Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Radka001

19.1.2017 21:33
Radka001

XXX.XXX.89.250

Dobrý den, máme v bytě dvě kočky, nechodí ven, jsou kastrované, nejsou očkované. Za týden se stěhujeme do domu na vesnici, kde bychom je časem chtěli naučit chodit i ven. Také tam u domu máme venkovního kocoura, kterého budeme chtít také občas zase vzít dovnitř. Poraďte, jaké očkování je potřeba. Jak kočky seznámit a jak a kdy naučit chodit ven. Předem díky za Vaše názory

19.1.2017 21:55
rapotacka11

XXX.XXX.32.150

Seznámení nové kočky.
https://www.youtube.com/watch?v=LCwR7sP05To
Kocour si zřejmě bude bránit své území.

Já neočkuji.
Nejdříve je nechte v bytě, aby se seznámily s novým domovem.
Až si zvyknou, pak pomalu začnete.

Radka001

19.1.2017 22:11
Radka001

XXX.XXX.89.250

Bojím se neočkovat. Když jsem tenkrát přivedla druhou kočku domů, byla ta starší nemocná a musela dostat antibiotika, celkem dlouho se z toho dostávala.

19.1.2017 22:27
rapotacka11

XXX.XXX.32.150

Je to Vaše volba.

20.1.2017 05:57
koňadra

XXX.XXX.128.31

Venkovní kočky očkuje asi málokdo. Já také ne. Jednoho kocoura jsem ale měla údajně naočkovaného (dostala jsem ho vloni), nevím přesně proti čemu, ale tuhle zimu chytil nějaké nachlazení (kašel, rýma, nechutenství) a musela jsem mu dávat antibiotika také.

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.1.2017 06:41
Uživatel s deaktivovaným účtem

Radka001 napsal(a):
Bojím se neočkovat. Když jsem tenkrát přivedla druhou kočku domů, byla ta starší nemocná a musela dostat antibiotika, celkem dlouho se z toho dostávala.

A co má tohle s očkováním?
Respektive, to měla ta kočka chorobu, proti které se očkuje a zároveň očkování 100%ně zabrání onemocnění?
Já se bojím očkovat, neb očkování může spustit "dobrý" zdravotní průser, až fatální...

20.1.2017 10:53
ladd

XXX.XXX.34.53

Vzhledem k zimnímu období to máte celkem jednoduché.
Do jara si kočky zvyknou na nové prostředí uvnitř, obhlédnou si okolí oknem, pak postupně začnete pouštět ven. Třeba na venkovní parapet, nebo otevřete dveře sednete si před ně a kočku zavoláte k sobě, obejdete s ní dům, zahradu. Do té doby si nastudujete a rozhodnete se, zda dáte očkovat.
Venkovní kocour je zvyklý chodit dovnitř? Pokud ne, tak s tím nepospíchejte, neseznamujte je, dokud se kočky trochu nezaklimatizují, případně ho pouštějte do jiné části domu než jsou kočky.

21.1.2017 08:48
lavacca

XXX.XXX.218.25

Já teda očkují bytové i venkovní kočky - všechny kombinaci + i vzteklinu, protože ty bytové pouštím od jara do podzima do voliéry, ke které má z venku přístup i cizí kočka...

Přijde mi to tak nějak samozřejmé. Psy taky očkuju.

21.1.2017 13:59
Machyska

XXX.XXX.252.23

Také kočky očkuji, už se snažím vybírat šetrnější vakcíny, ale vzteklinu vynechávám.

Radka001

21.1.2017 21:32
Radka001

XXX.XXX.152.148

A jake vakcíny doporučujete? Nikdy jsem se o to nezajímala a veterinář mi, samozrejme, doporučí co nejvíce vakcín a postarší mě hororovými scénáři

22.1.2017 07:10
Machyska

XXX.XXX.252.23

Přešla jsem na vakcínu PUREVAX, budu v budoucnu používat jen tu se základní trojkombinací.

Založila jsem i vlákno, bohužel jsem napsala v názvu vlákna špatně název a to PUVERAX . O vakcinaci koček je tu mnohem víc informací, chce to jen trochu pohledat.

https://www.ifauna.cz/kocky/diskuse/detail/3204612/puverax.

22.1.2017 08:31
Laila.aila

XXX.XXX.97.219

Nejšetrnější je purevax taky ji používám v základní 3kombinaci moje amálka byla biofelem očkovaná ještě u maminky tak nevím jakou měla reakci pak jsem očkovala už já versifel 3komb. a ted koukám do očkováku a místo 3komb. purevax má 4 komb. s chlamidiemi tu má naočkovanou už i druhé kotě u nás doma někteří psali, že chlamidie dělají někdy problém u nás naštěstí nic a to zrovna i kojí kotě
když jsem šla před týdnem očkovat říkala jsem, že chci purevax a vetka jen, ale je dražší to já to je jedno hlavně je nejšetrnější a dražší byla cena 340 kč což je rozdíl snad jen kolem 40kč a to je směšná částka i když vetka říkala, že tu firmu koupila ted jiná firma a tak je sama zvědavá zda bude vakcína a kolik bude stát.

22.1.2017 11:28
Acamar

XXX.XXX.29.135

U nás také Purevax 3kombinace, ta je z těch šetrnějších asi nejznámější.

Přidejte reakci

Přidat smajlík