Zdravím, už to bude asi půl roku co se můj milovaný přítel kocour Koblížek ztratil. Častokrát jsem volala jeho jméno, hledala ho a ptala se lidí jestli ho neviděli. Žijeme v malé vesničce takže si myslím, že srazit autem ho nikdo nemohl, respektive by to neudělal. Je k cizím lidem nedůvěřivý takže by se od nich nakrmit nenechal. Asi dvakrát jsme ho viděli ale domů se nevrátil, vždy to byl jen kontakt z dálky.
'Naděje umírá poslední ' říkám si. Vím, že se vrátí, nenechal by mě tu samotnou. Je to můj nejlepší přítel. Jenže se budeme stěhovat a obávám se, že by nás nemohl najít když neví kde jsme. Dohodli jsme se se sousedem, že kdyby ho tu viděl, dá nám vědět a my hned přijedeme. Jenže... Má ještě vůbec cenu doufat? Není to už definitivně ztracené?
Kockomil
napsal(a):
Zdravím, už to bude asi půl roku co se můj milovaný přítel kocour Koblížek ztratil. Častokrát jsem volala jeho jméno, hledala ho a ptala se lidí jestli ho neviděli. Žijeme v malé vesničce takže si myslím, že srazit autem ho nikdo nemohl, respektive by to neudělal. Je k cizím lidem nedůvěřivý takže by se od nich nakrmit nenechal. Asi dvakrát jsme ho viděli ale domů se nevrátil, vždy to byl jen kontakt z dálky.
'Naděje umírá poslední ' říkám si. Vím, že se vrátí, nenechal by mě tu samotnou. Je to můj nejlepší přítel. Jenže se budeme stěhovat a obávám se, že by nás nemohl najít když neví kde jsme. Dohodli jsme se se sousedem, že kdyby ho tu viděl, dá nám vědět a my hned přijedeme. Jenže... Má ještě vůbec cenu doufat? Není to už definitivně ztracené?
Kastrovaný či ne? Nekastrovaní kocouři se toulají a mnohdy špatně skončí. Může je chytit pes, srazit to auto. Nemyslím úmyslně, ale když vám kočka z příkopu skočí metr před auto, neuděláte nic, jednou se nám to stalo také, bohužel. Také se občas stane, že se kocour klidně ubytuje u někoho jiného a vrátí se domů až za pár let. Proč to dělají netuším.
rapotacka11
napsal(a):
Nemají péči, jakou potřebují.
Tak tomu nevěřím. Kočka péči nepotřebuje takřka žádnou, není závislá na člověku jako pes(většina psů) Jídlo, nějaké to pomazlení, teplé suché místo na spaní. Máme nové kotě, britku. Je jí 5 měsíců a od té doby, co začala sama chodit do zahrady, ji nevidíme jak je den dlouhý. Občas se zjeví, nají, pohladí a už je zase v tahu. Než by šla za náma domů, leží se psem před barákem. Myslela jsem, že bude kocourovi za zadkem, ale ani to není, bačuje si v zahradě vesměs sama. Loví(učí se) zatím donesla jednoho rejska, jednoho ptáka a asi 10 vážek(muže tím neskutečně se.e, protože loví ty obrovské, zelenomodré).
Uživatel s deaktivovaným účtem

"Tak tomu nevěřím. Kočka péči nepotřebuje takřka žádnou, není závislá na člověku jako pes(většina psů) Jídlo, nějaké to pomazlení, teplé suché místo na spaní."
tak proč jich mám tolik?!
opravdu nelze kočky paušálně takhle hodit do jednoho pytle, jsou to individuality, stejně jako lidi, psi atd.atd.
rapotacka11
napsal(a):
Tady ve městě je to jinak.Kočky to mají nesrovnatelně těžší než na venkově.
Tak to určitě, byť život městských koček znám jen z vyprávění. Ale zadavatelka píše o vesnickém kocourkovi, vypadá to, že i vymazleném. Jenže jak jdou na kočičáka pudy, jde vše stranou. U nás na vesnici většinou různí sousedé krmí také několik koček, ani neví, čí jsou(vyprávěli mi to, když jsem se ptala, jestli to je jejich kočičák) Stačí když máte svou kočku a ty ze sousedství se k ní z nějakého důvodu stahují(zabrat si teritorium třeba?) Přesto, že jsme měli dve kastrované kočky(kočku a kocoura) dva psy, běžně nám po zahradě chodily různé cizí kočky. Jestli se v noci přiživovaly i u misek nevím, ale nejspíš.
lesnížínka
napsal(a):
Tak tomu nevěřím. Kočka péči nepotřebuje takřka žádnou, není závislá na člověku jako pes(většina psů) Jídlo, nějaké to pomazlení, teplé suché místo na spaní. Máme nové kotě, britku. Je jí 5 měsíců a od té doby, co začala sama chodit do zahrady, ji nevidíme jak je den dlouhý. Občas se zjeví, nají, pohladí a už je zase v tahu. Než by šla za náma domů, leží se psem před barákem. Myslela jsem, že bude kocourovi za zadkem, ale ani to není, bačuje si v zahradě vesměs sama. Loví(učí se) zatím donesla jednoho rejska, jednoho ptáka a asi 10 vážek(muže tím neskutečně se.e, protože loví ty obrovské, zelenomodré).
Když zrovna ty britky takové nekontaktní a odměřené bývají dost často :D Já mám mainského mývalího kocourka (třetího v řadě) a ten je mi pořád za zadkem. Pravda, nechodí na volno ven (i když ten prostřední chodil, ale do zabezpečené zahrady, ze které neutekl a i tak se pořád zdržoval poblíž někoho z rodiny, nebo mu lezl rovnou po zádech :D ).
Předtím (když jsem ještě bydlela u rodičů) jsme měli obyčejné venkovanky. Většinu dne si trajdaly po venku nebo se válely někde pod keřem/v záhonech, ale navečer se stahovaly domů. Zároveň s členy domácnosti. Doma bylo plno, takže nějaký ten klín a ruce na mazlení se vždycky na chvíli našly. Večer, až jsme šli spát, zase postupně vypadly ven. Tehdy ty kočky kastrované nebyly. Ani kocouři samozřejmě. Přesto společnosti lidí vyhledávali.
Kočkomil - myslím, že Koblížek patří spíš mezi ty kočky, které jsou vázány na nějaké místo než na lidi. Kdyby chtěl vaši přítomnost, nenavazoval by jen sporadický kontakt na dálku, ale přišel by si pro pohlazení, přišel by se najíst. Buď si našel jinou rodinu (což by jste asi věděli, pokud se ve vesnici znáte) nebo mu vyhovuje žití bez lidí. Otázkou je, co v zimě. Přes léto není problém pro kocoura aby se o sebe postaral. Možná že by se na zimu stáhl zpět k vám, ale nebylo by to z důvodu "on by mi to neudělal, nenechal by mě tu samotnou".