Zdravím,
do budoucna plánuji pořídit ke svému Mikymu parťáka/parťačku, tak pokukuji po plemenech. Má tu někdo tip na plemeno, které rádo komunikuje, povídá si... žvaní? Miky je nalezenec a právě ten tu svou drštičku nezavře a mi se to na něm právě hodně líbí. Vrní, brouká si, vrká - prostě komentuje skoro cokoliv.
Četla jsem, že orientálky jsou upovídané - ale moc se mi nelíbí ty dlouhé uši a očka
Jinak vlezlost mi nevadí. Jsem zvyklá, že mi kocour asistuje u všeho.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Údajně jsou upovídané i thajky. A také snowshoe.
Tak to si vyberte tyhle Ti jsou tááák ukecaní, hlavně kocour, že mu kolikrát říkám, ať je chvíli zticha On mňouká pořád a mňouká rád
Kocour je sejšelský-tedy napůl siamák a kočka Ocicat - taky pěkně ukecaná
Se mnou si povídá denně a rád kocourek tohoto plemene: https://www.ifauna.cz/kocky/clanky/r/detail/7159/ruska-modra-kocka/.
Maivi
napsal(a):
A jak je to s povahou bengálek? Četla jsem, že jsou velmi, ale velmi temperamentní.
No. Dle meho sedi popis plemene - aktivní, ukecane kocky, ktere rady pomahaji pri vsech domacich pracích. Potrebuji vic vyziti, inu je to přece jen vic selmicka nez treba klidna britka. Znama tu adoptovanou kocku pousti i ven, kde se hodne vyblbne a doma je klidnejsi - i kdyz i tak kolikrat pry spusti kolem 3.rano, ze proste nutne potrebuje otevrit dvere ven...a za par minut obcas mnouka za dvermi, ze zas potrebuje domu...delaji si srandu, ze si z nich vychovala dvernika. :D Taky byla hodne vybirava, co se tyce krmeni, ale uz to vychytali. Ono si ji poridila jako byvalou chovnou kocku pani asi o 3 baraky od zname, ale kocce se evidentne u pani nelibilo a zabydlela se u zname. Ta uz mela sve 2 kocky, psa, ale to bengalce nejak nevadilo. :) Ted jeste prinesl syn ze stavby jednu toulavku, tak uz u nich bydli kocky ve 4.
Ja osobne bych tak ukecanou kocku nesnesla. Tak jsem o nich vic nehledala... :D Staci mi, ze jedna nase britka, kdyz ma pocit, ze by mela panicka vic mazlit, spustí kecavou. Mam rada klidne povalecky..coz britule splnuji, kdyz pominu cca hodku denne, kdy si samy nadhazuji a honi hracky. Ale je to prece jen něco jineho nez aktivni bengalka, ktera bude chtit po panickovi hru s mavatkem, apod. Nebo k sobe akcni kocku, se kterou tu energii vybije taky.
Janae

XXX.XXX.200.24
Maivi
napsal(a):
Zdravím,
do budoucna plánuji pořídit ke svému Mikymu parťáka/parťačku, tak pokukuji po plemenech. Má tu někdo tip na plemeno, které rádo komunikuje, povídá si... žvaní? Miky je nalezenec a právě ten tu svou drštičku nezavře a mi se to na něm právě hodně líbí. Vrní, brouká si, vrká - prostě komentuje skoro cokoliv.
Četla jsem, že orientálky jsou upovídané - ale moc se mi nelíbí ty dlouhé uši a očka
Jinak vlezlost mi nevadí. Jsem zvyklá, že mi kocour asistuje u všeho.
Jak si představujete ukecanou kočku? Můj první kocour byl uřvaný, už jako kotě neustále řval, chovatelkami ho předávala se slovy " nelekejte se, on pořád řve, ale je zdravý, všichni si oddechneme, až to zvíře zmizí".
A kotě skutečně řvalo, prořvalo cestu domu, řvalo celé dny a noci a prořvalo se k šestnácti letům.
Nikdo mi ho nechtěl dlouhodobě hlídat, protože nikdo na něj neměl nervy.
Jo a byla to perská činčila.
Jinak si myslím, že všechny kočky celkem povídají, pokud se jim člověk věnuje a nemá je jen u chalupy na myši.
Asi by bylo dobré nastínit, co si pod "upovídaností" a náklonností já představuju.
Rozhodně nemyslím uřvanost, kdy kočka víceméně 24/7 řve jak tur. U nás je to tak, že ráno (víkend) se probudím, ještě ležím, Miky se mi natáhne na hruď a začne si povídat. Je to takové "a-a, a-a", není to klasické mňoukání. Spíše mi to připomíná zvuky papouška (?!). Občas dokonce i vrká. Nevím, jak to popsat. Jdu si dát sprchu, Miky jde jako ocásek jde za mnou. Sprchovat se musím zásadně v otevřeném koutu, jinak je problém, Miky se mě snaží "zachraňovat" a skáče po stěně koutu. :D Sprchuju se, Miky leží na podložce u koutu a válí sudy. Pak dostane masíčko, to taky komentuje celou cestu, než mu to donesu na jeho podnos. Pak si jde lehnout, ale většinou po mě skáče, že se chce nosit. Když byl malý a našla jsem ho, byla venku zima a já ho často nosila ve svetru, aby se zahřál a doteď to vyžaduje, i když je to víceméně domácí kocour. Natáhne ke mně přední packy jako dítě, které chce na ruce. Pak spolu koukáme na videa pro kočky, nebo blbneme, nebo spíme. Prostě je hodně mazlivý, ukecaný, takový truhlík... nespouští mě z očí, mám ho furt za zadkem. :D A komentuje holt vše - ale tak nějak potichoučku, není hlasitý, je to jemné mňoukání, takové milé ale hodně, hodně, hooodně časté...
Maivi
napsal(a):
Asi by bylo dobré nastínit, co si pod "upovídaností" a náklonností já představuju.
Rozhodně nemyslím uřvanost, kdy kočka víceméně 24/7 řve jak tur. U nás je to tak, že ráno (víkend) se probudím, ještě ležím, Miky se mi natáhne na hruď a začne si povídat. Je to takové "a-a, a-a", není to klasické mňoukání. Spíše mi to připomíná zvuky papouška (?!). Občas dokonce i vrká. Nevím, jak to popsat. Jdu si dát sprchu, Miky jde jako ocásek jde za mnou. Sprchovat se musím zásadně v otevřeném koutu, jinak je problém, Miky se mě snaží "zachraňovat" a skáče po stěně koutu. :D Sprchuju se, Miky leží na podložce u koutu a válí sudy. Pak dostane masíčko, to taky komentuje celou cestu, než mu to donesu na jeho podnos. Pak si jde lehnout, ale většinou po mě skáče, že se chce nosit. Když byl malý a našla jsem ho, byla venku zima a já ho často nosila ve svetru, aby se zahřál a doteď to vyžaduje, i když je to víceméně domácí kocour. Natáhne ke mně přední packy jako dítě, které chce na ruce. Pak spolu koukáme na videa pro kočky, nebo blbneme, nebo spíme. Prostě je hodně mazlivý, ukecaný, takový truhlík... nespouští mě z očí, mám ho furt za zadkem. :D A komentuje holt vše - ale tak nějak potichoučku, není hlasitý, je to jemné mňoukání, takové milé ale hodně, hodně, hooodně časté...
...no aby "neodstonal" příchod nové kočky domů...
Edánek
napsal(a):
...no aby "neodstonal" příchod nové kočky domů...
Všude doporučují kočky dvě, aby se zabavily. A on se velmi rád kamarádí...se vším. Máme ještě stěně King Charles Kavalíra, má 4 měsíce, tak se spolu nahání po zahradě, ale jde vidět, že to není úplně ono. On je sice ještě kotě (10 měsíců ), ale není až tak akční jako fena, která by se s ním honila donekonečna, a jeho to nebaví... A není vyloženě vlezlý, jen je společenský. A myslím, že větší zábava to bude ve dvou, když jsem v práci, ne?
Maivi
napsal(a):
Všude doporučují kočky dvě, aby se zabavily. A on se velmi rád kamarádí...se vším. Máme ještě stěně King Charles Kavalíra, má 4 měsíce, tak se spolu nahání po zahradě, ale jde vidět, že to není úplně ono. On je sice ještě kotě (10 měsíců ), ale není až tak akční jako fena, která by se s ním honila donekonečna, a jeho to nebaví... A není vyloženě vlezlý, jen je společenský. A myslím, že větší zábava to bude ve dvou, když jsem v práci, ne?
...tak to asi bude v pohodě, ale když jsem četla Váš příspěvek, tak to na mně zapůsobilo, že to je pěkný závislák...tak mně napadlo jak to bude snášet, tak hodně štěstí s novým přírůstkem...
Edánek
napsal(a):
...tak to asi bude v pohodě, ale když jsem četla Váš příspěvek, tak to na mně zapůsobilo, že to je pěkný závislák...tak mně napadlo jak to bude snášet, tak hodně štěstí s novým přírůstkem...
Aha, to zas ne. On je spíše děsně zvědavý a ubreptaný. Samozřejmě moji společnost vyhledává více než tu od ostatních členů rodiny, ale závislák to není.