Hezký den,
vím že je to tu několikrát vedené téma a asi i nekonečné.
Máme doma asi 5 měsíční Ragdollku a stále uvažujeme čím ji vlastně krmit. Od chovatelky byla naučená na Purinu, z té jsme přešli na Brit Care - crazy I'm kitten, do kterého momentálně přimícháváme Applaws pro koťata. Rádi bychom ji krmili co nejkvalitněji, na ceně v podstatě nezáleží, zvažujeme ještě Orijen, Carnilove a Canagan. Byla bych ráda kdybyste mi poradili co je podle vás nejlepší nebo něco jiného. Maso u nás asi zavádět nebudeme protože na to nemáme prostor.
Prosím nepište mi abych si pročetla staré diskuze - to už jsem udělala. :)
Předem děkuju.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Maso je to nej, ale naši kocouři maso prostě nechtějí, tak dostávají filetové konzervy např. Schesir, Miamor filet, Almo nature legend apod. Skvělé jsou i Cosma. Z granulí jsou top Canagan, Meowing heads, Essential jaguar, dobré i Arden grande, Devoted... Tyto všechny jsou britské, chybu s nimi neuděláte.
dostl.z
napsal(a):
Hezký den,
vím že je to tu několikrát vedené téma a asi i nekonečné.
Máme doma asi 5 měsíční Ragdollku a stále uvažujeme čím ji vlastně krmit. Od chovatelky byla naučená na Purinu, z té jsme přešli na Brit Care - crazy I'm kitten, do kterého momentálně přimícháváme Applaws pro koťata. Rádi bychom ji krmili co nejkvalitněji, na ceně v podstatě nezáleží, zvažujeme ještě Orijen, Carnilove a Canagan. Byla bych ráda kdybyste mi poradili co je podle vás nejlepší nebo něco jiného. Maso u nás asi zavádět nebudeme protože na to nemáme prostor.
Prosím nepište mi abych si pročetla staré diskuze - to už jsem udělala. :)
Předem děkuju.
Pokud nelze maso, aspoň kvalitní masové konzervy či kapsičky. I když vás to vyjde cenově mnohem hůř než krmit masem (vždyť pro jednu kočku stačí zajít 2-3x týdně do obchodu a maso koupit čerstvé, nemusíte zamrazovat).
Co se týče granulí, klidně můžete střídat - kvalitní jsou např.Orijen, Carnilove, N&D, Essential Jaguar, AATU, Arden Grange, Canagan, Purizon, Timberwolf Serengeti, Wellnes core, WildCat CHEETAH, Wilderness, Meowing heads, Nutram Cat Total Grain free, Acana a další...
Jak již píši někteří nade mnou, tak Vám mohu doporučit Carnilove, N&D (které máme nyní za akční cenu), Canagan, Purizon, Wellnes core, AATU, Arden Grange, Nutram Cat Total Grain free, nebo Acana. Zaměřil bych se nejspíše na grainfree granule bez chemické konzervace, které můžete doplňovat kvalitními masovými konzervami. Hezký den přeje Honza z Animaloro.cz.
Mohu se zeptat co říkáte na tyto granule?
Bardog Cat
Cat Sensitive 32/18
Speciální složení krmiva pro kočky s citlivým zažíváním.
Vynikající holandské krmivo se speciální recepturou, vyrobené s ohledem na nutriční požadavky dospělých koček s citlivým zažíváním ve věku nad 12 měsíců. Krmivo obsahuje min.26 % jehněčího masa, min.15 % rybího masa a lososový olej. Lososový olej zajistí zdravou a lesklou srst. Granule jsou vhodné pro kočky s kožními a trávícími problémy. Chuťově přizpůsobeno mlsným kočkám. Speciální formule na snížení plaku zubů. Svým složení krmivo přispívá ke kvalitnímu trávení a zajišťuje správnou funkci střevní mikroflóry, čímž docílíme snížení zápachu exkrementů. Krmivo neobsahuje umělé konzervanty, pšeničný lepek, ani sóju.
Složení:
jehněčí maso min.26 %, rybí maso min.15 %, rýže min.22 %, krůtí tuk, hydrolyzovaná kuřecí játra, celulóza (min.5%), řepné řízky, kvasnice, vaječný prášek, minerály a vitamíny hydrolyzovaná chrupavka (zdroj chondroitinu), hydrolyzovaní korýši (zdroj glukosaminu), lososový olej, lněné semínko, inulin (min.0,5% FOS), lecitin (min.0,5%), cholin
Nutriční složení: protein 32%, tuk 18%, vláknina 4,5%, minerály 6,5%, vlhkost 8,0%, fosfor 1,0%, vápník 1,4%, sodík 0,45%, hořčík 30 mg/kg, Vit. A 18 000 IU/kg, Vit. D 1 800 IU/kg, Vit. E 400 IU/kg, Vit. C 250 mg/kg, měď 5,0 mg/kg, zinek 65,0 mg/kg, železo 75 mg/kg, jód 1,5 mg/kg, taurin 1600 mg/kg, cholin chlorid 2500 mg, lecitin 5g/kg
Kupovala jsem kočkám Brit, Taste of the wild... a žádná hitparáda. Pořád mňoukájí, že chtějí něco jiného. Podotýkám, že dostávají pořád maso, konzervy.
lunin
napsal(a):
Mohu se zeptat co říkáte na tyto granule?
Bardog Cat
Cat Sensitive 32/18
Speciální složení krmiva pro kočky s citlivým zažíváním.
Vynikající holandské krmivo se speciální recepturou, vyrobené s ohledem na nutriční požadavky dospělých koček s citlivým zažíváním ve věku nad 12 měsíců. Krmivo obsahuje min.26 % jehněčího masa, min.15 % rybího masa a lososový olej. Lososový olej zajistí zdravou a lesklou srst. Granule jsou vhodné pro kočky s kožními a trávícími problémy. Chuťově přizpůsobeno mlsným kočkám. Speciální formule na snížení plaku zubů. Svým složení krmivo přispívá ke kvalitnímu trávení a zajišťuje správnou funkci střevní mikroflóry, čímž docílíme snížení zápachu exkrementů. Krmivo neobsahuje umělé konzervanty, pšeničný lepek, ani sóju.
Složení:
jehněčí maso min.26 %, rybí maso min.15 %, rýže min.22 %, krůtí tuk, hydrolyzovaná kuřecí játra, celulóza (min.5%), řepné řízky, kvasnice, vaječný prášek, minerály a vitamíny hydrolyzovaná chrupavka (zdroj chondroitinu), hydrolyzovaní korýši (zdroj glukosaminu), lososový olej, lněné semínko, inulin (min.0,5% FOS), lecitin (min.0,5%), cholin
Nutriční složení: protein 32%, tuk 18%, vláknina 4,5%, minerály 6,5%, vlhkost 8,0%, fosfor 1,0%, vápník 1,4%, sodík 0,45%, hořčík 30 mg/kg, Vit. A 18 000 IU/kg, Vit. D 1 800 IU/kg, Vit. E 400 IU/kg, Vit. C 250 mg/kg, měď 5,0 mg/kg, zinek 65,0 mg/kg, železo 75 mg/kg, jód 1,5 mg/kg, taurin 1600 mg/kg, cholin chlorid 2500 mg, lecitin 5g/kg
Kupovala jsem kočkám Brit, Taste of the wild... a žádná hitparáda. Pořád mňoukájí, že chtějí něco jiného. Podotýkám, že dostávají pořád maso, konzervy.
Na první pohled pěkné, ale maso je v čerstvém stavu, takže odečtěte 70% vody a propadne se ve složení níže.

Pokud je to maso v čerstvém stavu, tak je ho v suchém stavu 12,3%. Pro srovnání - v Carnilove je kolem 40% sušeného.

lunin
napsal(a):
Tohle mají na webu, tak to asi nebude čerstvé maso:
Masový podíl je ve formě vysoce kvalitní masové moučky. Oproti čerstvému masu, které obsahuje až 70 % vody je koncentrace živin několikanásobně vyšší.
To už je rozhodně lepší. Avšak moučka není maso. Označení "maso" se smí používat dle vyhlášky o krmivech jen v případě, pokud se jedná o kosterní svalovinu a může být čerstvé, dehydrované, sušené. Proto je dobré si toho u krmiva všímat.
Moučka je výrobek získaný vařením, sušením a šrotováním celých těl nebo částí teplokrevných suchozemských zvířat, ze kterého může být část tuku odstraněna, prostý kopyt, rohů, štětin a peří a obsahu zažívacího traktu.
Setkala jsem ale i s tím (to jsem vyhlášku neznala), že jeden výrobce na dotaz - jaký je rozdíl mezi moučkou a dehydrovaným masem odepsal, že je to jedno a totéž.
lunin
napsal(a):
Masový podíl je ve formě vysoce kvalitní masové moučky. Oproti čerstvému masu, které obsahuje až 70 % vody je koncentrace živin několikanásobně vyšší.
Hlavně na webu můžou mít napsané, co jen chtějí. Směrodatné a zákonem povinně pravdivé je jen složení a analýza. A když se přímo zeptáte výrobce či distributora, musíte z hlediska zákona dostat pravdivou odpověď - a vidíte, že ani to se neděje. Web je jako zdroj informací ještě nespolehlivější.
Zeptejte se výrobce na stránkách (samozřejmě je-li to možné), jestli je to syrové nebo sušené. A jestli je to teda moučka nebo maso. Když to bude veřejně, máte asi největší šanci na pravdivou odpověď.
lunin
napsal(a):
Dívala jsem na origo stránky: http://www.bardog.cz/cat-sensitive-32-18
Bohužel platí to konkrétně psané složení, a je to opravdu normál maso, tudíž v čerstvém stavu.
Je ho tam málo, žalostně málo. Ta trocha rybího masa blíže nespecifikovaná, taky nic moc. Jediné plus je přírodní konzervace.
Pokud nechcete s cenou oproti TOTW a Brit /Care?/ výrazněji přitlačit,
doporučuji Esseńtial Jaguar, Arden Grange, velmi dobře přijímány jsou ND, Purizon, Optima nova /doporučuji jen grain free řadu/.
Jsou i další chutná krmiva - Meowing heads, Canagan, Orijen, skvělé jsou ZiwiPeak sušené čtverečky masa, ale to už se pohybujeme v jiných cenových sférách..

Varaxi
napsal(a):
Hlavně na webu můžou mít napsané, co jen chtějí. Směrodatné a zákonem povinně pravdivé je jen složení a analýza. A když se přímo zeptáte výrobce či distributora, musíte z hlediska zákona dostat pravdivou odpověď - a vidíte, že ani to se neděje. Web je jako zdroj informací ještě nespolehlivější.
Zeptejte se výrobce na stránkách (samozřejmě je-li to možné), jestli je to syrové nebo sušené. A jestli je to teda moučka nebo maso. Když to bude veřejně, máte asi největší šanci na pravdivou odpověď.
Problém je, že někteří výrobci (vafo, bardog) nám odpovídají, že moučka je sušené maso
samozřejmě je to nesmysl, každá surovina má své "názvosloví"
a také je zajímavé, že dvoušnekové extrudéry mají jen v německu a británii, takže 70% čerstvého masa.. pohádka
nativia na svém webu píše, že používají jen kvalitní moučky - ve složení je maso
totéž bardog
dělám to tak, že jak výrobce zalže, mlží, vykrucuje se, jdu jinam.

Falco lososa u nás nechtěl jíst ani pes , který normálně po kočkách (9 ks a ani jedna nezabrala, ani noční ilegálové ) dojede vše. A to mi konzervy darovala známá, které to nežral ani pes ani kocour
Https://www.ifauna.cz/psi/nemodforum/r/detail/1851991/granule-carneeval
Ve zverimexu mi nabídli tohoto výrobce jako TOP CZ granule vyrábí je v GB.
Dávám k posouzení naše mlsná kočka je nechce, ale nechce ani N§D pomegranate.
Wildcat's Fenland Turkey - pre mačky
Kompletné hypoalergénne jednodruhové krmivo pre mačky s vysokým obsahom čerstvého a sušeného morčacieho mäsa.
zloženie: morka 60% (33% čerstvé vykostené morčacie mäso,23% sušené morčacie mäso,3% morčací tuk,1% morčací vývar), hnedá ryža, sladké zemiaky, hrášok, ľanové semienko,4% sušené vajcia, čierna ryža, jablklá, brokolica, prebiotiká FOS & MOS, šípky, morské riasy, brusnice, špenát, starostlivosť o kĺby a väzivá Hip & Joint (glukosamín 178mg/kg, MSM 178mg/kg, chondroitín sulfát 125mg/kg).
Bez syntetických farbív, aromatických a konzervačných látok. Konzervované zmesou prírodných tokoferolov (vit.E).
analytické zložky (na kg): hrubý proteín 30%, tuk 17%, hrubá vláknina 3%, anorganická hmota 8%, vlhkosť 8%, omega-6 (2,8%), omga-3 (1,2%).
výživové prísady (na kg): Taurín 500mg, vitamíny (A 14400 MJ, D3 2000 MJ)
stopové prvky: cheláty (aminokyselín n-hydráty) železa 48mg, zinku 48mg, mangánu 34mg, medi 14mg, jodičnan vápenatý bezvodý 1,57mg, seleničitan sodný 0,65mg
http://www.carneeval-sk.sk/Wildcat's%20Fenland%20Turkey
Na CZ jsem to nenašel.
Já je našla v prodeji zde: http://www.rudyhosvet.cz/krmiva-pro-kocky/granule1/carneeval-cat-kruta-1.html
Mně se líbí - ingredience, země výroby, konzervace OK.
tomason
napsal(a):
Https://www.ifauna.cz/psi/nemodforum/r/detail/1851991/granule-carneeval
Ve zverimexu mi nabídli tohoto výrobce jako TOP CZ granule vyrábí je v GB.
Dávám k posouzení naše mlsná kočka je nechce, ale nechce ani N§D pomegranate.
Wildcat's Fenland Turkey - pre mačky
Kompletné hypoalergénne jednodruhové krmivo pre mačky s vysokým obsahom čerstvého a sušeného morčacieho mäsa.
zloženie: morka 60% (33% čerstvé vykostené morčacie mäso,23% sušené morčacie mäso,3% morčací tuk,1% morčací vývar), hnedá ryža, sladké zemiaky, hrášok, ľanové semienko,4% sušené vajcia, čierna ryža, jablklá, brokolica, prebiotiká FOS & MOS, šípky, morské riasy, brusnice, špenát, starostlivosť o kĺby a väzivá Hip & Joint (glukosamín 178mg/kg, MSM 178mg/kg, chondroitín sulfát 125mg/kg).
Bez syntetických farbív, aromatických a konzervačných látok. Konzervované zmesou prírodných tokoferolov (vit.E).
analytické zložky (na kg): hrubý proteín 30%, tuk 17%, hrubá vláknina 3%, anorganická hmota 8%, vlhkosť 8%, omega-6 (2,8%), omga-3 (1,2%).
výživové prísady (na kg): Taurín 500mg, vitamíny (A 14400 MJ, D3 2000 MJ)
stopové prvky: cheláty (aminokyselín n-hydráty) železa 48mg, zinku 48mg, mangánu 34mg, medi 14mg, jodičnan vápenatý bezvodý 1,57mg, seleničitan sodný 0,65mg
http://www.carneeval-sk.sk/Wildcat's%20Fenland%20Turkey
Na CZ jsem to nenašel.
Fajn granule dle složení.
dostl.z
napsal(a):
Chtěla jsem se zeptat, co si myslíte o konzervách Animoda Carny?
Cena x kvalitě super. Občas dávám (krmím hlavně syrové maso). Krásné voňavé namleté maso s vývarem. Je to konzistence paté s kousky.
Animonda Carny Ocean je přímo kousky masa.

dostl.z
napsal(a):
Děkuju, právě se mi taky nezdály špatné, ale jak jsem to otevřela tak to nevypadalo moc chutně.
Ještě jsem se chtěla zeptat na konzervičky Cosma naturre, nikde jsem nebyla schopná najít složení, tak jestli máte někdo zkušenosti.
Jsou to filetky ve vlastní šťávě. Jsou takové obrazně řečeno "neslané-nemastné". Zelené nebo růžové jsou lépe přijímány. Z vlastní, ale i načtené zkušenosti.
Zdravím, my kočičku krmíme Marpem...nic moc ho nechce, chutná ji Sannabel co mám pro venkovní... ale pejsci mi na něm prospívají, netloustnou..srsr pěkná, hovínka super...kočce dávám kapsičku cosma a občas Miamor filets ze zoohitu, nyní nám přibude kotě mainky, kdy chovatelka krmí taste...objednala jsem 7 kg pytel...jsou dobré? Kdysi je všichni doporučovali a nyní ani zmínka... děkuji za info..

Persefona
napsal(a):
Zdravím, my kočičku krmíme Marpem...nic moc ho nechce, chutná ji Sannabel co mám pro venkovní... ale pejsci mi na něm prospívají, netloustnou..srsr pěkná, hovínka super...kočce dávám kapsičku cosma a občas Miamor filets ze zoohitu, nyní nám přibude kotě mainky, kdy chovatelka krmí taste...objednala jsem 7 kg pytel...jsou dobré? Kdysi je všichni doporučovali a nyní ani zmínka... děkuji za info..
Za sebe - TOWT mě neoslovil. Je tam moučka místo masa, hodně hrachu... Kamarádka psala přímo výrobci, jaké je složení v %, aby měl člověk představu, ale odpověděli něco ve smyslu, že je to výrobní tajemství. Traduje se, že dobrý výrobce se s dobrým výrobkem rád pochlubí. Tudíž uvede všechny údaje o složení. Ale neklesejte na mysli. Naučte si kočku na maso a granule nechte jako doplněk. Příště vyberete třeba jiné. Není pravda, že kočka musí dostávat pořád stejné krmení. Kamarádka granule střídá - jak dobere pytel, koupí jinou kvalitní značku a má s tím skvělou zkušenost.
Persefona: Pytel TOTW v pohodě zkrmte, pak můžete v pohodě přejít na jiné. Nejsou to špatné granule, ale současná receptura má méně masové moučky, je tam dost rostlinných zdrojů bílkovin. Ale jsou na seznamu bezpečných krmiv, takže v pohodě.
Postupně můžete přejít se všema kočkama na MArp. Za sebe doporučuji rotovat několik KVALITNÍCH značek granulí dokola /např. Canagan, ND, Purizon, já teď krmím zrovna Go natural cat, ty jsou též super, ale třeba pro dospělé mainky nevhodné /jednotlivé granulky opravdu malé/.

mirkaru
napsal(a):
Ja za sebe musim jednoznacne doporucit Carnilove, hlavne nasim chutia tie pre sterilizovane macky.
...včera jsem touto značkou - kamarádky mi objednala ty pro kastráty, začala krmit a kočkám velmi chutnají...ale je to zatím velmi krátká doba na nějaké závěry...
Zdravím, mohu poprosit jaké granule jsou lepší? Pořád střídám různé značky, aby měli změnu.
http://www.bitiba.cz/shop/krmivo_pro_kocky/granule_pro_kocky/concept_for_life_cat/adult/522398
http://www.bitiba.cz/shop/krmivo_pro_kocky/granule_pro_kocky/porta21/477372
Děkuji

Za mě Concept fot life ne. Obsahuje BHA a BHT, což jsou karcinogenní konzervanty. další závadná položka - sušená bílkovina. To je pro zdravou kočku naprosto nevhodné! Drůbeží tuk je taky fuj. Hledejte kuřecí nebo lososový.
U těch druhých píší: Obsahuje antioxidanty dle standardů EU: silné extrakty obsahující přírodní vitamín E (tokoferol) a trvanlivou kyselinu askorbovou. Jak si to vyložit? Tokoferol je v pořádku. Formulka "antioxidanty povolené v EU" se používá u chem. konzervantů.
Ale vidím ještě info: Neobsahuje umělá barviva ani ochucovadla. Jako konzervační látky slouží přírodní složky. Tak by to mělo být O.K.
Maso píšou, ale jeho málo a bude špatně vykostěné. Pšenice, kukuřice není - to je dobře.
Lunin: Porta 21 sensible grain free je určitě kvalitnějšího složení, než Sannabelle Bosch, a to i z důvodu konzervace - použitých antioxidantů.
Granule ze zoohit, které lze doporučit: Purizon, Feringa, MAcs králičí, Acana, Orijen, ND - Farmina, Granatapet, Applaws, Brit Care, Taste of the wild.
To ano, ale po přečtení recenzí jsem je raději nebrala.90% koček po nich zvrací a mají průjem. Jinak po Britovi mají alergii a vypadávají jim chlupy. No mám 5 koček, tak zase nemůžu brát ty nejdražší granule, ale takový ten střed. Občas mají lepší, ale ne každý měsíc. Po Sannabell mají ukázkové bobky a pěknou srst. Zbaští 10kg granulí za měsíc.

U nás se jeden kocour drbal na krku po nízkotučných - Brit care Daisy. Po nějaké době, kdy jsem to řešila, jsem ho převedla zpět na původní a problém ustal.
Bylo to po Brit premium, ale mělo to více koček což mě zarazilo. Šíleně se drbali až měli holé krky. Prvně jsme mysleli, že jsou zablešené. Po vysazení Britu se to srovnalo a s jinými granulemi nebyl problém.
Narazila jsem na(pro mě) neznámou značku granulí. Přijde mi, že vypadají celkem slušně.
https://www.krmimkvalitne.cz/golosi-cat-pollo-tachino-400-g/
Co myslíte?

Lunin: za sebe - první se dívám na konzervanty - uvádějí antioxidanty, což se takto označuje chemická konzervace. Není uvedeno v jakém stavu je uvedený obsah masa - kuřecí 28 %, hovězí 6% (čerstvé, dehydrované). Nespecifikovaný drůbeží tuk také není šťastný (i když u Feringa granulí jsem před ním přivřela oko). Granule v této cenové kategorii budou mít vždy "větší chyby".

Lunin: to je jasné. Když je koček víc, tak to chce vždycky nějaký kompromis. U krmení masem a většího počtu koček, bych také volila nějakou zlatou střední cestu.

Lunin: co tyto? Přírodní konzervace, cena za 10 kg/949, - Kč
http://www.zoohit.cz/shop/kocky/granule/josera/572804.
Nebo tyto https://taste-of-the-wild.heureka.cz/krmivo-a-vitaminy-pro-kocky/f:6666:7-14;6668:77542/
Také mají přírodní konzervaci, grain free. A jsou na seznamu bezpečných krmiv.
Při 7 kg balení se cena taky dá.
Nebo Annamaet Feline chicken and fish /s rýží, žlutý pytel/ je velmi dobrá kvalita, za přijatelnou cenu - zejména pokud koupíte devítikilovku: https://www.happypet.cz/annamaet-feline-chicken-fish/?v=263.
Dobrý den, stále přečítám diskuze o krmení kočiček a jaké pořídit granule. Také se potýkám s čím krmit své vybíravé kočičky. Myslím, že se mají velmi dobře co se týče jídelníčku, ale nejsou to žádné přebornice v jídle. Misky nikdy nejsou prázdné tak jako bych chtěla. Kočičky se mi zdají váhově drobné i když dle veterináře jsou ve výborné kondici. Maso je u nás č.1, konzervy hlavně tuńáček, ostatní frfňají a většinou vylížou sosík a zbytek je rozházený kolem misky. To mne docela mrzí, protože kupuji docela drahé konzervy zn. Schesir, Apllaws, Portu či Cosmu.
Granule jsme vyzkoušeli také od mnoha prémiových a superprémiových značek. Samozřejmě není v mých finančních možnostech vyzkoušet všechny. Většinou jsou zkrmeny venkovními kočičkami, které jsou váhově úplně jiná kategorie. To se však domnívám, že je způsobeno tím, že nejsou omezené v pohybu a mají stále apetit. Ty prostě nemají a nikdy neměly problém cokoliv pozřít. To jsem však od daného témata odbočila.
Oslovila jsem kvůli kočičkám výživového poradce, aby mým rozmlsaným kočičkám doporučil nějaké kvalitní granule, které by snad i s chutí pozřeli a ten mi doporučil zn. Nuova Fattoria Stone Cat. Ještě je nemám doma tak zde nemohu napsat zkušenost, ale v recenzích na ně je jenom chvála. Cenově 15 kg pytel výjde na cca 1027 Kč což si myslím, že je velmi slušná cena a může se krmit dle věku neomezeně což zn. od koťat, březích a kojících kočiček až po dospělé. Je dostupné i v 5 kg pytli.
Máte již někdo osobní zkušenost s těmito granulkami ? Nebo byla bych velmi ráda za tip na granulky, které chutnají a po kterých Vám kočičky alespoň trochu přibraly, pokud máte takové rozmlsánky jako já, děkuji

Rybka: složení Nuova Fattoria Stone Cat je na "pováženou"
Masová moučka ze svaloviny (vepřové, kuřecí), extrudovaná kukuřičná moučka, vepřový tuk, loupaná rýže, kukuřičný gluten, komplex vitamínů a minerálních látek, antioxidanty: BHT, BHA.
Konzervanty BHT a BHA jsou karcinogenní. Kukuřice, vepřový tuk a kukuřičný gluten - také nic dobrého pro kočku.
Za sebe, není špatná Feringa. Dost masa, přírodní konzervanty a při větším množství i únosná cena při 10kg cca 130, -/kg.
Zdravím, tak to jste mne dostala a tohle mi tedy doporučil výživový specialista . Možná by jim dle recenzí chutnaly, ale pokud je to tak jak píšete, tohle tedy svým miláčkům nedám. Momentálně krmím Apllaws a Naturea Lands Cat + Kitten. Apllaws jim nic moc nejede, lépe přijímají Natureu, ale není to žádná hitparáda. To by mi až tak nevadilo, nají se masa, ale doufala jsem, že po nějakých, výživných " granulích trochu naberou. Také jsou v nich zakomponované prvky, které v mase nejsou. Uvažovala jsem o Barfu, ale cokoliv jsem zamíchala do masa, nedotkli se misky vůbec, někdy ji obešly jenom z dálky a ani nčichly. Maso pouze čisté a syrové
Rybka: U nás taky kocour preferuje tuňáka, kuřecí ne a ne/sebekvalitnější značku, filet nefilet.
Jeden by řekl, tak chce ryby, ale pravda to není - Brit care pražma nee, Cosma makrela ani sardinky nee, ještě tak losos v konzervě to by šlo.
Jak tak čtu vaše krmení - doporučuji právě na granulích nešetřit. Spočtěte si cenu denní dávky granulí. Mám odkoukáno, že čím levnější granule, tím vyšší denní krmná dávka, takže úspora peněz moc není/zato se to zbytečně podepíše na zdraví kočky.
Hlavně granule BEZ chemických konzervantů. Pod Brit Care bych nešla. Super poměr složení/cena mají např. Essential Jaguar.

Mě se třeba ta Naturea lands líbí, ale doma jsem ji neměla - popisek z Heureky:
"Čerstvý vykostěný losos, Dehydrované kuřecí maso, Dehydrované králičí maso, Kuřecí tuk, Dehydrované maso ze sledě, tapioka, lněná semínka, kuřecí výpek, lososový olej, rajčata, vojtěška, minerály, vitamíny, taurin, Mořské řasy, brusinky, mannanoligosacharidy, fruktooligosacharidy.
V krmivech Naturea se nenacházejí žádné umělé konzervační látky. Umělé chemické konzervanty BHA a BHT byly zakázány pro použití v lidské stravě v různých zemích světa. V Evropské unii je stále povoleno v potravinách a krmivech. Všechny Naturea krmiva jsou konzervovaná pouze přírodním tokoferolů (vitamin E) a vitamínem C."
Vápník: 0,98% Fosfor: 0,87%.
Jj, já klidně do granulí zainvestuji, určitě nemám v úmyslu na kočkách šetřit, to nee, ale prodraží se hlavně to zkoušení nových a nových kdy s nadšením nasypete granulky v domění, že konečně jsou to ty pravé a ony k nim ani nečichnou. Na Natureu jsem narazila náhodou při hledání právě těch pravých a zkouška v malém testovacím balíčku se chuťově osvědčila. To máme již druhým rokem, ale váhově ani deko navíc. Starší kočena bude mít pět roků a mladší ( její dcera ) tři. Mamina má něco málo přes tři kila a mladé chybí do tří kil cca 20 dk. Zřejmě to piplání podědila po mamině. Manžel by jim striktně nasadil hladovku a pak by prý zhltly i hřebíky, ale to není na mé nervy.
Rybka jen moje zkušenosti naše Amálka byla jak anorektička přítel si s ní dělal legraci, že je to modelína(modelka) protože ona dává přednost granulkám občas sní kapsu bohužel felixa nebo shebu nic jiného nechce maso skoro vůbec nejí byla jsem zoufalá že ragdolka a je taková vyzáblina, tak jsem koupila carnilove kitten a světe div se máme doma krásnou ragdoll chlupatá jak koule do té doby vypadala jak chudý příbuzný. A aji bych řekla, že se jí na břišní řase usadilo trošičku tuku, tak jsem kitten nachvíli přestala dávat a mají Brit care dvě příchutě plus dojídáme tasce of wilde. všechny granulky mají at si vyberou na co mají sami chuť. Jen kdyby její dcerka tak žrala granulky byla bych štastnější ne a ne pořádně přibrat začíná cuchtat čím dál víc a to má konzevy nuevo, kapsy brit (brit care nechce vůbec) a skoro každý den nebo obden 100g masa (syrového) nejmladší přírustek baští zase jen granulky sama se tak rozhodla, že nic jiného nechce i když její máma ta cuchta naše jí pořád nosí maso až pod nos ona neeeee fujík.

Dobrý večer.
Prosím, kdo je ten výživový specialista ?
Hlasuji pro Essential.
Meowing, N&D, Canagan...Marp salmon by mohl chutnat.

Ano, Cangan i Meowing je skvělý a ještě k tomu u nás chutná Ale pokud je potřeba hledat krmivo v jiné cenové relaci, tak už to chce "ústupky"...

Applaws 7,5kg 769kč, tak to su sama zvědavá, co ne/vymyslím mě ta moučka teda ale nenadchla..
Rybka nechce šetřit, říkala.
Kdo krmí N&D obilné ? Chutná ? Mé 4 kočky sní cokoli, tak nevím.10kg - 1530kč.
Dá se takto malý sáček
https://www.hladova-miska.cz/N-D-LG-CAT-Adult-Lamb-Blueberry-300g-d79.htm
Purizon bezobilné od 160kč za kilo
http://www.zoohit.cz/shop/kocky/granule/purizon
Dávkování je stejné, takže nezbývá než koupit malá balení a zkusit.
Nebo kdo tím krmí, jak moc sedí/nesedí dávkování ?
Levné a dostatečně kvalitní, to u koček asi ani není.
Smilla, Porta 21, Petkult, Brit care - a vychytat akce.
Myslím, že Porta 21 Feline Finest Sensible není špatné krmivo.
Rybka: za mě určitě granule 20 procent tuku a dostatek masa. Na přibrání možná radši s rýží než grain-free.
souhlas s tipy blazice a meggí.
Hoďte fota koček, třeba jsou jen drobnější kostry a jsou štíhlé přiměřeně. Když i váš vet problém žádný nevidí.
Na přibrání bych přidala do krmiva spíš nějaký kvalitní olej, třeba lososák. A nabídnout tučnější maso, vepřové, hovězí, místo netučných filet raději kvalitní paštikovité mokré krmení /Carny, Macs, Nuevo, Bozita/
Krmte pestře. Mně kocourek ochotně sežere smetanový bílý jogurt, pomazánkové máslo bez příchuti, lučinu, zakysanou smetanu /dávám jen po lžičce/ dokonce jsem měla podezření, že právě z toho jednu dobu trochu přibral.
napsal(a):
Applaws 7,5kg 769kč, tak to su sama zvědavá, co ne/vymyslím mě ta moučka teda ale nenadchla..
Rybka nechce šetřit, říkala.
Kdo krmí N&D obilné ? Chutná ? Mé 4 kočky sní cokoli, tak nevím.10kg - 1530kč.
Dá se takto malý sáček
https://www.hladova-miska.cz/N-D-LG-CAT-Adult-Lamb-Blueberry-300g-d79.htm
Purizon bezobilné od 160kč za kilo
http://www.zoohit.cz/shop/kocky/granule/purizon
Dávkování je stejné, takže nezbývá než koupit malá balení a zkusit.
Nebo kdo tím krmí, jak moc sedí/nesedí dávkování ?
Levné a dostatečně kvalitní, to u koček asi ani není.
Smilla, Porta 21, Petkult, Brit care - a vychytat akce.
Myslím, že Porta 21 Feline Finest Sensible není špatné krmivo.
Kočka střídá jak bezobilné, tak nízkoobilné ND a chutnají stejně obě řady (jen čistě kuřecí moc ne).
Dávkování Purizon u nás přibližně odpovídá (hrubým odhadem).
U nás se první kočka docela zakulatila po granulích typu Josera, Smilla - 20% tuku, škvarky ve složení...ale to není úplně zdravé složení...
Zdravím a děkuji za všechna doporučení. Mám objednán Canagan a na zkoušku Marp. obojí v rybí verzi. Ze zkušenosti mají rybí granule raději. Ještě mne láká nějaká zvěřina, ale to se poohlédnu nejprve zda je něco dostupné ve vzorcích.
Pak jsem ještě narazila na zn. Genesis Pure Canada my Blue Lake Hair ( nevím zda jsem to napsala správně ) a Natural Greatnes top Mountain Cat Recipe.
Poprosila bych Joanne, kdyby jste byla tak moc hodná a mrkla na ně...děkuji.
Jinak si myslím, že mají naše kočičky hodně pestrý jídelníček...určitě v čerstvém mase ano. Chováme si své na dvoře a pro kočeny nakupuji zvlášť i u řezníka. Vyzkoušela jsem toho opravdu hodně. Nejméně jim právě chutná drůbeží, jehněčí, telecí a nejlépe králičí, vepřové a to hlavně srdce, játra. Mléčné výrobky ve formě bílého jogurtu, kysané smetany či tvarohu mají denně ( to však jen líznou ), zeleninu nesnáší i když je povařená ve vývaru či zamíchaná do vař. masa.
Chutná jim rostlinné máslo, ale to jim naopak dám jen na špičku nože a také kynuté buchty od tchýně . To samozřejmě mohou také jenom ochutnat
Venkovním kočičkám kupuji produkty z řady Smilla ( píší, že jsou bez obilnin a konzervantů ) a ty sem tam domácí dostanou jako pamlsek...to si dají.
Jinak Apllawsky zruším, ty jí jenom kocour, ale přednost dává také Naturee. Ten je vpohodě a váží přes pět kilo, takže tam bych se zase obávala, aby nepřibral. U tohoto plemene ( Britská stříbřitá černě mramorovaná ) mi vet říkal, že to je tak akorát, kdyby měl víc, že to již hraničí s obezitou . Říkal, že tento typ koček je celkově drobnějšího tělesného rámce, ale třeba prvního krycího kocoura jsme měli sedmikilového a byl to opravdu, mastodont " až jsem měla strach ho dát se svou kočičkou dohromady .
napsal(a):
Za sebe - TOWT mě neoslovil. Je tam moučka místo masa, hodně hrachu... Kamarádka psala přímo výrobci, jaké je složení v %, aby měl člověk představu, ale odpověděli něco ve smyslu, že je to výrobní tajemství. Traduje se, že dobrý výrobce se s dobrým výrobkem rád pochlubí. Tudíž uvede všechny údaje o složení. Ale neklesejte na mysli. Naučte si kočku na maso a granule nechte jako doplněk. Příště vyberete třeba jiné. Není pravda, že kočka musí dostávat pořád stejné krmení. Kamarádka granule střídá - jak dobere pytel, koupí jinou kvalitní značku a má s tím skvělou zkušenost.
Děkuji, ještě objednám Essentials Jaguar ( asi to mám špatně napsané), Marp mám, ale nechce mi to ani jedna kočka, pejsci jsou po Marpech v super kondici...psala jsem ještě dotaz v jiném vlákně...mainky dospívají cca ve 3 letech a já nevím, jesti nasadit nějaké spec. granule...nevím čím krmí ostatní chovatelé mainek...děkuji za odpovědi

Persefona
napsal(a):
Děkuji, ještě objednám Essentials Jaguar ( asi to mám špatně napsané), Marp mám, ale nechce mi to ani jedna kočka, pejsci jsou po Marpech v super kondici...psala jsem ještě dotaz v jiném vlákně...mainky dospívají cca ve 3 letech a já nevím, jesti nasadit nějaké spec. granule...nevím čím krmí ostatní chovatelé mainek...děkuji za odpovědi
Essential má i větší granule, což se MCO doporučuje. Syn má křížence - 9 kg. Maso žel nežere, takže filetkové konzervy a nyní granule Feringa (ty jsou také větší). Až na ten nespecifikovaný tuk jsou dobré, ale granule mu střídáme, tak by to nemělo tolik vadit. Naši kocouři dostávají dlouhodoběji Canagan - granule jsou také větší. Jak už bylo psáno, jsou skvělé a úsporné. Našim bytovým 6 kg kocourům stačí dávka cca 43 g + 85 g kvalitní konzerva "na hlavu" a den. Dop. denní dávka Canaganu je od 4,5 kg váhy kočky je 60 a víc g.
Přikládám obrázek šikovné odměrky z Tescomy. Zarovnaná je cca 43 g.
psíchovatelka
napsal(a):
Lunin: A to jste zkoušela klasický Brit nebo Brit Care? Care by totiž měl být hypoalergenní, takže je určený právě citlivějším kočičkám, které mají sklony k alergiím. :) U nás vždycky bez problému.. případně potom zkusit nějaké holistické krmivo..
Brit Care?
Zvracela mi je kočka i pes.
N&D po otevření smrděly jak spálený kopyta... nežrali to.
Prostě musí se to vyzkoušet.

N&D jsou jedny z mála, které nesmrdí jako zverimex. Byly prošlé nebo děravé.
Ryba smrdí jako hodně ryb teda.
Myslela jsem u Brit a BC, že jsem dostala staré, tak abych jim nekřivdila, koupila jsem za pár měsíců 4 druhy...nedá se to.
Vždy můžete napsat výrobcům o vzorek nebo si říct v krámě.
Zvěrokruh má Canagan u pultu..k nákupu. Jinde Brit, Calibra, Naturea, Natural Greatness, Marp...
https://www.familydogs.cz/3psi/eshop/2-1-VSE-PRO-KOCICKY/334-2-VZORKY-KRMIV
Blazice, jak voní Feringa ?
Konzervy jsou ok - výrobci paštik pro lidi by se tu mohli dost naučit.

Megííí: Feringa mi nesmrdí, na to že ten tuk je směska. Ale jsou tam i 2% lososového oleje. Chutnají po mase.
Momentálně syn krmí těmito:
http://www.zoohit.cz/shop/kocky/granule/feringa/adult/612862?rrec=true
Brali jsme naposledy i po malém balené - krůtí, kachní a sterilised. Kocour je však otesánek, sežere kromě jemných paštik vše.
Granule, které mi vyloženě smrděly byly Brit care Lucky - adult. Jako bych cítila spálené peří. Mé subjektivní hodnocení.

napsal(a):
Megííí: Feringa mi nesmrdí, na to že ten tuk je směska. Ale jsou tam i 2% lososového oleje. Chutnají po mase.
Momentálně syn krmí těmito:
http://www.zoohit.cz/shop/kocky/granule/feringa/adult/612862?rrec=true
Brali jsme naposledy i po malém balené - krůtí, kachní a sterilised. Kocour je však otesánek, sežere kromě jemných paštik vše.
Granule, které mi vyloženě smrděly byly Brit care Lucky - adult. Jako bych cítila spálené peří. Mé subjektivní hodnocení.
Vy jste je snědla !
Fakt bych chtěla vědět, jak někdo zjistil, jak "voní" spálené peří nebo spálená kopyta

napsal(a):
Vy jste je snědla !
Fakt bych chtěla vědět, jak někdo zjistil, jak "voní" spálené peří nebo spálená kopyta
Ochutnala, ale vyplivla Brit care jsem nechutnala. Když se pálí peří tak je to takový specifický puch. Ale třeba Brit care Daisy - krůtí docela voněly. Avšak kocour se po nich začal škrábat na krku.
napsal(a):
Ochutnala, ale vyplivla Brit care jsem nechutnala. Když se pálí peří tak je to takový specifický puch. Ale třeba Brit care Daisy - krůtí docela voněly. Avšak kocour se po nich začal škrábat na krku.
Slabota, to já vždycky nové granule ochutnám, jednu rozkřoupu a sním. :)
megííí, když zabijeme slepici, některá nejde dost dobře oškubat, tak se to peří, které na slepici zbylo, spálí. A smrad to teda je, ani vlasy tak nesmrdí (jak smrdí spálené vlasy jsem zjistila tak, že jsem se naklonila nad svíčku...).

Varaxi
napsal(a):
Slabota, to já vždycky nové granule ochutnám, jednu rozkřoupu a sním. :)
megííí, když zabijeme slepici, některá nejde dost dobře oškubat, tak se to peří, které na slepici zbylo, spálí. A smrad to teda je, ani vlasy tak nesmrdí (jak smrdí spálené vlasy jsem zjistila tak, že jsem se naklonila nad svíčku...).
Tak ale to je rozbitá slepice, ne ?
Ok, peří chápu, dík. Teď ta kopyta :D.
napsal(a):
Tak ale to je rozbitá slepice, ne ?
Ok, peří chápu, dík. Teď ta kopyta :D.
Slepice nemusí být rozbitá, stačí, když se škube ve špatnou roční dobu. :) I když - nemáme je na maso, zabíjíme tedy proto, že jsou rozbité, tak vlastně máte pravdu.
A ta kopyta... Když tohle https://i.pinimg.com/originals/f5/d3/99/f5d3993e068ab96fb7a282233e681608.gif udělám na asfaltě, mohlo by to stačit?

Varaxi
napsal(a):
Slepice nemusí být rozbitá, stačí, když se škube ve špatnou roční dobu. :) I když - nemáme je na maso, zabíjíme tedy proto, že jsou rozbité, tak vlastně máte pravdu.
A ta kopyta... Když tohle https://i.pinimg.com/originals/f5/d3/99/f5d3993e068ab96fb7a282233e681608.gif udělám na asfaltě, mohlo by to stačit?
Ahá, o roční době jsem nevěděla, dík
ne, tohle na asfaltu nepůjde, on by bruslil, ne ?
i když na našich silnicích..
napsal(a):
Ahá, o roční době jsem nevěděla, dík
ne, tohle na asfaltu nepůjde, on by bruslil, ne ?
i když na našich silnicích..
Myslím to tak, jestli by se ta kopyta třením spálila tak, že by to bylo cítit. Že tak by se dalo dozvědět, jak to spálené kopyto smrdí. Třeba ne na asfaltu, ale na něčem drsnějším.
Ale teda ne že bych se to jala zkoušet, to teda ne.
napsal(a):
N&D jsou jedny z mála, které nesmrdí jako zverimex. Byly prošlé nebo děravé.
Ryba smrdí jako hodně ryb teda.
Myslela jsem u Brit a BC, že jsem dostala staré, tak abych jim nekřivdila, koupila jsem za pár měsíců 4 druhy...nedá se to.
Vždy můžete napsat výrobcům o vzorek nebo si říct v krámě.
Zvěrokruh má Canagan u pultu..k nákupu. Jinde Brit, Calibra, Naturea, Natural Greatness, Marp...
https://www.familydogs.cz/3psi/eshop/2-1-VSE-PRO-KOCICKY/334-2-VZORKY-KRMIV
Blazice, jak voní Feringa ?
Konzervy jsou ok - výrobci paštik pro lidi by se tu mohli dost naučit.
Opravdu vám Brit Care smrdí? :) My teda vyzkoušeli několik druhů BC, protože tím krmíme hafany i kocoura, a "vůně" mi teda vůbec nikdy nevadila (a chlupáčům asi taky ne, vždycky to do sebe nahážou během pár vteřin, jak kdyby půl roku nežrali) :D a spálené peří jsem teda taky ještě z žádných necítila.

Za sebe, pach po spáleném peří jsem cítila u druhu Lucky. Ale zase třeba Daisy - krůtí neměly nepříjemný pach.

psíchovatelka
napsal(a):
Opravdu vám Brit Care smrdí? :) My teda vyzkoušeli několik druhů BC, protože tím krmíme hafany i kocoura, a "vůně" mi teda vůbec nikdy nevadila (a chlupáčům asi taky ne, vždycky to do sebe nahážou během pár vteřin, jak kdyby půl roku nežrali) :D a spálené peří jsem teda taky ještě z žádných necítila.
Ale já je nechci pomlouvat, třeba Carnilove už jsou cítit trošku jinak - hodně výrazné ryby, což ten tuk přebíjí
je jich takových spousta.. a možná jen kuřecí tuk za to může, nevím, ale je mi to nepříjemné
mám to jakýsi koníček, koupím tunu malých balení, porovnávám, čtu, ochutnám.. aj zvěři dám ochutnat zkrátka, rozdíl mezi Purizon, Simpsons, a vůbec produkcí Německo či VB a třeba produkcí Vafa nějaký je
teoreticky i jen vyšší teplota
aj to teda mé zvěři nesedí, a to jsem se snažila, fakt, ráda podpořím místní/české firmy.

Říkám furt, granule potřebují umýt Smilla ?
Moje venkovní ( nemám venkovní, ale celá vesnice chodí na ) Sanabelle, všechny příchutě, a pak jim sypu to naše nežerou, nebo se jím už přejedli ) takže Nutran, Acana atd...ale přesto ty levnější Boschky pořád žerou...Mainku ted mám na Taste a Micku obyč na Marpu (potřebuje zhubnout a pejsci mi na rady odtud po Marpu krásně zhubli, ale opravdu prospívají ) pořád hlídám tetě kočky, které jsou opravdu mlsné...vyzkoušely vše od zoohitu, Purizon jel jenom chvilku..pak se daly vekovním...teď jsou na Mac...
Já jsem ted objednala ještě na zkoušku ND a pořád váhám nad Essential Jaguar, mainka má 5 měsíců a není jedlík...tak at má vše co potřebuje, dávám kapsičky i syrové maso, ale to cca týden a ještě to nemám vychytané...a Carnilove pro velké kočky? Máte zkušenosti ? díky.

Essential Jaguar je skvělý. Mám v plánu ho objednat, jak náš velký kříženec dobere Feringu.
Obsahuje:
50% Čerstvého masa,30% sušeného (kuře, kachna, losos) a vejce, kuřecí tuk, bez obilovin a chem. blivajzů.
Bohužel, ale maso by se mělo zařazovat do jídelníčku. Zkuste kdyžtak barf stravu. Stojí pár korun a půkilový pytlík se vleze kamkoliv http://www.baron.cz/kocka/barf-pro-kocky/syrove-maso-pro-kocky/i-0.
MirkaKot
napsal(a):
Bohužel, ale maso by se mělo zařazovat do jídelníčku. Zkuste kdyžtak barf stravu. Stojí pár korun a půkilový pytlík se vleze kamkoliv http://www.baron.cz/kocka/barf-pro-kocky/syrove-maso-pro-kocky/i-0.
Jo, pár korun. :)
Když to zlevní na půlku, budou na ceně, za kterou beru já...

Varaxi
napsal(a):
Jo, pár korun. :)
Když to zlevní na půlku, budou na ceně, za kterou beru já...
Jen jestli Vy nekupujete hovězí maso pro psy