Uživatel s deaktivovaným účtem

napsal(a):
Tady se debatuje, jak kdyby zítra měl být snad konec světa. Já jen radila peníze utratit, kdyby měly ztratit na hodnotě.
Konec světa né, možná jen Evropy :
https://www.tscheldt.be/wp-content/uploads/2020/06/Marketing-campagne-voor-het-Vlaamse-Belang-succesvol-tScheldt.mp4?id=0

napsal(a):
Konec světa né, možná jen Evropy :
https://www.tscheldt.be/wp-content/uploads/2020/06/Marketing-campagne-voor-het-Vlaamse-Belang-succesvol-tScheldt.mp4?id=0
Tam je to teda veselý.

napsal(a):
Tam je to teda veselý.
Jsou ještě další :
https://www.tscheldt.be/wp-content/uploads/2020/06/De-Brusselse-politie-was....-weg-zeker-tScheldt.mp4?id=1
Nejhorší je, jak policie nekoná, jak je bezmocná. Nebo je to v pořádku, nechat je vyřádit ?
napsal(a):
První volný termín, co se mi povedlo u nás v Chomutově zabukovat pro mamku je 8.března.......tak jsem zvědavá jestli budou vakcíny.
Teď koukám na Ginu, jak v uklizeným obýváku vykuchala polštář.....bílá náplň opět všude....nemáte někdo odkaz, kde se dá zaregistrovat štěně, aby mu naočkovali vakcínu "hodný pes"??.....
Tak to má mamka na MDŽ...
mě se povedlo zarezervovat tátu na 23.1. během dvou dnů přišlo storno , že není vakcína (Neratovice)
Teď je objednán na tuto sobotu do Prahy na Bulovku... pokud to vyjde - dám vědět
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Jsou ještě další :
https://www.tscheldt.be/wp-content/uploads/2020/06/De-Brusselse-politie-was....-weg-zeker-tScheldt.mp4?id=1
Nejhorší je, jak policie nekoná, jak je bezmocná. Nebo je to v pořádku, nechat je vyřádit ?
Samá černá huba koukám..🙂 Tak už to pomalu začíná. Možná přeci jen nový Hitler dorazí. Je to škoda, ale lidstvo opravdu bude stále opakovat ty stejné chyby.😐 Nějak mě nenapadlo, že by byl ještě někdy k použití.😀
neverend
napsal(a):
Samá černá huba koukám..🙂 Tak už to pomalu začíná. Možná přeci jen nový Hitler dorazí. Je to škoda, ale lidstvo opravdu bude stále opakovat ty stejné chyby.😐 Nějak mě nenapadlo, že by byl ještě někdy k použití.😀
Btw, už se odkryjete? Jste voják z povolání?
Tedy ne, že by to bylo důležité...jen některé indicie tomu nasvědčují. Pokud chcete zůstat v soukromí, je to Vaše nedotknutelné právo.

Voják není. Jen dobrodruh - rádoby :-)).
Voják by tu s námi "nediskutoval". Aspoň já si to nedovedu přestavit.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Voják není. Jen dobrodruh - rádoby :-)).
Voják by tu s námi "nediskutoval". Aspoň já si to nedovedu přestavit.
Copak jestli jsem nebo nejsem voják je celkem jedno, ale proč bych si s Vámi tady nepovídal? 🙂 To nechápu proč?

neverend
napsal(a):
Copak jestli jsem nebo nejsem voják je celkem jedno, ale proč bych si s Vámi tady nepovídal? 🙂 To nechápu proč?
Asi tak, znám pár vojáků, z povolání i těch aktivních záložáků.....A ti by s námi takové řeči nevedli.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Asi tak, znám pár vojáků, z povolání i těch aktivních záložáků.....A ti by s námi takové řeči nevedli.
To je na povaze osob a ne povolání.🙂 Víte, tady v Čechách má veřejnost zcela odlišné mínění a povědomí o armádě. Ono vlastně i fungování armády tady a doma je odlišné. Tedy v podstatě celá společnost funguje jinak a na jiných základech a zvycích. Ale to by bylo spíš na dlouhou kávu a ne psaní na ifauně.🙂

neverend
napsal(a):
To je na povaze osob a ne povolání.🙂 Víte, tady v Čechách má veřejnost zcela odlišné mínění a povědomí o armádě. Ono vlastně i fungování armády tady a doma je odlišné. Tedy v podstatě celá společnost funguje jinak a na jiných základech a zvycích. Ale to by bylo spíš na dlouhou kávu a ne psaní na ifauně.🙂
Kde je pro vás tady a kde je pro vás doma?

napsal(a):
Kde je pro vás tady a kde je pro vás doma?
Zeptala jste se za mě. On to má neverend složité.
Ale jestli prožil emigraci, tak se nedivím. Jezdí sem do sousedství hoch, narodil se a vyrostl v cizině, přesídlil do ČR a tak nějak neví čí je. Má s tím docela problém, je vykořeněný ve své rodné i tady. Vlastně neví, kde je doma. A to tady má velmi pěkné nemovité zázemí i zaměstnání.

To musí být strašné emigrovat v 0 až 9 letech, musela bych 10 psychiatrů míti.
"Pfizer zkoumá, jestli by třetí dávka vakcíny nezajistila lepší ochranu"
jen to ne, nemáme ani jednu :-)
Přiznám se, že jak to i ostatní už unavuje, já jsem otupěla tak nějak úplně a přestávám to sledovat, natož si dávat pozor. U nás počty klesají, jinam nejdu, nejedu, smůla bude, když mi to přiveze muž z práce, ale doma jistě nebudem bez styku Šla jsem po dědině, bez roušky, projeli kolem policajti dvakrát(divné, normálně tu policajty nevidíte měsíce) a mě blesklo: musím vlastně mít roušku nebo ne? Fakt už ani netuším 100x se to měnilo, tam jo, tam ne atd

Já se řídím selským rozumem. Vlastně roušku nosím jen v autobuse a ve městě na nádraží, na zastávce. Tam, kde je kolem mě volný prostor....tak ne. Ale zase, když mě i u nás na vsi na silnici předeběhne sportovec-běžec, přejdu na druhou stranu, nejdu za ním, abych nešla v tom "trychtýři", který on vyfuní. Jediný můj "prohřešek" je, že mě navštěvuje syn a ......

Už ho mám teda po krk, plácá hrozné nesmysly. Hodí nám na Jizerky, Krkonoše a Orlické hory uzávěru nebo co? Strčí nás pod kopuli.
Protože tohle je masakrózní argument: na horách je víc hospitalizovaných než jinde.
Proboha, řekněte mu někdo, že je zima a klouže to.
Někdo mladý z Prahy jede lyžovat na obrovský kopec do Krkonoš, jo, a proto je v Krkonoších hodně moc nemocných jedinců nad 65 let. Proč? Protože ti nad 65 let jsou také na sjezdovce. Přece. Od rána do večera nic jiného nedělají, lyžují a bobují, starouškové.

napsal(a):
Už ho mám teda po krk, plácá hrozné nesmysly. Hodí nám na Jizerky, Krkonoše a Orlické hory uzávěru nebo co? Strčí nás pod kopuli.
Protože tohle je masakrózní argument: na horách je víc hospitalizovaných než jinde.
Proboha, řekněte mu někdo, že je zima a klouže to.
Někdo mladý z Prahy jede lyžovat na obrovský kopec do Krkonoš, jo, a proto je v Krkonoších hodně moc nemocných jedinců nad 65 let. Proč? Protože ti nad 65 let jsou také na sjezdovce. Přece. Od rána do večera nic jiného nedělají, lyžují a bobují, starouškové.
Tak zase Megííí - 65 není žádný věk a na běžkách jich je.....Jen já mám pocit, že naše hory jsou na současnou situaci poněkud malé. Oni se tam lyžaři a ti ostatní zmasí i když jich tam je půl a 1/2 jich je na lepším venku. Nevím, jakým způsobem by se to dalo regulovat. Ty naše sjezdovky jsou vesměs malé, parkoviště malá a davy velké.

napsal(a):
Tak zase Megííí - 65 není žádný věk a na běžkách jich je.....Jen já mám pocit, že naše hory jsou na současnou situaci poněkud malé. Oni se tam lyžaři a ti ostatní zmasí i když jich tam je půl a 1/2 jich je na lepším venku. Nevím, jakým způsobem by se to dalo regulovat. Ty naše sjezdovky jsou vesměs malé, parkoviště malá a davy velké.
Jo, já vím, to oni tak dělí - nad 65. Mně vadí tyhle útoky na lidi:
nedodržujete opatření, kvůli vám je zhoršená situace bla bla blabla bla.
To furt říká Bla bla Blatný.
Ukažte mi jediné dobré opatření, co vymyslel, které situaci zlepšilo, zlepší. Vypráví, jak jsou nemocnice přeplněné, jak je to vina lidí, nás, ale jednu polní zrovna zavřel, přitom tam mohl poslat lehčí případy s vojáky a ošetřovateli.
Ty výroky jsou směšné. Jeseníky jsou úplně v klidu, čím to je?
Víte, že zakázal jezdit sanitám přes hranice, že prý to zvládneme sami?
Tak je potřeba si to rozmyslet - buď jsme par.anti nepoučitelní zlobivý všecko zkazíme a přeplníme nemocnice,
nebo je vše ok.
Asi chytám alergii. Je to ten typ, co bych píchla kružítkem a on by se přihlásil a "paní učitelko, ona mě bije".

Je to ten typ, co bych píchla kružítkem a on by se přihlásil a "paní učitelko, ona mě bije".

Vojáci jsou v Mali a ošetřovatele by si musel vycucat z prstu ( asi ). Tím ho nechci hájit, blbo.st byla už, že to vzal. Prý by to Fiala dělal líp !

napsal(a):
Vojáci jsou v Mali a ošetřovatele by si musel vycucat z prstu ( asi ). Tím ho nechci hájit, blbo.st byla už, že to vzal. Prý by to Fiala dělal líp !
Nevím, kdo je Fiala, ale to je asi dobře, že :-) :-) Tak máme teda rozbitý stav nouze, když vojáci jsou pryč. Divné, když nemocnice se stavěla právě pro tuhle situaci a počítalo se s vojáky. Co je na Mali zajímavého? To bude další země, kam celý svět přišel nezištně pomoct a náhodou se tam bojovalo o 50 let déle než kdyby se do toho nikdo nepletl? Já nevim, vymýšlím si, ale většinou se sleduje trochu jiný cíl.
Mělo by tam být 120 vojáků.. jestli je to polovina našeho vojska, tak jo, jsme v pytli :-)

Nevím, kdo je Fiala, ale to je asi dobře, že :-) :-)
https://cs.wikipedia.org/wiki/Petr_Fiala
Jsem si naběhla, že ?
napsal(a):
Nevím, kdo je Fiala, ale to je asi dobře, že :-) :-) Tak máme teda rozbitý stav nouze, když vojáci jsou pryč. Divné, když nemocnice se stavěla právě pro tuhle situaci a počítalo se s vojáky. Co je na Mali zajímavého? To bude další země, kam celý svět přišel nezištně pomoct a náhodou se tam bojovalo o 50 let déle než kdyby se do toho nikdo nepletl? Já nevim, vymýšlím si, ale většinou se sleduje trochu jiný cíl.
Mělo by tam být 120 vojáků.. jestli je to polovina našeho vojska, tak jo, jsme v pytli :-)
Nepřijelo na výpomoc 300 doktorů (zdravotníků) z Emeriky?
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Zeptala jste se za mě. On to má neverend složité.
Ale jestli prožil emigraci, tak se nedivím. Jezdí sem do sousedství hoch, narodil se a vyrostl v cizině, přesídlil do ČR a tak nějak neví čí je. Má s tím docela problém, je vykořeněný ve své rodné i tady. Vlastně neví, kde je doma. A to tady má velmi pěkné nemovité zázemí i zaměstnání.
Pro mě byl návrat do Čech docela šok.😐 Pamatoval jsem vše před rokem 89 a mnoho se toho změnilo. Podle mě k horšímu. Myslím ohledně mezilidských vztahů a celkem takové to napětí ve společnosti. Předstírat že jsou lidé spokojení jim moc nejde.😀 Dříve i v těch panelácích se lidé znali a zdravili se.. Dnes? Vím od známé co k ní jezdím občas na pokec. Jak se dnes lidi k sobě chovají je nesrovnatelné s dobou před rokem 89. Neberte to jako kritiku, je to můj názor a ten prostě takový je a už asi zůstane. 🙂 Joo už jsou v obchodech pomeranče a banány..😀 Sice hnusný, ale jsou.😀

napsal(a):
Teď jsem mluvila se známou, smolí cca 30 slovních hodnocení deváťákům. Je z toho na palici.
Vnučky mají slovní hodnocení pravidelně už několik let.
Smolím v práci slovní hodnocení na důchodce denně tj tak 10 lidí (co dělali, jak jedli, chovali se) , měsíčně a roční velké celkové hodnocení - 3 stálí klienti, sestavujeme individuální plány a plány péče . sociální služby je strašná byrokracie a vždy říkám, sednout si k papírům je jedno napití, které mohli dostat nebo obejít oddělení....
dneska mám druhou dávku, no klasika, bolí mě ruka....
megi-the-dog: A megí i pod sněhem hledá myši. Nenašla.
Konec hlášení.
nebožka mi vyhrabala v zimě krtka, heč, přežil, žížaly jsem mu nosila z hnojiště a pak jsem ho do hnojiště pustila, ať se snaží sám...srkal je jako špagety.
neverend
napsal(a):
Pro mě byl návrat do Čech docela šok.😐 Pamatoval jsem vše před rokem 89 a mnoho se toho změnilo. Podle mě k horšímu. Myslím ohledně mezilidských vztahů a celkem takové to napětí ve společnosti. Předstírat že jsou lidé spokojení jim moc nejde.😀 Dříve i v těch panelácích se lidé znali a zdravili se.. Dnes? Vím od známé co k ní jezdím občas na pokec. Jak se dnes lidi k sobě chovají je nesrovnatelné s dobou před rokem 89. Neberte to jako kritiku, je to můj názor a ten prostě takový je a už asi zůstane. 🙂 Joo už jsou v obchodech pomeranče a banány..😀 Sice hnusný, ale jsou.😀
Achjo 😀😀 ja furt nerozumím, že jste se teda vracel.. 🙈

neverend
napsal(a):
Je to teda docela osobní, ale - v kterém roce jste emigroval a kolik vám bylo let? V kterém roce jste se vrátil? Jak jste žili v USA? Neznám lidi, kteří se vrátili, i když se jim v emigraci dařilo, a byli v produktivním věku. Někteří emigranti se vrátili, s pěkným důchodem na naše měřítko, do vlasti na dožití, zemřít doma. Ale to nebude váš případ, že.

Andrýsek3
napsal(a):
Achjo 😀😀 ja furt nerozumím, že jste se teda vracel.. 🙈
Protože život v Čechách je proti Americe procházka rajskou zahrádkou?

"Neznám lidi, kteří se vrátili, i když se jim v emigraci dařilo, a byli v produktivním věku"
Znám. Byl hodně úspěšný a přece se vrátil. Ono to tam opravdu není pro každého. Přece jen ten stesk po domově existuje ?

Já si teda z období, kdy mi bylo do deseti let, politickou situaci, chování a náladu obyvatelstva moc nepamatuji. Ale má to třeba jen ten důvod, že jsem blbá.

napsal(a):
Já si teda z období, kdy mi bylo do deseti let, politickou situaci, chování a náladu obyvatelstva moc nepamatuji. Ale má to třeba jen ten důvod, že jsem blbá.
Ale právě proto si pamatujete jen to, že vám bylo dobře. V zimě bylo víc sněhu, třešně byly červenější a léto teplejší, koupaliště krásnější.

napsal(a):
Ale právě proto si pamatujete jen to, že vám bylo dobře. V zimě bylo víc sněhu, třešně byly červenější a léto teplejší, koupaliště krásnější.
Tak minimálně víc sněhu rozhodně BYLO!

napsal(a):
Na dětství a mládí se vždycky dobře vzpomíná, protože člověk nemusel řešit to, co museli řešit dospělí. Já si třeba pamatuju, že rodiče nemohli při stavbě domku sehnat spoustu materiálu nebo to sháněli přes různé známé, ale mně to bylo jedno, já s tím starosti neměla. Pak nám pár let po nastěhování cca 10 let netekla voda, protože stávající vodovod v obci nestačil a my bydleli na kopci. Vozili nám vodu před dům v cisterně, pitná se musela shánět jinde. A nepamatuju se, že bych z toho byla nějak na nervy, prostě to tak bylo.
A sněhu bývalo opravdu víc, to zas jo.

napsal(a):
Tak minimálně víc sněhu rozhodně BYLO!
Bylo. Ono se totiž pořád tak nějak otepluje. Už od devatenáctého století. My, dříve narození si pamatujeme, kolik bylo sněhu v sedmdesátých a osmdesátých letech, moji rodiče říkají, že to nic není, ti si pamatují, kolik bylo sněhu v padesátých a šedesátých letech, jaká byla zima, mráz, jak celou zimu bruslili na řece, a pak jezdili na krách. Za mého dětství řeka ještě taky poměrně často zamrzala, ale ne každý rok tak, aby se dalo bruslit. Za dětství mých dětí (30 a 35 let) zamrzala méně často, bruslit se dalo a dá jen málokterý rok. Je to ale přirozené, že se otepluje, a fakt to není vlivem člověka. Po čase se bude zase ochlazovat. Na tyto výkyvy nemá člověk vliv, nezpůsobuje je. Ty tu byly dávno předtím, než vznikl člověk, než se narodil první dinosaurus, nebo první praryba. Byla období, kdy byla skoro celá Evropa pokrytá vrstvou ledu...
napsal(a):
Bylo. Ono se totiž pořád tak nějak otepluje. Už od devatenáctého století. My, dříve narození si pamatujeme, kolik bylo sněhu v sedmdesátých a osmdesátých letech, moji rodiče říkají, že to nic není, ti si pamatují, kolik bylo sněhu v padesátých a šedesátých letech, jaká byla zima, mráz, jak celou zimu bruslili na řece, a pak jezdili na krách. Za mého dětství řeka ještě taky poměrně často zamrzala, ale ne každý rok tak, aby se dalo bruslit. Za dětství mých dětí (30 a 35 let) zamrzala méně často, bruslit se dalo a dá jen málokterý rok. Je to ale přirozené, že se otepluje, a fakt to není vlivem člověka. Po čase se bude zase ochlazovat. Na tyto výkyvy nemá člověk vliv, nezpůsobuje je. Ty tu byly dávno předtím, než vznikl člověk, než se narodil první dinosaurus, nebo první praryba. Byla období, kdy byla skoro celá Evropa pokrytá vrstvou ledu...
Balu, akorát tehdy to trvalo statisíce let(myslím ty změny) teď je to sotva 100let.
napsal(a):
Na dětství a mládí se vždycky dobře vzpomíná, protože člověk nemusel řešit to, co museli řešit dospělí. Já si třeba pamatuju, že rodiče nemohli při stavbě domku sehnat spoustu materiálu nebo to sháněli přes různé známé, ale mně to bylo jedno, já s tím starosti neměla. Pak nám pár let po nastěhování cca 10 let netekla voda, protože stávající vodovod v obci nestačil a my bydleli na kopci. Vozili nám vodu před dům v cisterně, pitná se musela shánět jinde. A nepamatuju se, že bych z toho byla nějak na nervy, prostě to tak bylo.
A sněhu bývalo opravdu víc, to zas jo.
Jo a teď se ptám mamky: proboha, proč jste na balkon dali ty hnusné lámající se dlaždičky, vždyť ony 100% ani nejsou mrazuvzdorné!? Si blbá, copak byly nějaké mrazuvzdorné a mohla jsi si vybírat? Co přišlo, to se bralo, rozhodně jsi si nemohla vybrat, že chceš kuchyň béžovou

lesnížínka
napsal(a):
Balu, akorát tehdy to trvalo statisíce let(myslím ty změny) teď je to sotva 100let.
Jak vite, že se podobné změny v minulosti neodehrály v podobném časovém úseku?
napsal(a):
Jak vite, že se podobné změny v minulosti neodehrály v podobném časovém úseku?
Popravdě jsem to hledala, jak dlouho to celé trvalo, tedy hlavně ten náběh, rychlost náběhu mě zajímala, ale to jsem nenašla, možná někdo schopnější najde, či ví, kdo se o to zajímá. Ale podle délek trvání si nemyslím, že se to změnilo za pár let, kdežto teď jdou změny skoro po stupních ročně.

https://www.chmi.cz/files/portal/docs/meteo/ok/klimazmena/files/cc_chap04.pdf
Ale stejně je vtipná představa, že běží veverka pro oříšek, vyskočí.. a je to ledová veverka.
https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/covid-meni-chovani-psu-nekteri-se-boji-jini-utoci-40349886

napsal(a):
https://www.chmi.cz/files/portal/docs/meteo/ok/klimazmena/files/cc_chap04.pdf
Ale stejně je vtipná představa, že běží veverka pro oříšek, vyskočí.. a je to ledová veverka.
https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/covid-meni-chovani-psu-nekteri-se-boji-jini-utoci-40349886
Zrovna nás včera málem sežral jezevčík. :-))
Já už to pozoruji delší dobu, ty nervózní psy a odrostlá štěňata bez vychování, a obávám se, že hlavní kámen úrazu je, že si teď psa pořizuje každý, kdo má - s odpuštěním - do zadku díru.

napsal(a):
Zrovna nás včera málem sežral jezevčík. :-))
Já už to pozoruji delší dobu, ty nervózní psy a odrostlá štěňata bez vychování, a obávám se, že hlavní kámen úrazu je, že si teď psa pořizuje každý, kdo má - s odpuštěním - do zadku díru.
Tak nějak, covidových psů budou plné útulky, až se lidi vrátí do práce a děti do školy.
A nebo si zaplatí psího psychologa Bradáče a ten je všechny napraví :-))

napsal(a):
Tak nějak, covidových psů budou plné útulky, až se lidi vrátí do práce a děti do školy.
A nebo si zaplatí psího psychologa Bradáče a ten je všechny napraví :-))
Tak hlavně aby takoví psi byli vůbec umístitelní...

https://www.novinky.cz/zahranicni/svet/clanek/ockovat-bude-potreba-i-domaci-mazlicky-upozornuji-experti-40349474
To se stalo kdy? Megí říká, že to není pravda.

To jsou zase kecy, že si ti novináři nedají pokoj. Ale asi to dostali za úkol.

Jako majitel psa bych se začala bát...ať už to pravda je nebo není, ohledně toho nakažení covid-19 ve směru pes - člověk, tak pro některé jednoduché lidi, co navíc nemají rádi psy, jsou takové zprávy požehnáním...
aneb co bychom tak mohli ještě omezit? Nojo, vždyť lidi mají ty psy...proto se to tady tak šíří...Kafilerie, nástup!!!
Ach jo

"tak pro některé jednoduché lidi, co navíc nemají rádi psy, jsou takové zprávy požehnáním."..
Z tohohle už mám obavy dost dlouho. I v souvislosti s ptačí a prasečí....a teď člověčí.
"Tak já nemůžu do hospody a ti s čoklama můžou ven. I po devátý!" - jak kdybych je slyšela.
Navíc dobrý penězovod směrem k farm. firmám.
Kdo všechno už vakcínou od firmy AstraZeneca odmítl očkovat seniory?
Mezi prvními nedoporučil vakcínu britsko-švédské firmy pro lidi starší 65 let německý výbor pro očkování (STIKO). Tamní ministr zdravotnictví řekl, že se otázka očkování seniorů touto vakcínou bude muset ještě přezkoumat. Pro stejnou věkovou skupinu se rozhodlo tuto vakcínu nepodávat i Rakousko, Švédsko a Francie. Pro lidi nad 60 let Polsko a nad 55 let Belgie, Malta a Itálie. Švýcarský regulační úřad se pak rozhodl vakcínu nepoužívat pro nikoho.
zdroj :
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/uz-8-statu-odmita-astrazenecu-pro-starsi-proc-nekde-vadi-a-jinde-ne-140735#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=Z9w2dufosGd-202102042054&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/tanec-mezi-sankcemi-a-vakcinou-sputnik-eu-nevi-jak-se-postavit-k-rusku-140663
Všichni budou jednat o Sputniku, jen my zas budeme papežtější nežli papež. Až nám zas ujede vlak.

napsal(a):
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/tanec-mezi-sankcemi-a-vakcinou-sputnik-eu-nevi-jak-se-postavit-k-rusku-140663
Všichni budou jednat o Sputniku, jen my zas budeme papežtější nežli papež. Až nám zas ujede vlak.
Vidím to podobně.

Právě poslouchám a doporučuji. Není to jen o dětech, ale i o celé problematice covidu.
https://www.televizeseznam.cz/video/face-to-face/detem-selhava-srdce-a-dalsi-organy-s-postcovidovym-syndromem-jde-o-hodiny-varuje-predni-pediatr-64132022?dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=sznhp.vidpbox&dop_req_id=0WPjzY1GVfT-202102042147&utm_campaign=_var&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
napsal(a):
Stran mě, já bych do Sputniku nešla. Ale možná Moderna se jeví dobře...

fikovnice
napsal(a):
Stran mě, já bych do Sputniku nešla. Ale možná Moderna se jeví dobře...
Nakonec si asi nebudeme moct vybírat. Ale jen takovou poznámku : Zažila jsem dobu, kdy všechno z Ameriky, potažmo "západu" jako takového, bylo špatně, včetně amerického brouka. Teď zažívám, a v daleko větší míře, protože mediálních prostředků je daleko více, totéž na opačnou stranu. To je to "papežtější nežli papež".
A dnes je na životě nejtěžší ta lež všude okolo. Nemůžete už věřit ničemu (?) - těžké.
( Začalo to třeba tím, jak jsme náš kvalitní zbrojní průmysl a jeho trhy naservírovali.....)

napsal(a):
Nakonec si asi nebudeme moct vybírat. Ale jen takovou poznámku : Zažila jsem dobu, kdy všechno z Ameriky, potažmo "západu" jako takového, bylo špatně, včetně amerického brouka. Teď zažívám, a v daleko větší míře, protože mediálních prostředků je daleko více, totéž na opačnou stranu. To je to "papežtější nežli papež".
A dnes je na životě nejtěžší ta lež všude okolo. Nemůžete už věřit ničemu (?) - těžké.
( Začalo to třeba tím, jak jsme náš kvalitní zbrojní průmysl a jeho trhy naservírovali.....)
To byla ale za socialismu cílená komunistická masáž. Taky bych Sputnikem nechtěla být očkovaná. Víte o nějakých ruských výrobcích, které by byly lepší než ze "západu"? Možná ve zbrojním průmyslu, nevím, nemám přehled. Ale jinak?
napsal(a):
To byla ale za socialismu cílená komunistická masáž. Taky bych Sputnikem nechtěla být očkovaná. Víte o nějakých ruských výrobcích, které by byly lepší než ze "západu"? Možná ve zbrojním průmyslu, nevím, nemám přehled. Ale jinak?
Můj chlap byl v Rusku (Ukrajina) na montáži a všechno,
co tam koupil a dovezl bylo kvalitní a funguje dodnes.
Někdy to vypadalo TROCHU humpolácky, ale
perfektně to slouží. Nedávali tam ta ku.vítka.
A materiál žádnej plast.
Teď si něco koupí v Baumaxu , za 3 r. má problém
a nic na to nesežene, kdyby se ....... rozkrájel.
napsal(a):
Mají dobrou kosmetiku - možná ne lepší, ale stejnou a levnější.
I boty jsou lepší než třeba španělské a vůbec veškeré kožené výrobky od rukavic po křesla. Taky čaj, barvy a laky, jemné stroje např. do hodinek, osiva apod.
Jenže se to sem nedováží - kromě alkoholu je opravdu velký problém něco odtamtud sehnat, pokud tam nemáte známého, který Vám to přepošle.
Jinak se nenechte mýlit, ruský odborník je stejně kvalitní jako český, americký nebo třeba indický; kvality té vakcíny se neobávám (resp. obávám úplně stejně jako jiných vakcín), z čeho mám strach, jsou administrativní obstrukce a třeba i schválnosti.

Kvalita se zemí původu nemá nic moc, je to dobou. Potřebujeme všeho hodně, moderní a hned a přesně podle toho se vyrábí, pokud se vyváží, tak tím hůř.
https://www.mc-praha.cz/mcp/prehled-vakcin-proti-covid-19-mechanismy-ucinku-vyhody-a-nevyhody/
Nevím, proč mám víc věřit tomu nebo tomu, že to lépe otestoval, nemám jediný důvod.
Máme tu nějaké (teda nemáme..), každá je vhodná pro někoho jiného (protože některé věkové skupiny netestovali skoro vůbec), šlechta předbíhá, tak to dopadne tak, že staří lidé dostanou něco, co je zabije, a na mladé stejně nezůstane nic, jsem zcela bez starostí.

K přenášení viru u zvířat shrnutí:
https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/daily-life-coping/animals.html
Když použijete překladač, bude mezi průšviháři rejsek, ale není to rejsek, je to Tana obecná, o které jsem netušila, že existuje,
a laboratorní myš a slepice, kachna, prase jsou v pohodě, tzn. je mi to celé se zvířaty zcela ukradené.
Včera se z kopců začala valit voda, myši totálně vytopené baráky, zmoklé jak myši vybíhaly ven při prvním hrábnutí psa do země, no nebyl to zas takový úprk, asi jsou s vodou těžké, megí nemusela ani utíkat, ani je plácat tlapou,
jenže to nebyly myši, ale hraboši. Zakousla a nechala ležet, říkám, hele, ty to nebudeš jíst, tak rozkousala hlavu a dál nic, oni hraboši jsou asi stejně nedobří jako rejsci,
takže se nemusíme ničeho bát!
napsal(a):
Já ale nejsem "Orionko" mladá generace, která by tíhla k Americe a nějak extra šíleně nenáviděla Rusko. Jen - snad to ani neumím pořádně vysvětlit - zrovna k ruské vakcíně důvěru nemám...
Už jsem to sem kdysi psala. Když mi jako dítěti praskl slepák a rozjel se zánět pobřišnice, tak mě táta polomrtvou přivezl z Jugoslávie až do Brna, kde mi zachránili život...v podstatě 5min po dvanácté. Naši tu noc řekli ve špitále, že mě v té Jugoslávii pokousal (asi) potkan. Ihned bylo nařízeno podání antirabického séra a začít vakcinaci proti vzteklině. Ale v ČR měli tehdy jen ruskou vakcínu s mnoha NÚ. Jedno jediné balení francouzské vakcíny od firmy Mérieux bylo v celé ČR u vojáků. Jenže v Mariánských Lázních!!! Tak táta po non stop jízdě z Jugoslávie (přes Maďarsko a SR) sedl do auta a ještě tu šílenou noc tu vakcínu pro mě sehnal a přivezl... No nic, to sem opět nepatří.... Ale je možná, že z té doby je ve mně jakási nevíra či obava z ruských preparátů... V té době byl totiž na klinice očkován i chlapec pokousaný hranostajem a ten ty NÚ měl a my to viděli.

napsal(a):
A ta mediální masáž dneska je jaká?
Výrobky nevím, nekupuju ani ruské ani ty "západní". Ty "západní" jsou totiž z 90% vyrobené v Číně. A je jedno, kolik mají proužků.
Btw : Víte, že Američany dosud "vozí" na orbit ruské rakety ( zjednodušeně)?
A víte co? Stejně s dalšími a dalšími represemi se bude virus "bránit" a mutovat... Represívní opatření se mi nelíbí, s mnoha nesouhlasím, to už jsem sem také psala...
Podle mě je důležité, aby se nezahltil zdr. systém a špitály, což Blatný OPĚT prohlásil, že už se děje, a hůř než na podzim!!! Přitom hospit. je méně, snad o 1000 lidí, a to není malé číslo.
Takže můj názor je, že se necháte/necháme oočkovat a stejně to nebude fungovat proti všem zmutovaným kmenům viru, anebo jen omezeně.
Jak z toho ven, nevím! A popravdě těm nahoře nezávidím - když nebudou dělat nic, budou lidi nadávat, na represe se též nadává... Spíš nechápu, že zrovna v takovéto době má někdo potřebu vzít funkci (tím mířím na Blatného).

Rusové ví o virech dost. Kaspersky :-)
Může mi někdo říct, proč se vůbec mluví o Sputnik5, když je přece vše pod kontrolou a v pořádku a všeho máme dost?
„Já si nemyslím..."
https://ct24.ceskatelevize.cz/specialy/koronavirus/3261212-ministerstvo-radi-prerusit-ockovani-prvni-davkou-vakcin-je-malo
Jo, jeden myslel a .. spadla na něj síť a večeřel už v Kosmonosech.

O Maďarsku se poslední dobou mlčí. Jak je to tam ? Že by líp než u nás ?

napsal(a):
A ta mediální masáž dneska je jaká?
Výrobky nevím, nekupuju ani ruské ani ty "západní". Ty "západní" jsou totiž z 90% vyrobené v Číně. A je jedno, kolik mají proužků.
Btw : Víte, že Američany dosud "vozí" na orbit ruské rakety ( zjednodušeně)?
Mediální masáž ve smyslu, že je vše ruské špatné, a že dobré je jen západní? Tak taková mediální masáž tu fakt není.
V Číně, potažmo v jihovýchodní Asii, je dnes vyráběno skoro všechno, co se týká elektroniky a oblečení. A prodává se to po celém světě.
Konkurenceschopnost třeba osobních vozů vyráběných v Rusku je na západ od Ruska tristní, snad krom Lady Nivy.
K ruské vakcíně prostě důvěru nemám. K čínské také ne.

Tak jsem byla v krámě. Mám psát dál?

napsal(a):
Tak jsem byla v krámě. Mám psát dál?
Jo, pište! Zápasím s migrénou, tak ať mám aspoň nějaké rozptýlení.🤪

napsal(a):
Jo, pište! Zápasím s migrénou, tak ať mám aspoň nějaké rozptýlení.🤪
Na migrénu nesmíte číst :-)
neverend

XXX.XXX.231.71
fikovnice
napsal(a):
Hmm, titulek na iDNES:"Omezení pohybu na spadnutí"
Já mám pocit, že oni prostě vaří z vody, vymýšlejí, co ještě nevyzkoušeli... Vymahatelnost? Kontrola Policií? Ach jo, jak toto všechno dopadne...
A to se mi na koních tehdy smáli..😐 Jasně že to dopadne blbě. Celkově rozmazlená "západní" společnost neschopná si vynutit poslušnost v krizových situacích. Možná bychom na tom byli podstatně lépe pokud bychom dokázali včas přitvrdit a důrazně vyžadovat již existující nařízení. Od toho se to přeci jmenuje nouzový stav.😐 Přeneseně jsme ve válce, nepřítel je striktně disciplinovaný a do puntíku využívá naše slabiny. Lidem to jaksi ještě nedocvaklo asi, ale někteří svým chováním sami sebe umlátí do bezvědomí.😐 Zase ti slušní a disciplinovaní dostanou "po hubě" s nimi. Nejhorší že spousta těch porušování nařízení je jen kvůli zábavě.😐

napsal(a):
K přenášení viru u zvířat shrnutí:
https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/daily-life-coping/animals.html
Když použijete překladač, bude mezi průšviháři rejsek, ale není to rejsek, je to Tana obecná, o které jsem netušila, že existuje,
a laboratorní myš a slepice, kachna, prase jsou v pohodě, tzn. je mi to celé se zvířaty zcela ukradené.
Včera se z kopců začala valit voda, myši totálně vytopené baráky, zmoklé jak myši vybíhaly ven při prvním hrábnutí psa do země, no nebyl to zas takový úprk, asi jsou s vodou těžké, megí nemusela ani utíkat, ani je plácat tlapou,
jenže to nebyly myši, ale hraboši. Zakousla a nechala ležet, říkám, hele, ty to nebudeš jíst, tak rozkousala hlavu a dál nic, oni hraboši jsou asi stejně nedobří jako rejsci,
takže se nemusíme ničeho bát!
To je poloopice, ne?

napsal(a):
To je poloopice, ne?
Tree shrew. Britannica píše, že je to tak speciální veverka, že musí mít svůj Řád.
Takže i speciální veverka má řád, jen my ne.

napsal(a):
Tree shrew. Britannica píše, že je to tak speciální veverka, že musí mít svůj Řád.
Takže i speciální veverka má řád, jen my ne.
Tak jsem se začetla do Wikipedie a zjistila, že byla poloopice, pak hmyzožravec (nebo obráceně) a teď je to něco mezi primáty a hlodavci, což mi přijde docela zvláštní. Ale za pár let to bude možná zase jinak, tak na tom nesejde.

neverend
napsal(a):
A to se mi na koních tehdy smáli..😐 Jasně že to dopadne blbě. Celkově rozmazlená "západní" společnost neschopná si vynutit poslušnost v krizových situacích. Možná bychom na tom byli podstatně lépe pokud bychom dokázali včas přitvrdit a důrazně vyžadovat již existující nařízení. Od toho se to přeci jmenuje nouzový stav.😐 Přeneseně jsme ve válce, nepřítel je striktně disciplinovaný a do puntíku využívá naše slabiny. Lidem to jaksi ještě nedocvaklo asi, ale někteří svým chováním sami sebe umlátí do bezvědomí.😐 Zase ti slušní a disciplinovaní dostanou "po hubě" s nimi. Nejhorší že spousta těch porušování nařízení je jen kvůli zábavě.😐
já klidně budu dodržovat jakákoliv smysluplná nařízení, ale nemám toleranci pro hovadiny.
například takové omezení pohybu mezi kraji znamená konec naší (mojí a Nory) nejoblíbenější krátké procházky. Je to takový asi hodinový okruh. Ale z poloviny na území jiného kraje. Taky bych musela hodně opatrně chodit do nejbližšího lesa, protože tam někde je hranice krajů (zase jiného kraje :D)
a taky bych nemohla chodit do práce, takže místo toho bych jela asi na ty hory. to bych mohla.

napsal(a):
já klidně budu dodržovat jakákoliv smysluplná nařízení, ale nemám toleranci pro hovadiny.
například takové omezení pohybu mezi kraji znamená konec naší (mojí a Nory) nejoblíbenější krátké procházky. Je to takový asi hodinový okruh. Ale z poloviny na území jiného kraje. Taky bych musela hodně opatrně chodit do nejbližšího lesa, protože tam někde je hranice krajů (zase jiného kraje :D)
a taky bych nemohla chodit do práce, takže místo toho bych jela asi na ty hory. to bych mohla.
Stačí používat selský rozum a mobil nechat doma. Jestli jste nebyla na testu, tak čip zatím nemáte. Na tu procházku. Jak to bude s prací to nevím.

napsal(a):
Stačí používat selský rozum a mobil nechat doma. Jestli jste nebyla na testu, tak čip zatím nemáte. Na tu procházku. Jak to bude s prací to nevím.
mobil s sebou na procházku nosím málokdy. jde čistě o nějakou vůli dodržovat nějaká nařízení, ne o to, jestli mě někdo bude v tom lese měřit hranici toho kraje. nebude a já taky na takové případné nařízení budu zvysoka kašlat, protože je to hovadina. a tak je to se vším.
prostě beru to spíš jako symptom nelogičnosti jakýchkoliv přijatých opatření.
no a pokud bych nemohla do práce, tak bílé karpaty ještě neznám, tak by z toho byla nakonec pěkná dovolená v souladu s vládní politikou. jiným hory zakazují, mně by je v podstatě nařídili.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Nedělej blbou že si nepochopila co tím myslím.😀

"nebude a já taky na takové případné nařízení budu zvysoka kašlat, protože je to hovadina. a tak je to se vším".
Ona to zas taková hovadina není, když se podíváte na barevnost mapy. Jen nebudou vydávat sto výjinek, z nichž jedna by zněla : "Pustými lesy. kde potkáte maximlně srnku a hajného, můžete jít i přes hranici kraje". A to ještě kdyby ty jednotlivé procházky měli vyjmenovávat ! Proto několikrát zmiňovali, at lidé myslí hlavou.
Mě vadí hranice s Polskem, kdy na cestu trvající méně než 12 hodin, nepotřebujete vůbec nic. A tak se jezdí do Polska nakupovat všechno, co se u nás nesmí, také do kadeřnictví a dokonce i do tělocvičny a na tenis. Ale možná už to típli. Ještě nedávno byl Frýdlant v Č. na nejhorším stupni.

Myslete hlavou :-) Už zavřeli supermarkety a fabriky?
Byla jsem v krámě. Prodavačka roušku na krku, druhá prodavačka super moderní cosi s ventilky, vedoucí pobíhal sem a tam s rouškou napůl, nebylo tam k hnutí, řidič busu nemá plexisklo a roušku jen na nástup a pak nic
a polovina těch lidí pokašlávala a chtěli mě ušlapat!
A nedivím se, že na to kašlou. Shrňme si, co pro nás a pro to, aby se to zlepšilo, vláda udělala?

napsal(a):
Myslete hlavou :-) Už zavřeli supermarkety a fabriky?
Byla jsem v krámě. Prodavačka roušku na krku, druhá prodavačka super moderní cosi s ventilky, vedoucí pobíhal sem a tam s rouškou napůl, nebylo tam k hnutí, řidič busu nemá plexisklo a roušku jen na nástup a pak nic
a polovina těch lidí pokašlávala a chtěli mě ušlapat!
A nedivím se, že na to kašlou. Shrňme si, co pro nás a pro to, aby se to zlepšilo, vláda udělala?
A pak to nemá vypadat tak, jak to vypadá.
Jestli udělaj Prahu jako kraj, tak taky nebudu moct do práce.
Tak alespoň něco pozitivního, i když ne od nás, je to hezký
https://www.ctidoma.cz/v-obraze/pes-obesel-koronavirova-pravidla-vysmal-se-vlade-jinak-nejspis-neprezil-64055?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=I2dU3P7JMin-202102052022
Varaxi
napsal(a):
Mají dobrou kosmetiku - možná ne lepší, ale stejnou a levnější.
I boty jsou lepší než třeba španělské a vůbec veškeré kožené výrobky od rukavic po křesla. Taky čaj, barvy a laky, jemné stroje např. do hodinek, osiva apod.
Jenže se to sem nedováží - kromě alkoholu je opravdu velký problém něco odtamtud sehnat, pokud tam nemáte známého, který Vám to přepošle.
Jinak se nenechte mýlit, ruský odborník je stejně kvalitní jako český, americký nebo třeba indický; kvality té vakcíny se neobávám (resp. obávám úplně stejně jako jiných vakcín), z čeho mám strach, jsou administrativní obstrukce a třeba i schválnosti.
"Varaxi", jistě máte v mnoha věcech pravdu, ne-li ve všech .
Ale přece jen - mám pocit, že Sputnik se jako vakcína objevil první - někdy v říjnu...??? Plus mínus. Možná i dříve. Předpokládám, že v tom bylo politikum - jako téměř ve všem - a předhánění se, kdo tedy jako první přivede na trh vakcínu.
A myslím, že to testovali na menších vzorcích.
Ale přiznávám, že jsem ty vakcíny nijak detailně nesestudovávala... Asi mě víc překvapuje možný sešup Pfizeru a Astry. Pamatuji doby, kdy to byly nejrenomovanější farmaceutické firmy.
neverend
napsal(a):
Myslím, že tento víkend budou hory úplně ucpané!!! Opět jsem nesledovala, jak to tedy je...jen vím, že předpoklad někdy ráno byl, že tady to omezení má začít platit od pondělí. Pokud to tak opravdu je, nechci vidět, kolik lidí se teď na hory vydá!
neverend
napsal(a):
A kde Vy teda momentálně jste? V ČR? Nějak jsem to vlákno teď nesledovala, jestli jste to psal. Jaká je situace v USA? I pokud jste v ČR, tak máte asi větší přehled jak si vedou Amíci...? Jaká mají opatření, zahlcenost zdr. systému...? Jeden čas to tam bylo tristní a snad i nejhorší na světě - počet případů na mio. obyvatel. Jak teď?
neverend

XXX.XXX.213.247
fikovnice
napsal(a):
A kde Vy teda momentálně jste? V ČR? Nějak jsem to vlákno teď nesledovala, jestli jste to psal. Jaká je situace v USA? I pokud jste v ČR, tak máte asi větší přehled jak si vedou Amíci...? Jaká mají opatření, zahlcenost zdr. systému...? Jeden čas to tam bylo tristní a snad i nejhorší na světě - počet případů na mio. obyvatel. Jak teď?
Jsem stále v ČR a asi ještě dlouho budu.🙂 Situace v USA je taková, že vůbec nevím.😀 Ve spojení jsem jen s otcem a to víte, malé město v Nevadě si žije takovým tím svým tempem. Notabene otec je většinu času stejně v RA a tam se věnuje své práci. A popravdě se o tomhle moc nebavíme.
Dobré ránko 😜
hlášení pro ty co stále reptají.
Jak víte máme prodělaný covid, já bezpříznakově, ale manžel jako fest, dokonce jsem stála u lůžka a držela mobil v ruce, že volám rychlou. Naštěstí se podařilo, že se stoho dostal, ale a zase to ALE má doteď neskutečný záchvatovy kašel. Ano od 15. 12 se kašel a únava zlepšila o polovinu, ale stále to není dobré. Čtrnást dnů ho vyhazují k lékaři, samozřejmě jako chlap paličák neposlouchá.
Já v naprosto pořádku, to jsou ty geny maďarské😁.
Jinak já už jsem očkována ( jeden domov mi přenechal vakcínu, že jsem jejich zaměstnanec), po injekcí bolela jen jeden den ruka nic víc ani hlava.
Stále dodržujeme vše co se má.
Dája
P.s tak, že ono to zase asi není jen rýmyčka, ale pořádne kurevstvo🤫

Dája6
napsal(a):
Dobré ránko 😜
Jak víte máme prodělaný covid, já bezpříznakově, ale manžel jako fest, dokonce jsem stála u lůžka a držela mobil v ruce, že volám rychlou. Naštěstí se podařilo, že se stoho dostal, ale a zase to ALE má doteď neskutečný záchvatovy kašel. Ano od 15. 12 se kašel a únava zlepšila o polovinu, ale stále to není dobré. Čtrnást dnů ho vyhazují k lékaři, samozřejmě jako chlap paličák neposlouchá.
Jinak já už jsem očkována ( jeden domov mi přenechal vakcínu, že jsem jejich zaměstnanec), po injekcí bolela jen jeden den ruka nic víc ani hlava.
Dája
Vám gratuluji a vašemu muži přeji brzké úplné uzdravení.
U nás má covid švagr. Je mu přes šedesát, ale je v kondici, nemá nadváhu, ani vysoký tlak, ani cukrovku, jezdí na kole (závodí v seniorské kategorii) . Má už víc jak týden horečky, je slabý. Víc nevím. Neteř, jeho dcera (20 let), je zatím zdravá. Jeho žena taky, ale ta má už jednu dávku očkování v sobě cca 14 dnů, pracuje v nemocnici.

Dája6
napsal(a):
Dobré ránko 😜
Dája
No tak hurá....já mám po dědovi taky maďarské geny, takže kdyby něco, tak to bude cajk
Ohledně toho, jestli je ta či ona vakcína bezpečná a toho jak někteří říkají "nejsem pokusný králík, vakcíny nejsou dostatečně otestované" já říkám jediné...než na mě přijde řada s očkováním, tak ve světě už bude naočkováno mraky lidí, určitě v řádu milionů, takže co se toho testování týče, tak myslím, že vakcíny budou otestovány až až...
Samozřejmě tím nikoho, kdo se nechce nechat očkovat nepřesvědčuju, aby na to šel, každého věc.
Tak já ohledně vakcíny byla okamžitě přesvědčená, že budu mezi prvníma co do toho jde a to hlavně protože chodím za babička má a dědulka má a jsem zodpovědný človíček, musím je chránit.
Pokud budu jen doma, tak asi prdím na to a počkám si, ale já nemám čas na čekání 😁.
Děkuji za pohlazení na srdičku💓.
Dája
neverend
napsal(a):
Jsem stále v ČR a asi ještě dlouho budu.🙂 Situace v USA je taková, že vůbec nevím.😀 Ve spojení jsem jen s otcem a to víte, malé město v Nevadě si žije takovým tím svým tempem. Notabene otec je většinu času stejně v RA a tam se věnuje své práci. A popravdě se o tomhle moc nebavíme.
Aha, i tak díky za odpověď!
Dája6
napsal(a):
Tak já ohledně vakcíny byla okamžitě přesvědčená, že budu mezi prvníma co do toho jde a to hlavně protože chodím za babička má a dědulka má a jsem zodpovědný človíček, musím je chránit.
Pokud budu jen doma, tak asi prdím na to a počkám si, ale já nemám čas na čekání 😁.
Dája
"Dájo", i já přeji Vašemu muži, ať se z toho brzy dostane... Ale pokud to trvá již tak dlouho, možná byste jej přece jen měla přinutit jít k lékaři. Déletrvající kašel je jasnou indikací přinejmenším pro RTG plic. Vím, že teď s COVIDem je vše jinak a ani Vás nechci nijak vystrašit...ale prostě bych jej asi k dr. dotáhla jak kozu na špagátě .

Dája6
napsal(a):
Už jsem na něm vyzkoušela všechny finty a to si dnes ještě vymyslel, že zkusí ACC, jasně už jsem byla nakoupit😜
Já vím, že aspoň na ten RTG by měl zajít ať víme co a jak. No je to dubová palice, jen musím přiznat, že ani já nejsem v tomhle jiná🤫
Děkuji 👍 Dája.
Možná, že by si měl nechat předepsat antibiotika, může to být druhotná bakteriální infekce, bakteriální zánět plic ( ale nejsem doktor ). Rentgen by měl předcházet. Kašel zatěžuje bránici, srdce a pochopitelně samotné plíce.
Oslabený organismus může komplikovat jiná infekce. TBC ?
fikovnice
napsal(a):
"Dájo", i já přeji Vašemu muži, ať se z toho brzy dostane... Ale pokud to trvá již tak dlouho, možná byste jej přece jen měla přinutit jít k lékaři. Déletrvající kašel je jasnou indikací přinejmenším pro RTG plic. Vím, že teď s COVIDem je vše jinak a ani Vás nechci nijak vystrašit...ale prostě bych jej asi k dr. dotáhla jak kozu na špagátě .
Zdravím.
Co když někomu ten kašel trvá a RTG nic neukázal?
Dr. ji řekla, že má chodit víc ven.
Ona chodí, ale dobrá opravdu není.
(Mladá žena 25 roků.)
Dája6
napsal(a):
Dobré ránko 😜
Dája
Dájo, já jsem po COVIDU dušnost pociťovala ještě měsíc a půl, pak to postupně ustalo a už jsem celkem v pořádku. Když jsem se objednávala na plicní, tak mi sestra povídala, že covidové pacienty objednávají až 2–3 měsíce poté, že ta regenerace trvá dost dlouho. Tím ale nechci říct, abyste to zanedbali, naopak! Ale spíš, že je naděje, že se to spraví, jen to trvá déle. Každopádně, pokud muž kašle, pro jistotu bych ho na vyšetření poslala.
Jinak mi přijde, že u závažnosti průběhu hraje roli DNA – já skoro na máry, stejně tak moji rodiče. Můj muž to měl jen jako rýmečku (taky zahraniční geny ).
Dája6
napsal(a):
Dobré ránko 😜
Dája
Já bych ho k doktorovi donutila, on ten covid umí nehezké věci. V úterý mi zemřel taťka, týden doma s urputným kašlem, už se to lepšilo kašlal tak o polovinu méně. Večer volá matka že šel na záchod upadnul a nemůže vstát. Než jsem dojela byl mrtvý. Prý Covid mění sražlivost krve a dostal plicní embolii. Bylo mu 74, ale vitální člověk celý den se na statku nezastavil, měl zdravotní problémy, ale tvrďák a já mu nestíhala.

Moyda
napsal(a):
Já bych ho k doktorovi donutila, on ten covid umí nehezké věci. V úterý mi zemřel taťka, týden doma s urputným kašlem, už se to lepšilo kašlal tak o polovinu méně. Večer volá matka že šel na záchod upadnul a nemůže vstát. Než jsem dojela byl mrtvý. Prý Covid mění sražlivost krve a dostal plicní embolii. Bylo mu 74, ale vitální člověk celý den se na statku nezastavil, měl zdravotní problémy, ale tvrďák a já mu nestíhala.
Moydo, upřímnou soustrast. Držte se.

Moyda
napsal(a):

Dája6
napsal(a):
Už jsem na něm vyzkoušela všechny finty a to si dnes ještě vymyslel, že zkusí ACC, jasně už jsem byla nakoupit😜
Já vím, že aspoň na ten RTG by měl zajít ať víme co a jak. No je to dubová palice, jen musím přiznat, že ani já nejsem v tomhle jiná🤫
Děkuji 👍 Dája.
Zdravím a držím palce v rekonvalescenci. Konzultace s lékařem je dle mého rozhodně na místě.
Manžel i po 5 týdnech pociťuje omezení v zátěži, ačkoliv měl téměř bezpříznakový průběh (úplně bez teploty).
Moyda
napsal(a):
To je mi moc líto, držte se.
Mně zemřel kamarád 38 let. štíhlý, sportovec, nekuřák, žádné komorbidity.
Naopak druhý tlustý 55 let, vysoký tlak, nemocné srdce, cukrovka - jen rýmička. Je to pěkně zákeřný sráč ten covid.
Jinak cestování z kraje do kraje nesmysl. Od nás celé město dojíždí do práce do Prahy. Spousta lidí pracuje na směny tedy i o víkendu.
Trvalé bydliště je často "na úřadě" a přechodné žádné není nikde vyznačeno. Bez šance aby to policie kontrolovala. A stejně na to nejsou lidi.
Takže bych byla v klidu. Já nikam nechodím ani nejezdím takže je mi to fuk.
Všichni se držte a opatrujte, doba je zlá a jestli tu bude B 117 a R6 tak to bude teprve fičák :(

Viděli jste, jakého má pěkného psa? :-)
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/vlada-presvedcuje-lidi-aby-zustali-doma-havlicek-vyrazil-lokalkou-na-vylet-40350187

napsal(a):
Viděli jste, jakého má pěkného psa? :-)
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/vlada-presvedcuje-lidi-aby-zustali-doma-havlicek-vyrazil-lokalkou-na-vylet-40350187
Však venčení je povolené !
Možná říká Lokálka svému autu, je tam z něj vidět kolo. Však kdekdo má auto pojmenované.
Nevím to jistě, možná pan redaktor ano : Vedou do Černé v Pošumaví koleje?

Edit : Davy kolem něj také nevidím. Erdela má pěkného.
Dája6
napsal(a):
Dája
No je vám doufám jasný, že i jako očkovaná je můžete nakazit.
assil
napsal(a):
No je vám doufám jasný, že i jako očkovaná je můžete nakazit.
Dobré ránko 😜
vím o tom a jsem informovaná. Proto píšu, že nadále vše dodržují. Opravdu si připadám jak magor, pokud jdu ven nevlezu bez ochrany do výtahu, neprojdu barák bez ochrany a venku uvažuji jestli je v mých silách se vyhnout davu👍. Pak vidím jak lidičky nic nedodržují .
Opravdu se snažím nic nepřenášet a taky od 7měsíce mám dobrovolně dělané testy do nosu už 15x, bez testů ani krok. Vydělá jsem sama na sobě jak bych lehce zamořila celý domov aniž já bych měla ponětí, že jsem přenašeč. Proto se nechám vždy testovat a vakcínu pokaždé píchnout pokud pomůže, abychom měli jistotu.
Dája
Moyda
napsal(a):
Panebože "Moydo", vnímám Vás zde již dlouho - jako skromnou osobu, jen občas vložící nějaký příspěvek.
Prosím, přijměte moji upřímnou soustrast, cítím s Vámi!
A ano, velká řada úmrtí na COVID spadá do kategorie trombembolií. Pacienti na ARO dostávají už prakticky konvenčně antikoagulancia. Lidé propuštění domů taktéž končí přinejmenším na kys. acetylsalicylové...
Držte se, to je moc smutné!
"Pan ministr Blatný zatvrzele odmítá pomoc Německa. Ze strany Německa jde o symbol dobré vůle, přátelství a soudržnosti mezi sousedy, o symbol Evropanství. Stejně, jako pan ministr odmítá pomoc vědecké komunity, odmítá pomoc Evropy. Pane ministře, odstupte,“ apeloval imunolog Hel ve svém příspěvku.
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/epidemie-koronavirus-blatny-horejsi.A210204_140405_domaci_remy
Pokud je toto pravda, nemám slov!

fikovnice
napsal(a):
"Pan ministr Blatný zatvrzele odmítá pomoc Německa. Ze strany Německa jde o symbol dobré vůle, přátelství a soudržnosti mezi sousedy, o symbol Evropanství. Stejně, jako pan ministr odmítá pomoc vědecké komunity, odmítá pomoc Evropy. Pane ministře, odstupte,“ apeloval imunolog Hel ve svém příspěvku.
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/epidemie-koronavirus-blatny-horejsi.A210204_140405_domaci_remy
Pokud je toto pravda, nemám slov!
Jistě že je to pravda. Měli tam moc pacientů, chtěli je převézt do Německa, ale Blatný zakázal překročit hranice.
Místo toho o pár týdnu později (pozdě) vyslal kolonu sanitek a policie, aby 25 pacošů odveleli jinam.
Nutno podotknout, že vyslal "bus", který pobere 12 lidí a dalších několik vozidel, že prý se několikrát otočí. Policejní doprovod za orchestru majáčků, aby bylo vidět, že makáme.
Na 25 lidí.
Pak je zajímavý fakt, že ty nemocnice na západě (a jinde také) jsou soukromé.
A na covid lůžko jsou jiné peníze.
Německu by prej musel platit. Důvod jak kráva.
A také tam povolali zdravotní sestry do zbraně. Teda do práce. Jsem si nějak nevšimla, že máme nějaké hodnosti "sestra v záloze".
A proč máme soukromé nemocnice a čí synek ten Blatný je?
Není ten pohled černobílý, protože ministr nerozhoduje sám - je tam parta hic, opatření musí celá parta schválit. No asi ne všechna rozhodnutí. Ale nerozhoduje úplně sám.
Takže na něj nelze svést vše.
Ale to, co vypouští z huby zcela sám, to je.. to nemohu publikovat.
A že prej teď možná UŽ v březnu pustí děti do školy. Juhů. Tak hlásím, že tohle je pozdě. Děti mají deprese, jsou už rok odtržené od kolektivu, napůl či zcela ztratily návyky učební, disciplínu, jakož i 80 % vědomostí a čekají je přijímací zkoušky a maturity, když toto pololetí měla proběhnout "nalejvárna".
Tak su zvědavá, koho povolají do zbraně za 5 let při osmdesátédeváté vlně.
napsal(a):
Jistě že je to pravda. Měli tam moc pacientů, chtěli je převézt do Německa, ale Blatný zakázal překročit hranice.
Místo toho o pár týdnu později (pozdě) vyslal kolonu sanitek a policie, aby 25 pacošů odveleli jinam.
Nutno podotknout, že vyslal "bus", který pobere 12 lidí a dalších několik vozidel, že prý se několikrát otočí. Policejní doprovod za orchestru majáčků, aby bylo vidět, že makáme.
Na 25 lidí.
Pak je zajímavý fakt, že ty nemocnice na západě (a jinde také) jsou soukromé.
A na covid lůžko jsou jiné peníze.
Německu by prej musel platit. Důvod jak kráva.
A také tam povolali zdravotní sestry do zbraně. Teda do práce. Jsem si nějak nevšimla, že máme nějaké hodnosti "sestra v záloze".
A proč máme soukromé nemocnice a čí synek ten Blatný je?
Není ten pohled černobílý, protože ministr nerozhoduje sám - je tam parta hic, opatření musí celá parta schválit. No asi ne všechna rozhodnutí. Ale nerozhoduje úplně sám.
Takže na něj nelze svést vše.
Ale to, co vypouští z huby zcela sám, to je.. to nemohu publikovat.
A že prej teď možná UŽ v březnu pustí děti do školy. Juhů. Tak hlásím, že tohle je pozdě. Děti mají deprese, jsou už rok odtržené od kolektivu, napůl či zcela ztratily návyky učební, disciplínu, jakož i 80 % vědomostí a čekají je přijímací zkoušky a maturity, když toto pololetí měla proběhnout "nalejvárna".
Tak su zvědavá, koho povolají do zbraně za 5 let při osmdesátédeváté vlně.
Jo, to já o tom slavnostním převozu pacientů z Karlovarského kraje do Prahy vím.
O to víc je mi zle z odmítání nabídky pomoci Němci. Blatný mi připomíná skřeta, a vím, že se nemám obouvat do ničí vizáže, ale spíš tou svou zarputilostí, nenasloucháním druhým, prosazováním si svého a blbými kecy!!!
To, že se objevila zpráva, že Plaga chce děti od března pustit do škol...vždyť je pořád ještě začátek února - to se ještě tisíckrát přehodnotí a vyhodnotí se, že to nebude březen, nýbrž duben nebo květen nebo...nebo se to prostě celé zinvertuje - do škol se bude chodit v červenci a srpnu a zbytek roku budou děti dřepět doma!
GAELLE
napsal(a):
To je mi moc líto, držte se.
Mně zemřel kamarád 38 let. štíhlý, sportovec, nekuřák, žádné komorbidity.
Naopak druhý tlustý 55 let, vysoký tlak, nemocné srdce, cukrovka - jen rýmička. Je to pěkně zákeřný sráč ten covid.
Jinak cestování z kraje do kraje nesmysl. Od nás celé město dojíždí do práce do Prahy. Spousta lidí pracuje na směny tedy i o víkendu.
Trvalé bydliště je často "na úřadě" a přechodné žádné není nikde vyznačeno. Bez šance aby to policie kontrolovala. A stejně na to nejsou lidi.
Takže bych byla v klidu. Já nikam nechodím ani nejezdím takže je mi to fuk.
Všichni se držte a opatrujte, doba je zlá a jestli tu bude B 117 a R6 tak to bude teprve fičák :(
Nechytám se, co je B117 a R6?

fikovnice
napsal(a):
Aha, mutace. Ty už tu dle mě jsou...
Ano, jsou a ne zrovna v malé míře.
https://www.lidovky.cz/domov/imunolog-hel-britska-mutace-je-v-cesku-v-radu-desitek-procent.A210207_105109_ln_domov_libsm
„Nerad přináším špatné zprávy. Podle předběžných výsledků je incidence britské varianty v ČR v řádu několika desítek procent, v některých oblastech možná i přes 50 procent. Britská varianta viru se brzy stane v ČR dominantně přenášeným typem viru SARS-CoV-2,” napsal.

fikovnice
napsal(a):
Hmm, a Venezuela se nechala slyšet, že "ani 2.světová válka nezpůsobila to, co COVID." To jsou fakt šílené žvásty těch našich politiků. I když Venezuela je svojí moudrostí proslulá...
Tak Venezuele se to mluví. Ona 2. světová byla sice světová, ale na Americký kontinent nezasáhla. Opravte mě, jestli se mýlím.
neverend

XXX.XXX.213.247
Já si nedělal až tak moc srandu s těmi plynovými maskami.😀

Mor tam taky neměli. Ale zabil třetinu obyvatel, tak aby to zas nebylo strašení.. a španělská chřipka, která také přišla z Asie, ale to už je moc na přemýšlení.
A takhle dopadnou všichni, co mají dálkové studium!
Ale vždy může být hůř, že, Oxford Harvard Skalice.

Článek o M. jsem si přečetla celý a bylo to jinak.. prej.. velmi neslušně ji nenechal pán domluvit, výrok nebyl o utrpení a obětech, ale o ekonomice a školách..
válka a nějak se žilo
a teď je vše zastavené. A to má pravdu.
Děkuji všem za podporu. Já jenom doufám že začne fungovat nějaká kolektivní imunita, očkování nebo někdo vymyslí něco čím tu mrchu když už nevymítíme, tak aspoň trochu dostanem pod kontrolu. Tohle co se děje je strašné a když si představím, že se to tu točí pořád dokola, tak mě začínají brát mory.
Moyda
napsal(a):
Děkuji všem za podporu. Já jenom doufám že začne fungovat nějaká kolektivní imunita, očkování nebo někdo vymyslí něco čím tu mrchu když už nevymítíme, tak aspoň trochu dostanem pod kontrolu. Tohle co se děje je strašné a když si představím, že se to tu točí pořád dokola, tak mě začínají brát mory.
Jak prokázala Brazílie, kolektivní imunita bohužel nefunguje. Asi bude něco na těch posledních konspiračkách, že to někdo rozprašuje z letadel.

assil
napsal(a):
Jak prokázala Brazílie, kolektivní imunita bohužel nefunguje. Asi bude něco na těch posledních konspiračkách, že to někdo rozprašuje z letadel.
Tak o letadlech jsem ještě neslyšela. Nemáte odkaz?

napsal(a):
O letadlech nevím, ale tohle je taky výživné
https://cnn.iprima.cz/jak-sel-cas-s-vyroky-pekove-proc-se-podle-ni-nenaplnilo-ze-virus-do-vanoc-zmizi-18582
napsal(a):
To koluje v mailech mezi důchodcema, nezřídka tomu i věří, protože přece Pecková říkala, že ten virus je umělej a letadla furt lítaj.
Ale koukám, že podobné věci kolujou po netu už od jara.
https://www.forum24.cz/co-siri-retezove-maily-a-dezinformatori-zahadna-letadla-nad-evropou-kvuli-koronaviru/

A já si myslela, že to vyvolal barevný sníh. Na viry jsem tedy nekápla, ale přece jen mi vrtalo hlavou, kdeže se to vzalo. Spíš jsem podezřívala místní znečišťovače a on to byl písek ze Sahary. Jen jestli nepřiletěly viry na něm (i nebo y - je to vůbec živé? Když to nemá ani jednu buňku ? ale to by museli přiletět viři, nebo výři ?), tak to bude průšvih !
rapotacka11
napsal(a):
Ano.
Tedy podle testů.
Nemocná byla.
Nejlépe si nechat udělat v některé laboratoří test ze žilní krve na protilátky IgG.
Tam zjistíte, zda jste prodělala opravdu koronavirus. Cena cca 400 Kč. Testy nejsou přesné a můžete mít i jinou infekci. Přesně tak to bylo u mé sestry. Zabrala až antibiotika.

napsal(a):
A já si myslela, že to vyvolal barevný sníh. Na viry jsem tedy nekápla, ale přece jen mi vrtalo hlavou, kdeže se to vzalo. Spíš jsem podezřívala místní znečišťovače a on to byl písek ze Sahary. Jen jestli nepřiletěly viry na něm (i nebo y - je to vůbec živé? Když to nemá ani jednu buňku ? ale to by museli přiletět viři, nebo výři ?), tak to bude průšvih !

Dík. Takže přece jen viry přiletěly. Vlastně naštěstí nepřiletěly. Byl to jen písek. Mohlo ho být víc, máme na cestě pěknou poĺadovicu :-))
Senecur
napsal(a):
Nejlépe si nechat udělat v některé laboratoří test ze žilní krve na protilátky IgG.
Tam zjistíte, zda jste prodělala opravdu koronavirus. Cena cca 400 Kč. Testy nejsou přesné a můžete mít i jinou infekci. Přesně tak to bylo u mé sestry. Zabrala až antibiotika.
Ta cena asi jak kde, brácha byl za 700 Kč a já když se pídila u nás, tak cena 1200 Kč. Takže nic levnýho.

Neskonci to nikdy, pokud budou lidi hledat zachranu a reseni u vlad.

Co si myslíte o tom, co tvrdí Peková?
https://cnn.iprima.cz/vakcina-nemusi-fungovat-nevime-co-udela-za-deset-let-ockovat-se-nenecham-rekla-pekova-18566?fbclid=IwAR2B-OQ0uex1NacALwQLvOO5ng08dZsSKfRAUHwrjE0K46U9yTl90STVFMY
Netuším, jestli už to tady někde není, nestíhám sledovat.
assil
napsal(a):
Ta cena asi jak kde, brácha byl za 700 Kč a já když se pídila u nás, tak cena 1200 Kč. Takže nic levnýho.
Třeba zrovna Synlab.cz má laboratoře po celé republice. A IGG test stačí na to, aby jste zjistila, zda jste měla Covid. Zkopírováno z jejich stránek.
Co test odhalí?
Test může na základě měření výskytu protilátek IgA, IgM a IgG v krvi zjistit, jestli jste v minulosti přišli s virem do kontaktu, případně jestli u vás aktuálně probíhá infekce. Aktuálně probíhající infekci odhalí přítomnost protilátek IgA (5. den od nákazy) nebo IgM (8. den od nákazy).
Objevení protilátek IgG poukazuje spíše na dříve prodělanou infekci.
Test na protilátky je určen pouze pro samoplátce.
Kdy se nechat testovat?
Test lze provést kdykoli s výjimkou případů, kdy se u pacienta vyskytují příznaky (např. horečka, chřipkový syndrom, kašel, sípání atd.). V takovém případě je vhodné testování pomocí stěru (PCR) a doporučujeme vám, abyste svou situaci konzultovali s ošetřujícím lékařem.
Jaké varianty testů nabízíme?
Kompletní varianta testu zachytí celý cyklus nemoci.Vyšetření Cena
Kompletní (zjištění protilátek IgA, IgG a IgM) 1 290 Kč
Základní (zjištění protilátek IgG a IgM) 860 Kč
IgA samostatně 430 Kč
IgG samostatně 430 Kč
Vystavení certifikátu 100 Kč
U nás laboratoř Michem.cz, dělá IGG i s certifikátem za 400 Kč.
napsal(a):
Co si myslíte o tom, co tvrdí Peková?
https://cnn.iprima.cz/vakcina-nemusi-fungovat-nevime-co-udela-za-deset-let-ockovat-se-nenecham-rekla-pekova-18566?fbclid=IwAR2B-OQ0uex1NacALwQLvOO5ng08dZsSKfRAUHwrjE0K46U9yTl90STVFMY
Netuším, jestli už to tady někde není, nestíhám sledovat.
Co se týče vakcíny, mluví mi z duše. Přesně vyjádřila moje obavy.
Stále dokola se přetřásají krátkodobé vedlejší účinky - bolest v místě vpichu, únava, bolesti hlavy, apod....to by bylo to poslední, co by mě trápilo.
Už od začátku mám strach z nežádoucích účinků v horizontu let - z autoimunit, či z toho, že v tom bude nějaký zásadní error, se kterým se nepočítalo - buňky se zblázní a budou reagovat neadekvátně nebo tělo ty buňky nějak neadekvátně vyhodnotí- a zastavit ani vrátit zpět to nepůjde.
napsal(a):
Článek o M. jsem si přečetla celý a bylo to jinak.. prej.. velmi neslušně ji nenechal pán domluvit, výrok nebyl o utrpení a obětech, ale o ekonomice a školách..
válka a nějak se žilo
a teď je vše zastavené. A to má pravdu.
...přesto se omluvila...
2.světovou si do úst prostě brát neměla - můj názor.
Jinak, ne, že bych s tím, že je téměř vše teď zastavené, souhlasila.
Senecur
napsal(a):
Ani to není úplně stoprocentní. Vím o dvou případech s jasně prodělaným COVIDem a protilátky nula nula prd. Navíc ta paní od "Rapotačky" už má nějakou dobu po prodělané infekci. Info o tom, jak dlouho pll. "drží" se různí - někdy se uvádí, že jsou přítomny jen třeba dva měsíce.
Terven
napsal(a):
Stále dokola se přetřásají krátkodobé vedlejší účinky - bolest v místě vpichu, únava, bolesti hlavy, apod....to by bylo to poslední, co by mě trápilo.
Už od začátku mám strach z nežádoucích účinků v horizontu let - z autoimunit, či z toho, že v tom bude nějaký zásadní error, se kterým se nepočítalo - buňky se zblázní a budou reagovat neadekvátně nebo tělo ty buňky nějak neadekvátně vyhodnotí- a zastavit ani vrátit zpět to nepůjde.
No ano...psala jsem to asi tak 500 příspěvků nazpět ;-). Chronickou toxicitu nemohli otestovat, to je jasné...a nebezpečné.

fikovnice
napsal(a):
Venezuela je přezdívka Maláčové...
Vím, ale i přesto je Venezuela na Americkém kontinentě.

Terven
napsal(a):
Co se Pekové týče : jde to, věřit ji jen napůl ? Nebo věříte i tomu, že ten virus je umělý, ať už vypuštěný úmyslně, nebo uteklý omylem ? Že ty mutace někdo vytváří, proto aby snížil počet lidí na zeměkouli ?
napsal(a):
Co se Pekové týče : jde to, věřit ji jen napůl ? Nebo věříte i tomu, že ten virus je umělý, ať už vypuštěný úmyslně, nebo uteklý omylem ? Že ty mutace někdo vytváří, proto aby snížil počet lidí na zeměkouli ?
Kdyby někdo chtěl snížit počet lidí na zeměkouli, tak by tu musel rozprášit něco jako ebolu a ne covid, na který umře možná pár zanedbatelných milionů.
napsal(a):
Netuším, proč by nebylo možné s někým souhlasit pouze v něčem. Pokud se mi líbí něčí názor, neznamená to ještě, že se s dotyčným ztotožňuju úplně ve všem.
Co se týče jejího vyjádření o původu viru, nemohu říct, že s ním nesouhlasím, spíš se k němu nevyjadřuju. Možnost, že pochází z laboratoře, tu jistě je a připustili ji i jiní odborníci.
Snižování počtu lidí na zeměkouli zní trochu fantasmagoricky, ale jiné důvody bych si představit uměla anebo to mohl být omyl.
napsal(a):
Myslím, že virus je umělý.
Když jdu prázdnou ulicí, napadá mě,
že je to snad nějaké cvičení, nácvik
- nevím čeho ....

"Netuším, proč by nebylo možné s někým souhlasit pouze v něčem. Pokud se mi líbí něčí názor, neznamená to ještě, že se s dotyčným ztotožňuju úplně ve všem."
To je samozřejmě pravda Jen nevím, jestli to platí i v případě, že jde o vědecký názor.

fikovnice
napsal(a):
Jak píšu v jiném vlákně, mám obavu, že mě čeká potřetí test na koronavir, ach jo! A po té operaci paní v Brně, co si samoodběrem poškodila nosní dutinu a začala masívně krvácet, se poprvé tak nějak bojím. I výsledku...
Nebojte se! Už dvakrát jste test absolvovala, a snad krom jistého nepohodlí a nepříjemných pocitů to nic není. Strach z výsledků chápu, ale není lepší vědět, než nevědět?

co si samoodběrem poškodila nosní dutinu a začala masívně krvácet, se poprvé tak nějak bojím. I výsledku...
Asi nebyla moc odborník. Držíme palce !

Ach jo, drž se a dej vědět, jak se to vyvíjí! Odběr je pohoda, toho se neboj, vždyť už jsi 2 zažila, tak sama víš. Ale koroňák je prevít, z toho mám respekt.
napsal(a):
Nebojte se! Už dvakrát jste test absolvovala, a snad krom jistého nepohodlí a nepříjemných pocitů to nic není. Strach z výsledků chápu, ale není lepší vědět, než nevědět?
Ano, "Balu", samozřejmě, už jsem zařídila, že dnes nebudu zkoušet... Dále jsem volala zubaři, u nějž jsem včera opět dvě h seděla v křesle, že považuji za fér jim říct, v jakém jsem stavu...
Ale doteď zkušenosti hrozné. Pán na státní lince pro COVID mluvil jako by měl 4 promile. Sehnala jsem nicméně 4 čísla na Hygienu - všechny tyto telefony jsou vyvěšené!!! Proč proboha, když tak nestíhají, neposílí aspoň tady ty telefonické služby?!? Vím o mých studentech, kteří to prý s neúspěchem nabízeli...
Moje PL mi ráno típla telefon, ač jsem jí psala, jaké mám příznaky. Pak přišla sms, ať zavolám odpoledne. Přitom vstřícnost labiny byla neskutečná, a apelovali, ať s odběrem neváhám. Ono mít celou noc 39 horečku, dusit se a mít takový kašel, až to trhá obrazně plíce, prostě indikací pro odběr je...

fikovnice
napsal(a):
Ano, "Balu", samozřejmě, už jsem zařídila, že dnes nebudu zkoušet... Dále jsem volala zubaři, u nějž jsem včera opět dvě h seděla v křesle, že považuji za fér jim říct, v jakém jsem stavu...
Ale doteď zkušenosti hrozné. Pán na státní lince pro COVID mluvil jako by měl 4 promile. Sehnala jsem nicméně 4 čísla na Hygienu - všechny tyto telefony jsou vyvěšené!!! Proč proboha, když tak nestíhají, neposílí aspoň tady ty telefonické služby?!? Vím o mých studentech, kteří to prý s neúspěchem nabízeli...
Moje PL mi ráno típla telefon, ač jsem jí psala, jaké mám příznaky. Pak přišla sms, ať zavolám odpoledne. Přitom vstřícnost labiny byla neskutečná, a apelovali, ať s odběrem neváhám. Ono mít celou noc 39 horečku, dusit se a mít takový kašel, až to trhá obrazně plíce, prostě indikací pro odběr je...

fikovnice
napsal(a):
Ale doteď zkušenosti hrozné. Pán na státní lince pro COVID mluvil jako by měl 4 promile.
Tak s tímhle člověkem jsem telefonovala taky, při naší vánoční anabázi s covidem. Tak je buď konstantně pod parou, nebo je to "bodrý strýc z Moravy", případně kombinace obojího. A tel. čísla, která mi dal k dispozici, nefungovala.
Zkus volat na některá z těchto čísel přímo na brněnskou KHS, oni tě pak mohou přepojit na kompetentní osobu . Tak jsem to udělala já a fungovalo to (aspoň tedy u nás).
https://www.khsbrno.cz/index.php?stav_menu=kontakty

fikovnice
napsal(a):
..ježíš nestraš...urcitě budeš NEGATIVNÍ

fikovnice
napsal(a):
Držte se! To jsou teda zkušenosti...
Ach jo, teď telefonát mého kamaráda a současně mého lékaře - internisty: jako vysoce riziková si mám prý ihned volat 155, přijedou zakuklenci, odvoz do špitálu dle volných míst. Tam ihned na kyslík, odběry, dle RTG srdce a plic zjistit rozsah poškození plic, nasadit kortikoidy a LMWH... Ten mi tedy dává!!! Já se celou noc snažím dát se aspoň miniaturně psychicky do kupy...a tento telefonát mě teda dorazil...
fikovnice
napsal(a):
Mám výsledek - silně pozitivní britská mutace B.1.1.7.
Je mi neskutečně zle...
Fikovnice, to mě hrozně mrzí a držte se!
Moc tu nepřispívám a nepatřím mezi místní „štamgasty“, ale protože jsem taky z Brna, nemůžu nenabídnout pomoc.
Vím, jak korona dokáže potrápit. Kdybyste potřebovala cokoli nakoupit nebo sehnat, napište mi SZ a domluvíme se. Vím, že na jídlo asi nebudete mít pomyšlení, ale kdyby Vám doma došel čaj, potřebovala jste vyzvednout léky, nebo něco pro kočičky, ráda Vám pomohu.
EDIT: Teď čtu, že se chystáte do špitálu, držím pěsti a nabídka platí!
rapotacka11
napsal(a):
Ach jo. To je tedy smůla.
Držím moc palce.
Věřím pevně, že bude llp.
Děkuji moc, milá paní M.!
Vůbec netuším, kde jsem se tou mrchou mohla nakazit...teď jsem se dívala - medián inkubační doby je 4-5 dní, tak to vypadá na páteční či čtvrteční studenty. Ach jo...
A lituji toho mého zubaře, jenže to jsem ještě byla úplně OK, když jsem u něj byla. Vše začalo v noci z po na út.
blackberry
napsal(a):
Moc tu nepřispívám a nepatřím mezi místní „štamgasty“, ale protože jsem taky z Brna, nemůžu nenabídnout pomoc.
Vím, jak korona dokáže potrápit. Kdybyste potřebovala cokoli nakoupit nebo sehnat, napište mi SZ a domluvíme se. Vím, že na jídlo asi nebudete mít pomyšlení, ale kdyby Vám doma došel čaj, potřebovala jste vyzvednout léky, nebo něco pro kočičky, ráda Vám pomohu.
Panebože, Vy jste zlatá!
Já jsem tomu mému kamarádovi řekla, že ZATÍM do špitálu nee, změnit to můžu vždy - snad.
Pokud neseženu pomoc někde zde v okolí (sousedka jedna či druhá) - na nákupy pro mě a zvířata a na léky, byla bych Vám velmi velmi vděčná!
blackberry
napsal(a):
Jinak, toto je pro mě důkaz ABSOLUTNÍ lidské soudržnosti a empatie!!!
A ne "kamarádka", která se se mnou po smrti milovaného psa odmítla sejít - vždyť já se od toho 29.1. jen trápila jeho odchodem... Dřív bych si myslela, že třeba právě ona se o mě postará ve smyslu nákupů, které nechá za dveřmi...dnes si o ní nemyslím už nic dobrého...a vlastně mě asi její existence už nezajímá.

fikovnice
napsal(a):
Jinak, toto je pro mě důkaz ABSOLUTNÍ lidské soudržnosti a empatie!!!
A ne "kamarádka", která se se mnou po smrti milovaného psa odmítla sejít - vždyť já se od toho 29.1. jen trápila jeho odchodem... Dřív bych si myslela, že třeba právě ona se o mě postará ve smyslu nákupů, které nechá za dveřmi...dnes si o ní nemyslím už nic dobrého...a vlastně mě asi její existence už nezajímá.
Držte se! Přeji brzké a úplné uzdravení.
Myslím, že od Fločka to nemáte. Odkud by to měl on?

fikovnice
napsal(a):
Je mi neskutečně zle...
Janinko je mi to strasně moc lito....drž se prosim...a kdyby cokoli, poslechni a jdi do toho špitàlu, nemá cenu riskovat, zvláště při tvém oslabení...

Také já držím palce! !
Jani držím mooc palce! .
A co se týče nakažení psem, pokud by pes měl pozitivní majitele, tak to možné je? Já se teda přiznám, že jsem takhle kamarádce brala vylítat psa, když měla kovid a byla v karanténě. Vypustila mi ho na zahradu, já si ho pustila do auta a jelo se. Pak jsem ho zase vypustila na zahradu a ona si ho vzala domů. Kovid jsem nechytla, nebo o tom nevím.

fikovnice
napsal(a):
Je mi neskutečně zle...
Ach jo! Držím palečky!

fikovnice
napsal(a):
Zcela hypoteticky: mohla jsem se nakazit od Fločka???
Stejně nejsem schopna kvůli bolestem a horečce spát, tak googlím, a u psů se píše, že nákaza je sporadická a riziko přenosu raritní...ale existuje?
Pochopila jsem, že máte lékařské vzdělání? Takže sama víte, že vyloučit se nedá nic. Ale připadá mi to velmi nepravděpodobné. Spíš bych to přičítala tomu psychickému stresu.

no, držím palce.....
u nás to proběhlo jako klasická virózka, početná vnímavá zvěř s námi sdílející domácnost se nemocně netvářila a netváří

fikovnice
napsal(a):
Zcela hypoteticky: mohla jsem se nakazit od Fločka???
Stejně nejsem schopna kvůli bolestem a horečce spát, tak googlím, a u psů se píše, že nákaza je sporadická a riziko přenosu raritní...ale existuje?
Od Fločka asi těžko, to už je dlouho, obvyklá inkubační doba je cca 4-6 dní.

marcelaamax
napsal(a):
Jani držím mooc palce! .
A co se týče nakažení psem, pokud by pes měl pozitivní majitele, tak to možné je? Já se teda přiznám, že jsem takhle kamarádce brala vylítat psa, když měla kovid a byla v karanténě. Vypustila mi ho na zahradu, já si ho pustila do auta a jelo se. Pak jsem ho zase vypustila na zahradu a ona si ho vzala domů. Kovid jsem nechytla, nebo o tom nevím.
Ano, přes psa je přenos možný (minimálně dotykem přes srst, ale byly i případy nakažených psů a koček). V případě Fikovnice už to však bylo od kontaktu dlouho.
napsal(a):
Ano, přes psa je přenos možný (minimálně dotykem přes srst, ale byly i případy nakažených psů a koček). V případě Fikovnice už to však bylo od kontaktu dlouho.
A oni mají psa doma, spí v posteli, pořád namáčknutý na nich, takže kontaktu fakt dost. Hlavně že jsme řešili dezinfekci obojku a rukou, než mi psa vypustí .

marcelaamax
napsal(a):
A oni mají psa doma, spí v posteli, pořád namáčknutý na nich, takže kontaktu fakt dost. Hlavně že jsme řešili dezinfekci obojku a rukou, než mi psa vypustí .
Tak hlavně, že to dobře dopadlo.

marcelaamax
napsal(a):
Tak hlásím, ze už to máme také v blízké rodině, dnes přišly rodičům výsledky testů, oba pozitivní 😏
Ale vaši rodče přece nejsou staří?

Nějak to vypadá, že když starci zůstanou zalezlí, virus přesídlí na další generaci :-((.
Takže asi epůjde to, co mladá a starší střední generace křičí :"Izolujte staré a nás nechte žít normálně" (včetně hospod, diskoték, bálů)........

marcelaamax
napsal(a):
Tak hlásím, ze už to máme také v blízké rodině, dnes přišly rodičům výsledky testů, oba pozitivní 😏
A jak jim je?
napsal(a):
Ale vaši rodče přece nejsou staří?
50 a 57 let....
Žije s nimi ve stejném baráku, ale odděleně, ještě babička, ta zatím dobrý, od prvních příznaků se radši nevídali.
Jinak teda u táty to vypadá zatím jako klasické nachlazení, ze začátku horečky... Máma kašel, dušnost, brutální bolesti hlavy a co je úplně nejhorší je prý neskutečná bolest v zádech, v kříži.
marcelaamax
napsal(a):
50 a 57 let....
Žije s nimi ve stejném baráku, ale odděleně, ještě babička, ta zatím dobrý, od prvních příznaků se radši nevídali.
Jinak teda u táty to vypadá zatím jako klasické nachlazení, ze začátku horečky... Máma kašel, dušnost, brutální bolesti hlavy a co je úplně nejhorší je prý neskutečná bolest v zádech, v kříži.
Tak bolesti všeho možného, ač hrozné, přebolí. Hlavně ať jim to nepostihne plíce a cévy. Pokud neberou pravidelně žádné léky, já sama bych si preventivně nasadila acylpyrin, tabletu denně.

lesnížínka
napsal(a):
Tak bolesti všeho možného, ač hrozné, přebolí. Hlavně ať jim to nepostihne plíce a cévy. Pokud neberou pravidelně žádné léky, já sama bych si preventivně nasadila acylpyrin, tabletu denně.
Půl tablety, 500mg je moc, antikolaguační účinek je do dávky 300mg denně, vím od Fikovnice.
blackberry
napsal(a):
Díky moc !!!!
Jani drž se, myslím na Tebe. Bohužel jsem 200 km daleko a nemohu nijak pomoci.
Snad se v okolí najde dobrý člověk který ti donese léky a nákup a brzy budeš fit.
Hlavně neodkládej případný nástup do nemocnice aby nebylo pozdě.
Chytré hodinky hlídají alespoň přibližně saturaci tak to sleduj.
Jinak myslím že to není ani od Fločka ani od nachlazení u auta. Spíše setkání s někým pozitivním - studenti?
Volám ale stále je obsazeno. Ozvi se prosím !!!! A drž se ! To dáš. Zvládla jsi už horší věci než je covid.

marcelaamax
napsal(a):
50 a 57 let....
I vašim rodičům budeme držet palce, ať jsou brzy fit!
napsal(a):
Půl tablety, 500mg je moc, antikolaguační účinek je do dávky 300mg denně, vím od Fikovnice.
Beru, za mých dětských let zřejmě acylpyriny 500mg nebyly, tipuju tak 200 a 100. Jóó, to si vzpomínám, teď se mi to vybavilo! Posílali nám je pak z USA příbuzní(zřejmě si mysleli, že za komančů tu nic takového nemáme ) velká balení, snad po 500ks a byly to 100mg - tehdy se přišlo na to a hlásalo, že všichni s postižením cév, by měli brát jednu denně
Ještě snad - nestíhám ani odpovídat na SZ, kolik mi jich píšete.
Tak sem písnu nějaké nové info... Večer přijede ten kamarád internista a přiveze kupu receptů, mj. na ATB (myslím, že mám nakročeno na pneumonii), nějaké na Rp. vázané vitamíny, nízkomolekulární heparin, který si budu píchat, aj.... Zítra jiní kamarádi přivezou oxygenometr a asi i nějakou malou zásobu kyslíku...
Pavli - "Gaelle" - dovolat se nemůžeš, protože mi od rána někdo volá. Mj. šéfová - též s nabídkou pomoci. I stran volby ATB, antiagregační léčby, atd. Když slyšela, co vše mám zajištěné, tak mi řekla, že víc už mi špitál asi ani nabídnout nemůže, nebude-li potřeba UPV...
Dále sousedka, že mi bude vařit a event. obstarávat nákupy...ale to už mi nabídli i jiní reální přátelé + zde "Blackberry"!
Do toho permanentní telefonáty od tety - jediné z té pseudorodiny, kdo se o mě bojí a má o mě zájem (snad ještě sestřenice).
Zatím je stav hodně nedobrý, hlavně ty šílené horečky, nepopsatelná bolest hlavy a problémy s plícemi...ale horší bývají noci - to vyletí ta horečka na 40 a nejde srazit, ničím...
lesnížínka
napsal(a):
Beru, za mých dětských let zřejmě acylpyriny 500mg nebyly, tipuju tak 200 a 100. Jóó, to si vzpomínám, teď se mi to vybavilo! Posílali nám je pak z USA příbuzní(zřejmě si mysleli, že za komančů tu nic takového nemáme ) velká balení, snad po 500ks a byly to 100mg - tehdy se přišlo na to a hlásalo, že všichni s postižením cév, by měli brát jednu denně
Ne ne, tehdy právě byl 500mg Acylpyrin. Stejně je to poměrně komické: kys. acetylsalicylovou á 500mg koupíš volně, ale á 100mg (kvůli jiné indikaci) jen na recept!

fikovnice
napsal(a):
Ještě snad - nestíhám ani odpovídat na SZ, kolik mi jich píšete.
Tak sem písnu nějaké nové info... Večer přijede ten kamarád internista a přiveze kupu receptů, mj. na ATB (myslím, že mám nakročeno na pneumonii), nějaké na Rp. vázané vitamíny, nízkomolekulární heparin, který si budu píchat, aj.... Zítra jiní kamarádi přivezou oxygenometr a asi i nějakou malou zásobu kyslíku...
Pavli - "Gaelle" - dovolat se nemůžeš, protože mi od rána někdo volá. Mj. šéfová - též s nabídkou pomoci. I stran volby ATB, antiagregační léčby, atd. Když slyšela, co vše mám zajištěné, tak mi řekla, že víc už mi špitál asi ani nabídnout nemůže, nebude-li potřeba UPV...
Dále sousedka, že mi bude vařit a event. obstarávat nákupy...ale to už mi nabídli i jiní reální přátelé + zde "Blackberry"!
Do toho permanentní telefonáty od tety - jediné z té pseudorodiny, kdo se o mě bojí a má o mě zájem (snad ještě sestřenice).
Zatím je stav hodně nedobrý, hlavně ty šílené horečky, nepopsatelná bolest hlavy a problémy s plícemi...ale horší bývají noci - to vyletí ta horečka na 40 a nejde srazit, ničím...
Děkujeme za zprávu a držíme palce!

fikovnice
napsal(a):
Dovolím si poopravit : Nejde o antikoagulační efekt, ale antiagregační, ale to není důležité. Důležitý je zavedený konsensus 100mg/den.
Nojo, vlastně 1/4 tablety, my jsme si tu půlku ještě dělili s manželem.
antikoagulační efekt, ale antiagregační Tohle si budu muset vygooglit, mám to za synonyma

marcelaamax
napsal(a):
50 a 57 let....
To jsou v mým věku, určitě to zvládnou, držím palce.
Já měla asi 2 týdny po operaci kašel, rýmu, bolest hlavy a taky šílenou bolest v kříži. Manžel mně tvrdil, že je to od dlouhého ležení v posteli. Myslíte, že jsem to taky mohla prodělat, aniž o tom vím?

fikovnice
napsal(a):
Moc děkuji, jak se na to budu cítit, písnu SZ.
Jani, myslím na tebe, ať jsi brzo v pořádku.

Fikovnice držím vám moc všechny pěsti, už aby bylo líp, zažila jste stres s psíkem a tedˇ tohle. Vy to zvládnete.

napsal(a):
Já měla asi 2 týdny po operaci kašel, rýmu, bolest hlavy a taky šílenou bolest v kříži. Manžel mně tvrdil, že je to od dlouhého ležení v posteli. Myslíte, že jsem to taky mohla prodělat, aniž o tom vím?
Teoreticky to možné je. Můžete si nechat udělat test na protilátky.

napsal(a):
Teoreticky to možné je. Můžete si nechat udělat test na protilátky.
Dělá to obvoďák, nevíte?

napsal(a):
Dělá to obvoďák, nevíte?
To nevím. Ale vím, že to dělá Synlab, mají svoji st laborek včetně odběrových míst.
napsal(a):
Nojo, vlastně 1/4 tablety, my jsme si tu půlku ještě dělili s manželem.
antikoagulační efekt, ale antiagregační Tohle si budu muset vygooglit, mám to za synonyma
Agregace se týká destiček, koagulace koagulačních faktorů v krvi. Teda píšu to jen takto zjednodušeně.
fikovnice
napsal(a):
Ali, PL to dle mě nedělá... A nevím, jak je to s proplacením pojišťovnou... Zatím je mi pořád hrozně, pokud se to zlepší, zkusím Ti to zjistit.
Mě ty testy na protilátky na covid dělala obvodní na podzim, když mě zjišťovala, proč mě strašně bolej svaly a klouby v tu dobu už 4 měsíce. To se nepotvrdilo, ale nakonec to vypadá na fibromyalgii......
Huskyjanina
napsal(a):
Mě ty testy na protilátky na covid dělala obvodní na podzim, když mě zjišťovala, proč mě strašně bolej svaly a klouby v tu dobu už 4 měsíce. To se nepotvrdilo, ale nakonec to vypadá na fibromyalgii......
Aha, tak to se omlouvám za matení. Myslela jsem, že PL to nedělají.
napsal(a):
Fikovnice držím vám moc všechny pěsti, už aby bylo líp, zažila jste stres s psíkem a tedˇ tohle. Vy to zvládnete.
Milá "Anet", já měla, dá se říct, moc hezké dětství. Pak naprosto neuvěřitelně úžasné mládí - mám pocit, že jsem zažila tolik, co jiní by nezažili třeba za 50 životů... No a pak se to začalo sypat...po všech stránkách.
Nicméně - já si říkám - je třeba vidět tu sklenici ne napůl prázdnou, ale napůl plnou a být vděčná za ty krásné roky, co jsem zažila...a snad i věřit, že to přece nemůže být už napořád jen špatné.
fikovnice
napsal(a):
Co testy na borelku? Máte je udělané?
Jo mám, dělala mi ještě i jiný různý testy a pak se začala víc vyptávat a pak mi mačkala místa na těle, který byly hrozně citlivý a přišla s touhle diagnozou. Ještě to musí potvrdit revmatolog, tam jdu teď začátkem března, ale když jsem mu popisovala příznaky, tak řekl, že to vypadá na tu fibro. No v podstatě už 10 měsíců mám furt denodenní bolesti, který se nezmenšej, ani když odpočívám. To spíš naopak, pak se nemůžu rozhýbat.
napsal(a):
I v mým věku :-) Myslím, že jste to prodělat klidně mohla. Netestovaných "covidů" budou mraky.
Milí přátelé, snad vám nebude vadit, že písnu takto do diskuze, i když řadě z vás jsem psala i soukromě - denní přísun SZ je neuvěřitelný! DĚKUJI!
No, bohužel dobré zprávy nemám - 4. den mám stále horečky mezi 39 a 40 st. C. Někteří jste mi už právě do SZ psali nějaké rady, ale napadá mě, že třeba i takto veřejně když to sem napíšu, tak třeba máte někdo něco fakt stopro osvědčeného...??? Antipyretika nezabírají a popravdě a logicky - mě ta horečka vysiluje a decimuje...
Děkuji, písnete-li své zkušenosti. Nefarmakologické postupy...anebo třeba naopak který lék vám funguje na 100%.

fikovnice
napsal(a):
Milí přátelé, snad vám nebude vadit, že písnu takto do diskuze, i když řadě z vás jsem psala i soukromě - denní přísun SZ je neuvěřitelný! DĚKUJI!
No, bohužel dobré zprávy nemám - 4. den mám stále horečky mezi 39 a 40 st. C. Někteří jste mi už právě do SZ psali nějaké rady, ale napadá mě, že třeba i takto veřejně když to sem napíšu, tak třeba máte někdo něco fakt stopro osvědčeného...??? Antipyretika nezabírají a popravdě a logicky - mě ta horečka vysiluje a decimuje...
Děkuji, písnete-li své zkušenosti. Nefarmakologické postupy...anebo třeba naopak který lék vám funguje na 100%.
..ježis celou noc a den na tebe myslim, furt načuhuju do SZ....Janinko snad ty babské octové zábaly a tvaroh na plosky nohou, ale to asi znáš.....ja byla jako dítě mucena lezenim v ledovych prostěradlech ...kamaradka do chladnějsí vody ve vaně, ale ona je taková šilena, tak nevim ...
fikovnice
napsal(a):
Obvykle moc nepřispívám, ale držím Vám palce, ať to zvládnete. Je to hrozně nevyzpytatelná potvora.
Co se horečky týče. U dětí se doporučuje vlažná (cca 36,5 stupně ) koupel a případně octové ponožky.
Ponožky se nemočí do octové vody, přes ně se natáhnou druhé teplé. Osobní zkušenost nemám, na horečky netrpím ani já ani potomek, ale v mé sociální bublině tak sráží horečky dost úspěšně. Nevidím důvod proč by to nemohlo fungovat i na dospělého.
Nicméně bych u takhle dlouho trvajících hereček asi minimálně zvážila lékařskou pomoc.

Také my jsme pro děti používali octové ponožky a zábal do studeného prostěradla.
Držím palce, ať to pomůže. Třeba proti tomu viru pomůžou i ty vysoké horečky.

Psala jsem to už do SZ, máme osvědčené toto:
Vymáchat obklad ve vlažné vodě, vyždímat a obmotat kolem zápěstí a kotníků. Ničím nepřekrývat. Po chvíli sundat, protřepnou ve vzduchu, aby se to ochlalilo a znovu obmotat. Mělo by to s teplotou pohnout dolů.
Vyšší level je vlažná sprcha, začneš na normální teplotě a postupně ubíráš na teplotě. Není třeba máčet trup (tam by to bylo hodně nepříjemné), stačí sprchovat paže a nohy, ideálně z vnitřní strany.
Kontraindikací pro obojí je ten typ horečky, kdy je horký střed těla, ale studené periferie.

Tak já u syna na vysoké horečky používala tu koupel ve vlažný vodě.
Jak měl to dětský revma, tak vysoká horečka s tou jeho nemocí to nebylo fakt dobrý a potřebovali jsme to srazit co nejrychleji.
Mě mamka balila do ledových prostěradel a to bylo děsný...i synátor říkal, že ta vana je děs, ale lepší než ten zábal.
Nejdřív jsme teda zkoušeli prášky a studené obklady hlava, kotníky, zápěstí, když to nezabralo, tak ta vana.
napsal(a):
Tak já u syna na vysoké horečky používala tu koupel ve vlažný vodě.
Jak měl to dětský revma, tak vysoká horečka s tou jeho nemocí to nebylo fakt dobrý a potřebovali jsme to srazit co nejrychleji.
Mě mamka balila do ledových prostěradel a to bylo děsný...i synátor říkal, že ta vana je děs, ale lepší než ten zábal.
Nejdřív jsme teda zkoušeli prášky a studené obklady hlava, kotníky, zápěstí, když to nezabralo, tak ta vana.
Teda já nevím...ale podle mě to nemá logiku Pokud mám horečku a ponořím se do vlažné vody, tělo se bude bránit tím, že bude ,,topit" ještě víc, ne?

fikovnice
napsal(a):
Další babská rada. Zabalit nohy do (u nás) "kyšky" - kefír, kysané mléko. Mojí mámě zachránilo nohu od amputace (komplikovaná zlomenina a vysoké horečky) potření chodidel citrónem.

lesnížínka
napsal(a):
Teda já nevím...ale podle mě to nemá logiku Pokud mám horečku a ponořím se do vlažné vody, tělo se bude bránit tím, že bude ,,topit" ještě víc, ne?
Nebude, ale odvádí se tak přebytečné teplo, které by mohlo poškodit mozek. Podobně jako při přehřátí, kdy se chladí končetiny, šíje a a tak.

lesnížínka
napsal(a):
Mám s tím taky dobrý zkušenosti, děti to i lépe snášejí, než ten zábal do studenýho mokrýho prostěradla.

lesnížínka
napsal(a):
Nevím, jak je to logicky, ale já to mám vyzkoušeno, že to funguje. Vysokou horečku se nám takhle vždycky povedlo srazit na únosnou hodnotu.

Zkuste ve vaně nebo sprše několikrát denně sprchovat si nohy od kyčlí dolů chladnější vodou, menší proud a spíš dýl.
Jestli máte termofor, naplnit studenou vodou, lehnout si na bok pod deku a vložit mezi stehna.
Na pití se mi paradoxně osvědčil horký (tedy maximální teplota, co kdo snese) silný černý čaj s citronem (spíš pro chuť, čert vem vitamíny) a cukrem.
Žádný alkohol.
Držte se, hodně zdraví přeji

Fíkovnice, v dětství mě balila maminka do mokrého prostěradla a spolehlivě mi tím teplotu srážela. To samé jsem dělala svým synům. Už dlouho jsem neměla horečku (ťuk, ťuk do dřeva), ale kdybych měla, tak tento způsob opráším.
Držte se, přeji vám, aby vám bylo co nejdřív lépe.
napsal(a):
..ježis celou noc a den na tebe myslim, furt načuhuju do SZ....Janinko snad ty babské octové zábaly a tvaroh na plosky nohou, ale to asi znáš.....ja byla jako dítě mucena lezenim v ledovych prostěradlech ...kamaradka do chladnějsí vody ve vaně, ale ona je taková šilena, tak nevim ...
Evi, další noc jako byla dnešní, už asi nedám. Dnes už horečka byla přes 40, bolest hlavy, že se mi chce skočit z okna a ty plíce :-(.
Na plosky nohou mi jako dítěti máma dávala droždí! Rozmačkané, chladné a na to ponožky...
Až/jestli budu mít dnes zase nějakou návštěvu, tak poprosím o koupi kvasnic nebo i toho tvarohu a vyzkouším.
Jinak mučení v prostěradlových zábalech jsem též zažívala....
Milí iFAUŇÁCI, ta nemoc je šíleně sviňská, u mě probíhá opravdu hrozně!
Všem přeji, ať se vám ta mrcha vyhne!!!! Jak už jsem mockrát psala, je to jak Černý Petr - i co se průběhu týká...
A na závěr - pořád mi nejde do hlavy, jak to, že naše země je na tom snad nejhůř, alespoň zde ve střední Evropě. A také, kde se pořád berou noví a noví pozitivní a nemocní. I když já se domnívám, že "normální" koronavirus jsem možná prodělala bezpříznakově a dostala mě až ta britská mrcha. A řada laboratoří nestanovuje tady ty zmutované kmeny...takže je možné, že současný opětovný nárůst jde na vrub právě B.1.1.7.
šavlozubka
napsal(a):
Obvykle moc nepřispívám, ale držím Vám palce, ať to zvládnete. Je to hrozně nevyzpytatelná potvora.
Co se horečky týče. U dětí se doporučuje vlažná (cca 36,5 stupně ) koupel a případně octové ponožky.
Ponožky se nemočí do octové vody, přes ně se natáhnou druhé teplé. Osobní zkušenost nemám, na horečky netrpím ani já ani potomek, ale v mé sociální bublině tak sráží horečky dost úspěšně. Nevidím důvod proč by to nemohlo fungovat i na dospělého.
Nicméně bych u takhle dlouho trvajících hereček asi minimálně zvážila lékařskou pomoc.
Děkuji moc za přání i rady...
Já jsem pod určitou, řekněme distanční, kontrolou lékaře - internisty. No a sestřenice mi taky denně volá a říkala, že pokud má někdo tak blbej průběh jako já, tak že musí počítat s horečkami nejméně týden... V tomto kontextu mi přijde jen 10denní izolace jako velmi krátká... A opakování PCR testu prý se nedoporučuje. Proč, to nevím. Mě by třeba zajímalo na konci té izolace, zda nejsem stále pozitivní.
napsal(a):
Také my jsme pro děti používali octové ponožky a zábal do studeného prostěradla.
Držím palce, ať to pomůže. Třeba proti tomu viru pomůžou i ty vysoké horečky.
"Orionko", už mě kontaktovala Hygiena, a když nic jiného, tak říkali, že čím těžší průběh, tím více bude protilátek a delší imunita...
Jinak samozřejmě i Vám moc díky za rady a držení palců!
napsal(a):
Vymáchat obklad ve vlažné vodě, vyždímat a obmotat kolem zápěstí a kotníků. Ničím nepřekrývat. Po chvíli sundat, protřepnou ve vzduchu, aby se to ochlalilo a znovu obmotat. Mělo by to s teplotou pohnout dolů.
Vyšší level je vlažná sprcha, začneš na normální teplotě a postupně ubíráš na teplotě. Není třeba máčet trup (tam by to bylo hodně nepříjemné), stačí sprchovat paže a nohy, ideálně z vnitřní strany.
Kontraindikací pro obojí je ten typ horečky, kdy je horký střed těla, ale studené periferie.
Irčo, já právě dle Tebe ty zábaly zápěstí, kotníků a také krkavic a krku (to jsi také radila Ty?) azkoušela večer a jak píšu výše, efekt vůbec žádný, ba naopak zatím nejhorší noc...
napsal(a):
"Kontraindikací pro obojí je ten typ horečky, kdy je horký střed těla, ale studené periferie."
No a právě k tomu jsem se večer dopracovala, tak jsem pak už ty zábaly zápěstí a kotníků nedělala...
lesnížínka
napsal(a):
Klasický prieznitz. Mokrou studenou osušku, pak na sebe igelitový pytel(my dostávámne velké na tříděný odpad, které by se daly použít ) nebo omotat smršťovačkou a minimálně jednu deku, klidně dvě. Všechno pořádně zamotat, alespoň kolem trupu a vydržet aspoň hodinu.
Rady, co je to smršťovačka?
Milí kamarádi, pročetla jsem vše, nebudu už dál odpovídat jednotlivě, ať to tu zas neplevelím...
Pořád a pořád platí, jak moc si vážím Vašich rad a toho, že na mě myslíte!
Jen ještě jedné diskutující něco písnu, snad se neurazí, to bych nechtěla. A to "Reptě": vzpomínáte si, že jste se kdysi sama označila za hyenu? Vy taková ale vůbec nejste! Když je situace vážná, umíte poradit i povzbudit. Děkuji Vám za to!
No a k té koupeli ve vlažné vodě, víte, já znám kazuistiku, kdy maminka dala takto do vany horečkující dcerku, která prodělávala chřipku. No a holčička zemřela - zástava srdce. Trochu se celkové koupele proto bojím.