Seznámení kocoura s kotětem

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Katka 22

22.11.2016 21:52
Katka 22

XXX.XXX.248.68

Dobrý den,
Před dvěma dny jsem adoptovala cca tří měsíčního kocourka, aby dělal společnost mi i memu tříletému kocourovi. Starší kocour je kastrovaný, ale i přesto je strašně divoký. Pří hře me kolikrát pokouše a poškrábe. Nové kotě pořád honí a kouše ho za krk, nekdy mi to jako hra nepřipadá, kolikrát ho kousne fakt hodne ze ani mňoukat nemůže a kope do neho zadnima nohama. Chci se tedy zeptat jestli do toho mám zasahnout, nebo je nechat, nechci aby mu ublížil ale ani aby se mu třeba mstil jak nebudu doma. Děkuji za každou radu.

22.11.2016 22:28
rapotacka11

XXX.XXX.32.91

Velkej honí a šikanuje malýho vetřelce ?
To je jistě správnej postup !
Každá kočka si chrání své území...
Proto si má člověk brát vždy rovnou dvě koťata, pak je soužití .
Problémy se (snad) dají překonat.
Pomozte jim !

https://www.ifauna.cz/kocky/diskuse/detail/3208690/starsi-kocour-a-novy-kamarad#a3209549.

skarma007

29.11.2016 19:23
skarma007

XXX.XXX.220.18

To je normální, tohle mi kotě dělalo u malého jorkšíra, i když obě vyrostly.

30.11.2016 16:11
Machyska

XXX.XXX.252.23

Katka 22 napsal(a):
Dobrý den,
Před dvěma dny jsem adoptovala cca tří měsíčního kocourka, aby dělal společnost mi i memu tříletému kocourovi. Starší kocour je kastrovaný, ale i přesto je strašně divoký. Pří hře me kolikrát pokouše a poškrábe. Nové kotě pořád honí a kouše ho za krk, nekdy mi to jako hra nepřipadá, kolikrát ho kousne fakt hodne ze ani mňoukat nemůže a kope do neho zadnima nohama. Chci se tedy zeptat jestli do toho mám zasahnout, nebo je nechat, nechci aby mu ublížil ale ani aby se mu třeba mstil jak nebudu doma. Děkuji za každou radu.

Jak se to vyvíjí? Už jsou trochu klidnější? Neotravuje kotě přehnaně staršího kocourka?

Myslím, že si vyjasňují pozice. Hodně si hrajte a mazlete staršího kocourka, aby neměl důvod žárlit. On by měl být na prvním místě, aby se necítil odstrčený. Malého se snažte co nejvíc utahat, aby dal staršímu pokoj.

2.12.2016 09:49
amiš

XXX.XXX.11.10

Ono asi i záleží na povaze obou. Já si přivezlůa od známých v srpnu kotě, kocourka 2 měsíce a něco. Náš kastrovaný 6 letý kocour ho přijal jak vlastní máma, dote´d mu i dává, pít,. Kotě to na nikoho jiného nezkouší, jen na něj a on drží, jen ho olizuje. Nechá si od něj všechno líbit, až se mu někdy divíme. Na podzim se nečekaně vrátil 4 letý kocour, který žil od brzkého jara v místním družstvu, kde zplodil pár koťat, ale na zimu se mu tam asi žít nechtělo. I ten se od malého nechá okusovat naprosto beztrestně pro prcka, ačkoli už více vč´še řeší ´útěkem. Ale myslím, že se to srovná i u vás. ještě pro zajímavost. Kocour, navrátilec patří do sorty kocourů otců-pečovatelů. Zamněstnanci družstva s dojetím manželovi vyprávěli, jak kocour nejenže nosil mladým myši, ale hrál si s nimi a dokonce je zaháněl do bezpečí, když jel nějaký stroj.

2.12.2016 14:51
fikovnice

XXX.XXX.30.49

skarma007 napsal(a):
To je normální, tohle mi kotě dělalo u malého jorkšíra, i když obě vyrostly.

No, sice to je normální...ale podle mě není normální nechat velkého šikanovat malé kotě tak, že nemůže mňoukat, bránit se - ta váhová převaha je zřejmě velká.
Takže šikanu netrpět, i když ne vždy to lze zvládnout.

Přidejte reakci

Přidat smajlík