Raduš,kolikrát já si tohle předsevzetí dávala ....Ale ty jak začneš pak sekat trávníky a dělat na zahradě,tak se ti to zase spraví..a počítej taky s věkem splašenýma hormonama...a jedno k druhému...V této blbé době se vykašli držet dietu
Vím,tohle zrovna slyšet nepotřebuješ ...Raduš-hlavně,že jsi zdravá,můžeš jít na oslavy,posedět s vašima...a ty hlavně cvičíš...tak si přidej 5 minut Ale užívej si dobrého jídla ...
Tu myšku jsem sem dala,jen abyste mi věřily,že to byla taková minimyš a tolik rachotu..já očekávala přinejmenším bobra...
Takže ses pustila do sříhání Worička?.to je fajn,a nezapomeň ho pak vyfotit
Tady Bobi taková malá myška a nadělala takového bordelu?No ono to asi zjištíš dneska večer,jestli to byla jen ona,nebo je to celá myší rodinka
Já teda tohle taky nemůžu vidět,vadí mi i Berťa,když tu myš nezabije hned,ale trápí jí tím,že si s ní hraje...
Jinak holky hlásím úspěch...jeli jsme 130 km pro tu motorku a projeli cestou tam 5 okresů a nikdo nás nezastavil Jeli jsme přes okres Louny,Rakovník,Plzeň-sever,Plzeň-jih a okres Domažlice...měli jsme asi neuvěřitelný štěstí,protože nás nezastavili ani cestou zpátky..potkali jsme 3 hlídky,ale vždycky jen koukali a nic..hůř teda koukali,když jsme jeli zpátky a tu motorku už měli na vozíku Ale nezastavili nás...vyjížděli jsme ráno v 8 hodin,nikde ani živáčka,jelo se úplně krásně,protože nikde nikdo Jeli jsme sice přes zadele světa,tak to bylo na dýl,ale vyšlo to....skútřík už je doma...je přitažený z Německa,takže nejdřív musíme na evidenčku,technickou už to má a pak ho pojistit a přihlásit.No a pak do servisu,ať ho komplet zkontrolují a dají do pořádku neduhy,kdyby něco našli. Ať mám jistotu...Asi by bylo dobrý,abych si koupila i helmu Takže dneska večer budu vybírat na netu,tak mám o zábavu postaráno...ke skútříku jsme dostali i ten velký kufr dozadu a plexisklo na předek,aby na mě tolik nefoukalo..takže super...slevovat se pánovi moc nechtělo,ale aspoň 1000,- kč slevil...jen jsem se bála jediného,aby jsme tam nejeli zbytečně...úplně jsem se bála reakce mého chlapa,když jel skútra zkoušet,ale bylo to ok..našel tam nějakou drobnůstku,ale to je položka za pár stovek,tak to jsme neřešili..
Nejlepší pak bylo,když mi chlap řekl,ať nasednu taky,že to vyzkoušíme ve dvou,ať víme,jestli v pohodě utáhne dva dospěláky...teda holky to byl nápad..já bez helmy a venku -4°C...jeli jsme jen kousek,ale já byla totálně vymrzlá,slzely mi oči,necítila jsem obličej ani prsty na rukou,vlasy zacuchaný jak racochejl...no asi na mě byl hezký pohled,když jsem z tý motorky slejzaka
Když jsme přijeli,tak jsme si šli dát oběd(obědváme pěkně na gauči u telky ),když v tom nám oknem vlítla první letošní moucha...pučmeloun z toho byl v takovém šoku,že jen seděl a pozoroval..první moucha přistála u mě,pak vzlítla bokem a nakonec letěla ke stropu..podařilo se mi zachytit všechny důležitý ksichtíky pučmelouna a pak i reakci čivavky
O zvířátka se mi dneska dopoledne postarala kamarádka,fakt se snažila,zapojila do kydání celou rodinu Takže já už zbytek odpoledne měla odpočinkový,což se mi fakt stalo po dlouhý době a normálně jsem na hodinku usnula. To byla parádička,asi si to naordinuji každou neděli ..teď jsem akorát vyvalená ve vaně a nic se mi nechce,ani umýt se
Jo a Raduš držet s tebou dietu nemůžu,já už se zase rozežrala a mám kilo nahoře Pokusím se to nějak stopnout,ale...žrádlo zatím vyhrává na plné čáře
PS: Nesmějte se mi,jak na té fotce vypadám jo?Mám zmrzlý ztuhlý obličej,připlácla jsem si ty rozcuchaný vlasy a mám na sobě domácí tepláky na pohodlnou jízdu
Náhodou...ladíte si spolu se skutříkem .Tak to jste měli teda dobrou tu cestu....a říkalí,jak všude kontrolují-to nemůžou přece stihnout,každou cestu hlídat..
čivavka má ten kukuč...a neskákali po té mouše??..
Já už odpolko vynesla z hůry dalšího sourozence a nastrážila past znovu(stačila by asi ta malá,ale nemám...a na objednávku bych musela nakoupit za 180kč,aby mi to mohli poslat-past za 29kč)...nebudu to už fotit ...tu první jsem musela-byla fakt k smíchu...a takový rachot...
Niki prosim tě, v tvém věku se dá fotit kdykoliv....a pořád krása Já když teď vidím svou fotku - jde mne šlak trefit Vypadáš tam úplně jako moje neteř, vlasy, postava, úsměv Jsem ti právě chtěla napsat, že čekám fotku, až budeš ta motorkářka a ty už jsi ochutnávku dala
Pučmelda...to je prostě ňuňánek, je jak cukrová panenka, bych mu tu čuničku sežrala. Já pusinkovám Viktorka večer, když ho nesu spinkat do pracovny. Trochu ho podezřívám, že na volání schválně nejde, abych si ho vzala do náruče a nesla ho pupinem nahoru a celou cestu mu pusinkuju tlamičku: ty jsi moje mimiňo, můj kočíček puseníček...
Čivavka se tváří spíš, jako by vám tam vletěla nejmíň sršeň. Jako: nemusím to chytat, že ne?!? Tady jedna fotka: pusť nás domů!
Aha Bobi, takže to bude celá rodinka, jak podotkla Nikča. Víš jak se to říká, že: neštěstí nechodí nikdy samo
Tchýně jela v pátek pro nové zuby do Zlína, vezl ji švagr. Přes dvě vesnice už je to Zlínský kraj. Policajti stáli hned na nejbližším plácku za cedulí a zastavili je. Chtěli vidět to prohlášení za účelem cesty a museli nahlásit adresu zubařky.
Nemůžu zabrat....Raduš-pěknou rodinku máš
Holky,večer jsem ještě chytla i jejich matku...teď jsem se tam šla kuknout,zatím nic...
Dřepím u ledničky jak hladový pes před jatkama..a přemýšlím,co bych zobla... ..No nic moc tam není,tak jsem se aspoň napila mlíka...Raduš,nejsi sama,koho honí mlsná...sladké nic nemám,ale jsem si odpolko dělala pudink s broskvema-ale jenom z půllitru mlíka....moc mě to neuspokojilo...Tak pak navečer vařené brambory ve slupce-posolené s máslem...A z ostatních 4 jsem si udělala brsalát na zítra,a udělám si k němu filé...
Tak to jdu zkusit...dobrou
Ráno jsem našla v záchodku zase kopu sra.dy Viktorek Koupila jsem další granule na zkoušku, tak uvidím. Ráno hezky svítilo sluníčko, bylo chladno, ale dalo se to. Než jsme to obešli, slunko zašlo, začal i trochu poletovat sníh a zima, že jsem ve vestě málem zmrznula - no taky byl jeden stupeň a táhnul severák Do zahrady mě nikdo nedostane, nachystala jsem si pikýrování paprik. A přišel mi věšák z Číny, měla bych ho přivrtat na zeď. Do výlevky, na košťata a pod. K obědu panenka ve slanině s polníčkovým salátem, který mám narostlý vzadu (zálivka hořčice s medem) Kokinku(Duplo) jsem odolala
Uživatel s deaktivovaným účtem

Bobča
napsal(a):
Děvčata,tak jak jste oslavily MDŽ ?
..já neslavim...
napsal(a):
..já neslavim...
Evi,to byla spíš taková provokace-aby někdo napsal Je mi tu smutno ..Mám blbé období..ale bude líp
Volala mi Zdenka,že dostala od holek(dcer) kytky..tak že jestli mám taky...já jí říkala,že je nemám už kam dávat (nic jsem nedostala,ani mi žádný nezavolal ..)
Dnes se poflakuju,pouštím si zpětně filmy,co jsem neviděla....Za chvilku budu mít Gibse....a zase další den u konce...A tak pořád dokola...
Bobča
napsal(a):
Evi,to byla spíš taková provokace-aby někdo napsal Je mi tu smutno ..Mám blbé období..ale bude líp
Volala mi Zdenka,že dostala od holek(dcer) kytky..tak že jestli mám taky...já jí říkala,že je nemám už kam dávat (nic jsem nedostala,ani mi žádný nezavolal ..)
Dnes se poflakuju,pouštím si zpětně filmy,co jsem neviděla....Za chvilku budu mít Gibse....a zase další den u konce...A tak pořád dokola...
Stejně jako Evča neslavím ani ň a je mi šumák, jestli mi někdo něco dá(teda jsem si jistá, že nedá ) ale to mi neva, protože za takovou tu pravou ženu jsem se nikdy nepovažovala a nepovažuju Dneska dost práce po baráku, pikýrovala jsem ty papriky a rovnou vysela rajčata. Takže pak bor.el všude roztahaný, jak jsem to sadila v pracovně a ještě pak nosila nahoru na okno. Mezitím do města, k večeru s Workou. Teď jsem si sedla a mám si jít umývat hlavu a blééé, se mi nechce, to jsou muka vždycky Šla jsem s Workou na obchůzku kolem jen. Cestou zpátky našel zase jednu z těch srnčích noh a že to bude okusovat tam. No nebudeš, protože ze zatáčky vyšel někdo s bišonem(pejskem malým, bílým) Takže vzal nohu do huby a kráčel s ní domů, jak velký frajer, jakoby tu srnu zdolal sám Už tam má tu první nohu, kterou jsme přinesli před týdnem Blbě jí, raspective vybírá, co bude či nebude jíst. Maso od tchánů z polévky už podruhé dostává lišák, první snědl raděj granule, teď dostal plechovku. Tu naštěstí snědl z chutí, protože včera zase nic

Bobča
napsal(a):
Bobči, ja tedy nevím, ale vždyť pořád jste někde a někdo je u vás....to já tedy proti vám ziju jak jeptiška...kytku dávám mamce, ale až na svátek matek....
napsal(a):
Bobči, ja tedy nevím, ale vždyť pořád jste někde a někdo je u vás....to já tedy proti vám ziju jak jeptiška...kytku dávám mamce, ale až na svátek matek....
Aj já Jako jo, doma nejsem sama, mám tu muže a zvířata. Ale třeba s mamkou si voláme minimálně jednou denně, ale vidíme se jednou, možná dvakrát za měsíc. To už častěj s tchánama - každý víkend. Občas po cestě potkám, respective potkala jsem sestřenku cestou od koní, ale už tam teď nebude, přesunula se na dolní farmu, takže už ani to ne. Prostě s většinou lidí si taky jen volám...ale já jsem introvert, ono mi to až tak nevadí

lesnížínka
napsal(a):
Aj já Jako jo, doma nejsem sama, mám tu muže a zvířata. Ale třeba s mamkou si voláme minimálně jednou denně, ale vidíme se jednou, možná dvakrát za měsíc. To už častěj s tchánama - každý víkend. Občas po cestě potkám, respective potkala jsem sestřenku cestou od koní, ale už tam teď nebude, přesunula se na dolní farmu, takže už ani to ne. Prostě s většinou lidí si taky jen volám...ale já jsem introvert, ono mi to až tak nevadí
...no s mamkou také v denním telefonování, ale osobně co je covid tak osobně krom jedné návštěvy vůbec, bojím se abych ji něco nenadělila.....
napsal(a):
Evi,ono to tak jenom vypadá-že píšu o každé události-když jedu do Ol.k doktorovi,že se staví dcera..na půlhoďku...že já se stavila u ní...
Já ani kytku nečekala,ani volání...je to všude na bodě mrazu... -jen jsem si tak posteskla...
napsal(a):
...no s mamkou také v denním telefonování, ale osobně co je covid tak osobně krom jedné návštěvy vůbec, bojím se abych ji něco nenadělila.....
přesně tak...oni covid měli-dcera a vnučky manžel,už v lednu...tak jsem tam nebyla,jak teď v tu středu(jo,narozky)..ale u vnučky za dětma ještě vůbec(2-3krát-jsem se vlastně vetřela k dceři,když tam byli) ...vnučka slibovala,že mi zavolá,jak bude mít volno,že přijdu za něma-ne zrovna teď,už od začátku co jsem tu...ještě ani jednou nezavolala...A tady dcera...pokud nezavolám já,tak se neozve...Ta druhá sem tam...tak 1-2 krát do týdne zavolá,nebo volám já,když už telefon 3 dny nezazvoní...to je ta,co se tu staví s chlebíčkama,když jede sem k doktorovi-jinak by sem nešla...všeci jezdí do Tesca,ale spěchají vždycky domů....Teď,jak je to zpřísněný,nechodím ani ven..

Bobča
napsal(a):
přesně tak...oni covid měli-dcera a vnučky manžel,už v lednu...tak jsem tam nebyla,jak teď v tu středu(jo,narozky)..ale u vnučky za dětma ještě vůbec(2-3krát-jsem se vlastně vetřela k dceři,když tam byli) ...vnučka slibovala,že mi zavolá,jak bude mít volno,že přijdu za něma-ne zrovna teď,už od začátku co jsem tu...ještě ani jednou nezavolala...A tady dcera...pokud nezavolám já,tak se neozve...Ta druhá sem tam...tak 1-2 krát do týdne zavolá,nebo volám já,když už telefon 3 dny nezazvoní...to je ta,co se tu staví s chlebíčkama,když jede sem k doktorovi-jinak by sem nešla...všeci jezdí do Tesca,ale spěchají vždycky domů....Teď,jak je to zpřísněný,nechodím ani ven..
...nevím.....
Ahoooj buchtice moje
Bobi teda je pravda,že když tady vždycky píšeš,tak bych taky řekla,že furt někde lítáš To já bych taky nikam nechodila,kdybych nechodila do práce,jen ke zvířátkům a domů...a jednou týdně na nákup..a s mamkou a ségrama se vidím tak 1 x za 10 dní...takže ty si z nás taková nejvíc pendlující A tak mě napadlo..já jsem furt v kontaktu s lidma v práci,co si Bobi najít nějakou nenáročnou brigádu?Víš,aby jsi přišla na jiné myšlenky a nebyla tedy jen doma?Protože zase chápu,že jestli máš den za dnem stejný,tak to není moc happy život. A nebo si pořiď nějaké zvířátko na zpestření života,mě ho zpestřují až až
Raduš s tím Vikťou to je divný s tím průjmem..nemůže to být z něčeho jinýho než z granulí?Nemůže venku něco žrát? Ty dáváš jen granulky nebo třeba i maso?
Já jsem dneska psala kamarádce,jak to vlastně sází tu zeleninu,protože to sází do hnoje nějak..do kompostovanýho..no a ono normálně v tom hnoji udělá ďůlky,ty naplní zeminou a tam to vysévá. A nutno teda podotknout,že má vždycky nádhernou velkou zeleninu...no jsem zvědavá na sebe,až budu letos poprvé zahradničit
Tak zítra skútříka vezeme na evidenčku,pojistku budu mít taky od zítřka,tak už jen nějak v týdnu přihlásit a pak už jen ten servis a můžu jezdit..teda musí být teplo samozřejmě...helmu už mám objednanou..
Tak dneska už jsem v práci dostala test na coviďáka a zítra ráno se musím otestovat. Tak třeba budu pozitivní a budu moct zůstat doma a nebudu muset do práce
Už se těším na tu mojí dovolenou,mám jí poslední týden v březnu..protože jak se pomalu otepluje a člověk vidí,co všechno je zapotřebí udělat u těch zvířátek Jen na to mít čas..hodně mi teda pomáhá,že jde tak dlouho vidět,ale....chce to udělat údržbu ohrad(nové kůly + nové pásky),vysekat zase narostlý šípky a křáky podél ohrad,než to začne růst,ořezat stromy u ohrady,vysbírat kameny(kde se tam ty kameny každý rok berou sakra?Mi to tam nosí nějaký šotek ),mám tam spoustu dřevěného bordelu,různé odřezky a tak,když jsme něco stavěli,takže to musím všechno postupně spálit(ale to je zase příležitost k tomu udělat první letošní buřtíky )....no Bobi nechceš na brigádu??

Bobča
napsal(a):
My tě máme rádi! Tak aspoň takhle
Bobči se kdysi pradávno rýsovala vrátná(že Bobi? ) jenže pak to tuším s pandemií padlo. Až tento blázinec pomine a bude se normálně fungovat, chtěla jsem, ať přijede na pár dní k nám jenže: my teď zjara (no pořád, krom parného léta) máme fůru práce a Bobča by chtěla něco pomoct, chytnou ji záda a mám ji na svědomí A hlavně právě...neměla bych na ni čas A u nás by se ukousala nudou zrovna tak, jak doma, protože s náma teda zrovna moc zábava není Buďto pracujem, nebo ležíme a u telky a compu. Mezitím s Woruškou.
Niki já nevím, co by kde mohl sníst, ale nemyslím si, on je hrozný nimra a venku tu...maximálně na kompostu, co tam nosím teďka víc lišákovi, ale zůstalo to momentálně několik dní netknuté, až se bojím, co s ním je - s lišákem. Teď jsem všude nasypala jen ten jeden druh granulí, tak čekám, jestli uvidím bobek, či spíš...co uvidím Jenže to je spíš o náhodě, většinou i několik dní, týden.
Dobré ráno
Děkuju vám všem holky moje.. ..
Já bych to trochu naznačila i Kometce a Evce..Minulou středu u nevl.dcery se stalo "něco"co mě velice zasáhlo...Tak se z toho prostě jen vzpamatovávám ...Nečekám omluvu-je celý otec...takže to musím prostě vstřebat..A proto jsem ráda,že vás mám,že si tu píšem o všem možném a dělá mi to radost..a těším se na každou zprávu
Ano,ty dny se točí jeden za druhým pořád dokola...vstanu mezi 8-9(podle toho kdy usnu),posnídám,udělám si kafe,a někdy sednu k počálu hned,někdy zalezu a hledím na telku dýl dopoledne,pak si vás pustím..Počtu si...kuknu na mejly...Udělám si oběd...A to všechno v pyžamu..No co,stejně nikdo nepřijde-kluk co bydlí přes chodbu mě už tak viděl,když jsem vytahovala sušák na chodbu...No,co,mohla bych být jeho babička..zkrz něho se mnou nemluví vnučka(dobře mi tak,neměla jsem jí říkat,že se na ni ptal a že jsme se o ní chvilku bavili-kolik jí je a kam chodí do školy-líbí se mu) a nebere mi telefon-vůbec...Syn s vnukem tu ještě nebyli vůbec..ale neva..
Jo,a pak se buďto vykopu z toho pyžama,dám sprchu,nebo zalehnu a čučím na telku,zdřímnu si,a to jsem v něm pak i durch..tak obden-i tak se sprchuju-musím i vlasy....V úterý a pátek většinou zavolá Jaruš-chodí do práce,tak jak jí to vyjde..a jednou za týden Zdenka..té volám častěji já..Toť vše.moje dcera občas navečer.Chystala jsem se ke Zdence těsně před tím uzavřením..má další novou kočičku Julinku-bílou..Tam jsem jezdila nabíjet baterky...
S tím zvířátkem..viděla jsem film,kde je ochočená slepice-k těm mám odmalinka kladný vztah kdyby neplkaly kudy chodí,tak tu mám už dávno kuře,že si ho ochočím
S tou pomocí-Raduš,to tak nemůžeš brát,že mě budeš mít na svědomí..ty záda lepší nebudou-zadáš mi úkolově zahrádku na vypletí a já ji vypleju..ráda se hrabu v hlíně...Mě se nemusí nikdo věnovat-já potřebuju být užitečná ..Já tak jezdila ke Zdence jí vyplet zahrádku a ona si dělala ostatní
Já kdysi hodně cestovala se Zdenkou-to jo(známe se ze SZTŠ v Kostelci n.Orl.v roce 1974-ona je z FM)..V Ol.jsem bydlela 12 let,měla jsem tam partu hudebníků,chodili jsme hrávat do hospůdky každý týden..... Doma country kapelu 10 let....Pak to všechno zkončilo..ještě jsem chodila na brigády-zkraje měla 4 práce,abych utáhla nájem...prostě plašan,zvládala jsem toho strašně moc..Pak mě švihlo v zádech a bylo po práci...nebudu vyjmenovávat nemoci-to nemám ráda,každý máme své...Ale tělo je prostě v 65 opotřebované-to není ale stížnost ......a já najednou neměla motivaci něco dělat-proč,pro koho-děcka mě nepotřebují...do toho ten Covid..
Pak jsem byla zavřená bezkontaktně v Přáslavicích 4 měsíce...zblbla bych tam,tak jsem šla blíž dětem...a pak jsem v euforii psala,že přijde holka,já jdu tam a tam...přešťastná,že se to změnilo...A stejně jde všechno do kopru-je to složité-nemůžu to tady rozepisovat-ale jsem pozitivní člověk...Ale až to otevřou pojedu ke Zdence na 2-3 dny...za jejíma vnučkama,když za svýma nemůžu...Já to nějak vydržím,však oni na to přijdou..měla jsem v plánu,že se budu věnovat pravnoučatům,že si je budu brát ven...Ale ještě není pozdě...já doufám,že se to trochu zlepší a že se dočkám..
Raduš a zase jsme u toho hoviša ..tak ať je tam bobek
(mimochodem,už jsem chytla 4 mladé a jednoho rodiče)
Šmarjá Bobiš, ty tam máš vážně celou rodinku, hele, konečně společnost...a ty je vyvraždíš jdi do sebe Samozřejmě, že bych byla ráda, kdyby jsi mohla přijet, jen prostě dumám, aby jsi z toho nebyla víc otrávená, jak sama doma A zablokovaná ke všemu
S rodinou...ani jsem ti ještě neodepsala, asi už ani nemám co víc k tomu dodat. Jen to, že v každé rodině je něco, nejsi v tom určitě sama. A smýšlení druhých těžko ovlivníš Nech to ,,vyhnít"
Aniž by někdo hlásil, u nás do rána -11st Nezakryla jsem choulostivý stromek, jestli mi zmrzne, tak budu pěkně nasr...
Bobča
napsal(a):
Raduš,v poho,já nečekala odpověď..já to ze sebe jen vysypala...
a co s tou slepicí?poradí mi někdo?naučím jí chodit na záchodek??
Slepice jsou fajn, jako děcka jsme vždycky měli alespoň jednu ochočenou, taky je mám ráda Až nebude Woruška, trošku si to zmírňuju tím, že si pořídím slepice, potřebuju pomocnice do zahrady, i když mě všichni odrazujou, že mi ji zničí. Však asi jen tři až pět. Snad by to na té ploše ani nebylo poznat, doufám Ne, Bobi, na záchůdek slípku nenaučíš, ony to mají s tím plkáním jinak(všichni ptáci) No a nevím, jak to vyřeším s lišákem, když jsem to nikdy neuměla vyřešit s Woruškou (abych je ráno nenašla po celé zahradě rozšmelcované ) Kočky budou mít šou

Bobča
napsal(a):
Raduš,v poho,já nečekala odpověď..já to ze sebe jen vysypala...
a co s tou slepicí?poradí mi někdo?naučím jí chodit na záchodek??
Nenaučíš, nemají to v genech. Ale viděla jsem video - teď nevím jestli to byla slepice nebo kachna a tam měla paní na toho ptáka takový postroj coby plenu. A tady na ifauně byl před pár měsíci příspěvek o nějaké šikanované slepici a paní ji taky měla doma. Ale myslím, že jenom přes noc. Přes den chodila na zahradu, což v bytě moc nejde. A kdyby to bylo nějaké zdrobnělé plemeno, tak i to hovišo by bylo menší.

napsal(a):
Nenaučíš, nemají to v genech. Ale viděla jsem video - teď nevím jestli to byla slepice nebo kachna a tam měla paní na toho ptáka takový postroj coby plenu. A tady na ifauně byl před pár měsíci příspěvek o nějaké šikanované slepici a paní ji taky měla doma. Ale myslím, že jenom přes noc. Přes den chodila na zahradu, což v bytě moc nejde. A kdyby to bylo nějaké zdrobnělé plemeno, tak i to hovišo by bylo menší.
..známá má hedvabničky...

Bobča
napsal(a):
Dobré ráno
Děkuju vám všem holky moje.. ..
Já bych to trochu naznačila i Kometce a Evce..Minulou středu u nevl.dcery se stalo "něco"co mě velice zasáhlo...Tak se z toho prostě jen vzpamatovávám ...Nečekám omluvu-je celý otec...takže to musím prostě vstřebat..A proto jsem ráda,že vás mám,že si tu píšem o všem možném a dělá mi to radost..a těším se na každou zprávu
Ano,ty dny se točí jeden za druhým pořád dokola...vstanu mezi 8-9(podle toho kdy usnu),posnídám,udělám si kafe,a někdy sednu k počálu hned,někdy zalezu a hledím na telku dýl dopoledne,pak si vás pustím..Počtu si...kuknu na mejly...Udělám si oběd...A to všechno v pyžamu..No co,stejně nikdo nepřijde-kluk co bydlí přes chodbu mě už tak viděl,když jsem vytahovala sušák na chodbu...No,co,mohla bych být jeho babička..zkrz něho se mnou nemluví vnučka(dobře mi tak,neměla jsem jí říkat,že se na ni ptal a že jsme se o ní chvilku bavili-kolik jí je a kam chodí do školy-líbí se mu) a nebere mi telefon-vůbec...Syn s vnukem tu ještě nebyli vůbec..ale neva..
Jo,a pak se buďto vykopu z toho pyžama,dám sprchu,nebo zalehnu a čučím na telku,zdřímnu si,a to jsem v něm pak i durch..tak obden-i tak se sprchuju-musím i vlasy....V úterý a pátek většinou zavolá Jaruš-chodí do práce,tak jak jí to vyjde..a jednou za týden Zdenka..té volám častěji já..Toť vše.moje dcera občas navečer.Chystala jsem se ke Zdence těsně před tím uzavřením..má další novou kočičku Julinku-bílou..Tam jsem jezdila nabíjet baterky...
S tím zvířátkem..viděla jsem film,kde je ochočená slepice-k těm mám odmalinka kladný vztah kdyby neplkaly kudy chodí,tak tu mám už dávno kuře,že si ho ochočím
S tou pomocí-Raduš,to tak nemůžeš brát,že mě budeš mít na svědomí..ty záda lepší nebudou-zadáš mi úkolově zahrádku na vypletí a já ji vypleju..ráda se hrabu v hlíně...Mě se nemusí nikdo věnovat-já potřebuju být užitečná ..Já tak jezdila ke Zdence jí vyplet zahrádku a ona si dělala ostatní
Já kdysi hodně cestovala se Zdenkou-to jo(známe se ze SZTŠ v Kostelci n.Orl.v roce 1974-ona je z FM)..V Ol.jsem bydlela 12 let,měla jsem tam partu hudebníků,chodili jsme hrávat do hospůdky každý týden..... Doma country kapelu 10 let....Pak to všechno zkončilo..ještě jsem chodila na brigády-zkraje měla 4 práce,abych utáhla nájem...prostě plašan,zvládala jsem toho strašně moc..Pak mě švihlo v zádech a bylo po práci...nebudu vyjmenovávat nemoci-to nemám ráda,každý máme své...Ale tělo je prostě v 65 opotřebované-to není ale stížnost ......a já najednou neměla motivaci něco dělat-proč,pro koho-děcka mě nepotřebují...do toho ten Covid..
Pak jsem byla zavřená bezkontaktně v Přáslavicích 4 měsíce...zblbla bych tam,tak jsem šla blíž dětem...a pak jsem v euforii psala,že přijde holka,já jdu tam a tam...přešťastná,že se to změnilo...A stejně jde všechno do kopru-je to složité-nemůžu to tady rozepisovat-ale jsem pozitivní člověk...Ale až to otevřou pojedu ke Zdence na 2-3 dny...za jejíma vnučkama,když za svýma nemůžu...Já to nějak vydržím,však oni na to přijdou..měla jsem v plánu,že se budu věnovat pravnoučatům,že si je budu brát ven...Ale ještě není pozdě...já doufám,že se to trochu zlepší a že se dočkám..
Raduš a zase jsme u toho hoviša ..tak ať je tam bobek
(mimochodem,už jsem chytla 4 mladé a jednoho rodiče)
..diky....no jo no všude je něco.....teď mně napadlo, co si pořídit papouška......
lesnížínka
napsal(a):
Slepice jsou fajn, jako děcka jsme vždycky měli alespoň jednu ochočenou, taky je mám ráda Až nebude Woruška, trošku si to zmírňuju tím, že si pořídím slepice, potřebuju pomocnice do zahrady, i když mě všichni odrazujou, že mi ji zničí. Však asi jen tři až pět. Snad by to na té ploše ani nebylo poznat, doufám Ne, Bobi, na záchůdek slípku nenaučíš, ony to mají s tím plkáním jinak(všichni ptáci) No a nevím, jak to vyřeším s lišákem, když jsem to nikdy neuměla vyřešit s Woruškou (abych je ráno nenašla po celé zahradě rozšmelcované ) Kočky budou mít šou
Raduš,3-5 slepic?? zapomeň na zahrádku.(pokud bys je chtěla mít navolno)..tu bys musela oplotit vysokým plotem,nebo kurám stříhat křídla,aby ti nepřelétaly ploty.. Všechno ti rozhrabou-i mezi kvítkama..nemusíš ani set zeleninu-to jim ty semínka zrovna nasyp do misky...Jo když je budeš mít oplocené a házet jim zbytky,trávu a plevel do ohrady-ony potřebují hrabat...a popelit se...to by ti dělaly všude kde by byla hlína...budeš mít aspoň domácí vajíčka ..My měli(jako u našich) na dvoře pořád 20-30 slepic-prodávali jsme vajíčka....a pak na gruntě taky aspoň 20 na vajíčka a 50brojlerů ve chlívku...i 3kg měli..
Já byla u jedněch na návštěvě-ale asi před30 lety...tam byly slepice i v kuchyni...i na stole...
podívám se,co jsou to ty hedvábničky...

napsal(a):
..diky....no jo no všude je něco.....teď mně napadlo, co si pořídit papouška......
To není špatný nápad. Když se mu Bobča bude věnovat - jakože má na něj coby důchodkyně čas, tak by to mohl být dobrý společník.

napsal(a):
To není špatný nápad. Když se mu Bobča bude věnovat - jakože má na něj coby důchodkyně čas, tak by to mohl být dobrý společník.
....taky si myslím, dokážu být úžasní pokud se jim člověk věnuje....
Jo Bobi, hedvábničky jsou krásné jenže já mám vizi, že budou chodit zahradou, i mezi těma kytkama a vyhabávat ty povory, co mi je různě podkusujou. S tím, že sem tam něco vyhrabou, tak nějak počítám a říkám si, že na tom prostoru, by to nemusela být taková kalamita. Prostě jsem odhodlaná to zkusit a když to nepůjde, tak se jim oplotí některá část. Já jsem uvažovala i nad bažantama, ale jde mi o vajíčka, nechce se mi pořád čekat, až co zbyde mamce, či tchánům

Bobča
napsal(a):
Holky,možná by byly dobré ze 2 andulky???nebo je lepší 1?..něco jsem si o nich načetla-že se dají taky ochočit...hm?co vy na to?Zítra budu pokračovat-něco musím najít......Vím,že holka měla anduláka Jacka,a po čase pod ním našla vajíčko,tak to byla pak Jackie
...podívejte se tady na ifauně na sekci tuším že okrasné ptactvo, a napište tam své očekávání, podmínky a nároky a určitě vám nějakého doporuci....

Bobča
napsal(a):
Děvčata,a jakého byste mi třeba doporučilly...a takového,co ho na noc můžu zakrýt a bude spát ...Znám akorát toho ukecaného...nevím,je to žako?
Zakrýt se dá každý. A ...moc doufám, že se neurazíš, prostě mně to okamžitě naskočilo - žaka ne, ten by tě přežil.

Bobča
napsal(a):
Holky,možná by byly dobré ze 2 andulky???nebo je lepší 1?..něco jsem si o nich načetla-že se dají taky ochočit...hm?co vy na to?Zítra budu pokračovat-něco musím najít......Vím,že holka měla anduláka Jacka,a po čase pod ním našla vajíčko,tak to byla pak Jackie
Jak radí chameleonHugo.
Já věděla.proč to ještě zapnout
Neurazím..nejsem urážlivá..není mi 20 Já totiž viděla žaka u známých a on nezavřel zobák...krásně teda napodoboval všechno...i jak ten známý kašlal...přesně...Ale čím víc jsme mluvili,tím víc on kecal...Ty andulky mi přijdou lepší...a ty by si pak třeba holka vzala...jen přemýšlím,jestli jen jednu,nebo 2,aby se třeba neškorpily...Jedna by se mi asi líp chočila..hm?
Tak tady se rozebírají zvířátka pro Bobiši!!!
Jako ten papoušek nějaký není vůbec špatný nápad A andulky jsou fajn!Kamarádka měla dva anduláky,Pepíka a Alíka...strašně rychle se na svoje jména naučili a vždycky pro mlsku přiletěli na rameno,každý na jedno a naučili se i nějaký slova a povídali je..ne tak zřetelně jako Žakoun třeba,ale byla to sranda...uměli takový základní fráze a bylo to fakt hezký.Třeba: ,,Pepíčku pusinku" ,,Alíčku piškotek" ,,Klucííí klucííí".....no prostě jak na ně mluvila a volala,tak se to oni naučili...takže Bobi za mě to není vůbec špatný nápad...
Raduš třeba já vždycky poznám,když Berťa má loveckou sezónu,protože vždycky má bobek trochu měkčí,ale ne průjem..přes zimu to nikdy nemá,to se lovem nenamáhá,to se cpe jen tím,co přinese panička A co máš teď za granulky teda? A co odčervení?
Jen si k sobě Bobču vezmi a zapřáhni jí,ať si neztěžuje,že má monotónní život....ona si pak rozmyslí nadávat na dobré bidlo
Dneska u nás ve vesnici velká událost!!Vietnamci si tu otevřeli krám!! Všichni tu o tom básní,že je tam neuvěřitelný výběr,všechno nacpaný...a že je otevřeno denně až do 19 hodin Asi to bude sakra rozdíl oproti starému krámu,co tu funguje..ten má otevřeno jen dopoledne a pak dvě hodiny odpoledne a o kvalitě a čerstvosti se fakt nedá mluvit...takže jsem samozřejmě ráda,ideál by byl,kdyby měli všechno,co jím a už bych vůbec nemusela do velkého krámu jednou za týden Ve čtvrtek se tam chystám podívat na tu nádheru
Zítra to totiž určitě nestihnu,protože hned po práci jedu na úřad přihlásit ten skútr(evidenčku a pojistku už mám vyřízenou - mimochodem roční pojistka na skútr je 550 kč,neuvěřitelný - tak málo ).Jsem sice objednaná,ale bůhví,jak dlouho to bude trvat..pak rychle domů,najíst,letět ke zvířátkům - musím všechno stihnout v rekordním čase a zavřít holky dřív,protože od zítřka každou středu od 18 hodin mám online výuku angličtiny Nesmím zakrnět,když jsem se na to dala..už rok jsem se nic neučila,takže to bude vtipný Držte mi palce holky,ať se neztrapním
lesnížínka
napsal(a):
Ježíš a Nikča je furt kde?!? On jí ten covid vyšel určitě negativní, jako jediné a ne, že bude marodit, ale táhne to za zbylých 10
Niki, už máš kořínky? Já už mám ve váze nejmíň týden...co ti to jako píšu
Neboj Raduuuuuuuuš,jsem tady,pozdě,ale jsem..pro mě byl ten den nějaký krátký sakra
Úplně jsem vám zapomněla popsat to slavné testování!!!!
Takže,ráno jsem nejedla a nepila,oslintala jsem tu houbičku,indikátor zmodral,že jsem jí naslintala dostatečně No a zaklapla jsem to do toho vyhodnocení....a po těch 15 minutách,co měl být výsledek,tak nic...ani čárka...ani po půl hodině nic..takže mě označili jako tu problémovou,co má neprůkazný test a musím dostat nový do konce týdne..jenže nesmím bez testu do firmy,takže jsem dneska jela pomáhat na externí pracoviště
canka
napsal(a):
Neboj Raduuuuuuuuš,jsem tady,pozdě,ale jsem..pro mě byl ten den nějaký krátký sakra
Úplně jsem vám zapomněla popsat to slavné testování!!!!
Takže,ráno jsem nejedla a nepila,oslintala jsem tu houbičku,indikátor zmodral,že jsem jí naslintala dostatečně No a zaklapla jsem to do toho vyhodnocení....a po těch 15 minutách,co měl být výsledek,tak nic...ani čárka...ani po půl hodině nic..takže mě označili jako tu problémovou,co má neprůkazný test a musím dostat nový do konce týdne..jenže nesmím bez testu do firmy,takže jsem dneska jela pomáhat na externí pracoviště
Komplikátorka Ty musíš být za každou cenu jiná, viď?
Až se dostaneš do země, vrby můžeš vysadit
Vietnamec...jako, že potraviny? Nebo celé smíšené? U nás má dvě ,,večerky" (no, potraviny do 20h) jinak je tu Hruška a 3x COOP a ti mají do 17h(ty jsou ovšem v kvalitě hrozné až prehrozné chodím tam taky vyjímečně, jinak nakupujem v některém městě - v Tescu či Kauflandu) Vietnamec má takový ten základ, co zapomeneš nakoupit a nutně potřebuješ Jedna je u nás, druhá vedle v dědině, ale my sme spojení, takže jdu tam či tam, mám to cca stejně daleko. No a jinak tu má jeden obchod s hadrama - tam jsem byla asi jedenkrát, moc výběr tam není, spíš pro starší lidi, co se nedostanou do měst.
hezké modré ráno
U nás zima-ale na obloze Jadran ..Ten Vietnamec může mít i něco z kuchyňky,železářství,drogerii,prádlo,oblečení(butik to teda není),ale dá se-hlavně pro nás starší-finanačně dostupné,z bot tam kupuju "korkáče"-vyjdou levně,"umbra" nazouváky..ponožky...atd..
Na hůru už chodím se sáčkem a novým ořechem Večer se mi nechtělo,tak jsem tam byla ráno a další-už 5.sourozenec...Ještě musím druhého rodiče...pokud necestují mezi barákama...ale já jsem trpělivá
Jdu na andulky,přišla mi už odpověď

Bobča
napsal(a):
Já věděla.proč to ještě zapnout
Neurazím..nejsem urážlivá..není mi 20 Já totiž viděla žaka u známých a on nezavřel zobák...krásně teda napodoboval všechno...i jak ten známý kašlal...přesně...Ale čím víc jsme mluvili,tím víc on kecal...Ty andulky mi přijdou lepší...a ty by si pak třeba holka vzala...jen přemýšlím,jestli jen jednu,nebo 2,aby se třeba neškorpily...Jedna by se mi asi líp chočila..hm?
Jedna se ochočí líp. Ale musí se jí člověk věnovat - ani ne tak kvůli ochočení, ale aby jí nahradil společnost svého druhu. Nudící se papoušek je smutný a získává různé zlozvyky včetně sebepoškozování. Říká se, že papoušci jsou inteligencí na úrovni tříletého dítěte. To se musí taky zabavit, že jo.

Bobča
napsal(a):
tak jsem si dala na ptactvo dotaz na tu andulku...(přidala jsem k dobru i myšlenku na slepici)sranda musí být...
Nikča určitě už píše...
Už jsem četla. Repty si moc nevšímej - radí morče, které by o samotě být nemělo, protože ty mu parťáka nahradit nemůžeš - papouškovi ano, pokud se mu budeš věnovat (viz výše). A s vodou a krmením zvládne i 2 dny o samotě. Ale uznávám, že by to nemělo být moc často. Pak by byly lepší andulky dvě.

Bobča
napsal(a):
hezké modré ráno
U nás zima-ale na obloze Jadran ..Ten Vietnamec může mít i něco z kuchyňky,železářství,drogerii,prádlo,oblečení(butik to teda není),ale dá se-hlavně pro nás starší-finanačně dostupné,z bot tam kupuju "korkáče"-vyjdou levně,"umbra" nazouváky..ponožky...atd..
Na hůru už chodím se sáčkem a novým ořechem Večer se mi nechtělo,tak jsem tam byla ráno a další-už 5.sourozenec...Ještě musím druhého rodiče...pokud necestují mezi barákama...ale já jsem trpělivá
Jdu na andulky,přišla mi už odpověď
..jo četla jsem mně stejně z toho celého vychází nejlíp ty dva osmáci.....
Holky,já si neuvědomila toho Reptu-já se moc nedívala,kdo to píše...a četla jsem ty ostatní příspěvky až po mém dnešním napsání...
Zatím je to ve výhledu...chtěla jsem se jen zeptat,fakt zvažuju něco....ti osmáci Evi-já ti jaksi nemusím ten ocas...my měli doma potkany..a mě je to připomíná....Ještě se na ně půjdu podívat...
Nechám tomu zatím průběh...počtu si,co mě odpoví na ty andulky...ten(ta)Repta neví,že už dávno nejezdím k dětem,že jsem se přestěhovala,takže nějaké přespávání nehrozí..proto jsem se ptala i na to,jestli bych ty andulky mohla převážet v kleci...sebou ke Zdence..nebo s Jaruš na chalupu k dědovi-na jednu noc..jestli by netrpěly...

Bobča
napsal(a):
Holky,já si neuvědomila toho Reptu-já se moc nedívala,kdo to píše...a četla jsem ty ostatní příspěvky až po mém dnešním napsání...
Zatím je to ve výhledu...chtěla jsem se jen zeptat,fakt zvažuju něco....ti osmáci Evi-já ti jaksi nemusím ten ocas...my měli doma potkany..a mě je to připomíná....Ještě se na ně půjdu podívat...
Nechám tomu zatím průběh...počtu si,co mě odpoví na ty andulky...ten(ta)Repta neví,že už dávno nejezdím k dětem,že jsem se přestěhovala,takže nějaké přespávání nehrozí..proto jsem se ptala i na to,jestli bych ty andulky mohla převážet v kleci...sebou ke Zdence..nebo s Jaruš na chalupu k dědovi-na jednu noc..jestli by netrpěly...
..osmaci mají ocásek chlupatý se štetičkou, neda se mi sem vložit video, je u těch našich vidět, ale ti nemají štěstíčku, mají je ukousane, už jsem je tak zdědila, nevím proč se tak stalo.....ale vydrží, pokud je někdo přijde nakrmit a dat vodu i pár dní, pokud jsou dva, jinak trpí, pokud jsou po jednom.....ty andulky ve dvou by měly noc dat v pohodě, jen nevím ta jejich hlučnost, jsou i méně hlucní papoušci zkuste se na diskuzi zeptat i na tohle.....

Bobča
napsal(a):
Budou trpět víc tím převozem, než kdyby zůstaly den, dva doma. Osmáci mají chlupatý ocas, tak by ty potkany neměli moc připomínat. Jenom nevím, jak jsou na tom s noční aktivitou.
napsal(a):
..osmaci mají ocásek chlupatý se štetičkou, neda se mi sem vložit video, je u těch našich vidět, ale ti nemají štěstíčku, mají je ukousane, už jsem je tak zdědila, nevím proč se tak stalo.....ale vydrží, pokud je někdo přijde nakrmit a dat vodu i pár dní, pokud jsou dva, jinak trpí, pokud jsou po jednom.....ty andulky ve dvou by měly noc dat v pohodě, jen nevím ta jejich hlučnost, jsou i méně hlucní papoušci zkuste se na diskuzi zeptat i na tohle.....
Evi,neodpovídala jsem ti tam,říkám,si,proberem to tu..asi máš pravdu s tím křikem...Já je slyším večer se bavit za zdí..sem tam psa-ale ze zdál-asi v jiné místnosti,nebo bytě-venku ho slyšívám...kdyby to nemělo ten ocas....říkám-my měli pořád plný barák myší,potkany venku i ve sklepě,tak mě to připomíná..a co teda morčata?Já kdysi byla někde,kde je měli a tam byl teda dost smrad..nebo to bylo tím,že jim nečistili klec?Zdenka je má u králíků,jsou krásná..Její vnučka je rozdává kamarádkám...A že se taky rády mazlí(a nemají ten ocas )
napsal(a):
Budou trpět víc tím převozem, než kdyby zůstaly den, dva doma. Osmáci mají chlupatý ocas, tak by ty potkany neměli moc připomínat. Jenom nevím, jak jsou na tom s noční aktivitou.
já byla ve sprše...jsem se vykopala dnes dřív z pyžama bo jsem seděla u počálu Jdu si načíst něco o těch hlodavcích..
Evi,spí ti osmáci v noci???
Já nevím, anduly jsou v pohodě a brala bych radši dvě, aby jsi mohla s klidným svědomím odjet a nechat je pár dní samotné. Ale pro mě jsou teda uřvaní všichni ptáci, respective všichni papouši, švagr je chová ve velkém, tak jsem to léta pozorovala, i jsem je měla párkrát na starost, když jeli na dovču. Za mě....jakékoliv zvíře je prostě starost, která zůstane na tobě Bobi, pokud by se něco nedej bože stalo, musela by jsi do nemocnice, musela by jsi mít někoho, zodpovědného a kdo by souhlasil s tím, že se o zvíře postará...
Dneska ráno jdeme potokem a veveruška zrzečka něco hledala na zemi a uviděla nás, až jsme byli asi dva metry od ní...vyběhnula na strom. Worka nadskočil: ano Woruško, to je veveruška, holčička stromečková to je. Po 100m vyjdem na silnici a po ní zase zpátky, kolem staré Pálenice a u prvního domu v ulici...zrzečka na trávě u cesty...přejetá Ne ta samá...naštěstí, ale stejně Ukazovala jsem to Workovi, který se chvilku předtím motal sousedům před autem uprostřed cesty a ne a ne uhnout: vidíš Worinku, přejelo ji na cestě auto, nedávala pozor, musíš dávat pozor, nebo dopadneš stejně...a začala jsem bulet jak želva, tohle já prostě nedávám, je mi toho zvířátka strašně líto...taková krásňučká ještě k tomu Hned mi běží hlavou, že to byla třeba partnerka té u potoka, nebo nějaká příbuzná...
Jak jsem ti Bobi včera říkala, že brácha má být očkovaný...tak není. Jsem se ho ráno ptala, že co, jestli nemá nějaké vedlejší příznaky a prý prdlajz....neočkovalo se, snad příští týden a kdoví jestli.

Bobča
napsal(a):
našla jsem videa...Evi promiň...to ne
Taky mi to nešlo sem zkopírovat...
..nemám co promíjet. to byl jen návrh, je to ve finále na vás....
"Holčička stromečková"..Ty to tomu Woričkovi vysvětluješ fakt jak děckovi...poslechl tě aspoň?odešel od toho auta?
Právě,já myslela na andulku,že tu by si asi holka vzala pak..už ji měli...samotnou,ale pouštěli jí ven..zobala jim sem tam z talíře.mazlili se sní..vím,že pískala...Ono to dopadne tak,že se tím budu bavit,zvažovat pro a proti a ve finále zjistím,že zas budu sama..

Bobča
napsal(a):
já byla ve sprše...jsem se vykopala dnes dřív z pyžama bo jsem seděla u počálu Jdu si načíst něco o těch hlodavcích..
Evi,spí ti osmáci v noci???
..spi, v tom jsou úžasní, ze se řídí mým rytmem.....

Bobča
napsal(a):
Evi,neodpovídala jsem ti tam,říkám,si,proberem to tu..asi máš pravdu s tím křikem...Já je slyším večer se bavit za zdí..sem tam psa-ale ze zdál-asi v jiné místnosti,nebo bytě-venku ho slyšívám...kdyby to nemělo ten ocas....říkám-my měli pořád plný barák myší,potkany venku i ve sklepě,tak mě to připomíná..a co teda morčata?Já kdysi byla někde,kde je měli a tam byl teda dost smrad..nebo to bylo tím,že jim nečistili klec?Zdenka je má u králíků,jsou krásná..Její vnučka je rozdává kamarádkám...A že se taky rády mazlí(a nemají ten ocas )
..morčata jsou skvělá, ale musíte vzít od někoho kdo je má doma a bere je od narození do ruky, mazli je, jsou zvyklá na běžný ruch domácnosti....z králikarny určitě NE....jsou trochu hlučnější, ale v noci se da....chce to čistit často, jako základ hobliny, plus seno a granule, nějaká zelenina, od jara do podzimu trávu....bobkuji a mocí po celé kleci, tu chtějí alespoň metrovou, ale den dva při ponechání krmení a vody vydrží....

napsal(a):
..v noci osmaci spi a jsou aktivní až když vstanu, dokonce toleruje i me noční čtení, mam je v ložnici, kdy se k sobě přitulí a spi....hlasové mají takové prijemne cvrkání a popiskovaní...trochu jako když slyším zebřičky, ale fakt hodně jemně a he po celý den...jsou moc fajn, mam je jak televizi....
napsal(a):
..v noci osmaci spi a jsou aktivní až když vstanu, dokonce toleruje i me noční čtení, mam je v ložnici, kdy se k sobě přitulí a spi....hlasové mají takové prijemne cvrkání a popiskovaní...trochu jako když slyším zebřičky, ale fakt hodně jemně a he po celý den...jsou moc fajn, mam je jak televizi....
Zní to krásně jsou hezcí,ale kdyby byli i bezocasí
Bobča
napsal(a):
"Holčička stromečková"..Ty to tomu Woričkovi vysvětluješ fakt jak děckovi...poslechl tě aspoň?odešel od toho auta?
Právě,já myslela na andulku,že tu by si asi holka vzala pak..už ji měli...samotnou,ale pouštěli jí ven..zobala jim sem tam z talíře.mazlili se sní..vím,že pískala...Ono to dopadne tak,že se tím budu bavit,zvažovat pro a proti a ve finále zjistím,že zas budu sama..
To auto bylo před tím, já stála s jednou paní, co jsme spolu kdysi byli v práci a Worka si to štrádoval asi 20m ode mě dio zatáčky se zrcadlem. Ještě jsem na něj houknula, kam leze, že ho něco přejede, tak se teda pomalu otočil a šlapal prostředkem pomalu zpátky. A ze zatáčky naštěstí nevyletěl nějaký mladý mag.r, ale staří sousedé z nákupu(nebo od doktora) jeli krokem, chvíli ho ,,tlačili" před sebou a pak se jim povedlo ho objet On neuhne, většinou ne, on si celý život myslí, že vyhýbají auta. Už ho to asi neodnaučím

Bobča
napsal(a):
Zní to krásně jsou hezcí,ale kdyby byli i bezocasí
...tak nikdo není dokonalý...

lesnížínka
napsal(a):
To auto bylo před tím, já stála s jednou paní, co jsme spolu kdysi byli v práci a Worka si to štrádoval asi 20m ode mě dio zatáčky se zrcadlem. Ještě jsem na něj houknula, kam leze, že ho něco přejede, tak se teda pomalu otočil a šlapal prostředkem pomalu zpátky. A ze zatáčky naštěstí nevyletěl nějaký mladý mag.r, ale staří sousedé z nákupu(nebo od doktora) jeli krokem, chvíli ho ,,tlačili" před sebou a pak se jim povedlo ho objet On neuhne, většinou ne, on si celý život myslí, že vyhýbají auta. Už ho to asi neodnaučím
...ty jsi dobrá, na tohle bych fakt nervy neměla, když vidím jak vesnice nevesnice jezdí někteří rychle, bala bych se nejen o psa, ale i o řidiče, ze se vymlatí....
"Ještě jsem na něj houknula, kam leze, že ho něco přejede, tak se teda pomalu otočil a šlapal prostředkem pomalu zpátky."
Jakobych ho viděla...PROSTŘEDKEM ..a tobě to nic nedělalo?..já bych za ním letěla...co kdyby tam vyjel fakt ma.gor??Raduš..nechtěla bych teda,aby takhle zkončil Dala bych ti nejraděj na zadel
Bobča
napsal(a):
"Ještě jsem na něj houknula, kam leze, že ho něco přejede, tak se teda pomalu otočil a šlapal prostředkem pomalu zpátky."
Jakobych ho viděla...PROSTŘEDKEM ..a tobě to nic nedělalo?..já bych za ním letěla...co kdyby tam vyjel fakt ma.gor??Raduš..nechtěla bych teda,aby takhle zkončil Dala bych ti nejraděj na zadel
To je ta blbá zatáčka kolem rohu baráku(zbořeniny) jak jsi k nám jela Bobi. Jezdí se tam pomalu a má tam zrcadlo...ten potencionální ma.or Pro Evku: to není normální silnice, je to taková mezi barákama, je tam 30ka.
Onehdá jsem si vzala do zahrady nějaké staré vyšmajdané botasky, protože bylo blacko a nechtěla jsem si ničit nové. Včera jdu ráno s Workou, něco mě bolí na polštářku pod palcem. Večer jdu s Workou, už mě to bolelo dost. Myslela jsem, že jsem si nějak shrnula ponožku blbě. U telky pak koukám, co mě to tam sakra tak bolí a já otlak přes celý ten velký polštářek pod palcem, jak se člověk o to opírá, když jde. Dneska se obouvám do zahrady a jak jsem dala nohu do toho krpce, už jsem cítila, jak to tam tlačí a bolí jak čert, něco v té botě je blbě. Tak jsem si vzala radši nové, protože to už se nedalo. Teď tady ležím a nadávám, co jsem si to tam vyrobila, pálí to jak ohava
Bobča
napsal(a):
no a nebylo v té botě něco zhrnutého?..Olízej si to-Workovi to pomohlo
Vtipálku No, má roztržený bok a myslím si, že se tudy někde mezi podrážku a stélku či jak se to jmenuje našlapalo blacko, je tam prostě nějaký hrb
Worka se mě nelíbí Poznám na něm každé špatné mrknutí a sleduju, že přestává jíst. Vidím, že reaguje na časání rajtek v leže, ne, že by přímo kňučel, ale přijde mi, že ho něco bolí. Jo, bolí ho asi ta kyčel. Teda doteď jsem si myslela, že kyčel, ale klidně by to mohla být ta prostata. Konzultovala jsem to s vetkou, ta si myslí, že spíš ta kyčel, ale to mi nehraje s tím nechutenstvím, to spíš ledviny
Holky vy jste se tady rozjeli teda Kdo to má po celém dnu číst??!
Raduš já nevím,že musím mít furt něco extra Ale jedna paní ve firmě mě překonala..testovali jí 4 x a ani jeden test jí nevyšel,tak jí poslali domů..a to mě se sakra nepoštěstí No dneska mi vedoucí dovezl nový test,takže jsem na to zvědavá jako..protože bez výsledku prý nesmím do firmy..takže možná nakonec budu doma Takže zítra se holky dozvíte,jestli umím nebo neumím slintat
Vietnamci tam prý mají všechno..jídlo,drogerku,pro zvířátka,na zahradu..všechno prý čisťounké,čerstvé ...fakt prý rozdíl oproti našemu stávajícímu krámu..my tu ve vesnici nic nemáme..jen zaplivanou hospodu,kam bych se štítila sednout a ten původní krám,který byl hegeš...takže proto jsou vietnamci teď příjemné upestření a myslím,že starý krám může zavřít,protože tam nikdo chodit nebude..máme tu ještě školku,poštu,malou knihovničku,kulturní dům a to je všechno..je dobré,že tu jezdí co hodinu autobus do Chomutova,ale bez auta bych tu nebyla...no zítra tam asi skočím načouhnout,stejně mi došli granulky pro venkovní kočeny..tak nakouknu,co mají(mimochodem jsme se doma pohádali,že krmím ty venkovní kočeny,protože chlap zjistil - a že mu to trvalo ,že už jim dávám i konzervy ).Tak pak poreferuju...
Bobiš ty si likvidátor myší normálně Ale jestli nejsem slepá a nepřehlédla jsem to,tak si ale neřekla,jestli ten hluk ustal??Jakože by se ti potvrdilo,že to byly ty myšky víš..
No já dneska po práci letěla na úřad v Chomutově přihlásit ten skútr...byla jsem objednaná,vzali mě hned na čas,tak super..no že až to bude,že mi zavolají,že asi zítra(pro SPZ a nový techničák)...sedla jsem do auta a jela si vyzvednout novou helmu na toho skútra..no v půli cesty mi volají z úřadu,že jsem jim zapomněla dát zákonnou pojistku a že bez toho mi to neudělají..takže otočka,zpátky na úřad,donést pojistku,rychle do auta a pro tu helmu...přilítla jsem domů,vyvenčit čivavku,hodit do sebe oběd a za zvířátkama..musela jsem všechno stihnout v rekordním čase,protože od 18 hodin jsem měla tu angličtinu...no stihla jsem i vanu během dvou minut a tak tak zapla noťas...no strašně jsem se toho bála,že budu za blbce,ale dostala jsem pochvalu,takže přeci jen ta pilina v tý mojí jinak prázdný mozkovně se zapálila pro učení Každou neděli mi ten lektor pošle takový ,,domácí úkol,, a budu mít pondělí a úterý na přípravu...chlap mě taky chválil,že nečekal,že budu takhle mluvit(ale jsem fakt na úrovni začátečníka). Strašně bych se chtěla dostat na úroveň toho,že budu rozumět a aspoň trochu plynule mluvit...třeba se dočkám..
A zítra musím po práci pro ty SPZky,potom pro balíček v zásilkovně,pro barvu na vlasy(Henna),pak do Žatce ke kamarádce pro to odčervení pro koně,pak k druhé kamarádce odvézt jí taky to odčervení(kupovala jsem to pro nás obě),domu se naobědvat(spíš navečeřet ),pak ke zvířátkům....no a jestli to do 19 hodin,než zavřou krám stihnu,tak i kouknu na ty vietnamce Někdy bych holky fakt potřebovala delší dny
Ahoj holky
Dnes je u nás celkem zima..mám +3..Dnes se mi zdálo,že vidím ty Radčiny puchýře.. Držela jsem v ruce tu její nohu-ale jenom konec-držela jsem jí za lýtko a dívala se zespod-no měla to pod palcem hrozné.. (kde se to člověkovi tak naplance)...A pak jsem někde byla v Olmiku,a hledala jsem svoje auto,nevěděla jsem,kde jsem zaparkovala...pak jsem si vzpomněla,a našla ho úplně spláclé,jakoby přes něj přejel parní válec...Spolužáci ze střední a základky tam byli pomíchaní....
Dnes jsem si pamatovala celkem dost-samé živé sny..
Dnes si dám asi den bez obrazovek...pustím si rádio a budu přebírat papíry.. a fotky..to ještě nemám přebrané...
Včera se "vyznamenala" Repta na ptácích...Je to ubohé používat nějaké argumenty,když o tom člověku nic neví..a navíc dávno nejsou pravdivé..Každý ať si žije jak chce...Musí to být svým způsobem nešťastný člověk..
Člověk se slušně zeptá,a stačilo by stručně vysvětlit(od toho snad ty diskuse jsou)co to obnáší-a já se podle toho zařídím....a ne mi nabízet plyšového,protože to a ono..Nebudu se tu obhajovat,ale slušní lidé mi to vysvětlili a to mi stačí.
Bobi, vlezla jsem na ty papouchy a přečetla jsem to. Normoš na to dlabej, to ať vlezeš kam chceš, všude se někdo takový najde.
U nás ráno nedobře. Já to tušila. Worka rotoval po zahradě a pořád počapkával, připadlo mi, že se nemů že vyčůrat. Když jsem za ním vyběhnula, abych viděla, jestli čůrá...tak toho nechal. Takže jsem nevěděla nic. Ale dál už se pak choval normálně a na prochajdě čural i kadil. Teď spinká. Bohužel moc pije a moč má řídkou. To je špatné, to vím, ale už to takto měl a po té chemické kastraci se to uklidnilo, myslím si, že to bylo kvůli té prostatě. Jistě, vždycky to může být selhání ledvin, to je to poslední. Jdu to řešit s vetkou, co dál. Pochopitelně jsem nespala a s jídlem jsme s Workou na tom stejně blbě. Jsem strachy bez sebe

lesnížínka
napsal(a):
Bobi, vlezla jsem na ty papouchy a přečetla jsem to. Normoš na to dlabej, to ať vlezeš kam chceš, všude se někdo takový najde.
U nás ráno nedobře. Já to tušila. Worka rotoval po zahradě a pořád počapkával, připadlo mi, že se nemů že vyčůrat. Když jsem za ním vyběhnula, abych viděla, jestli čůrá...tak toho nechal. Takže jsem nevěděla nic. Ale dál už se pak choval normálně a na prochajdě čural i kadil. Teď spinká. Bohužel moc pije a moč má řídkou. To je špatné, to vím, ale už to takto měl a po té chemické kastraci se to uklidnilo, myslím si, že to bylo kvůli té prostatě. Jistě, vždycky to může být selhání ledvin, to je to poslední. Jdu to řešit s vetkou, co dál. Pochopitelně jsem nespala a s jídlem jsme s Workou na tom stejně blbě. Jsem strachy bez sebe
..držím Workovi palce....
Bobča
napsal(a):
ještě jsem probírala mejly...tak pak dej vědět...odpol.to zapnu.
Já myslím-možná blbě-že není to jak u lidí?že čím víc piješ,tím tu moč máš jinou?No,ty máš víc zkušeností....tak držím pěsti ale hlavně že byl na prochajdě a vykonal potřebu,ne?je změna počasí-i na tu kyčel...
Ano Bobi, s tím pitím máš pravdu, jen nevím, co ho nutí k tomu pití. Mě přijde, že něco ,,hasí", někde si ulevuje. Když mu češu rajtky zevnitř a kolem prdky, tak na to reaguje. Nepiští, ale myslím, že problém tam je. Zpočátku jsem si myslela, že ho bolí ta kyčel.
Díky holky, to víte, že dám vědět, komu jinému bych přišla fňukat, než vám
U nás chlópe celý den, teda někdy kolem oběda začalo. Teď jsme s Workou byli na prochajdě a ještě, že jsem vzala do tašky pláštěnku, protože liják jak z konvy od Pekárny. Byla u nás vetka. Worka se před ní schoval do boudy, ostuda tohle v životě neudělal, vždycky ji vítal a olizoval, vůbec netuším, jak mohl vědět, že dnes to příjemné nebude vyšetřovala mu prostatu pohmatem přes konečník. Ale zvládnul to. Pak utekl a schoval se do své staré! boudy. A pak, že tam nevleze Konstatovala, že si myslí, že jak padal na tom ledu, tak si přetáhnul všechny ty přitahovače noh a teď s tím bude mít problém, minimálně nějakou dobu, pokud ne na furt Prostata si myslí, že to není a kdyby ledviny, tak by prý vypadal mnohem hůř. Tak jsem se konečně najedla Že ho necháme tak, nebudem do něj nic cpát, v jeho věku už ho nezatěžovat léčením toho a tamtoho. Ale dneska dobře nešel, možná ho bolela i ta prďka a nebo jak říkáš Bobi a i vetka říkala...možná i tím hnusným počasím je teď pohybově horší.
Raduš,to jsem ráda,že je vpořádku...
U nás napřed sníh s deštěm-to se mi podařilo trochu vyfotit, a pak taky lilo jak z konve..Byla jsem se podívat na hůře...už druhý den nic-pastička plná ...ale jak to bušilo do té střechy..
Dnes to asi dřív zapíchnu...štípou mě oči...Já bl.bá smetla z té zdi(opatrně) to chlupatý a postříkala to..nemám savo,ale larin extra proti plísni...Měla jsem to tu odstavený pár dní...ocet musím koupit-nikde jsem nebyla už týden...Ale zrovna,když se nedalo až tak větrat tak si usmyslím tohle... no větrala jsem chvíli a pak to tu stříkala jakousi voňavkou....Když jsem stříkala ten černý roh,tak to tak nebylo cítit...a za půlden byl bílý...utřela jsem to hadrou...a vypadá dobře..
Tak dobrou noc
Tak už mám SPZky na skútra,oba techničáky,takže už jen zítra do servisu....no akorát to tam musím odřídit,takže budu mít premiérovou jízdu zítra Tak na mě myslete zítra kolem 16 hodiny Pojedu pomalu,v klídku,abych se do toho ježdění trochu dostala..můj chlap pojede za mnou autem,abych měla klídek na první jízdu a nějaký blbeček mě hned neohrožoval...už se na to těším...bude asi pěkná zima,je ještě brzo na motorku,ale odvézt ho musím...
Dneska jsem poprvé řídila úplně nové auto v automatu....teda nechtěla bych to ani zadarmo,na mě je to moc moderní a přetechnizovaný....zlatý starý auta Nemohla jsem přijít na to,jak se to startuje..chtěla jsem strčit klíček do zapalování a ono noc,nikde žádná díra na něj Bylo to na to tlačítko Start...no tak to zmáčknu,všechno se rozsvítilo a nic...motor ticho..pak mi to ukázalo,že musím sešlápnout brzdu,aby nastartovalo..tak když už to konečně nastartovalo,tak jsem šlapala jakože na spojku a ona nikde Říkám si no jóó,vždyť je to automat..kouknu na tu řadičku a na ty písmenka tam a metodou pokus omyl zjistila,kam že to vlastně jede Jako nechápu,jak někdo může automat vychvalovat,pro mě by to teda určitě nebylo...já prostě potřebuji řadit a mít spojku
Raduš kořínky jsou den ode dne větší a větší Nevím,kdy je mám už vysadit..chci počkat na větší teplo,aby mi venku nezmrzly ty větvičky....a asi je svážu nějak a musím kolem nich dát palety a kozám zavázat huby
Dobře,že Worka je už lepší a není to ta prostata nebo třeba ty ledviny..a nemůžou to být třeba i klouby špatné?Jak třeba leží na té studené zemi ťunťa?
Bobi tak jaké je myší skóre??Ty vraždičko rodin A furt jsi mi neodpověděla,dělá tam ještě něco ten bordel,nebo to byli ty myšky?
Jo a jinak holky jsem negativní,oslintala jsem ten test dostatečně,tak je to dobrý Zatím u nás snad nenašli nikoho pozitivního furt...
Byla jsem dnes nakouknout k těm Vietnamcům a super..otevřeno od 6:30 do 19 hodin,dá se tam platit kartou,což je pro mě super,protože mám věčně prázdnou peněženku Mají tam tak nějak všechno,slušný výběr..a v pátek i chlebíčky a zákusky No bylo tam dneska narváno
Teďka jen ve zkratce, pozděj vypíšu všechno ostatní. Kočice spaly zase v garáži. Včera bylo ale fakt superhunusně, pršelo, vichr, Gucci šla ven už někdy v 19h, ale Vikťa spal doma celý večer...stejně jako já usnula jsem už někdy před desátou. Šel ven s mužem, jak dával Workovi a někam zmiznuli, říkal, že utekli do garáže. Chvíli jsme je vyhlíželi, ale nic, tak jsme šli spát. No spát...já pravda nervní, černé scénáře, jak vyskočí ven pod auto, takže jsem tomu zase moc nedala Teď jsem jak praštěná měchem a bolí mě za krkem z blbých poloh. Od 6h svítí slunko, říkám si ,,vida, nakonec dnes ještě bude i pěkně" no teď, jak mám za chvíli jít s Workou se zatáhnulo a zase pofukuje Ale není tam taková zima. Byla jsem mu stříknout do tlamky homeopatika a v tričku se to dalo. Včera mi byla kosa i v bundě.
Dobré ránko
Niki,já čekala,jestli ještě něco uslyším...ale asi je klid-takže skóre 5 mladých a 1 stará,ale můžou cestovat třeba mezi barákama-jsou tu nalepené jeden na druhým,přes hůry ..nebudí mě nic..jen tuhle zas klepání na dveře-volám-a nic...další den na skříňku vedle hlavy...ale už si toho moc nevšímám...možná děcka přes zeď
Tady od rána hezky,modro..mám už asi hoďku otevřená obě okna...Nad lesama temno,tak uvidíme...Jo,Niki,poslední týden v březnu až do 4.dubna má být hezky,to máš dovču,ne? Tak si nech to sázení na pak..Teď ještě sem tam mrzne..nevím jak u tebe,ale Raduš měla dost pod nulou...
Autem,co se startovalo na čudlík jsem už jela,a dal se tam automat nějak přepnout,ale já to zkusila,no hned jsem to vracela zpátky...Já začínala v kolchoze trabantem,místo sedačky vedle byla otýpka slámy,aby v případě potřeby se naložilo tele na jatky Pak byl Moskvič,tam se nevracel plynový pedál,byl omotaný drátem,aby držel a když se zasekl dole,tak se musel podebrat nohou,aby se vrátil....Pak mi přidělili 1203,ta se zastavovala,kdy chtěla,muselo se vlézt dozadu,a u čerpadla zasunout jakási tyčinka,aby se mohlo pokračovat..Tou jsem si taky sem tam převezla tele..měla jsem rajón ve 2 vesnicích...11 chlívů..i menších,roztroušených v soukromých chlívech v dědině..
Dnes se mi zdá,že mám jakýsi elán,tak ho jdu využít a jdu něco dělat pa
My jsme měli celý život tyrkysového Wartburga, strejda byl komouš funkcionář, tak nechal taťku místo sebe zapsat do pořadníku...to bylo slávy Ale dobrý, náhodou spolehlivé auto, procestovali jsme s ním celou republiku, my jsme ho měli rádi. Až skoro 10let po revoluci jsme si koupili Feldu. To mluvím o našich, jako naše rodina.
Muž má už léta Volvo v automatu, už třetí, ten už má problém jet mou Fabkou To je hrozně o zvyku a ono...na lepší si zvyknete líp, ne, že ne Ale ten přelez z manuálu na automat je hrozný, je to strašný nezvyk. Ale pár jízd a pohoda. Jak jsem už psala, pro mě super, protože jako tetřev hlušec neslyším motor, takže zapomenu někdy přeřadit až to řve jak kráva Takže já se automatu nebráním, jen si nemyslím, že nutně potřebuju nové auto
U nás je hezky...přes okno Musela jsem objet dědinu na nákupy - řezník, Pekárna, mamka chtěla na statek, mají tam takovou tu hospodářskou prodejnu, kde je ale takřka všechno...krom potravin pro lidi. Teta jí říkala, že jsou tam ozdoby na dort - bráchy Vojta má dva roky. Měli tam nějaké svíčky s vláčkem dohromady zabalené, no zase byla u vytržení z toho, že lokotka a jeden vagonek je růžový! Jsem jí vysvětlovala, že tohle už se právě nemá řešit, tak ať to neřeší To je zajímavé, že nějak zvlášť neřešila, že jsem si nikdy nehrála s panenkama, vlastně jsem ani žádné nechtěla a neměla. Různé stavebnice, Merkur, pak Lego. Jako úplně malá nevím, asi nějaké plyšáky, nepamatuju si. A z krabiček od sirek jsem si lepila pokojíčky pro panenky, takové ty mrňavé umělohmotné panenky, asi si Bobi ty ještě pamatuješ a holky, Nikča už ne. Ale ty panny mě vůbec nezajímaly(ani nebyly oblečené ) šlo jen o to, aby jim ten bejvák byl na míru Ale já jsem si doma takřka vůbec s ničím nehrála, my jsme byli pořád venku, minimálně na dvoře u dědy v dílně a tam jsem si třeba strouhala něco ze dřeva, nebo něco ztloukala, nebo mu kradla desky a hřebíky, nosila to pod dráhu(vlak) do svahu, kde jsme vyráběli bunkr(byla tam taková superdíra po granátu ) Kámošky jsem neměla, já jsem měla kamarády a byla jsem vždycky hlavní kápo ten, kdo to vede a ty blbiny vymýšlí Mě si nikdo netroufnul odporovat byla jsem ,,generál" po naší babči. Vlastně i teď v rodině se pořád všichni spoléhají na mě...až co řekne Radka. Je to už otravné
jo,pamatuju..jedny byly "plaváčci" -se jim říkalo..asi kolem 8cm-ty byly do vody..a ty menší si moc nevybavuju...Já neměla panenku,obšívala jsem starého mišana...jednookého,opelichaného...Panenku mi dovezl děda z Ruska-chodičku-asi 50cm vysokou,držela se za ramena a muselo se těma nohama hýbat dopředu...když mě bylo asi 7..měla silonové šaty...tak ta seděla na okně jako ozdoba,s tou se nesmělo-a ani moc nešlo hrát..měla ohon-mama jí ho natočila na natáčky..nedala se ani česat...mě ale stačil mišan...a z vařečky jsem si udělala-namalovala jsem obličej,udělala šaty,vlasy z vlny..A oblíkala kočky do miminkovských košilek na ramenou na šňůrky.. ....Kamarádka,co jsme spolu si hrály a obšívaly ty naše"miminka",tak měla panenku,takovou gumovou,asi 30cm velkou,co se jí daly oddělávat nohy a ruce...Jinak já nesměla nikam,akorát do skauta,tak tam jsme se teda naučili hodně užitečných věcí...Jinak jsem po škole jezdila za mamou na pole pomáhat..na řepu,brambory,snášet slámu....a doma nachystat kopřivy,řepné listí-nastrouhat,poklidit...
Tak jsem taky zavzpomínala na dětství...Brácha měl taky svého času tyrkysového wartburka...pak sloužil slipkám jako bouda My byli Pežoťáci..už jsem to tu kdysi psala...309 z Francie dovezenou v 1993...pak chlap služební 406...já s 309 odešla,pak jsem si pořídila 106 ,a teď mám 206...a s tou doufám dožiju...
Kometko,dík za zastání,ale pak jsem četla ještě její reakci,a už tam nepůjdu..
Jéé Bobi, jsi mi připomněla! Tu chodící pannu jsem měla taky! Tu jsem dostala od kmocháčků, asi když jsem šla do 1.třídy. Taky seděla vystavená, celkem dlouho, bylo mi to jedno, stejně mě nezajímala. Pak myslím nějaká spolužačka přijela s kočárem s panou a já, abych byla za frajerku jsem vynesla ven tuhle. Našla se někdy za rok, za dva? Pod dřevem, vyskládaným, byla tam dutina, taky jsme tam měli bunkr, panna od deště takřka bezbarvá, umytá, zpuchřelá tak se zrovna vyhodila. Vím, že pak kmocháčci při nějaké návštěvě: ty jsi od nás dostala tu velkou chodící panenku, kde ji máš? Naši něco zakoktali, něco si vymysleli, nemohli říct, co se chuděře panně stalo to by se děsně urazili, nestála tehdy málo
naši věděli,proč mi ji nemají dávat ...
ale ona byla fakt jenom na parádu...až jsem byla větší-abych nekřivdila-jsem měla zase ale velkou-to mimino...to se dalo oblékat do dětských věcí,dupaček atd..Byla celosádrová,takže prsty za chvíli,hlava prasklá....Pak jsem viděla,že se dělaly už hadrové s plastovými,nebo sádrovými končetinami..ty už nebyly tak těžké...ale šít se na to moc nedalo...ta sádrová byla neforemná,těžká...Plyšáci?-o těch jsem si mohla tak nechat leda zdát...Jo,ten mišan,ten byl ještě pilinovej,opelichanej,ale měla jsem ho ráda...Pak s bráchou skládačky-tehdá matador se to jmenovalo-byly tam kovové díly,děrované plíšky,opravdové šroubky,matičky...Merkur měli až moje děcka..nebyl už plastový?už nevím..a různé skládačky..
Holky,já dnes to znovu dala zpátky,jak jsem to měla,bo aby co nejvíc větrala ta zeď..Už to tak nesmrdí..a tak mám i tu mašinu otočenou jinak,navazuje na stůl...je to praktičtější....
Holky žijuuuuuuuuuuu
Teda to byla akce,to vám povím...foukalo u nás jako blázen(zítra má foukat ještě víc,je u nás tady na zítřek vydaná výstraha před větrem).No z práce jsem přijela domů a skútr už připravený na zahradě k vyjetí...teda povím vám,že jsem se na to vůbec necítila v tom větru jet,hlavně proto,že jsem skútr nikdy sama neřídila,vždycky jsem byla jen jako spolujezdec a užívala si pohody na dovolený No když mě můj chlap viděl,jak s tím přes barákem bojuju(všimněte si na fotce mého vyjukaného výrazu ),tak mi řekl,že to raději odřídí on a mě pak vezme trénovat na letiště....jenže já jsem to nechtěla vzdát a řekla jsem si,že když sakra umím řídit auto,koně a traktor,tak že skútr mě nepoloží A tak jsem se prostě rozjela rovnou na silnici a volala na chlapa,že jedeme Skočil do auta a metelil za mnou Uznávám,že nevím,kdo byl víc vyděšený,jestli já nebo on Ale zvládla jsem tu cestu v pohodě,i přes město a dvouproudý kruhák Chlap mě na konci strašně chválil,že jsem jela fakt hezky na to,že jsem to nikdy neřídila..točil i videa,ale mě to sem prostě nejde dát...nikdy se mi to nenačte...když jsem slezla,měla jsem z toho úžasný pocit..ale přes ten adrenalin jsem necítila,jak zmrzlá jsem...a to jsem si vzala teplou zimní bundu,co mám ke koním,zimní boty i rukavice....a až když ten adrenalin opadl,tak jsem cítila,jak hrozná zima mi je No napoprvé jsem svištěla 80 km...až získám trochu víc zkušeností a najetých km,doufám,že 110 km poletím Snad se nezabiju...ale životko mám uzavřený,tak hlavně,aby se chlap za ty peníze postaral o zvířátka
Bobi tak jestli ta předpověď vyjde,že ten poslední týden v březnu až do začátku dubna bude pěkně,tak to by byla nádhera...jak jsi psala,to přesně mám tu dovolenou....a byla bych hooooodně nasratá,kdyby mi to počasí nevyšlo,protože ve větru a dešti bych toho moc neudělala
Tak dneska mi na zahradě zvířátka ukázali,jak dopadnou stromky,pokud je tam zasázím....ohlodaný,kam jen dosáhnou....z toho,co jsem tam zasadila,tak zničili všechno..ořech,jasany,jabloň....byly tam ještě dva poměrně vyšší topoly,ale po dnešku už je jen jeden,protože ten druhý totálně sežrali,zbyl jen pahýlek...takže to fakt vzdávám..jediný,co zkusím,je ta vrba....ale tu fakt prostě ohradím těma paletama a svážu a budu doufat,že ty čůzy se k tomu nedostanou,nebo půjdou fakt z baráku
No a na závěr jedna smutná zpráva...místnímu JZD mi přijde,že letos byl osud jejich krav úplně na háku,protože tolik krav a telat,co jim tam letos umřelo,snad ještě nebylo....hlavně,že dostávají prachy z dotací,ale péče o ty krávy tak nevypadá....takovýhle pohled,kdy mrtvou nafouklou krávu odtáhnou do dveří kravína a nechají tam napospas osudu,než přijede kafina...a to tam chodí kolem na procházku lidi z vesnice s dětma...kolikrát jsem tam s nima řešila problém..že jsem viděla tam trápit se nějakou z krav..řešení žádné,veta nevolají,protože je drahý a když si nějaká z krav prostě neporadí sama,tak ať exne...ach jo
Si borec Nikčo já bych na to asi nesedla, ale vím, že ty jsi fanda a řidič požitkář. A taky jen tak něco nevzdáš
Niki 80? 110?!? Šmarjá Nemá tohle jezdit pomalu!?Celkem...? Já nerada jezdím i na kole, vlastně nerada i autem. Nejraděj jdu pěšky A budu se o tebe bát...já jsem plašan. Nejde o tvoje řidičské umění...spíš o ty kolem, motorku často někdo přehlédne
Niki, tak mě napadá...nenosíš holkám(kozám) na okus nějaké větve? Možná jsi psala, jsem skleroza. Jen vím, že soused jak si vyváží od koz na pole hnůj, tak zpátky vždycky nařeže nějaké větve a veze jim. Jen nevím z čeho to má větve, vidím ho vždycky tak na 100m. Kolem těch kmenů ale budeš muset mít nějaké pletivo namotané asi napořád, viděla jsem u ovcí tady ve vesnici, že ty teda ohryzaly do mrti i jabloně 20cm v průměru kmeny. I s haluzema kam dosáhnuly. Ale ty nikdo pořádně nekrmil, to byl boj o život doslova Asi jak ty vaše kravky v kravíně. O takovémto žití zvířat se mi to poslouchá špatně, dělá mi to hrozně zle. Tak jak na psech píše kluk, že má máma doma čivavu, která nikdy nechodí ven, teda prý možná tak 5x do měsíce. Je mi z toho normálně na zvracení..neměla jsem to číst A já nechci doma ani kočky držet...
dobré poledne
tak o těch kravkách-a jinách i exotických zvířatech bylo včera,nebo předevčírem ve zprávách...Hospodář na ně zůstal sám...a podle toho to tak vypadalo Nebudu to popisovat...všimli si toho ale lidi,tak se to bude řešit..a to jich nebylo pár,ale několik desítek..už si nepamatuju,kde to bylo..
já vylézám z pelechu čučela jsem na telku-mezitím posnídala a kafíčko vypila Včera jsem to přebírání natáhla asi do půl 10 a hleděla do 1 na telku...mladý měl opět mejdlo. volal mi ráno,jestli mě nerušili...Tady fakt není nic slyšet,akorát,když chodí ven kouřit a kecají po chodbě..Ale to jsem mu minule napsala ve 3,a už si dávají pozor..
Niki,to je fakt pěkné žihadlo...Já jezdila v tvém věku na simsonovi,a ten jezdil tady dobře-a rychle ...S tou rychlostí to ale fakt nepřeháněj...na okreskách můžeš stejně jet max.90tkou Podle toho,jaké máte cesty..chytneš výmol,a jsi ve škarpě....
Ty stromky bych obalila -jak píše Raduš tím králičím pletivem...Je to škoda těch stromků!!..Tu vrbu-dobře-paletama,ale aby ti je taky nějak nezhodily kozeny nenechavé..Zkus to pletivo,hm??nebo nechceš drátěné?tak existují různé ochrany stromků v Baumaxu,nebo OBI..a jsou i zelené
Niki,zkus to video napřed "uložit" někam,a z tama pak "kopírovat"sem do "vložte video..mě to někdy načte,někdy ne-jestli to není o formátu a velikosti..
Ahoj holky...
Jen v rychlosti,moc na to nevidím,oči mám plný slz
Dneska Baruna naprosto zákeřně zaútočila na Berta...opravdu zle..procházel přes pastvinu,šel odněkud z lovu...prošel kolem koní i obou koz,nikdo si ho nevšimnul....no a tak jsem mu šla z druhý strany výběhu naproti,že ho chytnu a pochovám..Baruna se najednou rozeběhla a běžela přímo na Berta..i přesto,že jsem na ní hned řvala a běžela na ní,nabrala Berta zezadu rohama,vyhodila ho do vzduchu a on strašně špatně dopadl..ani se nezvedal hned...hystericky jsem ječela,aby ta debilní Baruna od něj vypadla...Bertík se pak zvedl a utíkal pryč..běžel jakoby na stranu,byl očividně strašně otřesený...okamžitě jsem běžela za ním,ale nemohla jsem ho najít..volala jsem chlapovi,ať přijde..hledali jsme spolu,ale Bertíka jsme nenašli..bulím jak malá,hrozně se bojím,že se mu něco stalo..asi se někam schoval,fakt nevím
Za chvíli zkusím jít znovu hledat,každopádně Baruna má osud zpečetěný,jde z baráku.....

canka
napsal(a):
Ahoj holky...
Jen v rychlosti,moc na to nevidím,oči mám plný slz
Dneska Baruna naprosto zákeřně zaútočila na Berta...opravdu zle..procházel přes pastvinu,šel odněkud z lovu...prošel kolem koní i obou koz,nikdo si ho nevšimnul....no a tak jsem mu šla z druhý strany výběhu naproti,že ho chytnu a pochovám..Baruna se najednou rozeběhla a běžela přímo na Berta..i přesto,že jsem na ní hned řvala a běžela na ní,nabrala Berta zezadu rohama,vyhodila ho do vzduchu a on strašně špatně dopadl..ani se nezvedal hned...hystericky jsem ječela,aby ta debilní Baruna od něj vypadla...Bertík se pak zvedl a utíkal pryč..běžel jakoby na stranu,byl očividně strašně otřesený...okamžitě jsem běžela za ním,ale nemohla jsem ho najít..volala jsem chlapovi,ať přijde..hledali jsme spolu,ale Bertíka jsme nenašli..bulím jak malá,hrozně se bojím,že se mu něco stalo..asi se někam schoval,fakt nevím
Za chvíli zkusím jít znovu hledat,každopádně Baruna má osud zpečetěný,jde z baráku.....
Holky díky bohu to dopadlo dobře
Začalo tady kromě toho hnusného větru ještě hodně pršet,takže jsem hooodně doufala,že to počasí ho donutí jít domů...a taky že jo...nic mu naštěstí není,prohlídla jsem ho opravdu důkladně..i hned baštil..doufala jsem,že tam bude,takže kromě kapsičky dostal celý balení svých bonbónků oblíbených,kousací tyčinku,zakysanou smetanu,krůtí šunku a trochu kuřecího masa... samozřejmě to všechno nesnědl,ale já jsem chtěla přinést nějaký odpustek za tu pitomou Baruši....ta jako by věděla,že si to pohnojila na celé čáře a snažila se ke mě furt vtírat...ale já se na ní nemůžu ani podívat Nedokážu pochopit,proč to udělala ...je to jinak tak hodná a miloučká koza,mazlivá...a udělá tohle..zítra se na ní jede podívat nějaký pán,co bydlí tady blízko...jenže já teď nevím,co mám dělat Mám jí ráda,a nechci ji dát pryč,ale na druhou stranu tím co udělala Bertovi,tím si to opravdu u mě pohnojila na 100% a neexistuje,aby mu ubližovala..kdyby ho nabrala třeba jen o kousek vedle,mohl být Bertík bez oka Takže jiné řešení,než jí najít jiný domov,nevidím....

canka
napsal(a):
Holky díky bohu to dopadlo dobře
Začalo tady kromě toho hnusného větru ještě hodně pršet,takže jsem hooodně doufala,že to počasí ho donutí jít domů...a taky že jo...nic mu naštěstí není,prohlídla jsem ho opravdu důkladně..i hned baštil..doufala jsem,že tam bude,takže kromě kapsičky dostal celý balení svých bonbónků oblíbených,kousací tyčinku,zakysanou smetanu,krůtí šunku a trochu kuřecího masa... samozřejmě to všechno nesnědl,ale já jsem chtěla přinést nějaký odpustek za tu pitomou Baruši....ta jako by věděla,že si to pohnojila na celé čáře a snažila se ke mě furt vtírat...ale já se na ní nemůžu ani podívat Nedokážu pochopit,proč to udělala ...je to jinak tak hodná a miloučká koza,mazlivá...a udělá tohle..zítra se na ní jede podívat nějaký pán,co bydlí tady blízko...jenže já teď nevím,co mám dělat Mám jí ráda,a nechci ji dát pryč,ale na druhou stranu tím co udělala Bertovi,tím si to opravdu u mě pohnojila na 100% a neexistuje,aby mu ubližovala..kdyby ho nabrala třeba jen o kousek vedle,mohl být Bertík bez oka Takže jiné řešení,než jí najít jiný domov,nevidím....
Neví, že si to pohnojila. Vtírala by se i tak. Můj názor.
napsal(a):
Neví, že si to pohnojila. Vtírala by se i tak. Můj názor.
Jo, jo, zvířata takto neuvažují.
Asi Niki žárlí Ale trochu se bojím, aby se to nerozsypalo všechno, oni jsou nějak na sebe všichni zvyklí, dáš pryč Barunu, sesype se ti Boženka, bude jí smutno, klidně může být kvůli tomu protivná pak zase ona...

lesnížínka
napsal(a):
Jo, jo, zvířata takto neuvažují.
Asi Niki žárlí Ale trochu se bojím, aby se to nerozsypalo všechno, oni jsou nějak na sebe všichni zvyklí, dáš pryč Barunu, sesype se ti Boženka, bude jí smutno, klidně může být kvůli tomu protivná pak zase ona...
Nevím, jestli by koza žárlila na kocoura. Spíš instinktivně odhání predátora. Znám od koní, někteří jsou zdatní likvidátoři koček a psů. Opět můj názor.
napsal(a):
Nevím, jestli by koza žárlila na kocoura. Spíš instinktivně odhání predátora. Znám od koní, někteří jsou zdatní likvidátoři koček a psů. Opět můj názor.
Kometko,myslíš,že by nemohla žárlit,že třeba Niki volala na kocoura,šla mu naproti,a ona vlastně zákeřně zezadu na něj zaútočila?...že jí se pozornosti momentálně nedostávalo??..tak jak kočka-pes,když je nové mimino a mu se věnují víc,někteří můžou žárlit na to dítě?..i když jsem teda zatím viděla samá videa,kdy teda zvířátka se o to mimino starali..
Mě právě udivuje to,že spolu vyrůstali a byli velcí kamarádi..když se Baruše narodila,Berťa už tu dávno byl...hráli si spolu,běhali....a teď tohle Jako žárlivost bych to nebrala,protože jsem id obou byla daleko...možná opravdu to,že ho začala brát jako predátora,nevím..Božena mu vždycky jen hlavou naznačí,že už je moc blízko...a Bert ví...ale takový útok očividně nečekal ani on,ani já...podle mě Bert jí furt bral jako tu kámošku,se kterou vyrostl
Boženka je Raduš hodně fixovaná na tu mojí černou kobylku..je na ní hodně závislá..paradoxně víc,než na svojí Baruši...uvědomuji si,že odchod Baruše je může na čas rozhodit..já ale fakt nevidím jiné řešení..ty ano?
No,je Niki fakt,že to nebylo poprvé....zvažuj,co je větší zlo...jestli bude Božka tesknit za dcerou...nebo myslíš,že se to děje,i když nejsi u nich??To si myslím,že se Bert Baruně víc vyhýbá,ne??ale teď nebyl očividně ve střehu,hleděl na tebe....nevím...ale asi bych se bála udělat takové rozhodnutí...ale ty víš víc o tom,jak a co se mezi nima děje...jestli by Božde stačila jako kámoška kobylka
No Bobi nemůžu spát,jak nad tím furt přemýšlím Zase Božena byla vždycky na ostatní kozy hnusná a s Barušou, s jakože svojí dcerou mají hezký vztah..mají se rádi...a koza by se neměla chovat samotná.....holky já fakt nevím,co mám dělat...
Bobi já nevím právě,jestli to dělá,i když jsem pryč,nebo ne,ale jak říkáš,ten útok není poprvé a Berťa si musí sakra dávat majzla,aby nebyl v její blízkosti...chlap mi řekl,že je to na mě to rozhodnutí,ale já nevím..tenhle útok byl vyloženě agrese...
Niki vím, že asi na tohle nebudeš mít čas, ale zkusila bych to ještě nějak přes výchovu. Přes to, že Worka kočky nijak nemusí a nemiluje, mazlit a ležet v klubíčku s nima nebude, jsem pořídila po jejich smrti vždycky nové koťátko a věř, že byly nervy nechat ho poprvé motat se poblíž, aby neskočil a jedním kousem, byť třeba jen výchovným...nebylo po koťátku. Taky nevím, co bych probůh dělala, ani nechci pomyslet, ale jisté je, že psa bych pryč nikdy nedala, je to moje děcko. Musela bych to nějak řešit výchovně, kdyby začal na kotě útočit. Zkusila bych to s Berťou a Barčou stejně, jako by byl malej. Berťu na ruce, jdeme za Barunou, Baruno ty dostaneš kokinko jen, když nebudeš na Berťu protivná, dostane Berťa, dostaneš ty, oba hlazení a chválení. Jdeme spolu támhle něco dělat, jdeš ty Baruno, jde Berťa, mluvím u toho na oba, vysvětluju, co budem kutit, u toho hladím tebe, hladím Berťu, chválím, pamlskuju slušné chování. Mohlo se stát, že když Berťa dospíval a šly na něj pudy, třeba začal být nějaký otravný, třeba jen hrát si na ,,útoky" a Barču to vyděsilo, nepochopila kočičí hru a teď už se brání, i když nemá proč?

Bobča
napsal(a):
Kometko,myslíš,že by nemohla žárlit,že třeba Niki volala na kocoura,šla mu naproti,a ona vlastně zákeřně zezadu na něj zaútočila?...že jí se pozornosti momentálně nedostávalo??..tak jak kočka-pes,když je nové mimino a mu se věnují víc,někteří můžou žárlit na to dítě?..i když jsem teda zatím viděla samá videa,kdy teda zvířátka se o to mimino starali..
U těch psů a koček s miminem je to něco jiného. Žijí s páníčkem v domácnosti, mají svou ustálenou smečku a najednou je tam "vetřelec", který je ohrožuje v postavení, protože je na prvním místě. Kozy a koně a... likvidují potencionálního predátora. I když výsledek je vlastně stejný.

canka
napsal(a):
Mě právě udivuje to,že spolu vyrůstali a byli velcí kamarádi..když se Baruše narodila,Berťa už tu dávno byl...hráli si spolu,běhali....a teď tohle Jako žárlivost bych to nebrala,protože jsem id obou byla daleko...možná opravdu to,že ho začala brát jako predátora,nevím..Božena mu vždycky jen hlavou naznačí,že už je moc blízko...a Bert ví...ale takový útok očividně nečekal ani on,ani já...podle mě Bert jí furt bral jako tu kámošku,se kterou vyrostl
Boženka je Raduš hodně fixovaná na tu mojí černou kobylku..je na ní hodně závislá..paradoxně víc,než na svojí Baruši...uvědomuji si,že odchod Baruše je může na čas rozhodit..já ale fakt nevidím jiné řešení..ty ano?
Odrohování "agresorky" jste nezvažovala?

Bobča
napsal(a):
No,je Niki fakt,že to nebylo poprvé....zvažuj,co je větší zlo...jestli bude Božka tesknit za dcerou...nebo myslíš,že se to děje,i když nejsi u nich??To si myslím,že se Bert Baruně víc vyhýbá,ne??ale teď nebyl očividně ve střehu,hleděl na tebe....nevím...ale asi bych se bála udělat takové rozhodnutí...ale ty víš víc o tom,jak a co se mezi nima děje...jestli by Božde stačila jako kámoška kobylka
Nestačila. Koza má být s kozami a kůň s koňmi. Můžou být pohromadě, ne, že ne, ale potřebují i příslušníky svého druhu. Nám by taky nestačilo jako jediný společník prase, i když je velmi inteligentní a taky všežravec.

canka
napsal(a):
No Bobi nemůžu spát,jak nad tím furt přemýšlím Zase Božena byla vždycky na ostatní kozy hnusná a s Barušou, s jakože svojí dcerou mají hezký vztah..mají se rádi...a koza by se neměla chovat samotná.....holky já fakt nevím,co mám dělat...
Bobi já nevím právě,jestli to dělá,i když jsem pryč,nebo ne,ale jak říkáš,ten útok není poprvé a Berťa si musí sakra dávat majzla,aby nebyl v její blízkosti...chlap mi řekl,že je to na mě to rozhodnutí,ale já nevím..tenhle útok byl vyloženě agrese...
Nebo méně invazívní řešení. Gumové chrániče (nástavce, toulce...nevím, jak to popsat co nejpřesněji) na rohy. Jako dítě jsem to vídávala v zoo třeba u antilop.
Holky díky za podporu ...
Rozhodla jsem se,že dám Baruně ještě poslední šanci...i když je to taková čůza a ještě k tomu všechno ničí,furt jí mám už 2 roky a patří do rodiny....
Odrohování jsem také zvažovala,ale stále by to nevyřešilo problém těch útoků...potřebuji zjistit důvod agrese...zkusím se na to teď více zaměřit,aby se ty dva pohybovali blíž k sobě(i když Bertík po téhle zkušenosti chtít asi moc nebude) a jak jen uvidím,že Baruše chce zaútočit,dostane po čumáku...byla jsem na ní moc ťuťuňuňu,tak teď zapojím trochu výchovy..třeba obě kobuše ví,že jak křičím,je zle a klidí se z cesty..kozy ne,ty to mají na háku,protože s nima jsem úplně výchovu nikdy řešit nějak nemusela..tak začnu..musím je naučit taky,že jak řvu,je zle,ať jsou ode mě sebevíc daleko...jenže oni jsou vychcaný a moc dobře ví,že na volným prostranství je nedoběhnu
Tak nám držte palce Pánovi jsem volala,co měl dneska přijet,ať se nezlobí,ale že kozičku si zatím necháme..no nesetkala jsem se moc s pochopením,protože včera jsem na ní samozřejmě nadávala a chtěla,ať jde co nejdřív pryč a dneska tohle že.. no praštil mi telefonem...
Aby se pán nepotento, ani se neptám radši, co s ní měl v plánu. Jo Niki, zkus tu bandu vychovávat. Jsem stejná, jak se vzteknu řvu jak tur ale dobře to není, to není vychovávávání Musíš jim ukazovat co dělat v které chvíli. Nelíbí se ti, že je tu i Berťa? Tak se seber a jdi jinam, třeba se najíst, napít, lehnout do domečku, ale nebudeš ho vyhánět. Náznak nelibosti, chytim ji a odvedu tam, kde má v tu chvíli být a kde není Bert.
Ahoj holky..
Já bych se přiklonila k návrhu Kometky s tím odrohováním...tam měl být otazník,jak jsem psala,jestli si myslíš,že by Božce stačila společnost kobylek?? myslím taky že ne,že by jí bylo za Barčou smutno ..To odrohování je myslím dobré řešení-nebude mít Berta na co nabrat...a teď se jí určitě bude nějaký čas vyhýbat...Kravám jsme taky odstraňovali rohy-nepotřebovaly je ve chlívě-akorát se trkaly.. a Barča se bez nich taky obejde...Bude to zvláštní ze zeačátku,ale zvykne si...Zvažuj...Příště by to nemuselo dopadnout tak dobře
Chlap pokud zuřil,tak ji chtěl na to,co Raduš nevyslovila...

canka
napsal(a):
Holky díky za podporu ...
Rozhodla jsem se,že dám Baruně ještě poslední šanci...i když je to taková čůza a ještě k tomu všechno ničí,furt jí mám už 2 roky a patří do rodiny....
Odrohování jsem také zvažovala,ale stále by to nevyřešilo problém těch útoků...potřebuji zjistit důvod agrese...zkusím se na to teď více zaměřit,aby se ty dva pohybovali blíž k sobě(i když Bertík po téhle zkušenosti chtít asi moc nebude) a jak jen uvidím,že Baruše chce zaútočit,dostane po čumáku...byla jsem na ní moc ťuťuňuňu,tak teď zapojím trochu výchovy..třeba obě kobuše ví,že jak křičím,je zle a klidí se z cesty..kozy ne,ty to mají na háku,protože s nima jsem úplně výchovu nikdy řešit nějak nemusela..tak začnu..musím je naučit taky,že jak řvu,je zle,ať jsou ode mě sebevíc daleko...jenže oni jsou vychcaný a moc dobře ví,že na volným prostranství je nedoběhnu
Tak nám držte palce Pánovi jsem volala,co měl dneska přijet,ať se nezlobí,ale že kozičku si zatím necháme..no nesetkala jsem se moc s pochopením,protože včera jsem na ní samozřejmě nadávala a chtěla,ať jde co nejdřív pryč a dneska tohle že.. no praštil mi telefonem...
Bez rohů nebude agrese. Nebo aspoň minimálně nebude mít čím útočit.
Nevím...uvědomuje si ta koza, že už ty rohy nemá? Nemá tam zrcadlo ale musí mít mnohem lehčí hlavu, nebolí ji za krkem Možná už jen to by pomohlo, třeba by jí prostě ,,sklaplo" Dneska Viktorek zase pěkně papal hovězí maso. X krát jsem mu ho koupila a nabízela a nechtěl. Teďka už potřetí trochu papal. Jsem nadšená, protože je jak hlísta už. Objednávala jsem u vetky odčervení, u Gucci sice kupodivu tasemnice nevidím(zatím) ale zdá se mi taky trochu pohublá, nebo spíš ztratila svalstvo, pupek má, to by mi taky ukazovalo na parazity, ale v bobkách nemá nikdo nic, možná pro změnu škrkavky? No prostě je odčervím a uvidím, stejně budu vetce psát pro léky pro Worku, už nám docházejí, tak jí to připomenu, ať to hodí zároveň.
Když mě to odrohování je proti srsti Oni holky takhle spolu ze srandy skotačí,trkají se.. a když vy je Baruše neměla,jak by se bránila Boženě?I u jídla si to vždycky takhle taky vyříkávají...to by pak byla Baruna zase úplně odstrkovaná......
Dneska se Baruša chovala naprosto skvěle,jenže Berťa tam nebyl. Je asi někde na lovu,každopádně všechny ty mlsky ze včera zbaštil,nezbylo nic,než granule..a Baruna za mnou všude chodila jak pejsek zase,asistentka..však ona si to uvědomuje,co jí hrozí No a tak jsem hned začala s trochou výchovy..když mi vlezla do cesty,zvedla jsem hlas a rukou jí donutila ustoupit..stála tam jak tvrdý Y a nechápala,jak to,že jsem se nezastavila jako vždycky a nezačala jí drbat Potom jsem se rozhodla,že už jí nenechám ani chodit do seníku,když tam mám otevřený dveře,protože je to Bertíkův prostor...tak to jsem jí očividně vytočila,protože se rozhodla,že půjde prostě i přes to,že stojím ve vchodu..no takže jsem zvýšila hlas,řekla NE a lehce jí plácla po papuli...zacouvala ven a zase ten výraz: Co ti sakra paničko dneska je?? každopádně to fungovalo..zkusila to ještě jednou,takže znovu ten samý scénář a na potřetí už stačilo jen zvýšit hlas.....
Holky pěkně jsem na tom skútru nastydla,mám rýmu jak blázen,furt pšíkám,oči mám z tý rýmy úplně plný...jdu si udělat čaj s medem a citrónem,nacpu do sebe kiwi a pomeranče..
Musím vám sem dát jednu vtipnou fotku Koupali jsme dneska čivavku,vyfénovali jí a rovnou jí dali vyprat i deku a polštář z jejího pelíšku..jenže jsem přemýšlela,co jí tam dám zatím,než jí to uschne..celá se klepala(přitom doma máme teplo,ale ona je herečka ) No tak mě napadlo dát jí tam spacák,který je do -10°C..zabalila jsem jí do toho a ona si tam udělala takovou noru..no a pučmeloun šel okolo a nakouknul do té ,,nory,, a ona jen vystrčila tu hlavičku a hodila na něj pohled:,,vyjeď,to je moje nora,,
A čivavka říkala, že takhle je to super, že si to nechá a ty si klidně nech tu deku a polštář Si dobrá, že jsi to vyfotila, mě by to prostě nenapadlo, já nejsem vůbec zvyklá vzít mobil a hned něco vyfotit Já budu na to čumět a smát se, ale vyfotit mě to napadne(že jsem měla ) tak za dvě hodiny
Tak odrohuj holky obě, budou si kvit a nebude se tomu divit ani jedna Já jsem ani nevěděla, že se to dělá, no tak ale co, jelen taky má paroží jako blázen a pak zase chvíli hlavu jak koleno a neřeší

lesnížínka
napsal(a):
Nevím...uvědomuje si ta koza, že už ty rohy nemá? Nemá tam zrcadlo ale musí mít mnohem lehčí hlavu, nebolí ji za krkem Možná už jen to by pomohlo, třeba by jí prostě ,,sklaplo" Dneska Viktorek zase pěkně papal hovězí maso. X krát jsem mu ho koupila a nabízela a nechtěl. Teďka už potřetí trochu papal. Jsem nadšená, protože je jak hlísta už. Objednávala jsem u vetky odčervení, u Gucci sice kupodivu tasemnice nevidím(zatím) ale zdá se mi taky trochu pohublá, nebo spíš ztratila svalstvo, pupek má, to by mi taky ukazovalo na parazity, ale v bobkách nemá nikdo nic, možná pro změnu škrkavky? No prostě je odčervím a uvidím, stejně budu vetce psát pro léky pro Worku, už nám docházejí, tak jí to připomenu, ať to hodí zároveň.
Ty rohy zase tak těžké nejsou Prostě bude chtít trknout a zjistí, že nemá čím.
Už vím, co jsem vám chtěla několik dní napsat a nakonec zapomněla Minulý týden mě na ulici zastavil kluk +-18let, prý jestli nechci něco pomoct. Jak to víš, někdo ti říkal? (říkala jsem bráchovi, ať mi někoho poradí na ty živé ploty) ,,Neee, mě to jen tak napadlo.." Potřebuju. Ale asi až za 14dní, teď hlásí týden hnusně. Od té doby se mě denně ptá, kdy může dojít. Je trošku momentálně zaostalý SMSku napíše, no přečíst ji a pochopit je pro mě trochu oříšek. Dnes jsem mu napsala, že jestli může, ať přijede, že vypadá slušné počasí. Od té doby mi poslal asi 20 SMS s různýma dotazama No bude to ještě zajímavé
Si děláte kozy?!? Já se sem připlazím, že si něco počtu a tu ani řádka! Tak jsme to zvládli Teda jednu stranu, ještě chybí jedna. Ale nevím, jestli do zítřka nezdechnu, jsem příšerně nadřená, bolí mě snad každý centimetr těla Kluk je to vizuelně celkem šikovný, je mu 20, ale řeč Odpovídá nanejvýš dvěma slovy, větu asi dohromady nedá, no Otík hadr. Pořád jsem dumala, koho mi tou řečí připomíná a fakt...mluví úplně stejně Ale teda zatím pracovitý je, držel mi ten žebřík, tam je to podorané, takže ty dvě nohy žebříku visely 20cm ve vzduchu a musel teda mě, celou váhu držet na rukách. Pak vyskládal hromadu kamení, vyvezl mi kolečka, co jsem vyhrabala kořeny z pole a přeházel kompost. Za 3h fůru práce..my by jsme to neuklidili ani do alelujá
Dyk jó...už su tu
Já byla pilná-od rána se mi dařilo vyprala 2 pračky,konečně dala dokupy ty papíry-mám "čistý stůl"byla jsem tu,jen jsem čučla,na Andulce mi Repta dala jakýsi odkaz-ani jsem to neotvírala...je trapná...Už tam nepůjdu,podle toho,kdo bude reagovat...Nechápu.proč bysme si na sebe měly brát čísla a"vyříkat si to"..já nemám co,je to rýpalka..ale byly tam i slušné reakce......
...a telefon-švagrová si domlouvala odvoz na pátek k doktorovi...Pak druhý-jsem se spletla v přání k narozkám spolužačce-má je až v srpnu!! -jsem se spletla..a za chvíli ...třetí...jsem ráda,když někdo zavolá-teď mi skoro každý den volá známá...má po ozářkách,cítí se celkem zdravotně dobře(měla v prsu bulku,vyoperovali jí ji)..No a do toho chlap.38 teplotu!!..už asi 3-4 dny..na testy jde teda zítra..Tak se mu celkem snaží vyhýbat,třídají se v bytě-navaří,vyvětrá,on je zalezlý v ložnici,ale nekomunikuje...vůbec...na cokoli,jestli něco nepotřebuje,nebo jak mu je...zavolá mu,típne jí tel..A pak si zavolá někomu cizímu,jestli by mu nezašel do lékárny...No na zabití....(tak tohle mi teda fakt nechybí-rozčilovat se s chlapem).No bojí se,kdyby to byl Covid,ale snaží se starat-denně navařit-má ještě doma-přijel do karantény dospělý syn...Ona ozářky zkončila asi v pátek..je vlastně oslabená..a navíc ta nekomunikace jí dělá hodně zle...tak splknem....pak nádobí..
Včera jsem dělala večer rajóny i se schodama...Přemýšlím,proč jsem tu vlastně nebyla....Hlava děravá...Jo odpolko jsem byla v Tescu pro ty sáčky na pečení....a už nevím...jo,bucla jsem si a pak čučela na telku(co JÁ tak můžu jiného dělat )
Jo,volala jsem švagrové-ta ty narozky měla,nechtěla jsem v poledne,tak až kolem půl 8 jsem si vzpomněla..no apak začla "stará Praha"...A pak jsem skoro do půl 2 hleděla na 2 westerny...ten druhý byl napínavý jak blázen ..Nevzpomenu si,jak se jmenoval ten herec-mám ho ráda..asi Tommy lí Johnes(nevím jak se to píše) jmenoval se "Ztracené"..a ten první-hrál tam "Žofré"s "Angelikou"...ale nic moc..já mám ráda westerny,tak jsem čekala,jak to dopadne...a buch,začínal další...na ČT 2..
Mám v troubě opeřence...tak večer sem dám fotky,teprv jsem ho tam dala ať se pokocháte ...Ano,v tom má Repta pravdu-ráda a často vařím...je to můj život,moje záliba...a nikdo mi ji neveme
Ano, máš pravdu Tommy Lee Jones, kouknula jsem, co jsi myslela, vůbec to neznám, asi jsem to nikdy neviděla, si myslím.
No a co jako, že ráda vaříš? To je něco špatného nebo co? Já se zase ráda rýpu v zahradě. Jiný si lepí modely, někdo chová hady a někdo sportuje...Vůbec to neřeš
Tak jen doufej, že po tom ozařování covid nedostane, to by fakt dobré nebylo Ředitelova taťku odvezli o víkendu do nemocnice na kyslík Toho, co podle prvních testů žádný covid neměl

Bobča
napsal(a):
Dyk jó...už su tu
Já byla pilná-od rána se mi dařilo vyprala 2 pračky,konečně dala dokupy ty papíry-mám "čistý stůl"byla jsem tu,jen jsem čučla,na Andulce mi Repta dala jakýsi odkaz-ani jsem to neotvírala...je trapná...Už tam nepůjdu,podle toho,kdo bude reagovat...Nechápu.proč bysme si na sebe měly brát čísla a"vyříkat si to"..já nemám co,je to rýpalka..ale byly tam i slušné reakce......
...a telefon-švagrová si domlouvala odvoz na pátek k doktorovi...Pak druhý-jsem se spletla v přání k narozkám spolužačce-má je až v srpnu!! -jsem se spletla..a za chvíli ...třetí...jsem ráda,když někdo zavolá-teď mi skoro každý den volá známá...má po ozářkách,cítí se celkem zdravotně dobře(měla v prsu bulku,vyoperovali jí ji)..No a do toho chlap.38 teplotu!!..už asi 3-4 dny..na testy jde teda zítra..Tak se mu celkem snaží vyhýbat,třídají se v bytě-navaří,vyvětrá,on je zalezlý v ložnici,ale nekomunikuje...vůbec...na cokoli,jestli něco nepotřebuje,nebo jak mu je...zavolá mu,típne jí tel..A pak si zavolá někomu cizímu,jestli by mu nezašel do lékárny...No na zabití....(tak tohle mi teda fakt nechybí-rozčilovat se s chlapem).No bojí se,kdyby to byl Covid,ale snaží se starat-denně navařit-má ještě doma-přijel do karantény dospělý syn...Ona ozářky zkončila asi v pátek..je vlastně oslabená..a navíc ta nekomunikace jí dělá hodně zle...tak splknem....pak nádobí..
Včera jsem dělala večer rajóny i se schodama...Přemýšlím,proč jsem tu vlastně nebyla....Hlava děravá...Jo odpolko jsem byla v Tescu pro ty sáčky na pečení....a už nevím...jo,bucla jsem si a pak čučela na telku(co JÁ tak můžu jiného dělat )
Jo,volala jsem švagrové-ta ty narozky měla,nechtěla jsem v poledne,tak až kolem půl 8 jsem si vzpomněla..no apak začla "stará Praha"...A pak jsem skoro do půl 2 hleděla na 2 westerny...ten druhý byl napínavý jak blázen ..Nevzpomenu si,jak se jmenoval ten herec-mám ho ráda..asi Tommy lí Johnes(nevím jak se to píše) jmenoval se "Ztracené"..a ten první-hrál tam "Žofré"s "Angelikou"...ale nic moc..já mám ráda westerny,tak jsem čekala,jak to dopadne...a buch,začínal další...na ČT 2..
Mám v troubě opeřence...tak večer sem dám fotky,teprv jsem ho tam dala ať se pokocháte ...Ano,v tom má Repta pravdu-ráda a často vařím...je to můj život,moje záliba...a nikdo mi ji neveme
A toho kanárka jsi zvažovala?

napsal(a):
..to mně také napadlo..
Čaaaai buchty....
Tak dneska velký den,zasadila jsem ty vrbové větvičky Všechny ty kořínky ale opadaly,než jsem to na tu zahradu odnesla Byly strašně křehký..ale nevěším hlavu,ty jsi Raduš říkala přeci,že stačí píchnout do země a že ta vrba se stejně chytne i tak ne?Koukala jsem na net a tam taky píšou,že si vrba poradí..tak uvidíme..chtěla jsem to ohraničit těma paletama,jenže to by ty větvičky polámalo,tak jsem to zkusila zabalit normálně do tý ochrany proti okusu a děj se vůle boží Zabalila jsem do tý ochrany i zbytek ,,přežitých,, stromků..můj chlap se smál,že si cení,jak hezky jsem to udělala,ale že ví,že to nepřežije zítřek Takže jsem mu řekla,že jak zítra přijdu z práce a bude všechno rozebraný a sežraný,tak Baruna i Božena jdou do klobás a ty rozdám po celý vesnici zdarma
Raduš vyfotila jsem ti další část šnytlíku,když jsem procházela kolem ohrady Jsem si ho natrhala a dám si ho dneska k večeři..ale až bude kvést,určitě ti ho vyfotím...
Takže tobě se takhle přihlásil takový podivný týpek?Cizí?Já bych takhle asi cizího na ,,své,,nechtěla..kdyby to bylo třeba na něčí doporučení,tak ještě jo,ale úplně cizího asi neee..co kdyby tě na tý zahradě hodil do rybníčku a utopil?Nebo tě tam bacil,někam odtáhnul a tak...nikdy nevíš
Bobi takže jak ses vlastně rozhodla?Chceš anduláka nebo ne? A náhodou já kdybych bydlela blíž,tak já bych ocenila,že ráda vaříš a chodila bych na pravidelné ochutnávky,jak ti to jde Dneska jsem k obědu měla plněnou pizzu od Turků a to bylo žraso
Teda holky já jsem nachcípaná jak prase. Nic nepomáhá. Jsem nadopovaná práškama,přesto mě bolí hlava a mám rýmu...piju litry čaje s medem a citrónem,snědla jsem už snad 4 kila pomerančů a kiwi,ještě do sebe sypu sypký vitamín C a nic..furt stejný..rýmy mám plný oči. A to nás zítra v práci budou zase testovat,tentokrát těma testama do nosu,bude tam přímo nějaký externí pracovník. To jsem pěkně nasr.ná,protože tyhle testy do rypáku jsem nechtěla..to si něco vyslechnou,jestli to bude bolet..ale aspoň mi zprůchodní dutiny Třeba mě pošlou domů a užiju si volno...
Jinak Bobi ty si měla asi pravdu s tím počasím na konci měsíce . Koukala jsem na dlouhodobou předpověď a fakt tam je,že má být hezky!!!Takže musím pak koupit buřtíky a pak vám sem dám provokativní fotku jednoho rakoviňáka
Raduš co Worka? Lepší?Horší? A co Vikťův bobek? Jinak jsi mi připomněla,že musím taky odčervit...preventivně. Taky u Berti zatím nic nepozoruji,ale radši joooo
napsal(a):
jaja holky,zvažovala I se dívala ...Holka neměla andulku,ale žlutou korelu,a tu druhou "agapornis"(nevím,jestli to píšu dobře),ale ta že dělala hrozný bugr...Už jsem se i dívala,jenže teď jsou stejně obchody zavřené,jenom se prodávají zvířata na krmení hadů a atd..Ona to brala v Uničově-asi tam zajdu,jestli tam má tel č.na dveřích,že jí dal hned mládě...tak bych mu zavolala domluvila se s ním..by mi mohl poradit,,Klec má holka tak na jednu..ale oni ji měli hodně venku puštěnou-po pokoji..
To já si ho tady nechám taky lítat..
Niki,vidíš,a třeba ty stromky takhle vydrží....Už tě vidím,jak roznášíš ty klobásy po dědině Jo,a klidně bys mohla u mě mít stravenky...
Takže dnešní menu..
Kačka v pytli...Hrnkový knedlík-neměla jsem rohlík,tak jsem tam nakrájela 2 dny starou pohankovou kaiserku..Moc mi nenaskočily,měla jsem tam asi málo vody v tom hrnci,a příště tam dám špetku prdopeče...teď to bylo bez..a blbě to šlo vytahovat-víc pomastím hrnky .
Ty koule-jsem nevěděla roupama,co bych,tak jsem si obalila vajíčka natvrdo...ty větší jsou 2krát obalený a to malé je knobloch-zbytek vejce a strouhanky...
Jo a raší mi pěkně petrželka...
Já budu nachcípaná asi zítra, doprčic já jsem zase dneska na prochajdě vymrzla jako prase Niki, jak je u vás? Uvař si zázvorový čaj, ten je prohřívací, mě pomáhá. U nás dnes bylo celkem příjemně, chladněj, ale nefučelo, sluníčko svítilo, takže fajn. Jenže na prochajdu chodíme, až zachází sluníčko. I to bylo ještě příjemně, tak jsem se oblékla tak nějak normálně, tenší bundu, už ne svetr, jen manšestrové šaty a míň oteplené legíny. V půlce cesty už jsem cítila, že je mi zima na ruce...rukavice už jsem z tašky vyhodila - dobře je jim doma V ulici nevím proč, jestli je sousedka pustila, protože řvaly doma za Workou...vyběhly JRT holky a šly s náma a cvrkaly jedna přes druhou a on to musí všechno přelízat a přečichat a přeznačkovat, i když sotva jde Takže já zmrzlá jak cibule, jsem jen skučela: Worunko prosim tě s.r na to, mě je strašně zima! No stejně jdem posledních 100m 10minut Přijdu domů, už mi skoro jektaly zuby a koukám...venku -2st
Viktěnkův bobek jsem viděla až dneska zase, protože mi asistovali při hrabání políčka a oba se mi do toho vybobkovali, prý: díky, že jsi nám to tak pěkně nachystala Ukázkový bobek to nebyl, ale taky to nebylo tekuté, jak onehdá.
S tím týpkem Niki, mluvíš stejně jak můj muž Já jsem důvěřivá, na zlého člověka jsem ještě nenarazila, tak asi proto Ale není to ,,cizí", jsme vesnice, tady se všichni známe, jeho taťka chodil do třidy s mou sestřenkou a je o rok mladší než muž. Já je od vidění znám, potkávám, ale jsou z druhého konce dědiny, tak jinak o nich nic nevím, jsou taková sociálka, všichni IQ tykve. Ale pracovití, nejsou to jen pobírači dávek, rodiče jsou zaměstnaní, ale 4 děcka..tam to asi nepůjde, nikdo se ani nevyučil a zvláštní škola...A muž mu dal peníze v drobných, i mincích! To si myslím, že u nich nikdo nespočítá
Jo šnytlík, vypadá(alespoň na fotkách) prostě jako šnytlík...tak snad nejíš nic jiného
Dobré ráno děvčata
Ty fotky byly pořízené s odstupem 2 minut...teď už je všechno jinak,je tam pás dole temně modrý,mezi-bílý a nahoře už Jadran...Včera,jak jsem mluvila s tou spolužačkou z Rýmařova,tak tam poletoval sníh(tyjo,jsem chtěla napsat ch! )To je tam,jak je to temno na lesama...A musí tam pěkně fučet,bo ty mraky hodně rychle letí...A teď jsem mluvila se Zdenkou,tak u Frýdku sněží prý jak blázen
Raduš já zázvor nesnáším,ale jakože fakt hodně ho nesnáším....zkoušela jsem několikrát ten odpor překonat,ale vždycky se mi chtělo až zvracet..
Včera jsem odpadla,už ve 21 hodin jsem byla v posteli a to mi paradoxně pomohlo..spala jsem s otevřeným oknem,abych měla čerstvý vzduch,zachumlaná s pučmelounkem pod teplou peřinkou a dneska se cítím o doooost lépe...
Ale ranní lepší náladu mi zkazilo testování ve firmě,strčili mi tu tyčinku snad až do mozku Byla jsem fakt nasr ná...vadí to tady spoustě lidem,protože nám tvrdili,že to budou jen antigenní na kraj nosu..houno,byly to PCR...ale jsem negativní..zatím objevili prý jednoho pozitivního bez příznaků....
Holky celou dobu myslím na ty své stromky....nejhorší je,že vím,že nepřežijou,tak už se vztekám teď v práci....ale třeba mě kozy mile překvapí a já budu mít důvod je taky jednou pochválit
canka
napsal(a):
Raduš já zázvor nesnáším,ale jakože fakt hodně ho nesnáším....zkoušela jsem několikrát ten odpor překonat,ale vždycky se mi chtělo až zvracet..
Včera jsem odpadla,už ve 21 hodin jsem byla v posteli a to mi paradoxně pomohlo..spala jsem s otevřeným oknem,abych měla čerstvý vzduch,zachumlaná s pučmelounkem pod teplou peřinkou a dneska se cítím o doooost lépe...
Ale ranní lepší náladu mi zkazilo testování ve firmě,strčili mi tu tyčinku snad až do mozku Byla jsem fakt nasr ná...vadí to tady spoustě lidem,protože nám tvrdili,že to budou jen antigenní na kraj nosu..houno,byly to PCR...ale jsem negativní..zatím objevili prý jednoho pozitivního bez příznaků....
Holky celou dobu myslím na ty své stromky....nejhorší je,že vím,že nepřežijou,tak už se vztekám teď v práci....ale třeba mě kozy mile překvapí a já budu mít důvod je taky jednou pochválit
Jsem si říkala,jestli tě neposlali domů,že píšeš dopoledne Ten test jsem taky takový zažila..tekly mi slzy,kýchala a kašlala jsem ještě 5 minut...Jsou fakt necitelní...Ale hlavně,že jsi negativní...Tak mysli pozitivně
S těma stromkama nehaž flintu do žita "to pude"..Neříkej,že ty kozeny roztrhají i tu ochranu z plastu(je to z plastu?)a jestli jo..tak bych hned dala fakt králičí pletivo..to by snad nezničily..Nedá se nic dělat,prostě jim musíš ukázat,že se k tomu prostě nedostanou!!
canka
napsal(a):
Aha, nesnášíš zázvor...tak to máš pak blbé Můj muž taky ne A ty testy...jsem ráda, že se tomu úspěšně vyhýbám...ani představit si to nechci, tyto věci mi nahánějí hrůzu. Mamka byla v té nemocnici testovaná a říkala, že teda hnus to byl.
U nás je počasí zatím takové všelijaké, nic příjemného, sem tam prskne, ale nefučí, tak to snad dnes dostříháme..jestli já se nějak rozhýbám, nefunguje mi nic

Bobča
napsal(a):
jo,Kometko,můžu se zeptat,jak se jmenuješ?ať tě můžu oslovovat "normálně"? Jestli nechceš,neva,jinak dík (nevím,jestli jsem se tě už neptala?-Jana?..vím,že Jana je i fíkovnice-už tu dlouho nebyla )
..já myslela, ze vám to řekla Radka, ze Jana statečně bojovala s covidem a vybojovala, ale měli jsme o ní všichni velký strach, stačí se mrknout na diskuzi na psech......
napsal(a):
..já myslela, ze vám to řekla Radka, ze Jana statečně bojovala s covidem a vybojovala, ale měli jsme o ní všichni velký strach, stačí se mrknout na diskuzi na psech......
je to na hodně dlouhé čtení,jsem jí volala,tak jsme se domluvily na večer...šla zrovna učit...

Bobča
napsal(a):
je to na hodně dlouhé čtení,jsem jí volala,tak jsme se domluvily na večer...šla zrovna učit...
....tak to jo.....

Bobča
napsal(a):
jo,Kometko,můžu se zeptat,jak se jmenuješ?ať tě můžu oslovovat "normálně"? Jestli nechceš,neva,jinak dík (nevím,jestli jsem se tě už neptala?-Jana?..vím,že Jana je i fíkovnice-už tu dlouho nebyla )
Máš SZ.

Bobča
napsal(a):
Fikovnice teď přispívá víc na psech - vlákno koronavirus.
Holky,už jste někdy jedly "kachnu na smetaně"?...Jsem vyvařila v papinově hrnci ty upečené kosti se zeleninou a kořením..vycucla to mastné zvrchu..nakrájela ty prsa-ať se rychleji prohřejí..No a mňamka byla na světě A je mi dobře
Čau baby Já ani tu alpu nemám, u nás je na všechno slivka A s ní jsem se teda mazat ještě nezkoušela...by mi to upálilo nohu Dostat tu namohlou pr.el nahoru na žebřík byla celkem fuška, ale tato strana už byla mnohem jednodušší, takže to mě povzbuzovalo k heroickým výkonům A máme to Mák jsem ale nevysela, protože mi to zmoklo A bolí mě oko, hnusně jsem se píchla. To je furt něco

Bobča
napsal(a):
Holky,už jste někdy jedly "kachnu na smetaně"?...Jsem vyvařila v papinově hrnci ty upečené kosti se zeleninou a kořením..vycucla to mastné zvrchu..nakrájela ty prsa-ať se rychleji prohřejí..No a mňamka byla na světě A je mi dobře
Díky za tip, vyzkouším!
Baby jedny nenažrané...pak tady má člověk hubnout! Včera Nikča ještě s tím žrádlem od Turků...No jak jsem byla já včera šíleně sedřená, tak jsem se odměnila pytlíkem buráků k večeři - dieta nedieta(ta spočívá právě v tom ,,nebudu večeřet a nebudu se cpát sladkým po obědě") Takže zatím to moc nefunguje a rozhodně nebudu dělat žádnou kačenu Už od neděle jíme zadělávané krůtí žaludky - teda dnes jsme je dojedli, konečně(ale byly dobré ) a ještě, že byly, vařit bych ještě k tomu stříhání teda nezvládnula...
Niki, na kozeny nebuď zlá, že ti ožerou stromky...bo to mají s tím žrádlem jak my tady
Ale Raduš ,tak ty nás s Nikčou přirovnáváš ke kozenám sis dovolila hodně ..tak se aspoň pokocháš,namlsáš se ..Jsi dobrá,žes to zvládla-živá...sedřená,ale teď budeš odpočívat po dobře vykonané práci
já jsem tu zapomněla napsat,že jak tu kačicu oberu,dám ty kosti ještě upéct úplně do křupava..nahoru naskládám ty kůže,co nebyly na kačce moc dokřupava...a dokřupavím je ..to je pak "bomba" A celkem jsem z toho udělala 8 obědů...98.-kačka,38.-kysané zelí-jsem měla teda 2 sklinky...knedlíky bych spočetla na(2vejce,2hrnky mouky,2hrnky mlíka,stará kaiserka,sůl)jo,a 12%smetana ve slevě za 12,-,cibulka a kousek špeku na zásmažku do zelí...+-kdyby 170,-/8 obědů...to se hodí...a přežiju covid doma
Jo holky.Maxík má dnes 3. narozeniny!!
Psala jsem babičkám,ať ho pohladí a řeknou mu,že na něho myslím..Tak mi paní odepsala,že se má dobře,že lítá po střechách..k sousedům..i chodí na ulici...je to taková ne-hlavní ulice-jakoby "satelit"-po stranách chodníky...Moc mi děkovala,že jsou moc rády,že ho mají,tak jsem jí napsala,že jsem taky ráda,že se má tak dobře
Tak jen pro vzpomínku pár obrázků na poslední mu je 6 týdnů
To je dobře, že se ti pěstounská rodina ozvala a že se má Max dobře, že je ti hned líp, když to víš?! Koukám, že ty čekáš ten lockdown snad až do léta
No v zahradě mám asi už tento týden pauzu, v tom počasí, co bylo dnes, to člověka nebaví Ale jsem se rozhodnula, že i když se malovat zatím určitě nebude(až bude tepleji snad) Tak uklidím(částečně vyklidím) špajzku, regály ve sklepě mám nachystané i s krabicema, tak to snad nějak uspořádám. A pak, když by se šlo malovat, bych se alespoň nemusela rýpat s tímhle ještě - už by toho uklízení pak nebylo tolik. Jestli se teda fakt k tomu dokopu. Je tam zima teďka v zimě, tak se mi to zatím dělat nechtělo, ale jak vylezu zase ven, už se k tomu nedostanu.
No holky ani jsem na ty nenažraný kozy nemusela nadávat Šla jsem ke zvířátkům na zahradu automaticky nasratá,protože mi bylo jasný,že přijdu a všechny stromky a ty vrbový proutky budou sežraný a já budu řvát a vztekat se...jenže já přišla a všechno stálo tak,jak jsem to včera udělala Normálně jsem tam nevěřícně stála a oněmněla úžasem Takže jsem je všechny chválila a nacpala mrkví a hladila je a mazlila,co to šlo..až ode mě samou láskou utekli Hned jsem to volala chlapovi do práce a taky tomu nemohl věřit...a hned mi řekl,že jak si toho nevšimli dneska,tak že zítra už si s tím určitě poradí...ten mi teda umí zvednout náladu
Jooo a nevím Raduš,jestli jsem ti odpovídala na ty větve..ano,řežu jim větve pravidelně,ne jen pro kozy,ale i koňuchům,protože si o to přirozeně brousí zuby...každý týden jim ruční pilkou nařežu kolem 5-8 větví...a fakt jim to ten týden vydrží,než to postupně okoušou...přes léto na větve prdí,to ožerou max.listí,ale na zbytek prdí,protože mají trávu...
To já holky moc dobře vím,že jsou zvířata nenažraný po mě Však máme s kobylkou stejně velký zadnice A já to samozřejmě holkám nemám za zlé,že by furt jen žraly,vždyť to mám stejný Dneska jsem toho zase sežrala Ale k večeři jsem si dala dietně jen 2 vajíčka na tvrdo bez pečiva..no a zažrala jsem to miskou slaných pistácií,taky dietně No co mám dělat,někdy mám pocit,že mám 4 předžaludky
Dneska mi Berťa dělal velkého asistenta..potřebovala jsem si nakutálet balík sena..no a on na něj vyskočil a že prostě ne..tak jsem ho kousek rozkutálela,jestli sleze a nic,poposedl a koukal do dáli,jako bych tam nebyla a nesnažila se tam kutálet ten těžký balík..a pak se na mě otočil,když jsem na něj zakřičela a štouchla do něj rukou a ten pohled jsem stihla zachytit na fotce A pak měl hroznou srandu z toho,když jsem z balíku sundala síťku a šla si jí hodit ke vchodu na zahradu,abych jí nezapomněla odnést vyhodit,že si na ní lehl a já ho i s tou síťkou táhla Jak malý harant
Bobi s těma Maxíkova narozeninama jsi mi připomněla,že já vlastně nevím,kolik Berťasovi přesně je Jestli mu jsou taky 3 roky nebo už 4 roky Ja vím,stydím se,že to nevím,ale mám úplně okno Ale kouknu zítra do počítače,tam mám fotky,když byl ještě koťátko a taky to sem prdnu A aspoň zjistím,kolik že mu vlastně je chlapákovi..
U nás dneska holky taky zima,ale fakt vlezlá zima...takže jsem byla navlečená jak eskymák..termo prádlo,2 mikiny,zateplené kalhoty a tlustou zimní bundu a čepici. Ale byla mi zima i na ruce,tak jsem musela nasadit i rukavice normálně...já už chci teplooooooooo Ale už jde opravdu dlouho vidět..do 18:30 h jak nic..
já jsem věděla,proč to mám ještě zapnout...Byla jsem zvědavá,jak dopadly stromky,a vidím,že dobře Jsem se zas pobavila,jak Berťa bránil ten balík...a vůbec...předžaludky.. hned je mi líp...
No já taky spouzela v ledničce..našla jsem Camembert.který jsem si chtěla ovšem někdy "ugrilovat"v troubě...pozdě-došlo na něj teď...nebyl vůbec dobrý,nevyzrálý..i jaksi divný tvar-zakulacené rohy-z Alberta ve slevě...ale holt jsem ho do té hlavy natlačila po trojúhelníčkách u telky...
tak dobrou noc holky moje...
Dneska jsem ostříhala(teda pomocník ostříhal) vrbu ,,na hlavu", vždycky si pruty na korbáče bere bratránek pro kluky, no letos nejspíš nic nebude(ani vloni nebylo) tak jsem je hodila před barák na hromadu - no kdyby někdo přeci jen chtěl(nebo na něco) tak si je může vytáhnout. Jinak jsem je nechávala na trávě s cedulí: kdo chce, ať si veme, protože jinak chodili chlapi kolem potoka a zoufale hledali nějaké vrby, kterých u nás zase nějak moc neroste a když už, tak velké stromy bez mladých větviček.
U nás je dnes totálně hnusně, přesně jak Bobi píšeš, chvíli se to trochu vybere, z toho padají krupky, ale zima hnusná. Máme jít s Workou muž se vrátil ze Zlína a přivezl mi k obědu(po 16h) mekáče teď jsem fest přežraná (ta tam dieta ) a mám problém zvednout pr...a jít se nachystat ven. Nechce se mi ani za mák, leč musím. Ten špajz samá komplikace trvalo mi to jednou tak dlouho, první jsem musela předělat celý regál ve sklepě, protože mi tam nevlezly nové krabice A ve špajzu jsem pro změnu musela upravit krabice - chyběl mi půl cm, abych je tam narvala Pak jsem narazila na krabici s papírama(účty, výpisy, záručáky atd) takže jsem se v tom celkem zbytečně přehrabovala, protože třídit jsem to stejně němínila Ještě minimálně den tam strávím
Áááá, vidím,že Mekáč ovládnul i Raduš Aspoň v tom nejsem sama,kdo se tím furt cpe..bože Raduš,ty žádnou dietu nepotřebuješ Vždyť si hubeňour ježiš..já ti asi půjčím na týden moje břicho a zadnici...a hned si pak budeš vážit toho svého A aby to nebylo Bobče líto,tak tý půjčím ty svoje 4 předžaludky Já toho dneska zase zbaštila za 2 lidi Měla jsem teď od 18 hodin zase angličtinu a stihla jsem mluvit(noooo mluvit,spíš žvatlat jak prvňáček) a do toho se cpát Kinder mléčným řezem..koupila jsem si XXL balení v Lidlu a během tý angličtiny jsem snědla 5 kousků Když ono je to tak dobrý,ale zároveň tak malý,že to prostě ti bříško po jednom kuse nezasytí....já si asi ten žaludek nechám podvázat Ach jo,proč nemůžu mít 50 kg Bych potřebovala na měsíc na nějaký opuštěný ostrov,kde bych mohla jíst jen ovoce a bobule
Dneska jsem musela vyčistit jezírko...včera ani předevčírem jsem ho ani nekontrolovala..no a dneska,že si z něj naberu kýbl a zaleju ty vrbový větvičky(mimochodem to mi Raduš nahrává s dotazem - když jsem je teď zasadila,jak často zalévat?Každý den?)...no a jezírko úplně zelené,protože do něj nepřitékala skoro voda Příčinu jsem našla,bohužel v té strouze,kudy voda přitéká,ležel mrtvý bažant nahoře u pramene..celé to ucpal.. takže bažanta jsem pohřbila a rychle jsem celou strouhu vyčistila a hlavně šla vylít všechnu vodu z jezírka,pořádně jsem to vydrhnula a nechala natéct novou čistou vodu..snad to nebylo nijak ,,kontaminované,,
Ležím už 45 minut ve vaně Tak se jdu teda vykoupat no,když už jsem takhle rozmočená A pak samozřejmě večeře,pupík musí jít spát plný
Já jsem ošizená...já tu mekáč nemám ani KFC ...ale jsou tu ty"kebaby"a vedle Tesca je taky nějaké to "vietnamské bistro"...Holky,u nás otevřou už 1.4. Lidl V prosinci,když jsem tama jela,tak se začal stavět...a od té doby jsem nejela kolem...Kousek od Tesca...
Jinak já jsem si dělala banánové placičky..jak na palačinky-mléko,mouku,rozmačkaný banán,špetku prdopeče...navrch jsem naplácala zakysanku...mmmňam Jo,a mám svůj čepec,knihu a slez...nech si svoje předžaludky
Za těch 45 minut muselas být scvrklá jak...nic mě nenapadá

Bobča
napsal(a):
Já jsem ošizená...já tu mekáč nemám ani KFC ...ale jsou tu ty"kebaby"a vedle Tesca je taky nějaké to "vietnamské bistro"...Holky,u nás otevřou už 1.4. Lidl V prosinci,když jsem tama jela,tak se začal stavět...a od té doby jsem nejela kolem...Kousek od Tesca...
Jinak já jsem si dělala banánové placičky..jak na palačinky-mléko,mouku,rozmačkaný banán,špetku prdopeče...navrch jsem naplácala zakysanku...mmmňam Jo,a mám svůj čepec,knihu a slez...nech si svoje předžaludky
Za těch 45 minut muselas být scvrklá jak...nic mě nenapadá
Sušená švestka?
Jak švestka Bobi byla Blééé, nesnáším ležení ve vaně...odkážu ti Niki naši velkou, asi 5x použitou vanu
Takže vrby tam ještě jsou?! Stačí zalít jednou za týden, kýbl ke každé. Ono je to pak nutí pořádně zakořenit(všechny stromy se tak zalévají) Fuj...že mrtvý bažant Ptala jsi se Berti, kdo v tom má prsty? To mi připomnělo, jak se včera vytrestala Gucci. Šly jsme s Workou večer jen na obchůzku kolem sousedů a holky JRT byly venku, nebo je sousedka pustila. Blížíme se k našemu a najednou holky vystartovaly s řevem do našich keřů před barákem a letěly dál k brance. Viděla jsem, jak se před nima na zídku vyhoupnula Gucci - vypíchly ji v těch keřích, ale potmě jsem ji neviděla, až u branky jak svítí světlo. Koza blbá, taky ji mohly rafnout Doufám, že je vyškolená a už tam nepoleze
Mít my tu mekáče, tak jsem jak koule, naštěstí se k němu dostanem málokdy A štíhlá?!? Viděla jsem se dneska v zrcadle při převlékání a nebyla jsem si jistá, jestli to není nějaká jiná paní Já se normálně nepoznávám
Bobi a taky vůbec nemám ráda banánové moučníky. Udělá to pro mě podivnou pachuť. Asi je to vnímání chutí nějak dědičné, protože ani mamka. Obě jsme nezávisle na sobě zkoušely různé recepty a obě jsme svorně nadávaly, že někdo tvrdil, že je výborný, když je hnusný Ani muž to nesní
Ale byla jsem spokojená horká švestka s pěnou Já miluji,když jsem unavená nebo zmrzlá,se naložit do horký vany s pěnou..a klidně tam i usnu .Raduš sem s tou velkoooou vanou,já mám doma takovýho malýho chcípaka..ještě pár kilo a tu zadnici už do ní nenarvu
Tak Bobi,já tu ve vesnici ten Mekáč ani KFC taky nemám samozřejmě,ale oboje je v dojezdové vzdálenosti v okolních městech,takže pro mě žádný problém...
Raduš nesmíš se na sebe při převlíkání dívat..já to dělám tak,že se k zrcadlu otočím zády,to je nejlepší taktika
Ten bažant vypadal spíš jak po útoku lišky,ale zase si říkám,že liška by ho asi odtáhla a snědla ne?
Šla jsem si lehnout už do postele,když na mě vyběhnul hrozný článek(je to v jiný diskuzi,koukněte na to)...holky já u toho tak brečela..jak to někdo může udělat?Teď vím,že jen tak neusnu,protože to mám v hlavě toho chudáčka

canka
napsal(a):
Ale byla jsem spokojená horká švestka s pěnou Já miluji,když jsem unavená nebo zmrzlá,se naložit do horký vany s pěnou..a klidně tam i usnu .Raduš sem s tou velkoooou vanou,já mám doma takovýho malýho chcípaka..ještě pár kilo a tu zadnici už do ní nenarvu
Tak Bobi,já tu ve vesnici ten Mekáč ani KFC taky nemám samozřejmě,ale oboje je v dojezdové vzdálenosti v okolních městech,takže pro mě žádný problém...
Raduš nesmíš se na sebe při převlíkání dívat..já to dělám tak,že se k zrcadlu otočím zády,to je nejlepší taktika
Ten bažant vypadal spíš jak po útoku lišky,ale zase si říkám,že liška by ho asi odtáhla a snědla ne?
Šla jsem si lehnout už do postele,když na mě vyběhnul hrozný článek(je to v jiný diskuzi,koukněte na to)...holky já u toho tak brečela..jak to někdo může udělat?Teď vím,že jen tak neusnu,protože to mám v hlavě toho chudáčka
Já takové články preventivně nerozklikávám.

lesnížínka
napsal(a):
Jak švestka Bobi byla Blééé, nesnáším ležení ve vaně...odkážu ti Niki naši velkou, asi 5x použitou vanu
Takže vrby tam ještě jsou?! Stačí zalít jednou za týden, kýbl ke každé. Ono je to pak nutí pořádně zakořenit(všechny stromy se tak zalévají) Fuj...že mrtvý bažant Ptala jsi se Berti, kdo v tom má prsty? To mi připomnělo, jak se včera vytrestala Gucci. Šly jsme s Workou večer jen na obchůzku kolem sousedů a holky JRT byly venku, nebo je sousedka pustila. Blížíme se k našemu a najednou holky vystartovaly s řevem do našich keřů před barákem a letěly dál k brance. Viděla jsem, jak se před nima na zídku vyhoupnula Gucci - vypíchly ji v těch keřích, ale potmě jsem ji neviděla, až u branky jak svítí světlo. Koza blbá, taky ji mohly rafnout Doufám, že je vyškolená a už tam nepoleze
Mít my tu mekáče, tak jsem jak koule, naštěstí se k němu dostanem málokdy A štíhlá?!? Viděla jsem se dneska v zrcadle při převlékání a nebyla jsem si jistá, jestli to není nějaká jiná paní Já se normálně nepoznávám
Bobi a taky vůbec nemám ráda banánové moučníky. Udělá to pro mě podivnou pachuť. Asi je to vnímání chutí nějak dědičné, protože ani mamka. Obě jsme nezávisle na sobě zkoušely různé recepty a obě jsme svorně nadávaly, že někdo tvrdil, že je výborný, když je hnusný Ani muž to nesní
...lezeni ve vaně s horkou vodou a pěnou miluji, k tomu knížku, pustěné rádio a dříve i sklenku šampička nebo vinka....také jsem byla jak seschla švestka když jsem po hodině vylezla, ale vanu si alespoň jednou týdně dopreju.....hele Raduš, a proč jste tu vanu dělali, vím že i sprchové dovedou byt velmi komfortní...tak je to škoda zabírat s ni koupelnu bez využití....ja porad toužím po velké koupelně s oknem, kde bych mohla mít orchideje a kapradiny.....no v tomhle životě se už nedočkám ve svém pidibytě.....
"Bobi a taky vůbec nemám ráda banánové moučníky. Udělá to pro mě podivnou pachuť."
Raduš,a banány sníš?Já to jedla poprvé u sousedky-dcera experimentovala,a přemýšlela jsem,co to je...no,nalila na to ještě javorový sirup(což nemusím) a zakysanku...tak jsem si na to včera vzpomněla...Mě to chutná..Já si ale nemůžu vzpomnět,co mi vlastně nechutná
Dnes mám v plánu mexické fazole...ať nejím pořád tu kachnu.. a budu mít zas na víc obědů...ať mám na vystřídání.. červenou papriku jsem si koupila v neděli,tak ať nepřijde vniveč
Holky,zapomněla jsem včera napsat,že jsem tu myší rodinku asi nevyhubila všechnu..nebo se vrátila z návštěvy u sousedů kolik dní tam ořech byl,a včera nebyl a slyšela jsem zase zvuky...

Bobča
napsal(a):
"Bobi a taky vůbec nemám ráda banánové moučníky. Udělá to pro mě podivnou pachuť."
Raduš,a banány sníš?Já to jedla poprvé u sousedky-dcera experimentovala,a přemýšlela jsem,co to je...no,nalila na to ještě javorový sirup(což nemusím) a zakysanku...tak jsem si na to včera vzpomněla...Mě to chutná..Já si ale nemůžu vzpomnět,co mi vlastně nechutná
Dnes mám v plánu mexické fazole...ať nejím pořád tu kachnu.. a budu mít zas na víc obědů...ať mám na vystřídání.. červenou papriku jsem si koupila v neděli,tak ať nepřijde vniveč
Holky,zapomněla jsem včera napsat,že jsem tu myší rodinku asi nevyhubila všechnu..nebo se vrátila z návštěvy u sousedů kolik dní tam ořech byl,a včera nebyl a slyšela jsem zase zvuky...
....to se asi nastěhovali jejich příbuzní, když se místo po vašem vyvrazdění uvolnilo....

....jo ještě k te horké lázní, kdesi jsem slyšela, že by se moc nemělo, ze u žen přispívá k odvapňovaní kosti, ale pomoci se nemohu a nikdy neodolam.....
Já zamlada taky milovala vanu..ne,že bych až 3/4 hodiny,to ne,ale vylézala jsem ven jak spařený vepř ..Měla jsem hodně nízký tlak(90/60)tak zkrz tu slabost jsem tam dýl nevydržela...ale dělalo mi dobře to prohřátí....Posledních 15 let,co pendluju po pronájmech,mám jenom sprchy...
O těch kostech jsem neslyšela..Chodila jsem na to vyšetření "řídnutí kostí"(pod tím rentgenem)...a měla jsem teda "kosti jak mladica"mi říkal gynekolog... bych měla asi jít..to se dělá po 2? nebo 5 letech?..Jen ta artróza v kloubech a bederní páteři..Jinak jsem čupr (až na tu hlavu)
Bobča
napsal(a):
Já zamlada taky milovala vanu..ne,že bych až 3/4 hodiny,to ne,ale vylézala jsem ven jak spařený vepř ..Měla jsem hodně nízký tlak(90/60)tak zkrz tu slabost jsem tam dýl nevydržela...ale dělalo mi dobře to prohřátí....Posledních 15 let,co pendluju po pronájmech,mám jenom sprchy...
O těch kostech jsem neslyšela..Chodila jsem na to vyšetření "řídnutí kostí"(pod tím rentgenem)...a měla jsem teda "kosti jak mladica"mi říkal gynekolog... bych měla asi jít..to se dělá po 2? nebo 5 letech?..Jen ta artróza v kloubech a bederní páteři..Jinak jsem čupr (až na tu hlavu)
Taky jsem to neslyšela, ale stejně to nesnáším, tak je to jedno Na osteoporózu je nejlepší fyzická práce(jako prevence) té jsi Bobi měla dost, tak snad s tím nějakou dobu vydržíš
Banány mám ráda, jen to spojení asi s moukou, mi divně smrdí. I když! To slepované cukroví: piškot, kolečko banánu, piškot a omočené v čokoládě....to mi nevadí
Bože zase tu lapím, musím do špajzky! Ale dumám na skleníkem a kámoška mi dala tip na firmu, tak se v tom probírám...
No když já právě jsem holky ta,co to nikdy nechce číst,jenže to vždycky přečte A jsem z toho pak dlouho špatná...protože fakt ta představa,že tohle zvířeti dokáže někdo udělat..a kdybych si ještě představila,že by to někdo udělal mému zvířeti..fakt bych ho zabila...už jednou jsem takhle zmlátila kluka,který vzal psa a přehodil ho přes plot a on chudák spadl na záda..normálně jsem tam přilítla a třískala ho hlava nehlava...a bylo mi jedno,kdo si co myslí...kdyby ten kocourek nebyl tak daleko,tak já bych si ho snad vzala.. Já vím,že takových zvířat je mraky,co trpí a nevím o tom..moc dobře vím,že lidi jsou mrd.y a ubližujou jim,ale tenhle příběh mě fakt dostal..
A upřímně,jakou šanci tenhle kocourek má,že se dostane k někomu,kdo se mu bude snažit zbytek života vynahradit,aby věděl,co je láska a pohlazení..aby zapomněl na to,co se mu stalo....
Myslím na to dneska v práci furt...kdyby Bertíkovi nebo pučmelounovi někdo jen skřivil chloupek....chlap na mě včera koukal jak blázen,proč brečím z ničeho nic u televize,tak jsem mu podala telefon s tím článkem a pochopil..sice se na mě chvíli zlobil za to,že jsem poslala nějaký ty korunky na tu léčbu,když prý krmím už snad celou vesnici koček a naše zvířata,ale pak to vzdal,když viděl,jak jsem z toho v prd.li. Ostatně jsem mu řekla,že jsou to moje peníze a budu si s tím dělat,co budu chtít..jak jde o zvířata

Bobča
napsal(a):
já napřed váhala,ale pak rozklikla....Věřím,že Radka ho taky nerozklikne To dělají fakt narušení jedinci...
Dnes jsem se dívala na počasí... Jižní čechy sněží...v neděli by mohlo být až -12...
Vzhledem k tomu, že budu po očkování a tudíž nemoha se nijak fyzicky namáhat, nevadí. Naordinuju si relax u televize. S něčím dobrým.

napsal(a):
....to se asi nastěhovali jejich příbuzní, když se místo po vašem vyvrazdění uvolnilo....
Tak tak, příroda nemá ráda prázdné prostory.
Hej,vy 2 Evčo s Renčou..jste mi sem ty rodinky asi poslaly,né Abych tu měla aspoň nějakou společnost ..Od neděle jsem nevystrčila nos z bytu-jen sušák na a z chodby....Tak aspoň myšky nad hlavou,že?
Ořech je zase fuč...oni se sem chodí fakt jenom nažrat tak to budou zase jen ty lehké děti..Ale já je dostanu!!!..
napsal(a):
Vzhledem k tomu, že budu po očkování a tudíž nemoha se nijak fyzicky namáhat, nevadí. Naordinuju si relax u televize. S něčím dobrým.
Jo,Reni(holky,kometka je Renča-už to vím,musím to prásknout ).Pak dej vědět,jak ti po té injekci bude,ju?...Užij si ten relax
no jsem holt nevděčná -taková nabídka Ještě byla na netu taková "lapací(lepící) rohožka"možná by se tam přilepili všichni naranu a já je jen hodila do klece a mohla je mít doma místo televize...nosila bych jim pamlsky To jsem taky zvažovala,že ji pořídím,ale kam bych je pak vyvážela?za město?
holky,u nás kolem poledne chumelenice-svítilo slunko,tak jsem se šla čučnout,z čeho to padá..no nahoře jeden černý mrak...příroda si fakt dělá co chce
Zima jak sýrni je, byla jsem u vetky Workovi pro léky a k večeru jen sousedy kolem obejdem. Ve špajzce - jsem nebyla, protože pořišel muž a zapnul tenis v telce Takže moje maximum dnes...uklidila jsem a nakoupila ještě, co mi chybělo. Pomocníkovi jsem ve středu řekla, že nejdřív budem pracovat venku v pondělí, protože hlásí hnusně. Bylo mi jasné, že nebude vědět, kdy je v pondělí Od té doby mi chodí SMSky tohoto typu
No nebude to jednoduché pořízení

lesnížínka
napsal(a):
Kometko, to je hezké jméno, Renata? Měla jsem na základce nejlepší kamarádku Renatu
Bobča
napsal(a):
tak to máš zábavu se ho pak nezbavíš..."muž bude chtít pořád brigáda"
To jsou denně 2-3 SMSky Domluva jak s hotentotem. Ale když mě je ho líto, chápu, že peníze potřebujou, až bude teplo, ještě mu něco najdu.
Viktěnka je už odčervenej, teda tabletu dostal s ním je to pohodička, stačilo na tabletu plknout trochu bezo pasty. Horší Gučena, ta je chytrá jak vopice, té to prostě budu muset na rovinu narvat do huby
Včera večer, muž nakrmí Worku, přijde s ním Vikťa a že Gucci je v garáži v krabici a nehodlá jít domů. Tak se pozamyká, pozhasíná, dávám v pracovně večeři Viktěnkovi a: budeš tu mimi spinkat sám, Gučice bude v garáži. Zvednu hlavu a ta stojí před oknem, že si to teda rozmyslela, jde spát domů a naval taky večeři
Holky sotva jsem dneska vylezla z vany,tak že zjistím,kolik že sakra tomu Bertíkovi je... Vlezla jsem k počítači a začala se proklikávat fotkama.....no a až teď,po 2 hodinách jsem to vypnula....našla jsem tolik fotek,tolik vzpomínek....
Bertíkovi teď v březnu jsou přesně 3 roky Je to už velký kluk...tedy chlap Dám vám sem fotky,když byl malinký...úplně první fotka,kdy má na zemi vodu a jídlo,protože se bál vylézt a byl celý den zalezlý pod senem Měl toho uličníka v očích od mala Pak i fotky,když jsme zkoušeli,jestli by nechtěl být domácí..zezačátku to vypadalo nadějně
Pak malý pučmelounek...ale toho jsme si brali od chovatelky až ve 4,5 měsících,takže nebyl tak malinký....
A pak můj první kocourek,kterého jsme s manželem tenkrát vzali ze špatných podmínek..Majký...hodně jsem si tu pobrečela,i když to letos v listopadu budou už 3 roky,co není s náma..ale se vzpomínkama nic neuděláš
Hezká fotogalerie ...I na tom posledním obrázku ta "zrzavá kočka" s tím "mourkem" je hezká ....
Já jsem si myslela,že bude Bertovi nějak jak Maxovi..když jsi psala první dotaz někam,tak Maxovi bylo stejně...
Niki,asi mu budeš muset dát víc najevo,že mu napíšeš TY,až bude potřeba....třeba je natěšenej na práci,nebo se do tebe zakoukal....
Ta poslední věta patřila jistě mě Já jsem mu to opakovala několikrát, že mu dám vědět, až ho budu potřebovat, ale je to pro něj prostě nepochopitelné. Zakoukal?!? Bobi, je mu 20! Jeho otec je o dva roky mladší než já mamka o něco málo zase starší. Takže pro takové děcko jsem já totálně stará bába, prakticky mrtvá Však si vzpomeň, jak ti ve 20 připadali 40letí rodiče úplně staří
Včera jsem se nasr....ale totálně na souseda. Jdu večer obchůzku s Workou zadem(odpoledne jsem ho viděla orat pole vzadu, přes jeden pozemek od nás) koukám na ten sousední pozemek (mladý onehdá přijel s plánama baráku se domluvit, jestli ho můžou umístit co nevíc k našemu plotu) a na konci jim stojí dva topoly...tak jako nám všem. A čumím, ty topoly jsou dokola podřezané motorovou pilou. Hned jsem věděla, že to ten další soused, vzadu si vysadil trnky, tak aby mu nestínily - totéž udělal dalšímu z druhé strany. Jsem neskutečně na.raná, já se se všema ,,kamarádím", bavím slušně, ale teď nevím, jestli volat na Obec, nebo rovnou policajty, protože když nic neudělám, tak to začnou takto dělat všichni, bez jakéhokoliv postihu pro ně. Ty topoly navíc už nejsou na jejich pozemcích, ale na obecním. Nejraděj bych mu dala po čuni rovnou Na druhou stranu, rozhádat si sousedy je fakt super pro další žití

lesnížínka
napsal(a):
Ta poslední věta patřila jistě mě Já jsem mu to opakovala několikrát, že mu dám vědět, až ho budu potřebovat, ale je to pro něj prostě nepochopitelné. Zakoukal?!? Bobi, je mu 20! Jeho otec je o dva roky mladší než já mamka o něco málo zase starší. Takže pro takové děcko jsem já totálně stará bába, prakticky mrtvá Však si vzpomeň, jak ti ve 20 připadali 40letí rodiče úplně staří
Včera jsem se nasr....ale totálně na souseda. Jdu večer obchůzku s Workou zadem(odpoledne jsem ho viděla orat pole vzadu, přes jeden pozemek od nás) koukám na ten sousední pozemek (mladý onehdá přijel s plánama baráku se domluvit, jestli ho můžou umístit co nevíc k našemu plotu) a na konci jim stojí dva topoly...tak jako nám všem. A čumím, ty topoly jsou dokola podřezané motorovou pilou. Hned jsem věděla, že to ten další soused, vzadu si vysadil trnky, tak aby mu nestínily - totéž udělal dalšímu z druhé strany. Jsem neskutečně na.raná, já se se všema ,,kamarádím", bavím slušně, ale teď nevím, jestli volat na Obec, nebo rovnou policajty, protože když nic neudělám, tak to začnou takto dělat všichni, bez jakéhokoliv postihu pro ně. Ty topoly navíc už nejsou na jejich pozemcích, ale na obecním. Nejraděj bych mu dala po čuni rovnou Na druhou stranu, rozhádat si sousedy je fakt super pro další žití
Chápu, je to dilema. A co navrhnout obci, aby třeba zdůraznili (rozhlasem, obecní vyhláškou na ceduli, jestli máte jako my - u nás prosklená nástěnka u hospody), že takto se stromy kácet nesmí? A že příště bude pokuta. Jenom nápad.
Jojo Raduš,to bylo tobě já se spletla ..
Teď jsem se vrátila..Já dnes udělala dobrý skutek-zavezla jsem švagrovou(86)po o k doktorovi,zajely jsme na hřbitov posvítít Josefům-máme tam 4 z rodiny...a ostatním samozřejmě taky... ...Tak jsem chvíli zkysla u ní-potřebuje spravit kalhoty,tak jsem je na ní musela vyzkoušet...No nepřivřela si do zipu punčocháče tak musím vyměnit i zip-nevydržel to..tak až otevřou galantérie ..
Jinak tu před polednem chvíli chumelilo..zítra má být nejvíc zima a začíná astrologické jaro...A teplo až od středy...v neděli-příští až 15..takže Niki,vydrž

Bobča
napsal(a):
Jojo Raduš,to bylo tobě já se spletla ..
Teď jsem se vrátila..Já dnes udělala dobrý skutek-zavezla jsem švagrovou(86)po o k doktorovi,zajely jsme na hřbitov posvítít Josefům-máme tam 4 z rodiny...a ostatním samozřejmě taky... ...Tak jsem chvíli zkysla u ní-potřebuje spravit kalhoty,tak jsem je na ní musela vyzkoušet...No nepřivřela si do zipu punčocháče tak musím vyměnit i zip-nevydržel to..tak až otevřou galantérie ..
Jinak tu před polednem chvíli chumelilo..zítra má být nejvíc zima a začíná astrologické jaro...A teplo až od středy...v neděli-příští až 15..takže Niki,vydrž
Spíš astronomické.
Ahoooooj holky........
Ja mám radost,že lidé přispívají na léčbu toho týraného kocourka Viz článek vedle v diskuzi...rozposílala jsem to po všech známých a poprosila je,jestli by taky nemohli nějakou korunkou přispět....
Raduš ty topoly,to by mě štvalo Mě vytáčí,jak si lidi kácí,co chtějí..škoda stromů sakra..rostou někde x let a pak je nějaký blbec zničí Teď jsem myslím tenhle týden viděla v televizních novinách,že někde v nějakým městě chtějí vykácet památeční březovou alej...normálně dementi...u nás v obci se ba naopak snaží stromy hodně vysazovat a za to jsem šťastná,tak by to mělo být....my jsme museli jen jednou sundat starý strom,protože stál přímo u cesty v zatáčce a traktor se senem nebyl schopen se vytočit...tak po domluvě s obcí,kdy se přišli podívat,že strom(myslím hrušeň to byla) je opravdu ve špatném stavu a překáží,tak jsme ji pokáceli. Dřevo jsme věnovali na podpal jednomu starému dědovi,který měl baráček kousek od našeho pozemku(děda už bohužel není mezi námi) a ten nám pak na oplátku chodil kontrolovat pozemek,jestli tam někdo neleze....
A ten kluk je nějaký cizinec,že tak divně píše?Já bych asi vůbec nerozuměla,co mi vlastně píše Zase si ale získala asi né moc drahého pomocníka ne?
Já dneska po práci šla ke zvířátkům,chválila jsem zase kozy,že stromky ještě stojí a nejsou sežraný...Bertík tam nebyl...no a šla jsem kydat..sluníčko svítilo,bylo fakt hezky(přitom ráno taky u nás chumelilo)... Najednou se zatáhlo,začal foukat hrozný vítr a než jsem stačila vyvézt kolečko,chumelenice jako kráva..ale s takovýma krupičkama..no hoooodně nepříjemný..za chvilku nebylo vidět na krok,jak hustý to bylo ta chumelenice...tak jsem utíkala schovat se do seníku..a najednou z lesíka nad pozemkem slyším Berťovo zoufalé mňoukání...vylítla jsem do tý chumelenice a běžela ho hledat..stál schovaný pod spadlým stromem..drapnula jsem ho do ruky,schovala pod bundu a běžela jsem nás schovat..no doběhla jsem úplně celá zachumelená,a jak jsem zaběhla do seníku,tak přestalo No hlavně že jsem zachránila Berťu Nacpal si pupíček a šel spinkat na svojí deku...
Bobi já vím,že se toho jara dočkám A mám strašnou radost,že mu to vyjde na tu mojí dovču....a jak to nevyjde ta předpověď,tak ty meteroology zastřelím
Dneska v práci jsem si holky dala na držku Šla jsem na šatnu si pro penízky,že si koupím sušenku a kávičku a nevšimla si,že mám rozvázanou tkaničku...no a těsně u skřínky jsem si na tu tkaničku šlápla a už jsem letěla A že to při tom pádu zadunělo A já jsem se tam sama sobě smála,jak jsem blbá a furt ležela na tý zemi,když tam přišla kolegyně a hned se ke mě vrhla,co mi je,jestli mi je špatně a má volat záchranku Když jsem jí řekla,co se mi stalo,smála se se mnou..
Já se tak těším,až si dneska hezky pospím,že nikam nevstávám...holkám na zahradě jsem naložila asi 2 tuny sena a řekla jim,že zítra přijdu až v 11 hodin

napsal(a):
Spíš astronomické.
Vlastně ne, na drůbeži píšou, že je dneska astrologický "Silvestr".. Takže máš pravdu.
Navečer jsem byla s Workou, šli jsme dřív, protože jsme pak jeli na oslavu narozenin malého Vojty bráchového. Šli jsme za světla, potkali jsme na potoce psí kámošku Dášenu, ta už s náma nebyla dlouho, ano jsem nevěděla, jestli ještě žije neviděla jsem ji přes potok v zahradě. Je celkem čilá, ale šedivou hubu až hrůza má. Je uhruba stejně stará jak Worka, nevzpomenu si, jestli o rok starší či mladší. Worka nabral směr na protější kopec, nebyli jsme tam od podzimu, co blbě chodí. No dobře, ale nepůjdem až nahoru, jen do poloviny za trať to projdem. On byl tak rád, že i popobíhal, ale chrčel tak, že jsem myslela, že to s ním šlehne. Ulevilo se mi, až jsme sešli zase dolu do vsi na rovinu. Dáša celou dobu s náma, proto pobíhal, protože ona taky. Jak jsme se blížili domů, někde blbě šlápnul zase a začal kulhat na tu přední. Večer jsme přijeli od našich a držel nahoře pro změnu tu levou zadní, ale úplně, vůbec na ni nešlapal. Muž mu šel za chvíli dávat večeři a vyšiloval, že má nohu úplně v prd...,že už nebude moc chodit. Najednou mi cvaknulo(no to brzo ) jestli on nemá urvaný křížový vaz! Tak ještě tohle by mu scházelo. Operace už zřejmě nepřipadá v úvahu Takže krušná noc, vůbec jsem nespala a šrotovalo mi v hlavě, co s tím. Musím si projít možnosti. Vím, samozřejmě by to měl někdo první opravdu zdiagnostikovat.
Takže ty jsi Nikčo po té akrobacii dopadla ještě dobře však jsi mladice Jsem zvědavá, jestli kozy pochopily, že vážně přijdeš před obědem, nebo si pro jistotu dají na sváču ty vrby
Dobré ráno hospodyňky (ať je ňáká změna)
Reni,já váhala,jaké jaro,chtěla jsem napsat obě,ale pak jsem si říkala astronom je kosmonaut,astrolog badatel hvězd..tak jsem zvolila to druhé ..
jak jsem přečetla to tvoje první,jsem se musela zasmát...říkám si"aha,je to tu" ,mám to blbě....
Holky,já teď nemám jaksi zážitky...Akorát jsem zapomněla včera zmínit,čekala jsem na švagrovou u dcery..vítal mě u dveří Miki..mňoukal jak poškrábaná gramofonová deska-přeskakovalo mu to-"mňa a a ",ale poznal mě,nechal se pohladit a šel se mnou nahoru,najedl se,a šel se nechat pohladit ke mě Od toho,jak se vrátil po těch povodních,syčí někdy i na holku a ťafne zubama..musel zažít něco hodně zlého,protože se dlouho "aklimatizoval"..nenechal na sebe sáhnout..i teď jsem na pozoru a hlídám si ruku ..Přišla holka z práce a pustila Thora z koupelny..Tak ten je holky krásnej,nádherně lesklou černou srst...už je to taky dorostenec..řádil,popichoval mě-ale schovanýma drápkama,všelijak se nakrucoval,poposkakoval..shazoval mi pořád ze stolku klíče a telefonek(mám malinký-ne lopatu)..jak je to na těch videích..pozoroval mě a přitom packou posunoval ty věci .klíče bral do tlamky..říkám si-ať odjedu..při řeči si nevšimnu,kam s nima odběhl je to rošťák..popichuje Mikiho a ten je už jak stařešina-přitom bude mít v červnu 5..ale ten obličej staříka,pomalu chodí...
Dnes přemýšlím nad bramborákama ..uvidím...je to ještě daleko..hezký den-u nás svítí slunko,ale je zima,měla jsem 3...
Zima je jak v psinci, přišla jsem šíleně zmrzlá a to jsme šli doslova jen k sousedům...dál by o třech nohách nedoskákal Je to v ři.. Objednám ortézu, ale nejsem si jistá, jestli jen takovou na zpevnění trochu, nebo profi, na chození do smrti, protože tohle se jaksi samo nespraví Ta ovšem stojí 4 tisíce
Bobi...někdy je lepší zážitky nemít A tak jsem byla ráda, když jsem Worku včera viděla, jak vesele poskakuje. Vůbec jsem si nevšimnula, že by se mu chůze v nějakou chvíli změnila?! Začal kulhat jen na tu přední, jak špatně šlápnul přes obrubník. Ale je fakt, že jestli to měl načaté, možná mu to rupnulo jen, když si doma lehal, už padal jak měch hov.n A co teprve teď
Raduš,to je mi líto,ale už to měl,ne?nebo to je jiná noha?..Kdyby neměl tolik chlupů,žekla bych namazat nějakou "bolavou mastí"(jako od bolení-to říkala moje holka,když byla malá )a zavázat....
A taky-zase je změna počasí!!...vydrž...Dnes bude odpočívat-uvidíš večer,jak půjde..Ho ty "kámošky"rozdivočily,zapomněl,že je stařeček a bl.bě našlápnul..

Bobča
napsal(a):
Reni a já zas slyšela v telce astronomické jaro...tak jsem si zadala na PC.. a četla oboje dvoje... tak "babo raď"
Však jo. Astronomické jaro, ale astrologický nový rok.

Bobča
napsal(a):
Aháá..takže stejně jsem to měla poprvé bl.bě ale dopracovaly jsme se k tomu..
Ahooooooj.....
Ježiš Raduš co ten Worka?Jak to vypadá? CHodí?Šlape na tu nohu? Je to zlé? Co veterinářka?Nevolala jsi jí preventivně?
Bobiš ani nevíš,jak bych taky někdy ocenila nemít žádné zážitky,jen mít klidný flákací den Asi si to na týden vyměníme...ja hodím odpočinek u tebe a ty mi to tady odmakáš Uděláme takový výměnný pobyt...ale doufám,že ráda uklízíš,protože moje okna a skříně plný prachu by to už potřebovali A holky a Berťa by tě klidně přivítali,když bys jim přinesla jídlo,jim by bylo jedno,že to není panička...hlavně že bude jídlo
Ráno u nás zima jako blázen,očividně dneska nejstudenější den za březen u nás..všechno zamrzlý,ještě do toho pofukoval studený vítr a poletoval sníh...no hnus...vykydala jsem,nanosila holkám do stáje čerstvou vodu, nakutálela balík slámy a nový balík sena...šla jsem zalít stromky,vyčistila studnu,jezírko i přepad...a šla se vrhnout na to,do čeho se mi vůbec nechtělo a to úprava paznehtů kozám....je to otázka sice jen 5 minut u každé,ale pokaždé to je řevu,jako bych jim ty nohy snad řezala Stříhám jim je tak 2 -3 x do roka a pokaždé je to stejné. Boj,mečení jako bych je vraždila...já vždycky úplně splavená,kozy vyřízený Tak jsem se na to dneska zase psychicky připravovala,ale holky mě totálně odrovnali...byly neuvěřitelně hodný,pomalu mi ty nohy podávali do ruky..absolutně jsem nechápala...dala jsem jim za odměnu mrkvičku a zírala na ně s otevřenou pusou....
Na vyjížďce jsem byla nabalená jak eskymák,rukavice,čepice,péřová bunda...a stejně mi byla zima...ale když pak vysvitlo sluníčko,bylo mi i chvilku teplo..
Odpoledne jsem jela na nákup a nějak mě ty lidi v těch krámech holky štvou čím dál tim víc Hodinu stojí u pečiva a přebírají tam housky..pak paní u zeleniny přebrala snad 4 bedýnky kedluben a s žádnou očividně nebyla spokojená...u jogurtů se natahuju,že si vezmu ty z vrchu...a chlap vedle mě mi říká,ať si je neberu,že ty nahoře budou prošlý a tak No už jsem chtělá být pryč..naházela jsem do košíku rychle kde co(pak jsem zase u pokladny čučela jak péro na tu cenu ) a rychle pryč....
A shlídla jsem skvělý video,podle toho se budu inspirovat,zítra začínám s rajčetem,mangem a paprikou
https://youtu.be/VTls5a2jrc0
tak to je bombový video...inspirace...to já vyzkouším tu petrželku ...musím koupit ale semínka...tahle na tom talířku mi jde pomalu...Jsou tam fakt dobré nápady...
Niki,klidně uděláme výměnu,ale ty by ses tu nudila ono chvíli se to dá,ale jak je toho hodně-je to nuda ....já v tvém věku si nesedla,jak byl rok dlouhý...u nás se "ležení po o" nenosilo...ale já ani neměla potřebu...To mohla akorát babička...a já to poznala potom až tak po 60tce,že jsem měla potřebu si bucnou ...
Ráda jsem gruntovávala...od oken přes špaisky...sklepy,hůry....Už toho za den tolik nestihnu,ale kdysi....Pak už jsem třeba po 2 místnostech,ale sakumprdum i se záclonama,závěsama,kobercem.oknama...Zamlada jsem stihla všechno za jeden den na celém baráku...Dnes si říkám..."zítra je taky den"...a jdyž se mi zítra nechce,tak si to zopakuju...typická prokrastinace...proč bych to dělala..stejně nikdo nepřijde...tak to počká...
Takže kozenky byly hodné?vidíš...snaží se,slíbilas jim ty klobásy,tak se bojí
V tom obchodě..mě zase říkali"ty první plátkový sýry(třeba)si neber,ty jsou nejvíc ochytaný-každý je bere do ruk a vrací je...šáhni si dozadu..."Jinak je mi to jedno...úplně prošlý věci by tam neměli mít,a jestli mi to doma projde pár dní?to neřeším...Dělala jsem v obchodě,vím,jak těžké je to sledovat....a kór,když se v tom lidi přehrabujou..

Bobča
napsal(a):
tak to je bombový video...inspirace...to já vyzkouším tu petrželku ...musím koupit ale semínka...tahle na tom talířku mi jde pomalu...Jsou tam fakt dobré nápady...
Niki,klidně uděláme výměnu,ale ty by ses tu nudila ono chvíli se to dá,ale jak je toho hodně-je to nuda ....já v tvém věku si nesedla,jak byl rok dlouhý...u nás se "ležení po o" nenosilo...ale já ani neměla potřebu...To mohla akorát babička...a já to poznala potom až tak po 60tce,že jsem měla potřebu si bucnou ...
Ráda jsem gruntovávala...od oken přes špaisky...sklepy,hůry....Už toho za den tolik nestihnu,ale kdysi....Pak už jsem třeba po 2 místnostech,ale sakumprdum i se záclonama,závěsama,kobercem.oknama...Zamlada jsem stihla všechno za jeden den na celém baráku...Dnes si říkám..."zítra je taky den"...a jdyž se mi zítra nechce,tak si to zopakuju...typická prokrastinace...proč bych to dělala..stejně nikdo nepřijde...tak to počká...
Takže kozenky byly hodné?vidíš...snaží se,slíbilas jim ty klobásy,tak se bojí
V tom obchodě..mě zase říkali"ty první plátkový sýry(třeba)si neber,ty jsou nejvíc ochytaný-každý je bere do ruk a vrací je...šáhni si dozadu..."Jinak je mi to jedno...úplně prošlý věci by tam neměli mít,a jestli mi to doma projde pár dní?to neřeším...Dělala jsem v obchodě,vím,jak těžké je to sledovat....a kór,když se v tom lidi přehrabujou..
Tak mám za sebou první dávku - Pfizer. Trochu mě bolí ruka, spala jsem jenom na pravém boku a trochu se motá hlava, ale nic strašného. Hodlám pokračovat v pinožení doma, možná udělám i velikonoční výzdobu.
Reni, tcháni mají taky první dávku, včera jsem zjistila i že taky Pfizera, tchán nic, tchýni trochu ruka bolela. Sousedi staří taktéž, na vakcínu jsem se neptala, ale byli jen kousek vedle, takže předpokládáme, že totéž, pán dobrý, paní prý bylo tři dny hodně zle, ale už je dobrá. Tam jsou dvě věci. Ženské mají lepší imunitu, tak si myslím, že proto bývá ta reakce větší. Za druhé obě, ona i moje tchýně, jsou na sebe hodně opatrné, moc se pozorujou
Holky, Woriček chodí, snaží se, ale sem tam mu ta noha grcne, podlomí se, málem spadne, takže včera jsme byli ráno i večer sotva 150m tam a zase zpět, nešli jsme ani zadem, i to už by bylo dlouhé(a je tam výmolová cesta) a dneska to nevidím jinak, prochajdu určitě ne. Objednám tu jednodušší ortézu a uvidím, jestli s ní to bude lepší. Teď letím cvičit, zbytek písnu až pak

napsal(a):
Tak mám za sebou první dávku - Pfizer. Trochu mě bolí ruka, spala jsem jenom na pravém boku a trochu se motá hlava, ale nic strašného. Hodlám pokračovat v pinožení doma, možná udělám i velikonoční výzdobu.
..mně to ceka zítra.....
Já teda zatím vyčkávám...teda-nikdo mě zatím neoslovil...takže uvítám každou zprávu o reakcích,i pozdějších
Já se teda bojím víc reakcí na tu vakcínu,než covidu....Z mého pohledu jsem zdravá i co se týče nemocí(vnitřních)...resp.nic nevím..mám jít na "garančku"asi v dubnu...Nebyla jsem u doktora víc jak rok-jen mi posílají e-recepty na cholesterol,artrózu a hlavu ...
Myškám jsem včera podstrojila sýr..a večer byl taky sežraný..Já je vlastně chodím krmit na tu hůru...Jak to dělají,že se ta návnada ani nepohne
Na velikonoce mám někde dečku a věneček....A jinak se chystám upéct velikonočku ..v Albertu měli máslo za 21...a to se hodí

lesnížínka
napsal(a):
Jo Evi? Tak snad to přejdeš bez problémů..Z mých zkušeností...když je čekáš, tak přijdou Takže to vem sportovně - ty to dáš!
..beru všechny problémy, hlavně, že budu očkovaná....
Bobča
napsal(a):
Já teda zatím vyčkávám...teda-nikdo mě zatím neoslovil...takže uvítám každou zprávu o reakcích,i pozdějších
Já se teda bojím víc reakcí na tu vakcínu,než covidu....Z mého pohledu jsem zdravá i co se týče nemocí(vnitřních)...resp.nic nevím..mám jít na "garančku"asi v dubnu...Nebyla jsem u doktora víc jak rok-jen mi posílají e-recepty na cholesterol,artrózu a hlavu ...
Myškám jsem včera podstrojila sýr..a večer byl taky sežraný..Já je vlastně chodím krmit na tu hůru...Jak to dělají,že se ta návnada ani nepohne
Na velikonoce mám někde dečku a věneček....A jinak se chystám upéct velikonočku ..v Albertu měli máslo za 21...a to se hodí
Bobajz, ty jsi mladá, neděláš v důchoďáku, takže na tebe přijde řada...na svatého dyndy
Niki, teda vidíš, že tvůj ,,výcvik" přinesl (přináší) nějaké ovoce
To video je dobré, hodně věcí znám, něco jsem ještě neviděla, hlavně velká semena, avokádo množím už snad asi po 15té a nic, už mi asi dvakrát vyrostlo do 15cm a pak zdechnulo. S mangem to bylo naprosto stejné, ale to jsem zkoušela jen jednou, mango tsk často nekupujem, avokádo mám ráda moc, hlavně guacamolle. Ale to klíčení v sáčku neznám, tak to zkusím, alespoň to urychlím a pak se holt uvidí Jestli budeš dávat papriky a rajčata do skořápek...vyskládej si 10-20...podle toho, kolik budeš nakonec rostlinek chtít do vajíčkové krabičky a do skořápky dej semínko jedno, nanejvíš dvě, ony klíčí dobře a nemůžeš tam nechat 5 rostlinek, to by živořily, normálně se dává do kelímku jedna. Po tom, co ti rostlinky vylezou a kromě toho prvního dvojlístečku(děložní lístky) začnou rašit od středu lístečky pravé, skořápku rozmáčkni v ruce, aby popraskala a normálně to celé dej do kelímku od jogurtu. Stejně tak rostlinky v čajových pytlíkách...nic z toho nevybírej a strč to do kelímku i s pytlíkem, on se za chvilku, než kořínky pořádně povyrostou - rozpadne. Třeba papriky nemají vůbec rády, když se při přesazování ten ,,bal" rozpadne, proto je vysazení rovnou se skořápkou mnohem lepší.

Bobča
napsal(a):
Evi,pak prosím písni...
..ano...
"Bobajz, ty jsi mladá, neděláš v důchoďáku, takže na tebe přijde řada...na svatého dyndy "
Já nevěděla,že Evka dělá v důchoďáku ...Vím že Renča učí,Jana taky,ale o Evce nevím vlastně nic,jen že má krásného"motýla"a kočky...a je nemocná se zádama?hm?Omlouvám se,jestli jsem se nějak dotkla
A když na mě nepřijde řada,tak si tu v klídku budu umírat pomalinku,když ten "lokdaun"pořád posunují...prý můžou i několik let....Dojím zásoby a budu tu čekat na smrt (blbý humor,já vím....ale...poneděli bude hezky...třeba mě to "nakopne".)
Včera jsem se probírala fotkama-mám jich plnou krabici(hodně jsem fotila-ještě na film)..a černobílé.co fotil brácha Flexaretou..jsem mu pomáhala pak leštit fotky....Tak jsem vzpomínala.....i slza mi ukápla....Něco si vyberu na nástěnku...Fotku Maxe si musím nechat teprve udělat..foťáka mám vedle....nevím,jestli pracuje na "telefonu."

Bobča
napsal(a):
"Bobajz, ty jsi mladá, neděláš v důchoďáku, takže na tebe přijde řada...na svatého dyndy "
Já nevěděla,že Evka dělá v důchoďáku ...Vím že Renča učí,Jana taky,ale o Evce nevím vlastně nic,jen že má krásného"motýla"a kočky...a je nemocná se zádama?hm?Omlouvám se,jestli jsem se nějak dotkla
A když na mě nepřijde řada,tak si tu v klídku budu umírat pomalinku,když ten "lokdaun"pořád posunují...prý můžou i několik let....Dojím zásoby a budu tu čekat na smrt (blbý humor,já vím....ale...poneděli bude hezky...třeba mě to "nakopne".)
Včera jsem se probírala fotkama-mám jich plnou krabici(hodně jsem fotila-ještě na film)..a černobílé.co fotil brácha Flexaretou..jsem mu pomáhala pak leštit fotky....Tak jsem vzpomínala.....i slza mi ukápla....Něco si vyberu na nástěnku...Fotku Maxe si musím nechat teprve udělat..foťáka mám vedle....nevím,jestli pracuje na "telefonu."
..tedy Bobino, vám raději nic nesvěrovat, všechno tady veřejně prasknete aniž by jste se zeptala zainteresované....ne,nedělám v sociálních službách, ne nemám problém se zády....ale patřím do rizikové skupiny....
napsal(a):
..tedy Bobino, vám raději nic nesvěrovat, všechno tady veřejně prasknete aniž by jste se zeptala zainteresované....ne,nedělám v sociálních službách, ne nemám problém se zády....ale patřím do rizikové skupiny....
Evi, ale vždyť děláš...s motýlem canisky!? Vím, že teď nejspíš ne, ale snad brzy zase začnete...

lesnížínka
napsal(a):
Evi, ale vždyť děláš...s motýlem canisky!? Vím, že teď nejspíš ne, ale snad brzy zase začnete...
..ano, ale jako dobrovolník, není to práce v sociálních službách....takže to může dobrovolně tedy zadarmo dělat například knihovnice, pokladní, speciální pedagog a tak dále....
napsal(a):
..ano, ale jako dobrovolník, není to práce v sociálních službách....takže to může dobrovolně tedy zadarmo dělat například knihovnice, pokladní, speciální pedagog a tak dále....
Áno, to je mi jasné, myslela jsem to tak, že kdyby jste zase začali, asi budeš muset být očkovaná, aby tě tam pustili...a motýl respirátor

lesnížínka
napsal(a):
Áno, to je mi jasné, myslela jsem to tak, že kdyby jste zase začali, asi budeš muset být očkovaná, aby tě tam pustili...a motýl respirátor
...no to je sice možné, ale to mně přednostně na očkování nedostane neb nejsem zaměstnancem daného zařízení, pouze tam dochazim jako dobrovolnik....
napsal(a):
Evi,tak to se moc omlouvám já to někde četla na jiném vlákně-jsi to tam psala veřejně..ale už jsem zapomněla vyloženě co...mrzí mě to,už se to nikdy nestane Ale jako problém se zádama má kdekdo,a zaměstnání přece není hanba...Ano,já jsem taková prdola,ale nemyslela jsem to zle...Ještě jednou promiň

Bobča
napsal(a):
Evi,tak to se moc omlouvám já to někde četla na jiném vlákně-jsi to tam psala veřejně..ale už jsem zapomněla vyloženě co...mrzí mě to,už se to nikdy nestane Ale jako problém se zádama má kdekdo,a zaměstnání přece není hanba...Ano,já jsem taková prdola,ale nemyslela jsem to zle...Ještě jednou promiň
..vůbec.nic se neděje....
napsal(a):
...no to je sice možné, ale to mně přednostně na očkování nedostane neb nejsem zaměstnancem daného zařízení, pouze tam dochazim jako dobrovolnik....
No...dostali ho jiní, takoví, co ho dostat nemuseli, respective nebyl důvod. Myslím, že kdyby jsi se někde přihlásila, že jsi dobrovolník, tak tě zaočkují. Vždyť v těch domovech to cpali i těm, co to nechtěli, takže v nějakém z těch ,,tvých", kdyby jsi se poptala? Ale vím, řeším zbytečně, už půjdeš i tak A to je tedy jak, přes svého doktora, nebo? Nemusíš to psát, jen mě to tak zajímá, protože u nás v tomto obvoďáci absolutně nefungují, tcháni se ptali.

lesnížínka
napsal(a):
No...dostali ho jiní, takoví, co ho dostat nemuseli, respective nebyl důvod. Myslím, že kdyby jsi se někde přihlásila, že jsi dobrovolník, tak tě zaočkují. Vždyť v těch domovech to cpali i těm, co to nechtěli, takže v nějakém z těch ,,tvých", kdyby jsi se poptala? Ale vím, řeším zbytečně, už půjdeš i tak A to je tedy jak, přes svého doktora, nebo? Nemusíš to psát, jen mě to tak zajímá, protože u nás v tomto obvoďáci absolutně nefungují, tcháni se ptali.
....no to bych se ani neodvážila, brat to touhle cestou, protože dobrovolník děla dobrovolně a tudíž do něho nikomu nic....je to nabídka od obvodáka vzhledem k mému zdravotnímu stavu ale zada to fakt nejsou....jo a dcera byla jako zdravotník očkovaná Astru a hnusná reakce horečka, špatně, velký otok ruky.....

...jinak mamča 42 ročník už naockovana a kolegy maminka také, ale ty jsme registrovali my dva, když pustili jejich věkovou skupinu 70 plus, moje kamarádka těžká diabetička s nálezem srdce, plíce tak te i když ještě není ani šedesát, tak tu oslovila primo její obvodacka, takže ta Astru a bez reakce, jen rochu bolelo misto vpichu, jinak nic....

napsal(a):
...jinak mamča 42 ročník už naockovana a kolegy maminka také, ale ty jsme registrovali my dva, když pustili jejich věkovou skupinu 70 plus, moje kamarádka těžká diabetička s nálezem srdce, plíce tak te i když ještě není ani šedesát, tak tu oslovila primo její obvodacka, takže ta Astru a bez reakce, jen rochu bolelo misto vpichu, jinak nic....
Sestra se švagrem taky Astra. Švagr nic, jenom bolest v místě vpichu. Sestra prodělala znovu "malý covid" - horečka, zimnice, únava...Zůstala den doma.

napsal(a):
Sestra se švagrem taky Astra. Švagr nic, jenom bolest v místě vpichu. Sestra prodělala znovu "malý covid" - horečka, zimnice, únava...Zůstala den doma.
....zítra budu informovat jak to probíhalo u mne....
Ahojky děvčata...
Tady se jede koukám očkování ve velkém Tak já to samozřejmě u rizikových chápu a určitě jděte...já na to očkování asi nepůjdu(ono stejně než se na lidi v mém věku dostane řada,bude už možná po covidu )...pokud to fakt nebudu potřebovat kvůli dovče nebo to nebude povinné,tak je to pro mě zbytečné...
Myslím,že už jsem to sem psala,brácha v Anglii už byl(tam jsou narozdíl od nás někde jinde,takže se očkují už třicátníci) a ten dostal tu AstraZenecu....a bylo mu cca 3 dny zle,pak už dobré..když už bych se nechala očkovat,tak zrovna touhle teda ne. Ale vím,že si nemůžeme vybírat..což je taky blbost na druhou stranu..nevím,proč by jsme nemohli mít možnost volby...ale v našem státě se ani nedivím
U nás dneska zase hnusně Foukal docela dost vítr,byla i pěkná zima a nějaké dešťové přeháňky....no holky už pěkně línají,z malé ponice jsem dneska vyčesala chlupů jak ze dvou koní,je chlupatá jak medvěd...z černé kobči to ještě šlo,ta tolik ještě nepouští..a kozy?Ty pouští takovou bílou zimní podsadu chlupů a česat to je teda záhul...furt mě otravují a chodí za mnou a mečí,dokud je nezačnu vyčesávat Pak zjistili,že pletivo je taky strašně super,akorát,že ten plot mám teď úplně bílý od těch jejich chlupů Máme prostě chlupatý plot ...
Dneska za mnou přijela moje kamarádka,která donedávna byla mojí poslední bezdětnou kamarádkou..no..za měsíc rodí Říkala jsem jí,že je zrádkyně Ale tak když to chce,tak se nedá nic dělat Ale bojí se porodu,tak jsem jí ještě schválně strašila,že jsem viděla videa a je to hnus a strašně to bolí a ať si představí,jak to dítě bude velký a musí projít tou malou dírkou dole No mooooc mi poděkovala,že zase někdy přijede A na oplátku mi řekla,že za trest s tím dítětem přijede na návštěvu,až se narodí..tak jsem jí řekla,že nebudu doma
Raduš moc to cvičení Baruny k ničemu není Furt na toho Berta nabíhá Jako já hned vždycky ječím,takže přestane,ale...třeba hodinu si ho vůbec nevšímá,Bertík kolem chodí a pak najednou po něm jde..nechápu..kdyby měla málo prostoru,ale má pozemek jako kráva...prostě nevím..doufám,že to nedograduje k tomu,že by mu zase ublížila,protože to by prostě opravdu musela jít..zatím tomu dávám čas...
Dneska jsem čičinám toulavkám upravila za garáží bydlení,protože už je tepleji..pohrabala jsem tam bordel a slámu,vyházela navlhlé domečky a nechala tam jen 2 pelíšky se slámou a dva domečky,které jsem zakryla plechama a zatížila kamenama,aby ta stříška neulítla...dala jim tam nový misky s granulkama a vodu...no a večer,když jsem šla krmit(už mi chodí naproti 3 kočičáci),tak všechny vyběhli zpoza té garáže,takže se jim bydlení asi zamlouvá...no jenže jsem si všimla,že černá a mourovaná kočena jsou asi v tom..mají pupíky Ach jo. No a viděl mě je tam krmit jeden pán z vedlejšího baráku,který ma s náma společnou zahradu. A říká mi,že celou zimu nevěděl,kdo ty kočky krmí..tak jsem se ho ptala,jestli s tím jako má nějaký problém..a on že vůbec,že je ba naopak rád,že takhle dobře ty kočky přes zimu nikdy nevypadali..že jim taky dává,sice jen zbytky od jídla,ale že se snaží,že na víc nemá peníze..tak jsem mu říkala,že i to se počítá...to už je druhý soused,co jim dává zbytky. Lepší něco,než noc..no a ptala jsem se ho,že co když by jsme se složili na ty kastrace,ale pak mi došlo,že říkal,že nemá peníze ani na jídlo...
tedáá....Niki,takhle strašit kamarádku Všichni jsme tou"dirkou" museli prolézt .....Počkej,až přijede,pochováš si mimčo
Holky na JOJ Cinema běží-jsem to náhodou objevila,si to musím pak vrátit "Lord of the Dance"...irská taneční skupina...bombová-kdo má rád ty irské tance...Oni mají i děj ty jednotlivé "pasáže"(dějství?)..Vrací se snad po 20 letech(v 1996 začínali)....ale jak jsou sehraní....měsíce dřiny....
Jo a u nás máme sníh ..ne moc ale leží na zemi poprašek
Bobča
napsal(a):
tedáá....Niki,takhle strašit kamarádku Všichni jsme tou"dirkou" museli prolézt .....Počkej,až přijede,pochováš si mimčo
Holky na JOJ Cinema běží-jsem to náhodou objevila,si to musím pak vrátit "Lord of the Dance"...irská taneční skupina...bombová-kdo má rád ty irské tance...Oni mají i děj ty jednotlivé "pasáže"(dějství?)..Vrací se snad po 20 letech(v 1996 začínali)....ale jak jsou sehraní....měsíce dřiny....
Jo a u nás máme sníh ..ne moc ale leží na zemi poprašek
My máme JOJku - bitvu o Midway Lord of the dance....už jsem kdysi viděla, je to super, strašně se mi ty tance líbí. I jsme na to měli jet, když tu vystupovali, no něco do toho vlezlo
Niki, občas běží(jsou vyhlášené) kastrační programy, kdy nějaký vet kastruje za minimání náklady(se mu to dotuje) U nás někdy dva roky zpátky, sousedka vozila asi 5 koček, co se jim namnožily v dílně. Ale nevím, kde by se to dalo zjistit...
U nás dneska celý den sněžilo, takové spíš krupky půl dne, na zemi to nezůstávalo přes to, že byla 0. Ale k večeru, jak jsme měli jít obejít s Woruškou, tak byla chumelenice jak blázen prý: už běž, nebo zatmíte, to už přestává...Ještě, že jsem mu dala pláštěnku, byli jsme jak sněhuláci a je bílo jak na Vánoce. Teda houby, na Vánoce bílo nikdy není Obešli jsme zadem, tu delší trasu a zvládnul to. Přidala jsem mu už včera radši ještě jednu dávku homeopatik. Jo a výborné...do rána bylo -11st
A ještě od nás Večer byly kočky venku, Viktorka jsem několikrát viděla projít kolem okna, Gucci pak zase seděla u komína...aha, blbnou před barákem. Muž šel dát Workovi jídlo a vodu, domů s ním přišel jen Vikťa, prý Gucci tam není. A kde je prosim tě, když tam ještě před chvílí byla? ,,Nevím, ani v garáži není".Tak jsem dala v pracovně jídlo Vikťovi a jak chci odejít, přiběhne Gucci k oknu, divně sebou škubajíc, myslela jsem, že ji něco honí(kocour, liška) Honem jsem otevřela, ta vletí dovnitř a už to vidím...po břicho je celá mokrá. Ta blboša někde vlezla na led a jelikož je jen tenký, probořila se do jezera. Tak honem osušku a vytřela jsem ji trochu, na zbytku už pak asi pracovala do rána Áno, ona je z těch co bude levitovat nad ledem, Tuzežeré
Ahoj holky
Raduš,to jsem ráda,že se ten Woriček pochlapil ...Ta Gucci šlápla do toho jezírka u tebe?..no ještě že se vyhrabala
Volala mi holka,jestli jsem vytáhla stromek,že jsou nové vánoce ..
Píšu to asi hodinu,volala švagrová,tak jsme splkly...a Jaruš-tentokrát v pondělí,že čekala v práci,až dovezou obědy-zastupuje kolegyni...Jdu si taky něco uklohnit

..tak už to mám za sebou, úplně v pohodě, tedy zatím....večer se jdu odměnit dobrým červeným vinkem....

Bobča
napsal(a):
tak to je dobře ,to se musíš odměnit ...přeju další pohodový průběh...
...tak určitě.....diky moc....

lesnížínka
napsal(a):
Jéé, no super tak snad ti to vydrží, říkali, že ruka je bolela hlavně večer. Ale když toho vínka bude víc, možmá to ani nezjistíš
...diky.....právě to je taková prevence to vínko....

lesnížínka
napsal(a):
Jsem trochu nervozní, strejda je dnes na operaci tumoru tlustého střeva...taky čekám na zprávu od sestřenky, jak to dopadlo
...moc držím palce.....

lesnížínka
napsal(a):
Dík Tam se člověk bojí jen aby neslyšel: jsme ho otevřeli a už nic...tak jsme ho zase zašili
..ja vím, ale určitě do dopadne na výbornou....
Dneska jsem byla strašně naštvaná na Worku. Neměla bych já vím, že toho budu litovat, až tu nebude, ale ustupuju mu už skoro se vším a přes tohle nejede vlak, ty ranní procedury, jako učesat, podat léky, vyčistit zuby apod....s ním udělat musím(vybírat klíšťata, včera měl dvě ) Nechce už pár měsíců chodit do bazénové místnosti, dobře, homeopatika mu nosím ven, už bude za chvíli teplo, tak to přežiju. Pak přestal chodit do pracovny(všechno z důvodu, že mu klouže dlažba) tak jsem tam pořídila tepich. No onehdá stoupnul jednou nohou vedle a nemohl se postavit, začal úplně hystericky kňučet, jakoby už tam musel zůstat navždycky První jsem se lekla, že od bolesti, ale pak jsem to pochopila. Wori bože co řveš, vždyť tě zvednu, koukej normálně zvednem a už můžeš jít. Pak se tam vrátil ještě sníst kočkám misku, tak jsem myslela, že dobrý. No a dneska tam vlezl a místo, aby si lehnul na česání, se dvakrát zavrtěl a vypálil ven a on už jde okruh zahradou a on si tam už nelehne. Jo, kdybych viděla, že si nemůže lehnout, tak neřeknu ani popel, ale u boudy si lehne 10x za hodinu. No nic počkám, on přileze. Stál o 20m dál a vyřvával. Já nic, pak už na mě táhnulo, zavřela jsem dveře. Jdu se kouknout kde je, když je ticho a on leží vpředu u boudy. Asi 5x jem ho volala, ať jde zase normálně dozadu do pracovny, že dočešem. Nic. Tak jsem už pěkně nasr...vzala tablety v šunce a zanesla mu je tam. Ne, nejdem nikam, nejsi učesaný atd. Šla jsem zase domů a vyšla zadem obejít zahradu, protože jsem ho viděla ráno, jak jde až dozadu, což bylo divné, nechodí tam sám dávno tak daleko, tak jsem šla kouknout, jestli musel kadit, nebo proč. Byl sníh, tak jsem pěkně viděla, kudy chodil, byl až u domku. Byly tam stopy od zajíce, cizí kočky(protože malé) a od lišáka, který běžel. Worka nic, nepřišel. Šla jsem teda ještě vybrat schránku, to mě uviděl a letěl, že jdem ven. To teda nejdem hochu. Zavrtěla jsem se a šla zase zadem domů. Za chvíli už řval před pracovnou, že teda jde. No dobře, tak pojď a lehni si. Najednou to bez keců šlo Tak jsme dodělali procedůry, jako by nic a šli obejít potok, respective jen kousek a po louce za holkama, které jsme tak tak chytli, chystaly se s paničkou a děckama do města. Prý: kde stééé? (měli jsme skoro hodinu zpoždění ) Jen doufám, že se to nebude každé ráno opakovat, nebo by mi prdla cévka asi
tak to mě zas pobavilo...máš ten život pestrý...Je vidět,že ti rozumí,a že si ho stejně dostaneš tam,kde ho chceš mít Jen asi dělal dnes "cavyky" a bavil se tím..
Holky u nás je dnes aprílové počasí...ráno sníh,pak Jadran..pak zase sníh,slunko,a teď zase mírně sněží..
Raduš už něco víš o tom strejdovi? Tohle měl můj chlap...
Ahoooj...
U vás je holky sníh?U nás kromě toho,že furt fouká a je teda zima,tak krásně svítí sluníčko..tak je jasný proč že jo..protože se mi blíží dovolená,tak sluníčko se pomalu rozehřívá Už o tomhle víkendu má být u nás až 18°C Akorát,když mi začíná dovolená
Raduš mě zase naštvala Baruše nečekaně...volal mi ráno můj chlap do práce,že šel pustit zvířátka a Bertík akorát vylezl ze seníku a když ho slyšel a běžel mu naproti,tak se rozeběhla Baruna a hnala ho až k brance..naštěstí jí utekl a rychle podběhnul pod brankou,ale kdyby se tam zasekl,tak ho natrká Takže chlap jí prý pak vzteky taky prohnal a nedal jí za trest žádnou mňamku na přivítanou..taky byl vytočený,když viděl,že to není sranda a opravdu po něm vyloženě jde...aspoň vidí,že si nevymýšlím..a hned mi říkal,že půjde z baráku,že se nechce dočkat toho,že Bertovi ublíží....no nejsem teď vůbec v lehké situaci,protože fakt prostě nevím,co dělat
Když jsem tam šla po práci,tak všechno bylo ok,jen se Berťa teda držel od koz dál a vůbec nejedl Byl takový přepadlý..nechci,aby to tam přestal brát jako svůj domov,svoje bezpečí...ach jooooo
Dneska mi konečně volali ze servisu na ten skútr...tak servis i s prací 3500,- kč...a ještě nemohli otevřít nádrž na benzín a celý to nějak posrali,takže si musím koupit nové víčko nádrže i s klíčkem,protože oni ten klíček prý nějak i s tím zavíráním zničili
Pučmeloun mě dneska tak rozesmál,jako už dlouho ne... Včera jsem vysázela pár těch tipů z toho videa...skouknula jsem ještě dvě takový podobný....no a vysadila jsem citrón,papriku,rajče,jahody,banán,pažitku a bazalku......všechno jsem si hezky pomocí párátka a lepíku označila,abych věděla,kde co je...a dala jsem to zatím na okno,ale dovnitř...venku je ještě zima...no a pučmeloun to furt chodil očuchávat. Tak jsem ho pokaždý vyhnala...
No a dneska přijdu domů z práce a ve dveřích mě vítá pučmeloun polepený těmi lepíky..na levý straně tlamičky pažitka a na pravý banán Já jsem byla hotová,jsem úplně smíchy slzela.. a myslíte,že mě to napadlo vyfotit? Až když jsem mu to sundala,tak pak mi to cvaklo...
Zítra mě v práci čeká zase testování..už teď je mi z toho šoufl,když vím,že mě budou zase šťourat až v mozku debi.ové..všude jsou antigenní testy na kraj nosu,jen u nás jsou až do mozkovny Ale opravdu po minulém týdnu,kdy otestovali celou fabriku,tak máme jen jednoho pozitivního...tak to je dobrá bilance..
Jdu si k večeři udělat čerstvý chlebík s máslem a s vajíčkama na hniličko...mňamy mňam..dneska se mi zdálo o bramborákách..o křupavých bramborákách...mám na ně hroznou chuť,jenže kdo mi je udělá? Nesnáším to strouhání brambor,nebaví mě to

canka
napsal(a):
Ahoooj...
U vás je holky sníh?U nás kromě toho,že furt fouká a je teda zima,tak krásně svítí sluníčko..tak je jasný proč že jo..protože se mi blíží dovolená,tak sluníčko se pomalu rozehřívá Už o tomhle víkendu má být u nás až 18°C Akorát,když mi začíná dovolená
Raduš mě zase naštvala Baruše nečekaně...volal mi ráno můj chlap do práce,že šel pustit zvířátka a Bertík akorát vylezl ze seníku a když ho slyšel a běžel mu naproti,tak se rozeběhla Baruna a hnala ho až k brance..naštěstí jí utekl a rychle podběhnul pod brankou,ale kdyby se tam zasekl,tak ho natrká Takže chlap jí prý pak vzteky taky prohnal a nedal jí za trest žádnou mňamku na přivítanou..taky byl vytočený,když viděl,že to není sranda a opravdu po něm vyloženě jde...aspoň vidí,že si nevymýšlím..a hned mi říkal,že půjde z baráku,že se nechce dočkat toho,že Bertovi ublíží....no nejsem teď vůbec v lehké situaci,protože fakt prostě nevím,co dělat
Když jsem tam šla po práci,tak všechno bylo ok,jen se Berťa teda držel od koz dál a vůbec nejedl Byl takový přepadlý..nechci,aby to tam přestal brát jako svůj domov,svoje bezpečí...ach jooooo
Dneska mi konečně volali ze servisu na ten skútr...tak servis i s prací 3500,- kč...a ještě nemohli otevřít nádrž na benzín a celý to nějak posrali,takže si musím koupit nové víčko nádrže i s klíčkem,protože oni ten klíček prý nějak i s tím zavíráním zničili
Pučmeloun mě dneska tak rozesmál,jako už dlouho ne... Včera jsem vysázela pár těch tipů z toho videa...skouknula jsem ještě dvě takový podobný....no a vysadila jsem citrón,papriku,rajče,jahody,banán,pažitku a bazalku......všechno jsem si hezky pomocí párátka a lepíku označila,abych věděla,kde co je...a dala jsem to zatím na okno,ale dovnitř...venku je ještě zima...no a pučmeloun to furt chodil očuchávat. Tak jsem ho pokaždý vyhnala...
No a dneska přijdu domů z práce a ve dveřích mě vítá pučmeloun polepený těmi lepíky..na levý straně tlamičky pažitka a na pravý banán Já jsem byla hotová,jsem úplně smíchy slzela.. a myslíte,že mě to napadlo vyfotit? Až když jsem mu to sundala,tak pak mi to cvaklo...
Zítra mě v práci čeká zase testování..už teď je mi z toho šoufl,když vím,že mě budou zase šťourat až v mozku debi.ové..všude jsou antigenní testy na kraj nosu,jen u nás jsou až do mozkovny Ale opravdu po minulém týdnu,kdy otestovali celou fabriku,tak máme jen jednoho pozitivního...tak to je dobrá bilance..
Jdu si k večeři udělat čerstvý chlebík s máslem a s vajíčkama na hniličko...mňamy mňam..dneska se mi zdálo o bramborákách..o křupavých bramborákách...mám na ně hroznou chuť,jenže kdo mi je udělá? Nesnáším to strouhání brambor,nebaví mě to
Odrohovat. Nebo dát pryč.
Přikláním se taky k odrohování....a nečekat!! Niki-než se fakt stane něco bl.býho...a klidně bych obě,aby to nebylo té jedné líto
Ten pohled na pučmelounka musel být fakt dobrý....tak teď musíš čekat,co z toho vyleze ...
Mám ti ty bramboráky přijet nastrouhat??
Raduš nepíše,jak dopadl strejda,tak si to přečtu zítra...dobrou noc
Z bramboráků mi nevadí nic to je raz dva, ale vadí mi, že je nikdy nemám tak dobré, jak dělávala mamka Pořád se jí ptám jak, udělám je a stejně jsou jiné Tak s pučmeldou...to jsem se nasmála taky živě si ho - ňoumíka, umím představit Citron...budeš mít planý, nebude jedlý a hlavně...v teple ho nepřezimuješ, na zimu musí být v chladu.
Už sníh taky nemáme a doufám, že už ani mít nebudeme i když teď jsou -4st Protože je jasno.
Tak bych za trest odrohovala jen tu Barunu a hotovo. Třeba jí sklapne.
Skútr...no s autama(a jistě to platí pro všechna vozidla) z druhé ruky, je vždycky nějaký problém, neznám snad nikoho, kdo by si koupil a neřešil nic kolem.
No strejda...moc toho nevíme. Teta se dovolala po celém dnu až skoro v 8h večer. Doktor jí řekl jen, že to bylo náročné, ale se to zvládlo a strýc je celkem dobrý, nese to statečně(to usoudil z toho, že si nestěžuje) To on nebude, protože on nemluví. Nikdy Bohužel by nejspíš nic neřekl, ani kdyby mu něco bylo Takže tam se musíme spolehnout na to, že je sledovaný a přišli by na to, že je něco blbě.
A můžete mi vy dvě baby vysvětlit, jak jste se zase nacpaly přede mne? Já teď přemýšlím, co je z tou Bobčou a že se kouknu, co psala naposled, že dělá. A čumím, že je tu najednou od ní příspěvek A od Renči A Evka už je někde ,,pod vobraz"

lesnížínka
napsal(a):
No strejda...moc toho nevíme. Teta se dovolala po celém dnu až skoro v 8h večer. Doktor jí řekl jen, že to bylo náročné, ale se to zvládlo a strýc je celkem dobrý, nese to statečně(to usoudil z toho, že si nestěžuje) To on nebude, protože on nemluví. Nikdy Bohužel by nejspíš nic neřekl, ani kdyby mu něco bylo Takže tam se musíme spolehnout na to, že je sledovaný a přišli by na to, že je něco blbě.
A můžete mi vy dvě baby vysvětlit, jak jste se zase nacpaly přede mne? Já teď přemýšlím, co je z tou Bobčou a že se kouknu, co psala naposled, že dělá. A čumím, že je tu najednou od ní příspěvek A od Renči A Evka už je někde ,,pod vobraz"
...tak snad to bude dobré.....kdepak pod obraz....mam svůj limit, přes něj mně moje zažívání nepustí....2 max 3 skleničky vina za cely večer....pivo ani tvrdý alkohol vůbec.....
ahojky děvčata
Raduš,to já taky kolikrát píšu...něco do toho dělám...tak to mám dýl rozepsané..Pak to odešlu,dívám se-a nic...A vrátím se na mejly,a už tam mám,že je tu zpráva..a pak jsou tu třeba 2 přede mnou...A hlavně,když odesíláme ve stejný čas...proto ti píšu,že jsme odesílaly zaranu...
Chodím se dívat na puberťáka Nica,jak lítá na tom kole je to krásná šelma ...
Myši si ze mě dělají srandu,pastička sklaplá,návnada fuč...
Evi,tak co,jak se cítíš? .. A Reni taky-dobrý?...žádné vedlejší účinky?