Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Hele, neblázněte, když na mě někdo útočí, tak co jako, si kleknu a odprosim nebo co???
Vy toho ještě hodně nevíte, ale nebojte, z toho vyrostete.
Dám Vám zbraň... ať máte co šířit... kolik civilistů UA umřelo za celou dobu bojů od 2014? A komu to vadilo? Nikomu. V 2016 to bylo 10 000 obětí - 7500 civilistů. 3/4 uprchlíků.
Ale haló budíček, to si fakt myslíte, že UA vojáci tam naskákali a postříleli si spoluobčany, protože se nudili?
Jste první, komu to říkám - běžte tomu chudákovi, co mu všichni ubližují, Putinovi, pomoct, honem, utíkejte!
Jo aha, jako ukrajinské civilisty... Já myslela že civilisti na východě jsou civilisti s vazbami na Rusko... Toš jsem zas něco nepochopila, no. :)

lesnížínka
napsal(a):
Moc pěkné https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-firmy-klicovou-ceskou-jadernou-firmu-kontroluje-gazprom-vlada-ho-chce-odriznout-196884#source=hp&seq_no=6&dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=IWfZOoapYGM-202204051109&dop_id=196884&utm_campaign=abtest189_panel_sluzeb_varB&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Byla bych ráda, kdyby už někdo konečně udělal čistku a vymetl ten ruský bord..z celé republiky. Je zajímavé, jak se jména ve firmách, organizacích, za kterýma ten bord...jde stále opakují. Ještě bych chtěla vědět, za kým tohle všechno jde. Tak do minulosti...už si nevzpomínám. Ale tipnu si největší tuneláře: ČSSD?
A nebyla to ta první posam. vláda třeba? :-) A zbytek je v diskuzi "mosteckou privatizovali správci dosazení komerční bankou za peníze mostecké a fi. appien prezentovali jako americkou investiční. Peníze z prodeje ulili do švýcarska, následně švýcaři proti nim zahájili řízení a požádali česko aby se k řízení asi o 12 miliard připojilo, proč se nepřipojilo by měl vědět tehdejší min.financí kalousek. Na naší mostecké zbohatli i bohatí švýcarští právníci, třeba bude někdo zde vědět, jak dokázali proměnit původní rozsudky vynesené za tuto privatizaci švýcarskými soudy 3 až 5 let natvrdo pro naše manažery"
https://ekonomickydenik.cz/skoda-js-je-v-ruskych-rukou-uz-18-let-rusum-ji-prodala-tajemna-particka-z-appianu/
https://cs.wikipedia.org/wiki/Privatizace_v_%C4%8Cesku_po_sametov%C3%A9_revoluci
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Hele, neblázněte, když na mě někdo útočí, tak co jako, si kleknu a odprosim nebo co???
Vy toho ještě hodně nevíte, ale nebojte, z toho vyrostete.
Dám Vám zbraň... ať máte co šířit... kolik civilistů UA umřelo za celou dobu bojů od 2014? A komu to vadilo? Nikomu. V 2016 to bylo 10 000 obětí - 7500 civilistů. 3/4 uprchlíků.
Ale haló budíček, to si fakt myslíte, že UA vojáci tam naskákali a postříleli si spoluobčany, protože se nudili?
Jste první, komu to říkám - běžte tomu chudákovi, co mu všichni ubližují, Putinovi, pomoct, honem, utíkejte!
Megi, předně Vy víte kdo na koho útočí? Snad Vám nemusím připomínat, že někdy je útok nejlepší obranou a vyprovokovaný útok je také obrana. To že Vy tedy věříte čemukoli z Bruselské propagandy je Váš problém, ale dost lidí už ne. To to nevidíte jak to do Vás hustěj? Zásadní problém není tato válka, ale kdo ji ve skutečnosti způsobil.
Jinak jsem už vysvětlil, že v Ukrajinském konfliktu se na uniformy nehraje. Jak poznáte civilistu? Tam bojují i jednotky bez uniforem přeci. Tak po výzvě Vám civil pokračuje vesele v cestě k obrněnému vozidlu a co uděláte? Má pod kabátem zbraň nebo ne? Nebo granáty co hodí Vašim vojákům do BVP- čka? Chápete už jak to vypadá v těchto konfliktech? Za normálních okolností je člověk který je bez uniformy přistižen při bojové či výzvědné činnosti zastřelen. Co na tom ještě nechápete? Víte kolik takhle zemřelo civilistů v jiných konfliktech? A teď z toho budou dělat jako když konec světa či co. Rusko není svaté, ale to žádná velmoc a proč útočíme jen na ně? Tak ať USA vysvětlí ty omyly v Iráku, v Afghanistanu a mnoha dalších konfliktech. Proč tolik mrtvých civilistů když teď hlásají jaký je Putin vrah? Myslete trochu a nebuďte tak hloupá. Je to složitá konstrukce nejvyšších zájmů a Vy jen ovečky z jedné strany mečící pro západ a z druhé strany stejné ovečky mečící pro Rusko.
Varaxi
napsal(a):
Jo aha, jako ukrajinské civilisty... Já myslela že civilisti na východě jsou civilisti s vazbami na Rusko... Toš jsem zas něco nepochopila, no. :)
Jsou to ruskojazyční Ukrajinci, takže pořád ukrajinští civilisti.
A vůbec nepochybuju o tom, že kdyby se válka přesunula na ruské území, masakrovali by tam Ukrajinci úplně stejně jako Rusové v Buči. Ve válce jsou v tomhle všechny strany stejné. Jen holt vlastní obyvatelstvo si obvykle nemasakrují.

nevrende, odkud jaká propaganda? Nemám tv, nesleduji zprávy.
Je mi tak nějak jedno, kdo má s kým jakou dohodu, ať si roztrhají občanky a netahaj do toho vobyčejný lidi. Nevím, o jakých omylech USA je v předchozích konfliktech řeč, všichni víme, že to žádné omyly nebyly. Výsledky jsou vždy předem známy.
Mně jako obyčejnému člověku jde o to, aby to skončilo rychle a pokud možno ne tak, že budeme americkčeskou, nebo ruskočeskou federací. Čím déle tohle umělé protahování bude trvat, tím víc se stáváme něčí součástí. Hurá poslali jsme tanky. Panebože.
To je asi tak vše.
neverend

XXX.XXX.213.247
assil
napsal(a):
Tak už víme, jak to bylo a je
Tak mě napadá jak dlouho se nevědělo o koncentračních táborech a co se tam ve skutečnosti dělo? Samozřejmě ten příspěvek je smyšlený, ale co tedy ty laboratoře pro výzkum biologického materiálu? Ani z jedné strany nic. USA přiznalo jejich existenci, ale od té doby nic. Co jsem zaslechl, tak Putin to chystá vypustit s Čínou dohromady, tak nevím zatím.

assil
napsal(a):
"Ten co ubalil facku Rathovi" dneska napsal :
Poté, co ruští vojáci, když se stahovali z města Buča, zanechali na ulicích mrtvoly
svázaných a zastřelených civilistů a otevřený hromadný hrob,
zbývá Zelenskému už jen jediný eskalační prostředek v setrvalé snaze
zatáhnout Západ včetně nás do války s Ruskem: chemické zbraně.
Obávám se, že záhy o jejich použití Ruskem uslyšíme.
Poznámka rozesílatele: doufám, že v tomhle nemá pravdu, předsedo !
Na rozdíl od tlaku na evropské země, aby nekupovaly vzhledem ke krizi na Ukrajině
ruskou ropu, zvýšily Spojené státy svoje dodávky ropy z Ruska za poslední týden o 43%
neboli o 100.000 barelů denně
Europoslanec Jan Zahradil:
„Pekarová Adamová je stejně dobrý prognostik, jako Stehlíková diagnostik.“
Komentář Alessandra Gardiniho na twiteru k televiznímu vystoupení viceprezidentky
Evropské rady Margrethe Vestagerové, v němž zaznělo: Sprchujte se studenou vodou
a když zavřete kohoutek, řekněte: Tady to máš, Putine!:
Kdyby se dala stupidita evropských byrokratů přeměnit na energii,
byla by Evropa zcela soběstačná.“
Není nejvyšší čas přejmenovat maďarský guláš, klobásu a papriku?
Zdroj: https://www.macekvbotach.cz/tema/tema.phtml?id=12481 ... /5. 4./

assil
napsal(a):
Jojo, taky chci malinkou uranovou komoru....úplně maličkou..minireaktůrek ve sklepě, abych mohla na ty hnusné faktury za el. energii dělat dlouhý nos.
V sobotu jsem se ohradila při venčení psa vúči feťákovi s nějakým bullem, aby si ho držel a my mohli projít (šíře průchodu 1 metr, divný pes rozcapený uprostřed bez zájmu majitele), bylo mi řečeno, že si mám vzít tu "kabelku" a táhnout, tak jsem taky něco pronesla o konzumaci drog, a ten"píp" mi odpověděl, že co by je nebral, když na ně má.
Tenhle pisálek asi taky finanční nouzí dle projevu netrpí.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
nevrende, odkud jaká propaganda? Nemám tv, nesleduji zprávy.
Je mi tak nějak jedno, kdo má s kým jakou dohodu, ať si roztrhají občanky a netahaj do toho vobyčejný lidi. Nevím, o jakých omylech USA je v předchozích konfliktech řeč, všichni víme, že to žádné omyly nebyly. Výsledky jsou vždy předem známy.
Mně jako obyčejnému člověku jde o to, aby to skončilo rychle a pokud možno ne tak, že budeme americkčeskou, nebo ruskočeskou federací. Čím déle tohle umělé protahování bude trvat, tím víc se stáváme něčí součástí. Hurá poslali jsme tanky. Panebože.
To je asi tak vše.
Třeba omyl s jadernými zbraněmi v Iráku, díky kterému ho rozsekali spolu s NATO na "sr*čky". A byla alespoň nějaká omluva? Reparace? Bush je vrah? A neposílejte mě pořád do Ruska, víte že tam nemůžu.

neverend
napsal(a):
Třeba omyl s jadernými zbraněmi v Iráku, díky kterému ho rozsekali spolu s NATO na "sr*čky". A byla alespoň nějaká omluva? Reparace? Bush je vrah? A neposílejte mě pořád do Ruska, víte že tam nemůžu.
Ale kecy, od dob Washingtona nesmíte akorát vstoupit do jiné army.
To nebyl omyl. Vždy je to plán, pak tam stojí tři nad mapou a říkají - ty si necháš tohle a ty dostaneš tohle.
https://www.youtube.com/watch?v=QMAJNfRBDag

Já chci jen říct, že se stále více setkávám s tím, že už se lidem přestává líbit pomoc uprchlíkům. A teď vůbec nemám na mysli finanční pomoc, byty a podobně, ale ...fakt se s tím setkávám běžně...vstup do ZOO zdarma, MHD zdarma. Což mi teda přijde hodně smutné.
Začíná se mi asi mírně potvrzovat to, že co se týče jakékoliv pomoci, tak že nejsme maratonci, ale sprinteři....pomůžeme rychle a hodně, ale když to trvá dlouho, tak začíná být problém...

lesnížínka
napsal(a):
Nebudu to zase kopírovat, ale Megííí, jakový Kalousek? Ten tam pokud vidím, tehdy nebyl, ale vidím, že jsem tipovala správně, kdo to celé ušil pánům, jak píšete z Appienu na míru. Proti Rusnokovi v ČNB mám velké výhrady od samého začátku.
Nevím, asi KDU bla bla jak se to jmenovalo? Špidla, Zeman, Gross? Ale tak to jsou jen premiéři. Co ten Roman, to je zajímavé :-)
Pamatuji si jen o Kal., že byl opilý a že neopilý dal nějakému klukovi facáka a spícímu knížeti a dalším kamarádům odpustil "dotace". Jinak nic.
napsal(a):
Nevím, asi KDU bla bla jak se to jmenovalo? Špidla, Zeman, Gross? Ale tak to jsou jen premiéři. Co ten Roman, to je zajímavé :-)
Pamatuji si jen o Kal., že byl opilý a že neopilý dal nějakému klukovi facáka a spícímu knížeti a dalším kamarádům odpustil "dotace". Jinak nic.
Ne Megííí, to je právě ČSSD...toliko zbožňovaní socani, co myslí hlavně na lid Udělejte si někdy výtah z toho, o co všechno jsme za jejich vlád přišli
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Ale kecy, od dob Washingtona nesmíte akorát vstoupit do jiné army.
To nebyl omyl. Vždy je to plán, pak tam stojí tři nad mapou a říkají - ty si necháš tohle a ty dostaneš tohle.
https://www.youtube.com/watch?v=QMAJNfRBDag
Víte kolik výjimek a ustanovení se od té doby zavedlo? Ústava je pouze základ a současné armádní interní předpisy jsou věc druhá. Notabene speciální síly všech ozbrojených sil NATO se řídí speciálními směrnicemi. K těm nemá civilní sektor vůbec přístup.
Dasvo
napsal(a):
Jsem tu. Z důvodu zachování vlastní duševní integrity ale v tomto tématu už raději nediskutuju, jen v rychlosti přeletím, zatleskám žínce za trpělivost a jdu jinam.
U Vašeho auta určitě není žádné zařízení registrující sklon vozovky, to se klidně vsadím. Bylo by to drahé a vlastně zbytečné. Jaký by byl praktický důvod k tomu, aby se brzda automaticky uvolňovala jen někdy?
V podstatě jediné, co mě napadá, je různá práce se spojkou. Možná jinak uvolňujete spojku do kopce a jinak po rovině. Jinými slovy, nedovedu si to vysvětlit. :-)
Myslím si ale, že není žádný zásadní problém autu „vyhovět“ a na rovině odbržďovat ručně. (Ostatně sama jste psala, že Vám to v bazaru doporučovali.) A do kopce víte, že se můžete spolehnout na elektroniku. (Mimochodem, zkoušela jste i reakci brzdy při couvání?)
"Dasvo", ano. Opakovaně. Zatím mám pocit, že ručka se skutečně odbrzdí sama jen při určitém sklonu při rozjíždění se do kopce. Na rovině fakt nee, už "řval plyn" a nic, a dtto couvání do kopce. Je to zvláštní... Ale chce to i načíst manuál. A pořádně vše ozkoušet... Ale toto je pitomost.
Mě děsí ta spotřeba, kterou se chystám nějak "řešit". Teda ono to řešit asi nepůjde, ale chci, aby třeba hodinu nebo dvě v tom autě se projel po městě a mimo město nějakej automechanik. Okamžitá spotřeba do kopce DENNODENNĚ, když jedu do práce 50.0l/100km - tomu nechce věřit nikdo, a přesto to tak je, na vrcholu kopce se ustálí na nějakých 30.0 - 35.0l/100km. Už jsem o tom všem vedla spoustu učených debat , ve hře je všechno možné, včetně třeba i nežádoucího "vytunění" auta. Uvidím, Vám díky za trpělivost se mnou!

lesnížínka
napsal(a):
Ne Megííí, to je právě ČSSD...toliko zbožňovaní socani, co myslí hlavně na lid Udělejte si někdy výtah z toho, o co všechno jsme za jejich vlád přišli
ČSSD a KDU s Kalouskem tu byli od 2002, hráli spolu, jsem si to dogůglila. Ale kdo to začal, prodávat vše strategické? Pod cenou. Hodně pod cenou. Předtím byli s Klausem. Teď si potřebujeme koupit zpět i takové zvláštní věci jako nemocnice :-) vodu :-) zásobníky plynu :-) Jako toto se může stát jen u nás :-) Ale asi ne, bude to tak všude. Do politiky se jde, aby se zakryly průšvihy a nakradly, ehm, odklonily peníze.
Dasvo
napsal(a):
Jsem tu. Z důvodu zachování vlastní duševní integrity ale v tomto tématu už raději nediskutuju, jen v rychlosti přeletím, zatleskám žínce za trpělivost a jdu jinam.
U Vašeho auta určitě není žádné zařízení registrující sklon vozovky, to se klidně vsadím. Bylo by to drahé a vlastně zbytečné. Jaký by byl praktický důvod k tomu, aby se brzda automaticky uvolňovala jen někdy?
V podstatě jediné, co mě napadá, je různá práce se spojkou. Možná jinak uvolňujete spojku do kopce a jinak po rovině. Jinými slovy, nedovedu si to vysvětlit. :-)
Myslím si ale, že není žádný zásadní problém autu „vyhovět“ a na rovině odbržďovat ručně. (Ostatně sama jste psala, že Vám to v bazaru doporučovali.) A do kopce víte, že se můžete spolehnout na elektroniku. (Mimochodem, zkoušela jste i reakci brzdy při couvání?)
A ještě "Dasvo", si dovolím jednu poznámku: Není vůči Vám! Teď ani nemám moc čas to tu vše pročítat. Můj názor na ruskou invazi na Ukrajinu je tu znám od prvního dne, kdy tam vtrhli...
Ale stran zdražování (a teď fakt vynechávám uprchlíky) platí ta odvěká pravda: Sytý hladovému nevěří...

neverend
napsal(a):
Víte kolik výjimek a ustanovení se od té doby zavedlo? Ústava je pouze základ a současné armádní interní předpisy jsou věc druhá. Notabene speciální síly všech ozbrojených sil NATO se řídí speciálními směrnicemi. K těm nemá civilní sektor vůbec přístup.
Jako že může vstoupit do armády RF třeba, jo :D tak jo :D
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Jako že může vstoupit do armády RF třeba, jo :D tak jo :D
Ano může,jen už nemůže zpět.
neverend

XXX.XXX.213.247
https://www.novinky.cz/clanek/kopani-do-tela-biti-kamera-zachytila-drsny-utok-na-aktivisty-v-praze-40392893?section=krimi
Lidi už jsou dost "nas*aný". Přesně tohle se bude dít stále častěji.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.39.137
neverend
napsal(a):
https://www.novinky.cz/clanek/kopani-do-tela-biti-kamera-zachytila-drsny-utok-na-aktivisty-v-praze-40392893?section=krimi
A co čekali pitomci kdyz zablokujou dopravu a udelaj kolony? Ja osobne bych je zkopala do kuličky

neverend
napsal(a):
Pochopila jsem to tak, že brání lidem jet do práce, protože jedou na ruskou ropu?
Oni asi do práce nemusí. Kdy někomu rupnou nervy a přejede je? Hrdiny. Ukrajinci v Jizerkách sází stromky, co kdyby šli aktivisté taky?

napsal(a):
Pochopila jsem to tak, že brání lidem jet do práce, protože jedou na ruskou ropu?
Oni asi do práce nemusí. Kdy někomu rupnou nervy a přejede je? Hrdiny. Ukrajinci v Jizerkách sází stromky, co kdyby šli aktivisté taky?
Mám pocit, že jsem někde četla, že ty protesty jsou proto, aby vláda snížila teplotu, na kterou vytápí svoje budovy včetně škol o jeden stupeň.
Jinak nevím úplně, jak si ti aktivisté představují, že budou reagovat lidi, kterým zablokují průjezd...kteří jedou do práce, s dítětem do školky, ze čkoly, kteří jedou k lékaři....kteří prostě jedou někam, protože dost pochybuju, že normální člověk si řekne "juchů, silnice ve městě jsou plný, já nemám co dělat, tak se seberu a jedu se projíždět tím ucpaným městem."
Představij si, že ti řidiči tam budou v klidu stát...jak dlouho? Deset minut, 30 minut, hodinu, dvě hodiny a že půjdou aktivisty plácat po rameni, že to dělají dobře a že tam teda budou solidárně stát třeba půl dne??
Nejsem člověk, co by někoho kopl a nebo někam odtahoval, ale vztek bych měla velkej a určitě bych byla vděčná každému, kdo by prostě uvolnil cestu....
napsal(a):
Asi nemusí, jsou to nemakačenka, se nuděj a vymejšlej kraviny, takže jim vůbec nedochází, že v těch miliardách, co se denně platí Rusům, je nějaký snížení o stupeň plivnutí do vody.

Neverende, pokud hrajete tuto hru, tak je mi velmi líto, že už si s Vašimi russkými kolegy nezahrajete

lesnížínka
napsal(a):
K tomu šetření. Když se podívám na Prahu večer...je potřeba aby svítilo osvětlení stovky km magistrál kolem celé Prahy? Pražákům nesvítí na autě světla? To se samozřejmě týká i ostatních velkých měst, jen záběry z nich nejsou tak běžně k vidění.
protoze je to bezpecnejsi?

lesnížínka
napsal(a):
Ale nééé Rajko, v Rusku přece všechno super funguje(jen těstoviny jsou na příděl )
Samozřejmě, jak jinak jen Vás opravím, cukr na příděl
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Samozřejmě, jak jinak jen Vás opravím, cukr na příděl
Já ale hraju Blitz. A cukr normálně je, teď jsme dohráli.

neverend
napsal(a):
Já ale hraju Blitz. A cukr normálně je, teď jsme dohráli.
Á, jaká škoda narozdíl od Vás, mám jiné informace
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Á, jaká škoda narozdíl od Vás, mám jiné informace
V Blitzku je teď víc srandy než kdy předtím. Jezdí nám tu mnoho Putinů a Zelenských. Jinak odchází jen studio, což je vývoj hry, ale servery jsou převedeny na místní společnost a hru provozují dál. Dnes tam nadával Ukrajinec druhému, co měl přezdívku V. Zelensky. Rajko, co to znamená "jebu tvoju mať"? Že je to nadávka? Já neřeším kdo je kdo, jen když se slušně chová a mohu Vám říct, že Ukrajinci jsou nejhorší co se týče chování. Bohužel hned za nimi Češi. Kolikrát mi nadávali ještě ve zprávách po bitvě. Ale jinak mám kontakt díky tomu přímo s Rusy a bez cenzury.

neverend
napsal(a):
V Blitzku je teď víc srandy než kdy předtím. Jezdí nám tu mnoho Putinů a Zelenských. Jinak odchází jen studio, což je vývoj hry, ale servery jsou převedeny na místní společnost a hru provozují dál. Dnes tam nadával Ukrajinec druhému, co měl přezdívku V. Zelensky. Rajko, co to znamená "jebu tvoju mať"? Že je to nadávka? Já neřeším kdo je kdo, jen když se slušně chová a mohu Vám říct, že Ukrajinci jsou nejhorší co se týče chování. Bohužel hned za nimi Češi. Kolikrát mi nadávali ještě ve zprávách po bitvě. Ale jinak mám kontakt díky tomu přímo s Rusy a bez cenzury.
“Job tvoju mať” je nadávka (lze přeložit jako do h*ajzlu).
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
“Job tvoju mať” je nadávka (lze přeložit jako do h*ajzlu).
Tak děkuju.

neverend
napsal(a):
Tak děkuju.
Za málo, ještě k té hře, možná máte smůlu a stáhli se tam k vám nějací sprostí Ukrajinci, nesuďte ale dle malého vzorku populace celý národ. Děkuji
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Za málo, ještě k té hře, možná máte smůlu a stáhli se tam k vám nějací sprostí Ukrajinci, nesuďte ale dle malého vzorku populace celý národ. Děkuji
Tak to samozřejmě vím a já bych si Rájko přal víc než cokoli na světě, ať to tam u Vás skončí co nejdřív a teprve pak Vám doufám naše země( ČR i USA) pomůže s obnovou aby byla Ukrajina zase krásná země jako dřív. To by mě zklamaly jinak moc.
napsal(a):
Ty voe, kdybych s neverendem hrála já, to by si teprve vyslechnul Neznám žádného chlapa, co je sprostější(když se rozjedu ) než já. Nevím, jak to nazvat...je to jak nějaká úchy.ka Vím, že bych neměla, snažím se kontrolovat, když běžně mluvím, ale jak se něco semele a dostanu se do ráže...chrlím nadávky jak kulomet. Ne, pyšná na to nejsem, ale nějak nejsem schopná s tím něco udělat Cholerik, no A taky asi podle mě nebude nikdo soudit celý národ

lesnížínka
napsal(a):
Ty voe, kdybych s neverendem hrála já, to by si teprve vyslechnul Neznám žádného chlapa, co je sprostější(když se rozjedu ) než já. Nevím, jak to nazvat...je to jak nějaká úchy.ka Vím, že bych neměla, snažím se kontrolovat, když běžně mluvím, ale jak se něco semele a dostanu se do ráže...chrlím nadávky jak kulomet. Ne, pyšná na to nejsem, ale nějak nejsem schopná s tím něco udělat Cholerik, no A taky asi podle mě nebude nikdo soudit celý národ
....a já tě měla za dámu

tyvoe lesnížnko copak se tam svítí plynem nebo ropou? :D My si snad elektriku vyrábíme sami, ne. Až na to palivo, no, to sem RF musela teď dovézt hrozně tajně přes zákaz létání, jinak brzy Dukovany čau, Temelín by to prej rozdejchal. Pak tu úžasně levnou eletriku pošleme na západ a pak si ji koupíme na burze za 5x tolik :D
Ale furt je naše! Sláva!
napsal(a):
tyvoe lesnížnko copak se tam svítí plynem nebo ropou? :D My si snad elektriku vyrábíme sami, ne. Až na to palivo, no, to sem RF musela teď dovézt hrozně tajně přes zákaz létání, jinak brzy Dukovany čau, Temelín by to prej rozdejchal. Pak tu úžasně levnou eletriku pošleme na západ a pak si ji koupíme na burze za 5x tolik :D
Ale furt je naše! Sláva!
No kdyby se tady s ní zbytečně neplýtvalo, mohla by se prodat a zbylo by nám víc peněz na drahý plyn neřkuli, že by některé provozy mohly jet ne na plyn, ale na elektřinu. Byli jsme největší dodavatel uranu, hlavně pro Sovětský svaz. Pak se karta obrátila a najednou jsme na něm závislí, čím to? Možná jen Rusko vyžralo náš a hezky mu zůstal ten jeho, který nám za velký peníz prodává, zatím co náš, si prostě bral. Možná ne, možná máme uranu ještě dost. Ví se? Moc se divím, že ČEZ není Ruský, ale možná se budem divit ještě víc...

lesnížínka
napsal(a):
No kdyby se tady s ní zbytečně neplýtvalo, mohla by se prodat a zbylo by nám víc peněz na drahý plyn neřkuli, že by některé provozy mohly jet ne na plyn, ale na elektřinu. Byli jsme největší dodavatel uranu, hlavně pro Sovětský svaz. Pak se karta obrátila a najednou jsme na něm závislí, čím to? Možná jen Rusko vyžralo náš a hezky mu zůstal ten jeho, který nám za velký peníz prodává, zatím co náš, si prostě bral. Možná ne, možná máme uranu ještě dost. Ví se? Moc se divím, že ČEZ není Ruský, ale možná se budem divit ještě víc...
No koukáte se na to zajímavě. My vyrábíme elektriku hrozně levně. Chápete? A prodáváme ji ne nám. Chápete? My nemáme elektriku z našich elektráren. Chápete? Na co bychom jako měli prodávat víc elektriky za málo korun na západ? Výsledek je pořád stejný - kupujeme si naši elektriku zpět za pětinásobek. Jasné?
Jo, kdybychom prodávali přebytky, tak ANOOOOO! To ale neděláme.
Vše, co vyrobíme, posíláme na burzu. Za nula nula nic. Pak jsou obchodníci, co nakoupí na té burze a pak my si koupíme u nich. Chápete?
Kdyby šlo o přebytky, cožto by mělo jít, pokud nežijeme v Kocourkově, cožto ale žijeme, tak jo.
No a víte jak se vaří na plynu a elektrice... moje indukce je teda docela super, ale co se týká regulace teploty, výkonu, vždy vyhrává plyn.
A když si vezmete, že domácnosti i podniky vložily hodně peněz do předělání na plyn nebo do nákupu (mnohaleté úvěry firem např.) zařízení,
co by teď dělaly?
Nevím, jestli chci těžit uran :-) víte co, my i uhlí dovážíme přes oceán, protože ta těžba má nějaké náklady a důsledky.

lesnížínka
napsal(a):
Žinko, jestli on nebude problém v tom, že el. en. je neskladovatelná. To bez ohledu na cenu na Lipské burze, to je prasárna. Problém s ur.palivem - od uranové rudy k palivu pro elektrárnu je dlouhá cesta.

napsal(a):
Zas jeden hoax.
https://www.idnes.cz/ostrava/zpravy/uprchlici-ukrajina-madarsti-romove-problemy-kocovnici.A220405_659000_ostrava-zpravy_pjen
Hoax nehoax, pomoc snadná. Občany s maďarským pásem poslat - převézt do Maďarska. A je po problému.

Holky já se vám do toho s tou elektřinou nechci mícht, ale jiná věc jsou náklady za které elektřinu vyrobíme a jiná věc za kolik jí prodáváme na burze a jiná věc za kolik nám jí pak prodá ten, který jí na té burze nakoupí. Alespoň takto zjednodušeně to vidím já.
A proč a vše je o penězích, tak proč by nám českým občanům měla být prodávána elektřina vyrobená u nás levně za levno, když jí na burze prodají za tržní cenu?? Protože společný trh??
A dle mého, pokud všichni společně začneme na elektřině extrémě šetřit, tak se to dle mého nakonec může projevit ještě zvýšením cen. Něco podobného jako to bylo s vodou...šetřete...no a pak zvýší ceny, protože nejsou takové odběry=nižší zisky.
neverend

XXX.XXX.213.247
lesnížínka
napsal(a):
Já už jsem zvyklý na vše. Nedávno mi psal nějaký malý klučina do které chodím třídy. Když se dozvěděl, že je mi 40, tak se omluvil že mi tyká. Druhý den od něho zpráva, jestli už tedy chodím do práce, když už tedy nechodím do školy. Napsal jsem mu, že ano, to chodím. A za chvilku píše: A mohl byste mi koupit tank? Jak na to šel opatrně šikula jeden.
Evalk

XXX.XXX.40.162
neverend
napsal(a):
Já už jsem zvyklý na vše. Nedávno mi psal nějaký malý klučina do které chodím třídy. Když se dozvěděl, že je mi 40, tak se omluvil že mi tyká. Druhý den od něho zpráva, jestli už tedy chodím do práce, když už tedy nechodím do školy. Napsal jsem mu, že ano, to chodím. A za chvilku píše: A mohl byste mi koupit tank? Jak na to šel opatrně šikula jeden.
_latamlata_
neverend

XXX.XXX.213.247
Evalk
napsal(a):
_latamlata_
Co to?
neverend

XXX.XXX.213.247
https://youtu.be/lESNj5OdhAw
Tak kdy to bude v naší TV?
lesnížínka
napsal(a):
...koprolálie...
napsal(a):
Holky já se vám do toho s tou elektřinou nechci mícht, ale jiná věc jsou náklady za které elektřinu vyrobíme a jiná věc za kolik jí prodáváme na burze a jiná věc za kolik nám jí pak prodá ten, který jí na té burze nakoupí. Alespoň takto zjednodušeně to vidím já.
A proč a vše je o penězích, tak proč by nám českým občanům měla být prodávána elektřina vyrobená u nás levně za levno, když jí na burze prodají za tržní cenu?? Protože společný trh??
A dle mého, pokud všichni společně začneme na elektřině extrémě šetřit, tak se to dle mého nakonec může projevit ještě zvýšením cen. Něco podobného jako to bylo s vodou...šetřete...no a pak zvýší ceny, protože nejsou takové odběry=nižší zisky.
No, já hlásím, že my už v kampuse se šetřením začali...
Máme stažené vytápění na minimum, nevím, jak to bude v létě s klimou...
A dnes zajímavý úkaz - zkoušela jsem x hodin a vtom výpadek proudu, pak naskočil, a znovu výpadek, a tak asi 10x; následoval výpadek wifi - a mně se ztratily neuložené zkouškové protokoly!
Ešivá (používám výraz "Zrzavci") nešlo o nějakej hackerskej útok...?!
neverend

XXX.XXX.213.247
fikovnice
napsal(a):
No, já hlásím, že my už v kampuse se šetřením začali...
Máme stažené vytápění na minimum, nevím, jak to bude v létě s klimou...
A dnes zajímavý úkaz - zkoušela jsem x hodin a vtom výpadek proudu, pak naskočil, a znovu výpadek, a tak asi 10x; následoval výpadek wifi - a mně se ztratily neuložené zkouškové protokoly!
Ešivá (používám výraz "Zrzavci") nešlo o nějakej hackerskej útok...?!
https://youtu.be/1Qv29UTFXFE
Když šetřit, tak pořádně.

Nešlo o útok. Je to úplně normální posledních dvacet let :-) O2 a T-m měly velký výpadek všeho kolem oběda a pak ještě k večeři.
Bude to tím, že nemáte alobalovou čepici. Např. nejel systém pošty včetně telefonů a banky a paní poštmistrová taky nemá čepici, viděla jsem to osobně!

neverend: začíná to vypadat, že jste nesvéprávný. Netušíte, kdo v tom videu vystupuje jako "nezávislý" novinář.
V srpnu 2016 Sputnik otevřel kanceláře v Edinburghu ve Skotsku , [72] své sídlo ve Spojeném království. [73] Agentura zřídila ve městě své rozhlasové studio a kancelář . [19] Alexander Mercouris, britský advokát vyloučený za nepravdivé tvrzení, že byl unesen a za pokus o úplatek, byl ve zpravodajství Sputniku popsán jako „expert na mezinárodní záležitosti sídlící v Londýně“. [74] V dubnu 2021 deník The Times uvedl, že ruské zdroje uvedly, že kanceláře Sputniku v Londýně a Edinburghu se zavírají, přičemž zaměstnanci prodejny v angličtině jsou soustředěni ve Washingtonu DC a Moskvě
= Rossiya Segodnya = Sputnik.
Hnůj to je a ne novinář.
Docela mě děsí, kolik lidí ho obdivuje. Myslí si, že říká pravdu, kterou nám zatajují (přitom se dá koukat online webkamery, zavolat známým, zeptat se těch tří čtyř set lidí tady, cokoli...), ale neumí si ani zjistit, kdo to říká.
Mám pocit, že dostat se tanky sem, tak je normálně tak polovina lidí bude snad vítat.
napsal(a):
Nešlo o útok. Je to úplně normální posledních dvacet let :-) O2 a T-m měly velký výpadek všeho kolem oběda a pak ještě k večeři.
Bude to tím, že nemáte alobalovou čepici. Např. nejel systém pošty včetně telefonů a banky a paní poštmistrová taky nemá čepici, viděla jsem to osobně!
Tak k náhubkům (uf, ty už jsou zrušeny) ještě alobalové čepice a možná rovnou celý atombordel...
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
neverend: začíná to vypadat, že jste nesvéprávný. Netušíte, kdo v tom videu vystupuje jako "nezávislý" novinář.
V srpnu 2016 Sputnik otevřel kanceláře v Edinburghu ve Skotsku , [72] své sídlo ve Spojeném království. [73] Agentura zřídila ve městě své rozhlasové studio a kancelář . [19] Alexander Mercouris, britský advokát vyloučený za nepravdivé tvrzení, že byl unesen a za pokus o úplatek, byl ve zpravodajství Sputniku popsán jako „expert na mezinárodní záležitosti sídlící v Londýně“. [74] V dubnu 2021 deník The Times uvedl, že ruské zdroje uvedly, že kanceláře Sputniku v Londýně a Edinburghu se zavírají, přičemž zaměstnanci prodejny v angličtině jsou soustředěni ve Washingtonu DC a Moskvě
= Rossiya Segodnya = Sputnik.
Hnůj to je a ne novinář.
Docela mě děsí, kolik lidí ho obdivuje. Myslí si, že říká pravdu, kterou nám zatajují (přitom se dá koukat online webkamery, zavolat známým, zeptat se těch tří čtyř set lidí tady, cokoli...), ale neumí si ani zjistit, kdo to říká.
Mám pocit, že dostat se tanky sem, tak je normálně tak polovina lidí bude snad vítat.
Ale prd Megi,tady to máte v přímém přenosu.
https://youtu.be/Ly289lhm_xk
lesnížínka
napsal(a):
Aha, vidíš, takže je...já to věděla A je na to i nějaký papír? Že bych to mohla někdy použít jako polehčující okolnost, kdybych třeba někoho zabila...
No, v podstatě to je určitý symptom...ale raději nechtěj vědět u jakých dg např.!
Ale můžu Tě uklidnit, též koprolálií trpím, ponejvíce za volantem!! Ale tam se fakt nežinýruju - pomáhá mi to, když se potkám na silnici s nějakým pablbem! Onehdá jsem vezla sousedku, za zatáčkou se vyřítil pitomec téměř komplet na mojí půlce silnice...a sousedka se asi nestačila divit, co ze mě padalo za výrazy. Ale pak řekla taky, že je potřeba takováto setkání s pitomci vyventilovat a ne to držet uvnitř sebe...
lesnížínka
napsal(a):
Aha, vidíš, takže je...já to věděla A je na to i nějaký papír? Že bych to mohla někdy použít jako polehčující okolnost, kdybych třeba někoho zabila...
Počkej, a Ty máš k tomu ještě brachiální agresivitu...?!
Tak to já se teda "vyblbnu" jen slovně...ale občas to stojí za to!

fikovnice
napsal(a):
Tak k náhubkům (uf, ty už jsou zrušeny) ještě alobalové čepice a možná rovnou celý atombordel...
Nó se smějte, já si myslela, že zrušený, ale ne, minulý týden teda - řidič busu se postavil na schody a pravil - jak půjdete kolem mě, tak to musíte mít, pak si to můžete sundat. A já měla resp., protože jsem nevěděla a kdyby tak se mi nechce vracet domů, ale lidi neměli nic, akorát jedna paní "eště že mám rolák" :-)
napsal(a):
Nó se smějte, já si myslela, že zrušený, ale ne, minulý týden teda - řidič busu se postavil na schody a pravil - jak půjdete kolem mě, tak to musíte mít, pak si to můžete sundat. A já měla resp., protože jsem nevěděla a kdyby tak se mi nechce vracet domů, ale lidi neměli nic, akorát jedna paní "eště že mám rolák" :-)
Faakt?
No, já napochodovala do lékárny "bez" a až tam mi docvaklo, že jsou vlastně zdravotnické zařízení a tam je to pořád povinné... Ale řekli mi, že to by museli říkat denně stovkám lidí. Ale tak zrovna tam to zase začnu dodržovat - je fakt, že jsem si to prostě neuvědomila.
Jo a "rolákové" náhubky jsem vidívala dost často...

A v MHD jsou náhubky zrušené nebo ne?

neverend
napsal(a):
Ale prd Megi,tady to máte v přímém přenosu.
https://youtu.be/Ly289lhm_xk
Nácek, co mučí, unáší a vraždí lidi, si natočil video, kde zrovna nikoho nemučí a nevraždí.
Nebo co to mělo dokazovat? Že se pár kluků a holek vzdalo? No to se stává.
Vy jste nejen hloupý, ale i totální Kníže Ignor. Prostě nevíte, na co se díváte, na koho, jaký to má smysl se s Vámi bavit, když ani nevíte, co to je za postavy v těch filmech?
Tušíte, co jim říkal? A co po nich chtěl odsouhlasit?

assil
napsal(a):
Ne.
Ale ? A proč je tedy nikdo nemá ?
( To je jen řečnická )

Fakt třída https://cs.wikipedia.org/wiki/No%C4%8Dn%C3%AD_vlci
nevrende, už jste u Celine Dion?
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Nácek, co mučí, unáší a vraždí lidi, si natočil video, kde zrovna nikoho nemučí a nevraždí.
Nebo co to mělo dokazovat? Že se pár kluků a holek vzdalo? No to se stává.
Vy jste nejen hloupý, ale i totální Kníže Ignor. Prostě nevíte, na co se díváte, na koho, jaký to má smysl se s Vámi bavit, když ani nevíte, co to je za postavy v těch filmech?
Tušíte, co jim říkal? A co po nich chtěl odsouhlasit?
Megi, nikdo se Vás na Váš názor neptal a chovejte se slušně. Nebo Vám taky řeknu svůj názor na Vás. Čili nikdy žádný novinář nelhal a nespletl se,že? Vím kdo to je a překlad mám také k dispozici. Vy si jděte opisovat Wiki a kopírovat názory někoho, o kom taky víte kulový.
Jo, ty neziskovky se už začínají odkopávat
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/rusko-ukrajina-mezinarodni-humanitarni-pravo-zenevske-konvence.A220329_135248_zahranicni_jhr

neverend
napsal(a):
Megi, nikdo se Vás na Váš názor neptal a chovejte se slušně. Nebo Vám taky řeknu svůj názor na Vás. Čili nikdy žádný novinář nelhal a nespletl se,že? Vím kdo to je a překlad mám také k dispozici. Vy si jděte opisovat Wiki a kopírovat názory někoho, o kom taky víte kulový.
Spletl? ...ok, tak ho polituji podvodníčka proputinovského, v pohodě. Ale Kadyrov řek, že jde čistit od p. Azov, tak co blázněj? :-) A proč jim tam pak vypráví ty kraviny náckovské, sám nácek, když prej teda šli UA čistit od nácků?
Tady to hapruje. Totiž jeden nácek má stejné názory jako nácek na druhé straně. Kdyby si tam v tom krytu povídali s Azovem, tak většina radostně souhlasí se vším, co ten K. vyblinká. Jenže se přehmát, doved domů někoho jiného.
Jako tohle opravdu nechápu. To je logické, že jeden nácek jde rubat jiného nácka? A pak tam žádného nenajde. Zajímavé.
PS: toto je můj názor na nácky :-) kopírovala jsem citaci z wiki - jen medailonek, žádné názory. Mám svých dost.

fikovnice
napsal(a):
Tak proč sem furt ty hoaxy cpete??
No přeci proto,aby jste se nenechali nachytat.
neverend

XXX.XXX.213.247
O té taktice jsme se tady už na začátku války bavili. Ukrajina ovšem opravdu jinou možnost nemá a civilisty používá jako štít. Podívejte jak to vidí třeba střelec v tanku.
https://youtu.be/8_9JoUqZ-xU
Proto jsou Ženevské konvence o ochraně civilního obyvatelstva tak důležité. Nevidíte kde jsou jaké civilní osoby, máte jen určený cíl s pravděpodobným výskytem nepřátel či jejich techniky.

Oni mají správně nejdřív odvést civilisty. Jenže to by je ti druzí museli nechat projít, že jo. Nechávají, ale jen do Ruska. Dobrej kšeft. A eště pak můžou říkat, že lidskej štít.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Spletl? ...ok, tak ho polituji podvodníčka proputinovského, v pohodě. Ale Kadyrov řek, že jde čistit od p. Azov, tak co blázněj? :-) A proč jim tam pak vypráví ty kraviny náckovské, sám nácek, když prej teda šli UA čistit od nácků?
Tady to hapruje. Totiž jeden nácek má stejné názory jako nácek na druhé straně. Kdyby si tam v tom krytu povídali s Azovem, tak většina radostně souhlasí se vším, co ten K. vyblinká. Jenže se přehmát, doved domů někoho jiného.
Jako tohle opravdu nechápu. To je logické, že jeden nácek jde rubat jiného nácka? A pak tam žádného nenajde. Zajímavé.
PS: toto je můj názor na nácky :-) kopírovala jsem citaci z wiki - jen medailonek, žádné názory. Mám svých dost.
Megi, tohle jsou námořníci bojující v těsné součinnosti s brigádou těch fašistů z brigády Azov. Co Vy víte, co tam viděli? Co se tam děje? Proto mě zajímá i pohled z té druhé strany. Novinky.cz museli některé články stáhnout po zásahu BIS. Rozumíte mi? Cenzura. Ano třicet dva let po revoluci už zase funguje v plné síle. A proč chci znát všechny dostupné informace? Protože mám strach Megi. Ano mám strach co se eventuálně chystalo na Ukrajině. Teď by se na Rusko dalo svádět cokoli. Úplně co Vás napadne vč. chemických zbraní i jaderných. Tak tohle mě děsí Megi.. Naprosto jednostranná vina Ruska za cokoli. Šup jedna raketa do Polska a máte tu třetí světovou, nebo jadernou sprchu z USA Vy jedna "omezená".
neverend
napsal(a):
Megi, tohle jsou námořníci bojující v těsné součinnosti s brigádou těch fašistů z brigády Azov. Co Vy víte, co tam viděli? Co se tam děje? Proto mě zajímá i pohled z té druhé strany. Novinky.cz museli některé články stáhnout po zásahu BIS. Rozumíte mi? Cenzura. Ano třicet dva let po revoluci už zase funguje v plné síle. A proč chci znát všechny dostupné informace? Protože mám strach Megi. Ano mám strach co se eventuálně chystalo na Ukrajině. Teď by se na Rusko dalo svádět cokoli. Úplně co Vás napadne vč. chemických zbraní i jaderných. Tak tohle mě děsí Megi.. Naprosto jednostranná vina Ruska za cokoli. Šup jedna raketa do Polska a máte tu třetí světovou, nebo jadernou sprchu z USA Vy jedna "omezená".
Vinu za ty popravy svázaných civilistů Rusům už nikdo neodpáře.
A popravdě, jestli se něco neoprávněně bude na Rusko svádět nebo ne, je úplně jedno, jestli má někdo zájem rozpoutat třetí světovou, tak si způsob vždycky najde a ani k tomu Rusko nepotřebuje.
neverend

XXX.XXX.213.247
assil
napsal(a):
Vinu za ty popravy svázaných civilistů Rusům už nikdo neodpáře.
A popravdě, jestli se něco neoprávněně bude na Rusko svádět nebo ne, je úplně jedno, jestli má někdo zájem rozpoutat třetí světovou, tak si způsob vždycky najde a ani k tomu Rusko nepotřebuje.
To sice zcela nesouhlasím, ale Váš názor respektuji.

Tak jsem si myslela, že ta kolona aut v Berlíně jsou fotbaloví fanoušci.....
Možná mají Němci i jiné informace......
https://www.youtube.com/watch?v=wCevYyCxMNQ

A nebo je tam víc blbců?
Přátelé a kamarádi, beru toto vlákno jako takové kecací na vše... Tak sem jdu s takovým dotazem...
Včera jsem si dala tataráček s topinkami, byl vynikající a skutečně to byl BARF!
Já totiž až ex post zjistila, že mi kompletně chybí sedmička vlevo dole! Můj zubař má šílené objednací doby, zubařinu jsem se učila před sto lety... Jen se chci zeptat, zda někdo nemáte zkušenost - v tom smyslu, zda lze na takto komplet ulomený zub (ale se zachovalými kořeny endodonticky ošetřenými) udělat nástavbu (kéž by! to by byla značka ideál!), anebo alespoň korunku? Jednu už v tlamce mám a ta mě vyšla na více než 15 tis. Kč! Jsem momentálně bez peněz, děsně mě to štve... Nejvíc se děsím nutnosti ev. implantátu (u mého zubaře cena kolem 30 tis. Kč!)... Pokud byste k tomu někdo měl zkušenost, budu ráda. Plus teda nechápu, jak jsem ten zub mohla zkonzumovat a vůbec si toho nevšimnout...
Jo a při úrazech zubů, tj. u zlomenin zubů se doporučuje vzít ulomenou část k zubaři... No ještě že jsem zde včera psala o koprolálii! Koprologii provádět tedy nemíním!

fikovnice
napsal(a):
Přátelé a kamarádi, beru toto vlákno jako takové kecací na vše... Tak sem jdu s takovým dotazem...
Včera jsem si dala tataráček s topinkami, byl vynikající a skutečně to byl BARF!
Já totiž až ex post zjistila, že mi kompletně chybí sedmička vlevo dole! Můj zubař má šílené objednací doby, zubařinu jsem se učila před sto lety... Jen se chci zeptat, zda někdo nemáte zkušenost - v tom smyslu, zda lze na takto komplet ulomený zub (ale se zachovalými kořeny endodonticky ošetřenými) udělat nástavbu (kéž by! to by byla značka ideál!), anebo alespoň korunku? Jednu už v tlamce mám a ta mě vyšla na více než 15 tis. Kč! Jsem momentálně bez peněz, děsně mě to štve... Nejvíc se děsím nutnosti ev. implantátu (u mého zubaře cena kolem 30 tis. Kč!)... Pokud byste k tomu někdo měl zkušenost, budu ráda. Plus teda nechápu, jak jsem ten zub mohla zkonzumovat a vůbec si toho nevšimnout...
Jo a při úrazech zubů, tj. u zlomenin zubů se doporučuje vzít ulomenou část k zubaři... No ještě že jsem zde včera psala o koprolálii! Koprologii provádět tedy nemíním!
Jani, pokud komplet ulomený, tak jedině korunku. Aspoň to tvrdí moje zubařka, že s tím už nic jinýho neudělá. A jestli tě to bude stát 30 tis., tak to ještě budeš ráda.
Jinak musím poznamenat, že když se to se.e, tak všechno aneb moje tchýně by pravila "na pos.anýho i haj.l spadne".
napsal(a):
Jani, pokud komplet ulomený, tak jedině korunku. Aspoň to tvrdí moje zubařka, že s tím už nic jinýho neudělá. A jestli tě to bude stát 30 tis., tak to ještě budeš ráda.
Jinak musím poznamenat, že když se to se.e, tak všechno aneb moje tchýně by pravila "na pos.anýho i haj.l spadne".
Ali, děkuji za rychlou reakci!
No, s tím pos.aným a haj.lem už to ale platí u mě nějak moc dlouho...
Jinak moje zatím jediná korunka mě stála kolem 15 tis. Kč, prosím Tě s třicítkou mě nestraš. Třicítku si bere můj zubař za implantát...a ten nechci. Už jsem jej ukecala, zítra brzy ráno se na to aspoň podívá, zabrousí u dásně ty ostré okraje a asi udělá RTG... Já ani nevím, jak dlouho s tím můžu takto vegetit - když je to fakt komplet urvané. No, zítra se to dozvím. Ach jo...
Každopádně, vůbec to nebolí, přišla jsem na to náhodně šátráním jazykem. Takže jsem si na 99% jistá, že šlo o mrtvý zub s endodonticky ošetřenými kanálky...
fikovnice
napsal(a):
Ali, děkuji za rychlou reakci!
No, s tím pos.aným a haj.lem už to ale platí u mě nějak moc dlouho...
Jinak moje zatím jediná korunka mě stála kolem 15 tis. Kč, prosím Tě s třicítkou mě nestraš. Třicítku si bere můj zubař za implantát...a ten nechci. Už jsem jej ukecala, zítra brzy ráno se na to aspoň podívá, zabrousí u dásně ty ostré okraje a asi udělá RTG... Já ani nevím, jak dlouho s tím můžu takto vegetit - když je to fakt komplet urvané. No, zítra se to dozvím. Ach jo...
Každopádně, vůbec to nebolí, přišla jsem na to náhodně šátráním jazykem. Takže jsem si na 99% jistá, že šlo o mrtvý zub s endodonticky ošetřenými kanálky...
V pohodě korunku, já mám porcelánové a je to kolem těch 13tisíc komplet, i s čepem. Jinak...vegetit takto s tím můžeč prakticky do alelujá, dokud se to nerozpadne komplet, i uvnitř Kanálky máš zacpané, zub je mrtvola, takže tam už tě nemá co bolet.
lesnížínka
napsal(a):
V pohodě korunku, já mám porcelánové a je to kolem těch 13tisíc komplet, i s čepem. Jinak...vegetit takto s tím můžeč prakticky do alelujá, dokud se to nerozpadne komplet, i uvnitř Kanálky máš zacpané, zub je mrtvola, takže tam už tě nemá co bolet.
Díky Raduš za reakci!
No právě bych nerada přišla o ten zub komplet (jako aby se něco nestalo i s kořeny)...tak zítra se dozvím víc, a snad mi dá nějaký termín. Sestra do tel. mluvila i o variantě dostavby, ale to se mi fakt nezdá. Vystavět z fotokompozitu vlastně celý zub nad dásní je podle mě nemožné...
fikovnice
napsal(a):
Díky Raduš za reakci!
No právě bych nerada přišla o ten zub komplet (jako aby se něco nestalo i s kořeny)...tak zítra se dozvím víc, a snad mi dá nějaký termín. Sestra do tel. mluvila i o variantě dostavby, ale to se mi fakt nezdá. Vystavět z fotokompozitu vlastně celý zub nad dásní je podle mě nemožné...
Vzkaz od sousedky:
„Vystavět celý zub fotokompozitem za určitých okolností lze. Dnešní materiály to umožňují. Nelze to ale paušalizovat - záleží na množství zbylých zubních tkání, existenci (či neexistenci ferule), možnosti zavést například FRC čep a iks dalších věcech.
Pokud je zub skutečně ulomený celý bezezbytku, je asi nejlepší varianta laboratorně zhotovený kořenový čep (nástavba) a na něj udělaná korunka. Závisí na kvalitě endodontického ošetření. Ceny jsou různé, ale jestli jste za korunku platila 12-13 tisíc, měla byste se i s čepem vejít do cca 15. Další možnost úspory je zhotovení celokovové korunky. Má podobné vlastnosti jako keramická (co do funkčnosti), ale není tak estetická. Někteří stomatologové ji nechtějí dělat, ale pro distální zuby je normálně použitelná a vhodná.
Je-li zub endo ošetřený, vydrží ulomený bez bolesti a problémů klidně několik měsíců. Jen se hůř čistí. Je ale vhodné opatřit ho cementovou vložkou, která zabrání „naklopení“ dásně nad kořen, nebo jeho „zarostení“ do dásně.“
fikovnice
napsal(a):
Díky Raduš za reakci!
Mám už roky dostavěný komplet dvě stoličky a drží, udělají tam takovou jako ohrádku a tu vylejou něčím.
Korunka jde taky, jen je tam navíc ten čep. Jinak ale co tady píšete, máte teda ty korunky nějaký drahý, já teď šetřím na jednu a musím mít ty dražší celokeramické a prej 8 tisíc, ty s kovem jsou levnější. Před pár rokama jsem za tu s čepem dávala 6 tisíc.
Plo

XXX.XXX.14.168
Paulolo
napsal(a):
......Podobná je ale i dezinformační argumentace tehdy Srbů a dnes Rusů. Nic se tam nestalo, všechno je to naaranžované, a i kdyby nebylo, tak bůhví, jak to vůbec bylo, dozvídáme se opět.
V tom jsou si obě propagandy podobné. Nejde jim o prosazení nějaké jasné konkrétní lži o dané věci, leč o zpochybnění a zamlžení. Aby si člověk řekl, že pravdy se stejně už nikdy nedobereme.....
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-komentar-nova-rovina-valky-na-ukrajine-196809#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=Iq4phhIRUAA-202204041045&dop_id=196809&source=hp&seq_no=2&utm_campaign=abtest189_panel_sluzeb_varDD&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
By mě zajímalo jestli se něco změní. Podobný bylo i to Čečensko
Tak to těm šaškům nevyšlo. Zapomněli na satelity. Příště to ale vymyslí líp.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-satelitni-snimky-jako-dukaz-ze-kreml-o-nasili-lze-197174#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=BPWGvAb7CfF-202204071037&dop_id=197174&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=abtest191_vzhled_clanku_na_tel_varBB&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
neverend

XXX.XXX.213.247
Jen taková malá ukázka, čeho je dnes schopen obyčejný herní engine v reálném čase.
https://youtu.be/MMIJV8XwASw
Jestli je to pravda a jestli se nemají kam vrátit ...
https://www.facebook.com/DDdennideni/videos/1740694699451107
assil
napsal(a):
Mám už roky dostavěný komplet dvě stoličky a drží, udělají tam takovou jako ohrádku a tu vylejou něčím.
Korunka jde taky, jen je tam navíc ten čep. Jinak ale co tady píšete, máte teda ty korunky nějaký drahý, já teď šetřím na jednu a musím mít ty dražší celokeramické a prej 8 tisíc, ty s kovem jsou levnější. Před pár rokama jsem za tu s čepem dávala 6 tisíc.
Ta moje známá zubařka má celokeramiku (nebo zirkon) za 4 tisíce, celokov za tisíc pět set. Ale je to malá ordinace na dědině. Ve městě celokeramika klidně těch 12 tisíc.
neverend

XXX.XXX.213.247
rapotacka11
napsal(a):
Jestli je to pravda a jestli se nemají kam vrátit ...
https://www.facebook.com/DDdennideni/videos/1740694699451107
Stoltenberg se obává, že válka bude trvat měsíce či dokonce roky. Už se nám chlapci vybarvují. Je mi moc líto Ukrajiny a nás čekají zlé roky. Krom Bodlinky nikdo neuvažuje o opuštění země? Jestli teda už "nefoukla" .

neverend
napsal(a):
Stoltenberg se obává, že válka bude trvat měsíce či dokonce roky. Už se nám chlapci vybarvují. Je mi moc líto Ukrajiny a nás čekají zlé roky. Krom Bodlinky nikdo neuvažuje o opuštění země? Jestli teda už "nefoukla" .
A nemůžete toho už nechat? Už se tady řešily zuby a vy zas. 🤦

"Evropský parlament chce okamžité a úplné embargo na fosilní paliva! Žádný plyn, žádná ropa, žádné uhlí... Žádné evropské peníze pro Putinovu armádu!
Kromě plynu, ropy či uhlí rezoluce vyzývá také k co nejrychlejšímu zastavení importu jaderného paliva."
Eště že internety nám nevypnou! :-)
A třeba nebudou léky a u zubaře bude umrtvení paličkou :D

napsal(a):
"Evropský parlament chce okamžité a úplné embargo na fosilní paliva! Žádný plyn, žádná ropa, žádné uhlí... Žádné evropské peníze pro Putinovu armádu!
Kromě plynu, ropy či uhlí rezoluce vyzývá také k co nejrychlejšímu zastavení importu jaderného paliva."
Eště že internety nám nevypnou! :-)
A třeba nebudou léky a u zubaře bude umrtvení paličkou :D
Pánbůh s náma a zlý pryč. Jak tohle celé dopadne??

napsal(a):
To si ani představit nechci, protože to křeslo s vrtačkou je na elektriku a pak už znám jen nebozez :-) :-)

napsal(a):
Říkám to furt, kdo to tady má číst, bych byla imrvere v depresi.
Jdu radši ven.

napsal(a):
Jdu radši ven.
napsal(a):
Jdu radši ven.
Ale ne, minimálně jaderné palivo nám z Ruska přiletělo před pár dny, takže máme na rok vystaráno a už se jedná s Westinghausem. Takže zubařský vrtačky se budou točit dál.
assil
napsal(a):
No mám celokermickou korunku i čep, za těch cca 13 tisíc. Jsem alergická na nikl a i když mi zubařka tvrdí, že by to neměl být problém, protože tam určo nikl není, kolem korunky s kovovým čepem mám x let problém, opakující se zánět dásně, nejde se ho zbavit. Tam kde mi byli dané celokeramické, tam problémy okamžitě zmizely.

Dnes na mě vyskocilo. Normálně takové věci neřeším ale může mi někdo kompetentní vysvětlit jak je to možné? Informace je po ověření pravdivá.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Dnes na mě vyskocilo. Normálně takové věci neřeším ale může mi někdo kompetentní vysvětlit jak je to možné? Informace je po ověření pravdivá.
Někteří o válce věděli v době, když končil Afghanistan.
napsal(a):
mno moc bych tomu nevěřil, když měli (MZ) něco vytvořit k očkování atd...trvalo to a hlavně nefungovalo hned ...
a že by tam IT "předvídali" ...když dva roky je buzerovali skrzevá covid a prokázali "pružnost" více než mizernou
a na podobných ouřadech pracuje jen druhá či třetí IT garnitura
Informace je po ověření pravdivá. říká kdo ?
baba Vanga a neverend

lupus4
napsal(a):
mno moc bych tomu nevěřil, když měli (MZ) něco vytvořit k očkování atd...trvalo to a hlavně nefungovalo hned ...
a že by tam IT "předvídali" ...když dva roky je buzerovali skrzevá covid a prokázali "pružnost" více než mizernou
baba Vanga a neverend
Ověřte si to na nic.cz, opravdu web vznikl dřív než zacla invaze.
neverend

XXX.XXX.213.247
lupus4
napsal(a):
baba Vanga a neverend
Ověřeno, skutečně doména zaregistrována 22.2.2022. Ale na tom není nic tak divného. Doména je jen unikátní IP adresa počítače v síti. Správně doménové jméno zaregistrované pro tu konkrétní adresu. To mohl skutečně někdo zaregistrovat v očekávání, že to u Ukrajinských hranic neskončí jen cvičením Ruské armády. To jen já věděl o válce v Evropě dva roky předem. Ono tedy vyklizení Afghanistanu bylo také mírně zvláštní, ale teď už ta situace vše vysvětluje.

Web vznikl v reakci na projev Putina ze dne 21.2.2022, který viděli všichni - odvysílala čt24 v 19.40 večer - uznání dvou republik a vyslání armády. 23.2. vstoupili na Donbas a 24.2. ... to už víme. V onom projevu prostě řekl, že UA vlastně není, Rusům je tam ubližováno, vše patří carovi a on je zachrání hned druhý den. Žádná záhada. Nebo že by i ostatní projekty této neziskovky byly předpovědí? Třeba učíme online, rozvoz obědů chudákům českým?
Web nepatří státu, nemá s tím nic společného, je to parta možná už stovek lidí, kteří se patlají v počítačích; nejsou to amatéři, sponzoruje je mimo jiné Avast, PPF. Nepotřebuje na aplikaci dva roky jako stát.
Některé konspiračky jsou vtipné, některé mají dokonce rozumný základ, ale některé jsou tak pitomé, až to bolí.
https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/3445722-rusko-poslalo-armadu-na-vychod-ukrajiny
https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/3445694-sledujte-projev-ruskeho-prezidenta-vladimira-putina
omk

XXX.XXX.42.237
napsal(a):
Web vznikl v reakci na projev Putina ze dne 21.2.2022, který viděli všichni - odvysílala čt24 v 19.40 večer - uznání dvou republik a vyslání armády. 23.2. vstoupili na Donbas a 24.2. ... to už víme. V onom projevu prostě řekl, že UA vlastně není, Rusům je tam ubližováno, vše patří carovi a on je zachrání hned druhý den. Žádná záhada. Nebo že by i ostatní projekty této neziskovky byly předpovědí? Třeba učíme online, rozvoz obědů chudákům českým?
Web nepatří státu, nemá s tím nic společného, je to parta možná už stovek lidí, kteří se patlají v počítačích; nejsou to amatéři, sponzoruje je mimo jiné Avast, PPF. Nepotřebuje na aplikaci dva roky jako stát.
Některé konspiračky jsou vtipné, některé mají dokonce rozumný základ, ale některé jsou tak pitomé, až to bolí.
https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/3445722-rusko-poslalo-armadu-na-vychod-ukrajiny
https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/3445694-sledujte-projev-ruskeho-prezidenta-vladimira-putina
Přesně tak, co je na tom divného, že aplikace vznikla ještě před útokem? Situace byla napjatá dlouho dopředu, posílaly se preventivně zbraně aby se Ukrajina mohla případně nějak rozumně bránit a překvapivě někdo osvícený preventivně udělal appku pro případné uprchlíky.

napsal(a):
Ověřte si to na nic.cz, opravdu web vznikl dřív než zacla invaze.
Andrýsek to taky věděla.
napsal(a):
Andrýsek to taky věděla.
To je ale tím, že lidi mají tendenci věci řešit teprv až když jsou toho plná média. Ukrajina měla s Ruskem problém už mnohem dřív a ty vztahy tam byly našponované. O hrozbě války se mluvilo mnohem dřív než dva dny před jejím "oficiálním vznikem". Ale to jsou právě informace, které se dostaly jen k lidem, kteří je chtěli vědět, respektive se alespoň minimálně zajímali o to, co se děje ve světě. Neinformovalo o tom hlavní zpravodajství, proto se teď cokoli ze staršího data než je 24.2.2022 zdá lidem jak nějaký proroctví...

Atheira
napsal(a):
To je ale tím, že lidi mají tendenci věci řešit teprv až když jsou toho plná média. Ukrajina měla s Ruskem problém už mnohem dřív a ty vztahy tam byly našponované. O hrozbě války se mluvilo mnohem dřív než dva dny před jejím "oficiálním vznikem". Ale to jsou právě informace, které se dostaly jen k lidem, kteří je chtěli vědět, respektive se alespoň minimálně zajímali o to, co se děje ve světě. Neinformovalo o tom hlavní zpravodajství, proto se teď cokoli ze staršího data než je 24.2.2022 zdá lidem jak nějaký proroctví...
O hrozbě války se samozřejmě vědělo. Ale málokdo čekal, že to Rusko fakt spustí.
napsal(a):
O hrozbě války se samozřejmě vědělo. Ale málokdo čekal, že to Rusko fakt spustí.
To je samozřejmě jiná věc. Jenom mi přijde, že se čím dál víc lidí diví, že se o tom mluvilo už dřív a tak. S odkazy na nějaký proroky z dob krále klacka nebo našeho místního proroka, kterýho nebudu jmenovat :D, to taky nebude tak žhavý, protože říct, že lidstvo čekají přírodní katastrofy, nějaký epidemie a války taky nevyžaduje žádný extra znalosti, ale dá se to očekávat v průběhu jednotlivých staletí opakovaně. A pak už se stačí jen chytit konkrétní události a vypadá to, že jim to vyšlo. Stejný jak horoskopy v časopisech.

Atheira
napsal(a):
To je samozřejmě jiná věc. Jenom mi přijde, že se čím dál víc lidí diví, že se o tom mluvilo už dřív a tak. S odkazy na nějaký proroky z dob krále klacka nebo našeho místního proroka, kterýho nebudu jmenovat :D, to taky nebude tak žhavý, protože říct, že lidstvo čekají přírodní katastrofy, nějaký epidemie a války taky nevyžaduje žádný extra znalosti, ale dá se to očekávat v průběhu jednotlivých staletí opakovaně. A pak už se stačí jen chytit konkrétní události a vypadá to, že jim to vyšlo. Stejný jak horoskopy v časopisech.

Atheira
napsal(a):
Jo, já zprávy vůbec nesledovala a nesleduju, časově mně to ani nevychází a taky v rámci zachování duševní pohody to není nic pro mě. Jako že tam probíhala na východě nějaká válka od roku 2014, jsem věděla, ale ne že je to až tak blbý a že Rusové vlítnou na celou Ukrajinu. To by mě fakt nenapadlo, navíc tady se pořád řešil covid, covid a covid.
neverend

XXX.XXX.255.9
Ono to celé moc sledovat nemá cenu.Co se má stát se stejně stane a každý se musí zařídit dle svého rozumu a možností. Samozřejmě je tu možnost eskalace konfliktu dál do Evropy,sice malá, ale je. Já osobně jsem byl pro mírové řešení, kdy Putin prostě brzy sejde věkem a válka být nemusela. Dnes vlastně Ukrajina přijde o mnohem víc,než byl jen Krym a záruka nevstupovat do NATO. Co jsem si procházel všechny možné záznamy Putina z jeho projevů, tak on se ptal jestli chceme válku Rusko proti NATO? Rusko jsme si holt zvykli ignorovat o čem mluví dnes spousta lidí i z EU. Nyní se nám díky tomu rozdělí svět do nové éry studené války. Podle mě ani Čína,Turecko,Indie a státy na východ od Ruska nestojí na naší straně a v budoucnu to vykrystalizuje v jasnější obrysy.

Přesně tak to vidím i ja.A ikdyby válka skončila dneska, tak minimálně po ekonomické stránce a životní úrovni jsme stéjně v perdeli pane hrábě. To je tutovka.

napsal(a):
Přesně tak to vidím i ja.A ikdyby válka skončila dneska, tak minimálně po ekonomické stránce a životní úrovni jsme stéjně v perdeli pane hrábě. To je tutovka.
Ne, nejsme, zatím ne. A nač stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko? A už toho nechte, badouši.

No, tak každý to vidi jinak. A třeba u nás ve firmě - automotive, jde výroba prudce dolů. Zatím se propouští agenturní dělňasi a místo nich se přibírají UA pod kmen. Jde o to že té práce je čím dál méně. A co myslíte že potom nastane a už se to pomalu děje.
Nic proti těm lidem nemám oni zde někteří dělali již dříve. Ale jak říkám, každý to vidi ze svého úhlu pohledu. A na závěr to že se tom všem kolem války atd. nemluví neznamená, že se to neděje.
A proto zde končím, nalezlj sem tady za ty roky spoustu zajímavých informací, spoustu takových těch obecných keců. A je pravda, že je to Ifauna tedy o zvířatech a ne o politice.
Takže všem hodně štěstí, protože na Titaniku byli zdraví, ale bylo jim prd platné.

Chápete někdo ty deaktivace? Nestačí se jen odhlásit?
(Bado)
neverend

XXX.XXX.213.247
Jeden z mála rozumných lidí a on se deaktivuje.

napsal(a):
Chápete někdo ty deaktivace? Nestačí se jen odhlásit?
(Bado)
Nechápu, nic zas tak hroznýho jsem myslím nenapsala.
assil
napsal(a):
Zdravím srdečně, děkuji za reakci a děkuji moc i "Dasvo"!
U zubaře jsem byla, hrany zabroušeny, provizorka plomba...a hned pětistovka.
Řešení: jsem objednaná na asi 4 návštěvy. Zub dostavět nepůjde (dle mého dr.), dá tam čep a na něj korunku - cena do 15 tis. Kč. Za fotokompozit. plomby u něj běžně dávám řádově tisíce (několik málo tisíc Kč). Je možná drahý, ale stoprocentně mu věřím.
Nicméně asi to není největší současné trápení ; včera cestou na chalupu do mě zezadu napálil otřesnej týpek, opravdu otřesnej. Jeho autu chyběl jeden blinkr (ještě před nehodou), komplet shnilé auto, chlápek distančně smrděl, mluvil nesrozumitelně, volala jsem Policii - nebyla s ním možná domluva, byla jsem si skoro jistá, že je pod vlivem (něčeho). Vzápětí poté, co to do mě napálil a začaly se dělat kolony, tak těsně vedle nás další nehoda: Kamión vs. osobák. Strašná hádka, osobák ujel, cajti jej honili. Večer jsem si ještě psala s kamioňákem, jemu to dopadlo dobře, chlápka chytili. Mimochodem řvala jsem na toho, co do mě napálil, ať jde okamžitě dát trojúhelník...pozdě. "Bydliště" má na úřadu práce (tedy patrně bezdomovec), fakt otřesné individuum... Vím, že mě oprava nebude stát peníze, ale času a dalších komplikací fůru. Týpek zatím jeho pojišťovně (VZP, což jsem netušila, že dělá i povinné ručení) událost nenahlásil; dělala jsem to za něj, on to ale musí udělat taky. Včera si ode mě půjčoval mobil (že nemá kredit), při vyplňování lejster pak i propisku, psal tak, že nešlo přečíst ani písmeno. A já mám asi hnuto s krční páteří, šlupka to byla šílená . Policajtům jsem pak říkala, že jsem je volala, ptž jsem se domnívala, že je pod vlivem. Vzali si mě bokem a sdělili:"Nám přijde taky hodně divnej...ale nic nenadejchal..." Mám pocit, že jej nenechali lízat, tak nevím, no...
No, takže závěr včerejšího dne: Bylo nutné odreagování se v občerstvovně a dočasná mírná ebrieta! Dnes (celkem logicky) bolení hlavy...
No a na chalupě mě čekal vodař, který tam jel asi 30km, naštěstí tam zajela teta se strýcem... Spotřeba vody 3x větší než v Brně...to už jsem asi psala. Následně jsem tam měla pozvanýho chlapíka, co dělá v lese...info mám, že všechny stromy, co mám na zahradě a dvoře (jehličnany, lípa, ořech, atd.) musí dolů, jsou nakloněny nad barák, hrozí zřícení, takže vše vykácet...což bude také "pěkná" akcička.
No nic, už mlčím...
K Putlerovi: Až včera jsem zaregistrovala, že zemřel Žirinovskij a ten srab Voloďa se šel k rakvi rozloučit tak, že všichni vojáci museli být pryč. Byl tam jen s nejbližší ochrankou. Takto fakt končí diktátoři - že se bojí vlastních lidí, vlastní armády... Video jsem shlédla, a když jsem viděla, jak se ten KGBák pokřižoval, chtělo se mi zvracet!
napsal(a):
A nemůžete toho už nechat? Už se tady řešily zuby a vy zas. 🤦
"Už se tady řešily zuby..."
No jo, moje zuby (doteď nechápu, že jsem sežrala dost velkej zub a nevěděla jsem o tom; nejsem žádnej hltač jídla)...a je fakt, že jsem chtěla na chvíli i odvést pozornost od války...
neverend

XXX.XXX.213.247
rapotacka11
napsal(a):
https://blog.echo24.cz/a/Stbuh/milion-migrantu-a-ukrajinska-zdravotni-turistika?fbclid=IwAR2rFmEemITmGP7Ae5yuuXqnKB4ur7i6s4breniBZ3nrR6IqIJga29hlXBM
Vážnější bude teď situace na Slovensku. Vláda dodala systém S300 na Ukrajinu a opozice doslova explodovala. Svolávají demonstrace a lidi mají oprávněné obavy o vtažení do válečného konfliktu s Ruskem. My si zatím dorazíme už tak vyčerpané zdravotnictví a soc. systém a zanedlouho nás to čeká také. Práce brzy bude ubývat a bude po solidaritě. Sláva České republice, nikoli Ukrajině.
Jo a na jiném webu jsem se pozastavila nad tím videem, kde Ukrajinci (nebo Gruzínci?) zabili Rusy (ale ti měli spoutané ruce za zády, takže zajatci)... Od začátku je mi z Putinovy invaze blivno, ale toto se mi prostě nelíbí, jsou nějaké Ženevské konvence. A myslím, že to, jak se zachází se zajatci odlišuje lidi od barbarů (to, že masakr v Buče apod. jsou barbarské činy, vůbec nezpochybňuji). Sice to můžu i lidsky chápat (odveta za Buču a jiná zvěrstva), ale... No, a hned se na mě lidstvo sesypalo a od včera jsem "kryptozetkařka", ruská propagandistka, apod.
neverend
napsal(a):
Vážnější bude teď situace na Slovensku. Vláda dodala systém S300 na Ukrajinu a opozice doslova explodovala. Svolávají demonstrace a lidi mají oprávněné obavy o vtažení do válečného konfliktu s Ruskem. My si zatím dorazíme už tak vyčerpané zdravotnictví a soc. systém a zanedlouho nás to čeká také. Práce brzy bude ubývat a bude po solidaritě. Sláva České republice, nikoli Ukrajině.
Opozice...tím myslíte hlavně Fica, předpokládám? Tak ten kdyby explodoval, hodně lidem by se ulevilo...
LN27

XXX.XXX.42.237
fikovnice
napsal(a):
Jo a na jiném webu jsem se pozastavila nad tím videem, kde Ukrajinci (nebo Gruzínci?) zabili Rusy (ale ti měli spoutané ruce za zády, takže zajatci)... Od začátku je mi z Putinovy invaze blivno, ale toto se mi prostě nelíbí, jsou nějaké Ženevské konvence. A myslím, že to, jak se zachází se zajatci odlišuje lidi od barbarů (to, že masakr v Buče apod. jsou barbarské činy, vůbec nezpochybňuji). Sice to můžu i lidsky chápat (odveta za Buču a jiná zvěrstva), ale... No, a hned se na mě lidstvo sesypalo a od včera jsem "kryptozetkařka", ruská propagandistka, apod.
Je to o lidech, jednotlivých vojácích. Proto by nikdo neměl vyvolávat války, protože pak se toto děje na obou stranách. Těm Ukrajinským vojákům třeba invazivci rusáci pozabíjeli, rodinu, kamarády a pak jim rupne v bedně a mstí se na jiných nevinných ruských vojácích takhle odporně a zvěrsky.
Jak ukořistili termobarické zbraně, prý je chystají používat. Někdo to přirovnával k tomu že když ti do domu vtrhne zločinec s klackem v ruce a začne ti tím likvidovat rodinu, klacek mu vytrhneš a zmlátíš jeho.
To je ale špatné přirovnání, měli by to s Rusy řešit mírumilovnějc. Taky jsou to jen lidé a dělají jen svou práci.
neverend

XXX.XXX.231.71
lesnížínka
napsal(a):
Opozice...tím myslíte hlavně Fica, předpokládám? Tak ten kdyby explodoval, hodně lidem by se ulevilo...
Komplet opozice,nejen Fico.
Janae.

XXX.XXX.160.6
fikovnice
napsal(a):
A o Rusech znásilněných ženách a dětech jste četla, o mučení dětí a žen......
Myslím, že se nelze divit, že se toto děje, musí to být strašná beznaděj a po těch týdnech války a zvěrstvech i nenávist.
Myslím, že by jste mluvila jinak, kdyby tot předváděli Rusové v ČR.
A nedělejme si iluze, kdyby ti zajatci byli vyměněni do Ruska, také by je čekala kulka, akorát ruská kulka.......
neverend

XXX.XXX.231.71
LN27
napsal(a):
Je to o lidech, jednotlivých vojácích. Proto by nikdo neměl vyvolávat války, protože pak se toto děje na obou stranách. Těm Ukrajinským vojákům třeba invazivci rusáci pozabíjeli, rodinu, kamarády a pak jim rupne v bedně a mstí se na jiných nevinných ruských vojácích takhle odporně a zvěrsky.
Jak ukořistili termobarické zbraně, prý je chystají používat. Někdo to přirovnával k tomu že když ti do domu vtrhne zločinec s klackem v ruce a začne ti tím likvidovat rodinu, klacek mu vytrhneš a zmlátíš jeho.
To je ale špatné přirovnání, měli by to s Rusy řešit mírumilovnějc. Taky jsou to jen lidé a dělají jen svou práci.
Tady bohužel nemáme dostatek informací z druhé strany na objektivní hodnocení. Do Ruska utíká také mnoho uprchlíků a jejich svědectví tady nikdo z nás neuvidí. Ještě i z dob před válkou. Co kdyby je také pozvali do OSN podat svědectví? Jsou jich stovky tisíc přeci.. Ukrajinská armáda používá převážně ještě munici 7,62x39 a Rusko již dlouho 5,45x39. Rozdílná ráže je jasně identifikovatelná na vstřelném kanálu.
Janae.
napsal(a):
A o Rusech znásilněných ženách a dětech jste četla, o mučení dětí a žen......
Myslím, že se nelze divit, že se toto děje, musí to být strašná beznaděj a po těch týdnech války a zvěrstvech i nenávist.
Myslím, že by jste mluvila jinak, kdyby tot předváděli Rusové v ČR.
A nedělejme si iluze, kdyby ti zajatci byli vyměněni do Ruska, také by je čekala kulka, akorát ruská kulka.......
Ano, četla jsem o tom všem a i jsem to v podstatě zmínila (Buča a jiná města)... Přečtěte si to ještě jednou.
Válka je svinstvo. Nedělám si u Rusů ani sebemenší iluze o jejich humánnosti (a nevím, jak bych se zachovala na jejich místě). Přesto nebo právě proto si myslím, že by se protistrana nemusela uchylovat k podobným zvěrstvům. Berte to jako můj názor. Já Vám ten Váš také neberu!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.47.223
Nic proti. Nelíbí se mi to ale tohle je prostě válka. Takhle to chodí. Ať se nám to líbí nebo ne. A komu ne měl by se zasadit ne o prodlužování ale ukončení. Posílání zbraní je podpora války. Byť pro někoho to může být jakoby podpora té dobré strany.
Já jsem celkem ráda že my jsme za 2.sv o naší republiku moc nebojovali. Díky tomu jsme zůstali téměř nedotčení a plně funkční. A doteď jsme se měli fajn a zatím furt ještě máme. Ukrajina dopadne o dost hůř. Holt si vybrali jinak. Tak ať ae s tím poperou.
A jo sami. Kluci ukrajinsti furt tady a přibývají....
Liptos

XXX.XXX.47.29
LN27
napsal(a):
Kdyby se blbci nebránili, všechno by bylo lepší a my jim posíláme zbraně

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nic proti. Nelíbí se mi to ale tohle je prostě válka. Takhle to chodí. Ať se nám to líbí nebo ne. A komu ne měl by se zasadit ne o prodlužování ale ukončení. Posílání zbraní je podpora války. Byť pro někoho to může být jakoby podpora té dobré strany.
Já jsem celkem ráda že my jsme za 2.sv o naší republiku moc nebojovali. Díky tomu jsme zůstali téměř nedotčení a plně funkční. A doteď jsme se měli fajn a zatím furt ještě máme. Ukrajina dopadne o dost hůř. Holt si vybrali jinak. Tak ať ae s tím poperou.
A jo sami. Kluci ukrajinsti furt tady a přibývají....
Nedotčení a plně funkční? To bych neřekla. Totaleinsatz, Lidice, Ležáky...

Liptos
napsal(a):
Kolik vám je let? Pamatujete si rok 1968? A předtím 1938? Ustupovat zlu není řešení.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.47.223
napsal(a):
A jak ovlivnily dvě vesnice přežití státní infrastruktury? Nijak
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.47.223
napsal(a):
Nehledě na to že kdo se trochu zajímá ví moc dobře proč tak Lidice a Ležáky dopadly. A že nebejt pár lidí českých. Dojít k tomu vůbec nemuselo.
neverend

XXX.XXX.213.247
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nehledě na to že kdo se trochu zajímá ví moc dobře proč tak Lidice a Ležáky dopadly. A že nebejt pár lidí českých. Dojít k tomu vůbec nemuselo.
Že by se potřebovala zviditelnit exilová vláda tímto nesmyslným činem? Málem nás kvůli tomu Hitler vyhladil všechny. To jistě nemohl nikdo u nacistů předpokládat, že se budou mstít na obyč. lidech. A stejné je to dnes s Putinem. Teď budou říkat že je to cvok? A to nevěděli dřív? Tak ho hlavně provokujme a hodně křičet na hlas, aby se Kinjal trefil přesně.
fikovnice
napsal(a):
Ano, četla jsem o tom všem a i jsem to v podstatě zmínila (Buča a jiná města)... Přečtěte si to ještě jednou.
Válka je svinstvo. Nedělám si u Rusů ani sebemenší iluze o jejich humánnosti (a nevím, jak bych se zachovala na jejich místě). Přesto nebo právě proto si myslím, že by se protistrana nemusela uchylovat k podobným zvěrstvům. Berte to jako můj názor. Já Vám ten Váš také neberu!
To byli gruzínští dobrovolníci a Ukrajina už to vyšetřuje, alespoň se k tomu nestaví zády jako Rusové.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Struna se nedá napínat donekonečna.
Janae.

XXX.XXX.160.6
napsal(a):
Já si myslím, že ona akorát prudí a dělá si srandu nebo je jenom hloupá.
Československo za druhé světové války mělo 63tis civilních obětí a 277tis obětí holocaustu, celkově i s vojáky přišlo o 3,5% populace.
Infrastrukturu nikdo neničil, velmi se Němcům hodila, budovali na ní. A Češi se nebránili, nebyl důvod ničit infrastrukturu.
Jak by to dopadlo dál asi každý ví ze základky, konečné řešení české otázky a germanizace Česka. Ještě by mrtvých bylo mnoho.
Ale na druhou stranu, pamětníci kolem mne tvrdí, že Rusové se při osvobozování chovali hůře než Němi za celou válku. Jak je vidět nic se v tom nezměnilo. Znásilňují, mučí a vraždí děti i ženy, unášejí rabují.....vše dělali při osvobozování a předvádějí i teď.
Tabulka s obětmi druhé světové je tady.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Ob%C4%9Bti_druh%C3%A9_sv%C4%9Btov%C3%A9_v%C3%A1lky
Jak by mohla leithian namítnou, oproti Polsku se tu fakt nic nedělo, ti byli moc odbojní. (chybí smajlík, co tluče hlavou do zdi)
neverend

XXX.XXX.213.247
Svět je rozdělen na sféry vlivu USA, Ruska a Číny. Ukrajina se bláhově pokusila změnit tento systém a tvrdě za to zaplatila. Bláhové a bláznivé. Bohužel nyní za to zaplatíme všichni. Jedinou cestou jak se toto dá měnit je jednání těchto velkých "hráčů". Musí s tím souhlasit všichni a potom se teprve dá něco měnit. Ukrajina je ve strašné situaci. Čím víc zbraní jim pošleme, tím víc lidí bude trpět a konflikt bude trvat déle. Vyhrát nad jadernou velmocí nelze. Kdyby to šlo, tak už tam NATO dávno je a přímo se účastní bojů. Jestli ovšem vývoj na Ukrajině bude pro Rusko neuspokojivý, tak přistoupí k mobilizaci a nasadí výkonnější zbraně. Zatím nevyužívá ani vzdušné převahy. Ukrajina už bohužel nemá rezervy a nemá co víc nasadit.

Janae.
napsal(a):
Já si myslím, že ona akorát prudí a dělá si srandu nebo je jenom hloupá.
Československo za druhé světové války mělo 63tis civilních obětí a 277tis obětí holocaustu, celkově i s vojáky přišlo o 3,5% populace.
Infrastrukturu nikdo neničil, velmi se Němcům hodila, budovali na ní. A Češi se nebránili, nebyl důvod ničit infrastrukturu.
Jak by to dopadlo dál asi každý ví ze základky, konečné řešení české otázky a germanizace Česka. Ještě by mrtvých bylo mnoho.
Ale na druhou stranu, pamětníci kolem mne tvrdí, že Rusové se při osvobozování chovali hůře než Němi za celou válku. Jak je vidět nic se v tom nezměnilo. Znásilňují, mučí a vraždí děti i ženy, unášejí rabují.....vše dělali při osvobozování a předvádějí i teď.
Tabulka s obětmi druhé světové je tady.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Ob%C4%9Bti_druh%C3%A9_sv%C4%9Btov%C3%A9_v%C3%A1lky
Jak by mohla leithian namítnou, oproti Polsku se tu fakt nic nedělo, ti byli moc odbojní. (chybí smajlík, co tluče hlavou do zdi)
Poláci byli vždycky hrdý národ. I za cenu velkých obětí.

neverend
napsal(a):
Svět je rozdělen na sféry vlivu USA, Ruska a Číny. Ukrajina se bláhově pokusila změnit tento systém a tvrdě za to zaplatila. Bláhové a bláznivé. Bohužel nyní za to zaplatíme všichni. Jedinou cestou jak se toto dá měnit je jednání těchto velkých "hráčů". Musí s tím souhlasit všichni a potom se teprve dá něco měnit. Ukrajina je ve strašné situaci. Čím víc zbraní jim pošleme, tím víc lidí bude trpět a konflikt bude trvat déle. Vyhrát nad jadernou velmocí nelze. Kdyby to šlo, tak už tam NATO dávno je a přímo se účastní bojů. Jestli ovšem vývoj na Ukrajině bude pro Rusko neuspokojivý, tak přistoupí k mobilizaci a nasadí výkonnější zbraně. Zatím nevyužívá ani vzdušné převahy. Ukrajina už bohužel nemá rezervy a nemá co víc nasadit.
Vy byste v osmašedesátém v Moskvě nadšeně podepsal a ještě byste byl spokojen, protože tak je to správné, tak to má být. Jaképak pražské jaro, jaképak uvolňování, jakápak svoboda!
napsal(a):
Ona Leithian nezažila to poválečné budování socialismu(ruského u nás) a tak vidí jen to, jak jí bylo po revoluci hej. I když i na to dokáže kdekdo frflat, ale kdy se tak měli?
Leithian, zajeď si na výlet do toho Ruska, znovu opakuju, ne do Moskvy a Petrohradu, ale do Ruska. Poznej na vlastní oči, kůži, jak se žilo u nás před revolucí. A ani to se nedá srovnat, protože Rusové doteď cestovat mohli, my tehdy ne.

Prosím, tím se vůbec nerozčilujte, přesně tohle totiž řekl Petr Pavel v roce 2016 v debatě pořádané Iniciativou pro evropské hodnoty v Praze. Sféry vlivu :D
Má smysl bavit se s někým, kdo se podílel na vraždění civilistů v jiných konfliktech? Proto, že nechodil na dějepis, nečetl noviny, neviděl ani žádný americký seriál, když v téměř každém se o např. Iráku zmínili?
Co je to za debatu s lidmi, kteří o historii neví skoro nic?
To je zbytečná debata.
neverend

XXX.XXX.231.71
napsal(a):
Vy byste v osmašedesátém v Moskvě nadšeně podepsal a ještě byste byl spokojen, protože tak je to správné, tak to má být. Jaképak pražské jaro, jaképak uvolňování, jakápak svoboda!
Ono jim tehdy zbylo něco jiného? Přijeli jim slavní Amíci na pomoc? Jistě že bych podepsal, protože bych nehodlal z ČR udělat druhou Koreu či Vietnam. Mně na životech mých spoluobčanů záleží a nic není horší než válka na našem území. Neměli jsme žádnou podporu a proti sobě jen obra v podobě Sovětů. USA se spojenci by nás akorát morálně podpořili. Nic ve zlém Balu, jsme malá země a člověk musí v těchto situacích zachovat přísnou logiku.
neverend
napsal(a):
Ono jim tehdy zbylo něco jiného? Přijeli jim slavní Amíci na pomoc? Jistě že bych podepsal, protože bych nehodlal z ČR udělat druhou Koreu či Vietnam. Mně na životech mých spoluobčanů záleží a nic není horší než válka na našem území. Neměli jsme žádnou podporu a proti sobě jen obra v podobě Sovětů. USA se spojenci by nás akorát morálně podpořili. Nic ve zlém Balu, jsme malá země a člověk musí v těchto situacích zachovat přísnou logiku.
Aha, tak možná, že by ste konečně pochopil, proč jsme v NATO a proč tam chtěla být Ukrajina? Nebo pořád ne? Záleží na životech spoluobčanů? Tak si najděte nějaká data o tom, kolik jich bylo na jejich příkaz odvlečeno do Gulagu, či podobná zařízení po Rusku třeba: https://www.dotyk.cz/publicistika/jak-se-zilo-v-gulagu-stacila-ztrata-valenky-a-vezen-skoncil-na-samotce-20200628.html Ale tak vám by se to nestalo, vás by jistě milovali(než by zjistili, že máte i USA občanství)
lesnížínka
napsal(a):
Aha, tak možná, že by ste konečně pochopil, proč jsme v NATO a proč tam chtěla být Ukrajina? Nebo pořád ne? Záleží na životech spoluobčanů? Tak si najděte nějaká data o tom, kolik jich bylo na jejich příkaz odvlečeno do Gulagu, či podobná zařízení po Rusku třeba: https://www.dotyk.cz/publicistika/jak-se-zilo-v-gulagu-stacila-ztrata-valenky-a-vezen-skoncil-na-samotce-20200628.html Ale tak vám by se to nestalo, vás by jistě milovali(než by zjistili, že máte i USA občanství)
Hele, ale obdivuji fakt Tvoji trpělivost!
assil
napsal(a):
To byli gruzínští dobrovolníci a Ukrajina už to vyšetřuje, alespoň se k tomu nestaví zády jako Rusové.
Jj, také jsem četla, že to byli Gruzínci...
Dnes vyplavalo na povrch to svinstvo Rusáka, co znásilnil ukrajinského kojence!!! To je fakt otřes - podle dostupných info pedofil - v ruské armádě - a o zveřejňování různých videoprasáren se vědělo už dříve! Zmetek!

lesnížínka
napsal(a):
USA občanství? Já myslím, že je to jen fabulace.
andnyxx

XXX.XXX.7.74
Liptos
napsal(a):
Všechno by bylo lepší
neverend

XXX.XXX.213.247
lesnížínka
napsal(a):
To pletete ale dvě věci dohromady. My jsme s Balu mluvili o roce 1968 a to jsme byli členy Varšavské smlouvy. NATO bylo tou dobou nepřátelský pakt. Já přeci neříkám že Rusko je svaté, já říkám že je velmi nebezpečné s ním vést válku. Pokud si poslechnete pozorně projevy Amerických představitelů, tak hledejte slova "není v Americkém zájmu". A myslete u toho trochu. Amerika nemá přátele, Amerika má jen své zájmy. A pokud jste slyšela Putina, tak on mluví ve vztahu k Ukrajině o bezpečnostní akci( stejně tak mluvila Americká administrativa o Korejských policejních akcích) a jinak mluví Putin o válce Ruska proti NATO. Ano,tam mluví o válce.Teď jde o to, že třeba Vy zaslepeně věříte NATO a USA. Já tolik ne a je to jen papír. Ten snese vše a jestli by v případě rozšíření války USA šlo do přímé konfrontace s Ruskem? Sama vidíte ty akce jak se tomuto za každou cenu vyhýbají. Řeknu Vám moji tezi. Jednali by s Ruskem a zájmem obou stran by bylo se vyhnout jadernému střetu. Prioritní zájem nadřazený všemu ostatnímu.
Jako..50let se lavíruje, aby nedošlo k jadernému střetu, takže se mám divit tomu, že USA jen s kret.nama jednají, místo aby na ně vletěli? To snad chápe i žáček pomocné(vlastně ta už není ) Ale NATO má nějaké smlouvy se svými členy, já je neviděla, ale mluví se o společné obraně při napadení člena NATO. Takže ano, počítám s tím, že kdyby ten skřet vlezl na Slovensko, už by se jen nejednalo. Nikdo to nešpononoval na jednu zbloudilou raketu, protože to by mohla být jen provokace ano, klidně i od Ukrajiny, aby jim konečně někdo pomohl. Ale při otevřeném útoku, už by myslím NATO chtě nechtě muselo jednat. V americkém zájmu? A jak by ste to chtěl formulovat? Když mluví představitelé jakéhokoliv státu, musí mluvit o zájmu, zájmu svých občanů, které zastupují. Proč bych si měla myslet, že v zájmu tupých američanů, kteří stěží ví, kde je Evropa, by mělo být válčit za nějakou Ukrajinu, o které netuší vůbec nic? Naštěstí je pro ně Putin a komunismus pořád trochu jak červený hadr na býka, takže asi jen díky tomu, se Amerika jako taková k pomoci přidává. Pokud by se národ zvednul k protestům, že ne, asi by museli sklapnout podpatky a vycouvat z toho.

andnyxx
napsal(a):
Všechno by bylo lepší
To fakt myslíte vážně? Že kdyby se nebránili, tak by se jim nic nestalo? Ti zabití civilisti se taky nebránili a pomohlo jim to nějak?
Já souzním s tímto:
https://www.facebook.com/762046630473635/posts/5748854908459424/?app=fbl
napsal(a):
To fakt myslíte vážně? Že kdyby se nebránili, tak by se jim nic nestalo? Ti zabití civilisti se taky nebránili a pomohlo jim to nějak?
Já souzním s tímto:
https://www.facebook.com/762046630473635/posts/5748854908459424/?app=fbl
Ten děda na kole s bramborama byl zachráněný, denacifikovaný A děti? To už byli vlastně také poloviční nacisti...
neverend

XXX.XXX.213.247
lesnížínka
napsal(a):
Jako..50let se lavíruje, aby nedošlo k jadernému střetu, takže se mám divit tomu, že USA jen s kret.nama jednají, místo aby na ně vletěli? To snad chápe i žáček pomocné(vlastně ta už není ) Ale NATO má nějaké smlouvy se svými členy, já je neviděla, ale mluví se o společné obraně při napadení člena NATO. Takže ano, počítám s tím, že kdyby ten skřet vlezl na Slovensko, už by se jen nejednalo. Nikdo to nešpononoval na jednu zbloudilou raketu, protože to by mohla být jen provokace ano, klidně i od Ukrajiny, aby jim konečně někdo pomohl. Ale při otevřeném útoku, už by myslím NATO chtě nechtě muselo jednat. V americkém zájmu? A jak by ste to chtěl formulovat? Když mluví představitelé jakéhokoliv státu, musí mluvit o zájmu, zájmu svých občanů, které zastupují. Proč bych si měla myslet, že v zájmu tupých američanů, kteří stěží ví, kde je Evropa, by mělo být válčit za nějakou Ukrajinu, o které netuší vůbec nic? Naštěstí je pro ně Putin a komunismus pořád trochu jak červený hadr na býka, takže asi jen díky tomu, se Amerika jako taková k pomoci přidává. Pokud by se národ zvednul k protestům, že ne, asi by museli sklapnout podpatky a vycouvat z toho.
No právě a myslíte že je zájmem občanů USA nějaká Ukrajina? Doteď jí považovala většina za Rusko, snad krom pár zasvěcených. Tam to zdaleka není takovým tématem Lesnížínko. Daleko víc tam vládne covid.
Komunismus v Rusku? To snad né. To jich máme víc tady. Jinak vletět na Rusko znamená že oni vletí na Vás. Okamžitě tu máte peklo na zemi. Vy jste jak S.Patton tehdy v Korejské válce. Ten chtěl vybombardovat Čínské hranice jadernými zbraněmi a vytvořit hráz. Nějak mu moc nevadilo co na to Čína.
Naštěstí ho včas odvolali. To je nebezpečí těch "rozválčených" nebo jak to nazvat. To hrozí právě teď na té Ukrajině z obou stran. Zelensky by už snad nemusel Bidenovi vykládat jak bude bojovat do posledního muže a zároveň pak druhý den se chystat na jednání s Putinem. To není diplomat, ale vul. K západu bych tu kritiku také mírnil, aby se mu nepovedlo probudit v zemích NATO nedůvěru.
Vezmu to odzadu: nevěřím, že Zelensky chce s Putinem jednat...možná tak pro uši vás a podobných, co chtějí slyšet o tom, jak se dohodnou a válka raz dva skončí a nás, kromě toho měsíce relativní nepohody...se ani nedotkne. Dneska už si asi ani politici nepředstavují, že by se dalo něco dohodnout s tím ma.orem. A ten ví, že ho chtějí hnát před tribunál, takže sotva, že áno.
Za druhé...to jsem se vám právě snažila vysvětlit, že Ameriku jako takovou nějaká Ukrajina nezajímá a vláda musí balancovat mezi tím, jak se k tomu postavit jako NATO a nenasr...vlastní občany, že je zase do něčeho navezla. Oni by prostě nemuseli, nebyl napadnutý členský stát. A to se vám právě snažím vysvětlit, že Američanům nějak nic jiného nezbývá, než s tím mag.orem jednat...v rámci světového míru. Druhá věc je, aby se nedivili, až na ně poletí Putinova hlavice...že oni přece chtěli jednat.
Komunismus v Rusku...ano, taková skrytá forma, 100leté vymývání mozků. Jak by ste jinak nazval totální nesvobodu slova, vlastně nesvobodu už všeho? Ano, diktatura, já vím. Existuije i nějaká jiná, než na komunistických ideích založená? Nevím, kecala bych, jen tak uvažuju. Může se to jmenovat jak chce, už ne Sovětský svaz, Rusko...čínská či korejská lidová republika tam taky nemá v názvu komunistická, přesto jsou to komunisti nejtěžšího zrna. Korea...tak ta je v pohodě, ta je dokonce lidově DEMOKRATICKÁ mají to ti Korejci štěstí
neverend

XXX.XXX.213.247
fikovnice
napsal(a):
Hele, ale obdivuji fakt Tvoji trpělivost!
Je to tvrdý bojovník. Já bych to nechápal jako nějaké přesvědčování jeden druhého. To stejně nejde, ale spíš tak aby jsme se přiblížili těm 20 000.
Janae.

XXX.XXX.160.6
napsal(a):
!
Orionko, vám přijde, že někomu lezeme do zadku?
Ty doby už jsou dávno pryč.
Pravda nenávist k Rusku už je u nás zakořeněná po generace, těm do zadku lezl asi málokterý Čech.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
!
Asi tak.
neverend

XXX.XXX.213.247
Janae.
napsal(a):
Orionko, vám přijde, že někomu lezeme do zadku?
Ty doby už jsou dávno pryč.
Pravda nenávist k Rusku už je u nás zakořeněná po generace, těm do zadku lezl asi málokterý Čech.
Tak za minulého režimu lezli do zadku Rusku funkcionáři a teď do té Bruselské lezou kolikrát ti samí lidé. Češi jako obyvatelstvo je vždy do té správné "prd*le" transportováno vedením.

napsal(a):
!
Mám se zeptat na Váš názor na USA základny tady? :D podle mě je to super cíl, měli bychom mít v každém okrese jednu.
to bude na 20 litrů příspěvků stačit

napsal(a):
Mám se zeptat na Váš názor na USA základny tady? :D podle mě je to super cíl, měli bychom mít v každém okrese jednu.
Jasně, každá základna v Evropě odvede 1 raketu od USA na to správné místo. Není nad bezpečnost !
Proto jsme tu přece nechtěli ty ruské rakety, aby tu mohly být americké. Hlavně se nezapomeňte dobře dívat, až to poletí.
Mošnov nebo Přerov jsou mi celkem fuk. Hlavně ať je nenarvou pod Bezděz ( jezdili jsme do Doks přes Rusko, netoužím jezdit přes Ameriku ) a nebo do Brd.
( Cituju Bidena : Jen blázen by si nechal postavit radar 50 km od hlavního města. To se staví v Tichomoří. Asi změnil názor. Tuším, že tenkrát Republikáni )

napsal(a):
Pardon, zase jsem si naběhla !
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Jasně, každá základna v Evropě odvede 1 raketu od USA na to správné místo. Není nad bezpečnost !
Proto jsme tu přece nechtěli ty ruské rakety, aby tu mohly být americké. Hlavně se nezapomeňte dobře dívat, až to poletí.
Mošnov nebo Přerov jsou mi celkem fuk. Hlavně ať je nenarvou pod Bezděz ( jezdili jsme do Doks přes Rusko, netoužím jezdit přes Ameriku ) a nebo do Brd.
( Cituju Bidena : Jen blázen by si nechal postavit radar 50 km od hlavního města. To se staví v Tichomoří. Asi změnil názor. Tuším, že tenkrát Republikáni )
Správně Megi, a hádejte kdo tu základnu za pár miliard zaplatí? Další bude výrazné zvýšení příspěvků na obranu do NATO a to se nám ta Ukrajina vyplatila. Myslím Američanům a ještě prodáme ten "správný" západní plyn a možná i ropu. Nevěříte že jsem Američan? Tak pojeďte se mnou. Na pozvání a vše platím. Vrátím Vás v pořádku,nebojte.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.47.223
neverend
napsal(a):
Správně Megi, a hádejte kdo tu základnu za pár miliard zaplatí? Další bude výrazné zvýšení příspěvků na obranu do NATO a to se nám ta Ukrajina vyplatila. Myslím Američanům a ještě prodáme ten "správný" západní plyn a možná i ropu. Nevěříte že jsem Američan? Tak pojeďte se mnou. Na pozvání a vše platím. Vrátím Vás v pořádku,nebojte.
Nerikej dvakrat dovča by se šikla 🤣😂
Hele už začínám zjišťovat že tady jsou jistí lidé zaslepení a prostě nevidí neslyší atd. Škoda času na to. Ale ne že až zmiznes se tu neukážeš vůbec. Byla by nuda 😁😉
neverend
napsal(a):
Je to tvrdý bojovník. Já bych to nechápal jako nějaké přesvědčování jeden druhého. To stejně nejde, ale spíš tak aby jsme se přiblížili těm 20 000.
..tak popravdě si nemyslím, že sem Radka píše kvůli dosažení počtu nějakých příspěvků...
Snaží se přinést věcné argumenty, ale je fakt, že u některých to naráží na extrémní rezistenci!
napsal(a):
"Mošnov nebo Přerov jsou mi celkem fuk. Hlavně ať je nenarvou pod Bezděz ( jezdili jsme do Doks přes Rusko, netoužím jezdit přes Ameriku ) a nebo do Brd."
Toto je ale celkem sobecké. A nejsem ani z Přerova, ani z Mošnova...
https://doi.org/10.1101/2021.09.09.21263342
Toto mi dnes poslal jeden z přímých nadřízených...
Ví se to samozřejmě déle, ale tak nějaká ucelenější data...a já to zatím opět jen prolítla.

fikovnice
napsal(a):
"Mošnov nebo Přerov jsou mi celkem fuk. Hlavně ať je nenarvou pod Bezděz ( jezdili jsme do Doks přes Rusko, netoužím jezdit přes Ameriku ) a nebo do Brd."
Toto je ale celkem sobecké. A nejsem ani z Přerova, ani z Mošnova...
Jezdit přes "Ameriku" by bylo tisíckrát lepší než opět přes "Rusko"...

fikovnice
napsal(a):
Tak za mě samozřejmě...
"Orionka" to vnímá jako totéž, její názor jí neberu. Ale zarazilo mě schválení umístění US základen "všude u nás, jen ne u mě"...
Nedělejte to. Není jen černá a bílá a nesouhlas s něčím =/= rusofilní kremrole a už mi to docela leze na nervy, že se nedá bavit jinak než s tímhle dělením. Samozřejmě že je to podáno do absurdna - ani tu, ani tamtu tady nechceme. Tedy já ne. 1) poletí jako první A smysl té legrace je, že ČR je moc malá na to, aby někdo z LK moh bejt v klidu, že to bouchlo v Brně třeba.
Chodit domů přes cizí území - je to cizí území; na lidi tam se nevztahují naše zákony atp. - není normální, proti opravdovému útoku nám nepomůže, dokonce ani ten dávný radar by to nezachytil, co ho chtěli narvat... co to bylo, Brdy?
a když teda patříme do té NATO, tak na co v každé mikro zemi základnu?
Já si nechci vybírat, esi tu, tamtu základnu, prostě nechci žádnou a nelíbí se mi, že si vůbec mám volit.
"Naštěstí" už to vyřešili na Slov. za mě, s tím, jak RF umí mířit, poletíme všichni, takže už je to fuk :D
Ale to jsou problémy nadlidí, nás se na názor nikdo neptal...
todle stačí, ne https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1q3Iy2RZ3vFsEaiEd5_uUCIlt6iU&hl=cs&ll=45.5088132107273%2C4.168582000000001&z=3
Podívejte se na Finsko, jak se desítky let připravují, jak na tom spolupracuje civil s army, zatímco my se desítky let zbavujeme krytů, vojáků atp. Základna nám s tímhle fakt nepomůže. Namaluje nám pěkný terč na záda :-)
No a jak se tu probíralo datum založení stránek, tak jistě nejen UA věděli
https://censor.net/en/news/3332273/russian_federations_attack_was_known_at_beginning_of_december_the_authorities_did_not_announce_it_because

S ideologickou přípravou je zapotřebí začít brzy...😵
https://d39-a.sdn.cz/d_39/c_img_QP_m/XfIFO/profimedia-0671440277.jpeg?fl=cro,0,0,1500,1127%7Cres,722,,1%7Cjpg,80,,1
napsal(a):
S ideologickou přípravou je zapotřebí začít brzy...😵
https://d39-a.sdn.cz/d_39/c_img_QP_m/XfIFO/profimedia-0671440277.jpeg?fl=cro,0,0,1500,1127%7Cres,722,,1%7Cjpg,80,,1
Já se přiznám, že se mi strašně líbí ta malůvka na stěně. Úplně to ve mně vyvolalo chuť vrátit se do školky.
Ohledně toho Z - může mi někdo vysvětlit, co to vlastně znamená?

Varaxi
napsal(a):
Já se přiznám, že se mi strašně líbí ta malůvka na stěně. Úplně to ve mně vyvolalo chuť vrátit se do školky.
Ohledně toho Z - může mi někdo vysvětlit, co to vlastně znamená?
Právě ta malůvka na zdi a věk dětí šíleně kontrastují se strohým symbolem okupace Ukrajiny. Úplně mě to praštilo do očí. Střet dvou světů.
Co přesně to jejich Z znamená asi úplně neví nikdo, zvláštní je, že je to písmeno z latinky, přestože v Rusku i na Ukrajině se píše azbukou...
Možná to ani nemá být písmeno, ale jasně rozpoznatelný znak...

rapotacka11
napsal(a):
Někde tomu říkají jiná mentalita, HRDOST. (možná povýšenost)
U těch druhých je to ideologie?
Hrdost? To jako proto, že to invazní Z mají vyvedené v barvách ruské vlajky?
neverend

XXX.XXX.213.247
assil
napsal(a):
No a jak se tu probíralo datum založení stránek, tak jistě nejen UA věděli
https://censor.net/en/news/3332273/russian_federations_attack_was_known_at_beginning_of_december_the_authorities_did_not_announce_it_because
Vidíte a jak tvrdili světoví lídři že to byl šok pro celý svět ten Ruský útok. Naprosto jsem to předpokládal že se vědělo už dřív o útoku a nikdo nic nedělal. Teď je už jen otázka, kdo nechtěl jednat. Putin tvrdí a tvrdil, že místo jednání dostával akorát ultimata a zájem Ruska nikdo nebral v potaz. Fakt je, že když se Putin přímo ptal německého kancléře, zda opravdu chtějí válku NATO vs Rusko, tak kancléř mlčel. Nic neřekl. Tak já bych chtěl vidět to jednání na papíře. Co tedy nabízel západ a co chtěl Putin. Dohoda o nerozšiřování NATO na západ byla tedy Rusku vypovězena? Nebo jí prostě ignorovali? Nevěřím ani jedné straně, dokud nebude víc informací.
no a můžeme taky jedno UA PR videjko, jako asi bude pravda, že UA maj PR americké poradce
https://twitter.com/FilipHorky/status/1512169577752506374
napsal(a):
Hrdost? To jako proto, že to invazní Z mají vyvedené v barvách ruské vlajky?
Letěla jsem ven, zetka jsem si nevšimla,
ale první větou jsem nemyslela rusáky.
Těm patřila ta druhá.
Viděla jsem video-foto ukraj. děti s nataženýma pravicemi.
Nedala jsem to sem - nevím zda je to falešně nahrané ...
až to uvidím, ráda posloužím .
Dám jiné - sebrala jsem ...
https://www.facebook.com/jiri.daniel.7165/videos/656661652272976
- žije ještě?
neverend

XXX.XXX.213.247
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nerikej dvakrat dovča by se šikla 🤣😂
Hele už začínám zjišťovat že tady jsou jistí lidé zaslepení a prostě nevidí neslyší atd. Škoda času na to. Ale ne že až zmiznes se tu neukážeš vůbec. Byla by nuda 😁😉
Fakt bys jela? Já zítra odjíždím na tak měsíc domů. Musím zjistit kde mám tatíka. Pak se vrátím sem a moc rád tě poznám osobně Jani.

neverend
napsal(a):
Vidíte a jak tvrdili světoví lídři že to byl šok pro celý svět ten Ruský útok. Naprosto jsem to předpokládal že se vědělo už dřív o útoku a nikdo nic nedělal. Teď je už jen otázka, kdo nechtěl jednat. Putin tvrdí a tvrdil, že místo jednání dostával akorát ultimata a zájem Ruska nikdo nebral v potaz. Fakt je, že když se Putin přímo ptal německého kancléře, zda opravdu chtějí válku NATO vs Rusko, tak kancléř mlčel. Nic neřekl. Tak já bych chtěl vidět to jednání na papíře. Co tedy nabízel západ a co chtěl Putin. Dohoda o nerozšiřování NATO na západ byla tedy Rusku vypovězena? Nebo jí prostě ignorovali? Nevěřím ani jedné straně, dokud nebude víc informací.
Tak vy jste to předpokládal? Po bitvě je každý generálem, že?
Že Rusko stahovalo vojsko k ukrajinské hranici to věděl přece každý, kdo se aspoň občas mrkl na zprávy, kdo sleduje dění. Snad nikdo ale nevěřil, že Rusáci opravdu zaútočí.
Co chce Putin je jasné. Rozšířit Rusko. Když se jim tak krásně povedlo obsazení Krymu chce víc. A bude chtít vždycky. Teď je to východ Ukrajiny, pak to bude jiný stát nebo státy, třeba Pobaltí, atd.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Tak vy jste to předpokládal? Po bitvě je každý generálem, že?
Že Rusko stahovalo vojsko k ukrajinské hranici to věděl přece každý, kdo se aspoň občas mrkl na zprávy, kdo sleduje dění. Snad nikdo ale nevěřil, že Rusáci opravdu zaútočí.
Co chce Putin je jasné. Rozšířit Rusko. Když se jim tak krásně povedlo obsazení Krymu chce víc. A bude chtít vždycky. Teď je to východ Ukrajiny, pak to bude jiný stát nebo státy, třeba Pobaltí, atd.
Co to povídáte Balu. Přečtěte si mé příspěvky pořádně a celou dobu jsem tu pochyboval o tom "překvapení". Taky jsem se zmiňoval o super tajných materiálech a že o těch se nedozvíme. A to je přeci přesně ono,ne? Někdo ví mnohem víc než co se sděluje v médiích. A to zákulisí by mohlo být informacemi kolem zrodu tohoto konfliktu. Propagandu nepapám ani jedné straně. Na to už jsem moc velkej kluk.
neverend
napsal(a):
Co to povídáte Balu. Přečtěte si mé příspěvky pořádně a celou dobu jsem tu pochyboval o tom "překvapení". Taky jsem se zmiňoval o super tajných materiálech a že o těch se nedozvíme. A to je přeci přesně ono,ne? Někdo ví mnohem víc než co se sděluje v médiích. A to zákulisí by mohlo být informacemi kolem zrodu tohoto konfliktu. Propagandu nepapám ani jedné straně. Na to už jsem moc velkej kluk.
Ale papáte, hlavně té ruské Tvrdíte, že jste byl v US Army....a stejně se divíte, že se různé politické zájmy a dohody nevyřvávají celému světu? Tvrdíte, že nejste jak malej kluk a přesto se nad tím stále a dokola pozastavujete
Rozšiřování NATO na západ? Tam už je. Na východ. Ultimáta? No jistě, vlezl na Krym a čekal jednání? Nasr.t. Předpokládám, že to ,,ultimátum" bylo: táhni zpátky do Ruska a pak se můžem o něčem bavit. Asi tak.

lesnížínka:
Ale papáte, hlavně té ruské Tvrdíte, že jste byl v US Army....a stejně se divíte, že se různé politické zájmy a dohody nevyřvávají celému světu? Tvrdíte, že nejste jak malej kluk a přesto se nad tím stále a dokola pozastavujete
neverend

XXX.XXX.213.247
lesnížínka
napsal(a):
Rozšiřování NATO na západ? Tam už je. Na východ. Ultimáta? No jistě, vlezl na Krym a čekal jednání? Nasr.t. Předpokládám, že to ,,ultimátum" bylo: táhni zpátky do Ruska a pak se můžem o něčem bavit. Asi tak.
Tak to jste na velkém omylu. Nepapám ani jednu propagandu, jen beru v potaz obě strany. Já se právě vůbec nedivím zájmům v celém světě, jen na rozdíl od většiny chápu i konflikt na Ukrajině jako zájem určité politické a mocenské společnosti.Zajímá mě kdo vlastně může za to utrpení na Ukrajině a zda tomu šlo zabránit.Krym? A Vy víte jak to bylo s Krymem? Nebylo to náhodou legitimní? Tam je mnoho souvislostí Lesnížínko a souvisí to s popřením několika bezpečnostních dohod, které byli např. válkou v bývalé Jugoslávii popřeny. Vzniklo vzduchoprázdno bezpečnostní.Krym vyhlásil nezávislost, pak požádal Rusko o přijetí a referendum rozhodlo jasně. Tohle stojí za válku? To snad ne.
neverend

XXX.XXX.213.247
A tady je to netradiční vysvětlení anexe Krymu.
https://youtu.be/JGx30gprsps
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.45.161
neverend
napsal(a):
Fakt bys jela? Já zítra odjíždím na tak měsíc domů. Musím zjistit kde mám tatíka. Pak se vrátím sem a moc rád tě poznám osobně Jani.
Jak jsem se tomu dřív bránila a nadávala. Musím se s pokorou omluvit jestli to přijmeš. A popravdě. Bude li ta možnost osobně tě poznám ráda. Bude mi ctí. Užij si pobyt u taťky. 😊
Já se tam stejně budu muset někdy v životě dostat. Mají tam spoustu zajímavé havěti za kterou by člověk vraždil co se u nás v Evropě sehnat nedá a pořád je to dostupnější jak tchaiwan 😁
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jak jsem se tomu dřív bránila a nadávala. Musím se s pokorou omluvit jestli to přijmeš. A popravdě. Bude li ta možnost osobně tě poznám ráda. Bude mi ctí. Užij si pobyt u taťky. 😊
Já se tam stejně budu muset někdy v životě dostat. Mají tam spoustu zajímavé havěti za kterou by člověk vraždil co se u nás v Evropě sehnat nedá a pořád je to dostupnější jak tchaiwan 😁
To bych neřekla. Z Tchajvanem máme bezvízový styk, zatím co z USA tě můžou odlifrovat dřív, než k nim vůbec vkročíš
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.45.161
lesnížínka
napsal(a):
Tvrdíte, že jejich propagendu nežerete, ale taháte sem jen a pouze příspěvky proruských mago.ů.
Protože ty sem zas taháš jen příspěvky proamerickych magor.ů. Nevycitej mu zaslepenost a proruskou propagandu když sama děláš to samý jen v opačným směru. Taky žereš propagandu. Jen zas jinou. Tak buď uznávej nazory a možnost volby všech nebo ne. Ale pak nedělej to samý.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Protože ty sem zas taháš jen příspěvky proamerickych magor.ů. Nevycitej mu zaslepenost a proruskou propagandu když sama děláš to samý jen v opačným směru. Taky žereš propagandu. Jen zas jinou. Tak buď uznávej nazory a možnost volby všech nebo ne. Ale pak nedělej to samý.
Ale my Krym tady ještě pamatujeme, takže víme, že to referendum se konalo až poté, co tam naběhli Rusáci se samopalama. A nevím teda, jestli hlasování pod namířenou zbraní se dá říkat svobodné rozhodnutí. Takže ruská propaganda, to ani není propaganda, ale dezinformace a nemusíme se bát, voni je brzy zakážou.c
Pokud se potvrdí, že Rusáci dnes použili v Mariupolu sarin, nemám už vůbec slov!!!!
Dnes jsem shodou náhod toto téma přednášela a ukazovala studentům video z útoku sarinem v Sýrii v r. 2013!!! Odkaz dávat nebudu, ostatně těchto videí je k nalezení na netu spousta... Chce se mi brečet a zároveň řvát jak tygr...
napsal(a):
Právě ta malůvka na zdi a věk dětí šíleně kontrastují se strohým symbolem okupace Ukrajiny. Úplně mě to praštilo do očí. Střet dvou světů.
Co přesně to jejich Z znamená asi úplně neví nikdo, zvláštní je, že je to písmeno z latinky, přestože v Rusku i na Ukrajině se píše azbukou...
Možná to ani nemá být písmeno, ale jasně rozpoznatelný znak...
Prý novodobá svastika... (a chybí tu fakt ti zvracející smajlíci, co tu byli kdysi dávno)
"O tom, co písmeno Z na vojenské technice vlastně znamená, koluje od počátku války řada teorií. Původně se mělo za to, že „Z“ je ve skutečnosti číslo „2“ představující 22. únor 2022. To byl den, kdy Rusko ratifikovalo dohodu o „přátelství, spolupráci a vzájemné pomoci“ se samozvanými, odtrženými regiony na východní Ukrajině – Doněckem a Luhanskem.
Otázce bílého písmene se na sociálních sítích věnoval i nezávislý výzkumník a novinář Kamil Galejev, který aktuálně působí v Moskvě. „Někteří mají za to, že Z na technice znamená Za pobedy, tedy Za vítězství. Jiní jej mají prostě za zkratku Západu. Znak vymyšlený teprve před několika dny se každopádně stal symbolem nové ruské ideologie a národní identity,“ napsal Galejev.
Zdroj: https://www.denik.cz/staty-mimo-eu/pismeno-z-rusko-svastika.html
napsal(a):
Nedělejte to. Není jen černá a bílá a nesouhlas s něčím =/= rusofilní kremrole a už mi to docela leze na nervy, že se nedá bavit jinak než s tímhle dělením. Samozřejmě že je to podáno do absurdna - ani tu, ani tamtu tady nechceme. Tedy já ne. 1) poletí jako první A smysl té legrace je, že ČR je moc malá na to, aby někdo z LK moh bejt v klidu, že to bouchlo v Brně třeba.
Chodit domů přes cizí území - je to cizí území; na lidi tam se nevztahují naše zákony atp. - není normální, proti opravdovému útoku nám nepomůže, dokonce ani ten dávný radar by to nezachytil, co ho chtěli narvat... co to bylo, Brdy?
a když teda patříme do té NATO, tak na co v každé mikro zemi základnu?
Já si nechci vybírat, esi tu, tamtu základnu, prostě nechci žádnou a nelíbí se mi, že si vůbec mám volit.
"Naštěstí" už to vyřešili na Slov. za mě, s tím, jak RF umí mířit, poletíme všichni, takže už je to fuk :D
Ale to jsou problémy nadlidí, nás se na názor nikdo neptal...
todle stačí, ne https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1q3Iy2RZ3vFsEaiEd5_uUCIlt6iU&hl=cs&ll=45.5088132107273%2C4.168582000000001&z=3
Podívejte se na Finsko, jak se desítky let připravují, jak na tom spolupracuje civil s army, zatímco my se desítky let zbavujeme krytů, vojáků atp. Základna nám s tímhle fakt nepomůže. Namaluje nám pěkný terč na záda :-)
Vy to nedělejte. Nevkládejte mi do klávesnice něco, co jsem vůůůbec nenapsala! O žádné rusofilní kremroli není v mém příspěvku ani zmínka! Taky mi to docela leze na nervy - být obviňována z něčeho, co jsem neprovedla.
Pozastavila jsem se nad tím, co jste ve svém svatém boji za "Orionku" nějak opomněla zmínit - "Orionce" nevadí umístění základen jinde v ČR, jí vadí umístění v blízkosti jejího bydliště...
A opravdu, nezlobte se, nebo se třeba zlobte, ale vadí mi, když padají slova kritiky o něčem, co jsem ani nezmínila!
neverend

XXX.XXX.213.247
assil
napsal(a):
Ale my Krym tady ještě pamatujeme, takže víme, že to referendum se konalo až poté, co tam naběhli Rusáci se samopalama. A nevím teda, jestli hlasování pod namířenou zbraní se dá říkat svobodné rozhodnutí. Takže ruská propaganda, to ani není propaganda, ale dezinformace a nemusíme se bát, voni je brzy zakážou.c
Jak to říkala ta paní co jí u sebe ubytovala myslím Srah1? Krym byl vždycky "Ruský"?

neverend
napsal(a):
Jak to říkala ta paní co jí u sebe ubytovala myslím Srah1? Krym byl vždycky "Ruský"?
Proti Sráčovi se musím ohradit.
fikovnice
napsal(a):
Navíc se už delší dobu domnívám, že "Orionka" je velmi zdatná ve schopnosti ubránit se argumentům druhým...to píšu ve vší slušnosti. Myslím, že to prostě může zargumentovat sama, bez Vaší pomoci, "Megi"...
Nepsala jsem ani "ň" o kremrolích, psala jsem o sobectví.
A ještě jedno edit: Nikomu zde nenakazuji, co má psát nebo co psát nemá. Svůj názor na ruskou invazi jsem tu opakovaně vyjádřila.
Když jsem tu někdy dřív vystupovala jako něčí "alter ego", bylo mi to vyčítáno. Takže asi tak.
Pevně doufám, že to tu nedospěje do situace, kdy se bude přikazovat, co se může psát a co se nesmí psát! Ti, co mají na současnou politickou situaci jiný názor než mám třeba já, tak ať jej píší...nevadí mi to...názory vždy vypovídají o jejich nositelích. Myslím, že pokud chci vůbec někoho přesvědčovat o něčem, tak za použití relevantních argumentů. Pokud je ale někdo přesvědčen o své "pravdě", přesvědčit se nedá.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Proti Sráčovi se musím ohradit.
Já Vám dám sráče. Ale napsala jste to.
neverend

XXX.XXX.213.247
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Klaus je taky troll proruský a vůbec všichni kdo jen zapochybují o Bruselském a Americkém dogmatu. CNN taky nadšeně informovala o Iráku a nikdo ani nezapochyboval o spravedlivém útoku na Irák. V Afghanistanu nás taky nechtěli a přesto neměli na výběr. A těmhle lhářům mám teď bezmezně věřit? A zcela se mi příčí dnešní až genocidní názory proti Rusům. Proti jakémukoli národu, nejen Rusům. Magoři vyzvou k zabíjení Rusů po celém světě, někde jim odmítají prodat kabelku, zabavujeme jim majetek Pro krista pána, takhle to začínalo v Německu s židama. Jani zcela neslibuji návrat do Čech. Je mi z toho tady na zvracení. Lidi si vůbec neuvědomují, jak vlastně tím fanatickým odporem možná dosáhnou toho, čemu chtěli zabránit. Totiž že Rus přijede a pěkně "na*ranej".
neverend

XXX.XXX.213.247
fikovnice
napsal(a):
Myslím, že to byla reakce na Váš překlep - "Srah"...
A jooo. Tak to se Sarah01 omlouvám a doufám že to nebere nijak zle.
Ghmp

XXX.XXX.172.204
Před třemi dny:
Moskva odhalila ukrajinskou provokaci v chemičce. Má to chybku. Továrna neexistuje
https://www.novinky.cz/valka-na-ukrajine/clanek/moskva-odhalila-ukrajinskou-provokaci-v-chemicce-ma-to-chybku-tovarna-neexistuje-40393373
To mě zamrazilo, je jasné že nad použitím těchto sra*ek Rusko uvažuje ....a dnes už je to možná tady.

neverend
napsal(a):
Klaus je taky troll proruský a vůbec všichni kdo jen zapochybují o Bruselském a Americkém dogmatu. CNN taky nadšeně informovala o Iráku a nikdo ani nezapochyboval o spravedlivém útoku na Irák. V Afghanistanu nás taky nechtěli a přesto neměli na výběr. A těmhle lhářům mám teď bezmezně věřit? A zcela se mi příčí dnešní až genocidní názory proti Rusům. Proti jakémukoli národu, nejen Rusům. Magoři vyzvou k zabíjení Rusů po celém světě, někde jim odmítají prodat kabelku, zabavujeme jim majetek Pro krista pána, takhle to začínalo v Německu s židama. Jani zcela neslibuji návrat do Čech. Je mi z toho tady na zvracení. Lidi si vůbec neuvědomují, jak vlastně tím fanatickým odporem možná dosáhnou toho, čemu chtěli zabránit. Totiž že Rus přijede a pěkně "na*ranej".
Pro krista pána, takhle to začínalo v Německu s židama
Kecy!!
Naprosto obracíte situaci! Probuďte se, to Rusi jsou útočníci a Ukrajinci oběti. Ne opačně. A to, že jsou proti Rusům uplatňovány sankce, že se na ně lidi dívají jinak než před anexí Ukrajiny, že je nechtějí obsloužit, to je jen důsledek. Bohužel to odnášejí i ti, kteří s oficiální ruskou politikou nesouhlasí.
I my, občané ČR, máme s Rusy své zkušenosti. Ať už jde o znásilňování, rabování a okrádání při osvobození v pětačtyřicátém, nebo o obsazení v osmašedesátém a střelbě do neozbrojených lidí. Nebo o sovětské poradce, kteří tu napáchali zejména v padesátých letech neuvěřitelná zvěrstva. Rusům nelze věřit. Anexe Ukrajiny to jen potvrzuje.
napsal(a):
Pro krista pána, takhle to začínalo v Německu s židama
Kecy!!
Naprosto obracíte situaci! Probuďte se, to Rusi jsou útočníci a Ukrajinci oběti. Ne opačně. A to, že jsou proti Rusům uplatňovány sankce, že se na ně lidi dívají jinak než před anexí Ukrajiny, že je nechtějí obsloužit, to je jen důsledek. Bohužel to odnášejí i ti, kteří s oficiální ruskou politikou nesouhlasí.
I my, občané ČR, máme s Rusy své zkušenosti. Ať už jde o znásilňování, rabování a okrádání při osvobození v pětačtyřicátém, nebo o obsazení v osmašedesátém a střelbě do neozbrojených lidí. Nebo o sovětské poradce, kteří tu napáchali zejména v padesátých letech neuvěřitelná zvěrstva. Rusům nelze věřit. Anexe Ukrajiny to jen potvrzuje.
Já už nemám ani chuť na neverendovy příspěvky reagovat Nakonec napíše, že jede do USA(té hnusné, co za všechno může na celém světě a která na Rusko uvaluje sankce ) a sem, kde jdou lidi zaslepeně proti chudákům Rusům, se ani nemá chuť vrátit. Komedie. Pohled na jednu jedinou vyvražděnou vesnici mi stačí na to, abych ano, začala Rusy nenávidět. Nemám problém to přiznat, protože mám emoce. Nemusím ani vidět mrtvé lidi, mě stačí jen ti psi, ležící vedle svých mrtvých páníčků. A ano, určitě je to všechno propaganda západu, Ukrajiny, najatí herci...které teďka exhumují...Jdu blejt velebnosti

lesnížínka
napsal(a):
Já už nemám ani chuť na neverendovy příspěvky reagovat Nakonec napíše, že jede do USA(té hnusné, co za všechno může na celém světě a která na Rusko uvaluje sankce ) a sem, kde jdou lidi zaslepeně proti chudákům Rusům, se ani nemá chuť vrátit. Komedie. Pohled na jednu jedinou vyvražděnou vesnici mi stačí na to, abych ano, začala Rusy nenávidět. Nemám problém to přiznat, protože mám emoce. Nemusím ani vidět mrtvé lidi, mě stačí jen ti psi, ležící vedle svých mrtvých páníčků. A ano, určitě je to všechno propaganda západu, Ukrajiny, najatí herci...které teďka exhumují...Jdu blejt velebnosti
Ať jede třeba víte kam. Nevěřím mu ty jeho pohádky. Pro mě je hrozné, že lidí s názory jako on je spousta. Říkám si, co to je za lidi... Co se musí ještě stát, aby pochopili...

Já věděla, že to bude mít nějaký pěkný název
https://cs.wikipedia.org/wiki/Pseudologia_phantastica
Ghmp

XXX.XXX.172.204
napsal(a):
Víte, kdy kromě dneška měl svět nejblíž k atomové válce? V roce 1962, dost z vás chodilo po houbách. USA umístilo své rakety do Turecka, SSSR odpověděl
umístěním raket na Kubu.( mmch pod vedením Ukrajince Nikity ). A tenkrát to bylo fakt o fous. Šlo tam na Americké straně dokonce o neuposlechnutí rozkazu. Aspoň se to traduje.
Neschvaluji žádnou válku, žádné násilí. Neobhajuji Putina.
Jen nevím, kde se ve vás tady bere tolik násilnických názorů. Možná je to tím, že jste prožili život v blahobytu a víte houby o totalitě. A tak ji dokonce vítáte a šly byste ještě dál. Na nějaké diskuzi byl názor "kde se to v těch ženskejch bere, to čumím". Pusťte si nějaký dokument, jak ženské ječely a omdlívaly nadšením, když Áda promluvil.
A jen tak mimochodem, udělali si v Americe nějaký průzkum. S postupem Bidena a vůbec americké administrativy souhlasí pouhých 36 % Američanů.
Biden je panďulák ale na tom asi nezáleží. Možná je to dobře že není impulzivní a svéhlavý a spíše koná a mluví podle toho na čem se shodne většina kolem něho. Ve výsledku je to dost rozumné...

fikovnice
napsal(a):
To je syndrom barona Prášila - v doktorském hantecu...
Ten mě napadl hned, ale přirovnávají ho spíše k Münchhausenovu syndromu a tím snad netrpí
napsal(a):
Ten mě napadl hned, ale přirovnávají ho spíše k Münchhausenovu syndromu a tím snad netrpí
Ona pseudologia phantastica s Münchhausenem souvisí, to ano. Ale obecně vymýšlení si různých pohádek, zkazek atd. je syndrom barona Prášila .
Toto jsem teď našla :
"Baron Karl Friedrich Hieronymus svobodný pán von Münchhausen byl německý baron, voják a cestovatel, který vstoupil do ruské armády, a v jejích řadách se zúčastnil bitev proti osmanským Turkům.
Po návratu domů baron údajně vyprávěl množství vymyšlených historek o svých neuvěřitelných dobrodružstvích.První kniha o jeho dobrodružstvích v Rusku a na moři vyšla již v r. 1726 a jeho dobrodružství poprvé v němém filmu zpracoval průkopník filmu Georges Meliés. Asi známá všem je historka, jak letěl na dělové kouli, jak se dostal na Měsíc na rychle rostoucím bobu, jak unikl z bažin tím, že se sám vytáhl za cop...."

"Baron Karl Friedrich Hieronymus svobodný pán von Münchhausen byl německý baron, voják a cestovatel, který vstoupil do ruské armády, a v jejích řadách se zúčastnil bitev proti osmanským Turkům.
Po návratu domů baron údajně vyprávěl množství vymyšlených historek o svých neuvěřitelných dobrodružstvích.První kniha o jeho dobrodružstvích v Rusku a na moři vyšla již v r. 1726 a jeho dobrodružství poprvé v němém filmu zpracoval průkopník filmu Georges Meliés. Asi známá všem je historka, jak letěl na dělové kouli, jak se dostal na Měsíc na rychle rostoucím bobu, jak unikl z bažin tím, že se sám vytáhl za cop....jak sloužil v jůesej ármy, jak je doma tady i tam, jak věděl o světovém spiknutí dřív, než se svět spiknul, jak věděl... (pokračujte někdo další)"

napsal(a):
Po návratu domů baron údajně vyprávěl množství vymyšlených historek o svých neuvěřitelných dobrodružstvích.První kniha o jeho dobrodružstvích v Rusku a na moři vyšla již v r. 1726 a jeho dobrodružství poprvé v němém filmu zpracoval průkopník filmu Georges Meliés. Asi známá všem je historka, jak letěl na dělové kouli, jak se dostal na Měsíc na rychle rostoucím bobu, jak unikl z bažin tím, že se sám vytáhl za cop....jak sloužil v jůesej ármy, jak je doma tady i tam, jak věděl o světovém spiknutí dřív, než se svět spiknul, jak věděl... (pokračujte někdo další)"
😂👍

lesnížínka
napsal(a):
No, konečně....říkala jsem si, dámy, kdy vás místní divný Baron Prášil přestane konečně bavit
V rámci zachování vlastního duševního zdraví doporučuji na jeho příspěvky nereagovat, nekomentovat, prostě přestat ho krmit.
Na druhou stranu, přece pro neverenda/meifiho není nic jednoduššího, než zde prý pravdivou prezentaci vlastní osoby snadno obhájit - o své dnešní/zítřejší/prostě brzké avizované "cestě" za oceán pravidelně referovat, vložit fotografie z letiště, z benzínky, z nákupu donutů k snídani, zpoza volantu káry s nekonečným obzorem před sebou - vždy pokud možno s aktuálním denním výtiskem příslušných novin apod....
Nebo ne?
Ale třeba má holt vlastní časoprostorovou díru přímo do Neverlandu (a tím nemyslím ranč M. Jaksona) a při cestování časem se prý blbě fotí okolí
A to pominu úplné prkotiny typu, co bude dělat bez něj stavební firma, ve které má prý podíl, co bude dělat ta vykastrovaná ovčanda (ta jede s sebou nebo ji hodí někomu na krk nebo vlastně nebyla vůbec jeho nebo už není z tohoto světa?), co budou dělat slečny s dětmi i bez, kterým nezištně pomáhá a vždy se nad nimi slituje....o koních s mrkvemi nemluvě....spousta otázek, odpovědi žádné - není divu, pohádka se už moc rozkošatila
neverend

XXX.XXX.213.247
To se teprve ukáže kdo tady bude nemocný Stejně tak si ze mě dělali srandu na koních s válkou v Evropě. Vidíte holt černobíle a v podstatě ani jinou možnost nemáte. Pravda či vina nikdy není zcela na jedné straně. Jestli jsem Americký voják je stejně něco platné tak akorát mně. Vám to v ničem pomoci nemůže a co si myslíte je také irelevantní. Tak hodně štěstí Český národe v boji proti nepříteli a s inflací dosahující klidně 26 procent. Dávejte hodně pozor, aby místo to režimu v Rusku, nakonec dřív nepadl ten Váš. Nevíte co kdo naplánoval.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
No, konečně....říkala jsem si, dámy, kdy vás místní divný Baron Prášil přestane konečně bavit
V rámci zachování vlastního duševního zdraví doporučuji na jeho příspěvky nereagovat, nekomentovat, prostě přestat ho krmit.
Na druhou stranu, přece pro neverenda/meifiho není nic jednoduššího, než zde prý pravdivou prezentaci vlastní osoby snadno obhájit - o své dnešní/zítřejší/prostě brzké avizované "cestě" za oceán pravidelně referovat, vložit fotografie z letiště, z benzínky, z nákupu donutů k snídani, zpoza volantu káry s nekonečným obzorem před sebou - vždy pokud možno s aktuálním denním výtiskem příslušných novin apod....
Nebo ne?
Ale třeba má holt vlastní časoprostorovou díru přímo do Neverlandu (a tím nemyslím ranč M. Jaksona) a při cestování časem se prý blbě fotí okolí
A to pominu úplné prkotiny typu, co bude dělat bez něj stavební firma, ve které má prý podíl, co bude dělat ta vykastrovaná ovčanda (ta jede s sebou nebo ji hodí někomu na krk nebo vlastně nebyla vůbec jeho nebo už není z tohoto světa?), co budou dělat slečny s dětmi i bez, kterým nezištně pomáhá a vždy se nad nimi slituje....o koních s mrkvemi nemluvě....spousta otázek, odpovědi žádné - není divu, pohádka se už moc rozkošatila
To je snadná odpověd Saolo.Ovčanda jede se mnou. S přítelkyní jsem se záměrně tolik nezbližoval a byla obeznámena s tím, že mám doma otce a budu muset výhledově republiku opustit.Vždyť proto jsem bydlel odděleně a psal jsem to tady.Rozhodla se zůstat, tak její volba. Stavební firma je bratra a ten zůstává.Na koních jsem Vám fotil mnoho věcí i ty koně a prachy a stejně to nemělo cenu a Vy jste si mleli pořád svou pravdu. Tak asi je to marný,ne? Vy máte svou pravdu a mně je to dnes už dávno jedno.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.246
neverend
napsal(a):
To je snadná odpověd Saolo.Ovčanda jede se mnou. S přítelkyní jsem se záměrně tolik nezbližoval a byla obeznámena s tím, že mám doma otce a budu muset výhledově republiku opustit.Vždyť proto jsem bydlel odděleně a psal jsem to tady.Rozhodla se zůstat, tak její volba. Stavební firma je bratra a ten zůstává.Na koních jsem Vám fotil mnoho věcí i ty koně a prachy a stejně to nemělo cenu a Vy jste si mleli pořád svou pravdu. Tak asi je to marný,ne? Vy máte svou pravdu a mně je to dnes už dávno jedno.
Nemá to smysl. My jsme necitelni idioti s vymytym mozkem. No tak at si to mysli dal když chtějí. Ještě že mi záleží na názoru jen pár lidí a z bich sem nechodí nikdo.

fikovnice
napsal(a):
https://doi.org/10.1101/2021.09.09.21263342
Toto mi dnes poslal jeden z přímých nadřízených...
Ví se to samozřejmě déle, ale tak nějaká ucelenější data...a já to zatím opět jen prolítla.
Zdravím, fíkovnice
Uděláte nám komentovaný souhrn?
Ať je v budoucnu lépe - s autem, vodou...se vším
neverend

XXX.XXX.213.247
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nemá to smysl. My jsme necitelni idioti s vymytym mozkem. No tak at si to mysli dal když chtějí. Ještě že mi záleží na názoru jen pár lidí a z bich sem nechodí nikdo.
Taky jsem si všiml, že už se na to tady všichni vykašlali. Jsem koukal na Novinkách.cz na komentáře pod články. Tam IQ a zdravý úsudek teprve dostává na frak. Co do nich naleješ, to z nich teče.
Dostala jsem včera večer od muže nový mobil(nevyžádaný) Jsem se ho ptala, jestli to má jako být nějaká provokace?!?
neverend

XXX.XXX.213.247
neverend
napsal(a):
Mně přišla výhra za ten turnaj s Rusama.
To je nějaká úchylka fotit peníze na internet? 😄 já vám to náhodou věřím a přeji, už jsem tu minule psala, že budete asi houby voják, ale člověk co hraje počítačové hry u rodičů v pokojíčku. Nemyslím si, že spolumajitel firmy by na takové věci měl čas, navíc člověk takto za vodou (jak o sobě píšete) nemá potřebu ukazovat peníze na netu.
Andrýsek3
napsal(a):
To je nějaká úchylka fotit peníze na internet? 😄 já vám to náhodou věřím a přeji, už jsem tu minule psala, že budete asi houby voják, ale člověk co hraje počítačové hry u rodičů v pokojíčku. Nemyslím si, že spolumajitel firmy by na takové věci měl čas, navíc člověk takto za vodou (jak o sobě píšete) nemá potřebu ukazovat peníze na netu.
Tak on se asi chtěl ukázat, jak je šikovný...a ne teda jen za piškot Bych ho i pochválila, kdybych věděla, že hrál a vyhrál za sebe. Na ocenění výher u pařanů nejsem ale ten pravý adept To jde mimo mě.
neverend

XXX.XXX.213.247
Andrýsek3
napsal(a):
Tak Saola chtěla fotky.. Tak je má. Vojákem už nejsem, ale hráčem stále. Zítra ráno odjíždím, tak co si s tím tady lámat hlavu.
Atheira
napsal(a):
Buďte v klidu. Reálně už se řeší, že ten model přejmenují.
Vím, četla jsem to na NETu, jen jsem si nemyslela, že se mě to bude nějak týkat tak jsem to přešla. Je to dárek k televizi prý. Já se na chytrý mobil nemůžu odhodlat, nevím, jak dlouho bude s rukama od hlíny,,chytrý" Taky mi urve kapsu Nejspíš bude zase ležet na stolku, tady vedle toho prvního, co jsem zdědila po muži. Mám upracované ruce, nedokážu to chytit ,,jemně", abych mezitím nepomačkala a nezavolala 5 lidem a apod Já ho prostě nutně nepotřebuju. Co chci si pak najdu na noťasu, málo věcí ,,nepočká".
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.246
lesnížínka
napsal(a):
Vím, četla jsem to na NETu, jen jsem si nemyslela, že se mě to bude nějak týkat tak jsem to přešla. Je to dárek k televizi prý. Já se na chytrý mobil nemůžu odhodlat, nevím, jak dlouho bude s rukama od hlíny,,chytrý" Taky mi urve kapsu Nejspíš bude zase ležet na stolku, tady vedle toho prvního, co jsem zdědila po muži. Mám upracované ruce, nedokážu to chytit ,,jemně", abych mezitím nepomačkala a nezavolala 5 lidem a apod Já ho prostě nutně nepotřebuju. Co chci si pak najdu na noťasu, málo věcí ,,nepočká".
Jestli můžu poradit kup si na něj na aliexpresu jednak kryci sklo (ne folii a gel ale sklo) a armor obal. Pak je telefon prakticky nesmrtelny. A neda se zaprasit tak aby prestal fubgovat zvládá pády i údery atd.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.246
neverend
napsal(a):
Tak Saola chtěla fotky.. Tak je má. Vojákem už nejsem, ale hráčem stále. Zítra ráno odjíždím, tak co si s tím tady lámat hlavu.
Hele u mě taky nadávali lidi jak můžu stihat tolik zvířat, domacnost, práci na směnny a do toho číst aspoň několik knih do měsíce a ještě sledovat seriály a hrát na ps5 😂 a dostatečně se věnovat všemu hlavně papouchum😂
Ja z onlinovek parila x let zpět jen LOLko. Jinak rpg, par strategii. Na ps pak i pribehovky.

neverend
napsal(a):
Mně přišla výhra za ten turnaj s Rusama.
Ach, Neverende, bože, nikdy jsem neviděla tolik peněz pohromadě. Kristovanoho, to je vážně vaše? To je neuvěřitelný. To úplně vpravo je taky česká bankovka? Tu jsem nikdy neviděla.
napsal(a):
Zdravím, fíkovnice
Uděláte nám komentovaný souhrn?
Ať je v budoucnu lépe - s autem, vodou...se vším
Také srdečně zdravím!
Jako už klasicky, nestíhačka...nicméně ráda na to kouknu a něco sem písnu... Mám jet na pár dní (na Velikonoce) zas na dovolenou , vezmu si noťas a...stejně jsem se chystala si to projít.
A děkuji moc za Vaše přání!

napsal(a):
Ach, Neverende, bože, nikdy jsem neviděla tolik peněz pohromadě. Kristovanoho, to je vážně vaše? To je neuvěřitelný. To úplně vpravo je taky česká bankovka? Tu jsem nikdy neviděla.
To je pětitisícovka s Masarykem, ne?