Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.1.2016 11:20
DExi

XXX.XXX.119.130

Dobry den,
mam dotaz. Máme doma kocourka, nalezenecka, vzhledově pripomina britskou krátkosrstou. Ma kolem 6kg a jsou mu prý přibližně 3roky. Ale mam problem s krmením. Psa máme na mase, občas teda dostane kvalitní granule, ale nevim, jak to funguje u koček. Čeho bych se trba měla vyvarovat, nebo to funguje jako u psu? Ano, je to asi blby dotaz, ale fakt nevim. Nejradši bych, aby byl taky na mase, které by vyšlo i nejlevnejs, protoze prý jestli si chci kocoura krmit jinak, než marketovkami, musím za vlastní peníze.. Nevadí mi davat moje peníze za zvířata, jenom zatím nemam skoro žádné příjmy, takže tak.. Ted nám nechce ani moc zrát (dávala jsem treba vařené kuřecí, ale je schopnej klidně 3 dny v kuse jen pít..) ale potom zase v pohode.
Dekuju moc za komentáře

20.1.2016 11:38
Isistera

XXX.XXX.166.190

Tato metoda se jmenuje BARF. Kočka se dá krmit také masem (i když nejen pouze masem!). Je ještě větší masožravec než pes. Nejlépe je krmit syrovým (pro jistotu alespoň 48h přemraženým) kvůli taurinu. Ale není to tak jednoduché. Jednak nelze krmit pouze masem (je třeba jak svalovina, tak kosti, chrupavky, kůže, trochu zeleniny...), aby kočce nic nescházelo, a jednak kočka potřebuje mít jídlo rozložené do více porcí denně, což se dělá těžko, pokud nejste pořád doma. Zkuste si zadat do vyhledávače "BARF kočka" a vyjede vám spousta odkazů na správné krmení převážně masem. Já osobně dávám 1x denně maso a k tomu kvalitní granule, které mají k dispozici pořád, abych měla jistotu, že jim nic neschází.

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.1.2016 11:39

Ne zvláštní zkušenosti, ale doporučují zde jakékoliv syrové maso, které bude kocourek ochotný jíst, k tomu třeba i vařené, kůži s kuřete, srdíčka, trošku jater, jedna přispěvovatelka dává i pomlácené syrové kuřecí krky, někdo dává vařené vajíčko nebo syrový žloutek, trochu tvarohu nebo i bílý jogurt. Marketovky určitě ne, ale zkuste se s rodiči domluvit, kdyby Vám zainvestovali nějaké malé balení kvalitních granulí. To byste dávala jen jako doplněk, nebo v případě, že budete mimo domov.

20.1.2016 11:54
DExi

XXX.XXX.119.130

Isistera napsal(a):
Tato metoda se jmenuje BARF. Kočka se dá krmit také masem (i když nejen pouze masem!). Je ještě větší masožravec než pes. Nejlépe je krmit syrovým (pro jistotu alespoň 48h přemraženým) kvůli taurinu. Ale není to tak jednoduché. Jednak nelze krmit pouze masem (je třeba jak svalovina, tak kosti, chrupavky, kůže, trochu zeleniny...), aby kočce nic nescházelo, a jednak kočka potřebuje mít jídlo rozložené do více porcí denně, což se dělá těžko, pokud nejste pořád doma. Zkuste si zadat do vyhledávače "BARF kočka" a vyjede vám spousta odkazů na správné krmení převážně masem. Já osobně dávám 1x denně maso a k tomu kvalitní granule, které mají k dispozici pořád, abych měla jistotu, že jim nic neschází.

Jasne. Ja nemam rada to slovo BARF, protoze mi přijde jen jako módní hit. Psu dáváme taky samozřejmě, zeleninu, kosti různé doplňky.., takže vlastně "skoro" BARFujeme. Šlo mi jen o to, jestli je v tom (krom velikosti porci a takových samozřejmostí) rozdíl. Jinak dekuju. Plánuju koupit nějaké aspon trochu slušně granule, protoze ani u psa nechci, aby byl jen na mase, protoze nikdy nevim, co bude a treba na cestách ja potrebuju, aby byl na ne aspon trochu zvyklý. Ja bych teda nejspíš stihala krmit ráno i večer, tak snad se mi trochu rozezere

20.1.2016 12:06
lavacca

XXX.XXX.164.49

DExi napsal(a):
Jasne. Ja nemam rada to slovo BARF, protoze mi přijde jen jako módní hit. Psu dáváme taky samozřejmě, zeleninu, kosti různé doplňky.., takže vlastně "skoro" BARFujeme. Šlo mi jen o to, jestli je v tom (krom velikosti porci a takových samozřejmostí) rozdíl. Jinak dekuju. Plánuju koupit nějaké aspon trochu slušně granule, protoze ani u psa nechci, aby byl jen na mase, protoze nikdy nevim, co bude a treba na cestách ja potrebuju, aby byl na ne aspon trochu zvyklý. Ja bych teda nejspíš stihala krmit ráno i večer, tak snad se mi trochu rozezere

Krmím kočky "barfem" 2x denně (ráno a večer) a jinak mají celodenně k dispozici granule (Brit Care I´m / I´ve - v poměru cena x kvalita jsou skvělé, vyjdou kolem 100, -/kg bez slev).

Jinak jak už bylo psáno - nekrmit jen čistě svalovinou, ale i vnitřnosti, kosti, kůže, chrupavky, atd. A sem tam zeleninu, mléčné výrobky (tučné či polotučné, light jim nic nedají), vajíčko, apod. Sem tam nasypu sypané vitamíny (Roboran a Nutrimix), ale to fakt jen občas - zn. když si vzpomenu. :D

Převáděla jsem několik dospělých koček na syrové maso - šlo to ztuha, ale povedlo se. Chce to trpělivost a vychytat, co kočka ráda. U nás nejvíc vede hovězí, vepřové a ryby (kapr se sumečkem a losos), dostávají i domácí kachnu či kuře. Kupované drůbeže se mi pomalu nikdo z nich nedotkne. Kupuju jak u řezníka, tak i krmné maso (to nejvíc mixy svaloviny s vnitřnostimi a vnitřnosti). Zatím u mě vedou z dodavatelů Krmiva Nýřany a Vetamix.

20.1.2016 12:07
lavacca

XXX.XXX.164.49

A kočky jsou v jídle hrozně konzervativní, takže zkoušet a vytrvat. Však ono dospělá zdravá kočka po 2-3 dnech stávkování neumře. ;)

A co se týče granulí - vzhledem k ničemnému složení marketovek jich zkrmíte mnohem víc než když se koupí kvalitní granule, takže v konečné důsledku to vyjde cenově stejně a kočce dáte přitom masové granule místo obarveného obilí.

20.1.2016 12:09
ladd

XXX.XXX.68.254

Ty kuřecí krky můžete i na hrubo pomlít. Pro kočku by ale neměl být problém si poradit ani s kuřecím krkem vcelku. V práci jsme měli kočky, které kuře (velikostně před porážkou) spořádaly i s pařáty, Zbyly jen stehenní kosti, žluč a peří.
Pokud si přečtete přiloženou diskuzi, budeme mít jasno jak krmit.
https://www.ifauna.cz/kocky/diskuse/detail/3036645/vyhozeny-vanocni-darecek#a3039042
Nezapomeňte, že kočka je šelma, tak jí občas nezaškodí mezi jednotlivým krmením trochu vyhládnout. Nebude aspoň tolik vybíravá. Pozor ale, některá zvířata jsou tak zkažená a navyklá jen na určitý typ potravy, že radši nežerou, než by si vzala na co nejsou zvyklá. Např. jsme měli kocoura, ktarý nebyl zvyklý na hovězí, které je pro kočky z běžných mas asi nejlepší. Postupným pořidáváním do kuřecího se na něj naučil.

20.1.2016 12:12
Isistera

XXX.XXX.166.190

Jen bych ještě doplnila, že kočky potřebují větší poměr masa než psi. Naopak úplně zbytečné (nevhodné) jsou pro ně "přílohy" - brambory, těstoviny, rýže...

20.1.2016 13:09
DExi

XXX.XXX.119.130

Http://www.krmivo-brit.cz/produkty/kocky1/superpremium2/krmivo4/dry3/brit-care-cat-cocco-iam-gourmand111111112/

http://www.krmivo-brit.cz/produkty/kocky1/superpremium2/krmivo4/dry3/brit-care-cat-lucky-im-vital-adult1111111/

Půjdu asi do jedněch z těchto. Přijde mi dost slušný poměr ceny a kvality. Jinak maso mam vždy pro psa, takže s tim nebude problem. Dekuju, to jsem potřebovala vedet. Tak Snad uz začne trochu papat..

20.1.2016 15:11

DExi napsal(a):
Http://www.krmivo-brit.cz/produkty/kocky1/superpremium2/krmivo4/dry3/brit-care-cat-cocco-iam-gourmand111111112/

http://www.krmivo-brit.cz/produkty/kocky1/superpremium2/krmivo4/dry3/brit-care-cat-lucky-im-vital-adult1111111/

Půjdu asi do jedněch z těchto. Přijde mi dost slušný poměr ceny a kvality. Jinak maso mam vždy pro psa, takže s tim nebude problem. Dekuju, to jsem potřebovala vedet. Tak Snad uz začne trochu papat..

Ano za slušnou cenu, slušné krmivo. Nemají na obalu info o konzervaci, ale na dotaz napsali, že požívají pouze přírodní tokoferoly. To jen kdybyste hledala... Chybějící informaci odůvodnili tím, že už je to dnes samozřejmost používat přírodní antioxidanty. Za mě, chyba lávky... I u granulí skvělého složení používají ty chemické... To jen tak na okraj

Ty "Lucky" mi smrděly, ale tyto jsou také prima:
http://www.krmivo-brit.cz/produkty/kocky1/superpremium2/krmivo4/dry3/brit-care-cat-cheeky-im-living-outdoor112/.

20.1.2016 16:01
ladd

XXX.XXX.68.254

Nezapomeňte také na květináč s trávou.

viz. téma
https://www.ifauna.cz/kocky/diskuse/detail/2983510/kocici-trava#a3045280.

20.1.2016 19:50
DExi

XXX.XXX.1.37

ladd napsal(a):
Nezapomeňte také na květináč s trávou.

viz. téma
https://www.ifauna.cz/kocky/diskuse/detail/2983510/kocici-trava#a3045280.

Jojo, tu máme. Bez toho bychom se neobesli

20.1.2016 20:01
DExi

XXX.XXX.1.37

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ano za slušnou cenu, slušné krmivo. Nemají na obalu info o konzervaci, ale na dotaz napsali, že požívají pouze přírodní tokoferoly. To jen kdybyste hledala... Chybějící informaci odůvodnili tím, že už je to dnes samozřejmost používat přírodní antioxidanty. Za mě, chyba lávky... I u granulí skvělého složení používají ty chemické... To jen tak na okraj

Ty "Lucky" mi smrděly, ale tyto jsou také prima:
http://www.krmivo-brit.cz/produkty/kocky1/superpremium2/krmivo4/dry3/brit-care-cat-cheeky-im-living-outdoor112/.

Dekuju dneska jsme měli kuřecí s droby a se zeleniou a celkem se do toho pustil, ale on si vždycky spis zobne, odejde a za chvili zas. Proste mi neni schopnej sníst celou dávku najednou, ale hlavně, ze ji. Na to totiz u psa nejsem zvykla, tam zas musím řešit neskutečný hltani oni jsou úplný opací. Pes miluje ovoce i zeleninu, kocour by mi to nesezral, kdybych mu to do toho masa nerozmixovala .
Dobře, vyberu jedny, hlavně aby uz nedostával ty marketovky.. Ja bych se doma rada domluvila, ale nikdo tady se mnou nesouhlasí.. I psa si platím, ale takovy granule jako dostává on (Acanu) si pro kočku nemůžu dovolit.. Navíc je to hroznej cita a nevim, jestli by mu Acana sedla..

20.1.2016 20:48
ladd

XXX.XXX.68.254

To zobání svědčí o tom, že mu mezi jídly dostatečně nevyhládlo, chtělo by to asi větší intervaly mezi krmením. Jako pes ale kočka nikdy hltat nebude, to nelze srovnávat.
Granule je důležitý, aby žral pro případ, kdyby jste ho třeba na pár dní musela nechat samotného. Jinak hlavně to syrové maso, vnitřnosti, kuřecí krky i s kůží a kostmi, pro zpestření syrové vajíčko, tvaroh, jogurt. + Šelmy by měly mít jeden den v týdnu hladovku.
S tou zeleninou to nepřehánějte, pokud se chodí pást na trávu.

evan

20.1.2016 23:56
evan

XXX.XXX.36.39

Zdravím,
sama říkáš, že maso nakonec vychází nejlevnějc. A pro kočku je nejpřirozenější.Myslím, že moje kočky jsou rády, že se můžou zahryznout do masa, ohlodávat ho z kostí je pro ně i zábava, která je uspokojuje spíše než kdyby byly na stravě umělé struktury z granulí kapsiček a konzerv. Víš co bych přála těm lidem, kteří se tady na diskuzích donekonečna dohadují, které granule jsou ty nejlepší? Aby se dostali do světa, kde někdo vymyslel ty nejlepší, nejprémiovější, nejvyváženější nejvědečtější granule pro lidi, a nadosmrti jim je láskyplně dával s pocitem, že pro ně udělal to nejlepší! Případně jim to prostřídal s jinými granulemi nebo s kapsičkou.

Upřímně, vykašlala bych se na vaření, syrový mým kočkám chutná víc než vařený - vařenýho si jen ďobnou ze zvědavosti, i když voní (pro mě) nádherně, zatímco syrový by žrali asi donekonečna, možná že tvoje zvíře to bude mít stejně. Ale pokud není na maso zvyklej, musíš ho napřed nalákat na proužky hezkýho čistýho syrovýho masa, aby poznal, že je to dobrý.

Jestli si hlídáš výdaje, tak jsi zvyklá prostě sledovat ceny - já se podívám třeba do supermárketu do regálu s masem, které je ve slevě, protože ten den prochází, nebo jsem stálým zákazníkem takových těch stánků s porcovaným kuřecím - křídla, krky a "dnes akce stehna za 45kčkg" a podobně - nebo v řeznictní, kde mají vnitřnosti docela levně nebo vepřový žebírka.

Samozřejmě je dobrý to střídat, dodržet přiměřený podíl maso/vnitřnosti/kosti+kůže+chrupavky/mléčné. Není nutný, aby každý den měla od každýho něco, spíš každej den dostanou něco jinýho: Takže třeba nemůžou být furt na kuřecích krcích, protože by měly zácpu z přemíry kostí, nebo každá kočka by ochotně kdykoli zblajzla celý vepřový srdce, ale dostane ho jen půlku na osobu a to jen občas. No a hádej, co dostanou, když je v akci tvaroh.. Rozmíchat s vodou, pokud je tužší, aby se dal dobře oblízávat.

Nedávám játra a mlíko - bývá po tom průjem a nestojí mi za to zjišťovat, jaká je bezpečná dávka. Maso nepřemražuju - ztrácejí se tím kromě chuti i výživný látky. Jenom, když je obzvlášť výhodná akce, tak dám do mrazáku něco do zásoby, to se hodí. Obavy z nemocí ze syrovýho masa jsou přehnané. Není jen dobrý dávat ho studený z lednice - ideální je tělesná teplota, nebo aspoň pokojová.

Při takovýmhle přírodnějším krmení vůbec nehrotím, že jako nouzovku taky vlastním i "obyčejný" levný poloumělý dochucený granule - já taky občas (no, častějc než občas) jím nezdravě, takže když já mám u televize svý bohemiachips má kočka svůj kitekat, aby si nepřipadala jako nějaký dítě od chorobně pečlivý matky, který nesmí vědět, co jsou to bonbóny. Cvrnkám do nich po zemi a kočka je po jedný loví.

Kočka není pes - kuřecí kosti nevadí. Co sežere, to sežere, zbytek nechá. Vem si, že kočky žerou i ryby s kostma, vůbec se nemusíš bát. Není dobrý nechávat celej den k dispozici granule, vede to akorát k tomu, že se ji omrzí.

Kočky mají v hlavě zakódovaný, že se běží rychle napít k potoku, kde je to nebezpečný, protože tam může větší šelma číhat na zvířátka, co jdou pít. často proto nechtějí pít u žrádla nebo žrát tam, kde pijou a člověk hledá problém jinde. a nerady žerou z misek s hlubším okrajem - placatý talířek je pro ně přirozenější.

BARF považuju za dobrej byznys pro ty, kdo se tím živí. já na to nemám ani peníze kupovat úchvatný doplňky ani náladu dodržovat nějakoej promyšlenej systém a nevidím důvod proč nedat kočce "dočistit" nějaký vařený maso.

Vejdu se zcela určitě do 10kč na kočku a den. Jako, vím, že se dá koupit mražený maso pro zvířata možná levněji, ale pro mě je to blbě dostupný a málo praktický, tak to neřeším. Tak snad něco z mých postřehů ti příde užitečný?

21.1.2016 12:48
ladd

XXX.XXX.250.34

Evan, super.

21.1.2016 14:02
DExi

XXX.XXX.119.130

evan napsal(a):
Zdravím,
sama říkáš, že maso nakonec vychází nejlevnějc. A pro kočku je nejpřirozenější.Myslím, že moje kočky jsou rády, že se můžou zahryznout do masa, ohlodávat ho z kostí je pro ně i zábava, která je uspokojuje spíše než kdyby byly na stravě umělé struktury z granulí kapsiček a konzerv. Víš co bych přála těm lidem, kteří se tady na diskuzích donekonečna dohadují, které granule jsou ty nejlepší? Aby se dostali do světa, kde někdo vymyslel ty nejlepší, nejprémiovější, nejvyváženější nejvědečtější granule pro lidi, a nadosmrti jim je láskyplně dával s pocitem, že pro ně udělal to nejlepší! Případně jim to prostřídal s jinými granulemi nebo s kapsičkou.

Upřímně, vykašlala bych se na vaření, syrový mým kočkám chutná víc než vařený - vařenýho si jen ďobnou ze zvědavosti, i když voní (pro mě) nádherně, zatímco syrový by žrali asi donekonečna, možná že tvoje zvíře to bude mít stejně. Ale pokud není na maso zvyklej, musíš ho napřed nalákat na proužky hezkýho čistýho syrovýho masa, aby poznal, že je to dobrý.

Jestli si hlídáš výdaje, tak jsi zvyklá prostě sledovat ceny - já se podívám třeba do supermárketu do regálu s masem, které je ve slevě, protože ten den prochází, nebo jsem stálým zákazníkem takových těch stánků s porcovaným kuřecím - křídla, krky a "dnes akce stehna za 45kčkg" a podobně - nebo v řeznictní, kde mají vnitřnosti docela levně nebo vepřový žebírka.

Samozřejmě je dobrý to střídat, dodržet přiměřený podíl maso/vnitřnosti/kosti+kůže+chrupavky/mléčné. Není nutný, aby každý den měla od každýho něco, spíš každej den dostanou něco jinýho: Takže třeba nemůžou být furt na kuřecích krcích, protože by měly zácpu z přemíry kostí, nebo každá kočka by ochotně kdykoli zblajzla celý vepřový srdce, ale dostane ho jen půlku na osobu a to jen občas. No a hádej, co dostanou, když je v akci tvaroh.. Rozmíchat s vodou, pokud je tužší, aby se dal dobře oblízávat.

Nedávám játra a mlíko - bývá po tom průjem a nestojí mi za to zjišťovat, jaká je bezpečná dávka. Maso nepřemražuju - ztrácejí se tím kromě chuti i výživný látky. Jenom, když je obzvlášť výhodná akce, tak dám do mrazáku něco do zásoby, to se hodí. Obavy z nemocí ze syrovýho masa jsou přehnané. Není jen dobrý dávat ho studený z lednice - ideální je tělesná teplota, nebo aspoň pokojová.

Při takovýmhle přírodnějším krmení vůbec nehrotím, že jako nouzovku taky vlastním i "obyčejný" levný poloumělý dochucený granule - já taky občas (no, častějc než občas) jím nezdravě, takže když já mám u televize svý bohemiachips má kočka svůj kitekat, aby si nepřipadala jako nějaký dítě od chorobně pečlivý matky, který nesmí vědět, co jsou to bonbóny. Cvrnkám do nich po zemi a kočka je po jedný loví.

Kočka není pes - kuřecí kosti nevadí. Co sežere, to sežere, zbytek nechá. Vem si, že kočky žerou i ryby s kostma, vůbec se nemusíš bát. Není dobrý nechávat celej den k dispozici granule, vede to akorát k tomu, že se ji omrzí.

Kočky mají v hlavě zakódovaný, že se běží rychle napít k potoku, kde je to nebezpečný, protože tam může větší šelma číhat na zvířátka, co jdou pít. často proto nechtějí pít u žrádla nebo žrát tam, kde pijou a člověk hledá problém jinde. a nerady žerou z misek s hlubším okrajem - placatý talířek je pro ně přirozenější.

BARF považuju za dobrej byznys pro ty, kdo se tím živí. já na to nemám ani peníze kupovat úchvatný doplňky ani náladu dodržovat nějakoej promyšlenej systém a nevidím důvod proč nedat kočce "dočistit" nějaký vařený maso.

Vejdu se zcela určitě do 10kč na kočku a den. Jako, vím, že se dá koupit mražený maso pro zvířata možná levněji, ale pro mě je to blbě dostupný a málo praktický, tak to neřeším. Tak snad něco z mých postřehů ti příde užitečný?

Dekuju, je to super napsaný a dost poučný

Necekam, ze mi bude zrát jako pes. Jen jsem rekla, ze treba zere hodinu a po menších dílech. A krmim ho 2x denně v 7:10 a v 18-19:00, tak to by mu měla asi vyhladnout?

Jojo, po tom mase koukám a kupuju buď podle akci, nebo máme u nas ve meste obchod prave s krmnym masem, kde kupuju pro psa, tak ted většinou beru neco navíc. Jako cenově doopravdy kolem těch 10kc denně, takže to je fakt pohoda

A granule koupím ty Brity a dostane 1. jako zpestření a 2. kvůli zvyku, protoze nikdy nevim, kdy nebudu moct dat maso nebo tak.. A je to zároveň i jako "pamlsek" jak jste psala a jeste s tim kocoura zabavim. Neplanuju mu je davat často, ale tak 1-2x za týden.

Mléko jsem mu dala jednou a ani do toho nestrcil čumák, takže to uz máme vyřešeny

Jo a k tomu BARFu. Proto jsem psala, ze psa krmim masem a ne BARFem, protoze 1. nedáváme žádné extra doplňky a 2. neni 100% krmenej syrovým masem. Navíc proste Barf je podle me jenom IN slovo, nic vic..

As tim střídáním jsem zvykla tohle delat u psa. Hlidam, aby se mu moc často neopakovaly některý druhy masa a aby to měl proste vyvážený a tak, takže v tom nebudu mit snad nedostatky

Dekuju moc

22.1.2016 14:36
inusanka

XXX.XXX.98.58

No, kočka žere zcela jinak než pes. Pes se zaboří do misky a prostě to sežere. Kočka od jídla odchází a zase se vrací, nedá se to srovnávat. U nás je třeba problém v tom, že jeden má maso rád a druhý až tak ne, Takže na tácu je voda, kvalitní granule, zakysaná smetana, miska se slušnou kapsičkou či konzervou a miska s masem. To u nás musí být syrové a nesmradlavé. Jednou hovězí ano, podruhé ne. Někdy se na králičí vrhají, jindy u toho prudí a žerou to půl dne. Jednou je konzerva poživatelná, podruhý neuvěřitelný blívajz. Tak to smetu venkovkám a je to. No a chlapci odejdou ven, tam zřejmě dělají venkovky někomu jinému, protože zjevně nestrádají.

Eemii

28.12.2016 17:32
Eemii

XXX.XXX.122.128

Můžu dát 12. týdenímu kotěti, které ma za sebou první očkování krmné, hovězí maso, určené pouze zvířatům?Nemůže z toho "něco" chytit?
Díky.

28.12.2016 17:39
rapotacka11

XXX.XXX.32.133

Nevím.
Maso z masny dávno dostává ?

Eemii

28.12.2016 18:41
Eemii

XXX.XXX.122.128

Dala jsem zatim jen kureci prsa, u chovatelky dostaval, ale netusim, jak casto.Chtela bych krmit syrovym masem denne.

28.12.2016 18:50
rapotacka11

XXX.XXX.32.133

Dávala jsem vždy VŠECHNY druhy masa (z masny).
Vaše kotě je dost staré, postupně masem krmte.
Syrovým i od oběda.
Dávám denně, kdyby jen 5 dkg + granule, kapsičku atd.

Eemii

28.12.2016 19:12
Eemii

XXX.XXX.122.128

Maso z masny bych vubec neresila, jse mi o maso krmne.Nerada bych neco pohnojila.Proste jsem ho dnes koupila a pak me napadlo, jesti to nemuze ublizit.

28.12.2016 20:39
lavacca

XXX.XXX.218.25

Eemii napsal(a):
Maso z masny bych vubec neresila, jse mi o maso krmne.Nerada bych neco pohnojila.Proste jsem ho dnes koupila a pak me napadlo, jesti to nemuze ublizit.

Nevím jakou značku krmného masa máte, já mám odzkoušené mixy masa / masa a vnitřností od Vetamixu, Pošváře a Krmiva Nýřany a u koček velká spokojenost. Plus mám čistou svalovinu od řezníka.

Ali53

29.12.2016 11:01
Ali53

XXX.XXX.118.1

Krmné maso by taky mělo být kontrolované. Jen není tak očištěné, jako maso pro lidi.

Eemii

29.12.2016 11:43
Eemii

XXX.XXX.122.128

Ali53 napsal(a):
Krmné maso by taky mělo být kontrolované. Jen není tak očištěné, jako maso pro lidi.

Ja doufam no.Je to pekny kus hoveziho.Nevite, co je to za maso, ze neni urceno lidem, z jakych zvirat pochazi?Snad ne z nejakych nemocnych nebo tak.

1.1.2017 12:28
lavacca

XXX.XXX.218.25

Eemii napsal(a):
Ja doufam no.Je to pekny kus hoveziho.Nevite, co je to za maso, ze neni urceno lidem, z jakych zvirat pochazi?Snad ne z nejakych nemocnych nebo tak.

Jsou to většinou kusy, které byly slabší, po úraze, apod. - nezávadné maso, které ale nepatří na lidský stůl. Nemocné kusy musí do kafilérie, ty se do krmného masa nedostanou.

4.1.2017 17:50
Laila.aila

XXX.XXX.97.219

Díky tomuto vláknu jsem zjistila, že mám prodejnu vetamix téměř za barákam dnes jsem koupila na zkoušku hovězí kusové a vepřové taky a jeden mletý mix. Přinesla jsem to domů a přítel nestihá, že to je maso pro kočky takový pěkný kus flákoty kočeny si budou jíst líp jak my. No hlavně to hovězí moc nekupuji jen občas ceny jsou děsné a to se tedy obejdu. Maso jíst budou to vím ted jsem zvědavá na ten mletý mix hovězí s drubežím pokud ji bude šmakovat, tak jsem platila za 21 za kg.

Eemii

29.3.2017 20:22
Eemii

XXX.XXX.228.225

Potrebovala bych poradit.Mam půlročního kocoura.Rano davam kvalitejsi konzervu, behem dne granule, vecer davam maso.Kocour je dost konzervativni, nesni kureci krk, byt pomlety, vadi mu kosti, nesezere mlete barfove maso, lososa, nove ted prestal zrat hovezi..takze, co mi zere: kureci prsa, steheni rizek nee, kureci srdce a zaludky, kachni zaludky, hovezi srdce.A me ted jde, o to, jak mu to stridat.Kdyz dam jeden den kureci prso, dalsi den hovezi srdce, dalsi zaludky, dalsi třeba kureci srdce, neni tam tech vnitrnosti moc?Mam to vic prokladat tim kurecim prsem?Treba 4 x txdne kureci prsa a 3 x vnitrnosti?
Diky.

29.3.2017 22:00
lavacca

XXX.XXX.218.25

Eemii napsal(a):
Potrebovala bych poradit.Mam půlročního kocoura.Rano davam kvalitejsi konzervu, behem dne granule, vecer davam maso.Kocour je dost konzervativni, nesni kureci krk, byt pomlety, vadi mu kosti, nesezere mlete barfove maso, lososa, nove ted prestal zrat hovezi..takze, co mi zere: kureci prsa, steheni rizek nee, kureci srdce a zaludky, kachni zaludky, hovezi srdce.A me ted jde, o to, jak mu to stridat.Kdyz dam jeden den kureci prso, dalsi den hovezi srdce, dalsi zaludky, dalsi třeba kureci srdce, neni tam tech vnitrnosti moc?Mam to vic prokladat tim kurecim prsem?Treba 4 x txdne kureci prsa a 3 x vnitrnosti?
Diky.

Srdce je sval, takže je to svalovina. Tudíž z vnitřnosti ji jen ty zaludky. Zkoušela jste napr. i játra, slezinu, apod.? Nejčastěji k sehnání vepřová či hovězí. Nase kočky se po vepřových játrech muzou užrat ;).

Zkousela jste dávat i vepřové? Pokud nemá sklony k tloustnutí, občas mu vepřové maso neuškodí. Kure bych mu tolik necpala, je to častý alergen, tak at ho " nepredavkujete".

Ty konzervy dostává jake? A granule? Rybí? Tak nějak bych se mu to snažila nakombinovat. At nejí třeba konzervy kure, granule kure a pak syrové kure. ;) Ale konzervy třeba hovězí, granule s rybou, atd..

Eemii

29.3.2017 22:31
Eemii

XXX.XXX.228.225

lavacca napsal(a):
Srdce je sval, takže je to svalovina. Tudíž z vnitřnosti ji jen ty zaludky. Zkoušela jste napr. i játra, slezinu, apod.? Nejčastěji k sehnání vepřová či hovězí. Nase kočky se po vepřových játrech muzou užrat ;).

Zkousela jste dávat i vepřové? Pokud nemá sklony k tloustnutí, občas mu vepřové maso neuškodí. Kure bych mu tolik necpala, je to častý alergen, tak at ho " nepredavkujete".

Ty konzervy dostává jake? A granule? Rybí? Tak nějak bych se mu to snažila nakombinovat. At nejí třeba konzervy kure, granule kure a pak syrové kure. ;) Ale konzervy třeba hovězí, granule s rybou, atd..

Diky moc.Veprove si da, ale nevim no, z vepřového se pro zvířata nevyrabeji konzervy, ani granule, tak nejsem uplne presvedcena, o jeho spravnosti.Co znamena občas, jednou tydne třeba?Granule ma Applaws a Brit care, ma ještě koteci, pozdeji bude vyber vetsi.Konzervy Animonda většinou, ty klasicke, ano, vybiram bez kurete a pak ještě ty male, rybi.Jatra vyzkousim.Slezinu jsem po pravde nikdy nevidela prodávat smajlík

30.3.2017 07:06

Vepřová srdce a jazyk jsou u nás naprosto TOP

i kuřecí žaludky se řadí do svaloviny

"vepřového se pro zvířata nevyrabeji konzervy, ani granule, tak nejsem uplne presvedcena, o jeho spravnosti"
věř, že jako krmné se fakt prodává (třeba : https://www.barfcb.cz/maso-veprove/...a všude možně jinde)

"nesezere mlete barfove maso, lososa, nove ted prestal zrat hovezi.."
tak mleté barfové mi nesežere ani pes, natož kočky (jo sežere, ale je to veeelmi úzký výběr), teď jsem dostala od známé konzervu MAX lososa (jakože fakt zavařená ryba, žádná mletina) - jí to nikdo nežral, u nás rovněž prohra, psa k tomu přemluvím po odpolední procházce, když je ale fakt hladov .
Hovězí - jestli barf, tak velmi záleží na výrobci i na "čerstvosti". Totéž u "lidského", když to není čerstvé tak čím kočky pohrdnou.

Zkus ještě krůtí srdíčka a žaludky.

30.3.2017 09:09
lavacca

XXX.XXX.218.25

Eemii napsal(a):
Diky moc.Veprove si da, ale nevim no, z vepřového se pro zvířata nevyrabeji konzervy, ani granule, tak nejsem uplne presvedcena, o jeho spravnosti.Co znamena občas, jednou tydne třeba?Granule ma Applaws a Brit care, ma ještě koteci, pozdeji bude vyber vetsi.Konzervy Animonda většinou, ty klasicke, ano, vybiram bez kurete a pak ještě ty male, rybi.Jatra vyzkousim.Slezinu jsem po pravde nikdy nevidela prodávat smajlík

Protože vepřové hodně sní lidi., dle mého. :) Ale i pro kočky lze koupit konzervy s veprovym, jen to není tak časté. Spis se dělají nejvíc rybí, kuřecí, na to většina koček da. :)

Ano, třeba 1x do týdne. ;) Tak to má dobrý rozptyl chuti, to by mělo byt Ok. ;)

Ano, slezina je k sehnání, jak kde - zkus se podívat v okolních řečnictvích. Kupuju tam i ta játra, občas i jazyk ( i kdyz ten mam sama moc rada :D).

Co se tyče Bártová něho masa, záleží na výrobci. U nas jsem jela nejvíc Krmiva Nýřany, kočky milovaly jejich hovězí svalovinu a hovězí s droby. Brala jsem jim tam i vnitřnosti, srnci svalovinu, atd. Teď jsem se přestěhovala a mam největší možnost brát Vetamix, prve jsem byla trochu skeptik, protože dost lidi psalo, ze jim to ani pes nezere a křivky bývají na kvalitu jeste přísnější... ale zatím s hovezi svalovinou a hovězím s droby úspěch.

Accuracy

30.3.2017 11:27
Accuracy

XXX.XXX.1.187

Hovězí - jestli barf, tak velmi záleží na výrobci i na "čerstvosti". Totéž u "lidského", když to není čerstvé tak čím kočky pohrdnou.

To zní, jako kdybyste své kočky krmila lidským masem.

Eemii

30.3.2017 17:36
Eemii

XXX.XXX.221.97

Dekuji za odpovedi.Jazyk, vidite, ten koupim, ten by si asi dal.A zkusim koupit hovezi normalni..takze nevadi, kdyz to srdce bude mit treba 3x tydne - hovezi, kureci na stridacku?Asi ne.Zkusim se poptat po ty slezine.U nas u reznika maj akorat mozek a to nevim teda.

30.3.2017 19:00

"To zní, jako kdybyste své kočky krmila lidským masem. "
ani to nemůžu vyloučit, když nabrousím svou masokudlu, tak to dopadá všelijak...prsty už rozhodně nemám souměrné

"U nas u reznika maj akorat mozek a to nevim teda".
můžeš zkusit s vajíčkem.

30.3.2017 19:37
lavacca

XXX.XXX.218.25

Eemii napsal(a):
Dekuji za odpovedi.Jazyk, vidite, ten koupim, ten by si asi dal.A zkusim koupit hovezi normalni..takze nevadi, kdyz to srdce bude mit treba 3x tydne - hovezi, kureci na stridacku?Asi ne.Zkusim se poptat po ty slezine.U nas u reznika maj akorat mozek a to nevim teda.

Zkuste, uvidíte, zda bude šmakovat. :) Nevadí, zvlášť budou-li se mu střídat i druhy tech srdci.

Přidejte reakci

Přidat smajlík