I<3Ragdoll

XXX.XXX.204.50
Dobrý deň,
Chcela by som ako začiatočník poradiť od skúsenejších chovateľov, akú podstielku dať do záchodika?" Ešte mačiatko nemám ale chcem si všetko zistiť . Pozerala som obyčajné hrudkujúce ale mama hovorila, že to by som musela vymieňať každý 2-3 deň (mačičky sme mali keď som bola dieťa tak už si moc nepamätám ako to bolo s tou podstielkou) a ešte som videla, že dosť ľudí používa silikonovú podstielku. Chcela by som nejaké rady, tipy, prípadne doporučte značku. Budem veľmi rada za Vašu pomoc. Zatiaľ veľmi pekne ďakujem
I<3Ragdoll

XXX.XXX.204.50
I<3Ragdoll
napsal(a):
Dobrý deň,
Chcela by som ako začiatočník poradiť od skúsenejších chovateľov, akú podstielku dať do záchodika?" Ešte mačiatko nemám ale chcem si všetko zistiť . Pozerala som obyčajné hrudkujúce ale mama hovorila, že to by som musela vymieňať každý 2-3 deň (mačičky sme mali keď som bola dieťa tak už si moc nepamätám ako to bolo s tou podstielkou) a ešte som videla, že dosť ľudí používa silikonovú podstielku. Chcela by som nejaké rady, tipy, prípadne doporučte značku. Budem veľmi rada za Vašu pomoc. Zatiaľ veľmi pekne ďakujem
Tu na fóre som už prezívku I<3Ragdoll videla a veľmi sa mi páčila lebo ja tiež budem mať Ragdollka.Tak sa Vám ospravedlňujem a zmením si ju
Uživatel s deaktivovaným účtem

Zkuste mrknout na tuto diskuzi, jestli Vás něco zaujme
https://www.ifauna.cz/kocky/diskuse/detail/2960028/poradte-kockolit#a2991466.
My používáme toto http://www.zoohit.cz/shop/kocky/kockolity_podestylky/cats_best/121830
balení 40l vydrží 7 měsíců pro jednu kočku takže vyjde na měsíc 85kč. Jediná nevyhoda je, že se vynáší ven ze záchodku, ale to většina steliva. Ale má víc výhod
1. hrudky a hovínka splachujeme ve wc je biologicky odbourarelné
2. vůbec nesmrdí (je v obyváku) jen doplnujeme stelivo za celou dobu už přes 6 měsíců jsem nemusela kompletně vyměnit stelivo není potřeba pokud se pravidelně čistí po vykonání potřeby u nás tedy 1x - 2x čurání za den a 1 velká potřeba ta někdy ob den
3. není toxický pro kočku což silikagel je a kotě má tendenci kočkolit chutnat.
U nás jsou nejvíc v oblibě jemnější hrudkující steliva jako Zverlit jemný, Biokats Micro, Brit Excelent, DM. Střídám podle toho, kde nakupuji.
Měním celý obsah u malého frekventovanějšího záchůdku tak po 10-14 dnech (je otevřený, tudíž víc cítit), u většího krytého po 3-4 týdnech.
Silikagel jsem měla pouze kdysi u první kočky coby kotěte. Taky mi vadí, že tam ta moč zůstává. Na Cats Best Oko Plus u nás holky nechodily, měly ho ve druhém záchodku a zůstával nepoužívaný. Ale krásně voněl.