Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.9.2021 11:30
rapotacka11

XXX.XXX.224.71

U pfizeru
podepisují lejstro.
Nevědí co tam je-nečtou to.
U dr. se občas něco podepisuje
např. při menším zákroku ....

18.9.2021 11:54
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

fikovnice napsal(a):
"...tupě podepsat při očkování ten Informovaný souhlas, že nebudu požadovat náhradu od výrobce vakcíny, aplikované v Nouzovém režimu schválení, při škodě na zdraví či životě..."

Toto jsem se teď dočetla na jedné diskuzi. Můžete, prosím, vy, kdo jste očkovaní, napsat, zda jste něco takového podepisovali???

Ano, mamka podepisovala, viděla jsem to.

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.9.2021 12:05

fikovnice napsal(a):
"...tupě podepsat při očkování ten Informovaný souhlas, že nebudu požadovat náhradu od výrobce vakcíny, aplikované v Nouzovém režimu schválení, při škodě na zdraví či životě..."

Toto jsem se teď dočetla na jedné diskuzi. Můžete, prosím, vy, kdo jste očkovaní, napsat, zda jste něco takového podepisovali???

Já informovaný souhlas podepisovala, ale upřímně jsem to nečetla, protože už jsem dopředu od známé věděla, že podepisovala, že se defakto nechává očkovat na vlastní riziko.

18.9.2021 12:36
boikana

XXX.XXX.64.140

fikovnice napsal(a):

Mila fikovnice,

https://llb.cz/o-laznich/ockovaci-centrum/

(Srolovat zhruba do pulky stranky, zelene tlacitko informovany souhlas)

tady je odkaz na to, co jsem podepisovala ja (ockovana jsem Comirnaty) - prijde mi to jako klasicky informovany souhlas. Nic o pozadovani nahrady tam neni, nicmene pravne to mozna z toho vyplyva? Netusim. Prislo mi to uplne ok...

18.9.2021 12:38

Nepamatuju se, že bych něco podepisovala. Jestli ano, tak jsem to naštěstí nečetla, protože s tím, co je psáno výše bych nesouhlasila a dělala tam zmatky. Ale asi jsem nic nepodepisovala, šlo to jako na drátkách, nevybavuji si, že bych měla tužku v ruce, bylo okénko, kde si půjčili občanku, jestli jsem to já a nic mi nepodstrkovali. Pak už mi jen najatí studenti vytiskli certiikát. Jo a čekala jsem 1/2 hodiny - asi jestli neumřu, abych neumřela na chodníku.

18.9.2021 12:42

Já si myslím, že tím podpisem se chtějí farmaceutické firmy bránit proti žalobám, pochopitelně. V EU je prý vakcína podmíněně registrována, v ostatních zemích je povolena k nouzovému použití. Popravdě rozdílu vůbec nerozumím, ale asi nás to má uklidnit, že v EU je použití bezpečnější.

18.9.2021 12:44

Hele s tím informovaným souhlasem, že defakto cokoliv, co se mi stane po očkování je moje soutěž.
Nevím, jak má kdo zkušenost, ale třeba před operací se podepisuje něco podobného, alespoň mě to tak přišlo, že tam je defakto napsáno..."počítejte s tím, že se může stát cokoliv"

18.9.2021 12:45

Když si přečtu příbalový leták jakéhokoliv léku, tak ho odložím a nepozřu. Zpravidla je tam tolik hrůz a nežádoucích účinků.......Proto také na své případné neduhy užívám jen paralen.

18.9.2021 12:50

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Hele s tím informovaným souhlasem, že defakto cokoliv, co se mi stane po očkování je moje soutěž.
Nevím, jak má kdo zkušenost, ale třeba před operací se podepisuje něco podobného, alespoň mě to tak přišlo, že tam je defakto napsáno..."počítejte s tím, že se může stát cokoliv"

Jenže to je něco jinýho. Já to před operací taky nečetla, protože šlo o život a kdybych nepodepsala, tak je to pro mě asi jasný. Tam jsem prostě neměla na výběr. A zdálo se mi lepší to raději vůbec nečíst. U některých léků to taky raději nečtu, když vím, že lék mi pomáhá a beru ho už dlouhodobě. Kdybych dostala úplně nový, tak si to samozřejmě prostuduju.

18.9.2021 13:21

Když si přečtu příbalový leták jakéhokoliv léku, tak ho odložím a nepozřu. Zpravidla je tam tolik hrůz a nežádoucích účinků.......Proto také na své případné neduhy užívám jen paralen.

paralen...

jako paracetamol?

nejčastější příčinu selhání jater hned po alkoholu?

18.9.2021 13:58
fikovnice

XXX.XXX.132.129

paralen...

jako paracetamol?

No, ono se toto fakt málo ví... Já užívám paracetamol v komb. s jinými léky na mé velké bolesti páteře a JT mám elevovány opravdu jako nejtěžší alkoholik. Ještě mám vždy potřebu to při interpretaci labiny obhajovat, což vzbudí ještě větší podezření, že skutečně alkoholik jsem!

18.9.2021 14:12
rapotacka11

XXX.XXX.224.71

Nepamatuju se, že bych něco podepisovala. Jestli ano, tak jsem to naštěstí nečetla, protože s tím, co je psáno výše bych nesouhlasila a dělala tam zmatky. Ale asi jsem nic nepodepisovala, šlo to jako na drátkách, nevybavuji si, že bych měla tužku v ruce, bylo okénko, kde si půjčili občanku, jestli jsem to já a nic mi nepodstrkovali. Pak už mi jen najatí studenti vytiskli certiikát. Jo a čekala jsem 1/2 hodiny - asi jestli neumřu, abych neumřela na chodníku.

Brali mi ošklivou bradavici (?)
na vyšetření. Byl to nepatrný ambulantní
zákrok a podepisovala jsem.

18.9.2021 14:18

fikovnice napsal(a):
No, ono se toto fakt málo ví... Já užívám paracetamol v komb. s jinými léky na mé velké bolesti páteře a JT mám elevovány opravdu jako nejtěžší alkoholik. Ještě mám vždy potřebu to při interpretaci labiny obhajovat, což vzbudí ještě větší podezření, že skutečně alkoholik jsem!

Toho se děsím. Užívám téměř každý den, roky na bolest lék s obsahem paracetamolu a kodeinu. Když jsem se ptala doktorky, že mám strach, že si odrovnám játra, tak mi řekla no je to možný, ale tak snad prej ne, že jsem mladá. Člověk si nepomůže.

18.9.2021 15:27

Informovaný souhlas představuje především informování pacienta ve smyslu § 34 odst. 1 písm. b) zák. o z. s., tedy poskytnutí informace o příčině a původu nemoci, účelu, povaze, přínosu, důsledcích a rizicích výkonu, o jiných možnostech, navazující léčbě a omezení a doporučení ve způsobu života. Dále je třeba, aby pacient sdělené informaci porozuměl a aby mohl klást doplňující otázky, které mu musí být srozumitelně zodpovězeny. Pochopitelně se vyžaduje, aby byl pacient k vyjádření své vůle (rozhodnutí) kompetentní a aby se rozhodoval svobodně, tedy bez nátlaku, a na základě toho teprve udělil či neudělil se zákrokem souhlas.

A v reálné sci-fi 2021 vás naočkují experimentální vakcínou při návštěvě v zoo…no neberte to… když i kecky a iphone sem tam přibalej, případně dva dny volna a k tomu spoustu prázdnejch řečí.

18.9.2021 15:56

paralen...

jako paracetamol?

Tak jste mě dostala, ale já tak 1 balení do roka, ne krabičku, platíčko. ( Ne že bych si myslela, že jsem tak zdravá, ale ty příbalové letáky.......) Doporučte něco lepšího :-)

18.9.2021 17:04
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Tak jste mě dostala, ale já tak 1 balení do roka, ne krabičku, platíčko. ( Ne že bych si myslela, že jsem tak zdravá, ale ty příbalové letáky.......) Doporučte něco lepšího :-)

Na co berete ten Paralen? Já jsem na bolesti lentilky (IBU) vyměnila za Aulin (Nimesil). Doporučili mi to v nemocnici. Spokojenost. Jako alergik na spoustu léků doporučuji. Je na předpis tuším.

18.9.2021 17:12
rapotacka11

XXX.XXX.224.71

Aulin mi tu hroznou bolest kyčle asi na 3 dny úplně
vyléčil. A ještě jsem, snad to bylo taky po něm
i spala .

18.9.2021 17:27
Dája6

XXX.XXX.46.190

fikovnice napsal(a):

Dobrý den,
my oba s manželem očkování a ani jeden jsme nic nepodepisovaly.
Dája

18.9.2021 18:08
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

paralen...

jako paracetamol?

To mě taky hned napadlo, že zrovna paralen není žádná hitparáda Jinak příbalové letáky studuje muž, od doktora si přenese kopu léků, přečte si letáky a nevzme si ani jeden...bych ho zabila

18.9.2021 18:13
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

rapotacka11 napsal(a):
Aulin mi tu hroznou bolest kyčle asi na 3 dny úplně
vyléčil. A ještě jsem, snad to bylo taky po něm
i spala .

Aulin bere hodně známých na bolesti páteře. Mě ho zubařka dala po trhání zubu. Nevzala jsem si ho, vůbec jsem ho nepotřebovala, mě umrtvení zabere...navždy Vůbec jsem nepoznala, že mi někdo trhal zub.

18.9.2021 18:26

GAELLE napsal(a):
Na co berete ten Paralen? Já jsem na bolesti lentilky (IBU) vyměnila za Aulin (Nimesil). Doporučili mi to v nemocnici. Spokojenost. Jako alergik na spoustu léků doporučuji. Je na předpis tuším.

Ibuprofen asi taky žádná hitparáda, co? Já na bolest hlavy nejdřív zkouším kafe, pak Kinedryl a až pak nakonec Ibuprofen ty gelové tobolky. Ale mám obavy, abych neměla žaludeční vředy. :-(

18.9.2021 18:31

Rozdíl mezi igalbinem a aulinem?
Podle mých odborných znalostí :-) :-) žádný.

18.9.2021 18:45
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Ano stejná látka. Ale Nimesil mám na rozpuštění do vody.Sáčky se sypkým práškem. Pro mne je to lepší než tabletky.

18.9.2021 18:46
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Ibuprofen asi taky žádná hitparáda, co? Já na bolest hlavy nejdřív zkouším kafe, pak Kinedryl a až pak nakonec Ibuprofen ty gelové tobolky. Ale mám obavy, abych neměla žaludeční vředy. :-(

No Ibuprofen mi v nemocnici řekli ať neberu. Ex tchyni opravdu způsobil žaludeční vředy a smrt. Brala jich na bércák denně moc a nikdo na to nepřišel včas.

18.9.2021 19:09
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Omar Šerý - Rozhodně se ukázalo, na co jsem poukazoval od začátku, že současný způsob vakcinace před virem neochrání a vakcinovaní se mohou nakazit a virus dál roznášet. Z tohoto hlediska vyloučit vakcinované z testování v situacích, kdy se mají testovat nevakcinovaní, je nevědecké.

18.9.2021 19:59

GAELLE napsal(a):

Paralen si vezmu při nachlazení, na hlavu ( při změně atm tlaku např.), případně při problému s moč. cestami. Podpůrně ke kloktání, čajování atp. Případně na zub.
Při alergii na acylpyrin jsem zjistila, že jsem alergická na salicylovou kyselinu, takže ibalgin a pod. ne.

18.9.2021 22:12
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Myslíte Ibalgin, nebo je i nějaký Igalbin?

18.9.2021 22:56
GAELLE

XXX.XXX.66.235

jé já si vůbec nevšimla, myslela jsem že Megí srovnává Aulin a Nimesil. Tam je látka Nimesulid. Ibalgin je ibuprofen. Takže rozdíl je.

18.9.2021 23:34
elisak

XXX.XXX.194.232

Já na bolest brufen, paralen mi nějak nezabíral.
Někdo tu nakousl bolest hlavy ze změny tlaku. Co zabírá nejlíp? Když jde tlak nahoru, tak mi většinou zabere kafe, tak 2-3. Když jde dolu tak nic... A pak je to takovej typ bolesti hlavy, že lehnu a zvednu se až tak za 2-3 dny...

18.9.2021 23:52
GAELLE

XXX.XXX.66.235

elisak napsal(a):
Já na bolest brufen, paralen mi nějak nezabíral.
Někdo tu nakousl bolest hlavy ze změny tlaku. Co zabírá nejlíp? Když jde tlak nahoru, tak mi většinou zabere kafe, tak 2-3. Když jde dolu tak nic... A pak je to takovej typ bolesti hlavy, že lehnu a zvednu se až tak za 2-3 dny...

na migrenu Algifen (předpis) to užívá kamarádka.
Mně stačí ten Nimesil. Je dobrý i na záda a klouby. Za mne alergika spokojenost.

19.9.2021 07:10
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

GAELLE napsal(a):
na migrenu Algifen (předpis) to užívá kamarádka.
Mně stačí ten Nimesil. Je dobrý i na záda a klouby. Za mne alergika spokojenost.

Přesně. Mamka je migrenička, byla těžká migrenička, s přechodem se to zlepšílo, nemá záchvaty tak velké a tak často, ale úplně pryč nejsou. Co ta se najedla analgetik Teď má Algifen kapky, protože je kdysi dostala na něco jiného a zjistila, že pomáhají i na migrenu.
Megíí se asi překlepla a myslela to nejspíš tak, že mechanika účinku nimesilu i ibuprofenu je stejná...takže i škody stejné.

19.9.2021 08:26

Mně na migrénu neuroložka doporučila triptany. Nevím, jak teď, ale tehdy byly hrozně drahé a nevím proč, ale mně nezabíraly, pořád jsem tu bolest cítila jakoby někde vzadu.
A teď když si čtu nežádoucí účinky, tak to teda na mě přesně sedí.

19.9.2021 10:12
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Mně na migrénu neuroložka doporučila triptany. Nevím, jak teď, ale tehdy byly hrozně drahé a nevím proč, ale mně nezabíraly, pořád jsem tu bolest cítila jakoby někde vzadu.

Musela jsem si to najít, neznám. Mamka má migrénu s aurou, přestane vidět na polovinu očí jako by. Začne jí tam kde co poletovat v zorném poli.

19.9.2021 10:20

já mívám občas migrény jen tyhle oční. v podstatě jen aura, kdy to nepokračuje nikam dál a je potřeba jen vyčkat tu cca půl hodinu, než se obraz zase nahodí

což když člověk třeba zrovna řídí a pak se pokouší koukat skrz blikající hradbičku, která svině tvrdošíjně zůstává zrovna uprostřed zorného pole, takže třeba číst silniční ukazatele je zcela nemožné, je to poněkud nepříjemné.

19.9.2021 10:31

já mívám občas migrény jen tyhle oční. v podstatě jen aura, kdy to nepokračuje nikam dál a je potřeba jen vyčkat tu cca půl hodinu, než se obraz zase nahodí

což když člověk třeba zrovna řídí a pak se pokouší koukat skrz blikající hradbičku, která svině tvrdošíjně zůstává zrovna uprostřed zorného pole, takže třeba číst silniční ukazatele je zcela nemožné, je to poněkud nepříjemné.

To jste mě uklidnila. Občas něco podobného mívám ( při velké únavě ) - myslela jsem, že je to pokus o mrtvici a vy píete, že jen aura :-)

19.9.2021 10:53
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

To jste mě uklidnila. Občas něco podobného mívám ( při velké únavě ) - myslela jsem, že je to pokus o mrtvici a vy píete, že jen aura :-)

Taky jsem tohle měla, poprvé, asi před 14dny Přesně, diagnostikovala jsem si slabou mrtvici a vzala si pro jistotu acylpyrin
Bodlinko, to jsem fakt ještě u nikoho neslyšela, že to takhle je, u nás půl rodiny právě silní migrenici, babča byla, mamka, 3 setřenky a jeden bratránek Tohle by určitě brali všichni No jo, v autě je to na prd

19.9.2021 11:14

lesnížínka napsal(a):
Přesně. Mamka je migrenička, byla těžká migrenička, s přechodem se to zlepšílo, nemá záchvaty tak velké a tak často, ale úplně pryč nejsou. Co ta se najedla analgetik Teď má Algifen kapky, protože je kdysi dostala na něco jiného a zjistila, že pomáhají i na migrenu.
Megíí se asi překlepla a myslela to nejspíš tak, že mechanika účinku nimesilu i ibuprofenu je stejná...takže i škody stejné.

Jo, myslela jsem ty následky, když se řeší paralen, ibalgin, vše má nějaké minus a podle mě to má vše stejné minus.
Snažím se na to nejít jak tankem na mravence, takže nějakou migrénu řeším režimem a když je nejhůř a nejde to vymyslet jinak, tak kupodivu paralen. Ale když se podíváte na migralginy a já nevím co všecko, tak ty jsou z acet. kys., paracetamolu a kofeinu (tak ten mi tam nesedí, bere vodu).
On ten paracetamol je fakt zvláštní.. když se u migrény hodně napijete (voda s citronem docela jde), dáte paralen a hlavu dolů, za chvilku je to pryč. No a nejlepší tomu předcházet.. jako já předevčírem..sladkosti, kafe, písmenka, telefony, 4 hod. spánku a dvě deci vody :-)

19.9.2021 11:42
fikovnice

XXX.XXX.134.79

GAELLE napsal(a):

Nimesulid = AULIN = ještě větší hepatotoxicita než paracetamol. Doporučuje se užívat MAX. 2 týdny nepřetržitě.

19.9.2021 11:44
fikovnice

XXX.XXX.134.79

GAELLE napsal(a):
Ano stejná látka. Ale Nimesil mám na rozpuštění do vody.Sáčky se sypkým práškem. Pro mne je to lepší než tabletky.

Ne, není to stejná látka. Nimesulid vs. ibuprofen.

19.9.2021 11:45
fikovnice

XXX.XXX.134.79

GAELLE napsal(a):
jé já si vůbec nevšimla, myslela jsem že Megí srovnává Aulin a Nimesil. Tam je látka Nimesulid. Ibalgin je ibuprofen. Takže rozdíl je.

Tak tak...

19.9.2021 11:46
fikovnice

XXX.XXX.134.79

lesnížínka napsal(a):

Mechanismus účinku je poněkud odlišný, a tedy i NÚ jsou poněkud odlišné.

19.9.2021 12:08

houby mrtvice. Je to migréna, ale zůstane si pěkně ve zrakové kůře.

jo, při únavě, to je typický. kdyby to bylo častěji, tak by se to dalo léčit normálně léky, co berou lidi na migrénu.

19.9.2021 12:10

myslím si, že to má spoustu lidí, ale nikomu o tom neříkají. jdou si lehnout, probudí se s úlevou, že se vůbec probudili a že vidí na obě oči a tím to hasne.

no a příště už vědí, že se probudí a že uvidí, takže není problém počkat, až to přejde.

19.9.2021 12:18
fikovnice

XXX.XXX.134.79

Triptany jsem, pokud si dobře vzpomínám, brala na tu nepopsatelnou bolest hlavy při COVIDu a jako jediný lék mi to tu bolest fakt trochu mírnilo...

19.9.2021 12:22
fikovnice

XXX.XXX.134.79

Jinak tento rok je fakt neskutečný!
Za chvíli jedu na Žluťák na magnet, tento týden už podruhé. Nejdříve jsem v úterý po návratu z přednášky až po půlnoci vyrobila svoji první mnou zaviněnou autonehodu - malou, ale byla to moje vina. A dokonce už před barákem (už jsem se viděla v postýlce) - nacouvala jsem do jiného auta a do stromu. A další den při zavírání kufru auta jsem byla tak "šikovná", že jsem si hranou kufru sekla do nosu. Krve jak na zabíjačce, prvotní ošetření v nejbližší lékárně. Pak jsem jela domů ležet a ledovat. A druhý den na Žluťáku několik RTG, bála jsem se, že jsem si zlomila třeba nějakou nosní kůstku. Uf, skelet bez traumatických změn...
Bohužel, dnes to rozhodně dobře nedopadne...

19.9.2021 12:30

fikovnice napsal(a):
Jinak tento rok je fakt neskutečný!
Za chvíli jedu na Žluťák na magnet, tento týden už podruhé. Nejdříve jsem v úterý po návratu z přednášky až po půlnoci vyrobila svoji první mnou zaviněnou autonehodu - malou, ale byla to moje vina. A dokonce už před barákem (už jsem se viděla v postýlce) - nacouvala jsem do jiného auta a do stromu. A další den při zavírání kufru auta jsem byla tak "šikovná", že jsem si hranou kufru sekla do nosu. Krve jak na zabíjačce, prvotní ošetření v nejbližší lékárně. Pak jsem jela domů ležet a ledovat. A druhý den na Žluťáku několik RTG, bála jsem se, že jsem si zlomila třeba nějakou nosní kůstku. Uf, skelet bez traumatických změn...
Bohužel, dnes to rozhodně dobře nedopadne...

..ježíš ty řadíš, moc držím palce za dobré výsledky....

19.9.2021 12:34
fikovnice

XXX.XXX.134.79

Moc děkuji ...a já nevím - Tebe zde můžu oslovovat jménem...?

19.9.2021 12:36
fikovnice

XXX.XXX.134.79

Už jen představa ležet déle než hodinu nehnutě v tunelu mě děsí.

19.9.2021 12:41
fikovnice

XXX.XXX.134.79

myslím si, že to má spoustu lidí, ale nikomu o tom neříkají. jdou si lehnout, probudí se s úlevou, že se vůbec probudili a že vidí na obě oči a tím to hasne.

no a příště už vědí, že se probudí a že uvidí, takže není problém počkat, až to přejde.

Zrovna předevčírem sousedka měla celodenní migrénu (myslela jsem, že vyrazíme na houby). Vůbec se neozývala, nebrala telefon, už jsem byla nervní. Pak se teda ozvala, že je jí zle a zle + ona k tomu má typické zvracení, ale prý opakovaně. No, a další den až dva se dává do kupy, aby fungovala.
My to máme v rodině - s podobným průběhem a ještě se ta svině dědí!

19.9.2021 12:47

fikovnice napsal(a):
Moc děkuji ...a já nevím - Tebe zde můžu oslovovat jménem...?

..jasně...

19.9.2021 12:49

fikovnice napsal(a):

....co nadělas, ale já bych to asi nedala...

19.9.2021 12:56
fikovnice

XXX.XXX.134.79

..jasně...

Děkuji. Vím a CHÁPU, že se řadě lidí oslovení jménem nelíbí a budu to respektovat. Pokud ale dostanu svolení, asi budu preferovat přece jen oslovení jménem.

19.9.2021 12:57
fikovnice

XXX.XXX.134.79

....co nadělas, ale já bych to asi nedala...

No, ono to bude moje cca 40. MRI. A nevím, zda je výhoda, že vím, do čeho jdu...

19.9.2021 13:03

fikovnice napsal(a):
No, ono to bude moje cca 40. MRI. A nevím, zda je výhoda, že vím, do čeho jdu...

..držím palce..asi výhoda I nevýhoda...

19.9.2021 13:07
rapotacka11

XXX.XXX.224.71

Fíkovnice
My to máme taky dědičné. Opravdu hodně=nejvíc moc
tím trpěla matka. Mám to já i moje dcera.
Mámy sestra neznala žádnou bolest hlavy.
Když zmiňujete les - houby,
zažila jsem migrénu,
byla jsem polomrtvá (v práci). Šly jsme s kolegyněmi
domů, donutily mě jet s nimi na houby. Nenáviděla jsem je,
štěkaly na mě, že nebudu trhat partu. Chystaly jsme se už
párkrát vyrazit a nikdy to nevyšlo. Padla jsem do auta,
šílená, naštvaná, na maximum a v lese se stal zázrak.
V tom lesním sanatoriu, co se mu říká les, migréna zmizela.
Zažila jsem ještě jeden zázrak. Léčitelku a ta mi okamžitě
a definitivně pomohla. Brácha mi říká: ty tomu věříš?
Já říkám ne, ale migréna je pryč.
A ano, byla to migréna a s aurou.
Nemohla jsem psát, neviděla jsem.
Neviděla jsem na hodiny na zdi. Jako by byly rozpůlené svislou čarou.
Viděla jsem jen půlku číselníku

19.9.2021 13:08
Huskyjanina

XXX.XXX.252.62

fikovnice napsal(a):

Já vždycky přemýšlim, když tam ležim, jak se jim tam vlezou obézní lidi, vždyť to lůžko je hrozně úzký. On v podstatě i ten tunel. Takže já se v tom tunelu snažim o něčem přemýšlet, zkoušela jsem i spát, ale to mi právě padá ruka z toho lůžka a pak se to šoupe, jak to popojíždí. Takže moje rada je přemýšlet nad něčem hezkým :)

19.9.2021 13:15
GAELLE

XXX.XXX.66.235

fikovnice napsal(a):
Nimesulid = AULIN = ještě větší hepatotoxicita než paracetamol. Doporučuje se užívat MAX. 2 týdny nepřetržitě.

No někdy je to těžké. Můj zdravotní stav jsem ti psala v SZ. Co bereš na bolesti ty?

19.9.2021 13:39
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Huskyjanina napsal(a):
Já vždycky přemýšlim, když tam ležim, jak se jim tam vlezou obézní lidi, vždyť to lůžko je hrozně úzký. On v podstatě i ten tunel. Takže já se v tom tunelu snažim o něčem přemýšlet, zkoušela jsem i spát, ale to mi právě padá ruka z toho lůžka a pak se to šoupe, jak to popojíždí. Takže moje rada je přemýšlet nad něčem hezkým :)

Brácha tam byl, jako policajt je zvyklý na kde co, ale říkal, že mu příšerně vadil ten rachot, že to člověka málem přivede k šílenství a že víckrát, když už ví, o čem to je, by ho tam asi nedostali Já netuším, vím jen tady z toho doslechu, těžko si představit.

19.9.2021 13:41
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

rapotacka11 napsal(a):
Fíkovnice
My to máme taky dědičné. Opravdu hodně=nejvíc moc
tím trpěla matka. Mám to já i moje dcera.
Mámy sestra neznala žádnou bolest hlavy.
Když zmiňujete les - houby,
zažila jsem migrénu,
byla jsem polomrtvá (v práci). Šly jsme s kolegyněmi
domů, donutily mě jet s nimi na houby. Nenáviděla jsem je,
štěkaly na mě, že nebudu trhat partu. Chystaly jsme se už
párkrát vyrazit a nikdy to nevyšlo. Padla jsem do auta,
šílená, naštvaná, na maximum a v lese se stal zázrak.
V tom lesním sanatoriu, co se mu říká les, migréna zmizela.
Zažila jsem ještě jeden zázrak. Léčitelku a ta mi okamžitě
a definitivně pomohla. Brácha mi říká: ty tomu věříš?
Já říkám ne, ale migréna je pryč.
A ano, byla to migréna a s aurou.
Nemohla jsem psát, neviděla jsem.
Neviděla jsem na hodiny na zdi. Jako by byly rozpůlené svislou čarou.
Viděla jsem jen půlku číselníku

Ale to asi nemáte tak těžkou migrénu, když jste s tím šla na houby?? Moje máme jen leží a nebo zvrací, je ráda, že se dopotácí na WC. Teď už dobrý, ale jako mladá, nebyla použitelná dva dny běžně.

19.9.2021 13:46
rapotacka11

XXX.XXX.224.71

Asi ne.

19.9.2021 13:47
Huskyjanina

XXX.XXX.252.62

lesnížínka napsal(a):
Brácha tam byl, jako policajt je zvyklý na kde co, ale říkal, že mu příšerně vadil ten rachot, že to člověka málem přivede k šílenství a že víckrát, když už ví, o čem to je, by ho tam asi nedostali Já netuším, vím jen tady z toho doslechu, těžko si představit.

No mě to přijde, jak kdyby vám o sebe kovovejma tyčema mlátili vedle hlavy :D Já jsem na randál zvyklá, takže podvědomě zvuk vypínám. Jen teda mi právě vadí to úzký lůžko, že ležet na tom skoro hodinu neni nic pohodlnýho :)

19.9.2021 14:04

lesnížínka napsal(a):
Ale to asi nemáte tak těžkou migrénu, když jste s tím šla na houby?? Moje máme jen leží a nebo zvrací, je ráda, že se dopotácí na WC. Teď už dobrý, ale jako mladá, nebyla použitelná dva dny běžně.

Těžká, lehká, to záleží, když už člověk ví.. coming soon.. takže se rychle může přizpůsobit. Rychle mít po ruce první pomoc, protože během pěti minut už třeba fakt nikam nepůjdete. Rapotacka11 má ale pravdu, ona hlava potřebuje urychleně kyslík a ten dostane někde, kde je kyslíku hodně. A taky mi fakt skoro nikdy nepomůže lehnout, ale pomalu jít. Prokrvení. Jdu se psem, po cestě si utrhnu jabko, nabírám kyslík, zas ale žádné prudké pohyby atd. Na louce je kyslíku mraky, je tam ticho, přirozené světlo (to je velký kus "nedostat záchvat").. zajímavě funguje stáhnutí hlavy např. šátkem, pevně..
Jo, pokud se to rozjede do blinkání a nevidění, tak nebudete tlapkat nikam a už jsou potřeba ty triptany.
Tady zkrátka platí - už předvídám a řeším včas, celkově upravím styl životní a pokusím se najít příčinu, spouštěč, podle toho nastavím úpravy.

19.9.2021 14:43

Huskyjanina napsal(a):

Nevlezou. Bývalý, 140 kg vážící, kolega nás svého času bavil historkou, jak se do tunelu nevešel, ač se sestřičky velmi snažily.

19.9.2021 14:45

lesnížínka napsal(a):

Tak já jsem asi divná. Na MR jsem byla několikrát a skoro pokaždé jsem tam i při tom rámusu usnula. Prostě mi stačí vodorovná poloha a zavřít oči.

19.9.2021 14:57
Dája6

XXX.XXX.71.240

Tak já jsem asi divná. Na MR jsem byla několikrát a skoro pokaždé jsem tam i při tom rámusu usnula. Prostě mi stačí vodorovná poloha a zavřít oči.

Jeee jak Vám závidím. Já byla třikrát v tunelů a pokaždé hodinu. Pro mě hrozná věc páč jsem tek trochu klaustrofobik a to je děs vydržet hodinu ve vnitř. Naposledy už jsem tvrdila že nevím jak příště, zhoršuje se mi to.
Snažím se myslet na hezké věcí jak Huskyjanina, ale se klaustofobie zhoršuje.
Dája

19.9.2021 15:25
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Těžká, lehká, to záleží, když už člověk ví.. coming soon.. takže se rychle může přizpůsobit. Rychle mít po ruce první pomoc, protože během pěti minut už třeba fakt nikam nepůjdete. Rapotacka11 má ale pravdu, ona hlava potřebuje urychleně kyslík a ten dostane někde, kde je kyslíku hodně. A taky mi fakt skoro nikdy nepomůže lehnout, ale pomalu jít. Prokrvení. Jdu se psem, po cestě si utrhnu jabko, nabírám kyslík, zas ale žádné prudké pohyby atd. Na louce je kyslíku mraky, je tam ticho, přirozené světlo (to je velký kus "nedostat záchvat").. zajímavě funguje stáhnutí hlavy např. šátkem, pevně..
Jo, pokud se to rozjede do blinkání a nevidění, tak nebudete tlapkat nikam a už jsou potřeba ty triptany.
Tady zkrátka platí - už předvídám a řeším včas, celkově upravím styl životní a pokusím se najít příčinu, spouštěč, podle toho nastavím úpravy.

Ne, ne, protože poslední dobou jí migrénu startuje prokazatelně krční páteř, takže práce v zahradě či na poli. U nás kyslíku dost Do blikání a nevidím taky ne...tím to u ní začíná, i když někdy jí chvíli trvá, než jí docvakne, proč nevidí a letí si vzít tabletu

19.9.2021 15:44
Huskyjanina

XXX.XXX.252.62

Nevlezou. Bývalý, 140 kg vážící, kolega nás svého času bavil historkou, jak se do tunelu nevešel, ač se sestřičky velmi snažily.

No právě, ale jak takovýho člověka důkladně vyšetřej. Já měla dojem, že MR je podrobnější než CT.

19.9.2021 15:45
Huskyjanina

XXX.XXX.252.62

Mě to právě taky nijak neva. Právě jsem se přistihla, že jsem skoro usnula a jak to popojíždělo, tak mi to šoupalo tou rukou, takže jsem pak zas přemýšlela o těch tlouštících :D

19.9.2021 15:49

Já tam neusnula nikdy a to většinou, jak doma lehnu, tak spím. Je to pro mě nepříjemné, asi klaustrofobie nebo co. Já prostě nesnáším doktory a nemocnice, odjakživa. Tedy přesněji cca od 3 let.

19.9.2021 16:03

lesnížínka napsal(a):
Ne, ne, protože poslední dobou jí migrénu startuje prokazatelně krční páteř, takže práce v zahradě či na poli. U nás kyslíku dost Do blikání a nevidím taky ne...tím to u ní začíná, i když někdy jí chvíli trvá, než jí docvakne, proč nevidí a letí si vzít tabletu

Tak vidíte, zná příčinu a ví, kdy to cca přijde, přesto nemá první pomoc u sebe.. a že těch prvních pomocí je víc, nemusím hned nasadit sprint.. to akorát pokazím a je z toho průšvih.. co jsem chtěla říct - spouštěč znáte, ale život tomu nepřizpůsobíte, no.. vlastně proč to píšu vůbec, že jo :-)

19.9.2021 16:04
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Kde je ta indikace, to rozdělení, s čím na CT a s čím už na magnet? Muž byl s hlavou a krční páteří na CT, mamka taky. Brácha byl s ramenem na magnetu - utržená manžeta. Tam bych tedy viděla: šlachy a úpony magnet? Nebo? Není to vyzvídání, kdo s čím jste byli, jen mě to tak zajímá, s čím kam.

19.9.2021 16:05

V tunýlku jsem nebyla nikdy, a když vidím, co tu píšete, že kovové tyče mlátící, tak
tam ani nikdy nebudu :-) vypínat zvuk umím, děsně tím všecky rozčiluji, ale železo o železo vypnout neumím. Tak dík :-)

19.9.2021 16:10
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Tak vidíte, zná příčinu a ví, kdy to cca přijde, přesto nemá první pomoc u sebe.. a že těch prvních pomocí je víc, nemusím hned nasadit sprint.. to akorát pokazím a je z toho průšvih.. co jsem chtěla říct - spouštěč znáte, ale život tomu nepřizpůsobíte, no.. vlastně proč to píšu vůbec, že jo :-)

No nevím, je to takové zvláštní. Všem v rodině začaly migreny v pubertě a velmi se zmírnily, u babči vymizely po přechodu. Takže 100% hormonálně podmíněné. Mamka na to taky čekala, ale začala jí haprovat ta krční a pokračuje to tímhle směrem. V mládí věděla, že po červeném víně to taky nedopadne. Ne, na pole si lékárničku nenosí Už ani mobil co už dva rozbila. A není to pravidlem. 10x nic a po jedenácté ji to chytne Prostě jasně, když je migrenik, měla by tu první pomoc mít stále u sebe. Ale není to alergie, tak na to prostě dlabe.

19.9.2021 16:15
Huskyjanina

XXX.XXX.252.62

lesnížínka napsal(a):
Kde je ta indikace, to rozdělení, s čím na CT a s čím už na magnet? Muž byl s hlavou a krční páteří na CT, mamka taky. Brácha byl s ramenem na magnetu - utržená manžeta. Tam bych tedy viděla: šlachy a úpony magnet? Nebo? Není to vyzvídání, kdo s čím jste byli, jen mě to tak zajímá, s čím kam.

No podle mě, co se dá poznat i na CT, tak napíšou doktoři to, protože to je levnější. Já teda byla na CT jen jednou, to mě poslala bejvalá neuroložka, když jsem měla ochrnutou nohu. Kamarád ortoped mě kvůli manžetě posílá jen na MR, že CT je strašnej sajrajt. A dohodil mi výbornýho neurologa, kterýho jsem změnila kvůli tý noze, což byl důsledek vyhřezlý plotýnky a ten už mě posílá taky jen na MR. Jinak, když jsem šla na 4 operaci s manžetou rotátoru, tak mě ten ortoped poslal na MR, aby věděl, co tam čekat, protože podle sona to vypadalo, že už tam neni nic. Ale stejně to asi pak v reálu vypadá jinak, protože mi pak povídal, že kdyby to byl někdo cizej, tak to hned zavřeli, protože absolutně nevěděli, co s tím. Takhle to prej aspoň nějak zalátali. Tu manžetu tam v podstatě už nemám.

19.9.2021 16:20
Huskyjanina

XXX.XXX.252.62

lesnížínka napsal(a):
No nevím, je to takové zvláštní. Všem v rodině začaly migreny v pubertě a velmi se zmírnily, u babči vymizely po přechodu. Takže 100% hormonálně podmíněné. Mamka na to taky čekala, ale začala jí haprovat ta krční a pokračuje to tímhle směrem. V mládí věděla, že po červeném víně to taky nedopadne. Ne, na pole si lékárničku nenosí Už ani mobil co už dva rozbila. A není to pravidlem. 10x nic a po jedenácté ji to chytne Prostě jasně, když je migrenik, měla by tu první pomoc mít stále u sebe. Ale není to alergie, tak na to prostě dlabe.

Já mám problémy s krční po bouračce s autem, kdy do mě zezadu napálil chlap. Diagnozu mám whiplash syndrom a posun plotýnky. Mě teda pomáhají masáže, jakýkoliv cvičení mi to zhoršuje. Jinak, když je krizovka a cítím, že mi zezadu nastupuje bolení, tak to nejdřív nahřívám teplem, když to nepomůže, tak Novalgin s Mydocalmem.

19.9.2021 16:39
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Huskyjanina napsal(a):
Já mám problémy s krční po bouračce s autem, kdy do mě zezadu napálil chlap. Diagnozu mám whiplash syndrom a posun plotýnky. Mě teda pomáhají masáže, jakýkoliv cvičení mi to zhoršuje. Jinak, když je krizovka a cítím, že mi zezadu nastupuje bolení, tak to nejdřív nahřívám teplem, když to nepomůže, tak Novalgin s Mydocalmem.

Po stejné nehodě to mám i já, ale ne v takovém rozsahu a nebo mi to začne větší problém dělat až ve stáří, abčas se to už ozve. Mamka to má...ne od auta, ale jak na bruslích práskla hlavou dozadu o led. Zůstala v bezvědomí a od té doby, když je chvíli v předklonu, začne jí být hrozně zle(poprvé si myslela, že má infarkt) a začne zvracet. Hledala jsem na NETu, co by jí to mohlo dělat a dopracovala jsem se ke stejné diagnoze: whiplash syndrom. A že se na to specializují v některé pražské nemocnici, jen už teď nevím které, hledala jsem to už před mnoha lety a ona na operaci jít nechtěla.

19.9.2021 16:43
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Tak CT je prostě silný rentgen, Pro ty, kteří chodí 10x ročně na rentgeny všeho možného, je to celkem jedno, jestli tam přihodí i CT A naopak, kdo to potřebuje jen jednou, tak to bude, jako by byl prostě 5x na různých rentgenech. No já se těmhle věcem hodlám vyhýbat, dokud to jde, jakožto i doktorům a nemocnicím. Vzhledem k tomu, jak stárnu a jsem čím dál větší nemehlo(naposled, co jsem se málem zabila v koupelně ) tak je otázka času, kdy mě to nemine

20.9.2021 13:02

Huskyjanina napsal(a):
No právě, ale jak takovýho člověka důkladně vyšetřej. Já měla dojem, že MR je podrobnější než CT.

Holt ho nevyšetřej.

20.9.2021 14:14
fikovnice

XXX.XXX.132.91

GAELLE napsal(a):
No někdy je to těžké. Můj zdravotní stav jsem ti psala v SZ. Co bereš na bolesti ty?

To asi spíš soukromě...
Ale opět "Kovářova kobyla chodí bosa", tj. i já ten Aulin beru dlouhodobě. Bohužel páteř je úplně zborcená, nemá to řešení a bez analgetik bych vůbec nechodila.

20.9.2021 14:23
fikovnice

XXX.XXX.132.91

Huskyjanina napsal(a):

MRI je vhodnější na některé dg. než CT. Navíc kontrast u CT (Iomeron) je přece jen nebezpečnější než kontrast, který se používá u MRI (Gadovist).

No a já mám po včerejším hodinovém ležení v tunelu, asi pozítří mě čeká další hodinka, v říjnu pak opět další... Ale teď tento týden je to poněkud o řehtající byrokratické kobyle, neb mám žádanku na MRI páteře. A pojišťovna proplatí při jednom vyšetření jen MRI poloviny páteře. Takže se musí jít nadvakrát. Ale zas nevím, zda bych tam dala dvě hodiny a víc. Navíc mají nový přístroj, silnější magnet, a to teda bylo jak kdybych ležela na termo podušce, jak to šíleně zahřívalo! Na závěr ze mě úplně lil pot.

20.9.2021 14:29
fikovnice

XXX.XXX.132.91

lesnížínka napsal(a):

Jj, trefila jsi to. Na svalové, šlachové, úponové, některé kostní atd. problémy je MRI lepší. Ale ono je v podstatě lepší na celou řadu jiných dg. (např. mozkové léze). Je ale dražší; každopádně doufám, že mě už nikdo nikdy na CT nedostane. Po kontrastu mi tedy nebylo úplně dobře.

21.9.2021 12:48
fikovnice

XXX.XXX.134.177

Tý brďo, tak od té mé nej kamarádky nastávající zeťák je nejen pozitivní, ale je mu celkově dost blbě. Mladej kluk, kolem 25let. Tak to asi teď střílí tady do těch mladých ročníků. Jinak dotyčný je štíhlý, zdravý, aktivně sportuje. Byla jsem požádána o telef. konzultaci: Řekla jsem, co tehdy (ne)pomáhalo mně...ale varovala jsem, že je to sviňská nemoc, tj. nic nezanedbat!

21.9.2021 14:42

Celé roky přemýšlím, jestli to, co mě (mimo jiné) trápí, není právě migréna. Každý víkend (jakože opravdu každý) mě bolí hlava (jiný režim, než ve všední den) a to tak, že vím, že pokud si v začátku nevezmu prášek a nechám to rozjet, tak je konec. Většinou zabere paralen, když ne, tak Nimesil. Dále mě bolí stejným způsobem hlava cca 1-2 dny před výrazným poklesem atm. tlaku. Někdy se mi taky právě stává ta aura, mám prostě před očima kmitající clonu a nevidím nebo jen částečně. Vždy jsem to ale spojovala s tlakem nebo možná s problémy s krční páteří. Může to tedy být spíš mírná forma migrény?
Jinak migrénu jako takovou, kdy jsem si byla jistá, jsem naštěstí zažila jen jednou v životě, bylo mi 13 a bylo to tak strašný, že jsem chtěla vyskočit z okna. Máma do mě tenkrát nacpala strašný množství brufenu, bez účinku. Bolelo mě jakýkoliv světlo, sebemenší zvuk, bolelo mě i dejchat. Pak do mě máma nacpala Tramal, co měla na onko bolesti a po něm jsem konečně usnula. Strašný zážitek.

21.9.2021 14:55
rapotacka11

XXX.XXX.224.71

Probíhá to asi stejně.
Když člověk váhá s práškem a nechá
to rozjet, pak už zpravidla prášek nezabere.
Já = polštář pod hlavou, na hlavě druhý.
Bolel každý záblesk světla, každý zvuk.
Když mě to vzalo v práci, šla jsem k doktorce.
Tlak byl v pořádku,
jen hlava se mohla rozskočit.
Přesto mě vytáhly tenkrát ("potvory") do lesa
a tam to odeznělo.

21.9.2021 16:49

Kde jsou zdarma? My je musíme platit.

Sarah, zdarma jsou PCR covid testy u nás v nemocnici, tam, co doposud. U Vás tedy podobně. Objednala jsem se přes objedn. formulář na čas, co jsem tam byla v tu chvíli a vzali mě bez hrazení, normalně na pojišťovnu. A je to opravdu 2x v měsíci hrazené. Byla jsem včera, chtěl to doktor, ale žádanku nepsal.
Pardón..
Asi jsem reagovala na nějakou starší zprávu...já se to snad nenaučím...🤦‍♀️

21.9.2021 17:55
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Celé roky přemýšlím, jestli to, co mě (mimo jiné) trápí, není právě migréna. Každý víkend (jakože opravdu každý) mě bolí hlava (jiný režim, než ve všední den) a to tak, že vím, že pokud si v začátku nevezmu prášek a nechám to rozjet, tak je konec. Většinou zabere paralen, když ne, tak Nimesil. Dále mě bolí stejným způsobem hlava cca 1-2 dny před výrazným poklesem atm. tlaku. Někdy se mi taky právě stává ta aura, mám prostě před očima kmitající clonu a nevidím nebo jen částečně. Vždy jsem to ale spojovala s tlakem nebo možná s problémy s krční páteří. Může to tedy být spíš mírná forma migrény?
Jinak migrénu jako takovou, kdy jsem si byla jistá, jsem naštěstí zažila jen jednou v životě, bylo mi 13 a bylo to tak strašný, že jsem chtěla vyskočit z okna. Máma do mě tenkrát nacpala strašný množství brufenu, bez účinku. Bolelo mě jakýkoliv světlo, sebemenší zvuk, bolelo mě i dejchat. Pak do mě máma nacpala Tramal, co měla na onko bolesti a po něm jsem konečně usnula. Strašný zážitek.

Ano, pokud jste jednou migrenu měla, je možné, že slabší forma u vás přetrvává po celou dobu. A změna režimu - všude se píše, aby jste to nedělala Ano, migrénu vyvolávají i takovéto věci.

21.9.2021 19:59
fikovnice

XXX.XXX.134.222

rapotacka11 napsal(a):
Probíhá to asi stejně.
Když člověk váhá s práškem a nechá
to rozjet, pak už zpravidla prášek nezabere.
Já = polštář pod hlavou, na hlavě druhý.
Bolel každý záblesk světla, každý zvuk.
Když mě to vzalo v práci, šla jsem k doktorce.
Tlak byl v pořádku,
jen hlava se mohla rozskočit.
Přesto mě vytáhly tenkrát ("potvory") do lesa
a tam to odeznělo.

"Když člověk váhá s práškem a nechá
to rozjet, pak už zpravidla prášek nezabere."

Toto bych vypíchla, opravdu je důležité vzít lék zavčas, pak už obvykle nepomůže (migréna má více stádií a léky obv. zafungují jen na počátku).

To "Efe": Kdysi jsem přednášela o zajímavém jevu, kdy skupina žen měla bolesti hlavy, které popisujete, také jen o víkendech. Byla to záhada... Pak se přišlo na to, že šlo především o sekretářky, které v pracovních dnech kávu nejen vařily svým šéfům, ale i sobě. O víkendu kávu vynechaly a dostavil se absťák - ono kofein je poměrně potentní svinstvo pro vyvolání závislosti jak psychické, tak fyzické. Zkuste popřemýšlet, proč to bývá právě o víkendech, co děláte jinak. Mmch. i delší spánek a pozdější vstávání může vyvolat bolest hlavy. Každopádně to, co popisujete, že jste kdysi zažila, je skutečně klasická migréna, takže přinejmenším sklony k ní máte.

22.9.2021 11:07

fikovnice: ve všední dny vstávám v šest, dojedu do práce a dám si jedno slabé kafe, víc ne. O víkendu samozřejmě spím déle a kafe nepiju vůbec. A když si jdu třeba ještě odpoledne lehnout, tak pak mám téměř jistotu, že mě bude hlava bolet

22.9.2021 13:50
Terven

XXX.XXX.103.178

fikovnice: ve všední dny vstávám v šest, dojedu do práce a dám si jedno slabé kafe, víc ne. O víkendu samozřejmě spím déle a kafe nepiju vůbec. A když si jdu třeba ještě odpoledne lehnout, tak pak mám téměř jistotu, že mě bude hlava bolet

Klidně může být důvodem to chybějící kafe. Dcera to tak mívá...bez ranní kávy je bolest hlavy jistá.

22.9.2021 13:54

Terven napsal(a):
Klidně může být důvodem to chybějící kafe. Dcera to tak mívá...bez ranní kávy je bolest hlavy jistá.

Potvrzuji z vlastní zkušenosti. Piju jedno silné kafe s mlékem denně, vždy ráno. Na bolesti hlavy normálně netrpím, ale co se děje, když si kávu nedám, to je opravdu děs a běs. Prostě závislost na kofeinu jako vyšitá.

22.9.2021 14:30

Zajímavé, zkusím si ho o víkendu taky dát a uvidím. Dík za tip!

22.9.2021 15:09
elisak

XXX.XXX.194.232

Já kafe piju v týdnu, klasický espressa, bez ničeho. Tak 2-3 denně, ale po tom 3. mi je občas blbě. O víkendu, jak kdy podle chuti.
Hlava mě většinou bolí jen při rychlé změně tlaku. Když jde tlak nahoru, tak mi to kafe většinou spraví, problém je, že někdy až to 3. Ale pořád lepší, když mi je blbě z kafe (to si lehnu a do hodiny jsem většnou ok), než když mě bolí hlava.
Když jde tlak dolů tak mi ještě nepomohlo nic...

22.9.2021 18:57

boikana napsal(a):
Nevim jestli je to fama, ale nekde jsem cetla tvrzeni, ze v podobnych pripadech ma pri konfrontaci zdravotnicky personal defacto "zakazano" projevit litost (i kdyz ji treba citi), protoze by v pripadnem soudnim sporu to projeveni litosti mohlo byt brano jako priznani se k zanedbani pece.

Vazne nevim co je na tom pravdy, ale pokud aspon neco ano, tak se Sarah nejspis stejne omluvy nedockate. Takze souhlasim s nazory ostatnich - pokud se Vam konfrontaci dotycnych ulevi, tak to klidne udelejte, ale pokud by Vas jen nastvalo ci mrzelo, ze nemaji ani slusnost se omluvit, tak bych osobni konfrontaci uplne vynechala a jen se obratila na lekarskou komoru.

A dotycnym osetrujicim lekarum, u kterych mate pocit ze neco zanedbali (zejmena ta obvodacka) muzete napsat recenzi na https://www.znamylekar.cz/ . Pripadne tu stranku vyuzit pri hledani noveho praktika...

Recenze na www.znamylekar.cz zveřejnit nejde. Vlastní to nějací Poláci a ti po mě chtějí, aby recenzi napsal manžel a jaksi nechápou, že už ji napsat nemůže.

22.9.2021 19:19

Recenze na www.znamylekar.cz zveřejnit nejde. Vlastní to nějací Poláci a ti po mě chtějí, aby recenzi napsal manžel a jaksi nechápou, že už ji napsat nemůže.

Je mi to líto.
Ale .. jestli to někam pokračuje (máte plán na nejen recenzi), tak to nepište. 1) to stejně smažou, až si bude stěžovat 2) mohlo by se to otočit proti Vám!
Udělejte to oficiálně.

22.9.2021 19:45

Je mi to líto.
Ale .. jestli to někam pokračuje (máte plán na nejen recenzi), tak to nepište. 1) to stejně smažou, až si bude stěžovat 2) mohlo by se to otočit proti Vám!
Udělejte to oficiálně.

No, celkově se to jeví tak, že nejlíp bude podat stížnost na ČLK.

22.9.2021 22:24
GAELLE

XXX.XXX.66.235

No, celkově se to jeví tak, že nejlíp bude podat stížnost na ČLK.

To určitě udělejte !!!!

24.9.2021 08:58

Tak přátelé, včera ve schránce další dopis a hádejte od koho? Od Svědků Jehovových. Že jim to není ani trochu blbé, pijavicím.

25.9.2021 13:53
fikovnice

XXX.XXX.133.6

Terven napsal(a):

Ano, bylo to pak i někde publikováno...to, co jsem popisovala výše se sekretářkami.

Plus pro "Efe" - více spánku - obzvlášť přes den může fakt být spíše na škodu. Já mám třeba zkušenost, že jednu noc nespím vůbec (např. se nahromadí práce), pak další noc dospávám tu předchozí a tzv. se přespím...a je mi obvykle blbě, včetně té bolesti hlavy.

25.9.2021 14:27
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

fikovnice napsal(a):
Ano, bylo to pak i někde publikováno...to, co jsem popisovala výše se sekretářkami.

Plus pro "Efe" - více spánku - obzvlášť přes den může fakt být spíše na škodu. Já mám třeba zkušenost, že jednu noc nespím vůbec (např. se nahromadí práce), pak další noc dospávám tu předchozí a tzv. se přespím...a je mi obvykle blbě, včetně té bolesti hlavy.

Já jsem doteď nepochopila lidi (a že jich mezi známými mám dost), kteří se přes den "dospávají", případně se o víkendu vyspí dlouho. Já jakmile někdy odpoledne usnu, tak jsem po zbytek dne nepoužitelná, úplně kaput, a není mi dobře. To samé když si víc přispím. Prostě je to pak ještě horší, než když mám málo spánku a jsem nevyspalá .

Mám kamarádku, která si odpoledne po práci pravidelně chodí lehat, a pak je ready. Přítel si taky občas odpoledne lehne, a pomůže mu to, já to mám naopak.

25.9.2021 15:38

marcelaamax napsal(a):
Já jsem doteď nepochopila lidi (a že jich mezi známými mám dost), kteří se přes den "dospávají", případně se o víkendu vyspí dlouho. Já jakmile někdy odpoledne usnu, tak jsem po zbytek dne nepoužitelná, úplně kaput, a není mi dobře. To samé když si víc přispím. Prostě je to pak ještě horší, než když mám málo spánku a jsem nevyspalá .

Mám kamarádku, která si odpoledne po práci pravidelně chodí lehat, a pak je ready. Přítel si taky občas odpoledne lehne, a pomůže mu to, já to mám naopak.

Nesmíte usnout tvrdě, pak je člověk jak zombík. Ale když si dáte těch 20, max. 30 minut, spíš relaxace, než spánku, tak je to fajn.

25.9.2021 15:45
Terven

XXX.XXX.110.191

marcelaamax napsal(a):

Mně to taky pomůže a někdy mi to vyloženě sedne...a stačí klidně 15 minut a jsem zase fit.
Ale vím, o čem píšete, myslím, že jsem to tak před mnoha a mnoha lety taky mívala.

25.9.2021 16:19
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Nesmíte usnout tvrdě, pak je člověk jak zombík. Ale když si dáte těch 20, max. 30 minut, spíš relaxace, než spánku, tak je to fajn.

Jak to chcete ovlivnit? Já kde lehnu, tam usnu a když usnu odpoledne, spím jak zabitá klidně dvě hodiny, může tu řvát televize, chodit a bavit se kolem mě lidi, nic mě neprobudí. Jestli jsem jak zombík...no úplně asi ne, ale jdu s Workou a zívám a zívám, jako bych ani nespala

25.9.2021 16:28
elisak

XXX.XXX.194.232

lesnížínka napsal(a):
Jak to chcete ovlivnit? Já kde lehnu, tam usnu a když usnu odpoledne, spím jak zabitá klidně dvě hodiny, může tu řvát televize, chodit a bavit se kolem mě lidi, nic mě neprobudí. Jestli jsem jak zombík...no úplně asi ne, ale jdu s Workou a zívám a zívám, jako bych ani nespala

Já zase přes den pořádně neusnu, ikyž bych občas chtěla. Maximálně nějaký ten polospánek, vím co se kolem děje, mám i částečně přehled o čase, ale už se mi i něco zdá.

25.9.2021 16:41
elisak

XXX.XXX.194.232

Dlouho jsem si myslela, že přes den neusnu kvůli světlu, protože i přes léto se mi blbě spí. Chodím spát pozdě, v létě je moc brzo světlo a jakmile už začne svítat tak se mi spí hrozně blbě.
Teď máme venkovní rolety, tmu si udělám i ve dne a stejně přes den neusnu ani ve tmě. Takže to nebude jen kvůli světlu...
Ale tohle léto se mi spalo dobře, jak nebylo takový horko, aby bylo třeba mít přes noc naplno otevřený okna, tak jsme měli zatažený rolety a tmu až do probuzení.

25.9.2021 17:41
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

elisak napsal(a):
Dlouho jsem si myslela, že přes den neusnu kvůli světlu, protože i přes léto se mi blbě spí. Chodím spát pozdě, v létě je moc brzo světlo a jakmile už začne svítat tak se mi spí hrozně blbě.
Teď máme venkovní rolety, tmu si udělám i ve dne a stejně přes den neusnu ani ve tmě. Takže to nebude jen kvůli světlu...
Ale tohle léto se mi spalo dobře, jak nebylo takový horko, aby bylo třeba mít přes noc naplno otevřený okna, tak jsme měli zatažený rolety a tmu až do probuzení.

Já spím, lampička svítí, televize řve, vzbudím se nad ránem, v ruce ještě držíc odličovací tampon, u kterého zkoumám, kde jsem s tím vlastně skončila Ale lepším se, většinou už stihnu alespoň telku nastavit na samovypnutí Proto se vždycky jen usmívám těm titulkům: nemějte v ložnoci televizi, ruší vám usínání, počítač - ruší vám spánek...Já mám spíš pocit, že mě někdy nic už neprobudí
Předevčírem jsem z postele nechtěně skopnula kočku, která se nad ránem vplížila do ložnice přes balkony. Ona ví, proč se mnou odmítá byť jen ležet

25.9.2021 21:05
boikana

XXX.XXX.64.140

elisak napsal(a):

To bude o nejakem osobnim fyzickem nastaveni. Mam to asi stejne - jsem mlada, pres den neusnu nikdy, pokud nejsem nemocna a nemam horecku+jsem treba v noci spatne spala, ze mi bylo blbe. V lete pri svetle se mi vecer usina hur, ale jenom tim svetlem to neni. Kdyz jsem joo hodne unavena z neceho (ale zdrava), tak maximalne usnu vecer u knizky treba o hodku driv, nez bych sla normalne, ale pres den proste ne.

Plus se pridavam k taboru, co nechape vikendove dospavani. Tedy o vikendu bez budiku spim treba o pul hodky, nekdy i tu hodinu dele, ale neni to cilene dospavani. Ne ze jsem v posteli pomalu do obeda i kdyz normalne vstavam pred sestou (alias ma znama..)

To bude asi jako treba s nevolnosti v aute - nekomu se dela spatne, nekomu jen trochu, ja si muzu cist klidne celou cestu a nic (ale kdyz je hnusny vydychany vzduch tak obcas problem mam).

25.9.2021 21:11
boikana

XXX.XXX.64.140

A k te diskuzi o MRI - zaujalo me, ze zminujete (vice lidi) hluk, kov tlucici o sebe apod. Byla jsem na tom jednou, jako dobrovolnik pro vyzkum dusevniho zdravi, takze to byly snimky mozku a vubec z toho nemam zadny vyznamny negativni zazitek/vzpominku.

Proste to nejak hucelo, divne zvuky delalo, ale zadny straslivy ramus to nebyl (a ze jsem na hlasity zvuk citliva a treba pri kolem jedouci sanitce si klidne zacpu usi rukama). Ani si nepamatuju, jak dlouho jsem tam byla - nevim, dostavala jsem tedy nejake povely typu predstavujte si trojuhelnik a tak, tak mi to asi uteklo :D

25.9.2021 23:14
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

A to já většinou nikdy tvrdě neusla. To bylo takové jakože jsem unavená z práce, v noci jsem toho moc nenaspala, tak to zkusím dospat. Lehnu si, nemůžu zabrat, převaluju se, zkouším usnout a nejde to. Po hodině nebo dvou to vzdám, že prostě neusnu, a byla jsem ještě víc vyšťavená, než když jsem si připadala úplně stejně unavená, ale lehnout si nešla.

Ale třeba po noční jsem neměla problém si lehnout a přes den se vyspat, to vůbec. Spíš jde o to, že mi stačí určitý čas spánku,a když spím dýl, tak je to ještě horší. A úplně stejně jsem to měla, když jsem vstávala pravidelně stejně brzy ráno, chodila jsem i zhruba stejně spát, ale měla jsem pocit, že spím málo a jsem přes den unavená, tak jsem občas zkusila jít spát dřív, když jsem byla fakt hotová, tak jsem i usla, ale další den to bylo horší, než když jsem šla spát dýl. Prostě asi mám určitý čas, který mi na vyspani stačí, a když toho naspím víc, tak je to špatný.

26.9.2021 09:41
fikovnice

XXX.XXX.132.161

boikana napsal(a):
A k te diskuzi o MRI - zaujalo me, ze zminujete (vice lidi) hluk, kov tlucici o sebe apod. Byla jsem na tom jednou, jako dobrovolnik pro vyzkum dusevniho zdravi, takze to byly snimky mozku a vubec z toho nemam zadny vyznamny negativni zazitek/vzpominku.

Proste to nejak hucelo, divne zvuky delalo, ale zadny straslivy ramus to nebyl (a ze jsem na hlasity zvuk citliva a treba pri kolem jedouci sanitce si klidne zacpu usi rukama). Ani si nepamatuju, jak dlouho jsem tam byla - nevim, dostavala jsem tedy nejake povely typu predstavujte si trojuhelnik a tak, tak mi to asi uteklo :D

No, já jsem aktuálně po druhé MRI během týdne (ještě mě čeká jedno). Na Žluťáku mají nový přístroj a musela jsem mít povinně Otíkovy sluchátka na uších . Protestovala jsem, že mi hluk nevadí, ale byli neoblomní. A jsem ráda, ptž ten nový přístroj je fakt děs. Bylo to moje cca 30. vyšetření MRI a fakt ten hluk i přes sluchátka byl šílený...

26.9.2021 09:44
fikovnice

XXX.XXX.132.161

fikovnice napsal(a):
No, já jsem aktuálně po druhé MRI během týdne (ještě mě čeká jedno). Na Žluťáku mají nový přístroj a musela jsem mít povinně Otíkovy sluchátka na uších . Protestovala jsem, že mi hluk nevadí, ale byli neoblomní. A jsem ráda, ptž ten nový přístroj je fakt děs. Bylo to moje cca 30. vyšetření MRI a fakt ten hluk i přes sluchátka byl šílený...

Jo, a ten tunel je fakt relativně úzkej. Nechala jsem si tentokrát ruce podél těla a narážely mi do stěn tunelu, jak různě popojíždělo lehátko. Nějaký morbidně obézní člověk musí být fakt nevyšetřitelný.

26.9.2021 09:47

fikovnice napsal(a):
Jo, a ten tunel je fakt relativně úzkej. Nechala jsem si tentokrát ruce podél těla a narážely mi do stěn tunelu, jak různě popojíždělo lehátko. Nějaký morbidně obézní člověk musí být fakt nevyšetřitelný.

Viz můj bývalý, 140 kg vážicí, kolega. Takže nekecal.

26.9.2021 09:52
fikovnice

XXX.XXX.132.161

Viz můj bývalý, 140 kg vážicí, kolega. Takže nekecal.

Jj, já si právě vzpomněla na Vás, co jste zde psala a zkoušela dát ruce od těla. Ale klaustrofobik by toto fakt nedal...

26.9.2021 13:16

fikovnice napsal(a):
https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/nesmi-ucit-nedostane-plat-izrael-jde-tvrde-proti-neockovanym-ucitelum-40372957

Toto je dost síla!

Svět se v prd... obrací.

26.9.2021 15:39

fikovnice napsal(a):
https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/nesmi-ucit-nedostane-plat-izrael-jde-tvrde-proti-neockovanym-ucitelum-40372957

Toto je dost síla!

Originál zde:
https://www.jpost.com/breaking-news/coronavirus-in-israel-5921-new-cases-723-serious-cases-680106

A co jim zbývá?
Mají tisíce pozitivních denně, většina z nich je tedy z kategorie neočkovaných, ale pokud chtějí nějak normálně fungovat, nic jiného se dělat prostě nedá. Za září jim zatím umřelo v souvislosti s covidem přes 500 lidí, v srpnu více než 600, přitom od dubna do července celkem jen 266. Trochu se jim to zase rozjelo.
Kdyby to bylo takto u nás, tak už je tady zase stanné právo, zákaz vycházení, jakmile se sešeří (jakmile se setmí, tak holt coronavíry divočí nejvíce asi nebo co) apod.

Úplně nerozumím tomu, proč ty výkřiky o pérdeli a světě, viz kometa.
Chci, aby zdravotnictví, školství, pečovatelství apod. fungovalo? Aby děťátka zase ráčila po dvou letech (u nás, nikoliv Izrael) trefit do školy a pár měsíců tam pobýt? Aby praktičtí lékaři neordinovali po telefonu se slovy Napíšu vám, co chcete, ale hlavně sem nechoďte? Aby specialisti dávali termín až za 6 měsíců? Co to jako je?
Tak ať se milí učitelé, sestry, lékaři, pečovatelky ráčejí naočkovat, pokud nemají striktní kontraindikaci. Je to především jejich osobní ochrana, aby mohli pracovat a fungovat.

26.9.2021 15:54

Originál zde:
https://www.jpost.com/breaking-news/coronavirus-in-israel-5921-new-cases-723-serious-cases-680106

A co jim zbývá?
Mají tisíce pozitivních denně, většina z nich je tedy z kategorie neočkovaných, ale pokud chtějí nějak normálně fungovat, nic jiného se dělat prostě nedá. Za září jim zatím umřelo v souvislosti s covidem přes 500 lidí, v srpnu více než 600, přitom od dubna do července celkem jen 266. Trochu se jim to zase rozjelo.
Kdyby to bylo takto u nás, tak už je tady zase stanné právo, zákaz vycházení, jakmile se sešeří (jakmile se setmí, tak holt coronavíry divočí nejvíce asi nebo co) apod.

Úplně nerozumím tomu, proč ty výkřiky o pérdeli a světě, viz kometa.
Chci, aby zdravotnictví, školství, pečovatelství apod. fungovalo? Aby děťátka zase ráčila po dvou letech (u nás, nikoliv Izrael) trefit do školy a pár měsíců tam pobýt? Aby praktičtí lékaři neordinovali po telefonu se slovy Napíšu vám, co chcete, ale hlavně sem nechoďte? Aby specialisti dávali termín až za 6 měsíců? Co to jako je?
Tak ať se milí učitelé, sestry, lékaři, pečovatelky ráčejí naočkovat, pokud nemají striktní kontraindikaci. Je to především jejich osobní ochrana, aby mohli pracovat a fungovat.

Proč výkřiky - protože školy byly zavřené úplně zbytečně - aspoň tedy u nás nebyl za celou dobu při testování jediný pozitivní případ. Jo a jsem očkovaná. Ne kvůli své osobní ochraně (cca polovina mých kolegů a kamarádů covid měla, aniž mě nakazili), ale myslela jsem, že přispěju k tomu, aby tenhle blbákov skončil. No, spletla jsem se.

26.9.2021 22:45
assil

XXX.XXX.121.3

fikovnice napsal(a):

Toto je dost síla!

To je nic proti Itálii, kde to bude platit pro všechny.
https://www.lidovky.cz/svet/do-prace-jen-s-ockovanim-italie-pritvrzuje-uz-ma-nejprisnejsi-restrikce-v-cele-eu.A210922_132818_ln_zahranici_lros

27.9.2021 06:12
Varaxi

XXX.XXX.150.244

To se může strašně snadno obrátit proti státu. Jednak tím pádem budou padat žaloby v případě vedlejších účinků, že k očkování byli občané donuceni, jednak budou padat žaloby i od zdravých lidí za neetičnost a nelegálnost, za ztrátu pracovních příležitostí apod. A akorát to povede lidi k tomu, aby hledali, proč zrovna oni jsou zdravotně nezpůsobilí k očkování, a jak známo, kdo hledá, najde. Militantní odpůrce to stejně nepřesvědčí, nemilitantní odpůrce to akorát naštve a budou hledat cestu, jak se nenechat naočkovat, tak nějak z principu.
Lze zákonně stanovit povinnost se očkovat; to je z hlediska etiky v pořádku. Nicméně takto vymáhaná „nepovinnost“ se očkovat dopadne blbě pro všechny - pro občany i stát.

27.9.2021 22:34
fikovnice

XXX.XXX.133.194

Zdravím Vás srdečně "Repto"!
Vámi daný odkaz jsem nečetla. Ale myslím si, že přinejmenším by se mohlo mimo očkování uznávat i prodělání nemoci, potažmo hladina protilátek. Já si ji nechávám stanovovat, musím za to vždy zaplatit...pravda, hladina klesá, ale věřím samozřejmě též v buněčnou imunitu. A stran ohrožení druhých - myslíte, že např. já jsem větším nebezpečím než očkovaní? Popravdě se fakt děsím, aby něco takového jako je v Izraeli či Itálii nepřišlo i k nám...

A dovoluji si dotaz na ty, co mají dítka školou povinná: Jak je to s nošením respirátoru ve výuce??? Musí jej mít - děti i učitel? U nás je takové poměrně srandovní pravidlo - pokud studenti sedí, respirátory mít nemusí. Já jako přednášející také ne. Jsem za to ráda, i když je mi jasné, že např. po volbách se toto může změnit. A s negativním vývojem epidemiologické situace též.

27.9.2021 22:35
fikovnice

XXX.XXX.133.194

fikovnice napsal(a):
Vámi daný odkaz jsem nečetla. Ale myslím si, že přinejmenším by se mohlo mimo očkování uznávat i prodělání nemoci, potažmo hladina protilátek. Já si ji nechávám stanovovat, musím za to vždy zaplatit...pravda, hladina klesá, ale věřím samozřejmě též v buněčnou imunitu. A stran ohrožení druhých - myslíte, že např. já jsem větším nebezpečím než očkovaní? Popravdě se fakt děsím, aby něco takového jako je v Izraeli či Itálii nepřišlo i k nám...

A dovoluji si dotaz na ty, co mají dítka školou povinná: Jak je to s nošením respirátoru ve výuce??? Musí jej mít - děti i učitel? U nás je takové poměrně srandovní pravidlo - pokud studenti sedí, respirátory mít nemusí. Já jako přednášející také ne. Jsem za to ráda, i když je mi jasné, že např. po volbách se toto může změnit. A s negativním vývojem epidemiologické situace též.

Pardon, nevložila se citace...

28.9.2021 00:38
Fluffy

XXX.XXX.3.202

fikovnice napsal(a):

...takže s očkováním čekáte až na 00 protilátek?
Hodně štěstí.

...ohrožení druhých žádné - je to vaše volba.
Ale kdyby bylo nejhůř - povezou Vás do špitálu, že?
Štěstí, že tam nedělaj lidi. Lidi co maj doma rodiny...

Miriam33

28.9.2021 01:41
Miriam33

XXX.XXX.209.171

Nechápu ty nenávistné reakce... Proč by se museli naočkovat všichni, když například prošli kovidem bez sebemenších komplikací a nechat fo sebe bodnout lety neprověřenou vakcínu, které nevěří? To jako protože je někdo zdravotník nebo učitel tak musí? Snad kdo tu vakcínu chtěl a potřeboval, tak už ji má, ne? A rvát to do dětí, které tím prošly snáz než nachlazením? Každý měsíc přichází na nové vedlejší účinky vakcíny... Rozmýšlejí se i doktoři, jestli sebe a svoje děti očkovat, ale učitelé nebo zdravotníci si experimentální očkování dát musí? Divná doba, když se děti očkují proti nemoci, kterou projdou jako nic jen kvůli kroužkům a výletům. Co to jako je?

28.9.2021 06:59

fikovnice napsal(a):

U nás střední škola (čili ne dítka školou povinná) - dle nařízení ve třídě náhubky netřeba, ve společných prostorách ano. Výsledek si můžete domyslet.

28.9.2021 07:03

Miriam33 napsal(a):
Nechápu ty nenávistné reakce... Proč by se museli naočkovat všichni, když například prošli kovidem bez sebemenších komplikací a nechat fo sebe bodnout lety neprověřenou vakcínu, které nevěří? To jako protože je někdo zdravotník nebo učitel tak musí? Snad kdo tu vakcínu chtěl a potřeboval, tak už ji má, ne? A rvát to do dětí, které tím prošly snáz než nachlazením? Každý měsíc přichází na nové vedlejší účinky vakcíny... Rozmýšlejí se i doktoři, jestli sebe a svoje děti očkovat, ale učitelé nebo zdravotníci si experimentální očkování dát musí? Divná doba, když se děti očkují proti nemoci, kterou projdou jako nic jen kvůli kroužkům a výletům. Co to jako je?

Já taky ne (nenávistné reakce). Chodím na angličtinu - nový příchozí není naočkován, přesto jsme ho my staří nevyhodili ani nezlynčovali.

28.9.2021 08:49
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Fikovnice - děti ZŠ při výuce respirátor ani roušku mít nemusí.

ve společných prostorách musí mít zakryto

28.9.2021 10:43

S těma rouškama, respirátorama to už trvá dlouho a lidi na to pomalu, ale jistě kašlou.....nosí to pod nosem nebo mají místo povinného respirátoru roušku a nebo nemají vůbec nic......prostě tam, kde to nikdo nehlídá, kde na tom vysloveně netrvá se to tak nějak nedodržuje.
Dokonce se často setkávám s tím, že lidi argumentujou "já jsem očkovaný", jakoby očkovaný nemohl nikoho nakazit.

Ono je to těžký...na jednu stranu si říkám, že už bychom se na to mohli vykašlat, že už to vypadá, že s tím covidem můžeme normálně žít. Dost lidí je očkovaných a když k tomu připočítáme ty, co prodělali covid a mají protilátky a lidi co budou mít lehký a nebo bezpříznakový průběh, tak už si myslím, že to není zanedbatelné procento obyvatel.
Na druhou stranu pamatuju loňský rok po rozvolněných prázdninách a následné zahlcení nemocnic a mám trochu strach., aby se situace neopakovala, aby se kvůli tomu neodkládalo to ostatní...operace a léčby jiných onemocnění.
O tom, jak by to zase bylo vyčerpávající pro zdravotníky na covidových odděleních ani nemluvím.

28.9.2021 11:35
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Jo, kašlem na to všichni, i já. U nás roušku už nenosí takřka nikdo - nikam. Už i v obchodech se to ve většině nechává být. Jenže: měsíce jsme byli bezcovidoví...teď máme dva případy. Vedlejší vesnice z 500obyvateli - mají 4! Trochu jsme tušili, že to takto dopadne

Neregistrovaný uživatel

28.9.2021 13:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.2.69

lesnížínka napsal(a):
Jo, kašlem na to všichni, i já. U nás roušku už nenosí takřka nikdo - nikam. Už i v obchodech se to ve většině nechává být. Jenže: měsíce jsme byli bezcovidoví...teď máme dva případy. Vedlejší vesnice z 500obyvateli - mají 4! Trochu jsme tušili, že to takto dopadne

Hrotite stejne i případy kladicky hnusny chripky?

28.9.2021 13:14
fikovnice

XXX.XXX.134.27

Fluffy napsal(a):
Hodně štěstí.

Když bylo nejhůř, do špitálu jsem se odvézt nenechala.
Další debatu s Vámi považuji za zbytečnou!

28.9.2021 13:17
fikovnice

XXX.XXX.134.27

Fluffy napsal(a):
Hodně štěstí.

Jo vlastně ještě jedna věc: Zdroj, že ohrožení druhých (mnou) neexistuje....? Máte nebo jste si to vycucala z prstu?!!

28.9.2021 13:35

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Hrotite stejne i případy kladicky hnusny chripky?

" Hrotite stejne i případy kladicky hnusny chripky? "

Netřeba. 🤷‍♀️
Neznám nikoho a ani jsem neslyšela o nikom ve svém okolí za celá dlouhá léta, kdo by umřel na hnusnou chřipku-tím nechci říct, že se to v ČR neděje...zato znám nebo je některé ani osobně neznám, ale vím o koho jde, přes desítku lidí v mém blízkém okolí mladého, středního i vyššího věku, kteří na covid nebo s covidem zemřeli...a mohli tu ještě být s námi....ta z těch nejmladších zemřela covidová hned po porodu, o dítě se stará rodina. Z těch vyššího věku byla třeba má tchýně...

28.9.2021 14:25

" Hrotite stejne i případy kladicky hnusny chripky? "

Netřeba. 🤷‍♀️
Neznám nikoho a ani jsem neslyšela o nikom ve svém okolí za celá dlouhá léta, kdo by umřel na hnusnou chřipku-tím nechci říct, že se to v ČR neděje...zato znám nebo je některé ani osobně neznám, ale vím o koho jde, přes desítku lidí v mém blízkém okolí mladého, středního i vyššího věku, kteří na covid nebo s covidem zemřeli...a mohli tu ještě být s námi....ta z těch nejmladších zemřela covidová hned po porodu, o dítě se stará rodina. Z těch vyššího věku byla třeba má tchýně...

Také neznám nikoho, o kom by se říkalo, že zemřel na chřipku.
Na ni se totiž neumírá. Umírá se na komplikace. A o těch je slyšet hodně, ne? Zápal plic. Srdce. Pak také o spoustě lidí nikdo neřekne nic.
A se můžu podívat na data.. a kdo šel k lékaři, kdo souhlasil s hospitalizací, od koho lékař vůbec vzorek vzal, data ukazují jen to, co někdo odsouhlasil - ten a ten člověk přišel tam a tam (k lékaři zapojenému k programu...) a tím se něco potvrdilo, něco odvezlo do nemocnice a někdo tam zemřel. Hospitalizovaných 600, zemřela třetina.
To je takové jako .. vypadá to jak nic, že? A co ti lidé, kteří k lékaři nešli, však měli jen horečku a tak, přece, to dám doma.. Kdo to kdy slyšel, aby se někde v hale školy testovala chřipka?
Není horší to nebo to. Lidé by se měli ohleduplně chovat při každém onemocnění, které se přenáší prskáním. A furt se na mě nelepit, já vás slyším, i když stojíte metr ode mě a nesaháte mi na rameno v širokém plivajícím úsměvu.

28.9.2021 14:38

"Není horší to nebo to. Lidé by se měli ohleduplně chovat při každém onemocnění, které se přenáší prskáním. A furt se na mě nelepit, já vás slyším, i když stojíte metr ode mě a nesaháte mi na rameno v širokém plivajícím úsměvu."
Uznávám...
Má pravdu předsedo 👍

28.9.2021 14:48

A furt se na mě nelepit, já vás slyším, i když stojíte metr ode mě a nesaháte mi na rameno v širokém plivajícím úsměvu.

neverend

28.9.2021 15:43
neverend

XXX.XXX.213.247

Ono je celkem divné proč lidi kteří covid prodělali,by měli stejně podstoupit očkování? Skoro jako kdyby šlo o něco jiného a cílem není ochrana, ale spíš to očkování? Podle všeho prodělaná nemoc chrání minimálně stejně jako očkování, tak proč by se tedy museli očkovat i lidé co to prodělali? Teď nemyslím ani tak tady v čechách, ale celosvětově. Hodně do toho lidi tlačí a přitom to vlastně není žádná velká ochrana. Covid stejně chytnete, můžete ho roznášet dál a ochrana před těžkým průběhem je taky sporná. V mém okolí je několik mrtvých zhruba dva měsíce po poslední dávce a všichni onkologické onemocnění, které raketově propuklo právě v posledních měsících. Tak nevím. Je faktem, že většina ve věku šedesát a víc, ale je to podezřelé. Každého věc, ale pokud to půjde, tak se do toho hrnout rozhodně nebudu.

28.9.2021 15:51
fikovnice

XXX.XXX.133.220

Také neznám nikoho, o kom by se říkalo, že zemřel na chřipku.
Na ni se totiž neumírá. Umírá se na komplikace. A o těch je slyšet hodně, ne? Zápal plic. Srdce. Pak také o spoustě lidí nikdo neřekne nic.
A se můžu podívat na data.. a kdo šel k lékaři, kdo souhlasil s hospitalizací, od koho lékař vůbec vzorek vzal, data ukazují jen to, co někdo odsouhlasil - ten a ten člověk přišel tam a tam (k lékaři zapojenému k programu...) a tím se něco potvrdilo, něco odvezlo do nemocnice a někdo tam zemřel. Hospitalizovaných 600, zemřela třetina.
To je takové jako .. vypadá to jak nic, že? A co ti lidé, kteří k lékaři nešli, však měli jen horečku a tak, přece, to dám doma.. Kdo to kdy slyšel, aby se někde v hale školy testovala chřipka?
Není horší to nebo to. Lidé by se měli ohleduplně chovat při každém onemocnění, které se přenáší prskáním. A furt se na mě nelepit, já vás slyším, i když stojíte metr ode mě a nesaháte mi na rameno v širokém plivajícím úsměvu.

No ale u COVIDu se přece také umírá na komplikace. Ať už plicní - zrovna ta Vámi zmíněná pneumonie, anebo cévní - trombembolie (ostatně víme, že COVID je sice respirační nemoc, ale způsobující cévní komplikace - tedy mimo jiné).

A v tom je ten "vtip" - a možná i poněkud manipulování veřejnosti. Jiná označení pro úmrtí (mám na mysli hlavně novinové články). Opravdu málokdy se dozvíme, že někdo zemřel na chřipku, ale u COVIDu se zase málokdy dozvíme, na jakou komplikaci dotyčný zemřel. A píšu fakt teď spíš o novinařině než o odborných článcích.

Jinak třeba stran postcovidu už je popsáno, tuším, kolem 200 příznaků.

28.9.2021 16:00
fikovnice

XXX.XXX.133.220

neverend napsal(a):
Ono je celkem divné proč lidi kteří covid prodělali,by měli stejně podstoupit očkování? Skoro jako kdyby šlo o něco jiného a cílem není ochrana, ale spíš to očkování? Podle všeho prodělaná nemoc chrání minimálně stejně jako očkování, tak proč by se tedy museli očkovat i lidé co to prodělali? Teď nemyslím ani tak tady v čechách, ale celosvětově. Hodně do toho lidi tlačí a přitom to vlastně není žádná velká ochrana. Covid stejně chytnete, můžete ho roznášet dál a ochrana před těžkým průběhem je taky sporná. V mém okolí je několik mrtvých zhruba dva měsíce po poslední dávce a všichni onkologické onemocnění, které raketově propuklo právě v posledních měsících. Tak nevím. Je faktem, že většina ve věku šedesát a víc, ale je to podezřelé. Každého věc, ale pokud to půjde, tak se do toho hrnout rozhodně nebudu.

No, vidíte, tady s Vámi "Neverende" plně souhlasím! A stejně jsem výše od jakési anonymky dostala poj.b! Prostě se domnívám, že jsem proděláním nemoci, navíc s vážným průběhem, chráněna. Nevím, zda to tak bude napořád, ale přijde mi zbytečné do sebe rvát ještě vakcínu. A vadí mi neuznávání protilátek... Už to, že každé stanovení si dotyčný musí zaplatit...ale OK - nejsou to ruinující peníze. Ale ať to tedy začnou uznávat. Vzpomínám i na to, že nejdříve uznávali 90 dní po prodělání nemoci jako protektivní období, teď 180 dní. A stejně co tak sleduji, v mnoha věcech panuje neshoda i mezi odborníky.

Jinak ten lékař, o němž jsem zde opakovaně psala, že bojuje s Ca jícnu, byl jedním z prvních očkovaných - v prosinci 2020. Kamarádka asi měsíc po očkování skončila ve špitále s fibrilací síní - střední věk, dosud úplně zdravá. Musela se podrobit el. kardioverzi a bude asi už navždy jíst léky. Ale to jsem samozřejmě v rovině spekulací.

28.9.2021 16:22
fikovnice

XXX.XXX.133.220

Fluffy napsal(a):
Hodně štěstí.

Jo, slíbila jsem, že už se k Vám nebudu vyjadřovat, ale nedá mi to. Podle Vašeho příspěvku jste očkovaná - domníváte se, že Vám hladina protilátek v čase neklesá??? Já si myslím, že ano. A celkem by mě ty hladiny pll. s určitým časovým odstupem od očkování zajímaly. Dělají se studie - jsem zvědavá, jak to vyjde.

28.9.2021 16:50

Na první očkování jsem šla úplně samozřejmě, přeočkování ( 2. dávku ) jsem chápala a respektovala. Ale 3. dávka po 8. měsících, protože protilátky vymizí - no to už se mi zdá "na hlavu". Buď už jde o kšeft, nebo je vakcína špatná (?). A ještě navíc ta kombinace s chřipkou! Proti chřipce jsem se nenechala očkovat nikdy a asi - tipuji -25 let jsem ji neměla, možná, že nikdy, jen nějakou lehčí virozu.
A docela mě dostal argument, že to nesmíchají v injekci. To jako budu mít imunní levou část proti covidu a pravou proti chřipce ( či naopak ? ), nebo se mi to v těle smíchá?
A nebo to dopadne tak, že si organismus nevytvoří imunitu ani proti jednomu !?

28.9.2021 18:10

S těma rouškama, respirátorama to už trvá dlouho a lidi na to pomalu, ale jistě kašlou.....nosí to pod nosem nebo mají místo povinného respirátoru roušku a nebo nemají vůbec nic......prostě tam, kde to nikdo nehlídá, kde na tom vysloveně netrvá se to tak nějak nedodržuje.
Dokonce se často setkávám s tím, že lidi argumentujou "já jsem očkovaný", jakoby očkovaný nemohl nikoho nakazit.

Ono je to těžký...na jednu stranu si říkám, že už bychom se na to mohli vykašlat, že už to vypadá, že s tím covidem můžeme normálně žít. Dost lidí je očkovaných a když k tomu připočítáme ty, co prodělali covid a mají protilátky a lidi co budou mít lehký a nebo bezpříznakový průběh, tak už si myslím, že to není zanedbatelné procento obyvatel.
Na druhou stranu pamatuju loňský rok po rozvolněných prázdninách a následné zahlcení nemocnic a mám trochu strach., aby se situace neopakovala, aby se kvůli tomu neodkládalo to ostatní...operace a léčby jiných onemocnění.
O tom, jak by to zase bylo vyčerpávající pro zdravotníky na covidových odděleních ani nemluvím.

Zahlcení nemocnic - tak neměli pouštět lidi do zahraničí nebo měli hlídat karanténu po jejich návratu. A ne zavírat školy. Uznávám, že v tomto nejsem objektivní, prostě mě to čílí. Že děti přišly o skoro rok a půl výuky.

28.9.2021 18:14

Na první očkování jsem šla úplně samozřejmě, přeočkování ( 2. dávku ) jsem chápala a respektovala. Ale 3. dávka po 8. měsících, protože protilátky vymizí - no to už se mi zdá "na hlavu". Buď už jde o kšeft, nebo je vakcína špatná (?). A ještě navíc ta kombinace s chřipkou! Proti chřipce jsem se nenechala očkovat nikdy a asi - tipuji -25 let jsem ji neměla, možná, že nikdy, jen nějakou lehčí virozu.
A docela mě dostal argument, že to nesmíchají v injekci. To jako budu mít imunní levou část proti covidu a pravou proti chřipce ( či naopak ? ), nebo se mi to v těle smíchá?
A nebo to dopadne tak, že si organismus nevytvoří imunitu ani proti jednomu !?

Já se na třetí dávku taky nepohrnu. A proti chřipce očkovaná rovněž nejsem.

28.9.2021 21:21
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Já se nehrnu ani na první. A proti chřipce jsem se neočkovala nikdy.
Nemocná jsem nebyla asi 40 let. Myslím tím chřipku, angínu, nachlazení. Jen úrazy.

28.9.2021 21:36

fikovnice napsal(a):

Též zdravím, fíkovnice ,
jsem ráda, že jste v pořádku.
Jak už odpověděly dámy níže, ve školách mají děti náhubky jen ve společných prostorách, ve třídách ne.
Osobně si myslím, že praktický účinek to úplně nemá, je to taková úlitba ve smyslu stále na vás myslíme a aktivně něco jako děláme, ale budou volby, takže tak moc teď neprudíme, abychom o to víc mohli prudit pak, takže nás hlavně nezapoměňte zvolit, protože jsme hodní a je vidět, jak na vás myslíme, protože zdraví především, že jo......z hygepid hlediska se pozitivní význam takového praktického provádění opatření ve smyslu nešíření infekce blíží nicméně limitně k nule.
Zda má náhubek nosit i učitel? Nedokážu si vůbec představit, jak někdo přednáší 3 hodiny v posluchárně, k tomu maluje na tabuli, audio a videotechnika samozřejmě ano, ale i tak je to na kolaps. Považuji naopak za rozumné, aby se pedagogové na všech stupních očkovat nechali, pokud ze zdravotního hlediska mohou, je to hlavně jejich ochrana.
Nemyslím si, že jste chodící nebezpečí pro ostatní, ale ani že je rozumné takto na potenciální infekčnost nahlížet - nikomu nic není do toho, zda jste očkovaná nebo ne, je to zdravotnický údaj, tuto informaci nemusíte opravdu nikomu poskytovat.
Hlídejte sebe, covid jste prodělala, protilátky máte, buněčná imunita též funguje, případné očkování konzultujte s doktorem, co vás dlouhodobě důkladně zná, ale těch skutečných vážných kontraindikací je opravdu poměrně málo.
Očkování chrání primárně tu osobu, která si vakcíny/vakcínu nechala aplikovat, pro ostatní jen snižuje pravděpodobnost nakažení ve smyslu, že očkovaná osoba díky vakcinaci nebude mít pravděpodobně těžký průběh onemocnění, a nebude v rámci intenzivních příznaků a úmorného průběhu rozprasovat covid ve svém okolí, a samozřejmě nebude zatěžovat to "schvácené" zdravotnictví, aleluja.
Stále platí jednoduchá rovnice: pozitivně testovaný nerovná se nemocný ani infekční.
Hodně zdraví přeji a klidnou mysl

28.9.2021 21:57

neverend napsal(a):

Jste odvážný muž (asi?), že takové věci dokážete psát veřejně - přiznat takhle naplno, že o imunologii, virologii, vakcinování i vidění věcí v souvislostech vím úplně stejné hnědé exkrementální nic jako o péči o koně, to je odvážné. A mělo by to být i trestné...ach jo.

Jen tak fon vok nahodím témata k zamyšlení:

Musí být imunita, získaná proděláním onemocnění, vždy doživotní?

Ověřil jste si i jiné faktory, které by mohlo mít to hejno údajných zemřelých onko diagnostikovaných šedesátníků společné mimo uplynutí cca 2 měsíců od druhé dávky očkování? Nejedli třeba chleba? Nepili vodu? To by mohly být další indicie....

Bádejte, bádejte....legrace muší bejt.

28.9.2021 21:57

Proč dvě dávky ano a třetí ne?

28.9.2021 22:02
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

fikovnice napsal(a):
No, vidíte, tady s Vámi "Neverende" plně souhlasím! A stejně jsem výše od jakési anonymky dostala poj.b! Prostě se domnívám, že jsem proděláním nemoci, navíc s vážným průběhem, chráněna. Nevím, zda to tak bude napořád, ale přijde mi zbytečné do sebe rvát ještě vakcínu. A vadí mi neuznávání protilátek... Už to, že každé stanovení si dotyčný musí zaplatit...ale OK - nejsou to ruinující peníze. Ale ať to tedy začnou uznávat. Vzpomínám i na to, že nejdříve uznávali 90 dní po prodělání nemoci jako protektivní období, teď 180 dní. A stejně co tak sleduji, v mnoha věcech panuje neshoda i mezi odborníky.

Jinak ten lékař, o němž jsem zde opakovaně psala, že bojuje s Ca jícnu, byl jedním z prvních očkovaných - v prosinci 2020. Kamarádka asi měsíc po očkování skončila ve špitále s fibrilací síní - střední věk, dosud úplně zdravá. Musela se podrobit el. kardioverzi a bude asi už navždy jíst léky. Ale to jsem samozřejmě v rovině spekulací.

Dotknu se toho, co psal Neverend...tomu zase já ani za mák nevěřím...souvislosti rakovina-covid. Už než přišel covid v mém okolí nemocných s rakovinou rapidně přibývalo, minimálně posledních 5 let a to u mladých lidí. Hlavně např.vzestup rakoviny slinivky, o které jsme před 20lety ani neslyšeli.
Co se týče tvé kamarádky...fibrilace síní je jedna z nejčastějších poruch, poslední léta řešená právě ablací. Proč musí brát doživotně léky? To znamená, že zákrok se nezdařil. Moje mamka ho má jako jedna z prvních pacientek u Svaté Anny, před více než 10lety a žádné léky brát nemusí. Po těžkém úraze el. proudem jsme se báli, že by to mohlo mít vliv a znovu jí to rozhodit, ale nic se nestalo, srdíčko to zvládnulo. Bohužel máme to dědičné, už byla na zákroku před pár lety i mamky neteř...v 35letech.

neverend

28.9.2021 23:20
neverend

XXX.XXX.213.247

Jste odvážný muž (asi?), že takové věci dokážete psát veřejně - přiznat takhle naplno, že o imunologii, virologii, vakcinování i vidění věcí v souvislostech vím úplně stejné hnědé exkrementální nic jako o péči o koně, to je odvážné. A mělo by to být i trestné...ach jo.

Jen tak fon vok nahodím témata k zamyšlení:

Musí být imunita, získaná proděláním onemocnění, vždy doživotní?

Ověřil jste si i jiné faktory, které by mohlo mít to hejno údajných zemřelých onko diagnostikovaných šedesátníků společné mimo uplynutí cca 2 měsíců od druhé dávky očkování? Nejedli třeba chleba? Nepili vodu? To by mohly být další indicie....

Bádejte, bádejte....legrace muší bejt.

To já nevím, ale Vy taky ne.😄 A očkování je funkční proti budoucí mutaci? 🙂 Kdy dorazí a jaká bude? Proč se odborné názory rozchází? Do jaké míry jsou odborné.. Začínají často slovy: Domnívám se, já myslím..😄 Víte co znamená fráze "já myslím"? H*vno vědět.😄 To není nic proti Vám a naprosto uznávám právo do sebe nechat píchat cokoli i když se zatím téměř neví, co to udělá s organizmem v dlouhodobém horizontu. Já protilátky mám a dle testu jsem covid prodělal.

Spíš horší bude ten plyn, elektrika a vlastně celková energetická krize co už začíná. 🙂 To bude horší mazec,ten zaplatíme jisto jistě a z toho možná někteří onemocní daleko vážněji než jen covidem. Mimochodem já ani nevěděl, že jsem nějaký prodělal. Dle protilátek zhruba začátkem léta.🙂

29.9.2021 00:30

jo tak oni už maj protilátky časové razítko, pašáci
časové znamení ohlásilo 0:29 29.9.

29.9.2021 06:52
Huskyjanina

XXX.XXX.252.62

neverend napsal(a):
To já nevím, ale Vy taky ne.😄 A očkování je funkční proti budoucí mutaci? 🙂 Kdy dorazí a jaká bude? Proč se odborné názory rozchází? Do jaké míry jsou odborné.. Začínají často slovy: Domnívám se, já myslím..😄 Víte co znamená fráze "já myslím"? H*vno vědět.😄 To není nic proti Vám a naprosto uznávám právo do sebe nechat píchat cokoli i když se zatím téměř neví, co to udělá s organizmem v dlouhodobém horizontu. Já protilátky mám a dle testu jsem covid prodělal.

Spíš horší bude ten plyn, elektrika a vlastně celková energetická krize co už začíná. 🙂 To bude horší mazec,ten zaplatíme jisto jistě a z toho možná někteří onemocní daleko vážněji než jen covidem. Mimochodem já ani nevěděl, že jsem nějaký prodělal. Dle protilátek zhruba začátkem léta.🙂

Máte 250 a víc? Protože jinak to už ani neurčujou...

29.9.2021 08:31

Vracím se k migrénám apod.
Udělala jsem teď ve 4 dnech volna test s tím kafem a každý den si ho uvařila a vypila. A světe div se, žádná bolest hlavy!! Takže to fakt funguje a mě by v životě nenapadlo, že jedno slabé kafíčko denně může mít takový vliv

29.9.2021 08:40

Proč dvě dávky ano a třetí ne?

Už jsem to psala - nechala jsem se naočkovat, abych přispěla ke "kolektivní imunitě". Očividně to k ničemu nebylo. Vadí mi mediální masáž - pořád a pořád čísla pozitivních - kde se furt berou? Půlka obyvatel je očkovaná, spousta covid měla a jsou chráněni protilátkami, děti nejsou ohroženou skupinou. Tak proč pořád tlak na očkování? Můj názor.

29.9.2021 09:22
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Už jsem to psala - nechala jsem se naočkovat, abych přispěla ke "kolektivní imunitě". Očividně to k ničemu nebylo. Vadí mi mediální masáž - pořád a pořád čísla pozitivních - kde se furt berou? Půlka obyvatel je očkovaná, spousta covid měla a jsou chráněni protilátkami, děti nejsou ohroženou skupinou. Tak proč pořád tlak na očkování? Můj názor.

A po třetí přijde čtvrtá pátá dvacátá ...................tečka

29.9.2021 09:24

kolektivní imunitu nelze vybudovat s vakcínou, která má účinnost takovou, jako máme, tzn. 60-70% a chrání proti příznakům ne proti nakažení

takže kdo se ohání kolektivní imunitou prostě lže a nevím proč, což mě znervózňuje

29.9.2021 09:50

Mi přijdou blbé i ty letáky, co se prej ukazují lidem před píchnutím.
Působí na mě lživě, účelově a moje reakce by byla přesně takhle:
žádnej paušál, vysavač, ani hrnce nechci!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

29.9.2021 11:37
fikovnice

XXX.XXX.133.18

Též zdravím, fíkovnice ,
jsem ráda, že jste v pořádku.
Jak už odpověděly dámy níže, ve školách mají děti náhubky jen ve společných prostorách, ve třídách ne.
Osobně si myslím, že praktický účinek to úplně nemá, je to taková úlitba ve smyslu stále na vás myslíme a aktivně něco jako děláme, ale budou volby, takže tak moc teď neprudíme, abychom o to víc mohli prudit pak, takže nás hlavně nezapoměňte zvolit, protože jsme hodní a je vidět, jak na vás myslíme, protože zdraví především, že jo......z hygepid hlediska se pozitivní význam takového praktického provádění opatření ve smyslu nešíření infekce blíží nicméně limitně k nule.
Zda má náhubek nosit i učitel? Nedokážu si vůbec představit, jak někdo přednáší 3 hodiny v posluchárně, k tomu maluje na tabuli, audio a videotechnika samozřejmě ano, ale i tak je to na kolaps. Považuji naopak za rozumné, aby se pedagogové na všech stupních očkovat nechali, pokud ze zdravotního hlediska mohou, je to hlavně jejich ochrana.
Nemyslím si, že jste chodící nebezpečí pro ostatní, ale ani že je rozumné takto na potenciální infekčnost nahlížet - nikomu nic není do toho, zda jste očkovaná nebo ne, je to zdravotnický údaj, tuto informaci nemusíte opravdu nikomu poskytovat.
Hlídejte sebe, covid jste prodělala, protilátky máte, buněčná imunita též funguje, případné očkování konzultujte s doktorem, co vás dlouhodobě důkladně zná, ale těch skutečných vážných kontraindikací je opravdu poměrně málo.
Očkování chrání primárně tu osobu, která si vakcíny/vakcínu nechala aplikovat, pro ostatní jen snižuje pravděpodobnost nakažení ve smyslu, že očkovaná osoba díky vakcinaci nebude mít pravděpodobně těžký průběh onemocnění, a nebude v rámci intenzivních příznaků a úmorného průběhu rozprasovat covid ve svém okolí, a samozřejmě nebude zatěžovat to "schvácené" zdravotnictví, aleluja.
Stále platí jednoduchá rovnice: pozitivně testovaný nerovná se nemocný ani infekční.
Hodně zdraví přeji a klidnou mysl

Děkuji moc, přeji Vám totéž - především zdraví , a když budete mít někdy chuť a čas, ozvěte se.

Jinak jen podtrhuji, že přednášet nebo mít interaktivní semináře s náhubkem byl fakt děs. Myslím, že pak už jsem mívala i psychický problém - že to neudýchám. A to jsou dny, kdy mám třeba 7h v kuse, s malými 10min přestávkami. Dělalo se mi mnohdy mdlo třeba už po 5 - 10min v respirátoru! Tímto mimochodem skládám poklonu všem manuálně pracujícím, kteří museli či stále musí pracovat v respirátoru! U nás v Albertu např. polovina prodavaček má respirátor pod nosem.

29.9.2021 11:40
fikovnice

XXX.XXX.133.18

Vracím se k migrénám apod.
Udělala jsem teď ve 4 dnech volna test s tím kafem a každý den si ho uvařila a vypila. A světe div se, žádná bolest hlavy!! Takže to fakt funguje a mě by v životě nenapadlo, že jedno slabé kafíčko denně může mít takový vliv

Vidíte, tak zapadáte do toho souboru žen, o nichž jsem kdysi přednášela. Ona ta bolest hlavy bude prostě mírný absťák, protože jak jsem psala, kofein má poměrně potentní návykový potenciál.

29.9.2021 11:46

Včera jsem jela vlakem, polovina lidí neměla vůbec nic, ostatní roušku nebo respirátor pod nosem. Průvodčí taky. V MHD totéž a v obchodech taky. Už to striktně vyžadují jen na úřadech.

29.9.2021 11:46
fikovnice

XXX.XXX.133.18

lesnížínka napsal(a):
Dotknu se toho, co psal Neverend...tomu zase já ani za mák nevěřím...souvislosti rakovina-covid. Už než přišel covid v mém okolí nemocných s rakovinou rapidně přibývalo, minimálně posledních 5 let a to u mladých lidí. Hlavně např.vzestup rakoviny slinivky, o které jsme před 20lety ani neslyšeli.
Co se týče tvé kamarádky...fibrilace síní je jedna z nejčastějších poruch, poslední léta řešená právě ablací. Proč musí brát doživotně léky? To znamená, že zákrok se nezdařil. Moje mamka ho má jako jedna z prvních pacientek u Svaté Anny, před více než 10lety a žádné léky brát nemusí. Po těžkém úraze el. proudem jsme se báli, že by to mohlo mít vliv a znovu jí to rozhodit, ale nic se nestalo, srdíčko to zvládnulo. Bohužel máme to dědičné, už byla na zákroku před pár lety i mamky neteř...v 35letech.

Já s "Neverendem" souhlasila v tom, že se (zatím) nechci očkovat, když jsem nemoc prodělala...

Stran nárůstu onko onemocnění, event. jiných onemocnění jsem jasně napsala, že jsem v rovině spekulací.

29.9.2021 11:47

fikovnice napsal(a):
Vidíte, tak zapadáte do toho souboru žen, o nichž jsem kdysi přednášela. Ona ta bolest hlavy bude prostě mírný absťák, protože jak jsem psala, kofein má poměrně potentní návykový potenciál.

bych řekla, že to bude otokem v mozku, kofein ho sundá.. dá se to zařídit i jinak, ale zas kafe je strašně dobrý :-)

29.9.2021 11:47
fikovnice

XXX.XXX.133.18

Huskyjanina napsal(a):
Máte 250 a víc? Protože jinak to už ani neurčujou...

Mně tedy ano. Ale narovinu přiznávám, že nevím jednotky. Poslední měření - 137.

29.9.2021 11:48

kolektivní imunitu nelze vybudovat s vakcínou, která má účinnost takovou, jako máme, tzn. 60-70% a chrání proti příznakům ne proti nakažení

takže kdo se ohání kolektivní imunitou prostě lže a nevím proč, což mě znervózňuje

Proto jsem napsala "kolektivní imunita".

29.9.2021 11:54
fikovnice

XXX.XXX.133.18

bych řekla, že to bude otokem v mozku, kofein ho sundá.. dá se to zařídit i jinak, ale zas kafe je strašně dobrý :-)

Může být...
Ale to, že vyvolává jak psychickou, tak somatickou závislost, je také pravda. A bolesti (obecně) patří do okruhu příznaků absťáku.

29.9.2021 12:01

Mně tedy nijak moc nechutná

29.9.2021 12:19
Valérie22

XXX.XXX.94.101

Včera jsem jela vlakem, polovina lidí neměla vůbec nic, ostatní roušku nebo respirátor pod nosem. Průvodčí taky. V MHD totéž a v obchodech taky. Už to striktně vyžadují jen na úřadech.

Bohužel od zítřka se zase přitvrzuje.

https://www.mzcr.cz/mimoradne-opatreni-omezeni-maloobchodniho-prodeje-a-sluzeb-s-ucinnosti-od-30-9-2021-do-odvolani/

29.9.2021 12:28

Valérie22 napsal(a):

https://www.mzcr.cz/mimoradne-opatreni-omezeni-maloobchodniho-prodeje-a-sluzeb-s-ucinnosti-od-30-9-2021-do-odvolani/

Moc dlouhý.

29.9.2021 12:52
assil

XXX.XXX.225.195

Valérie22 napsal(a):

Co se tam přitvrzuje? Vždyť tohle všechno snad platí pořád ne? Akorát to nikdo nedodržuje.

29.9.2021 13:06

assil napsal(a):
Co se tam přitvrzuje? Vždyť tohle všechno snad platí pořád ne? Akorát to nikdo nedodržuje.

Třeba max 6 osob u stolu v hospodě, to už bylo zrušené, nebo ne? Ale máte pravdu, že spousta věcí se už nějakou dobu nedodržuje.

29.9.2021 13:29

assil napsal(a):

ke kadernikovi nebo do fitka jen s testem ted platilo?

29.9.2021 13:50

Jo, platilo to pořád, jen byla od 26. 6. zrušena povinná registrace zákazníků. A test nemusel mít očkovaný nebo ten, kdo nemoc prodělal.

29.9.2021 14:40
assil

XXX.XXX.225.195

Ano, platilo to, stejně tak 6 lidí v hospodě u stolu, celý léto, akorát na to všichni zapomněli.

29.9.2021 14:46
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Jo, platilo to pořád, jen byla od 26. 6. zrušena povinná registrace zákazníků. A test nemusel mít očkovaný nebo ten, kdo nemoc prodělal.

A nyní musí mít test i očkování ?

29.9.2021 15:52

fikovnice napsal(a):

Pokud to bylo stanoveno běžným komerčním testem (tedy elisou, imunoblotem nebo něčím podobným), tak jsou to nejpravděpodobněji jednotky na ml (U/ml, units per milliliter).

Očkovaní test u kadeřníka mít nemuseli a ani snad dále nemusí (fitko netuším, tam nechodím ).

29.9.2021 15:59
Huskyjanina

XXX.XXX.252.62

fikovnice napsal(a):

Já se nechala měřit před 14 dny a že prej mám 250 a víc. Tak jsem dneska volala kamarádce z biochemky a ptala se jí, jestli to tak je normál, nebo se dá zjistit, kolik mám přesně. A ona, že bych si to musela znovu zaplatit a pak by se to vyšetření dělalo dopodrobna, že pokud chce člověk zjistit víc, tak se to prý nějak ředí a pak zase ředí, až se dojde na tu hodnotu. Ale že při tom prvním měření je stupnice do 250 a to samo o sobě je prej hodně.

29.9.2021 17:45

RozaTonda-mopsi napsal(a):
A nyní musí mít test i očkování ?

Jsem si jistá, že očkovaní nemusejí vůůůbec nic.

29.9.2021 19:22
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Huskyjanina napsal(a):
Já se nechala měřit před 14 dny a že prej mám 250 a víc. Tak jsem dneska volala kamarádce z biochemky a ptala se jí, jestli to tak je normál, nebo se dá zjistit, kolik mám přesně. A ona, že bych si to musela znovu zaplatit a pak by se to vyšetření dělalo dopodrobna, že pokud chce člověk zjistit víc, tak se to prý nějak ředí a pak zase ředí, až se dojde na tu hodnotu. Ale že při tom prvním měření je stupnice do 250 a to samo o sobě je prej hodně.

Nevím ale všichni kterých jsem se ptala řekli 250.
To jako nikdo víc neměl? Nebo ten přístroj víc neumí změřit?
Je přece blbost aby všichni měli 250.

29.9.2021 19:41
Huskyjanina

XXX.XXX.252.62

GAELLE napsal(a):
Nevím ale všichni kterých jsem se ptala řekli 250.
To jako nikdo víc neměl? Nebo ten přístroj víc neumí změřit?
Je přece blbost aby všichni měli 250.

Jak jsem psala, co platí u nás v Brodě. Stupnice na tom přístroji je do 250 a pak by se to muselo nějak dál ředit a zkoumat, kolik teda přesně člověk má. Ale hodnota 250 je prej už hodně vysoká, takže pokud to jde za rysku, že tam toho je víc, tak dál už to nikdo nezkoumá a napíše se víc jak 250, tak jak jsem to měla já.

29.9.2021 20:30

Je to tak, záleží na tom, jaká komerčně dostupná diagnostická souprava se ke stanovení protilátek použije, někde je limitní hranice větší než 250, u jiných 210, to bývají výsledky v U/ml. Výsledky někdy taky mohou být vyjádřeny formou IP (Index Positivity) - to bývají desetinná čísla, členěná v rozmezí cca 0,8 až 1,1.
Ne všechny běžně používané kity stanovují v tomto smyslu všechno, směrodatné je, jak výsledky interpretuje laborka, to je pak platný výsledek v souvislosti jak, co a čím se vzorek analyzoval.

Klasické virus neutralizační testy jsou obecně pro stanovení aktivity protilátek mnohem vhodnější než diagnostické soupravy (komerční diagnostické sety se s nimi v průběhu ověřování samozřejmě porovnávají), ale VNT naráží v praxi, kdy by se mělo testovat tímto způsobem masově, na obrovský a zároveň neřešitelný problém - potřebujete k nim laboratoř BSL3, takže touto cestou nelze jít v žádném případě v rutinním testování populace.

29.9.2021 22:25
fikovnice

XXX.XXX.69.83

Pokud to bylo stanoveno běžným komerčním testem (tedy elisou, imunoblotem nebo něčím podobným), tak jsou to nejpravděpodobněji jednotky na ml (U/ml, units per milliliter).

Očkovaní test u kadeřníka mít nemuseli a ani snad dále nemusí (fitko netuším, tam nechodím ).

Právě že ne...pokud by to bylo U/ml, tak bych si to pamatovala.
V té jednotce bylo A. Teď jsem na to chtěla kouknout a výsledkový list již nemám k dispozici. Nechám si jej znovu poslat. A byla jsem v Medile.

29.9.2021 22:27
fikovnice

XXX.XXX.69.83

Je to tak, záleží na tom, jaká komerčně dostupná diagnostická souprava se ke stanovení protilátek použije, někde je limitní hranice větší než 250, u jiných 210, to bývají výsledky v U/ml. Výsledky někdy taky mohou být vyjádřeny formou IP (Index Positivity) - to bývají desetinná čísla, členěná v rozmezí cca 0,8 až 1,1.
Ne všechny běžně používané kity stanovují v tomto smyslu všechno, směrodatné je, jak výsledky interpretuje laborka, to je pak platný výsledek v souvislosti jak, co a čím se vzorek analyzoval.

Klasické virus neutralizační testy jsou obecně pro stanovení aktivity protilátek mnohem vhodnější než diagnostické soupravy (komerční diagnostické sety se s nimi v průběhu ověřování samozřejmě porovnávají), ale VNT naráží v praxi, kdy by se mělo testovat tímto způsobem masově, na obrovský a zároveň neřešitelný problém - potřebujete k nim laboratoř BSL3, takže touto cestou nelze jít v žádném případě v rutinním testování populace.

Já jsem si každopádně (téměř) jistá, že v té jednotce bylo A. Zkusím zjistit...

První měření 187, asi za dva měsíce 137...

29.9.2021 22:28
fikovnice

XXX.XXX.69.83

fikovnice napsal(a):

Jo a jako "pozitivní" maji stanovenou hladinu vyšší než 15.

29.9.2021 22:39

fikovnice napsal(a):

AU/ml? Arteficiální jednotka?

No jasně, časem pokles.

29.9.2021 22:56
fikovnice

XXX.XXX.69.83

AU/ml? Arteficiální jednotka?

No jasně, časem pokles.

Ano, ano. Díky moc. Ale po mém průběhu jsem čekala hodnoty vyšší... Že budou klesat, mi bylo jasné, bohužel.

29.9.2021 23:03
fikovnice

XXX.XXX.69.83

A ano, myslím, že to byla ELISA.

30.9.2021 19:01

30.9.2021 21:24

Už máte?

Já ne....ráda bych na potřetí vyzkoušela modernu

30.9.2021 21:55

:-) ale to není legrace :-) měla jsem takovou kartičku na kafe, vnutili mi ji.. se nebudu přiznávat, že aspoň zaplnila prázdnotu v mé peněžence.. a když jsem nasbírala všech deset razítek, tak jim došlo kafe a další den měli kafe, ale neměli k tomu ten pekanový pletenec a to mi přišlo hrozně nefér. Tak už nehraju.

Dnes dostala megý nový míček s házedlem, to bylo radosti, jak kdyby doma neměla žádnou hračku.. jdeme a tam dělníci hrabou metro do západního německa (co jiného b y kopali rok a půl, v šest v březnu otevřu okno - bagrovi hvízdají panty, ve dvě v listopadu otevřu okno - UFO řeže asfalt,...prostě nevětrám, rozum již žádný a tak, z celého srdce je nenávidím, ale už i to je možná skála, co se ji snažili rozbít před dvěma měsíci) a jeden opřen o lopatu říká publiku "co máte?"
.. já myslela, že se baví o svačině, to jsme tak dělali na základce, to byl výměnný obchod level 3453.. a ten jeden vyštěkl "já mám fajzra"
publikum "?!!!!!!! oooooó !!!!"
já "jdu pro kartičku" .. ne, ale.. ale ne, protože s mým štěstím, i kdybych se pojistila vlastnoruční výrobou tiskátka z brambory, jim dojde inkoust a já už další zklamání neunesu.

30.9.2021 22:56
fikovnice

XXX.XXX.135.102

...takže ještě 65 příspěvků, vlastně 64...

30.9.2021 23:01
fikovnice

XXX.XXX.135.102

A co máš za ty dvě první dávky, prosím?

Moje kamarádka - lékařka - zajela až do sousedního okresu, aby byla očkovaná Astrou (přes NÚ, kterými se to v jednu dobu médii jen hemžilo). Nechtělo se jí do mRNA vakcíny.

neverend

1.10.2021 00:03
neverend

XXX.XXX.213.247

Já mám Iphone a Modernu a ty Karle? Já jen Xiaomi a Pfitzera..😒 Pepo a co ty? Já nemám telefon a nejsem očkovaný..Na hranici s kacířem.😄😄

10.10.2021 11:55

fikovnice napsal(a):
A co máš za ty dvě první dávky, prosím?

Moje kamarádka - lékařka - zajela až do sousedního okresu, aby byla očkovaná Astrou (přes NÚ, kterými se to v jednu dobu médii jen hemžilo). Nechtělo se jí do mRNA vakcíny.

Mám 2x Pfitzer. Jsem teda zklamaná tím, jak rychle klesají protilátky, ale na druhou stranu se z toho nehroutím a počítám s dalším očkováním. Teď mám pocit, že už je doporučeno ne po osmi měsících, ale po šesti, tak to už mi vychází na prosinec.
Ale znám dost lidí, co se nechali 2x očkovat a když zjistili, že defakto "musí" na třetí, tak už nejdou.
Nevím, jak jsou na tom ostatní vakcíny, co se týče poklesu množství protilátek, ale minimálně u toho pfitzera bylo očkování zbytečné, tedy u těch lidí, co už na další dávky (nevíme, jestli to třetí dávkou skončí) nepůjdou.....ochrana na půl roku, no takže na podzimní vlnu defakto skoro žádná ochrana.

Upřímně já mám zase tak nějak laický (protože nejsem žádnej učenec v oboru) despekt k Astře...a to ještě předtím než s ní začaly ty problémy resp. než se o ní začalo mluvit v médiích, že může způsobovat ty komlikace.
Takže přestože nejsem odpůrce očkování a proto, že Astra (a Johnson) nybyly jediné dostupné vakcíny, tak já bych naopak nešla na tu Astru a raději bych si sehnala termín v centru, kde očkují pfitzera a nebo modernu.

10.10.2021 12:05

chodit 2x ročně na očkování, to je lepší umřít.

10.10.2021 12:33

seznam ukazuje 6 milionů očkovaných a denně přibývá 500 - 1000 nakažených.. někde je to rozbitý

10.10.2021 15:51

chodit 2x ročně na očkování, to je lepší umřít.

Jsou horší věci....mě teď víc děsí to zdražování. Ještě jsem se po covidové době úplně finančně nevzpamatovala a teď to vypadá, že další finanční rezervu jen tak nenašetřím. Přijde mi, že některý měsíce jedu tzv. na plech a když už některý měsíc rezervu vytvořím, tak mi další měsíc do toho hodí vidle nějaký neplánovaný výdaj.
A na maso pejsům musí být, přes to vlak nejede i kdyby na chleba pro lidi nebylo.
A na to maso psům prostě musím vydělat a musím se postarat o syna a o maminku a ....prostě těch povinností je hromada a já si nemůžu dovolit umřít, no tak se snažím tomu neumírání jít naproti.

Takže nějaká injekce sem, injekce tam...to jsou horší věci.

A 2x ročně chodím k zubaři...kdyby to tam proběhlo jakože bodneme vám injekci zadarmo a nashle za půl roku.

Ale s tím očkováním chápu každého, já taky nechodím na očkování proti chřipce, protože jakože každej rok?? A pak přijde jiný typ viru a stejně jí chytnu?? A znám lidi, co po očkování na chřipku na tejden odpadli......navíc jsem chřipku, tu opravdickou měla naposledy asi před dvaceti lety, ale bylo to na normální vyležení doma.
Tak proč se očkovat?
Myslím, že s očkováním na covid to lidi vnímají podobně.

10.10.2021 20:52

Jsou horší věci....mě teď víc děsí to zdražování. Ještě jsem se po covidové době úplně finančně nevzpamatovala a teď to vypadá, že další finanční rezervu jen tak nenašetřím. Přijde mi, že některý měsíce jedu tzv. na plech a když už některý měsíc rezervu vytvořím, tak mi další měsíc do toho hodí vidle nějaký neplánovaný výdaj.
A na maso pejsům musí být, přes to vlak nejede i kdyby na chleba pro lidi nebylo.
A na to maso psům prostě musím vydělat a musím se postarat o syna a o maminku a ....prostě těch povinností je hromada a já si nemůžu dovolit umřít, no tak se snažím tomu neumírání jít naproti.

A 2x ročně chodím k zubaři...kdyby to tam proběhlo jakože bodneme vám injekci zadarmo a nashle za půl roku.

Ale s tím očkováním chápu každého, já taky nechodím na očkování proti chřipce, protože jakože každej rok?? A pak přijde jiný typ viru a stejně jí chytnu?? A znám lidi, co po očkování na chřipku na tejden odpadli......navíc jsem chřipku, tu opravdickou měla naposledy asi před dvaceti lety, ale bylo to na normální vyležení doma.
Tak proč se očkovat?
Myslím, že s očkováním na covid to lidi vnímají podobně.

Já rozhodně. Byla jsem dvakrát a mám splněno.

10.10.2021 21:00
Terven

XXX.XXX.160.10

Řekla bych, že bodlinka to nemyslela tak, že by jí vadil ten vpich

10.10.2021 21:39

Terven napsal(a):

Řekla bych, že bodlinka to nemyslela tak, že by jí vadil ten vpich

Já to taky tak nemyslela.......o ten vpich jako takový nejde, spíš jakože někam musím 2x ročně, stojí mě to povětšinou prachy, strávím tam podstatně delší dobu než na injekci....no prostě když se nechám 2x ročně trápit u zubaře, abych ještě nějakou dobu mohla kousat, tak očkování je pohoda

10.10.2021 21:44
Terven

XXX.XXX.160.10

Já to taky tak nemyslela.......o ten vpich jako takový nejde, spíš jakože někam musím 2x ročně, stojí mě to povětšinou prachy, strávím tam podstatně delší dobu než na injekci....no prostě když se nechám 2x ročně trápit u zubaře, abych ještě nějakou dobu mohla kousat, tak očkování je pohoda

To bude muset rozlousknout bodlinka, ale obávám se, že nemyslela, že by jí očkování obtěžovalo časově nebo fyzicky...spíš, že prostě vakcinace není až taková banalita, že by to člověk měl bez mrknutí oka absolvovat 2x ročně.
Zubař je sice trápení (i pro mě), ale organismus jako takový to nijak zvlášť nezatěžuje

10.10.2021 21:44

To ano. Ale u tohohle očkování mám pocit, že to není tak úplně dobrovolné.

10.10.2021 21:55

tak já to teda rozlousknu.

u zubaře jsem nebyla ani napamatuju. nikde jsem nebyla ani nepamatuju. zdravotní prohlídka do práce je asi moje maximum a i tam už mám zase zpoždění.

tři roky se přemlouvám, že bych mohla konečně na tetanovku. od tý doby, co ho měla Nora, jakože teda dobře, ta nemoc fakt existuje.

2x do roka cokoliv je naprosto nereálné a má-li to obsahovat injekční aplikaci, je to zcela v kategorii "jen přes mojí mrtvolu".

neverend

10.10.2021 22:34
neverend

XXX.XXX.213.247

tak já to teda rozlousknu.

u zubaře jsem nebyla ani napamatuju. nikde jsem nebyla ani nepamatuju. zdravotní prohlídka do práce je asi moje maximum a i tam už mám zase zpoždění.

tři roky se přemlouvám, že bych mohla konečně na tetanovku. od tý doby, co ho měla Nora, jakože teda dobře, ta nemoc fakt existuje.

2x do roka cokoliv je naprosto nereálné a má-li to obsahovat injekční aplikaci, je to zcela v kategorii "jen přes mojí mrtvolu".

Pak nemají chybět ve zdravotnictví peníze s takovými pacienty.😄😄 Ale toho zubaře občas není špatné navštívit. 🙂 Prohlídky u praktického lékaře považuji taky docela za zbytečnost.

10.10.2021 22:50
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

neverend napsal(a):
Pak nemají chybět ve zdravotnictví peníze s takovými pacienty.😄😄 Ale toho zubaře občas není špatné navštívit. 🙂 Prohlídky u praktického lékaře považuji taky docela za zbytečnost.

Třeba má zuby jak perličky nebo naopak - už má protézu Pardon Bodlinko, se to nabízelo

10.10.2021 23:04

lesnížínka napsal(a):
Třeba má zuby jak perličky nebo naopak - už má protézu Pardon Bodlinko, se to nabízelo

jak perličky nevím, ale každopádně koušou a nijak nebolí.

neverend

11.10.2021 01:11
neverend

XXX.XXX.213.247

lesnížínka napsal(a):

Samozřejmě bychom jí to všichni přáli, ale občas kontrola není na škodu.🙂 Já mám zubní lékařku takovou sympatickou paní a hlavně veselou.Tam člověk jde i docela rád. Sám mám v zubech dvě plomby již od dětství a pod rentgenem už se objevil pod jednou z nich kaz. Vůbec jsem o tom nevěděl a nic nebolelo. Časem by se jistě ozval v tu nejnevhodnější dobu. 🙂

PS:Tedy přáli bychom Bodlince zuby jak perličky, ne tu protézu.😄😄

11.10.2021 09:55

Hele já bych to očkování tolik nehrotila....teď se do vlády dostala opozice, která všechna opatření kritizovala, všechno chtěla rušit, takže jen co se trošku rozkoukají, tak všecičko zruší a budeme "zero covid".
A možná ten tlak na očkování, který někteří z vás cítí, a nebo ta buzerace s testováním prostě skončí. Otázkou je, kdy začne nová vláda fungovat.
(já to moc nevnímám, protože nikam moc stejně nechodím, tak v případě, že bych nebyla očkovaná, tak by mě nějaký povinný test moc neobtěžoval, obzvlášť, když u nás jsou testovací místa normálně na parkovišti u hypermarketů...nakoupím, otestuju se a jedu dom)

A co se přeočkování třetí dávkou týče, tak to asi podle vkusu každého soudruha.

11.10.2021 15:56

Hele já bych to očkování tolik nehrotila....teď se do vlády dostala opozice, která všechna opatření kritizovala, všechno chtěla rušit, takže jen co se trošku rozkoukají, tak všecičko zruší a budeme "zero covid".
A možná ten tlak na očkování, který někteří z vás cítí, a nebo ta buzerace s testováním prostě skončí. Otázkou je, kdy začne nová vláda fungovat.
(já to moc nevnímám, protože nikam moc stejně nechodím, tak v případě, že bych nebyla očkovaná, tak by mě nějaký povinný test moc neobtěžoval, obzvlášť, když u nás jsou testovací místa normálně na parkovišti u hypermarketů...nakoupím, otestuju se a jedu dom)

A co se přeočkování třetí dávkou týče, tak to asi podle vkusu každého soudruha.

Myslím, že budete překvapená. V předvolebních debatách tehdy ještě opozice, dnes vítězové, kritizovali Babiše, že je malá proočkovanost a že vláda očkování málo a špatně propagovala. Mohlo to být proto, že ke kritice Babiše se hodí cokoliv, ale nejspíš to bylo proto, že se už viděli u lizu, a těšili se, že si konečně taky uloupnou perníček.

11.10.2021 22:01

Myslím, že budete překvapená. V předvolebních debatách tehdy ještě opozice, dnes vítězové, kritizovali Babiše, že je malá proočkovanost a že vláda očkování málo a špatně propagovala. Mohlo to být proto, že ke kritice Babiše se hodí cokoliv, ale nejspíš to bylo proto, že se už viděli u lizu, a těšili se, že si konečně taky uloupnou perníček.

No a jak by to asi udělali?? Museli by to nařídit jako povinné a kde jsou pak ty kecy o svobodě občanů.
Obecně mi přijde, že je tady zvykem, ať už je u vlády ten nebo onen, tak kritizovat a snažit se házet vidle do všeho, co dotyčný vymyslí...pak se při dalších volbách karta povětšinou obrátí, protože lidi jsou furt kvůli něčemu naštvaný a když se jim slíbí hory doly, tak pošoupnou ke kormidlu a ke korýtkům tu opozici a situace se opakuje s tím, že nyní vládnoucí bývalá opozice se vymlouvá, že za nic nemůže, že to udělaly ty špatné vlády před nimi.
Politika je hnus velebnosti, chce se mi blejt....mi tak nějak přijde, že je to tak nějak jedno, kdo je u korýtek, jde jen o to, aby to co nejmíň pokadil.

Prostě máme po volbách a tak nějak o tom lidi zase diskutují a probírají a mě se chce jen říct..."pojďte se na to vykašlat a povídat si raději o psech.

12.10.2021 03:28

No a jak by to asi udělali?? Museli by to nařídit jako povinné a kde jsou pak ty kecy o svobodě občanů.
Obecně mi přijde, že je tady zvykem, ať už je u vlády ten nebo onen, tak kritizovat a snažit se házet vidle do všeho, co dotyčný vymyslí...pak se při dalších volbách karta povětšinou obrátí, protože lidi jsou furt kvůli něčemu naštvaný a když se jim slíbí hory doly, tak pošoupnou ke kormidlu a ke korýtkům tu opozici a situace se opakuje s tím, že nyní vládnoucí bývalá opozice se vymlouvá, že za nic nemůže, že to udělaly ty špatné vlády před nimi.
Politika je hnus velebnosti, chce se mi blejt....mi tak nějak přijde, že je to tak nějak jedno, kdo je u korýtek, jde jen o to, aby to co nejmíň pokadil.

Prostě máme po volbách a tak nějak o tom lidi zase diskutují a probírají a mě se chce jen říct..."pojďte se na to vykašlat a povídat si raději o psech.

Souhlasím sardullah 👍

12.10.2021 03:34
rapotacka11

XXX.XXX.224.71

z FB
Nejsem z výsledku voleb zděšenej.
Prostě nezbejvá,než poblahopřát všem,co chtěj chodit do penze v sedmdesáti,chtěj platit za školy i doktory a samozřejmě v eurech.

12.10.2021 08:10

No popravdě, o prospěšnosti očkování jsem přesvědčena čím dál tím méně. Takže jak jsem dřív uvažovala, že počkám a na podzim se očkovat snad nechám, tak teď už o tom neuvažuju vůbec. Samozřejmě hodně záleží i na otm, jak se bud evše dále vyvíjet. Jak ta situace s koronavirem, tak i snad zdokonalování a vychytávání much co se týká očkování.

12.10.2021 08:19

rapotacka11 napsal(a):
z FB
Nejsem z výsledku voleb zděšenej.
Prostě nezbejvá,než poblahopřát všem,co chtěj chodit do penze v sedmdesáti,chtěj platit za školy i doktory a samozřejmě v eurech.

Já jen podotknu, že už se akt těším, až bude mít strana se 4mi poslanci dvě ministerstva a hlavně až bude Olga Richterová ministryní nějakého bezvýznamného ministerstva - třeba školství. Howg.

12.10.2021 08:25

Já jen podotknu, že už se akt těším, až bude mít strana se 4mi poslanci dvě ministerstva a hlavně až bude Olga Richterová ministryní nějakého bezvýznamného ministerstva - třeba školství. Howg.

O tom se opravdu uvažuje??? Tak to je výsměch.

12.10.2021 17:29

Seznam zprávy:
"První kraj se dostává do problémů s covidem. Můžou za to neočkovaní"

Ten chudák, co se chce rovnat gůglovi a jehož prohlížeč nestojí za nic, mě obvinil, že jsem způsobila problém MS kraje?!
Doufám, že začne jmenovat, nechci být bezejmenná celebrita, to pak nejsem celebrita.

12.10.2021 17:45

Seznam zprávy:
"První kraj se dostává do problémů s covidem. Můžou za to neočkovaní"

Ten chudák, co se chce rovnat gůglovi a jehož prohlížeč nestojí za nic, mě obvinil, že jsem způsobila problém MS kraje?!
Doufám, že začne jmenovat, nechci být bezejmenná celebrita, to pak nejsem celebrita.

😂 bodejť megí napište jim...no néé, pobavila jste mě....jsem sice plně očkovaná, ale nikoho, kdo není, neodsuzuju...ti mají své důvody a já je respektuji. Koneckonců mám to doma- dcera není očkovaná a syn je....ale proč do těch neočkovaných rejou a masírujou je furt, úplně nechápu. Však je to každého věc 🤷‍♀️ a napasovat na to, že se covid zase rozmáhá , zrovna na neočkované??

12.10.2021 19:24

."jsem sice plně očkovaná" - to jsem si taky myslela - a už to není pravda.

12.10.2021 21:58

No moje mamka v televizi zaslechla, že třetí dávka se doporuřuje už po šesti měsících po druhé dávce a už mě uháná, protože už tedy "může".
Od příštího týdne mám dovču, tak se budu muset zjistit, kde se teď u nás aktuálně očkuje a jestli se musíme objednávat.
Mamka je totiž zase druhý extrém...kdyby řekli "musíte chodit na očkování každá měsíc", tak bude chodit každý měsíc.

16.10.2021 10:47
fikovnice

XXX.XXX.134.88

Tak jsem včera zkoukla TK Vojtěcha, Svrčinové a Duška...a teď se dívám jednak na včerejší záchyt nových pozitivních (nic moc teda) a aktuální mapu ČR a celkem tam bije do očí tak rozdílná incidence zachycených nákaz. Např. Havl. Brod cca 20/100 tis. vs. Ostrava přes 200/100 tis. To jsou celkem velké rozdíly... Myslíte, že je to dáno třeba rozdílnou proočkovaností v daných lokalitách? (Jako je mi jasné, že ve velkých městech bude to číslo vždy vyšší, ale tento rozdíl se mi zdá už fakt celkem značný.)

16.10.2021 11:03

fikovnice napsal(a):
Tak jsem včera zkoukla TK Vojtěcha, Svrčinové a Duška...a teď se dívám jednak na včerejší záchyt nových pozitivních (nic moc teda) a aktuální mapu ČR a celkem tam bije do očí tak rozdílná incidence zachycených nákaz. Např. Havl. Brod cca 20/100 tis. vs. Ostrava přes 200/100 tis. To jsou celkem velké rozdíly... Myslíte, že je to dáno třeba rozdílnou proočkovaností v daných lokalitách? (Jako je mi jasné, že ve velkých městech bude to číslo vždy vyšší, ale tento rozdíl se mi zdá už fakt celkem značný.)

Jani, já byla včera na plicním a sestra tam už docela panikařila, že to v MS kraji hrozně stoupá a hrozně nadávala, že lidi nenosí respirátory.

16.10.2021 11:04

spíš to bude tím, jak se kde testuje

a jak se kde co ještě dodržuje

16.10.2021 13:55

Vlezla jsem včera do supáče. Bez náhubku. I ulekla jsem se - rozhlídla se - a ono bez náhubku skoro všichni. Pár jedinců mělo ústa zakrytá. No vylovila jsem z kapsy respirátor. Pro příležitostné použití už ho tam mám týden.
Jo na jaře, to byla jiná. Stále 4 látkové vyprané, vyžehlené a na jedno použití a vyprat a vyžehlit. Uvnitř nanovložku. Určitě lepší než teď. Ale barevné se nesmí.
Známá ušila černé bavlněné a nikdo to nepozná.

16.10.2021 14:11

Někdo mi říkal, že nám tu zavřeli jednu školu, bylo moc nemocných, diagnózu nevím.
A pak známá, taková legrace, netestují v práci - škola - a zástupce přišel do sborovny a říká něco ve smyslu "no bóže, rýma, nedělejte si ty testy a opovažte se to někde říct" .. každá druhá učitelka je tam "nastydlá", v jedné třídě byla půlka dětí nemocná, tak ty nejvíc kašlavé poslali domů a zbytek rozházeli do jiných tříd, učitelka pozitivní PCR zůstala doma týden, kolegy o tom nikdo neinformoval, dověděli se z její zprávy na fb po pár dnech. Slova test a karanténa jsou sprostá.
Prostě už to nikoho nebaví.

16.10.2021 14:16
fikovnice

XXX.XXX.134.88

Někdo mi říkal, že nám tu zavřeli jednu školu, bylo moc nemocných, diagnózu nevím.
A pak známá, taková legrace, netestují v práci - škola - a zástupce přišel do sborovny a říká něco ve smyslu "no bóže, rýma, nedělejte si ty testy a opovažte se to někde říct" .. každá druhá učitelka je tam "nastydlá", v jedné třídě byla půlka dětí nemocná, tak ty nejvíc kašlavé poslali domů a zbytek rozházeli do jiných tříd, učitelka pozitivní PCR zůstala doma týden, kolegy o tom nikdo neinformoval, dověděli se z její zprávy na fb po pár dnech. Slova test a karanténa jsou sprostá.

No vidíte, já se vrátila nakřáplá z dovolené (vyloženě s příznaky angíny, nemohla jsem bolestí polykat, ale žádný kašel) a bylo mi zakázáno jít přednášet. Pravdou je, že jednou takovou hodně agilní kolegyní. Nu což, tak jsem výuku odvolala...

Na stranu druhou - i reinfekce COVIDu není vyloučena a zas než fakt někoho nakazit, dřepím doma. Teda dřepěla jsem. Nasadila jsem Isoprinosine a OK (teda ťukám na dřevo!).

16.10.2021 14:17

No jo, ale k čemu tohle vede?
Zase se to rozleze, zmutuje a budeme se v tom plácat dál.
Nikoho už to nebaví...

16.10.2021 14:20

Nikoho už to nebaví...

Já za to nemůžu, promiňte :-) moje dítě, co chodí do školy, tam to je podobné, každý den chodí a říká, kolik lidí kašle, a já furt přemýšlím, jestli teda ať zůstane doma, ale to asi nebude úplně to pravé.. nevím, co s tím.

16.10.2021 14:21
fikovnice

XXX.XXX.134.88

Nikoho už to nebaví...

Já myslím, že to stejně už neskončí nikdy... Já vím, jsem možná přílišná pesimistka.

16.10.2021 14:24

fikovnice napsal(a):
Já myslím, že to stejně už neskončí nikdy... Já vím, jsem možná přílišná pesimistka.

Tak já si to myslím taky.

16.10.2021 14:24
fikovnice

XXX.XXX.134.88

Nikoho už to nebaví...

Btw, k tomu, co píše "Megi", se vyjadřovala Svrčinová - že bude víc kontrol s citelnějšími postihy. A mluvila tam o clusteru (anonymním), kdy herci v divadle řekli dětem, ať si sundají roušku...a je asi už 6 či kolik nakažených.
Já se chystám do kina a ani netuším, jak to teď v kinech je - budu muset být celou dobu v respirátoru? Jsem zvyklá u filmu popíjet kafíčko, něco chroupat...netuším, zda teď vůbec takové věci do kinosálů prodávají.

16.10.2021 14:26

fikovnice napsal(a):
Btw, k tomu, co píše "Megi", se vyjadřovala Svrčinová - že bude víc kontrol s citelnějšími postihy. A mluvila tam o clusteru (anonymním), kdy herci v divadle řekli dětem, ať si sundají roušku...a je asi už 6 či kolik nakažených.
Já se chystám do kina a ani netuším, jak to teď v kinech je - budu muset být celou dobu v respirátoru? Jsem zvyklá u filmu popíjet kafíčko, něco chroupat...netuším, zda teď vůbec takové věci do kinosálů prodávají.

Jani, ale v restauracích nikdo v respirátoru není, pochopitelně, a taky sedí třeba 8 lidí u stolu a řekla bych, že i blíž než v tom kině nebo divadle.

16.10.2021 14:29

fikovnice napsal(a):

Já doufám, že očkování a protilátky aspoň trochu něco zmůžou, ale ještě to potrvá. Snad ta potvora nezmutuje úplně a nepojedeme znovu od nuly.

Neregistrovaný uživatel

16.10.2021 14:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.80

fikovnice napsal(a):

Zatim jo. Ja si normalne koupila nachos i popcorn a colu. V sale 5 lidi nikdo s ničím neprudil. Natoz chtit videt nakej papir. Pro pripadnou kontrolu hygienou mam v kabrlce sadu antigen testu a jinak na ne házím bobek. Dneska burza. Vetsina lidi bez nahubku, nikdo neresil zadnej papir. Dikybohu za normální lidi

16.10.2021 14:32
fikovnice

XXX.XXX.134.88

Jani, ale v restauracích nikdo v respirátoru není, pochopitelně, a taky sedí třeba 8 lidí u stolu a řekla bych, že i blíž než v tom kině nebo divadle.

Já vím, do hospůdky občas zajdu. V kině jsem nebyla ani nepamatuji, tak to ode mě byl spíš dotaz, zda někdo neví, jaká jsou pravidla tady pro ty kulturní akce? Přece jen v hospůdce se primárně konzumuje, tam to s respirátorem nejde.

16.10.2021 14:34
fikovnice

XXX.XXX.134.88

Zatim jo. Ja si normalne koupila nachos i popcorn a colu. V sale 5 lidi nikdo s ničím neprudil. Natoz chtit videt nakej papir. Pro pripadnou kontrolu hygienou mam v kabrlce sadu antigen testu a jinak na ne házím bobek. Dneska burza. Vetsina lidi bez nahubku, nikdo neresil zadnej papir. Dikybohu za normální lidi

Ježiš, teď jsi mě vyděsila - na papír jsem ani nepomyslela. No, do pihele - doufám, že ty kontroly začnou až od př. týdne...

16.10.2021 14:37

fikovnice napsal(a):
Já vím, do hospůdky občas zajdu. V kině jsem nebyla ani nepamatuji, tak to ode mě byl spíš dotaz, zda někdo neví, jaká jsou pravidla tady pro ty kulturní akce? Přece jen v hospůdce se primárně konzumuje, tam to s respirátorem nejde.

https://covid.gov.cz/situace/kultura/kina

Našla jsem tohle, mělo by to být aktuální.

fikovnice

XXX.XXX.134.88

Máme ze zaměstnání jakousi stránku, kde si můžu vytisknout potvrzení od zaměstnavatele, že mám negativní samotest (Ag). Tiskárnu nemám, ale nějak to tam zadám a holt bych jim to otevřela v mobilu, nic jiného mě teď nenapadá.

fikovnice

XXX.XXX.134.88

Moc děkuji!

16.10.2021 14:41
fikovnice

XXX.XXX.134.88

Ach jo, to je na těch stránkách... Ale ještě, že jsem to tady napsala, respirátor s sebou už mám tak nějak samozřejmě, ale lejstro teda ne. Snad bych obstála, kdybych to teda ukázala v té e-podobě. A možná mám doma i nějakej samotest...

V prostorech s kapacitou do 3000 diváků, kde je přítomno více než 20 diváků, musí všichni diváci starší 6 let prokázat splnění jedné z následujících podmínek vstupu:

doložit negativní RT-PCR test starý nejvýše 7 dní,
doložit negativní RAT antigenní test starý nejvýše 72 hodin,
absolvovat samotest na místě a prokázat se negativním výsledkem,
prokázat potvrzením poskytovatele zdravotních služeb podstoupení RAT antigenního testu za dozoru zdravotnického pracovníka prostřednictvím on-line služby s negativním výsledkem nejvýše 24 hodin před konáním akce,
doložit prodělání laboratorně potrvzeného onemocnění covidem-19 v době ne delší než 180 dnů přede dnem konání akce,
aplikaci očkování proti covidu-19, přičemž od poslední dávky vakcíny (druhé u dvoudávkových vakcín, první u jednodávkových vakcín), musí uplynout nejméně 14 dní.

16.10.2021 15:35
elisak

XXX.XXX.194.232

Já byla včera u doktorky. V čekárně sice měli roušku nebo respirátor všichni, ale půlka lidí jen pod nosem. Já měla nanoroušku nasazenou poctivě, i když mi v ní bylo zase blbě. Pořád jsem si ještě nezvykla a po půl hodině v roušce mi naměřila tlak 160/125.
Venku jsem pak půlhodiny seděla v otevřeným autě, než jsem si troufla řídit.

16.10.2021 15:38
fikovnice

XXX.XXX.134.88

elisak napsal(a):
Já byla včera u doktorky. V čekárně sice měli roušku nebo respirátor všichni, ale půlka lidí jen pod nosem. Já měla nanoroušku nasazenou poctivě, i když mi v ní bylo zase blbě. Pořád jsem si ještě nezvykla a po půl hodině v roušce mi naměřila tlak 160/125.
Venku jsem pak půlhodiny seděla v otevřeným autě, než jsem si troufla řídit.

To znám. Mě už někdy i chytne fakt panika - že omdlím, atp. Nejhorší to bylo v dobách, kdy jsme museli v respirátorech učit...a bojím se, že i toto se zase vrátí.

17.10.2021 10:09

fikovnice napsal(a):
To znám. Mě už někdy i chytne fakt panika - že omdlím, atp. Nejhorší to bylo v dobách, kdy jsme museli v respirátorech učit...a bojím se, že i toto se zase vrátí.

Já (i jiní) nosila plastový štít. Tříhodinové cvičení s náhubkem nedávám. Pominu-li to, že mi děti nerozuměly.

17.10.2021 10:22

Jsem po třetí dávce, reakce 0 , jen klasika, trochu bolest ruky, měla jsem i při aplikaci nějaké nachlazení-virozka. (musela bych se pak jít nechat oočkovat extra do špitálu, což se mi v mém nabitém programu nehodilo)
Kolik mám protilátek nešpekuluju a nechám do sebe bodnout.
Edit: papír se podepisuje, je to klasický souhlas s očkováním + malý dotazník ano ne ke zdravotnímu stavu.

17.10.2021 10:44
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

K těm kulturním akcím - nikdy, nikdo nic vidět nechtel (ani potvrzení o testu, ani o očkování) a to chodíme často do kina ,divadla...
Když jsem jim to nutila řekli , že nemají právo to chtít vidět. Je to pro případnou kontrolu

Chtějí vidět jen na bazéně.

My řešíme že máme potvrzení od zaměstnavatele o provedem testu. Obcas. 1x měsíčně jdeme na PCR.

Očkování zatím nejsme - nedokážu se k tomu odhodlat,protože mi přestalo dávat smysl. Možná je to chyba, nevim

17.10.2021 11:06
fikovnice

XXX.XXX.133.167

RozaTonda-mopsi napsal(a):
K těm kulturním akcím - nikdy, nikdo nic vidět nechtel (ani potvrzení o testu, ani o očkování) a to chodíme často do kina ,divadla...
Když jsem jim to nutila řekli , že nemají právo to chtít vidět. Je to pro případnou kontrolu

Chtějí vidět jen na bazéně.

My řešíme že máme potvrzení od zaměstnavatele o provedem testu. Obcas. 1x měsíčně jdeme na PCR.

Očkování zatím nejsme - nedokážu se k tomu odhodlat,protože mi přestalo dávat smysl. Možná je to chyba, nevim

No, já byla včera v tom kině (mmch. ten dokument "Karel" je udělán velmi hezky a citlivě; nejedna osoba si po skončení utírala slzy ). Jakési potvrzení jsem si z našich stránek stáhla, nicméně stejně nemám tiskárnu...
Při koupi lístku jsem byla jen dotázána, zda mám test, očkování či jsem v té protektivní době po nemoci. Schválně jsem se zeptala, zda po dobu představení budu muset mít respirátor. Bylo mi řečeno, že oficiálně ano, ale že nemají kapacity to hlídat. V hledišti nikdo tedy respirátor neměl, ale poměrně mě štvali chrchlající, kašlající lidi!!! Jednu ženštinu jsem měla i ve své blízkosti... Já, jak jsem psala, jsem po návratu z dovolené měla něco jako "náběh na agínu", prostě šílené bolesti v krku, ale fakt jsem vůbec nemohla polknout a než jsem se zbráborala, tak jsem pár dní dřepěla doma. A to včera to chrchlání v kině nebylo slyšet jen z mé bezprostřední blízkosti. Tak toto považuji za nezodpovědné - když mám kašel (rýmu, teplotu,...), nelezu na akce typu kinopředstavení!!!

neverend

17.10.2021 16:03
neverend

XXX.XXX.213.247

Já už si na tu roušku tak zvykl,že už to ani nevnímám. Zase až teď bude v zimě problém s energiemi na vytápění,tak nám alespoň neomrznou držky.😄

17.10.2021 20:46

neverend napsal(a):
Já už si na tu roušku tak zvykl,že už to ani nevnímám. Zase až teď bude v zimě problém s energiemi na vytápění,tak nám alespoň neomrznou držky.😄

Já si teda nezvykla a nezvyknu nikdy.

17.10.2021 21:07
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

neverend napsal(a):

Taky jsem si zvykla do krámu na tu chvíli.
Ale teď jsem jela vlakem 2,5 h do Brna a to už byl opruz.

A navíc moje děti měly ve škole covid paní učitelku a musí zase nosit roušky i přes vyučování. Takže nějakých 6 hodin v kuse :-(

17.10.2021 21:11
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Aaaaaa, Janičce fikovnici se blíží 10tis 😁
To bude fanfára 🎉

17.10.2021 21:24

Né že Fikovnici ten 10000. příspěvek někdo vyfouknete!

17.10.2021 21:44
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Né že Fikovnici ten 10000. příspěvek někdo vyfouknete!

No to se nesmí 😁

Přidejte reakci

Přidat smajlík