Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.8.2021 14:37
fikovnice

XXX.XXX.135.242

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
...jako - muze mi to byt fuk, ale - kde berete tu jistotu, ze Vas evidentne pochroumany imunitni system veme silu na pripadny dalsi boj s utocnikem?

Proc "pro a proti" - ockovani neproberete se svym lekarem?
Ma na to stejny nazor jako vy?

Proc mate pocit, ze by reakce na ockovani mela byt prudka? Rekl to Vas lekar?

S kazdou bolistkou tu vsechny posilate okamzite k Vetovi (rozum?) + odborna pomoc... Ale kdyz jde o lidske zdravi - jede se dle vestirny a dezinformacich webu. Ne nechapu to...
Ale kazdy sveho stesti strucem...

Proč bych měla mít probůh "evidentně pochroumaný imunitní systém"?!! Já mám hodně nemocí, ale z imunologie mě téměř vyhodili - že mám výsledky naprosto OK.
Já posílám každého k vetovi???
Mám pocit, že si mě s někým pletete...
A ano, každý svého štěstí strůjcem. Já se rozhoduji dle svého rozumu a znalostí. A prostě se domnívám, že organismus, který se s virem již setkal, a to těžkým průběhem nemoci, se při opakovaném kontaktu zmobilizuje. Imunita po prodělané nemoci je pravděpodobně lepší než po očkování.

21.8.2021 14:44
fikovnice

XXX.XXX.135.242

...jako - muze mi to byt fuk, ale - kde berete tu jistotu, ze Vas evidentne pochroumany imunitni system veme silu na pripadny dalsi boj s utocnikem?

Proc "pro a proti" - ockovani neproberete se svym lekarem?
Ma na to stejny nazor jako vy?

Proc mate pocit, ze by reakce na ockovani mela byt prudka? Rekl to Vas lekar?

S kazdou bolistkou tu vsechny posilate okamzite k Vetovi (rozum?) + odborna pomoc... Ale kdyz jde o lidske zdravi - jede se dle vestirny a dezinformacich webu. Ne nechapu to...
Ale kazdy sveho stesti strucem...

Edit: probrání se svým lékařem... Moje lékařka o COVIDu ví asi tolik, co Vy. Je samozřejmě mojí chybou, že u takové osoby zůstávám...ale já ji v podstatě potřebuji jen k event. napsání neschopenky. Jinak mám "své" lékaře dle svých nemocí po špitálech. Internista, Centrum pro léčbu bolesti,... A ti mě znají z jejich úzkého úhlu pohledu a diskutovat se mnou vhodnost či nevhodnost očkování nebudou...

No, a promiňte mi to, ale právě tato provakcinační masírka, kterou Vy předvádíte, mě odrazuje. A nejen mě. Jsem dospělý člověk, který se snaží rozhodovat sám za sebe dle svého nejlepšího vědomí a svědomí. Jsem i člověk, který o tom něco ví, tak nechte MOJE rozhodnutí na mně.

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.8.2021 14:46

Imunita po prodělané nemoci je pravděpodobně lepší než po očkování.

Je to tak i po jiných infekčních chorobách. Proč by to mělo být u covidu jiné.

( Jen o spále kdysi naše dětská lékařka řkla, že se může opakovat, když byla léčená antibiotiky - jestli je to pravda, nevím.

21.8.2021 14:52

fikovnice napsal(a):
Edit: probrání se svým lékařem... Moje lékařka o COVIDu ví asi tolik, co Vy. Je samozřejmě mojí chybou, že u takové osoby zůstávám...ale já ji v podstatě potřebuji jen k event. napsání neschopenky. Jinak mám "své" lékaře dle svých nemocí po špitálech. Internista, Centrum pro léčbu bolesti,... A ti mě znají z jejich úzkého úhlu pohledu a diskutovat se mnou vhodnost či nevhodnost očkování nebudou...

No, a promiňte mi to, ale právě tato provakcinační masírka, kterou Vy předvádíte, mě odrazuje. A nejen mě. Jsem dospělý člověk, který se snaží rozhodovat sám za sebe dle svého nejlepšího vědomí a svědomí. Jsem i člověk, který o tom něco ví, tak nechte MOJE rozhodnutí na mně.

Bohužel obvoďáci to je kapitola sama pro sebe. Manžel byl u praktické s bolestí na hrudníku, prý to má z toho, že je přejedeny a pálí ho žáha. A teď je aktuálně na JIP s infarktem.
Pochopitelně očkovat se nebude.

21.8.2021 15:49
GAELLE

XXX.XXX.66.235

fikovnice napsal(a):
Ne nepozná...

Takže napsáno výše že to měli za 900 z krve není pravda?
Já měla za 500 a řekli mi že protilátky nula že jsem to nejspíš neměla.

21.8.2021 18:22
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Bohužel obvoďáci to je kapitola sama pro sebe. Manžel byl u praktické s bolestí na hrudníku, prý to má z toho, že je přejedeny a pálí ho žáha. A teď je aktuálně na JIP s infarktem.

Sarah vím, že 20ti letý kluk není úplně děcko, třeba jako moje 13ti let stará dvojčata .
Nebojím se reakce ted hned, ale toho co může být za 10-15let.

"WHO radí zatím neočkovat děti proti covidu-19
Evropská léková agentura koncem května schválila použití vakcíny od společnosti Pfizer/BioNTech pro děti ve věku od 12 do 15 let. Světová zdravotnická organizace naopak zatím radí s očkováním dětí proti onemocnění covid-19 počkat, přestože její poradní skupina SAGE dospěla k závěru, že vakcína od společnosti Pfizer/BioNTech „je vhodná pro podání lidem starším 12 let“.
„Dosud není dostatek důkazů o použití vakcín proti covidu-19 u dětí, aby bylo možné jim je doporučit. Děti a dospívající mají navíc obvykle mírnější průběh onemocnění ve srovnání s dospělými,“ píše se na webu organizace. Uvádí rovněž, že testování vakcín pro podání této věkové kategorii stále probíhá.

I zde :
http://m.mudrannaurbanova.cz/ockovani/

21.8.2021 21:32

cibulka78 napsal(a):
test bunecne imunity se provadi z zilni krve... me stal v kvetnu pres 900,- ( nechala jsem si ho delat pred ockovanim), ale da se poridit i levneji nebo na doporuceni lekare zcela bezplatne

A co přesně se zjistilo? Jestli se můžu zeptat. Už jsem z imunologie hodně zapomněla.

21.8.2021 21:37

GAELLE napsal(a):

Cibulka78 píše o buněčné imunitě. To není totéž, co protilátky. Proto se ho (jí) ptám. Jestli nedošlo ke zmatení pojmů.

21.8.2021 22:41

To jste četla v Kunderově Nesmrtelnosti. :-)

Jsem si všimla až teď :-) Máte jako fakt hustej postřeh :-) Nečetla jsem to, a protože je to určitě typ "to je klasika, to musíš vidět/to si přečti", tak ani číst nebudu :-) Asi jsem viděla film. Na čtvrtý pokus? Mě to uspávalo. Omlouvám se autorům. Nějak jsem si jako našla myšlenku, která se mi líbila, navíc ten pes, že jo :-) byl to vend. baset hrubochlupý? Takový retro plyšáček, ale tuze moudrý a celý i jinak úžasný.
Ale na jeden film naházených moc úhlů, linií, tak jako přeplácané.. což by nevadilo.. ale na co tolik mladistvým nepřístupných scén? Copak to nemělo nic, co mělo být vyzvednuto víc? Škoda..
Ale pes krásný :-)

21.8.2021 23:06

Terven napsal(a):
O tom filtru na vodu už jsem uvažovala...ale naprosto se v nich neorientuju. Chtěla bych ho mít doma vyloženě jen - kdyby něco - nemá někdo tip?

Zítra se zeptám dcery, jaký mají filtr na vodu a napíšu Vám...taky se neorientuju a Vám to dlužím 👍

21.8.2021 23:34
Terven

XXX.XXX.110.191

No, pěkný
Držím palce, jak to vypadá?

22.8.2021 00:01

Jsem si všimla až teď :-) Máte jako fakt hustej postřeh :-) Nečetla jsem to, a protože je to určitě typ "to je klasika, to musíš vidět/to si přečti", tak ani číst nebudu :-) Asi jsem viděla film. Na čtvrtý pokus? Mě to uspávalo. Omlouvám se autorům. Nějak jsem si jako našla myšlenku, která se mi líbila, navíc ten pes, že jo :-) byl to vend. baset hrubochlupý? Takový retro plyšáček, ale tuze moudrý a celý i jinak úžasný.
Ale na jeden film naházených moc úhlů, linií, tak jako přeplácané.. což by nevadilo.. ale na co tolik mladistvým nepřístupných scén? Copak to nemělo nic, co mělo být vyzvednuto víc? Škoda..
Ale pes krásný :-)

Nemyslím si, že by byla Nesmrtelnost zfilmovaná. Pes byl v Nesnesitelné lehkosti bytí, ale plemeno si nepamatuji, četla jsem jen knihu a film neviděla. Ale! Nesmrtelnost se - v rámci Kunderova díla - velmi vymyká. Myslím, že zrovna Vy byste ji dost možná ocenila.

Četla jsem od něj Směšné lásky, Žert, Život je jinde, Valčík na rozloučenou, Knihu smíchu a zapomnění, Nesnesitelnou lehkost bytí a Nesmrtelnost, a ta byla zcela jedinečná a jiná, ve všem. Vřele doporučuji, kdybyste si to někdy rozmyslela s tou klasikou. :-)

22.8.2021 01:43

Nemyslím si, že by byla Nesmrtelnost zfilmovaná. Pes byl v Nesnesitelné lehkosti bytí, ale plemeno si nepamatuji, četla jsem jen knihu a film neviděla. Ale! Nesmrtelnost se - v rámci Kunderova díla - velmi vymyká. Myslím, že zrovna Vy byste ji dost možná ocenila.

Četla jsem od něj Směšné lásky, Žert, Život je jinde, Valčík na rozloučenou, Knihu smíchu a zapomnění, Nesnesitelnou lehkost bytí a Nesmrtelnost, a ta byla zcela jedinečná a jiná, ve všem. Vřele doporučuji, kdybyste si to někdy rozmyslela s tou klasikou. :-)

Nesmrtelnost nesnesitelnost, to je úplně stejný :-) ne, dobře, jestli je tak jiná, tak si to přečtu. Ono to je těžké, když má člověk děsně hluboké myšlenky 24/7 :D

22.8.2021 04:09

Terven napsal(a):
No, pěkný
Držím palce, jak to vypadá?

Děkuji, jste hodná. Dopadlo to úplně nejhůř a nejsem sem teď vůbec schopna psát, promiňte.

22.8.2021 04:26
rapotacka11

XXX.XXX.224.79

Ach Bože
Upřímnou soustrast ...

22.8.2021 07:34

Děkuji, jste hodná. Dopadlo to úplně nejhůř a nejsem sem teď vůbec schopna psát, promiňte.

To je strašné! Držte se děvče, myslím na Vás! Ať Vás Vaši andělé strážní obejmou a opatrují....🙏😪

22.8.2021 07:58

Sarah01 myslím na Vás

22.8.2021 08:13

..hlubokou soustrast....prosím držte se...

22.8.2021 08:17

..tenhle rok je prokletý po všech stránkách....jedna ztráta za druhou....prosím kdy tomu bude konec....

22.8.2021 09:25

22.8.2021 09:28

sarah, upřímnou soustrast

i když nějak doufám, že to nejhůř není tohle nejhůř....

22.8.2021 09:29
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Ježíš, Sarah to mě moc mrzí... upřímnou soustrast....

Vím, co prožíváte za bolest :-(

Hodne sil Vám i dětem !

22.8.2021 09:30
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Je mi to moc líto. Upřímnou soustrast

22.8.2021 09:32
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

..tenhle rok je prokletý po všech stránkách....jedna ztráta za druhou....prosím kdy tomu bude konec....

Ano, je šílenej, bolavej a náročnej 😔

Kolem nás snad není rodina , co by neřešila nějakou bolest

22.8.2021 09:35

@Sarah01

Upřímnou soustrast , držte se..

22.8.2021 09:55
Terven

XXX.XXX.110.191

Tak to jsem nečekala, to je rána...jestli sem přijdete, upřímnou soustrast a držte se.

22.8.2021 10:01

Sarah, upřímnou soustrast. Je mi to strašně líto. Držte se.

22.8.2021 10:05

RozaTonda-mopsi napsal(a):
Ano, je šílenej, bolavej a náročnej 😔

Kolem nás snad není rodina , co by neřešila nějakou bolest

....je to opravdu šílené, vůbec nemám slov.....

22.8.2021 10:09
Dája6

XXX.XXX.34.224

Dobrý den 😭,
i já doufám, že není to ono co si všichni tady myslíme.
Jinak ať jeto co jeto držte se. Všichni tady na Vás i vaší dvou nohou a čtyř nohou rodinu myslíme.
Dája

22.8.2021 10:55
Gerhild

XXX.XXX.149.105

Sarah, upřímnou soustrast.
Připadá mi, že Bůh zakopl a vysypal ošatku s průšvihy na zbytek století do letošního roku :(

22.8.2021 11:06

Upřímnou soustrast.

Neregistrovaný uživatel

22.8.2021 12:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.173

Držte se Sarah. Myslíme na vás všichni tady. Upřímnou soustrast..

neverend

22.8.2021 13:30
neverend

XXX.XXX.231.71

Upřímnou soustrast i ode mne Sarah.😒

22.8.2021 13:37

Upřímnou soustrast a hodně sil.

22.8.2021 14:08

Upřímnou soustrast

22.8.2021 14:48
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Když to čtu jsem ráda že jsem přítele dokopala po takové radě obvoďáka okamžitě na emergency a ještě bouchala na dveře aby ho vzali přednostně.
A řvala a byla sprostá.
z nemocnice už ho nepustili domů ani pro věci a v Praze mu dali pak stent.
nenechte se odbýt pokud se opravdu cítíte špatně !!!

neverend

22.8.2021 15:09
neverend

XXX.XXX.213.247

GAELLE napsal(a):
Když to čtu jsem ráda že jsem přítele dokopala po takové radě obvoďáka okamžitě na emergency a ještě bouchala na dveře aby ho vzali přednostně.
A řvala a byla sprostá.
z nemocnice už ho nepustili domů ani pro věci a v Praze mu dali pak stent.
nenechte se odbýt pokud se opravdu cítíte špatně !!!

Je to asi hnusné takhle říct vůči těm slušným a dobrým lékařům, ale jsou bohužel mezi nimi dobytci co by víc lidem pomohli tím že by šli dělat něco jiného.😒 Poslední hřebíček do rakve byla nedávná zkušenost mojí mamči s hemeroidy.. S důvěrou se obraťte na svého lékaře a on podělá co může! 😠 V Hemoclinic to dávali tři měsíce dohromady.

22.8.2021 15:19

Sarah, upřímnou soustrast

22.8.2021 15:31
GAELLE

XXX.XXX.66.235

neverend napsal(a):
Je to asi hnusné takhle říct vůči těm slušným a dobrým lékařům, ale jsou bohužel mezi nimi dobytci co by víc lidem pomohli tím že by šli dělat něco jiného.😒 Poslední hřebíček do rakve byla nedávná zkušenost mojí mamči s hemeroidy.. S důvěrou se obraťte na svého lékaře a on podělá co může! 😠 V Hemoclinic to dávali tři měsíce dohromady.

sorry jako přirovnávat hemeroidy k infarktu to jste trochu hodně mimo mísu

22.8.2021 15:34
Zrzavci

XXX.XXX.40.92

Sarah - hlubokou a upřímnou soustrast. A hodně sil a milující lidi kolem Vás.

neverend

22.8.2021 15:41
neverend

XXX.XXX.213.247

GAELLE napsal(a):

Vůbec nejsem mimo mísu, jen si neumíte představit co hemeroidy dovedo v pokročilém stádiu dělat.😐 Později popíšu celý příběh, ale teď mám práci.

22.8.2021 16:26
GAELLE

XXX.XXX.66.235

neverend napsal(a):
Vůbec nejsem mimo mísu, jen si neumíte představit co hemeroidy dovedo v pokročilém stádiu dělat.😐 Později popíšu celý příběh, ale teď mám práci.

Díky o příběh zájem nemám. kamarádka byla na operaci hemoroidů vím velmi dobře oč se jedná a jak to probíhá.
Téma je koronavirus.
a teď bohužel Sarah. Moje vyjádření bylo k věci. Přítel měl stejný problém jen díky mé urputnosti nedopadl jako manžel Sarah.
Choďte k doktorům a nenechte se odbýt.
když vám nevyhovuje vyhledejte jiného !!!!

neverend

22.8.2021 17:08
neverend

XXX.XXX.213.247

GAELLE napsal(a):
Díky o příběh zájem nemám. kamarádka byla na operaci hemoroidů vím velmi dobře oč se jedná a jak to probíhá.
Téma je koronavirus.
a teď bohužel Sarah. Moje vyjádření bylo k věci. Přítel měl stejný problém jen díky mé urputnosti nedopadl jako manžel Sarah.

Téma je všehochuť kolem koronaviru ,ale jinak souhlas s tím vyhledáním jiného lékaře. To přeci vše souvisí s kvalitou péče a je jedno s čím k lékaři jdete. Teď zle diagnostikovaný infarkt jindy zánět slepého střeva.Obojí může mít fatální následky.

22.8.2021 17:19

GAELLE napsal(a):

teda nevím, ale pointu neveredova příspěvku nečtu jako srovnávání hemoroidů s infarktem, ale konstatování, že jsou lékaři a "lékaři".
Ti druzí mi zabili tátu.
A nebýt toho, že sestřenka je lékařka, tak by jí odpravili oba rodiče.

22.8.2021 18:04
Andrýsek3

XXX.XXX.169.53

GAELLE napsal(a):
Téma je koronavirus.

Mě teda neverendova poznámka taky nepřišla jako, že by něco srovnával, navazoval na vás. To mi spíš přišel méně na místě ten váš první komentář.
Nicméně Sarah upřímnou soustrast. Je to hrozné.

neverend

22.8.2021 18:33
neverend

XXX.XXX.213.247

teda nevím, ale pointu neveredova příspěvku nečtu jako srovnávání hemoroidů s infarktem, ale konstatování, že jsou lékaři a "lékaři".
Ti druzí mi zabili tátu.

Jj,přesně takhle jsem to myslel.

22.8.2021 19:45
fikovnice

XXX.XXX.139.21

Ježíš Ali, tak to přeji Tvému muži rychlou úzdravu!

22.8.2021 19:48
fikovnice

XXX.XXX.139.21

Panebože Alenko, jsem na dovolené, čtu to teď!!!
PROSÍM, i když jsme od sebe zeměpisně asi poměrně daleko, kdybych Ti mohla jakkoli pomoct, jsem tu pro Tebe. Klidně uprostřed noci mi zavolej, když by ses na to cítila. Číslo Ti pošlu do SZ.
Bože, Alenko, tak hodný člověk jsi, vyjadřuji Ti hlubokou soustrast.

22.8.2021 19:49
fikovnice

XXX.XXX.139.21

Ti druzí mi zabili tátu.

Mně "takylékaři" zabili maminku a tatínkův odchod ztížili na nejhorší možné maximum...
Nicméně teď jsem v myšlenkách i modlitbách s Alenkou.

22.8.2021 19:54
fikovnice

XXX.XXX.139.21

Evinko, opravdu prokletý rok, prokletý!
Já vůbec nevím, zda se dá teď Alence nějak pomoct. Otevřela jsem to zde po dvou dnech a tak strašlivý šok! "Sarah" na mě vždy působila jako nesmírně hodná, vstřícná a mírná osoba... Ale to je vlastně jedno. Odchod nejbližšího člověka je stejně těžký pro všechny.

22.8.2021 20:05
fikovnice

XXX.XXX.139.21

GAELLE napsal(a):

Pavli, teď se to ani nehodí probírat, tak jen ve zkratce. Buněčná imunita se stanovuje také z periferní krve, stejně jako protilátky. Ale já si zaplatila jen zjištění protilátek IgG řady. Nicméně dá se samozřejmě stanovit i buněčná imunita (i když ne každá laboratoř má toto v nabídce), velmi zjednodušeně řečeno mediovaná T - lymfocyty. Za pll. odpovídají B - lymfocyty.

22.8.2021 20:17

fikovnice napsal(a):
Evinko, opravdu prokletý rok, prokletý!
Já vůbec nevím, zda se dá teď Alence nějak pomoct. Otevřela jsem to zde po dvou dnech a tak strašlivý šok! "Sarah" na mě vždy působila jako nesmírně hodná, vstřícná a mírná osoba... Ale to je vlastně jedno. Odchod nejbližšího člověka je stejně těžký pro všechny.

....souhlasím Jani..ty ztráty snad neskončí.. dneska u nás byla teta, co jí odešel Honzík a jsem toho plná, děsivý život po takové ztrátě, je ale moc statečná a teď ji čeká operace zhoubneho nádoru v Motole.....víš ona, naše Sarah, jestli to tak můžu napsat, tvůj přítel pan doktor.... proč je život tak zkouší, ja nevím, nechápu to.....

22.8.2021 20:32
fikovnice

XXX.XXX.20.198

Já to také nechápu. Vůbec. Tak strašně těžké životní rány a zkoušky...

22.8.2021 20:37

Všem vám tady moc děkuju za podporu, vážím si toho. Víc zatím nemůžu, nejde to.

22.8.2021 20:38

22.8.2021 21:52

Sarah01
Upřímnou soustrast.

22.8.2021 22:48
assil

XXX.XXX.121.3

Sarah01
Upřímnou soustrast, je mi to líto.

23.8.2021 13:05
lifehappens

XXX.XXX.31.56

Sarah01 Je mi to líto, upřímnou soustrast

23.8.2021 14:55
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

fikovnice napsal(a):
Ježíš Ali, tak to přeji Tvému muži rychlou úzdravu!

Jani četla jsem to postupně, dlouho jsem tu nebyla, strašně jsem se vylekala, po tom, co Sarah napsala a chtěla jsem reagovat stejně jako ty...než jsem četla dál

23.8.2021 15:01
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Sarah, ani si neumím představit, jak vám je, protože to byl šok i pro mě, co vás vlastně zná jen odsud. Řvu, strašně řvu, nechci, aby se tohle stávalo lidem, které znám, i které znám byť jen takhle....jen nevím, jak tomu zabránit
Upřímnou soustrast

23.8.2021 17:09
janaa

XXX.XXX.38.22

Alenko,nejsou slova,která by pomohla....hrozně mě to mrzí

23.8.2021 18:16

Je tak málo slov, která by pomohla ve Vaší bolesti. Hledám je – nenalézám. Bůh Vám dej sílu. Smrt není schopna přetnout pouta lásky.

Sarah,nechodím sem tak často a jsem zděšena z Vaší ztráty.
Upřímnou soustrat,hodně síly a hlavně velkou podporu u svých blízkých.

23.8.2021 19:18
Fiona.Praha

XXX.XXX.237.251

Sarah, upřímnou soustrast.

23.8.2021 21:00
Huskyjanina

XXX.XXX.252.62

To je hrozná rána :( Upřímnou soustrast :(

24.8.2021 08:47
fikovnice

XXX.XXX.134.95

Je tak málo slov, která by pomohla ve Vaší bolesti. Hledám je – nenalézám. Bůh Vám dej sílu. Smrt není schopna přetnout pouta lásky.

Sarah,nechodím sem tak často a jsem zděšena z Vaší ztráty.
Upřímnou soustrat,hodně síly a hlavně velkou podporu u svých blízkých.

Krásně napsáno...

Jen Bůh ví, proč...

24.8.2021 10:16
fikovnice

XXX.XXX.134.95

fikovnice napsal(a):
Krásně napsáno...

Jen Bůh ví, proč...

Na náhrobku jednoho známého člověka je vytesáno:

"Boží vůle nezná žádné proč."

My se můžeme ptát, odpověď nedostaneme. Bůh to ví a věřím, že dá Alence zase naději a sílu žít dál...

24.8.2021 17:45

Taky čtu opožděně a je mi moc líto, co se stalo. Upřímnou soustrast.

31.8.2021 11:18
fikovnice

XXX.XXX.134.226

Přátelé,
slíbila jsem, že se ozvu po druhém měření protilátek.
Takže první měření - 187.
Nyní - 137...
Jde to dolů, přesto pořád imunitě po prodělané nemoci věřím.

31.8.2021 19:04
evra

XXX.XXX.117.62

fikovnice napsal(a):
Přátelé,
Nyní - 137...

Také jsem byla na odběru protilátek po dalších 3 měsících. První měření 1188 a teď 1164.

neverend

31.8.2021 20:12
neverend

XXX.XXX.213.247

Bohužel dnes zemřela moje teta s onkologickým onemocněním plic.😒 Bohužel se ten rozvoj zřejmě urychlil očkováním. Není to první člověk co vlastně vůbec nevěděl o onemocnění tohoto typu a nechal se očkovat. Následovalo rychlé zhoršení stavu a prakticky do pár týdnů konec.😒 Vážně už tři lidi z mého okolí stejný scénář.

31.8.2021 21:03
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

neverend napsal(a):
Bohužel dnes zemřela moje teta s onkologickým onemocněním plic.😒 Bohužel se ten rozvoj zřejmě urychlil očkováním. Není to první člověk co vlastně vůbec nevěděl o onemocnění tohoto typu a nechal se očkovat. Následovalo rychlé zhoršení stavu a prakticky do pár týdnů konec.😒 Vážně už tři lidi z mého okolí stejný scénář.

Uprimnou soustrast, jsou to těžké dny,týdny a měsíce .

Dnes jsou to zrovna 3 měsíce, co zemřela moje mamka 😔

Popravdě jsem nad očkováním a smrti taky uvažovala. Ale moje mamka byla onkologicky pacient 20let (co 10let se jí rakovina vracela -prsu, pak plic) ,navíc věk 79let. Lékaři jí naopak očkování doporučili, jako rizikovou skupinu. Loni na podzim se jí vrátila rakovina do kosti ,již bez šance na léčbu..

Letos se nechala očkovat. Zemřela na srdíčko,rychle,tak jak si přála. Pokud zde očkování něco uspíšilo ,v našem případě dobře ... i když bych si moc přála ji tu mít , ale zdravou a šťastnou. Což nyní již bylo nereálné prani... Kdyby měla třeba rok navíc žít v bolestech ,bylo by to peklo a sobeckost si to přát

Ono těžko říct, kamarádky tatínek taky po rakovině,věk stejný jako moje mamka - očkování nestihl, ale zemřel na covid...

Můj taťka 81let je očkovány hned v únoru,mezi prvními , má plno nemocí, ale očkování mu nic neudělalo.

Možná i pro vaši tetu vysvobození, těžko říct, jak by se u ní tato nemoc rozvíjela , bez očkování.
Přeji vám všem moc sil ! ❤️

31.8.2021 22:11
Moyda

XXX.XXX.147.89

Mamky sestřenice 60 let, zdravá v kondici. Začalo se jí hůře dýchat, diagnostikovana rakovina plic. Za devět týdnů byla pryč, strašně rychlá a ošklivá smrt. Ještě před covidem.

neverend

31.8.2021 22:34
neverend

XXX.XXX.213.247

Uprimnou soustrast, jsou to těžké dny,týdny a měsíce .

Dnes jsou to zrovna 3 měsíce, co zemřela moje mamka 😔

Popravdě jsem nad očkováním a smrti taky uvažovala. Ale moje mamka byla onkologicky pacient 20let (co 10let se jí rakovina vracela -prsu, pak plic) ,navíc věk 79let. Lékaři jí naopak očkování doporučili, jako rizikovou skupinu. Loni na podzim se jí vrátila rakovina do kosti ,již bez šance na léčbu..

Letos se nechala očkovat. Zemřela na srdíčko,rychle,tak jak si přála. Pokud zde očkování něco uspíšilo ,v našem případě dobře ... i když bych si moc přála ji tu mít , ale zdravou a šťastnou. Což nyní již bylo nereálné prani... Kdyby měla třeba rok navíc žít v bolestech ,bylo by to peklo a sobeckost si to přát

Ono těžko říct, kamarádky tatínek taky po rakovině,věk stejný jako moje mamka - očkování nestihl, ale zemřel na covid...

Můj taťka 81let je očkovány hned v únoru,mezi prvními , má plno nemocí, ale očkování mu nic neudělalo.

Možná i pro vaši tetu vysvobození, těžko říct, jak by se u ní tato nemoc rozvíjela , bez očkování.
Přeji vám všem moc sil ! ❤️

Děkuju moc a Vám též upřímnou soustrast.😒

1.9.2021 12:13
fikovnice

XXX.XXX.132.134

Moje kamarádka z dětství (přátelíme se přes 40 let) - hůře se jí dýchalo, vystupňovalo se to do úplné dušnosti. Od včera je hospitalizovaná, na infúzích. Průběh je totožný s průběhem u sestřenice, která přežila těžkou plicní embolii. Ale je mi jasné, že to může být cokoli. (Ale napadla mě samozřejmě i souvislost s očkováním).

1.9.2021 12:51

V diskuzi na Prima News nějaký Horák ( obézní až hrůza, můj starší brácha, který má letos najeto asi 3000 km na kole, je sice senior, ale v kondici a pravděpodobně i v imunitě, by mu dal značně na frak ) vyslovil názor, že seniorům, kteří nejsou očkovaní by se mělo zastavit vyplácení penze :-)).
Už neví jak ještě zvýšit nátlak a jak poštvat na seniory mladší generaci ( Ta mantra, že všechna opatření se konají kvůli seniorům......)

neverend

1.9.2021 12:54
neverend

XXX.XXX.213.247

fikovnice napsal(a):
Moje kamarádka z dětství (přátelíme se přes 40 let) - hůře se jí dýchalo, vystupňovalo se to do úplné dušnosti. Od včera je hospitalizovaná, na infúzích. Průběh je totožný s průběhem u sestřenice, která přežila těžkou plicní embolii. Ale je mi jasné, že to může být cokoli. (Ale napadla mě samozřejmě i souvislost s očkováním).

Teta zemřela v ÚVN ve střešovicích a pan Docent Vaněk tuto teorii nastínil. Po rozhovoru s otcem je vlastně pro onkologicky nemocné očkování vždy rizikové. Jenže třeba pacienti s nádorem tlustého střeva prý dnes chodí velmi pozdě a to z důvodu že nejsou žádné pozorovatelné obtíže. Dokonce ani hubnutí či jiné ukazatele vážnosti jejich stavu. Zkrátka nikdo bez důkladných vyšetření ani netuší svůj skutečný zdravotní stav .😒 Z mého okolí vážně znám již tři lidi co to po očkování ukončili velmi rychle a právě na onkologii.😒 Ať si samozřejmě každý dělá co chce, ale já už očkování absolvovat nebudu.

2.9.2021 10:51

Prosím, budu hodně OT, ale potřebovala bych nutně poradit s manuálním otevíráním sekčních garážových vrat Hörmann, pokud někdo máte.

2.9.2021 18:15
fikovnice

XXX.XXX.135.79

Omlouvám se svým přátelům zde, že sem teď chodím méně...
Pan Doktor (který mi pravděpodobně při mém těžkém COVIDu zachránil život a který se staral i o oba mé rodiče) má po radikální operaci rakoviny jícnu jejunostomii (= vyvedené tenké střevo), jí 3 čajové lžičky jídla á 3hod, při operaci mu poškodili hlasivku, takže už nikdy nebude mluvit a teď se rozhoduje o nasazení chema. Je to můj Přítel, takový "starší brácha", strašlivě mě to válcuje.

2.9.2021 18:29

fikovnice napsal(a):
Pan Doktor (který mi pravděpodobně při mém těžkém COVIDu zachránil život a který se staral i o oba mé rodiče) má po radikální operaci rakoviny jícnu jejunostomii (= vyvedené tenké střevo), jí 3 čajové lžičky jídla á 3hod, při operaci mu poškodili hlasivku, takže už nikdy nebude mluvit a teď se rozhoduje o nasazení chema. Je to můj Přítel, takový "starší brácha", strašlivě mě to válcuje.

..myslím na vás oba..ja jsem teď také na s.....čky, ejlepší kamarádka - Kelisova teta má z 99% roztroušenou, litá po všech možných vyšetřeních....tenhle rok je prokletý

2.9.2021 18:32
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Prosím, budu hodně OT, ale potřebovala bych nutně poradit s manuálním otevíráním sekčních garážových vrat Hörmann, pokud někdo máte.

Sarah, už jste to snad vyřešila? Potáhnout nahoře za ten červený čudlik na lanku, tím se vrata odjistí a dále při zemi vrata zvednout, je tam na to takové madlo(úchyt) Omlouvám se, nebyla jsem dřív

2.9.2021 19:05

lesnížínka napsal(a):
Sarah, už jste to snad vyřešila? Potáhnout nahoře za ten červený čudlik na lanku, tím se vrata odjistí a dále při zemi vrata zvednout, je tam na to takové madlo(úchyt) Omlouvám se, nebyla jsem dřív

Bohužel nevyřešila. Máme boční otevírání, obrázek zkusím najít, a vždycky to šlo zevnitř otevírat jen na šířku dveří, teď to nereaguje a musím to otevírat dálkovým ovládáním úplně na celou šířku. Možná tam někde mají být baterky, ale to já nevím, o to staral manžel, já právě vůbec. :-)

2.9.2021 19:15

fikovnice napsal(a):

Hodně sil, panu doktorovi i vám.

2.9.2021 19:51

fikovnice napsal(a):

Myslím na tebe a i když pána neznám, přeju moc, ať je v pořádku.

2.9.2021 20:56
Terven

XXX.XXX.110.191

Bohužel nevyřešila. Máme boční otevírání, obrázek zkusím najít, a vždycky to šlo zevnitř otevírat jen na šířku dveří, teď to nereaguje a musím to otevírat dálkovým ovládáním úplně na celou šířku. Možná tam někde mají být baterky, ale to já nevím, o to staral manžel, já právě vůbec. :-)

Sarah, jde to úplně mimo mě, ale nepomohlo by Vám tohle?
https://www.youtube.com/watch?v=iRNwFVirQsQ

3.9.2021 09:47

Děkuju všem, kteří se mně pokoušeli pomoct s těmi vraty. Už jsem našla kontakt na prodejce někde u Přerova, který mi poradil. Člověk, který nám vrata instaloval, bohužel nemá čas, ale to není nic novýho, pro něj je priorita zakázka a servis už ne.

3.9.2021 11:54
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Děkuju všem, kteří se mně pokoušeli pomoct s těmi vraty. Už jsem našla kontakt na prodejce někde u Přerova, který mi poradil. Člověk, který nám vrata instaloval, bohužel nemá čas, ale to není nic novýho, pro něj je priorita zakázka a servis už ne.

Jsem vám chtěla napsat, ať jim zkusíte zavolat a poptat se. My máme nahoru, takže s tímto zkušenost nemám A byly to ty baterky?
Když nám umřel taťka, bylo nám s bráchou něco přes 20 a stejně jako mamka, jsme nerozuměli ničemu. Asi za měsíc po pohřbu plynaři kontrolovali plyn a zjistili nám v té budce venku únik. Pán zazvonil: uniká vám tu plyn, musíte to hned řešit. A my jsme tam stáli všichno tři a dali jsme se všichni brečet, protože jsme netušili, co s tím a pochopili, že takových věcí bude na baráku asi milion - všechno měl na starosti jen taťka Pán byl z nás mírně v šoku, až mu asi došlo, že jsme všichni v černém, tak se zeptal, co se stalo a poradil nám, kam volat.
Takže naprosto chápu, čím vším si procházíte, je mi to líto, že tu řvu, jen na to pomyslím

3.9.2021 12:20

lesnížínka napsal(a):
Jsem vám chtěla napsat, ať jim zkusíte zavolat a poptat se. My máme nahoru, takže s tímto zkušenost nemám A byly to ty baterky?
Když nám umřel taťka, bylo nám s bráchou něco přes 20 a stejně jako mamka, jsme nerozuměli ničemu. Asi za měsíc po pohřbu plynaři kontrolovali plyn a zjistili nám v té budce venku únik. Pán zazvonil: uniká vám tu plyn, musíte to hned řešit. A my jsme tam stáli všichno tři a dali jsme se všichni brečet, protože jsme netušili, co s tím a pochopili, že takových věcí bude na baráku asi milion - všechno měl na starosti jen taťka Pán byl z nás mírně v šoku, až mu asi došlo, že jsme všichni v černém, tak se zeptal, co se stalo a poradil nám, kam volat.
Takže naprosto chápu, čím vším si procházíte, je mi to líto, že tu řvu, jen na to pomyslím

Baterky budou nejspíš jen v ovladači, ale to si ještě počkám na toho, co nám to instaloval, až bude mít milostpán čas, protože si netroufám do toho nějak moc hrabat, abych to ještě nepokazila. Tady ten pán mně po telefonu poradil, jak to otevírat, aby to nemuselo být úplně dokořán. Jsem ráda aspoň za to.

3.9.2021 12:58
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Baterky budou nejspíš jen v ovladači, ale to si ještě počkám na toho, co nám to instaloval, až bude mít milostpán čas, protože si netroufám do toho nějak moc hrabat, abych to ještě nepokazila. Tady ten pán mně po telefonu poradil, jak to otevírat, aby to nemuselo být úplně dokořán. Jsem ráda aspoň za to.

Jo, tak to je super, že vám to už funguje

6.9.2021 09:38
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Takže tečka se jaksi nekoná. Vojtěch navíc lže když říká že je třeba "kolektivní" imunita 70%. Lidi očkovaní na jaře už žádnou imunitu opět nemají. Dosáhnout 70% je prostě sci-fi. Navíc očkování chrání pouze před těžkým průběhem a smrtí. Možná ..............
A ještě něco pro alergiky pokud mezi námi jsou. Já stále váhám :(
https://www.mix24.cz/izraelci-jsou-v-soku-nejohrozenejsi-skupinou-jsou-ti-kdo-dostali-dve-davky-vakciny-oznamil-premier/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=7hXrF4iroBF-202109060725&dop_id=13324023

6.9.2021 10:50

GAELLE napsal(a):
Takže tečka se jaksi nekoná. Vojtěch navíc lže když říká že je třeba "kolektivní" imunita 70%. Lidi očkovaní na jaře už žádnou imunitu opět nemají. Dosáhnout 70% je prostě sci-fi. Navíc očkování chrání pouze před těžkým průběhem a smrtí. Možná ..............
https://www.mix24.cz/izraelci-jsou-v-soku-nejohrozenejsi-skupinou-jsou-ti-kdo-dostali-dve-davky-vakciny-oznamil-premier/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=7hXrF4iroBF-202109060725&dop_id=13324023

Přesně! Včerejší zprávy mě zase nadzvedly. Proočkovanost 70%...skoro všichni, kteří chtěli nebo museli, už naočkovaní jsou. A to je tak cca půlka. Ten zbytek se do toho nehrne. A já se jim nedivím. Navíc jeden pan doktor povídal, že aby to fungovalo, muselo by být naočkováno 80, lépe 90%, což je naprosto nereálné. A kolektivní imunita je stejně nesmysl, jak píšete - očkování chrání jenom před těžkým průběhem + i očkovaní můžou být infekční. Moc hezky to vysvětlila bodlinka na drůbeži - že je to stejné jako u Markovy choroby. Neboli budeme nosit roušky až do smrti? Asi se ze mě stane rebel.

6.9.2021 11:21

Od začátku očkování proti covidu se píše, že očkování má zabránit těžkému průběhu a případně následně smrti. Tak nechápu to současné rozhořčení...

6.9.2021 11:34
Terven

XXX.XXX.110.191

Od začátku očkování proti covidu se píše, že očkování má zabránit těžkému průběhu a případně následně smrti. Tak nechápu to současné rozhořčení...

Evidentně ne tak docela a u delty to neplatí už vůbec.
Prostě právě probíhá celosvětová 4. fáze klinického testování.

6.9.2021 12:30
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Sousedi, byli v pátek na druhou dávku. první byla v pohodě, teďka po druhé lehli oba, ona bolest hlavy, motání, slabost, říkala, že měla problém vůbec vstát z postele, on ani nevstal celý den. Oba rok před padesátkou. Prý mu říkala: hele a co ta třetí, když bude muset být, ha? O on: ať s tím jdou už dopr..., ani omylem Říkala jsem to muži a ten se smál: no, měla jsi jim říct, že kdyby měli covid, tak tohle a hůř mají třeba 14dní...takže co je horší? A to říká ten, co není očkovaný(nejsme) a ani se nechce nechat očkovat(se nechcem)

6.9.2021 17:01

lesnížínka napsal(a):
Sousedi, byli v pátek na druhou dávku. první byla v pohodě, teďka po druhé lehli oba, ona bolest hlavy, motání, slabost, říkala, že měla problém vůbec vstát z postele, on ani nevstal celý den. Oba rok před padesátkou. Prý mu říkala: hele a co ta třetí, když bude muset být, ha? O on: ať s tím jdou už dopr..., ani omylem Říkala jsem to muži a ten se smál: no, měla jsi jim říct, že kdyby měli covid, tak tohle a hůř mají třeba 14dní...takže co je horší? A to říká ten, co není očkovaný(nejsme) a ani se nechce nechat očkovat(se nechcem)

Tak mě podle toho, co říkali...že třetí dávka pro všechny, co budou chtít po osmi měsících po druhé dávce, takže půjdu někdy na jaře.
Na podzim chci jít na očkování proti klíšťové encefalitidě, to se tuším přeočkovává 2x, tak to budu muse nějak naplánovat, aby se mi to nesešlo v jeden termín.

8.9.2021 08:06
fikovnice

XXX.XXX.134.221

..myslím na vás oba..ja jsem teď také na s.....čky, ejlepší kamarádka - Kelisova teta má z 99% roztroušenou, litá po všech možných vyšetřeních....tenhle rok je prokletý

Děkuji Tobě Evi i všem, kdo jste vyjádřili podporu!
Ano, tento rok je prokletý, cca 2 dny poté, co jsem sem naposledy psala, mi poslal sms jiný kamarád - chalupový, s prosbou, abych se modlila za jeho maminku. Leží v bezvědomí po těžké mrtvici na JIP. Ten můj kamarád byl na ni strašně moc vázaný, takže to vůbec nezvládá... Pak jsem sem ještě psala o kamarádce, s níž se přátelím 45 let, že se zadýchává a skončila ve špitále. Podstoupila kardioverzi (lidově "nahození srdce elektrickým výbojem"), takže se vysoce pravděpodobně jednalo o fibrilaci síní. A to zrovna tato kamarádka snad v životě neměla žádné zdravotní obtíže. Ale myslím, že FiSka je ještě celkově přijatelná dg.

No, a předevčírem jsem před domem mluvila se sousedkami - několik úmrtí zde v okolí na poměrně šílené rakoviny (mozek, pankreas) - lidé do 60 let - prakticky všechny jsem znala, alespoň od vidění... Netuším, zda jde třeba o zanedbané dg. z období, kdy tak strašně řádila korona. Byl nám ji čert dlužen!!!

8.9.2021 08:15
fikovnice

XXX.XXX.134.221

GAELLE napsal(a):

Také nejsem stále očkovaná...a také se nehrnu. Já spíše kvůli tomu, že jsem nemoc prodělala. Známá měla, jak to sama nazvala, po očkování "malý COVID" - 24hod horečku přes 40 st. C. Takže narovinu já mám strach i z přemrštěné reakce - bývá právě po těžkých průbězích nemoci. Představa, že mám zas horečku 40+ a nejde ničím srazit, mě děsí.

Jinak ke klinickým studiím: Jedna právě probíhá u nás - zaměřená jak na protilátky, tak na buněčnou imunitu. Tak jsem chtěla do studie vstoupit, už jsem se málem upisovala, až mi naše administrativní pracovnice sdělila:"A víš to, že podmínkou je následná vakcinace?" Takže ve studii nejsem a "pobavilo mě", že ona také ne - sdělila mi, že do očkování též nepůjde... Nicméně já se snažím spíše o umírněný postoj, ať už se to týká čehokoli. Takže neproklínám ani očkované, ani neočkované, a vůbec moc tady ty rozbroje nechápu... Věřím, že ti nejvíce rizikoví už naočkovaní jsou, i když sem tam probleskne, že třeba mezi seniory je pořád určité procento nenaočkovaných.

8.9.2021 08:22
fikovnice

XXX.XXX.134.221

lesnížínka napsal(a):

"...kdyby měli covid, tak tohle a hůř mají třeba 14dní..."

Pokud si vzpomínáš, třeba u mě to trvalo ještě mnohem mnohem déle...a dodnes nejsem OK. Ale ty šílené horečky, ničím nesrazitelné jsem měla tuším 11 nebo 12 dní. Byla to fakt hrůza, navíc sama doma, ještě že mě neustále kontrolovali po telefonu přátelé... Plus zdejší komunita byla super. Ach jo, i ten kamarád mě po tel. hlídal - lékař internista, co teď bojuje s tím šíleným nádorem. Tolika lidem pomohl, tolik lidí jej má rádo! Jeho nejcharakterističtější rys - ochota pomáhat druhým! Snažím se jej povzbuzovat aspoň smskami... Je jasné, že do práce se už nevrátí, asi bude zázrak, jestli tu mrchu vůbec porazí!

8.9.2021 08:27
fikovnice

XXX.XXX.134.221

Terven napsal(a):
Evidentně ne tak docela a u delty to neplatí už vůbec.
Prostě právě probíhá celosvětová 4. fáze klinického testování.

Dala jsem Vám plus, ale předpokládám, že víte, že 4. fáze klinických studií (farmakovigilance) probíhá právě po uvedení nového léku na trh...? Takže to, že se pokračuje ve sběru dat (např. závažných či neočekávaných NÚ) u těchto vakcín, není nic výjimečného. Výjimečné je to, že byla vyvinuta extrémně rychle. Nejsem z toho nadšená, ale myslím, že bez vakcíny by bylo ještě hůře.

8.9.2021 08:41
Varaxi

XXX.XXX.150.244

fikovnice napsal(a):
"...kdyby měli covid, tak tohle a hůř mají třeba 14dní..."

Pokud si vzpomínáš, třeba u mě to trvalo ještě mnohem mnohem déle...a dodnes nejsem OK. Ale ty šílené horečky, ničím nesrazitelné jsem měla tuším 11 nebo 12 dní. Byla to fakt hrůza, navíc sama doma, ještě že mě neustále kontrolovali po telefonu přátelé... Plus zdejší komunita byla super. Ach jo, i ten kamarád mě po tel. hlídal - lékař internista, co teď bojuje s tím šíleným nádorem. Tolika lidem pomohl, tolik lidí jej má rádo! Jeho nejcharakterističtější rys - ochota pomáhat druhým! Snažím se jej povzbuzovat aspoň smskami... Je jasné, že do práce se už nevrátí, asi bude zázrak, jestli tu mrchu vůbec porazí!

Držím palce Vám a Vašim přátelům.
Mám sousedku po nádoru mozku. Pořád jezdí na kontroly co pár měsíců, ale z velmi opatrné prognózy se vykřesala tak, že nemá následky; co jí po operaci dorostly vlasy, je naprosto stejná, nikdo by nepoznal, že prošla něčím takovým.
Co tím chci říci? Že naděje je. Tak se jí držte.

8.9.2021 09:58
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

fikovnice napsal(a):
Děkuji Tobě Evi i všem, kdo jste vyjádřili podporu!
Ano, tento rok je prokletý, cca 2 dny poté, co jsem sem naposledy psala, mi poslal sms jiný kamarád - chalupový, s prosbou, abych se modlila za jeho maminku. Leží v bezvědomí po těžké mrtvici na JIP. Ten můj kamarád byl na ni strašně moc vázaný, takže to vůbec nezvládá... Pak jsem sem ještě psala o kamarádce, s níž se přátelím 45 let, že se zadýchává a skončila ve špitále. Podstoupila kardioverzi (lidově "nahození srdce elektrickým výbojem"), takže se vysoce pravděpodobně jednalo o fibrilaci síní. A to zrovna tato kamarádka snad v životě neměla žádné zdravotní obtíže. Ale myslím, že FiSka je ještě celkově přijatelná dg.

No, a předevčírem jsem před domem mluvila se sousedkami - několik úmrtí zde v okolí na poměrně šílené rakoviny (mozek, pankreas) - lidé do 60 let - prakticky všechny jsem znala, alespoň od vidění... Netuším, zda jde třeba o zanedbané dg. z období, kdy tak strašně řádila korona. Byl nám ji čert dlužen!!!

Je, mamka je po zákroku víc, než 10let a OK. Sestřenka cca 5let a nepovedlo se to úplně, trochu jí to blbne, má ještě jako první pomoc nějaké léky.

8.9.2021 19:31

fikovnice napsal(a):
Přátelé,
Nyní - 137...

Vracím se k tématu. Celé prázdniny jsem váhala, zda nechat naočkovat dceru, 12 let. Dneska jsem ji přemluvila k odběru na stanovení protilátek, výsledek je >250 U/ml.
Je to evidentně testované jinou metodou, než se testuješ ty, má to jiné jednotky a pozitivita má být při hodnotě nad 0,8 U/ml.
Takže test vyšel jasně pozitivní, ale nikdo mi nedokázal v laboratoři říct, zda je hladina protilátek i protektivní...
Vyzná se v tom někdo?
Díky 🌹

9.9.2021 21:13

Tak zatím hledám sama, měl by to být kvantitativní test stanovující celkové protilátky proti S (spike) proteinu. Test Elecsys® Anti-SARS-CoV-2 S

K tématu ochranných hladin protilátek jsem narazila na tento zajímavý odkaz, který by mohl zajímat vícero lidí:

https://zuova.cz/Home/Clanek/protilatky-po-prodelane-infekci-poskytuji-dostatecnou-a-dlouhodobou-ochranu-proti-onemocneni-covid-19

11.9.2021 10:18
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Vracím se k tématu. Celé prázdniny jsem váhala, zda nechat naočkovat dceru, 12 let. Dneska jsem ji přemluvila k odběru na stanovení protilátek, výsledek je >250 U/ml.
Je to evidentně testované jinou metodou, než se testuješ ty, má to jiné jednotky a pozitivita má být při hodnotě nad 0,8 U/ml.
Takže test vyšel jasně pozitivní, ale nikdo mi nedokázal v laboratoři říct, zda je hladina protilátek i protektivní...
Vyzná se v tom někdo?
Díky 🌹

Přítel se nechal očkovat Pfizerem pro zajímavost si PO očkování nechal udělat protilátky ukazoval mi papír též 250. Covid snad měl na jaře ovšem zcela bezpříznakový pokud to nebyl jen nějaký "zbytek" viru v nose.
Jeho starší syn taky 250. Další kamarádka - 250.
Jako všichni mají zázračně stejně? Nebo ty přístroje nedokáží naměřit víc?
Fíkovnice tu psala po hodně těžkém průběhu asi 180 a od jednoho člověka jsem slyšela přes 10000.
Očkovaná stále nejsem, každý lékař říká něco jiného :( a to jsem psala do Motola, na UVN, na Bulovku, navštívila dva alergology, konzultovala se známým lékařem (primář ARO v SRN).
Neshodnou se v ničem. Jedni očkovat, druzí neočkovat, další očkovat a předtím antihistaminika, další 30 minut monitorované lůžko, další 5 hodin v nemocnici a premedikace.
Prostě se bojím.

11.9.2021 10:57
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

GAELLE napsal(a):
Přítel se nechal očkovat Pfizerem pro zajímavost si PO očkování nechal udělat protilátky ukazoval mi papír též 250. Covid snad měl na jaře ovšem zcela bezpříznakový pokud to nebyl jen nějaký "zbytek" viru v nose.
Fíkovnice tu psala po hodně těžkém průběhu asi 180 a od jednoho člověka jsem slyšela přes 10000.
Očkovaná stále nejsem, každý lékař říká něco jiného :( a to jsem psala do Motola, na UVN, na Bulovku, navštívila dva alergology, konzultovala se známým lékařem (primář ARO v SRN).
Neshodnou se v ničem. Jedni očkovat, druzí neočkovat, další očkovat a předtím antihistaminika, další 30 minut monitorované lůžko, další 5 hodin v nemocnici a premedikace.
Prostě se bojím.

Chápu, vzala bych to z druhé strany. Máš plán B, kdyby jsi covid dostala, ví doktoři, čím by tě mohli léčit, co je možné ti na to dát? Sama očkovaná nejsem, protože právě proti ničemu, ne z principu - proti covidu ne. Ale uvažuju tak, že teď by jsi neměla akutní průšvih, tak by byl čas a víc možností to řešit. Když vemu, že by jsi měla covid jako Jana, na srač.y či ještě hůř, aby se pak jen nedoufalo s rukama za zády, že to dáš, protože v tom stavu by ti nemohli dát nic, co by to mohlo potencionálně ještě zhoršit...

11.9.2021 16:35

GAELLE napsal(a):
Prostě se bojím.

Ta hodnota protilátek není přesně 250U/ml, ale znamená to více než 250U/ml. Jsou to jiné protilátky měřené jinou metodou, než tady psala fikovnice a další. Správně by měli při tomto výsledku vzorek naředit 1:10 a udělat test ještě jednou, aby se dobrali konečného výsledku. Některé laboratoře to ale už neřeší a píšou výsledek >250, proto se to zdá na první pohled podezřelé, ale v reálu to znamená různé hodnoty. Někdo 255, někdo 300 a jiný třeba 1000.

11.9.2021 16:39
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Ta hodnota protilátek není přesně 250U/ml, ale znamená to více než 250U/ml. Jsou to jiné protilátky měřené jinou metodou, než tady psala fikovnice a další. Správně by měli při tomto výsledku vzorek naředit 1:10 a udělat test ještě jednou, aby se dobrali konečného výsledku. Některé laboratoře to ale už neřeší a píšou výsledek >250, proto se to zdá na první pohled podezřelé, ale v reálu to znamená různé hodnoty. Někdo 255, někdo 300 a jiný třeba 1000.

Takže se to neupřesňuje, protože těch 250 prostě stačí a tím to končí? Nebo?

11.9.2021 17:24

lesnížínka napsal(a):
Takže se to neupřesňuje, protože těch 250 prostě stačí a tím to končí? Nebo?

V to právě doufám 😁

Ale asi ano, našla jsem někde graf závislosti protilátek proti S-proteinu a přímo neutralizačních protilátek. Podle toho by hodnota cca 260 U/ml by měla zhruba odpovídat titru 1:160, a to je zároveň spodní hranice pro odběr rekonvalescenční plazmy.
Takže by to takto asi dávalo smysl, že 250+ je dostatečná hladina. Asi.

Takže s očkováním u dcery ještě počkáme, snad nedělám chybu. Ale napoprvé prodělala covid bezpříznakově, teď je tu sice delta, ale zase už má v těle protilátky a jistě i aktivovanou buněčnou imunitu, když se tak efektivně ubránila.

11.9.2021 19:00

GAELLE napsal(a):
Prostě se bojím.

A v čem by se u vás očekával hlavní problém? V možné anafylaktické reakci? To se snad uhlídat dá, zvlášť, když se o možné komplikací ví předem.

Neregistrovaný uživatel

11.9.2021 21:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.104.183

A v čem by se u vás očekával hlavní problém? V možné anafylaktické reakci? To se snad uhlídat dá, zvlášť, když se o možné komplikací ví předem.

A proč by do sebe nekdo mel pichat něco co me neochrani před chycenim a přenosem ale mooozna me to ochrání před tím že nezdechnu. No to je teda terno.

11.9.2021 22:22

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
A proč by do sebe nekdo mel pichat něco co me neochrani před chycenim a přenosem ale mooozna me to ochrání před tím že nezdechnu. No to je teda terno.

Tak do sebe nic nepíchejte. Povinné to zatím není a nikdo vás nenutí.

neverend

11.9.2021 23:41
neverend

XXX.XXX.213.247

Protože jim to řekli a tak je to správně.😀 Je už nějaká relevantní studie o vlivu viru v těle na ostatní funkce organismu? Je očkovaný chráněn proti těmto vlivům a možným následkům lépe než neočkovaný? Nemyslím průběh nemoci, ale přítomnost viru. Nemá vakcína z dlouhodobého hlediska vedlejší účinky? Prostě aby se nakonec nezjistilo, že vakcína může nadělat víc škody než užitku. Ani to že nezdechnu jako očkovaný není jisté.Celý covid je totiž výrazně podezřelý a teprve čas snad ukáže víc.🙂

Neregistrovaný uživatel

12.9.2021 00:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.104.183

Tak do sebe nic nepíchejte. Povinné to zatím není a nikdo vás nenutí.

Nutí. Bohužel twn nátlak je už velkej dost.

12.9.2021 08:31

Co je twn?

Nátlak sice je, ale zatím se dá odolávat. Zatím vám to nekomplikuje běžný život.

12.9.2021 10:23
rapotacka11

XXX.XXX.224.71

Kvalitní a dobré zboží se prodává samo.
A jak říkal Kryl:
politikům se nevěří, politici se kontrolují.

Neregistrovaný uživatel

12.9.2021 20:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.104.183

rapotacka11 napsal(a):
Kvalitní a dobré zboží se prodává samo.
A jak říkal Kryl:
politikům se nevěří, politici se kontrolují.

Co to má co dělat s tím že me bez placenych testů nepustí na burzy nebo bez očkování? Kam si potrebuju jet predat zvěř a nakoupit propriety? Že v listopadu si asi těžko vybalim a prohlidnu zvíře na parkovišti před? Že bez očkování nebo x testů nesmim prakticky nikam. Mě to omezuje celkem dost. Že vás ne, no buďte happy. Mě to znemožnilo cestu na kamarádovo svatbu v Německu a to jsem nas rána dost a dost.

13.9.2021 00:07
rapotacka11

XXX.XXX.224.71

Nic.
Reagovala jsem na ten
nátlak.

13.9.2021 07:26

Co to má co dělat s tím že me bez placenych testů nepustí na burzy nebo bez očkování? Kam si potrebuju jet predat zvěř a nakoupit propriety? Že v listopadu si asi těžko vybalim a prohlidnu zvíře na parkovišti před? Že bez očkování nebo x testů nesmim prakticky nikam. Mě to omezuje celkem dost. Že vás ne, no buďte happy. Mě to znemožnilo cestu na kamarádovo svatbu v Německu a to jsem nas rána dost a dost.

Testy zdarma - antigenní jednou za 7 dní, PCR test dvakrát do měsíce.

13.9.2021 07:46

Testy zdarma - antigenní jednou za 7 dní, PCR test dvakrát do měsíce.

Kde jsou zdarma? My je musíme platit.

13.9.2021 07:48
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Nevím jak PCR, na těch jsem nebyla, ale antigenní testy jsou u nás ve městě zdarma, a je to tak snad ve všech okolních městech.

13.9.2021 07:52

marcelaamax napsal(a):
Nevím jak PCR, na těch jsem nebyla, ale antigenní testy jsou u nás ve městě zdarma, a je to tak snad ve všech okolních městech.

Díky, tak s tím budu muset něco dělat. Syn právě antigenní teď během září vždy musel platit a to opravdu dodržel ten týdenní interval.

13.9.2021 09:07

Díky, tak s tím budu muset něco dělat. Syn právě antigenní teď během září vždy musel platit a to opravdu dodržel ten týdenní interval.

https://www.vlada.cz/cz/media-centrum/aktualne/preventivni-testy-na-covid-19-zustanou-zdarma-pro-vsechny-pojistence--vlada-take-prodlouzila-vyjimku-z-placeni-dph-u-respiratoru-190333/

13.9.2021 09:21

https://www.vlada.cz/cz/media-centrum/aktualne/preventivni-testy-na-covid-19-zustanou-zdarma-pro-vsechny-pojistence--vlada-take-prodlouzila-vyjimku-z-placeni-dph-u-respiratoru-190333/

Jj, já už to četla. Už jsem zahájila vyšetřování, kolikrát a kdy po klukovi ty peníze chtěli a zítra tam mažu i s ním.

13.9.2021 10:15

Co je twn?

Nátlak sice je, ale zatím se dá odolávat. Zatím vám to nekomplikuje běžný život.

Jak komu. Minulý týden říkala kolegyně, že bonusy dostanou její zaměstnanci jenom v případě očkování.

13.9.2021 10:53

Jak komu. Minulý týden říkala kolegyně, že bonusy dostanou její zaměstnanci jenom v případě očkování.

Je věcí zaměstnavatele, jaké stanoví podmínky...

13.9.2021 11:34
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.46.53

U nas tak, jak píše Balu.
Antigen co týden a PCR 2x měsíčně zdarma.

Jsou to testování místa a ve dvou pidi městech. Urco budou všude po ČR

13.9.2021 11:44
assil

XXX.XXX.225.195

Je věcí zaměstnavatele, jaké stanoví podmínky...

Vzhledem k tomu, že zaměstnavatel nesmí zjišťovat kdo je očkovaný a kdo ne, tak je to zajímavá podmínka, asi tak do první žaloby.

13.9.2021 12:24
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.46.53

Ano, u bráchy v práci to samé , kdo není očkovány nemůže do jídelny na obědy, musí 2x v týdnu prokázat negativní test, nedostane bonusy.
Takže nátlak jako čuně :-(

V sobotu jsme šli s dětma do divadla. Osobně jsem se dotazovala ,zda i děti musí mít nový test, když školáci teď prošli 3x testováním. Takže museli, ve čtvrtek ráno ve škole, ve čtvrtek odpoledne jsme šli znovu do centra. Přišlo mi to trochu divný, ale předpis je předpis

13.9.2021 13:12

assil napsal(a):
Vzhledem k tomu, že zaměstnavatel nesmí zjišťovat kdo je očkovaný a kdo ne, tak je to zajímavá podmínka, asi tak do první žaloby.

U nás zavedli ode dneška zase testování neočkovaných a antigenní test hradí firma. Je logické, že tedy potřebuje firma vědět, kdo není očkován a kdo je očkován a kdy.

Proč by to zaměstnavatel nesměl zjišťovat?

13.9.2021 13:37
Varaxi

XXX.XXX.150.244

U nás zavedli ode dneška zase testování neočkovaných a antigenní test hradí firma. Je logické, že tedy potřebuje firma vědět, kdo není očkován a kdo je očkován a kdy.

Proč by to zaměstnavatel nesměl zjišťovat?

Tak zaměstnavatel se může zeptat. Ale zaměstnanec nemusí odpovědět a taky nemusí odpovědět pravdivě. Čestné prohlášení a hotovo, je to prakticky neověřitelné - zaměstnavatel nesmí hrabat do zdravotní dokumentace.

13.9.2021 14:21

Varaxi napsal(a):
Tak zaměstnavatel se může zeptat. Ale zaměstnanec nemusí odpovědět a taky nemusí odpovědět pravdivě. Čestné prohlášení a hotovo, je to prakticky neověřitelné - zaměstnavatel nesmí hrabat do zdravotní dokumentace.

Zaměstnavatel nesmí hrabat do zdravotní dokumentace - to je samozřejmé.
Ale zjišťoval to zaměstnavatel už na jaře, protože jak bylo na jaře nařízené testování ve firmách, tak testy hradily zdravotní pojišťovny, ale jen těm, kteří nebyli plně očkováni.
Člověka, který by mi lhal o tom, jestli je nebo není očkován na covid, bych si já ve firmě dlouho nenechala.

13.9.2021 14:31

Zaměstnavatel nesmí hrabat do zdravotní dokumentace - to je samozřejmé.
Ale zjišťoval to zaměstnavatel už na jaře, protože jak bylo na jaře nařízené testování ve firmách, tak testy hradily zdravotní pojišťovny, ale jen těm, kteří nebyli plně očkováni.
Člověka, který by mi lhal o tom, jestli je nebo není očkován na covid, bych si já ve firmě dlouho nenechala.

A proč? Zaměstnavatel má přece nárok pouze na informace o zdravotním stavu v rámci vstupní prohlídky. V životě nikdy se mě nikdo neptal, jestli jsem očkovaná proti chřipce nebo proti tuberkulóze, kde nákaza probíhá úplně stejně jako u kovidu. A když se mně závodní doktor ptal na prodělané operace, tak jsem to sdělit odmítla a nikdo mě z práce nevyhodil.
Kromě toho i očkovaní to můžou přenášet. A co lidi, kteří být očkovaní nemůžou kvůli jiným zdr. komplikacím?

13.9.2021 15:25

A proč? Zaměstnavatel má přece nárok pouze na informace o zdravotním stavu v rámci vstupní prohlídky. V životě nikdy se mě nikdo neptal, jestli jsem očkovaná proti chřipce nebo proti tuberkulóze, kde nákaza probíhá úplně stejně jako u kovidu. A když se mně závodní doktor ptal na prodělané operace, tak jsem to sdělit odmítla a nikdo mě z práce nevyhodil.
Kromě toho i očkovaní to můžou přenášet. A co lidi, kteří být očkovaní nemůžou kvůli jiným zdr. komplikacím?

Ptáte se proč? Protože kdyby mi lhal, tak je mezi námi narušená důvěra. Jak mu můžu věřit v jiných věcech?

Pokud se člověk nechce nechat očkovat, OK, jeho věc. Na dotaz zaměstnavatele by měl říct ale pravdu. Zaměstnavatel se neptá jen tak, že nemá co dělat, ale protože potřebuje mít přehled kdyby například zajišťoval testy jako v mém zaměstnání. Nechápu, proč s tím má někdo problém.

13.9.2021 16:29
Varaxi

XXX.XXX.129.250

Ptáte se proč? Protože kdyby mi lhal, tak je mezi námi narušená důvěra. Jak mu můžu věřit v jiných věcech?

Pokud se člověk nechce nechat očkovat, OK, jeho věc. Na dotaz zaměstnavatele by měl říct ale pravdu. Zaměstnavatel se neptá jen tak, že nemá co dělat, ale protože potřebuje mít přehled kdyby například zajišťoval testy jako v mém zaměstnání. Nechápu, proč s tím má někdo problém.

Já s Vámi v principu souhlasím, ale zaměstnavatel se nedozví, jestli mu zaměstnanec lže. A o tom to je.
Zaměstnavatel aktuálně může zajišťovat testy, ale není to důvod k tomu, aby se ptal, kdo je očkovaný a kdo není, protože testy jsou proplácené oběma stejně a přenašeči mohou být oba (ač ne se stejnou pravděpodobností).
Já neříkám, že lhaní zaměstnavateli je etické - to rozhodně není; nicméně ten zaměstnanec může říct cokoli a nic s tím nikdo neudělá.

Na dotaz zaměstnavatele by měl říct ale pravdu.
Odmítla jsem odpovědět, jestli kouřím (nekouřím), jestli jsem věřící (nejsem) a jestli chci mít děti (chci). A za tím si stojím - zaměstnanec má právo neodpovědět. Neměl by lhát, ale jestli řekne pravdu nebo neřekne nic, je jen a jen jeho věc.

13.9.2021 16:53

Tak nikdy jsem v práci ohledně zdravotního stavu nelhala, jen jsem odmítla informaci sdělit. A nakonec jak píše Varaxi, zaměstnavatel stejně nemá šanci zjistit, jestli mu zaměstnanec lže nebo ne.
U nás ve firmě, když se testovalo, tak se otestoval ten, kdo se otestovat chtěl a na testování se zapsal. Nikdo nezjišťoval, kdo je očkovaný nebo kdo není. Naštěstí je přístup našeho vedení normální a jsem za to ráda.

13.9.2021 19:34

Varaxi napsal(a):
Já s Vámi v principu souhlasím, ale zaměstnavatel se nedozví, jestli mu zaměstnanec lže. A o tom to je.
Zaměstnavatel aktuálně může zajišťovat testy, ale není to důvod k tomu, aby se ptal, kdo je očkovaný a kdo není, protože testy jsou proplácené oběma stejně a přenašeči mohou být oba (ač ne se stejnou pravděpodobností).
Já neříkám, že lhaní zaměstnavateli je etické - to rozhodně není; nicméně ten zaměstnanec může říct cokoli a nic s tím nikdo neudělá.

Na dotaz zaměstnavatele by měl říct ale pravdu.
Odmítla jsem odpovědět, jestli kouřím (nekouřím), jestli jsem věřící (nejsem) a jestli chci mít děti (chci). A za tím si stojím - zaměstnanec má právo neodpovědět. Neměl by lhát, ale jestli řekne pravdu nebo neřekne nic, je jen a jen jeho věc.

Nevím, jak je to teď s proplácením testů. Ale když byla na jaře povinnost testovat zaměstnance, bylo to postavené tak, že testy neočkovaných zaměstnanců, nebo zaměstnanců s první dávkou očkování, prostě před dosažením imunity podle tehdy platných podmínek, proplácely zdravotní pojišťovny. Testy očkovaných ne. Takže pokud si firma nárokovala od ZP refundaci nákladů, nemohla nárokovat za testy očkovaných a proto se očkovaní netestovali. K tomu ale musela firma vést evidenci a ta musela korespondovat se záznamy ZP podle jednoznačného identifikátoru a to je rodné číslo. Ošulit se to moc nedá a hlavně nestojí to za to.

Na to, jestli kouříte, jestli jste věřící, nebo jestli plánujete dítě, stejně tak na sexuální orientaci, se zaměstnavatel nemá právo ptát. Ale toto očkování je něco jiného, už proto, že očkovaní se testovat nemusí, viz výše.

13.9.2021 19:37

Proč vlastně máte problém s tím, sdělit zaměstnavateli, že jste se svobodně rozhodli nenechat se očkovat?

13.9.2021 19:47

Proč vlastně máte problém s tím, sdělit zaměstnavateli, že jste se svobodně rozhodli nenechat se očkovat?

Protože pracuju v zahraniční firmě a ta po mě tuto informaci nechce.
Jak to bylo s proplácením testů, vůbec netuším, protože jak jsem uvedla výš, testovat se mohl kdokoliv a po návratech z dovolených v zahraničí tak činili ze svojí vůle všichni, i když očkovaní byli, co tak vím, když se sami zmínili. Nejspíš to zaplatila sama firma.

13.9.2021 19:53

Protože pracuju v zahraniční firmě a ta po mě tuto informaci nechce.
Jak to bylo s proplácením testů, vůbec netuším, protože jak jsem uvedla výš, testovat se mohl kdokoliv a po návratech z dovolených v zahraničí tak činili ze svojí vůle všichni, i když očkovaní byli, co tak vím, když se sami zmínili. Nejspíš to zaplatila sama firma.

Tak když po vás zaměstnavatel tuto informaci nechce, tak nemáte co řešit, ne?

13.9.2021 20:06

Tak když po vás zaměstnavatel tuto informaci nechce, tak nemáte co řešit, ne?

Naštěstí nemám, díky bohu za to.
Jen mě prostě dost zarazilo, jak třeba někdo výše píše, že některé firmy neočkovane diskriminují. A to se teď hodně řeší GDPR a tohle jim přijde v pořádku. Mně to prostě přijde postavený na hlavu, nemůžu si pomoct. Někdo se opravdu očkovat nemůže. Je mně těch lidí někdy líto. Hlavně proto, že vím, jak to mám já sama.

13.9.2021 20:11

Naštěstí nemám, díky bohu za to.
Jen mě prostě dost zarazilo, jak třeba někdo výše píše, že některé firmy neočkovane diskriminují. A to se teď hodně řeší GDPR a tohle jim přijde v pořádku. Mně to prostě přijde postavený na hlavu, nemůžu si pomoct. Někdo se opravdu očkovat nemůže. Je mně těch lidí někdy líto. Hlavně proto, že vím, jak to mám já sama.

Myslím, že ten, kdo se opravdu očkovat nemůže, na to může dostat potvrzení od lékaře. A kdo si jen myslí, že nemůže, tak má smůlu. Diskriminace se mi ale taky nelíbí. A GDPR? Podle mě se s tím blbne zbytečně. Informace o každém z nás lítají éterem už dávno.

13.9.2021 20:18

Myslím, že ten, kdo se opravdu očkovat nemůže, na to může dostat potvrzení od lékaře. A kdo si jen myslí, že nemůže, tak má smůlu. Diskriminace se mi ale taky nelíbí. A GDPR? Podle mě se s tím blbne zbytečně. Informace o každém z nás lítají éterem už dávno.

A tak to asi ano. Ale třeba právě u nás ve firmě se toto až úzkostlivě dodržuje.

14.9.2021 07:51
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Nevím, jak je to teď s proplácením testů. Ale když byla na jaře povinnost testovat zaměstnance, bylo to postavené tak, že testy neočkovaných zaměstnanců, nebo zaměstnanců s první dávkou očkování, prostě před dosažením imunity podle tehdy platných podmínek, proplácely zdravotní pojišťovny. Testy očkovaných ne. Takže pokud si firma nárokovala od ZP refundaci nákladů, nemohla nárokovat za testy očkovaných a proto se očkovaní netestovali. K tomu ale musela firma vést evidenci a ta musela korespondovat se záznamy ZP podle jednoznačného identifikátoru a to je rodné číslo. Ošulit se to moc nedá a hlavně nestojí to za to.

Na to, jestli kouříte, jestli jste věřící, nebo jestli plánujete dítě, stejně tak na sexuální orientaci, se zaměstnavatel nemá právo ptát. Ale toto očkování je něco jiného, už proto, že očkovaní se testovat nemusí, viz výše.

Já ty testy dělala - hlásila jsem tam lidi, vedla evidenci... Já to vím. Pojišťovna proplatila jen ty neočkované, to je fakt. Ale očkovaný na test klidně jít mohl, akorát firma nedostala ty peníze od pojišťovny, tak je pak zpětně vymáhala od něj. Ale to, že ten člověk je/není očkovaný, mohl zatajit a poznalo se to až podle toho, jestli pojišťovna peníze vyplatila, nebo ne.
Upřímně - my tam nahlásili celou firmu a lidem řekli, že kdo je očkovaný a kdo prodělal kovid, ať na test nejde. Takže jsem měla seznam lidí, kteří na testy chodili, a lidi, kteří nechodili, a pak taky lidi, kteří někdy chodili a někdy ne, protože občas na testy chodili jinam než do práce. Ale nikdo z firmy nezaznamenával, kdo přesně je očkovaný a kdo není. To nikoho nezajímalo.

Očkovaní se testovat nemusí, ale ani neočkovaní se aktuálně testovat nemusí. Takže teď tu firmu nemá co zajímat, kdo očkovaný je.

14.9.2021 07:58
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Teď nechápu tu osobní rovinu, já doteď mluvila víceméně obecně. I když konkrétním příkladem, tak obecně.
Pokud Vás zajímá můj osobní život, nemám absolutně problém se Vám znovu svěřit, i když jsem to tu už psala několikrát: Nejsem rozhodnutá, že se nenechám naočkovat. Já prostě stále ještě tápu.
Že zatím očkovaná nejsem, to ví jak personalistka, tak vedoucí.

Jde o to, že zaměstnavatel nemá právo vědět. Může se zeptat, ale zaměstnanec nemusí odpovědět. A i když odpoví, ale lživě, zaměstnavatel se to dozví leda náhodou.
Já říkám, že to tak je. Neříkám, jestli je to dobře nebo špatně, jestli to problém je či není, jestli s tím mám problém já osobně nebo ne. Jen že to tak je.

14.9.2021 08:36
rapotacka11

XXX.XXX.224.71

Dočkáme se taky?
Přední epidemiolog americké vlády Anthony Fauci nicméně v neděli pro americkou CNN uvedl, že bude potřeba vydat „mnohem mnohem víc nařízení“ nad rámec toho Bidenova o povinnosti očkování. Uvádí, že jde o jedno z mála efektivních rozhodnutí, jak lidi k očkování motivovat v případě, že už tak nebylo učiněno dřív. Jako příklad institucí, které by v budoucnu mohly očkování povinně vymáhat, uvedl univerzity nebo firmy.

„Věřím, že tím se věci změní. Nemyslím si, že lidé přijmou, že nesmí nechodit do práce nebo do školy. Naočkují se. Chtěli bychom, aby se očkovali dobrovolně, ale pokud to nefunguje, musíte mít připravenou alternativu,“ vysvětlil.

https://www.seznamzpravy.cz/diskuze/usa-se-musi-pripravit-na-mnohem-mnohem-vic-ockovacich-prikazu-rika-fauci-174505

14.9.2021 10:06
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Kurňa já fakt nevím, co pořád řešíte. Polovina z vás je i na sociálních sítích a všichni o vás vědí všechno. Že bych měla před zaměstnavatelem tajit, jestli jsem očkovaná či ne? A jako proč? Vůbec nechápu, proč se dělá tak rádo z něčeho tabu. Proč se nesmím ptát lidí na víru, na plat, na...doplňte si, co libo. Co je na tom tak intimního? V něco věřím, ale stydím se to přiznat? Chodím do práce, pobírám zasloužený plat, ale nikomu to raděj nepřiznám A koho to zajímá, že nějaká baba na Moravě nemá dělohu? Ne, hlava mi to nebere..

14.9.2021 10:21
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Polovina z vás je i na sociálních sítích a všichni o vás vědí všechno.
A ta polovina z nás, co není na sociálních sítích, si může nechat své soukromé věci soukromými? Nebo se Vám to taky příčí?

Proč se nesmím ptát lidí na víru, na plat, na...doplňte si, co libo. Co je na tom tak intimního?
Ale tak se klidně ptejte. Ale respektujte, když to lidi odmítnou sdělit. Intimní to není, ale je to soukromé, a Vám po tom zkrátka nic není - nemáte nárok na tu odpověď. Jediné, na co nárok máte, je zeptat se.
Neuráží mě, když se mě na to někdo zeptá, ale vadí mi, když se někdo nesmíří s tím, že odpovědět nechci.

14.9.2021 10:40
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Varaxi napsal(a):
Polovina z vás je i na sociálních sítích a všichni o vás vědí všechno.
A ta polovina z nás, co není na sociálních sítích, si může nechat své soukromé věci soukromými? Nebo se Vám to taky příčí?

Proč se nesmím ptát lidí na víru, na plat, na...doplňte si, co libo. Co je na tom tak intimního?
Ale tak se klidně ptejte. Ale respektujte, když to lidi odmítnou sdělit. Intimní to není, ale je to soukromé, a Vám po tom zkrátka nic není - nemáte nárok na tu odpověď. Jediné, na co nárok máte, je zeptat se.
Neuráží mě, když se mě na to někdo zeptá, ale vadí mi, když se někdo nesmíří s tím, že odpovědět nechci.

Ale já se na to lidí neptám, páč mě to nezajímá. Ale nemám problém odpovědět, když se někdo zeptá mě, protože se mysíím nemám za co stydět. Pokud se na něco ptá zaměstnavatel, asi ne jen tak z plezíru, ale k něčemu to potřebuje. To je zajímavé, jak by lidi chtěli v práci super podmínky, super platy, aby si jich zaměstnavatel vážil a bla bla, ale z jejich strany jsou to jen samé obezličky, jak se zaměstnavatelem vy.ebat. Na soc. sítích taky nejsem, nějak si nemyslím, že bych tam byla třeba.

14.9.2021 10:41

Před mnoha lety jsem byla na třídním srazu. Semlelo se ledacos, a mimo jiné také závist ( jo, záviděly si v práci baby i o 100,-- větší odměnu - a jak je to zajímalo ).
No a tak došlo na vyprávění, jak se na podnik dovezl véliký balík peněz - na velký podnik. Ženské zamkly kanceláře, velký balík se rozdělil podle útvarů na menší kupky a z těch se do výplatních sáčků rozdělilo podle výplatnic. A tak všichni věděli kolik bere ředitel, jaké odměny napsal své sekretářce ( a za co ? ).
Pro mladší 30. let asi neskutečná představa :-)) Je tu snad někdo, kdo to pamatuje?
Byla tam spolužačka z Francie, oči vykulené, čelist pokleslá. Co že ? Ve Francii je největší neslušnost zeptat se ( i těch nejbližších ) "kolik bereš" a "komu volíš" (to není překlep, to jenom použila po dlouhých letech v cizině jinou vazbu). Aby jí manžel ukazoval cosi jako výplatní pásku.......
No a v Čechách dál každý kecá do všeho a o všem. Je to normální?

14.9.2021 10:46
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Před mnoha lety jsem byla na třídním srazu. Semlelo se ledacos, a mimo jiné také závist ( jo, záviděly si v práci baby i o 100,-- větší odměnu - a jak je to zajímalo ).
No a tak došlo na vyprávění, jak se na podnik dovezl véliký balík peněz - na velký podnik. Ženské zamkly kanceláře, velký balík se rozdělil podle útvarů na menší kupky a z těch se do výplatních sáčků rozdělilo podle výplatnic. A tak všichni věděli kolik bere ředitel, jaké odměny napsal své sekretářce ( a za co ? ).
Pro mladší 30. let asi neskutečná představa :-)) Je tu snad někdo, kdo to pamatuje?
Byla tam spolužačka z Francie, oči vykulené, čelist pokleslá. Co že ? Ve Francii je největší neslušnost zeptat se ( i těch nejbližších ) "kolik bereš" a "komu volíš" (to není překlep, to jenom použila po dlouhých letech v cizině jinou vazbu). Aby jí manžel ukazoval cosi jako výplatní pásku.......
No a v Čechách dál každý kecá do všeho a o všem. Je to normální?

Teď jste mi nahrála - politika, další TABU Promiňte, ale je mi to směšné. Proč bych se měla stydět za to, koho volím? Napadá mě jediné, abych nedostala od souseda přes držku Když k nám přijede na mítink Babiš a já na náměstí budu mávat mávátkem...nejspíš bude celá vesnice vědět, koho já volím...ale ne, nesmím o tom mluvit, je to přece intimní

14.9.2021 10:50
Varaxi

XXX.XXX.150.244

lesnížínka napsal(a):
Ale já se na to lidí neptám, páč mě to nezajímá. Ale nemám problém odpovědět, když se někdo zeptá mě, protože se mysíím nemám za co stydět. Pokud se na něco ptá zaměstnavatel, asi ne jen tak z plezíru, ale k něčemu to potřebuje. To je zajímavé, jak by lidi chtěli v práci super podmínky, super platy, aby si jich zaměstnavatel vážil a bla bla, ale z jejich strany jsou to jen samé obezličky, jak se zaměstnavatelem vy.ebat. Na soc. sítích taky nejsem, nějak si nemyslím, že bych tam byla třeba.

Tak já se za své životní volby taky nestydím. To vůbec není o studu. Ale to prostě není důvod, abych o nich vykládala na potkání nebo na požádání - pořád to je moje věc a já rozhodnu, komu o ní řeknu a komu ne.
A můj zdravotní stav - to je věc jen moje, mých lékařů a mých nejbližších, kteří budou o mě rozhodovat v případě, že toho nebudu sama schopna. Zaměstnavatel ať se laskavě zajímá jen o to, jsem-li schopna výkonu práce, na nic víc nemá právo. A k čemu by mu to asi tak bylo, vědět, na co jsem očkovaná, kolikrát v životě jsem brala ATB a další věci? Pokud to potřebuje vědět, tak ne pro mé dobro ani pro dobro ostatních. Ta informace je zneužitelná, ne že ne.

14.9.2021 10:55

lesnížínka napsal(a):
Kurňa já fakt nevím, co pořád řešíte. Polovina z vás je i na sociálních sítích a všichni o vás vědí všechno. Že bych měla před zaměstnavatelem tajit, jestli jsem očkovaná či ne? A jako proč? Vůbec nechápu, proč se dělá tak rádo z něčeho tabu. Proč se nesmím ptát lidí na víru, na plat, na...doplňte si, co libo. Co je na tom tak intimního? V něco věřím, ale stydím se to přiznat? Chodím do práce, pobírám zasloužený plat, ale nikomu to raděj nepřiznám A koho to zajímá, že nějaká baba na Moravě nemá dělohu? Ne, hlava mi to nebere..

Každý to máme asi nastaveno jinak. O některých věcech prostě nemluvím a je mně úplně fuk, jestli to někoho zajímá nebo ne. Mně se zaměstnavatel na očkování neptá, už jsem to psala výš.

14.9.2021 11:07
assil

XXX.XXX.225.195

lesnížínka napsal(a):

Každý má tu míru intimity jinde a mělo by se to respektovat, i v práci.
A zaměstnavatel není charita, takže informace tak akorát využije ke svému prospěchu.
A informace o zdravotním stavu jsou ty, co může využít nejlépe v neprospěch zaměstnance.

14.9.2021 11:11
rapotacka11

XXX.XXX.224.71

Je tu snad někdo, kdo to pamatuje?

Jo, je.

14.9.2021 11:12
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Varaxi napsal(a):
Tak já se za své životní volby taky nestydím. To vůbec není o studu. Ale to prostě není důvod, abych o nich vykládala na potkání nebo na požádání - pořád to je moje věc a já rozhodnu, komu o ní řeknu a komu ne.
A můj zdravotní stav - to je věc jen moje, mých lékařů a mých nejbližších, kteří budou o mě rozhodovat v případě, že toho nebudu sama schopna. Zaměstnavatel ať se laskavě zajímá jen o to, jsem-li schopna výkonu práce, na nic víc nemá právo. A k čemu by mu to asi tak bylo, vědět, na co jsem očkovaná, kolikrát v životě jsem brala ATB a další věci? Pokud to potřebuje vědět, tak ne pro mé dobro ani pro dobro ostatních. Ta informace je zneužitelná, ne že ne.

Kometo, kde jste? Mám tam hrubku. :)

14.9.2021 11:42
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

A ještě k tomu platu...nakouslo se to, tak se ptám, protože netuším. Ona účetní v podniku podepisuje nějakou mlčenlivost?

14.9.2021 11:45

Dnes když jdou všechny peníze přs účty, tak s částkami přijde do styku vlastně jen mzdovka. Dřív se na "sáčkování" využívaly všechny ženské z kanceláří.......a ty to nějak zajímalo !

14.9.2021 11:47

Ona účetní v podniku podepisuje nějakou mlčenlivost?

nejen ucetni. velmi casto to ma kazdy ve sve smlouve, ze nesmi sdelovat vysi sveho platu

14.9.2021 12:25
Varaxi

XXX.XXX.150.244

lesnížínka napsal(a):
A ještě k tomu platu...nakouslo se to, tak se ptám, protože netuším. Ona účetní v podniku podepisuje nějakou mlčenlivost?

Nejsem účetní, stejně jsem ji podepisovala. Že se nebudu ptát ostatních, kolik berou, a že nebudu říkat, kolik beru já.

14.9.2021 12:44

Varaxi napsal(a):
Kometo, kde jste? Mám tam hrubku. :)

Byla jsem na obědě O mně rozhodovat, že jo?

14.9.2021 12:45
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

nejen ucetni. velmi casto to ma kazdy ve sve smlouve, ze nesmi sdelovat vysi sveho platu

Přesně tak. V bývalém zaměstnání jsme to taky měli ve smlouvě. A to víte, ze se ženské ptaly ostatních na výplatu, a byli tam i tací, kteří jim ji řekli. Nevím žínko, jestli jste někdy dělala v ženském (a možná nejen v něm) kolektivu? Ono to tam kolikrát byl docela mazec kvůli tomu, že někdo bral o pár stovek víc než jiný. Hrozně to tam hrotily, a věděly to pak fakt vsichni a byl z toho celkem průser, protože tam kvůli tomu vznikaly nějaké osobní spory a naschvály.

Jo a když jsem dělala mzdovku, tak jsem také měla zakázáno mluvit o výši plat zaměstnanců.

14.9.2021 12:57
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Vážně? Můj plat je můj plat, který jsem si odpracovala a jestli o něm budu či nebudu mluvit, mi může někdo zakázat?!?
Jo, v ženském kolektivu jsem pracovala, za krále klacka, měli jsme ho.no všichni, stejné ho.no, nějak nebylo ani co tajit

14.9.2021 13:18
GAELLE

XXX.XXX.66.235

lesnížínka napsal(a):
Vážně? Můj plat je můj plat, který jsem si odpracovala a jestli o něm budu či nebudu mluvit, mi může někdo zakázat?!?
Jo, v ženském kolektivu jsem pracovala, za krále klacka, měli jsme ho.no všichni, stejné ho.no, nějak nebylo ani co tajit

To bude tím že nepracujete.
Mně osobně tedy vadí aby měl někdo info o mém příjmu a zdravotním stavu.
To fakt na sociální sítě nepíšu.
Ani to koho budu volit.
Ale každého věc, každý to máme nastavené jinak.

14.9.2021 13:19

rapotacka11 napsal(a):
Je tu snad někdo, kdo to pamatuje?

Jo, je.

Já taky. Též jsem sáčkovala a předávala proti podpisu...

14.9.2021 13:21

GAELLE napsal(a):
Ani to koho budu volit.

..plně s vámi souhlasím....co komu po mém soukromí, které je dotyčnému k ničemuž nic...

14.9.2021 13:26

GAELLE napsal(a):
Ani to koho budu volit.

Taky by mi vadilo, kdyby měl někdo info o mém příjmu, to si neříkáme ani mezi přáteli. U informací o zdravotním stavu je to složitější, pokud člověk marodí a často chodí k lékaři v pracovní době (kdy taky jinak, když i lékaři fungují hlavně v běžné pracovní době), alespoň nějakému vysvětlení zaměstnavateli se nevyhne. A info o očkování proti covidu ani neberu jako info o zdravotním stavu.

neverend

14.9.2021 14:14
neverend

XXX.XXX.213.247

Hlavně že když se tu já pokouším varovat před digi vládou, tak jsem za blbce.🙂 Lidi Vy jste fak marný občas. 😒 O čem tu celou dobu asi mluvím? Technologie prostě jsou za tímto účelem stvořeny a snad si nikdo nemyslí, že pro Vaše pohodlí? 😄 Všude možně se válí Vaše osobní údaje a dokonce se s nimi kšeftuje ve velkém. Jistě že dřív když člověk dostal výplatu na ruku v podniku bylo vše jednodušší a bezpečnější. Pro obyčejného člověka samozřejmě. Měl přehled o financích a nikdo mu už nic neukusoval z výplaty. Prostě jednodušší život bez komplikací.

14.9.2021 14:29

I když mi jde plat na účet, tak mám přehled o svých financích a nikdo mi z nich neukusuje. Pokud někomu ano, tak ať si najde jinou banku.

14.9.2021 14:43
Terven

XXX.XXX.110.191

lesnížínka napsal(a):

Účetní, která by sdělovala majetkové poměry svých klientů nebo zaměstnanců dalším osobám, by byla asi brzy bez práce
Samozřejmě, že všechny profese, které mají co do činění s osobními a citlivými údaji, něco takového podepisují.
A i kdyby nepodepisovali - soudnému člověku dojde, že jsou věci, které se prostě nešíří.

14.9.2021 15:34
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Ale účetní je taky jen člověk, fakt bych jaksi nedoufala a už vůbec nespoléhala na to, že o platu svého šéfa třeba, neřekne doma, neřekne své kámošce. Ale já být ten dotčený, je mi to prostě jedno, protože je mi to jedno.

14.9.2021 15:46

lesnížínka napsal(a):
Ale účetní je taky jen člověk, fakt bych jaksi nedoufala a už vůbec nespoléhala na to, že o platu svého šéfa třeba, neřekne doma, neřekne své kámošce. Ale já být ten dotčený, je mi to prostě jedno, protože je mi to jedno.

To byste se divila, jak přísné to je v některých firmách. Jak se snaží všemožně zabezpečit, aby si výši mezd neodvodila z bankovního výpisu či ze zaúčtování mezd ani finanční účetní. A za to, kdyby si někdo přece jen pustil hubu na špacír, padají hlavy - tedy výpovědi.

14.9.2021 16:17
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

To byste se divila, jak přísné to je v některých firmách. Jak se snaží všemožně zabezpečit, aby si výši mezd neodvodila z bankovního výpisu či ze zaúčtování mezd ani finanční účetní. A za to, kdyby si někdo přece jen pustil hubu na špacír, padají hlavy - tedy výpovědi.

No divím se, převelice A moje uvažování jde směrem, že tím akorát tu závist podněcujou, protože pak mají lidi teprve o čem dumat, kde vzal soused na nové auto, kolik si tak asi dopr...vydělá, když si ho může koupit?!? Když vím, že pracuje ve firmě, kde dostane 100tisíc měsíčně, nemusím o ničem dumat, snad jen o tom, jak se do takové firmy taky dostat, ne?
A ještě: jak si teda lidi hledají práci, když se nesmí dozvědět, kolik v té a té firmě lidi berou? Moji sousedé. Jeden skončil v práci, teď pracuje tam, co jeho soused, co spolu kamarádí, nějaká kovovýroba. Nejspíš se ho tedy zeptal, jaková je tam práce, kolik za ni dostane...bych předpokládala. I když na tohle se zeptat, je prý smrtelný hřích

14.9.2021 16:23

lesnížínka napsal(a):
No divím se, převelice A moje uvažování jde směrem, že tím akorát tu závist podněcujou, protože pak mají lidi teprve o čem dumat, kde vzal soused na nové auto, kolik si tak asi dopr...vydělá, když si ho může koupit?!? Když vím, že pracuje ve firmě, kde dostane 100tisíc měsíčně, nemusím o ničem dumat, snad jen o tom, jak se do takové firmy taky dostat, ne?
A ještě: jak si teda lidi hledají práci, když se nesmí dozvědět, kolik v té a té firmě lidi berou? Moji sousedé. Jeden skončil v práci, teď pracuje tam, co jeho soused, co spolu kamarádí, nějaká kovovýroba. Nejspíš se ho tedy zeptal, jaková je tam práce, kolik za ni dostane...bych předpokládala. I když na tohle se zeptat, je prý smrtelný hřích

V takových firmách bývají mzdy smluvní, takže i za stejnou práci může být mzda rozdílná. Je to výsledek vyjednávání před podpisem pracovní smlouvy. A v inzerátech bývá uvedeno - když už - tak rozpětí, třeba 30000,- - 50000,-.

14.9.2021 16:38
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

V takových firmách bývají mzdy smluvní, takže i za stejnou práci může být mzda rozdílná. Je to výsledek vyjednávání před podpisem pracovní smlouvy. A v inzerátech bývá uvedeno - když už - tak rozpětí, třeba 30000,- - 50000,-.

Jo tak normálně se uvede nějaký nástupní plat a podle toho, jak se onen osvědčí, jak bude šikovněj, si vyslouží či ne, zvýšení platu odměny atd. Mě to přijde normální a nenormální mi přijde, co by tak na tom mělo být tajné? Jediné, nad čím se pozastavuju je, že lidé mají za stejnou práci rozdílné platy, jestli na gesicht či na co nevím, ale to mi v pořádku nepřijde. Ale zase...nemusím v takové firmě pracovat, že áno

neverend

14.9.2021 17:05
neverend

XXX.XXX.213.247

Někdy není vůbec důležitá výplata, ale funkce.🙂 Třeba má kámoška co správcuje dětský tábor.🙂 Výplata 23800 Kč čistého. Ale drobné výdaje skoro celé putují za ní (asi 13000 ) a drobné podíly firem co se objednávají na práci a chod vybavení je také pár tisíc měsíčně. Služební auto a jídlo se vyšetří pro rodinu. A k tomu půl roku doma za plnou výplatu.🙂 Pracovní nasazení mírné až žádné a vedení je daleko. Já jí vždycky říkám, že tady socialismus ještě neskončil. 😄

14.9.2021 17:13
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

neverend napsal(a):
Někdy není vůbec důležitá výplata, ale funkce.🙂 Třeba má kámoška co správcuje dětský tábor.🙂 Výplata 23800 Kč čistého. Ale drobné výdaje skoro celé putují za ní (asi 13000 ) a drobné podíly firem co se objednávají na práci a chod vybavení je také pár tisíc měsíčně. Služební auto a jídlo se vyšetří pro rodinu. A k tomu půl roku doma za plnou výplatu.🙂 Pracovní nasazení mírné až žádné a vedení je daleko. Já jí vždycky říkám, že tady socialismus ještě neskončil. 😄

A jak tohle můžete vědět, když se o tom nesmí mluvit, ha?!? A nepuknete závistí?

neverend

14.9.2021 17:32
neverend

XXX.XXX.213.247

lesnížínka napsal(a):
A jak tohle můžete vědět, když se o tom nesmí mluvit, ha?!? A nepuknete závistí?

Vždycky je cesta..🙂 Třeba oprava místní stanice.😄 Teď už nemám moc času, ale dělal jsem i obce v okolí. Věděl jsem i kdo nemá zaplacený hřbitov.😄 Taková je holt realita a značně se liší od teorie na netu.🙂

14.9.2021 18:29

neverend napsal(a):
Vždycky je cesta..🙂 Třeba oprava místní stanice.😄 Teď už nemám moc času, ale dělal jsem i obce v okolí. Věděl jsem i kdo nemá zaplacený hřbitov.😄 Taková je holt realita a značně se liší od teorie na netu.🙂

Kde není žalobce, není soudce. A když svoje příjmy někdo vyžvaní... Stejně tak není v pořádku, když úřednice vytrubuje cizím lidem obsah svých agend.
Ta vedoucí tábora by asi nebyla ráda, že jste zde práskl jak se o sebe umí postarat.

14.9.2021 18:45
rapotacka11

XXX.XXX.224.71

neverend napsal(a):

Hřbitov.
Dnes jsem zjistila, že u nás není jediné volné
místečko.
Tak už zbývá jen rozptyl.
Kousky trávníčků i vitrínky na urny.
Vše je prodané.

14.9.2021 18:55

rapotacka11 napsal(a):
Hřbitov.
Dnes jsem zjistila, že u nás není jediné volné
místečko.
Tak už zbývá jen rozptyl.
Kousky trávníčků i vitrínky na urny.
Vše je prodané.

No o bydlení je dneska nouze a jak je vidět, tak i po smrti.

Ještěže my máme na hřbitově nemovitosti, takže pokud nebude chtít někdo z rodiny rozptýlit, tak si může přistavět vitrínku na urnu a je to.

14.9.2021 19:04
rapotacka11

XXX.XXX.224.71

My tam máme hrob s místem, ale potkala jsem
známou, zemřel jí manžel a ..... urnu má doma.

neverend

14.9.2021 19:11
neverend

XXX.XXX.213.247

Kde není žalobce, není soudce. A když svoje příjmy někdo vyžvaní... Stejně tak není v pořádku, když úřednice vytrubuje cizím lidem obsah svých agend.
Ta vedoucí tábora by asi nebyla ráda, že jste zde práskl jak se o sebe umí postarat.

Proto nikdy nejmenuji a neuvádím zdroje.🙂

14.9.2021 19:18

rapotacka11 napsal(a):
My tam máme hrob s místem, ale potkala jsem
známou, zemřel jí manžel a ..... urnu má doma.

A není to lokální záležitost.........prostě, že momentálně má ten konkrétní hřbitov plný.

Obecně má určo každej hřbitov omezenou kapacitu a pokud nemá prostory, kde zřídí nová místa, tak pak se jedině může tak max uvolnit místo, kde již pozůstalí neplatí "nájem"...nebo, jak to mám říct.
I když to si neumím představit v praxi....to jako až nebude nikdo, kdo by platil za naše hroby, tak mi vyhrábnou půlku rodiny a vystěhují je........

Jestli pak není lepší se nechat vysypat na nějakém místě, kde se člověku líbilo a třeba tam zasadit stromek, pokud to jde.

14.9.2021 19:51

to jako až nebude nikdo, kdo by platil za naše hroby, tak mi vyhrábnou půlku rodiny a vystěhují je........

To určitě ne, jenom místo nad vašimi předky pronajmou někomu jinému a ten si tam udělá schránku na 1,2,3.....urny. Myslím, že na emnha hřbitovech se ještě pohřbívá do země.
Na venkovských asi ano, ale stejně se spíš ukládají urny. Kdo by se chtěl nechat okusovat žížalama.

14.9.2021 19:53

Jestli pak není lepší se nechat vysypat na nějakém místě, kde se člověku líbilo a třeba tam zasadit stromek, pokud to jde.

Určitě je. ( Viz Teorie tygra ). Nejlépe v Hypernově - dosaď Lidlu, Albertu, Bille....- tak máte jistotu, že vás potomci aspoň jednou za týden ( měsíc ) navštíví.

14.9.2021 21:26
assil

XXX.XXX.121.3

to jako až nebude nikdo, kdo by platil za naše hroby, tak mi vyhrábnou půlku rodiny a vystěhují je........

To určitě ne, jenom místo nad vašimi předky pronajmou někomu jinému a ten si tam udělá schránku na 1,2,3.....urny. Myslím, že na emnha hřbitovech se ještě pohřbívá do země.
Na venkovských asi ano, ale stejně se spíš ukládají urny. Kdo by se chtěl nechat okusovat žížalama.

Ale ne, předci se vyndaj a dají do společného hrobu.

14.9.2021 22:13

assil napsal(a):

No já mám podobnou představu,

14.9.2021 22:55
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

No já mám podobnou představu,

Není to představa, je to realita, u nás na hřbitově to vidím každou chvíli, když se prodávají staré hroby. Assil má pravdu. Ale vždyť je to jedno, kde nakonec jsou a příbuzné, kteří by na to mohli být hákliví, už nemají. Mě by se líbilo, kdyby muž šel, prošel se po okolí, kudy chodívám já, chodívala jsem s pejsama a popel cestou sypnul tam a táhle...abych byla všudezdejší...jak bylo v nějaké pohádce

neverend

15.9.2021 01:31
neverend

XXX.XXX.213.247

Já chci být pohřben do moře..🙂 No, tady bohužel moře nemáme, tak až bude na čase, nasypou mě do kanálu a holt ten zbytek doplavu.😄😄

15.9.2021 08:00
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

neverend napsal(a):
Já chci být pohřben do moře..🙂 No, tady bohužel moře nemáme, tak až bude na čase, nasypou mě do kanálu a holt ten zbytek doplavu.😄😄

Jestli stačí moře v dojezdu autem a když budete hodný tak vas třeba propašujou až do moře 😁

15.9.2021 08:03
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Jestli stačí moře v dojezdu autem a když budete hodný tak vas třeba propašujou až do moře 😁

Mám známého hrobníka takže mi část popela matky opravdu odsypal do krabičky a popel jsem vysypala do Jadranu.
Pokud někdo nemá příbuzné urny se pohřbívají do společného hrobu.
Stejně tak urny z hrobů o které se nikdo nestará a kterým skončil nájem hrobového místa. Některé možná skončí i na rozptylové loučce, přesně už to nevím.

15.9.2021 08:57
Varaxi

XXX.XXX.150.244

assil napsal(a):

Vyndají? Já žila v domnění, že po pár letech už nebude co vyndávat. Možná tak vlasy a pár rozpadajících se kostí...

15.9.2021 09:25

assil napsal(a):

Nevěřím tomu, že tam kde se nepohřbívá do země, bude někdo kopat do 3, 4 metrů, aby vykopal ostatky staré 50 let, aby někdo měl hrob na urničku v hloubce cca 1 m jen pro sebe.

15.9.2021 09:46

Nevěřím tomu, že tam kde se nepohřbívá do země, bude někdo kopat do 3, 4 metrů, aby vykopal ostatky staré 50 let, aby někdo měl hrob na urničku v hloubce cca 1 m jen pro sebe.

Jsou hroby pro pohřby do země a hroby urnové. A z těch hrobů, kde je někdo pohřben do země, se ostatky exhumují, protože se předpokládá opět pohřeb do země.

15.9.2021 10:20
assil

XXX.XXX.225.195

Urny se nezakopávají tak hluboko, ale dávají ve schránce pod desku nebo pod povrch, takže v jednom hrobě můžete pohřbívat do země i mít urny. Takže nikdy nemůžete vědět, jeslti někdo v takovém hrobě nebude chtít být pohřbený do země, takže musí být prázdný.

15.9.2021 10:42
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Do 4 metrů se rozhodně nepohřbívá, ba ani do tří. Myslím, že rakev bývá tak v hloubce maximálně 2m, víc určitě ne. Pokud chce někdo pohřbít do hrobu, je tam daná doba, kdy se může, tedy kdy můžou vybrat kosti po nějaké pra, pra a zpátky je pohřbít s novým nebožtíkem.

15.9.2021 11:02

neverend napsal(a):

....já chci taky do moře, tak jsem říkala dětem "hele vysypte mě u nás do potoka, já už to nějak doplavu"

15.9.2021 13:45

Jsou hroby pro pohřby do země a hroby urnové. A z těch hrobů, kde je někdo pohřben do země, se ostatky exhumují, protože se předpokládá opět pohřeb do země.

Nemáte pravdu, je mnoho hřbitovů, které s postupnou zástavbou octly ve městě ( i když původně byly na okraji) a tam už se dávno do země nepohřbívá a nad hroby, původně s pohřby do země, se budují urnové hrobečky. A rozhodně se tam pohřeb do země nepředpokládá, to už se spíš předpokládá zrušení hřbitova.

15.9.2021 13:50

assil napsal(a):
Urny se nezakopávají tak hluboko, ale dávají ve schránce pod desku nebo pod povrch, takže v jednom hrobě můžete pohřbívat do země i mít urny. Takže nikdy nemůžete vědět, jeslti někdo v takovém hrobě nebude chtít být pohřbený do země, takže musí být prázdný.

Jak se ukládají urny vím, pomáhala jsem kolegyni "plácat" betonové "garsonky" i "čtyřpokojáky" určené do země.

15.9.2021 13:55
assil

XXX.XXX.225.195

Jak se ukládají urny vím, pomáhala jsem kolegyni "plácat" betonové "garsonky" i "čtyřpokojáky" určené do země.

My jsme si to nechávali dělat z plastu

15.9.2021 14:01

assil napsal(a):

Jenže to musí být na hřbitově, kde se ještě do země pohřbívá. Jsou hřbitovy, kde vás nezakopou, i kdybyste tam měla dva hroby s rakvemi předků.

15.9.2021 14:32

Nemáte pravdu, je mnoho hřbitovů, které s postupnou zástavbou octly ve městě ( i když původně byly na okraji) a tam už se dávno do země nepohřbívá a nad hroby, původně s pohřby do země, se budují urnové hrobečky. A rozhodně se tam pohřeb do země nepředpokládá, to už se spíš předpokládá zrušení hřbitova.

Možná nemám pravdu, neznám praxi na všech hřbitovech v republice. Vycházím z toho, co vím o brněnských hřbitovech. Nepracuji v pohřebnictví.

neverend

15.9.2021 15:13

15.9.2021 16:39

Orionka má pravdu, jsou hřbitovy, které jsou nucené vydat zákaz pohřbívání. Většinou v souvislosti s kapacitou a ohrožením spodních vod. Tam už do země nebožtíka opravdu nedáte, byť by tam leželo celé předchozí pokolení.

15.9.2021 17:08
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Orionka má pravdu, jsou hřbitovy, které jsou nucené vydat zákaz pohřbívání. Většinou v souvislosti s kapacitou a ohrožením spodních vod. Tam už do země nebožtíka opravdu nedáte, byť by tam leželo celé předchozí pokolení.

Na tom ale není nic divného, pokud je naplněná kapacita, není jiná možnost. U nás se také v 80.letech přistavoval nový hřbitov.

16.9.2021 09:19

....já chci taky do moře, tak jsem říkala dětem "hele vysypte mě u nás do potoka, já už to nějak doplavu"

My to teď aktuálně s dětma řešíme. Manžel chtěl rozptýlit na Pálavě. Jenže dcera mi tvrdí, že rodina její kamarádky to s dědou udělala taky tak a teď, když si chtějí s dědou "popovídat", prostě navštívit ho, tak nemají kam chodit. Uvědomila jsem si, že my lidi asi fakt máme potřebu s tím, kdo odešel, mluvit i po smrti. To jsou třeba ty babičky a dědečkové ve filmech, kteří chodí na hřbitov a vypadají tam, že trpí samomluvou. Takže uvažujeme, že ještě zakoupíme místo v kolumbáriu s výhledem na Jeseníky, které měl manžel taky moc rád.

A ještě bych chtěla dodat...sice půjdu s kůží na trh a přečte si to tady asi půlka republiky, ale s tím jsem smířená. V úterý jsem byla na patologii pro pitevní zprávu. Přestože se manžel léčil na plicním, s podezřením na infarkt byl už tady v Bruntálu v nemocnici, tak to nikdo vůbec neřešil. Infarkt tehdy nepoznali, už jsem tady psala, že ošetřující lékařka mu řekla, že se přejedl a pálí ho žáha, na EKG taky nic nepoznali, doporučili mu jen brát hořčík a tvrdili, že ty bolesti jsou od páteře. Lékařka na plicním vůbec nepoznala, že jsou dušností a kašlem plíce 3x zvětšené a léčila ho jen Omeprazolem na reflux. Dle patoložky to musela být dlouhodobá záležitost, měl silnou arterosklerózu, přitom cholesterol se u obvodní vůbec nikdy nezjišťoval. Došla jsem k názoru, že tady k doktorům už chodit nebudu, budu jezdit jinam. Podle mého názoru tam bude i rodové zatížení, otec zemřel v 55 a brácha v 52 na totéž.
A teď bych se chtěla vás tady zeptat....řekli byste aspoň těm doktorům, adresně obvoďačce a plicní lékařce, že léčily špatně?

16.9.2021 09:27

Sarah, tohle je ale hodně nepříjemné.
Vím, že bych měla silné nutkání tam jít. Jenže čeho bych tím dosáhla? Ničeho, jen konfrontace, protože ta lékařka chybu nepřizná, nesklopí hlavu a neomluví se. A i kdyby to udělala, k čemu by mi to bylo? Manžela by mi to nevrátilo a doufat, že se doktorka chytí za nos a bude svoji práci dělat do budoucna zodpovědněji a lépe? Nejsem naivní.

Myslím, že vaše bolest ze ztráty se nezmenší, konflikt je prakticky jistý a je to to, co potřebujete?

Pokud je ale pro vás důležité, aby se s tím něco stalo, alespoň takový vztyčený prst, pak bych za doktorkou šla, v klidu jí oznámila zjištění vzešlá z pitvy a pak se obrátila na lékařskou komoru.

16.9.2021 09:45

Přesně, jak píše espiro:

"Pokud je ale pro vás důležité, aby se s tím něco stalo, alespoň takový vztyčený prst, pak bych za doktorkou šla, v klidu jí oznámila zjištění vzešlá z pitvy a pak se obrátila na lékařskou komoru."

Já bych jim to řekla a zprávu bych jim, pokud možno v klidu, ukázala...
Mrazí mne Sarah z Vašeho příspěvku, je to strašné!

16.9.2021 09:45

Sarah, tohle je ale hodně nepříjemné.
Vím, že bych měla silné nutkání tam jít. Jenže čeho bych tím dosáhla? Ničeho, jen konfrontace, protože ta lékařka chybu nepřizná, nesklopí hlavu a neomluví se. A i kdyby to udělala, k čemu by mi to bylo? Manžela by mi to nevrátilo a doufat, že se doktorka chytí za nos a bude svoji práci dělat do budoucna zodpovědněji a lépe? Nejsem naivní.

Myslím, že vaše bolest ze ztráty se nezmenší, konflikt je prakticky jistý a je to to, co potřebujete?

Pokud je ale pro vás důležité, aby se s tím něco stalo, alespoň takový vztyčený prst, pak bych za doktorkou šla, v klidu jí oznámila zjištění vzešlá z pitvy a pak se obrátila na lékařskou komoru.

Já nemám v úmyslu vůbec někomu nadávat, to právě ne, ani o omluvu mi nejde. Vím, že doktor není bůh a že je to vždycky na pacientovi, aby se dožadoval a nemávnul nad tím rukou. Což samozřejmě každý neumí. Spíš jsem měla na mysli tu Vaši poslední větu, víceméně oznámit zjištění vzešlá z pitvy a donutit lékařku, aby aspoň nám ta vyšetření na cholesterol udělala. Vždyť to je hrazeno z veřejného zdr. pojištění, ne?

16.9.2021 09:50
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

S taťkou to bylo Sarah prakticky navlas stejné. V sobotu večer mu začalo být zle, ale měli jsme táborák, špekáčky, tak si myslel, že žlučník, nebylo by to poprvé. Celou neděli pochodoval, polehával, chvílema krkal a bylo mu na zvracení, bral si léky na žlučník i na močové kameny, na které taky trpěl. V pondělí v práci už vypadal špatně, tak ho kolegyně hnala k firemnímu doktorovi. Ten mu dal injekci na ten žlučník, nevíme, jestli mu vůbec změřil tlak asi ne. Za dvě hodiny tam musel znovu, už se mu i špatně dýchalo. Obvoďák mu prý změřil tlak a poslal ho sanitkou pro jistotu do nemocnice, když se to pořád nelepší. Obyč sanitkou, která se kodrcá po okolních vesnicích a sváží pacienty, trvalo to něcvo přes hodinu. Doktorka v nemocnici řekla, že ze sanitky už nedokázal vyjít a už věděla, že je zle. Když jsem se jí zeptala na prognozu, nehezky se na mě obořila, že co si jako myslím, že tam přijel skoro mrtvý a pracuje mu 30% srdce. Umřel za 13 dní tamtéž, když už tvrdili, že je to lepší a bude rehabilitovat. Vztek...strašný, na všechny: na obvoďáka, na nemocnici, protože tvrdili, že to zvládnout a nemusíme ho nechat nikam převážet(malá na ho.no nemocnice) na taťku, proč neřekl, že má infarkt, že to je něco jiného...Obvoďák si myslím, že by se mamce ani nedokázal podívat do očí a ona by tam jít nedokázala, vlastně nikdo z nás, byl to pro nás obrovský šok(taťka měl 51) Po pár letech, kdy už tam prostě kvůli něčemu musela, tak to prostě pojal tak, že: to je nám paní líto, jak to s manželem dopadlo...ale ani slůvko o tom, že by oni něco zanedbali.

16.9.2021 10:10

"se obrátila na lékařskou komoru."
ano
minimálně....jestli tohle není až na žalobu

a není to jen kvůli sobě, ale kvůli těm ostatním, aby doktoři zjistili, že mají zodpovědnost, že mají i diagnostikovat.......

můj táta roky "léčen" s meteorismem, realita= rakovina
když šel pod kudlu, tak nám pak doktor řekl, na dotaz, jak to vypadá něco jako "co myslíte, metastázy všude, jen jsme ho otevřeli a zase zavřeli......"
po smrti táty jsme jely s mámou do nemocnice vrátit léky, maminka mi fyzicky zabránila jít se vyřvat (ne vybrečet) na ono oddělení....a jo, pomohlo by mi to, možná by to nakoplo tu ....., a možná by to zachránilo dalšího pacienta, který by od ní utekl

a je mi líto, že jsme tenkrát nic nepodnikly......

16.9.2021 10:20
GAELLE

XXX.XXX.66.235

My to teď aktuálně s dětma řešíme. Manžel chtěl rozptýlit na Pálavě. Jenže dcera mi tvrdí, že rodina její kamarádky to s dědou udělala taky tak a teď, když si chtějí s dědou "popovídat", prostě navštívit ho, tak nemají kam chodit. Uvědomila jsem si, že my lidi asi fakt máme potřebu s tím, kdo odešel, mluvit i po smrti. To jsou třeba ty babičky a dědečkové ve filmech, kteří chodí na hřbitov a vypadají tam, že trpí samomluvou. Takže uvažujeme, že ještě zakoupíme místo v kolumbáriu s výhledem na Jeseníky, které měl manžel taky moc rád.

A ještě bych chtěla dodat...sice půjdu s kůží na trh a přečte si to tady asi půlka republiky, ale s tím jsem smířená. V úterý jsem byla na patologii pro pitevní zprávu. Přestože se manžel léčil na plicním, s podezřením na infarkt byl už tady v Bruntálu v nemocnici, tak to nikdo vůbec neřešil. Infarkt tehdy nepoznali, už jsem tady psala, že ošetřující lékařka mu řekla, že se přejedl a pálí ho žáha, na EKG taky nic nepoznali, doporučili mu jen brát hořčík a tvrdili, že ty bolesti jsou od páteře. Lékařka na plicním vůbec nepoznala, že jsou dušností a kašlem plíce 3x zvětšené a léčila ho jen Omeprazolem na reflux. Dle patoložky to musela být dlouhodobá záležitost, měl silnou arterosklerózu, přitom cholesterol se u obvodní vůbec nikdy nezjišťoval. Došla jsem k názoru, že tady k doktorům už chodit nebudu, budu jezdit jinam. Podle mého názoru tam bude i rodové zatížení, otec zemřel v 55 a brácha v 52 na totéž.
A teď bych se chtěla vás tady zeptat....řekli byste aspoň těm doktorům, adresně obvoďačce a plicní lékařce, že léčily špatně?

Sarah je mi to moc líto. Zažila jsem něco podobného, matce naměřila obvoďačka tlak 250/160 přestože brala spoustu léků a poslala ji domů. Za dva dny jsem ji našla ležet na chodbě po mrtvici z které už se nedostala a za čtvrt roku v LDN zemřela. Známý doktor mi pak řekl že lékařka měla hned zavolat do ordinace sanitku a převoz do nemocnice. Ano šla jsem za ní a vše jsem jí řekla. Nepomohla jsem si ale nesmírně se mi ulevilo.
Táta dostal infarkt na ulici na vesnici když našlapoval Babetu, oživoval ho místní lékař, ještě ho naložili do sanity cestou do nemocnice zemřel.
Vyhledala jsem pak také lékařku z RZ abych se zeptala jak to probíhalo a zda se dalo vůbec něco dělat. V pitevní zprávě pak bylo že těch infarktů slabých měl už předtím několik.
Asi bych váš případ napsala na lékařskou komoru, je to trestuhodná nedbalost.
Rozhodně bych k takovým lékařům já nešla.
Nakonec stalo se mi teď něco podobného na gynekologii - loni jsem vynechala kvůli covidu prevenci. V mládí jsem měla prekancerozní nález na čípku, ve Vinohradské mi dělali zmražení, kontroly pečlivě dodržuji. Ona mi pak volala že výsledek cytologie nemohli vyhodnotit že mám nějaký zánět. A ať přijdu za půl roku !!! Když jsem řekla že přece nebudu chodit půl roku s neléčeným zánětem tak mi sestra řekla že ona na to žádné léky nedává. Takže jsem napsala stížnost na vedení polikliniky a přehlásila se k jinému lékaři.
Držte se a splňte manželovo přání. Mluvit s ním můžete i když nebudete koukat na jeho urnu či hrob. Taky s tátou mluvím na jeho oblíbeném místě a ne na hřbitově. A s Argem každý den............

16.9.2021 10:23

Já nemám v úmyslu vůbec někomu nadávat, to právě ne, ani o omluvu mi nejde. Vím, že doktor není bůh a že je to vždycky na pacientovi, aby se dožadoval a nemávnul nad tím rukou. Což samozřejmě každý neumí. Spíš jsem měla na mysli tu Vaši poslední větu, víceméně oznámit zjištění vzešlá z pitvy a donutit lékařku, aby aspoň nám ta vyšetření na cholesterol udělala. Vždyť to je hrazeno z veřejného zdr. pojištění, ne?

Je mi jasné, že nemáte v úmyslu doktorce vynadat, ale reálně, jak čekáte, že zareaguje? Bude se bránit, okamžitě přejde do ofenzivy a věřím, že to nebude příjemné.

16.9.2021 10:29
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

A ještě s tím uložením: Gaele má pravdu. Taťka sice leží na hřbitově, ale stejně má mamka doma fotku, takový oltáříček(není nijak zvlášť věřící, ale fotku a svíčku, vázičku s kytičkou) a mluvili jsme vždycky s taťkou spíš tam, protože jsem vždycky říkala: co by taťka dělal na blbém hřbitově, tam v zemi hnije jen to tělo, taťka je určitě tady doma, s náma.

16.9.2021 10:32

Jsem v šoku, kolik z vás má podobnou zkušenost.

Musím teda ještě říct, že přístup ve Fakultní nemocnici v Ostravě byl pro mě osobně teda nad očekávání. Asi proto, že na to člověk není zvyklý. A věřím tomu, že udělali maximum pro to, aby manžela zachránili. Sama patoložka ale řekla, že tyhlety těžké infarkty přežije bohužel jen asi 30% pacientů. Pro to srdce je vyčištění hlavní tepny už šokem a nezvládne to.

16.9.2021 10:33

Je mi jasné, že nemáte v úmyslu doktorce vynadat, ale reálně, jak čekáte, že zareaguje? Bude se bránit, okamžitě přejde do ofenzivy a věřím, že to nebude příjemné.

Vůbec nevím. Proto jsem se ptala. Jo, asi to není dobrý nápad.

16.9.2021 10:38
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Vůbec nevím. Proto jsem se ptala. Jo, asi to není dobrý nápad.

Ještě to zvažte. A pokud máte dokumentaci je to možná i na trestní oznámení zanedbání péče. Určitě na stížnost na lékařskou komoru.
A mně se naopak ulevilo když jsem to lékařce řekla.

16.9.2021 10:42

Na druhou stranu, mávnout rukou nad takovou nedbalostí asi není správné. To prověření lékařskou komorou zvažte.
Jak jsem říkala, nešla bych za ní čistě jen proto, že o otevřený konflikt bych po smrti blízkého člověka nejspíš nestála. A myslím, že ten by určitě nastal.
Nebo se mýlím a naopak bych zuřila a metala blesky, nakráčela tam a byla nepříjemná a v konfliktu upustila páru, opravdu nevím, jak bych se zachovala.

16.9.2021 10:42

GAELLE napsal(a):
Ještě to zvažte. A pokud máte dokumentaci je to možná i na trestní oznámení zanedbání péče. Určitě na stížnost na lékařskou komoru.
A mně se naopak ulevilo když jsem to lékařce řekla.

Mně hlavně s odpuštěním se.e ta plicní. Chodil tam pravidelně s dýchavičností a ona mu ani neudělala rtg plic. Jako chápu, že základem bylo asi sledování cholesterolu, když tam byla rodinná zátěž. Ale plicní specialista by měl přece ty plíce sledovat.

16.9.2021 11:04

právě
tátovi neudělali žádné relevantní vyšetření!
oni prostě nediagnostikují (diagnostika je náklad) ale pacienty odpálkují!

(jéžiš, zase ve mně roste ta zloba..... )

16.9.2021 11:24
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

právě
tátovi neudělali žádné relevantní vyšetření!
oni prostě nediagnostikují (diagnostika je náklad) ale pacienty odpálkují!

(jéžiš, zase ve mně roste ta zloba..... )

Proto, když se kecá o preventivkách, jak je důležité tam choditt, i tady si to občas vyslechnu, tak nevím, jestli se mám smát, nebo brečet. Nic takového takřka neexistuje a když už jdete s relevantním problémem, buďto vás léčí naprosto diletantsky, nebo se ani neobtěžují. Můj strýc podobně jako váš táta s tím, že ještě nebylo snad až tak pozdě, protože se naštěstí dostal do jiné nemocnice k mé švagrové, která měla od nás info s tím, že něco je moc špatně. Už byl na operaci, dostal chemo, teď dostává bio léčbu.

16.9.2021 11:37

Sarah01@

Upřímně, pokud máte sílu a potřebu to nějak řešit, třeba nahlásit na lékařskou komoru popř. nějakou žalobu, tak řešte.

Pokud se vám uleví, když půjdete dotyčným doktorům říct něco pěkně od plic, tak jděte a vynadejte jim klidně do bezvědomí, i když opravdu myslím, že by to byla spíš nějaká úleva pro vás, že pro ně budete spíš otravná baba, která jim znepříjemní den. Pochybuju, že se dočkáte nějaké omluvy nebo, že někdo řekne "udělali jsme chybu"

Pokud by to pro vás byl další stres a bolest, pokud byste tím jen zvětšila vztek, bolest, bezmoc nad tím, co se stalo a nejde se odestát. Pokud tím budete jen prodlužovat období, kdy je to po úmrtí někoho blízkého nejhorší. Kdyby to mělo oddalovat ten den, kdy se vzbudíte a zjistíte, že už se z toho tak nějak vzpamatováváte, tak to prostě nechte plavat.

Asi nám tak nějak naše svědomí velí "něco s tím udělat", ale umíme si všichni představit, když umře partner, tak kolik toho je na vyřizování, že to není lehké, už jen těch praktických věcí......a přiznám se, že nevím, jestli bych osobně do toho šla.
Jestli bych měla potenciál na takovou věc.
Ale já jsem člověk, co by nejraději zalezl třeba do ložnice, prostě se zavřel před světem a nevylézal, takže bych všechno, co NEMUSÍM řešit, neřešila.

16.9.2021 11:44
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.46.53

Sarah
Bohuzel jsem řešila podobné.
A je opravdu pravda, že člověk zajde na ten hřbitov "rád" pro určité uklidnění, utišení, smiřující pocit,. Povídám si s nima taky - s mamkou, babičkou i prababičkou a říkám jim "holky"... Je tam i děda teda...
To jen můj postřeh...

Vy máte dilema, zda splnit co si přál zesnulý..... Ale asi bych to udělala, můžete si udělat pietní místo někde jinde, doma nebo na místo rozptýlení....

Ohledně lékařky. Já osobně bych to nešla říct, doktorku bych změnima pokud vám nevyhovuje a nepitvala bych se v tom. Cholesterol se měří v rámci preventivní prohlidky co dva roky. Lze jej za 50,- Kč změřit i sám. Myslím, že si jen budete jitrit rány...
Pokud je to pro vás důležité ji to říct, počkala bych s odstupem pár týdnů/měsíců, zda i pak to pro vás bude důležité.
Hodně jsem načetla o vyrovnání se s úmrtím blízké osoby, v různých fázích a jedna z nich je "fáze viny" ,kdy pozůstalý hledá viníka - sebe, okolí, lékaře, prostě kohokoliv. Měla jsem se to taky a jakmile jsem tuto fázi odžila, prožila... Nutkavá potřeba přešla .
Zkusila bych vyčkat

Když budete chtít napište SZ. Pomohlo mi moc i tom všem povídat dokolečka,dokola.... Bude lépe ❤️

16.9.2021 14:55

Já osobně bych to bez odezvy nenechala. O konfrontaci bych nestála, ale nemohla bych žít s vědomím, že jsem možná promarnila šanci na záchranu někoho dalšího, kdo by se potenciálně mohl dostat do analogické situace. Zřejmě bych dotyčné nebo jejím nadřízeným poslala kopii pitevní zprávy s průvodním dopisem, kde bych vyjádřila svou nechuť být z její strany kontaktována a konfrontována. Ale nejdříve bych se poradila s advokátem (při obcích bývá možnost i bezplatné právní konzultace), jak postupovat ve vztahu ke komoře, a zda nezvážit žalobu.

Sarah, mrzí mě, jakými těžkostmi procházíte. Kdyby na světě existovalo něco, co by Vám ulehčilo, řekněte.

16.9.2021 16:40
boikana

XXX.XXX.64.140

Nevim jestli je to fama, ale nekde jsem cetla tvrzeni, ze v podobnych pripadech ma pri konfrontaci zdravotnicky personal defacto "zakazano" projevit litost (i kdyz ji treba citi), protoze by v pripadnem soudnim sporu to projeveni litosti mohlo byt brano jako priznani se k zanedbani pece.

Vazne nevim co je na tom pravdy, ale pokud aspon neco ano, tak se Sarah nejspis stejne omluvy nedockate. Takze souhlasim s nazory ostatnich - pokud se Vam konfrontaci dotycnych ulevi, tak to klidne udelejte, ale pokud by Vas jen nastvalo ci mrzelo, ze nemaji ani slusnost se omluvit, tak bych osobni konfrontaci uplne vynechala a jen se obratila na lekarskou komoru.

A dotycnym osetrujicim lekarum, u kterych mate pocit ze neco zanedbali (zejmena ta obvodacka) muzete napsat recenzi na https://www.znamylekar.cz/ . Pripadne tu stranku vyuzit pri hledani noveho praktika...

16.9.2021 17:01

boikana napsal(a):
Nevim jestli je to fama, ale nekde jsem cetla tvrzeni, ze v podobnych pripadech ma pri konfrontaci zdravotnicky personal defacto "zakazano" projevit litost (i kdyz ji treba citi), protoze by v pripadnem soudnim sporu to projeveni litosti mohlo byt brano jako priznani se k zanedbani pece.

Vazne nevim co je na tom pravdy, ale pokud aspon neco ano, tak se Sarah nejspis stejne omluvy nedockate. Takze souhlasim s nazory ostatnich - pokud se Vam konfrontaci dotycnych ulevi, tak to klidne udelejte, ale pokud by Vas jen nastvalo ci mrzelo, ze nemaji ani slusnost se omluvit, tak bych osobni konfrontaci uplne vynechala a jen se obratila na lekarskou komoru.

A dotycnym osetrujicim lekarum, u kterych mate pocit ze neco zanedbali (zejmena ta obvodacka) muzete napsat recenzi na https://www.znamylekar.cz/ . Pripadne tu stranku vyuzit pri hledani noveho praktika...

Nového praktika jsem si dnes už našla a recenzi samozřejmě napíšu, kam se dá. Už jsem psala výš, že o osobní konfrontaci ani o omluvu mi nejde, to už stejně nic nespraví. Ale o stížnosti na tu lékařskou komoru vážně uvažuju.

neverend

16.9.2021 17:42
neverend

XXX.XXX.213.247

K doktorovi už jedině s bouchačkou a snažte se pane doktore, oběma nám jde teď o život.🙂

16.9.2021 20:20
Zrzavci

XXX.XXX.112.189

Nového praktika jsem si dnes už našla a recenzi samozřejmě napíšu, kam se dá. Už jsem psala výš, že o osobní konfrontaci ani o omluvu mi nejde, to už stejně nic nespraví. Ale o stížnosti na tu lékařskou komoru vážně uvažuju.

Sarah, když došlo k velkýmu přešlapu s mojí mamkou, vlítla jsem nejdřív za tím šmejdem a bylo zle, končili jsme tím, že na jeho dotaz co tedy od něj chci, jsem mu odpověděla, že od něj už nic, ale on ať počítá s tím, že teď se nebude stačit divit. A šla jsem za primářem. Nebyla jsem první kamínek v lavině, ale ten poslední, který to strhnul a toho sajrajta vyhodili. Pokud na to máte sílu, protože to nějaké úsilí bude vyžadovat, jděte do toho, pro svůj vlastní klid, že jste to tak nenechala být. Ale musíte tu sílu mít, abyste těm sajrajtům stála pevně vstříc. Věřím, že v tuhle chvíli sil asi nazbyt nemáte, tak pokud to neuděláte, nic si nevyčítejte, ale jestli na to ty síly máte, dejte jim co proto.

16.9.2021 21:46

Já osobně bych to bez odezvy nenechala. O konfrontaci bych nestála, ale nemohla bych žít s vědomím, že jsem možná promarnila šanci na záchranu někoho dalšího, kdo by se potenciálně mohl dostat do analogické situace. Zřejmě bych dotyčné nebo jejím nadřízeným poslala kopii pitevní zprávy s průvodním dopisem, kde bych vyjádřila svou nechuť být z její strany kontaktována a konfrontována. Ale nejdříve bych se poradila s advokátem (při obcích bývá možnost i bezplatné právní konzultace), jak postupovat ve vztahu ke komoře, a zda nezvážit žalobu.

Sarah, mrzí mě, jakými těžkostmi procházíte. Kdyby na světě existovalo něco, co by Vám ulehčilo, řekněte.

Kdyby to Odetta nenapsala dokonale, zkoušela bych to napsat podobně. Protože jsem nervák a nevím, jak by osobní konfrontace dopadla, řešila bych to písemně, jak Odetta píše.

16.9.2021 22:55

" Podobná situace je i u vážnějších případů na jednotkách intenzivní péče, kde ve čtvrtek ráno leželo 36 pozitivních, z toho rovná třetina je více než dva týdny po druhé dávce vakcíny.

Třetina ze 36 je cca 10. V republice, která má 10 milionů lidí, leží na JIP 10, u kterých se po očkování nevytvořila dostatečná imunita a budou se očkovat třetí dávkou plošně všichni?
Je to normální?
Ale třeba jsem ten článek špatně pochopila.
https://zpravy.aktualne.cz/domaci/kazdy-treti-na-jip-s-covidem-je-plne-ockovany/r~5e2866b816f111eca824ac1f6b220ee8/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=617010&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=Z87yeDkUt7D-202109162038&dop_id=13492223

16.9.2021 23:22

Orionko,
10 milionů lidí ale naočkovaných není. V článku nikde nevidím, že by se plošně nařizovala třetí dávka. Jen doporučení pro lidi nad 60 let.
Třetí dávka vakcíny se začne od příštího pondělí podávat také v Česku. Ministerstvo ji doporučuje zejména seniorům, ale dostat ji mohou všichni lidé, kteří mají již osm měsíců od druhé dávky. "Tato data by měla být jasným signálem, aby zejména lidé v kategorii starších 60 let, jakmile se přiblíží k intervalu osmi měsíců, na nic nečekali a šli znovu na očkování," tvrdí šéf vakcinologické společnosti.
Kde tam vidíte něco o všech lidech a plošně?

Neregistrovaný uživatel

17.9.2021 13:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.104.183

Jen pro info. Známé umřel tatínek. Našly ho ležet na dvoře. Bez známek zranění a života. Ani po x dnech nemají přes 2 pitvy pitevni zpravu. Prý snad do tydne když udělají tohle nebo tamto. Už je pohřben. Ano byl to člověk 73 let ale ciperny a stále schopný všech prací na statku. Srdce a vše cajk. Necelé tři týdny zpět druhá dávka očkování, první snášel nic moc ale dobry... A ted včil mudrovat proč nejsou instituce schopné dodat pitevni zprávy... Proč? I kdyby si vymysleli infarkt nikdo by v tom nerypal. Proc takove obstrukce.

17.9.2021 15:38

Jen pro info. Známé umřel tatínek. Našly ho ležet na dvoře. Bez známek zranění a života. Ani po x dnech nemají přes 2 pitvy pitevni zpravu. Prý snad do tydne když udělají tohle nebo tamto. Už je pohřben. Ano byl to člověk 73 let ale ciperny a stále schopný všech prací na statku. Srdce a vše cajk. Necelé tři týdny zpět druhá dávka očkování, první snášel nic moc ale dobry... A ted včil mudrovat proč nejsou instituce schopné dodat pitevni zprávy... Proč? I kdyby si vymysleli infarkt nikdo by v tom nerypal. Proc takove obstrukce.

Jako nebudu spekulovat o tomto případu, ale třeba mojí známé zemřela letos maminka a na zprávu čekali taky hodně dlouho. A to nebyla žádná podezřelá smrt, měla zdravotní problémy, před smrtí byla i nějakou dobu hospitalizovaná, prostě žádná spojitost s covidem, očkováním a pod....
A u mojí tety, která zemřela na podzim, než se covid vůbec objevil, tak tam jsme zprávu museli urgovat...teta už dávno zpopelněná, proběhl pohřeb, ale ofigo jsme v ruce neměli nic.
Tím chci říct, že někde a někdy to prostě trvá a nemusí (ale samozřejmě může...nevím) to být vždy kvůli nějakému "utajení úmrtí po očkování".

Neregistrovaný uživatel

17.9.2021 16:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.104.183

Jako nebudu spekulovat o tomto případu, ale třeba mojí známé zemřela letos maminka a na zprávu čekali taky hodně dlouho. A to nebyla žádná podezřelá smrt, měla zdravotní problémy, před smrtí byla i nějakou dobu hospitalizovaná, prostě žádná spojitost s covidem, očkováním a pod....
A u mojí tety, která zemřela na podzim, než se covid vůbec objevil, tak tam jsme zprávu museli urgovat...teta už dávno zpopelněná, proběhl pohřeb, ale ofigo jsme v ruce neměli nic.
Tím chci říct, že někde a někdy to prostě trvá a nemusí (ale samozřejmě může...nevím) to být vždy kvůli nějakému "utajení úmrtí po očkování".

Tak bez prokazany priciny umrti by se pohreb dovolit nemel ne. Pitvy probehly vysledky jsou jen je nechtej sdelit a oznamili ze to byla uraz. Jako uraz bez sebemensiho poskozeni tela? Echm...

Neregistrovaný uživatel

17.9.2021 16:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.104.183

Ale jo mozny to je. Ale kdyz se vezme to ze mu nic nebylo. Ani srdicko krev cholesterol vse cajk. Prvni davku snasel blbe ale nakonec dobry a druha a necele tri tydny na to tohle. To prostě otázky vyvolá.

17.9.2021 16:58
fikovnice

XXX.XXX.134.251

Varaxi napsal(a):
Držím palce Vám a Vašim přátelům.
Mám sousedku po nádoru mozku. Pořád jezdí na kontroly co pár měsíců, ale z velmi opatrné prognózy se vykřesala tak, že nemá následky; co jí po operaci dorostly vlasy, je naprosto stejná, nikdo by nepoznal, že prošla něčím takovým.
Co tím chci říci? Že naděje je. Tak se jí držte.

Děkuji za milá a povzbudivá slova!

17.9.2021 17:01
fikovnice

XXX.XXX.134.251

Vyzná se v tom někdo?
Díky 🌹

Vyzná se v tom málokdo :-).
Mně řekli, že jako pozitivní berou hodnotu tuším nad 14... Ale i tak jsem u sebe čekala výrazně vyšší hladinu! Každopádně, ano, svoji hladinu pll. beru jako protektivní.

17.9.2021 17:05
fikovnice

XXX.XXX.134.251

lesnížínka napsal(a):
Chápu, vzala bych to z druhé strany. Máš plán B, kdyby jsi covid dostala, ví doktoři, čím by tě mohli léčit, co je možné ti na to dát? Sama očkovaná nejsem, protože právě proti ničemu, ne z principu - proti covidu ne. Ale uvažuju tak, že teď by jsi neměla akutní průšvih, tak by byl čas a víc možností to řešit. Když vemu, že by jsi měla covid jako Jana, na srač.y či ještě hůř, aby se pak jen nedoufalo s rukama za zády, že to dáš, protože v tom stavu by ti nemohli dát nic, co by to mohlo potencionálně ještě zhoršit...

Já chci věřit, že tady ty šílené průběhy jaký jsem měla já, dělala ta sviňská Brigita = britská mutace. Delta SNAD dělá opravdu mírný průběh. Alespoň v to pevně doufám!

17.9.2021 17:11
fikovnice

XXX.XXX.134.251

Dneska na Seznamu 😉

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ochrana-po-prodelanem-covidu-je-extremne-silna-rika-vedec-ma-cenu-ockovat-174201

Popravdě - nechce se mi to číst ;-). Myslíš, že i při mé relativně nízké a stále klesající hladině pll. je "ochrana extrémně silná"?

17.9.2021 17:37
fikovnice

XXX.XXX.134.251

"se obrátila na lékařskou komoru."
ano
minimálně....jestli tohle není až na žalobu

a není to jen kvůli sobě, ale kvůli těm ostatním, aby doktoři zjistili, že mají zodpovědnost, že mají i diagnostikovat.......

můj táta roky "léčen" s meteorismem, realita= rakovina
když šel pod kudlu, tak nám pak doktor řekl, na dotaz, jak to vypadá něco jako "co myslíte, metastázy všude, jen jsme ho otevřeli a zase zavřeli......"
po smrti táty jsme jely s mámou do nemocnice vrátit léky, maminka mi fyzicky zabránila jít se vyřvat (ne vybrečet) na ono oddělení....a jo, pomohlo by mi to, možná by to nakoplo tu ....., a možná by to zachránilo dalšího pacienta, který by od ní utekl

a je mi líto, že jsme tenkrát nic nepodnikly......

No, já to tu už psala. Když mi (opilý) dr. zabránil zůstat s tátou až do konce (přestože mě o to prosil), aby mi za cca 20min telefonicky sdělil, že táta umřel, dostala jsem neskutečný vztek. Asi největší v životě. Dorazila jsem do oné nemocnice a začala fakt řvát - na toho doktora. A reakce? "To jsem o Vás měl mínění, že jste rozumná!" A zavolal na mě ochranku...

17.9.2021 18:02

Ale jo mozny to je. Ale kdyz se vezme to ze mu nic nebylo. Ani srdicko krev cholesterol vse cajk. Prvni davku snasel blbe ale nakonec dobry a druha a necele tri tydny na to tohle. To prostě otázky vyvolá.

No jak jsem psala....neříkám, že to je tento případ.
Úraz bez poškození těla?? Tak to by snad muselo být nějaké vnitřní krvácení....
No je fakt, že pokud je smrt neočekávaná a příčina úmrtí se člověku nezdá, navíc nemá v ruce žádné oficiální stanovisko-zprávu, tak i hodně racionální člověk pak má pochybnosti. A obzvlášť, když se nabízí příčinná souvislost s něčím jiným, navíc v této době tak citlivým jako je eventuelní úmrtí na vedlejší účinky očkování.

17.9.2021 18:31

V roce 2005 zemřel zcela náhle kamarád mé maminky. Ve spánku na chatě, jeho žena spala vedle něj. Pár týdnů před tím byl na preventivní prohlídce s verdiktem zcela zdráv. Na zprávu z pitvy taky čekali nějak déle, určitě ji dostali až po pohřbu. Byl to masivní infarkt...

Neregistrovaný uživatel

17.9.2021 19:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.104.183

V roce 2005 zemřel zcela náhle kamarád mé maminky. Ve spánku na chatě, jeho žena spala vedle něj. Pár týdnů před tím byl na preventivní prohlídce s verdiktem zcela zdráv. Na zprávu z pitvy taky čekali nějak déle, určitě ji dostali až po pohřbu. Byl to masivní infarkt...

Diky. Asi to tak bude. Nejspis. Je to proste citlive a clovek to holt v tu chvili nebere uplne rozumne a s klidem.

18.9.2021 09:48
GAELLE

XXX.XXX.66.235

? promoření nebo falešná čísla až do voleb?

18.9.2021 10:39
fikovnice

XXX.XXX.132.129

Ahoj, zdravím Tě. Já mám asi ještě větší záhadu. Moje velmi dobrá známá, v podstatě po smrti mých rodičů asi nejbližší osoba, zemřela ve spánku v noci vedle manžela. Ten se ráno probudil už vedle studené mrtvoly. A pitva se nedělala vůbec!!! Dodnes to nemůžu pochopit. Fakt je, že jak ona, tak syn, jsou zdravotníci...tak nevím, zda to nějak ukecali, aby se pitva nedělala. Ale dodnes je mi ten případ záhadou... Jo, a věk také 73 let, a také byla jinak zdravá a stále pracující.

18.9.2021 10:47
fikovnice

XXX.XXX.132.129

"...tupě podepsat při očkování ten Informovaný souhlas, že nebudu požadovat náhradu od výrobce vakcíny, aplikované v Nouzovém režimu schválení, při škodě na zdraví či životě..."

Toto jsem se teď dočetla na jedné diskuzi. Můžete, prosím, vy, kdo jste očkovaní, napsat, zda jste něco takového podepisovali???

Přidejte reakci

Přidat smajlík