Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.1.2021 09:10

fikovnice napsal(a):
Samec = kosa (ne nástroj na kosení trávy! ). Myslela jsem, že je to všeobecně známý výraz!

musím opravit
samec nerovná se kosa (zima), ale pořádná kosa(zima)

zde dokonce lingvistické vysvětlení:

"Mohli bychom říct, že je dnes venku pořádný samec. Kde se toto označení velké zimy vzalo?
Slovo samec dříve expresivně označovalo něco, co má náležité vlastnosti, sílu, intenzitu ve velké míře, vedle zmíněného označení silného mrazu napříkla sklenice samce, tedy dobrého, řízného piva. Nebo u Havlíčka Borovského čteme: vojenský soud, to je samec – tedy ten se s ničím nemaže."

18.1.2021 09:14
Andrýsek3

XXX.XXX.213.223

Samec jsem za dva roky, co jsem v Brně ještě teda taky neslyšela. 😀

18.1.2021 09:19

Andrýsek3 napsal(a):
Samec jsem za dva roky, co jsem v Brně ještě teda taky neslyšela. 😀

Asi proto, že v uplynulých dvou zimách pořádný samec nebyl .

18.1.2021 09:21
Andrýsek3

XXX.XXX.213.223

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Jo to je taky pravda 😀

18.1.2021 09:23

nevím, co máte s tím samcem, u mě ráno bylo sotva mínus 10

je pravda, že v líhni asi -16, ale to se nepočítá, to je na severu a prý tady táhne otevřenou moravskou bránou

18.1.2021 09:58

Nevím, že samec je kosa, nevím, kdo je Kubek. Firmy už si testují samy, co já vím.
Je samice futeř?

Nebude samec spíš kos ?

18.1.2021 10:05

Uf... nechcete zase radši pokecat o prádle než toto? Nasněžilo mi do prostěradla... 🤨

Mě nasněžilo trochu na stůl :-)

18.1.2021 10:14

Mám štěstí, že mám nad prádelními šňůrami stříšku! :-))

18.1.2021 10:22
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Samec se používá i u nás, prostě takové hovorové. U nás byl, nakonec -19st.

18.1.2021 10:24
assil

XXX.XXX.122.3

neverend napsal(a):
Megiii.😀 Futeř je tuším vichřice. To říkala i moje babča co si pamatuji.

U nás se říkalo fukéř.

18.1.2021 10:26

assil napsal(a):
U nás se říkalo fukéř.

Není fukéř spíš silný vítr, než zima?

18.1.2021 10:36

Není fukéř spíš silný vítr, než zima?

Ano, bavíme se o vichřici. Východní čechy - fukéř, fukejř, tady futeř.
Slovo samec jsem bohužel nenašla ani v knížce, pravda, Borovský mě moc nebere, ale ani jsem to neslyšela. Bydlel tu starý pán, který ani jinak nemluvil, to bylo samé dračky, futeř, jisť, masiště, brdlajs. Asi to slovo samec nezdomácnělo všude tak jako kosa.

18.1.2021 10:41

Já si to slovo futéř pamatuju z pohádky

https://www.csfd.cz/film/215238-co-poudala-baba-futer/prehled/

18.1.2021 10:45

Pochopitelně, že mně.

18.1.2021 10:46

No to je přesné, poudala, jako kdyby nikdo na horách neměl zuby :-)

18.1.2021 10:47

Ano, bavíme se o vichřici. Východní čechy - fukéř, fukejř, tady futeř.
Slovo samec jsem bohužel nenašla ani v knížce, pravda, Borovský mě moc nebere, ale ani jsem to neslyšela. Bydlel tu starý pán, který ani jinak nemluvil, to bylo samé dračky, futeř, jisť, masiště, brdlajs. Asi to slovo samec nezdomácnělo všude tak jako kosa.

A u nás sejpe a sejpe.

18.1.2021 11:44

A u nás sejpe a sejpe.

Píší, že sever zasype sníh. Tady asi zprávaři nebyli nebo co :-)

18.1.2021 11:55
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Já taky, jinak bych ho vůbec neznala, tu se nepoužívá.

neverend

18.1.2021 13:56
neverend

XXX.XXX.231.71

Samec je taky třeba hezký muž, pokud se nemýlím.😀

18.1.2021 14:02

samec je 1,0, o jeho kvalitách to nic neříká

neverend

18.1.2021 14:11
neverend

XXX.XXX.231.71

samec je 1,0, o jeho kvalitách to nic neříká

Kéž by takhle uvažovaly všechny ženy.😀

18.1.2021 14:23
assil

XXX.XXX.122.3

A tak o samcích a samicích by mohli povyprávět i elektrikáři.

18.1.2021 14:24

neverend napsal(a):
Kéž by takhle uvažovaly všechny ženy.😀

to jste blbě pochopil

že je někdo samec, tzn. pohlaví samčího, teda dnes ještě třeba dodat, jak že tomu říkaj, cis? to znamená nejen hovoří o sobě v mužském rodě, ale odpovídá tomu i obsah kalhot - ho ještě k ničemu nekvalifikuje.

nemusí být chovný.

ani tažný.

18.1.2021 14:26

No a kde to má standard a uznaný FCI?

18.1.2021 14:41

neverend napsal(a):

No tak já když přijdu ze zahrady a řeknu "tam je ale samec", tak manžel nepředpokládá, že mám na dvoře nějakýho fešáka.....no asi už jsme spolu dlouho

18.1.2021 14:52
Terven

XXX.XXX.110.191

To si myslím, že si někdo vymyslel, lékárny, nemocnice atp. jsou takových nástrojů plné, kdyby ne, tak právě máme nouzový stav a krizový zákon, ze kterého je možné vývoz zastavit + zakázat prodej spodině a tak podobně.
Ale je fakt extra chytré nemít vymyšlené, koho kdy, vylévat lahvičky, nemít druhou dávku, odchytávat kolemjdoucí.. no a jak vyrazili říditele zdr. ústavu, to je paráda, ale jsem to čekala, co taky jiného, jak kdyby on si šel na ministerstvu sám do mrazáku, ne, přece takhle se to dělá.. ne, ony vlastně ty lahvičky přišly samy. Vodovodem jako Napoleon :-) A to je ten registr.. nemám náhradníka, vakcína do kanálu.
Já se tady pošklebovala před rokem, ale oni předčili i mé bláznivé teorie, všechno, všechno překonali, jsou prostě nej.

Tipuju, že s těma druhýma dávkama bude ještě veselo...logisticky zajistit, aby každej očkovanej dostal za tři neděle další dávku mi v tomhle chaosu přijde jako scifi. A slyšela jsem, že někde už druhé dávky odkládají o týden.

18.1.2021 15:09

Terven napsal(a):
Tipuju, že s těma druhýma dávkama bude ještě veselo...logisticky zajistit, aby každej očkovanej dostal za tři neděle další dávku mi v tomhle chaosu přijde jako scifi. A slyšela jsem, že někde už druhé dávky odkládají o týden.

Jo no, já v tuto chvíli téměř přicházím o humor. Ještě ne úplně, ale hm hm ..
Takže jsem koupila vzorky Petkult granulí, pro kočky a pro psy, nasypala jsem megí, mňam mňam jak kdyby 14 dní nejedla, koček to do sebe také naházel, ani moc neočuchával, já radost.. otočila jsem se k diskuzi a megí žere kočkové granule, tak jí chci vynadat, to je tvoje jídlo?! a koček žere granule megí :-)
Další dávku nemám.

18.1.2021 15:19
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

No tak já když přijdu ze zahrady a řeknu "tam je ale samec", tak manžel nepředpokládá, že mám na dvoře nějakýho fešáka.....no asi už jsme spolu dlouho

18.1.2021 15:20
assil

XXX.XXX.122.3

Tak teď se bude zas rozvolňovat, takže promořování bude pokračovat a než dojde na nějaké seriózní očkování, bude dávno promořeno. Mám pocit, že to je záměr.

18.1.2021 15:38

Já si říkám, že jednoho krásného dne to zvládneme a budeme zase žít jako před covidem.
Ale tak si říkám, že pak může přijít třeba další ošklivý virus a jsme tam, kde jsme byli. Myslím, že jsme tak nějak u nás ukolíbaní tím, že nám žádná velká rizika nehrozí, spoustu ošklivých nemocí jsme více méně téměř vymýtili očkováním a nějaké ty běžné virózy většina populace zvládne.
I já jsem se před začátkem pandemie cítila v bezpečí a dělala ramena....nějakých pár případů virusu v Číně...pohoda, zažili jsme SARS a taky z toho nic moc nebylo, snad jednotky případů v Evropě......no tohle jsem vážně nečekala.
A teď to bohužel vidím tak, že můžeme čekat kdykoliv cokoliv....a možná i něco horšího než je covid.

neverend

18.1.2021 15:57
neverend

XXX.XXX.213.247

😀😀 A šel už se podívat? 😀😀

18.1.2021 16:17

Tady to nějak zle spočítali. Ale podle logiky týdne bychom měli nechat odejít všechny hejtmany, např.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/proc-neockujeme-neni-cim-zni-z-vysociny-terminy-vypsali-bez-vakcin-138170

Mor je teprve první jezdec. Teda doufám, že tuhle část knížky nikdo neměnil.
Ale vlastně je to fuk, zahyneme na chaos, protože jsme zaspali. A to je dost divné v zemi, kde akční leták je to samé co rodný list :-)

18.1.2021 16:40

neverend napsal(a):
😀😀 A šel už se podívat? 😀😀

No právě že nešel...protože je mu naprosto jasný, že tam žádnej samec-jakože chlap není, to už by měl totiž upravenou fasádu od našeho Jacka.

neverend

18.1.2021 17:00
neverend

XXX.XXX.213.247

to jste blbě pochopil

že je někdo samec, tzn. pohlaví samčího, teda dnes ještě třeba dodat, jak že tomu říkaj, cis? to znamená nejen hovoří o sobě v mužském rodě, ale odpovídá tomu i obsah kalhot - ho ještě k ničemu nekvalifikuje.

nemusí být chovný.

ani tažný.

No, ale většinou i ti chovní samci bývají nejhezčí "kusy".😀 Alespoň se s tím všichni vytahují po výstavách.😀

18.1.2021 17:02

neverend napsal(a):
No, ale většinou i ti chovní samci bývají nejhezčí "kusy".😀 Alespoň se s tím všichni vytahují po výstavách.😀

to záleží.

a u lidí nejsou žádný výstavní a pracovní linie.

mít doma chlapa, co je jen na pohled hezkej, teda nic moc.

18.1.2021 17:06

to záleží.

a u lidí nejsou žádný výstavní a pracovní linie.

mít doma chlapa, co je jen na pohled hezkej, teda nic moc.

Já bych teda brala spíš tu pracovní linii....výstaváka nebrat

18.1.2021 17:09

tak tak. na pěkný pokoukání mám jiná zvířata, která, když mě koukání omrzí, můžu sežrat.

18.1.2021 17:26
Varaxi

XXX.XXX.129.250

neverend napsal(a):

Hmmm, nevypadá, že by bylo snadné ho uživit.
Vynáší aspoň sám koš?

18.1.2021 17:33
Moyda

XXX.XXX.147.89

Nevím, já nikdy o pěkném chlapovi neřekla že je samec. Pro mě je to "kus" nebo že by " stál za hřích", nikdy samec. To spíš že bych některé rovnou vyřadila z chovu.

neverend

18.1.2021 17:40
neverend

XXX.XXX.213.247

Pak nemá být plachej.😀😀 Pořád by po něm chtěli práci a peníze.😀 Ale jo, umí i celkem hezké věci.🙂 To sám po večerech a ještě stihne i funkci na Ifauně.😀

18.1.2021 17:47

Tyjo, Blatníček má dneska na tiskovce roušku, která mu nepadá. Že by četl IFaunu?

neverend

18.1.2021 18:07
neverend

XXX.XXX.213.247

https://www.idnes.cz/ekonomika/zahranicni/cina-spojene-staty-americke-hospodarstvi.A201226_190908_eko-zahranicni_misl

Celý náš problém je v disciplíně.😒 Semafory by nám šli, ale jinak bída a utrpení.

18.1.2021 18:25

Tyjo, Blatníček má dneska na tiskovce roušku, která mu nepadá. Že by četl IFaunu?

To děkuji. Hned jsem se šla podívat a již jsem klidná!

18.1.2021 19:06

neverend napsal(a):
Pak nemá být plachej.😀😀 Pořád by po něm chtěli práci a peníze.😀 Ale jo, umí i celkem hezké věci.🙂 To sám po večerech a ještě stihne i funkci na Ifauně.😀

U mě je to vlastně jedno...pracák nepracák, já jsem rozmazlovací typ a tak jsem si za ty léta z pracáka vyrobila gaučáka a z exteriérový holky se tím pádem stal pracák jak vyšitej

18.1.2021 19:09

Jo no, já v tuto chvíli téměř přicházím o humor. Ještě ne úplně, ale hm hm ..
Takže jsem koupila vzorky Petkult granulí, pro kočky a pro psy, nasypala jsem megí, mňam mňam jak kdyby 14 dní nejedla, koček to do sebe také naházel, ani moc neočuchával, já radost.. otočila jsem se k diskuzi a megí žere kočkové granule, tak jí chci vynadat, to je tvoje jídlo?! a koček žere granule megí :-)
Další dávku nemám.

Kupuju Petkult už dlouho - psici. Kdykoliv jdu pro granule, kocour běží první, jak slyší cvaknout víko od kýblíku. Dostane jich pár na zem. Má je radši, než svoje kočičí.

Slyšela jsem ? "hele, ať ten kocour fakt ty psí granule nežere". Žere je dál. Nic mu nedokážu odepřít. Ostatně mlíko taky pije.

18.1.2021 19:12

neverend napsal(a):
https://www.idnes.cz/ekonomika/zahranicni/cina-spojene-staty-americke-hospodarstvi.A201226_190908_eko-zahranicni_misl

Celý náš problém je v disciplíně.😒 Semafory by nám šli, ale jinak bída a utrpení.

Semafory ? Kde žijete, frajeři jezdí na červenou.

Btw, když napíšete "šli", musíte napsat "semafoři".

neverend

18.1.2021 19:39
neverend

XXX.XXX.213.247

Já to spíš myslel tak jako že investujeme prostředky do blbostí místo třeba do kontrol a striktního dodržování pravidel. Bych rád viděl vyúčtování za všechny tyhle "ptákoviny".🙂

PS.: Já vím, ta moje Čeština.😀 Naštěstí se s ní nemusím živit.😀

18.1.2021 21:39

Megí, Orionko... ten Petkult, co je to zač? Měla bych to taky chtít? Aktuálně krmím 1/2 KD masem a 1/2 KD Wolfsblutem. Polepším psovi Petkultem? Zítra si projdu nějaká složení, ale ráda si přečtu názory.

18.1.2021 21:48
Terven

XXX.XXX.110.191

Megí, Orionko... ten Petkult, co je to zač? Měla bych to taky chtít? Aktuálně krmím 1/2 KD masem a 1/2 KD Wolfsblutem. Polepším psovi Petkultem? Zítra si projdu nějaká složení, ale ráda si přečtu názory.

To nepolepšíte - Petkult je kvalitou výrazně pod Wolfsblutem, příznivější je pouze cena. Teda pokud se za těch pár let, co jsem to zjišťovala, něco nezměnilo.

18.1.2021 21:52

Nepolepšíte :D Jsou to takové normální granule, nekrmím tím, jen malinký pytlíček, protože megí se líbí malinké granulky a "něco nového". Jinak rýžové granule nejíme, není nám pak dobře, i když vařenou rýži z mého talíře mi sežere, že, a ok.
Ještě mají nějaké soft, ale to nám chutnat určitě nebude, většinou tyhle poloměkké smrdí jako maggi.

18.1.2021 22:25
fikovnice

XXX.XXX.134.13

musím opravit
samec nerovná se kosa (zima), ale pořádná kosa(zima)

zde dokonce lingvistické vysvětlení:

"Mohli bychom říct, že je dnes venku pořádný samec. Kde se toto označení velké zimy vzalo?
Slovo samec dříve expresivně označovalo něco, co má náležité vlastnosti, sílu, intenzitu ve velké míře, vedle zmíněného označení silného mrazu napříkla sklenice samce, tedy dobrého, řízného piva. Nebo u Havlíčka Borovského čteme: vojenský soud, to je samec – tedy ten se s ničím nemaže."

Jj, já s Vámi souhlasím a ten význam znám. "Lesnížínce" jsem psala něco ve smyslu, že je pořádnej "samec" (teda ne ona ), ale venku. Takže, že to je pořádná kosa, vím. Lingvistický výklad jsem ale neznala, díky!

18.1.2021 22:26
fikovnice

XXX.XXX.134.13

18.1.2021 22:28
fikovnice

XXX.XXX.134.13

Teeeda , a kde to je? Aspoň přibližně . V Brně děcka ani nemůžou bobovat nebo sáňkovat - jen zledovatělý poprašek.

18.1.2021 22:34
fikovnice

XXX.XXX.134.13

assil napsal(a):
Tak teď se bude zas rozvolňovat, takže promořování bude pokračovat a než dojde na nějaké seriózní očkování, bude dávno promořeno. Mám pocit, že to je záměr.

...a to je právě v tom rozhovoru prof. Zdeňka Hela, na nějž jsem dávala odkaz . Podle matematických modelů a při pokračování stávající "strategie" počítá s tím, že v březnu - dubnu už bude promořenost dostatečná.

18.1.2021 22:34

fikovnice napsal(a):
Teeeda , a kde to je? Aspoň přibližně . V Brně děcka ani nemůžou bobovat nebo sáňkovat - jen zledovatělý poprašek.

Proto se všici narvali do Beskyd :-) Nějaký páreček prej vyrazil v tepláčkách a teniskách, pan záchranář měl děsně vtipný komentář
„Podle všeho to vypadá, že v posledních týdnech lidé vyměnili návštěvu nákupních center za horskou túru, ale vybavení a oblečení mají stále stejné. Je nezbytně nutné, aby s sebou do hor vzali i rozum,“ komentoval víkendové zachraňování náčelník HS Beskydy Radan Jaškovský.

18.1.2021 22:40
fikovnice

XXX.XXX.134.13

Též mě to ihned zaujalo!!! U mě ale pro kočky... Dělá se Petkult i kočičí? A když ne, tak se nic nestane, když jim na zkoušku pořídím ty psí.

18.1.2021 22:59

Terven, Megí, tak dík, to asi k životu nepotřebujeme. :D

Fikovnice, prý to není dobré!

18.1.2021 23:06

bacha, fikovnice :-) ale tak není to odpad, jen oproti WB jinde, ale nemyslete, že to je Pedygrý, to ne.

18.1.2021 23:49

neverend

19.1.2021 01:25
neverend

XXX.XXX.213.247

Konspirace je konspirací do té doby, než se stane skutečností.🙂 Na konspirace nevěřím, ale zároveň jsem si vědom, že i ty oficiální zprávy můžou mít k pravdě celkem daleko.🙂 Občas by mě zajímalo kdo tedy odpravil třeba Kennedy-ho a možná i to jedenácté září by ve skutečnosti bylo překvapením pro mnohé "důvěřivce".🙂 Možná i to UFO zní teď jako bláznivá konspirace, ale tak víte jak,ne? Pár zajímavých "úniků" se dá najít a celkem i veřejně. Všiměte si, že Area51 není nikdy na žádné mapě. Ani Google nezobrazí. Je toho mnohem víc, ale tak jednoduché je zahltit "správnými" informacemi média a lidi jak jsou bombardovaní tou "pravdou" ze všech stran, tak po čase uvěří i blbostem zcela evidentním.😀 Třeba i tomu že jsme z opic a Darwinova teorie obsahu nic než pravdu.😀

neverend

19.1.2021 01:46
neverend

XXX.XXX.213.247

neverend napsal(a):
Konspirace je konspirací do té doby, než se stane skutečností.🙂 Na konspirace nevěřím, ale zároveň jsem si vědom, že i ty oficiální zprávy můžou mít k pravdě celkem daleko.🙂 Občas by mě zajímalo kdo tedy odpravil třeba Kennedy-ho a možná i to jedenácté září by ve skutečnosti bylo překvapením pro mnohé "důvěřivce".🙂 Možná i to UFO zní teď jako bláznivá konspirace, ale tak víte jak,ne? Pár zajímavých "úniků" se dá najít a celkem i veřejně. Všiměte si, že Area51 není nikdy na žádné mapě. Ani Google nezobrazí. Je toho mnohem víc, ale tak jednoduché je zahltit "správnými" informacemi média a lidi jak jsou bombardovaní tou "pravdou" ze všech stran, tak po čase uvěří i blbostem zcela evidentním.😀 Třeba i tomu že jsme z opic a Darwinova teorie obsahu nic než pravdu.😀

Třeba i tomu že jsme z opic a Darwinova teorie obsahuje nic než pravdu.😀 Sakra Google pitomej.😀

19.1.2021 06:44
Andrýsek3

XXX.XXX.34.4

Proto se všici narvali do Beskyd :-) Nějaký páreček prej vyrazil v tepláčkách a teniskách, pan záchranář měl děsně vtipný komentář
„Podle všeho to vypadá, že v posledních týdnech lidé vyměnili návštěvu nákupních center za horskou túru, ale vybavení a oblečení mají stále stejné. Je nezbytně nutné, aby s sebou do hor vzali i rozum,“ komentoval víkendové zachraňování náčelník HS Beskydy Radan Jaškovský.

Nebyly to Krkonoše?
Ja četla včera o páru v teplákách, který se vydal na Sněžku Obřím dolem v teniskách a teplákách. Vyrazili odpoledne, takže samozřejmě chytli tmu velmi brzy, a museli pak volat horkou službu, na kterou neměli číslo, ani nainstalovanou appku záchranka, tak volali policii. Nakonec se nějak domluvili, kde jsou a jela pro ně horská služba, promrzly a vysileny. Telata šli po skialp cestě, brodili se prašanem. Tohle fakt do hor nepouštět.
https://www.instagram.com/p/CKMlcikLV6e/?igshid=1nt7q39sr5ydp

19.1.2021 06:58

Andrýsek3 napsal(a):
Nebyly to Krkonoše?
Ja četla včera o páru v teplákách, který se vydal na Sněžku Obřím dolem v teniskách a teplákách. Vyrazili odpoledne, takže samozřejmě chytli tmu velmi brzy, a museli pak volat horkou službu, na kterou neměli číslo, ani nainstalovanou appku záchranka, tak volali policii. Nakonec se nějak domluvili, kde jsou a jela pro ně horská služba, promrzly a vysileny. Telata šli po skialp cestě, brodili se prašanem. Tohle fakt do hor nepouštět.
https://www.instagram.com/p/CKMlcikLV6e/?igshid=1nt7q39sr5ydp

Asi příbuzní :-)
https://www.novinky.cz/krimi/clanek/dvojici-v-teplacich-a-teniskach-zachranovali-v-beskydech-ze-zaveji-40348118

19.1.2021 07:24
Andrýsek3

XXX.XXX.34.4

Asi příbuzní :-)
https://www.novinky.cz/krimi/clanek/dvojici-v-teplacich-a-teniskach-zachranovali-v-beskydech-ze-zaveji-40348118

Jo, tak ono jich bude asi víc. 🤦‍♀️

19.1.2021 08:24
assil

XXX.XXX.122.3

https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/v-bavorsku-se-objevila-nova-mutace-merkelova-chce-nemecko-zcela-odriznout-40348199#dop_ab_variant=0&dop_req_id=WiE18wAFngu-202101182244&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Asi začnu věřit na konspirace, už mi to přijde, jak u blbejch na dvorku

Ještě k tomu můžeme přidat tohle.
Ještě se ukáže, že naše strategie promořování je správná a zadarmo.
https://www.novinky.cz/zahranicni/blizky-a-stredni-vychod/clanek/v-izraeli-masove-ockuji-nakazenych-ale-pribyva-vice-nez-v-cr-40348204#dop_ab_variant=0&dop_req_id=EAxrCKWvBAA-202101190722&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

19.1.2021 12:18

Také tam budou mít neukázněnce asi :-) někde jsem slyšela, že ti, co měli první dávku, se chovali dost špatně, a jestli to má fungovat až dva týdny po druhé dávce..
Je to hodně, málo, .. dva týdny? Aby si zas někdo nemyslel, že ho píchli a může hned cokoli, achjo, je to těžké.
Praktici už volají - obvoláme si lidi sami, ale nemáme čím očkovat.
Něco málo výhod to očkování asi mít bude, už se s nimi obchoduje.
Chtěla bych domácí marmeládu. Na výměnu mám 10589474348694 kubíků sněhu.
Docela pěkné..
https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/male-a-sikovne-dansko-je-ockovaci-velmoci-40348255

19.1.2021 12:21
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Také tam budou mít neukázněnce asi :-) někde jsem slyšela, že ti, co měli první dávku, se chovali dost špatně, a jestli to má fungovat až dva týdny po druhé dávce..
Je to hodně, málo, .. dva týdny? Aby si zas někdo nemyslel, že ho píchli a může hned cokoli, achjo, je to těžké.
Praktici už volají - obvoláme si lidi sami, ale nemáme čím očkovat.
Něco málo výhod to očkování asi mít bude, už se s nimi obchoduje.
Chtěla bych domácí marmeládu. Na výměnu mám 10589474348694 kubíků sněhu.
Docela pěkné..
https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/male-a-sikovne-dansko-je-ockovaci-velmoci-40348255

Jakou marmeládu? Hoďte do SZ adresu (poštu, nejbližší zásilkovnu, nemusí to být Vaše adresa), pošlu Vám za poštovné.

19.1.2021 12:22

Překvapilo mě, že když ukazovali, jak se očkují célebrity, tak tam obvodní lékařka řekla : vakcínu jsem si sehnala sama. Co dodat? Za komunistů játra, dnes vakcíny (pod pultem )

19.1.2021 12:27

Jsem chtěla říct ještě k tomu Dánsku, jak jim to šlape, ale Vy jste tady jak splašený :-)
To - aby si z nich naši vzali příklad, ale nevytrhávat slovíčka, obzvlášť ne "digitalizace",
protože to u nás znamená:
od 20.1.2021 od 7:14 do 8:19 pro narozené v prvním týdnu května s černými vlasy registr na ponožky

neverend

19.1.2021 12:27
neverend

XXX.XXX.231.71

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/koronavirus-v-cesku-chcipl-pes-tiskova-konference-restaurace-rebelie.A210119_091102_domaci_chtl

Mě jen překvapuje jak si politici hezky udělali výjimku. Co vše by se za ní asi tak mohlo schovat.

19.1.2021 13:18
fikovnice

XXX.XXX.134.13

bacha, fikovnice :-) ale tak není to odpad, jen oproti WB jinde, ale nemyslete, že to je Pedygrý, to ne.

No, já mám strašně rozmlsaný kočky a když Váš koček :-) to s chutí pojídal, tak mě to zaujalo... Jinak u nás mají celkem úspěch Purizonky.

19.1.2021 13:23
fikovnice

XXX.XXX.134.13

https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/v-bavorsku-se-objevila-nova-mutace-merkelova-chce-nemecko-zcela-odriznout-40348199#dop_ab_variant=0&dop_req_id=WiE18wAFngu-202101182244&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Asi začnu věřit na konspirace, už mi to přijde, jak u blbejch na dvorku

Já už na konspirace začala taky tak trochu věřit!
Ovšem zážitek ze včera překonal všechno:
Rozhovor s kamarádem - inženýrem. Je skálopevně přesvědčený, že vše je byznys, všichni jsme byli záměrně nakaženi, abychom mohli být za velké peníze léčeni. A to ještě dodal, že následkem COVIDu bude nárůst rakoviny a o to, že jde primárně - peníze do biol. léčby, cytostatik, atp. To, že dodal, že očkováním nám změní DNA, mě dostalo už úplně do kolen...
Ale tak slovy klasika:"Na světě je spousta blbejch absolventů univerzit (a VŠ)!"

Jen mě děsí, že takto možná uvažuje nemalé procento lidí!

19.1.2021 13:25
fikovnice

XXX.XXX.134.13

neverend napsal(a):

"Neverende", nezlobte se, prosím, ale nejvíc konspirací jste tu za poslední měsíce přednesl Vy!

19.1.2021 13:34
assil

XXX.XXX.122.3

neverend napsal(a):
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/koronavirus-v-cesku-chcipl-pes-tiskova-konference-restaurace-rebelie.A210119_091102_domaci_chtl

Mě jen překvapuje jak si politici hezky udělali výjimku. Co vše by se za ní asi tak mohlo schovat.

No však tam píšou, že politici, až na Poslaneckou sněmovnu, která je braná jako výkon zaměstnání, žádnou výjimku nemají. To jen tihle trotlové to hlásaj.

neverend

19.1.2021 13:53
neverend

XXX.XXX.213.247

fikovnice napsal(a):
"Neverende", nezlobte se, prosím, ale nejvíc konspirací jste tu za poslední měsíce přednesl Vy!

😀😀 Zatím se ale plní přesně.🙂

19.1.2021 14:25
elisak

XXX.XXX.194.232

U toho očkování to podle mě měli obvolávat praktici rovnou, aspoň tu skupinu 80+. Přítelovo babička vůbec nepochopila, že se má na očkování někam registrovat a něco řešit. Myslela, že jí doktor zavolá a domluví se přímo s ním.
Jinak funguje normálně samostatně, bydlí sama a funguje. Jen není moc schopná pobrat nové informace. Nějaká stařecká demence, ale asi nastupuje, když jsem se zmínila, že hadům beru mražený myši. Tak se vší vážností prohlásila: "A ty myši pro hady pak rozmrazíš a ony zas obživnou a budou normálně běhat..."

19.1.2021 14:27
Varaxi

XXX.XXX.1.226

To máte ještě fajn babičku. Moje chodila otvírat ke dveřím, když zvonil telefon.

19.1.2021 14:27
lupus4

XXX.XXX.205.61

třeba naposledy koukala na "Dobytí severního pólu... "

19.1.2021 14:42
assil

XXX.XXX.122.3

elisak napsal(a):
U toho očkování to podle mě měli obvolávat praktici rovnou, aspoň tu skupinu 80+. Přítelovo babička vůbec nepochopila, že se má na očkování někam registrovat a něco řešit. Myslela, že jí doktor zavolá a domluví se přímo s ním.
Jinak funguje normálně samostatně, bydlí sama a funguje. Jen není moc schopná pobrat nové informace. Nějaká stařecká demence, ale asi nastupuje, když jsem se zmínila, že hadům beru mražený myši. Tak se vší vážností prohlásila: "A ty myši pro hady pak rozmrazíš a ony zas obživnou a budou normálně běhat..."

Tak od toho má snad většina mladší příbuzný, kteří tu registraci udělají za ně. Co by jim jako doktor řekl, když by jim zavolal? Doktoři ještě očkovat nemůžou.

Zítra v Německu si asi schválí pěkné věci, ovšem zákazem mluvení ve vlaku bych se inspirovala, fakt to není příjemný v téhle době, když vám metr před obličejem někdo bez roušky hodinu prská do telefonu a že takových je, kteří si myslí, že s rouškou se nedá telefonovat.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/nemecke-vlaky-mozna-kvuli-covidu-ztichnou-ale-jinak-nez-si-myslite-138314#dop_ab_variant=0&dop_req_id=lD8fJnlE7On-202101191333&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

neverend

19.1.2021 15:34
neverend

XXX.XXX.213.247

assil napsal(a):
No však tam píšou, že politici, až na Poslaneckou sněmovnu, která je braná jako výkon zaměstnání, žádnou výjimku nemají. To jen tihle trotlové to hlásaj.

No že to tam píšou není zárukou pravdy.🙂 Pochybuji že by si právník iniciativy Chcípl pes jen tak toto vycucal z prstu. 🙂 Každopádně již začínají ty nepokoje o kterých jsme tu nedávno mluvili. Ono jich je celkově docela slušné množství a známe jak nám jde v posledních desetiletích někoho "usměrňovat".😀 Jsem tedy moc zvědavý na ty "restrikce".

19.1.2021 16:15

assil napsal(a):
Tak od toho má snad většina mladší příbuzný, kteří tu registraci udělají za ně. Co by jim jako doktor řekl, když by jim zavolal? Doktoři ještě očkovat nemůžou.

Zítra v Německu si asi schválí pěkné věci, ovšem zákazem mluvení ve vlaku bych se inspirovala, fakt to není příjemný v téhle době, když vám metr před obličejem někdo bez roušky hodinu prská do telefonu a že takových je, kteří si myslí, že s rouškou se nedá telefonovat.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/nemecke-vlaky-mozna-kvuli-covidu-ztichnou-ale-jinak-nez-si-myslite-138314#dop_ab_variant=0&dop_req_id=lD8fJnlE7On-202101191333&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Já když vidím Merklovou, tak bych věřila i tomu, že kor,virus byl vyroben za účelem zlikvidovat evropské obyvatelstvo, aby se sem konečně vešli ti pozvaní migranti. Jen nevím, kdo by ně pak dělal.

19.1.2021 16:18
rapotacka11

XXX.XXX.232.208

Já taky. Je to nácvik a jde to dobře.

neverend

19.1.2021 17:08
neverend

XXX.XXX.213.247

Pozor, to je konspirace děvčata.😀😀😀

19.1.2021 17:17
Moyda

XXX.XXX.147.89

elisak napsal(a):

A kdy by to ti praktici stíhali? Chlap je praktik, poslední měsíc je v práci v průměru o dvě hodiny dýl, čekárna narvana lidma rozestup nikdo neřeší.

19.1.2021 18:08
fikovnice

XXX.XXX.134.13

To je děs!!! Zpěvačka Věra Martinová přišla o 5 členů rodiny, kteří zemřeli na COVID!
Kromě tetičky, sestřenice a bratrance zemřeli i její rodiče.

19.1.2021 18:11
fikovnice

XXX.XXX.134.13

Moyda napsal(a):
A kdy by to ti praktici stíhali? Chlap je praktik, poslední měsíc je v práci v průměru o dvě hodiny dýl, čekárna narvana lidma rozestup nikdo neřeší.

Souhlasím s Vámi! Teda moje praktička se vymyká, to je člověk, kterej snad nikdy pořádně nepracoval, funguje jen na vystavování PN. V životě mi snad ani nepředepsala nějaké léky nebo nenapsala nějaké doporučení. Jsem u ní z jistého soucitu a z vlastní blbosti. Ale normální zdravotníci fakt padají na hubu.
Obdiv Vašemu manželovi!

19.1.2021 18:18

fikovnice napsal(a):
To je děs!!! Zpěvačka Věra Martinová přišla o 5 členů rodiny, kteří zemřeli na COVID!
Kromě tetičky, sestřenice a bratrance zemřeli i její rodiče.

Mně umřela prateta, 90 let, taky na covid, chytila ho v domově důchodců. Ale už byla nemocná.

19.1.2021 18:33
fikovnice

XXX.XXX.134.13

Mně umřela prateta, 90 let, taky na covid, chytila ho v domově důchodců. Ale už byla nemocná.

Ach jo, přijmi prosím upřímnou soustrast! Dřív jsme zde psali, že není nikdo, kdo by znal někoho s prodělaným COVIDem. Pak najednou naopak všichni už někoho znají. A teď se bojím napsat, že přijde doba, kdy každý bude znát někoho, kdo na COVID zemřel.

19.1.2021 18:44

fikovnice napsal(a):
Ach jo, přijmi prosím upřímnou soustrast! Dřív jsme zde psali, že není nikdo, kdo by znal někoho s prodělaným COVIDem. Pak najednou naopak všichni už někoho znají. A teď se bojím napsat, že přijde doba, kdy každý bude znát někoho, kdo na COVID zemřel.

No tak to já se hlásím...

Jo jo, je to holt jenom chřipečka....slýchám dnes a denně. Je zajímavé, jak tito lidé mění názor a otáčejí o stoosmdesát stupňů, pokud někdo z jejich blízkých má vážný průběh a nebo dokoce zemře.

O to víc, že už člověk zná lidi, co měli ten průběh horší, co jim někdo umřel...a nebyli to jen staří a nemocní, co by umželi stejně, o to víc mě mrzí jak jsou někteří lidé arogantní a bezohlední.

neverend

19.1.2021 19:04
neverend

XXX.XXX.213.247

No tak to já se hlásím...

Jo jo, je to holt jenom chřipečka....slýchám dnes a denně. Je zajímavé, jak tito lidé mění názor a otáčejí o stoosmdesát stupňů, pokud někdo z jejich blízkých má vážný průběh a nebo dokoce zemře.

O to víc, že už člověk zná lidi, co měli ten průběh horší, co jim někdo umřel...a nebyli to jen staří a nemocní, co by umželi stejně, o to víc mě mrzí jak jsou někteří lidé arogantní a bezohlední.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/V-lete-brojil-proti-rouskam-A-ted-lezi-rektor-UK-na-JIP-s-mimotelni-podporou-plic-650937

Toho ten osud taky dostihl.

19.1.2021 19:28

neverend napsal(a):
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/V-lete-brojil-proti-rouskam-A-ted-lezi-rektor-UK-na-JIP-s-mimotelni-podporou-plic-650937

No asi tak....

19.1.2021 19:54
Andrýsek3

XXX.XXX.44.51

Já se dnes taky dozvěděla o dvou úmrtích, kamarádky maminka (55) a dědy sestra (80). Obě už delší dobu nemocné, ale obě zemreli až teď s covidem.

19.1.2021 20:04

Andrýsek3 napsal(a):
Já se dnes taky dozvěděla o dvou úmrtích, kamarádky maminka (55) a dědy sestra (80). Obě už delší dobu nemocné, ale obě zemreli až teď s covidem.

55... ještě mladá ženská...

19.1.2021 20:05

Moyda napsal(a):

A taky těch -70° ( nebo kolik ) a naředění a přesně počet lidí na očkování. Tak mám dojem, že politici soudí podle sebe a bojí se, že by to praktici nezvládli.
At objednají čínskou jako Orbán. Ono to bude prašť jako uhoď. A možná má Čína výzkum dál.

19.1.2021 20:34

A taky těch -70° ( nebo kolik ) a naředění a přesně počet lidí na očkování. Tak mám dojem, že politici soudí podle sebe a bojí se, že by to praktici nezvládli.
At objednají čínskou jako Orbán. Ono to bude prašť jako uhoď. A možná má Čína výzkum dál.

Proletěla zpráva, že Pfizer má laborku ve Wu-chan, takže vlastně to není zas tak mladá vakcína :-)
Orbán bude mít problém, to se nedělá, neposlouchat. Jsem to nepochopila, jsem moc mladá nebo hloupá, na co že je ta EU?

19.1.2021 21:39
fikovnice

XXX.XXX.132.163

neverend napsal(a):

No, moc teda nevím, co je mimotělní podpora plic...? Předpokládám teda, že je na větráku. Ale může to znamenat i ECMO, a to už by opravdu veškerá "legrace" končila.
Jinak na větráku (UPV) - si ten pacient často dodýchává sám, ventilátor mu "jen" pomáhá...

19.1.2021 21:41
fikovnice

XXX.XXX.132.163

55... ještě mladá ženská...

Ano. Pro mě byla vlastně relativně mladá třeba i Eva Jurinová (+ 67 let). To prostě dnes není věk na umírání. Ale, pravda, u ní se nemluví o tom, že by její nemoc a smrt uspíšil COVID.
Měla jsem ji ráda, vystupovala noblesně a měla krásnou češtinu!

19.1.2021 21:46
fikovnice

XXX.XXX.132.163

Proletěla zpráva, že Pfizer má laborku ve Wu-chan, takže vlastně to není zas tak mladá vakcína :-)
Orbán bude mít problém, to se nedělá, neposlouchat. Jsem to nepochopila, jsem moc mladá nebo hloupá, na co že je ta EU?

https://manipulatori.cz/hoax-cinskou-biologickou-laborator-ve-wuhanu-vlastni-glaxosmithkline-ktera-patri-pod-koncern-pfizer/

Nee, "Megííí", to fakt ne!
Přesně toto mi včera říkal ten kámoš a fakt z něj padaly bludy - začal tady tímto (mmch. poslal mi milion nepoužitelnejch odkazů) - Pfizer a labiny ve Wu hanu a skončil tím, že vakcinací nám změní DNA + vyrobí onkologická onemocnění! Jako mám určité pochyby v ty očkovací látky, ale určitě teda nejsou tohoto rázu. To už jste přebila i "Neverenda"!

19.1.2021 22:10

fikovnice napsal(a):
No, moc teda nevím, co je mimotělní podpora plic...? Předpokládám teda, že je na větráku. Ale může to znamenat i ECMO, a to už by opravdu veškerá "legrace" končila.
Jinak na větráku (UPV) - si ten pacient často dodýchává sám, ventilátor mu "jen" pomáhá...

Je na ECMO, četla jsem to na idnesu.

19.1.2021 22:29
assil

XXX.XXX.122.3

Praktici mají očkovat až Astrou Zenecou, protože ta se bude skladovat jen v lednici. Jenže teď to vypadá, že jí možná ani neschválí kvůli nízké účinnosti, tak nejspíš na to ani nedojde.

19.1.2021 22:42
elisak

XXX.XXX.194.232

Tak netusim kolik muzou mit praktici prumerne lidi v te skupine 80+, nepredpokladala jsem, ze jich bude moc. Ale vlada ma urcite data a jsou schopny to nejak vyhodnotit a kdyz tak zaridit lidi co by to obvolali a zjistili jestli nekdo nepotrebuje pomoc a informace.
Babicce jsme to vysvetlili, ale ji se do toho ted stejne nechce, pritom na tom zdravotne neni nejlip, prodelala rakovinu.
Urcite jsou lidi kteri uz nemaji nikoho kdo by jim s tim pomohl, s detmi a vnoucaty se nestykaji. A ty budou treba cekat az jim nekdo zavola...

19.1.2021 22:54
lupus4

XXX.XXX.205.61

vlada ma urcite data

vaše víra ve vládu ....mírně řečeno hoooodně naivní
vláda má s odpuštěním houno

Data mají, když už, tak zdravotní pojišťovny a ty zadarmo nehnou ani prstem
Jak dopadají vládní "operativní opatření" je vidět dnes a denně a i léta nazpět v podstatě jakémkoli oboru...

19.1.2021 23:00

"na co že je ta EU?" - Na to je jediná odpověď !

19.1.2021 23:16

To je asi to, co citoval Fík. kamarád a zhlídla Megíí. Tak jsem vám to zkopírovala, abyste viděli, jaká je to ptákovina.

Konspirační realista nebo teoretik náhody. Jaký je rozdíl? Ukážu vám - TOTO je TEORIE NÁHODY:

Čínská biologická laboratoř ve Wuhanu patří společnosti Glaxosmithkline, kterou (čistě náhodou) vlastní společnost Pfizer! , kterážto (čistě náhodou) vyrábí vakcínu proti virusu, který má počátek v biologické laboratoři ve Wuhanu a TU financuje dr. Fauci (čistě náhodou), který pro ni také dělá reklamu!

Glaxosmithkline je (shodou okolností) spravována společností Black Rock Finances, která (čistě náhodou) spravuje finance Open Foundation Company (Sorosova nadace), která (shodou okolností) slouží francouzské AXA pojišťovně!

Shodou okolností SOROS vlastní německou společnost Winterthur, která (čistě náhodou) postavila čínskou laboratoř ve Wuhanu a byla koupena německou pojišťovnou Allianz, jejímž akcionářem je (shodou okolností) Vanguard, který (čistě náhodou) je i akcionářem Black Rock, který (shodou okolností) ovládá centrální banky a spravuje zhruba třetinu globálního investičního kapitálu.

Black Rock je také (shodou okolností) hlavním akcionářem společnosti MICROSOFT, kterou vlastní Bill Gates, který (čistě náhodou) je akcionářem společnosti Pfizer (který - jak si pamatujete - prodává tuto zázračnou vakcínu) a je v současné době (shodou okolností) prvním sponzorem WHO !!!

Takže teď chápete, jak mrtvý netopýr prodaný na mokrém trhu v Číně infikoval CELOU PLANETU virem, který nebyl smrtelnější než každoroční chřipka!

neverend

20.1.2021 00:14
neverend

XXX.XXX.213.247

fikovnice napsal(a):
https://manipulatori.cz/hoax-cinskou-biologickou-laborator-ve-wuhanu-vlastni-glaxosmithkline-ktera-patri-pod-koncern-pfizer/

Nee, "Megííí", to fakt ne!
Přesně toto mi včera říkal ten kámoš a fakt z něj padaly bludy - začal tady tímto (mmch. poslal mi milion nepoužitelnejch odkazů) - Pfizer a labiny ve Wu hanu a skončil tím, že vakcinací nám změní DNA + vyrobí onkologická onemocnění! Jako mám určité pochyby v ty očkovací látky, ale určitě teda nejsou tohoto rázu. To už jste přebila i "Neverenda"!

Včera jsem byl očkován a už půl dne čumím na obraz Čínského vůdce a představuji si, že bude jednou i naším vůdcem.😀😀 Ve vakcině nic určitě nebylo a je úplně v pořádku. 😀😀

20.1.2021 08:30

Tss taková krásná konspiračka a vy tohle. Všecko mi zkazíte.
Četla jsem to tady
https://www.reuters.com/article/uk-factcheck-wuhan-lab/fact-check-the-wuhan-institute-of-virology-is-not-owned-by-glaxosmithkline-idUSKBN28R2UK
A teď, dá se Reuters věřit? To je agentura.
CIA je také agentura. A naše JPP?

20.1.2021 08:37

Data o občanech mají matriky, evidence obyvatel (minist. vnitra) a např. ČeskýStatis.Úřad - jsou tam papírky
jako demografický vývoj, i podle krajů, strašně zajímavé věci :-)
https://www.czso.cz/csu/czso/katalog-produktu
https://www.czso.cz/documents/10180/121768532/1300642007.pdf/c80aeca5-b529-46c1-a58c-fc78e8024284?version=1.1

Data máme. Doktory máme. Dokonce pobíhají v terénu a očkují doma a to dostali super nápad, na rozdíl od.. Co nemáme?
„V případě, že započítáme všechny vakcíny, které jsou kontrahované do České republiky do března 2021, potom v lednu můžeme naočkovat 346 625 osob. Následně v únoru, protože bude zahájeno nebo bude probíhat podávání i druhých dávek, se bude jednat o 271 600 osob a v březnu poté o 662 400 osob,“ řekl Blatný poslancům.

„Dohromady je to asi 1,3 mil. osob, pakliže bude k dispozici jak vakcína Pfizer, tak Moderna, tak AstraZeneca. V případě, že by vakcína AstraZeneca v tuto dobu ještě dostupná nebyla, je počet potřeba snížit o 600 000,“ řekl také. Evropská léková agentura (EMA) by vakcínu společnosti AstraZeneca měla schválit koncem ledna.

A když neschválí, tak bychom mohli palírny předělat např., sliby se musej plnit.

20.1.2021 09:43

neverend napsal(a):
Včera jsem byl očkován a už půl dne čumím na obraz Čínského vůdce a představuji si, že bude jednou i naším vůdcem.😀😀 Ve vakcině nic určitě nebylo a je úplně v pořádku. 😀😀

Čínskou vakcínou ? :-))

20.1.2021 09:46

Četla jsem to tady
https://www.reuters.com/article/uk-factcheck-wuhan-lab/fact-check-the-wuhan-institute-of-virology-is-not-owned-by-glaxosmithkline-idUSKBN28R2UK

Neumím anglicky, navíc se mi přes to rozpláclo něco s čím mám souhlasit a nechci.
Ale poslednímu odstavci rozumím i já:
Verdikt - False.

20.1.2021 09:47

Hm, tak by mě teda zajímalo, jaký je v tom očkování vlastně systém....

20.1.2021 10:53

Lidová tvořivost, jako ostatně všechno v ČR. A kdo je schopný dojet do Prahy, resp. dovézt tam staroušky, tam je míst k rezervaci dost. Aspoň včera bylo.

Neregistrovaný uživatel

20.1.2021 11:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.63.211

Zadnej
Meifi (neverend) nepatri mezi duchodce nad 80 ani mezi doktory. Zajimave.

neverend

20.1.2021 11:56
neverend

XXX.XXX.231.71

Já si dělám jen srandu.😀😀 Ale na DW se dá koupit již již jakákoli vakcína. Ovšem ta cena.😀

20.1.2021 12:39

Předevčírem byla na očkování moje známá - lékárnice. Taky mi není jasné proč. Do 1.A skupiny nespadá.

20.1.2021 12:43

Předevčírem byla na očkování moje známá - lékárnice. Taky mi není jasné proč. Do 1.A skupiny nespadá.

Asi aby naředěnou vakcínu zbytečně nevylili. :-))

20.1.2021 12:47

No tak to jsem teda velice zvědavá, jak to bude s druhou dávkou. Kdo ji nedostane, tak pak asi bude muset absolvovat všechno znovu...

20.1.2021 13:48
fikovnice

XXX.XXX.132.163

Je na ECMO, četla jsem to na idnesu.

Nooo, tak to je tedy síla!!! Ať už měl názory jaké měl, držím mu pěsti, ať to zvládne!

20.1.2021 13:50
fikovnice

XXX.XXX.132.163

neverend napsal(a):

"Neverende", Vy si nedáte pokoj! No, pokud to v USA povedete tak, jako v posledních týdnech, Bůh vám žehnej!

20.1.2021 13:51
assil

XXX.XXX.122.3

Už máte nakoupené respirátory? Zdá se, že to v pátek schválej.
Ad naočkovaní mimo pořadí, bylo mi řečeno, že když někdo objednaný nepřijde, musej honem sehnat náhradu, tak holt volají známým. Asi lepší než to nechat propadnout.

20.1.2021 13:53
fikovnice

XXX.XXX.132.163

Četla jsem to tady

Tak to se omlouvám za zkažení té konspiračky. Ale ona je to fakt hrozná blbost...
U Vás to beru jako že srandu...ale ten kámoš mě dostal! Prý:"Nenech se očkovat, první dávkou si Tě připraví a druhou dokonají změnu Tvé DNA!" To by bylo na největší Nobelovku všech dob!

20.1.2021 13:55
fikovnice

XXX.XXX.132.163

assil napsal(a):
Už máte nakoupené respirátory? Zdá se, že to v pátek schválej.
Ad naočkovaní mimo pořadí, bylo mi řečeno, že když někdo objednaný nepřijde, musej honem sehnat náhradu, tak holt volají známým. Asi lepší než to nechat propadnout.

Co je s respirátory??? Nic jsem dnes nečetla. Doufám, že nebude povinnost je nosit!!! Chodím v roušce, učím v roušce - je mi z ní zle, každý den mě bolí hlava a respirátor nedám - dejchá se v tom ještě hůř!

20.1.2021 14:08

fikovnice napsal(a):
Co je s respirátory??? Nic jsem dnes nečetla. Doufám, že nebude povinnost je nosit!!! Chodím v roušce, učím v roušce - je mi z ní zle, každý den mě bolí hlava a respirátor nedám - dejchá se v tom ještě hůř!

Mají být povinné v obchodech a v MHD.

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/koronavirus-v-cesku-povinne-respiratory-v-obchodech-a-mhd-jan-blatny-bavorsko-velka-britanie.A210120_100950_domaci_chtl

20.1.2021 14:09
fikovnice

XXX.XXX.132.163

SÚKL uvádí, že v Norsku bylo 15. ledna nahlášeno 23 případů úmrtí u „velmi křehkých“ seniorů starších 80 let. Ta měla časovou souvislost s očkováním proti covidu-19.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/covid-19-koronavirus-ockovani-vakcina-senioru-zdravotni-stav-lekari.A210120_120200_domaci_ajez

Hmm, tak toto hoax není a to číslo zas až tak malé není... V ČR prý zatím jedno úmrtí. Tak nevím, co si o tom myslet...

20.1.2021 14:14
assil

XXX.XXX.122.3

fikovnice napsal(a):
SÚKL uvádí, že v Norsku bylo 15. ledna nahlášeno 23 případů úmrtí u „velmi křehkých“ seniorů starších 80 let. Ta měla časovou souvislost s očkováním proti covidu-19.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/covid-19-koronavirus-ockovani-vakcina-senioru-zdravotni-stav-lekari.A210120_120200_domaci_ajez

Hmm, tak toto hoax není a to číslo zas až tak malé není... V ČR prý zatím jedno úmrtí. Tak nevím, co si o tom myslet...

A v Izraeli prý 4. Už někdy před měsícem jsem slyšela nějakého virologa, že tohle (pár smrtí nebo poškození zdraví) bude daň za ty tisíce zachráněných.

20.1.2021 14:14

fikovnice napsal(a):

To jsem četla už dřív na zahraničních serverech, když tady o tom informoval jen Sputnik. :-) Myslím, že i tady by u tak starých lidí měli zvážit celkový zdravotní stav. Včera jsem byla u svého praktika a ten teda buď doporučí, nebo nedoporučí, ale samozřejmě rozhodnutí je vždy na daném člověku.

20.1.2021 14:15
fikovnice

XXX.XXX.132.163

A stejně - může mi někdo vysvětlit, kde se pořádou berou noví a noví nakažení??? Už zas skoro 10 tis. Nemoc nebo nákazu prodělalo už skoro milión lidí. Já vím, že mi tu onehdá někdo psal, že odhad je, že ve skutečnosti je to 2 - 3x více. Já se ale domnívám, že je to ještě mnohem více. A z toho mi vychází, že jsou to i druhoinfekce!

20.1.2021 14:17
fikovnice

XXX.XXX.132.163

assil napsal(a):
A v Izraeli prý 4. Už někdy před měsícem jsem slyšela nějakého virologa, že tohle (pár smrtí nebo poškození zdraví) bude daň za ty tisíce zachráněných.

Ale tak jo, souhlasím. Ale v Norsku 23 lidí sotva očkování začalo...to se mi úplně nelíbí. Mmch. jsou někde data na event. úmrtí po očkování proti chřipce?
Tato mRNA vakcína je prostě nová, ví se toho o ní méně.

neverend

20.1.2021 14:18
neverend

XXX.XXX.213.247

fikovnice napsal(a):
"Neverende", Vy si nedáte pokoj! No, pokud to v USA povedete tak, jako v posledních týdnech, Bůh vám žehnej!

Víte, ono to v médiích vždy vypadá "senzačně", ale ve skutečnosti třeba v té Nevadě se nic neděje.🙂 To je záležitost metropolí a liší se to stát od státu. Když jsem se ptal otce co u nás lidi a tak podobně, nechápal co mám na mysli.🙂 Média jsou holt za senzace placená a zvedá jim to sledovanost.Nudné noviny by zkrátka nikdo nekupoval.😀 Ohledně covidu jsem nyní vlastně na nejhorším místě na světě a nějak nepociťuji potřebu se "přesouvat". 🙂 Čili teď řeším situaci tady a ne v USA.🙂 Vždyť to vidíte jak na Netu se liší situace od reálu i tady. Zatím jsem neměl zákazníka, co by měl v mé přítomnosti roušku. Už si připadám s náhubkem jak "de*il".😀😀 V praxi na to lidi už zkrátka kašlou a proto jsme tam kde jsme.

20.1.2021 14:19

fikovnice napsal(a):
A stejně - může mi někdo vysvětlit, kde se pořádou berou noví a noví nakažení??? Už zas skoro 10 tis. Nemoc nebo nákazu prodělalo už skoro milión lidí. Já vím, že mi tu onehdá někdo psal, že odhad je, že ve skutečnosti je to 2 - 3x více. Já se ale domnívám, že je to ještě mnohem více. A z toho mi vychází, že jsou to i druhoinfekce!

Ano, vím o lidech, kteří psali na soc. sítích, že onemocněli podruhé a někteří měli průběh stejný jako poprvé, někteří mírnější.

20.1.2021 14:24

Milion není 70 %.

20.1.2021 14:30

fikovnice napsal(a):

Druhoinfekce jsou jistě možné (ačkoli neumím odhadnout četnost) - osobně vím o lidech, kteří prodělali covid dvakrát. A vím i o člověku, který jej prodělává nyní, po naočkování první dávky (přeočkován zatím nebyl).

20.1.2021 14:32
assil

XXX.XXX.122.3

fikovnice napsal(a):
Ale tak jo, souhlasím. Ale v Norsku 23 lidí sotva očkování začalo...to se mi úplně nelíbí. Mmch. jsou někde data na event. úmrtí po očkování proti chřipce?
Tato mRNA vakcína je prostě nová, ví se toho o ní méně.

Jsou tak různě, třeba USA uvádí
The vaccine was estimated to have caused approximately one Guillain-Barré syndrome case per 100,000 persons vaccinated, resulting in 53 deaths.

20.1.2021 14:43

Co to premiérko plácá o respirátorech.. krizový zákon, mimořádné opatření - zákaz vývozu, regulovaná cena, zaplatit výrobcům dost, tečka. Ale to určitě nepůjde, výhodnější bude stopro made in china.
Kolik ks potřebujeme na měsíc pro celou republiku? Nebo některé necháme doma.
Já budu doma. A všichni budou doma. Žádná práce. Jo v práci vlastně se chránit nemusíme..
Umíte někdo ušít respirátor? Přijde mi to podobné jako Pampers. Docela se to bude hodit, kdekdo se z toho ..

20.1.2021 15:02

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/strikacky-a-jehly-z-ciny-se-cesku-prodrazi-o-tri-miliony-za-dopravu-40348442

Jejda. Nečekali, že budeme potřebovat stříkačky. Chudáci malí, noo.
Nemáme nějaké letadlo? Prý řídí stát jako firmu. Bych už dávno neměla co žrát, vést to takhle.
Tady jich mají dost, inzulinové jsou vhodné? Nemám auto, ale klidně hodím vlakem.
https://www.zbozi.cz/zdravi/zdravotnicky-material/injekcni-strikacky/?razeni=nejlevnejsi
A to mají cz eshopy dokonce dopravu zdarma :D

20.1.2021 15:08

První volný termín, co se mi povedlo u nás v Chomutově zabukovat pro mamku je 8.března.......tak jsem zvědavá jestli budou vakcíny.

Teď koukám na Ginu, jak v uklizeným obýváku vykuchala polštář.....bílá náplň opět všude....nemáte někdo odkaz, kde se dá zaregistrovat štěně, aby mu naočkovali vakcínu "hodný pes"??.....

20.1.2021 16:37

První volný termín, co se mi povedlo u nás v Chomutově zabukovat pro mamku je 8.března.......tak jsem zvědavá jestli budou vakcíny.

Teď koukám na Ginu, jak v uklizeným obýváku vykuchala polštář.....bílá náplň opět všude....nemáte někdo odkaz, kde se dá zaregistrovat štěně, aby mu naočkovali vakcínu "hodný pes"??.....

To bych nechtěla a Vy taky ne :-)
Mně to je úplně líto, že můj pes už takové vylomeniny nedělá.

20.1.2021 17:46

To bych nechtěla a Vy taky ne :-)
Mně to je úplně líto, že můj pes už takové vylomeniny nedělá.

No já vim, že na to jednoho krásného dne budu s úsměvem vzpomínat. Ale mít devět měsíců doma štěně je někdy vyčerpávající......a dospělost zatím v nedohlednu ...asi už stárnu

20.1.2021 17:57

GAELLE napsal(a):
a pak má být pořadí pro zdravotníky a seniory
https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/ockovani-koronavirus-covid-vakciny-pfizer-nemocnice-kralovske-vinohrady_2101201621_vtk

Na to se dá říct jediné : "Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi". Platilo, platí a platit bude.

20.1.2021 19:35

OT:...tak všechno je jinak....polštář prý vybuchl sám, ale nebojte Ginušce se naštěstí nic nestalo....uf uf

20.1.2021 19:57

hele.....ať se Gina neopičí (ale ten náš polštář byl péřový, to byla chumelenice )
fešanda

20.1.2021 21:51
fikovnice

XXX.XXX.135.158

fikovnice napsal(a):

Edit: Obávám se, že moje obava není planá... Právě telefonát s příbuznými. Bratranec, ročník 81 prodělal COVID v říjnu. Od včera leží opět se 40 horečkami a nemůže dýchat! Přesně tyto příznaky měl v tom říjnu, ach jo, ach jo...

20.1.2021 21:56
fikovnice

XXX.XXX.135.158

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/strikacky-a-jehly-z-ciny-se-cesku-prodrazi-o-tri-miliony-za-dopravu-40348442

Jejda. Nečekali, že budeme potřebovat stříkačky. Chudáci malí, noo.
Nemáme nějaké letadlo? Prý řídí stát jako firmu. Bych už dávno neměla co žrát, vést to takhle.
Tady jich mají dost, inzulinové jsou vhodné? Nemám auto, ale klidně hodím vlakem.
https://www.zbozi.cz/zdravi/zdravotnicky-material/injekcni-strikacky/?razeni=nejlevnejsi
A to mají cz eshopy dokonce dopravu zdarma :D

Podle mě si myslím to stejné. Stříkačky ani jehly nebyly nikdy nedostatkové zboží... Alespoň pro feťáky ne! A co já teď budu likvidovat jehel a stříkaček! Když jsem měla před víc než rokem tak nemocného toho mého kocoura, tak vetka jezdila každý den k nám, a to s náloží jehel a stříkaček. Měla jsem to v lednici (řádově desítky), teď se to chystám odvézt do nemocniční lékárny k bezpečné likvidaci.

20.1.2021 22:25
fikovnice

XXX.XXX.135.158

Šéf VZP Kabátek dostal přednostně vakcínu. Chránil jsem své okolí, řekl.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/vseobecna-zdravotni-pojistovna-sef-zdenek-kabatek-ockovani-rizikova-skupina.A210120_164034_domaci_misl

Tak toto už je fakt nechutné! Vyvodí pan Kabátek ze svého selhání odpovědnost a rezignuje?!?

20.1.2021 23:39

Přijde léto a bude to ještě zajímavější - až člověka bez očkování nepustí do zahraničí, neubytují v hotelech v tuzemsku, nezajdete si na fotbal ani do divadla....

Kubek (ČLK) přišel s úžasnou inovací ohledně antigenních testů - každý týden testovat všechny školáky (už by tedy ale aspoň chodili do školy), každý týden testovat všechny pracovníky ve všech firmách (a když se ve firmě testovat nebude, tak ji hned zavřít).
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/kubek-zaci-by-se-meli-kazdy-tyden-testovat-antigennimi-testy.A210117_142505_domaci_lre

Jak pravil hlas lidu v diskuzi pod článkem - hoďte na něj konečně síť..

Kovid jsem neměla, jsem očkovaná a chodím každý týden na antigenní testy....nic nového, co by se už jinde nedělalo.....(šťourání do nosu, výsledek hned)

20.1.2021 23:45
blackberry

XXX.XXX.110.35

fikovnice napsal(a):

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/vseobecna-zdravotni-pojistovna-sef-zdenek-kabatek-ockovani-rizikova-skupina.A210120_164034_domaci_misl

Tak toto už je fakt nechutné! Vyvodí pan Kabátek ze svého selhání odpovědnost a rezignuje?!?

Mě fascinuje tvrzení, že chránil své okolí. To jako díky očkování bude v bublině, která bude odrážet viry? Nebo zázračně přestane být přenašečem? Nebo jak jako má ta vakcína fungovat?

Vlky plky… Ti papalášové nemají špetku sebereflexe.

21.1.2021 00:10
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Blatník Zeman ani Babiš taky zrovna nejsou 80+ a zdravotníci. Doufám že bude odvolán. Prioritu mají mít lékaři a sestry na covidáriích. Co nám budou platní naočkovaní senioři když lékaři budou nemocní. A Blatník s Babišem svévolně určují posunutí druhé dávky lékařům ačkoliv Pfizer říká že druhá dávka má být aplikována 21 dní po první. Prostě hnus. A teď budou nařizovat respirátory. Kdo na to má kupovat si každý den nový respirátor? možná i dva za den.

neverend

21.1.2021 01:29
neverend

XXX.XXX.213.247

fikovnice napsal(a):

Víte, snad těmto lidem nevěříte že jim jde o lidi..🙂 Přednostně samozřejmě o sebe. Ve všech ohledech. To jsou funkce kde i za "vyhazov" dostanete velmi dobře zaplaceno. Myslím že ta vakcína je jen taková třešnička na dortu.🙂 Někdy kradou peníze, tedy pardon dnes se říká "pochybit" a teď je nedostatek vakcín kdy tedy "štípne" vakcínu.🙂 Nic složitého za tím není a zkrátka tito lidé si myslí, že jim patří svět. Vše mohou a on je přeci pan někdo. Kolikrát i obyčejný starosta obce a to byste koukala jak mu leží blaho občanů na srdci.😀 Tedy nejdřív to jeho.🙂

21.1.2021 06:17
fikovnice

XXX.XXX.135.158

neverend napsal(a):
Víte, snad těmto lidem nevěříte že jim jde o lidi..🙂 Přednostně samozřejmě o sebe. Ve všech ohledech. To jsou funkce kde i za "vyhazov" dostanete velmi dobře zaplaceno. Myslím že ta vakcína je jen taková třešnička na dortu.🙂 Někdy kradou peníze, tedy pardon dnes se říká "pochybit" a teď je nedostatek vakcín kdy tedy "štípne" vakcínu.🙂 Nic složitého za tím není a zkrátka tito lidé si myslí, že jim patří svět. Vše mohou a on je přeci pan někdo. Kolikrát i obyčejný starosta obce a to byste koukala jak mu leží blaho občanů na srdci.😀 Tedy nejdřív to jeho.🙂

No, v tomto s Vámi plně souhlasím. Že těm úplně nahoře jde v prvé řadě o sebe. A čím víc peněz mají, tím víc mamoní. Toto já nikdy nepochopím!

21.1.2021 06:59
Terven

XXX.XXX.110.191

fikovnice napsal(a):
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/zdenek-hel-iniciativa-snih-koronavirus-covid-mutace-ockovani-vakcina.A210120_162105_domaci_vov

Další rozhovor se Zdeňkem Helem...

Toho pána neznám...ale článeček má evidentně připravit půdu pro povinné nošení respirátorů.

21.1.2021 08:47

....dvojkovej respirátor si měním po 4 hodinách nepřetržitého nošení....

21.1.2021 09:04
assil

XXX.XXX.122.3

GAELLE napsal(a):
Blatník Zeman ani Babiš taky zrovna nejsou 80+ a zdravotníci. Doufám že bude odvolán. Prioritu mají mít lékaři a sestry na covidáriích. Co nám budou platní naočkovaní senioři když lékaři budou nemocní. A Blatník s Babišem svévolně určují posunutí druhé dávky lékařům ačkoliv Pfizer říká že druhá dávka má být aplikována 21 dní po první. Prostě hnus. A teď budou nařizovat respirátory. Kdo na to má kupovat si každý den nový respirátor? možná i dva za den.

Ale povinný respirátory jsou jen další krok k promořování, nikdo kdo dojíždí do práce nemá na to kupovat si jeden až dva na den, takže všichni budou dlouhou dobu nosit jeden, dávno už nefunkční, bude to jak když nemaj na ksichtě nic. Nějak už konečně všechny promořit musíme.

21.1.2021 09:20

assil napsal(a):
Ale povinný respirátory jsou jen další krok k promořování, nikdo kdo dojíždí do práce nemá na to kupovat si jeden až dva na den, takže všichni budou dlouhou dobu nosit jeden, dávno už nefunkční, bude to jak když nemaj na ksichtě nic. Nějak už konečně všechny promořit musíme.

Jo to si myslím taky....pokud nedá respirátory zaměstnavatel, tak to je pěkná sumička za měsíc v práci a co udělají lidi, když na to mít nebudou a nebo jim bude líto ty peníze dát....budou jeden respirátor nosit tejden. Tak to teda zlatá ušitá rouška, kterou si vyperou.

21.1.2021 09:25

fikovnice napsal(a):

To už tu bylo včera ( v 17.48 )

Tak já zopakuji moji reakci :

"Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi" - Platilo, platí a platit bude.
Asi šel příkladem - nám volům.

21.1.2021 10:11

Terven napsal(a):
Toho pána neznám...ale článeček má evidentně připravit půdu pro povinné nošení respirátorů.

Tenhle pán rozhodně nejde Babišovi na ruku....
Spíš je to tak, že jsme v situaci, která si nošení respirátorů žádá.

21.1.2021 10:14

Jo to si myslím taky....pokud nedá respirátory zaměstnavatel, tak to je pěkná sumička za měsíc v práci a co udělají lidi, když na to mít nebudou a nebo jim bude líto ty peníze dát....budou jeden respirátor nosit tejden. Tak to teda zlatá ušitá rouška, kterou si vyperou.

I ten respirátor se dá párkrát bezpečně recyklovat. Stačí po dobu 90 minut zahřívat v troubě nastavené na cca 60 stupňů.

21.1.2021 10:16

I ten respirátor se dá párkrát bezpečně recyklovat. Stačí po dobu 90 minut zahřívat v troubě nastavené na cca 60 stupňů.

Otázka je, kdo to bude dělat.

21.1.2021 10:25
rapotacka11

XXX.XXX.232.208

Sušička? Stačí?

21.1.2021 10:45
assil

XXX.XXX.122.3

Ano, to my víme, akorát to nikdo dělat nebude, protože to je víc práce než hodit roušku do pračky.
https://www.vscht.cz/popularizace/media/tiskove-zpravy/2020/vedci-z-vscht-pripravili-navod-jak-sterilizovat-ffp3-respiratory

21.1.2021 11:15

rapotacka11 napsal(a):
Sušička? Stačí?

Spousta lidí na vesnici, hlavně starších, sušičku nemá, ani nevědí, co to je.

21.1.2021 11:23

Kdesi jsem viděla zajímavý návrh - pokud máme mít respirátory jako v Německu, tak i s německými platy.
Stále je každý desátý obyvatel "z ruky do huby" a čtvrtina nemá na nečekaný výdaj.
Tohle nařízení by mohlo zapříčinit dost velkou demonstraci.
Nebo se koupí jeden respirátor a ten se bude nosit, dokud se nerozpadne. A pak se zašije.
Možná jen hrají hru "kdo vymyslí větší hloupost". Jaká je hlavní cena?

21.1.2021 11:26

Hodinu a půl každý den (nebo dvakrát?) péct respirátor? Jsem si pořídila novou troubu schválně poloviční, protože tamta žrala jako kráva. Upeču si makový závin nebo respirátor? Jdu o tom hluboce přemýšlet k pečenému bůčku.
Dobrou chuť k obědu :-)

21.1.2021 11:32

Otázka je, kdo to bude dělat.

Já to tedy dělám. Na použité respirátory máme hned ve vstupní chodbě domu plastový box, 2x týdně je vyskládám na grilovací mřížku trouby, nastavím termostat na 60 stupňů a nechám je 2 hoďky prohřívat. Vždyť na tom nic není, zvládlo by to i dítě.

21.1.2021 11:35
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Já to tedy dělám. Na použité respirátory máme hned ve vstupní chodbě domu plastový box, 2x týdně je vyskládám na grilovací mřížku trouby, nastavím termostat na 60 stupňů a nechám je 2 hoďky prohřívat. Vždyť na tom nic není, zvládlo by to i dítě.

Jen se zeptám, jestli někdo ví. Co mikrovlnka? Běžně, co se dělá v troubě hodiny, v mikrovlnce minuty. Ale jak je to s viry a mikrovlnkou netuším...

21.1.2021 11:42

lesnížínka napsal(a):
Jen se zeptám, jestli někdo ví. Co mikrovlnka? Běžně, co se dělá v troubě hodiny, v mikrovlnce minuty. Ale jak je to s viry a mikrovlnkou netuším...

Mikrovlnka ničí všechno živé spolehlivě, já se ale bojím toho integrovaného kovového pásku na tvarování kolem nosu. A navíc v rodině se těch použitých respirátorů nasbírá dost, to už se mi vyplatí pustit troubu. Tam jich vyskládám naráz klidně 15 a nemusím úzkostlivě hlídat.

21.1.2021 11:42

Spousta lidí na vesnici, hlavně starších, sušičku nemá, ani nevědí, co to je.

Zase z těch vidláků nedělejte blbce. Co je to starších ? I sousedka (92) sušičku zná.

21.1.2021 11:46

Hodinu a půl každý den (nebo dvakrát?) péct respirátor? Jsem si pořídila novou troubu schválně poloviční, protože tamta žrala jako kráva. Upeču si makový závin nebo respirátor? Jdu o tom hluboce přemýšlet k pečenému bůčku.
Dobrou chuť k obědu :-)

Bzudete častěji péct štrůdl a respirátor přidáte. Jen těch 60 je na štrůdl málo.

21.1.2021 12:00

Zase z těch vidláků nedělejte blbce. Co je to starších ? I sousedka (92) sušičku zná.

Nedělám z nich blbce, tak to prostě je. Ono to vypadá, že sedím doma a o lidech nevím nic? Nemají ani myčku, natož sušičku.

21.1.2021 12:03

Nemluvím o sobě. Mluvím o lidech, kteří mají roušku v autě třeba měsíc a špinavou jak prase. Nebo třeba o těch, co je nenosí vůbec. Jak kdybychom nevěděli, jak to dopadá, když se něco nařídí.

21.1.2021 12:11
Andrýsek3

XXX.XXX.213.223

No teď jsem se dívala kolik stojí respirátory. Haha. Kdo to má kupovat. 5 respirátorů za 200 minimálně, to mám na dva dny. Sušičku nemám. V troubě péct respirátory? Já vám nevím, už mě to asi nebaví. Jsem ráda, že peru roušky. 🤦‍♀️

neverend

21.1.2021 12:14
neverend

XXX.XXX.231.71

Nás systém fakt nezklame.😀😀 Tak my sice nedokážeme přinutit ty "neposlušné" nosit jakoukoli roušku a proto přikážeme všem respirátory ?😀 Jsem sám komu už připadá že si z toho někdo zase jen dělá kšeft? Určitě ti co kašlou teď na roušky budou ukázněně nosit buď respirátor či chirurgickou roušku. A ještě nadšeně platit nemalé finanční prostředky.🙂

21.1.2021 12:16

Nedělám z nich blbce, tak to prostě je. Ono to vypadá, že sedím doma a o lidech nevím nic? Nemají ani myčku, natož sušičku.

Já neříkám, že to doma mají - na co taky. Ale rozhodně vědí, že něco takového existuje a co to je. Většinou mají nějaké děti.......
A fakt myslíte, že někdo bude honit respirátory v sušičce na prádlo?
Jestli jste měla na mysli sušičku na ovoce, tak ty už měli na vsi - možná už v minulém století.

21.1.2021 12:21

Andrýsek3 napsal(a):
No teď jsem se dívala kolik stojí respirátory. Haha. Kdo to má kupovat. 5 respirátorů za 200 minimálně, to mám na dva dny. Sušičku nemám. V troubě péct respirátory? Já vám nevím, už mě to asi nebaví. Jsem ráda, že peru roušky. 🤦‍♀️

Pořídila jsem si do šitých dvojitých roušek ( kterých mám několik a které měním, jakmile zvlhnou - a zvlnou v mrazu rychle - a peru a žehlím ) 50m nanovložky. Ustříhnu - vložím. Vyhazuju jen ten kousíček cca 5x 7,5 cm. Podle reklamy by to mělo být docela účinné a navíc je to ekonomické a ekologické a snadné.

21.1.2021 12:30

A co děcka? První stupeň by mohl jít do školy.. budou mít resp.? Jestli jo, to teprve uvidíte, co to je protest, taková na..vytočená matka dvou třech dětí :-)
Maďarsko nakoupí samo, my už máme 250 tis., týjo, a Pfizer prohlásil, že první dávka neúčinkuje déle jak 3 týdny, takže neodkládat, a ta účinnost je 50 %.
Závin není štrúdl :-)

21.1.2021 12:35

Já neříkám, že to doma mají - na co taky. Ale rozhodně vědí, že něco takového existuje a co to je. Většinou mají nějaké děti.......
A fakt myslíte, že někdo bude honit respirátory v sušičce na prádlo?
Jestli jste měla na mysli sušičku na ovoce, tak ty už měli na vsi - možná už v minulém století.

Odpovídala jsem rapotacce a předpokládám, že měla na mysli sušičku na prádlo. Alespoň tak jsem to pochopila a v tom smyslu odpovídala.
Jinak já v sušičce respirátor taky honit nebudu.
Máte dnes blbej den?

21.1.2021 12:37

Odpovídala jsem rapotacce a předpokládám, že měla na mysli sušičku na prádlo. Alespoň tak jsem to pochopila a v tom smyslu odpovídala.
Jinak já v sušičce respirátor taky honit nebudu.
Máte dnes blbej den?

Ale v té na ovoce ? By to možná šlo.

21.1.2021 12:45
Moyda

XXX.XXX.147.89

Ale v té na ovoce ? By to možná šlo.

Jen jestli by vám to ta na ovoce nerozfoukala po celém bytě. Nevím no už vidím jak se použité respiratory válejí všude kolem popelnic, na to jsou šité roušky ideální, lidé je většinou nezahazují.

21.1.2021 13:27

na respirátor se můžu vykašlat. za svoje to kupovat nebudu, sušičku nemám, o tom jsme se už bavili :) moje trouba by to možná zvládla, ale to je další věc, na kterou bych musela myslet. Nějak zvládám roušky, protože v práci mám jednorázový a šitý peru když si peru spodky. s ničím jiným na mě nechoďte.

21.1.2021 14:30

na respirátor se můžu vykašlat. za svoje to kupovat nebudu, sušičku nemám, o tom jsme se už bavili :) moje trouba by to možná zvládla, ale to je další věc, na kterou bych musela myslet. Nějak zvládám roušky, protože v práci mám jednorázový a šitý peru když si peru spodky. s ničím jiným na mě nechoďte.

No, já to beru tak, že to dělám v první řadě pro sebe. Respirátory prostě chrání víc. I ty "upečené".

21.1.2021 14:34

No, já to beru tak, že to dělám v první řadě pro sebe. Respirátory prostě chrání víc. I ty "upečené".

já to beru tak, že přece nebudu chodit do konce života v respirátoru

a divnou rýmu s totální ztrátou čichu a chuti jsem měla měla už minulý rok o vánocích po předvánoční zahraniční konferenci s mezinárodní účastí.

21.1.2021 14:57
Terven

XXX.XXX.103.178

Ja bych se praveze- s ohledem na sebe - noseni respiratoru pokudmozno vyhnula.

21.1.2021 15:09

Terven napsal(a):
Ja bych se praveze- s ohledem na sebe - noseni respiratoru pokudmozno vyhnula.

Zajímá mě proč...

21.1.2021 15:12
assil

XXX.XXX.122.3

Zajímá mě proč...

Protože až ho jednou sundáte, chytnete všechny bacily, co zrovna půjdou kolem, nejen koronáče, a váš zlenivělej imunitní systém se nezmůže ani na sebemenší obranu.

21.1.2021 15:19

Neucpe se resp. prachem? Když má filtrovat prach :D
Musí být bez výdechu, takže slinty furt stejné?
Nevím, čím to je, ale místo abych si na roušku zvykla, je to horší :-) V zimě mám stejně něco furt kolem huby, protože zima, ale když vylezu na kopec, nemám co dýchat. A to je jen šátek, bavlněná rouška, šála. Že by respirátor posílal víc kyslíku?
Nedostaneme ze vzduchu nic, to takže třeba za rok dva tři bude víc problémů s chřipkou. Nebo tak něco.

21.1.2021 15:33

assil napsal(a):
Protože až ho jednou sundáte, chytnete všechny bacily, co zrovna půjdou kolem, nejen koronáče, a váš zlenivělej imunitní systém se nezmůže ani na sebemenší obranu.

Člověk ale nepřestává být v kontaktu s okolím, není důvod, proč by měla imunita lenivět. Zvlášť u majitelů zvířectva.
Těch pár hodin s respirátorem se ztratí.

21.1.2021 15:33
Terven

XXX.XXX.160.10

Zajímá mě proč...

Assil už to napsala za mě - je to přesně tak. Není to věc na běžné nošení.
Člověk se pobytem mezi lidmi přirozeně imunizuje a trvale důkladně zakryté dýchací cesty tomu brání.
Myslím si, že až se např. děti zase vrátí do škol bez roušek, budeme se divit.
Krom toho si respirátor i bez MHD a obchodů užiju až až a dobře mi zrovnna nedělá.

21.1.2021 15:34
Terven

XXX.XXX.160.10

Člověk ale nepřestává být v kontaktu s okolím, není důvod, proč by měla imunita lenivět. Zvlášť u majitelů zvířectva.
Těch pár hodin s respirátorem se ztratí.

Od zvířectva obvykle nedostáváme běžné respirační infekty.

21.1.2021 15:36

assil napsal(a):

Přece nenosíte roušku ( respirátor ) pořád. A doma, v lese, na poli - kolem vás lítá tolik bacilů.
To, že se nemá doma všechno pořád dezinfikovat, to platí teď jako před kor.virem a vědí to i mladé maminky od dětí - aspoň většina. Na nějaká sava a pod. dlabou.

neverend

21.1.2021 15:50
neverend

XXX.XXX.213.247

Myslete trochu dopředu,né? K čemu teď nakupovat respirátory, když v létě budeme MHD jezdit takhle?😀😀

21.1.2021 15:53
Terven

XXX.XXX.103.178

Přece nenosíte roušku ( respirátor ) pořád. A doma, v lese, na poli - kolem vás lítá tolik bacilů.
To, že se nemá doma všechno pořád dezinfikovat, to platí teď jako před kor.virem a vědí to i mladé maminky od dětí - aspoň většina. Na nějaká sava a pod. dlabou.

V lese a na poli tech respiracnich viru fakt moc nepotkate 😏
Lidi se imunizujou mezi lidmi... dokud je dite doma, obvykle nemarodi, jakmile vyrazi do kolektivu, ma jednu rymu za druhou... to je prave to trenovani imunity.

21.1.2021 16:01

Terven napsal(a):
V lese a na poli tech respiracnich viru fakt moc nepotkate 😏
Lidi se imunizujou mezi lidmi... dokud je dite doma, obvykle nemarodi, jakmile vyrazi do kolektivu, ma jednu rymu za druhou... to je prave to trenovani imunity.

Upřímně - radši si potom dám sérii běžných viróz, než teď koroňáka.
Sice to stejně nemůžu ovlivnit na 100%, když je toho teď všude plno, ale bez boje se mu nevzdám.

21.1.2021 16:11

Teď mají asi výhodu muslimky....hodí na sebe ten svůj hábit, takže už roušku netřeba, neboť dýchací cesty mají zakryté a ještě by se ženská nemusela starat, jestli se ten den vyspala do krásy

21.1.2021 16:14
Terven

XXX.XXX.103.178

Upřímně - radši si potom dám sérii běžných viróz, než teď koroňáka.
Sice to stejně nemůžu ovlivnit na 100%, když je toho teď všude plno, ale bez boje se mu nevzdám.

Je naivni si myslet, ze nekdy "potom" koronak nebude.
A pro cloveka mimo ohrozene skupiny je asi lepsi s covidem bojovat nazivo nez se snazit utesnit nekde v nore.

Neregistrovaný uživatel

21.1.2021 16:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.123

Nam ted ve firme naridili nosit t hnusny chirurgicky jednorazovky ktery jsou mi maly odiraj usi po pul smene je necejtim. Nalepeny to je primo na hube mokry do pulhodiny ale prej sou lepsi jak latkovy.

21.1.2021 16:30

Terven napsal(a):
A pro cloveka mimo ohrozene skupiny je asi lepsi s covidem bojovat nazivo nez se snazit utesnit nekde v nore.

Předpokládám, že časem se na nás dostane s očkováním, a pak už to riziko bude menší.

21.1.2021 16:39

Do té doby si musíme pomáhat. Začněte šít :-) lepit?
To je pes!
https://www.novinky.cz/koktejl/clanek/utratil-tisice-za-rentgen-jen-aby-zjistil-ze-ho-pes-napodobuje-40348561

21.1.2021 17:45
21.1.2021 17:55
Andrýsek3

XXX.XXX.39.225

Si to pusťte, směje se i megí :-)
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/poslanci-se-porvali-u-snemovniho-pultiku-40348590

Mě to nepřekvapuje. 🤦‍♀️😀 Komedie. A co jiného čekat od SPD. 🤫

21.1.2021 19:00
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Andrýsek3 napsal(a):

Oba porážkovou váhu hlavně, že roušku mít nemusí. Takýe už teď bych po nich chtěla mít podepsaný souhlas s neošetřováním.

21.1.2021 19:34

Andrýsek3 napsal(a):

SPD nefandím, ale ti poslanci, co s tím začli, nebyli SPD.

21.1.2021 19:38

S čím? Někde psali, že SPD se rozhodli, že roušky nosit nebudou a tenhle kašpárek z videa brojí proti očkování. Jsou to poslanci (možná i svéprávní, nevím, oni nesvéprávní roušku mít totiž nemusí) a dospělí, to se jako opičí jak ve školce, nebo když řeknu dej si facku, tak on to udělá, hmm, klidně by mohl.
Myslíte, že když ho nechali vyvést, dostane áčko?

21.1.2021 19:40

Terven napsal(a):

Já bych lidi na ohrožené skupiny až tak moc nedělila. Dnes zpráva - 41 let atlet, olympionik na covid.
Nakonec prof. Zima se taky nepovažoval za ohroženou skupinu. Přeju mu brzké uzdravení.

neverend

21.1.2021 19:47
neverend

XXX.XXX.213.247

Ty vado a ještě učitel..😒 Buranství v přímém přenosu.

21.1.2021 20:00
lupus4

XXX.XXX.205.61

neverend napsal(a):
Ty vado a ještě učitel..😒 Buranství v přímém přenosu.

ještě srandovnější bylo , jak na něj doráželi ti "stateční umravňovači" jak jorkmuti na bernardýna kluci na pískovišti hadr...
tam jsou fakt kašpaři vedle tajtrlíků ...

21.1.2021 20:16

Myslíte, že ten pes fakt napodobuje páníčka, nebo ho bolí záda a oni mu zrentgenovali jen nohu?
Neříkám, že je to nemožné, ale on to hraje tak důvěryhodně, aj když zatáčí do branky, tak udělá ten typický "odskok", jak si musí krok zkrátit.
Pes simuluje, to vím, protože je dobrý v matice. Ale napodobuje, takhle jako nonstop, proč? Fakt soucit? Nepíší tam, jestli kulhá i s někým jiným.
Viděli jste to někdy?

21.1.2021 20:28
Andrýsek3

XXX.XXX.39.225

No, já to teda neviděla celé, ale viděla jsem jak tam ten jednoduchý pán bez roušky(bývalý SPD) mluvil jak kanál, pak ho chtěli vypnout, tak řekl ať ho vypnou, tak ho vypli a pak šel někomu vlepit. Takže za mě buran na entou.

neverend

21.1.2021 20:28
neverend

XXX.XXX.213.247

Mě sice nenapodobuje, ale nesmím se ani pomyšlením vztekat u WOT.😀😀 Nedávno jsme v klanu hráli turnaj a v polovině hry jsem udělal tu osudnou chybu.😀 Pes na klíně a nutně musíme z terapeutických důvodů vzít vodítko a jít.😀 Spoluhráči mě nenávidí do teď. Strohá zpráva v chatu "musím se psem do lesa" je nijak neuklidnila.😀😀 Mimochodem jsou to převážně Rusové. "сторожево́й пёс" 😀😀

21.1.2021 20:33

Ad: pranice poslanců...

Na to se dá říct jedno jediné...."to je ale reprezentace"

21.1.2021 20:54

:-) Ale není to tak hrozné, dochází k tomu maximálně jednou za deset let :-)
Koukněte na bratry směrem na východ, tam je děsná legrace, chodí s cedulkami "on je ožratý" a perou se o pultík :-) Třídní šašky tam hrají Kotlebovci. Hlásali, že covid neexistuje, až to jeden chytil :-) Pardon, to není k smíchu. Našim to bylo líto, že jsou pozadu, tak to vzali ti SPD, musíme být světoví.
Všimněme si, že též nemají roušky :-)
https://www.markiza.sk/spravy/domace/2003145_mazurek-a-spol-blokovali-recnicky-pult-vtipne-reakcie-nenechali-na-seba-dlho-cakat

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=BNSpbSekVGE&ab_channel=Emeritn%C3%BDKapit%C3%A1nDanko

21.1.2021 20:55
GAELLE

XXX.XXX.66.235

placená z vašich daní.

21.1.2021 21:50

Andrýsek3 napsal(a):
No, já to teda neviděla celé, ale viděla jsem jak tam ten jednoduchý pán bez roušky(bývalý SPD) mluvil jak kanál, pak ho chtěli vypnout, tak řekl ať ho vypnou, tak ho vypli a pak šel někomu vlepit. Takže za mě buran na entou.

Buran určitě je, Lubomír Volný je nezařazený poslanec. Ale býval SPD, jestli SPD opustil nebo byl opuštěn nevím, tolik to zas nesleduju.
Katastrofa je, že je to učitel, snad už nikdy učit nebude !

neverend

21.1.2021 22:00
neverend

XXX.XXX.213.247

Tady se zase prali doktoři,no..😀😀
https://youtu.be/CND28jP_rCY

21.1.2021 22:00

Nechci urazit severomoraváky, ale je to typický "bodry ostravak". Stejně jako ten druhý, Marian Bojko.

21.1.2021 22:12

Já bych lidi na ohrožené skupiny až tak moc nedělila. Dnes zpráva - 41 let atlet, olympionik na covid.
Nakonec prof. Zima se taky nepovažoval za ohroženou skupinu. Přeju mu brzké uzdravení.

Ale přece jen je pravděpodobnější fatální průběh u 80letého obézního kardiaka, než u 41letého olympionika.

21.1.2021 22:39
Terven

XXX.XXX.110.191

Ale přece jen je pravděpodobnější fatální průběh u 80letého obézního kardiaka, než u 41letého olympionika.

Tomu obéznímu kardiakovi klidně uberte 10-30 let.
Osmdesátiletí a starší lidi až na výjimky obézní nebývají - obézní lidi se takového věku zpravidla nedožijou.
A co se týče toho věku, tak kupodivu sám o sobě až takovým rizikovým faktorem není. Hůř je na tom obézní kuřák kolem padesátky s diabetem a vysokým tlakem než štíhlej osmdesátník, kterej je pouze opotřebenej úměrně věku.

21.1.2021 23:29

"A pro cloveka mimo ohrozene skupiny je asi lepsi s covidem bojovat nazivo nez se snazit utesnit nekde v nore".

Mně se to dělení nelíbí ( opakuju se ), zbytečně to prohlubuje mezigenerační nevraživost - a že jí je. Už proto, že ti mladší musí dobývat své živobytí prací ( často za výrazné podpory těch starých ) a ti staří se jen válí a berou prachy.
A teď navíc ani nemůžou jít ty těžce vydřené peníze prolít hrdlem v hospodě
( nadsázka ). A to ne kvůli tomu, aby to neroznesli domů rodičům a babičce, ale kvůli nějakým imaginárním bábám a dědkům, kteří jsou stejně jednou nohou v hrobě.

21.1.2021 23:52
lupus4

XXX.XXX.205.61

Britští vědci zjistili a američtí vědci to potvrdili, že léky nejvíc pomáhají těm, co je prodávají ...

neverend

22.1.2021 01:22
neverend

XXX.XXX.213.247

"A pro cloveka mimo ohrozene skupiny je asi lepsi s covidem bojovat nazivo nez se snazit utesnit nekde v nore".

Mně se to dělení nelíbí ( opakuju se ), zbytečně to prohlubuje mezigenerační nevraživost - a že jí je. Už proto, že ti mladší musí dobývat své živobytí prací ( často za výrazné podpory těch starých ) a ti staří se jen válí a berou prachy.
A teď navíc ani nemůžou jít ty těžce vydřené peníze prolít hrdlem v hospodě
( nadsázka ). A to ne kvůli tomu, aby to neroznesli domů rodičům a babičce, ale kvůli nějakým imaginárním bábám a dědkům, kteří jsou stejně jednou nohou v hrobě.

Všichni budeme jednou staří.. Spousta mladých je v problémech jen svou vlastní vinou a hloupostí. Neříkám že všichni, ale obviňovat z toho důchodce je nevychovanost, drzost a hlupáctví.😒 Oni se ti důchodci namakali dost a v podstatně horších podmínkách. Bych jim facku dal hned jak by jim takový nesmysl vypadl z "huby".😠 Ale popravdě co jsme si vychovali to máme. To víte, dnes je moderní být úspěšný a taková cesta bývá často plná bezohlednosti a někdy i nenávisti. Já,já,já. Já chci na dovolenou, já chci do hospody, já chci a chci a chci. Ostatní jsou mi u "zadku".😒

22.1.2021 06:50
Moyda

XXX.XXX.147.89

Ale olympionik měl bohužel těžce nemocnà játra. Stejně je Covid dost hnusná loterie. U kamarádky dotáhli tcháni, tchýně cca 160kg, všichni taková virózka, ale její dvacetiletá dcera dost velké problémy. Tahle ludra žádná pravidla nezná a je nevyzpytatelná.

22.1.2021 07:42
fikovnice

XXX.XXX.132.98

Terven napsal(a):

Znám jej velmi dobře - od dětství. Pocházíme ze stejné vesnice a jsme příbuzní. V dospělosti se mi pak už ztratil, působí v USA, ale s jeho matkou se stýkám. Nevěřím, že by se nechal k něčemu zmanipulovat. Věřím tomu, co říká, i když s jistými výhradami. A zároveň vím, že on jedná čestně. Tomu věřím na 100%.

22.1.2021 07:45
fikovnice

XXX.XXX.132.98

Tenhle pán rozhodně nejde Babišovi na ruku....
Spíš je to tak, že jsme v situaci, která si nošení respirátorů žádá.

Ano, souhlasím s Tebou. Znáš jej také???
Teda - já osobně jsem spíš proti respirátorům. Ale v ostatním Z.H. věřím jako nikomu jinému. Už jen to, že přijel a chce naprosto bezplatně pomáhat ČR, i když desítky let již žije v USA...

22.1.2021 07:50
fikovnice

XXX.XXX.132.98

lupus4 napsal(a):
Britští vědci zjistili a američtí vědci to potvrdili, že léky nejvíc pomáhají těm, co je prodávají ...

Btw, včera další nákup podpultovky. Možná to ode mě není čestné... Ale předepisuji a kupuji (za plnou prodejní cenu i s marží) Isoprinosine pro známé - staré lidi. Podařilo se mi to za dobu zmizení tohoto léku v době pandemie potřetí. Pokolikáté se už ptám, proč zmizel tento lék zrovna v době, kdy mělo přijít na trh a přišlo očkování???
Z lékáren se dozvídám to stejné, co si o tom myslím já - že je to přinejmenším podezřelé...
Vždyť ta firma se na posílení výroby Iso a dodání distributorům může neskutečně napakovat. Nemají zájem? U farm. firmy divné...

22.1.2021 07:53
fikovnice

XXX.XXX.132.98

assil napsal(a):

Souhlas! Toto říká Hel také (sice navrhuje nošení "hader", ale o ztrátě přirozené imunity v rozhovorech mluví) a já to zde též napsala. To je právě to, k čemuž mám já výhrady! Chodit doživotně v maskách!!!

22.1.2021 09:34

A to si Člověk ve své nadutosti myslel, jak je se svým mozkem a technikou dokonalý. A najednou ho dožene taková nicka. Má to vlastně aspoň 1 buňku ?

22.1.2021 09:36

Andrýsek3 napsal(a):

Měla jste pravdu, dostali se oba, Bojko i Volný, do parlamentu přes kandidátky SPD.

22.1.2021 10:05

A to si Člověk ve své nadutosti myslel, jak je se svým mozkem a technikou dokonalý. A najednou ho dožene taková nicka. Má to vlastně aspoň 1 buňku ?

Nemá. Samo se to ani rozmnožovat nezvládne, musí si k tomu vypůjčit (zotročit) buňky hostitele.

22.1.2021 10:24

Nemá. Samo se to ani rozmnožovat nezvládne, musí si k tomu vypůjčit (zotročit) buňky hostitele.

Takže takové novodobé otrokářství. Asi to máme za to.......že se nemodlíme.

22.1.2021 12:27
Terven

XXX.XXX.110.191

No a nemůže to být tak, že ty nové nakažlivější a rychleji se šířící mutace viru jsou reakcí na opatření a locdowny?
Virus se přizpůsobuje podmínkám, celosvětová opatření znesnadňujou šíření, takže zmutoval do výkonnější formy?

22.1.2021 12:36
assil

XXX.XXX.122.3

Terven napsal(a):
No a nemůže to být tak, že ty nové nakažlivější a rychleji se šířící mutace viru jsou reakcí na opatření a locdowny?
Virus se přizpůsobuje podmínkám, celosvětová opatření znesnadňujou šíření, takže zmutoval do výkonnější formy?

Ano, přepodkládá se to a taky že se víc specializuje na dostupnější jedince, tedy děti, které v mnoha státech do školy chodí a tyhle nové formy je napadají víc.

22.1.2021 12:48
fikovnice

XXX.XXX.133.227

Terven napsal(a):

Klidně bych tomu věřila....
Přirozenou imunitu postupně ztratíme všichni a pak nás položí obyčejné rhinoviry, o myxoviru raději úplně mlčím...

22.1.2021 12:49
fikovnice

XXX.XXX.133.227

Nemá ani jednu buňku, ale pěkně vychytralá ta mrcha je!!!

22.1.2021 12:58
Terven

XXX.XXX.110.191

assil napsal(a):
Ano, přepodkládá se to a taky že se víc specializuje na dostupnější jedince, tedy děti, které v mnoha státech do školy chodí a tyhle nové formy je napadají víc.

No...mám pocit, že jsem něco podobného četla. V tomhle světle se některá opatření jeví jako naivita.
To je přesně to, co mám na mysli - je bláhové si myslet, že nad virem (a nad přírodou obecně) lze zvítězit. Anebo možná, jde to, ale rozhodně z toho nevyjdeme bez ztráty kytičky, nýbrž zaplatíme tučnou daň.
Lidstvu včetně některých odborníků chybí pokora.

22.1.2021 13:18
fikovnice

XXX.XXX.133.227

Terven napsal(a):
No...mám pocit, že jsem něco podobného četla. V tomhle světle se některá opatření jeví jako naivita.
To je přesně to, co mám na mysli - je bláhové si myslet, že nad virem (a nad přírodou obecně) lze zvítězit. Anebo možná, jde to, ale rozhodně z toho nevyjdeme bez ztráty kytičky, nýbrž zaplatíme tučnou daň.
Lidstvu včetně některých odborníků chybí pokora.

Souhlasím, a psala jsem něco podobného i dříve... JENŽE - můžou si "ti nahoře" dovolit toto říct nahlas? Budou zase umláceni jinou skupinou lidí. Nedělat nic nelze. Já sama se už rok zmítám v pochybách, co je vlastně dobře a která opatření jsou s prominutím ku ho.nu! Podle mě rozhodně nošení roušek téměř permanentně, ať si se mnou nesouhlasí, kdo chce. Ale nošení po venku je blbost.

22.1.2021 14:10
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Písnu to sem, i když je to Jani reakce na diskusi, co vedete s Dasvem vedle. O té chřipce. U nás v dědině(netuším, jestli i jinde v republice) koluje už pár let zápal plic. Znám už hodně lidí, co ho prodělali, mezi nima i moje tchýně. Teďka soused...dcera covid, žijou v jednom baráku a jeho odvezli ve vážném stavu, všichni jsme mysleli, že ho má...no prý ne, jen ,,oboustranný zápal plic". Takže...neřádí spíš tohle?

neverend

22.1.2021 14:12
neverend

XXX.XXX.213.247

fikovnice napsal(a):
Souhlasím, a psala jsem něco podobného i dříve... JENŽE - můžou si "ti nahoře" dovolit toto říct nahlas? Budou zase umláceni jinou skupinou lidí. Nedělat nic nelze. Já sama se už rok zmítám v pochybách, co je vlastně dobře a která opatření jsou s prominutím ku ho.nu! Podle mě rozhodně nošení roušek téměř permanentně, ať si se mnou nesouhlasí, kdo chce. Ale nošení po venku je blbost.

Jo, možná v podstatě covid zabraňuje podstatně větší katastrofě.🙂 Jenže to bude vědět s jistotou možná pár stovek či desítek zasvěcených a bude to mít nálepku "super tajné".🙂 Ovšem je naivní si myslet, že dnes by nám vše řekli. Ani omylem a tyto plány jsou na desítky let. Proto je dobré sledovat události mnoho let zpět a hledat souvislosti. Třeba ta migrační vlna,že? Vývoj klimatu a mnoho dalšího. Bohužel z tohoto hlediska to krásně pasuje jedno vedle druhého.

22.1.2021 14:23
lupus4

XXX.XXX.205.61

Vývoj klimatu a mnoho dalšího.

po předloňském tropickém létě byli na r. 2020 předpovědi ještě horší...
Stačilo, že se 3 měs nelétalo a hele - úplně normální srážkové léto..."zázrak" ?

22.1.2021 14:25
Varaxi

XXX.XXX.1.226

lupus4 napsal(a):

Stačilo, že se 3 měs nelétalo a hele - úplně normální srážkové léto..."zázrak" ?

Ono to má více důvodů - tedy alespoň teoreticky měly na loňské počasí největší vliv požáry, co byly na Sibiři a v Austrálii.
Ale jestli je to pravda...

neverend

22.1.2021 15:02
neverend

XXX.XXX.213.247

lupus4 napsal(a):

No právě proto. Třeba to jde zachránit a jen je třeba lidstvo "omezit"? 🙂 A jak to uděláme? Tak za prvé za to může Čína a za druhé covid. 🙂 My nic, my bychom Vám nic nezakazovali, ale ten covid sakra...😀Klasická salámová metoda a lidi si zvyknou. Zkrátka za zlepšováním situace stojíme my a naše skvělé vedení a naopak ze zhoršení situace musíme obvinit někoho či něco jiného. 🙂

22.1.2021 15:07
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Varaxi napsal(a):
Ono to má více důvodů - tedy alespoň teoreticky měly na loňské počasí největší vliv požáry, co byly na Sibiři a v Austrálii.
Ale jestli je to pravda...

Na sibiř je to blíž, takže abych měla trochu normální zahradní rok a viděla jsem i jiné kytky kvést...než ty jarní, asi tam zaletím škrtnout

22.1.2021 16:38

lesnížínka napsal(a):
Písnu to sem, i když je to Jani reakce na diskusi, co vedete s Dasvem vedle. O té chřipce. U nás v dědině(netuším, jestli i jinde v republice) koluje už pár let zápal plic. Znám už hodně lidí, co ho prodělali, mezi nima i moje tchýně. Teďka soused...dcera covid, žijou v jednom baráku a jeho odvezli ve vážném stavu, všichni jsme mysleli, že ho má...no prý ne, jen ,,oboustranný zápal plic". Takže...neřádí spíš tohle?

Ale zápal plic není nemoc; je, ale v pravém smyslu slova - že chytíte nějaký bordel a 100% budete mít zápal plic, to ne. Buď to způsobila bakterie (častěji), nebo vir. Dokonce může vzniknout, když se nadýcháte něčeho fuj.
Může být i u té chřipky.

22.1.2021 16:41

Blbá opatření.. přežila by se lépe, pohodlněji, vydržím všecko, když mi řeknou - máme řešení, máme očkování, dostanete ho ten a ten den, vydržte.. ale nic.. furt dokola.. nevíme.. skoro rok.

neverend

22.1.2021 17:07
neverend

XXX.XXX.213.247

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10225451009923308&id=1267215337

A pro ty, kdo nemají FB:

Tak o těch výjimkách přeci mluvil ten právník "Chcípl pes". 🙂 Bohužel,no..😒

Neregistrovaný uživatel

22.1.2021 17:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.123

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10225451009923308&id=1267215337

A pro ty, kdo nemají FB:

U nas taky frci firemni jidelna. Jen je mensi vyber na odpoledni a nocni.

Přidejte reakci

Přidat smajlík