Chovatele Mainek poraďte prosím

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

hospod

11.4.2016 17:56
hospod

XXX.XXX.194.161

Dobrý den, mám možnost koupit kočičku Maine coon s pp z Ruska, ale má prý pp z organizace MFA a prý by registrace do FIFE neměl být problém, ale nějak mi to nesedi, už jen kvůli ceně, za kterou se prodává do chovu. můžete prosím mi někdo poradit jestli vůbec existuje taková organizace?

hospod

11.4.2016 21:54
hospod

XXX.XXX.39.194

Dobrý den, nene tady chovatelka jezdí do ČR k dceři, tak by mi koťátko dovezla a až pak bych ho zaplatila. Jen mi je divné, že do chovu ho prodává za cenu, za kterou lepší chovky prodávají mazlíky.... nemam ted na mysli ty průměrný nebo podprůměrný chovky co jsou rády když kotě na mazla prodají za 8-10tis. neli min.

11.4.2016 22:40
lavacca

XXX.XXX.164.49

hospod napsal(a):
Dobrý den, mám možnost koupit kočičku Maine coon s pp z Ruska, ale má prý pp z organizace MFA a prý by registrace do FIFE neměl být problém, ale nějak mi to nesedi, už jen kvůli ceně, za kterou se prodává do chovu. můžete prosím mi někdo poradit jestli vůbec existuje taková organizace?

Ověřte si to na PK (plemenné knize) - ideálně přes chovatelský klub, zda tyto PP lze uznat do chovu pod FIFE.

12.4.2016 09:23
rapotacka11

XXX.XXX.32.109

Podvodné inzeráty vypadají i takto, podívejte, co ta hvězda nabízí. Má fabriku
na štěňata, koťata. S čím vším pózuje ...
Ale už se lepší a jiné inzeráty vypadají značně důvěryhodně...

12.4.2016 12:51
rapotacka11

XXX.XXX.32.109

Omlouvám se, odkaz jsem tam zapomněla dát a už je to smazané.

12.4.2016 17:50
rapotacka11

XXX.XXX.32.109

rapotacka11 napsal(a):
Omlouvám se, odkaz jsem tam zapomněla dát a už je to smazané.

Je tu zase, "nezmarka".
Na ni pozor.

https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/2727902/sibirsky-husky-na-prodej-s-pp/
https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/2727894/akita-inu-na-prodej-s-pp/.

12.4.2016 18:00
rapotacka11

XXX.XXX.32.109

S Regínou jste mluvil osobně?
Česky?
Píše, že jim kotě zbylo - v Pze.
Tak snad, když o ně stojíte, tam zajet a případně vše z ruky do ruky... jiný postup neexistuje.
Já nevěřím.
A chovka klidně může existovat. Podvodníci kradou její název i fotky, do svých inz.

hospod

12.4.2016 19:32
hospod

XXX.XXX.39.194

Ano, hovořila jsem se slečnou/paní česky. Ano určitě tam sjedu, mě jde jen o to, jestli ten rodokmen co mi dá má nějakou poplatnost...jestli to není třeba jak u psů UCI anebo to co se vydává k biewerum...o to mi jde...jasné budu mít aspoň kotě, ale já chci řádně chovat pod FIFE s řádným pp...Na PK mi paní celkem neochotně řekla kusé informace...no uvidím, přinejhorším budu mít kočičku jen na mazla když by pp neslo do FIFE registrovat.

12.4.2016 21:40
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

Já bych sice taky byla nedůvěřivá, ale zase na druhou stranu - obchod je obchod: jestliže lidi nemají zájem nebo možnost kupovat kočky za desítky tisíc, tak proč bych cenu jako chovatelka nesnížila? Přece mi nezůstanou doma... Je to prostě jen trh.
Nebo se pletu?

13.4.2016 14:48
lavacca

XXX.XXX.164.49

hospod napsal(a):
Ano, hovořila jsem se slečnou/paní česky. Ano určitě tam sjedu, mě jde jen o to, jestli ten rodokmen co mi dá má nějakou poplatnost...jestli to není třeba jak u psů UCI anebo to co se vydává k biewerum...o to mi jde...jasné budu mít aspoň kotě, ale já chci řádně chovat pod FIFE s řádným pp...Na PK mi paní celkem neochotně řekla kusé informace...no uvidím, přinejhorším budu mít kočičku jen na mazla když by pp neslo do FIFE registrovat.

No, za 10 tisíc do chovu, když má rodiče mezinárodní šampióny? Těžce, velmi těžce pochybuji... sjeďte se na ni podívat, pokud Vám nebude vadit, že případně budete mít jen mazla, tak do toho, pokud bude jinak vše ok, asi jděte...ale mně osobně se to moc nezdá..

13.4.2016 14:56
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Chovka registrovaná v Rusku, proč? nevěřím, že jejich PP bude mít v ČR nějakou váhu..
kde je napsané, že za 10 000 je možno na papírové kočičce chovat, nemůže to být myšleno jako cena za mazla?

btw. ještě glosa mimo- vím od kamaráda Moldavce, že tam si kočky za peníze nikdo za peníze nekupuje, jen zdarma nebo zcela symbolický poplatek. Ani ty zaručeně čistokrevné s prokázaným původem.

13.4.2016 15:12
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

btw. ještě glosa mimo- vím od kamaráda Moldavce, že tam si kočky za peníze nikdo za peníze nekupuje, jen zdarma nebo zcela symbolický poplatek. Ani ty zaručeně čistokrevné s prokázaným původem.

Přesně tak, vůbec se nedivím, žijí tam v úplně jiných podmínkách; polovina rodin maká někde v cizině, aby se zbytek rodiny vůbec nějak uživil; popravdě i já pokládám za rozmařilou snobskou bláznivinu dávat za kočku nějakých 15 - 20 tisíc.
Samozřejmě nikoho movitého nepřemlouvám, je to jen můj názor na život...

hospod

13.4.2016 17:14
hospod

XXX.XXX.39.194

10 tis. je na mazla a do chovu 13 tis...jako vím, že v ČR se do chovu třeba dají koupit za 15 tis..ale jsou to kočky co na výstavě nemají šanci je to ten pod průměr...ale když vezmu, že kolik jen ta kvalitní péče musí stát, a proč by to paní neprodávala za aspoň tech 15 tis nebo 20tis. Kdyby ty kočky byly tak super, tak přece tady v ČR je normálně prodá.... A jedna věc co mi hodně vadi, že nemůžu zjistit v jakem prostředí rodiče žijí, zjistit si reference ( i když vím, že takových 70% jsou většinou pomluvy drby ) asi spíš do toho nepůjdu. Když to řeknu blbě, tak radši si zajdu do utulku pro dlouhosrsté kotě a tam těch 13 tis dám a vím, že to jde na záchranu koček a ne do nějaké mnozirny. Kočička je ale krasna...Jen mi tam některé věci dost nesedi....

hospod

13.4.2016 17:22
hospod

XXX.XXX.39.194

RomčaJelča napsal(a):

Přesně tak, vůbec se nedivím, žijí tam v úplně jiných podmínkách; polovina rodin maká někde v cizině, aby se zbytek rodiny vůbec nějak uživil; popravdě i já pokládám za rozmařilou snobskou bláznivinu dávat za kočku nějakých 15 - 20 tisíc.
Samozřejmě nikoho movitého nepřemlouvám, je to jen můj názor na život...

Já rozhodne movita nejsem, a nechtějte vědět kolik stál můj pes import, zhruba minimální roční mzdu v ČR a ještě k tomu je na mazla a to nepočítám co nás stál už peněz na veterine. Jinak tech 15-20 tis.i klidně vic můžete nechat i na veterine za ne šlechtěnou kočku když se ji něco stane... mam s tím osobní zkušenost, kočka sežrala potkana otraveneho i nás kříženec a léčba ( dialýza na vídeňské klinice přes 200tis za oba bohužel už je to né zachránilo ). A nás import zase jednou jak utíkal před agresivním psem v letěl do jámy a zprerazenou nohu tak, že léčba operace staly kolem 25 tis... Ale chápu, že člověk jinak bere pořizovací cenu a jinak když se jeho milovanému kamarádu něco stane.

13.4.2016 18:03
lavacca

XXX.XXX.164.49

hospod napsal(a):
10 tis. je na mazla a do chovu 13 tis...jako vím, že v ČR se do chovu třeba dají koupit za 15 tis..ale jsou to kočky co na výstavě nemají šanci je to ten pod průměr...ale když vezmu, že kolik jen ta kvalitní péče musí stát, a proč by to paní neprodávala za aspoň tech 15 tis nebo 20tis. Kdyby ty kočky byly tak super, tak přece tady v ČR je normálně prodá.... A jedna věc co mi hodně vadi, že nemůžu zjistit v jakem prostředí rodiče žijí, zjistit si reference ( i když vím, že takových 70% jsou většinou pomluvy drby ) asi spíš do toho nepůjdu. Když to řeknu blbě, tak radši si zajdu do utulku pro dlouhosrsté kotě a tam těch 13 tis dám a vím, že to jde na záchranu koček a ne do nějaké mnozirny. Kočička je ale krasna...Jen mi tam některé věci dost nesedi....

No i tak - pokud je po takových šampionech... kolik jí je? třeba mohla taky původně stát víc a s věkem šly níže... občas to tak chovatelé dělají... i když možná největší překážka je to, že nemá FIFE PP - proto o ni nikdo z chovatelů nemá třeba zájem a proto šla paní s tou cenou níže..kdoví.

No, pokud sama cítíte, že to není košér... nešla bych do toho. Intuice většinou radí dobře.

hospod

13.4.2016 18:19
hospod

XXX.XXX.39.194

Je ji 6 měsíců takže není to žádná hrůza na to, aby šla s cenou tak nízko...a hlavni co mi nesedi, že paní psala, že tady ještě musí vyridit pas, že kočka má obyc očkovák a to se mi nějak nezdá...přece když do letadla nastupuje musí mít zvíře pas ne? Zkusím poslat kopii toho rodokmenu.

13.4.2016 18:34
rapotacka11

XXX.XXX.32.109

A co znamená věta: Zbyla nám v Praze pouze jedna Kočička...
Kecy ?

hospod

13.4.2016 18:40
hospod

XXX.XXX.39.194

Prý na objednávku tu dovezla 2 kocourky a 1 kočičku a kočička prý nebyla vyzvednuta...

13.4.2016 19:38
rapotacka11

XXX.XXX.32.109

Nejlepší by bylo vzít si sebou někoho. Někoho zkušenějšího, kdo si zachová
chladnou hlavu...
Ne každý to dokáže. Já tedy ne, podléhám emocím...

13.4.2016 21:41
lavacca

XXX.XXX.164.49

hospod napsal(a):
Je ji 6 měsíců takže není to žádná hrůza na to, aby šla s cenou tak nízko...a hlavni co mi nesedi, že paní psala, že tady ještě musí vyridit pas, že kočka má obyc očkovák a to se mi nějak nezdá...přece když do letadla nastupuje musí mít zvíře pas ne? Zkusím poslat kopii toho rodokmenu.

Tak pokud nemá ani čip, tak je to už tuplem divný...jak paní třeba dokáže, že to PP patří k dané kočce?!? Kdyby si kočku někdo "objednal", tak na ni mohl zaplatit rezervaci a tak o to mohla chovatelka snížit cenu... nicméně už to nabízet kotě s viditelně mastnou a zacuchanou srstí? Pokud není do teď zvyklá na kartáč, potěš koště pak s péčí do budoucna... nevim, celé je mi to nějaké divné...

Já osobně bych do toho nešla.

hospod

13.4.2016 22:47
hospod

XXX.XXX.39.194

Právě tvrdila, že čipovaná je ale že má obyčejný očkovák, což mi nesedi....to je ale jedno, nepůjdu do toho, snad seženu tady nějakou podobnou mohutnou kočičku nebo kocourka.

hospod

13.4.2016 22:48
hospod

XXX.XXX.39.194

Každopádně ale dekuju všem za rady, jste moc hodni; -).

14.4.2016 00:59
fikovnice

XXX.XXX.30.49

rapotacka11 napsal(a):
A co znamená věta: Zbyla nám v Praze pouze jedna Kočička...
Kecy ?

Kde jste to četla "Rapotacko"? Přiznám se, že čím dál tím méně stíhám, tak když zbyde chvilka času, omrknu zde diskuse, ale nečtu je důkladně.

14.4.2016 01:01
fikovnice

XXX.XXX.30.49

rapotacka11 napsal(a):
Nejlepší by bylo vzít si sebou někoho. Někoho zkušenějšího, kdo si zachová
chladnou hlavu...
Ne každý to dokáže. Já tedy ne, podléhám emocím...

Jj, toto bych také udělala. Kdyby mi osud třeba do budoucna nadělil, že bych si pořizovala dražší zvíře (mně se třeba moc líbí egyptská mau), tak bych se snažila vzít si s sebou někoho, kdo opravdu kočkám rozumí co možná nejvíc.

14.4.2016 01:02
fikovnice

XXX.XXX.30.49

lavacca napsal(a):
Tak pokud nemá ani čip, tak je to už tuplem divný...jak paní třeba dokáže, že to PP patří k dané kočce?!? Kdyby si kočku někdo "objednal", tak na ni mohl zaplatit rezervaci a tak o to mohla chovatelka snížit cenu... nicméně už to nabízet kotě s viditelně mastnou a zacuchanou srstí? Pokud není do teď zvyklá na kartáč, potěš koště pak s péčí do budoucna... nevim, celé je mi to nějaké divné...

Já osobně bych do toho nešla.

Vidíte já se v mainkách nějak extra nevyznám, a ten postřeh zacuchané strsti mi nejprve unikl.

14.4.2016 01:04
fikovnice

XXX.XXX.30.49

hospod napsal(a):
Každopádně ale dekuju všem za rady, jste moc hodni; -).

Já jsem Vám sice pomáhala ze všech nejméně, ale co jsem přečetla, tak děláte dobře - Vaše rozhodnutí je určitě správné. A jinak máme stejný vkus - stran mohutnosti koček. Také se mi líbí hodně mohutní, a můj kocour (obyčejňák = útulkáč) už bude mít asi dost přes 7kg a je opravdu velký.

14.4.2016 01:17
rapotacka11

XXX.XXX.32.109

fikovnice napsal(a):
Kde jste to četla "Rapotacko"? Přiznám se, že čím dál tím méně stíhám, tak když zbyde chvilka času, omrknu zde diskuse, ale nečtu je důkladně.

Hospod
Http://zvirata.bazos.cz/inzerat/58763022/Mainska-myvali-kotatka-s-PP-Prodej.php.

14.4.2016 01:39
fikovnice

XXX.XXX.30.49

rapotacka11 napsal(a):
Hospod
Http://zvirata.bazos.cz/inzerat/58763022/Mainska-myvali-kotatka-s-PP-Prodej.php.

Jejda, moc děkuji! Koukám, že jste asi také nespavec jako já .

14.4.2016 01:42
fikovnice

XXX.XXX.30.49

rapotacka11 napsal(a):

Mám pocit, že Vy, já a ze "Psů" ještě "Rájka" - s tou si občas také popůlnočně zadebatujeme!

14.4.2016 01:44
rapotacka11

XXX.XXX.32.109

Nic chytrýho mě nenapadá - k debatě.
Jsem unavená, ale nemohu "zabrat", tak se tu plácám...

14.4.2016 05:38
fikovnice

XXX.XXX.30.49

rapotacka11 napsal(a):
Nic chytrýho mě nenapadá - k debatě.
Jsem unavená, ale nemohu "zabrat", tak se tu plácám...

No a já zabrala v podstatě tak na dvě hoďky a už to dál zas nejde... Nespavost je hrozná věc!

14.4.2016 08:09
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Hospod:
až teď koukám na ten naskenovaný rodokmen
Takže koukám nakonec chovka registrovaná v Rumunsku, jo?
Rozhodně ne. Za úplatek tam vystaví na koleně cokoliv.

Ani vzhledem mě kočka nepřesvědčila.

14.4.2016 08:24
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

fikovnice napsal(a):
No a já zabrala v podstatě tak na dvě hoďky a už to dál zas nejde... Nespavost je hrozná věc!

Tak pokud se můžete ráno dospat...
Kdysi jsem taky byla sůva smajlík, ale teď vstávám v 5,30 h., z práce v 17,30 h. a pes mě vyčerpává odpoledne, pak do večera nějaký ten úklid domácnosti a do postele přímo omdlívám. smajlík To, že jsem se nezapomněla zakrýt, si obvykle pamatuji jen proto, že se tím zakrytím chráním před kocourovými drápy, které si na mně s oblibou po mém ulehnutí protahuje.

14.4.2016 08:27
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

joanne.s napsal(a):
Hospod:
až teď koukám na ten naskenovaný rodokmen
Takže koukám nakonec chovka registrovaná v Rumunsku, jo?
Rozhodně ne. Za úplatek tam vystaví na koleně cokoliv.

Ani vzhledem mě kočka nepřesvědčila.

Protože mám k Rumunsku zvláštní vztah, dovoluji si dodat, že za úplatu se vystaví na koleně cokoliv KDEKOLIV na světě. smajlík

14.4.2016 08:41
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Já si dovolím říct, že u nás je to rozhodně složitější než v Rumunsku. Myslím vystavení dokladů na něco, co není košer..

14.4.2016 11:27
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

joanne.s napsal(a):
Já si dovolím říct, že u nás je to rozhodně složitější než v Rumunsku. Myslím vystavení dokladů na něco, co není košer..

Žila jste v Rumunsku? smajlík
Nebo máte jen jednu ojedinělou historku? smajlík
Já přidám tu od nás:
když jsme před léty kupovali našeho kavalíra u Bruntálu, náš místní veterinář (pod Brnem) podepsal všecky očkováky, aniž by psy viděl.
Tak co dodat...
Každá země má svoje "špecifiká", to jistě, ale už jsem po zkušenostech obzvlášť v kritice vůči Rumunsku, od něhož bychom se tady mohli ledacos naučit, trošku opatrnější. smajlík
Ono jde věcí, když se chce... KDEKOLIV. -( :).

Přidejte reakci

Přidat smajlík