Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Nejsem pokrytec a proto zde klidně napíšu, že pohodlíčko mých blízkých je pro mě na prvním místě.
Když si budu moci vybrat, jestli můj syn s těžkou artritidou bude doma v teple a nebo bude mrznout, protože nechci plyn od Putina, abych mu financovala válku, tak já jako totální a radikální sobec, se rozhodnu pro pohodlí mého syna.
No jenže otázka je, jestli tenhle přístup není poněkud krátkozraký a ve výsledku nepovede ještě k většímu nepohodlí vašeho syna než by bylo při pouhém odpojení plynu.
Ale ono je to jedno, odpojením už vyhrožují Rusáci, takže jestli to udělají, bude mít Evropa po dilematu.

Lidi, potřebovali bychom někde na Moravě ubytovat další dva lidi s cca 9 labradory. Žínko, nevěděla byste o něčem prosím? Pravděpodobně během 2 - 3 dnů dorazí na polské hranice.
neverend

XXX.XXX.213.247
assil
napsal(a):
No jenže otázka je, jestli tenhle přístup není poněkud krátkozraký a ve výsledku nepovede ještě k většímu nepohodlí vašeho syna než by bylo při pouhém odpojení plynu.
Ale ono je to jedno, odpojením už vyhrožují Rusáci, takže jestli to udělají, bude mít Evropa po dilematu.
Pokud by to byl plyn a ropa, jakože Rusko nebude dělat v totální válce charitu Evropě, tak se máme na co těšit. Úkolem našich představitelů je hlavně dokonale a realisticky spočítat, jestli naše možnosti jsou skutečně takové, abychom dokázali nahradit chybějící strategické suroviny. Jestli ne, jakože odborníci tvrdí že ne, tak bůh s námi. Totálně by to rozložilo hospodářství a uvrhlo Evropu do nepředstavitelné situace. A co by udělalo Rusko kdyby jsme mu ustoupili s Dombasem a dali mu záruky o nerozšiřování NATO dál na východ? To nikdo neví, jen dnes už víme, že Zelensky je stejně připraven vlastně tyto podmínky splnit. S tím jede na jednání s Ruskem. Čili Rusko dosáhlo svého, akorát je kvůli tomu Ukrajina na maděru a my na prahu třetí světové války. Notabene Rusko jsme jako trh vyklidili a tedy budou hledat možnosti spolupráce víc na východ s Čínou v čele. Rusko má zdroje, které dnes budou čím dál žádanější a je to prostě obrovská země a trh. Podle mě to nejvíc odskáčeme my tady v Evropě a zvlášť ta východní. Dovezeme plyn a ropu? Odkud a za kolik? A další suroviny? Budeme vůbec díky těm cenám konkurenceschopný? To jsou otázky na které se nám dostane odpovědi, až by opravdu došlo na přerušení dodávek.

neverend
napsal(a):
Pokud by to byl plyn a ropa, jakože Rusko nebude dělat v totální válce charitu Evropě, tak se máme na co těšit. Úkolem našich představitelů je hlavně dokonale a realisticky spočítat, jestli naše možnosti jsou skutečně takové, abychom dokázali nahradit chybějící strategické suroviny. Jestli ne, jakože odborníci tvrdí že ne, tak bůh s námi. Totálně by to rozložilo hospodářství a uvrhlo Evropu do nepředstavitelné situace. A co by udělalo Rusko kdyby jsme mu ustoupili s Dombasem a dali mu záruky o nerozšiřování NATO dál na východ? To nikdo neví, jen dnes už víme, že Zelensky je stejně připraven vlastně tyto podmínky splnit. S tím jede na jednání s Ruskem. Čili Rusko dosáhlo svého, akorát je kvůli tomu Ukrajina na maděru a my na prahu třetí světové války. Notabene Rusko jsme jako trh vyklidili a tedy budou hledat možnosti spolupráce víc na východ s Čínou v čele. Rusko má zdroje, které dnes budou čím dál žádanější a je to prostě obrovská země a trh. Podle mě to nejvíc odskáčeme my tady v Evropě a zvlášť ta východní. Dovezeme plyn a ropu? Odkud a za kolik? A další suroviny? Budeme vůbec díky těm cenám konkurenceschopný? To jsou otázky na které se nám dostane odpovědi, až by opravdu došlo na přerušení dodávek.
Jenže Rusko ty prachy za suroviny potřebuje a tak velký odbyt si hned tak někde nezajistí...

Varaxi
napsal(a):
To je ovšem patová situace. Otázka není, kdo je v právu, otázka je, kdo vydrží dýl. A o tom to víceméně bude.
Mám stejnej názor.
napsal(a):
Mám stejnej názor.
Ano, taky myslím. A až to celé skončí, tak rychle zas ten ruský trh obsadíme. Akorát blbý, že nikdo neví kdy to bude.
Že se Ukrajina radši vzdá Donbasu se nedivím, však to se dělo vždycky, i my přišli o Zakarpatí, zas v tom bych neviděla nějaký problém, i kdyby se to nestalo, tak Rusko si vždycky nějakou záminku najde když bude chtít na další výpady. Jediný, co by tomu zabránilo, by bylo celý Rusko obsadit a zničit a to se obávám je dost nereálný plán.

Kopíruji sem z jiné diskuse, stojí to za přečtení:
Hello, I am ukrainian living in Czech Republuc for 3 years.
Answering on stereotypical questions:
- I was not searching for a better life, just became acquainted with my husband while I was traveling in a student times.
- Kyiv for me is same european city as Prague or Berlin. I don`t see much difference between Prague and Kyiv in a buying power (read people are living on a same standard of life. Open statistics if you don`t trust me).
That`s a pre-war introduction to make you understand that I am not a refugee and I don`t need anything from you.
First of all, I want to thank to all sober individuals, that understand that war in Ukraine is not just about Ukraine.
What I see in some czechs is envy to anyone who has more money. If you want more money - go and work with your brain. Those ones who were sitting in work just to cross 6 months and get a grand from the government, those ones are shouting that ukrainians are assholes with a Gucci bags. Actually, those people have never been satisfied.
Please, don`t judge anyone from Facebook posts, try to check information from several sources.
About the difference between ukrainians and russians: If I will tell you that you are polish, will you be satisfied? (I lived in Poland for 4 years and yes, i see the difference between czechs and polish).
Main difference between russians and ukrainians is: ukrainians have democracy. We fired Yanukovich risking our lives, we know what we want and we will not let anyone to dictate us their rules. We are prepared since 2014 and we want to live in our homes.
80% of russians never crossed the border of their provinces, they are still living in imagined world where they are defending themselves from west and America. Soliders still have no idea of what they are doing in Ukraine.
Helping to people you should not expect anything from them, otherwise don`t do that.
I am hosting 18 refugees in my house, familiar and obscene, that I met on the road. With different incomes.
My guests found jobs in one week. They are totally independent, silent people that are happy to stay in a safer place. Thanking for everything and not taking more than they need. They are counting days till all this horror will end and they will be able to come home.
Maybe I`m lucky, or maybe good attracts good.
If you have bad experience - call police. You are at home and any guest must respect you rules.

neverend
napsal(a):
Vy jste zase chytrej, jak radio Jerevan
Veřejné poděkování, asi černej puntík u Rusáků
(pokud nemáte účet na twitru a ukazuje se to blbě, tak klikněte na registrovat a okno zavřete a normálně se vám to ukáže)
https://twitter.com/ZelenskyyUa/status/1508721131267764227
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Vy jste zase chytrej, jak radio Jerevan
Hodnotný to příspěvek do diskuze.
napsal(a):
Lidi, potřebovali bychom někde na Moravě ubytovat další dva lidi s cca 9 labradory. Žínko, nevěděla byste o něčem prosím? Pravděpodobně během 2 - 3 dnů dorazí na polské hranice.
Byla jsem v zahradě. Ptám se všech, kdo mě napadnul, rozhodila jsem sítě. Ale netuším zatím

neverend
napsal(a):
Hodnotný to příspěvek do diskuze.
Možná víc než ten váš. Je směšné, jak píšete o ČR chvíli jako "my", a chvíli "vy". Jak vypadáváte z role... Měl byste se rozhodnout, za koho kopete, jestli za ČR nebo za USA nebo za co vlastně, a pak držet linii.

napsal(a):
To je dost velká smečka a ubytování se bude hledat těžko. Pro začátek by mohlo pomoci tohle:
https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/utulek-v-brne-vyclenil-30-mist-pro-zvirata-uprchliku-zajisti-i-ockovani
rapotacka11
napsal(a):
Četla jsem o miminech bez rodičů.
Jsou snad ve sklepě v porodnici.
Rodily je údajně pro zahraniční zájemce.
Ty žádná organizace nejspíš nedoveze .... .?
Troufnu si říct, že ti, co si ,,objednali" dítě u náhradní matky, mají peníze i na to, aby si své dítě přivezli, zorganizovali převoz.

lesnížínka
napsal(a):
Byla jsem v zahradě. Ptám se všech, kdo mě napadnul, rozhodila jsem sítě. Ale netuším zatím
Nic nemůžeme sehnat, dnes v noci budou ve Lvově a pak budou pokračovat na hranice asi do Polska.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Možná víc než ten váš. Je směšné, jak píšete o ČR chvíli jako "my", a chvíli "vy". Jak vypadáváte z role... Měl byste se rozhodnout, za koho kopete, jestli za ČR nebo za USA nebo za co vlastně, a pak držet linii.
A Vy mi taky polibte..
napsal(a):
Nic nemůžeme sehnat, dnes v noci budou ve Lvově a pak budou pokračovat na hranice asi do Polska.
Bude to asi hodně problém, s tolika psy Lidi je ani nebudou chtít dát mezi baráky(tu jsou většinou ulice nalepené domy v řadě na sobě, tedy i humna) To by chtělo tak nějakou chatu s pozemkem, oploceným, trochu samotu a to tu na vesnici moc lidí nemá. Na Obce budu volat až zítra, teď už tam nikdo není.

neverend
napsal(a):
A Vy mi taky polibte..
No paráda! Těší mě, že jsem ťala do živého.

napsal(a):
Sarah, nemáš o nich podrobnější informace? Zkouším rozhodit sítě.
To jsou nějací chovatelé a ustálená smečka?

napsal(a):
To je dost velká smečka a ubytování se bude hledat těžko. Pro začátek by mohlo pomoci tohle:
https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/utulek-v-brne-vyclenil-30-mist-pro-zvirata-uprchliku-zajisti-i-ockovani
Díky, Iri, takových kapacit pro pejsky je víc, oni by chtěli být spolu. Vím, že to bude těžké, chceme to zkusit.

napsal(a):
Iri, jo, je to celá CHS s labradory. Děkuju.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
No paráda! Těší mě, že jsem ťala do živého.
To se dá i léčit.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.246
napsal(a):
Jenže Rusko ty prachy za suroviny potřebuje a tak velký odbyt si hned tak někde nezajistí...
Snadno ano. Indie a Čína to vezmou všema deseti

napsal(a):
Fotka, už je veřejně na FB, tak ji mrsknu i sem. Lidi jen ti dva manželé uprostřed plus 9 pejsků, všichni na fotce nejsou a Amurek úplně vpravo už je u mě.

lesnížínka
napsal(a):
Bude to asi hodně problém, s tolika psy Lidi je ani nebudou chtít dát mezi baráky(tu jsou většinou ulice nalepené domy v řadě na sobě, tedy i humna) To by chtělo tak nějakou chatu s pozemkem, oploceným, trochu samotu a to tu na vesnici moc lidí nemá. Na Obce budu volat až zítra, teď už tam nikdo není.
Přesně takovou má přece fikovnice. A to neřeknu, to jsem si jen vzpomněla.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Snadno ano. Indie a Čína to vezmou všema deseti
A jak to tam Rusko dopraví?

napsal(a):
A jak to tam Rusko dopraví?
Plynovodem. Síla Sibiře... něco z roku 2014. Dolů tam je také nějaká cesta, nevím přesně kudy, něco plánovali s... Kimem? taky. Do Číny to dokončili v 2019 a normálně to běží. A jeden z důvodů byl - ne tak velká závislost na Evropě od RF, Čína zas chtěla být eko... jasně, no tak cena je určitě lepší (a vztahy a budoucnost) než USA LNG.
A do Indie je to vše provázané, sice někdo kupuje od těch, ale ve skutečnosti třeba je to plyn RF. Transafg. pl. A těch cest je spodem určitě víc, akorát nějaká trubka pustila do světa, že Putin bude brečet, že nemá trubky jinam.
Pak těsně před začátkem tady toho uzavřeli další smlouvu s Čínou (Síla S. 2), to jsme tu zaregistrovali už všichni... oni moc dobře věděli, co dělají. Dokončili vše navzdory sankcím - s pomocí Číny.
neverend
K tomu plynu. U toho, jak tady brečíte nad tím, že plyn nebude, jste zapomněli na to, že nás Putin s plynem hezky ,,dojí" (nás, jako Evropu) už několik let, zřejmě už s tím, aby měl na válku, jen politici si nějak nepovšimnuli. Před válkou velké zdražování plynu, už to lidi brečeli, že na něj mít nebudou, ale prostě mu budem platit x krát tolik? Povšimněte si data a třetí odstavec.
https://cnn.iprima.cz/mraz-prichazi-z-kremlu-rusko-privira-kohoutky-plynovodu-do-evropy-a-cena-lame-rekordy-53633

lesnížínka
napsal(a):
K tomu plynu. U toho, jak tady brečíte nad tím, že plyn nebude, jste zapomněli na to, že nás Putin s plynem hezky ,,dojí" (nás, jako Evropu) už několik let, zřejmě už s tím, aby měl na válku, jen politici si nějak nepovšimnuli. Před válkou velké zdražování plynu, už to lidi brečeli, že na něj mít nebudou, ale prostě mu budem platit x krát tolik? Povšimněte si data a třetí odstavec.
https://cnn.iprima.cz/mraz-prichazi-z-kremlu-rusko-privira-kohoutky-plynovodu-do-evropy-a-cena-lame-rekordy-53633
Já nebrečím, plyn nepoužívám, o domácnostech se tady asi ani nikdo nebaví, tohle má jiný dosah.
A co tohle https://www.novinky.cz/ekonomika/clanek/ceska-republika-ma-plynu-dostatek-potize-s-plynovodem-jamal-ji-neohrozuji-40376671
Víte co, ono to vše souvisí, roky, máte pravdu, ale vždy se zprávou, jak se bude zdražovat - např. před zimou, což je v Evropě prostě kosa, se ukáže, že máme zásobníky "prázdné". Buď někdo lže (jako teď marže a státní Čepro), nebo jsme hodně špatní hospodáři.
Proč se tak hrozně zdražila elektřina? Výrobce, distributor, burza, dodavatel, domácnost.
neverend

XXX.XXX.213.247
Ničeho se nebojte, naši Evropští lídři už našli řešení jak vyřešit nedostatek ropy a plynu.
napsal(a):
Nemáte to někde...třeba jako statut na fb? Nasdílela bych vám to...jinak pomoci nemůžu. Morava je moc daleko.
Nesleduju tohle vlákno pravidelně, ale čtu, že máte doma paní s pejskem - klobouk dolů, obdivuju. Jak to jde?

Bude to tak nějak asi jako tady https://ekonomickydenik.cz/nejasny-puvod-zemniho-plynu-kupujeme-trzni-smesku-ale-fakticky-se-jedna-o-rusky-plyn/
neverend, nemáte lýdra Bidena? Jak dopad s ropou v SAE?

Terven
napsal(a):
Nemáte to někde...třeba jako statut na fb? Nasdílela bych vám to...jinak pomoci nemůžu. Morava je moc daleko.
Nesleduju tohle vlákno pravidelně, ale čtu, že máte doma paní s pejskem - klobouk dolů, obdivuju. Jak to jde?
V pohodě, dnes jsme vařily boršč. Teda já spíš koukala.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Bude to tak nějak asi jako tady https://ekonomickydenik.cz/nejasny-puvod-zemniho-plynu-kupujeme-trzni-smesku-ale-fakticky-se-jedna-o-rusky-plyn/
neverend, nemáte lýdra Bidena? Jak dopad s ropou v SAE?
Co mám zprávu z mé domoviny, tak v přepočtu 25Kč za litr. Biden brzy pojede do Dallasu.
napsal(a):
Fotka, už je veřejně na FB, tak ji mrsknu i sem. Lidi jen ti dva manželé uprostřed plus 9 pejsků, všichni na fotce nejsou a Amurek úplně vpravo už je u mě.
Zkuste na FB nějakou skupinu labradorů, ideálně zahraniční, dost se angažujou i Němci a Angličani, u nás ve skupinách už se podařilo umístit i takovéhle smečky.
napsal(a):
Plynovodem. Síla Sibiře... něco z roku 2014. Dolů tam je také nějaká cesta, nevím přesně kudy, něco plánovali s... Kimem? taky. Do Číny to dokončili v 2019 a normálně to běží. A jeden z důvodů byl - ne tak velká závislost na Evropě od RF, Čína zas chtěla být eko... jasně, no tak cena je určitě lepší (a vztahy a budoucnost) než USA LNG.
A do Indie je to vše provázané, sice někdo kupuje od těch, ale ve skutečnosti třeba je to plyn RF. Transafg. pl. A těch cest je spodem určitě víc, akorát nějaká trubka pustila do světa, že Putin bude brečet, že nemá trubky jinam.
Pak těsně před začátkem tady toho uzavřeli další smlouvu s Čínou (Síla S. 2), to jsme tu zaregistrovali už všichni... oni moc dobře věděli, co dělají. Dokončili vše navzdory sankcím - s pomocí Číny.
No jenže do Indie plynovod není a s Čínou jsou dva problémy, jejich spotřeba je o dost menší než spotřeba Evropy, protože oni jedou hodně levnější uhelky a za druhé ono jaksi ty plynovody jsou oddělené a žádný kohout, kterým by se to přeplo z Evropy do Číny neexistuje, on v podstatě neexistuje ani kohout, kterým by se to jen zastavilo.

lupus4
napsal(a):
https://www.forum24.cz/vyzva-panu-jaromiru-nohavicovi-do-vlastnich-rukou/?fbclid=IwAR1p4tE8wcnL2tefcBjLAw_wsRYsIpQ4LrApQzhTDviyAIQCgkLNrxhnW8w
To opravdu čtete takový humus, jako je Forum24 ?
A víte, že si Nohavici vážím právě proto, že medaili nevrátil, nezahodil a ani vydražení nepokládám za dobrý nápad. Proč by měl mít Nohavicovu Puškinovu medaili ve své sbírce nějaký jouda?
Vůbec to není o Putinovi, i když mě tu někdo nařkne, že mu straním. Nestraním. Fandím Nohavicovi, protože si místo laciného gesta, za které by ho plácali po ramenou, vybral cestu trnitou. A ještě si na něm kdejaký neuměl honí triko a pokouší se sbírat bodíky. Ještě Hutka by se měl vyjádřit ! Ten v té partě chybí.
A tam, kde koncert nezakázali, tam je během "chvíle" vyprodáno. Asi můj názor sdílí víc lidí.
A nakonec : Dostal se s tou medailí do dobré společnosti - i Solženicyn jednu dostal.
A ještě : Slyšela jsem takový hezký citát : Cenzura je mladší sestra inkvizice. Kdo to řekl si nepamatuju, ale už hodně dávno - nic nového.
napsal(a):
Přesně takovou má přece fikovnice. A to neřeknu, to jsem si jen vzpomněla.
Proto jsem psala, na jak dlouho, zda to Alenka tuší...
Jenže to má dva háčky - teď jsem tam byla o víkendu a vše v totálně havarijním stavu, úplně nejhorší je, že neteče voda! A budu tam teď jezdit každý víkend, sousedka se nabídla, že bude jezdit se mnou a něco málo práce udělá na zahradě... To by asi nějak nevadilo...
...ale mnohem závažnější věc - dům už nelze vytápět - krbová vložka praskla a především komín nesplňuje vůbec nic bezpečnostního, takže všichni kominíci dali ruce pryč od štemplu, s tím, že se tam prostě topit nesmí! Jsem z toho nešťastná - chalupa komplet ztrácí na ceně a jak jsme tam teď byly, tak v baráku bylo cca 8 st. C (má to metrové zdi). Sousedka chodila i uvnitř ve svetru a bundě... Já zimu zvládám lépe.
Já to dokonce řešila s tetou - zda nemám chalupu nabídnout běžencům... A teta mi řekla, že je to neobyvatelné... Je to třeba na akutní přespání ve spacácích a svetrech, no a už i bez vody... To musím vyřešit, ale teď na to nemám peníze...
Takže Alenko, jak píšu, akutně ano, ale není to k déledobějšímu přebývání...
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
A víte, že si Nohavici vážím právě proto, že medaili nevrátil, nezahodil a ani vydražení nepokládám za dobrý nápad. Proč by měl mít Nohavicovu Puškinovu medaili ve své sbírce nějaký jouda?
Vůbec to není o Putinovi, i když mě tu někdo nařkne, že mu straním. Nestraním. Fandím Nohavicovi, protože si místo laciného gesta, za které by ho plácali po ramenou, vybral cestu trnitou. A ještě si na něm kdejaký neuměl honí triko a pokouší se sbírat bodíky. Ještě Hutka by se měl vyjádřit ! Ten v té partě chybí.
A tam, kde koncert nezakázali, tam je během "chvíle" vyprodáno. Asi můj názor sdílí víc lidí.
A nakonec : Dostal se s tou medailí do dobré společnosti - i Solženicyn jednu dostal.
A ještě : Slyšela jsem takový hezký citát : Cenzura je mladší sestra inkvizice. Kdo to řekl si nepamatuju, ale už hodně dávno - nic nového.
Někteří se holt potřebují zviditelnit a tak využívají jen situace. Tahá se do toho sport, umění a brzy i mouchy z Ruska. U mě jsou to takový cvičený opice a Nohavica je pan někdo. Naštěstí ještě dost lidí má rozum a dovede ho používat. Pamatujete Orionko ještě z koní, jak jsem tam psal o propagandě? Jestli ano, tak teď jste svědkem jejího praktického použití. 🙂 Na tom pracují celé teamy lidí.

neverend
napsal(a):
Někteří se holt potřebují zviditelnit a tak využívají jen situace. Tahá se do toho sport, umění a brzy i mouchy z Ruska. U mě jsou to takový cvičený opice a Nohavica je pan někdo. Naštěstí ještě dost lidí má rozum a dovede ho používat. Pamatujete Orionko ještě z koní, jak jsem tam psal o propagandě? Jestli ano, tak teď jste svědkem jejího praktického použití. 🙂 Na tom pracují celé teamy lidí.
Koně nemám :-((

fikovnice
napsal(a):
Ali, na jak dlouho??? Dá se to odhadnout?
Jani, vůbec netuším, zítra se poptám zprostředkovatelky a napíšu.
Jinak první dojmy a informace po týdnu, kdy se domlouváme střídavě rusky, anglicky a gestikulací :
- Ukrajinci by to, co děláme my, nikdy pro jiný národ, který prchá před válkou, neudělali
- Krym byl vždycky ruský a vždycky tam bylo draho
- nejlíp bylo v Oděse, jsou tam nejmilejší a nejusměvavější lidi na Ukrajině
napsal(a):
Jinak první dojmy a informace po týdnu, kdy se domlouváme střídavě rusky, anglicky a gestikulací :
- Ukrajinci by to, co děláme my, nikdy pro jiný národ, který prchá před válkou, neudělali
Ali, písni...jen kdyžtak raději sms - já učím až do večera a nebudu asi ani na mailu... Když nebudu odpovídat na sms, odpovím v nějaké mezipauze.
napsal(a):
Ale nevidím to reálně ...
Nejsem typ, který by chalupu nepůjčil...ale těch negativ je fakt mnoho + je to malilinká obec bez obchodu ani jiného zázemí...a oni asi nebudou mít auto...???
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Koně nemám :-((
Tak to se omlouvám, ale už si přesně ty jména tam nepamatuji. Já už vlastně koně taky nemám.
assil
napsal(a):
Zkuste na FB nějakou skupinu labradorů, ideálně zahraniční, dost se angažujou i Němci a Angličani, u nás ve skupinách už se podařilo umístit i takovéhle smečky.
Fakt až tak velkou smečku???
Popravdě, to mi přijde jako největší zádrhel. A Vy jste ve skupině lapin (nebo co že to je vlastně to Vaše psisko?)?
napsal(a):
Ali, máš SZ!
napsal(a):
"Orionko", na Nohavicovi jsem dá se říct vyrostla. Hutkovy písně mě vůbec neoslovují. Takže umělecky to za mě Nohavica vyhrává na plné čáře!
ALE: A vím, že se mnou nebudete souhlasit, Nohavica prokazatelně spolupracoval s StB, no a stran té medaile - já si ani neumím představit, že by o ni měl někdo zájem...?!! Nedovedu si představit člověka, který by v současné době a situaci vysolil peníze za medaili od Putina...
Já se s Vámi shodnu v bytové otázce - jak jsme to tu řešili teď někdy, že bytová politika prostě stojí dlouhodobě u nás za prd. Ale stran Nohavici a asi i dalších věcí kolem války na UA se neshodneme. No, nicméně to samozřejmě není žádná tragédie.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Sarah1 Vy jste zlatíčko. My teď máme v dětském táboře asi čtyřicet lidí prchajících před válkou. Dnes jsem se tam byl podívat i přes porušení karantény. Netekla voda a správcová nikoho jiného hned nemohla sehnat. Většina z nich jsou opravdu maminky s dětmi. Hned se zapojili do úklidu tábora a za vše děkují lámaně anglicky či jejich řečí. Zítra beru projektor a bude promítání pohádek a snad ještě správcová něco vymyslí.
napsal(a):
Ukrajinci by to, co děláme my, nikdy pro jiný národ, který prchá před válkou, neudělali..."
Ještě tady k tomuto: Víš, takovou míru altruismu, jakou vyjadřuješ a uskutečňuješ Ty, dělá podle mě jen málo lidí . Pro mnohé je vše vyřešeno tím, že třeba poslali nějaké peníze...a přiznávám, že do této skupiny patřím i já. A druhá věc, věř (Ty, ale i ostatní), že pravdu měla "Orionka" - v tom, že časem ta ochota pomáhat zmizí a možná se i obrátí v negativní emoce . Dle "Lesnížínky" to nemám psát, ale je to pravda. Mě to mrzí, trápí, bolí...ale to je tak vše, co s tím udělám. Už teď se lidi zajímají méně a méně a mnozí se domnívají, že se nás (Čechů) válka vlastně netýká. Týká! A moc!
neverend
napsal(a):
Sarah1 Vy jste zlatíčko. My teď máme v dětském táboře asi čtyřicet lidí prchajících před válkou. Dnes jsem se tam byl podívat i přes porušení karantény. Netekla voda a správcová nikoho jiného hned nemohla sehnat. Většina z nich jsou opravdu maminky s dětmi. Hned se zapojili do úklidu tábora a za vše děkují lámaně anglicky či jejich řečí. Zítra beru projektor a bude promítání pohádek a snad ještě správcová něco vymyslí.
"Neverende", mohu mít zcela osobní dotaz? Vy nemáte nějaké zaměstnání? Něco se mi plete, že jste snad podnikatel...? Já totiž ani nechápu tu solidaritu z hlediska časového - sice to tak nemám každý den, ale přesto dost často se vracím domů z práce kolem 20. - 21.h, a někdy nemám sílu ani obstarat pořádně kočky. Takže neberte to jako rýpání, spíš fakt se divím a zároveň vzdávám hold všem, kdo pomáhají i takto reálně (a mají na to čas) .
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.246
neverend
napsal(a):
Tak to se omlouvám, ale už si přesně ty jména tam nepamatuji. Já už vlastně koně taky nemám.
Jezusmarja jakto? Klidně napiš do sz. Ja myslela ze ta kobyla u tebe dožije? :-( ale sama vim ze rčení : člověk míní, život mění je dost trefné.
napsal(a):
pokud jste si nevšimla, tak jsem se k tomu VŮBEC nevyjádřil ani + ani -
byl jsem jen zvědavej na reakce a já osobně zastávám názor , který dobře vyjádřil např. Miloš Forman ve svém filmu Lid versus Larry Flynt
což se dá shrnout do slov : "sice s vaším názorem vůbec nesouhlasím, ale budu bojovat za vaše právo ho říkat... "
a to se tady právě nenosí a je to stejný jako např. nedůvěra k očkování, ta se tu prezentovala pomalu jako trestný čin a z každého, kdo oslavně nejásal , byl hned "dementní antivaxer" (což byla i v případě mnohých konspirátorů i pravda) , ale...
A kdo rozhodne , co jo a co už ne , kdo má právo někoho "ustanovit" tím správným arbitrem ? NIKDO ! to si musí rozhodnout každý sám
Takže za mne
Nohavicovi písničky jsou geniální a mám je rád, přijetí "medaile" nechápu, mám pocit, že na starý kolena kapánek zblbnul, ať už věkem, či penězi ...či slávou, kdo ví...
byl mi jako člověk dřív sympatičtější (jak říká klasik , každej abstinent je podezřelej... ¨)
Cenzura je mladší sestra inkvizice. A tu, tu nikdo z nás (snad) nechce.
neverend

XXX.XXX.213.247
fikovnice
napsal(a):
"Neverende", mohu mít zcela osobní dotaz? Vy nemáte nějaké zaměstnání? Něco se mi plete, že jste snad podnikatel...? Já totiž ani nechápu tu solidaritu z hlediska časového - sice to tak nemám každý den, ale přesto dost často se vracím domů z práce kolem 20. - 21.h, a někdy nemám sílu ani obstarat pořádně kočky. Takže neberte to jako rýpání, spíš fakt se divím a zároveň vzdávám hold všem, kdo pomáhají i takto reálně (a mají na to čas) .
Já jsem momentálně v karanténě, ale už třetí antigen negativní, tak už by to mělo být dobré. Vložil jsem určitý kapitál do bratrovi stavební firmy a stal se spolumajitelem. Vlastně bych ani to nemusel, ale tak práce mě baví. My ten tábor máme jako firma na paušální smlouvu o údržbě. Sice tam zrovna ta voda nepatří, ale tak vyměnit čerpadlo ve studni bylo asi na hodinku.To jinak píšeme zvlášť.
No a pak už když jsem byl v táboře, tak správcová je má i bratrova kamarádka ještě z dětství a já přeci rád pomohu. A těch dětí kolem mě při montáži. Ani mi žádný nespadlo do vrtu. Akorát jim vůbec nerozumím a klučina mi tam vyprávěl něco zřejmě z domova a já vůbec nevím co.

Sarah, musí to být Morava?
Mám nabídku z rodinného penzionu na Šumavě, psi vítáni v jakékoli velikosti a množství🤩
Kontakt ti napíšu do SZ
neverend

XXX.XXX.213.247
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jezusmarja jakto? Klidně napiš do sz. Ja myslela ze ta kobyla u tebe dožije? :-( ale sama vim ze rčení : člověk míní, život mění je dost trefné.
Neboj Jani, je v pořádku, jen už není v ČR. Ta se takticky stáhla jako první. Nechal bych tu klidně všechny lidi, ale koně a psa nikdy.

napsal(a):
Sarah, musí to být Morava?
Mám nabídku z rodinného penzionu na Šumavě, psi vítáni v jakékoli velikosti a množství🤩
Kontakt ti napíšu do SZ
Iri, děkuji, kontakt přeposlán. Vzhledem k tomu, že je to akutní, tak snad už bude úplně jedno, kde v Česku to bude.

neverend
napsal(a):
jakou zase mate karantenu?
jste si ji naordinoval sam a dobrovolne?

neverend
napsal(a):
Já jsem momentálně v karanténě, ale už třetí antigen negativní, tak už by to mělo být dobré. Vložil jsem určitý kapitál do bratrovi stavební firmy a stal se spolumajitelem. Vlastně bych ani to nemusel, ale tak práce mě baví. My ten tábor máme jako firma na paušální smlouvu o údržbě. Sice tam zrovna ta voda nepatří, ale tak vyměnit čerpadlo ve studni bylo asi na hodinku.To jinak píšeme zvlášť.
No a pak už když jsem byl v táboře, tak správcová je má i bratrova kamarádka ještě z dětství a já přeci rád pomohu. A těch dětí kolem mě při montáži. Ani mi žádný nespadlo do vrtu. Akorát jim vůbec nerozumím a klučina mi tam vyprávěl něco zřejmě z domova a já vůbec nevím co.
Ukrajinské deti rozhodne nejsou jako deti z Afriky, které, když prijede někdo nový, tak se kolem něho seběhnou a jsou kontaktní, ukrajinské deti jsou rezrvované a rozhodne se nebudou vybavovat s cizím člověkem
fikovnice
napsal(a):
Fakt až tak velkou smečku???
Popravdě, to mi přijde jako největší zádrhel. A Vy jste ve skupině lapin (nebo co že to je vlastně to Vaše psisko?)?
Jo, v několika skupinách lapin, špiců a dalších špicovitých, jako vím, jsou to menší psi než labrador, ale podařilo se umístit i velké smečky i bez majitelů třeba a nebo anglický klub zorganizoval mezinárodní sbírku a pronajali za to pro smečku s majitelama dům na pár měsíců, no a tak.
Ono když máte skupinu, kde je x tisíc lidí z celého světa, tak jsou ty možnosti pak jinde.
Gmhp

XXX.XXX.135.242
90 procent budov zničeno, tisíce mrtvých. Nové satelitní snímky z Mariupolu
Tyjo to je brutus taková zkáza.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-nove-satelitni-snimky-odhaluji-skutecnou-apokalypsu-v-mariupolu-196087#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=riS1rohRkZZ-202203300721&dop_id=196087&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=abtest189_panel_sluzeb_varDD&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Gmhp
napsal(a):
90 procent budov zničeno, tisíce mrtvých. Nové satelitní snímky z Mariupolu
Tyjo to je brutus taková zkáza.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-nove-satelitni-snimky-odhaluji-skutecnou-apokalypsu-v-mariupolu-196087#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=riS1rohRkZZ-202203300721&dop_id=196087&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=abtest189_panel_sluzeb_varDD&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
A jak víte, že to neudělali Ukrajinci?
https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/jak-vite-ze-to-neudelali-ukrajinci-ruskemu-diplomatovi-ukaza/r~753db9c6ab8811ecabca0cc47ab5f122/
Gmhp

XXX.XXX.135.242
tak to je dobrý

Varaxi
napsal(a):
A jak víte, že to neudělali Ukrajinci?
https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/jak-vite-ze-to-neudelali-ukrajinci-ruskemu-diplomatovi-ukaza/r~753db9c6ab8811ecabca0cc47ab5f122/
Po pravdě, já třeba nevím, kdo to udělal a jestli naše média nekecají.
Ale včera jsem viděla video na mobilu, které paní, co u mě bydlí, poslal manžel. Zůstal v Černihivu. Bydleli v bytě na sídlišti, paneláky různě vysoké, ve městě prý byla nějaká snad zbrojařská firma (?). Na těch domech jsou vidět díry po raketách, některé byty přes okno zničené, oni sami měli jen vysypaná okna. Před domy jsou zaparkovaná auta, některá bez poškození, některá zasažená a shořela. Otázka je, jestli to byla náhoda nebo to bylo cílené, netuším, jak dobře se umí Rusové trefit. Ty paneláky sice nejsou zničené úplně, ale pokud je poškozené třeba jen jedno patro, tak stejně bude muset barák k zemi, tipuju.
Gmhp

XXX.XXX.135.242
napsal(a):
Ale včera jsem viděla video na mobilu, které paní, co u mě bydlí, poslal manžel. Zůstal v Černihivu. Bydleli v bytě na sídlišti, paneláky různě vysoké, ve městě prý byla nějaká snad zbrojařská firma (?). Na těch domech jsou vidět díry po raketách, některé byty přes okno zničené, oni sami měli jen vysypaná okna. Před domy jsou zaparkovaná auta, některá bez poškození, některá zasažená a shořela. Otázka je, jestli to byla náhoda nebo to bylo cílené, netuším, jak dobře se umí Rusové trefit. Ty paneláky sice nejsou zničené úplně, ale pokud je poškozené třeba jen jedno patro, tak stejně bude muset barák k zemi, tipuju.
Zneužívají toho že dneska lidi ničemu nevěří a s tímhle přístupem jim to projde mnohem snáz. Odporná povaha. Úplně se mi svírá žaludek
Gmhp
napsal(a):
Zneužívají toho že dneska lidi ničemu nevěří a s tímhle přístupem jim to projde mnohem snáz. Odporná povaha. Úplně se mi svírá žaludek
Já taky ničemu nevěřím. Je možné, že to Rusové neudělali. Ale stejně tak je vysoce pravděpodobné, že to udělali oni. Takže je na nich prokázat, že oni to nebyli. Do té doby považuju viníky za téměř jisté.
Připouštím více možností, ale dokud důkazy nepromluví jinak, mám sama za sebe jasno.
napsal(a):
Rusové prý střílí random a ono dost těch zasažených domů pak vyhoří, takže to není, že by to bylo jen rozstřílené.
Každopádně nejaktuálnější fotky a videa jsou na twitteru a co kdo kam střílí a kudy vede fronta se sleduje satelitama, frontovou linii třeba aktualizují Finové na tý mapě jak jsem dávala vejš.
Jinak i nevyhořelý dům bude nejspíš ke zbourání, jako třeba tady zajímavý, že stěny zničený, ale stropní panely se jen sklopily.
Varaxi
napsal(a):
Já taky ničemu nevěřím. Je možné, že to Rusové neudělali. Ale stejně tak je vysoce pravděpodobné, že to udělali oni. Takže je na nich prokázat, že oni to nebyli. Do té doby považuju viníky za téměř jisté.
Připouštím více možností, ale dokud důkazy nepromluví jinak, mám sama za sebe jasno.
Ono to je poměrně jisté, ví se odkud co kam lítá a že by Ukrajinci stříleli z pozic za ruskou linií, to asi těžko.

To je prostě děsivý tohleto číst v 21. století
https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/mariupol-aktualne-valka-na-ukrajine-ukrajina-rusko_2203221332_ako
Jinak komu vadí twitter, dá nitter a poslední zpráva nepěkná
https://nitter.net/nexta_tv/status/1508921987023970320#m
napsal(a):
To je prostě děsivý tohleto číst v 21. století
https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/mariupol-aktualne-valka-na-ukrajine-ukrajina-rusko_2203221332_ako
Děsivější je dívat se na videa z provizorních mariupolských márnic (hromady na schodech do paneláků a tak), ale to sem dávat nebudu.
Každopádně říkat, že tohle si dělaj Ukrajinci sami, mi připadá jako fakt dost humus.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Ukrajinské deti rozhodne nejsou jako deti z Afriky, které, když prijede někdo nový, tak se kolem něho seběhnou a jsou kontaktní, ukrajinské deti jsou rezrvované a rozhodne se nebudou vybavovat s cizím člověkem
Jj, ty byli rezervovaný asi tak deset minut. To děti na misi byli mnohem rezervovanější.Z počátku z uniforem a zbraní měli respekt, ale my jsme jim jak to šlo pořád něco nosili. To je snad ale zcela normální a děti jsou prostě děti.

A nové poznatky, které mě těší:
- červená řepa je v Česku červenější než na Ukrajině
- v Česku je všude na ulicích čisto a uklizeno (a já si vzdycky myslela, jaký jsou Češi čuňata )
- my Češi (i Moravani a Slezani) jsme dobří, že třídíme odpad, na Ukrajině se to neřeší

napsal(a):
- v Česku je všude na ulicích čisto a uklizeno (a já si vzdycky myslela, jaký jsou Češi čuňata )
- my Češi (i Moravani a Slezani) jsme dobří, že třídíme odpad, na Ukrajině se to neřeší
Ten boršč jste vařily i s červenými fazolemi?
Zajímá mě, jestli se nějak liší volyňská a ukrajinská verze.
Jsem poloviční Volyňák😉

napsal(a):
Ten boršč jste vařily i s červenými fazolemi?
Zajímá mě, jestli se nějak liší volyňská a ukrajinská verze.
Jsem poloviční Volyňák😉
Co jsem viděla, tak bez fazolí, ingredience byly následující: hovězí maso, zelí, červená řepa, cibule, česnek, brambory, kopr, sůl. Kolik čeho, se mně nikdo neptejte.

napsal(a):
Co jsem viděla, tak bez fazolí, ingredience byly následující: hovězí maso, zelí, červená řepa, cibule, česnek, brambory, kopr, sůl. Kolik čeho, se mně nikdo neptejte.
Aha, tak na Volyni bez kopru, ale s červenými fazolemi. Jinak stejné. Pak do talíře lžíci kysané smetany a vařené vejce...Ňam, budu ho zase muset někdy uvařit 😋

napsal(a):
Aha, tak na Volyni bez kopru, ale s červenými fazolemi. Jinak stejné. Pak do talíře lžíci kysané smetany a vařené vejce...Ňam, budu ho zase muset někdy uvařit 😋
Ano, na tu smetanu jsem zapomněla. 👍 Jo, mňam, je to dobrota, mám navařeno do konce týdne.
A to jsem se ještě dozvěděla bezva tip na pěstování orchidejí... prý do zálivky maličko česneku, přesný poměr teď nevím. Tak chci vyzkoušet, protože já jsem děsný zahradník a všechno mně chcípne. 😂
napsal(a):
Tak to je jasné, Ukrajina je o nějaké to desetiletí ,,zpět". Tady se také netřídí až tak dlouho. Bohužel uklizené ulice.....tam teď ještě dlouho mít nebudou
Už jsem to sem kdysi někam psala: mamka poslala mého, tehdy cca 20letého bráchu na pole pro červenou řepu. Brácha přinesl krmnou řepu s tím, že teda tahle je nejčervenější, co tam našel
neverend

XXX.XXX.213.247
Nám tady bohužel prší a tak z akce nebylo nic. Jinak ale v táboře se našim Ukrajincům moc líbí a mně je moc líto, že umím prd alespoň Rusky když už ne Ukrajinsky.
neverend

XXX.XXX.213.247
lesnížínka
napsal(a):
Bohužel prší?!? Boha, co já bych za to dala
Jo samozřejmě, sucho je opravdu hrozné.
Moc to sem nepatří...ale děkuji "Megi" za neúnavné radění mně - totálnímu laikovi - stran mého rozbitého mobilu, zálohování dat, atp.
Jinak chalupa bude řešena na začátku dubna: Sice neteče voda, ale vodárny mi chtějí účtovat za rok cca 25 kubíků vody. Přitom jsem tam téměř nejezdila. Ta spotřeba je přitom vyšší než mám v Brně!!! Nevím, zda je možné, že voda teče někde do zdí (?), ach jo, furt nějaké takovéto trable... Pán z vodáren přijede 8.4.; já se tam dopravím z Brna. Mohu prý fakturu odmítnout, ale bude se to přezkoumávat, celé je to divné...
A asi i Alenka mě "přinutila" s tím něco dělat, když jsem přemýšlela o variantě, že by tam mohl být ubytován někdo z Ukrajinců...
napsal(a):
"Rájko", už jsem Vám psala, že od začátku s Vámi velmi soucítím...
Dost mě překvapuje, že ukrajinské děti jsou rezervované...? Vlivem války ano, to bych naprosto chápala! Ale když psal "Neverend" o promítání filmů, přišlo mi to jako hezký počin...a podivila jsem se, že by nějaké hezké filmy děti nezajímaly (?).

fikovnice
napsal(a):
"Rájko", už jsem Vám psala, že od začátku s Vámi velmi soucítím...
Dost mě překvapuje, že ukrajinské děti jsou rezervované...? Vlivem války ano, to bych naprosto chápala! Ale když psal "Neverend" o promítání filmů, přišlo mi to jako hezký počin...a podivila jsem se, že by nějaké hezké filmy děti nezajímaly (?).
Děkuji Fíkovnice rezervované v tom smyslu, že se jen tak s někým novým a hlavně cizím dospělým hned nedruží, souvislost s promítáním pohádek nemělo nic společného, samozřejmě, ze na film nebo pohádku se rády podívají i ukrajinské deti, nevím, jak přesně bych Vám to vysvětlila, Holt jiná mentalita.
neverend

XXX.XXX.213.247
fikovnice
napsal(a):
Moc to sem nepatří...ale děkuji "Megi" za neúnavné radění mně - totálnímu laikovi - stran mého rozbitého mobilu, zálohování dat, atp.
Jinak chalupa bude řešena na začátku dubna: Sice neteče voda, ale vodárny mi chtějí účtovat za rok cca 25 kubíků vody. Přitom jsem tam téměř nejezdila. Ta spotřeba je přitom vyšší než mám v Brně!!! Nevím, zda je možné, že voda teče někde do zdí (?), ach jo, furt nějaké takovéto trable... Pán z vodáren přijede 8.4.; já se tam dopravím z Brna. Mohu prý fakturu odmítnout, ale bude se to přezkoumávat, celé je to divné...
A asi i Alenka mě "přinutila" s tím něco dělat, když jsem přemýšlela o variantě, že by tam mohl být ubytován někdo z Ukrajinců...
Spíš bych to viděl na únik někde v zemi? Je rozvod ještě v kovu nebo plastu?
neverend

XXX.XXX.213.247
assil
napsal(a):
v seznamu jsme docela nahoře
https://www.novinky.cz/ekonomika/clanek/gazprom-zvazuje-zastaveni-dodavek-plynu-do-nepratelskych-zemi-40392316#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=yCAtohvYaWv-202203311104&dop_id=40392316&source=hp&seq_no=7&utm_campaign=abtest189_panel_sluzeb_varBB&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Myslím, že Putin vyléčí Evropu na dost dlouho. Odklonili jsme se jako společnost od životně důležité strategie a začali si hrát jak malé rozmazlené děti. EU a její špičky nás vedou do pekel. Samé muzeum, kultura a hlavně brrr práce. Jakoby práce nebyla potřeba a vše za nás udělají ty chudší národy. My si tu vytvoříme zelený ráj a na práci budeme chodit koukat do muzea. Stačí jeden takový konflikt a tento systém hospodářství bude na hraně kolapsu. Důsledky jsou snad jasné. Změní se toho moc a mnoha lidem se to líbit nebude.
napsal(a):
Děkuji Fíkovnice rezervované v tom smyslu, že se jen tak s někým novým a hlavně cizím dospělým hned nedruží, souvislost s promítáním pohádek nemělo nic společného, samozřejmě, ze na film nebo pohádku se rády podívají i ukrajinské deti, nevím, jak přesně bych Vám to vysvětlila, Holt jiná mentalita.
Děkuji , myslím, že jsem pochopila, jak jste to myslela.
neverend
napsal(a):
Spíš bych to viděl na únik někde v zemi? Je rozvod ještě v kovu nebo plastu?
Myslím, že vše je ještě kov, je to zem. usedlost, původně ještě z 19. stol. Odchází mi teď nějak vše , a "nové" auto žere tak neskutečně, že i s ním budu muset zajet...někam...asi do autoriz. servisu. Takto se prostě nedá jezdit...
lesnížínka
napsal(a):
Rozvod je 100% z kovu, je to starý barák. Chtěla jsem jí to taky napsat, na zdi by to viděla, to bude ještě v zemi.
Raduš, neděs mě...pán z vodáren to dohledával - jako moje spotřeby a další věci. Nový vodoměr v r. 2018. Rok nebo dva spotřeba 2 - 3 (max. 5) kubíků. Poslední dva roky přes 20 kubíků!!! Pán vyslovil podezření, že:
a) je na mě někdo napíchnutej a krade mi vodu
b) je někde únik - a vyslovil podezření na jakýsi bezpečnostní ventil u bojleru
Další věc je, že po otočení kohoutu v šachtě (vždy po zimě to dělám) voda netekla...
Prostě př. pátek tam s ním mám sraz...dám sem event. vědět, třeba se to někdy někomu bude hodit. A tento víkend tam zajedu a musím znovu do 2m hluboké šachty a čučet, jestli se vodoměr točí. Šachta je úzká, hluboká... V minulosti se zaplavila vodou, já tam neuváženě skočila...a ta voda byla LEDOVÁ, bylo to v zimě!!! Nevím, zda jste to někdo někdy zažil, ale to byla neskutečná bolest - přišlo mi to jak skočit do ohně...a byl zázrak, že jsem to neodstonala. Pak přišel soused a neudržel v té vodě ani ruku a nechtěl mi věřit, že jsem do toho hupsla! Tehdy prasklo potrubí přímo v té šachtě...
assil
napsal(a):
v seznamu jsme docela nahoře
https://www.novinky.cz/ekonomika/clanek/gazprom-zvazuje-zastaveni-dodavek-plynu-do-nepratelskych-zemi-40392316#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=yCAtohvYaWv-202203311104&dop_id=40392316&source=hp&seq_no=7&utm_campaign=abtest189_panel_sluzeb_varBB&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Nám "na zkoušku" v paneláku v noci vypli proud, i nouzová osvětlení se vypnula - tma jak v ďupě!

"Česko je připraveno na výpadky dodávek surovin, jako jsou ropa či zemní plyn, řekl po zasedání Bezpečnostní rady státu premiér Petr Fiala (ODS). Země má dostatečné zásoby a na unijní úrovni existují dohody se třetími zeměmi, jak dodávky z Ruska případně nahradit, doplnil." 24.2.2022
Pekař peče housky, dál to neumím, plynová pec nám spadla, nepoteče voda... ne, dělám si legraci... nepoteče jen teplá, protože teplárna jede na plyn,
a mám pro Vás písničku a přeju hezký víkend :-) tady u nás je ošklivě zima, už mám asi jen metr dříví a Kocourek měl jednu blechu.
https://www.youtube.com/watch?v=cRoBI3Np8oA
neverend

XXX.XXX.213.247
fikovnice
napsal(a):
Raduš, neděs mě...pán z vodáren to dohledával - jako moje spotřeby a další věci. Nový vodoměr v r. 2018. Rok nebo dva spotřeba 2 - 3 (max. 5) kubíků. Poslední dva roky přes 20 kubíků!!! Pán vyslovil podezření, že:
Další věc je, že po otočení kohoutu v šachtě (vždy po zimě to dělám) voda netekla...
Prostě př. pátek tam s ním mám sraz...dám sem event. vědět, třeba se to někdy někomu bude hodit. A tento víkend tam zajedu a musím znovu do 2m hluboké šachty a čučet, jestli se vodoměr točí. Šachta je úzká, hluboká... V minulosti se zaplavila vodou, já tam neuváženě skočila...a ta voda byla LEDOVÁ, bylo to v zimě!!! Nevím, zda jste to někdo někdy zažil, ale to byla neskutečná bolest - přišlo mi to jak skočit do ohně...a byl zázrak, že jsem to neodstonala. Pak přišel soused a neudržel v té vodě ani ruku a nechtěl mi věřit, že jsem do toho hupsla! Tehdy prasklo potrubí přímo v té šachtě...
To že by byl někdo napíchnutý a kradl Vám vodu je dost nepravděpodobné. Odkap bojleru by to sice mohl být, ale pokud není sveden do odpadu, tak byste v té místnosti kde je umístěn viděla asi dost vody. A pokud je sveden do odpadu, tak by se zase plnila jímka. Kohout uzávěru by to mohl být, ale šachta by zřejmě byla plná vody, ono 15 kubíků je celkem dost vody. Projděte to a dejte vědět co jste našli. My Američtí vojáci děláme teď v Čechách i vodu a odpady.
neverend
napsal(a):
Myslím, že Putin vyléčí Evropu na dost dlouho. Odklonili jsme se jako společnost od životně důležité strategie a začali si hrát jak malé rozmazlené děti. EU a její špičky nás vedou do pekel. Samé muzeum, kultura a hlavně brrr práce. Jakoby práce nebyla potřeba a vše za nás udělají ty chudší národy. My si tu vytvoříme zelený ráj a na práci budeme chodit koukat do muzea. Stačí jeden takový konflikt a tento systém hospodářství bude na hraně kolapsu. Důsledky jsou snad jasné. Změní se toho moc a mnoha lidem se to líbit nebude.
No slyšela jsem teď v jednom rozhovoru zajímavý názor, že celý Green deal nemá nic společného s klimatem, ale je to jen způsob jak zrušit závislost na Rusku neb Evropa prostě nic jiného nemá, akorát lidi by tenhle důvod nepobrali, tak se to svedlo na klima.
Jako možný to je. Ale stejně tak, i že teď v EU otočili.
napsal(a):
"Česko je připraveno na výpadky dodávek surovin, jako jsou ropa či zemní plyn, řekl po zasedání Bezpečnostní rady státu premiér Petr Fiala (ODS). Země má dostatečné zásoby a na unijní úrovni existují dohody se třetími zeměmi, jak dodávky z Ruska případně nahradit, doplnil." 24.2.2022
Pekař peče housky, dál to neumím, plynová pec nám spadla, nepoteče voda... ne, dělám si legraci... nepoteče jen teplá, protože teplárna jede na plyn,
a mám pro Vás písničku a přeju hezký víkend :-) tady u nás je ošklivě zima, už mám asi jen metr dříví a Kocourek měl jednu blechu.
https://www.youtube.com/watch?v=cRoBI3Np8oA
Dál to je tak, že stopro se to nahradit nedá a když se to nahradí, většina bude jiným plynem, takže každý kdo má doma plynový kotel, si bude muset koupit jiný. Ale to si Fiala nechá až na poslední chvíli, teď bude léto, tak lidi strašit netřeba.
neverend

XXX.XXX.213.247
assil
napsal(a):
No slyšela jsem teď v jednom rozhovoru zajímavý názor, že celý Green deal nemá nic společného s klimatem, ale je to jen způsob jak zrušit závislost na Rusku neb Evropa prostě nic jiného nemá, akorát lidi by tenhle důvod nepobrali, tak se to svedlo na klima.
Jako možný to je. Ale stejně tak, i že teď v EU otočili.
V USA vyšla zajímavá kniha o nebezpečí spolupráce Německa a Ruska už snad v roce 2014. Otec mi to předhodil při telefonátu a já do rána zapomněl jak se ta kniha jmenuje. Bůh ví o čem tam Německá kancléřka ve skutečnosti jezdila jednat. Každopádně do té doby byl klid a s Putinem to ona uměla.
Jinak už od zítřka platby v Rublech. Z klimatu a otázek kolem něj se stal už jen odporný byznys.
fikovnice
napsal(a):
Stalo, zrovna před pár dny jsem to vyprávěla klukovi, co se otužoval v potoce...rudý jak prasátko a říkal, že je to ještě moc studené, že to štípe. A to se otužuje prý už asi 12let. Spadla jsem v zimě do náhonu, prolomil se se mnou led, zahučela jsem do vody do půl stehen. To byla bolest, myslím, že kdyby mi nohy řezali motorovou pilou, nebylo by to horší. Naštěstí tam byl se mnou tehdy muž. Ten se řehtal, já řvala, ať mi pomůže a vytáhne mě ven, on nevěděl, co blbnu. Já jsem normálně těch cca 500m domů nemohla dojít, doslova mě dotáhnul, ani už nevím jak, jen vím, jak to šíleně bolelo. Proto, když vidím ty otužilce...nechápu. Já jsem si jistá, že kdybych vlezla do vody, kde nedosáhnu přesto, že jsme fakt dobrý plavec, bych se utopila...nemohla jsem těma nohama vůbec pohnout! Ale tehdy, jak jsem skočila pro Mandy do splavu, při jarním tání...ta voda nebyla takhle ledová. Asi už bylo týdny teplo, tak se na stráních ohřála, než sjela do potoka. Takže vím přesně, o čem mluvím a: bože si cvok, co tě napadlo do toho lézt?!?
neverend

XXX.XXX.213.247
neverend
napsal(a):
V USA vyšla zajímavá kniha o nebezpečí spolupráce Německa a Ruska už snad v roce 2014. Otec mi to předhodil při telefonátu a já do rána zapomněl jak se ta kniha jmenuje. Bůh ví o čem tam Německá kancléřka ve skutečnosti jezdila jednat. Každopádně do té doby byl klid a s Putinem to ona uměla.
Jinak už od zítřka platby v Rublech. Z klimatu a otázek kolem něj se stal už jen odporný byznys.
Flashpoints - The Emerging Crisis in Europe
To je ona, prý zajímavé čtení.
To bude dobrý. Oni se domluví.
https://www.youtube.com/watch?v=rzkjp3nL7UY
https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/294250-mf-dnes-sloufuv-muz-ivan-novesky-ve-vlade-padl - nevím, koho tento pán kritizuje. On byl léta v ERU, takže tam děla co? Asi ho.no. Kritizuje Fialu, ale on tam byl za předchozích vlád, proč nedělal to, co na videu kritizuje?
kunglao

XXX.XXX.47.107
Hustý. Tohle jste viděli?
https://youtu.be/Ruzb8ffRITQ

kunglao
napsal(a):
Hustý. Tohle jste viděli?
https://youtu.be/Ruzb8ffRITQ
Neviděla, ale vím, a tak je to stejně i s Bělorusy.
kunglao

XXX.XXX.36.51
3 poslední minuty z rozhovoru zní docela nadějně, teda co se týče mého pohledu na Čečensko.
neverend

XXX.XXX.213.247
Jinak k původnímu tématu co se týče covidu. Taky je u Vás toho tolik? Dobrá půlka mých známých a kolegů covid. Na naší vesnici už i doktorka. Dnes jsem tam volal jen informativně kvůli ukončení karantény a taky je nemocná co říkala sestřička. Bratr se chtěl objednat k zubařce a covid. Chtěl jsem jet pro pár trámů na katr a překvapivě majitel covid.
kunglao
napsal(a):
3 poslední minuty z rozhovoru zní docela nadějně, teda co se týče mého pohledu na Čečensko.
Viděla, už dřív. Ony tyhle muslimské státy mají obr problém a to jsou ty jejich kmeny, kde se nesnese jeden s druhým, třetím, desátým. Neustálé občanské války, boje o moc. Nevím, jestli je jim pomoci, jestli se tam dá nastolit nějaký demokratický režim.
neverend
napsal(a):
To že by byl někdo napíchnutý a kradl Vám vodu je dost nepravděpodobné. Odkap bojleru by to sice mohl být, ale pokud není sveden do odpadu, tak byste v té místnosti kde je umístěn viděla asi dost vody. A pokud je sveden do odpadu, tak by se zase plnila jímka. Kohout uzávěru by to mohl být, ale šachta by zřejmě byla plná vody, ono 15 kubíků je celkem dost vody. Projděte to a dejte vědět co jste našli. My Američtí vojáci děláme teď v Čechách i vodu a odpady.
Dám vědět. Ale ta spotřeba je dokonce 23 kubíků, ne 15!!!
A děkuji za rady a tipy!
lesnížínka
napsal(a):
Stalo, zrovna před pár dny jsem to vyprávěla klukovi, co se otužoval v potoce...rudý jak prasátko a říkal, že je to ještě moc studené, že to štípe. A to se otužuje prý už asi 12let. Spadla jsem v zimě do náhonu, prolomil se se mnou led, zahučela jsem do vody do půl stehen. To byla bolest, myslím, že kdyby mi nohy řezali motorovou pilou, nebylo by to horší. Naštěstí tam byl se mnou tehdy muž. Ten se řehtal, já řvala, ať mi pomůže a vytáhne mě ven, on nevěděl, co blbnu. Já jsem normálně těch cca 500m domů nemohla dojít, doslova mě dotáhnul, ani už nevím jak, jen vím, jak to šíleně bolelo. Proto, když vidím ty otužilce...nechápu. Já jsem si jistá, že kdybych vlezla do vody, kde nedosáhnu přesto, že jsme fakt dobrý plavec, bych se utopila...nemohla jsem těma nohama vůbec pohnout! Ale tehdy, jak jsem skočila pro Mandy do splavu, při jarním tání...ta voda nebyla takhle ledová. Asi už bylo týdny teplo, tak se na stráních ohřála, než sjela do potoka. Takže vím přesně, o čem mluvím a: bože si cvok, co tě napadlo do toho lézt?!?
Já do toho přímo skočila, bez rozmyslu, hrozilo, že se zaplaví celá chalupa a musel se zavřít ten ventil! Ta bolest byla taková (byla jsem skoro celá ponořená v ledové vodě), že jsem taky ječela, sotva jsem se vysoukala a pak soused u toho ležel a šátral rukou a nějak to zavřel. Ale bolest teda fakt šílená!
neverend
napsal(a):
Jinak k původnímu tématu co se týče covidu. Taky je u Vás toho tolik? Dobrá půlka mých známých a kolegů covid. Na naší vesnici už i doktorka. Dnes jsem tam volal jen informativně kvůli ukončení karantény a taky je nemocná co říkala sestřička. Bratr se chtěl objednat k zubařce a covid. Chtěl jsem jet pro pár trámů na katr a překvapivě majitel covid.
U nás teď taky celkem dost...
Asi 3 lidi z práce, a pak také onemocněla famílie od sestřenice a ti mají tuším 3 dávky vakcíny. A že by to byl úúúplně jednoduchý průběh, se říct nedá. Prý horečkovali, únava + ztráta čichu... Ale s válkou na Ukrajině se o tom téměř přestalo psát.
Stejně je to EXTRÉMNĚ divnej virus tou různorodostí příznaků. U mě jasně převládaly centrální příznaky, plíce chválabohu zůstaly ušetřeny, stejně tak jsem nezaznamenala ztrátu čichu či chuti.
neverend
napsal(a):
Ju ,Mělník je ted covidem prolezlej 😀
Kamarádka s rodinou si ho taky právě užívají
U nás byl v únoru, teď se přestěhoval těch 25km od nás k Vám
kunglao

XXX.XXX.36.51
fikovnice
napsal(a):
Tak válka se asi spíš rozšiřuje. Ukrajinci se jen nebrání, dnes zaútočili na ruský Bělgorod... Ta válka bude dlouhá...
Podle mě Ukrajina nemá ambice dobýt Rusko jako odvetu za útok a Rusko by podle mě stejně bojovalo dokud by nedosáhlo "svého", což by stejně trvalo hoodně dlouho. Takže si myslím že se nic nemění...

Z pověření majitele chaty vkládám nabídku na ubytování uprchlíků se psy, klidně i větší smečkou. Kontakt jsem získala při hledání ubytování pro majitele CHS labradorů, které poptávala Sarah, ti se nakonec rozhodli pro jiné řešení.
Takže pokud víte o nějaké další smečce na útěku, můžete využít tento kontakt. Pán je ochotný částečně pomoct i s přepravou.🐾👍
Hamry 60, 340 22 Hamry
Bývalý penzion U Císaře.
Již není provozován, zřejmě skončil v lockdownu, pán ho koupil pro rodinu. Je tam vše a postupně ho rekonstruuje. Pro pobyt se psy ideální.
Tel.: 603 427 338
Prosím, sdílejte to i na FB ve psích skupinách ❤️
neverend

XXX.XXX.213.247
RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Ju ,Mělník je ted covidem prolezlej 😀
Kamarádka s rodinou si ho taky právě užívají
U nás byl v únoru, teď se přestěhoval těch 25km od nás k Vám
Tak děkujeme.

Tak něco hezkého na sobotní večer
https://cnn.iprima.cz/cesi-vubec-nevi-co-je-ceka-krize-teprve-prijde-vlada-nemuze-pomoc-uz-ted-varuje-ekonom-89020?sznclid=OlNeBwsJDwoLDQkPCgIICwsJAg4NCQMJRk4HCwwLCgkPAgIPDBQNCQJGTl8HCwwOAgIODwIMCBQCCgNGWQd5DA8ODAkIeAJ8fgsJewgIfgMCDH5-DAIIDXkDfAl_ew&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_vert_ab=0&dop_vert_id=leg0&dop_req_id=j8Ck91da9vf-202204020637&dop_id=15992305
https://vlkovobloguje.wordpress.com/2022/04/02/fiala-co-nam-nebude-lhat-a-inflace/
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Tak něco hezkého na sobotní večer
https://cnn.iprima.cz/cesi-vubec-nevi-co-je-ceka-krize-teprve-prijde-vlada-nemuze-pomoc-uz-ted-varuje-ekonom-89020?sznclid=OlNeBwsJDwoLDQkPCgIICwsJAg4NCQMJRk4HCwwLCgkPAgIPDBQNCQJGTl8HCwwOAgIODwIMCBQCCgNGWQd5DA8ODAkIeAJ8fgsJewgIfgMCDH5-DAIIDXkDfAl_ew&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_vert_ab=0&dop_vert_id=leg0&dop_req_id=j8Ck91da9vf-202204020637&dop_id=15992305
https://vlkovobloguje.wordpress.com/2022/04/02/fiala-co-nam-nebude-lhat-a-inflace/
A já hraju s nepřítelem tanky. Jinak v Rusku stále vše dostupné vč. zboží na které by mělo být embargo. Jeden ze spoluhráčů je někde z města kolem Uralu a vše v normálu. Veškeré zboží co se týče potravin a nápojů v nezměněném sortimentu a množství. Tak zatím sankce moc nefungují a nebo to dováží od dalších prostředníků.

A kdo vyhrává?
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
A kdo vyhrává?
Zatím jsme v polovině turnaje a postup z druhého místa.

neverend
napsal(a):
A já hraju s nepřítelem tanky. Jinak v Rusku stále vše dostupné vč. zboží na které by mělo být embargo. Jeden ze spoluhráčů je někde z města kolem Uralu a vše v normálu. Veškeré zboží co se týče potravin a nápojů v nezměněném sortimentu a množství. Tak zatím sankce moc nefungují a nebo to dováží od dalších prostředníků.
Až na cukr a pohanku
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Až na cukr a pohanku
Se zeptám jestli sladí čaj.
neverend

XXX.XXX.231.71
A tady je ta situace v Ruských obchodech bez cenzury.
https://youtu.be/3j-zOHTu3Oc
neverend

XXX.XXX.213.247
lesnížínka
napsal(a):
A nenapadne vás, že někde na Urale, je za jedno málo lidí, za druhé nejspíš obr sklady, kdyby se tam v hnusném počasí nedalo dostat, takže zásoby ještě na nějakou dobu budou?
Vždycky se to dá nějak okecat.
neverend
napsal(a):
Vždycky se to dá nějak okecat.
Tak ono to, že Rusko není silná ekonomika už léta, ví každý trochu znalý ekonom. To, že sankce změní Rusko ze dne na den, by sme si všichni přáli(většina z nás) ale ne, to zase tak rychle nefunguje, ony se i ty sankce dávkovaly po týdnech, takže válka už dávno byla, o sankcích se mluvilo. A pořád tu sviňi vykrmujem prachama za plyn a ropu, takže...divíte se?
K celé blbé válce ještě dodám: opravdu nechápu, proč živíme moloch zvaný OSN, když se ukazuje, že je úplně k ho.nu organizace Na vraždění lidí se jen přihlíží. Proč v Mariupolu nejsou dávno napochodované modré přilby s Červeným křížem a neorganizují evakuace lidí? To se řeší až pak? Až pak po čem? Až nebude koho zachraňovat?
neverend

XXX.XXX.213.247
Lesnížinka: Musíte si uvědomit, že této války se účastní přímo Rusko jako jaderná velmoc. Myslíte že USA a NATO odborníci z rozvědky a strategického plánování nevědí jak to ve skutečnosti je? Jak nebezpečné by Rusko bylo, kdyby sáhlo pro zbraně o kterých veřejnost neví že existují? Rusko je na tento scénář připravené a má samozřejmě pro případ přímé konfrontace plán a zálohy té "lepší armády" a všeobecné mobilizace obyvatelstva. Čili zapomeňte na scénáře jako Kosovo a podobné, pokud tedy nechcete zjistit, že nemáte kam utéct a zažít opravdovou moderní válku. Tohle co předvádí na Ukrajině není nic ve srovnání s plným nasazením moderní výzbroje jakékoli vojenské mocnosti světa. USA bude akorát živit konflikt zbraněmi, které válku nemohou vyhrát a Ukrajincům budou počítat mrtvoly. V žádném případě jim přímo nepomohou a když to nedopadne dle představ a plánů, tak s pánem bohem Ukrajino. Takhle to přeci dělali vždy a i bojůvky mezi Sovětským svazem byly zásadně přes prostředníka a na jeho území. A když už je to přestalo bavit, tak pá chlapci a snad se nějak domluvíte s nepřítelem. Teď naposled Afghanistan.

Jak chcete evakuovat lidi, když RF řeklo, že např. Č. kříži negarantuje bezpečnost, nedá se tam dostat? OSN má radu... pět států, které mají právo veta. A jedním z nich je RF, tak snad je to jasné, org. funguje přesně tak jako v jakémkoli jiném předchozím konfliktu... komu se to nelíbí, nesouhlasí, skončili jste, tečka. Stejně hloupá org. jako WHO např., jen žere peníze.
Jak budete vytápět nemocnice, kde vezmete teplou vodu v paneláku, nemocnici, domově důchodců a podobně? Jak budete přepravovat cokoli, kohokoli, když tratě nejsou elektrifikované a i busy jezdí např. na plyn, když ne na naftu? Jak budete péct chléb, jak pojede ta která fabrika, výroba vůbec?
Nikdo nechce financovat válku,
ale chtělo by to teda trochu přemýšlet, než začnu vykřikovat, jak se obejdeme bez plynu a ropy.
Nemáme náhradu. Smiřte se s tím. Tlačte svou milovanou vládu do toho, ať se začnou domlouvat ne na přiblblých výhružkách, vstupu ubohé země do války a jejím protahování, ale na rozumném konci.
Všichni musí jít za jedním cílem, což není rozklad Evropy, ale urychlené ukončení války.
Vytahování se, jak máme všeho hodně, bych nechala na potom.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Jak chcete evakuovat lidi, když RF řeklo, že např. Č. kříži negarantuje bezpečnost, nedá se tam dostat? OSN má radu... pět států, které mají právo veta. A jedním z nich je RF, tak snad je to jasné, org. funguje přesně tak jako v jakémkoli jiném předchozím konfliktu... komu se to nelíbí, nesouhlasí, skončili jste, tečka. Stejně hloupá org. jako WHO např., jen žere peníze.
Jak budete vytápět nemocnice, kde vezmete teplou vodu v paneláku, nemocnici, domově důchodců a podobně? Jak budete přepravovat cokoli, kohokoli, když tratě nejsou elektrifikované a i busy jezdí např. na plyn, když ne na naftu? Jak budete péct chléb, jak pojede ta která fabrika, výroba vůbec?
Nikdo nechce financovat válku,
ale chtělo by to teda trochu přemýšlet, než začnu vykřikovat, jak se obejdeme bez plynu a ropy.
Nemáme náhradu. Smiřte se s tím. Tlačte svou milovanou vládu do toho, ať se začnou domlouvat ne na přiblblých výhružkách, vstupu ubohé země do války a jejím protahování, ale na rozumném konci.
Všichni musí jít za jedním cílem, což není rozklad Evropy, ale urychlené ukončení války.
Vytahování se, jak máme všeho hodně, bych nechala na potom.
On už Putin vypnul Jamal,ne? Na den určitě, ale jestli už to zase zapnul nevím. Koukala jste na cenu na burze? Masakr,co? A tentokrát s Vámi souhlasím a mám také obavy o budoucnost. Putin totiž dává plyn i ropu zdarma už delší dobu. Platby v Eurech a dolarech končí na účtech na které se vztahují sankce. Čili jsou okamžitě zmrazeny. Proto ten Rubl a když ne, tak to zcela jistě zavře i s ropou. Možná pak poprosit Maďary, ti tolik nekřičeli a tak budou mít výhodu.

neverend
napsal(a):
On už Putin vypnul Jamal,ne? Na den určitě, ale jestli už to zase zapnul nevím. Koukala jste na cenu na burze? Masakr,co? A tentokrát s Vámi souhlasím a mám také obavy o budoucnost. Putin totiž dává plyn i ropu zdarma už delší dobu. Platby v Eurech a dolarech končí na účtech na které se vztahují sankce. Čili jsou okamžitě zmrazeny. Proto ten Rubl a když ne, tak to zcela jistě zavře i s ropou. Možná pak poprosit Maďary, ti tolik nekřičeli a tak budou mít výhodu.
"Putin totiž dává plyn i ropu zdarma už delší dobu. Platby v Eurech a dolarech končí na účtech na které se vztahují sankce. Čili jsou okamžitě zmrazeny."
Tohle je omyl, k penězům za suroviny se Rusko dostane, tyto účty zmrazené nejsou. Účelem vynucení si platby v rublech má být posílení měny.
Kopíruji z Hospodářských novin:
"Dovoz surovin zatím nepostihly ani sankce, které na Rusko uvalily evropské státy kvůli jeho válce na Ukrajině. Státy EU od Ruska pořád nakupují třetinu dovezené ropy, téměř 45 procent plynu a polovinu uhlí. Unijní země začátkem března posílaly Moskvě v platbách za plyn téměř 700 milionů eur denně. Z těchto peněz Kreml nyní financuje svoje válečné tažení na Ukrajině, protože k většině rezerv ruské centrální banky zamýšlených na tento účel se Moskva kvůli sankcím nedostane."
neverend

XXX.XXX.213.247
Psali v Hospodářských novinách?
https://youtu.be/uFXU_Mpsmsc

neverend
napsal(a):
Psali v Hospodářských novinách?
https://youtu.be/uFXU_Mpsmsc
Zaměňujete mediální válku s fakty.
https://www.respekt.cz/tydenik/2022/14/blafuje
"Nově mají mít kupci „ze znepřátelených zemí“ u ruské banky Gazprombank dva účty. Na ten devizový pošlou eura či dolary. Banka je převede na rubly, uloží na rublový účet a z toho pošle do Gazpromu platbu. Technicky nejde o žádný převrat. Západ posílá devizy do stejné banky už dnes, Gazprom je pak odevzdává centrální bance výměnou za rubly. K převodu by tedy došlo jen o krok dřív."
... čímž by defacto Evropa nakupovala rubly a posílila tím ruskou měnu, protože kurz každé měny je odvislý od obchodování s ní.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Zaměňujete mediální válku s fakty.
https://www.respekt.cz/tydenik/2022/14/blafuje
"Nově mají mít kupci „ze znepřátelených zemí“ u ruské banky Gazprombank dva účty. Na ten devizový pošlou eura či dolary. Banka je převede na rubly, uloží na rublový účet a z toho pošle do Gazpromu platbu. Technicky nejde o žádný převrat. Západ posílá devizy do stejné banky už dnes, Gazprom je pak odevzdává centrální bance výměnou za rubly. K převodu by tedy došlo jen o krok dřív."
... čímž by defacto Evropa nakupovala rubly a posílila tím ruskou měnu, protože kurz každé měny je odvislý od obchodování s ní.
Jenže on má v rukách to, co my nezbytně potřebujeme. A upřímně, ani Respekt plyn a ropu nedodá. Notabene Evropa by samozřejmě nepřiznala, že Rusku nechce vlastně za plyn platit. To by vypadala hodně "ee". Takže kdo má pravdu nevím, ale kdo má osud Evropských států v rukách je jasné.

nevrende, toto je půl pravdy. Sankce zmrazily dolarové rezervy (a nevím co všecko, ale mají v nich čím dál méně, jistě už pod dvacet procent...to si dogůglete, sekretářko) Centr. banky RF, tudíž k těm penězům vážně nemají přístup + ale tím spadl rubl, není za co kupovat + kdo chce rubl kromě RF? Zároveň se tak zvedl dolar, což je pro nás dražší vše, co se obchoduje v dolarech. Např. ropa. Dolar padá, ropa zlevňuje, no tak smůla. Pokud byl rubl teď na "historickém minimu", pak s tím prostě dělají tohle, ono moc možností není. Tohle je jednoduché, rychlé, funkční. Kdo si teď domluví podmínky, bude mít docela pěknou budoucnost. Kdo už se s RF domlouvá? Budu hádat... Německo?
Vezměte to jednoduše... jdu nakoupit na alíka... včera tam zboží xy stálo 20 Kč, dnes 20,20 Kč. No bóže, pár haléřů. Jenže RF se tohle děje o 30 procent za dopoledne. Nikdo jim nevěří, akcie letí dolů, obří firmy se odtamtud stahují... jak to chcete spravit? Má ukončit válku, že jo, no tak určitě, už to vidím... tudy cesta nevede a Evropě to někdo mohl říct před tím měsícem.

Čímž jsem teda dost zklamaná z EU, myslela jsem, že jednají, hrají spolu, ale vypadá to, že každý sám za sebe. No nevim kam to vede.
Prej bylo požádáno o zatykač na Putina, psali v noci. To sem zvědavá, kdo tam půjde. Dobrý den, může jít Vláďa ven?
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
nevrende, toto je půl pravdy. Sankce zmrazily dolarové rezervy (a nevím co všecko, ale mají v nich čím dál méně, jistě už pod dvacet procent...to si dogůglete, sekretářko) Centr. banky RF, tudíž k těm penězům vážně nemají přístup + ale tím spadl rubl, není za co kupovat + kdo chce rubl kromě RF? Zároveň se tak zvedl dolar, což je pro nás dražší vše, co se obchoduje v dolarech. Např. ropa. Dolar padá, ropa zlevňuje, no tak smůla. Pokud byl rubl teď na "historickém minimu", pak s tím prostě dělají tohle, ono moc možností není. Tohle je jednoduché, rychlé, funkční. Kdo si teď domluví podmínky, bude mít docela pěknou budoucnost. Kdo už se s RF domlouvá? Budu hádat... Německo?
Vezměte to jednoduše... jdu nakoupit na alíka... včera tam zboží xy stálo 20 Kč, dnes 20,20 Kč. No bóže, pár haléřů. Jenže RF se tohle děje o 30 procent za dopoledne. Nikdo jim nevěří, akcie letí dolů, obří firmy se odtamtud stahují... jak to chcete spravit? Má ukončit válku, že jo, no tak určitě, už to vidím... tudy cesta nevede a Evropě to někdo mohl říct před tím měsícem.
Jo Megi, to já chápu, ale jde mi o to, jestli to skutečně tak je? Já prostě nevidím na ty účty, jestli tam skutečně ty transakce probíhají a proběhly. O tohle mi jde a Putin tvrdí tedy, že jim de-facto ty platby zmrazí? Myslím, že by tedy zákazníci jako Evropa měla zaujmout nějaké stanovisko a ty platby u Gaspromu obhájit.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Čímž jsem teda dost zklamaná z EU, myslela jsem, že jednají, hrají spolu, ale vypadá to, že každý sám za sebe. No nevim kam to vede.
Prej bylo požádáno o zatykač na Putina, psali v noci. To sem zvědavá, kdo tam půjde. Dobrý den, může jít Vláďa ven?
Seagal ho zatkne.
neverend

XXX.XXX.213.247
rapotacka11
napsal(a):
https://echo24.cz/a/S5uz8/slovensko-pripousti-platby-rusum-v-rublech
Čili to pořád realizované není když o tom teprve jednají.

Mě teda ta situace s plynem a ropou připomněla vtip, ještě za komančů, když jsme nad rusákama vyhráli MS v hokeji...
Jak to bylo, asi už to nedám dohromady přesně, ale pokusím se.
Po vítězství československého hokejového mužstva nad ruským (resp. asi spíš sovětským) přišel ze SSSR telegram:
Jste dobrý hokejový tým...stop...gratulujeme...stop....plyn....stop....ropa...stop.
Kdo by řekl, že po těch desetiletích se vtip stane skutečností, teda ne úplně, ale rozdíl je, že nejsme mistři v hokeji.

Skutečné zprávy ze zničeného Mariupolu - výpovědi obyvatel
amerického novináře Patricka Lancastera. To je bývalý voják US Navy, nyní novinář z válečné zóny na Ukrajině. Není to žádný nažehlený panák, který opakuje cizí slova ze čtecího zařízení – Lancaster je přímo v centru dění, natáčí v ulicích a ptá se běžných obyvatel.
https://rumble.com/vzbjw3-skuten-zprvy-ze-znienho-mariupolu-vpovdi-obyvatel.html
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
amerického novináře Patricka Lancastera. To je bývalý voják US Navy, nyní novinář z válečné zóny na Ukrajině. Není to žádný nažehlený panák, který opakuje cizí slova ze čtecího zařízení – Lancaster je přímo v centru dění, natáčí v ulicích a ptá se běžných obyvatel.
https://rumble.com/vzbjw3-skuten-zprvy-ze-znienho-mariupolu-vpovdi-obyvatel.html
Pššt, jen Rusové zabíjejí civilisty a Putin je vrah.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
https://fb.watch/c9E0xQhBTV/

Proč to zděšení ?
Jeho vystoupení je z roku 2017. Bohužel k současnosti už nám nic neřekne.

napsal(a):
Proč to zděšení ?
Aha, tak on nám pan Petránek zmizel :-((

rapotacka11
napsal(a):
https://www.youtube.com/watch?v=ZrZg4WoTkFg
Dík.

napsal(a):
Proč to zděšení ?
Upřímně, moc z toho jeho vystoupení moudrá nejsem.
neverend

XXX.XXX.213.247
https://youtu.be/_CIqCdwlm8I
Tohle je ze současnosti.
napsal(a):
Upřímně, moc z toho jeho vystoupení moudrá nejsem.
Doposlechla jsem to po Leniny, Staliny a začátek éry Putina. A co? Rusko se do sra.ek dostávalo z 90% samo. Vyvraždili si Romanovce, období ,,skvělého" Lenina a komoušů...přes ožralého Jelcina, až po diktátora Putina. Jednou vyjímkou je Hitler, ale ten nenapadl jen je..a zrovna tím se Putin zřejmě inspiroval. To, co říká pán, že je chudáky pořád někdo ohrožuje, chce je schlamstnout....to je asi pána(a Putina) to mají společné...fantasmagorie. Jestli je teď někdo schlamstne, bude to Čína, která využije momentální závislosti Ruska na ní...a dobře rusákům tak
lesnížínka
napsal(a):
Doposlechla jsem to po Leniny, Staliny a začátek éry Putina. A co? Rusko se do sra.ek dostávalo z 90% samo. Vyvraždili si Romanovce, období ,,skvělého" Lenina a komoušů...přes ožralého Jelcina, až po diktátora Putina. Jednou vyjímkou je Hitler, ale ten nenapadl jen je..a zrovna tím se Putin zřejmě inspiroval. To, co říká pán, že je chudáky pořád někdo ohrožuje, chce je schlamstnout....to je asi pána(a Putina) to mají společné...fantasmagorie. Jestli je teď někdo schlamstne, bude to Čína, která využije momentální závislosti Ruska na ní...a dobře rusákům tak
Taky tipuju Čínu jako takového hráče zatím v pozadí, který vyčkává na příležitost a ve finále vyhrají oni...
neverend

XXX.XXX.213.247
Zatím Rusko prý má družbu s Indií. Čína samozřejmě už přislíbila dodávky a zaplnění vzniklého prostoru na Ruském trhu. A kvůli aktivitám Turecka s Ruskem, vyzval dnes Kreml Evropu k dialogu a to i kdyby se to USA nelíbilo. V Maďarsku vyhrál Orbán kdy ten zrovna taky není ten správný "eurohujer". Zkrátka bychom se v těch sankcích a bez surovin utopili za chvilku sami s Německem. Čili brzy za pár dní či týdnů se pomalu vliv finančního světa začne opět dostávat ke slovu. Kreml prohlásil, že dosáhl stanovených cílů a za chvíli západ začne na Zelenského pomalu tlačit, aby přistoupil na nabídky Ruska. Já už tu nebudu, ale dejte si to do záložek a můžete potom zhodnotit zda jsem měl pravdu. Zítra na test a pak konečně domů. Válka se chýlí ke konci a tak už můžu v klidu odejet. Mějte se Jani a ať se Vám tu všem daří dobře.

https://www.novarepublika.online/2022/04/eric-denece-knokautoval-zelenskeho-musi-se-omluvit-za-to-ze-zpusobil-konflikt?fbclid=IwAR1tC1eFujTNvIeNDHSKyRWbAW-VT1qa5HKXpeRYdvR9PZT2Ty0gmYCyLfA
Můžete s ním nesouhlasit, ale stojí za přečtení a možná zamyšlení.
napsal(a):
https://www.novarepublika.online/2022/04/eric-denece-knokautoval-zelenskeho-musi-se-omluvit-za-to-ze-zpusobil-konflikt?fbclid=IwAR1tC1eFujTNvIeNDHSKyRWbAW-VT1qa5HKXpeRYdvR9PZT2Ty0gmYCyLfA
Nedočetla jsem. Je to bla, bla jednoho Francouze, jak už jsem tu psala dříve, Francie byla ještě donedávna a nejsem si jistá, jestli už se od toho oprostila, největší spojenec Ruska. Mluví se v té souvislsti sice o Německu, ale už historicky to byla vždy Francie. A pro mě je jedno zásadní: Ukrajina je svobodný stát, jakové má zřízení, koho si zvolí a kam se bude ubírat...není otázkou pro Putina. Toho po tom ho.no. Řeči o tom jak Ukrajinu podporuje a štve Západ jsou v tomto kontextu prostě mimo. Ukrajina si svůj směr vybrala a kdyby ne, kdyby jim vojáky necvičila Amerika...tak jsou teď už v nenáviděném Rusku.
neverend

XXX.XXX.213.247
lesnížínka
napsal(a):
Stačí si zjistit, co je tohle za člověka a nevím, proč by měl zajímat jeho názor. Kotlebovci a jejich pohunci, jsou něco jako náš Pitomio.
Mě zajímá každý názor. Lepší než náš Fiala, kterého už zajímají víc Ukrajinci než naši obyvatelé.

Tak ono časem vyleze napovrch co je-byl hoax a dezinformace a co byla pravda od samého počátku. Přesně tak to bylo s covidem.

"Lepší než náš Fiala, kterého už zajímají víc Ukrajinci než naši obyvatelé"
a to se v reálu a konkrétně pozná jak?

napsal(a):
Tipuju peníze, hodně lidem to leží v žaludku, jak se koukám kolem sebe.
Pracovitost a střední třída?
https://www.5plus2.cz/?e=QD-NYMBURK&d=01.04.2022#strana=4

napsal(a):
Tipuju peníze, hodně lidem to leží v žaludku, jak se koukám kolem sebe.
A takovým pak vždycky řeknu:
Tak si prosím sbal jednu tašku, odejdi z domu, přijď do místní tělocvičny a já ti přidělím lehátko a dám 5.000 na ruku. Budeš spokojený? Tohle jim závidíš?

napsal(a):
Tak si prosím sbal jednu tašku, odejdi z domu, přijď do místní tělocvičny a já ti přidělím lehátko a dám 5.000 na ruku. Budeš spokojený? Tohle jim závidíš?
ještě by nebylo špatné si nechat srovnat dům se zemí, i kus vesnice/města
možná se i rozloučit, definitivně, s některými blízkými......
pro tu lepší představivost

Ale proč to pořád stavíte takhle, že když se někdo zmíní o problému tady, tak závidí uprchlíkům? Není pravda, že pro občany ČR se neřeší nic. Řeší. Nepracujícím se zvedly peníze o 10 %. Pracujícím se zvedají výhradně náklady. Myslím, že to je super, a o problémech doma nebudeme po dobu válek mluvit.

rapotacka11
napsal(a):
400.000 se jich z Polska vrátilo ...
Já řeknu proč, mně jsou reakce okolí ukradené. Příspěvek každému je tam totiž třetinový (stejně jako na SVK) oproti ČR - jeden důvod. My si to můžeme dovolit, ale nic jiného si nemůžeme dovolit.
Druhý je, že se měli kam vrátit - to je větší důvod, bez diskuze.

napsal(a):
Ale proč to pořád stavíte takhle, že když se někdo zmíní o problému tady, tak závidí uprchlíkům? Není pravda, že pro občany ČR se neřeší nic. Řeší. Nepracujícím se zvedly peníze o 10 %. Pracujícím se zvedají výhradně náklady. Myslím, že to je super, a o problémech doma nebudeme po dobu válek mluvit.
Já si nestěžuju, zvedli mně důchod.

rapotacka11
napsal(a):
Pracovitost a střední třída?
https://www.5plus2.cz/?e=QD-NYMBURK&d=01.04.2022#strana=4
Nevím, nebyla jsem tam, ale dle infa, který mám, je běžný pracovat tam 10 hodin denně. Popravdě mně by se nechtělo, stačí mně 7,5 hodiny.

napsal(a):
U nás ve firmě je jakási pokladnička na vrátnici. Každý, kdo tam hodí peníze, může si vzít jakousi placku. A nejvíc keců jsem slyšela právě od vrátných.

Jasně že se lidé čílí, když je to víc jak životní minimum + jízdné, volání, ubytování,... Ale od toho je vláda, aby řekla taky něco jiného než "jasně říkáme", ale neříká nic. Prostě nic. Oni nic nemají. Jen že prý nejsme tak hloupí jako okolní státy. Nic víc. Mluví mluví ale neříkají nic. Víte kolik lidí tady jí jen díky potravinové bance? A dokonce jsou to i ti, co práci mají.
Na pomoc - všem - jsou potřeba peníze, ty se získávají od pracujících lidí, kteří potřebují platit energie, dopravu do práce, jíst, posílat děcka do školy busem. Je pěkné, že stát vybral o 14 % víc na daních, ale donekonečna to asi nepůjde.
Je možné, že to někdo vymyslel, jak vyřešit, ale lidem to teda zatím nikdo neřek,
pokud nepočítám vysílání jasných signálů, že budou jednat a mají jasný plán.
Vše je tak jasné, až mě to oslnilo a to jsem poctivě poslouchala včerejší pol. debatu. Nic jsem z toho nepochopila.

napsal(a):
Já si nestěžuju, zvedli mně důchod.
Hehe ale málo, ani ne polovinu inflace. Budou muset ještě jednou letos :-) To není žádné dobrodiní nebo nadrámec, to je zákonná povinnost, se nebojím, že by to zvedli z vlastní vůle.
O důchodech nic, podle mě dostávají málo. Ale na co dát nezaměstnaným tři stovky, což v součtu dělá pár miliard, fakt nechápu, protože sice jo, je to jídlo na pár dní,
ale tak jako pracující jsou něco míň?
Rozhovor jsem si přečetla, stručný výtah je, že tohle není válka, ale speciální operace a za všechno může Zelenskij, i za obsazení Donbasu.
Co taky čekat jiného z ruské trollí farmy.
Původně vládou blokovaný web, který se jen přesunul na jinou doménu.
Ale znám teda lepší ve stejném duchu.
napsal(a):
Hehe ale málo, ani ne polovinu inflace. Budou muset ještě jednou letos :-) To není žádné dobrodiní nebo nadrámec, to je zákonná povinnost, se nebojím, že by to zvedli z vlastní vůle.
O důchodech nic, podle mě dostávají málo. Ale na co dát nezaměstnaným tři stovky, což v součtu dělá pár miliard, fakt nechápu, protože sice jo, je to jídlo na pár dní,
V takovýhle situacích jde vždycky pod nůž jen střední třída, chudým už není co brát a bohatých se to zas tak moc nedotkne.
Paulolo

XXX.XXX.146.53
napsal(a):
......Podobná je ale i dezinformační argumentace tehdy Srbů a dnes Rusů. Nic se tam nestalo, všechno je to naaranžované, a i kdyby nebylo, tak bůhví, jak to vůbec bylo, dozvídáme se opět.
V tom jsou si obě propagandy podobné. Nejde jim o prosazení nějaké jasné konkrétní lži o dané věci, leč o zpochybnění a zamlžení. Aby si člověk řekl, že pravdy se stejně už nikdy nedobereme.....
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-komentar-nova-rovina-valky-na-ukrajine-196809#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=Iq4phhIRUAA-202204041045&dop_id=196809&source=hp&seq_no=2&utm_campaign=abtest189_panel_sluzeb_varDD&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
By mě zajímalo jestli se něco změní. Podobný bylo i to Čečensko

napsal(a):
Ad video amerického novináře z Mariupolu...
https://manipulatori.cz/patrick-lancaster-americky-novinar-ve-sluzbach-separatistu/

rapotacka11
napsal(a):
400.000 se jich z Polska vrátilo ...
...do oblastí, kde se nebojuje.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Třeba že to není čtecí zařízení, do kterého v Bruselu strčí CD-čko a pošlou ho na Ukrajinu troubit jednotný a jediný správný názor. Pak jim ještě Zelensky vynadá místo poděkování a Putin nám zavře plyn. To je výborná zahraniční politika a velmi přínosná pro ČR. Fiala nezastropoval ani cenu paliv a naši dopravci jsou ve velké nevýhodě např. proti Polsku. Nemohou ani vykalkulovat cenu dopravy, když nevědí kolik bude stát palivo za týden či čtrnáct dní.
napsal(a):
A jako pracující chcete vlastně co, po kom? Zkuste řvát po svém zaměstnavateli, ne?

lesnížínka
napsal(a):
A jako pracující chcete vlastně co, po kom? Zkuste řvát po svém zaměstnavateli, ne?
"Šéfe, zlevněte mi naftu, elektřinu, úrok a rohlík." Děkuji za radu :) Na zaměstnavatele tyto věci přece nedopadají, že jo.
napsal(a):
ještě by nebylo špatné si nechat srovnat dům se zemí, i kus vesnice/města
možná se i rozloučit, definitivně, s některými blízkými......
pro tu lepší představivost
Když ukazovali Buču(přiznám se, že na to nedokážu koukat) jsem si vzpomněla, když se těch ženských ptají, odkud přišly...jedna řekla, že z Buči Tehdy jsem tomu nějak nevěnovala pozornost, ani si nepamatuju, jestli to byla mladá maminka, nebo nějaká starší paní, je to nejmíň 14dní. Jen jak jsem viděla,,masakr v Buči"...se mi to vybavilo...

lesnížínka
napsal(a):
Vypočítávala jste, komu se kolik přidalo.
Nerozumím. Přidalo se pár set nezaměstnaným.
Firma nemůže přidat zaměstnanci, když se firmě zvedly náklady do nebeských výšin + netuší, co se bude dít.

Varaxi
napsal(a):
Já vím, že to asi nebylo zamýšlené, ale opravdu mě tento příspěvek pobavil.
Hlásím, že jsem to nepochopila, čemu se smějete :-) mám jednu husu a sousedi už třetí den sbíječku. Asi se odstěhuji na Moravu. Poslední dva roky poslouchám bagry, sbíječky, řezačky asfaltu, babky, co říkaj, že mám tlustýho psa, věčně vracím domů psí utečence a ke všemu mrzne takže kdy zasadím tu kukuřici. Jeden pes ležel u stromu na cestě v lese, sousedův pes, megý hárala, takže jsem ho musela vzít na vodítko a šli jsme domů, samozřejmě konec vycházky, bezva, protože znovu už ten kopec nedám a časový rozvrh taky nedovolí, zvoním na souseda a on že pes mu v lese utek. Ten chlap šel normálně domů a psa tam nechal?!

napsal(a):
Ad video amerického novináře z Mariupolu...
https://manipulatori.cz/patrick-lancaster-americky-novinar-ve-sluzbach-separatistu/
Smyšlení prororuští komparzisté ve fiktivním městě.
https://t.me/intelslava/24288

napsal(a):
Smyšlení prororuští komparzisté ve fiktivním městě.
https://t.me/intelslava/24288
Město by se dalo identifikovat podle zastávek MHD. ( 0.34 min. do konce a pak skoro na konci) Vypadá to na Německé město - podle typu zastávky, ale nemám tak vysoké rozlišení prohlížeče, abych zastávky přečetla. Ale nemusí souhlasit čas a může to být cesta fanoušků na fotbalové utkání. Nevím. Použít se dá cokoliv.

To je chyták aby mě zas někdo nenapadl že šířím konspirační teorie. je to v komentáří (Berlín).

lesnížínka
napsal(a):
A to je co? Přiznám se, že nevím, nesleduju všechno, tím míň politiku, opatření jiných států.
Pokud jsem včera dobře poslouchala, tak skoro všechny státy v Evropě snížily některé daně, jen Česko, Švýcarsko a tuším ještě jeden stát ne. Určitě mě někdo doplní.

napsal(a):
Pokud jsem včera dobře poslouchala, tak skoro všechny státy v Evropě snížily některé daně, jen Česko, Švýcarsko a tuším ještě jeden stát ne. Určitě mě někdo doplní.
Kdo nechce číst tak stačí prohlédnout ty grafy.

napsal(a):
To je chyták aby mě zas někdo nenapadl že šířím konspirační teorie. je to v komentáří (Berlín).
Ale to vím, že je to v komentáři. Tam může být cokoliv. Stejně jak píšu, nevidím tam žádné datum.
( Charkov, Mariupol - a byl to Bejrút - neviděl jste? )
Spousta takových "konspirací" a polopravd by nebyla, kdyby o tom naše ofic. sděl pr. aspoň žbleptly.
Lžou, zatajují a lžou úplně všichni.

Onemocnění covidem zvyšuje riziko cukrovky
https://www.osel.cz/12254-onemocneni-covidem-zvysuje-riziko-cukrovky.html
Plus dodatek k "opěvovanému" Ivermektinu.

napsal(a):
Kdo nechce číst tak stačí prohlédnout ty grafy.
Někdo to nazval "Ukrajinizací" České republiky. Za vlajkami přijde jejich bída.
( Píšu někdo, já to nebyla. Já se bídy nebojím - aby mě zas někdo nenapadnul. Topím dřevem, za chalupou je ho plný les, svítit nemusím, světlo je dost dlouho, až bude nejhůř, vypnu počítač. Kopřivy už raší, medvědího česneku je plný břeh, chlívky a kurník jsme nezbourali - čekají. Fakt se nemám čeho bát ).
neverend

XXX.XXX.213.247
Ono v dnešní době věřím jen vlastním očím. Technologie je schopna fikci proměnit v realitu mrknutím oka. O armádě bych si iluze moc nedělal. Uvědomte si, že voják je určen k zabíjení lidí. Proto naprosto nepochybuji o zabíjení civilistů na obou stranách. Lancaster to ostatně ve svých reportážích ukazuje z druhé strany. US Army byla také postižena "selháním" jednotlivců. Tak se oficiálně označilo ubití k smrti několika civilistů v Iráku a Afghanistanu. Ještě se tam ti pitomci u toho fotili. Někdy mi někteří lidi připadají jak naivní děťátka co vnímají svět jako dětské hřiště. Válka je stvořena pro zabíjení lidí. Víte z čeho mám jako voják největší obavy? Pokud by došlo skutečně na válku tady, tak naše společnost zhýčkaná blahobytem a pohodlím, by nebyla schopná obrany sama sebe. Ukrajina a Rusko jsou daleko tvrdší národy a mají i základní výcvik díky povinné službě. V naší společnosti by bylo mnohem méně bojeschopných obyvatel. Rozhodně ne hned.
napsal(a):
např. https://oenergetice.cz/komoditni-trhy/vlady-proti-cenam-energii-bojuji-snizenim-dph-zastropovanim-cen-nebo-prispevky
Za prvé: víte, kde se ty peníze v rozpočtu berou, že ano? Za druhé: každá země má jiné možnosti. Jelikož my jsme za loňský rok -400 miliard, až tolik rozhazovat nemůžeme. Kdo za to může víme, ale to je teď jedno, ten schod tam prostě je. A inflace jede, všude, ne jen u nás, takže ještě může být hůř a až potom teprve budeme rádi, že vláda ještě bude mít z čeho zachraňovat ty nejpostiženější. Ano, doteď jsme měli dobrou životní úroveň, tak teď budeme muset pár let vydržet v té horší. Když se nebude kupovat děckám každá kravina, o kterou si řeknou...jen dobře. Pořád vidím ještě hodně možností, kde se dá šetřit. A jinak...marně vzpomínám, co to rozjelo, kde se stala chyba? Že by v tom 5 násobném zdražení plynu jen za loňský rok?

napsal(a):
např. https://oenergetice.cz/komoditni-trhy/vlady-proti-cenam-energii-bojuji-snizenim-dph-zastropovanim-cen-nebo-prispevky
a ta která opatření jsou dobrá? inteligentní? proč?
teď? dopady do budoucna?.........
neverend

XXX.XXX.213.247
rapotacka11
napsal(a):
Bude nějaký budoucno?
To bude, ale už ne tak veselá.

lesnížínka
napsal(a):
Za prvé: víte, kde se ty peníze v rozpočtu berou, že ano? Za druhé: každá země má jiné možnosti. Jelikož my jsme za loňský rok -400 miliard, až tolik rozhazovat nemůžeme. Kdo za to může víme, ale to je teď jedno, ten schod tam prostě je. A inflace jede, všude, ne jen u nás, takže ještě může být hůř a až potom teprve budeme rádi, že vláda ještě bude mít z čeho zachraňovat ty nejpostiženější. Ano, doteď jsme měli dobrou životní úroveň, tak teď budeme muset pár let vydržet v té horší. Když se nebude kupovat děckám každá kravina, o kterou si řeknou...jen dobře. Pořád vidím ještě hodně možností, kde se dá šetřit. A jinak...marně vzpomínám, co to rozjelo, kde se stala chyba? Že by v tom 5 násobném zdražení plynu jen za loňský rok?
Víte, jaký dluh má každá ta země? Kde se berou peníze v rozpočtu... od nezaměstnaných moc ne. Které peníze budete utrácet, když je mít nebudete, co se stane, když lidé nenakupují? Když nebudete nakupovat, stát nevybere daně a čau, bankrot, dodavatelé, služby, firmy,.. bankrot, ČR bankrot.
Ano, rozjelo se to loni, může za to minulá vláda, která aspoň na dva měsíce tu DPH sundala, ale to budeme už napořád říkat, že Babiš? Babiš rozdal peníze, ale dnešní vláda neustále nadávala, že málo, a dnes říkají, že máme velký dluh. Pardon, toto je dost k smíchu. Mimochodem nás dluh letos stojí méně než loni.
Nejpotřebnější jsou ti, co např. dojíždí do práce, nebo nemají tu průměrnou mzdu a víc. Nejsou to ti, co jim bydlení platí stát.
Chudí lidé jsou "k ničemu", protože nenakupují, naopak si musí jít pro příspěvky. A čím déle v tom systému jsou, tím hůř pro obě strany nejen z finančního hlediska.
A nevíte náhodou, kde se berou ty desítky miliard, co teď jdou nad rámec toho pohádkového rozpočtu do zdravotnictví, školství, krajů,...? Když je nemáme, kde se teď vzaly? Proč litují tří miliard na plynu, když je jasné i děcku, že za měsíc bude dráž, snad i trouba ví, že jde o zásoby a bez energií nepojede průmysl, budou nezaměstnaní, nepotečou peníze ke státu.
Ne, neměli jsme dobrou živ. úroveň, když je každý desátý na/pod hranicí chudoby. Ale už bylo i hůř, to jo.
Mně připadá, že jsem to vysvětlila hrozně jednoduše, jestli ne, tak se omlouvám.
neverend

XXX.XXX.213.247
Máte samozřejmě pravdu Megi a lidi žijí v domněnkách a lžích. Třeba že dostanou výplatu, dávky,důchody a podobně. Pokud nám firemní sektor zahapruje kvůli surovinám,plynu a ropě, tak už nás politika jakákoli nezachrání a bude se masivně propouštět a to samozřejmě nejen v soukromém sektoru. To čeká úplně všechny bez výjimek. Když neskončí válka nyní, tak podle šéfa Erste bank inflace klidně i 26%. Podle něho se na nás řítí něco, co jsme ještě nezažili. Jen nás o tom nikdo nehodlá informovat.
fikovnice
napsal(a):
Pokusím se uklidnit (aspoň na chvíli) situaci: Kde je, prosím, "Dasvo"?
Ručka vyzkoušena, do kopce se skutečně automaticky odbrzdí. Když jsem se rozjížděla po rovině, tak už motor řval a nic...mám tomu rozumět tak, že tedy el. ručka se automaticky odbrzdí až při nějakém sklonu vozovky a že tedy funguje jako asistent rozjezdu do kopce? Při rozjíždění na rovině ji musím odbrzdit sama?
Jsem tu. Z důvodu zachování vlastní duševní integrity ale v tomto tématu už raději nediskutuju, jen v rychlosti přeletím, zatleskám žínce za trpělivost a jdu jinam.
U Vašeho auta určitě není žádné zařízení registrující sklon vozovky, to se klidně vsadím. Bylo by to drahé a vlastně zbytečné. Jaký by byl praktický důvod k tomu, aby se brzda automaticky uvolňovala jen někdy?
V podstatě jediné, co mě napadá, je různá práce se spojkou. Možná jinak uvolňujete spojku do kopce a jinak po rovině. Jinými slovy, nedovedu si to vysvětlit. :-)
Myslím si ale, že není žádný zásadní problém autu „vyhovět“ a na rovině odbržďovat ručně. (Ostatně sama jste psala, že Vám to v bazaru doporučovali.) A do kopce víte, že se můžete spolehnout na elektroniku. (Mimochodem, zkoušela jste i reakci brzdy při couvání?)

Jsem ještě chtěla říct... ceny se zvedly loni i kvůli konci koronaviru. Začalo se víc létat, chodit do kanclu, zprovoznily se zavřené věci. A vůbec z toho neviním současnou vládu, ona ta minulá ty zásoby také neudělala a kromě krátkodobého sundání daně na energiích neudělala nic, pak už teda neměla čas. Ale pád BE se udál i u sousedů a ti zareagovali úplně jinak. Proč? Nemůžu si své lidi nechat spadnout někam do pryč, protože oni mi pak ty peníze nedají, když je nemají. Také pořád nechápu, proč máme hodně věcí hodně drahých oproti jiným zemím... ve vztahu k výplatám... to je dlouhodobě, nejen teď. A proč té BE nezmrazily účty, když smlouvy byly na neurčito a nedodržela 3 měs. lhůtu, přece já bych platila pokutu, kdybych toto udělala jako zákazník. Majitel si vzal své miliardy a nazdar. Proč minulá nebo současná vláda pak nezastropovala ten DPI režim? ČEZ šel od ledna na 8700 Kč oproti prosinci o 100 % nahoru. A víte co se stalo... sám úřad energ. dohledu spadl do DPI :D
A současná vláda celou dobu říkala, že má plán na vše a udělá vše líp.
A já se tolik těšila. A pak dopravcům telefonuje úřednice z FÚ, aby řekla, že se jich kompenzační bonus netýká, nedostanou nic a jestli nechtějí problémy, tak ať žádost stáhnou. A přitom zákon je minulou min. financí napsán úplně jinak, toto bylo čisté zastrašování a vydírání. Takže nejdřív nadávají, že Babiš dává málo, ale pak udělají tohle :D
Možná to tam berou jako nějaký sport, hru, nevím.
Minulá vláda se zrovna teda nevyznamenala, ale když sleduji debatu Havlíčka s Kupkou, jeden mluví jasně, logicky, jako by dokonce něčemu odbornému rozuměl, druhý neřekne nic. A tohle vidí spousta lidí. Problém velký přijde, až přijde rytíř... zachránce... lidé na to uslyší... taková SPD OMG.
Mě čílí ten způsob, jak s lidmi jednají, jak mluví. Vypadá to skoro, jako by se vysmívali.
Mám pokračovat? Dyť to nemá cenu. Neříkám nic nového a megý chce papat.
Jen teda odkazy na dluh, rok 2021 skončil s 40,4 % HDP, před 2020 se držel tak nějak nastejno.
https://www.tydenikhrot.cz/clanek/evropska-unie-zadluzeni-bez-skrtu-duchodu-se-systemy-zhrouti
A co dělá OSN? "hovoří o potřebě drasticky omezit využívání fosilních paliv, jako jsou ropa nebo uhlí, zalesňovat krajinu či snížit spotřebu masa"
lesnížínka
napsal(a):
I s covidovým dluhem jsme pořád jedna z nejmíň zadlužených zemí EU, to za prvé. A za druhé ty jiné vlády to dělají proto, že nechtějí, aby polovina země tak zchudla, že dosáhne na sociální příspěvky, čímž by vysála státní kasu daleko víc než ta opatření a položilo by to ekonomiku, která žije tím, že lidi nakupují.
assil
napsal(a):
I s covidovým dluhem jsme pořád jedna z nejmíň zadlužených zemí EU, to za prvé. A za druhé ty jiné vlády to dělají proto, že nechtějí, aby polovina země tak zchudla, že dosáhne na sociální příspěvky, čímž by vysála státní kasu daleko víc než ta opatření a položilo by to ekonomiku, která žije tím, že lidi nakupují.
Logicky: všude se hlásá, že je krize, inflace půjde až do stropu...čekáte, že bude někdo nakupovat blbosti? Stokrát si každý rozmyslí koupit něco navíc, tak to prostě je. Možná je to odpověď spíše pro Megííí, ta se pořád ptá, proč se vláda tváří, že se nic neděje. Třeba proto?
Megííí, tu diskusi s Kupkou a Havlíčkem jsem zrovna sledovala. Havlíček je zodpovědný za nenaplněné zásobníky a jediné, čeho byl schopný byly výkřiky, proč hned, jak to vláda zjistila, že jde cena nahoru a nemáme, měla začít plyn nakupovat. V zimě. Když je plynu nejvíc potřeba a už se neplní, ale odebírá. Když přestal Jamalem proudit plyn a cenu to vyhodilo do nebeských výšin. Jo, všichni čekali, že snad spadne. Kdyby se zeptali neverenda věděli by, že bude válka a jistě by nakoupili
neverend

XXX.XXX.213.247
lesnížínka
napsal(a):
Megííí, tu diskusi s Kupkou a Havlíčkem jsem zrovna sledovala. Havlíček je zodpovědný za nenaplněné zásobníky a jediné, čeho byl schopný byly výkřiky, proč hned, jak to vláda zjistila, že jde cena nahoru a nemáme, měla začít plyn nakupovat. V zimě. Když je plynu nejvíc potřeba a už se neplní, ale odebírá. Když přestal Jamalem proudit plyn a cenu to vyhodilo do nebeských výšin. Jo, všichni čekali, že snad spadne. Kdyby se zeptali neverenda věděli by, že bude válka a jistě by nakoupili
My máme vše v pořádku do doby než to potřebujeme. Tam se teprve zjistí reálný stav. Vůbec bych nechtěl vidět, jak jsou na tom věci jako civilní obrana a podobně. Ono se tam nedá tolik krást jako na veřejných zakázkách s dotacemi z EU a tak to nikoho moc nezajímá. Stavby a podobné zakázky pro obce a stát, to je jiné ryto. Tam se "napapá" lidí kolem toho až oči přecházejí. Sám jsem měl pár nabídek, ale naštěstí jsem čestný a poctivý člověk.
neverend

XXX.XXX.213.247
https://youtu.be/yCMsgHRjc-I
A tady další pohled z druhé strany barikády.

Hm. ...větrníky teda nějak moc nefungují, nebudu je vyrábět, dám tam brambory. https://iuhli.cz/plyn-je-nejdrazsi-v-historii/
https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/anatomie-plynove-krize/r~61521dac7f6011eca89f0cc47ab5f122/
https://www.e15.cz/zahranicni/tok-ruskeho-plynu-se-zastavil-plynovod-jamal-obratil-dodavky-zpatky-k-moskve-1384859
https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/plynovod-jamal-opet-prestal-dodavat-plyn-do-nemecka-40377179
https://www.irozhlas.cz/ekonomika/plyn-dodavky-jamal-plynovod-nemecko-rusko-vypadek-ceny_2112211551_pik
https://www.novinky.cz/ekonomika/clanek/ceska-republika-ma-plynu-dostatek-potize-s-plynovodem-jamal-ji-neohrozuji-40376671

Tak něco na zahřátí.
https://plus.rozhlas.cz/vladimir-putin-rusky-plyn-uz-musite-platit-v-rublech-8715343
Vladimír Štěpán, jednatel energetické firmy ENAS, Kterého jsme již ohledně plynu a elektřiny na Kose opakovaně citoval! Což se stane v čase záznamu 7:00 min. A neuděláte chybu, pokud začnete s přehráváním už tady.Ale jestli pospícháte, tak to vezměte alespoň od času 12:00 min! A dostanete plnou salvu rovnou mezi oči! Jako se to stalo mně osobně, když jsem si Vladimíra Štěpána poslechl od začátku do konce.
https://vlkovobloguje.wordpress.com/2022/04/05/dokonala-a-dokonana-plynova-vlastizrada-v-cr-fakta-ktera-vas-uzemni/

napsal(a):
Tak něco na zahřátí.
https://plus.rozhlas.cz/vladimir-putin-rusky-plyn-uz-musite-platit-v-rublech-8715343
Vladimír Štěpán, jednatel energetické firmy ENAS, Kterého jsme již ohledně plynu a elektřiny na Kose opakovaně citoval! Což se stane v čase záznamu 7:00 min. A neuděláte chybu, pokud začnete s přehráváním už tady.Ale jestli pospícháte, tak to vezměte alespoň od času 12:00 min! A dostanete plnou salvu rovnou mezi oči! Jako se to stalo mně osobně, když jsem si Vladimíra Štěpána poslechl od začátku do konce.
https://vlkovobloguje.wordpress.com/2022/04/05/dokonala-a-dokonana-plynova-vlastizrada-v-cr-fakta-ktera-vas-uzemni/
Ten Štěpán to popisuje správně - kde za co nakupujeme.
Ale vlkovobloguje nutně potřebuje korektora :-)

Proč myslíte? Líbí se mi, že jeho články jsou prokládany odkazy, takže to není jen nějaký "výmysl".

napsal(a):
Proč myslíte? Líbí se mi, že jeho články jsou prokládany odkazy, takže to není jen nějaký "výmysl".
Kromě "berte tyto řádky vážně" není problém se sdělením, ale s těmi chybami. Pro mě je to trochu "zničené" tím, že ani největší překlepy neodstraní, než u článku klikne "publikovat". Ale je to blog, dobře, no.
Tenhle taky plácá ...
https://www.facebook.com/mariandurisrepublika/videos/709183906902084
neverend

XXX.XXX.255.9
Ono voličů extrémních stran či jak se jim dnes říká, bude přibývat s počtem obyvatel, kterým přijde vyúčtování za plyn a energii. Určitě toho tyto strany budou využívat i ve formě demonstrací a podobných akcí. Ostatně brzy se ukáže jak nám stávající garnitura lže či zadržuje důležité informace.
lesnížínka
napsal(a):
Logicky: všude se hlásá, že je krize, inflace půjde až do stropu...čekáte, že bude někdo nakupovat blbosti? Stokrát si každý rozmyslí koupit něco navíc, tak to prostě je. Možná je to odpověď spíše pro Megííí, ta se pořád ptá, proč se vláda tváří, že se nic neděje. Třeba proto?
Lidi nenakupují jen blbosti, ale i věci, který potřebujou a překvapivě jich je docela dost. Ale největší nákupy dělají firmy, které to prostě omezí. Kdyby byly zastropované ceny alespoň u těch základních komodit, firmám i lidem by zbylo víc peněz, které by mohli utratit. Tak to prostě je, když firmy a lidi nebudou nic kupovat, zvedne to inflaci ještě vejš a vyhrabat se z toho nám bude trvat mnohem dýl než jiným státům, kteří na to nehodily bobek jako naše vláda. Prostě do budoucna to co dělá, nebo spíš nedělá, naše vláda, bude průser a budeme zas jen koukat, jak nám ostatní EU státy ekonomicky utíkají.
Co se týče zdražování potravin. Ve zprávách teď mluvil ministr zemědělství. Na dotaz, proč a dokdy máme čekat zdražování potravin odpověděl: do českého zemědělství nyní jde maximálně dotací, zeměděllci vykazovali vloni rekordní zisky, takže v mínusu určitě nejsou. Na to, proč neustále zdražují se budem muset podívat, někde je chyba...Možná by bylo třeba zanalizovat, komu a na co přesně ty maximální dotace šly. Tipneme si?
Druhá zpráva dne: potravinové banky. Jsou poloprázné. Ale paní z banky říkala, že Češi sice frflají, že tam jídlo dochází kvůli Ukrajincům, dárci do banky jsou ale mnohem štědřejší a do balíčků lidi dostávají teď mnohem víc a pestřeji. Všichni lidi.
Cena benzínu: po kontrole se zjistilo, že maďarský MOL zvedl svou marži na našich benzínkách x (kdo by to byl čekal, od Viktora, že?)

Takže o masakrech se "nahoře" ví a v Buči to bohužel nebyl jediný exces
https://www.novinky.cz/valka-na-ukrajine/clanek/objevi-se-dalsi-masakry-jako-v-buci-ale-bude-to-fejk-hlasi-uz-dopredu-rusko-40392830#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=XDY8E5b98R9-202204051043&dop_id=40392830&source=hp&seq_no=4&utm_campaign=abtest191_vzhled_clanku_na_tel_varBB&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Cena pšenice nemá s loňskou dotací nic společného. Jezdí sem teď lidé ze zahraničí a ve velkém obilí vykupují, protože přemýšlí. A jak se tohle dostane na veřejnost, cena jde opět výš.
A traktory jezdí na vzduch, že. Rozvoz rohlíků do krámu je taky zadarmo, že. Pec plynová peče zadarmo. Nebo za loňské ceny :-)
Pokud budu dělat slepou - dívat se na každý obor zvlášť a ještě vlastně o tom oboru nic nevím, tak ano, budu říkat "zemědělci měli zisk" - ale oni to nedělají, že by nevěděli, oni se nám prostě smějí do k.sichtu.
Stejně jako pojišťovny, kterým snížili platbu za st. pojištěnce, protože ony to prej přežijí, mají rezervu, no tak letos ji zničí, no a co.
Jo, to se to pak říká "to jsme udělali krásný rozpočet a ne jak babiš" :-)
All k smíchu.
Kontrolu cen na benzinkách nikdo dělat nemusí, to je zas kec, abychom chvíli byli ticho, protože je to jednoduché... ve skutečnosti takový podnik posílá každý měsíc hlášení, takže se dobře ví, co kde kolik za kolik.
MOL je jasný. A proč má ČEPRO drahá paliva a v jednom městě dokonce ceny různé a mění je během dne? Vysvětlili to? Státní podnik.
neverend

XXX.XXX.255.9
napsal(a):
Takže o masakrech se "nahoře" ví a v Buči to bohužel nebyl jediný exces
https://www.novinky.cz/valka-na-ukrajine/clanek/objevi-se-dalsi-masakry-jako-v-buci-ale-bude-to-fejk-hlasi-uz-dopredu-rusko-40392830#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=XDY8E5b98R9-202204051043&dop_id=40392830&source=hp&seq_no=4&utm_campaign=abtest191_vzhled_clanku_na_tel_varBB&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
A v Rusku zase ukazují jak Ukrajinci "mastí" civilisty na východě. V podstatě co s tím můžeme dělat? Jen zklidnit Zelenského ať přestane kecat v Amerických médiích nesmysly a pokusí se s Putinem dohodnout. Jinak to k ničemu nevede a budem si tady vyměňovat masakry na jedné straně a v zápětí z druhé strany. Všichni se tady budeme ničit navzájem a Čína s USA z toho bude mít leda tak " pr*el" a prospěch.

neverend
napsal(a):
A v Rusku zase ukazují jak Ukrajinci "mastí" civilisty na východě. V podstatě co s tím můžeme dělat? Jen zklidnit Zelenského ať přestane kecat v Amerických médiích nesmysly a pokusí se s Putinem dohodnout. Jinak to k ničemu nevede a budem si tady vyměňovat masakry na jedné straně a v zápětí z druhé strany. Všichni se tady budeme ničit navzájem a Čína s USA z toho bude mít leda tak " pr*el" a prospěch.
Hele, neblázněte, když na mě někdo útočí, tak co jako, si kleknu a odprosim nebo co???
Vy toho ještě hodně nevíte, ale nebojte, z toho vyrostete.
Dám Vám zbraň... ať máte co šířit... kolik civilistů UA umřelo za celou dobu bojů od 2014? A komu to vadilo? Nikomu. V 2016 to bylo 10 000 obětí - 7500 civilistů. 3/4 uprchlíků.
Ale haló budíček, to si fakt myslíte, že UA vojáci tam naskákali a postříleli si spoluobčany, protože se nudili?
Jste první, komu to říkám - běžte tomu chudákovi, co mu všichni ubližují, Putinovi, pomoct, honem, utíkejte!
napsal(a):
Cena pšenice nemá s loňskou dotací nic společného. Jezdí sem teď lidé ze zahraničí a ve velkém obilí vykupují, protože přemýšlí. A jak se tohle dostane na veřejnost, cena jde opět výš.
A traktory jezdí na vzduch, že. Rozvoz rohlíků do krámu je taky zadarmo, že. Pec plynová peče zadarmo. Nebo za loňské ceny :-)
Pokud budu dělat slepou - dívat se na každý obor zvlášť a ještě vlastně o tom oboru nic nevím, tak ano, budu říkat "zemědělci měli zisk" - ale oni to nedělají, že by nevěděli, oni se nám prostě smějí do k.sichtu.
Stejně jako pojišťovny, kterým snížili platbu za st. pojištěnce, protože ony to prej přežijí, mají rezervu, no tak letos ji zničí, no a co.
Jo, to se to pak říká "to jsme udělali krásný rozpočet a ne jak babiš" :-)
All k smíchu.
Kontrolu cen na benzinkách nikdo dělat nemusí, to je zas kec, abychom chvíli byli ticho, protože je to jednoduché... ve skutečnosti takový podnik posílá každý měsíc hlášení, takže se dobře ví, co kde kolik za kolik.
MOL je jasný. A proč má ČEPRO drahá paliva a v jednom městě dokonce ceny různé a mění je během dne? Vysvětlili to? Státní podnik.
K tomu jen jedno: ty potraviny, co se nyní dostávají na trh, nemají s letošníma cenama nafty nic společného.

Konkrétní žádost o potraviny pro uprchlíky (původně z twitteru, ale dávám i odkaz na městské stránky):
https://www.mestohejnice.cz/redakce/index.php?lanG=cs&subakce=news&xuser=
Potraviny je možné i zaslat na adresu úřadu.

lesnížínka
napsal(a):
K tomu jen jedno: ty potraviny, co se nyní dostávají na trh, nemají s letošníma cenama nafty nic společného.
Jako že byly upečeny a rozvezeny loni?
nevrend: aspoň základ https://cs.wikipedia.org/wiki/V%C3%A1lka_na_v%C3%BDchodn%C3%AD_Ukrajin%C4%9B#Civiln%C3%AD_ob%C4%9Bti_boj%C5%AF
Moc pěkné https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-firmy-klicovou-ceskou-jadernou-firmu-kontroluje-gazprom-vlada-ho-chce-odriznout-196884#source=hp&seq_no=6&dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=IWfZOoapYGM-202204051109&dop_id=196884&utm_campaign=abtest189_panel_sluzeb_varB&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Byla bych ráda, kdyby už někdo konečně udělal čistku a vymetl ten ruský bord..z celé republiky. Je zajímavé, jak se jména ve firmách, organizacích, za kterýma ten bord...jde stále opakují. Ještě bych chtěla vědět, za kým tohle všechno jde. Tak do minulosti...už si nevzpomínám. Ale tipnu si největší tuneláře: ČSSD?
lesnížínka
napsal(a):
V Rusku ukazují...? Děláte si srandu? Vy opravdu věříte něčemu z toho, co ukazují v Rusku? Tak to nic.
Tak to já vůbec, ale vůbec nepochybuju o tom, že existují Ukrajinci, kteří teď či někdy v minulosti se chovali či chovají násilnicky k Rusům.
Ale jde o dva ukazatele - kolik těch Ukrajinců reálně je a jestli mají podporu svého státu.
Ruští vojáci za podpory své vlády masakrují ukrajinské civilisty. To je prakticky prokázaný fakt.
Jestli je i fakt opak, totiž že ukrajinští vojáci za podpory své vlády masakrují ruské civilisty, to nevíme.
Za války se dějí zvěrstva, protože nastanou okolnosti, při kterých mají násilníci příležitost páchat násilí a zároveň se snižuje pravděpodobnost, že násilníci budou někdy dopadeni. A ten násilník může mít národnost naprosto jakoukoli.
Nevěřím tomu, co ukazují ruská média; ale nemůžu vyloučit, že se to nestalo.
Jinak jako, ne že bych s ním někdy mluvila, ale podle mého se s Putinem domluvit nejde; jakákoli domluva musí nutně skončit na tom, že Krym náleží Ukrajině, a hotovo, na to P. nikdy nepřistoupí. A nemůže na to přistoupit ani Ukrajina, protože tím by dala precedens k tomu, aby se z ní zas a znovu odkrajovaly kousky.
Jako nevím, jak se ta válka dá zastavit. Fakt nevím. Možná za dvacet let budeme dětem vysvětlovat, že v Evropě byl taky někdy mír.