Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.1.2021 17:37

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10225451009923308&id=1267215337

A pro ty, kdo nemají FB:

Podle mne je to zbytečné vzbuzování vášní. Jestli závodní jídelny uvnitř podniků normálně fungují. A jestli tahle restaurace - jídelna je uvnitř poslanecké sněmovny a je veřejnosti nepřístupná.
I když souhlasím, že by nebylo na škodu, kdyby si páni poslanci užili krapítko ulice.
Ale stejně tak by si mohli užít třeba průměrné platy. Když Benda zdůvodňoval svých několik dalších funkcí ( ve správních radách a pod. ) tím, že z poslaneckého platu rodinu neuživí. A tak bychom mohli pokračovat.

22.1.2021 17:42

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
U nas taky frci firemni jidelna. Jen je mensi vyber na odpoledni a nocni.

U nás taky, ale s omezením....je doporučováno, aby si lidi brali oběd s sebou a nebo seděli u stolu po jednom.

Ale ta poslanecká kantýna v podstatě funguje jako restaurace, může tam přijít kdokoliv.

22.1.2021 17:43

Podle mne je to zbytečné vzbuzování vášní. Jestli závodní jídelny uvnitř podniků normálně fungují. A jestli tahle restaurace - jídelna je uvnitř poslanecké sněmovny a je veřejnosti nepřístupná.
I když souhlasím, že by nebylo na škodu, kdyby si páni poslanci užili krapítko ulice.
Ale stejně tak by si mohli užít třeba průměrné platy. Když Benda zdůvodňoval svých několik dalších funkcí ( ve správních radách a pod. ) tím, že z poslaneckého platu rodinu neuživí. A tak bychom mohli pokračovat.

Je veřejnosti přístupná, úplně normálně.

Jinak o Bendovi mi ani nemluvte, nechci být sprostá. A kdo to byl, co řekl, že i kojenec chce více mléka, takže my jako poslanci chceme přidat?

22.1.2021 18:45

"Je veřejnosti přístupná, úplně normálně".

Pak by měla být zavřená.
Zase platí : Není dovoleno volovi, co je dovoleno bohovi. Bohužel.

22.1.2021 19:04
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Ale zápal plic není nemoc; je, ale v pravém smyslu slova - že chytíte nějaký bordel a 100% budete mít zápal plic, to ne. Buď to způsobila bakterie (častěji), nebo vir. Dokonce může vzniknout, když se nadýcháte něčeho fuj.
Může být i u té chřipky.

Nechápu...jak není nemoc? Zápal plic, neboli pneumonie je nemoc jako každá jiná. To by jste mohla napsat, že zánět průdušek taky není nemoc atp. Teda trochu vím, jak jste to myslela - že zápal plic se dostává, tedy dostávají hlavně ležáci, jako důsledek něčeho jiného. Ale já myslím infekční, virový zápal plic. Tady ho mělo během cca 5 let už hodně lidí, starých, mladých a vůbec ne příbuzných, takže mi neleze do hlavy kde, jak a od koho to chytají. Ale s každý pátý co s ním hodím řeč, mi řekne: no já jsem vloni měl zápal plic, ležel jsem s tím 10dní v nemocnici... A právě jsem byla už překvapená, kolik lidí to postupně mělo.

neverend

22.1.2021 19:14
neverend

XXX.XXX.213.247

lupus4 napsal(a):
https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/ucinnost-prvni-davky-vakciny-pfizer-neni-vysoka-kritizuje-izrael-pri-cekani-na-druhou-se-nakazily-tisice-lidi-40348492

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/cina-ohlasila-100-ucinnost-vakciny-coronavac-vedci-se-divi-139015

Zato Čína se zdá slaví úspěch.🙂 Pokud tomu lze věřit.

22.1.2021 19:25
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

neverend napsal(a):
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/cina-ohlasila-100-ucinnost-vakciny-coronavac-vedci-se-divi-139015

Zato Čína se zdá slaví úspěch.🙂 Pokud tomu lze věřit.

Tak měli ho tam v předstihu, měli možnost dřív ho rozebrat a bádat nad vakcínou. O to spíš, jestli jim utekl to už ji nejspíš měli i vynalezenou.

22.1.2021 19:49

lesnížínka napsal(a):
Nechápu...jak není nemoc? Zápal plic, neboli pneumonie je nemoc jako každá jiná. To by jste mohla napsat, že zánět průdušek taky není nemoc atp. Teda trochu vím, jak jste to myslela - že zápal plic se dostává, tedy dostávají hlavně ležáci, jako důsledek něčeho jiného. Ale já myslím infekční, virový zápal plic. Tady ho mělo během cca 5 let už hodně lidí, starých, mladých a vůbec ne příbuzných, takže mi neleze do hlavy kde, jak a od koho to chytají. Ale s každý pátý co s ním hodím řeč, mi řekne: no já jsem vloni měl zápal plic, ležel jsem s tím 10dní v nemocnici... A právě jsem byla už překvapená, kolik lidí to postupně mělo.

Ne, je to komplikace.. a spíše je způsoben bakterií. Infekce. O ležácích vůbec nemluvím. Říkám, že vám tam běhá nějaká infekce, nebo dýcháte nějaký bordel. Předloni jsme tady měli takovou podobnou věc, dr. na mě otestoval snad všechny léky, co měl v ordinaci, a víte co zabralo.. až když mi zakázal fyz. námahu a asi tak za tři měsíce mě kašel přešel, už po měsíci jsem neměla teploty. Bylo to chviličku před tím, než se Čína přiznala.

Streptokok, stafylokok, ale i chlamydie umí zápal plic.
Strept. způsobuje např. spálu, zánět ledvin, mandlí,... a zápal plic. Ale všichni, co obdrží streptokoka, nedostanou zápal plic. Chápete?
Samozřejmě covid, vir, i bych se vsadila, že co nás tu rozebralo před rokem, bylo tohle. Teda já si to úplně nutím do hlavy, protože mě to uklidňuje, že už to nechytím.

22.1.2021 19:55

Nechápu rozhořčenost nad malou účinností první dávky a to, že jim nedošlo, že se musí chovat opatrně, než to naběhne.
U psů všichni víme, že imunita nastupuje po určité době, kombinace se dává nadvakrát, dokud není druhá dávka, je štěně v nebezpečí!
A tady se divíme? To už se všichni zbláznili?

22.1.2021 20:02
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Ne, je to komplikace.. a spíše je způsoben bakterií. Infekce. O ležácích vůbec nemluvím. Říkám, že vám tam běhá nějaká infekce, nebo dýcháte nějaký bordel. Předloni jsme tady měli takovou podobnou věc, dr. na mě otestoval snad všechny léky, co měl v ordinaci, a víte co zabralo.. až když mi zakázal fyz. námahu a asi tak za tři měsíce mě kašel přešel, už po měsíci jsem neměla teploty. Bylo to chviličku před tím, než se Čína přiznala.

Streptokok, stafylokok, ale i chlamydie umí zápal plic.
Strept. způsobuje např. spálu, zánět ledvin, mandlí,... a zápal plic. Ale všichni, co obdrží streptokoka, nedostanou zápal plic. Chápete?
Samozřejmě covid, vir, i bych se vsadila, že co nás tu rozebralo před rokem, bylo tohle. Teda já si to úplně nutím do hlavy, protože mě to uklidňuje, že už to nechytím.

No však jo, to jsem psala, že tu běhá nějaká divná infekce zápalu plic, už asi...nejsem si jistá...6let? Tchyně byla jedna z prvních, co to měli. Do té doby jsem o nikom, kdo by měl zápal plic jen tak zničehož nic neslyšela a teď se to tu pořád motá. Tím jsem chtěla Fikovnici říct, že její příbuzný nemusí mít kombinaci první kolo covid, pak chřipka, ale teď podruhé mohl do oslabených plic chytit tady tohle.

22.1.2021 20:03

Uklízela jsem dříví.. jdu domů, zalít kafe, za patami mňoukl koček, že má hlad, otočila jsem se a shodila na něj bílý jogurt. Ten půlkilový :-) a koček je menší než čivava, nemá ani tři kila. Chudák stál jak mražený, vůbec se nehýbal, ani očima, nic, rozbila jsem mu hlavu jogurtem? Říkám si, vykoupu ho, nebo utřu ubrouskem. A pak mě osvítilo. Asi z těch hvězdiček v kůlně, když jsem hledala lopatu, strašně jsem se praštila do hlavy, o hranu trámku do čela, au, nenašla, někdo si ji asi vzal, ale .. postavila jsem kocourka na gauč k megí, přemýšlím, jestli jsem normální, že bych jí ukázala ten jogurt, ale megí to zas tak ráda nejí, ale ona "hmm jogurt, ten mám nejradši" a kocourka umyla.
A on nic, jako že normálka. Jsou praštění.

22.1.2021 20:22

lesnížínka napsal(a):

To je ale blbost. Aby si lidé v rámci vesnice předávali virus způsobující zápal plic, to by musela být kontinuální řada a museli by mít mezi sebou blízké kontakty. Ten virus by totiž jinak brzy vychcipal. Bez hostitele se víry nenamnoží a rychle hynou.

22.1.2021 20:28

Uklízela jsem dříví.. jdu domů, zalít kafe, za patami mňoukl koček, že má hlad, otočila jsem se a shodila na něj bílý jogurt. Ten půlkilový :-) a koček je menší než čivava, nemá ani tři kila. Chudák stál jak mražený, vůbec se nehýbal, ani očima, nic, rozbila jsem mu hlavu jogurtem? Říkám si, vykoupu ho, nebo utřu ubrouskem. A pak mě osvítilo. Asi z těch hvězdiček v kůlně, když jsem hledala lopatu, strašně jsem se praštila do hlavy, o hranu trámku do čela, au, nenašla, někdo si ji asi vzal, ale .. postavila jsem kocourka na gauč k megí, přemýšlím, jestli jsem normální, že bych jí ukázala ten jogurt, ale megí to zas tak ráda nejí, ale ona "hmm jogurt, ten mám nejradši" a kocourka umyla.
A on nic, jako že normálka. Jsou praštění.

No tak já teda nemám kočku, takže jogurtem nerozbíjím kočičí hlavy, ale už se mi povedlo ho taky shodit na zem a nebo se mi z linky skutálelo vejce a prd na podlahu....to jsem ani nepřemýšlela, že bych uklízela....."pesani honem k mamince a uklízet"

A myslím, že když si kocour mojí dcery lehnul do hrnce s vlažnou krémovou polévkou a ona se ho pak snažila odchytit, aby ho vykoupala....to by fakt ubrousek nespravil...tak to měla po celém bytě.
Co by v tu chvílí asi dala, kdyby jí ho umyla nějaká Megíííí

22.1.2021 20:35
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

To je ale blbost. Aby si lidé v rámci vesnice předávali virus způsobující zápal plic, to by musela být kontinuální řada a museli by mít mezi sebou blízké kontakty. Ten virus by totiž jinak brzy vychcipal. Bez hostitele se víry nenamnoží a rychle hynou.

Že virový mě napadlo v souvislosti s covidem a chřipkou a s tím, že to tady snad za chvíli budeme mít všichni. Jinak klidně může být bakteriální, vážně netuším. U nás se totiž všechno léčí ATB Já nevím, jestli kontinuální přenos...klidně, vzhledem k tomu, kolik lidí už to za těch pár let mělo. Možná to měli postupně, po 14dnech, to by se muselo nějak složitě zjišťovat, jedině snad hygiena a ti mají momentálně jiné starosti

22.1.2021 20:47
Terven

XXX.XXX.110.191

lesnížínka napsal(a):
Že virový mě napadlo v souvislosti s covidem a chřipkou a s tím, že to tady snad za chvíli budeme mít všichni. Jinak klidně může být bakteriální, vážně netuším. U nás se totiž všechno léčí ATB Já nevím, jestli kontinuální přenos...klidně, vzhledem k tomu, kolik lidí už to za těch pár let mělo. Možná to měli postupně, po 14dnech, to by se muselo nějak složitě zjišťovat, jedině snad hygiena a ti mají momentálně jiné starosti

Máte to trochu pomotaný, zápal plic se takhle nepřenáší a že by tam ta infekce kolovala už léta, to vůbec.
Není to tak, že by se mezi lidmi přenášel zápal plic. Přenáší se viry (nebo bakterie), které u někoho nezpůsobí vůbec nic, u jiného lehkou rýmu a někomu oslabenému ta rýma přejde v těžkou a postupuje níž do dýchacích cest až je z toho zápal plic. Čili je to komplikace původně banálního onemocnění.

22.1.2021 21:11
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Terven napsal(a):
Máte to trochu pomotaný, zápal plic se takhle nepřenáší a že by tam ta infekce kolovala už léta, to vůbec.
Není to tak, že by se mezi lidmi přenášel zápal plic. Přenáší se viry (nebo bakterie), které u někoho nezpůsobí vůbec nic, u jiného lehkou rýmu a někomu oslabenému ta rýma přejde v těžkou a postupuje níž do dýchacích cest až je z toho zápal plic. Čili je to komplikace původně banálního onemocnění.

Jo, tak to jsem si doteď myslela taky. Než to tady začalo chodit po lidech.

22.1.2021 21:50

lesnížínka napsal(a):
Jo, tak to jsem si doteď myslela taky. Než to tady začalo chodit po lidech.

Nééééé nechte toho! Máte tam něco (spad klidně :-)), co ty lidi spíše oslabilo.
A oni teď z toho, co by jinému zas tak moc neublížilo, mají ne jen rýmu, ne jen kašel,
ale zápal plic. Víte, plicní chlamydie se přenáší stejně jako chřipka, covid, ... kapénkami. Víc v zimě. 1) kapénky okamžitě nepadají na zem 2) lidé jsou oslabení
Stačí, že si sednou v hospodě, tam na sebe prskají, jak se překřikují, a máte to.
Hrozně jednoduché.
Ale že tam máte tolik slabých lidí.. aby to nebylo ještě něco jiného.

22.1.2021 22:02

No tak já teda nemám kočku, takže jogurtem nerozbíjím kočičí hlavy, ale už se mi povedlo ho taky shodit na zem a nebo se mi z linky skutálelo vejce a prd na podlahu....to jsem ani nepřemýšlela, že bych uklízela....."pesani honem k mamince a uklízet"

A myslím, že když si kocour mojí dcery lehnul do hrnce s vlažnou krémovou polévkou a ona se ho pak snažila odchytit, aby ho vykoupala....to by fakt ubrousek nespravil...tak to měla po celém bytě.
Co by v tu chvílí asi dala, kdyby jí ho umyla nějaká Megíííí

:-) jo, barf, z podlahy je to pravý barf :-) fůj, kočková polívka :-) vejce z podlahy ani uklidit neumím :D Myslela jsem si pár vteřin, že blázním, ale dítě mi to potvrdilo "jste všichni blbý nebo co už dneska".

22.1.2021 23:23
Terven

XXX.XXX.110.191

assil napsal(a):
No tohle není moc optimistický
https://zivotvcesku.cz/kazdy-osmy-pacient-vyleceny-z-covidu-19-nakonec-po-par-mesicich-zemre-predstavili-vedci-svou-studii/

Ten titulek je teda značně zavádějící, to by se člověk i leknul...

23.1.2021 00:05

assil napsal(a):
No tohle není moc optimistický
https://zivotvcesku.cz/kazdy-osmy-pacient-vyleceny-z-covidu-19-nakonec-po-par-mesicich-zemre-predstavili-vedci-svou-studii/

Takové věci je lepší nečíst. Dnes se vědcem může nazvat kde kdo, pak si to vypůjčí novinář anglický, upraví to k obrazu svému, potom to jiný přeloží a trochu přetvoří.....a pak se v Čechách vyděsíme.
Jako děti jsme hrávaly tichou poštu. Moc jsme se nasmály, co nakonec vylezlo z toho posledního.

23.1.2021 00:49
fikovnice

XXX.XXX.133.227

lesnížínka napsal(a):
Písnu to sem, i když je to Jani reakce na diskusi, co vedete s Dasvem vedle. O té chřipce. U nás v dědině(netuším, jestli i jinde v republice) koluje už pár let zápal plic. Znám už hodně lidí, co ho prodělali, mezi nima i moje tchýně. Teďka soused...dcera covid, žijou v jednom baráku a jeho odvezli ve vážném stavu, všichni jsme mysleli, že ho má...no prý ne, jen ,,oboustranný zápal plic". Takže...neřádí spíš tohle?

Ahoj Rady. Ono by bylo potřeba vědět, zda jde o virové nebo bakteriální zápaly plic. Ty virové umí jak koronavir, tak chřipkový vir i jiné viry. A jsou logicky hůře léčitelné...

23.1.2021 01:03
fikovnice

XXX.XXX.133.227

lesnížínka napsal(a):
No však jo, to jsem psala, že tu běhá nějaká divná infekce zápalu plic, už asi...nejsem si jistá...6let? Tchyně byla jedna z prvních, co to měli. Do té doby jsem o nikom, kdo by měl zápal plic jen tak zničehož nic neslyšela a teď se to tu pořád motá. Tím jsem chtěla Fikovnici říct, že její příbuzný nemusí mít kombinaci první kolo covid, pak chřipka, ale teď podruhé mohl do oslabených plic chytit tady tohle.

Jo, to je reakce na brachance... Těžko říct.... Zatím na další PCR test vyzván nebyl. A konečně se chová trochu zodpovědněji ke svým starým rodičům - žijí v jednom baráku, ale teď se jim prostě vyhýbá. V tom říjnu ze 4 lidí onemocněli COVIDem 3. Jenže tehdy kašlali na nějaké epidemiol. opatření a všichni se "pěkně" promořovali. Jinak ještě taková zajímavost - já když k ním přijedu, je mi ihned blbě. Mívají neskutečně přetopenej barák. Já jsem naopak zvyklá na kosu (alias samce ), bývaly doby, kdy jsem první noc na chalupě spávala v 0 - 1 st. C, na další noc jsem barák vytopila na krásných cca 13 st. C a pak už jsem se zas z víkendu vracela do Brna. Takže já mám třeba na rozdíl od nich úplně jinak nastaveno snášení tepla/chladu. A věřím, že to jejich neustálé přetápění jim /možná nepřímo/ způsobuje permanentní vracení nějakých nemocí!

23.1.2021 09:25

Přetápění a nevětrání. Navíc jestli topí pevným palivem, nebo i plynem, tak to hoření spotřebovává docela dost kyslíku a oni se taky napůl dusí. Při topení hořením v místnostech se musí větrat o to víc.

23.1.2021 10:10

A co si myslíte o tomhle?
https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/zahada-v-berchtesgadenu-okres-je-tri-mesice-v-uzavere-pocty-nakazenych-vubec-neklesaji-40348529

Pokud je tam někdo nemocný a nezůstane doma, tak nakazí ostatní. To je zákon nakažlivosti.
Uzavření má smysl, pokud jsou tam zdraví lidé. Když se budou chovat tak, aby nikoho nenakazili, aby se nenakazili, vydrží do dvou dávek, tak to bude v pohodě.
Zavřít nemocné v nějaké oblasti nemá smysl, mohli si dát práci s tím, že ty nemocné někam zamknou. Do sklepa. Dělám si legraci. Ale tak je jasné, že odněkud se to tam šíří.

23.1.2021 10:25
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Pokud je tam někdo nemocný a nezůstane doma, tak nakazí ostatní. To je zákon nakažlivosti.
Uzavření má smysl, pokud jsou tam zdraví lidé. Když se budou chovat tak, aby nikoho nenakazili, aby se nenakazili, vydrží do dvou dávek, tak to bude v pohodě.
Zavřít nemocné v nějaké oblasti nemá smysl, mohli si dát práci s tím, že ty nemocné někam zamknou. Do sklepa. Dělám si legraci. Ale tak je jasné, že odněkud se to tam šíří.

Ale má, už jsou promoření, ne? Akorát že se ukazuje, že ani promoření moc nepomáhá a nákazy se opakují.

23.1.2021 10:31

To, že se počet nakažených se skupině, podléhající tříměsíčnímu přísnému lockdownu, víceméně nemění, signalizuje v dané populaci jistý konstantní stav.
Cokoliv zavírat je pak zbytečné.
Koronaviry tu budou dál, s tím se nedá nic dělat. Je třeba je naopak vnímat jako jakékoliv jiné infekční riziko, a nikoliv kvůli nim nechat zemřít západní civilizaci.

23.1.2021 11:04

To, že se počet nakažených se skupině, podléhající tříměsíčnímu přísnému lockdownu, víceméně nemění, signalizuje v dané populaci jistý konstantní stav.
Cokoliv zavírat je pak zbytečné.
Koronaviry tu budou dál, s tím se nedá nic dělat. Je třeba je naopak vnímat jako jakékoliv jiné infekční riziko, a nikoliv kvůli nim nechat zemřít západní civilizaci.

Kdybyste se víc snažila, mohla jste být ministryní a nakoupit nám vakcíny.
Kdo je nemocný, nebo byl v kontaktu s někým takovým, má zůstat doma. A musí to platit pro všechny. Když mám v karanténě dovoleno jít si nakoupit, tak pardon, to je hloupost. Samozřejmě nevím, jak to mají jinde.
Uzavření všeho možného se mi nelíbí, pravděpodobně nedám letošek, jsou na to napojení další lidé jako dodavatelé, kurýři atp., nemáme díly, lidé se bojí, kvůli zmatkovitým rozhodnutím si myslí, že je zavřeno, když je otevřeno, a můžu říct, že se docela bojím, když přijde člověk, který sem jede padesát km a řekne - jé já si zapomněl roušku, ale já už to měl před měsícem. A tohle na mě prskne z půl metru, protože se ještě musí nahnout, aby mi to řekl.
Uzavření má smysl, pokud slouží k ochraně zdravých, a na období, kdy se čeká na vakcínu, za podmínek ale
1) nemocné v izolaci
2) podpora těch izolovaných jako nákupy, netflix zdarma
3) řádně zaplatit zavřené provozy
4) mít ty vakcíny
A s tím vším souvisí, komu jsem se čím zavázala, jestli jsem samomyslící stát, připravenost. A to jsme tu řešili před rokem, moc se nezměnilo, jen dva ministři, no a došli jsme kam?
Nevím, jak moc nebezpečná je vakcína, která, dost možná to bude podobné chřipkové, ale nějak je mi proti srsti, že bych si řekla - tak ok, umře o 15 % víc lidí než běžně, to je v pohodě, necháme to tak. Jen malá matematika - mutuje chytrák jeden, příští rok to může být o 20 % , o 40 %.. má vyšší nakažlivost.
Je potřeba s tím něco dělat. Ne, takovéhle uzavření, co se děje tady, to neřeší.
Museli bychom mít respirátory, dodržovat karanténu a rychle proočkovat. A tím rychle myslím měsíce, ne roky, jak to vypadá teď.
Ono i promoření funguje až někde na 3/4 populace a tam nejsme ani z daleka. A nebudeme. 7 milionů lidí. V roce 2028 by to mohlo být hotové. Do té doby ale budete mít roušky, zavřené obchody, malé firmy přestanou existovat, ve velkých nebudou lidé a nebude odbyt, obchod se zastaví, peníze ztratí hodnotu. Bude se šetřit. I elektřinou. Jak odstavím reaktor. Jako Homer Simpson :-)

23.1.2021 11:14

lesnížínka napsal(a):
Ale má, už jsou promoření, ne? Akorát že se ukazuje, že ani promoření moc nepomáhá a nákazy se opakují.

U nás bylo oficiálně asi 15 nakažených. Byli teda i nemocní. Ale co je zajímavé, že to byli téměř jen muži. A ty ženské, které jsou s nimi v jednom bytě, se nenakazily. A i slýchám, že někdo to měl už dvakrát (to bude třeba jen to, že virus spinkal a při nějakém oslabení nastoupil znovu), ale někdo ani jednou, i jsem slyšela o paní, která se snažila nakazit se. A nic. Je možné, že jak je ženských víc než mužů, tak vlastně promoření není možné :-)

23.1.2021 11:18

Přetápění a nevětrání. Navíc jestli topí pevným palivem, nebo i plynem, tak to hoření spotřebovává docela dost kyslíku a oni se taky napůl dusí. Při topení hořením v místnostech se musí větrat o to víc.

A také, když přikládáte, musíte vytáhnout kličku, která otevírá komín :-) :-)
To je zákon "mám kouř v kuchyni".

23.1.2021 11:56

A také, když přikládáte, musíte vytáhnout kličku, která otevírá komín :-) :-)
To je zákon "mám kouř v kuchyni".

Mám divná kamna a divný komín. Nemám kličku. Ale ani kouř v kuchyni.

23.1.2021 12:02
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

No....i na starších barákách je kotelna ve sklepě a ne kamna v kuchyni Teď už spíš mluvíme o nových, moderních krbových kamnech. Tam je nešťastná kombinace...nový dům s izolovanýma oknama a ta kamna. Ve starých barákách i s kamny v kuchyni tohle nehrozilo, ty větraly samy(baráky)

23.1.2021 12:08
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

U nás bylo oficiálně asi 15 nakažených. Byli teda i nemocní. Ale co je zajímavé, že to byli téměř jen muži. A ty ženské, které jsou s nimi v jednom bytě, se nenakazily. A i slýchám, že někdo to měl už dvakrát (to bude třeba jen to, že virus spinkal a při nějakém oslabení nastoupil znovu), ale někdo ani jednou, i jsem slyšela o paní, která se snažila nakazit se. A nic. Je možné, že jak je ženských víc než mužů, tak vlastně promoření není možné :-)

U nás tuším (počkejte kouknu) jo tak 37, chlapů určitě víc, ale tak to je všeobecně známo, že chlapi jsou křehká stvoření ale znám i hodně ženských, co to měly, většinou oba manželé, jen ženská lepší průběh. U mé sestřenky(42let) trochu těžší průběh, všechny příznaky od vysokých teplot a bolestí všeho možného. Její muž sice byl pozitivní, ale jen rýmu.

23.1.2021 12:15

lesnížínka napsal(a):
No....i na starších barákách je kotelna ve sklepě a ne kamna v kuchyni Teď už spíš mluvíme o nových, moderních krbových kamnech. Tam je nešťastná kombinace...nový dům s izolovanýma oknama a ta kamna. Ve starých barákách i s kamny v kuchyni tohle nehrozilo, ty větraly samy(baráky)

Tak když je někdo blbej :-) Pod krb vede trubka.. vede tam vzduch :-) Mám plastová okna a žádný problém. Ale zavrhla jsem polystyren. A v rohu u stropu je díra, která nevím, na co tam byla, taková užší možná na digestoř (také dobrý nápad pustit digestoř a topit v krbu :-)) třeba, ale teď v ní bydlí ptáčci. Když tu díru zacpu, ptáčci nebudou mít kde bydlet!
A kvůli viru nesmíte moc uklízet. Jako já.

23.1.2021 12:15
elisak

XXX.XXX.21.32

Tak když zatopíme v krbu, kterej teď bere vzduch z místnosti, tak větram každých 15-20 minut. Po týhle době se mi začíná motat hlava a začíná i bolet. Po vyvětrání je to zas těch 15 minut ok.
A když nad tím tak přemýšlím, tak se mi to samý děje po cca 20 minutách v roušce...

23.1.2021 12:19
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Tak když je někdo blbej :-) Pod krb vede trubka.. vede tam vzduch :-) Mám plastová okna a žádný problém. Ale zavrhla jsem polystyren. A v rohu u stropu je díra, která nevím, na co tam byla, taková užší možná na digestoř (také dobrý nápad pustit digestoř a topit v krbu :-)) třeba, ale teď v ní bydlí ptáčci. Když tu díru zacpu, ptáčci nebudou mít kde bydlet!
A kvůli viru nesmíte moc uklízet. Jako já.

Mám také krb. Nechci kecat, neb nemám, tak úplně nevím, ale pod krbová kamna přítah není.

Neregistrovaný uživatel

23.1.2021 12:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.123

Spis bakterie. U hadu mame bakterialni zapaly plic celkem bezne. Nevím proc. By to u lidi nebylo podobne. A to ze se to mota furt dokola a v jedny oblasti na to sedi celkem pekne.

23.1.2021 12:27

lesnížínka napsal(a):

Kotel na uhlí byl ve sklepě, kdo by tam lezl topit. Vyměnili jsme ho za elektrický. V místnosti máme krbová kamna, hoření se reguluje otevřením a zavřením popelníku.
Žádný kouř do místnosti nejde, komín má dobrý tah.
Větrat se musí kvůli kyslíku, který spotřebovává hoření.

23.1.2021 13:08

Nejdřív Krkonoše, pak Beskydy, teď i Krušné hory. Bacha, šíří se to!
https://www.novinky.cz/krimi/clanek/na-turu-do-krusnych-hor-si-zena-obula-sandaly-cestou-ztratila-kamaradku-40348755

23.1.2021 13:25

Nejdřív Krkonoše, pak Beskydy, teď i Krušné hory. Bacha, šíří se to!
https://www.novinky.cz/krimi/clanek/na-turu-do-krusnych-hor-si-zena-obula-sandaly-cestou-ztratila-kamaradku-40348755

Teda vážení....tak to zlatý tepláčky a tenisky, co měli ti umělci tuším, že v těch Krkonoších. Jak někdo může vyrazit v zimě do hor v sandálích, to mi hlava nebere.
To, že se holky uprostřed pustiny rozdělí, kde zabloudí, rozdělí?? Je to normální??
Jestli se holky nepohádaly, každá jinej názor kudy mají jít...."Máňo, jdeme tudy"..."Jaruno, jdi si kam chceš, já ti říkám, že je to na druhou stranu"..."Není"..."Je"..."tak čau a tady máš můj mobil, já ho potřebovat nebudu"

23.1.2021 13:29

Jéé, já se těším na chození v sandálech!
Jinak existuje určitá skupina lidí, kteří pěstují chození na boso anebo v minimalistických sandálech, dá se to i v zimě, ale musí to být poctivě a cíleně natrénované.

23.1.2021 13:29

@sardullah Třeba to bylo jako ve Svatební cestě do Jiljí. :-)

23.1.2021 13:37

Jéé, já se těším na chození v sandálech!
Jinak existuje určitá skupina lidí, kteří pěstují chození na boso anebo v minimalistických sandálech, dá se to i v zimě, ale musí to být poctivě a cíleně natrénované.

No, tak chci vidět chůzi po mém chodníčku, který se proměnil v kluziště. A jako fakt pěkné, klidně by tu mohli uspořádat MS krasobruslení :-)
V sandálech prochladnou nohy. Lidé na to nemyslí, že v čem je mi teplo teď, nemusí být za dvě hodiny. Nebo že i v zimě může mít člověk žízeň. To jsem tak včera stála na louce a přemýšlela, kde se napiju.. a kolem mě 100 km2 sněhové pláně :-)
Ale tohle je o tom, že jakmile máte mokré nohy, končíte.
A kdo umí postavit iglú? Jeden pes nám tábořil v iglú.
A jak určím světové strany a ví vůbec, odkud přišel? Napadne ho, že podél potoka po proudu se dá dojít .. tohle je ve výchově, panička měla přece ponožky s membránou, určitě ultra drahé s nějakým moderním cizím názvem a v hlavě prázdno + někdo se o mě postará.

23.1.2021 14:33

Nevím, kolik bylo hodin ( nějak jsem asi přehlídla ), když "ztracenou" turistku našli.
Vzhledem k tomu, že si kráčela po silnici, už v civilizaci, pravděpodobně tam jezdí i autobus. Tam už by se neztratila a došla by i potmě. Celou akci vyprovokovala ta mladší, protože zpanikařila. Možná ten mobil měly jen jeden a tak ho ta rozumnější přenechala té druhé. Určitě se holky pohádaly kudy odtamtud ven.
Kdybychom měli vždycky volat Horskou službu, když někde zatmíme - to bychom ji docela dost zaměstnávali. Za mlada vůbec a sem tam i dnes ke stáru.

23.1.2021 14:47

https://www.idnes.cz/jihlava/zpravy/bezec-otuzilec-svetovy-rekord-pulmaraton-mraz-bos.A210117_185739_jihlava-zpravy_indr

Ještě, že o tom nevěděla Horská služba dopředu, třeba by ho taky zachraňovali...

Megí, ten určitě měl mokré a prochladlé nohy, a právě kvůli tomu skončil už po 21 km...

Na pití vám stačí půl litru denně, a někdy ani to ne....tak zas na té 100 km2 pláni nepáchejte samou depresí sebevraždy..

Člověk si těžko představuje cokoliv, co je mimo jeho komfortní zónu, co?
Prostě to zkuste.

23.1.2021 15:18

Teda Repto :-) Dyť to trénuje dva roky. Musí, i dýchání při běhu v zimě se musí naučit. A běžel, to hlavně.
Jestli si mohu vybrat mezi boso a mokrými ponožkami, půjdu bosa. A ještě lépe běžet, indiánský běh je na to nejlepší.
S tou plání také nic, on sníh je vlastně voda, víte, to neva.

23.1.2021 15:49

Jedna z těch starých dam prý chodila do hor i v zimě v ponožkách a sandálech třicet let - myslíte, že je tedy chyba, že netrénovala jen dva roky?

Pokud se při napájení spolehnete na výrobu vody ze sněhu, zemřete zcela jistě velmi brzy a primární souvislost s danou výrobou tam bude, i kdybyste zároveň měla 2534 mutací kovidu najednou.

Vzdělání, vzdělání...že vy jste zamlada taky měla nějakou distančku?

23.1.2021 15:55

Jedna z těch starých dam prý chodila do hor i v zimě v ponožkách a sandálech třicet let - myslíte, že je tedy chyba, že netrénovala jen dva roky?

Pokud se při napájení spolehnete na výrobu vody ze sněhu, zemřete zcela jistě velmi brzy a primární souvislost s danou výrobou tam bude, i kdybyste zároveň měla 2534 mutací kovidu najednou.

Vzdělání, vzdělání...že vy jste zamlada taky měla nějakou distančku?

Ano, jsem úplně hrozně hloupá, stojím si na vedení, ale proč bych měla umřít, když sním sníh? A co to má s covidem?
Chodila 30 sezón sněhem v sandálech a ponožkách? Tak to smekám. Za 30 let se nenaučila základní pravidlo - neslézat z vyznačených cest. A na to ta distančka stačit mohla :-)

23.1.2021 16:02

Jedením sněhu potřebu tekutin nepokryjete.
A jako bonus pospějete k metabolickému rozvratu.

23.1.2021 16:06
Moyda

XXX.XXX.147.89

Nedávno jsem viděla film kde říkali že jíst sníh na žízeň je praktický smrtelné, protože v hrsti sněhu obsah vody 00 nic a navíc sníh dehydruje. Tak nevím, ale říkala to tam nějaká vysokohorska zachranařka.

23.1.2021 16:06

Pořád nechápu, bohužel. Horní vrstvu sněhu odhrnu, sníh nechám rozpustit, obsahuje cca čtvrtinu až polovinu vody, zahřeju, vypiju. Ještě lepší přes bavlnu a lepší je led.
Doufám, že opravdu někdo nebere lžičku a nebagruje jí sníh.
Já myslela, že se otrávím :-) nebo nakazím covidem.
Na obsah vody mají dokonce měřiče :-) je to podle počasí. Ale fakt jako se nesmí sníh jíst, ale pít tu vodu.

23.1.2021 16:08
Moyda

XXX.XXX.147.89

Pořád nechápu, bohužel. Horní vrstvu sněhu odhrnu, sníh nechám rozpustit, obsahuje cca čtvrtinu až polovinu vody, zahřeju, vypiju. Ještě lepší přes bavlnu a lepší je led.
Doufám, že opravdu někdo nebere lžičku a nebagruje jí sníh.
Já myslela, že se otrávím :-) nebo nakazím covidem.
Na obsah vody mají dokonce měřiče :-) je to podle počasí. Ale fakt jako se nesmí sníh jíst, ale pít tu vodu.

Pokud máte kde a v čim rozpustít.

23.1.2021 16:12

Jedením sněhu potřebu tekutin nepokryjete.
A jako bonus pospějete k metabolickému rozvratu.

Jak?

23.1.2021 16:14

Moyda napsal(a):

Předpokládám, že jsem ještě naživu a tudíž je má teplota vyšší než toho sněhu. Dá se vytrhnout vnitřek kapsy. Jestli teda nemám kraťasy bez kapes :-) Pokud mám malinké množství vody, tání tím urychlím.
A když si přiznám, že jsem trouba a neměla jsem z té cesty slézat, tak pokud možno ještě za světla na té vodě začnu pracovat. Dá se to řešit.
Mě rozčiluje, že takhle někdo vylezl na hory a zaměstnal svou hloupostí ZS. Podle mě je to ale beztak nějaká insta challenge nebo tak.

23.1.2021 16:17

Jak?

Jaké je složení vody, vzniklé rozpuštěním sněhu?

23.1.2021 16:23

Jaké je složení vody, vzniklé rozpuštěním sněhu?

Ale to je známá věc, že když mám nápad na TRVALÉ napájení vodou ze sněhu, ledu, tak musím doplnit minerály.
Ta ultra moderní voda z ledovců se jinak též nazývá demineralizovaná.

23.1.2021 16:27

Moyda napsal(a):

A taky je třeba mít energii k přechodu z pevné do kapalné fáze.

Tu, megí, v zimě na sněhové pláni 100 km2 široko daleko najdete v každé závěji, jasan, žejo?

23.1.2021 16:30

A taky je třeba mít energii k přechodu z pevné do kapalné fáze.

Tu, megí, v zimě na sněhové pláni 100 km2 široko daleko najdete v každé závěji, jasan, žejo?

Máte ruce a víc vrstev oblečení? Předpokládejme v zimě alespoň dvě vrstvy. Dál si to domyslíte, jste chytrá :)

23.1.2021 16:36

Předpokládám, že jsem ještě naživu a tudíž je má teplota vyšší než toho sněhu. Dá se vytrhnout vnitřek kapsy. Jestli teda nemám kraťasy bez kapes :-) Pokud mám malinké množství vody, tání tím urychlím.
A když si přiznám, že jsem trouba a neměla jsem z té cesty slézat, tak pokud možno ještě za světla na té vodě začnu pracovat. Dá se to řešit.
Mě rozčiluje, že takhle někdo vylezl na hory a zaměstnal svou hloupostí ZS. Podle mě je to ale beztak nějaká insta challenge nebo tak.

Podívejte se na mapu. Jediná chyba té starší byla, že od někoho nezavolala té mladší na svůj mobil, že je na silnici a míří domů.
A nejvetší chyba té mladší, že tu horskou volala. Asi už ji přece jen zábly nohy. Být já ta starší, tak jí dám na budku.
Vždycky na horách, když to vypadalo, že by o nás mohl mít někdo starost, starali jsme se, kde je telefon a volali jsme, kde jsme a že jsme v pořádku. A to v době, kdy nebyly mobily ani koronavirus.

23.1.2021 16:40

Co se sněhu týče, tak z jednodenního, dvoudenního i třídenního vaření z vody ze sněhu ještě nikdo neumřel, ani nedostal koronavirus.
A jíst sníh? Všichni jsme ho snad jako děti jedli, myslím, že ho děti i dnes jedí, stejně jako lízají rampouchy......
Ale, že by ho někdo jedl místo pití ve velkém, tak aby mu rozvrátil metabolismus......

neverend

23.1.2021 18:18
neverend

XXX.XXX.213.247

Co se sněhu týče, tak z jednodenního, dvoudenního i třídenního vaření z vody ze sněhu ještě nikdo neumřel, ani nedostal koronavirus.
A jíst sníh? Všichni jsme ho snad jako děti jedli, myslím, že ho děti i dnes jedí, stejně jako lízají rampouchy......
Ale, že by ho někdo jedl místo pití ve velkém, tak aby mu rozvrátil metabolismus......

No jeje. Celého sněhuláka.😅 Notabene v profesionálním kurzu je sníh hlavní zdroj vody. A kolik je v něm vody? To Vám můžu říct naprosto přesně. Nedávno mně došla voda na sádrování krabiček a kabelů, čili hezky ven, nacpat konev sněhem a hurá dovnitř to rozmrazit. Půl konve vody prosím.😀 Jinak Megi by určitě zemřela hned jak by jí došly piškoty. 😀 Reptu by možná sežral medvěd, protože hlavní pravidlo zní být zticha.😀

23.1.2021 19:20

neverend napsal(a):
No jeje. Celého sněhuláka.😅 Notabene v profesionálním kurzu je sníh hlavní zdroj vody. A kolik je v něm vody? To Vám můžu říct naprosto přesně. Nedávno mně došla voda na sádrování krabiček a kabelů, čili hezky ven, nacpat konev sněhem a hurá dovnitř to rozmrazit. Půl konve vody prosím.😀 Jinak Megi by určitě zemřela hned jak by jí došly piškoty. 😀 Reptu by možná sežral medvěd, protože hlavní pravidlo zní být zticha.😀

Rozpouštím sníh na zalévání. Celý kbelík sněhu, 1/2 kbelíku vody.
Co je to profesionální kurz ?

23.1.2021 19:28
lupus4

XXX.XXX.205.61

Co je to profesionální kurz

jesli to nebude jako u vojáčků "kurz přežití"

(dělali i u nás v lesích, vypustili pár slepic a starej se, včetně přesunů...)
běhali za slepicema ...jak blbouni
polovina jich zabloudila , dost sranda ...a to tam byli jen pár dní

PS. ze všech těch poznámek o zbraních, armádě, možná je to "absolvent" voj. služby

23.1.2021 19:38

Viděla jsem podobné "divadlo":
Dostali jedno syrové zmrzlé kuře na dva lidi, sebrali jim tkaničky a vypustili je v rámci nácviku přežití v zimě do lesa.

Velká legrace

neverend

23.1.2021 19:39
neverend

XXX.XXX.213.247

Rozpouštím sníh na zalévání. Celý kbelík sněhu, 1/2 kbelíku vody.
Co je to profesionální kurz ?

To je kurz jen pro profesionální výsadkáře a týká se přežití bez civilizace. Třeba jak správně "žrát" kopřivy.😂😀

23.1.2021 19:47

Když bez civilizace, tak by je tam měli vypustit nahatý, profesionály jedny, ne?

S hi-tech doplňkama je to zbabělost...

neverend

23.1.2021 19:56
neverend

XXX.XXX.213.247

Když bez civilizace, tak by je tam měli vypustit nahatý, profesionály jedny, ne?

S hi-tech doplňkama je to zbabělost...

Cílem je přežití a ne návrat do doby kamenné. 😀

23.1.2021 20:00

Ne, cílem je hrát si adventure hry za peníze daňových poplatníků.

Ale jsou i dobré zprávy než laškující vojenští "profíci":

https://tn.nova.cz/clanek/blatny-pouze-30-obeti-zabil-covid-davame-tam-i-mrtve-po-nehodach.html?utm_source=denikcz&utm_medium=external_box&utm_campaign=exchange_traffic

Tak super a hurá, a doufám, že při volbách bude vše sečteno po zásluze

.

23.1.2021 20:08

To je úžasné, jak jsou tu někteří nespokojení úplně se vším, a umí jen a jen kritizovat.

23.1.2021 20:15

Míru odlišnosti mezi 5K a 15K snad postihnete i vy, balu, nebo ne?

Z pohledu stitastiky, jak praví klasik, je to poměrně významný rozdíl, zvlášť pokud se na základě podobných čísel omezuje život 10mio.

neverend

23.1.2021 20:29
neverend

XXX.XXX.213.247

Ne, cílem je hrát si adventure hry za peníze daňových poplatníků.

Ale jsou i dobré zprávy než laškující vojenští "profíci":

https://tn.nova.cz/clanek/blatny-pouze-30-obeti-zabil-covid-davame-tam-i-mrtve-po-nehodach.html?utm_source=denikcz&utm_medium=external_box&utm_campaign=exchange_traffic

Tak super a hurá, a doufám, že při volbách bude vše sečteno po zásluze

.

Kéž by to bylo vše tak jednoduché.🙂

23.1.2021 21:20

V roce 2020 umřelo více lidí než "je běžné". Tu nálepku s covidem, na covid, nechtěl ani jeden mrtvý, ani ti, co ani nebyli nakažení. Ti lidé zemřeli. Jestli spáchali sebevraždu, protože přišli o práci a o dítě třeba, manžela, rodiče, nebo byli z toho všeho na prášky a měli autonehodu, nebo opravdu skončili v nemocnici s covidem a umřeli na JIP,....
Tohle vše prostě souvisí. Poslední zelená tabulka:
https://www.czso.cz/csu/czso/obypz_cr
Průměr za pět let před 2020 je přes 106 tisíc úmrtí.
Rok 2020 = přes 121 tisíc.
Už to vypadá jinak, co.

23.1.2021 21:44

Proč jen od 2015? To vypovídá konkrétně o čem?
Když to vezmeme od roku 2011 (102 052 mrtvých).
Tak tedy počítejme mrtvé zhruba od oka:
+ cca 2000 v rámci nárůstu počtu obyvatel ( jsme na 104 000 mrtvých cca)
+ cca 5000 prý jasný covid ( jsme na 109 000 mrtvých cca)
+ ca 10 000 mrtvých na něco - nádory, polymorbidity, nicméně pozitivní (nikoliv ale nutně skutečně nemocní covidem) na covid, do toho patří i cca 1500 z těchto 10 000, kteří prokazatalně na covid nezemřeli, ale jsou tam započítáni - viz článek v odkazu výše ( jsme na 119 000 mrtvých cca)
zbývá plus mínus 2000 mrtvých - statisticky v těchto číslech prkotina

Takže kde - a prosím konkrétně - vidíte souvislost, kterou zmiňujete?

Otázkou je těch 10 - 12 000 mrtvých nad "normu" - protože to byli lidé prokazatelně nemocní (či smrt v následku nehod či neštěstí - jasně), tak se přikláním k názoru, že zanedbání standardní (tedy jak jsme byli zvyklí) lékařské péče v průběhu jara a léta zabilo loni na podzim mnohem víc lidí než covid.

Jak to počítáte vy?

neverend

23.1.2021 21:55
neverend

XXX.XXX.213.247

U statistiky je počítání k ničemu, když neznám vstupy.🙂 Kritéria pro zařazení do kategorie známe?

23.1.2021 22:03

Tam se ale nic nepočítá. Jsou to konečná čísla všech zemřelých. Ne na co, ne kdo, ale celkový počet úmrtí.
Zanedbání péče zapříčinilo o 15 tisíc víc úmrtí? Oni doktoři stávkovali?
Proč bylo o tolik víc nehod? Sebevražd, vražd?
Tahle republika má jen deset milionů obyvatel, fakt je 15 tisíc nic, nebo to způsobili doktoři? U nás se péče neomezovala. Na seniory se dávalo pozor hodně, co tedy vězí za takovým počtem nadúmrtí? Která věková skupina to číslo tolik zvedla? Oni všichni zemřeli na zanedbané co přesně? Lidé nad 65 let. A přitom těm se věnovala největší pozornost. Není to divné? Ne, protože Repta řekla. Smutné to je. A divné.
Dohadovat se dalo, než se ta čísla ukázala černá na bílém. Podělalo se to. To je celé.

23.1.2021 22:06

neverend napsal(a):
U statistiky je počítání k ničemu, když neznám vstupy.🙂 Kritéria pro zařazení do kategorie známe?

Vy si také sedíte na vedení, neverend, nebo ve vedení a čeho?
Jednoduchá tabulka, kde jsou roky, týdny, počet za týden, rok a průměr za určité roky. Žádný výběr. Všichni občané ČR.
Tohle ani piškot nespraví. Bych nemohla být učitelka, asi bych to tloukla.

neverend

23.1.2021 22:17
neverend

XXX.XXX.213.247

Jednoduchá tabulka, kde jsou roky, týdny, počet za týden, rok a průměr za určité roky. Žádný výběr. Všichni občané ČR.

Ale,ale..😀 Tak povídejte Megi, jsou tam započítaní např. i cizinci? Je to počet obyvatel nebo občanů? Kdy byl započítán který mrtvý? Hned, či s prodlevou? Jednoduchá tabulka Megi neexistuje.😀 Tu můžete rozdělit na mnohé další a ladit výsledky skoro jak se Vám líbí.🙂

23.1.2021 22:26
Terven

XXX.XXX.110.191

U nás se péče neomezovala.

Ale omezovala - odkládaly se prevence, omezovaly ambulance, lidé byli vyzýváni, aby k lékaři chodili jen v nezbytně nutných případech.

23.1.2021 22:28

Tak ještě jednou, jednoduše a pomalu. Čísla v tabulkách nejsou z Novinek a stále se jedná o stejné vstupy.
Např.:
V České republice žilo na konci září 10 707 839 lidí. Od začátku roku (2020) přibylo 13 900 osob, a to výlučně díky migraci. Ve srovnání s rokem 2019 byl přírůstek obyvatel menší o 60 procent.
V roce 2019 přibylo 44,1 tis. lidí (tentýž důvod), zemřelo o 600 méně než předchozí rok. (ČSÚ)
Už je to trochu jasnější?

23.1.2021 22:29
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Souhlas, chtěla jsem ji taky poopravit. Všechna úmrtí, tedy všechna. V roce 2015 až 20.

23.1.2021 23:14

Terven napsal(a):

Ale omezovala - odkládaly se prevence, omezovaly ambulance, lidé byli vyzýváni, aby k lékaři chodili jen v nezbytně nutných případech.

Já myslela u nás jako u nás. Ale i tak, celkově, máte pravdu.
Jenže patnáct tisíc. Je to nějak moc.
Neříkám, že příčina je tohle nebo tamto, tohle není vina čistě jedné nemoci, ale těch, co to nechali dojít takhle daleko, to všechno.. a místo aby se po té spoušti probrali..

neverend

24.1.2021 00:30
neverend

XXX.XXX.213.247

Tak ještě jednou, jednoduše a pomalu. Čísla v tabulkách nejsou z Novinek a stále se jedná o stejné vstupy.
Např.:
V České republice žilo na konci září 10 707 839 lidí. Od začátku roku (2020) přibylo 13 900 osob, a to výlučně díky migraci. Ve srovnání s rokem 2019 byl přírůstek obyvatel menší o 60 procent.
V roce 2019 přibylo 44,1 tis. lidí (tentýž důvod), zemřelo o 600 méně než předchozí rok. (ČSÚ)
Už je to trochu jasnější?

Megi já Vám přeci nerozporuji tu jednoduchou matematiku, ale nevíte jakou metodou ta čísla vznikla jako výstup. Nevíme jestli se jedná o stejné vstupy ani metodiku výpočtu. Opravdu mi věřte, že je to statistika a ne čárkování zemřelých. Už jen počet obyvatel se dynamicky mění. Na konci září nežilo v ČR 10 707 839 lidí.🙂 Definujte konec září prosím? Chápete? Máte podklady k těm vstupům se ptám znovu? A průměrujete jednou denně či snad týdně? Nebo měsíčně? A co odchylka? Průměr je z ní kolik? Jak přesný údaj je počet obyvatel a kdy a jak často se "obnovuje"? Megi, je to stejné jako ta produktivita práce Německo vs ČR. Musíte znát metodiku a potom teprve jste schopni posoudit důvěryhodnost výsledků.

24.1.2021 09:51

U nás končí září 30.9. a pak..hned druhý den začíná říjen. To jsou věci.
https://www.czso.cz/csu/czso/obyvatelstvo_lide
Máme evidenci obyvatel. A tam je, bohužel, vše.
https://www.mvcr.cz/clanek/informacni-system-evidence-obyvatel.aspx?q=Y2hudW09Mg%3D%3D
https://www.czso.cz/documents/10180/92010922/32020319zdroje.pdf/7fac3ee0-abe4-4ca5-af7b-2df1e5eabcd9?version=1.3
Absolutní počet vs myslíme si, že poslední týden v únoru skočilo do křoví pět ohařů.

Kéž by to začátkem jara odtáhlo. Třeba jak se lidé rozmělní po chalupách, nebo bychom mohli zase vyměnit ministra, už je tam dlouho, ne, takový nezvyk.

24.1.2021 10:10
fikovnice

XXX.XXX.132.34

lesnížínka napsal(a):

No, měla bys vidět moji chalupu, když zatopím. Přes kouř není vidět. Ale praskla zadní stěna krbu...takže tam už netopím, komín je také nevyhovující - je to ten obří - metr na metr. Jde o zemědělskou usedlost z 19.stol. Bohužel jde do kytek a mně je to neskutečně líto!

24.1.2021 10:14
fikovnice

XXX.XXX.132.34

Terven napsal(a):

Bohužel, i onko prevence se odkládala - však jsem to tu psala. Paní na evidenci mi do tel. vynadala, jak to, že mám vůbec nápad přijít na mamo. Na dotaz, kdy mám přijít, mi řekla, že to netuší. A teď jsou pozastaveny zbytné výkony, např. totální náhrady kloubů. Nevím, zda v celé ČR, ale u nás ano.

24.1.2021 10:22
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

fikovnice napsal(a):
No, měla bys vidět moji chalupu, když zatopím. Přes kouř není vidět. Ale praskla zadní stěna krbu...takže tam už netopím, komín je také nevyhovující - je to ten obří - metr na metr. Jde o zemědělskou usedlost z 19.stol. Bohužel jde do kytek a mně je to neskutečně líto!

Jani, nic mi do toho není, ale proč to neprodáš? Víš, zkusit najít nějakého fandu do starých baráků, co by se zaručil třeba smlouvou, že to zrenovuje, ne to sjede buldobagrem. Kdyby to byla nějaká fajn rodina, třeba by ti tam udělali jeden pokoj, mohla by jsi jezdit dál. Nebo by jsi si tam mohla...nechat věcné břemeno, dožití. Prostě nějak by to šlo, ale nenechávala bych chalupu jen zkynožit, je to škoda.

24.1.2021 10:34
fikovnice

XXX.XXX.132.34

lesnížínka napsal(a):
Jani, nic mi do toho není, ale proč to neprodáš? Víš, zkusit najít nějakého fandu do starých baráků, co by se zaručil třeba smlouvou, že to zrenovuje, ne to sjede buldobagrem. Kdyby to byla nějaká fajn rodina, třeba by ti tam udělali jeden pokoj, mohla by jsi jezdit dál. Nebo by jsi si tam mohla...nechat věcné břemeno, dožití. Prostě nějak by to šlo, ale nenechávala bych chalupu jen zkynožit, je to škoda.

Rady, máš plnou pravdu... Pořád pro to nemůžu najít sílu. Byl to tátův život, miloval to tam a já k tomu mám stejnou citovou vazbu, ale ne síly to udržovat... Jediné, co zvládám, je nechávat za peníze prořezávat stromy a kosit trávu... Ale to, že by se mělo v baráku topit a netopí se, mě tíží děsně!

A i když tam jezdím už málo, představa, že budu uvázaná už jen v bytě, mě také děsí. Já nevím, zda by to někdo koupil i se mnou...

Musím řešit i dědictví. Ono je to největší zemědělská usedlost snad v okrese, ale obytná část je malá. Jsou tam stáje, chlívy, stodola, dřevníky, kůlny, sklepy atd. A ta hyperobří zahrada.

24.1.2021 10:40
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

fikovnice napsal(a):
Rady, máš plnou pravdu... Pořád pro to nemůžu najít sílu. Byl to tátův život, miloval to tam a já k tomu mám stejnou citovou vazbu, ale ne síly to udržovat... Jediné, co zvládám, je nechávat za peníze prořezávat stromy a kosit trávu... Ale to, že by se mělo v baráku topit a netopí se, mě tíží děsně!

A i když tam jezdím už málo, představa, že budu uvázaná už jen v bytě, mě také děsí. Já nevím, zda by to někdo koupil i se mnou...

Musím řešit i dědictví. Ono je to největší zemědělská usedlost snad v okrese, ale obytná část je malá. Jsou tam stáje, chlívy, stodola, dřevníky, kůlny, sklepy atd. A ta hyperobří zahrada.

Hele Nikča na kočkách Dělám si srandu, čeká na tu sportku či co

24.1.2021 10:45

fikovnice napsal(a):

Takovéhle usedlosti se prodávají špatně. S věcným břemenem dožití už je to zcela scifi.
Hlavně hlídej střechy, jak začne někam zatékat, je to problém.

24.1.2021 10:46

fikovnice napsal(a):

Chápu citovou vazbu. Ale jak si to před tatínkem ospravedlníte, že jste to nechala zchátrat? Nebyl by radši, kdybyste nemovitost prodala někomu, kdo bude mít prachy, chuť a energii statek zrekonstruovat a znovu mu vdechnout život? A vy si za utržené peníze můžete koupit nějakou chatku nebo chalupu v lepším technickém stavu, nebo si občas nějakou pronajmout a nebýt vázána na jedno místo.

24.1.2021 10:52

Ježiš taková škoda. Topení není zas takový problém, pokud teda nejsem úplně bez peněz.. nerezový komín se dá zvenku, říká se tomu "na fasádu" a krbová kamna. Takže mi barák neshoří a vytápí se tak aspoň na to "temperování". Řešili jsme to, tohle byla jedna z nejlevnějších a nejrychlejších možností. Bourat starý komín a stavět nový je úplně jinde. A ten bordel..
V tomhle topit nemůžete, to fakt shoří.
Není to třeba památka? To pak má jednu výhodu a jednu nevýhodu - někomu se to bude líbit vs zakážou vám ten komín venku nebo i uvnitř, když bude moc vysoký :D
Kdysi dávno jsme měli takový dům, býval to mlýn.. měli problém i "s barvou střechy". To chce zjistit předem. Tady fungují jen peníze.
A prodávat letos? To bude hodně špatná cena. Ale myslím, že to bude čím dál horší. Zkontrolovat střechy, udělat kamna, do toho bych investovala, není to likvidační.
A ten pocit..

24.1.2021 10:55

Tam se ale nic nepočítá. Jsou to konečná čísla všech zemřelých. Ne na co, ne kdo, ale celkový počet úmrtí.
Zanedbání péče zapříčinilo o 15 tisíc víc úmrtí? Oni doktoři stávkovali?
Proč bylo o tolik víc nehod? Sebevražd, vražd?
Tahle republika má jen deset milionů obyvatel, fakt je 15 tisíc nic, nebo to způsobili doktoři? U nás se péče neomezovala. Na seniory se dávalo pozor hodně, co tedy vězí za takovým počtem nadúmrtí? Která věková skupina to číslo tolik zvedla? Oni všichni zemřeli na zanedbané co přesně? Lidé nad 65 let. A přitom těm se věnovala největší pozornost. Není to divné? Ne, protože Repta řekla. Smutné to je. A divné.
Dohadovat se dalo, než se ta čísla ukázala černá na bílém. Podělalo se to. To je celé.

Takhle s těmi čísly nemůžete pracovat. tedy můžete samozřejmě, ale je to blbost

Jakých 15 000 navíc, o kterých nevíme? Dle čísel, která jsou veřejně k dispozici, je z nich 5000 jasně na covid. To, že tu koronavirus je a že se na něj umírá, nezpochybňuje nikdo. Ale čistě na něj prostě dle zveřejněných info umřelo 5000 lidí.

Kruhem se tedy vracíme k 10000 až 12000 umřelých navíc (místo 15000, kterými máváte vy) - k nim zveřejněna detailní data nikdy nebudou, to prostě není veřejná informace.

Jakékoliv závěry můžeme tady v diskuzi dělat, jak se u nás vznešeně říká, jen fon vok. Jak pravil neverend, nemáme detailní data a neznáme metodiky, které ke statistickému kouzlení s čísly příslušní použili. No, aspoň, že víme, jak počítali ta úmrtí.

Naše milé zdravotnictví tady roky běží v jistém režimu - praktici pečují o pacienty, specialisté speciálně vyšetřují, operatéři operují, až se od všech práší. Protože výkony a protože body. Od jara 2020 bylo vše jinak - praktici se změnili na call centra a úředníky, specialisté a operatéři omezili vše vyjma toho, co zavánělo okamžitou a bezprostřední smrtí na jazyku.

Přešlo léto a přišel podzim. Existuje na to taková teorie novembru. A pasuje na dění v naší zemi jak pérdel na hrnec.

24.1.2021 11:01

lesnížínka napsal(a):

...za těchto podminek ti to nikdo nekoupí a naopak, nevim zda by se mi k cizim na bývalé vlastní jezdilo dobře hledic co a jak s tim vyvaději....rekni uprimně, ty by jsi do něčeho takového šla....

24.1.2021 11:03

Jsou to veřejné informace - nejsou ještě k dispozici za 2020, ale za předchozí roky ano. Jmenuje se to "Zemřelí podle příčin smrti ...", "problém" je, že nepůjde určit, jestli covid atp. Data a metodiky jsou tam vždy připojeny.
Mně přijde i 5 tisíc, to je takové zbytečně vyhynulé menší městečko, dost na to, že za to může omezení péče. Neříkám, že to není možné, nakonec to tak bude, jsou to následky velmi "moudrých" rozhodnutí, ale je to hodně. Počítali s tím? Nemyslím si, že covid je problém samotný, tohle všechno souvisí samozřejmě. Zajímá mě, jestli budou furt řešit psa, nebo to svádět na neukázněné lidi, nebo se chytnou za nos a začne se dít něco smysluplného.
No, asi si půjdu číst vtipy.

24.1.2021 11:21
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

...za těchto podminek ti to nikdo nekoupí a naopak, nevim zda by se mi k cizim na bývalé vlastní jezdilo dobře hledic co a jak s tim vyvaději....rekni uprimně, ty by jsi do něčeho takového šla....

Já jo, jako ten kupující. Já mám ke starým barákům(i lidem) silnou vazbu. Jsem lidumil a nějak nepočítám s tím, že z ní bude na stará kolena stará protivná bába, viď Jani?!? Najdou se i mladí lidi, co mají prachy, chtěli by takhle na usedlost, eko farmu...a třeba...nemají ani žádné prarodiče, stáli by o náhradní ,,babičku". Však když vydržela doteď, neznamená to prodat hned, prvnímu zájemci, ale hledat, vybírat. U Janiny jde o to se hlavně rozhodnout...a pustit se do toho.

24.1.2021 11:24
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

lesnížínka napsal(a):
Já jo, jako ten kupující. Já mám ke starým barákům(i lidem) silnou vazbu. Jsem lidumil a nějak nepočítám s tím, že z ní bude na stará kolena stará protivná bába, viď Jani?!? Najdou se i mladí lidi, co mají prachy, chtěli by takhle na usedlost, eko farmu...a třeba...nemají ani žádné prarodiče, stáli by o náhradní ,,babičku". Však když vydržela doteď, neznamená to prodat hned, prvnímu zájemci, ale hledat, vybírat. U Janiny jde o to se hlavně rozhodnout...a pustit se do toho.

Ještě dodám...příbuzní takto prodávali starou chaloupku po svobodné tetě...na slovenských Kopanicích. Koupili to nějací cca 50letí manželé, podnikatelé někde od Chebu, pán je Němec. Už to krásně opravili, nevím, jestli tam míní jezdit na dovolené, nebo to třeba pronajímat...ale prostě dali to dopořádku.

24.1.2021 11:25

lesnížínka napsal(a):

...no tak to jsi hodně odvážná.....

24.1.2021 11:27
fikovnice

XXX.XXX.132.34

Ježiš taková škoda. Topení není zas takový problém, pokud teda nejsem úplně bez peněz.. nerezový komín se dá zvenku, říká se tomu "na fasádu" a krbová kamna. Takže mi barák neshoří a vytápí se tak aspoň na to "temperování". Řešili jsme to, tohle byla jedna z nejlevnějších a nejrychlejších možností. Bourat starý komín a stavět nový je úplně jinde. A ten bordel..
V tomhle topit nemůžete, to fakt shoří.
Není to třeba památka? To pak má jednu výhodu a jednu nevýhodu - někomu se to bude líbit vs zakážou vám ten komín venku nebo i uvnitř, když bude moc vysoký :D
Kdysi dávno jsme měli takový dům, býval to mlýn.. měli problém i "s barvou střechy". To chce zjistit předem. Tady fungují jen peníze.
A prodávat letos? To bude hodně špatná cena. Ale myslím, že to bude čím dál horší. Zkontrolovat střechy, udělat kamna, do toho bych investovala, není to likvidační.
A ten pocit..

Máte pravdu....
I "Balu" má pravdu - částečnou. Můj táta by chtěl, abych tam jezdila víc a víc se starala. Vždyť tam mám své rodiče i pohřbené...
Je to obrovský závazek s mnoha faktory pro a proti. Prožila jsem tam své dětství. Ale hlavně to je rodinný statek - nejen, že tam své dětství strávil právě můj táta, ale i jeho rodiče a celé to vybudovali jeho prarodiče. Takového rodinného majetku se velmi těžko vzdává, to mi věřte! Snažím se tam sypat peníze, v rámci mých možností (však "Balu" jsem asi psala o mém tristním platu). Příbuzní mi radí na léto pronajímat...jenže ani to nelze bez oprav a úprav. Ten barák má více než metrové zdi, i ve vedrech se tam musí topit...

Památka to není - nevím, zda bohudík či bohužel...
Mám někde letecké snímky, kdyžtak to sem někdy vložím.

24.1.2021 11:27
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

...no tak to jsi hodně odvážná.....

To bude tím, že tady ještě tolik křiváků není...

24.1.2021 11:28
fikovnice

XXX.XXX.132.34

Ano, Evi, souhlasím s Tebou. Je to taková jedna z mých několika 13.komnat. Radost, která se přeměnila v trápení...

24.1.2021 11:30
fikovnice

XXX.XXX.132.34

lesnížínka napsal(a):

No, poslední věta je velmi pravdivá! A protivná jedubaba snad nejsem a nebudu :-).
Ale zároveň souhlasím s Evčou, fakt by mi asi nedělalo dobře, kdybych přijela a viděla, že třeba je přestavený nábytek, vyhozené věci, k nimž mám citový vztah, atd.atd.

24.1.2021 11:56

fikovnice napsal(a):
Máte pravdu....
I "Balu" má pravdu - částečnou. Můj táta by chtěl, abych tam jezdila víc a víc se starala. Vždyť tam mám své rodiče i pohřbené...
Je to obrovský závazek s mnoha faktory pro a proti. Prožila jsem tam své dětství. Ale hlavně to je rodinný statek - nejen, že tam své dětství strávil právě můj táta, ale i jeho rodiče a celé to vybudovali jeho prarodiče. Takového rodinného majetku se velmi těžko vzdává, to mi věřte! Snažím se tam sypat peníze, v rámci mých možností (však "Balu" jsem asi psala o mém tristním platu). Příbuzní mi radí na léto pronajímat...jenže ani to nelze bez oprav a úprav. Ten barák má více než metrové zdi, i ve vedrech se tam musí topit...

Památka to není - nevím, zda bohudík či bohužel...
Mám někde letecké snímky, kdyžtak to sem někdy vložím.

Fíkovnice, ani nevíte, jak vám rozumím.
Ten letní pronájem není špatný nápad. Jsou lidé, kteří ocení starou usedlost v původním stavu, se starým zařízením. Jestli je tam koupelna... tu asi chce každý, i milovník starých časů. A jestli je tam možnost udělat si venku ohýnek, vzít třeba s sebou psa, mít kam dát kola, a v okolí jsou nějaké památky či jiné vyžití... Za takový objekt si nebudete moci říct cenu jak za renovovanou komfortní chalupu, ale bylo by to aspoň něco.

24.1.2021 12:08

lesnížínka napsal(a):
To bude tím, že tady ještě tolik křiváků není...

..to preci neni o krivactví....

24.1.2021 12:09

fikovnice napsal(a):
No, poslední věta je velmi pravdivá! A protivná jedubaba snad nejsem a nebudu :-).
Ale zároveň souhlasím s Evčou, fakt by mi asi nedělalo dobře, kdybych přijela a viděla, že třeba je přestavený nábytek, vyhozené věci, k nimž mám citový vztah, atd.atd.

...presně tak, vidim to na mamce ten jeji vnitřní souboj rozum x cit, když něco na rodné jeji chalupě předělávám.....

24.1.2021 12:15

fikovnice napsal(a):
Ano, Evi, souhlasím s Tebou. Je to taková jedna z mých několika 13.komnat. Radost, která se přeměnila v trápení...

...mně to čeká až tu nebude mamča a mladí nebudou mít zájem o chalupu....

24.1.2021 12:19
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

...presně tak, vidim to na mamce ten jeji vnitřní souboj rozum x cit, když něco na rodné jeji chalupě předělávám.....

No za života rodičů...to k ničemu dobrému nevede. Můžete tu přece bydlet s náma, nějak si to předěláte...A pak jen hádky a hádky: na tohle mi nešáhnete!

Pokud Jani nesneseš, aby se tam něco měnilo, pak ti nezbyde než ta sportka opravit to dle svého a pak to tedy pronajímat(třeba jen část) na dobu, kdy tam nebudeš chtít být ty.

24.1.2021 12:24

Ten letní pronájem není špatný nápad. Jsou lidé, kteří ocení starou usedlost v původním stavu, se starým zařízením. Jestli je tam koupelna... tu asi chce každý, i milovník starých časů. A jestli je tam možnost udělat si venku ohýnek, vzít třeba s sebou psa, mít kam dát kola, a v okolí jsou nějaké památky či jiné vyžití... Za takový objekt si nebudete moci říct cenu jak za renovovanou komfortní chalupu, ale bylo by to aspoň něco.

Lépe prodat, než pronajímat. Jednak dnes lidi docela shánějí nemovitosti na uložení peněz, druhak, ještě pořád mezi lidmi peníze jsou. A starý statek by se možná prodal stejně dobře, jako starý mlýn. Zkusit nabídnout bez realitky - za to nic nedáte. 100x můžete zájemce odmítnout, až se poštěstí takový, který by vyhovoval. Útěk z měst, když lze pracovat v mnoha profesích z domu je docela masivní.
U pronájmu si nemůžete tak moc vybírat, stačí zkušenosti pronajímatelů bytů......
Pronajímat to, na čem vám bytostně záleží.....nevyhnete se ničení a ani vypálení není scifi.

24.1.2021 12:34

Trochu mimo téma.. myslíte, že se lidi pak zase odnaučí chodit do lesa? U nás v lesích pokračuje naprostá apokalypsa, Václavák hadr. I při hnusném počasí, natož při hezkém.
Stále se nemůžu rozhodnout, jestli budu ráda, že jsou lidé takoví moudří a začali si užívat přírodu (tento režim mi jde hlavně z tepla obýváku) nebo budu zhrzeně dštít síru a vulgarity (tento režim mi jde zejména, když při běhání omylem zabrousím do lesa, kde jsem v posledních 5 letech potkala dohromady tři lidi, načež se vyhýbám davům lidí a přeskakuju flexiny a štěkající ratlíky).

Jinak zajímavý úkaz, včera jsme při běhání v tom davu viděli nejméně 5 osob, kteří svého psa nesli v náruči. To je asi nějaký nový trend...

24.1.2021 12:43

Lépe prodat, než pronajímat. Jednak dnes lidi docela shánějí nemovitosti na uložení peněz, druhak, ještě pořád mezi lidmi peníze jsou. A starý statek by se možná prodal stejně dobře, jako starý mlýn. Zkusit nabídnout bez realitky - za to nic nedáte. 100x můžete zájemce odmítnout, až se poštěstí takový, který by vyhovoval. Útěk z měst, když lze pracovat v mnoha profesích z domu je docela masivní.
U pronájmu si nemůžete tak moc vybírat, stačí zkušenosti pronajímatelů bytů......
Pronajímat to, na čem vám bytostně záleží.....nevyhnete se ničení a ani vypálení není scifi.

Pronájem bytu není totéž jak pronájem na rekreaci, kdy pronajímáte cca na týdny, nebo na víkendy. Ale máte pravdu, jsou s tím spojená rizika. A je s tím spojená režie a starost a jak řešit svoji nepřítomnost v objektu, zajišťovat po každém ukončení pobytu úklid, praní ložního prádla, atd. Kdo takhle pronajímá, tak ví. Já ne, nemám co pronajímat. A asi by se mi do toho ani nechtělo, protože bych nechtěla cizí lidi ve svém domě, své domácnosti. Kdo pronajímá, musí to mít v hlavě srovnané jinak než já. Byl to jen návrh pro fíkovnici, jak zajistit aspoň nějaké finance na udržování objektu.

24.1.2021 13:01

Ke koroně
Nevidím letošek bohužel moc optimisticky, podle avíz lídrů. Oni určují pravidla. Němci už se připravují na další tvrdší opatření a omezení, nejlépe do podzimu.
Šprýmula prohlásil loni v březnu, že dva roky nebudeme moci cestovat do zahraničí, bylo za to tytyty, ale došlo na jeho slova. Teď jarní kvítek, poslík jara naznal, že nám hrozí s novou mutací čtvrtá vlna a bude na nás, jak bude katastrofická. Fakt? Už téměř rok ať děláme co děláme, nic moc nefunguje.
Asi se málo modlíme.

Už si ale zvykáme. Na nařízení od zdi ke zdi i na to, že další rok v režimu bude mít další dopad na lidi, ekonomiku, potažmo státní pokladny.
No Babišovo úslužné chudým projde, neb ještě není pro oligarchu nasysleno dost.
A je to vlastně jedno, když nebude Babiš, vleze tam jiný narcis, liší se jen nepatrně a v zákulisí si nahrávají do ruky napříč celým politickým spektrem, neb peníze a moc jsou modlou většiny.
A možná si máme opravdu zvyknout na to, že tu i letos přes všechna opatření a očkování umře xyz tisíc lidí takříkajíc “navíc”, na covid, s covidem, na očkování, na zanedbání péče, na psychiku v kýblu, spáchají sebevraždu, viz. v Japonsku za říjen víc sebevražd kvůli opatření proti covidu než mrtvých za celý rok na covid. https://www.google.com/amp/s/www.seznamzpravy.cz/clanek/za-rijen-spachalo-sebevrazdu-vice-japoncu-nez-kolik-zabil-covid-za-rok-2020-131729%3famp=1 to je paradox. Pak se máme divit, že je vyšší počet úmrtí.
A covid to není, jasný pane.

A až ani tisk papírků nepomůže, inspiraci můžeme hledat v Den, kdy došly prachy.

U prodeje nemovitostí, pokud chcete cokoli prodat, prodejte. Vše má svého kupce a nyní lidé skupují doslova cokoli, protože mají strach z inflace a co bude, cena nemovitostí rapidně roste, lidé v nich vidí relativní jistotu uložených peněz. Ruina na spadnutí na vsi, kde chcípl pes a nikdo ho nechtěl ani za milion se nyní prodal za dva. A vše co bylo okolo k mání je pryč.
Ta zmíněná nemovitost má potenciál. Lidí, kteří mají myšlenku vybudovat rodový statek, žít permakulturně je v dnešní době opravdu hodně. Na to by ta nemovitost byla možná optimální.
A taky je možnost nájmu mladým permakulturistům za údržbu. Jsou to šikovní mladí- páry, které nemají na vlastní bydlení a rádi by hospodařili a hledají na rok, dva místo, kde by se usadili a pěstovali ovozel a chovali drobné zvířectvo.

24.1.2021 13:08

Ke koroně
Nevidím letošek bohužel moc optimisticky, podle avíz lídrů. Oni určují pravidla. Němci už se připravují na další tvrdší opatření a omezení, nejlépe do podzimu.
Šprýmula prohlásil loni v březnu, že dva roky nebudeme moci cestovat do zahraničí, bylo za to tytyty, ale došlo na jeho slova. Teď jarní kvítek, poslík jara naznal, že nám hrozí s novou mutací čtvrtá vlna a bude na nás, jak bude katastrofická. Fakt? Už téměř rok ať děláme co děláme, nic moc nefunguje.
Asi se málo modlíme.

Už si ale zvykáme. Na nařízení od zdi ke zdi i na to, že další rok v režimu bude mít další dopad na lidi, ekonomiku, potažmo státní pokladny.
A je to vlastně jedno, když nebude Babiš, vleze tam jiný narcis, liší se jen nepatrně a v zákulisí si nahrávají do ruky napříč celým politickým spektrem, neb peníze a moc jsou modlou většiny.
A možná si máme opravdu zvyknout na to, že tu i letos přes všechna opatření a očkování umře xyz tisíc lidí takříkajíc “navíc”, na covid, s covidem, na očkování, na zanedbání péče, na psychiku v kýblu, spáchají sebevraždu, viz. v Japonsku za říjen víc sebevražd kvůli opatření proti covidu než mrtvých za celý rok na covid. https://www.google.com/amp/s/www.seznamzpravy.cz/clanek/za-rijen-spachalo-sebevrazdu-vice-japoncu-nez-kolik-zabil-covid-za-rok-2020-131729%3famp=1 to je paradox. Pak se máme divit, že je vyšší počet úmrtí.

A až ani tisk papírků nepomůže, inspiraci můžeme hledat v Den, kdy došly prachy.

U prodeje nemovitostí, pokud chcete cokoli prodat, prodejte. Vše má svého kupce a nyní lidé skupují doslova cokoli, protože mají strach z inflace a co bude, cena nemovitostí rapidně roste, lidé v nich vidí relativní jistotu uložených peněz. Ruina na spadnutí na vsi, kde chcípl pes a nikdo ho nechtěl ani za milion se nyní prodal za dva. A vše co bylo okolo k mání je pryč.
Ta zmíněná nemovitost má potenciál. Lidí, kteří mají myšlenku vybudovat rodový statek, žít permakulturně je v dnešní době opravdu hodně. Na to by ta nemovitost byla možná optimální.
A taky je možnost nájmu mladým permakulturistům za údržbu. Jsou to šikovní mladí- páry, které nemají na vlastní bydlení a rádi by hospodařili a hledají na rok, dva místo, kde by se usadili a pěstovali ovozel a chovali drobné zvířectvo.

Poslední odstavec je fajn nápad. Jen mám pocit ( a ráda bych se mýlila ), že zmíněný objekt nepotřebuje údržbu, ale rekonstrukci - soudím podle Fíkovniných popisů.

24.1.2021 13:12

Poslední odstavec je fajn nápad. Jen mám pocit ( a ráda bych se mýlila ), že zmíněný objekt nepotřebuje údržbu, ale rekonstrukci - soudím podle Fíkovniných popisů.

No já bych právě z dlouhodobého pronájmu měla docela strach. A ještě nějakým alternativním perma - co? Aby ze statku neměla fíkovnice squat zničený mnohem víc, než kdyby tam nikdo nebydlel.

24.1.2021 14:02

No já bych právě z dlouhodobého pronájmu měla docela strach. A ještě nějakým alternativním perma - co? Aby ze statku neměla fíkovnice squat zničený mnohem víc, než kdyby tam nikdo nebydlel.

No právě. I to je možné. Dívat se, jak vám tam někdo hospodaří a představuje si údržbu po svém.
Lépe prodat a buď nevidět a nebo si ponechat komůrku.
A hlavně - věci, na kterých by mi záleželo, odvézt. Co nemohu odvézt, to rozdat přátelům a co ani to nelze, tak zlikvidovat. Lepší, než se dívat, jak to na hromadu hází někdo bez citu.

24.1.2021 14:11

Ano, jestli je tam dost postelí pro 6 lidí a oplocený dvůr, aby mohl být i bígloid navolno, rádi si takovou chalupu pronajmeme. Metrové zdi jsou v horkém létě výhodou!

24.1.2021 14:26
sisi58

XXX.XXX.191.1

To je docela podpásovka. Každý má obličej s jakým se narodil a o jeho kvalitách, ani "neslovanskosti" nevypovídá.

Jaká podpásovka. Když napíšu fretčí, každému je jasné, jaká je. Navíc je fretka hezké zvířátko. A pokud má ksicht menší a úzký, mohou mu ty dovozové pasovat. Ale už ne normálnímu, staršímu člověku v ČR, který má širší obličej a tvářičky jak růžičky.

24.1.2021 16:39

Asi nemá cenu rozepisovat. Moje zkušenost je dobrá. Pokud má člověk trochu odhad na lidi málokdy se spálí.Permakultura je koncepce přístupu k zemědělství, přírodě a životnímu prostředí obecně usilující o trvalou udržitelnost nebo ještě lépe o regeneraci přírodních zdrojů. Se squatem to nemá nic společného.

neverend

24.1.2021 20:20
neverend

XXX.XXX.213.247

lupus4 napsal(a):
a pak, že to nepůjde

A vietnamec: Nechci vagínu.😀😀

24.1.2021 22:50

Vzhůru do hospod !!
Přišel mi dnes mail, je dlouhý, jenom kousek :

Skupina více než 500 lékařů v Německu s názvem ‚Lékaři pro informaci‘ učinil šokující prohlášení během
celostátní tiskové konference: (1)
„Coronová panika je hra. Je to podvod. Podvod. Je nejvyšší čas pochopit, že
jsme uprostřed globálního zločinu. “

24.1.2021 22:53

„Covid-19 je falešná pandemie vytvořená pro politické účely. Jedná se o
světovou diktaturu se sanitární výmluvou. Žádáme lékaře, média a politické
orgány, aby zastavily tuto kriminální operaci šířením pravdy. “ (2)

Dva roky před vypuknutím COVID-19 začaly USA, EU, Čína a národy po celém světě
vyvážet stovky milionů diagnostických testovacích nástrojů pro ... COVID-19, nemoc,
která údajně tehdy ještě neexistovala.

Atd. Je to dlouhé. Kdo nevěří, ať tam běží.

Já tedy utíkám. Spát.

24.1.2021 22:55

Orionka: to je prostě krávovina. Z jednoho prostého důvodu - v Německu lékaře nemají. Bez českých zdravotníků by se jim to sesypalo, sami říkali, takže tohle byli policisté, ti z té hospody.

25.1.2021 00:55
lupus4

XXX.XXX.205.61

horší než covid je strach ...
Ty čísla co se tu megi s vojáčkem dohadují jsou samozřejmě zkreslená proč - a co je vlastně PCR test? PCR test neříká, jestli jsem nemocný. PCR test neříká, jestli jsem nakažlivý. PCR test neříká, jestli jsem nakažený. PCR test říká jen to, že mám v sobě kousek toho viru, který ale už může být dávno neživý. To je například důvod, proto bylo divný, že někteří lidé jsou pozitivní dva měsíce i déle – měli v sobě jen zbytek viru, který už dávno nebyl živý. Nebo že jiní měli střídavě pozitivní a negativní výsledky, i když stěry byly dělány stejnou osobou a vyšetřovány ve stejné laboratoři. Viz fotbalová Slavie
pak jsem narazil na tohle
https://www.researchgate.net/publication/346483715_External_peer_review_of_the_RTPCR_test_to_detect_SARS-CoV-2_reveals_10_major_scientific_flaws_at_the_molecular_and_methodological_level_consequences_for_false_positive_resultst
Testy používají při hodnocení určitý počet „cyklů“ (Cycles threshold, Ct).
Přestavme si to jako „zoom“.
Když virus fluoreskuje už při nízkém počtu cyklů, máte velmi pravděpodobně velkou virovou nálož, protože virová RNA je vidět i malým „zoomem“. Když při nízkém počtu cyklů virus nevidím,zdvojnásobím zoom a pak ještě, a zase, a znovu. Podle odborníků je přínosný počet cyklů do 35. Při počtu cyklů nad 40 výrazně stoupá procento falešně pozitivních výsledků. Ale laboratoř vám s výsledkem nesdělí, jaký počet cyklů použila. Někteří odborníci proto doporučují použít komentář: při
Ct nad 40 hodnotit jako hraniční pozitivitu, při Ct nad 35 jako velmi nízkou pozitivitu.
zdroj:
https://www.eurosurveillance.org/content/10.2807/1560-917.ES.2020.25.32.2001483
https://academic.oup.com/cid/advance-article/doi/10.1093/cid/ciaa1491/5912603
https://www.aacc.org/science-and-research/scientific-shorts/2020/false-positive-results-in-real-time-reversetranscription-polymeras

PCR test může vyjít falešně pozitivně , přiklepne vám diagnózu viru a uvrhne vás do karantény, i když žádný virus nemáte, nebo ho kousek máte, ale nejste nakažliví. Může vyjít i falešně negativně, tedy vám řekne, že virus nemáte, ale vy ho máte. Tyto chyby jsou běžné u jakékoli laboratorní metody.
Průšvih začíná ve chvíli, kdy jste nesmyslně v karanténě tak dlouho, že vám to ublíží. Nebo že vás k smrti vyděsí jen zpráva o pozitivitě testu. Nebo ve chvíli, kdy jsou parametry testování nastaveny tak, že počty falešně pozitivních testovaných jsou neuvěřitelně vysoké.
viz např.
https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/karantena-ji-prisla-dlouha-tak-spachala-17leta-divka-sebevrazdu40321453
https://www.super.cz/707392-slavny-producent-55-spachal-sebevrazdu-skokem-z-27-patra-kvuli-karantene-prytrpel-depresemi.html
https://cnn.iprima.cz/slovak-spachal-sebevrazdu-kdyz-zjistil-ze-ma-koronavirus-zachranari-jsou-v-karantene-8155
(https://www.denik.cz/fotbal/sebevrazda-kvuli-koronaviru-na-zivot-si-sahl-lekar-fotbalove-remese-20200406.html

Pamatujete 2009 ?
V roce 2009 postihla svět pandemie prasečí chřipky. Již tehdy se na nás podle médií valila katastrofa.
Tuhle katastrofu jsme zvládli bez hysterie. Připomenu tehdejší názory : Miloš Zeman prohlásil, že to pokládá za podvod farmaceutických firem. https://tn.nova.cz/clanek/zpravy/praseci-chripka/praseci-chripka-je-podvod-mini-zeman-ockovanych-62-tisic- lidi.html?fbclid=IwAR3imEP5aKNzfkvCi6pnJqwQPqnzcKLhROn76SeSkOIROa4REamJdYCPxVU
Šéf lékařů Milan Kubek řekl, se se nenechá očkovat, protože zdravotníci nejsou pokusní králíci.
https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-praseci-chripka/127590/lekari-jsou-v-soku-vakcinu-nechceme-nejsme-pokusni-kralici.html
Plukovník ŠPrýmula sdělil, že v celosvětovém měřítku je nesmysl, aby všichni chodili v rouškách.
https://www.denik.cz/z_domova/prymula_praseci_chripka20090429.html
A řekl též: „Osobně bych si vzal
roušku jen pokud bych ošetřoval pacienta. Respirátor je samozřejmě lepší než rouška, ale pro dlouhodobé nošení jsou oba typy ochrany nevhodné. Nedokážu si představit běhat v nich třeba půl roku.“ ¨
https://www.forum24.cz/prymulovy-rouskove-veletoce-pul-roku-by-v-rousce-nebehal-ted-souhlasi-i-s-celym-rokem/

V roce 2009 naopak podlehli mediální hysterii Švédové, když přikázali plošné očkování. Výsledkem bylo poškození několika set mladých dosud zdravých lidí, kteří byli po očkování postižení narkolepsií a vyřazeni tak z plnohodnotného života. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6413474/
https://www.cdc.gov/flu/pandemic-resources/2009-h1n1-pandemic.html

Očkování je prezentováno jako jediná záchrana. Nebere se v úvahu přirozená imunita, vzniklá proděláním nemoci, ani zkřížená imunita. Jsou zlehčována rizika očkování. Výsledkem je větší strach z nemoci a menší strach z nevyzkoušené vakcíny.
Očkování je prezentováno jako dobrovolné, ale různé státy již hledají metody, jak toto očkování vynucovat pomocí odměn poslušným, vydírání neposlušných až po otevřené násilí vůči neočkovaným.
Systém PES byl vytvořen tak, abychom zůstali v nouzovém stavu a strachu navždy.
Všimli jste si , že nemá 0 ? Diskuse se nepřipouští, kdo má jiný náhled (byť podložený)je označovány jako dezinformace.

A jestli si myslíte, že skončíme u jednoho či dvou kol očkování, jste na omylu, přátelé. V záloze máme ještě „nebezpečné“ mutace viru. Ty vás pěkně popoženou k opakovanému očkování.
pak ten fór ze včera vůbec fór není...

25.1.2021 01:52
fikovnice

XXX.XXX.135.226

Děkuji "Balu" za pochopení .
Vy možná ani netušíte, jak moc mě celá situace trápí . Mimochodem, včera jsem tam byla - možná i pod vlivem diskuze zde...
Ostatně Vy i víte, jaké jsou mé plány stran dědictví - psaly j sme si o tom SZ, snad si vzpomínáte...
Jinak koupelna tam je, jako poslední před smrtí táta ještě postavil na obřím dvoře altán, kde by se dalo (asi) udit. K tomu už ale nikdy nedošlo, jen jsme tam zorganizovali pár rodinných oslav. Pak přišlo tátovo opravdu strašné umírání, a posléze moje zdravotní trable. Ten dům má i tzv. výminek - nevím, zda je to správný název. Prostě menší budovu, kde bydleli čeledíni a služky. Táta to tam desetiletí opravoval a budoval, naprosto tím žil...
Myslím, že kdyby u mě nebylo tolik těch zdravotních trablů, určitě bych se do údržby dávala s větší vervou... Někteří příbuzní mi radí to prodat úplně, ale to opravdu ne. Zatím ne. Já totiž zažila právě zklamání od toho příbuzenstva, a i když je mi říkáno, že na víkendy můžu jezdit za nimi, vím, že to tak navždy nebude. Ale to už je příliš soukromé...a vlastně to sem vůbec nepatří. Tak se omlouvám.

25.1.2021 01:56
fikovnice

XXX.XXX.135.226

lesnížínka napsal(a):
No za života rodičů...to k ničemu dobrému nevede. Můžete tu přece bydlet s náma, nějak si to předěláte...A pak jen hádky a hádky: na tohle mi nešáhnete!

Pokud Jani nesneseš, aby se tam něco měnilo, pak ti nezbyde než ta sportka opravit to dle svého a pak to tedy pronajímat(třeba jen část) na dobu, kdy tam nebudeš chtít být ty.

Rady, a víš, že já fakt Sportku sázím?
3x za život jsem uhodla 5 čísel ze 6. Ale jsou to podvodníci - výše výher absolutně neodpovídala té malinkaté pravděpodobnosti .

25.1.2021 02:03
fikovnice

XXX.XXX.135.226

Ke koroně
Asi se málo modlíme.

"A taky je možnost nájmu mladým permakulturistům za údržbu. Jsou to šikovní mladí- páry, které nemají na vlastní bydlení a rádi by hospodařili a hledají na rok, dva místo, kde by se usadili a pěstovali ovozel a chovali drobné zvířectvo."

Děkuji Vám i všem dalším, co myslíte za mě a snažíte se mi radou pomoci!

Ten poslední odstavec se mi líbí...moc! To by bylo fajn natrefit na někoho takového a udělat z toho jen krátkodobější pronájem. No, anebo ten sezónní. Památky tam nejsou, ale je tam Drahanská vrchovina a blízko je přehrada, kam se vlétě chodím koupat. Jezdím tam dokonce i z Brna - když jsou ta vedra - květen - srpen, sednu do auta - a strávím tam odpoledne v dost čisté vodě a hlavně s minimem lidí.

Jinak dost často říkávám, že jsem multimilionářka bez peněz . Ale tak to má asi více lidí...

25.1.2021 02:06
fikovnice

XXX.XXX.135.226

No, on ten barák byl za života táty v podstatě z ruiny dán do kupy - a fakt nádherně. Jenže táta je 15 let po smrti...a postupně prostě vše odchází. Padá fasáda, je nefunkční ten komín...uf, nechce se mi to vše vypisovat, aby mi z toho nebylo víc špatně než je nutné.

25.1.2021 02:08
fikovnice

XXX.XXX.135.226

No právě. I to je možné. Dívat se, jak vám tam někdo hospodaří a představuje si údržbu po svém.
Lépe prodat a buď nevidět a nebo si ponechat komůrku.
A hlavně - věci, na kterých by mi záleželo, odvézt. Co nemohu odvézt, to rozdat přátelům a co ani to nelze, tak zlikvidovat. Lepší, než se dívat, jak to na hromadu hází někdo bez citu.

Popravdě, já určitý plán v záloze mám...jen bych z něj netěžila vůbec žádné peníze. Ale to sem doopravdy nepatří...i když možná tušíte, oč jde.

25.1.2021 02:22
fikovnice

XXX.XXX.135.226

Ano, jestli je tam dost postelí pro 6 lidí a oplocený dvůr, aby mohl být i bígloid navolno, rádi si takovou chalupu pronajmeme. Metrové zdi jsou v horkém létě výhodou!

Fakt??????????????????????????????
To by byla bomba! Dvůr je ze všech stran uzavřený - je to prostě klasická zemědělská usedlost - obdélníkové stavby - uvnitř velikánský dvůr, vně ještě větší zahrada.
To si musíme písnout!

25.1.2021 02:44
fikovnice

XXX.XXX.135.226

lupus4 napsal(a):
horší než covid je strach ...
Ty čísla co se tu megi s vojáčkem dohadují jsou samozřejmě zkreslená proč - a co je vlastně PCR test? PCR test neříká, jestli jsem nemocný. PCR test neříká, jestli jsem nakažlivý. PCR test neříká, jestli jsem nakažený. PCR test říká jen to, že mám v sobě kousek toho viru, který ale už může být dávno neživý. To je například důvod, proto bylo divný, že někteří lidé jsou pozitivní dva měsíce i déle – měli v sobě jen zbytek viru, který už dávno nebyl živý. Nebo že jiní měli střídavě pozitivní a negativní výsledky, i když stěry byly dělány stejnou osobou a vyšetřovány ve stejné laboratoři. Viz fotbalová Slavie
pak jsem narazil na tohle
https://www.researchgate.net/publication/346483715_External_peer_review_of_the_RTPCR_test_to_detect_SARS-CoV-2_reveals_10_major_scientific_flaws_at_the_molecular_and_methodological_level_consequences_for_false_positive_resultst
Testy používají při hodnocení určitý počet „cyklů“ (Cycles threshold, Ct).
Přestavme si to jako „zoom“.
Když virus fluoreskuje už při nízkém počtu cyklů, máte velmi pravděpodobně velkou virovou nálož, protože virová RNA je vidět i malým „zoomem“. Když při nízkém počtu cyklů virus nevidím,zdvojnásobím zoom a pak ještě, a zase, a znovu. Podle odborníků je přínosný počet cyklů do 35. Při počtu cyklů nad 40 výrazně stoupá procento falešně pozitivních výsledků. Ale laboratoř vám s výsledkem nesdělí, jaký počet cyklů použila. Někteří odborníci proto doporučují použít komentář: při
Ct nad 40 hodnotit jako hraniční pozitivitu, při Ct nad 35 jako velmi nízkou pozitivitu.
zdroj:
https://www.eurosurveillance.org/content/10.2807/1560-917.ES.2020.25.32.2001483
https://academic.oup.com/cid/advance-article/doi/10.1093/cid/ciaa1491/5912603
https://www.aacc.org/science-and-research/scientific-shorts/2020/false-positive-results-in-real-time-reversetranscription-polymeras

PCR test může vyjít falešně pozitivně , přiklepne vám diagnózu viru a uvrhne vás do karantény, i když žádný virus nemáte, nebo ho kousek máte, ale nejste nakažliví. Může vyjít i falešně negativně, tedy vám řekne, že virus nemáte, ale vy ho máte. Tyto chyby jsou běžné u jakékoli laboratorní metody.
Průšvih začíná ve chvíli, kdy jste nesmyslně v karanténě tak dlouho, že vám to ublíží. Nebo že vás k smrti vyděsí jen zpráva o pozitivitě testu. Nebo ve chvíli, kdy jsou parametry testování nastaveny tak, že počty falešně pozitivních testovaných jsou neuvěřitelně vysoké.
viz např.
https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/karantena-ji-prisla-dlouha-tak-spachala-17leta-divka-sebevrazdu40321453
https://www.super.cz/707392-slavny-producent-55-spachal-sebevrazdu-skokem-z-27-patra-kvuli-karantene-prytrpel-depresemi.html
https://cnn.iprima.cz/slovak-spachal-sebevrazdu-kdyz-zjistil-ze-ma-koronavirus-zachranari-jsou-v-karantene-8155
(https://www.denik.cz/fotbal/sebevrazda-kvuli-koronaviru-na-zivot-si-sahl-lekar-fotbalove-remese-20200406.html

Pamatujete 2009 ?
V roce 2009 postihla svět pandemie prasečí chřipky. Již tehdy se na nás podle médií valila katastrofa.
Tuhle katastrofu jsme zvládli bez hysterie. Připomenu tehdejší názory : Miloš Zeman prohlásil, že to pokládá za podvod farmaceutických firem. https://tn.nova.cz/clanek/zpravy/praseci-chripka/praseci-chripka-je-podvod-mini-zeman-ockovanych-62-tisic- lidi.html?fbclid=IwAR3imEP5aKNzfkvCi6pnJqwQPqnzcKLhROn76SeSkOIROa4REamJdYCPxVU
Šéf lékařů Milan Kubek řekl, se se nenechá očkovat, protože zdravotníci nejsou pokusní králíci.
https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-praseci-chripka/127590/lekari-jsou-v-soku-vakcinu-nechceme-nejsme-pokusni-kralici.html
Plukovník ŠPrýmula sdělil, že v celosvětovém měřítku je nesmysl, aby všichni chodili v rouškách.
https://www.denik.cz/z_domova/prymula_praseci_chripka20090429.html
A řekl též: „Osobně bych si vzal
roušku jen pokud bych ošetřoval pacienta. Respirátor je samozřejmě lepší než rouška, ale pro dlouhodobé nošení jsou oba typy ochrany nevhodné. Nedokážu si představit běhat v nich třeba půl roku.“ ¨
https://www.forum24.cz/prymulovy-rouskove-veletoce-pul-roku-by-v-rousce-nebehal-ted-souhlasi-i-s-celym-rokem/

V roce 2009 naopak podlehli mediální hysterii Švédové, když přikázali plošné očkování. Výsledkem bylo poškození několika set mladých dosud zdravých lidí, kteří byli po očkování postižení narkolepsií a vyřazeni tak z plnohodnotného života. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6413474/
https://www.cdc.gov/flu/pandemic-resources/2009-h1n1-pandemic.html

Očkování je prezentováno jako jediná záchrana. Nebere se v úvahu přirozená imunita, vzniklá proděláním nemoci, ani zkřížená imunita. Jsou zlehčována rizika očkování. Výsledkem je větší strach z nemoci a menší strach z nevyzkoušené vakcíny.
Očkování je prezentováno jako dobrovolné, ale různé státy již hledají metody, jak toto očkování vynucovat pomocí odměn poslušným, vydírání neposlušných až po otevřené násilí vůči neočkovaným.
Systém PES byl vytvořen tak, abychom zůstali v nouzovém stavu a strachu navždy.
Všimli jste si , že nemá 0 ? Diskuse se nepřipouští, kdo má jiný náhled (byť podložený)je označovány jako dezinformace.

A jestli si myslíte, že skončíme u jednoho či dvou kol očkování, jste na omylu, přátelé. V záloze máme ještě „nebezpečné“ mutace viru. Ty vás pěkně popoženou k opakovanému očkování.
pak ten fór ze včera vůbec fór není...

Vašku, a zaznamenal jsi, že PES má mít nově už 6 stupňů?
Do toho se Rážová nechala slyšet, že pokud by schválili povinnost nosit respirátory, tak že měsíční výdaje za ně by mohly pro jednoho člověka činit až 9tis. Kč!!! To je dle mě neakceptovatelné... Sice jsi psal, že je dobré nemít strach...ale já mám strach spíš z toho, co to všechno udělá s lidmi, se společností. Opravdu se bojím. Lidi jsou vesměs rozděleni na dva tábory...bojím se rozmíšek, z nichž může vzejít něco ještě horšího. Já sama u sebe zaznamenávám změny v názorech na epidemii. Nejsem na to pyšná, ale myslím, že za to ve velkém můžou média (krmí nás v podstatě jen negativními zprávami)...a samozřejmě politici. Nicméně snažím se samu sebe udržet někde v tom názorovém středu - tj. nepopírat, že ta nemoc existuje, že může mít velmi závažný průběh, ale zároveň jsem opravdu v nesouhlasu s mnohými opatřeními a asi hlavně nedostatečnou komunikací těch, co nám vládnou, resp. nedostatečným vysvětlováním jejich kroků.
Blatný se prý nechal slyšet, že mrtvých je nikoli 15 tis., ale 5 tis., neb opravdu započítávali i zemřelé při nehodách s pozitivním testem...to přece ani snad nemůže být pravda!!! Jak to tedy je s tou jejich metodologií a statistikou?!? Ví to někdo?
Mám čerstvou zkušenost s kamarádkou - rozhovor: je onkologicky nemocná (to byl první šok, nevěděla jsem to!). A když jí kapala chemo, tak najednou přišli zdravotníci ve skafandrech, že je pozitivní na koronavirus, v půlce chemošky ji odpojili a odlifrovali neprodleně pryč - neměla ani odvoz!!! Na jednu stranu to samozřejmě chápu - riziko nákazy ostatních pacientů. Ale kde je ta hranice? Ona má onkologickou nemoc, kde odklad léčby může být fatální. Zároveň se zjištěnou pozitivitou na koronavir byla ale asymptomatická stran COVIDU = vlastně jej neměla. Přesto jí na měsíc byla chemo přerušena...

25.1.2021 08:59

"čísla jsou samozřejmě zkreslená"
Tak samozřejmě si já osobně doma tisknu úmrtní listy.
Pletete si dva údaje - počet zahynulých "na covid s covidem atp" (o tom mluví Repta) a počet VŠECH zahynulých obyvatel (o tom mluvím já a to jsou následky imbecilních opatření a dementního chování jako přijdeme ve skafandru a odpojíme chemo).
To je některá nemocnice fakt tak debullní, že neudělá test u vstupu, který trvá dvacet minut, a nevyčlení jednu místnost, aby léčba probíhala dál?
Tak to letos trhneme rekord!

25.1.2021 09:17

fikovnice napsal(a):
To by byla bomba! Dvůr je ze všech stran uzavřený - je to prostě klasická zemědělská usedlost - obdélníkové stavby - uvnitř velikánský dvůr, vně ještě větší zahrada.
To si musíme písnout!

Jani, kdybys fakt pronajímala, tak to taky beru, třeba na celý prázdniny.
Nemáš to někde u Drahan? Tuším, že jsi to někde dřív psala, ale nejsem si jistá.

25.1.2021 09:31
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Nemáš to někde u Drahan? Tuším, že jsi to někde dřív psala, ale nejsem si jistá.

Drahany?
fikovnice je sousedka!

25.1.2021 09:39

Varaxi napsal(a):
Drahany?
fikovnice je sousedka!

Já nevím, jestli to byla opravdu fikovnice. Možná jsem si ji teda spletla s vámi.....

25.1.2021 09:48
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Já nevím, jestli to byla opravdu fikovnice. Možná jsem si ji teda spletla s vámi.....

Aha. :)
Já jsem od Drahan 15 km, do sousední vesnice jezdíme pro mléčné výrobky.
A je tam krásně, lesy vojenského prostoru, zříceniny, kousek odtamtud jsou jeskyně... Pro dobrodružné povahy ráj. Kdo je trochu sportovec, dostane se na kole na opravdu krásná místa, ostatní holt autem.
Tak jestli má fíkovnice tu chatu tam někde, tak to rozhodně potenciál má.

25.1.2021 10:07

Varaxi napsal(a):
Aha. :)
Já jsem od Drahan 15 km, do sousední vesnice jezdíme pro mléčné výrobky.
A je tam krásně, lesy vojenského prostoru, zříceniny, kousek odtamtud jsou jeskyně... Pro dobrodružné povahy ráj. Kdo je trochu sportovec, dostane se na kole na opravdu krásná místa, ostatní holt autem.
Tak jestli má fíkovnice tu chatu tam někde, tak to rozhodně potenciál má.

Taky se mně tam moc líbí a není tam tak přeturistovano, jak jinde. Aspoň můj pocit, skoro nikoho jsme na túrách nepotkali. Vlastně vůbec nikoho.

25.1.2021 12:38
fikovnice

XXX.XXX.131.20

"čísla jsou samozřejmě zkreslená"
Tak samozřejmě si já osobně doma tisknu úmrtní listy.
Pletete si dva údaje - počet zahynulých "na covid s covidem atp" (o tom mluví Repta) a počet VŠECH zahynulých obyvatel (o tom mluvím já a to jsou následky imbecilních opatření a dementního chování jako přijdeme ve skafandru a odpojíme chemo).
To je některá nemocnice fakt tak debullní, že neudělá test u vstupu, který trvá dvacet minut, a nevyčlení jednu místnost, aby léčba probíhala dál?
Tak to letos trhneme rekord!

Bohužel máte pravdu "Megííí"...myslím, že jde opravdu o dementnost té nemocnice, která je navíc fakultní, takže je asi jasné, o jakém špitálu píšu. Nepochopila jsem jejich postup...navíc kámoška zvracela - nedali jí ani antiemetikum na cestu domů!

25.1.2021 12:41
fikovnice

XXX.XXX.131.20

Ali, to víš, že bych ráda pronajala někomu, koho znám a komu můžu věřit . Jde o Blanensko. Více si samozřejmě můžeme písnout v SZ.
Já nevím, jak je schopnej Tvůj chlap...? Ale já bych asi nechtěla ani žádné peníze...stačila by mi domluva, že dotyčný tam např. opraví to a to...a třeba by to šlo takto aspoň trochu dát do kupy.

25.1.2021 12:42
fikovnice

XXX.XXX.131.20

Varaxi napsal(a):
Drahany?
fikovnice je sousedka!

Děvčata, se mnou jste si to spletly proto, že máme Drahanského vestaje! Ale to jméno je podle Drahanské vysočiny, ne podle Drahan. Škoda...mohly jsme se osobně navštěvovat.

25.1.2021 13:01
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Drahanská vrchovina, však jo, to jsme my. :) Když je to Blanensko, tak to bude kousek od nás. Já žiju na Vyškovsku, ale na poslední vesnici - od nás z domu je Blanensko asi tak 300 metrů. :)
Jako Blanensko je veliké, třeba jste na opačném konci... Ale i tak jste skoro sousedka. :)

25.1.2021 13:21

Já napíšu, Jani.

25.1.2021 13:22

fikovnice napsal(a):
Děvčata, se mnou jste si to spletly proto, že máme Drahanského vestaje! Ale to jméno je podle Drahanské vysočiny, ne podle Drahan. Škoda...mohly jsme se osobně navštěvovat.

Máš ode mě SZ

25.1.2021 15:34

fikovnice napsal(a):
To si musíme písnout!

No dobrý, tak já jdu sázet euromiliony a až se zadaří, tak to kupuju....to je můj sen....zalezu, zamknu a fertig.......klidně ti nechám tvoje bydleníčko a já bych si nechala udělat bydlení z nějaké jiné budoovy, pořídila bych si dva koníky a co by mi chybělo

25.1.2021 15:58
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

fikovnice napsal(a):
Bohužel máte pravdu "Megííí"...myslím, že jde opravdu o dementnost té nemocnice, která je navíc fakultní, takže je asi jasné, o jakém špitálu píšu. Nepochopila jsem jejich postup...navíc kámoška zvracela - nedali jí ani antiemetikum na cestu domů!

Děvčata a nerozčilujete se nad tím zbytečně? Uvažujte: pacient na chemo je těžce oslabený. Pokud mu diagnostikuju covid, chemo by ho mohlo z fleku zabít. Takže nemuselo to být aby ochránili sebe, nemocnici, pacienty, ale třeba pro její dobro? Měli jí to vysvětlit, ale možná mají jasné instrukce: pacientům s covidem žádné chemo!

25.1.2021 16:04
rapotacka11

XXX.XXX.232.208

Myslím, že bezpříznakovému pacientovi
by to neuškodilo víc než je obvyklé.
(názor laika)

25.1.2021 21:50
assil

XXX.XXX.122.3

rapotacka11 napsal(a):
Myslím, že bezpříznakovému pacientovi
by to neuškodilo víc než je obvyklé.
(názor laika)

Jenže to že je momentálně nepříznakový neznamená, že bude nepříznakový i za pár dní, to už klidně může být v nemocnici na kyslíku. Ono totiž to je celý vtip koronáče, že příznaky se projevují až za dost dlouho. A když nikdo neví kdy se nakazila, tak fakt pokračovat v chemu není nejlepší nápad. Ale nic proti, že jí to měli vysvětlit.

Neregistrovaný uživatel

25.1.2021 22:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.45.188

assil napsal(a):
Jenže to že je momentálně nepříznakový neznamená, že bude nepříznakový i za pár dní, to už klidně může být v nemocnici na kyslíku. Ono totiž to je celý vtip koronáče, že příznaky se projevují až za dost dlouho. A když nikdo neví kdy se nakazila, tak fakt pokračovat v chemu není nejlepší nápad. Ale nic proti, že jí to měli vysvětlit.

A bez toho chema se uzdravi a bide ji lip ze. Jako fakt?

25.1.2021 22:21

Myslím, že lékaři vědí líp než vy, co a proč dělají.

Neregistrovaný uživatel

26.1.2021 02:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.45.188

Myslím, že lékaři vědí líp než vy, co a proč dělají.

Echm....

26.1.2021 09:50
26.1.2021 11:06
assil

XXX.XXX.122.3

Jako fakt je, že chemo se v takovém případě odkládá o karanténní dobu když jí nic není, což je úplně fuk. A když se příznaky objeví, musí se nejdřív vyléčit z koronáče, člověku z infekcí se chemo nedává.

26.1.2021 13:11
rapotacka11

XXX.XXX.232.141

A když se příznaky neobjeví?

Četla jsem, že se kdosi
(myslím parta sportovců - klukú? z hecu
dala otestovat v jeden den na dvou místech
a výsledky se rozcházely.

26.1.2021 13:20
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

rapotacka11 napsal(a):
A když se příznaky neobjeví?

Četla jsem, že se kdosi
(myslím parta sportovců - klukú? z hecu
dala otestovat v jeden den na dvou místech
a výsledky se rozcházely.

Když se příznaky neobjeví, tak paní dostane chemo za 14dní, ne?

26.1.2021 14:27

Možná to sem tak úplně nepatří, ale protikovidové nařízení porušili. Našla jsem k tomu hezký komentář.

"Ta party v Teplicích má více rovin. Mnohem podstatnější a důležitější než porušování vládních nařízení ohledně roušek a rozestupů je to, jací lidé se na té party v Teplicích vlastně sešli. Co tyto lidi spojuje? Co spojuje současné politiky, kmotry, bývalé politiky, krajského policejního ředitele, prominenty ze sportu, atd. ? Co je spojuje, že se i v dnešní době scházejí na oslavě narozenin kmotra? Normální člověk zve na svoje narozeniny většinou jen hodně blízké přátele a rodinu. Normální člověk příjmá pozvání na oslavu narozenin většinou jen od kamarádů, přátel a rodiny. Co tedy spojuje současného krajského policejního ředitele ( a bývalého policejního prezidenta ), kmotra, poslance, předsedu Národní sportovní agentury, současné politiky, bývalé politiky a další prominenty a "podnikatele"?! Národní sportovní agentura hospodaří s miliardami korun a dotuje sportovce, sportovní projekty, kluby. Posledních 31 let stále přicházejí noví politici a vznikají nové strany a hnutí, ale zavedený systém se nemění.... Korupce, papalášství, výhody, privilegia, kamaráčoft, systém ruka roku myje, dohazování zakázek, dotace. Koncem loňského roku by rozhovor s elitním kriminalistou a ten řekl přibližně toto: v minulosti zločinec přepadl banku s taseným koltem, v dnešní době zločinci v oblecích a statusem "podnikatelů" čerpají dotace. Jsem tedy zvědavá jak "kauza Teplice" dopadne, pravděpodobně nijak.... Také by mě zajímalo jak dopadne "kauza Volný" a co je to "Hanzel desítka""

26.1.2021 15:28
assil

XXX.XXX.122.3

Možná to sem tak úplně nepatří, ale protikovidové nařízení porušili. Našla jsem k tomu hezký komentář.

"Ta party v Teplicích má více rovin. Mnohem podstatnější a důležitější než porušování vládních nařízení ohledně roušek a rozestupů je to, jací lidé se na té party v Teplicích vlastně sešli. Co tyto lidi spojuje? Co spojuje současné politiky, kmotry, bývalé politiky, krajského policejního ředitele, prominenty ze sportu, atd. ? Co je spojuje, že se i v dnešní době scházejí na oslavě narozenin kmotra? Normální člověk zve na svoje narozeniny většinou jen hodně blízké přátele a rodinu. Normální člověk příjmá pozvání na oslavu narozenin většinou jen od kamarádů, přátel a rodiny. Co tedy spojuje současného krajského policejního ředitele ( a bývalého policejního prezidenta ), kmotra, poslance, předsedu Národní sportovní agentury, současné politiky, bývalé politiky a další prominenty a "podnikatele"?! Národní sportovní agentura hospodaří s miliardami korun a dotuje sportovce, sportovní projekty, kluby. Posledních 31 let stále přicházejí noví politici a vznikají nové strany a hnutí, ale zavedený systém se nemění.... Korupce, papalášství, výhody, privilegia, kamaráčoft, systém ruka roku myje, dohazování zakázek, dotace. Koncem loňského roku by rozhovor s elitním kriminalistou a ten řekl přibližně toto: v minulosti zločinec přepadl banku s taseným koltem, v dnešní době zločinci v oblecích a statusem "podnikatelů" čerpají dotace. Jsem tedy zvědavá jak "kauza Teplice" dopadne, pravděpodobně nijak.... Také by mě zajímalo jak dopadne "kauza Volný" a co je to "Hanzel desítka""

Za pár dní po tom neštěkne ani jeden mediální pes, ruka ruku myje. Problém prostě je, že novináři jako hlídací psi takovýhle kauz už neexistují, takže tihle papaláši mají pré.

26.1.2021 15:49

assil napsal(a):
Za pár dní po tom neštěkne ani jeden mediální pes, ruka ruku myje. Problém prostě je, že novináři jako hlídací psi takovýhle kauz už neexistují, takže tihle papaláši mají pré.

"A Hnilička pak pošle 50 tisíc na charitu a vzdá se poslaneckého mandátu, ze kterého stejně není živý".
Pak mě zaujala tahle Hrdinova věta. On má Hnilička poslanecký plat jako takové lepší kapesné ?

26.1.2021 16:21
lupus4

XXX.XXX.205.61

konečně zveřejnili systém jak určit ,co zavřít či otevřít

26.1.2021 16:23

lupus4 napsal(a):
konečně zveřejnili systém jak určit ,co zavřít či otevřít

Já mám pocit, že tohle dělají od začátku.

neverend

26.1.2021 19:16
neverend

XXX.XXX.213.247

assil napsal(a):

Myslí si, že se jim nic nemůže stát, ale bohužel mají pravdu.😀 Šlechta je holt šlechta.🙂 Jak lidem dáte pocit beztrestnosti a moci, tak zkrátka tohle dělat budou. Nouzový stav zřejmě platí jen pro bezvýznamné obyvatelstvo.😐 Víc k tomu bych nechal až do příštího režimu.

26.1.2021 21:56

Zajímavý rozbor úmrtí s covidem / na covid / kvůli covidu

https://www.idnes.cz/technet/veda/kvuli-covidu-umrti-s-covidem-na-covid.A210124_130130_veda_pka

27.1.2021 14:54

Mám otázku, takovou trošku anketu, na všechny, kdo mají v rodině/okolí školou povinné dítě. Zajímá mě, jak se popraly školy s pololetním vysvědčením. Použila některá škola to doporučované slovní hodnocení, nebo zůstaly u známek?
U nás bude klasická podoba vysvědčení se známkami, jen v elektronické podobě. Osobní předávání "až někdy"...

27.1.2021 17:30

Mám otázku, takovou trošku anketu, na všechny, kdo mají v rodině/okolí školou povinné dítě. Zajímá mě, jak se popraly školy s pololetním vysvědčením. Použila některá škola to doporučované slovní hodnocení, nebo zůstaly u známek?
U nás bude klasická podoba vysvědčení se známkami, jen v elektronické podobě. Osobní předávání "až někdy"...

Ve škole, kde učí manžel, je to stejné.

27.1.2021 18:26
rapotacka11

XXX.XXX.232.141

Mám taky otázku.
Dítě je při vyučování samo? (např. třeťák)
Rodič není nutný?
Jste u toho?
Díky.

27.1.2021 18:32

rapotacka11 napsal(a):
Mám taky otázku.
Dítě je při vyučování samo? (např. třeťák)
Rodič není nutný?
Jste u toho?
Díky.

Já mám šesťačku. Zezačátku potřebovala technickou podporu, teď už pracuje samostatně. Zlehka kontroluji v elektronické žákovské, jestli odevzdává všechno, co má, taky přezkušuji před hlášenými testy, občas dovysvětluji, co při výuce nepochopila.
Ale v průběhu vyučování u ní nesedíme, na to už je velká.

27.1.2021 19:31

Teď jsem mluvila se známou, smolí cca 30 slovních hodnocení deváťákům. Je z toho na palici.
Vnučky mají slovní hodnocení pravidelně už několik let.

27.1.2021 20:40

assil napsal(a):

Mějte soucit, to vám chudáka Bendy není líto?
Tolik se na ty narozeniny těšil, a pak...:

..."Bendy je mi líto. Uspořádá oslavu, dočká se jen několika formálních gratulací, načež se mu kámoši rozlezou na pokoje makat. Sedí tam sám, šáňo teplá, jenom z dortu po chvíli vyleze znuděná "veselá děva", hodí na sebe kabát a s huhláním odchází na nějakou lepší štaci".....

(Volně citováno z jedné diskuze na dané téma)

27.1.2021 20:54

Ony teda ty vakcíny hned tak nebudou, ale kdyby jako náhodou byly, tak otázky ohledně očkování prostě pořád nějaké jsou:

http://dfens-cz.com/racionalni-nekonspiracni-duvody-proc-odmitnout-vakcinu-na-ncov-19/

27.1.2021 21:02

Ony teda ty vakcíny hned tak nebudou, ale kdyby jako náhodou byly, tak otázky ohledně očkování prostě pořád nějaké jsou:

http://dfens-cz.com/racionalni-nekonspiracni-duvody-proc-odmitnout-vakcinu-na-ncov-19/

No čím víc lidí, kteří budou mít nárok přede mnou se odmítne očkovat, tak tím dřív se dostane na mě

Edit: a než se na mě dostane, tak si myslím, že už budou na světě oočkovány možná i miliony lidí, takže "otestováno" by mělo být dostatečně.

27.1.2021 21:45
fikovnice

XXX.XXX.132.203

Varaxi napsal(a):
Drahanská vrchovina, však jo, to jsme my. :) Když je to Blanensko, tak to bude kousek od nás. Já žiju na Vyškovsku, ale na poslední vesnici - od nás z domu je Blanensko asi tak 300 metrů. :)
Jako Blanensko je veliké, třeba jste na opačném konci... Ale i tak jste skoro sousedka. :)

Nooo, stejně jsem tu už na sebe prolátla kdeco , tak napíšu, že moji rodiče oba pocházeli z Letovic... A já tam trávila prakticky celé své dětství.

27.1.2021 21:48

Ti ptáčci, co mají ptačí chřipku, i když nemají, ale musí zahynout, půjdou do konzervy? Oni nemají očkování?

27.1.2021 21:50
fikovnice

XXX.XXX.132.203

lesnížínka napsal(a):
Děvčata a nerozčilujete se nad tím zbytečně? Uvažujte: pacient na chemo je těžce oslabený. Pokud mu diagnostikuju covid, chemo by ho mohlo z fleku zabít. Takže nemuselo to být aby ochránili sebe, nemocnici, pacienty, ale třeba pro její dobro? Měli jí to vysvětlit, ale možná mají jasné instrukce: pacientům s covidem žádné chemo!

No jasně, že i toto mě napadalo.....ale ona byla bezpříznaková - po celou dobu! A má typ onkol. onemocnění, kdy odklad - zjednodušeně řečeno - není dobrý... Následovala cca měsíční hospitalizace na Infekční klinice, ač - znovu píšu - byla CELOU DOBU bezpříznaková! Jako oslabenou ji nicméně brali a naštěstí pro sebe měla samostatný pokoj, protože chytit na Infekčním v jejím stavu nějakou Salmonelu...to by také mohlo znamenat její konec.

No a ten postup na onkologii - nevím, podle mě to aspoň měli nechat dokapat. Navíc dostává vysoceemetogenní 5-kombinaci cytostatik, a nedát jí na domů antiemetika a nezajistit odvoz, prostě není košer!

27.1.2021 21:59
fikovnice

XXX.XXX.132.203

Co to je za stránky "Dfens"? Znáte autory? Já je našla pouze pod nicky či zkratkami, viz např. "Áčko", "Ada", "A. N.". Ráda si přečtu názory druhých, ale proč jsou tam anonymní? Nebo jsem něco přehlídla?

27.1.2021 22:10
assil

XXX.XXX.122.3

fikovnice napsal(a):
Co to je za stránky "Dfens"? Znáte autory? Já je našla pouze pod nicky či zkratkami, viz např. "Áčko", "Ada", "A. N.". Ráda si přečtu názory druhých, ale proč jsou tam anonymní? Nebo jsem něco přehlídla?

Protože tyhle neortodoxní názory, jaký jsou na tom webu, by v dnešní době podepsal celým jménem jen šílenec. Obvykle tam je vše ozdrojováno, takže si člověk může udělat názor sám a žádný jméno k tomu nepotřebuje.

27.1.2021 22:11
assil

XXX.XXX.122.3

Bude se zpřísňovat zítra. Copak nám partička vymyslí? Doufám, že se neinspirují u sousedů s těmi antigenními testy.

27.1.2021 22:18

No jasně, že i toto mě napadalo.....ale ona byla bezpříznaková - po celou dobu!

Tohle ale asi ve chvíli, kdy jí vyndavali kapačku s chemo, nemohli vědět dopředu. V tu chvíli mohla být na samém počátku onemocnění a podaná chemoterapie spolu s koronavirem by mohla být fatální.
Nedat jí na domů antiemetika a nezajistit odvoz samozřejmě chyba byla.

27.1.2021 22:22
lupus4

XXX.XXX.205.61

Oni nemají očkování?

by mohli mít(existuje 10 let), nevyplatí se a navíc by maso a vejce byly nevhodné pro lidskou spotřebu...jestli to narvou do psího žrádla netuším...ale kdoví...
přenáší to vodní ptactvo - vrubozubí, kde uhynou jen oslabení...u hrabavých je to konečná...
a třeba holubi 99, 9% neonemocní

27.1.2021 22:31

No na krmiva se nesmí zpracovat zvíře, které mělo nemoc přenosnou na člověka. Ale když se musí chov vybít, protože v kraji je tahle nemoc, ale můj chov není nemocný, to je pak všecky spálí?

27.1.2021 22:37
fikovnice

XXX.XXX.132.203

No jasně, že i toto mě napadalo.....ale ona byla bezpříznaková - po celou dobu!

Tohle ale asi ve chvíli, kdy jí vyndavali kapačku s chemo, nemohli vědět dopředu. V tu chvíli mohla být na samém počátku onemocnění a podaná chemoterapie spolu s koronavirem by mohla být fatální.
Nedat jí na domů antiemetika a nezajistit odvoz samozřejmě chyba byla.

"Nedat jí na domů antiemetika a nezajistit odvoz samozřejmě chyba byla."

Ano, přinejmenším toto považuji za selhání... Stejně tam pak čekala na rod. příslušníka kvůli odvozu, takže hypotet. někoho nakazit mohla. Samotnou řídit jí po aplikaci chemo zakazují...což plně chápu.
Kdyby ale toho rod. příslušníka neměla, tak co? Osaměle žijících lidí není málo. Sanitu se jí zřejmě báli dát také kvůli riziku nákazy...

27.1.2021 22:39
lupus4

XXX.XXX.205.61

Já jsem si kvůli kamarádům holubářům mailoval s ředitelem SVS a následně přestali vybíjet holuby. (mohu doložit )

27.1.2021 22:43
fikovnice

XXX.XXX.132.203

assil napsal(a):
Protože tyhle neortodoxní názory, jaký jsou na tom webu, by v dnešní době podepsal celým jménem jen šílenec. Obvykle tam je vše ozdrojováno, takže si člověk může udělat názor sám a žádný jméno k tomu nepotřebuje.

V jistém slova smyslu považuji některé věci, které jsem si tam přečetla, možná spíše za ortodoxní, ale to je jedno, to je slovíčkaření a záleží z jakého úhlu pohledu na to člověk jde... Každopádně, pokud někdo zpochybňuje očkování (a já na tom nevidím nic extra závadného), tak bych uvítala vědět, zda to píše lékař/biochemik/novinář/...nebo dosaďte cokoli se hodí. Já nevím, např. na iDNES taky chodím, taky tam mají autoři zkratky, ale ty jsou samozřejmě rozklíčovatelné...

No, a proč myslíte, že by ty názory podepsal jen šílenec? Není snad společnost už dávno rozdělená? S vývojem vakcíny, jejím uvedení na trh, (ne)dostatku, atd. je v nesouhlasu řada lidí.

27.1.2021 22:45

lupus4 napsal(a):
Já jsem si kvůli kamarádům holubářům mailoval s ředitelem SVS a následně přestali vybíjet holuby. (mohu doložit )

Holub to nechytí, nebo neonemocní? Ony kachny to roznáší, ale nic jim to nedělá. Co jsem teda pochopila. A s tím žrádlem, mělo by se ještě dělit - možné zpracovat na syrové krmivo, další věci na konzervy,... je to zajímavé, vůbec celé, že člověk se nakazí z toho prachu/trusu, ale z člověka na člověka už to nejde, furt je to chřipka, ale lék není, vakcína není, jak jsem zjistila před pár vteřinami, ale známá nemoc je to dlouho. A přitom na slepicích můžou testovat.

27.1.2021 22:55

fikovnice napsal(a):
V jistém slova smyslu považuji některé věci, které jsem si tam přečetla, možná spíše za ortodoxní, ale to je jedno, to je slovíčkaření a záleží z jakého úhlu pohledu na to člověk jde... Každopádně, pokud někdo zpochybňuje očkování (a já na tom nevidím nic extra závadného), tak bych uvítala vědět, zda to píše lékař/biochemik/novinář/...nebo dosaďte cokoli se hodí. Já nevím, např. na iDNES taky chodím, taky tam mají autoři zkratky, ale ty jsou samozřejmě rozklíčovatelné...

No, a proč myslíte, že by ty názory podepsal jen šílenec? Není snad společnost už dávno rozdělená? S vývojem vakcíny, jejím uvedení na trh, (ne)dostatku, atd. je v nesouhlasu řada lidí.

Chci vědět, co tihle lidé udělají pro to, aby opatření zmizela, abychom měli vakcíny lepší, aby se vše uklidnilo a tak, jaké mají řešení. Jestli mají v rukávu jen "co umře, to umře", tak to umím také.
Ne, počkat, vlastně ne, tohle neumím.
Tak třeba..vylosuji..Reptu, nečekaně. Jaké máte řešení?

27.1.2021 22:55
lupus4

XXX.XXX.205.61

S vývojem vakcíny, jejím uvedení na trh, (ne)dostatku, atd. je v nesouhlasu řada lidí.

ale tak to prostě je - byla vyvinuta extrémě rychle, a nikdo ani nemůže vědět co vlastně následně udělá
a účinnost 3 měs je směšná, s tím co tu předvádí "organizátoři" teď si fakt myslíte, že se budete očkovat každý 3 měsíce ? Jak to zatím "odsejpá" tak na vás vyjde řada tak možná 1 za 3roky (nadsázka)

A otázka "totality" je úplně jasná a kdo to nevidí...sorry jako

27.1.2021 22:57

Tak ne, losuji znovu. Lupus4, co s tím budeme dělat?

27.1.2021 23:16
lupus4

XXX.XXX.205.61

Holub to nechytí, nebo neonemocní? Ony kachny to roznáší, ale nic jim to nedělá. Co jsem teda pochopila. A s tím žrádlem, mělo by se ještě dělit - možné zpracovat na syrové krmivo, další věci na konzervy,... je to zajímavé, vůbec celé, že člověk se nakazí z toho prachu/trusu, ale z člověka na člověka už to nejde, furt je to chřipka, ale lék není, vakcína není, jak jsem zjistila před pár vteřinami, ale známá nemoc je to dlouho. A přitom na slepicích můžou testovat.

holubům to očkovali přímo do krve a nic, až v Egyptě u jednoho!!! prokázali onemocnění...
Jelikož se šíří ponejvíce trusem, tak to na nohách můžou přenášet a to je jediné mínus. Takže zastropováním voliér holubů a exotů, aby jim tam nenas.rala kolem letící kachna, či to nepřinesli na peří či nohách vrabčáci - a můžou být v klidu.
A ne že blbečkové utratí babičce korelu co má doma jen kvůli tomu, že je "v ohnisku nákazy"...jak se bohužel v počátcích stávalo...

28.1.2021 03:54

No na krmiva se nesmí zpracovat zvíře, které mělo nemoc přenosnou na člověka. Ale když se musí chov vybít, protože v kraji je tahle nemoc, ale můj chov není nemocný, to je pak všecky spálí?

to už se dávno nedělá.

likviduje se ohnisko a tam to stejně jinak vyzdechá. teda v případě hrabavé.

28.1.2021 03:55

slepice nejsou dobrej test.

pro chřipku je jiný zvíře na výzkum a to je fretka.

28.1.2021 06:26
Varaxi

XXX.XXX.1.226

fikovnice napsal(a):
Nooo, stejně jsem tu už na sebe prolátla kdeco , tak napíšu, že moji rodiče oba pocházeli z Letovic... A já tam trávila prakticky celé své dětství.

Jé, v Kunštátě mám bratra s rodinou. :)
Tak tam jsou kousek Blaničtí rytíři, máte tam krásné vyhlídky a rozhlednu, Křížovou cestu, lom a koupaliště u Rudice, krásnou procházku kolem rybníka, Smyslovou zahradu nebo jak se to jmenuje... K tomu klasika zámky, hrady, slavnosti.To je krásné prostředí, to se dá využít. Když lidi nafasují seznam zajímavostí a stručné info, jak se tam dostanou, tak si myslím, že zákazníky byste měla.

28.1.2021 12:08

Jak já jsem ráda, že mladej má už maturitu za sebou. Co teď čtu za jobovky, děs běs.

28.1.2021 13:57

fikovnice napsal(a):
"Nedat jí na domů antiemetika a nezajistit odvoz samozřejmě chyba byla."

Ano, přinejmenším toto považuji za selhání... Stejně tam pak čekala na rod. příslušníka kvůli odvozu, takže hypotet. někoho nakazit mohla. Samotnou řídit jí po aplikaci chemo zakazují...což plně chápu.
Kdyby ale toho rod. příslušníka neměla, tak co? Osaměle žijících lidí není málo. Sanitu se jí zřejmě báli dát také kvůli riziku nákazy...

Po první várce chemo (5-ti denní hospitalizace, kapačky 10 hod denně) nedostal manžel domů NIC. A prý když mu bude špatně, máme si zavolat obvoďákovi (jasně, ve dvě v noci...). Nakonec to skončilo tak, že obvoďák nás odkazoval na onko a onko na obvoďáka. Po týdnu, kdy mu bylo tak zle, že nejedl a nepil a totálně vyčerpané tělo reagovalo horečkou, jsem mu volala rychlou a ti ho odvezli do nemocnice s nespecifikovaným zánětem tráv. traktu. Po dalších várkách už jsme byli chytřejší, ale štve mě, že na to dostatečně doktoři nepřipraví.

28.1.2021 16:15

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/dobre-rano-z-bis-jsme-v-pr-a-vsichni-chcipneme-40349293

Takže doma zapomněl peněženku a proto napsal tohle. Koukám, že mám ve výmluvách velké mezery :-)
A ty stříkačky s dopravou za 3 mega fakt koupili, akorát se nám nehodí na ty vakcíny, co ne/máme. Nečekaně.
Hádka o kompenzacích nepřinesla žádné výsledky. To by mě zajímalo (vlastně nezajímá), o čem se hádali. Zavřeli, ať kompenzují. Ozvala se mi telefonem paní z FÚ, že mám vypsané špatně datum. Zajímavé, protože to tam vypisuje jejich automat. A tím že je žádost neplatná, a ať to přepíšu a pošlu jí to na mail. Mail je nedoručitelný a co je vtipné, že neexistuje, seznamy zaměstnanců (i externích a pomocníků) o tomto člověku nic neví. Vím, že nic nebude, akorát jsem chtěla vidět, jak to vypadá v praxi. Tak takhle nějak :-)

A megí i pod sněhem hledá myši. Nenašla.
Konec hlášení.

28.1.2021 16:18
lupus4

XXX.XXX.205.61

A ty stříkačky s dopravou za 3 mega fakt koupili, akorát se nám nehodí na ty vakcíny, co ne/máme. Nečekaně.není to tak dávno, co jste mne sepsula, když jsem napsal , že nejsou stříkačky - a hele
tož si zarolujte zpět a pak se můžete hned vylosovat

28.1.2021 16:30

Lidi, teď jsem četla knížku vzpomínek od herečky Adiny Mandlové, prý když na tom byli finančně dobře: "chodili jsme do biografu, do divadla nebo do baru a restaurací, pořádali večírky a jezdili na dovolenou po Evropě."
Dnes by měla smůlu, ukousala by se nudou.

28.1.2021 17:13

lupus4 napsal(a):
A ty stříkačky s dopravou za 3 mega fakt koupili, akorát se nám nehodí na ty vakcíny, co ne/máme. Nečekaně.není to tak dávno, co jste mne sepsula, když jsem napsal , že nejsou stříkačky - a hele
tož si zarolujte zpět a pak se můžete hned vylosovat

:-) ale dyť červený svetr říká, že máme zásobu na víc než dva měsíce. A nemáme vakcíny. Takže jsme furt v plusu, ne? Takže si ty milionky za dopravu letadlem mohli ušetřit. Komu je dali doopravdy.. :-)

28.1.2021 21:00

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/dobre-rano-z-bis-jsme-v-pr-a-vsichni-chcipneme-40349293

Takže doma zapomněl peněženku a proto napsal tohle. Koukám, že mám ve výmluvách velké mezery :-)
A ty stříkačky s dopravou za 3 mega fakt koupili, akorát se nám nehodí na ty vakcíny, co ne/máme. Nečekaně.
Hádka o kompenzacích nepřinesla žádné výsledky. To by mě zajímalo (vlastně nezajímá), o čem se hádali. Zavřeli, ať kompenzují. Ozvala se mi telefonem paní z FÚ, že mám vypsané špatně datum. Zajímavé, protože to tam vypisuje jejich automat. A tím že je žádost neplatná, a ať to přepíšu a pošlu jí to na mail. Mail je nedoručitelný a co je vtipné, že neexistuje, seznamy zaměstnanců (i externích a pomocníků) o tomto člověku nic neví. Vím, že nic nebude, akorát jsem chtěla vidět, jak to vypadá v praxi. Tak takhle nějak :-)

A megí i pod sněhem hledá myši. Nenašla.
Konec hlášení.

Mě furt vrtá hlavou ta oslava narozenin.
Tři dny mejdan bez roušek, spousta z nich v rizikovém věku a polymorbidní. Jedli, pili, hodovali a kutipiklili.

Tak jak to tedy je?
1. všichni už jsou naočkovaní dvěma dávkami vakcíny a jsou za vodou
2. všichni už měli covid a mají protilátky
3. všichni už mají informace

A Husák už není policejní prezident, ale jenom policejní instruktor...taky mi to furt vrtá hlavou.

A co bych teda dělala já, kdybych to všechno mohla ovlivnit?

Začala bych stavět věznice.
Jako aby to pak bylo kam dávat.

28.1.2021 21:15

Tři dny mejdan bez roušek, spousta z nich v rizikovém věku a polymorbidní. Jedli, pili, hodovali a kutipiklili.

Tak jak to tedy je?

A Husák už není policejní prezident, ale jenom policejní instruktor...taky mi to furt vrtá hlavou.

:-) je to záhada. Tady jsou nemocní zas jen chlapi (ne pozitivní, ale nemocní) a ženské, co jsou s nimi v jednom bytě, nic, zdravé jak rybky.
Mně to nevrtá, že je už jen instruktor, přece nemůže zůstat prezidentem, to by bylo hodně blbé. Ale jsem hodně zvědavá, jak budeme my poddaní dodržovat ta stávající a další přísnější opatření, když těm nahoře se za porušení neděje vůbec nic.
Jako že když bude omezení na 15 km od baráku, tak nevezmu vidle a nepůjdu ty vyžraný prasata píchnout?

28.1.2021 21:48
assil

XXX.XXX.122.3

Tak jak to tedy je?

Už se o tom mluví, jen instruktor nejspíš jen do doby než proběhne kárné řízení, zaplatí pokutu pár tisíc, tím to bude vyřešeno a zas se bude moct vrátit na prezidentské křeslo. Kdyby to bylo nafurt, odešel by úplně.

28.1.2021 21:52

"Mně to nevrtá, že je už jen instruktor, přece nemůže zůstat prezidentem, to by bylo hodně blbé".
Prezidentem už nebyl - už jeden ( možná nejeden ) průs.er měl. Už byl "jen" ředitel. Když to takhle povede dál, třeba skončí jako pochůzkář ( pochůzkář je bl.bý, když jezděj auty ).
Mně se v souvislosti s tím mejdanem líbil výrok ( Hamáčkův ? ) : Škoda, že nikdo nezavolal policii !!!!

28.1.2021 22:00

assil napsal(a):
Už se o tom mluví, jen instruktor nejspíš jen do doby než proběhne kárné řízení, zaplatí pokutu pár tisíc, tím to bude vyřešeno a zas se bude moct vrátit na prezidentské křeslo. Kdyby to bylo nafurt, odešel by úplně.

Žijeme holt v nenormálním vesmíru.
Pokud by bylo vše, jak má být, nezůstal by u policie ani jako uklízečka.
Špatný vtip, no.

A tenhle znáte?
...Telefonát na linku 158: Dobrý den, prosím pomoc! Parta psychopatů nás tady drží jako rukojmí. A kolik vás je? Přes deset miliónů...

28.1.2021 22:42

Přidejte 80 Němců. 17 Holanďanů, 5 Norů.........

29.1.2021 17:42

Tak nám zabili Letňany. A kdo půjde do vězení? :-)
Když jsou tak přecpané nemocnice, proč ty lehčí případy nedali do polní nem., proto ji stavěli, ne? (a vyhodili za to.. 300 400 milionů nebo kolik)
Takže zas tolik narváno není, už od podzimu? Dostavěli v říjnu, v říjnu se to pokazilo, furt hrozná čísla, ulehčete nemocnicím, chovejte se hezky, polní nem. ale furt a furt prázdná a na konci ledna the end?

29.1.2021 17:51

29.1.2021 22:34

Máme vakcíne, ale nemáme stříkačke.

Máme stříkačke, ale nedaj se použít.

Máme polní nemocnice, ale nemá tam kto dělať.

Máme systéme, ale lidi se do něj moc hlásej.

Máme PESe, ale nebudeme se podle něj řídit.

Nic nefunguje, ale Já to dělám nejlíp.

Těžkých případů ubývá, ale máme tuna hen tie britské vire, takže nic, holoto!!

neverend

30.1.2021 00:14
neverend

XXX.XXX.213.247

Nejsou lidi, není materiál..😀 Nepřipomíná to někomu něco? 🙂

30.1.2021 16:15
lupus4

XXX.XXX.205.61

ale hlavně : pokyny...pokyny ... a pokyny...kdyby to nebylo k pláči, tak jako fór

neverend

30.1.2021 17:13
neverend

XXX.XXX.213.247

lupus4 napsal(a):
ale hlavně : pokyny...pokyny ... a pokyny...kdyby to nebylo k pláči, tak jako fór

Na tohle brzy dojedeme..😐 Všichni by školili, předepisovali, nařizovali a vůbec všelijak se poflakovali a zapomínáme na tvrdou konkurenci. Nejde o covid, my už to tak děláme ve všem. Již brzy nás čeká studená sprcha a poučení, že bez práce opravdu nejsou koláče. Bude to pro mnoho lidí opravdu tvrdé překvapení.

30.1.2021 17:25

Dítě mi přineslo ukázat kampaň na TikTok. Prej oni dostali půl milionu za to, že se postavili před mobil? Tak to nemusim dělat Cermat přímačky, můžu dělat tohle a mně by stačilo tak sto tisíc. A kdo jim dal ty peníze?
Jsem řekla, že Blatnej, že je ukrad, a jestli bude mít díťátko takovýhle nápady, tak jí ten telefon hodim do krbu. Tak utekla.
A Blatník by měl taky rychle zdrhat.

30.1.2021 17:39

Už jsem viděla šílence, co dojeli do ČR tuktukem. Ale co je to Tik Tok ?

30.1.2021 17:40

Stejně, jako to, co je FB, Instáč, Twitter , aj

30.1.2021 17:45

to bude něco debilnějšího.

nevím, neznám, ale občas koukám na youtube na videa od člověka, co dělá na pohotovosti a natáčí v podstatě kazuistiky zajímavých případů (ne teda jen vlastních:)

a tik tok tam občas vystupuje. takhle nějakej puberťák sežral tablety do myčky, další se zase otrávil muškátovým oříškem a další zase sirupem na kašel.

a to všechno pro získání cool videa

30.1.2021 17:49
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

"TikTok je mobilní aplikace a sociální síť pro vytváření a sdílení krátkých videí vyvíjená čínskou společností ByteDance. Na čínském trhu je aplikace pod názvem Douyin. Aplikace umožňuje uživatelům vytvářet krátké videoklipy o délce až 15 sekund a krátká videa v rozsahu 3–60 sekund. "

30.1.2021 17:49

No, tihle jsou taky na hlavičku, vládníky ani nenapadlo se podívat, co je to zač, nač, že :-)
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/anna-sulcova-jakub-gulab-urad-vlady-tiktok-kampan-ockovani-pandemie-penize.A210130_105834_domaci_vlc

30.1.2021 17:51

Vám jakožto starší (to říkali vládníci) to právě vysvětlí vnuk.
Jako tady:
https://twitter.com/stary_mrzout/status/1355153341635055616
a nakonec překvapení.. peníze měly jít firmě, která byla založena v listopadu..

30.1.2021 20:04

Vám jakožto starší (to říkali vládníci) to právě vysvětlí vnuk.
Jako tady:
https://twitter.com/stary_mrzout/status/1355153341635055616
a nakonec překvapení.. peníze měly jít firmě, která byla založena v listopadu..

Stačilo, nemám fejsbůk, ani jiný nesmysl, tak ani Tik Tok nemusím mít - používat. Jo, Tiktak - to je jiná, ty mám ráda :-))

30.1.2021 22:33
assil

XXX.XXX.122.3

Tik Tok je hlavně pro náctiletou mládež, dělat tam reklamu na covid je fakt nesmysl, když už, tak smysl by to mělo na FB, kam chodí i hodně starších lidí, tohle není nic jiného než malá domů.

31.1.2021 08:33

assil napsal(a):
Tik Tok je hlavně pro náctiletou mládež, dělat tam reklamu na covid je fakt nesmysl, když už, tak smysl by to mělo na FB, kam chodí i hodně starších lidí, tohle není nic jiného než malá domů.

Děsím se toho, co bude až státu, který štědře rozdává, dojdou peníze. Měnová reforma? ( I přijemutí EURa by bylo něco podobného )

31.1.2021 12:28

Děsím se toho, co bude až státu, který štědře rozdává, dojdou peníze. Měnová reforma? ( I přijemutí EURa by bylo něco podobného )

Je načase všechny úspory utratit nebo je vrazit do nemovitostí.

31.1.2021 18:54

Repto, Repto, už je zas volné místo!

31.1.2021 19:14

Jsem tady, zatím limuzínu nepřistavili. Nechápu to.

Těší mne, že si myslíte, že se mnou by to bylo menší peklo.
Ne, beru zpět, netěší - emoce tady nemají přece co dělat.

31.1.2021 19:18

Je načase všechny úspory utratit nebo je vrazit do nemovitostí.

Jasně, vražte vše do nemovitostí...

Až nebude na chleba, najdou se lidé, kteří nemovitost od vás koupí s 90% slevou.
A vy se ještě budete tetelit štěstím, že jste prodala tak výhodně.

31.1.2021 19:24

Jasně, vražte vše do nemovitostí...

Až nebude na chleba, najdou se lidé, kteří nemovitost od vás koupí s 90% slevou.
A vy se ještě budete tetelit štěstím, že jste prodala tak výhodně.

nemovitost má snad nějakou zahradu, takže nějaký jídlo na výměnu v postapo světě se tam vyrobit dá.

neverend

31.1.2021 19:26
neverend

XXX.XXX.213.247

Tak nakupuje se zlato a třeba i Bitcoin. Nemovitost se blbě přenáší.😀

31.1.2021 19:28

neverend napsal(a):
Tak nakupuje se zlato a třeba i Bitcoin. Nemovitost se blbě přenáší.😀

jo, bitkoin, jo?

v postapo světě, kde nepůjde elektřina, je to kauf k nezaplacení.

a zlato nezahřeje, žrát se nedá a přenáší se taky hodně špatně (váží víc než stejné množství olova)

31.1.2021 19:35

nemovitost má snad nějakou zahradu, takže nějaký jídlo na výměnu v postapo světě se tam vyrobit dá.

Obvykle je to v post apo budoucnosti vymalováno tak, že máte jen to, co si dokážete ubránit.
Chápu, že Nora a střelná zbraň jsou jisté podpůrné obranné argumenty, ale nevydrží věčně.

Nemovitost je taky třeba byt v činžáku či paneláku....tam toho mimo scindapsusu moc nevypěstujete. Jasně, ještě existuje zkušenost "Jak jsme chovali užitečné zvíře", ale ...no, prostě vidím tam probémy...

neverend

31.1.2021 19:42
neverend

XXX.XXX.213.247

jo, bitkoin, jo?

v postapo světě, kde nepůjde elektřina, je to kauf k nezaplacení.

a zlato nezahřeje, žrát se nedá a přenáší se taky hodně špatně (váží víc než stejné množství olova)

Teď jde o to která část světa bude "postapo". 🙂Může se stát cokoli a nemusí to nutně zasáhnout všechny. Pokud by to dopadlo opravdu zle, tak nejdřív válka globální či místní konflikty a vlastně to je celkem jedno. Zkrátka boj o zbytek surovin a zásob. Poté by svět ovládly "bandy" co by stejně nic kupovat nechtěly, rovnou by si to vzaly silou. Ale to už by opravdu byl asi extrém a většina z nás by se toho ani nedožila. Ale existuje i na toto téma plán. Je to pár let co jsem tu "tragédii" viděl zpracovanou na papíře. Ale takových plánů pro všechny případné události je mnohem víc.

31.1.2021 19:43

Obvykle je to v post apo budoucnosti vymalováno tak, že máte jen to, co si dokážete ubránit.
Chápu, že Nora a střelná zbraň jsou jisté podpůrné obranné argumenty, ale nevydrží věčně.

Nemovitost je taky třeba byt v činžáku či paneláku....tam toho mimo scindapsusu moc nevypěstujete. Jasně, ještě existuje zkušenost "Jak jsme chovali užitečné zvíře", ale ...no, prostě vidím tam probémy...

tak na konec civilizace se připravuju taky tím, že se družím v rámci obce a to najednou už těch pozemků a lidí se zbraněmi (je tady miliarda myslivců) máte mnohem víc.

31.1.2021 19:45

Repto, Repto, už je zas volné místo!

Něco mi uniklo ?

31.1.2021 19:46

Hmm chtěla jsem si koupit malou louku, aby byla jako moje, pro psa. Jediné, co se tu prodává - nudle, která je z jedné strany silnice a z druhé plot trvale obydleného domku se sedmi yorky. Příkop za 100 tisíc. Nic, koupím slepice a kukuřici.

31.1.2021 19:53

Pokud je tou nemovitostí byt v paneláku, tak je to taky na pytel.

31.1.2021 19:54

Proti tomu žádná, družte se a zbrojte.
Až začnou velkoměšťáci táhnout na venkov, budou místní sdružení myslivci muset polévat hlavně studenou vodou...

Nevím, no, napadá mne akorát tak z voleje Highlander: "Zůstane jen jeden!"

Myslím si, že většina lidí bude bez elektřiny úplně marná - nepůjde už nic vygůglit, éra trampingu a přežití v přírodě je dávno za námi...vidím tu světlou budoucnost spíše tmavě...

A možná i málokdo má prostě - náhle hozen do s*aček - vůli s tím něco dělat. Někdy je jednodušší nedělat nic a umřít....Spousta lidí to kdysi v koncentrácích taky prostě vzdalo. A to byli životem ostrkanější než dnes, v žití v hebké peřince proti minulosti. S jahodami a malinami standardně v lednu a krevetami v mrazáku.

31.1.2021 20:06

Měšťáci jsou na venkově už od loňského jara.
Co máte furt s těmi koncentráky? Je si to nějak podobné, když jsem na chalupě, chovám slepice, prasátka, mám zahrádku plnou jídla, studnu, plnou knihovnu, můžu jít do lesa, můžu jít, kam chci, netrápí mě hlad a nemusím si kopat hrob?

31.1.2021 20:21

Koncentráky nejsou mým primárním zájmem, spíš mne zajímají lágry u nás, uran a tak. Ale nacisti mají tak nějak lepší pí ár, zvlášť při v poslední době systému zjednodušené či distanční výuky.......přizpůsobuji se tedy a píšu taky zjednodušeně
Je prostě pořád za co se modlit
https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/lovec-nacistu-koronavirus-zuroff-mezinarodni-den-pamatky-obeti-holokaustu_2101271507_pj

Máte se prima, no. Máte se po procházce z lesa kam vrátit a zůstalo tam ještě i něco k jídlu a ke čtení.

31.1.2021 20:54

No jo, no jo, slyšela jsem pí učitelku povídat o těch domečkách, ale o Jáchymov ani hláskou nezavadila.
Na dokumenty o lovcích nacistů, Mosad a tak, jsem koukala, asi bohužel už na všechny, už nemám..
A nedávno jsem četla o sáňkařích, že tak jako nechápou, kde končí normální kopeček a začíná památník Osvětim.
Kdybyste chtěla svačinu, knížku, ale nevím.. Herriot, Adams, Clark, Arnaud, Frýbová, Segal.. zbraně nemám, jenom prak a krumpáč, stavte se.

neverend

31.1.2021 20:55
neverend

XXX.XXX.213.247

Koncentráky nejsou mým primárním zájmem, spíš mne zajímají lágry u nás, uran a tak. Ale nacisti mají tak nějak lepší pí ár, zvlášť při v poslední době systému zjednodušené či distanční výuky.......přizpůsobuji se tedy a píšu taky zjednodušeně
Je prostě pořád za co se modlit
https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/lovec-nacistu-koronavirus-zuroff-mezinarodni-den-pamatky-obeti-holokaustu_2101271507_pj

Máte se prima, no. Máte se po procházce z lesa kam vrátit a zůstalo tam ještě i něco k jídlu a ke čtení.

Jasně že ty koncentráky jste myslela obrazně, jen jako příklad, ale něco na tom bude.🙂 Celkem bych taky zvažoval, či to má vůbec smysl o přežití se nějak snažit.

31.1.2021 21:07

Tady se debatuje, jak kdyby zítra měl být snad konec světa. Já jen radila peníze utratit, kdyby měly ztratit na hodnotě.

neverend

31.1.2021 21:14
neverend

XXX.XXX.213.247

Tady se debatuje, jak kdyby zítra měl být snad konec světa. Já jen radila peníze utratit, kdyby měly ztratit na hodnotě.

😀😀😀 Pro přežití je vždy důležité být připraven i na to nejhorší.😀 Snad to zase tak horké nebude a my si tu jen tak "cintáme" aby řeč nestála.😀

31.1.2021 21:47
fikovnice

XXX.XXX.135.172

"Máme polní nemocnice".....už ani ty nemáme! Jen vyhozených nějakých pár milionků.

31.1.2021 21:50
fikovnice

XXX.XXX.135.172

to bude něco debilnějšího.

nevím, neznám, ale občas koukám na youtube na videa od člověka, co dělá na pohotovosti a natáčí v podstatě kazuistiky zajímavých případů (ne teda jen vlastních:)

a tik tok tam občas vystupuje. takhle nějakej puberťák sežral tablety do myčky, další se zase otrávil muškátovým oříškem a další zase sirupem na kašel.

a to všechno pro získání cool videa

Jj, jakási cca 12letá dívčina se po challenge "Uveď se na chvíli do bezvědomí" ubezdušila tím, že se oběsila - nadobro.

31.1.2021 21:57

Možná ty boje o zdroje nejsou daleko, nějak "zapomněli" odklepnout kurzarbeit (ani se nestačili dohodnout, jak to bude vypadat), takže se bude propouštět? Nevím, co vše je rozehrané, na jakou podporu kdo dosahuje.. tohle bude o fabrikách?
Ale že takhle rychle se všecko rozloží?
Poláci otevřeli několik tisíc podniků. Psali (co je na tom pravdy, nevím).
Je to nějaká divná taktika. Je mi jasné, že vyděšené stádo se ovládá lépe,
ale není lepší mu dát nějaké papání, abych si bokem mohla pracovat na svých zájmech v klidu?

31.1.2021 22:17

fikovnice napsal(a):
Jj, jakási cca 12letá dívčina se po challenge "Uveď se na chvíli do bezvědomí" ubezdušila tím, že se oběsila - nadobro.

Dokonce 10letá.

1.2.2021 06:04

Pro první fázi jsou nemovitosti OK. Pokud tedy nejste ťuňťa a nenakoupíte investiční nemovitost na hypotéku, jako se to zhusta dělo v minulém roce a budete si stále myslet, že vaše schopnost splácet v budoucnu je neotřesitelná. Krize na spadnutí a Češi brali hypotéky útokem. Meziroční nárůst více jak 30% je podstatným vybočením z dlouhodobého vývoje. Takže takoví můžou být odepsaní první. Hyperinflaci mají banky ošetřenou, takže k výraznému zvýhodnění dlužníků asi docházet nebude.
Pokud spoléháte na nemovitosti, záleží, jaké náklady s nemovitostí jsou spojené a které vás neminou ani v době krize. Je pak asi dobré mít finanční polštář pro překlenutí nákladů pro dobu alespoň dvou let.
Ale záruka není v ničem.
Portfolio by mělo být celkově rozmanité. Pokud kiksne jedno, mít zálohu v jiném.Zlato, zbraně, virtuální měna, nutrie v rybníku i pšenice v sudu, nic není špatně 😀

1.2.2021 12:15

Na poště už z toho taky blbnou.
Posílala jsem PP na plemenku, doporučeně s dodejkou za 72 korun. Kromě toho, že na podací lístek se vytisklo úplně jiné podací číslo k úplně jinému dopisu, tak dodejka nic. Naštěstí už mám PP zpátky, ale ty nervy. A na poště výslech, jak kdybych to všechno spískala já.

Přidejte reakci

Přidat smajlík