Lenka199415

XXX.XXX.250.56
Zdravím.
Rozešli jsme se s přítelem a máme kocoura. On se chce přestěhovat do menšího bytu (ale nikde údajne nechtějí mazlíčky, spis mi ale přijde že se ho chce co nejdrive zbavit) a ja rekonstruji byt, takže u mě byt zatím nemůže. Jedine co připadá v úvahu je dát ho na dva měsíce cca k babičce. Ta ale jednoho kocoura už má.
Chtěla bych vás požádat o rady ohledně chvilkoveho stěhování, jestli mu mám nechat jeho zachudek a misky, jak je seznámit, připadne další tipy. Oba kocouři jsou kastrovani. Vím že to bude pro našeho kocourka asi traumaticke, toto stěhování, ale jinak to nejde. Já budu u babičky ze začátku par dni bydlet, abych viděla jak se kocourek aklimatizuje a tak...
Kdyby to šlo tak reagujte Prosím na mail Lenci.m@seznam.cz
Dekuji.
Samozřejmě musí mít své věci a být nějaký čas(?) oddělený.
https://www.ifauna.cz/kocky/diskuse/detail/3073402/utekl-kocour#a3091755.
To, že jsou kastrovaní nehraje roli.
Rvačky jim jdo také.
Ale může se stát zázrak... nejdříve rozhodně oddělit !
Lenka199415

XXX.XXX.85.163
No on je to vlastně byt v domě mého táty, Já nahoře v tom rekonstruovaným byte nebydlím, bydlím ted dole s tátou. Nahoře je prach a špína a zima, teoreticky bych ho mohla zavřít do budoucí ložnice, ktera kdyby se v ni uklidilo, dalo by se tam snad bydlet, koneckonců tam taky budu přespavat, ale nebude to pro něho stresující? Být v jedné místnosti a navíc sám většinou. Dole v byte kde jsem byt nemůže protože táta má také kocoura a s tim by se nesnesl určitě protože je dost dominantní. :(.
Lenka199415

XXX.XXX.85.163
Takže bych ted potřebovala poradit, co je lepší - dat kocoura k babičce, nebo ho nechat v jedné místnosti o rozměru cca 10m2? samozřejme bych byla radsi a babička určitě taky, kdyby byl rovnou u mě.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Menší zlo bude zřejmě nechat ho v budoucí ložnici. Chodit za ním můžete pravidelně, když je to v domě táty. U babičky by také musel být někde zavřený, a ještě by měl navíc stres nejen z neznámého prostředí, ale hlavně z cizího kocoura, kterého by všude cítil. On i ten babiččin kocour nebude "šťastný", když bude cítit "vetřelce". Do provizorní ložnice mu nanoste věci, které zná, povlečení či deku, na kterém spí, můžete použít i Feilvay sprej:
http://www.zoohit.cz/shop/kocky/hygiena/chovani_dobry_pocit/504179.
Lenka199415

XXX.XXX.229.254
On tam bude dost kravál ještě právě, proto se takhle nevím rozhodnout, on je posera a boji se I vysavače, a budou ještě brousit zdi a tak, tak se bojim aby nebyl hodně vydeseny :( sprej koupím děkuji za tip.
Lenka199415

XXX.XXX.85.163
No vidíte! To je nápad! To mě vůbec nenapadlo :) Já ted přespavam totiž v obýváku. Děkuji za tip :).
Lenka199415
napsal(a):
Takže bych ted potřebovala poradit, co je lepší - dat kocoura k babičce, nebo ho nechat v jedné místnosti o rozměru cca 10m2? samozřejme bych byla radsi a babička určitě taky, kdyby byl rovnou u mě.
A nezní otázka ještě tak, že můžete na sebe zvykat kocoura táty a toho Vašeho? Podle Vašeho psaní to vypadá, že BY ho tátův kocour nesnesl. Co když jo? Chce to zkusit. Na rovinu, přepadla mě zvědavost: jaktože jste to v jednom baráku ještě nezkusili?
Než zvíře převážet kamsi k babičce, šla bych nejbližší cestou. Buď doma kocoura zvyknout na toho tátova, nebo teda ten pokojík.
Babičku nezatěžujte, v určitém věku už člověk nesnáší všechno, co si vymyslí druzí, tak sportovně.
My jsme rekonstruovali komplet byt s dvěma kočkama za krkem. Zbourali jsme jádro, flexy řvaly, zedníci zpívali ... Na WC jsme chodili do nedaleké hospody... Kocour byl ve svým živlu (schovky a tak), kočka to teda trošku duševně odnesla, ale diazepam dostala jen asi 3x, pak dobrý.
Lenka199415

XXX.XXX.234.0
Tak nakonec to dopadlo, že je kocour u babičky. Táta mi řekl, že dokud nebudu mít hotovou ložnici tak kocoura domu tahat nesmím.
Kocouři se uplne nesnesli, ale ani se nervou. Můj kocour je v pokoji, není ale zavřeny... když se kocouři vidí, tak na sebe prskaji. Babičky kocour porad kouká směrem k pokoji kde je Můj kocour a "číhá", jestli Můj kocour nevyleze. Ten se ale boji a většinou sedi v rohu. Když večer zavřu dveře a jdu spát, tak je v klidu, zkoumá pokoj, necha se odeme hladit a přede.
Co myslíte, že je nejlepší udělat? Nechávat dveře od pokoje zavrene porad, nebo kocoury zavřít do pokoje spolu?
Lenka199415
napsal(a):
Tak nakonec to dopadlo, že je kocour u babičky. Táta mi řekl, že dokud nebudu mít hotovou ložnici tak kocoura domu tahat nesmím.
Kocouři se uplne nesnesli, ale ani se nervou. Můj kocour je v pokoji, není ale zavřeny... když se kocouři vidí, tak na sebe prskaji. Babičky kocour porad kouká směrem k pokoji kde je Můj kocour a "číhá", jestli Můj kocour nevyleze. Ten se ale boji a většinou sedi v rohu. Když večer zavřu dveře a jdu spát, tak je v klidu, zkoumá pokoj, necha se odeme hladit a přede.
Co myslíte, že je nejlepší udělat? Nechávat dveře od pokoje zavrene porad, nebo kocoury zavřít do pokoje spolu?
Já teď nemám čas na delší odpověď, ale trochu se bojím, že si možná zaděláváte na kocoura - neurotika. Možná bych na Vašem místě zkusila tátu ještě přemluvit. Vždyť je známo, že tátové pro dcery udělají maximum , ten můj by za mě býval i dejchal, a to už byl na smrtelné posteli !
Lenka199415
napsal(a):
Kocoura tahat domů? On u vás doma snad už byl, ne?
Rozhodně každého kocoura v místnosti zvlášť. Nebo chcete aby se porvali?
Lenka199415

XXX.XXX.234.0
Do týdne budu mít hotovou alespoň tu ložnici tak hned pak budeme stehovat kocourka domu.
Ale nastala změna, Můj kocourek zjistil, že babicky kocour jen prska a nic jiného, tak na něj ted dost prdi a prochází se tu jak Pán. Ale přijde mi, že už prska méně.
Lenka199415
napsal(a):
Určitě zavírat a nepouštět k sobě - zbytečně byste svého kocoura nervovala! Vždyť sama píšete, že ten babiččin na něj číhá...co myslíte, že by z toho bylo? přátelské přivítání ?
Lenka199415

XXX.XXX.234.0
joanne.s
napsal(a):
Kocoura tahat domů? On u vás doma snad už byl, ne?
Rozhodně každého kocoura v místnosti zvlášť. Nebo chcete aby se porvali?
U nás nebyl... tátu jsem přemlouvala ale ted skutečne nemá kde bejt.
Lenka199415

XXX.XXX.234.0
Můj kocour na babiccineho akorát občas mnoukne. Už tady chodi asi hodinu a babičky na něj syci ale zatím se neporvali. Myslíte že k tomu dojde?
Lenka199415
napsal(a):
Můj kocour na babiccineho akorát občas mnoukne. Už tady chodi asi hodinu a babičky na něj syci ale zatím se neporvali. Myslíte že k tomu dojde?
Ano, "zatím" se neporvali...opravdu chceš čekat na to až se porvou? na co? Zbytečné stresy pro oba kocoury... normálně je odděl, tak budou mít oba klid.
Lenka199415

XXX.XXX.234.0
lavacca
napsal(a):
Ano, "zatím" se neporvali...opravdu chceš čekat na to až se porvou? na co? Zbytečné stresy pro oba kocoury... normálně je odděl, tak budou mít oba klid.
No, ja bych řekla že Můj je v klidu až moc
Ale babičky je furt ve střehu... tak já ho jdu zavřít.
Lenka199415
napsal(a):
Do týdne budu mít hotovou alespoň tu ložnici tak hned pak budeme stehovat kocourka domu.
Ale nastala změna, Můj kocourek zjistil, že babicky kocour jen prska a nic jiného, tak na něj ted dost prdi a prochází se tu jak Pán. Ale přijde mi, že už prska méně.
To je pěkné. Tak, většina zvířat se mezi sebou nakonec nějak domluví, vidím to i u psů ve výběhu.
Marcell888

XXX.XXX.32.100