Pyrrhovo. Musí být trpké zjistit, že vlastní hejtmani jdou proti. Ti ale dobře vědí, jakou by na sebe vzali odpovědnost a logicky ji nechtějí. Krom toho, rozbít opatření tak, že by v každém kraji mohlo platit něco jiného, by pro naši malou zemičku asi nebylo úplně nejlepší.

15.2.2021 09:57

Jedna z věcí postavených na hlavu. Proč nesmí fyzioterapeut nebo kadeřnice, když je tam jeden na jednoho? A oba budou dodržovat roušky a dezinfekci. Rozhodně mi to přijde bezpečnější, než narvaná MHD, kde má třetina lidí roušky pod nosem.

15.2.2021 10:13

Jedna z věcí postavených na hlavu. Proč nesmí fyzioterapeut nebo kadeřnice, když je tam jeden na jednoho? A oba budou dodržovat roušky a dezinfekci. Rozhodně mi to přijde bezpečnější, než narvaná MHD, kde má třetina lidí roušky pod nosem.

No přesně. Já byla u kadeřnice naposled v červenci, od tý doby se snažím tak nějak sama, ale nejde mně to, neumím to. Vlasy si nabarvím, ale prostě neostříhám.

15.2.2021 10:21

No přesně. Já byla u kadeřnice naposled v červenci, od tý doby se snažím tak nějak sama, ale nejde mně to, neumím to. Vlasy si nabarvím, ale prostě neostříhám.

Já jsem byla naposledy 3.12.2020. Nosím hodně krátké vlasy, a to chce střih obnovovat cca po 7 - 8 týdnech. Teď jsem se radovala, když neschválili nouzák, že se nechám zkrášlit, a hned jsem se objednala. No, ale to dalším nouzákem padlo. Takže dalších 14 dnů. Vlasy mám přerostlé, melír odrostlý, no učiněná krasavice.

15.2.2021 10:23
rapotacka11

XXX.XXX.232.32

Vzít to mašinkou + paruka.

15.2.2021 10:25

Nouzový stav - kolik lidí, tolik názorů, tolik samozvaných odborníků. Téměř každý ví, jak by se to mělo dělat, a hlavně, že to vláda dělá špatně. Samozřejmě, i já mám výhrady k lecčemu. Třeba vůbec nechápu zavření obchodů a služeb, tam se dá za určitých podmínek a dodržování opatření ve formě maximálního počtu zákazníků, zvýšené desinfekci a hygieně, fungovat. Kdyby zůstaly otevřené, nestálo by to prachy ze státního rozpočtu. A neřvalo by tolik lidí (i když lidi řvou pořád kvůli něčemu).
Ale stejně - poslední týdny ukázaly, kolik lidí si může dovolit v pracovní dny vyjet na hory, prostě ven. Zaměstnanci to jsou asi těžko. A stejně tak těžko to jsou lidé, kteří mají opravdu finanční problémy v důsledku ztráty zaměstnání, či nemožnosti podnikání. Tak kdo to teda je? Asi ti, co sice řvou jak zasypaní horníci, že chcípají hlady, ale ve skutečnosti jsou na tom jinak. Ve svém okolí mám několik případů, jak si z kompenzací ukrajují lidé, kteří je vůbec nepotřebují, protože sice podnikají, a teď nemohou, ale ještě k tomu pracují na plný úvazek jako zaměstnanci.

Připadá mi docela zábavné, jak si opozice vymohla neprodloužení nouzového stavu, a na malou chvíli se opájela vítězstvím, aby vzápětí zjistila, že to vítězství je Pyrrhovo. Musí být trpké zjistit, že vlastní hejtmani jdou proti. Ti ale dobře vědí, jakou by na sebe vzali odpovědnost a logicky ji nechtějí. Krom toho, rozbít opatření tak, že by v každém kraji mohlo platit něco jiného, by pro naši malou zemičku asi nebylo úplně nejlepší.

Tak já mám v podstatě stejný názor. Myslím si, že ty služby a malé obchody se dají v pohodě uhlídat. Jsou to třeba obchůdky, které provozují Zásilkovnu, takže vydávat balíky můžou, ale prodávat vlastní zboží už ne. A to není zboží denní potřeby, třeba povlečení, nábytek, rybářské potřeby nebo obuv, aspoň co tak vím u nás. Chodím si tam vyzvedávat balíčky už několik let, takže vím, že ani dřív tam nebývalo moc zákazníků.

15.2.2021 10:26

"Ale stejně - poslední týdny ukázaly, kolik lidí si může dovolit v pracovní dny vyjet na hory, prostě ven. Zaměstnanci to jsou asi těžko".

Tak mě napadlo, že jsou to státní úředníci na home off. a ti s překážkou v práci se 100% platu. Který "hladový herec", či zruinovaný malý podnikatel může dát 2000 ( a to se držím při zemi ) za den na horách.
Podobně za cestu ze severní Moravy do Phy.

15.2.2021 10:29

"Ti ale dobře vědí, jakou by na sebe vzali odpovědnost a logicky ji nechtějí."

A úplně nejlepší Hřib, který okamžitě prohlásil, že on s tím nesouhlasí, ale......Alibista.
Já nic, já muzikant !

15.2.2021 10:30

Já jsem byla naposledy 3.12.2020. Nosím hodně krátké vlasy, a to chce střih obnovovat cca po 7 - 8 týdnech. Teď jsem se radovala, když neschválili nouzák, že se nechám zkrášlit, a hned jsem se objednala. No, ale to dalším nouzákem padlo. Takže dalších 14 dnů. Vlasy mám přerostlé, melír odrostlý, no učiněná krasavice.

Já mám delší mikádo, abych to mohla dát do culíku. To vydrží v pohodě delší dobu, ale od července už je to fakt dlouho, chtělo by to zkrátit aspoň o 10 cm. Taky jsem se chtěla objednat a už jsem to nestihla. Asi to risknu a nějak to ustřihnu, v nejhorším to strčím pod čepici, až půjdu ven.

15.2.2021 10:31

Já jsem teda celou tou věcí okolo nouzového stavu dost znechucená a to teda ne proto, jestli bude otevřeno to nebo ono, ale tím jak to celé probíhá.
Že kdyby nebyl nouzový stav prodloužen, tak vlastně nějaká nařízení dle zákona o ochraně zdraví, něco nařídí hygiena, něco kraje by se udělaly, ale zase ze dne na den, žádnej plán B...co kdyby ten stav nebyl schválenej, podnikatelé čekaj do poslední chvíle jestli zítra budou moci otevřít a nebo ne.
A politici, za mě všichni stejná svoloč....místo aby mysleli na lidi, tak myslí jen na ty svoje žabomyší války. Komu kdo sebere kyblíček s lopatičkou. A to jaký udělali zmatky....

Na podzim jsou volby...nejdu k nim, protože tam není nikdo, u koho bych si řekla, jo s tímhle se dá souhlasit.....a je jedno jestli je to Babiš, Piráti a já nevím kdo ještě.

15.2.2021 10:31

Mám to stejně, jen možná, že to bylo v červnu. Dokud se nosí čepice....Ale příští týden má být jaro, tak asi uvážu šátek.

15.2.2021 10:32

"Ti ale dobře vědí, jakou by na sebe vzali odpovědnost a logicky ji nechtějí."

A úplně nejlepší Hřib, který okamžitě prohlásil, že on s tím nesouhlasí, ale......Alibista.
Já nic, já muzikant !

Doufám, že lidi u voleb budou konečně víc přemýšlet. I když podle preferencí to tak nevypadá, ale ty jsou stejně na houby, vždycky to dopadne úplně jinak.

15.2.2021 10:39

Já jsem teda celou tou věcí okolo nouzového stavu dost znechucená a to teda ne proto, jestli bude otevřeno to nebo ono, ale tím jak to celé probíhá.
Že kdyby nebyl nouzový stav prodloužen, tak vlastně nějaká nařízení dle zákona o ochraně zdraví, něco nařídí hygiena, něco kraje by se udělaly, ale zase ze dne na den, žádnej plán B...co kdyby ten stav nebyl schválenej, podnikatelé čekaj do poslední chvíle jestli zítra budou moci otevřít a nebo ne.
A politici, za mě všichni stejná svoloč....místo aby mysleli na lidi, tak myslí jen na ty svoje žabomyší války. Komu kdo sebere kyblíček s lopatičkou. A to jaký udělali zmatky....

Na podzim jsou volby...nejdu k nim, protože tam není nikdo, u koho bych si řekla, jo s tímhle se dá souhlasit.....a je jedno jestli je to Babiš, Piráti a já nevím kdo ještě.

Tak jsem chtěla dát hlas, ale pro ten poslední odstavec nemůžu. I když.....fakt není koho volit.

To, co předváděli op.poslanci...vůbec se nejednalo o nouzový stav, o vývoj situace, ale o prachobyčejný handl.
Ani jeden nevystoupil, aby řekl, nesouhlasíme a dál to bude takhle. Když něco shazují ze stolu, měli by mít konkrétní konstruktivní návrh, jak dál.
Když už vytvářejí prapodivné sloučeninky ( viz Pir. a STAN ) mohli by společně něco vypracovat. Zatím jen kecají proti všemu.

15.2.2021 10:42

Já volit jdu. Chodím vždycky. Abych si nemohla vyčítat, že jsem mohla něco změnit a neudělala jsem to. A jak to tak vypadá, budu volit ANO. Opozice má jediný program a tím je "antibabiš". Ten je taky stmelil do koalic, bez nichž by neměli v preferencích moc šancí. Ve čtvrtek se celá slavná opozice ukázala bez masky.

15.2.2021 10:42
Terven

XXX.XXX.110.191

Já mám delší mikádo, abych to mohla dát do culíku. To vydrží v pohodě delší dobu, ale od července už je to fakt dlouho, chtělo by to zkrátit aspoň o 10 cm. Taky jsem se chtěla objednat a už jsem to nestihla. Asi to risknu a nějak to ustřihnu, v nejhorším to strčím pod čepici, až půjdu ven.

Jo, mám to stejně, mikádko mi přijde jako nejpraktičtější bezúdržbovej účes. Vždycky si ho nechám hodně zkrátit, aby dlouho vydrželo + barvu na to.
A ono dlouho vydrží, ale když už to přeroste moc, chce to ten culík...no a pak už to chce mýt vlasy skoro denně a vypadá to blběji a blběji. Nejsem typ na dlouhé vlasy.
Barvu by to taky chtělo, i když mám výhodu, že prakticky vůbec nešedivím, jen ta barva je taková matná.

15.2.2021 10:43

Doufám, že lidi u voleb budou konečně víc přemýšlet. I když podle preferencí to tak nevypadá, ale ty jsou stejně na houby, vždycky to dopadne úplně jinak.

No, vemte chlup na dlani, když tam není. Nevidím jedinou zodpovědnou volitelnou stranu s programem jiným, než "odstranit Babiše" - a toho jsem nevolila a volit nehodlám - koblihy nejím.
Blaničtí rytíři nevyjedou, Karel IV nám z nebe nespadne........

15.2.2021 10:45

Terven napsal(a):
Jo, mám to stejně, mikádko mi přijde jako nejpraktičtější bezúdržbovej účes. Vždycky si ho nechám hodně zkrátit, aby dlouho vydrželo + barvu na to.
A ono dlouho vydrží, ale když už to přeroste moc, chce to ten culík...no a pak už to chce mýt vlasy skoro denně a vypadá to blběji a blběji. Nejsem typ na dlouhé vlasy.
Barvu by to taky chtělo, i když mám výhodu, že prakticky vůbec nešedivím, jen ta barva je taková matná.

Jo, přesně tak. Za 3 dny hlava mastná jak bezdomovec, to už se nedá. Taky nejsem typ na úplně dlouhé vlasy, i když snacha mi tvrdí, že vyzerám mladistvo.

15.2.2021 10:53
Terven

XXX.XXX.110.191

Jo, přesně tak. Za 3 dny hlava mastná jak bezdomovec, to už se nedá. Taky nejsem typ na úplně dlouhé vlasy, i když snacha mi tvrdí, že vyzerám mladistvo.

A to jo, to já asi taky vyzerám mladistvo, ale ono vyzerat mladistvo a vyzerat jako blbec se nevylučuje. V mým případě teda určitě ne

15.2.2021 10:55

No, vemte chlup na dlani, když tam není. Nevidím jedinou zodpovědnou volitelnou stranu s programem jiným, než "odstranit Babiše" - a toho jsem nevolila a volit nehodlám - koblihy nejím.
Blaničtí rytíři nevyjedou, Karel IV nám z nebe nespadne........

Taky nevidím, ale volit půjdu. A Babiš ani komunisti to nebudou, to vím jistě.

15.2.2021 11:02

Taky nevidím, ale volit půjdu. A Babiš ani komunisti to nebudou, to vím jistě.

Takže opozici?

15.2.2021 11:11

Radši to nechte delší a prohlašte to za longbob, mikádo si sama nezkrátíte, musí se to stříhat po vrstvách.

15.2.2021 11:20

No co se účesů týče, tak jsem teda ráda za dlouhý vlasy....udělám culík, cop, drdol a fertig.
Nosívala jsem i složitější střihy a blonďaté melíry....no nevím, co by z toho za takovou dobu bez kadeřníka bylo.....vlastně vím...culík a hnědý vlasy s odrostlejma melírama.
A to jsem v létě přemýšlela, že bych zase zkusila blond, no ještě že jsem to neudělala.

15.2.2021 11:24
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

No co se účesů týče, tak jsem teda ráda za dlouhý vlasy....udělám culík, cop, drdol a fertig.
Nosívala jsem i složitější střihy a blonďaté melíry....no nevím, co by z toho za takovou dobu bez kadeřníka bylo.....vlastně vím...culík a hnědý vlasy s odrostlejma melírama.
A to jsem v létě přemýšlela, že bych zase zkusila blond, no ještě že jsem to neudělala.

Taky tak. Léta letoucí jsem nosila vlasy rozpuštěné, že mi culík nesluší. Pak do zahrady, jsem musela culíkovat. No a teď? Nechám si vlasy rozpuštěné a vypadám jak striga Alica...to se nedá Od určitého věku už jak stará čarodějnice...takže gumičkuju, motám atd Kadeřnici bych potřebovala na ten odrostlý blond, vlasy zničené domácím barvením, už na to nešáhnu

15.2.2021 11:28

lesnížínka napsal(a):
Taky tak. Léta letoucí jsem nosila vlasy rozpuštěné, že mi culík nesluší. Pak do zahrady, jsem musela culíkovat. No a teď? Nechám si vlasy rozpuštěné a vypadám jak striga Alica...to se nedá Od určitého věku už jak stará čarodějnice...takže gumičkuju, motám atd Kadeřnici bych potřebovala na ten odrostlý blond, vlasy zničené domácím barvením, už na to nešáhnu

No to jsem taky zjistila...od určitého věku dlouhé rozpuštěné vlasy nejsou to pravé ořechové, spíš naopak.

15.2.2021 11:34

Takže opozici?

Asi ano, ale ještě nevím, to se rozhodnu těsně před volbami. Budu si muset pořádně probrat pro a proti. Váhám volit i STAN, Piráty a ČSSD.....prostě fakt nevím.

15.2.2021 12:28

Asi ano, ale ještě nevím, to se rozhodnu těsně před volbami. Budu si muset pořádně probrat pro a proti. Váhám volit i STAN, Piráty a ČSSD.....prostě fakt nevím.

Pro mě jsou Piráti absolutně nevolitelní.

15.2.2021 12:40

https://www.expres.cz/video/dx/katerina-bartkova-instagram-priliv-a-odliv.A200623_120444_dx-video_bk

Asi už jste to viděli, to jen já jsem opožděná, ale přesto se o to musím podělit. Třeba vstoupí do politiky - k pirátům :-))

15.2.2021 12:47

Já to tady nechci moc plevelit politikou, ale vlastně ty 3 mnou zmíněné strany na konci mého příspěvku volit taky nechci. ČSSD jsem volila kdysi dávno několik let po sobě, teď se za to stydím. No, moc na výběr už nemám.

15.2.2021 12:49

Tak já mám v podstatě stejný názor. Myslím si, že ty služby a malé obchody se dají v pohodě uhlídat. Jsou to třeba obchůdky, které provozují Zásilkovnu, takže vydávat balíky můžou, ale prodávat vlastní zboží už ne. A to není zboží denní potřeby, třeba povlečení, nábytek, rybářské potřeby nebo obuv, aspoň co tak vím u nás. Chodím si tam vyzvedávat balíčky už několik let, takže vím, že ani dřív tam nebývalo moc zákazníků.

Přesně! Proč je zavřená kamarádka hodinářka, malý soukromníček, pro kterou je to jediný zdroj příjmů? Vždyť v takových provozovnách není nikdy narváno a snadno si ohlídá - maximálně 2 zákazníci v rouškách a dezinfekce u vchodu.

15.2.2021 12:49

Já to tady nechci moc plevelit politikou, ale vlastně ty 3 mnou zmíněné strany na konci mého příspěvku volit taky nechci. ČSSD jsem volila kdysi dávno několik let po sobě, teď se za to stydím. No, moc na výběr už nemám.

Já jsem zase docela dlouho volila ODS. Ale kde je ta strana v posledních letech, to je hrůza a děs.

Neregistrovaný uživatel

15.2.2021 13:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.24.88

Já jsem zase docela dlouho volila ODS. Ale kde je ta strana v posledních letech, to je hrůza a děs.

Ono si clovek nevybere. Ja asi pujdu do trikolory. Je mi jakz takz nejmin protivna.

15.2.2021 14:00

Tak to máte ještě dobré, když obnovujete střih po 7-8 týdnech. Já nosím hodně krátké (viz Pekarová), musím stříhat každé 4 týdny+barva. Na jaře jsem nebyla 2,5 měsíce na střih a vypadala jsem jak de..il. Nabarvím si sama doma, ale ten střih prostě nedám. Teď to mám lepší, moje kadeřnice mě ostříhá doma a jsem jí za to moc vděčná, protože, tohle krátký, jak přeroste o 1 cm, hrůza, neupravitelné

15.2.2021 14:06
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Tak to máte ještě dobré, když obnovujete střih po 7-8 týdnech. Já nosím hodně krátké (viz Pekarová), musím stříhat každé 4 týdny+barva. Na jaře jsem nebyla 2,5 měsíce na střih a vypadala jsem jak de..il. Nabarvím si sama doma, ale ten střih prostě nedám. Teď to mám lepší, moje kadeřnice mě ostříhá doma a jsem jí za to moc vděčná, protože, tohle krátký, jak přeroste o 1 cm, hrůza, neupravitelné

Já nosím hodně dlouhé. Předloni v létě mi zastřihla kamarádka konečky. Možná už je na čase je dát zastřihnout znova. :)

15.2.2021 14:51
Huskyjanina

XXX.XXX.252.62

Já volit jdu. Chodím vždycky. Abych si nemohla vyčítat, že jsem mohla něco změnit a neudělala jsem to. A jak to tak vypadá, budu volit ANO. Opozice má jediný program a tím je "antibabiš". Ten je taky stmelil do koalic, bez nichž by neměli v preferencích moc šancí. Ve čtvrtek se celá slavná opozice ukázala bez masky.

Přesně tak. Taky jdu volit a budu volit ANO. Protože ve vládě nechci Piráty ani ODS a nikdo jinej, kdo by ovlivnil volby tam neni. No a na druhou stranu taky, protože se mi nelíbí tenhle Babišovskej lynč.

Neregistrovaný uživatel

15.2.2021 14:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.24.88

Huskyjanina napsal(a):
Přesně tak. Taky jdu volit a budu volit ANO. Protože ve vládě nechci Piráty ani ODS a nikdo jinej, kdo by ovlivnil volby tam neni. No a na druhou stranu taky, protože se mi nelíbí tenhle Babišovskej lynč.

Oh my god.... Nanto se neda nic napsat nez to ze dik takovym lidem si ten mr dnik co tu ted je zaslouzime.

15.2.2021 14:54
Huskyjanina

XXX.XXX.252.62

Kadeřnice nesmí mít otevřený salon, ale může jet vás ostříhat k vám domů. Jak to má fyzioterapeut nevim. To fyzio mi taky hodně chybí, byla jsem zvyklá chodit každej týden na masáže a bez nich mi to zdraví jde taky do kopru....

15.2.2021 14:56

No já chci vidět to sestavování vlády, ať už vyhraje kdokoliv, tak sám většinovou vládu nedá a když se dají dohromady třeba dvě koalice...tak to už jsou třeba 4 strany, které se defakto musí dohodnout a to už mi přijde jako dost velkej slepenec.

Čím jsem starší, tím je mi z politiky víc blivno.

15.2.2021 15:03
Terven

XXX.XXX.110.191

Huskyjanina napsal(a):
Kadeřnice nesmí mít otevřený salon, ale může jet vás ostříhat k vám domů. Jak to má fyzioterapeut nevim. To fyzio mi taky hodně chybí, byla jsem zvyklá chodit každej týden na masáže a bez nich mi to zdraví jde taky do kopru....

Nooo.... oficiálně nemůže. Že to dělají, to je jiná- je to načerno.

15.2.2021 15:05
Huskyjanina

XXX.XXX.252.62

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Oh my god.... Nanto se neda nic napsat nez to ze dik takovym lidem si ten mr dnik co tu ted je zaslouzime.

Vy s tou trikolorou rozhodně něco ovlivníte. Volit stranu, která nemá šanci, ale utěšovat se, že jsem byla u voleb. To je takový, jak "vlk se nažral a koza zůstala celá"

15.2.2021 15:07

Vy si myslíte, že kdyby byl ve vládě kdokoliv jiný, že to bude lepší?

S opozičními stranami už jsme přece zkušenost udělali, a mě stačila.

15.2.2021 15:07
Huskyjanina

XXX.XXX.252.62

Terven napsal(a):

Určitě? Protože mě to říkala kámoška kadeřnice, jak to je postavený na hlavu....

15.2.2021 15:10
rapotacka11

XXX.XXX.232.32

Ono si clovek nevybere. Ja asi pujdu do trikolory. Je mi jakz takz nejmin protivna.

VK mluví moc dobře, ale .....
člověk svůj stín nepřekročí.
Je synem aroganta bez špetky sociálního cítění
a v tomto duchu si žili, to nasával odmala a nebude jiný.
(Ale je fakt, že tam jsou všichni zmetci ....)

15.2.2021 15:31

Terven napsal(a):

Může. Kopíruji přímo z Covid portálu:
Některé služby (např. kadeřníka) si lze objednat domů, neboť zákaz se vztahuje jen na poskytování služeb v provozovně. Vzhledem k tomu, že je riziko nákazy nyní velké, služby v domácnosti poskytujte, prosím, jen výjimečně, v nezbytně nutných případech. Doporučuje se také mít nasazený respirátor FFP2, nebo KN95- a to poskytovatel služby i klient.

15.2.2021 15:32
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Huskyjanina napsal(a):

On měl být ,,babišovskej lynč" hned po revoluci, kdy měli pozavírat jak všechny komouše, tak jejich přisluhovače. Ale tady nééé, tady mu kámoši rudí dohodili super kšefty a udělali z něho velkopodnikatele. Vy jste asi zapomněla na kauzu,,zaklekneme je" Mafiánské praktiky od šéfa vlády?!? Pořád čekám, jestli tady s ním někdo zatočí, jak to ,,jede" na Slovensku..

15.2.2021 16:06

Terven napsal(a):

Může. Mám kamarádku kadeřnici. Další věc postavená na hlavu.

15.2.2021 16:11

Může. Mám kamarádku kadeřnici. Další věc postavená na hlavu.

Souhlas, může, je zakázáno poskytovat služby v provozovnách. Mi taky chodí domů (zaplaťpánbu), obě máme respirátor a ani kafe si nedá, aby si ho nemusela sundat.

15.2.2021 16:31
Andrýsek3

XXX.XXX.144.211

Jdou na mě mrkákoty jen to tady čtu.. 🙈 Tolik babišovců, asi nestačilo, chlapec nam tady rozkradl co mohl a stejně ho budou volit. O trikoloře nebo SPD ani nemluvím, neznám inteligentního člověka, co by to volil. No, naštěstí poslední průzkumy, které jsem viděla vypadají celkem pozitivně, tak snad už se toho slovaka, co neumí mluvit a všude byl brzy zbavíme.

Neregistrovaný uživatel

15.2.2021 17:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.24.88

Andrýsek3 napsal(a):
Jdou na mě mrkákoty jen to tady čtu.. 🙈 Tolik babišovců, asi nestačilo, chlapec nam tady rozkradl co mohl a stejně ho budou volit. O trikoloře nebo SPD ani nemluvím, neznám inteligentního člověka, co by to volil. No, naštěstí poslední průzkumy, které jsem viděla vypadají celkem pozitivně, tak snad už se toho slovaka, co neumí mluvit a všude byl brzy zbavíme.

Je to tam jeden vul vedle druhyho.. Nikdo normální tam není. Tak radši volit to co ještě nepredvedlo jak to umí podělat než to co to předvedlo v plné síle.

15.2.2021 17:21

Huskyjanina napsal(a):
Vy s tou trikolorou rozhodně něco ovlivníte. Volit stranu, která nemá šanci, ale utěšovat se, že jsem byla u voleb. To je takový, jak "vlk se nažral a koza zůstala celá"

Ale tak já mám trikoloru taky v merku jako možnost, protože o jiné nevím. A to přitom mladýho Klause skutečně nemusím, nevidí si do úst. Druhá otázka ale je, co kdo hlásá, a tam mám celkem zásadní problém asi s většinou "velkých stran".
A volit něco, s čím vlatsně nesouhlasím, jen proto, že strana, jejíž směřování mi připadá smysluplné, nemá šanci... Tak samozřejmě, i tak se to dá dělat.

Také tu nechci politikařit, ale pro mě je třeba dost sporný, jestli jsou Piráti lepší než Babiš...

15.2.2021 17:30

Andrýsek3 napsal(a):

Abyste se z těch mrákot neprobudila do mnohem horší skutečnosti, když ty slavné koalice vyhrají volby. Většina stran koalic je profláknutá, už u moci byly a neosvědčilo se to.

15.2.2021 17:55
Andrýsek3

XXX.XXX.144.211

Abyste se z těch mrákot neprobudila do mnohem horší skutečnosti, když ty slavné koalice vyhrají volby. Většina stran koalic je profláknutá, už u moci byly a neosvědčilo se to.

Nebojím se, to co tam předvádí ten šašek je do nebe volající. Nechápu, jak mu to vše ještě může procházet, a to jsem mu ze startu celkem věřila (nevolila, ale věřila).

15.2.2021 17:59

Lidi, klííííd. Já jsem to věděla, neměla jsem se do toho pouštět.

Mysleme raději na Janu, ať je z toho brzo venku. Nevíte někdo, jak na tom dnes je?

15.2.2021 19:17

Lidi, klííííd. Já jsem to věděla, neměla jsem se do toho pouštět.

Mysleme raději na Janu, ať je z toho brzo venku. Nevíte někdo, jak na tom dnes je?

Ráno prý bez teploty, další zprávy zatím nepsala.

15.2.2021 19:33

15.2.2021 19:40

Je to jen citát :

"Ivan Bartoš utekl z debaty jako malý kluk. Na facebooku jsme viděli debatu paní Bobošíkové s předsedou Pirátů Ivanem Bartošem. Paní Bobošíková I. Bartošovi položila první otázku: "Proč používáte vlajku Antify" ? Pan Bartoš odpověděl, že tato vlajka byla ve 30. letech symbolem lidí, kteří byli proti nacismu ! Paní Bobošíková se pana Bartoše dále ptala: "Dnes však tato vlajka představuje úplně něco jiného, nejradikálnější, nejextrémější pravici v USA i jinde" a každý, kdo tuto vlajku má v rukou a na manifestaci s ní mává, dává tím jasně najevo, že souhlasí s těmi názory, jež tato vlajka dnes představuje."

15.2.2021 19:54

Je to jediná použitelná strana a Bartoš jeden z mála rozumných a velmi slušných (v tom nejlepším smyslu slova) lidí v politice.
https://www.pirati.cz/

15.2.2021 20:01
Andrýsek3

XXX.XXX.144.211

Je to jediná použitelná strana a Bartoš jeden z mála rozumných a velmi slušných (v tom nejlepším smyslu slova) lidí v politice.

Nevěřila bych, že budu s Reptou souhlasit, ale je to tak.
Mají velmi dobře vymyšlené strategie, reálné nápady, podněty, jak ke koronaviru (momentálně projednavaji se Zemanem) nebo třeba k systému registrace na očkování, či digitalizaci. Zbytečně neplkají.

15.2.2021 20:13

Andrýsek3 napsal(a):
Mají velmi dobře vymyšlené strategie, reálné nápady, podněty, jak ke koronaviru (momentálně projednavaji se Zemanem) nebo třeba k systému registrace na očkování, či digitalizaci. Zbytečně neplkají.

Tak doufám, že už si necháváte strhávat 500,-- z platu :-))

https://dary.pirati.cz

15.2.2021 20:14

Fikovnice
Myslím na vás a držím palce, ať tu svini zdoláte co nejdříve!!!

Neregistrovaný uživatel

15.2.2021 20:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.127.163

Je to jen citát :

"Ivan Bartoš utekl z debaty jako malý kluk. Na facebooku jsme viděli debatu paní Bobošíkové s předsedou Pirátů Ivanem Bartošem. Paní Bobošíková I. Bartošovi položila první otázku: "Proč používáte vlajku Antify" ? Pan Bartoš odpověděl, že tato vlajka byla ve 30. letech symbolem lidí, kteří byli proti nacismu ! Paní Bobošíková se pana Bartoše dále ptala: "Dnes však tato vlajka představuje úplně něco jiného, nejradikálnější, nejextrémější pravici v USA i jinde" a každý, kdo tuto vlajku má v rukou a na manifestaci s ní mává, dává tím jasně najevo, že souhlasí s těmi názory, jež tato vlajka dnes představuje."

Fakt Bobosikova rekla, ze Antifa je v USA extremni pravice? Protoze jestli extremni, tak jedine levice, Trump a spol. ji pouzivaji jako strasaka, aniz by byli schopni specifikovat, co Antifa vlastne je. Docela by me zajimaly ty nazory, co Antifa dnes predstavuje. To uz asi Bobosikova nerozvedla, ze?

Zacinaji mi ti Pirati byt sympaticti.

15.2.2021 20:15

Fikovnice

Souhlasím!

15.2.2021 20:17

Jako vtip dobrý.

15.2.2021 20:18

Už jsem se nechtěla do nějakých politických debat zapojovat, ale ohledně Pirátů to napsat musím.
Ohledně něčeho s nima možná souhlasím, bohužel u něčeho je můj názor diametrálně odlišný, což bych možná přisoudila tomu, že už jsem jiná generace a něco prostě vidím jinak.
Co mě osobně na nich vadí a to tak, že velmi...možná je to taky generační problém, i když si nepřipadám jako úplně stará bába...je jakákoliv náznak pokory a naprostá suverenita....to taky není přesně ono, nevím jak to popsat.....připomínají mi mašinu, co si jede tvrdě za svým.....prostě jakoby jste se setkali s hodně nesympatickým člověkem, který se chová tak, že je vám to hodně proti srsti a i kdyby říkal věci se kterými souhlasím, tak bych už z principu nemohla říct jo vy jste ta pravá a očechová strana.

Vlastně jediné, co je mi hodně sympatické jsou dredy jejich předsedy...tím pro mě veškerá pozitiva a sociální jistoty končí.

15.2.2021 20:19
Andrýsek3

XXX.XXX.144.211

Nenee :) půjdu je podpořit k volbám a doufám, že to klapne. Začíná to vypadat slibně.
https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/volby-pruzkum-model-parlament-volby-pirati-stan-ano_2102141348_tzr

15.2.2021 20:22
lupus4

XXX.XXX.205.61

Andrýsek3 napsal(a):

a každej dostanete domů svého muslimáčka

15.2.2021 20:23
Andrýsek3

XXX.XXX.144.211

lupus4 napsal(a):

Joo čekala jsem, kdy to přijde. Uprchlíci a drogy. Zbytečné reagovat. To už je tak hloupý argument, že nemá cenu. Volič SPD, že ano. 😇

15.2.2021 20:27
lupus4

XXX.XXX.205.61

Andrýsek3 napsal(a):
Joo čekala jsem, kdy to přijde. Uprchlíci a drogy. Zbytečné reagovat. To už je tak hloupý argument, že nemá cenu. Volič SPD, že ano. 😇

ale jděte...

15.2.2021 20:28

Vás tak moc štvou Bartošovy dredy? Nebo co vám přesně vadí na Pirátech?
Coby opozice asi těžko mohou něco prohlasovat, když na to nemají dostatečný počet hlasů.
Za to pakty ANO s komanči, SPD, to je v pořádku? ČSSD ani nezmiňuji, to je jak na houpačce. Nouzový stav potopili komunisté, na které Bureš do té doby spoléhal.
Mít trestně stíhaného premiéra, který spolupracuje s komunisty (do doby pana Motýle s nimi žádná strana ve Sněmovna nespolupracovala), premiéra, který plácá páté přes deváté, který vždy shodí vinu na někoho jiného, kňúúúú, je to kampaň... Agrofert, dotace - to je přece vše křišťálově čisté. No vede nás, ČR, opravdu jako firmu. Od devíti k pěti. Včetně očkování, dávkami v rámci EU se chlubí jako kdyby to zařídil on. Hlavně, že nedal přednost té staré paní a musel si to nechat píchnout on jako první v republice.
PR mu jede skvěle, Prchal umí.
Pardon za výlev, už o politice zde nic psát nebudu. Tohle mi nedalo a nebylo to nic osobního vůči Orionce, jen povzdech nad současnou politickou nekulturou, překrucováním a celkově podivným Kocourkovem.
Každý ať si volí, koho uzná za vhodné.

15.2.2021 20:35
Andrýsek3

XXX.XXX.144.211

Mně jen připadá vtipné, že tu nikdo neřekl reálný argument, něco proč fakt ne, co je špatně.
Ale jdou si moc za svým a maji dredy. Na druhou stranu se podporuje trestně stihany bývalý estebak. No, já byt trestně stíhaná tak nemůžu vést ani bandu předškoláků, natož stát.
Za mě stačí a na podzim běžte volit, cokoliv lepší než nejít.
Neví někdo kde je Meggiii?

15.2.2021 20:36

Jako v padesátých letech za komoušů

15.2.2021 20:37
malea

XXX.XXX.100.90

lupus4 napsal(a):

Tak to já můžu být v klidu. Jestli je kvota jeden "muslimak" a na rodinu, tak tak mám splněno a čekají mě jen světlé zítřky 😀

15.2.2021 20:42
Andrýsek3

XXX.XXX.144.211

https://manipulatori.cz/hoax-neni-mozne-aby-v-bytech-31-zili-jen-dva-lide-spd-se-opet-snazi-poskodit-piraty/
Achjo balu...

15.2.2021 20:43

Andrýsek3 napsal(a):
Mně jen připadá vtipné, že tu nikdo neřekl reálný argument, něco proč fakt ne, co je špatně.
Ale jdou si moc za svým a maji dredy. Na druhou stranu se podporuje trestně stihany bývalý estebak. No, já byt trestně stíhaná tak nemůžu vést ani bandu předškoláků, natož stát.

Co jeden trestně stíhaný estébak....taky máme odsouzeného prezidenta a obviněného jeho kancléře bez prověrky..která země to dnes má?

Jen pro připomenutí - prezident to má za Peroutku a jeho kancléř za machinace s dotacemi.

Ó, my se máme.

15.2.2021 20:46

"Vás tak moc štvou Bartošovy dredy?"

Dredy mi vůbec nevadí. Antifa mi vadí. Ať už to někdo nazývá extrémní pravicí, nebo extrémní levicí.
Post drogová vyžilost - mi vadí.
Ač mi nevadí homosexuálové, tak zrovna jeho účast na Pride mi vadí!
Vadí mi sprostá píseň M. Gregorové, kde žádá drogu snů
Vadí mi jejich nekultivovanost a hloupost ( postelové video Michálka, jeho plk o internetu a Masarykovi -to už je staré )
Vadí ni Bartošovo ( že by komunistické?) prohlášení :"Přece není možné, aby takový majetek byl soustředěn v rukách jednoho člověka" - na adresu Babiše.
Howg

15.2.2021 20:46

Tak pro piráty mluví jejich upřímnost - už názvem své strany nám dávají jasně najevo co mají v úmyslu dělat.

něco pro pobavení: https://www.youtube.com/watch?v=0zTBBzLEmGk

15.2.2021 20:47

Andrýsek3 napsal(a):
https://manipulatori.cz/hoax-neni-mozne-aby-v-bytech-31-zili-jen-dva-lide-spd-se-opet-snazi-poskodit-piraty/
Achjo balu...

No když to píše Cemper, .

15.2.2021 21:01

A tenhle znáte :

"Jaký je rozdíl mezi Bartošem a krávou ? Žádný. Každý z nich potřebuje na den svou porci trávy. "

15.2.2021 21:03

A tenhle znáte :

"Jaký je rozdíl mezi Bartošem a krávou ? Žádný. Každý z nich potřebuje na den svou porci trávy. "

Haha, hihi. Protože má dredy, musí hulli trávu?
Nehulí, nechlastá, přesto má dredy. Smutné, že.

15.2.2021 21:06

Haha, hihi. Protože má dredy, musí hulli trávu?
Nehulí, nechlastá, přesto má dredy. Smutné, že.

Fakt je mi jedno, co má na hlavě, spíš mi vadí to, co má, či nemá v hlavě.
Nechápu, proč se točíte zrovna na dredech. Mladíků s dredy jsem znala dost. Je sice trochu překvapivé, že s nimi sounažívá i ve svém pokročilejším věku, ale proti gustu.....

15.2.2021 21:11

Fakt je mi jedno, co má na hlavě, spíš mi vadí to, co má, či nemá v hlavě.
Nechápu, proč se točíte zrovna na dredech. Mladíků s dredy jsem znala dost. Je sice trochu překvapivé, že s nimi sounažívá i ve svém pokročilejším věku, ale proti gustu.....

Víte o tom, co dělá, skutečně něco aspoň trochu?
Co podle vás v hlavě má či nemá? To je takové klišé....

15.2.2021 21:13
Terven

XXX.XXX.110.191

Může. Kopíruji přímo z Covid portálu:
Některé služby (např. kadeřníka) si lze objednat domů, neboť zákaz se vztahuje jen na poskytování služeb v provozovně. Vzhledem k tomu, že je riziko nákazy nyní velké, služby v domácnosti poskytujte, prosím, jen výjimečně, v nezbytně nutných případech. Doporučuje se také mít nasazený respirátor FFP2, nebo KN95- a to poskytovatel služby i klient.

Aha

15.2.2021 21:18

Víte o tom, co dělá, skutečně něco aspoň trochu?
Co podle vás v hlavě má či nemá? To je takové klišé....

Aspoň trochu ? Utčitě.

15.2.2021 21:18

Andrýsek3 napsal(a):

Mají dredy za mě super.

Uprchlíci, no tak to je pro mě např. něco, přes co vlak nejede a je mi jedno, jestli mě někdo oznaší za xenofoba. Staší co vidím ve státech, kde komunity mají a do těch čtvrtí se pomalu bojí i policajti....děkuju nechci.
To, že k nám ti uprchlíci ani nechtějí a když si nějaké dokonce sami importujeme a přivezeme, tak nám zdrhnou do Německa pokládám za výhodu.

Co se týče legalizace marihuany, tak to je pro mě další problém. Vím, že jí spousta lidí používá i k léčebným účelům a že je levnější si jí vypěstovat než kupovat....tak tam bych já byla třeba pro nějaké povolení na pěstování x rostlin.
To, že se zlegalizuje tráva mi přijde jako jasné znamení "lehké drogy jsou v pořádku" a když je to dovoleno, tak to přeci není nic špatného.

No a další problém je pro mě přijetí eura.

To je tak ve zkratce na co jsem si vzpomněla.

A i když bych asi s něčím v jejich programu souhlasila, tak minimálně tyhle věci jsou pro mě naprosto nepřijatelné.

15.2.2021 21:24
Terven

XXX.XXX.110.191

Hoax

15.2.2021 21:27
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Absolutně nejsem za hulení trávy, protože mi stačí co vidím, že s lidma dělá chlast, cigarety. Proto se celkem divím těm bojovníkům proti marjáně. Je to jen jiný druh drogy, o nic víc devastující. Piráti v pohodě, kdybych volila, je klidně volím, i když program přesně neznám, protože už léta nebydlím ve svém bydlišti, tudíž k volbám nechodím.

15.2.2021 22:12
assil

XXX.XXX.122.3

Pro mě jsou Piráti ekofašisti, takže volit je nikdy nebudu.

Neregistrovaný uživatel

15.2.2021 22:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.127.163

Me by hlavne zajimalo, jak se ma Fikovnice. Nemate od ni nekdo zpravy mimo toto forum?

15.2.2021 22:30
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Me by hlavne zajimalo, jak se ma Fikovnice. Nemate od ni nekdo zpravy mimo toto forum?

Psala jsem v poledne, zatím bez odpovědi

Neregistrovaný uživatel

15.2.2021 23:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.127.163

GAELLE napsal(a):
Psala jsem v poledne, zatím bez odpovědi

Snad se brzo ozve, sem nebo nekomu.
Moc na ni myslim.

15.2.2021 23:47
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Snad se brzo ozve, sem nebo nekomu.
Moc na ni myslim.

To doufám my všichni. Ještě tu mou zprávu ani neotevřela.............ale tak jestli je jí blbě tak chápu že nebude čučet do noťasu. Snad se ozve zítra.

16.2.2021 06:21
Andrýsek3

XXX.XXX.144.211

Mají dredy za mě super.

Uprchlíci, no tak to je pro mě např. něco, přes co vlak nejede a je mi jedno, jestli mě někdo oznaší za xenofoba. Staší co vidím ve státech, kde komunity mají a do těch čtvrtí se pomalu bojí i policajti....děkuju nechci.
To, že k nám ti uprchlíci ani nechtějí a když si nějaké dokonce sami importujeme a přivezeme, tak nám zdrhnou do Německa pokládám za výhodu.

Co se týče legalizace marihuany, tak to je pro mě další problém. Vím, že jí spousta lidí používá i k léčebným účelům a že je levnější si jí vypěstovat než kupovat....tak tam bych já byla třeba pro nějaké povolení na pěstování x rostlin.
To, že se zlegalizuje tráva mi přijde jako jasné znamení "lehké drogy jsou v pořádku" a když je to dovoleno, tak to přeci není nic špatného.

No a další problém je pro mě přijetí eura.

To je tak ve zkratce na co jsem si vzpomněla.

A i když bych asi s něčím v jejich programu souhlasila, tak minimálně tyhle věci jsou pro mě naprosto nepřijatelné.

Hlas byl omyl. Jediné co k tomu ještě, tak když už hanit tak z opravdových reálných informací, nejlépe ozdrojovaných, protože to co tady vše padá za hoaxy je hrůza. Nepodporují migraci uprchlíků.

Vlci_zivot

16.2.2021 06:32
Vlci_zivot

XXX.XXX.110.35

Andrýsek3 napsal(a):
Hlas byl omyl. Jediné co k tomu ještě, tak když už hanit tak z opravdových reálných informací, nejlépe ozdrojovaných, protože to co tady vše padá za hoaxy je hrůza. Nepodporují migraci uprchlíků.

Šetřete síly. Těžko budete učit kritickému myšlení generaci, u které to tehdejší režim považoval za nežádoucí.

16.2.2021 07:35

Andrýsek3 napsal(a):

Opravdu ne?

https://neviditelnypes.lidovky.cz/politika/politika-piratske-pritakani-imigraci.A201228_232827_p_politika_wag

https://www.pirati.cz/tiskove-zpravy/stanovisko-k-uprchlikum-2020.html

16.2.2021 07:46
Andrýsek3

XXX.XXX.41.103

Opravdu ne?

https://neviditelnypes.lidovky.cz/politika/politika-piratske-pritakani-imigraci.A201228_232827_p_politika_wag

https://www.pirati.cz/tiskove-zpravy/stanovisko-k-uprchlikum-2020.html

"omezila se nelegální migrace"
"Místo stavění plotů či povinných přerozdělovacích kvót tak chceme nelegální migraci předcházet a naopak prosazovat férová a smysluplná pravidla pro migraci legální."
"Piráti usilují o vyváženou, sociálně spravedlivou migrační i integrační politiku, která reflektuje potřeby České republiky a bude ku prospěchu všem."

Ano, jsou proti nelegální migraci, což jsou uprchlíci. Podporují legální migraci, pokud i s tou máte problém, tak to je pak těžký no.

16.2.2021 07:48

Andrýsek3 napsal(a):

Podle jejich vyjádření nesouhlasí s migračními kvótami, ale zároveň tvrdí, že není problém přijmout i 6000 žadatelů o azyl. V podstatě chtějí dát více peněz do organizací, které pomáhají na místě. Zároveň chtějí podporovat země, které se s migranty potýkají: Řecko, Itálie, Jordánsko, Libanon, Turecko. Kde na to vezmou neříkají. https://wiki.pirati.cz/program/mezinarodni_vztahy/stanovisko_migrace
Co se týká drog, piráti jsou pro legalizaci nejen marihuany. vzhledem k tomu, že nezmiňují ve svém plánu přímo marihuanu, ale psychotropní látky celkově. Jaké další drogy by zlegalizovali? https://www.pirati.cz/program/dlouhodoby/psychotropni-latky/
Tento hoax https://manipulatori.cz/hoax-neni-mozne-aby-v-bytech-31-zili-jen-dva-lide-spd-se-opet-snazi-poskodit-piraty/ vychází z plánů pirátů pro místní rozvoj, kde chtějí dát možnost obcím zvýšit daně z dlouhodobě neobydlených bytů. Takže na tom nějaká pravda je. https://www.pirati.cz/program/psp2017/mistni-rozvoj/
Mně osobně se navíc nelíbí jejich chování. Když Michálek řekne: „Tato země nouzový stav nepochybně potřebuje, potřebují ho zdravotníci, hejtmani, ale ne v rukou šílence. Pokud vláda nedostane lekci, zemře ještě více lidí, než pokud nouzový stav neprodloužíme,” a všichni piráti s tím očividně souhlasí, tak to mluví o tom jak myslí na lidi. Ostatní piráti s tím očividně souhlasili. https://www.novinky.cz/domaci/clanek/zive-snemovna-jedna-o-prodlouzeni-nouzoveho-stavu-40350635
A ten jejich pandemický zákon je to samé jako nouzový stav, jen to jinak nazývají. https://www.pirati.cz/assets/pdf/Pandemicky%CC%81_za%CC%81kon.pdf?fbclid=IwAR2aNq9WAspcS8AWIO0-R2jAQVqHmigH6vhK0IhzFitUYQYqkBIaClleiJg

Dája6

XXX.XXX.237.145

Andryseeek3

Vlci_zivot

Dobre ránko,

tak tady to stále ještě jede, no to je tak když někdo začne o politice.
Andrýsku vy děláte s postiženýma a určitě si pamatujete jak začalo vládnutí Topolánek a skrytý Kalousek , v tu ránu všichni důchodci, postižení lidičky...atd. okamžitě přišly jedním podpisem o nemalé peníze. Bylo jim ubráno a jako že milostivě přidáno 40kč ( u nás v rodině okamžitě ztráta 10 000kč) a milí poslanci si nestydatě přidaly. Ubíraly těm co se nemůžou bránit, co tak neřvou hlasitě, těm co celý život dřely a na staré kolena mají prd-prd.
A tohle je jen jedna část co se stala. I já jsem dříve narozená, taky tvrdím, že co mám teď nikdy bych za komunistu neměla. Já jsem spíš socan a taky podle toho volím. Mám otevřené oči a nemám na nich růžové brýle. Vadí mi a to hodně, že stará generace ač dřela poctivě tak na stará kolena si musí i ty blbé léky hradit. Důchody mají jen opravdu na přežití a ještě si s toho vše hradit? Je mi smutno a to se netýká jen důchodcu.
Počkejte až Vy budete staří co pak budete vykládat až dostanete mizerný důchod a vše si hradit. Já nejvíc vidím stranu důchodcu protože se kolem nich neustále pohybuji.
Jedna pravda je, že ať tam sedí jakákoliv vláda nezavděčí se všem.
Dája

Už jsem se nechtěla do nějakých politických debat zapojovat, ale ohledně Pirátů to napsat musím.
Ohledně něčeho s nima možná souhlasím, bohužel u něčeho je můj názor diametrálně odlišný, což bych možná přisoudila tomu, že už jsem jiná generace a něco prostě vidím jinak.
Co mě osobně na nich vadí a to tak, že velmi...možná je to taky generační problém, i když si nepřipadám jako úplně stará bába...je jakákoliv náznak pokory a naprostá suverenita....to taky není přesně ono, nevím jak to popsat.....připomínají mi mašinu, co si jede tvrdě za svým.....prostě jakoby jste se setkali s hodně nesympatickým člověkem, který se chová tak, že je vám to hodně proti srsti a i kdyby říkal věci se kterými souhlasím, tak bych už z principu nemohla říct jo vy jste ta pravá a očechová strana.

Vlastně jediné, co je mi hodně sympatické jsou dredy jejich předsedy...tím pro mě veškerá pozitiva a sociální jistoty končí.

Vnímám to stejně, nejen u Pirátů. Zase ne všichni - ale jsou mladí s přebytkem sebevědomí a nulovou pokorou. Je to vidět i na některých příspěvcích tady na ifauně.

16.2.2021 07:52
Andrýsek3

XXX.XXX.41.103

Dája6 napsal(a):
Andryseeek3

Vlci_zivot

Dobre ránko,

tak tady to stále ještě jede, no to je tak když někdo začne o politice.
Andrýsku vy děláte s postiženýma a určitě si pamatujete jak začalo vládnutí Topolánek a skrytý Kalousek , v tu ránu všichni důchodci, postižení lidičky...atd. okamžitě přišly jedním podpisem o nemalé peníze. Bylo jim ubráno a jako že milostivě přidáno 40kč ( u nás v rodině okamžitě ztráta 10 000kč) a milí poslanci si nestydatě přidaly. Ubíraly těm co se nemůžou bránit, co tak neřvou hlasitě, těm co celý život dřely a na staré kolena mají prd-prd.
A tohle je jen jedna část co se stala. I já jsem dříve narozená, taky tvrdím, že co mám teď nikdy bych za komunistu neměla. Já jsem spíš socan a taky podle toho volím. Mám otevřené oči a nemám na nich růžové brýle. Vadí mi a to hodně, že stará generace ač dřela poctivě tak na stará kolena si musí i ty blbé léky hradit. Důchody mají jen opravdu na přežití a ještě si s toho vše hradit? Je mi smutno a to se netýká jen důchodcu.
Počkejte až Vy budete staří co pak budete vykládat až dostanete mizerný důchod a vše si hradit. Já nejvíc vidím stranu důchodcu protože se kolem nich neustále pohybuji.
Jedna pravda je, že ať tam sedí jakákoliv vláda nezavděčí se všem.
Dája

Dájo, co to je za příspěvek?? Kam to směřujete? Já nejsem příznivcem Topky, ODS nebo KDUCSL...a nemam nic proti důchodcům. Nelíbí se mi jen, když Babiš rozhazuje prachy ze státního rozpočtu, aby si koupil voliče. Ale to jsem tady ani nepsala.

16.2.2021 07:54

Andrýsek3 napsal(a):
Dájo, co to je za příspěvek?? Kam to směřujete? Já nejsem příznivcem Topky, ODS nebo KDUCSL...a nemam nic proti důchodcům. Nelíbí se mi jen, když Babiš rozhazuje prachy ze státního rozpočtu, aby si koupil voliče. Ale to jsem tady ani nepsala.

Můžete být konkrétní, prosím?

16.2.2021 08:00
Andrýsek3

XXX.XXX.41.103

Můžete být konkrétní, prosím?

5000 důchodcům a úplné zrušení superhrubé mzdy. I mě se tim padem zvedla výplata, ale to neznamená, že si řeknu, jak je to šikovný chlapik. Jsme kvůli koronaviru šíleně zadlužení a hazíme prachy oknem. Nehledě třeba na polní nemocnici, dovážky z Číny apod..
Vlastně ani nevím jestli těch 5k nakonec dostali, myslím, že nee? A přeju jim ty peníze, ale nemyslím si, že to je úplně správný krok.

16.2.2021 08:03

Andrýsek3 napsal(a):
5000 důchodcům a úplné zrušení superhrubé mzdy. I mě se tim padem zvedla výplata, ale to neznamená, že si řeknu, jak je to šikovný chlapik. Jsme kvůli koronaviru šíleně zadlužení a hazíme prachy oknem. Nehledě třeba na polní nemocnici, dovážky z Číny apod..
Vlastně ani nevím jestli těch 5k nakonec dostali, myslím, že nee? A přeju jim ty peníze, ale nemyslím si, že to je úplně správný krok.

Dostali, a ještě před tím pět smradlavých čínských roušek

16.2.2021 08:05
Andrýsek3

XXX.XXX.41.103

No, a musím pracovat, takže se vypínám. Volte každý, co uznáte za vhodné. Ja myslím, že už Babiše stačilo. :) hezky den. 🌸

16.2.2021 08:17
Šarina

XXX.XXX.243.72

No když to píše Cemper, .

Balu, tohle jsou podpásovky, co tu předvádíte. Opravdu jste mě nepříjemně překvapila.

Podstatné je, že to hoax je! Jinak byste byla schopná najít původní zdroj. (Je to něco jako ten slavný článek "vlevo dole".)

Tyhle hoaxy, to jsou vyloženě bolševický praktiky.

A to volič Pirátů nejsem. Aspoň zatím. Protože mi ta strana vadí úplně stejně, jako tady bylo popsáno od Sardullah. Ale snížit se k tomu, že z blbosti nebo zlé vůle nalítnu na úmyslně šířené lži - a šířím je dál - na to si vzhledem ke svému věku a životním zkušenostem dávám fakt pozor.

16.2.2021 08:21

Andrýsek3 napsal(a):

Pět tisíc důchodci dostali (dostali i roušky a kupodivu nesmrděly). Myslím, že je měli dostat jen ti, co mají malé důchody, a měli být podpořeni samoživitelé s dětmi, ti jsou podle mě potřební víc.
Ke zrušení superhrubé mzdy tlačila vládu opozice, aby vzápětí mohla ukázat, jak vláda rozhazuje a zemi zadlužuje. To je stejné jak s kompenzacemi - nejdřív je opozice vyřve, aby vzápětí vládě vyčetla, že zase zemi více zadlužila.
Polní nemocnice v Praze - jsem moc ráda, že u nás v Brně k takové prasárně nedošlo, aby majitel prostor v době nouze nestydatě ždímal stát.

Zadlužení stouplo ve všech státech, které se potýkají s pandemií a snaží se lidem, na které dopadla pandemická opatření, ztrátu kompenzovat.

16.2.2021 08:25

Šarina napsal(a):
Balu, tohle jsou podpásovky, co tu předvádíte. Opravdu jste mě nepříjemně překvapila.

Podstatné je, že to hoax je! Jinak byste byla schopná najít původní zdroj. (Je to něco jako ten slavný článek "vlevo dole".)

A to volič Pirátů nejsem. Aspoň zatím. Protože mi ta strana vadí úplně stejně, jako tady bylo popsáno od Sardullah. Ale snížit se k tomu, že z blbosti nebo zlé vůle nalítnu na úmyslně šířené lži - a šířím je dál - na to si vzhledem ke svému věku a životním zkušenostem dávám fakt pozor.

Připouštím, v tomto znění to hoax je.
Ale podstata zůstává - https://www.pirati.cz/program/psp2017/mistni-rozvoj/

16.2.2021 08:31

"Jsme kvůli koronaviru šíleně zadlužení a hazíme prachy oknem".
Mantra, kterou lijí média lidem do hlavy.
Skutečnost :
Míra zadlužení členských zemí Evropské unie se v prvním čtvrtletí zvýšila na 84,1 procenta hrubého domácího produktu (HDP) z 83,6 procenta v závěru předchozího čtvrtletí. Nejvýrazněji podíl státního dluhu k HDP vzrostl v České republice, a to o 3,1 procentního bodu na 39,9 procenta. Dál ale zůstává jeden z nejnižších v unii. Vyplývá to ze čtvrtečních údajů statistického úřadu Eurostat.

16.2.2021 08:41
Huskyjanina

XXX.XXX.252.62

"Jsme kvůli koronaviru šíleně zadlužení a hazíme prachy oknem".
Mantra, kterou lijí média lidem do hlavy.
Skutečnost :
Míra zadlužení členských zemí Evropské unie se v prvním čtvrtletí zvýšila na 84,1 procenta hrubého domácího produktu (HDP) z 83,6 procenta v závěru předchozího čtvrtletí. Nejvýrazněji podíl státního dluhu k HDP vzrostl v České republice, a to o 3,1 procentního bodu na 39,9 procenta. Dál ale zůstává jeden z nejnižších v unii. Vyplývá to ze čtvrtečních údajů statistického úřadu Eurostat.

Jojo, to jsem se ted taky dočetla při hledání, jak jsme šíleně zadlužení. A při tom jsem taky našla, že ten státní dluh teď po šest let klesal. Ale jestli to je pravda....

16.2.2021 08:43

Huskyjanina napsal(a):
Jojo, to jsem se ted taky dočetla při hledání, jak jsme šíleně zadlužení. A při tom jsem taky našla, že ten státní dluh teď po šest let klesal. Ale jestli to je pravda....

Jo jo, ta nenáviděná Babišova vláda dluh snižovala, na rozdíl od vlád ODS a ČSSD, které dluh jen zvyšovaly.

16.2.2021 08:45
assil

XXX.XXX.122.3

Připouštím, v tomto znění to hoax je.
Ale podstata zůstává - https://www.pirati.cz/program/psp2017/mistni-rozvoj/

Piráti chtějí outsourcovat i MHD, aby to šlo do kelu, jejich prioritou je podpora pěšmo cyklo, fakt idioti, kteří zájmy lidí hází akorát tak do kanálu.

16.2.2021 08:53

Šarina napsal(a):

Původní zdroj našla tuším Marie výš.

Jen jsem se chtěla zeptat všech, jak filtrují, které sdělovací prostředky, příp. další webové stránky píšou pravdu nebo naopak dezinformace. Protože mně osobně teda fakt nestačí, že někdo je označí jako proruské a tudíž nespolehlivé a nebo pravdivé. Kdo jsou třeba ti Manipulátoři.cz, Hlídací pes a podobní?

16.2.2021 08:58

Jen jsem se chtěla zeptat všech, jak filtrují, které sdělovací prostředky, příp. další webové stránky píšou pravdu nebo naopak dezinformace. Protože mně osobně teda fakt nestačí, že někdo je označí jako proruské a tudíž nespolehlivé a nebo pravdivé. Kdo jsou třeba ti Manipulátoři.cz, Hlídací pes a podobní?

Tak já jsem přes článek na neviditelném psu, kde byl odkaz, skočila na web pirátů.

16.2.2021 09:08

S Fíkovnicí jsme si psaly včera ráno a mou ranní odpověď ještě nečetla...

16.2.2021 09:19

S Fíkovnicí jsme si psaly včera ráno a mou ranní odpověď ještě nečetla...

Dala jsem tomu příspěvku hlas, protože "vrátil Fíkovnici do hry" Dík. Snad se ozve.

16.2.2021 09:26
Happy1234

XXX.XXX.241.57

Možno jej je už lepšie a teraz dezinfikuje celý byt, tak nemá čas písať tu

16.2.2021 10:19

Happy1234 napsal(a):
Možno jej je už lepšie a teraz dezinfikuje celý byt, tak nemá čas písať tu

To by byla ta lepší varianta. Já se spíš bojím, aby se jí nepřitížilo. Je přesně v "bodě zlomu", kdy se u těžkých průběhů objevuje ARDS.

Nechci ji bombardovat SZ, beztak už na ni pár neotevřených zpráv čeká. Snad se brzo ozve sama.

16.2.2021 10:31
Happy1234

XXX.XXX.241.57

To by byla ta lepší varianta. Já se spíš bojím, aby se jí nepřitížilo. Je přesně v "bodě zlomu", kdy se u těžkých průběhů objevuje ARDS.

Nechci ji bombardovat SZ, beztak už na ni pár neotevřených zpráv čeká. Snad se brzo ozve sama.

Tiež sa snažím skôr utešovať..

16.2.2021 11:08
Huskyjanina

XXX.XXX.252.62

Mám o ní strach. Každou chvilku sem kouknu, jestli nepíše. Přestala se ozývat po tom razantním snížení teploty......

16.2.2021 11:17

Huskyjanina napsal(a):
Mám o ní strach. Každou chvilku sem kouknu, jestli nepíše. Přestala se ozývat po tom razantním snížení teploty......

Právě, to taky není úplně standardní reakce organismu

16.2.2021 11:19
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Taky nakukuju a nic. Tak musíme doufat, že není hůř

16.2.2021 12:26
Šarina

XXX.XXX.243.72

"Původní zdroj", který našla Marie, je jenom politický program Pirátů.
(Jak jsem psala, jejich volič nejsem a se spoustou jejich aktivit problém mám).
Podstatné ale je, že tak, jak je to s tím "bytem 3+1", to prostě hoax je, neb se to tváří jako Bartošův citát, i když on toto nikdy neřekl.
Citát je prostě citát, ten se nedá ohýbat, protože pak to už je interpretace/ dezinterpretace.
To je nebezpečí hoaxu.

A co se týká filtrace, tak si asi každý musí najít platformu, které důvěřuje, a ještě si to neustále kontrolovat jinde, zda je jeho důvěra oprávněná. Jiný recept nevidím.
----------------

Na fíkovnice moc a moc myslím, asi jako všichni tady! Snad jí ta energie na dálku pomůže...

16.2.2021 12:48

Šarina napsal(a):
"Původní zdroj", který našla Marie, je jenom politický program Pirátů.
(Jak jsem psala, jejich volič nejsem a se spoustou jejich aktivit problém mám).
Podstatné ale je, že tak, jak je to s tím "bytem 3+1", to prostě hoax je, neb se to tváří jako Bartošův citát, i když on toto nikdy neřekl.
Citát je prostě citát, ten se nedá ohýbat, protože pak to už je interpretace/ dezinterpretace.
To je nebezpečí hoaxu.

A co se týká filtrace, tak si asi každý musí najít platformu, které důvěřuje, a ještě si to neustále kontrolovat jinde, zda je jeho důvěra oprávněná. Jiný recept nevidím.
----------------

Na fíkovnice moc a moc myslím, asi jako všichni tady! Snad jí ta energie na dálku pomůže...

Ano, s tím bytem to byla blbost, to přece nepopírám.

Jinak najít si platformu, které důvěřuji, mám problém, protože jaksi nedůvěřuji žádné. :-)

16.2.2021 13:00

Také mám starost o Fíkovnici.

Ale taky mám otázku k filtrování faktů. Je tohle taky hoax ?

16.2.2021 13:04

To bude spíš vtip.

Stejně jak ty obrázky, které dává lupus.

16.2.2021 13:15
Andrýsek3

XXX.XXX.41.103

https://www.piratskelisty.cz/clanek-2153-ivan-bartos-byt-proti-fasismu-je-normalni?do=komentuj

https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Good_Night_White_Pride

https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Antifa%C5%A1ismus

16.2.2021 13:26

To bude spíš vtip.

Stejně jak ty obrázky, které dává lupus.

Ne, to není vtip, to je skutečnost. Nebo snad spočívá vtip v tom, kde se nechal vyfotit? Pak by byl hodně hloupý.

16.2.2021 13:29

Ne, to není vtip, to je skutečnost. Nebo snad spočívá vtip v tom, kde se nechal vyfotit? Pak by byl hodně hloupý.

Máte pravdu, nedošlo mě to. Až když jsem si pročetla ty odkazy od Andrýska.
Každopádně to nechápu.

16.2.2021 13:32

Andrýsek3 napsal(a):
https://www.piratskelisty.cz/clanek-2153-ivan-bartos-byt-proti-fasismu-je-normalni?do=komentuj

https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Good_Night_White_Pride

https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Antifa%C5%A1ismus

"Kruhové, obvykle černobílé logo, často zobrazující ležícího nacistu a nad ním stojícího antifašistu, kopajícího nacistu do hlavy se objevuje velice často na tričkách a plakátech koncertů antifašistických kapel"

Já vidím násilníka, který kope do ležícího člověka !

"I pod jiným jménem bude růže vonět stejně".
Stejně tak bude i pod jiným jménem stejně smrdět lejno !

16.2.2021 13:48
Andrýsek3

XXX.XXX.41.103

"Kruhové, obvykle černobílé logo, často zobrazující ležícího nacistu a nad ním stojícího antifašistu, kopajícího nacistu do hlavy se objevuje velice často na tričkách a plakátech koncertů antifašistických kapel"

Já vidím násilníka, který kope do ležícího člověka !

"I pod jiným jménem bude růže vonět stejně".
Stejně tak bude i pod jiným jménem stejně smrdět lejno !

Jojo byt proti fašismu je fuj, za to volit estebaka nebo rasistu je v pořádku. Tady to je pěkně otočené. Ale pak je to pochopitelné. Každý to má jinak nu.. 😇

16.2.2021 14:36

Andrýsek3 napsal(a):
Jojo byt proti fašismu je fuj, za to volit estebaka nebo rasistu je v pořádku. Tady to je pěkně otočené. Ale pak je to pochopitelné. Každý to má jinak nu.. 😇

Já jsem někde napsala, že být proti fašismu je fuj? Tak mladá a takový demagog?
Já jsm jen napsala, že vidím násilníka, který kope do ležící osoby. Kdo vám řekl, že ten na zemi je fašista? Nemůže to být komunista? Nemůže to být černoch? Nemůže to být dědek? Může to být kdokoliv a ten, kdo to logo vidí, dospěje k podobnému názoru : Oni fandí násilí !
A jak si to potom různí týpkové, kteří si text nepřečtou, vysvětlí?

za to volit estebaka nebo rasistu je v pořádku

Další mantra, kterou jste od médií dostali do hlav! ( Já jsem doteď myslela, že je jen estbák a zloděj, vy jste to vylepšila o rasistu !)
Už mu někdo dokázal spolupráci? Už jsem to dávno přestala sledovat. Já jsem v té době žila a vím, jak lehké bylo dostat se jim do evidence. Děkovala jsem mockrát, že jsem pro režim byla natolik nezajímavá......Bylo dost situací, kdybych to podepsala. A vlastně jste ani nemusela nic podepsat, stačilo, že jste byla vyšetřovaná a měla u nich záznam.
A jen perlička na konec : Víte, že všichni naši prezidenti ( až na ty dva poslední ), si prošli vězením, nebo aspoň zatykačem, když se jim povedlo včas utéct ?
Takže u našeho premiera nic nového pod sluncem.

16.2.2021 14:44

Podávám hlášení o Fikovnici, nevydržela jsem a napsala jí sms.
Už mi odpověděla - je stále doma, včerejší noc byla klidnější, ale dneska teplota zase stoupá + kašel + bolest hlavy. Nehlásila se, protože převážně spí.

16.2.2021 14:45
Huskyjanina

XXX.XXX.252.62

Už mi odpověděla - je stále doma, včerejší noc byla klidnější, ale dneska teplota zase stoupá + kašel + bolest hlavy. Nehlásila se, protože převážně spí.

Uf

16.2.2021 14:46
Terven

XXX.XXX.110.191

Já jsem doteď myslela, že je jen estbák a zloděj, vy jste to vylepšila o rasistu !)

jenom takovej poddotek - nevylepšila to, to vy jste špatně pochopila- řeč není o jediné osobě.

16.2.2021 14:47

Děkujeme!

16.2.2021 14:47

Díky!

16.2.2021 15:04
Happy1234

XXX.XXX.241.57

fuuh, ďakujeme za info....

16.2.2021 15:16

Super !!!!

16.2.2021 16:09

..to se mi ulevilo,....

16.2.2021 16:24
Dája6

XXX.XXX.237.132

Andrýsek3 napsal(a):

Dobré odpoledne,
já vím, že jste to nenapsala a ani nijak zle nemyslela. Jen jsem chtěla poukázat proč lidičky volí to co volí. Vemte si když byla u moci ODS a TOP 09, co udělaly ano hrabaly pro sebe a těm nejzranitelnějším ubíraly a utahovaly opasky a to ne jenom důchodcům, ale policajtům, hasičům a i těm zrdavotníkům a sobě nestydatě přidaly. Ano Babiš bere pro sebe, ale dá i druhým, vzpomeňte, že teprve teď se dorovnaly platy těm co ubraly.
Chtěla jsem jen napsat proč lidičky volí menší pro sebe zlo.
Ať tam sedí kdokoliv a kterákoliv strana nikdy nebude po chuti všem.
Tohle je poslední co píšu, víc se o politice bavit nebudu radši budeme držet prsty a packy Fikovnici ať je to už za ní
Dája

16.2.2021 21:10
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Dík. měla jsem strach.

16.2.2021 21:21

GAELLE napsal(a):
Dík. měla jsem strach.

To já taky, předtím se tu objevovala celkem pravidelně. Vyžádala jsem si od ní svolení napsat sem za ni, má už toho, chudák, plný kecky. Tak jí držte palce, ať to zvládne.

16.2.2021 21:37

To já taky, předtím se tu objevovala celkem pravidelně. Vyžádala jsem si od ní svolení napsat sem za ni, má už toho, chudák, plný kecky. Tak jí držte palce, ať to zvládne.

Držíme!

16.2.2021 21:40
GAELLE

XXX.XXX.66.235

nevím no. Už to trvá dlouho. nebyla by na místě přece jen hospitalizace? Mně zatím nenapsala ani mou zprávu ze včera ještě nečetla

16.2.2021 22:07
assil

XXX.XXX.122.3

GAELLE napsal(a):
nevím no. Už to trvá dlouho. nebyla by na místě přece jen hospitalizace? Mně zatím nenapsala ani mou zprávu ze včera ještě nečetla

Pokud se nedusí, tak nebyla.

17.2.2021 02:37
fikovnice

XXX.XXX.133.194

Fikovnice

Děkuji milá "Plako", je to stále hodně zlé... Ty horečky už nejsou permanentně kolem 40, např. teď mám 37.5. Ale celkový stav je naprosto tristní...

17.2.2021 02:41
fikovnice

XXX.XXX.133.194

Milí kamarádi.
Ano, snažila jsem se zde hlásit...ale já jsem už tak zdecimovaná, že mi to už ani nejde sem psát častěji. Asi nejšťastnější jsem za to, že téměř pořád spím. Ale když nespím, je mi opravdu hodně zle!
Moc vám všem děkuji, že na mě myslíte!

17.2.2021 06:57
Moyda

XXX.XXX.147.89

Fíkovnice držte se jej mi jasné že musíte být totálně vyčerpaná. Snad to brzy skončí 💪🌹

17.2.2021 07:13

fikovnice napsal(a):
Milí kamarádi.
Ano, snažila jsem se zde hlásit...ale já jsem už tak zdecimovaná, že mi to už ani nejde sem psát častěji. Asi nejšťastnější jsem za to, že téměř pořád spím. Ale když nespím, je mi opravdu hodně zle!
Moc vám všem děkuji, že na mě myslíte!

Janinko prosim drz se, je to šíleně, ale ty to vybojuješ....stale na Tebe myslim....drž se

17.2.2021 11:32
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Jani taky na Tebe myslím, a držím palce! .

Jinak situace u našich - nelepší se. Ale nemají vůbec problémy s dýcháním, ani moc s kašlem. Bolí je dutiny, hlava, oči, léky nezabírají. Teplotu mají okolo 38,5 ... A nejhorší je prý ta hrozná únava, skoro celé dny prospí, a to jinak normálně jsou dost aktivní a ležet dlouho nevydrží. No a v pátek 19.2. by jim měla končit karanténa, pokud by byly tři dny bez příznaků, takže to se konat nebude.

17.2.2021 12:01

marcelaamax napsal(a):
Jani taky na Tebe myslím, a držím palce! .

Jinak situace u našich - nelepší se. Ale nemají vůbec problémy s dýcháním, ani moc s kašlem. Bolí je dutiny, hlava, oči, léky nezabírají. Teplotu mají okolo 38,5 ... A nejhorší je prý ta hrozná únava, skoro celé dny prospí, a to jinak normálně jsou dost aktivní a ležet dlouho nevydrží. No a v pátek 19.2. by jim měla končit karanténa, pokud by byly tři dny bez příznaků, takže to se konat nebude.

...myslim i na vase rodoce a moc preju aby se drzeli a bylo lepe...

17.2.2021 12:16

Trochu pozitivna do dnešních covidových katastrofických výkřiků, jak na JIP docházejí lůžka - bubububu:
https://dfens-cz.com/hysterie-idnes-cz-uz-nejsou-vubec-zadna-covid-luzka-na-jip/

Jinak pevné zdraví samozřejmě všem

17.2.2021 12:57

Trochu pozitivna do dnešních covidových katastrofických výkřiků, jak na JIP docházejí lůžka - bubububu:
https://dfens-cz.com/hysterie-idnes-cz-uz-nejsou-vubec-zadna-covid-luzka-na-jip/

Jinak pevné zdraví samozřejmě všem

Stačí mít mezi přáteli někoho, kdo pracuje v nemocnici třeba na JIP nebo ARO, aby člověk chápal, že současná situace nelze odbýt hlášením "JIP jsou přetížené vždy" ... a že to skutečně není p*del ...

17.2.2021 13:05

Autorem článku je LÉKAŘ, tedy DOKTOR, a pracuje v nemocnici, myslíte, že cíleně mate lidi?

Jeho další články viz odkaz:
https://dfens-cz.com/author/challenger/

17.2.2021 13:08

Autorem článku je LÉKAŘ, tedy DOKTOR, a pracuje v nemocnici, myslíte, že cíleně mate lidi?

Jak to víte?

17.2.2021 13:08

Challenger - to asi nebude jeho pravé jméno ?

17.2.2021 13:13

Asi tak pravé, jako že máte v občance jako křestní orionka.

A pro balu jedna citace z bible: Hledejte, a naleznete.

17.2.2021 13:19

Nevím, jestli cíleně mate lidi, tento server a autor textu mi není známý, a tak nemarním čas detailním čtením a rešerší. Spíše si v tomto ohledu poslechnu ty přátele, o kterých toho vím více a taky vím, že mi nekecají... :)

17.2.2021 13:26

Takže nevíte. Myslela jsem si to.

17.2.2021 13:38

Vy si vůbec myslíte dost divné věci, takže ani tahle mne nepřekvapuje.

Keriton: zeptejte se přátel, jak je to s těmi úhradami za covidová lůžka, nic lehčího by nemělo být. Pokud se v tom pohybují, tak vědí.
To, že vám něco není známé, je důvodem nemarnit s tím čas? To je argument, podporující zbytečnost jakéhokoliv vzdělání - smutné.

17.2.2021 13:38

D-fens je blog, žádné ověřené zprávy tam nehledejte. A jak už všichni za ten rok víme, každý lékař se k covidu staví jinak....zubař, epidemiolog, kardiolog atd. atd.

17.2.2021 13:45

Já bych mohla mít věštírnu. Celou dobu se těším.
Orionka nejmenuje ve svých příspěvcích nikoho civilním jménem. Navíc ifauna se nesnaží tvářit jako odborný web-aspoň ne v diskuzích, jsou to jen diskuze - rozhovory.
Za to pan "doktor" Challenger plive jedovaté sliny, zlobu a nenávist na kdekoho a sám skrytý za přezdívkou, jmenuje plným jménem. Vám to nepřijde sprosté?
Musí to být silně frustrovaný člověk plný nenávisti a zahořklosti.

17.2.2021 13:45

Vy si vůbec myslíte dost divné věci, takže ani tahle mne nepřekvapuje.

Keriton: zeptejte se přátel, jak je to s těmi úhradami za covidová lůžka, nic lehčího by nemělo být. Pokud se v tom pohybují, tak vědí.
To, že vám něco není známé, je důvodem nemarnit s tím čas? To je argument, podporující zbytečnost jakéhokoliv vzdělání - smutné.

Hele pardon, ale nemám chuť věnovat tomu článku od "jedna paní povídala", který na mě působí tendenčně a nemám sebemenší šanci ověřit si, jestli ten pán kecá nebo ne, víc než 20 vteřin.

Co má být s úhradami?

Na internetu je nekonečné množství názorů nekonečného množství lidí, kteří si mohou vymyslet a napsat, co chtějí. Marnit čas čtením "jen tak ledasčeho" je podle mého nerozum. To už ho radši budu marnit povídáním si tady :)

17.2.2021 13:49

Edit : A proto nebudu jeho nenávistné plky číst, natož v nich hledat jakási zrnka pravdy a snad objektivity (?) a nenechám si jeho špinavosti plné jedu bušit do hlavy.

17.2.2021 13:55

D-fens je blog, žádné ověřené zprávy tam nehledejte. A jak už všichni za ten rok víme, každý lékař se k covidu staví jinak....zubař, epidemiolog, kardiolog atd. atd.

Škoda, že tu není Megíí - objasnila by mi to.
Když je to jen blog, nekapou mu náhodou "pětníky" za každé otevření stránky? Pak bych vám radila - odkazy neotvírejte, nic nového, ani převratného se v nich nedočtete.

17.2.2021 14:03

Škoda, že tu není Megíí - objasnila by mi to.
Když je to jen blog, nekapou mu náhodou "pětníky" za každé otevření stránky? Pak bych vám radila - odkazy neotvírejte, nic nového, ani převratného se v nich nedočtete.

Četla jsem to kdysi, on se autor hodně věnuje dopravním přestupkům, tak jsem si občas početla. Jenže ten způsob projevu se mně prostě nelíbí, takže už jsem to dost dávno číst přestala. A koukám, že tento článek jakéhosi doktora je dost podobný tím projevem.

17.2.2021 14:09

Nemůže být Challenger Repta? Ten projev plný jedu je ( některým ! ) jejím příspěvkům dost podobný. Nebo, že by brácha?

17.2.2021 14:13

Četla jsem to kdysi, on se autor hodně věnuje dopravním přestupkům, tak jsem si občas početla. Jenže ten způsob projevu se mně prostě nelíbí, takže už jsem to dost dávno číst přestala. A koukám, že tento článek jakéhosi doktora je dost podobný tím projevem.

Kdysi jsem ten web četla taky. Objevila jsem ho právě přes dopravní přestupky, někde byl na něj odkaz. Ale časem web hodně zhrubl a jako by se radikalizoval. Už dlouho ho nečtu.

17.2.2021 14:17

Kdysi jsem ten web četla taky. Objevila jsem ho právě přes dopravní přestupky, někde byl na něj odkaz. Ale časem web hodně zhrubl a jako by se radikalizoval. Už dlouho ho nečtu.

Přesně úplně stejně u mě. On je autor nějaký manažer v automobilce, takže možná získal časem pocit, že je mistr světa a může všechno. Aspoň to z jeho projevu cítím.

17.2.2021 14:58
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Holky, Jana se našla ale víte někdo něco o Megíí? Lyžuje, či co?

18.2.2021 01:35
GAELLE

XXX.XXX.66.235

lesnížínka napsal(a):
Holky, Jana se našla ale víte někdo něco o Megíí? Lyžuje, či co?

Jana se našla? Mou zprávu z 15. stále ještě nepřečetla. Víte někdo něco? Ir.Ma ????

18.2.2021 06:26

GAELLE napsal(a):
Jana se našla? Mou zprávu z 15. stále ještě nepřečetla. Víte někdo něco? Ir.Ma ????

...včera sem napsala v 02.41 hod.....

18.2.2021 09:41

GAELLE napsal(a):

Včera sem psala sama, hodně spí a bolí ji hlava, asi nemá úplně elán se sem připojivat. Počkám do večera, kdyby se neohlásila sama, zase jí napíšu sms a podám report.

18.2.2021 10:41
fikovnice

XXX.XXX.133.194

Ahoj kamarádi,
já se v prvé řadě moc omlouvám, že nestíhám odpovídat na to velké množství SZ, ba ani je číst...Po cca 8 dnech 40 horeček mi spadly na něco přes 38. To trvalo tak den až dva... A včera nanovo. Bohužel ta vyčerpanost způsobuje, že já už zvládám jen ležet nebo sedět. Dojít třeba na WC nebo do koupelny - to je túra s několika zastávkami!
Přesto já věřím jedné věci, ač možná někteří z vás ne. Já věřím tomu, že vaše podpora mi neskutečně moc pomáhá a nelze slovy vyjádřit vděk za to, že na mě myslíte, podporujete mě, píšete...
Děkuji vám a vážím si vás!

A Marcelčiným rodičům přeji také pokud možno rychlou úzdravu!

18.2.2021 10:45

fikovnice napsal(a):
Ahoj kamarádi,
já se v prvé řadě moc omlouvám, že nestíhám odpovídat na to velké množství SZ, ba ani je číst...Po cca 8 dnech 40 horeček mi spadly na něco přes 38. To trvalo tak den až dva... A včera nanovo. Bohužel ta vyčerpanost způsobuje, že já už zvládám jen ležet nebo sedět. Dojít třeba na WC nebo do koupelny - to je túra s několika zastávkami!
Přesto já věřím jedné věci, ač možná někteří z vás ne. Já věřím tomu, že vaše podpora mi neskutečně moc pomáhá a nelze slovy vyjádřit vděk za to, že na mě myslíte, podporujete mě, píšete...

Janinko drz se, myslim na tebe kazdou chvilku a držim porad palce...

18.2.2021 10:48
Happy1234

XXX.XXX.241.57

fikovnice napsal(a):
Ahoj kamarádi,

A nechcete zvážiť tú hospitalizáciu? Možno by stačili nejaké infúzie...

18.2.2021 10:49
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Janinko drz se, myslim na tebe kazdou chvilku a držim porad palce...

Jani, už jsi vydržela to nejhorší, vím, že teprve teď si vyčerpaná, ale mysli na to, že to už je poslední záchvěv té potvory a její konec se blíží Uvař si česnečku(uvařila bych ti, bohužel jsem daleko )

18.2.2021 11:00

fikovnice napsal(a):
Ahoj kamarádi,

Jéžiš, neomlouvejte se, hlavně se uzdravte!

18.2.2021 11:22

lesnížínka napsal(a):
Jani, už jsi vydržela to nejhorší, vím, že teprve teď si vyčerpaná, ale mysli na to, že to už je poslední záchvěv té potvory a její konec se blíží Uvař si česnečku(uvařila bych ti, bohužel jsem daleko )

...cetla jsi co Janina pise, ze je vycerpana i z návštěvy toalety, to je asi dost nerealne ne, aby si cokoli varila....

18.2.2021 11:52

fikovnice napsal(a):
Ahoj kamarádi,

Jani, jak jsi na tom s pitným režimem? Nejsi dehydrovaná? A vitamíny a minerály doplňuješ? Už tady před pár dny někdo zmiňoval, že bys měla popíjet ionťák, když se tolik potíš...

Zmiňovaná česnečka nebo vývary by byly taky fajn, nemohl by ti to někdo uvařit? Třeba sousedka a položit hrnec za dveře, aby se od tebe nenakazila?

Škoda, že je většina z nás tady zdaleka.

18.2.2021 12:20

fikovnice napsal(a):
Ahoj kamarádi,

Děkujeme za zprávu, to musí být něco šílenýho.
A dál džíme palce ...

Přidejte reakci

Přidat smajlík