Raduš,to bání se,jsem myslela,že se bojíš o všechny kolem...i cizí-to že jsou ty tvoje "katastrofické scénáře"...třeba o tu Renču..nevím,jak bych to popsala
Já tu měla litánii,pak jsem něco vyjmula,dala vám to SZ-abych tu neřešila veřejně moje děti..a zmizlo to...o ty strach nemám-mají střechu nad hlavou,práci,patrnery,svůj život...
Přišly mi zase srandičky...tak se podělím..
Haleluja holky!!!!!!!!Stal se zázrak!!!Eďák mě poprvé za celou dobu,co ho máme,nechal vyspat!Do 8:30 h.... neuvěřitelný...spala jsem jako Šípková Růženka....hned je mi líp...on už asi ví,že se mu krátí to chlapáctví a zítra jdou bude bezkulčák
Já vím holky..musím vydržet...já tu práci mám ráda,baví mě to,ale někdy je to fakt zoufalý...je to teď před těma Vánocema vražedný ...už aby bylo po sezóně . Každopádně v pondělí to ale šéfovi všechno řeknu,co mě se.re.....
U nás je teda pěkná mlha....a chladno...no hnus..a já se těšila,jak si dneska užiju krásnou vyjížďku..no nevadí,užiju si jí i v mlze,co mi zbývá..
Raduš to s těma granulema znám....ale já si to dělám sama,protože jim furt zkouším klukům kupovat nové a nové....ale tak je dobrý,že kočeny venku to kdyžtak zbaští..sice za těžký prachy,ale co už....a teď jsem vzala na zkoušku jedny jiný konzervičky a nejí je ani jeden kocour..takže čivavka to jistí
Tak jsem si vydlabala už i dýni doma na okno ven a včera už tam svítila Dneska vám jí večer vyfotím....
Holky já vám chtěla večer něco napsat,ale prostě si nemůžu vzpomenout co
"Holky já vám chtěla večer něco napsat,ale prostě si nemůžu vzpomenout co"
No přece,že jsi tu s náma ráda
A že je ti hned líp,jak ses dobře vyspala..
Já včera zapomněla vyfotit svačino-večeři..tak jsem vyfotila snídani...V tom Globu měli jakýsi cibulový"chléb"-spíš veku...včera jsem spořádala ty větší-skoro z půlky...a teď jsem dodělala zbytek-bo jsem měla chuť na chlebíčky,tak jsem si tam koupila i 20 deka šunky...
Bobča
napsal(a):
mlhavé ránko holky...
Dnes je už pravý dušičkový čas...
Raduš,už su tu ..to mě nenapadlo..promiň Já to tak dělám,aniž bych byla nemocná.pořád zapínám-vypínám.jestli tu něco není...taky to není dobré..Ty zacvakneš noťas ..mě to hrčelo někdy,jak když startuje letadlo...spravil mi to nedávno synovec(měla jsem ho jaksi podchlazený,či covysvětloval mi,že nechat spát počál celý den není dobré(spotřeba sice menší,ale je)lepší ho zapnout ,vyřídit si co potřebuju..a to já dopol. mám skoro půlden..
teď mi nečekaně zase zde.chl.. během psaní.. a 2 krát..včera blikaly ikony na ploše..nešlo mi to restartovat...Bojím se,aby staříček brzo neskonal..A to mi opravoval a čistil nedávno..
Niki..vydrž!!!! abys fakt nelitovala...hlavně si myslím i ty peníze...těžko se hledá nová práce...Promluv si s nima o té práci doma..my se ve velkoobchodě galanterií mohli před vánocema taky opupínkovat...Myslím si,že to bude taky hlavně teď před vámocema!!Máš první vánoce v nové funkci...nechoď na pracák!!
Raduš,co Worik s granulema..?..a co tak mu je trochu podrtit??a pokud by mu chutnaly,tak to se dá,ne?poťukat to paličkou po trochách..Mandyně by to taky museli zmenšit
Čauky, granule jsou zatím v misce, ani Macek je nesnědl, nebo nevím, třeba tu ani nebyl, protože jsem lišce ke kompostu vyhodila půlku kuřete z mrazáku, tak se možná nacpal tam. Jéé aha, zrovna u misky sedí, Macek. Chtěla jsem ho vyblejsknout, chňapnu mobil co tu leží...zase vybitý No tak nic, snad někdy příště. Jo, žere je Rychle jsem malinko nabila mobil a jednu fotku to udělalo, hele Macek Bobi prosim tě, kdyby ti ten počál úplně zdechnul, tak dej vědět, než začneš objíždět prodejny(ty tvoje hrrr akce ) třeba bude mít muž nějaký vyřazený. Že jo s tou Nikiš, má dobrou práci, musí vydržet
Holkýýý si představte, že když jsem včera vycházela s Workou večer, měla jsem zase 37.1, tak jsem se bála, že to bude ještě horší potom pozděj, než předevčírem, kdy jsem měla tolik až někdy v 8h. No a kolem 8 jsem teplotu už neměla, ani před spaním! Tak snad se to už převrtne správným směrem
Včera jsem muži říkala něco ve smyslu, že jsem mínila uklidit ty nastříhané větve, ale přišla tahle blbá choroba...a vzpomněla jsem si na babču, jak často používala: člověk míní a vlk v síni Používá se to i u vás? Nebo jen tu? Teda u nás se ještě říká po našem: čuověk To je přesně pro takového odkladače, jako jsem já Jo, mínila jsem udělat to a támhleto a však zítra třeba...
Jéé, vy obě píšete, super! Ještě, že je ten svátek No je mi líp, jdu uklízet, nebo je tu ale za těch pár dní šílený bord... Teď hodím oko na telku...kuva v Praze zase prší, nebo je to nějaký archív? U nás je krásně, ráno mrazivo, od rána sluníčko, jen začal zase trochu pofukovat studený. Bylo mi ve vestě vedro, musela jsem si ji i rozepnout, ale zpátky po cestě zase protivný protivítr. Tady ani nekapne
U nás se říká..."člověm míní,pánbůh mění"..jo,psaly jsme ještě na té stránce,co se to přehouplo...bylas tam??
A máte ty SZ..jsem to tam nějak nenapsala najisto..mě se to teda zobrazuje-upozornění v mejlech..
Holky,já peču to maso na zelí v remosce a zadělala jsem i na knedlík!!!! Mám to jaksi řidší,tak uvidím.. U nás taky slunko,chtěla jsem Nikči poslat...
tak konečně obědvám..já pozdě snídala
To masko jsem pak dala ještě do trouby na chodbě,podlila,pokořenila kořením na krkovičku,aby bylo ještě trochu šťávy na polití...a zelí aby se vydusilo...je zamlžené ...knedlíky se mi spojily..dělala jsem poprvé na páře,ale jsou vynikající-si je musím pochválit..ty další jsek pomazala ojejem,když jsem je tam dala-jsou lepší...no a to poslední není kofola ,ale poslední pivko z ledničky...No pijte na to vodu
To vidím, že to není kofola, ta má poněkud tmavší barvu, možná černým by jsi nás ošálila Ne nemám uklizíno, teprva jsem vyluxovala přízemí, k uklizeno je to ještě nahony vzdálené Ještě postírat prach a vymopovat podlahy. Musela jsem si chvíli sednout Honila jsem červíky v pracovně. Onehdá koukám, po zdi si to mašíruje slušně velký červík. Tak ho chytím, hodím rybám...Potvora, že by zase vylezl odněkud vedle ze špajzu?! Za pár dní najednou v pracovně na stropě asi 6 červíků. Každý den jsem na ně jen koukala, co jako míní dělat. Dneska vemu vysavač, jdu na ně a zjišťuju, že je jich tam tak 10ks No úžas tohle. Ve špajzu stále nic. Přemýšlím, kde by se tak mohli vzít v pracovně a padne mi oko na pytel se sypáním pro ptáčky - od zimy. Otevřu pytel, semínka na pochodu totálně sežráno. Tak jsem ho rychle zatáhla zase šňůrkou a vyhodila ven(než z něho vyletí ti, co tam i poletovali - moli) zanesu ho do domku. Myslím, že ptáčci v zimě ani červíky nepohrdnou
My budem dojídat ještě hovězí vývar, nevařím, uklízím.
Bobi, ,,člověk míní, pánbůh mění" se tu používá také, ale to by jsi změnila význam. Myslím, že na tohle pasuje spíš klasické české,,pozdě bycha honit"
Sakra Bobi to vypadá výborně to jídlo!! Jedu na návštěvu A ten knedlík,to jsi teda borec..já umím domácí bramborový,ale houskový jsem nikdy nedělala...je to těžký?Stejně jako ty si Raduš psala,že ovocný knedlíky si uděláš radši domácí..jak se to dělá?Hoďte mi sem buchty recepty,já bych to snad i zkusila.....já mám od včera uvařeno,máme kuře na paprice s těstovinama....a zítra budu asi dělat čínu,protože je rychlá a jednoduchá....ale chtělo by to na ten prodloužený víkend něco sladkého,ale kdo se s tím bude péct
Teda dorazila jsem teď domů z venku a ta mlha je fakt vlezlá....byla mi fakt zima a to jsem byla navlečená...dokud jsem dělala na zahradě,bylo to dobré a pak jsme vyjeli na vyjížďku a začala mi být zima ..no a v půlce cesty jsme na popílkovišti objevili několik ohrazených prostorů a v nich vyhrabané jakože záhonky nebo jak to nazvat Vůbec to nechápu....co to jako má být?Hlavně na tom popílkovišti nesmí být nic,takže fakt nevím ..napadá vás něco?Jakože třeba testují kvalitu té půdy?Jestli ten popílek se už plně vstřebal nebo tak?Nevím...
Volala mi mamka,ať k ní přijedu,že má kytičku kocourkovi na hrobeček na dušičky ..tak po obědě zajedu... Taky musím zapálit pak na dušičky kocourkovi a pejskovi ..kocourek už je ,,pryč,,3 roky a pejsek 5 let...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.80
Tak nám vzniklo ptačí zákoutí a ještě dneska razime pro druhý pár andulek 😂😊 aneb když od trhlé kamarádky dostanete další klec 😂
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak nám vzniklo ptačí zákoutí a ještě dneska razime pro druhý pár andulek 😂😊 aneb když od trhlé kamarádky dostanete další klec 😂
Nó, tak ona asi kamarádka věděla, komu to nabídnout, když se toho chce zbavit vy dvě si asi nemáte co vyčítat Takže toho máš málo a zakládáš taky chovnou stanici andulí?
Zrovna jsem si říkala, že když je to volno dneska, mohl by napochodovat i zbytek osazenstva, co se tu občas objeví, že Reni, Miriam atd....
Néé Niki, já ty šišky neumím(kynuté knedlíky) ale kdybych měla jó chuť, holt bych se musela naučit. Jinak knedlu dělávala vždycky mamka domácí(když se ještě běžně nekupovala) tchýně dělá domácí doteď, protože tchán nad kupovanou ohrnuje rypák
Popílkoviště, či jak jsi to nazvala, je co? Nic takového tu nemáme, takže netuším, co se to tam u vás pokusníkuje.
Večer asi budem škvračit to sádlo, budou škvarky Takže ,,jím jen do 8h", což už cca 3 týdny dodržuju poctivě...dostane dneska na frak. Doufám, že je nezmršíme poslední dobou nám to zrovna moc nejde. Je zajímavé, že se nezlepšujem, ba opačně Nejlepší se nám povedly napoprvé, kdy jsme byli připosr.ní, že je zvrznem a dali jsme si extra záležet
Já hrozně ráda dávám péct maso, kmín, cibulka, česnek, grilovací...voní to parádně, to Bobči až sem ale jíst to zase až tolik nemusím, když tam nejsou kosti, tak ani o to maso moc nestojím
Niki-posílala jsem ti tam už dopoledne slunko... .ten"popílkovač"u nás taky není-u nás nic nelítá...
Knedlík jsem dělala bezrohlíkový-bo nebyl v plánu a já je nekoupila..mě neva
500g pol.mouky
1 malá lžička soli(tu jsem zamíchala do mouky)
270ml vlažné vody
1 malá lžička cukru
půl kostky(20g)kvasnic
1 vajíčko
až se rozpustí kvasnice-nalít na mouku a vyhníst těsto..aby se nelepilo..Já přidávala mouku,ale i tak jsem měla řidší-nevadilo to...asi hoďku kynout..Vyšly mě 4 menší šišky,mám malý pařáček-vidělas,tak na 2 krát po asi 15-17 minutách..Potřít pařáček olejem,a mezi knedlama taky..Jsou krásně nadýchané ..Jo,jak je vyndáš,tak propíchat asi 3 krát podél vidličkou..
Na recepty.cz je jich moře,já si vybrala tenhle..
Raduš škvračit=škvařit po našemu..
Leithian..ale nebránila ses moc té kleci,že ne ...a večer u telky bude koncert ..zakrýváš je,když chceš,aby ztichly,nebo jak je "umlčuješ"?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.80
Hele holky. Mám dotaz. Kamarádka ač nerada zvažuje darování své dvouleté kočičky. Černobílá kříženka. Vychovaná mazlivá, hravá... Čistě domácí, nikdy nebyla venku. Jen jí nedělá dobře smečka kocouru (ona i oni kastrovani) a řeší to ocuravanim gauce. S mainskou dvojkou si rozumí tak napul, třetí kocour je pro ni v pohode. Kdyby některá z vás hledala akorát temperamentní přiměřeně hodnou čičinu do bytu... Ještě je v plánu zkusit ji na měsíc, dva tri najít u někoho útočiště vyměnit gauč obmenit nabytek a pak ji přivést zpátky. Dělá to dlouho a zacla s tim ne ve chvili kdy byla na byt donesena ale kdy ji tam po par mesicich pridali kocoura z předchozího bydliste. A ac na nej zvykla byla zaclo tohle. Případně neměla by některá z vás možnost ji na ten měsíc až tři max pak poskytnout dočasný domov?
Bobča
napsal(a):
Niki-posílala jsem ti tam už dopoledne slunko... .ten"popílkovač"u nás taky není-u nás nic nelítá...
Knedlík jsem dělala bezrohlíkový-bo nebyl v plánu a já je nekoupila..mě neva
500g pol.mouky
1 malá lžička soli(tu jsem zamíchala do mouky)
270ml vlažné vody
1 malá lžička cukru
půl kostky(20g)kvasnic
1 vajíčko
až se rozpustí kvasnice-nalít na mouku a vyhníst těsto..aby se nelepilo..Já přidávala mouku,ale i tak jsem měla řidší-nevadilo to...asi hoďku kynout..Vyšly mě 4 menší šišky,mám malý pařáček-vidělas,tak na 2 krát po asi 15-17 minutách..Potřít pařáček olejem,a mezi knedlama taky..Jsou krásně nadýchané ..Jo,jak je vyndáš,tak propíchat asi 3 krát podél vidličkou..
Na recepty.cz je jich moře,já si vybrala tenhle..
Raduš škvračit=škvařit po našemu..
Leithian..ale nebránila ses moc té kleci,že ne ...a večer u telky bude koncert ..zakrýváš je,když chceš,aby ztichly,nebo jak je "umlčuješ"?
Ti povím, jak je umlčuje: mají dvě důtky a pak je hodí hadům
Škvračit...však jsem doufala, že mi porozumíš
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.80
Bobča
napsal(a):
Leithian-upřímně..já hledala kočku,ale bohužel-za mě ne
Zatim se pryc úplně dát nechce. Chce ozkouset i tuhle posledni variantu. Jen bohužel z blizkych osob včetně mě nemá nikdo možnost se ji ani dočasně ujmout. Ja kvulk ptakum, rodina ma bud hejna psu nebo hejna kocek pripadne kombinace atd...
lesnížínka
napsal(a):
Ti povím, jak je umlčuje: mají dvě důtky a pak je hodí hadům
Škvračit...však jsem doufala, že mi porozumíš
samozřejmě !!.jen že jsme dnes srovnávaly..tak jsem tam dala to rovnítko=po našemu.
a to přísloví..."pozdě bycha honit"..bych přirovnala,že když něco prošvihneš,zapomeneš na něco,né??
a "člověk míní"-chci si to udělat tak a tak..a nakonec to musím udělat jinak,že mě donutí okolnosti? a"pánbůh ti to změní" ??hm?
jen jsem nad tím přemýšlela...
Tak jsme od mamky zpátky.....to zase bylo...akorát nervy Mamka nadává na mladší ségru,starší ségra na mámu...no s mým chlapem jsme odjeli úplně vyždímaný Ale kytičku mám,koupila mu mamka vřes,aby vydržel i zimu,tak uvidíme ...tam právě,kde je u mě na zahradě pohřbený mamky kocourek,tak je to pod stromem přímo,takže tam nemůžu radši z bezpečnostních důvodů zapálit svíčku,aby to nechytlo,tak tam dám jen kytičku..
No popílkoviště.....dřív tam stávala vesnice...jenže jí srovnali se zemí a vysypávali sem 20 let popílek z elektrárny Tušimice.....a ČEZ to tu několik let teď rekultivoval,takže je to krásná louka plná bylinek a stromků.....a teď tu z ničeho nic udělali tohle a koukala jsem,že i nějaký vrt na sondu či co....nevím,co to může být..
Posílám vám kočičí modelky Pučmelda se tváří suveréně,jako vždy....no a Edíka jsem dneska poprvé pustila na okno bez síťky..ty jsme sundali teď na zimu...a trnula jsem hrůzou,aby nechtěl jeliman skočit..ale byl moc hodný,jen pozoroval dění na zahradě..nejdřív byl hotový z černobílého kocoura,co šel zrovna do domečku si lehnout a pak koukal hned za roh,kde papkali kočiče další,protože jsem jim tam byla dát jídlo...vypadají všichni před zimou hezky,až na to mourovaného s tou rýmou..ten je furt prostě hodně hubený a nechce vůbec jíst granule...nechodí ani lovit..možná už je hodně starý,fakt nevím...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.80
Niki, že mamka nadává na mladší ségru chápu, však to by každý(pokud ještě nedostala rozum) a starší ségra brble na mamku kvůli čemu? Já už jsem to psala: my se s mamkou dovedeme seřvat hrozně, jak někdo říká: já mám zlatou maminku...tak já bych to fakt říct nemohla. Filozofie naší mamky je taková, že všichni ostatní jsou skvělí a za všechno můžou její děcka. Ale vím, že bych nejspíš byla stejná..je to dědičné
Já myslela, že kluci budou vyfocení s tou dýní! Jako nevadí, tohle jsou taky super fotky, Pučmelda s těma svýma laníma očkama, to je nádhera sama. A Edíček, to je prostě takovej malej šikula
Jsem si myslela, že popílkoviště bude nějaká skládka, no tohle mě nenapadlo, že je to u vás. On popel, ač se to nezdá, je celkem dobrá surovina na hnojení. Ne tak úplně popel z bord.lu, ale krom toho, co je tam fuj, je to prostě dobře hnojivé. Ti, co si léta sypali popel z kotlů(i ti, co topili uhlím) do zahrad, tam mají super hlínu teď. Třeba ta paní, co mi chodila pomáhat na zahradu, má krásnou okrasnou vysazenou před pár lety, na místo zeleniny a říká, že co tam zapíchne, jí nádherně roste.
Možná dělají nějaké rozbory, jak to vypadá chemicky. Zelenina ta nejspíš pěstovat nepůjde, ale třeba něco by se tam podniknout dalo.
U nás holky fučák, bude tři dny Takže Dušičky naprd, zase to lidi budou sbírat po celém okolí Letím za Workou
Tak holky Edík už je ve spárech veterinářky.....poprvé jsem ho viděla vyjukaného Musela jsem ho dát na váhu(má v 5-ti měsících 3,2 kg,což jsem fakt nečekala. Myslela jsem,že bude mít méně,protože vypadá jak nítěnka a ještě vlastně musel 12 hodin být bez jídla.kvůli tý kastraci),pak dostal uspávací injekci a doktorka chtěla zkontrolovat ty uši,ale když viděla,jak vyváděl,tak říkala,že to udělá,až bude spát.....
Máme přijet za hodinu a půl...a já jsem nervózní jak...vím,že je to u kocoura takový pohodový rychlozákrok,ale stejně mám prostě blbý pocit..už abych si prdelku vezla domů....
u nás vítr ještě spí...krásně svítí sluníčko a jinovatka na střechách je už dole... V 5 jsem se dívala ven..všechno namrzlé a nahoře na mě čučel Velký vůz-postavený na ojeti ...vidím tu hvězdičky..
Ten Pučmík je fakt model...Edík už zkoumal co je dole ..a co ta večerní dýně?
teď je tam 9 stupňů..začínám si zapisovat plyn na radiátoru a dole-včera se totočilo večer jak vrtule...musím promluvit se sousedem...Říkala mi paní v optice,že rodiče platili 3000 za plyn,a teď 15000..že byli u Bohemky..tak prý než se to srovná...nerozumím tomu..Já jen čekám,jak mě zvedne nájem..zatím se neozývá....
Včera jsem měla na mejlech,že na "rolničce" je příspěvek od Leithian...a nic tam nebylo..
se jdu podívat včil..
hezký den
Nepřehlédla ses Bobi? Od Leithian bylo na víčkách
Niki, u kocourů je to pohodovka, snad bude všechno OK. Asi jsem někdy psala. Kamarádka bydlí u hlavní silnice a všechny kočky pořád sbírala kolem Kocouři zase mizeli. U posledního, takového miláčka jsem jí řekla, že jestli o něj zase nechce přijít, ať ho vykastruje. Tak šla. Za dva dny problém, kocour zkolaboval a následně se zjistilo, no veterinář to přiznal, že mu přesekl močovou trubici(asi byl ožralý, nebo netuším, jak se mu to povedlo) Nedalo se to nijak řešit, museli ho uspat. Holky, to byl pro mě těžký otřes, vyčítám si to ještě teď, po 10letech Jediné pozitivum na tom je, že získala kočku, která umí perfektně chodit přes silnici a učí to všechna svoje koťata, takže už má kočky 10let a bez jediné ztráty A kastruje dál. Nechává jen chytrou mamku kočku, aby tu dovednost dál šířila
Ještě dodám, že Woruška se mi dneska nelíbí, respective se mi nelíbí, jak dneska chrčí, fakt chrčí a to hodně. Jinak je celkem v pohodě, je pomalejší, ale okruh klidně odťapal. Dala mu slabší tablety na odvodnění, ale nějak si nemyslím, že je to tím, tuším to bylo horší už, když měl ještě ty původní, že některé dny chrčel hodně.
právě,že jsem si říkala,že na rolničku zrovna ..tam jsi byla ty..a Leithian tady-2krát jsem klikla na ten odkaz..(tam je přímo ten odkaz kam).Já to pak večer mažu,abych toho neměla moc..
Teď taky..měla jsem tam "canka"tady..jdu sem-nic..jdu znovu a naskočilo to přede mnou-psala,když já jsem psala,ale posílala dřív...nevím,jaký je v tom systém...Třeba nám to Leithian upřesní,jestli tam psala...možná jsem fakt měla "vlčí mhu"..Já měla totiž večer jen uspaný počál,tak jsem ho šla vypnout,přečetla jsem si,zapalcovala něco a vypla...
Včera Večer se těším na škvarky, bojkotovala jsem večeři, smířená(ráda ) s tím, že jíst se bude pozděj a ty škvarky Na 5h tu měl muž smluvené jednání. Ve čtvrt na 6 ještě nic, ale když jsme se z Workou vraceli, auto už to stálo tak myslím, že tak v půl začli, protože kolem nás neprojelo, muselo projet, když jsme byli za naším. No bylo 19h, jednali. Ve 20h jsem si vzala tři gumové medvídky, že už to bude, nic Skončili po 21h Takže prdlajz škvarky, šla jsem si vzít bagetu se sýrem a s šunkou a jablíčkem. Dieta v prd...škvarky v prd... Že teda ráno, snad to sádlo nečuchne Ráno muž uvaří kafe...máme ho prý odvápnit píše! Ten nový kávovar, poprvé. Postupujem podle návodu, vložte odvánovací tabletu do zásobníku. Nemám, mám prášek. Nasypu tam prášek, muž to chce spustit a nic, na nic nereaguje, ani nic nepíše. Tak ho nakonec vypnul čudlem, jako, že resetoval. A odznova....po třetím pokusu jsme došli k závěru, že nějak pozná, že to není tableta Mám teprve nedávno koupený ten prášek, asi za 600Kč Budem muset někde koupit nebo si půjčit od tchánů tabletu a zkusit, jestli to fakt s ní půjde. Prášek si můžu asi narvat do špic No..takže jsme se s kávovarem sra.li asi hodinu a škvarky zatím nic, muž se uklidňuje Prý budou k obědu Jóó, moc nám to dneska jde Doufám, že ty ,,úspěchy" nebudou pokračovat těma švarkama, abych ještě nemusela vymýšlet oběd
a proč jsi nezačala sama s tím sádlem??jakože tam byli ti chlapi?abys jim nevoněla pod nosem
By slintali ...Já si dnes dělala řízečky-měla jsem to maso naložené,tak už jsem musela.(jen tak s okurkem-dietně ).zelí bude zítra...Ráno na snídani jsem měla knedlík s vajíčkem-to miluju ještě ze studentských let za 6,10 kousek od zemědělky v Secesi v Kostelci nad Orlicí.
Tak Edíkovi už je lépe,teď už hodně spí,je z té narkózy celý špatný a malátný chudinka moje....
Když jsme si ho vyzvedávali,byl už vzhůru,jen takový připitomnělý...vetka mu v narkóze vyčistila i obě ouška,udělali vyšetření pod mikroskopem,které teda nic ,,živého,, neprokázalo,ale dostali jsme ten ADVOCATE,abychom mu ho zítra nebo v neděli dali,až mu bude lépe..a tím by prý mělo být vyřešeno...pokud se nám něco nebude zdát,máme přijet..jíst nám řekla,že může až večer,tak jsem mu před chvílí dala trochu vařeného kuřecího masa,ale hned to vyzvracel,takže to nechám být..nechám mu v mističce a až se na to bude cítit,tak si dá ..
No jsem s Edíkem doma celý den,což je pro mě nepřirozené se takhle válet a nic nedělat,ale nemůžu ho nechat bez dozoru..vařila jsem tu čínu a zbylo mi nějaké maso,tak jsem ho šla dát kočičkám ven a najednou kotě!!!!Ten černobílý prcek!!Tak jsem mu hodila taky kus masa a běžela domů pro kapsičku...no zbaštil to všechno,břísko narvané...šel si lehnout...a já rychle psala všem těm zájemcům,co mi volali..myslíte,že se někdo ozval? Ja mám prostě smůlu
Dýni samozřejmě vyfotím,to je jasný,teda jestli si ta moje hlava vzpomene...ono to asi bude blbě vidět pod oknem...
Zkusila jsem sem dát odkaz-je to delší..jak se seznamuje velká kočka s kotětem...pěkné...
https://youtu.be/AzH9o2w7kls
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.65
Niki. V kazdym meste a vsi a.jejim.okoli je k darovani mnoho kotat. Ve mestech a okolo mnoho desitek kotat. Plus kocici utulky praskajici ve svech. Kdo chce kote navíc prqchobycejnou micinu bez supr barvy, zvenci nesocializovanou nenaucenou na zachudek nic. Ten si behem hodiny tech kotat dokaze obstarat ze sveho okoli nejmin deset. Takze ne nedivim se ze se nikdo neozval. Neni duvod cekat. Kocky proste jsou přemnoženy a melo by se to zacit nak radikalnejc resit. Za me sem pro povinny označení i kocek cipem. Nebo obojkem se znamkou nebo tetovanim a ktera to nebude mit utulek kastrace, rok tam a uspat. A byl by svatej klid nebyly by hejna bezprizornich volne se mnozicich. Tam kde poruseni odebrani vsech a mstna pokuta. Nazdar. Jde to u koni, hospodarskejch zvirat, castecne u psu. Proc ne u kocek.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.65
Jinak Niki to není kritika na tebe. Ty se snažíš sec můžeš. Jen holky a prosim prosim neurazte se žádná ale od ty doby co mam hady co obcas musim zkrmit živou potravu (zitra me čeká zkrmit 20 zivejch králíků) uz me tak nejak dojme maloktere nedochudce. U maloceho zkouším to piplat. Nak mi dochazi ze kdyz je to zvire odkazany samo na sebe proste prezijou jen ty nejsilnější a kdyz clovek vidi ten boj o zivot denne proste nak otupi tak trochu. A bere se to pak prostě jinak no. A ze nejde zachranit vsecko a ze ani nejde se o to snazit. Ted treba povezu vysneny hade za par litru na burzu a pude na zkrm kobre. Holt samo nezere a je to chcipak. Bohužel. A to sem na nej cekala dva roky.
Nemám se proč urážet, já bych to nedala, proto nikdy nebudu chovat zvíře, kterému bych musela házet živé oběti - nejsem satanistka To se zase neuraž ty, to je pokus o vtip
Jinak, Viktěnka už přišel čipovaný. Včera jsem ho zase lovila na sousedním poli, tentokráte z druhé strany. Naštěstí je hodnej chlapeček a neutíká(zatím ) Musela jsem tam zanést kámen zase. Nevím, jestli to Worka nějak věděl(netuším, jak by mohl) ale zavedl mě tam.
Škvarky se nám moc povedly škoda, že si je s tou propálenou hubou moc nevychutnám. Nemyslím, že je to covid, ale prostě jak do sebe pořád leju nějaké medikamenty, tak tu chuť mám takovou posunutou. Jako poznám, že jím škvarky ale necítím ty jemné nuance Ale teda byla to pakárna vám povím...fakt jsme si dali záležet, takže pomalé, na nízké teplotě, dvě hodiny míchání u plotny, i puchýř se mi udělal 5kg sádla, dva velké kastroly, každý jsme míchal jeden.
A to mi připomnělo. Dopoledne volá mamka: ježíš, co já jsem zase udělala zase jsme měli vyhořet(ona měla, pořád to bere, že je to ,,náš" barák ) Doplňovala si v koupelně nad umývadlem plyn do zapalovače, co si nosí na hřbitov. Prý to tak dělá vždycky. I si vzala brýle, ale se jí pořád zdálo, že to teče někde mimo, jen to neviděla. Tak, že zkusí, jestli už to bude zapalovat. Škrtla Z umývadla vyletěl plamen, opálila si vlasy, svetr Já se z ní jednou zblázním Ještě, že nemá zatím tu novou koupelnu, protože tam jsou ta umývadla kompozitová a zničila by ho
ahoj holky
Já zas netopím...o půl 1 mě vzbudilo syčení..Na to,že to mám stažené a je tu klid,tak se to nedalo přeslechnout.Otevřela jsem okno a hučelo to jak posledně a hučí to doteď..Psala jsem před hodinou bytné..zatím nic..ve čtvrtek jsem jí psala,jak to vidí ohledně těch oken a sporáku(budu mít nakonec sporák-mám na něj nárok)...taky nic..Tohle nereagování mě přivádí k šílenství..když volám,nebere to
Taky mě zajímá Edík už řádí?..Myslíš Raduš,že to Pučmík pozná po čichu,že je s ním něco jinak?
volá Jaruš..odpolko pojedem za dědou...
Ahoj holky ....
Eďák od 6 hodin od rána lítá jako splašený,takže je naprosto v pořádku..to,že jsem k němu celou noc vstávala ho kontrolovat,aby si to nelízal,netřeba zmiňovat...takže ráno jsem měla hlavu zase jako střep...ale hlavně,že je v pořádku...jen ho to řádění ještě neopustilo a byt podle toho vypadá Ubrus ze stolu stržený na zemi,z mého čaje vytáhl za tu šňůrku čaj a běhal s tím po celém bytě,takže všude čaj...toaleťák vymotaný z ruličky,na gauči poschazované polštáře...no jak říkám,hlavně,že je v pořádku....
No Pučmelda na něj syčel ještě celý večer a i teď ráno...nějak si ho k sobě teď nechce připustit...asi z něj prostě cítí tu veterinu,desinfekci a tak..jenže Eďák se chce hrozně družit,takže za ním furt leze,což Pučmeldu neskutečně štve Ale tak to si sedne..
Já ti Raduš neodpověděla...starší ségra nadává na mamku kvůli penězům a kvůli tomu,že jak odešla do důchodu,doma nic nedělá a všechno musí dělat právě starší ségra,která do práce normálně chodí..a takovým vyvrcholením je,že už mamka nejde ani vynést koš,ale dá ho na balkón a čeká,až ségra přijde z práce a vynese ho...já vím,že je po operaci kolene a že jí to bolí,ale už je to přes rok...bydlí ve 4.patře bez výtahu,ale to chození by jí prostě pomohlo.. jenže ona vyjde ven maximálně na nákup,kdy už doma fakt nic není a jinak je jen doma a kouká na televizi....takže se jí nedivím ségře,že nadává...mladší ségra furt stejné..nejí,hubne...prý si nechala udělat jídelníček a cvičí,ale to jí moc nevěřím..ten její stejně nebude nikdy spokojený...
Jinak se mi včera večer ozvala paní,co má doma kočičku a hledá pro ní kamaráda...psali jsme si asi do půlnoci,pak jsem vytuhla..tak jsem jí teď ráno psala,že jí kotěcího prcka ráda přivezu,jen mi musí napsat kam a v kolik....tak snad se ozve..protože u nás přes noc fakt už mrzlo dost,všechna auta a střechy úplně zmrzlé,protože je tu furt mlha...a chudák koťák v tomhle musí být venku...já teda doufám,že ho máma v domečku zahřívala aspoň....
Leithian: Já to chápu,že spoustu lidí to štve,kolik těch kočen je....ale nadávat umí každý víš co...ono když se chce,jde to...musí jen někdo projevit ochotu s tím něco dělat ..hodně jsem toho načetla a fakt téměř každý kraj,obec...prostě v těch kastracích podpoří...těch orgaalnizací je víc a finančně podpoří kastrace po celé republice...jen někdo ty čičiny musí odchytit s poskytnout jim po kastraci ten azyl ..a taky chápu,že ne u každého to jde...
Hele ale třeba soused z vedlejšího baráku se mě byl ptát,že kolik teď kastrace kočky stojí..tak jsem mu říkala,že v Chomutově 1600,- kč...a on že se k nim u nich někde na zahrádce na chatě přitoulalo kotě,kočička,tak půlroční...ale že tolik peněz za to nedá,že to ať má radši koťata,že to nějak vyřeší A to mě vytáčí..tak on má nové auto a někde chatu se zahradou,ale 1600,- kč je moc?Tak ať jdou takový lidi do řitě
"tak on má nové auto a někde chatu se zahradou,ale 1600,- kč je moc?Tak ať jdou takový lidi do řitě "
Niki-právě že má to auto a tu chatu,tak už nemá na tu kastraci-chápeš??Možná je to blbá příměra,ale..
My jsme spravili barák,střechu,dvůr...a lidi si chodili k mojemu chlapovi,že by potřebovali půjčit třeba 80000 na něco...Ale že my jsme to všechno právě vrazili do té rekonstrukce,je nezajímalo.. .
Zachrání jednu,ta uteče a za čas tam bude další..
1600 mám já na půl měsíce
Niki, mamka je ještě mladá ženská, podle fotky hezká ženská a takhle se bude ,,zabíjet" vysedáváním doma u telky, jak stará bába?!? Koleno, na rozdíl od kyčle, bolí po operaci hodně(půl rodiny bylo na kyčlích, jedna teta s kolenama) mám info od všech Ale rok...to už je sakra dlouhá doba na to, aby fungovala. Teta, co byla na kolenách říkala: jo, bolí to jak svině, než se to zahojí, ale pak...naprostá paráda Že já ty operace tak dlouho odkládala, mohla jsem si ušetřit tolik bolesti a dávno v pohodě běhat! A to byla na těch kolenách v 75letech. Teď je škoda, že ségra ty děti nemá. Vrazila bych jí děcka a alou s nima do přírody Musíte na ni něco vymyslet, nějakou činnost, nechtěla by ti třeba pomáhat u zvířátek? Já vím, že jste spíš kočičí, ale nechtěla by třeba malého pejska? Aby musela prostě x krát denně ven.
Anebo zpátky do práce, alespoň nějakou brigádu? Starší ségra bydlí s mamkou? To jsem nevěděla.
To je dobře, že je už Edík zase Edík Áno už ho poznáváme
Ano Bobi, jak píše Niki, myslela jsem, že kočky špatně reagují na pach veteriny. Teda s tím kotlem kurňa...já nevím, ale ta bytná si zahrává, plyn není žádná sranda a těch neštěstí bylo poslední dobou dost. Taky by se mohlo stát, že se něco stane...a přijde o všechno, nedoplatí se I když v tomto případě, to možná padá na hlavu toho topenáře, co tam jezdí. No kdoví, co jí k tomu řekl.
Ten Woruška...tak včera byl celý takový nějaký zpomalený, přes den nechtěl ani žádné jídlo, bez zájmu. Dneska ráno vichřice, sluníčko ale vichřice a Woruška čilý jak rybička, poskakuje, vyštěkává
už su tu...
Já se zasekla u okýnka ..jela jsem kolem vyložit pivka za 9,90..bylo otevřený...přibrzdila jsem.. hahahihi..že jestli dám jedno..tak jsem vyhodila 2 lahváče se slovy,že za 30korun pivo teda pít nebudu...a že se teda stavím,jak zaparkuju...jsem si říkala,že tu mám stejně zimu,tak že co doma...no zkysla jsem tam u okýnka asi hoďku a půl..bylo celkem teplo-teda mírně fučelo,ale nechtěla jsem jít dovnitř..lidé se střídali..já jak bufeťák pila venku lahváče...ale vůbec mě to nějak neštvalo...pak,že jestli ochutnám tvarůžky-od nového dodavatele...smažené ó..no super...Přišla jsem v 8,umyla nádobí...a teď jsem tuná tu...
U dědy-teda zrovna měl den blbec...nemohl snídat..tak si toho odpolko trochu vzal..hned letěl to vyhodit...pořád neví,co mu je-je u jiné doktorky-spousta vyšetření...pokecali jsme,Jaruš jel bus po 6 na Olmik a já jela domů...Litovel už je otevřená-což jsem nevěděla,tak jsem jela tam přes dědinky...ale v poho...
Niki,doufám,že ses nenaštvala,ale vyletělo to ze mě...já fakt řeším pořád peníze-to,že si dopřeju občas pár lahváčů ve slevě...ale na kastraci toulavky bych fakt neměla
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.80
Holky tak tohle byl porod. Konečně jaem zprovoznila poslední, dosud neobydlený rack systém. 12 boxů. Pak všude vyluxovala neb bordel hoblin všude. Do toho ochočovala oba páry anduli průběžně. Pak jela pro králíky. Vzala sem 11 cca 1,8 - 2,5kg. Pak ke kámošce pro husu. 4kg luxus. Sice dražší ale kvalitka je znát. Zabitá dneska. Pak doma naporcovat zabalit do mrazáku. Kraliky hodit krajtam. 4 mi stavkovaly (zákal blbé první chyceni kdy na to pak prdely neb kraliky dostavaj vyjimecne a zive prakticky nikdy tak ne každá umí) takze chytit hysterickyho kralika kdyz zaroven po ke rafe 30kg krajta je fakt adrenalinovek zážitek že seskok padakem hadr. Ty nesezrane hodit velkým hroznyskam. Nektere vzaly, jiné ne. Takze opet odchyt dvou kraliku a orehoz jinam. Vysledek. Všech 11 je sežráno nebo v procesu žraní. Ja dodrapana, smradlava a hobliny vládnou světu neb sou zase naproato vsude. A zítra opacko s uklidem 😁😂
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.80
lesnížínka
napsal(a):
Hele Leithian ty fotky si strč někam Nééé, dělám si srandu, třeba to někoho zajímá, já si to rozhodně nezvetším, vlastně se snažím ani takhle nekoukat
Pro me je takovahle fotka rovna rizku na taliri. Foceno ve chvili kdy kralici byli mrtvi. Dodavam ze je nenechavam trpět a hlidam. Tam kde nelovi hned beru a davam jinam kde sejmou. Nemam radost z nervů koristi. A neboj. Vsici chyceni byli mrtví do 20 vteřin nejdéle.
Bobča
napsal(a):
už su tu...
Já se zasekla u okýnka ..jela jsem kolem vyložit pivka za 9,90..bylo otevřený...přibrzdila jsem.. hahahihi..že jestli dám jedno..tak jsem vyhodila 2 lahváče se slovy,že za 30korun pivo teda pít nebudu...a že se teda stavím,jak zaparkuju...jsem si říkala,že tu mám stejně zimu,tak že co doma...no zkysla jsem tam u okýnka asi hoďku a půl..bylo celkem teplo-teda mírně fučelo,ale nechtěla jsem jít dovnitř..lidé se střídali..já jak bufeťák pila venku lahváče...ale vůbec mě to nějak neštvalo...pak,že jestli ochutnám tvarůžky-od nového dodavatele...smažené ó..no super...Přišla jsem v 8,umyla nádobí...a teď jsem tuná tu...
U dědy-teda zrovna měl den blbec...nemohl snídat..tak si toho odpolko trochu vzal..hned letěl to vyhodit...pořád neví,co mu je-je u jiné doktorky-spousta vyšetření...pokecali jsme,Jaruš jel bus po 6 na Olmik a já jela domů...Litovel už je otevřená-což jsem nevěděla,tak jsem jela tam přes dědinky...ale v poho...
Niki,doufám,že ses nenaštvala,ale vyletělo to ze mě...já fakt řeším pořád peníze-to,že si dopřeju občas pár lahváčů ve slevě...ale na kastraci toulavky bych fakt neměla
Ha, ha Bobi, tak ty jsi se dneska rozjela: výlet, sedánek...a co teda, máš zimu zase?? Snad tolik ne, venku je dočista teplo. Mňam, tvargle jsem neměla ani nepamatuju, sakra..
Já chrchlám, dneska zase o něco víc, spíš suchý kašel zatím, takže zítřejší sešlost u mamky se Skaličanama pro mě padá
Reni(kde je zase ta Renča? ) co vlastně u psů způsobuje to zvracení u selhávání ledvin...je to i u lidí?? Nikdy jsem o tom u lidí neslyšela, ale?? Nemůže to ,,dědovi" dělat ten nádor na ledvině?
Raduš ano,mamka je mladá,ale dělá ze sebe starou Je to trochu problém,že jak přestala pracovat,tak strašně zlenivěla a prostě nic nechce...a jsou to takový ty typický výmluvy..já vychovala čtyři děti a celý život pracuji...já to mamce neberu,řekla jsem jí,že chápu,že si chce po tom všem odpočinout,ale že chodit na procházky přeci může....kdepak,pejska neeee...chtěli jsme jí dát na hlídání čivavku,ale řekla mi,že ona prostě s ní ty schody chodit nebude Takže já mamku už do ničeho nenutím..jestli je takhle spokojená,tak ať...nedá se nic dělat..starší ségra u mamky bydlí,mladší ne...starší se k mamce nastěhovala kvůli dvěma věcem..za prvé,by mamka z důchodu sama nevyžila,protože to co jí vyměřili,to jsem ani nechtěla uvěřit...a za druhé ségra z Prahy utekla k mamce do Chomutova kvůli práci v Německu,bohužel covid a zavření hranic tenkrát jí o práci připravil,tak teď dělá v Chomutově...
Bobi neeee,já nejsem vůbec uražená...já to u tebe chápu..a i u jiných,co jsou na tom finančně špatně..ale oni nejsou víš?Oni právě ty peníze mají a dávají to docela na obdiv....takže proto mě to rozčiluje...
Bobi jen si pivka dej,co pupík ráčí Já jsem si dneska dala ledové kafe s hooooordou šlehačky,to byla mňamka..sladká..né hořká jak pivo
Leithian nedávej sem tu hrůzu Já tohle nemůžu vidět...proto když jsme hada měli doma,když jsem se poznala s mým chlapem,šel pryč..protože když chlap přinesl domů morčátko,že mu ho jako dá na krmení,bylo mezi námi hodně zle..takže had musel jít...
Tak jsem byla naštvaná,že se paní neozvala na to koťátko,ale nakonec se ozvala večer,že jí do toho něco přišlo...no psali jsme si a domluvili se,že zítra prcka dopoledne přivezu...paní mi chtěla dát nějaké peníze za cestu a za prcka,tak jsem jí vysvětlila,že já nic nechci,že fakt jen chci,aby mrňous šel před zimou do bytu nebo domku....no všechno dobrý a pak mi napsala,že jestli umí na kočkolit a tak...no přišla mi prostě nerozhodná..tak jsem jí napsala,že jestli není pevně rozhodnutá,tak ať si to pořádně rozmyslí..takže mi dá zítra ráno vědět,protože se ještě musí poradit s manželem,jestli takhle malé koťátko,které se bojí a neumí na kočkolit,zvládnou..
Kdyby jste holky viděli dneska tu scénu,co předvedl Edík....asi byl ještě poznamenaný ze včera,nebo nevím...odpoledne jsme mu chtěli kápnout ten Advocate....no pokousal nás,poškrábal,měl to všude na srsti,jen. A kůži pořádně ne Takže jestli to nezapůsobí,budu muset ještě pro jeden..vyváděl,jako by jsme mu tam píchali injekci....celý odpoledne se mnou nemluvil,až teď přišel si ke mě hajnout na deku....
Večer jsem usnula nějak těsně, než jsi Niki napsala Ráno se probudím, venku světlo. Honem drapnu mobil 6.30. Hmm, dobrý, ale proč je to světlo? Kurňa, mluvili o změně času...to mělo být dnes? A kolik je teda sakra hodin? Zapnu rychle telku 7.30 na JOJce. Ježíšmarjá, tak to musím honem dole, Workovi homeo atd. Přijdu dole, kouknu na meteostanici 6.37. Já se z toho pos..., tak kolik je doprčic hodin?!? Zapnu telku CT24 6.38. Worka v pozoru, naštvaný, proč už nejdu, když je tolik hodin, svítí slunko. Tak doufám, že je teda o hodinu míň A mám času dost
lesnížínka
napsal(a):
Já vím, že nádor už nemá, ale do jakové míry je poškozená ledvina? Teďka přemýšlím a nepamatuju si...ten nádor byl nezhoubný? Děda chemo nebral?
jo,je o hodinu míň..já na jednom mobilu,co používám,mi to naskočilo samo...a na druhém ne-tam nemám simku,tak asi tím..ten mám na upozornění na prášky...
Raduš..zhoubný nebyl,ale pořád neví,co s ním je..Museli ho vzít celý,protože byl blbě položený-nedal se jen kousek..Včera to bylo zase hrozné...Jaruš donesla štrůdl,tak že si kousek veme-od rána nejedl...Já myslím,že tohle přece nemůže mít spojitost s ledvinou,když mu to jídlo-občas-neprojde krkem..Začne se nadavovat a letí na záchod...ty zvuky-pardon-hrozné...Jako když ti dávají hadici na gastru-takové to krkání..Jsou dny.kdy je všechno v pořádku,po troškách jí a nic...
Má jít teď v úterý zas na další vyšetření-dostal se k jiné doktorce..
Niki,s tím kotětem...asi bych do bytu váhala,jestli neumí chodit na kočkolit-je zvyklé venku...ale asi bych si nějak poradila...nosila bych ho tam,hrabala...ale paní se asi bojí(což já bych taky)aby jí tam nepokadilo kdeco...hm?
Bobi s dědou...ještě mě napadlo, nemůže to být nějak neurologický problém? Nevím jak a proč, ale zjednodušeně řečeno, třeba se mu v tom krku nějak pocuchaly nervy a jak se tam potrava někde dotkne, tak ho to hned nadrapuje? A v souvislosti s touto myšlenkou: bere něco na nervy? Teď myslím nějaký oblbovák, třeba na spaní? Kdyby ne, třeba oblbovák zkusit, jestli by ho to celkově nezklidnilo, i ten krk?
Jinak...dnešek je velmi vydařený den, Je 16st, sluníčko od rána, sice pofukuje, ale není to vichr - je krásně, jdu chvíli ven, než se pustím do oběda(nějak ryba)
Woruška je dneska neskutečně šikovněj, i se rozběhl asi 20m za kočkou na potoce. Bála jsem se, že pak padne, ale jako by nic. Tímto je mi jasné, že jsem to přechválila a zítra ho budu zachraňovat
Raduš,začlo mu to v lednu z ničeho nic...začal hubnout..Byl to-teda ještě je vitální člověk..pořádek,zahrada jak golfové hřiště..chodil po všech možných vyšetřeních...já se ho nemůžu zeptat co bere za léky...snad by doktoři mohli vědět,z čeho by to mohlo být..Už jsme si říkali.""no jó,starej děda,co s ním"..ten přístup..posílali ho od čerta k ďáblu..děda se trápil čím dál víc tím dávením(pak přišli na ledvinu)..Ledvina-krk..??35 kg za asi 5 měsíců je hodně..jo,70 kg mu svědčí,co by do pohyblivosti..ale tím že do sebe nic moc nedostane,je slabší-chodí 2 krát denně se psem,ale neujde už tolik,jak dřív...Je unavenější...Musíme doufat v tu jinou doktorku...já jim do toho nemůžu kecat..Taky vyčkávám..Bude mít v listopadu narozky,tak tam zas pojedem s Jaruš mu popřát....
Ahoj holky,
Nejde mi moc psát,píšu levou,tak se omlouvám,když budou nějaké překlepy...před chvílí jsme přijeli z pohotovosti ..přeřízla jsem si šlachu na prstě
Taky jsem si zrovna dneska říkala,jak je krásně....no udělala jsem u zvířátek spoustu práce..a že se pojedu s kobylkou projet..tak že obě holky nejdřív vyčistím..no a všimla jsem si,že malá ponice má něco zapíchnutého v kopýtku..došla jsem si pro kopytní nůž,že to vyříznu ..no pravou rukou jsem držela kopýtko a levou(já blbec,když jsem pravák) řezala ..no a jak jsem to vyřízla,tak mi ujel nůž a přímo do toho pravého prstu zeshora až na kloub...bolest hrozná a krve jak z vola ...jenže jsem u sebe neměla telefon...takže jsem ještě běžela do seníku pro telefon,ale už jsem cítila,že mi není dobře...stačila jsem ještě zavolat muži ...a šlehla jsem sebou...ale dala jsem nohy nahoru,prst zaškrtila a pak už přiběhl chlap ..nechtěla jsem k doktorovi,ale byl neoblomný...no ještě,že tak...mám sešité šlachy a ten prst..mám to v sádře. Ten prst teda..a bolí to fakt jako sviňa
No aspoň uplatním konečně tu úrazovku
Dneska volala jiná paní na koťátko a byla strašně sympatická..jsme domluveny na zítra..blbé je,že prcek tam ráno zase nebyl Ale snad se zase objeví..ale jak to s tou rukou udělám,to nevím ..
Probohasvatého Nikčo co ty vyvádíš!?? No ještě, že při té smůle jen takhle, že to nebyla tepna na zápěstí třeba...by tě tam muž našel...ani nechci domýšlet Jak můžeš něco šperhat levou rukou, jako pravačka? Vždyť bych se vůbec netrefila....jako, že jsi se teda netrefila No teda jsi mě zase vyděsila Přeseklou šlachu...to si pomarodíš Teda třeba do práce s tím budeš moci jít(si šéf bude myslet, že jsi si to udělala schválně ) ale budeš s tím mít dlouho problém, než se to úplně srovná. Uf teda dopr...se musím uklidnit
Bobča
napsal(a):
Raduš,začlo mu to v lednu z ničeho nic...začal hubnout..Byl to-teda ještě je vitální člověk..pořádek,zahrada jak golfové hřiště..chodil po všech možných vyšetřeních...já se ho nemůžu zeptat co bere za léky...snad by doktoři mohli vědět,z čeho by to mohlo být..Už jsme si říkali.""no jó,starej děda,co s ním"..ten přístup..posílali ho od čerta k ďáblu..děda se trápil čím dál víc tím dávením(pak přišli na ledvinu)..Ledvina-krk..??35 kg za asi 5 měsíců je hodně..jo,70 kg mu svědčí,co by do pohyblivosti..ale tím že do sebe nic moc nedostane,je slabší-chodí 2 krát denně se psem,ale neujde už tolik,jak dřív...Je unavenější...Musíme doufat v tu jinou doktorku...já jim do toho nemůžu kecat..Taky vyčkávám..Bude mít v listopadu narozky,tak tam zas pojedem s Jaruš mu popřát....
Já vím Bobi, trošku si tu historii pamatuju, jen ne přesně, na čem všem byl a co bral a co bere. Aha, taky nevíš. No to jen, kdyby jste to třeba spolu probírali. To je jasné, že tahat to z něj nebudeš, někdo o tom mluvit nechce.
Byla jsem přes poledne venku, přesadila jsem si některé domácí kytky, vyklidila ještě okurky ze skleníku(suché mrtvolky) vysela tam ředkvičky a salát, roztáhnula si závlahu na to, co musím polít, uklidila větve z jezera. Ryba jen tak jednoduše upečená(sůl, pepř, citron, mletá paprika, kmín a provensálské) a k ní červená řepa na kolečka pečená s česnekem a zelený salát. Zelenina pak spolu přelitá medovo-hořčičnou omáčkou. Muž totiž brblá, že furt hrůza žerem a chtěl něco dietního
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.80
Bobča
napsal(a):
Leithian...krásné zbarvení...jen mě zajímá,jak je teda "umlčuješ",když je to večer třeba neúnosné
Uderem sedmé to zavře zobáky a od 20 to chrní všech 6. Do rána do 7 je ticho. Pak někdy mezi 7-9 začínají řvát velky. Mrnousove v jejich kravalu slyset nejsou a kdyz tak to svitoreni je roztomily. Takže dobry. I kdyby nocovali dyl neva. U nás se před půlnoci chodí spát jennzvela vyjimecne. Vlastne jen po noční spíme dopo.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.80
lesnížínka
napsal(a):
Probohasvatého Nikčo co ty vyvádíš!?? No ještě, že při té smůle jen takhle, že to nebyla tepna na zápěstí třeba...by tě tam muž našel...ani nechci domýšlet Jak můžeš něco šperhat levou rukou, jako pravačka? Vždyť bych se vůbec netrefila....jako, že jsi se teda netrefila No teda jsi mě zase vyděsila Přeseklou šlachu...to si pomarodíš Teda třeba do práce s tím budeš moci jít(si šéf bude myslet, že jsi si to udělala schválně ) ale budeš s tím mít dlouho problém, než se to úplně srovná. Uf teda dopr...se musím uklidnit
Presekla sesita slacha bude bolet jak cert ale zhoji se a dobry. Ja mela slachu na oravym zapesti procvaklou hadem. Zustaly mi tam naky ulomky a teda ten mesic byl fakt drsnej. Celou dobu na praskach. Nez to vyhnisalo a pak se to zaclo hojit. Drz se Niki je to fakt humac.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Presekla sesita slacha bude bolet jak cert ale zhoji se a dobry. Ja mela slachu na oravym zapesti procvaklou hadem. Zustaly mi tam naky ulomky a teda ten mesic byl fakt drsnej. Celou dobu na praskach. Nez to vyhnisalo a pak se to zaclo hojit. Drz se Niki je to fakt humac.
Já si do ní právě jen vrazila trn z růže, nezůstal tam, jen píchnuité a měla jsem tam bouli snad půl roku a bolelo to taky kur...ky
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.80
lesnížínka
napsal(a):
Já si do ní právě jen vrazila trn z růže, nezůstal tam, jen píchnuité a měla jsem tam bouli snad půl roku a bolelo to taky kur...ky
Tak snad se to Nikce zhoji rychlejc a lip jak nám.
mě stačilo kousnutí kocourem .ještě že do levé...ještě po půlroce to bolelo
Niki,tedá... ty jsi šikulka Ještě žes byla duchapřítomná a letěla volat!!..já teda bych levačkou nožem nic neřezala ..holt máš ponaučení-příště to už neuděláš.Trpět budeš teda dost dlouho chuderko
holky,dnes mi zkončila Leskotová..byl to emocionální díl..i jsem slzu uronila Nahradí jí Colombo
Odpolko jsem si udělala mňamku-rozvařila jsem jablíčka..hrozinky a zahustila pudinkem..piškotky..
Leithian,ty ptáčky máš teda vychovaný..to jsem nevěděla,že mají takovou noční pauzu
Bobča
napsal(a):
mě stačilo kousnutí kocourem .ještě že do levé...ještě po půlroce to bolelo
Niki,tedá... ty jsi šikulka Ještě žes byla duchapřítomná a letěla volat!!..já teda bych levačkou nožem nic neřezala ..holt máš ponaučení-příště to už neuděláš.Trpět budeš teda dost dlouho chuderko
holky,dnes mi zkončila Leskotová..byl to emocionální díl..i jsem slzu uronila Nahradí jí Colombo
Odpolko jsem si udělala mňamku-rozvařila jsem jablíčka..hrozinky a zahustila pudinkem..piškotky..
Leithian,ty ptáčky máš teda vychovaný..to jsem nevěděla,že mají takovou noční pauzu
Tož jak slépky, né?? Ty taky se stmíváním ,,zhasnou" a ráno s rozbřeskem ožijou Přece: kohouti jsou malí páni, jitřenka řídí kokrhání
Holky nebudu lhát,bolí to jako sviň Leithian máš pravdu,že bez prášků to asi moc nedám,protože mám pocit,že mi ten palec asi bouchne ...kamarádka mi jako útěchu udělala dort a dovezla mi ho . No byla to náhodou fajn útěcha No ale škoda,že se mi to nestalo až v lednu,až půjdu na ten 2.termín tetování,bych vnímala jinou bolest Né dělám si srandu...
Každopádně můj pojišťovák mi říkal,že za takovýhle typ úrazu dostanu hezký korunky,tak koupím holkám pak nový deky nebo něco sem kočičkám na zahradu...
Jsem byla zavřít holky a pokrmit a našlapovali kolem mě jak peříčka...poznali,že paničku něco bolí...Nejlepší byl stejně Berťa,jak jsem se sesunula na zem,jak se mi udělalo blbě,tak hned přiběhl,skočil mi na břicho mňoukal a mňoukal..můj malý záchranář Jinak ten mi dneska dal . Přijdu ráno na zahradu a Berťas nikde. Volám a najednou mňoukání z lesíku....tak to tam prolézám..Berťu nikde nevidím,ale slyším...ze obrovskýho stromu..ale nevidím ho...nakonec jsem ho tam zahlédla mezi větvema jelimana,ale musela jsem se hodně přiblížit..tentokrát mě nenapadlo pro něj lézt,protože už moc dobře vím,že dokáže slézt sám...šla jsem do seníku,otevřela šuplík ve skřínce,zaštrachala jsem bonbonkama a Berťas byl najednou dole
A když jsem šla holky zavřít,tak už čekal na začátku pozemku ..máme takový rituál ,že večer vždycky čeká(když teda nelítá někde na lovu), a já ho vezmu do náruče a nesu až do seníku k miskám ..no jenže teď ho do ruky vzít nemůži,tak tam na mě celou dobu řval a furt mi schválně běhal do cesty..tak jsem mu dala čichnout k sádře,aby pochopil,že je panička nemocná,tak se urazil se a šel někam do řitě
Uživatel s deaktivovaným účtem

canka
napsal(a):
Ahoj holky,
Asi půjdu na pracák V práci mi z toho asi jebne.....je toho moc,do toho ještě externí pracoviště...pracovní notebook jsem zaklapla teprve před chvílí a tu práci doma mi nikdo nezaplatí,takže jsem se se šéfem pohádala ještě přes emaily Takže v pondělí budeme řešit..takže asi půjdu fakt na pracák a budu mít klid Jen nevím,jak pak finančně ty zvířátka utáhnu
Fakt den na hovno...z práce jsem přišla v půl čtvrté,za 15 minut mi už volali z práce...do 17:30 h práce,hodila jsem do sebe rychle oběd,honem za zvířátkama,od 19 hodin angličtina a po angličtině až do teď práce...ser.u na to fakt....ještě,že mám teď volno a snad si odpočinu a nebude mě nikdo otravovat...
Bobi jsem zrzavo - blondýna Vlásky si dobarvuji jen hennou,aby to byla hezčí barva Jsem hodně světlounký typ....ale hezky se opaluji náhodou..do červena nejdu,to jen když se nenamažu a pak se dlouho smažím..
Se synem je mi to líto....já jen furt nechápu to,proč jsou naštvaný?Nechceš se spíš zeptat,co se děje?
A ty se Raduš pořádně vykurýruj..
Jsem hrozně unavená,ráno napíšu..mám ještě nějakou myšlenku,ale teď už nevím jakou
Vyděržaj, pioněr! Ne vážně, neukvapujte se. V každém zaměstnání jsou lepší a horší chvíle.

Bobča
napsal(a):
nádor má vyoperovaný v červenci...prý se to ustálí...prd..našli jinou doktorku...chodí na další vyšetření...že by konečně i ta štítná žláza to mohla být..neví...35 kilo od ledna...
Ty tvarůžky-smažené...3 kolečka,jen tak..s tatarkou..hmm byly fakt výborné
35 kilo od ledna? Štítná žláza se snad dá zjistit rychle, ale u starých lidí je to spíš nedostatečná funkce. Už si nepamatuju - co ty ledviny? Nebo játra? Slinivka?
Takže máš Niki nějakou lepší pojistku? Mamka, která si celý život platila takovou tu základní, minimání, dostala za hnusný palec s plastikou a půlročním ježděním po doktorech...700Kč To jí nepokrylo ani cestování do Brna na plastickou chirurgii
Berťase jsi teda sádrou hezky nakrknula určitě si řekl, že jsi si tu hnusnou rukavici nasadila, aby jsi ho nemusela nosit V kvízu ,,najdi Berťu" jsem teda moc dobrá nebyla na té první jsem ho nenašla
Jsem dneska šla hledat fotku, jak jsme s klukama běhali lesem, tak jsem si pobrečela u těch, co už tu s náma nejsou...tak vám je sem s dovolením hodím
napsal(a):
35 kilo od ledna? Štítná žláza se snad dá zjistit rychle, ale u starých lidí je to spíš nedostatečná funkce. Už si nepamatuju - co ty ledviny? Nebo játra? Slinivka?
Reni,já až tak podrobnosti,kde všude byl nevím..Má svou rodinu,ale když o tom mluvíme jako společně,tak byl všude možně..i na ...no,jak mu vzali tu ledvinu,byla nezhoubná-teda ten nádor,ale pak byl noo-na ty metastázy a tak..nevzpomenu si na to..ale vyšetřovali prý všechno..byl i na gastru..pak že se to ustálí,až po té ledvině.Je to od srpna,a já pořád nechápu,co má ledvina společného s krkem..
Byla jsem tam na noc na té chalupě-před tou operací pár dní,aby nebyl sám a byla jsem svědkem,jak v noci trpěl..štěkal jak pes..dávil se..a já nevěděla,jak mu pomoct...a teď v neděli,po jednom soustě....a letěl...Jeho vnučka jen podotkla.."to už má psychické"...nevím..A to je člověk,který se nepoddává ledasčemu.Bude mu teď 77-8?a málokterý chlap má doma takový pořádek jak on..je až cimprlich,jak to musí mít v kredenci a ledničce srovnané..

Bobča
napsal(a):
Reni,já až tak podrobnosti,kde všude byl nevím..Má svou rodinu,ale když o tom mluvíme jako společně,tak byl všude možně..i na ...no,jak mu vzali tu ledvinu,byla nezhoubná-teda ten nádor,ale pak byl noo-na ty metastázy a tak..nevzpomenu si na to..ale vyšetřovali prý všechno..byl i na gastru..pak že se to ustálí,až po té ledvině.Je to od srpna,a já pořád nechápu,co má ledvina společného s krkem..
Byla jsem tam na noc na té chalupě-před tou operací pár dní,aby nebyl sám a byla jsem svědkem,jak v noci trpěl..štěkal jak pes..dávil se..a já nevěděla,jak mu pomoct...a teď v neděli,po jednom soustě....a letěl...Jeho vnučka jen podotkla.."to už má psychické"...nevím..A to je člověk,který se nepoddává ledasčemu.Bude mu teď 77-8?a málokterý chlap má doma takový pořádek jak on..je až cimprlich,jak to musí mít v kredenci a ledničce srovnané..
Nezhoubný nádor a metastázy nejdou dohromady. Ledvina s krkem - nemocné ledviny jsou často doprovázené nechutenstvím, zvracením a hubnutím. Výsledky krve?
Raduš,ti pesánci jsou krásní..i kočičáci ve sněhu Ale ta "slečna"s něma se tváří tak jakoby cudně-hlavu dolů-stydlivko
Na té první fotce jsem Berta taky nenašla...
Holky,hlídala jsemv 8 "optičku",jestli to teda spustíme i přesto,že tam není dost vody...šla,nahodila to,tak vyčkávám...Bytná o tom ví,jsem jí připomínala,ať nezapomene zavolat opraváře na dopuštění vody...Jeden radiátor topí,druhý jen nahoře..odvzdušnila jsem ho a nic..
Tak hezký den...včera mi přišly kravinky,tak je sem dám
napsal(a):
Nezhoubný nádor a metastázy nejdou dohromady. Ledvina s krkem - nemocné ledviny jsou často doprovázené nechutenstvím, zvracením a hubnutím. Výsledky krve?
nene Reni...já to myslela tak,že byl na tom vyšetření..jo na onkologii!!!-jsem si už vzpomněla!
zítra někam jde..budu mu pak volat...
nechutenství--on má chuť na jídlo,ale dá si 2 sousta a letí-já bych viděla zádrhel v krku !!,nebo níž..ale přece to by viděli na tom gastru,né?..Když má "dobrý den"-jak tomu říká,tak po troškách jí..třeba amolety,těstoviny..něco hladkého prostě..dal si štrůdl,a...
je to divné..Až tam pojedeme na ta narozky,poptám se té druhé dcery-sestry od Jaruš,co mu včechno vyšetřovali..ale i ona si myslí,že to má v hlavě...tak to je těžké..Kdybych s ním nestrávila pár dní,a neviděla ho....nemyslím si,že by potřeboval vyšetření na psychiatrii..

Bobča
napsal(a):
nene Reni...já to myslela tak,že byl na tom vyšetření..jo na onkologii!!!-jsem si už vzpomněla!
zítra někam jde..budu mu pak volat...
nechutenství--on má chuť na jídlo,ale dá si 2 sousta a letí-já bych viděla zádrhel v krku !!,nebo níž..ale přece to by viděli na tom gastru,né?..Když má "dobrý den"-jak tomu říká,tak po troškách jí..třeba amolety,těstoviny..něco hladkého prostě..dal si štrůdl,a...
je to divné..Až tam pojedeme na ta narozky,poptám se té druhé dcery-sestry od Jaruš,co mu včechno vyšetřovali..ale i ona si myslí,že to má v hlavě...tak to je těžké..Kdybych s ním nestrávila pár dní,a neviděla ho....nemyslím si,že by potřeboval vyšetření na psychiatrii..
Jícen a žaludek vyšetřili? Kontrastní látkou?
Ale prd cudná Ty červené líce byly po 15km ve sněhu, když nás muž přijel vyzvednout a nevím, co jsem řešila, možná mokré boty
Dneska zase fučí, zlomila se nám jedna žlutolistá bezinka, ale ony jsou nějaké špatné, odumírají, je suchá. Visí to na kůře, pak se to musí uříznout a uklidit...až přestane foukat. Jinak je krásně, sluníčko, 14st. Bohužel jsem dneska zkontrolovala předpověď...a jdu roztahat hadice po zahradě, dokud je čím zalít...předpověď je maximálně 5mm...když se zadaří. V Praze nejmíň dvacet, u vás Bobi alespoň 15mm: https://www.foreca.com/103063596/Uni%C4%8Dov-Czech-Republic
Bobča
napsal(a):
Raduš,na mě vykouklo anglicky-nebo jak "agree".a "more option"a já neznalá...znám jen open a closed...jsem z toho vyjela...
Niki trpí ..nechme ji odpočívat(aby nebyla v práci)...
Jo, to je s těma blbostma vždycky, klikni na agree(jako, že souhlasíš, příjímáš) Jsem venku, musím využít poslední hezký den, jen jsem se zaběhla kouknout, jak ostříhat keř
Ahoooj holky ...
Co vám budu povídat,jsem totální KRÁVA a teď za tu blbost platím
Samozřejmě jsem ráno šla do práce,i když to pěkně bolelo..hodila jsem do sebe prášky a šla jsem...no ruku místo abych měla nahoře,jak říkal doktor,celou dobu jsem ji měla dole a pracovala na PC...moc mi to s tou sádrou nešlo,ale snažila jsem se ....bolest se furt zvětšovala..ještě v práci mi volala nějaká paní,že by koťátku chtěla poskytnout domov a hned jsme se domluvili na dnešek večer,aby stihla všechno pro něj koupit a zařídit..no po práci jsem přifrčela domů,dala se do vaření(v rámci možností té ruky), pak běžela ven s přepravkou a jídlem odchytit koťátko a pokrmit ostatní kočeny ..u nás je dneska fakt hnus,celý den prší a je mlha..prcek se mi nakonec povedl odchytit,sice jsem byla totálně zmoklá,ale měla jsem ho Odnesla jsem ho domů,zavřela v koupelně,dala mu tam misku tvarohu a maso a letěla na zahradu za zvířátkama ..tma už je teď brzo a jak jsem dělala(nebo se teda spíš snažila)jednou rukou,tak domů jsem přišla za tmy..ruka už bolela fest..vzala jsem malého a jela do Chomutova ..paní super,sice malý byteček,ale útulný a plný hraček pro malého....ukazovala mi i,kolik pro něj má jídla a já věděla,že se tam bude mít dobře S dobrým pocitem na srdíčku jsem si řekla,že ještě zajedu něco málo nakoupit,když jsem ve městě..a blbec kolikrát něco vzala do těch volných prstů té nemocné ruky...a jak jsem jela domů,každý zařazení kvaltu v autě jsem trpěla..dojela jsem domů a nebyla bolestí schopna vytáhnout tašku s nákupem z auta..tak volám muži,ať mi jde pomoct..hned jsem dostala seřváno,jak to,že s tou rukou nakupuji,když jsem původně jela odvézt jen koťátko No napustila jsem si vanu,lehla si a to už se mi po tváři regulérně kutáleli slzy bolestí...v tom palci mi totálně tepe a pulzuje,prášky nezabírají
Já vím,udělala jsem si to sama,to mi patří Doktor říkal,že ruku vůbec nesmím namáhat..jenže jak to mám udělat
Zítra mám jít na převaz,ale vzhledem k bolesti půjdu hned ráno před prací,na chirurgii mají už od 6:15 h ..tak mi držte palce,ať mi do rána ten palec nepraskne
Miriam33

XXX.XXX.209.73
Teda, ale na tu bolest fakt pomůže jen mít ruku nahoře. První noc je nejhorší...ale zkrátka pořád mít ruku položenou tak, aby byl ten prst výš než srdce. Já to tak kdysi nosila aspoň týden ve dne na hrudi, v noci ruku vypodloženou...ale mela jsem přeříznoutou šlachu na prostředníčku a jak byl zafačovaný, vypadala jsem asi trochu provokativně ;) . Přeju dobré hojení...
No jestli my si to s Bobčou nemyslely Niki, asi se ti s tím nic nestane, ale bude tě to prostě víc bolet...zbytečně. A jelikož se cpeš léky od rána do večera, těžko ti na to teď zaberou Nemáš aulin? Ten si chválí všichni. Ještě je dobrý tramal kapky, ale nevím, jestli i na prst
Při budování zahrady se mi sesul velký kámen a přirazil mi prsty k druhému. Na pravé ruce, všechny 4 ,,přežil" jen palec. První hodiny to bylo ještě dobré, protože ty prsty byly jako by umrtvené. Ale jak se začaly vzpamatovávat...myslela jsem, že od bolesti zdechnu. Dokonce jsem si vzala růžovou pilulu ležela jsem na gauči, ruku zvedlou opřenou loktem o opěradlo, prsty rudé, modré, nafouklé jak rukavice a jak říkáš, pulsovaly. Když přijel večer chlap z práce, nemohla jsem od bolesti ani mluvit, jen jsem mu řekla: nemluv na mě, nebo zdechnu. ,,Musíš do nemocnice!" Nikam nejedu, nemluv na mě. Nedala se dát ruka dole, takto se to dalo alespoň nějak vydržet. Ani nevím, jak dlouho to bolelo, ale druhý den, už to určitě bylo o něco lepší(a to mě přesvědčilo, že nikam nejedu) teda tak snesitelné, že jsem začala normálně dýchat a mluvit Ale 4dny jsem se jich nemohla dotknout, to si ještě pamatuju. Pak se začaly pomalu sfukovat, používat tak za 14dní.
Takže drobek je prodanej Alespoň jedna starost ti Niki odpadla

lesnížínka
napsal(a):
No jestli my si to s Bobčou nemyslely Niki, asi se ti s tím nic nestane, ale bude tě to prostě víc bolet...zbytečně. A jelikož se cpeš léky od rána do večera, těžko ti na to teď zaberou Nemáš aulin? Ten si chválí všichni. Ještě je dobrý tramal kapky, ale nevím, jestli i na prst
Při budování zahrady se mi sesul velký kámen a přirazil mi prsty k druhému. Na pravé ruce, všechny 4 ,,přežil" jen palec. První hodiny to bylo ještě dobré, protože ty prsty byly jako by umrtvené. Ale jak se začaly vzpamatovávat...myslela jsem, že od bolesti zdechnu. Dokonce jsem si vzala růžovou pilulu ležela jsem na gauči, ruku zvedlou opřenou loktem o opěradlo, prsty rudé, modré, nafouklé jak rukavice a jak říkáš, pulsovaly. Když přijel večer chlap z práce, nemohla jsem od bolesti ani mluvit, jen jsem mu řekla: nemluv na mě, nebo zdechnu. ,,Musíš do nemocnice!" Nikam nejedu, nemluv na mě. Nedala se dát ruka dole, takto se to dalo alespoň nějak vydržet. Ani nevím, jak dlouho to bolelo, ale druhý den, už to určitě bylo o něco lepší(a to mě přesvědčilo, že nikam nejedu) teda tak snesitelné, že jsem začala normálně dýchat a mluvit Ale 4dny jsem se jich nemohla dotknout, to si ještě pamatuju. Pak se začaly pomalu sfukovat, používat tak za 14dní.
Takže drobek je prodanej Alespoň jedna starost ti Niki odpadla
Tramal je dobrý na všechno. Ale je to dryák.
krásné dušičkové ráno
tady prší až asi od půlnoci...Nemohla jsem spát,tak jsem o půlnoci stěhovala nábytky a vymýšlela jak si to tu přestavím,až mi přivezou ten šporák ...
Holky,vy byste ale zasloužily na zadel !! oběvě(obě dvě-překlad )
Raduš už teda dávno.."nemluv na mě"..chlap se o tebe chtěl postarat(co by za to někteří dali)
Niki,vsaď se,že už příště budeš opatrnější..i když já v tvém věku. ..je to marný,je to marný,je to marný.. ..Vem si aspoň dovču ze 2 dny...Přivaž si tu ruku nahoru a zkus dělat jen tou levačkou..a se zvířátkama ti snad pomůže chlap,né
Dobře to popisuje Miriam..mít ruku výš jak srdce..krev se ti tam nahrnula-a vůbec-těma prstama jak hýbeš-to pulsování(pulzování?Reni?) ..abys tam pak neměla nějaký zánět a nebudeš hýbat prstem vůbec..se ti to blbě zahojí. Já teda i když jsem si jen přidržovala cokli-chleba jednou rukou nerozkrojíš(doktor mi řekl"tak si kupujte krájený"-když jsem mu řekla,jak hrozně to bolí..pak jsem šla ke svému (tamten byl z pohotovosti)..můj mi povolil tu sádrovou dlahu-roztáhl ji prostě,měla jsem to strašně stažené...jéé ta úúleva
Já se tak kdysi zohla po vytržení zubu...se myslím tenkrát vybíraly zemáky..Myslela jsem ,že se zblázním-krev se nahrnula do hlavy...Ale to se u nás nenosilo,že by člověk nedělal..Na rizikovém těhotenství jsem s tchýní schovávala uhlí-vozila kolečka..a chlapi,jak nás viděli v zatáčce,se otočili a šli do hospody-už jsem to tu kdysi psala..kdyby se s tím aspoň časem nepochlubili ..Jo u "nás",dělaly vždycky ženský-jsem se vdala za tchýni o 40let starší..ta si synka šetřila taky jsem bývala bl.bá jak troky...co už..
Holky,já včera pletla u Colomba(místo Leskotky)Dostala jsem od Zdenky pletený svetr po babičce..je dole vyglajdaný a má krátké rukávy...tak jsem že si zkusím udělat dole rantlík,jako že to do něho dám..začla jsem teda na 60 okách..tak mám tak půlku..Až to budu mít,tak dám před a po..mám jako mikiny.když by mi bylo zima,ale ten svetr je prostě nostalgie-znám její mamku,je teď už v pečovateláku-už nikoho nepoznává...je to hrozný,jak člověk je pořád čupr a najednou...
Jo,a od Jaruš jsem si koupila se slevou ten polštářek mezi stehna(objednala si-a měla "slevu"na druhý-prdlajs sleva-tak lákají na prodej..) je to bezva věc,už mi nebolí kolena....
Holky,píšu to asi hodinu Niki už bude asi od MuDr doma...tak jak mi to naskočí..počtu si...papa
Bobča
napsal(a):
Kdo první najde chybu v tom pleteném?? ha?..tak ten vyhrává..
Plést jednoduché věci umím, i když to nedělám (snad jsem to úplně nazapomněla ) Vprostřed máš tři hladce, ale asi to má nějaký význam, ne? Aby ti to na sebe pasovalo s tím svetrem, centimetrově?
Nemluv ne mě No když tě něco bolí tak, že nemůžeš promluvit, tak fakt nechceš řešit co se ti stalo, jak se to stalo a že ti ty prsty možná upadnou...
Lescotku jsem nikdy nesledovala, ale Colombo mě baví, i když se dívám spíš omylem a nebo z nudy...když nemůžu v noci spát třeba.
..ještě že neupadly
promiň,určitě to nebyla tehdy sranda... je fakt,že nevím,jestli bych jela já..spadla mi nakolmo 2metrová tabule dřevptřísky na palec...seděla jsem na vaně,pouštěla si na to studenou vodu..slzy mi tekly..(malovali jsme a stěhovaly se postele,a z jedné to vyjelo)..no dělala se dál..nehet slezl..dodnes ho mám trošku kratší..
ano,ty 3 hladce..to jsem jaksi zezačátku zašmodrchala,a pak už nešlo couvnout..vycházelo tam pak 2hladce-1obrace-1 hladce-a pak už musely být 2 obrace..No,jinak to nemám ani asi do půlky,budu muset tu druhou půlku udělat delší...
Takže vyhrálas ..Vypínám,kramařím..
jaktože je Kevin sám doma?..polovička je na služebce??
Jo,mám upletený další díl...ale ještě je to ještě málo..musím sloupek o 20okách připlést
Jak jsem o půlnoci přestavila ty skříňky a ledničku..tak jsem udělala dobře,bo ráno jsem uznala,že to nebude praktické...a že lednice nemůže zas být vedle trouby..Tak nanovo...
Chtěla jsem posunout botník..výklopný,na 3 fochy,asi 80cm široký...Rozpadly se mi 2 fochy..on je vachrlatý už co jsem ho koupila..nad montáží jsem strávila mládí...zpevnění bylo jen dole,a jinak se to giglalo fest..tak jsem provizorně ještě nahoře přitloukla desku...Ale ty čudlíky vypadávaly...A já nemohla 2 najít I ty větší se šroubkama(naštěstí jeden zůstal v těch dvířkách..tak hned Patex a jeden nalepila.....Jsem psala Raduš,jak jsem vytočená... Prý "buď kreativní" ..Našla jsem takové čudlíky,ale byly krátké...pak dřevěný čep do nábytku...Super...protřepala jsem i botky,jestli nespadl ten malý do nich.....
Do toho zavolal chlap,že přijde za chvíli měřit okna...tak já honem botky do pytle..dodělala botník-stihla jsem je tam ještě dát.....a co nevidím...za mnou na mě čumí ten hajzlík čudlík tak jsem ho tam ještě lípla ...druhý je nevím,kde...
Pak jsem si musela bucnout,bo jsem fakt toho nenaspala..jenom asi 4-5 hodin,což je na mě málo...no a při Colombovi jsem začla plést,pak umyla nádobí...
Jsem si říkala,že už Raduš bude vybuřovat,kde že jsem a ono jo
Sporák bude asi v pátek
Holky já vám začala psát,pak zavolala máma,pak ségra a nakonec brácha z Anglie(kvůli té ruce) a já zapomněla,že to tady mám rozepsaný
Ráno ve 4 hodiny mě probudila šílená bolest toho palce...spát už nešlo..bolest neustupovala...takže místo plánované návštěvy až odpoledne na chirurgii jsem jela hned ráno ..čučla jsem na internet,že můj doktor má od 6:15 h ..takže jsem v 6 hodin vyrazila,abych tam byla první...no když jsem tam dorazila,přede mnou bylo 10 lidí už Takže jsem rovnou do práce napsala,že dneska přijdu určitě později...doktor mi rozstříhnul sádru a zděsil se,jak to mám nateklý a že to muselo hrozně bolet,jak jsem to měla na těsno ..tak jsem mu vyprávěla,jak jsem trpěla Vyčistil mi to,ošetřil a kvůli otoku mi novou sádru nedal,ale vrátil mi tu původní,upravil ji jen na ten otok a nechal mi ji rozstřiženou a zafačoval obvazem..hned ve čtvrtek ráno mám přijít znova a pokud si otok sedne,dostanu novou sádru ..dostala jsem injekci na bolest a to byla paráda..mě se tak ulevilo I to,jak mám tu sádru povolenou mi straaaaašně pomohlo...dneska mě to bolelo fakt jen když jsem se tou rukou snažila něco dělat ...a to je moje blbost...každopádně mi chtěl dát neschopenku,což sem hned zamítla...tak se trochu zamračil..a říká mi,jak jsem přijela ..a já jakože autem ...tak se zamračil ještě víc..a říká mi:,, Tak vy s tou rukou řídíte,chodíte do práce a ještě pracujete u koní?Ženská to myslíte vážně?,, A já mu řekla,že naprosto
Teda zabíjí mě ta tma,jak je brzo ...s jednou rukou nestíhám Bobi jasná věc,že mi můj chlap pomáhá...kydá,tahá vodu ....jenže ..jak to říct...nikdo to neudělá tak dobře,jako já Takže dneska jsem ještě dokydávala,seno dávala všude,čistila jezírko od listí ..já jsem hrozně ráda,že mi můj chlap pomáhá,ale on nevidí takový ty ,,drobnosti,, co já prostě potřebuju a chci mít dokonalé u zvířátek ...jenže s tou jednou rukou nejsem bohužel tak rychlá,jak bych si představovala Domů jsem dnes dorazila za totální tmy v 18:10 h.....budu muset nosit čelovku,nebo nevím ..
Ještě jsem čistila hrobečky pejska,kocourka a mámy kocourka a zapálila jim svíčku Padla na mě taková smutná nálada...vzpomínky..
Niki,vidíš,jak jsi neukázněná pacientka??že i doktor se mračil .Ale jsem ráda,že se ti ulevilo,jak ti tu sádru rozdělal..mě ji potom jenom nasazoval pootevřenou a zafačoval..úplně si ale dovedu představit,jakou bolest prožívalas
čelovka je výborná věc já s ní hrávála večer,když už byla tma a děda neměl světlo venku...
Taky jsem dnes měla doma zapálené svíčky ...
Vidíš to...a já jsem Berunkovi, Leonkovi, Gucci...ani svíčku nezapálila Když já na tohle moc nejsem, na různé ,,oslavy"....dané, povinné...Teď jsem na ně vzpomínala nad těma fotkama...mě prostě nějaká zapálená svíčka nic neřeší, věřící nejsem. Tím nijak nechci Niki shodit, že to děláš, to ani náhodou, je to hezké...jen ne pro mě. Já ten první rok, kdy je to moc čerstvé. Když se s tím trochu vypořádám, tak už to pro mě nějak ztrácí smysl.
Takže jsi to měla stejně jak Bobča, moc utažené. Ti doktoři jsou paka teda
Ano Bobi, na služebce. Jen jsi vzpomněla ten botník a mě se stejným způsobem rozpadnul chlebník Ale šroubek sem našla, neměl moc kam utéct
Niki, kdo pije z jezírka, i holky?
mlha přede mnou-mlha za mnou..
Holky,já vám kecala.. ten botník má 60 cm..na 2 a půl boty vedle sebe Ale jednou rukou držet dvířka a druhou tam dát ten plast a zárověň,aby mi nevypadl šroubek.jsem měla ruku jak chobotnička-palcem přidržovat a ostatníma prstama přichytit na podesáté šroubek..jsem se i zapotila
Jo,veče jsem šla dolů do popelnice a vidím přes skleněné dveře kočku sedět naproti u obchodu ..tak jsem šla ven,volám na ni..blížila se,protahovala,ale jak jsem natáhla ruku,popoběhla..ale házela bříško,lákala mě...a já jak blb popocházela po ulici za ní .Došla tak na 10cm čuničkou..Viděla jsem,jak má u očí velké "ospalky"..nikdo jí to nečistí..Ale srst měla hustou-byla pěkná,bílo+mourovaté fleky..Asi vedle od sousedů-tam jsem takové viděla..
Raduš-s těma svíčkama...to jako nesedím u nich a "vzpomínám"..Já prostě pálím svíčky od..asi 10 let,co jsem se odstěhovala do "svého"-tím myslím,že jsem bydlela úplně sama..Na hradbách v Olmiku..nikdo mi do toho nekecal .Jezdila jsem se Zdenkou sem tam,když jsem byla u ní do Ostravy do Ikei..Tam byly za dobrou cenu-a i velké..No první jsem si koupila v Lidlu takovou širokou 3knotovou...Jenže ouha-vanilkovou tu teda nemusím..na noc jsem ji dávala do chodbičky...voněla i zhaslá
A pak různé velikosti-třeba 3 jsem měla,jak se setmělo už brzo..tak kulisu k telce...Já měla v pokoji celý den rožlou zářivku..to bylo první,co jsem si tam pořídila..Bylo tam jak ve sklepě-60tky zdi,malá okýnka..Ale navečer jsem usedla k telce..a romantika..
Takže,jak jsem včera kramařila,tak jsem probírala i krabice na skříních,že bych je "umínila"-dám Zdence-se jí líbily takové,jako ze starých knihoven knížky..bleskla jsem je na schodech na hůru..
A dohrabala se teda ke svíčkám...Tak se to hodilo i k tématu..."dušičky"(dobře načasované..Jsem si je zapálila,sedla k telce a...říkám si,že u svíček se mi bude blbě plést...a chci to dodělat .Trochu mě ráno bolely ty mé artritické ruce,ale musím !!! a ještě na rukávy..
Tak jsem se zase vykecala ..Holky,já vím,že píšu zas i kraviny,ale mě to pomáhá-jsem baba ukecaná..A sama se sebou mi to nestačí
Akorát omezuju večer počál,bo mě pak v noci fakt schnou oči,budím se a musím si kapat slzy-se mi přicucává víčko..
Teď už druhou noc blbě spím..Dnes ve 3 jsem si nakonec pustila telku,o půl 5 vypla...Mladej šel o třičtvrtě do práce..Já vylezla,snědla jsem jabko,zajídala jsem ho hrozinkama v rumu(mám je tam už dost dlouho,kdybych něco pekla)-ještěže rum neplesniví..tak jsem pak usnula ...O čtvrt na 8 zpráva!!..kdyby mě rok nikdo nepsa,tak zrovnal když..ale neva..Psal soused,že ho poslali dom,že je pozitivní...předevčírem jsme tu řešili ty okna,byl chvíli u mě..Tak jsem mu napsala,že kdyby něco potřeboval,ať písne..taky se mi kdysi nabízel,když jsem si naordinovala karanténu zkrz holku,že tu byla a pak byla pozitivní..On nemá teda čich ani chuť..Já teda chuť mám na všechno...včera to byl místo oběda pudink...Jsem pracovala a nebylo času vařit
Mlha se mezitím rozplynula..jsem začla zas kolem 8-mezitím sprcha,snídaně.. tak hezký den holky moje
Bobča
napsal(a):
zapomněla jsem vložit ty krabice
Chvíli jsem na ty krabice čuměla jak puk...má takovou sbírku knížek, proč mluví o krabicích? Pak mi přišlo divné, že jsou tak...stejné, až mi to došlo, jak jsi to s těma krabicema a knížkama myslela U nás dneska vypadalo velice hezky, sluníčko od rána, jen fouká. Z omylu mě to vyvedlo venku, vítr je studený jak sviň. Při snídani mi volá mamka: dopr...tam je teda dneska zima, jsem si myslela, že je hezky...to vypadalo No ale musím jít ven dodělat, co jsem si rozdělala předevčírem...vysekávám keře u zdi, kterým se tam nedaří a jsou proschlé, takže je sejmu a nechám znova obrazit, zmladím prostě. Uvidíme, jestli se vzchopí.
Bobi ty, že píšeš blbiny?!? Co potom já prosim tě?! Klidně piš, co ti na mysl přijde Prosim tě, ten svetr pleteš odznova? Co tam pořád ještě připlétáš? Tak soused je pozitivní? Tak snad se ti to vyhne a když tak...jsi očkovaná No nic, jdu taky tvořit hodnoty
Na svetr dělám náplet dolů a na rukávy...to,co jsem sem dávala je z 60 oček..Včera jsem dělala-prodlužovala ten rantl ze 100 oček..a ještě je to málo,musím ze 20 přidat,abych tam mohla ten spodek našít....Si myslíš jako,že pletu jak stroj trrr?..No a pak ještě na rukávy..nevím,jestli mi vyjde stejná vlna,ale on je stejně strakatý,tak je to jedno..
Dám ti ho sem teda ať máš představu..no a dolů a na rukávy přidám jakoby "pružný" rantlík...a ten kousek byla ukázka!!! hm??
To je takový ,,pletený kabátek"...je pěkný. Já myslela, že přes hlavu, takhle to máš složitější. Nebude ti to ten lem stahovat, otvírat? Co jsem chtěla venku udělat jsem udělala, i ještě něco navíc. Teď jsem si uvařila bramborový guláš k obědu, měla jsem na něj chuť a byla tam ještě klobása od tchánů. Mňam, povedl se mi, Mišák bude litovat, že ho včera nechtěl (jsem mu ho nabízela, že ho uvařím, ohrnoval nos, prý je to jen ,,plnič" ) Já vím, že zeleninový salát je víc in jenže na ten mě chuť teda přepadne málokdy Tak ale zase protože nebyl doma, neměla jsem k snídani buchtu ale vločky s jogurtem, oříšky a jablíčkem...taky mňam
Ahoj holky...
Raduš v pohodě Já jsem s tím už nějak srovnaná,že už nejsou,ale tohle je pro mě vždycky hezký zavzpomínání s tou svíčkou ...a samozřejmě jty svíčky nezapaluji jen na dušičky
A z jezírka samozřejmě prioritně pijou holky,proto chci,aby prostě bylo čisťounké..a pak hodně srnky s ptáčci..
Bobi já vím,že jsem neukázněný pacient....jenže já asi neumím marodit Kdybys věděla,co jsem zase dneska vyvedla
Ale od začátku V práci dneska krásné přivítání,kdy před vstupem do firmy stála slavobrána s poděkováním,hrála vítězná hudba a na zemi byl červený koberec..a symbolicky hned po vstupu vám nasadili čokoládovou medaily s číslem 1.... Bylo to fakt hezký,která firma tohle jen tak udělá...video mi sem dát nejde,tak aspoň fotku...medaile samozřejmě skončila u mě v bříšku V práci jsem byla bohužel dlouho,ale aspoň jsem si nadělala hodiny na zítra,protože jdu zase ráno k doktorovi na převaz té ruky..
No domů jsem přijela hladová jak vlk,ale uvařeno k obědu jsem nic neměla,nestíhala jsem..hned jsem se převlíkla a běžela ke zvířátkům,protože je prostě hrozně rychle tma...no a tam se to Bobi stalo Došlo mi,že od neděle,kdy se mi to stalo,holkám nikdo nevyčistil kopyta Ono by se samozřejmě nic nestalo,když jsou jen ve výběhu a vyčistí se jim třeba jednou za týden..ale já jsem prostě hrozná s tímhle...a tak jsem vzala do ruky kopyťák a že zkusím to jedno kopyto vyčistit levou rukou...a tou pravou s tím nemocným palcem si jí podržím tu nohu....jenže mi nedošlo,že když zatlačím na to kopyto,logicky mi to zatlačí na tu ruku Obrovská bolest!Takže jsem kopyťák zahodila a palec mě pekelně bolel...několikrát jsem do něj dostala křeč,až se mi slzy kutálely...doma jsem se nadopovala práškama a do hodiny to přešlo,ale bojím se,že jsem si tam něco poškodila No to zítra u doktora asi zjistím...
Jdu do hajan,ráno brzo vstávám,abych zase u doktora byla hned v 6:15 h,až otevře...myslete na mě
canka
napsal(a):
Myslím na vás Raduš Jak špatný?Hodně?
Ahoj Niki, co ruka? Zklidnilo se ti to?
No nevím. Večer proběhl normálně, ale když jsem šla dávat jídlo, tak vůbec. Šla jsem za ním pak ještě třikrát, potřetí o půlnoci a ne, že nechtěl vůbec to jídlo, ale byl takový zmatený, jak po mrtvici, vypadal, že ani moc neví, co dělá. V noci jsem byla třikrát koukat přes okno, jestli v klidu spí, či tedy vůbec žije a dobrý, jen mi bylo divné, že s ním zůstal Viktorek, nechtěl domů, ležel pod stolem s ním. Teďka ráno Viktěnka už letěl domů - u nás se žení všichni čerti, ač nic takového už hlášené nebylo: trochu prská, vichřice. Worka zvednul hlavu, vzal si homeo, olízl mě..řekla bych, že reakce dobrá, ale neměl vůbec tendenci vstávat. Není to úplně vyjímka, někdy nemívá, copak by asi dělal, je fakt hnusně, nikam jinam jít nemůže, ale často vyskočí, že už by mohl, ať už jdeme, musím mu vysvětlovat, že jdu ještě cvičit, sprchovat se, chystat se a teprve, teprve pak ho zavolám dozadu do pracovny. Dneska jen zase položil hlavu a ani se nehnul. Vůbec nevím, nevím, jestli se pak postaví nebo ne, přijde mi, že vypadá tak...unaveně

canka
napsal(a):
Ahoj holky...
Raduš v pohodě Já jsem s tím už nějak srovnaná,že už nejsou,ale tohle je pro mě vždycky hezký zavzpomínání s tou svíčkou ...a samozřejmě jty svíčky nezapaluji jen na dušičky
A z jezírka samozřejmě prioritně pijou holky,proto chci,aby prostě bylo čisťounké..a pak hodně srnky s ptáčci..
Bobi já vím,že jsem neukázněný pacient....jenže já asi neumím marodit Kdybys věděla,co jsem zase dneska vyvedla
Ale od začátku V práci dneska krásné přivítání,kdy před vstupem do firmy stála slavobrána s poděkováním,hrála vítězná hudba a na zemi byl červený koberec..a symbolicky hned po vstupu vám nasadili čokoládovou medaily s číslem 1.... Bylo to fakt hezký,která firma tohle jen tak udělá...video mi sem dát nejde,tak aspoň fotku...medaile samozřejmě skončila u mě v bříšku V práci jsem byla bohužel dlouho,ale aspoň jsem si nadělala hodiny na zítra,protože jdu zase ráno k doktorovi na převaz té ruky..
No domů jsem přijela hladová jak vlk,ale uvařeno k obědu jsem nic neměla,nestíhala jsem..hned jsem se převlíkla a běžela ke zvířátkům,protože je prostě hrozně rychle tma...no a tam se to Bobi stalo Došlo mi,že od neděle,kdy se mi to stalo,holkám nikdo nevyčistil kopyta Ono by se samozřejmě nic nestalo,když jsou jen ve výběhu a vyčistí se jim třeba jednou za týden..ale já jsem prostě hrozná s tímhle...a tak jsem vzala do ruky kopyťák a že zkusím to jedno kopyto vyčistit levou rukou...a tou pravou s tím nemocným palcem si jí podržím tu nohu....jenže mi nedošlo,že když zatlačím na to kopyto,logicky mi to zatlačí na tu ruku Obrovská bolest!Takže jsem kopyťák zahodila a palec mě pekelně bolel...několikrát jsem do něj dostala křeč,až se mi slzy kutálely...doma jsem se nadopovala práškama a do hodiny to přešlo,ale bojím se,že jsem si tam něco poškodila No to zítra u doktora asi zjistím...
Jdu do hajan,ráno brzo vstávám,abych zase u doktora byla hned v 6:15 h,až otevře...myslete na mě
Vy fakt budete oblíbený pacient! No jo, to jsou ti mladí. My zkušení už víme, že spousta věcí se nepo..., když to neuděláme dnes.
Teda Niki..!!komu není rady,tomu není pomoci ..a zase levačkou
Raduš,jsem ráda,žes napsala sms..takže už jste venku..to je dobře,že Woriček už jde ..Jestli to zase není tou změnou počasí??.Je to jak střídavě oblačno.chvíli tak,chvíli onak..
Já včera už pak nezapínala,šla jsem brzo spát,jenže zase jsem pak nespala...tak jsem ráno dospávala ..Ještě dnes-je tam srpek měsíce..a pak se to zas ustálí..
Niki,jak jsi dopadla u doktora??a už ty paznehty nech chvíli na pokoji..
Jo holky, Bobči jsem napsala hned ráno SMS, ať se neplaší, jak sem vleze. Worka..zdá se být dobrý, teďka. Rozchodil se, rozebral, no a hned od včera večera jsem mu nasadila zase ty homeopatika....od zánětu. Mám je namíchané a jak začne být špatný, začnu je do něj cpát 3-4x denně a zatím ho to vždycky postavilo na nohy. Mám teorii, že má borelku a při jakémkoliv průšvihu: háravky, počasí, špatné trávení a nevím co ještě, se mu potvora zaktivuje.
Jsem zvědavá, co ta Nikča s tou rukou. Vím, že je v práci a má fofry, takže nám to písne až večer, ale snad to bude dobré. Myslím, že jak zabrala tím palcem, pohla tou šlachou, co ji má napůl a to musí bolet jak čert, ono se říká, že šlachy bolí nejvíc.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.22
Bobča
napsal(a):
jo,a ta brána teda super
Je ale je to jen prázdné gesto o ničem. V reálu dál chování vedení vůči zaměstnancům ala řeznickej pes. Zažila jsem několik fabrik kde takovéto blbosti dělali a jaksi to co píšu jen prázdné gesto. V realu drbeme zaměstnance dál co to dá.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Je ale je to jen prázdné gesto o ničem. V reálu dál chování vedení vůči zaměstnancům ala řeznickej pes. Zažila jsem několik fabrik kde takovéto blbosti dělali a jaksi to co píšu jen prázdné gesto. V realu drbeme zaměstnance dál co to dá.
Nebudu se teďka zaobírat americkýma zvykama, které mi taky nějak nejsou po chuti, taky jsem je ve fabrice zažila, včetně těch,,týmů" apod. Ale: nemyslím si, že by vás zaměstnavatel nějak odrbával. V autofirmách máte slušné peníze, málokde si lidi tolik vydělají. Jako ano, taky úplně nechápu, proč musí firmy vydělávat miliardy a nerozdělí to víc lidem, nebo třeba nedá 4denní pracovní týden. Třeba teď v souvislosti s energiema. Proč musí mít ČEZ miliardové zisky, když se zdražila elektřina a tahají to z odběratelů? Tak si doprčic letos ten zisk o polovinu snížím ne? To mi přijde mnohem horší než u vás...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.22
lesnížínka
napsal(a):
Nebudu se teďka zaobírat americkýma zvykama, které mi taky nějak nejsou po chuti, taky jsem je ve fabrice zažila, včetně těch,,týmů" apod. Ale: nemyslím si, že by vás zaměstnavatel nějak odrbával. V autofirmách máte slušné peníze, málokde si lidi tolik vydělají. Jako ano, taky úplně nechápu, proč musí firmy vydělávat miliardy a nerozdělí to víc lidem, nebo třeba nedá 4denní pracovní týden. Třeba teď v souvislosti s energiema. Proč musí mít ČEZ miliardové zisky, když se zdražila elektřina a tahají to z odběratelů? Tak si doprčic letos ten zisk o polovinu snížím ne? To mi přijde mnohem horší než u vás...
Jasne neodrbavaj. Zakaz koureni. Neochota navyseni platu aspon o inflace. Zvysovani norem. Narizovani nesmyslnych kravin. A mohla byhc pokracovat do aleluja. 25 cisteho kdyz mam dote neni marne ale sorry není to ani zadnej zazrak na to ze jsem vetsinj dne pomalu v poklusu. Na obed mam 20 minut protože nakej vul rozhod ze bude 10 a 20 a ne pulhodinova. Vono ta nocni je sice bez vedeni ale zabrat da. Tech 20+ uz maj i pitomy pokladní z lidlu nebo kauflandu. A tam kde se plati vic je to vykoupeny tezkou drinou. V kete v nevetrany hale u svarecek nebo lisu. Za svareckou je i 60. Prace bez poradnejch ochran v humusu. Atd. Ja se mam tam kde jsem jeste dobre ale je sakra hur. A kolem. Nas je jedine hur jak podminkama tak financema. Na severu kde je Niki sem taky par fabrik prolezla tak moc dobre vim jak to tam chodi. Neochota resit problemy. Styl drz usta a krok nebo letis je beznej. U nas to jde jen dik relatovne silným odborum. Jinak by nas pan Šl.. (jo přesně ten z voleb) a spol taky pěkně dusil.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.22
Čez zrovna platí lidi víc než slušně. Kupodivu. Taky se tam člověk doatane jen přes známosti nebo musí být superman.
A mě zítra přivezou ten sporák ... už se těším... Mám to tu nachystané..Dopletla jsem ten kousek,ale jaksi mě bolí ruce-jsem musela po chvilkách..
Raduš,to bude spíš jako i prodloužení...a nápad,jak se zabavit..můžu tam dát i poutko s knoflíkem...
Co Woriček?dobrý?
Leithian..ono každá práce má své pro a proti..Ono sedět 14 hodin na benzince,kde toho moc nejezdí,a nemít 33 týdnů volný celý víkend za 7000,- taky není žádná hitparáda..Nejít nikam třeba v sobotu večer,protože ráno jdeš na 14tku,a po 14 v sobotu večer v 8 se ti taky nikam nechce,i když máš pak neděli volnou..
Ale dřinu jsem taky zažila..ale pěkné peníze nikdy..nejvíc jsem měla kolem 11000..Důchod mě vypočítali 9900..Kdybych neměla vdovský,tak nevím,nevím,jak bych vyžila..pomohly ty 2 "injekce"od naší vlády...teď nám to určitě seberou..
Dobrou noc..
Ahoj holky ...
Ruka dopadla dobře..sundali mi zase sádru,vydesinfikovali,pak potřeli nějakou vodičkou a pak zase převázali...v úterý mám přijít znovu...na vyndání stehů a dostanu prý pevnou fixaci na celý měsíc Já se snad zblázním Doufám,že to nebude sádra,ale třeba jen ortéza,co myslíte?No a po měsíci,až mi to sundají,tak prý ještě měsíc rehabilitace Já jsem přeci fakt blbec..takovou dobu..
Kometko já to vím,jsem hrozná,ale já se sebou nic neudělám
Leithian: No tak já teda v tomhle na naší firmu nemůžu říct ani prd,ale tam je to možná o tom,že to není automotive...každý rok přidávají peníze,pořádají několikrát do roka akce pro zaměstnance(rauty,meetingy,párty),dávají nám dárky,pracujeme v klimatizovaném prostředí,velká možnost kariérního růstu(já jsem důkazem ) a ano,nějaké normy máme,ale nezvyšují se,ale motivují lidi tím,že pokud vyrobí nad normu,tzv.rekord,dostanou dárek ...
Takže kdybych neměla nervy na externí pracoviště,co mám s kolegyní na starost,že je to pak kvůli tomu frmol a nadávám furt ,tak jsem se svojí firmou na 100% spokojená
Ale chápu tě,že automotive je asi úplně o ničem jiném,ale já to nikdy nezažila ..ale ty znáš Evču z Denetic a ta pracuje v automotive v Žatci a vypráví podobný ,,horory,, jako ty...
Raduš takže Worka zase lepší,jen to bylo zase takový období..
Bobi u nás dneska tady počasí nic moc..dost pršelo(ale za to jsem ráda) a ještě se k tomu přidal vítr...takže teda nic moc...
Niki, ber to tak, že máš ještě ke vší smůle štěstí...kdyby se ti to stalo tři dny před dovčou ani nemyslet!
Těžko se hodnotí firmy, které zná člověk jen z doslechu. Nevím, jak to vypadá u Leithian, ale když vidím záběry z linek škodovky...nevím, co by na tom mělo komu vadit. V klídku si tam popocházejí kolem auta, každý si tam udělá to svoje, žádné lítání, žádná špinavá, fyzicky namáhavá práce. Přála bych vám zažít Kordárnu za dob, kdy jsem tam byla já. A ještě nebezpečná, kdy pracovnice Kordárny se poznávaly podle chybějících prstů...jak jim je vtáhnuly stroje. Tyhle stroje už tam teď nejsou.
Woruška už je snad OK, alespoň na nějaký čas zase. Večeři snědl. Jen ty šoky mě asi připraví o poslední zbytek zdravého rozumu.
Ráno byl vichr, ale ještě to ušlo. No když už jsme byli doma, začalo fučet ještě víc, do toho i trochu pršet...příšerné počasí. Uklízela jsem. Po obědě se vyjasnilo, přestalo foukat, nakonec i sluníčko a hezký zbytek dne.
Bobi ten kocour...chuďato Jak Jekyll a Hyde
Mrazivé ránko
Vemu to od konce...jo,ten kocour je krásná hříčka přírody
Raduš..ty záběry z těch linek,jsou většinou-si myslím-pro kamery!!Mám spolužačku,co dělala v automobilce v Kolíně myslím,nebo tam někde(Boleslav)-jsem zapomněla kde přesně..a tam to bylo taky drsný..je to sice už asi 8-10let..
Niki,tobě by tu ruku měli zabetonovat ..ale chápu,že kolem zvířátek prostě MUSÍŠ ..ale dělej jen to nezbytné!!nechej ty paznehty na později-smiř se s tím,že i když to tvůj chlap neudělá tak jak ty,ale udělá ...
Čím víc budeš neukázněnější,tím dýl se ti to bude hojit!!chápeš??..Mysli na budoucnost..prostě se ti stal dost vážný úraz,tak ať ti to nezanechá následky !! pak nepohneš třeba palcem a budeš si nadávat do kravek bl.bých...a kdyby jen do nich ..Chápu,že máte asi za "nemarodění"nějaké odměny na konci roku(já přišla v RETu o 5000-jeden nájem-ale už jsem prostě to nemohla přecházet)..ale ty té ruce nedáš fakt vůbec !!! klid Nemáš ještě ze 2 dny dovči?-prostě mít to aspoň pár hodin denně v klidu !!
Já měla vlastně taky tuhle namále .Jak jsem umývala schody,tak tu jsou 2 pravoúhlé zatáčky..a jak jsem si nesla kýbl dolů,jaksi jsem asi bl.bě šlápla-vím já? -na to zúžené a sjela mi noha o schod níž,ale zavazel jí tam ten kotník(vnější)..jsem myslela,že si cvrnknu do textilu ..
Sedřela jsem si kůži na ploše o velikosti asi tehdejšího československého tříhalíře Čekala jsem,že mi to napuchne,ale naštěstí se nestalo..
Holky,začíná být Jadran,ale zima jak v Alpách..7 mám venku a domek pode mnou je bílý

Bobča
napsal(a):
Jo,a Miriam..všechno nejlepší k svátku
No jo, ono je dneska Miriam!
lesnížínka
napsal(a):
Přesně Bobi, je krásně...přes okno venku je zima jak v sýrni
Byla jsem v bankomatu(asi 20m)..každou chvíli,že mi budou volat ti dopravci...jsem si vyběhla jen tak v pantoflíčkách legínách a hodila jsem na triko vestu...Teplo vypadá jinak ...ale už mám na teploměru 12...
Bobča
napsal(a):
Byla jsem v bankomatu(asi 20m)..každou chvíli,že mi budou volat ti dopravci...jsem si vyběhla jen tak v pantoflíčkách legínách a hodila jsem na triko vestu...Teplo vypadá jinak ...ale už mám na teploměru 12...
S tím sporákem? Právě jsem to otevřela, že se zeptám, jestli už ho máš
Holky,je jak nový...spokojenost...zítra odpol.mi ho přijede známý zapojit...
Bobča
napsal(a):
Holky,je jak nový...spokojenost...zítra odpol.mi ho přijede známý zapojit...
Doufám, že bude fungat líp, než náš zbrusu nový kávovar Napsal,,nutné odvápnit" Tak jedem dle návodu a nic...zasekne se v určitém bodě, pokaždé tom samém a nejede, nekomunikuje, neodvápňuje...Zkoušeli jsme to za uplynulý týden asi 5x se stejným výsledkem. Dneska napsal, že jestli neodvápníme, tak se zablokuje Jako by už teď nebyl Jako jo, kafe ještě vařil, ale není s ním řeč Posílala jsem avízo na prodejce...no čekám, že si můžu jít tak stěžovat na lampárnu Tak beru zpět. Poslala jsem dotaz, jestli neví, co s tím. Do 5minut reakce, že to slečna předala kolegovi a pokud se nezdaří, tak rovnou poslala odkaz na ofiko servis. Za dalších 5minut volal kolega a s mužem to jeli krok po kroku, až přišli na ,,problém". To, co jsme považovali za nějaký druh filtru, byl plovák, který neměl být vytažený a tím pádem to nejelo. Protože nám to napsalo: vyjměte filtr...tak jsme ho vytáhnuli Blbé je jen to, že to třeba nenapsalo: vrať tam plovák(jako, že pro blbečky ) Takže už víme a fungujéééé

lesnížínka
napsal(a):
Doufám, že bude fungat líp, než náš zbrusu nový kávovar Napsal,,nutné odvápnit" Tak jedem dle návodu a nic...zasekne se v určitém bodě, pokaždé tom samém a nejede, nekomunikuje, neodvápňuje...Zkoušeli jsme to za uplynulý týden asi 5x se stejným výsledkem. Dneska napsal, že jestli neodvápníme, tak se zablokuje Jako by už teď nebyl Jako jo, kafe ještě vařil, ale není s ním řeč Posílala jsem avízo na prodejce...no čekám, že si můžu jít tak stěžovat na lampárnu Tak beru zpět. Poslala jsem dotaz, jestli neví, co s tím. Do 5minut reakce, že to slečna předala kolegovi a pokud se nezdaří, tak rovnou poslala odkaz na ofiko servis. Za dalších 5minut volal kolega a s mužem to jeli krok po kroku, až přišli na ,,problém". To, co jsme považovali za nějaký druh filtru, byl plovák, který neměl být vytažený a tím pádem to nejelo. Protože nám to napsalo: vyjměte filtr...tak jsme ho vytáhnuli Blbé je jen to, že to třeba nenapsalo: vrať tam plovák(jako, že pro blbečky ) Takže už víme a fungujéééé
Nenapsalo, vrať tam plovák... . To asi v programu nemá.
No,já jsem taky zvědavá...ale bytná tak hrozně šetří...chtěla tento zrušit a v Praze objednat hnus za 2200-rezavá trouba-s dovozem taky 1000....Už bylo ale pozdě..Fungl nový stojí 5200...a za tenhle se dalo 5500 s dovozem...a už není ani k nalezení na netu-tenhle typ...
S tím kávovarem jste měli teda štěstí..to já bych už dávno vybuřovala,že ho chci vrátit...
Bobča
napsal(a):
No,já jsem taky zvědavá...ale bytná tak hrozně šetří...chtěla tento zrušit a v Praze objednat hnus za 2200-rezavá trouba-s dovozem taky 1000....Už bylo ale pozdě..Fungl nový stojí 5200...a za tenhle se dalo 5500 s dovozem...a už není ani k nalezení na netu-tenhle typ...
S tím kávovarem jste měli teda štěstí..to já bych už dávno vybuřovala,že ho chci vrátit...
To bys nevybuřovala, páč je zabudovanej a má asi 30kg...to by nechtěl vracet nikdo
napsal(a):
Nenapsalo, vrať tam plovák... . To asi v programu nemá.
Reni, náhodou je s ním celkem sranda...když fungá Muž byl na služebce, tak jsem si šla ráno vařit kafe(normálně vždycky vaří on) Vysvětlil mi, jak na to Takže čumím na menu a říkám si: tsss, já si klidně můžu vyhodit z kopítka a uvařit si kapučíno Nastavím kolečko, spustím a kávovar hlášku: a máš tam nádobu na mléko?? ,,Kuva nemám, ani nevím, jak a kam se dává!" No tak nic ...zpátky na normální kafe a mléko si zase doleju z krabice
Ahoj holky,
Tak Bobi ty už máš nový sporák!!!No paráda,takže teď budeš vařit o sto šest!!!!Takže koukej něco dobrého uvařit a upéct a pošli fotku
Raduš s tím kávovarem a mlékem jsi mi připomněla mojí trapnou story v práci Přijel nás navštívit učitel angličtiny,tak že mu nahoře u manažerů uvařím kafe a oni tam mají právě takový ten profesionální kávovar asi jako máš ty..no pro něj jsem expresso zvládla,ale pro sebe jsem chtěla Caffé Latte...no a furt to pískalo,prskalo páru a nic..já měla už úplně nervy a vztekala jsem se tam,že je to zasr.ný drahý stroj,co ani nefunguje..netušila jsem,že mě tam z kanclů všichni pozorují s baví se Až tam jeden přišel a dal tam mléko a moje kafe bylo na světě Jsem myslela,že se ostudou propadnu do země Zlatý automat na kafe
Ruka dneska lepší ..musím se přiznat,že jsem se dneska docela vyplašila a fakt se budu s tou rukou šetřit V práci za mnou dneska přišla paní,která měla kdysi podobné zranění jako já,protože slyšela,co se mi stalo....přišla mi říct,ať to nepodceňuji,nebo dopadnu jako ona a ukázala mi ruku....holky,bylo to fakt ošklivé Měla tu šlachu úplně vystouplou z toho prstu a bylo to fakt..no prostě úplně brrrr...prý to také vůbec nešetřila,podcenila rehabilitace a tahle dopadla..prst už neohne Tak tohle já nechci ..musím se fakt polepšit ..
Psala mi paní,co si vzala to koťátko,že maličký vylézá z pod gauče jen večer,když ona spí..že to se dojde najíst a na záchůdek..a celou noc mňouká..tak jsem paní volala,že jí poradím takovou méně ,,něžnou,, taktiku Řekla jsem jí,aby maličkého několikrát za den,třeba vždy jen na 10 minut prostě ,,násilně,, chytila a hladila,mluvila na něj a dala mu u toho nějakou dobrotu..že si jí malý musí spojit s příjemnými věcmi..a že miloval tvaroh,ať zkusí to..tak paní tvaroh neměla,tak mu při hlazení dala Bobíka a taky to slavilo úspěch...takže to půjde,chce to jen čas

lesnížínka
napsal(a):
Reni, náhodou je s ním celkem sranda...když fungá Muž byl na služebce, tak jsem si šla ráno vařit kafe(normálně vždycky vaří on) Vysvětlil mi, jak na to Takže čumím na menu a říkám si: tsss, já si klidně můžu vyhodit z kopítka a uvařit si kapučíno Nastavím kolečko, spustím a kávovar hlášku: a máš tam nádobu na mléko?? ,,Kuva nemám, ani nevím, jak a kam se dává!" No tak nic ...zpátky na normální kafe a mléko si zase doleju z krabice
Z kopýtka To je přesně ono - nesnáším techniku! Jak mám zmáčknout víc jak 2 knoflíky, jsem v háji! U kamarádky na kávovaru zvládám i 3 (!), ale když začne psát, že chce něco vyměnit nebo tak, jsem bez kávy.
hezké ránko děvčata
A já si tu piju kafíčko bez rozčilování ...Já jsem dost technicky založená... kávovar bych možná podle návodu obsloužila,ale obejdu se bez něho..Chápu u Raduš spoustu návštěv za chlapem na jednání...tam je to asi na místě ..
Niki,nemám ráda větu "já ti to říkala" ..ale musím...o tomhle jsem ti psala..abys fakt nelitovala-jsem ráda,žes to viděla názorně !!
Já mám už 3.den zaraženou rýmičku-mluvím nosem,nejde se mi vysmrkat
Včera jsem našívala rantlík..no práce pro vraha.Jsem nasr..vůbec se mi to nepovedlo..Ono jednou rukou natahovat,druhou šít-a ještě křivý okraj...To asi odpářu a nechám to jak to bylo..Ale pochlubit se neúspěchem můžu,než to zruším ..ale aspoň jsem se zabavila ...chtělo by to ještě asi delší
a měla jsem tam ještě tu béžovou kočku a ohňostroj tuhle večer...
Ježíš Reni omlouvám se za hrubec pochopitelně teď můžu vykládat, že fakt vím, jak se píše kopýtko ale už jsme psala: já fakt nechápu, proč mi tam na klávesnici .,skákají" jiná písmena, než jsou v hlavě? Snad proto, že když to člověk nepíše rukou, nemusí nad tím přemýšlet? Je mi to celkem záhadou, když vidím, co tam pak mám. No a něčeho si vůbec při opravách nevšimnu. Já si toho nevšimnula ani, když jste to tam vyhodila! Koukám na to: však tam mám ,,z" kopýtka?? Asi po třetím přečtení jsem přišla na to ,,i"
Mě ani technika nevadí, ale jsem líná se to učit, protože když to denně nepoužívám, stejně to zase zapomenu
Bobi a co ti na tom lemu vadí? Mě teda jen ta barva se nehodí, protože tam nikde není v těch pruzích. Jinak mi to přijde normální.
Ten nos...nemáš doma mořskou sůl? Ona by asi stačila i normální, která je nakonec taky mořská Rozpusť si trochu ve vodě a něčím si to nalej do nosu. Kapátkem? Já mám takový aplikátor, co jsme dávali jídlo Leonkovi. Musíš to tam tlačit tak dlouho, až ti to proteče pusou. Mě to teda nos uvolňovalo hezky, proplachovala jsem tak 5x denně vlastně vždycky, když se mi zdálo, že se ucpává.
Muž si návštěvám vaří kafe sám, vlastně všem vaří kafe on já jen, pokud náhodou není doma.
Dneska je u nás krásně, nefučí, ráno byl sice mrazík, ale jak vyšlo slunko, pěkně hřeje
Večer jsem zachrápala, tak Nikču jsem četla až teďka ráno. No konečně Niki ,,zůstalas při rozumě" jak se u nás říká a budeš si dávat na ruku bacha. Šlachy jsou sviňské Chudák malej kočíneček, ale už to snad bude dobré, už paní ví, jak na to Jak se vlastně jmenuje? A co Edík? A Pučme? Jak hoši nažívají po změně?
Raduš,na barvu bych nehleděla zas já..neměla jsem nic jiného..Ale na vzhled jsem cimprlich-jako,když je něco křivé,nebo nesouměrné...
Zdenka mi dovezla starou páranou vlnu...tak jsem začala napřed že ponožky..tam to ztroskotalo,tak že si srovnám ten svetr..On jak je pletený podél(nevím,čí to byl nápad)ale každá vlna se srazila jinak..bílá splstěla úplně a stáhla se...Tak jsem to chtěla ty vlnky jakoby srovnat..
Já mám tu konvičku na proplachování..ale byla jsem teď venku u bráchy,jestli nemá hranolky náhodou nějaké plonkovní,chtěla bych si podložit ten sporák,aby byl zároveň s linkou...je 4 cm pod-o tu desku...Nemá..Jsem si zajela do Lídlu pro dřevorubce a lámankový do mrazáku..už jsem dnes vytáhla poslední...Tak se mi to trochu spustilo..
U bráchy jsem radši měla respirátor-ani jsem nešla dovnitř...Nemám příznaky,ale mluvila jsem s tím sousedem asi v úterý a on ve středu psal,že nemá čich a chuť a je pozitivní...Od pondělka to hlásil v práci,že mu není dobře..a až ve středu-a to si prý kupoval test za těch 800....Tak jsem radši neriskovala...
Na oběd jsem si udusila mrkvu jen tak-na flóře..s čerstvým dřevorubcem...No nic moc,ale nechtělo se mi ani brambor k tomu dělat...
Přesně Raduš Bobi já říkala něco pořádného a né mrkev🥕 Taky nevím,co je dřevorubec?Nějaká flákota masa?
Protože můj chlap je dnes celý den v práci,musela jsem si i zvířátek poradit sama ....no jdu zkratkou přes pole a vidím všude myslivce..takže hon Řvala jsem na ně,že jdu,ať mě nezastřelí..a byla jsem zvědavá,jestli mi vlezli na pozemek,protože bych na ně zavolala policajty..ale nic,měli štěstí....ještě mi jeden říká,že tu nejsou žádní bažanti,kam jsem je prý schovala..tak jsem mu řekla,že je to dobře,že tu nejsou,ž se je aspoň nezabijou hladovci...tak čuměl jak kret.en..lítali tam kolem nás,ale nikde nic nenašli ..byla jsem nervózní,kde je Bertík ..naštěstí jsem ho našla,jak ne schovaný pod balíky sena...
Holky jsem pustila,až když jsem myslivce slyšela v lese za silnicí to dole pod náma..Boženka se bála,protože jak se myslivci snažili plašit zvířata,tak řvali jak telata..držela se mě jak pejsek,musela jsem ji furt hladit a uklidňovat..no a zjistila jsem,že i když mi to prostě trvá o něco dýl,jsem schopná s tou rukou zvládnout úplně vše tak,aby mě to nebolelo...takže jsem na sebe pyšná Zvládla jsem vykydat,nanosit vodu,všude dát seno,pohrabat bordel,vyčistit jezírko...a taky obě kobuše vyčistit včetně kopyt...ruku jsem si obalila do igelitu,všechny nožky držela tou pravou rukou za ty 4 zbylý zdravý prsty a levou čistila....A dalo se to..dokonce jsem zvládla i nasedlat a jela jsem s kobčou na vyjížďku..byla úplně zlatá venku,vezla mě tak opatrně a furt se na mě otáčela...než jsem na ni nasedla,tak jsem ji schválně k té sádře plné desinfekce dala čichnout,takže asi pochopila,ž se je panička ,,nemocná,,
Tady fotka koťátka,jak si pomalu zvyká..
Holky,psala jsem,že mi to přjde zapojit až dnes navečer ..čekám ho..
Dřevorubec je "dřevorubecký chleba "z Lídlu a "lámankový" taky...jsou semínkové...a já si vždycky vytáhnu 2 krajíčky z mrazáku a za minutu je k jídlu... Obyč mi z mrazáku moc nejede
Raduš,dílnu tu nikde nemám,zkusím zavolat známému truhlářovi od nás,jestli nemá nějaké odřezky...ale musím si pro ně pak zajet do vedlejší dědiny..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.22
Holky peckaaaaaa. Dneska po roce a něco konečně zas Živá Exotika. Prvně za 6 let co dělám hady se mi povedlo získat stůl... Bylo to boží. Supr prodejci. Hafo lidí. Slušný výběr všeho. Takže jak jsem jela s přesvědčením prodat... Jeden had se prodal, druhý daroval další 4 sem vezla domů.... A k nim 6 nových 😂😂😂 asi začnu žrát kořínky 😂
Mám zapojeno.. nevím,jestli jsem psala,že tam je i fungl nový plech-velký..já mám jen menší,a ještě menší , takže na vánočku bude fajn ..
a mám i horkovzduch,tak případně můžu péct 2 věci najednou..jsem si ze starého nechala drajfus..tak se mi to bude hodit...
Leithian..jsou hadi jedlí ?? ..V případě hladu..(blbý fór )
Takže sis udělala zase radost...
Pár srandiček na dobrou noc
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.22
Bobča
napsal(a):
Mám zapojeno.. nevím,jestli jsem psala,že tam je i fungl nový plech-velký..já mám jen menší,a ještě menší , takže na vánočku bude fajn ..
a mám i horkovzduch,tak případně můžu péct 2 věci najednou..jsem si ze starého nechala drajfus..tak se mi to bude hodit...
Už sme s chlapem domluveny ze jestli padne neco velkyho zkusime to hodit na grill. Doufám že nepadne ale když už by se stalo asi bych ochutnala.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Holky peckaaaaaa. Dneska po roce a něco konečně zas Živá Exotika. Prvně za 6 let co dělám hady se mi povedlo získat stůl... Bylo to boží. Supr prodejci. Hafo lidí. Slušný výběr všeho. Takže jak jsem jela s přesvědčením prodat... Jeden had se prodal, druhý daroval další 4 sem vezla domů.... A k nim 6 nových 😂😂😂 asi začnu žrát kořínky 😂
Hele, ty jsi obchodnice na dvě věci Chovatelka dobrá, ale ten obchod tam máš teda velké mezery ten nech někomu jinému, třeba si někoho najmi
Bobi, co je drajfus?
Niki, ty jsi šikovná Ale nepřeháněj to, pár dní by to ještě vydrželo, počkalo. Holkám fakt listí v jezírku nijak nevadí. Ještě, že se Bertík schoval, já bych byla teda s nervama hyn, než bych ho objevila
Tak kočínek super a jméno nevíme?

Bobča
napsal(a):
Proč by nebyli jedlí? Sežrat se dá skoro všechno, když je hlad. A myslím, že jsou i dietní.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Už sme s chlapem domluveny ze jestli padne neco velkyho zkusime to hodit na grill. Doufám že nepadne ale když už by se stalo asi bych ochutnala.
hezké podzimní zamračené ránko
Leithian,jaksi mi ušlo,co padne a co dáte na ten gril...píšeš,že budeš jíst kořínky ...a ty by grilem propadly ...
Jóóó had,kdyby padl ..doufám,že jim nedáváš jména..!! A pak sníst třeba nějakou Jůlinku
Raduš-drajfus je mřížka do trouby ..A v té staré byla napříč..a tady se vejde podél..Takže i kdybych ji nepotřebovala do trouby,můžu ji mít pod horký plech na lince...Přece jí nenechám odvézt do sběrného dvora..
Bobi já vím,jenže bůh ví,co dostanu na ruku v úterý a to už pak budu omezená...takže musím využít,že tu sádru mám teď povolenou...ale neboj,bolí to jen,když zatnu ukazováček....fakt si dávám pozor,neboj .fakt,když jsem viděla tu paní z práce,nechci takhle dopadnout..v pondělí potřebuji nakutálet balík sena do seníku a to s tou rukou fakt nebudu riskovat..tak jsem to včera řekla mému chlapovi,že potřebuji udělat balík,tak na mě hned vyjekl,ať mě ani nenapadne to dělat Udělá to v pondělí on a já budu jen přihlížející
Raduš jsem ti zapomněla napsat,co ty dva kočičí zloduši doma ...Pučmelda už v pohodě,jen Edík zatím žádný účinek Včera zase měl Eďák tu hnusnou náladu,kdy na Pučmeldu zase útočil Takže když na něj vystartoval zase,dostal jednu přes zadel a čučel jak péro z gauče..pak už na něj stačilo jen zařvat..ale zlobí mě to...už to vypadalo,že bude klid...
Ale mám větší průšvih,který mi Pučme neodpustí Já blbec mu zapomněla objednat jeho oblíbené pamlsky Od včera stepuje před skřínkou,kde mají baštu a furt tam panáčkuje ..zkoušela jsem ho uplatit masem nebo šunkou,ale mám si to prý strčit do zadele..no včera jsem je objednala,snad přijdou třeba v úterý,nebo se mi tu Pučmelda u tý skřínky upanáčkuje Kdyby je někde v okolí aspoň prodávali,ale tady je nikde nemají....
U nás dneska teda počasí taky nic moc...fouká,je zataženo,trochu mrholí..no půjdu dneska jen na prochajdu s malou ponicí...měla bych dneska doma trochu poklidit,už to tady zase vypadá jak po výbuchu A ten prach ..kde se furt bere?
U nás od rána praží slunko! Včera ve 22h bylo -1st Jen mi blesklo, že ty přenosné kytky jsem měla z terasy fakt už sklidit, protože to není ranní mrazík, který v zákrytu uklidí, ale celonoční mráz! Totéž exoti ve skleníku, mám tam avokádo a rajčenku. Byla jsem na sebe nasr... a teď se jen modlím, jak to dopadlo. Na terase snad dobrý, ve skleníku poznám, až na to zasvítí slunko. No naštěstí se někdy v noci zatáhnulo a oteplilo, ráno bylo +5
Bobi, ta mřížka mě napadla, ale nikdy jsem to neslyšela Teď jsi si zavařila, napsat Leithian, že sežrat hadice Počkej, počkej, až to přečte Ale napadlo mě, že mívá potkany...ty se taky jí, v Indii A když sníš hada, přeci porozumíš řeči zvířat! Leithian, pokud by jsi měla nějaké plonkovní...někdy bych potřebovala vědět, co mi ta grupa tady chce říct
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.22
Sice hady chovám ale nebráním se tomu je ochutnat. Bohužel jsem nenašla v čr restauraci co by to servírovala. Ono vykrmit hada aby z něj bylo víc jak dvě sousta není levná záležitost. Což asi bude ten problém, plus to že u nás nejsou na toto velkofarmy jako v usa nebo asii.
Jinak ano bylo míněno pokud zemře něco z velkých hadů na něco neškodného člověku, tak že přítel tk zkusí zpracovat a hodíme na gril. Jinak u hadů si udělám leccos. Včetně něčeho jako amatérské pitvy ale zas vykuchat něco na gril bych nedala.
Jména má jen něco. Ty služebně nejstarší zvířata zbytek už byl pořízen když jich bylo prostě moc 😂
Z tmavek vlastně jen Canis a Zlatka, retiky (zděděná jména po předchozích retikách) Ryuk, Kamisama a Akagami.
Z Boa vlastně samice Sansa, Lucy a Sisi.
Jinak jim říkám dle barev. Dikybohu jsou hluchý tak jim je to fuk. A když mě štvou tak jsou to stejně v nejlepším případě čubky mizerný. A malá havěť ty mrchy mrňavý. Naštěstí mě štvou jen tak obden takže dobrý 😂
S kuchařem kolem světa sledujem strašně rádi, asi jsme viděli všechny díly, některé vícekrát Přepínáme jen, když jdou ,,shánět" nějaké jídlo U poslední serie, co dávali jsem si všimnula, že má třes...asi parkinsona, takže asi další díly už nebudou My dostali včera do krabičky od tchýně chlebíčky - měla narozky, takže k večeři budou ty. K obědu jsem dělala krůtí kari s rýží...už jsme strašně dlouho nic podobného neměli.
Holky já měla dneska žrací den Nešlo to zastavit ..furt jsem měla na něco chuť a nic mě nedokázalo ,,uspokojit,,......takže od doby,kdy jsem odpoledne přišla od zvířátek,jsem se jen cpala a mezitím uklízela A teď jsem vylezla z vany,udělala si velkou sklenici teplého kakaa a jdu to do sebe kopnout A protože mě furt honí mlsná,tak k večeři nám udělám opečené tousty s máslem,slaninkou a vajíčkem..mám tu ještě tuňáka,asi ho tam taky přidám No a zjistila jsem,že už doma zase nic není,tak se zítra budu muset obětovat a jet na nákup....takže po práci domů,najíst se,jít se postarat o zvířátka(protože je brzo ta tma,takže bych nestíhala) a pak až na nákup..to se zase vrátím až večer..sice mám jídlo ráda,ale kdyby mi ho tak ještě někdo chodil kupovat
Zítra zase do práce To ten víkend rychle utekl sakra..ale teď v listopadu je nějaký svátek ne? Tuším 17.listopadu?Doufám,že je to aspoň v týdnu,ať mám volno...
Eďák se dneska rozhodl,že schová všechny špunty od umyvadel a dřezu Já neví,co to má za úchylku s těma špuntama Kdyby tady měl málo hraček....né,špunt je prostě špunt...a když jsem nakonec našla i ten poslední pod postelí,tak jsem se zhrozila....jak jim vždycky dělám klukům na hraní kuličky z alobalu,tak pod postelí jich bylo asi 30 ks
Pučmelda je moje podložka pod nemocnou ruku

canka
napsal(a):
Holky já měla dneska žrací den Nešlo to zastavit ..furt jsem měla na něco chuť a nic mě nedokázalo ,,uspokojit,,......takže od doby,kdy jsem odpoledne přišla od zvířátek,jsem se jen cpala a mezitím uklízela A teď jsem vylezla z vany,udělala si velkou sklenici teplého kakaa a jdu to do sebe kopnout A protože mě furt honí mlsná,tak k večeři nám udělám opečené tousty s máslem,slaninkou a vajíčkem..mám tu ještě tuňáka,asi ho tam taky přidám No a zjistila jsem,že už doma zase nic není,tak se zítra budu muset obětovat a jet na nákup....takže po práci domů,najíst se,jít se postarat o zvířátka(protože je brzo ta tma,takže bych nestíhala) a pak až na nákup..to se zase vrátím až večer..sice mám jídlo ráda,ale kdyby mi ho tak ještě někdo chodil kupovat
Zítra zase do práce To ten víkend rychle utekl sakra..ale teď v listopadu je nějaký svátek ne? Tuším 17.listopadu?Doufám,že je to aspoň v týdnu,ať mám volno...
Eďák se dneska rozhodl,že schová všechny špunty od umyvadel a dřezu Já neví,co to má za úchylku s těma špuntama Kdyby tady měl málo hraček....né,špunt je prostě špunt...a když jsem nakonec našla i ten poslední pod postelí,tak jsem se zhrozila....jak jim vždycky dělám klukům na hraní kuličky z alobalu,tak pod postelí jich bylo asi 30 ks
Pučmelda je moje podložka pod nemocnou ruku
Jo, 17. listopadu je ve středu.
Jo,Raduš,jsem si dnes všimla,jak se mu třepala ruka,jak ukazoval v tom závitku ty věci,ale pak to dával do pusy a nic...jsem si říkala,že to byla náhoda..Ty pečené kapsy s tím vroubkovaným okrajem mohly být dobré..No 2000 za den jich zamotají-ty okraje...magořina
Připomínám moji levačku od Maxe ..Niki to má horší..má pravou...ale podoba je velká
Bobča
napsal(a):
Jo,Raduš,jsem si dnes všimla,jak se mu třepala ruka,jak ukazoval v tom závitku ty věci,ale pak to dával do pusy a nic...jsem si říkala,že to byla náhoda..Ty pečené kapsy s tím vroubkovaným okrajem mohly být dobré..No 2000 za den jich zamotají-ty okraje...magořina
Připomínám moji levačku od Maxe ..Niki to má horší..má pravou...ale podoba je velká
Založte si bratrstvo ,,kočičí pracky" Ty jako kocourem kousnutá, Niki má Pučmeldu jako kočičí podložku Já jsem včera zachrápala normálně snad v půl deváté Jasně, pak jsem nad ránem koukala na telku, protože už vyspaná. Doufám, že dneska bude venku trochu rozumně, potřebovala bych tam ještě něco i dělat a hlavně...doma mě to vůbec už nebaví Tě Bobi naprosto chápu, dva dny válecího víkendu a jsem nechutná jak stará prd...znuděná Měla bych začít uklízet místnosti k Vánocům...no prostě se mi to pořád zdá brzo a kdesi cosi. Pak se z toho pos...
Hej vílo Amálko.. co strašíš už s vánocema ..Zklidni se ju?..Naco ty se budeš stresovat..Ten kulatý "pomocník",co má bydliště v kuchyni pod kredencem,vypustíš pár dní před svátkama-ten ti to pojezdí...Okna máš umyté..tak "vo co go" ..Poutíráš neviditelný prach(já vím-Viktorek),ale ten je jen v obyvču,né?Posbíráš prádlo...a máš uklizeno..KDO by ti tam ten binec udělal!!!
Pak už jen kuchyň a zádveří,kde chystáš miláčkům jídlo...a to budeš chystat i o svátcích..Ale pro vlastní pocit to vygruntuj už teď,stejně to bude za týden stejné...
Vyprd.ni se na to..běž ven,tam se uklidníš..pošušni ještě zahradu,než zamrzne to bude lepší...Užívej si Worička,choď s ním ven...a na barák se ještě vykašli...Návštěvy za chlapem chodí předem...Tak se soustřeď jen na tu zónu!!Na ostatní prď..
Víš jak jsem sem dávala ten obrázek:
"přišla jsem domů,všude ležel prach...tak jsem si lehla taky"
Nebuď otrokem úklidu..Jsi ve věku,kdy už by ti mohlo být nějaké to smítko "u zadele"(a holky-Raduš přehání-má tam uklizeno)...no a jestli tě rozčiluje kuchyň?tam vaříš,tak tam musí být být sem tam chaos..A že tam sem tam vleze za tebou Worik?to je v pořádku-chce tě vidět ..
Kdyby mě to nebylo trapné,tak sem dám fotku mojí linky..neumývám každou trošku-šetřím vodou,takže to mám vedle dřezu,až je toho víc ..
Jó,už se mi spustila rýmečka ..Dala jsem si ráno ACC a odneslo to aspoň 20 kapesníků...Měla jsem jít dnes pro ty hadičky zase na plicní,ale volala jsem tam,že mám rýmu a sem tam i zakašlu...takže by to bylo zkreslené,tak si mám zavolat příští týden..
U nás je stejně jak včera-v noci asi sprchlo,ale teď je 12 stupňů..Tuhle s tím slunkem sis dělala srandu,né??
Tak hezký pracovní den všem
Nedělala. Dneska poprvé po týdnu asi nesvítí. Zrovna by mi nevadilo jdu ven. Okna umyté nemám! Před pár měsíci, to se fakt nepočítá, jsou jak sviň Vloni jsem se vykašlala na úklid šatních skříní...letos bych je fakt vyklidit měla. Žádná hrozná práce to není, ale popravdě...nebaví mě to, radši umyju ta okna
Worunka už do kuchyně nechodí, už jen v pracovně na tepich, podlaha mu klouže, už to neustojí. Takže se nemám na koho vymlouvat ten bord.l tam dělám jen já Bobi, ty jsi viděla uklizené, protože před návštěvou pochopitelně smýčím jak blázen. Pokud jsi si říkala: no tamto by si mohla uklidit tak věř, že takových věcí by jsi tu běžně našla 10 Všechno se u nás uklízí: až potom, potom, až se tam půjde se to odnese, uklidí atd
No,viděla jsem asi 12...ale co už ..
Raduš !! já nevím ani,jak máš vymalováno,jestli máš vůbec obrázky-a jaké...já si nevšímám takových věcí..Proč taky..já dojela za tebou a ne,abych hodnotila,jaké to máš doma..A ty okna vidíš jenom ty-ne návštěva!!..ale dělej jak myslíš..zedři se,a pak lehneš pod stromek "hotová"
Já v tvém věku jsem už fakt negruntovala těsně před...jak bylo hezky v říjnu,umyla jsem okna,vyprala závěsy,záclony...a před svátkama běžně uklidila-vysála...A po svátkách jsem to vzala znovu,protože když jsem měla plný barák děcek i dospělých....ten binec s hračkama...roztahané hry...matrace-protože spali všichni "přespolní" po zemi...
Tak dobrou
Ahojky děvčata...
Co to tady vidím!Vy tu řešíte už vánoční úklid? Takhle brzo?Fuj ale Mě je to jedno,já žádný vánoční úklid nedělám ..já tohle moc nechápu no,proč to někdo dělá..kvůli jednomu dni a návštěvě rodiny?Ani bych se na to nevyprdla
Ale když už jsme u těch Vánoc..jak jsem psala už loni,musím mít každý rok živý stromek...bohužel s Eďákem se obávám jen toho nejhoršího Bude to podobný jako tady:
https://youtu.be/nn2h3_aH3vo
Dneska mě celý den zase bolí šiška,prášky už snad ani nezabírají..měla jsem jet v plánu nakoupit,ale vyprdla jsem se na to s tou hlavou a skočila jen pro pár nouzových věcí k Vietnamce...pak jsme šli ke zvířátkům,udělali jsme ten balík a já si pak dala horkou vanu ..trošku to pomohlo,ale nic moc ..zezadu cítím,jakoby mě tam někdo přetáhnul lopatou...
V práci mi dneska šéf řekl,že mám ještě jeden den dovči nenaplánovaný,tak jsem si ho hned prdla před Vánoce,abych měla dlouhý volno..takže jdu naposledy 22.prosince a pak až 3.ledna..kráása
Zítra ráno jdu na to vyndání stehů a na tu novou dlahu...holky když mi budou dávat tu sádru,já si můžu normálně požádat o tu omývací ne? Tu klasickou mít nemůžu,to bych jí za měsíc měla jak prase🐷V tom nejvíc blátivým období si to obalím nějakým pytlíkem,ale nemůžu mít obyč...ale třeba mi dají jen ortézu,já vím prd...

canka
napsal(a):
Ahojky děvčata...
Co to tady vidím!Vy tu řešíte už vánoční úklid? Takhle brzo?Fuj ale Mě je to jedno,já žádný vánoční úklid nedělám ..já tohle moc nechápu no,proč to někdo dělá..kvůli jednomu dni a návštěvě rodiny?Ani bych se na to nevyprdla
Ale když už jsme u těch Vánoc..jak jsem psala už loni,musím mít každý rok živý stromek...bohužel s Eďákem se obávám jen toho nejhoršího Bude to podobný jako tady:
https://youtu.be/nn2h3_aH3vo
Dneska mě celý den zase bolí šiška,prášky už snad ani nezabírají..měla jsem jet v plánu nakoupit,ale vyprdla jsem se na to s tou hlavou a skočila jen pro pár nouzových věcí k Vietnamce...pak jsme šli ke zvířátkům,udělali jsme ten balík a já si pak dala horkou vanu ..trošku to pomohlo,ale nic moc ..zezadu cítím,jakoby mě tam někdo přetáhnul lopatou...
V práci mi dneska šéf řekl,že mám ještě jeden den dovči nenaplánovaný,tak jsem si ho hned prdla před Vánoce,abych měla dlouhý volno..takže jdu naposledy 22.prosince a pak až 3.ledna..kráása
Zítra ráno jdu na to vyndání stehů a na tu novou dlahu...holky když mi budou dávat tu sádru,já si můžu normálně požádat o tu omývací ne? Tu klasickou mít nemůžu,to bych jí za měsíc měla jak prase🐷V tom nejvíc blátivým období si to obalím nějakým pytlíkem,ale nemůžu mít obyč...ale třeba mi dají jen ortézu,já vím prd...
No jo, vánoční výzdoba a kočky nejde dohromady. Já mám už léta vánoční voskovku visíci ze stropu místo vánočního stromku. Omyvatelná dlaha (kastová?) jde určitě, jenom nevím, jestli se za ni nepřiplácí.
ahoj holky
U nás je dnes Jadran...už včera sem došlo sluníčko odpolko ..šla jsem k té holičce..venku stáli 3 zákazníci na stříhání,tak jsem to vzdala,zkusím dnes hned před polednem-má od 12..
Niki,ustřihni podkolenku,nebo delší ponožku-díru na prsty,navleč a je to..nebo fáček..ten vyměníš,až bude špinavý...Do práce čistý,a ke zvířátkům bych navlíkla tu ponožku..improvizuj
Já dnes,jak jsem zkoukla to video od Niki,jsem se začučela na ta zvířátková videa naboku..(na boku) ..úžasné
Jo,já jsem teda "za Maxe" stromek neměla...neriskovala jsem,že začne křoupat ty slaměné ozdoby a lamety.. Letos si ho nainstaluju hned po mikuláši-ať si ho užiju Mám ho na hůře v pytli nazdobený..
Chci se pustit dole do popelnice..pěkně smrdí..asi jí vystříkám vodou(je tu ve sklepě hadice na napouštění radiátorů-ještě tu bytná nebyla dopustit tu vodu),vyvezu ven a vyliju do kanálu...to by bylo lepší asi večer za tmy,abych tu nešaškovala mezi lidma...
U nás taky krásně, slíbil brigádník, že přijde v 11...chtěl brigádu, tak jsem mu řekla, že na živé ploty(z jara se pak nestíhá) No jsem zvědavá, jestli se ukáže. Jinak si něco najdu, je toho ještě dost, co bych měla.
Kočky se stromkem v pohodě, Gucci je na něj moc těžkotonážní Viktěnka jen brncal a shazoval spodní ozdoby. Dávám tam nerozbitné Já se tak těšila na ten umělý stromek - úplně se mi to v hlavě přeštelovalo vždycky jsem kroutila hlavou nad těma, co měli doma tu umělou ohyzdu Jenže ten náš živý...každý rok za něj 1200Kč a ještě je už na Silvestra hnusný, suchý a začíná smrdět Na jaře měli výprodej krásného umělého, jsem se do něj zamilovala, no muž pořád: teď neotravuj se stromkem, počkáme...No tak teď místo 14tisíc, stojí bezmála 20 Ani nemám odvahu to navrhnout, protože jsme objednali ta okna, i když budou prý až v lednu. A ještě bych měla objednat tady do kuchyně, jídelny a obyvču...to jen opláštění(oken) Ale cena skoro stejná Dneska by měla přijít Workovi nová bouda Kartonová krabice zase jen větší(širší) aby se v ní otočil. Jestli mi do ní vleze netuším. Neleží většinou už ani pod tím stolem. U stoláře jsem byla řešit boudu, ale říkal, že blbý čas, materiál nedostupný, na dlouho objednávky a vyloženě se mu do toho nechtělo prostě. Musím ji složit a nějak obalit do folie, pod stůl už by nevlezla a bude na ni prskat, tak ať se mu zrovna nerozpadne(i když na déšť se asi máme načekat) Ptala jsem se sousedky, jestli nebude Zorka hárat, protože Worka nechce chodit na potok a rovnou maže k nim. A prý jo, může být, protože hárala na konci května Asi jo, protože stojí a řve před garáží. Ale na ni moc nereaguje, jen na přechcánky Tak se letím chystat na ven.

Bobča
napsal(a):
ahoj holky
U nás je dnes Jadran...už včera sem došlo sluníčko odpolko ..šla jsem k té holičce..venku stáli 3 zákazníci na stříhání,tak jsem to vzdala,zkusím dnes hned před polednem-má od 12..
Niki,ustřihni podkolenku,nebo delší ponožku-díru na prsty,navleč a je to..nebo fáček..ten vyměníš,až bude špinavý...Do práce čistý,a ke zvířátkům bych navlíkla tu ponožku..improvizuj
Já dnes,jak jsem zkoukla to video od Niki,jsem se začučela na ta zvířátková videa naboku..(na boku) ..úžasné
Jo,já jsem teda "za Maxe" stromek neměla...neriskovala jsem,že začne křoupat ty slaměné ozdoby a lamety.. Letos si ho nainstaluju hned po mikuláši-ať si ho užiju Mám ho na hůře v pytli nazdobený..
Chci se pustit dole do popelnice..pěkně smrdí..asi jí vystříkám vodou(je tu ve sklepě hadice na napouštění radiátorů-ještě tu bytná nebyla dopustit tu vodu),vyvezu ven a vyliju do kanálu...to by bylo lepší asi večer za tmy,abych tu nešaškovala mezi lidma...
Doporučuju přidat do vody savo.
Jen rychlé info, než vyrazím s Workou: brigádník pochopitelně nepřišel(ostatně jako vždy Zase až tolik mi to nevadilo, vozila jsem si hnůj na kytky. Worick se vydal jako vždy k sousedům, pak zase až na druhou stranu kus za koupák...trdlo, pak už chrčel jak lokomotiva, na něj bylo teplo, i já jsem byla jen v mikině.
lesnížínka
napsal(a):
Už to vidím, jak by jsi, kdyby se ti ohlásila návštěva...neuklízela Jen...tu jednu místnost máš uklizenou za 15minut?
A vyšlo ti dnes to slunko nebo ne? Mě jo, čéče
Já jsem si už návštěvy odbyla nepřipravená...jsem psala,že přišly 2 baby z dědiny,že mají hoďku čas,že jdou do ČEZu..Bylo 8,já v nedbalkách,plný kredenec nádobí...co už ..tak jsem je pozvala dál...Snažím se tomu předcházet..ale vnouček tenkrát taky zavolal,že je dole...to byla voda na jeho mlýn babička neměla umyté nádobí ..Nikdo ke mě nechodí...ale náhoda je bl.bec...
Ano,je to chvilka..i to tu vypadá líp,když si uklidím,vytřu...Jen se mi prostě nechce,když něco rozkramařím,tak to pak pár dní trvá,než to poschovávám...A to je většinou celý můj binec
Ahoj holky,
Tak ráno jsem si teda užila Byl tam jiný doktor,ne ten můj..střídají se prý po týdnu ..byl taky hodný,ale moc mě buzeroval Sundali mi tu původní sádru a že mi vyndají stehy ...jenže jak jsem to měla oteklý,tak to vyndavání stehů strašně bolelo No poprvé jsem ten prst viděla,jak vypadá a teda nic moc Doktor mi řekl,že ten prst mám tak oteklý proto,že furt něco dělám tou rukou,těma prstama a ať mu nelžu Ale že mi to spočítá Že jeho dcera je taky koňařka a moc dobře ví,jaký jsme prý kozy Vysvětloval mi tam,co mě čeká,když v tomhle stylu budu pokračovat a bla bla bla No že nesmím tím palcem opravdu hnout,protože ty šlachy jsou prostě jen sešitý a sebemenší pohyb to praskne..že opravdu potřebují měsíc,aby se dali dohromady..no a že tu sádru a domlouval se tam s tím týpkem ze sádrovny..řekla jsem,že chci tu omyvatelnou..no a že tu si musím zaplatit...tak jsem říkala,že v pohodě...a šlo se na věc...jenže on mi to namotal tak,že nemůžu skoro pohnout ostatníma prstama Tak jsem mu to tam hned vmetla na té sádrovně,že takhle je to na prd a jak budu asi fungovat Řekl mi,že to bylo na příkaz doktora Tak jsem nalítla na doktora...a on mi řekl,že mi jasně řekl,že mi tu mojí nezodpovědnost spočítá Že tohle je jediná možnost,abych těma prstama fakt nehýbala..já byla naštvaná...no dala jsem mu těch 250,- kč za sádru a chtěla jít..ale zastavil mě,ať si ještě sednu..že sádra musí půl hodiny schnout a že doufá,že tam nejsem autem..no co myslíte A že tedy na sundání mám přijít až 1.prosince Takovou dobu!!!!!Já se zblázním....a potom,až mi jí sundají,tak nesmím hned ohýbat,ale začnou mi ty rehabilitace...no to jsem zvědavá...
V práci jsem byla úplně za debilku...ruku úplně vykloubenou,abych mohla na tom počítači fungovat tou myší Šéf se smál,že tohle je opravdu láska k firmě,jinak si nedovede vysvětlit,co v té práci dělám Ale nebyla bych to já,abych si neporadila,i když jsem u toho vypadala jak postižená
Po práci jsem jela pro jídlo a nakoupit konečně....tou jednou funkční rukou to byla katastrofa ten nákup ..ani na pitomým pytlíku uzel neuděláš,všechno se ti sype No já měla nervy...pak ještě natankovat a zase jsem se akorát rozčílila nad cenou benzínu...35,90,- za litr Na tý plný nádrži je to znát,když najednou dáš o 400 kč víc než normálně...
Obědvala jsem až po půl pátý..kočenám venku jsem rychle šla dosypat granulky,protože měli snědeno všude...a zjistila jsem,že jsem nekoupila další pytle..takže ve čtvrtek jedu do města stejně něco vyřídit,takže se musím stavit někde pro granule a koupit odčervení,ať můžu kočičáky a čivavku odčervit...
No ke zvířátkům jsem doběhla skoro za tmy a za úplný tmy došla domů...
Bobča
napsal(a):
Já jsem si už návštěvy odbyla nepřipravená...jsem psala,že přišly 2 baby z dědiny,že mají hoďku čas,že jdou do ČEZu..Bylo 8,já v nedbalkách,plný kredenec nádobí...co už ..tak jsem je pozvala dál...Snažím se tomu předcházet..ale vnouček tenkrát taky zavolal,že je dole...to byla voda na jeho mlýn babička neměla umyté nádobí ..Nikdo ke mě nechodí...ale náhoda je bl.bec...
Ano,je to chvilka..i to tu vypadá líp,když si uklidím,vytřu...Jen se mi prostě nechce,když něco rozkramařím,tak to pak pár dní trvá,než to poschovávám...A to je většinou celý můj binec
O nečekané návštěvě, která se mi stala jednou, v baráku bord.l doslova jak v tanku...mi ani nemluv. Další podrobnosti ani nechtějte slyšet Od brány kamarádka ze střední, že jedou s rodinou kolem z výletu. No...co jsem mohla, otevřela jsem. Když jsem po návštěvě přešla očima ten binec a viděla se v zrcadle...myslela jsem, že tu hanbu nerozdýchám, ještě teď mám husí kůži, jen si na to vzpomenu. Přebíjí to jen to, že kamarádka, která tehdy s nima byla, za čtyři měsíce zemřela na rakovinu slinivky Tehdy jsme nikdo, ani ona sama netušili, že je nemocná, zjistila to asi za měsíc. Ne, neuřknu svědky ona už byla nemocná, jen se to nevědělo, kámoška mi říkala: že ji nepoznáš, že nevíš kdo to je? Určitě ji znáš ze školy, ona měla asi o 30kg víc, ona tak parádně zhubnula teď, cca za rok! Jsem jí právě říkala, že je krásná holka, fakt kočka, tu bych na škole určitě nepřehlédla. No a tak to dopadlo
Rozpadla se mi taška na kokina, co nosím s Workou. Teď jsem ji hodinu zašívala Myslela jsem, že už to s ní nějak dochodím, už tam bylo utržené to a támhleto, různě jsem to zachraňovala, týden utržený popruh připnutý sichrajzkou Pejsek Pinďa od koní skočil a špendlík urval...už to bylo nebezpečné, tak jsem to nějak popřešívala..hurá
Uklidila jsem už ty kytky z terasy, protože jak jsme s Workou večer šli, bylo cítit mráz. Byl +1st s výstrahou na mráz. Teď koukám, že jsou 4st, možná přišla oblačnost, na předpověď jsem ani nekoukala. A částečně jsem mu složila boudu, musela jsem něco poslepovat, nějaké vyztužení jsem tam vlípla uvidím, jestli to bude vůbec držet Zítra ho ještě budu muset obalit folií.
No Nikči, ty už si na tu sádru i zvykneš...za tu dobu Ale neboj, uteče to jak voda, aniž my ostatní by sme o to stáli Taky jsem si všimnula, že mi kočičí grancle docházejí...musím objednat. Včera jsem schválně letěla kupovat Workovi plíce...a oni neměli Budou snad zítra. Dostává, když přijdem z venku, ale najednou tam nic není. Z muže vyleze: dej Woričkovi plíce, on je má rád...Takže jsem zjistila, že mu je cpe imrvere
hezké sluníčkové ránko
Niki,ještě než jsem dočetla,tak při varování doktora jsem tušila,že ti to zasádruje celé-i přes prsty ...a to bys fakt potřebovala!!!!.jsi hrozná ..abys fakt nelitovala...Zopakuj si anatomii,jak je to v ruce se šlachama!!A teď,jak ty prsty o to víc namáháš,jak jsou stažené,se ti to uvnitř o to víc napíná!!..tak přehoď aspoń víc povinností u zvířátek na chlapa nedělej hrdinku..že Reni
Raduš,tu taštičku budeš látat jak dlouho?budeš jí potřebovat pak pro dalšího pejska (nevím,co to jsou za emotikony,ale přišly mi jako že hand je asi pes??) Si kup prostě novou-hezkou..zkrz Worička-bude na ni koukat ..Jo,taky jsem si chtěla koupit kousek plic a ostatních věcí na pajšl,jak ho tu vařili v souboji kuchařů

Bobča
napsal(a):
hezké sluníčkové ránko
Niki,ještě než jsem dočetla,tak při varování doktora jsem tušila,že ti to zasádruje celé-i přes prsty ...a to bys fakt potřebovala!!!!.jsi hrozná ..abys fakt nelitovala...Zopakuj si anatomii,jak je to v ruce se šlachama!!A teď,jak ty prsty o to víc namáháš,jak jsou stažené,se ti to uvnitř o to víc napíná!!..tak přehoď aspoń víc povinností u zvířátek na chlapa nedělej hrdinku..že Reni
Raduš,tu taštičku budeš látat jak dlouho?budeš jí potřebovat pak pro dalšího pejska (nevím,co to jsou za emotikony,ale přišly mi jako že hand je asi pes??) Si kup prostě novou-hezkou..zkrz Worička-bude na ni koukat ..Jo,taky jsem si chtěla koupit kousek plic a ostatních věcí na pajšl,jak ho tu vařili v souboji kuchařů
Přesně tak! Ale já už jsem ve věku, kdy si na hrdinu fakt nehraju. A pro canku - lidské šlachy jsou stejně důležité jako ty koňské, opravdu nemá cenu něco uchvátat, komplikace za to nestojí.
Reni, to není věkem, to je povahou Mamka má příští rok 70 a měla by jste ji vidět...je to mag.r, možná větší než Niki
Bobi, víš, že s dalším pejskem se jaksi nepočítá, tak ji nějak zachraňuju a dotahám. Včera jsem náhodou koukla do té, co jsem nosila na prochajdy, jak visí v garáži na topení a zjistila jsem, že si v boční kapse budovala myš hnízdo! Doufám, že ta myš, co ji pak Viktěnka chytil.
U nás slůňo jako vždy, ale vichr zase šílený! Nemohli jsme s Workou proti tomu vůbec jít. Chudák kameník u sousedky se chytal za hlavu...bože, co to tu máte zase za počasí, vždyť vichr nehlásili!

lesnížínka
napsal(a):
Reni, to není věkem, to je povahou Mamka má příští rok 70 a měla by jste ji vidět...je to mag.r, možná větší než Niki
Bobi, víš, že s dalším pejskem se jaksi nepočítá, tak ji nějak zachraňuju a dotahám. Včera jsem náhodou koukla do té, co jsem nosila na prochajdy, jak visí v garáži na topení a zjistila jsem, že si v boční kapse budovala myš hnízdo! Doufám, že ta myš, co ji pak Viktěnka chytil.
U nás slůňo jako vždy, ale vichr zase šílený! Nemohli jsme s Workou proti tomu vůbec jít. Chudák kameník u sousedky se chytal za hlavu...bože, co to tu máte zase za počasí, vždyť vichr nehlásili!
U mě to přišlo s věkem. Jezdila jsem na koni s rukou v sádře nebo s těžkou bronchitidou. Teď už vím, že zítra (nebo příští týden) je taky den. A že nic neuteče.

lesnížínka
napsal(a):
Já sem přijdu po půl dnu...děláte si kozy, kde jste všechny baby?!? Přijdu z venku, dávala jsem Workovi večeři a muž mi hlásí, že Meky umřel Jsem v šoku To bych nečekala Vím, že byl nemocný, ale mleli pořád o zápalu plic, vlastně i teď...no nevím, ale na tohle já fakt nevěřím
Taky mě to překvapilo. Ale zápal plic - proč ne? Nehledala bych v tom žádnou konspiraci.

lesnížínka
napsal(a):
Znáte někoho mladého, který nebyl ležák, aby umřel na zápal plic? Já za 50let nikoho.
Nevzpomínám si. Ale 69 není zase tak málo, nestalo se mu to poprvé (aspoň píšou na seznamu) a ATB ne vždy zaberou.
napsal(a):
Nevzpomínám si. Ale 69 není zase tak málo, nestalo se mu to poprvé (aspoň píšou na seznamu) a ATB ne vždy zaberou.
Jako jo, 69 u člověka, který neustále s něčím klempíruje. Ale akční člověk, štíhlý, doteď zdravý a najednou ho x krát po sobě skolí zápal plic, na který ATB nezabírají? Žádné? To je pro mě totéž, jak jsem někde četla, tuším včera, článek o pánovi, který se prý léčí se ,,zánětem" uzlin, vybral chemo a čeká se jestli se mu někde zase neobjeví...ten ,,zánět". Takovou info sežere možná ten pán.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.40.95
Holky ja ležím s horeckama. Vcera 38,4 dneska teda 37,7. Ale to zeru poctivě paralen a echm... Ne že bych se krotila. Potrebovala sem delat u haveti ale mota se mo silene hlava kdyz delam cokoli dyl jak 4 minuty. A u hadu ktery cihaj na to me sejmout se to proste neda aniz bych riskovala desitky kousancu a nedejboze i zraneni hada. Navic je tam vzduch troaku vtipnej takze i za normálu je to zahul natoz ted kdyz kaslu a zadycham se hned. Holt to musi pockat. I andulaky sem chytala abych je zavrela do kleci dyl jak jindy. Covid to neni, testuju se antigenem obden (dostavame v práci 5 antigenu na tejden zadara) ale mala minulej twjden viroza tak to asi sedlo na me. Minulej tejden sem teda mela zvyseny teploty ale byla sem s ni doma a rikala sem si bude to cajk. No nelezela sem tak to mam teď.
I tak musim behem dne litat kw kotli obstarat ptaky, fretku, mysi a vencit co hodinu smecku jorku.
Přidávám foto smečky a dítka. A soucasne haďárny. A současný stav ptactva😂
Leithian..tak snad už se ti to v dobré obrací! Jsem si tím taky prošla onehdá, jen já se netestovala, takže jestli covid netuším. Čuč v posteli, vždyť ta hadárna vypadá naprosto luxusně, tak uklizené nemám ani v kuchyni A proč co hodinu venčit jorky? Ti by snad vydrželi alespoň 4h a však je jen můžeš vypustit na zahradu, ne? Či malá, která už tak malá není Je to už slečna a hezkou holčinu máš
Holky,já teď dojela...Byla jsem v Litovli na OLYMPIKU !!!
Brácha prý nechtěl jet,tak mi synovec zavolal asi ve 4.."tetinko,co děláš večer?"...já že asi nic..tak že "nechceš místo taťky jet na Olympiky??.."...."si děláš srandu,né"?...Tak honem namíchat barvu-byla jsem se stříhat-teda fest mi to vzala-to už jsem měla jak melír z odrostů ..měla jsem jakési zbytky..měděnou,fialovou a mahagonem jsem to doplnila...Jsem tmavá-ale to se vymyje...Taxikář u okýnka,jak jsem šla teď domů mi to pochválil,a že jsem omládla..prý až půjde pošťačka s důchodem,tak mi ho nedá,jak vypadám mladě...Naštěstí mi důchod chodí na účet ..
Holky,on je fakt pořád dobrej,jak on "vaří"na tu kytaru ty sóla!!!,,Já ani nevěděla,že umřel Žbirka,až to říkal na jevišti,že se jim bude blbě hrát,že umřel kamarád Miro Žbirka
Zítra asi nebudu mluvit,hulákala jsem jak za mlada a zadarmo-synovec mi to dal jako k vánocům
Bobča
napsal(a):
Holky,já teď dojela...Byla jsem v Litovli na OLYMPIKU !!!
Brácha prý nechtěl jet,tak mi synovec zavolal asi ve 4.."tetinko,co děláš večer?"...já že asi nic..tak že "nechceš místo taťky jet na Olympiky??.."...."si děláš srandu,né"?...Tak honem namíchat barvu-byla jsem se stříhat-teda fest mi to vzala-to už jsem měla jak melír z odrostů ..měla jsem jakési zbytky..měděnou,fialovou a mahagonem jsem to doplnila...Jsem tmavá-ale to se vymyje...Taxikář u okýnka,jak jsem šla teď domů mi to pochválil,a že jsem omládla..prý až půjde pošťačka s důchodem,tak mi ho nedá,jak vypadám mladě...Naštěstí mi důchod chodí na účet ..
Holky,on je fakt pořád dobrej,jak on "vaří"na tu kytaru ty sóla!!!,,Já ani nevěděla,že umřel Žbirka,až to říkal na jevišti,že se jim bude blbě hrát,že umřel kamarád Miro Žbirka
Zítra asi nebudu mluvit,hulákala jsem jak za mlada a zadarmo-synovec mi to dal jako k vánocům
Bobi no teda Takové kultury najednou...to ani neuneseš Letím si umýt hlavu, už hodinu to odkládám.

lesnížínka
napsal(a):
Jako jo, 69 u člověka, který neustále s něčím klempíruje. Ale akční člověk, štíhlý, doteď zdravý a najednou ho x krát po sobě skolí zápal plic, na který ATB nezabírají? Žádné? To je pro mě totéž, jak jsem někde četla, tuším včera, článek o pánovi, který se prý léčí se ,,zánětem" uzlin, vybral chemo a čeká se jestli se mu někde zase neobjeví...ten ,,zánět". Takovou info sežere možná ten pán.
..ty zapaly plic byly opakovaně, nebyl nejmladší....navíc to je oficiální info pro veřejnost.. mohl mít i další diagnózy, do kterých nám ale ve své podstatě nic....je ho škoda, ještě tady mohl být.. velmi noblesní, nteligentni, moc jsem si ho vážila I jako člověka.....
napsal(a):
..ty zapaly plic byly opakovaně, nebyl nejmladší....navíc to je oficiální info pro veřejnost.. mohl mít i další diagnózy, do kterých nám ale ve své podstatě nic....je ho škoda, ještě tady mohl být.. velmi noblesní, nteligentni, moc jsem si ho vážila I jako člověka.....
Asi tak nějak. Vím, že opakovaně, ale zdravému člověku se tohle neděje. Mamka mi říkala, že byl někde nedávno a nevypadal dobře, byl oteklý, hned ji napadlo, že má nejspíš rakovinu.
Evi, na tebe jsem myslela tuším o víkendu? Nikde jsem tě neviděla, žádné příspěvky, už jsem chtěla spustit poplach...no pak jsem nějak pozapomněla Kde jsi se toulala?

lesnížínka
napsal(a):
Asi tak nějak. Vím, že opakovaně, ale zdravému člověku se tohle neděje. Mamka mi říkala, že byl někde nedávno a nevypadal dobře, byl oteklý, hned ji napadlo, že má nejspíš rakovinu.
Evi, na tebe jsem myslela tuším o víkendu? Nikde jsem tě neviděla, žádné příspěvky, už jsem chtěla spustit poplach...no pak jsem nějak pozapomněla Kde jsi se toulala?
....hodně se psem, úžasné knížky od kamarádky, kolem baráku a domácnost....no a když nemám čím přispět k tématu, tak nepíšu...
Holky,já to teď pročítala..už před 28 dny,že byl na kapačkách.."a když se přidala nějaká viróza"...budou o tom stejně spekulovat,jestli to nebyl covid..Zápal plic je "svi.ně"..a navíc když jen ležíš,něco se k tomu přidá..tak to je konec brzo..
Já bych se v tom nepatlala..je ho velká škoda,mohl tu ještě být..poslouchám Frekvenci 1 a tam na něho vzpomínají...."22 dní"..teď hrají "Atlantidu"..mrazí mě ...Měl úžasný humor..Dobře jsi to Evi napsala...Teď hlásili,že "zemřel na komplikovaný zápal plic"
Říkali tam,že na instagramu měl zprávu pro fanoušky-asi psala manželka-byl tam obrázek,jak leží na koberci a u toho nějaká vtipná zpráva,něco jako "je to pravda,jsem mrtvý"...

Bobča
napsal(a):
Holky,já to teď pročítala..už před 28 dny,že byl na kapačkách.."a když se přidala nějaká viróza"...budou o tom stejně spekulovat,jestli to nebyl covid..Zápal plic je "svi.ně"..a navíc když jen ležíš,něco se k tomu přidá..tak to je konec brzo..
Já bych se v tom nepatlala..je ho velká škoda,mohl tu ještě být..poslouchám Frekvenci 1 a tam na něho vzpomínají...."22 dní"..teď hrají "Atlantidu"..mrazí mě ...Měl úžasný humor..Dobře jsi to Evi napsala...Teď hlásili,že "zemřel na komplikovaný zápal plic"
Říkali tam,že na instagramu měl zprávu pro fanoušky-asi psala manželka-byl tam obrázek,jak leží na koberci a u toho nějaká vtipná zpráva,něco jako "je to pravda,jsem mrtvý"...
..maminka mladá, štíhlá pořád v pohybu onemocněla tehdy tězkym zápalem plic a skončila s komplikacemi vodou na plicích a zánětem na pohrudnici ve špitále....nikdy už pak nebyla na sto procent...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.169
Holky tak u me je ta viroza nakon3c asi covid 😂
Ted rano antigeny pozitivni este vecer negativni. Jedu na pcr.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Holky tak u me je ta viroza nakon3c asi covid 😂
Ted rano antigeny pozitivni este vecer negativni. Jedu na pcr.
Tak hlavně, ať je ti líp, ať se ti to nehorší, ale jsi mladá, tak snad v pohodě. Lehni a kurýruj se, alespoň pár dní...pořádně! Ne, že budeš pořád kamsi trajdat(aha, to vlastně nemůžeš )
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.167
lesnížínka
napsal(a):
Tak hlavně, ať je ti líp, ať se ti to nehorší, ale jsi mladá, tak snad v pohodě. Lehni a kurýruj se, alespoň pár dní...pořádně! Ne, že budeš pořád kamsi trajdat(aha, to vlastně nemůžeš )
Nemuzu. Ale asi budu muset vyslat chlapa neb v sobotu privezou jednoho hada do budejek. To mi sjede bud pritel nebo mamky pritel. Mno a na nedeli v severnich cechach vyzvedavat 4 heoznyse dospele. Ale to ho snad ukecam ze pokud nelehne taky tak mi tam na otocku sjede (puvodne sme meli jet na sever na víkend k nevlastnimu tatkovi)
Jinak zatim dobry. Horecky nelezou pres 39 s paralenem byt ve vyssim poctu slejzaj i na 37 a neco.
Kasel je ale kdxz delam dlouho u hdu je to podobny. Akorat ty zimnice, chvilema zavrate a boles za ocima je protivna. Ale nic co by se nedalo. Jen uznavam ac nerada ze jsem total vyflusana. Vycerpana ac jen lezim. Takze hady uklid odkladam na vikend. Zas tam maj tuny hoven a dochazi vody ale do soboty vydržej. Ptaky sem obstarala ted všech 6.
už su tu:-)...
já měla dnes i rozlítané...tam,tam,a ještě tam..dopol jsem čekala,co se tu objeví...a nic...ale..já měla od včera tak nablikané v očích těma "lejzrama"na tom koncertě..já si musela 4 krát za noc kapat...a ráno,jak jsem byla na počálu,mě normálně slzely oči...chtěla jsem napsat,že na to dneska dlabu...prostě den bez obrazovek..
jsem to teď zapla...čekala jsem poj.eb ..ale vše je v poho,jen jsem odpočívala očím....no,obrazovka taky není jako....ale počál je horší ..neměla jsem ani moc puštěnou telku..Poslouchala jsem o Žbirovi....+jeho písničky...
Leithian..tak se hleď brzo z toho dostat...Soused byl už pak v pondělí negativní...už by tak rajzal...ale čich a chuť teda pořád nemá...ale holku tam už měl...jsem slyšela,jak se baví,když jsem věšela prádlo na chodbě...jeho věc...do toho mu nekecám...ale je to nezodpovědnost..nedočkavost...nuda,že to nemůže doma vydržet sám....ale co tomu může zabránit?...člověk neví...
Bobča
napsal(a):
už su tu:-)...
já měla dnes i rozlítané...tam,tam,a ještě tam..dopol jsem čekala,co se tu objeví...a nic...ale..já měla od včera tak nablikané v očích těma "lejzrama"na tom koncertě..já si musela 4 krát za noc kapat...a ráno,jak jsem byla na počálu,mě normálně slzely oči...chtěla jsem napsat,že na to dneska dlabu...prostě den bez obrazovek..
jsem to teď zapla...čekala jsem poj.eb ..ale vše je v poho,jen jsem odpočívala očím....no,obrazovka taky není jako....ale počál je horší ..neměla jsem ani moc puštěnou telku..Poslouchala jsem o Žbirovi....+jeho písničky...
Leithian..tak se hleď brzo z toho dostat...Soused byl už pak v pondělí negativní...už by tak rajzal...ale čich a chuť teda pořád nemá...ale holku tam už měl...jsem slyšela,jak se baví,když jsem věšela prádlo na chodbě...jeho věc...do toho mu nekecám...ale je to nezodpovědnost..nedočkavost...nuda,že to nemůže doma vydržet sám....ale co tomu může zabránit?...člověk neví...
Jak čekala jsem poj.b a dobrý? Ha? Čekala jsi a dostala jsi ho takto zmiznout bez omluvenky?! Máš štěstí, že jsi zapla, už bych volala!
My jsme dojely pozdě, honem něco sníst, chvilku si sednout...a šli jsme s Workou potmě. Takže ne zadem kolem náhonu, ale kolem potoka, tam zvládnu i popaměti. Zpátky už po cestě, ta je většinu osvětlená. Sousedka od holek budují ploty. Dva dny chlapi vrtali UNCkem díry na sloupky. Vlastně tři dny, protože předevčírem zlomili vrták. No já je varovala U nás se moc vrtat nedá, v tom kamení. No a jak Worka prochází mezi těma dvouma barákama, mizí do tmy, volám na něj z legrace: Woruško, bacha na ty díry, koukej kam šlapeš! Čekám, až vyjde za domy a rozsvítí se u sousedky za domem...nic, pořád tma. Hmm, co tam zas kdesi čichá, nebo kam šel? Pak uslyším nějaké štěkání, přišlo mi to jako zhora od koní. Poslouchám...doprčic, ten hrdelní hlas, to je Worka! Letím mezi baráky a už se mi povedlo ve tmě vyčumět bílý flek, hlavně tedy podle toho řevu. Worka zadníma nohama spadlý v díře, do pasu, jak když spadnete do kanálu a zachytíte se hrudníkem. Předníma hrabal a snažil se vylézt. Rychlým chvatem jsem ho vytáhnula, srovnala mu nohy a už odtud metelil, čekala jsem, že žuchne rovnou do další v řadě Ne, ale zamotal se do vyměřovacího provazu, co si tam chlapi natáhnuli. Doma pod světly jsem zjistila, že kulhá na přední. Uvidím ráno, snad si něco neudělal. Muž mi vynadal, že celé odpoledne Worka pobíhal, v pohodě pobíhal, kolem baráku. Na chvíli mi ho svěří a já ho zmrzačím
Ahoj holky,
Teda já měla včera den Proto jsem se ani neozvala...
Po práci jsem pospíchala domů,abych to stihla na poštu,vyzvednout klukům granulky a konzervy...do toho volal učitel angličtiny,že potřebuje hodinu posunout už na 18 hodinu Rychle jsem uklidnila k obědu karbanátky a metalíza jsem na zahradu..chlap na mě ještě volá,ať mě ani nenapadne tahat do stáje vodu,že mají ještě půlku a že to ráno nanosí...jenže pro mě je ta půlka málo Sice v každým přístřešku to byla půlka(jedna ta nádoba je na 60 l a druhá na 90 l,takže by to bylo až až,ale já bych nemohla usnout večer,kdyby to nebylo plný A tak že vodu doplním z tisícilitrovky,ta je hned za přístřeškem...no napouštěla jsem už poslední kýbl,byla už skoro tma...ohnu se pro něj a najednou jakoby něco žbluňklo do vody...no nějakou dobu mi trvalo,než mi té tmě došlo,že na dně kýble je můj telefon,co mi vypadl z kapsy No vytáhla jsem ho a snažila se ho usušit..musela jsem to rychle dodělat a běžela jsem s ním domů..chlap ho fénoval,já si rychle odkroutila anglinu a šla mu pomáhat...jenže telefon jen problikával a já chytila nervy,že nefunguje a oběma rukama třískla vzteky do stolu..samozřejmě i tou nemocnou Řvala jsem bolestí,vzteky a bezmocností....telefon jsme na noc nechali na topení a já bolestí nemohla spát a asi až 6.brufen zabral.....
Dneska jsem musela tedy vybrat nový telefon..byla jsem naštvaná,protože ten ,,utopený,, mobil jsem měla asi 2 roky a byl jak nový...a teď ho mám vyhodit..telefon mi vybral můj chlap..já tomu prd rozumím.Říkala jsem,že musí luxusně fotit a mít hezkou barvu,jsem nenáročná No a cena do 6000,- Kč....tak jsem dostala kázání,že do týhle ceny koupím jen křápy..takže jsem dneska vyplázla 10 000,- Kč za voděodolný telefon se super foťákem a v krásné fialové barvě
Jsem hrozně unavená, oči se mi už zavírají...dobrou
Nikiško...jak to, že nevíš, že rozdělaný telefon musíš v misce zasypat suchou rýží!? Dělají to tak všichni, i profi opraváři mobilů! Asi by byl účinější pytel silikagelu, ale ten má asi málokdo(i když vy vy práci možná jo?) Stejným způsobem jsem utopila mobil snad 5x, ale to byl ještě obyč blbej, ten to v rýži rozchodil vždycky
Přesně tak..v rýži..Poradila jsem to mojemu basákovi-ten byla taky nešťastný,že utopil novějš,íale tlačítkový...Mě taky naskočil..První-to jsem nevěděla-za 3500 odešel,že jsem ho prý brzo zapla..měla jsem ho jen na topení..druhý pak už v opravně za 500 rozchodili..
Niki Niki...Tebe by fakt měli přivázat k posteli --nebo šupnout do špitálu a hlídat.. ..jsi fakt neposlušná..chlap ti řekne "nenos" a ty just musíš
Raduš,co Worikova noha??..
To jsem myslela,jakože je všechno v poho,že mi jako nic není
Dnes vezu dopol.švagrovou s tou její kamarádkou do Štbk k doktorovi na kontrolu ...Takže..nevím,kdy dojedu..Raduš!!neboj se!! Určitě si zajdeme na obídek,k ní na kafe a pak si půjdu bucnout,bo jsem špatně spala..jsem se nechala stáhnout na 3.kafe včera-nechtěla jsem urazit...vezla jsem to peří sestře mojí spolužačky,že jí to dopraví do Olmika a dlouho jsme se neviděly...Do sklenářství zase kokina za to peří jiné známé...Kecala jsem s bráchama,jaký byl koncert..Ten na jihu už je lepší..už mu došly výsledky vyšetření..tak byl veselejší...Oni to opravdu hodně prožívají jeden druhého-jsou prostě propojení...
Tak hezký den-je sice zataženo....ale to bude asi tím,že je podzim
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.167
Ja se priznam ze jestli ai na neco potrpim tak je to kvalitni ale nepredrazeny notebook (neparim na nem hry takze tem nejdrazsim se muzu vyhnout, na hry mam ps5) a supr cupr telefon. Zacinala sem sonny ericssonama, presla na htc a ted huawei. No a priznavam ze tel teda obmenuju co dva tri roky. Ntb dokud jede nemenim. Takze este rok a pul s timhle a pak buhvi co bude kdyz mi huawei zarizli a samsungy nesnasim, 😂
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ja se priznam ze jestli ai na neco potrpim tak je to kvalitni ale nepredrazeny notebook (neparim na nem hry takze tem nejdrazsim se muzu vyhnout, na hry mam ps5) a supr cupr telefon. Zacinala sem sonny ericssonama, presla na htc a ted huawei. No a priznavam ze tel teda obmenuju co dva tri roky. Ntb dokud jede nemenim. Takze este rok a pul s timhle a pak buhvi co bude kdyz mi huawei zarizli a samsungy nesnasim, 😂
Jak ti je? Doufám, že zvládáš alespoň sem? (si totiž jediná, kdo tu teďka bude ) U nás před obědem akutka. Muž jel přezouvat auto, volal mi odzadu od domku, ať něco udělám s Woruškem, protože lítá kola kolem baráku, za ním k domku a už má jazyk až na zem a nemůže popadnout dech. Vzala jsem ho do pracovny, najednou prošel barákem, aniž by mu vadily podlahy a chodil pro změnu kola pracovna, kuchyně, jídelna kolem stolu a zpátky kuchyně a pracovna. Nelehne si, nepostojí. Zorka začala hárat. Volala jsem vetce co s ním, že ho asi trefí šlak. Prý jedině ho narvat diazepamem. Nemám. V lékárně mi ho prý dá, ona pak dodá recept. Tak jsem valila do lékárny. Sice mi vetka říkala, že mu mám dát tři protože na psy to tak neúčinkuje, ale dala jsem mu jeden a za 10minut už se klidnil, do půl hodiny už si i lehnul. Teď už asi 2h spí...konečně Jen netuším, co s tím dál
Bobča
napsal(a):
Tyjo...napřed tak tak chodí...a stačí Zorka a málem se uběhá ..
U doktora holky dopadly dobře..na obídek brkaše s tím plněným filé ..jsem se dospala a čučím,že začal zas "Gibs" a "Spravedlnost v krvi"
Tak papá..mějte se fajn..žiju ..nemám zatím novinky
Tak ona místo aby tady pokecala, jde čučet na bednu. Počkej, počkej ty kozeno Volala jsem sousedce, jestli by Zorku zavřela, až večer půjdem, jestli to pomůže. Vypadá, že pomohlo, staré přechcánky ho tak nevykolejily. Doufám, že už začala hárat a bude to max 5dní, ne 14
Ahojky buchtice moje ,
No Raduš to bych musela mít doma rýži Já to moc dobře vím,že se říká,že se v tomhle případě má mobil dát do rýže,jenže hospodyňka Nikolka neměla doma ani zrnko rýže Dělala jsem 2 dny před tím čínu,takže jsem rýži zdělala a novou zapomněla koupit..ale tak s novým telefonem jsem maximálně spokojená...a to jsem dneska konečně pročítala to pojistné plnění ve smlouvě na tu úrazovku a pokud čtu správně,tak peníze za telefon by mi ta ruka měla vrátit...takže všechno zlé je k něčemu dobré Ale tak to uvidíme až v prosinci,jak to dopadne...třeba zbyde i na něco jiného,třeba na 20 nových myšek na hraní pro Eďáka Včera jsem mu koupila jeho oblíbený chrastící myšky s pírkem,protože já prostě nevím,kam je schovává a do půl jedné do rána nemohla usnout,protože tam Eďák s těma myškama lítal a dělal bordel
Bobík já vím,že jsem strašný pacient,ale já se asi nikdy nepoučím....dneska jsem se v práci do toho prstu,teda do špičky vyčuhující ze sádry,zase praštila..protože jsem aktivně zase dělala něco,co jsem neměla a pak jsem se tam svíjela v bolestech.Ale po té bolesti jsem tu ruku už pak šetřila
Holky už druhý den se u nás u baráku zdržuje nádherný zrzavý dospělý kocour..hladový jak blázen,baští za 3 Přitom je fakt krásný,macatý a čisťounký...podle mé někomu utekl nebo ho nikdo vyhodil...hned v pondělí vytisknu letáky a rozvěsím je po vesnici,jestli někomu nechybí chudák...s ostatníma kočkama nechce přijít do styku,je schovaný na druhé straně zahrady pod stromky Takže ani do tepla do domečků si nevleze Zrzka jsem vždycky chtěla,napadlo mě vzít ho na zahradu ke zvířátkům,ale Berťas by ho asi zase vyhnal...nevím..ale hlavně vypadá,že je to opravdu domácí kocourek..zkusím ty letáky a udělala jsem inzerát.... když jsme u těch kočen...dneska,když jsem je za barákem krmila,tak jsem si zrovna říkala,jak jsou všechny hezky napapané.. až na toho mourovaného chudáka s tou rýmou Už má tu rýmu v očích a je prostě hubený ..kdyby se aspoň dal chytit,tak bych mu to očistila a odčervila ho...zkoušela jsem to do kusu masa,ale vyplivnul to Dobré je,že se naučil využívat ty domečky a spinká tam..že už nespí nikde na zemi v křoví,ale jak ho zbavit té rými teď před zimou
škaredé podzimní ráno
Niki,to je přesně ten,co tu sedává,ale tady ten je ještě trošku světlejší..neviděla jsem ho až tak zblízka,abych viděla ty moury na hlavě... tento,jakoby ti říkal "nedívej se na mě tou placatou věcí" ..ale taky je tak velký a krásný ..
Héj ty Amálko ...nefrfli,jo? ... já mívala ten počál fakt puštěný celý den..a vyčkávala.. ..ty oči mě bolí ještě teď-už ale kapala asi 2 krát za noc ..Jsem o půl 9 vypínala telku..Po půlnoci jsem byla chvíli vzhůru a do 7 pokračovala...něco na mě asi lezlo..jsem zvečera posmrkala moře kapesníků...
Večer mi volal vnouček-naštěstí ne až v noci..Měli sedánek u něho v "klubovně"..má tam už i kamínka ...koupili si bečičku-když nemůže do hospody,tak pijou s kámošema doma..o očkování nechce ani slyšet...marný boj..
Prostě jen nebylo fakt o čem..venku fialový hnus ..
Niki, nemáš zásobu takových těch věcí, co vydrží? Mouky, rýže, těstoviny, luštěniny, trvanlivé mléko...? Nemám x balíků, ale rýži kupuju alespoň po 4kusech, takže vždycky tam ty dva mám. Mouky po balíkách, když se blížím ke 3 kusům, dokupuju. Mám špajz, jediná hrozba jsou moli jinak tam toho vleze..
Zrzek je pěkný kocour, proti ,,našemu" Mackovi je to krasavec Macek je srandovní, teď jak se u nás vykrmil, má břicho až na zem, ale tenké nožky. Tuším by mu taky bodlo odčervení
Dneska i sousedka Zorku zavřela, ale tvrdí, že nehárá, muselo to být něco jiné, prý může hárat ta NO v kotci vedle nás. Ale Worka vůbec neměl tendence tam jít, jedině že by to k němu zavanulo, jak leží před garáží, je to tak zárovno. Zatím klid, uff.
Ano, dneska i u nás pošmourný podzim, ale to mi nevadí, mám to ráda, typický podzim prostě. Jen jenom jeden stupeň, teď už tedy 3. Zima. Kdyby nepofukovalo, bylo by to OK. Včera byl -1st už od večera, Worka naštěstí zalezl pod stůl. Kočice šly ráno ven, pak jsem našla Vikťu číhat zase v garáži...že by další myš? Něco tam smrdí kolem granulí, ale úplně jako myš se mi to nezdálo. Gucci už byla prý dávno schovaná zpátky doma. A té teda fakt zima přes to sádlo být nemůže Za chvilku přišel domů i Vikťa...bez myši.
Bobi, vždycky píšeš, co jsi dělala, co jsi vařila atd....tak to neflákej Ani jsi nenapsala jak dopadlo mytí popelnice...šlo ti to? Fuj, mě stačí odpadkový koš. Nedáváte to do popelnic v sáčkách? Je to teda krajně neekologické, ale nezasviní se tolik, když tak vyjímečně. Já si odpadkáč na kompost vystýlám novinama, aby to nebylo až tolik, ale často to taky nepomůže, když je moc mokrého odpadu.
Jó popelnice to už mi dávno vypadlo
V sáčkách to tam dáváme..jenže najednou byl po chodbě smrad jak v Cařihradě-už tak 14 dní..Já mám jeden pytlík tak za týden,mladý taky(ostatní poctivě třídím)..Noví-nevím..ale za těch 14 dní,co se vyváží je tak půl té velké(je mi tak pod paži )..A teď v pondělí jak se schovala dovnitř,vidím naspodu smradlavou vodu-no a v ní něco málo bor.delu tak jsem napsala na ni lístek,že budem používat tu malou zelenou..ta by nám mohla stačit..a taky by se líp čistila...
Buďto tam zase vlezl do chodby bezďák-jak ho tam načapali v létě-a hrabal se v těch sáčkách...ale kdo tam dává něco,z čeho by tekla voda ?
Tak jsem vzala horkou vodu v konvici,oblila jsem ji vevnitř-2x..poprosila souseda,jestli by ji nepomohl převrátit..dala jsem si ji na schodek,ale nechtěla jsem riskovat,že mi to podjede-smetákem vyhrnula ty zbytky ....Tak jsme to vylili do kýble,já vybrala bor.del rukavicí a vylila vodu do záchodu...Na ulici jsou kryté kanály,ať to tam nesmrdí...Nechala jsem jí vyvětrat,vystříkala voňavým sprejem na WC...Lístek tam nechám,jetsli ná postačí ta malá...Mezi tím se vyváží modrá a žlutá jednou za měsíc...sklo nosím do podzemních oných na náměstí
Dnes si vařím brambor a udělám si "volí oko"..už jsem dlouho neměla
Odpolko jedu za dědou-měl narozeniny...koupím mu máčené piškoty..Volala Jaruš,že se tam zase sejdem...ale nevím..asi jí ještě zavolám,jestli to nepřehodnotíme..mám tu rýmičku,pčikám... nebo budu sedět v náhubku...
Že mu ale napřed zavolá,jak je na tom on
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.167
Ahhojda holky. Trocha hnusnyho kašle. Dokud lezim sem cajk ale. Jak se zvednu jsem do 5 minut utahana jak pp 24h sichte na lince. Jinak to jde.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ahhojda holky. Trocha hnusnyho kašle. Dokud lezim sem cajk ale. Jak se zvednu jsem do 5 minut utahana jak pp 24h sichte na lince. Jinak to jde.
Vař si alespoň majoránkový čaj! Je to od kašle právě. Zní to jak na bramboráky, ale věř, že je moc dobrý, nesmrdí to jitrnicí
Bobča
napsal(a):
Jó popelnice to už mi dávno vypadlo
V sáčkách to tam dáváme..jenže najednou byl po chodbě smrad jak v Cařihradě-už tak 14 dní..Já mám jeden pytlík tak za týden,mladý taky(ostatní poctivě třídím)..Noví-nevím..ale za těch 14 dní,co se vyváží je tak půl té velké(je mi tak pod paži )..A teď v pondělí jak se schovala dovnitř,vidím naspodu smradlavou vodu-no a v ní něco málo bor.delu tak jsem napsala na ni lístek,že budem používat tu malou zelenou..ta by nám mohla stačit..a taky by se líp čistila...
Buďto tam zase vlezl do chodby bezďák-jak ho tam načapali v létě-a hrabal se v těch sáčkách...ale kdo tam dává něco,z čeho by tekla voda ?
Tak jsem vzala horkou vodu v konvici,oblila jsem ji vevnitř-2x..poprosila souseda,jestli by ji nepomohl převrátit..dala jsem si ji na schodek,ale nechtěla jsem riskovat,že mi to podjede-smetákem vyhrnula ty zbytky ....Tak jsme to vylili do kýble,já vybrala bor.del rukavicí a vylila vodu do záchodu...Na ulici jsou kryté kanály,ať to tam nesmrdí...Nechala jsem jí vyvětrat,vystříkala voňavým sprejem na WC...Lístek tam nechám,jetsli ná postačí ta malá...Mezi tím se vyváží modrá a žlutá jednou za měsíc...sklo nosím do podzemních oných na náměstí
Dnes si vařím brambor a udělám si "volí oko"..už jsem dlouho neměla
Odpolko jedu za dědou-měl narozeniny...koupím mu máčené piškoty..Volala Jaruš,že se tam zase sejdem...ale nevím..asi jí ještě zavolám,jestli to nepřehodnotíme..mám tu rýmičku,pčikám... nebo budu sedět v náhubku...
Že mu ale napřed zavolá,jak je na tom on
Aháááá, vidíš, najednou máš co psát, ha! Jenom ji trochu pohonit Nejsmradlavější mám pytel na tetrapaky, tam hážu obaly-kapsičky a teda tetrapaky a to jak u nás v teple zkyše, tak to smrdí šíleně. Někdy ještě i v tříděném pytli v garáži, kam to nosím, musím ho pořádně zamotat. Jestli někdo jí třeba konzervy a plechovky háže do popelnice(já dávám zvlášť a vozím časem do ,,železa") tak z toho taky umí vytéct zbytky, trochu šťávy atd..
Teď ne moc chutný skok k obědu nevím, co dneska bude sobota je u tchánů
Ahojky děvčata,
Raduš já tyhle zásoby nemám,na co 1 pytlík od každé mouky mám na půl roku,protože to moc nepoužívám Rýži si vždycky taky koupím pytlík a většinou stačí,než koupím další,ale kdo taky počítá s tím,že utopí telefon Jediné,co kupuji do zásoby,je mléko a cukr,to u nás jede ve velkém..a to mě Berťa dneska přinesl dvě myšky..z první už jsem viděla jen zadel s ocáskem,zbytek zmizel v Bertíkovo útrobách a druhou jen hrdě donesl ukázat...no a pak u nás začalo pokapávat,tak zalezl do seníku chrnět a až do večera nevylezl...je teď na zimu krásně kulaťoučký
Bobi já teda netřídím,hazím všechno prostě do koše a ani nevím,kolikrát se mi už povedlo hodit tam něco,co tam smrdělo,jak kdyby tam něco chcíplo Vždycky ten koš vezmu Savem a vystříkám voňavkou a je to
No a už jsi upekla něco pořádného v novém sporáku?Budeš péct cukroví?Já jsem teda furt odhodlaná,že to pak v prosinci zkusím,ale já mám nejraději ty plněné ktémy a copak já vím,jak se ty krémy dělají?Bobi takže babo raď
No já potřebovala dneska u zvířátek stihnout vše,co jsem nestihla přes týden s tou rukou,tak jsem se do toho pustila,samozřejmě opatrně Akorát mi to všechno trvalo strašně dlouho ...a pak jsme s kobčou jeli ven...jeli jsme na vyjížďku do jednoho údolí,kde jsme dlouho nebyli..a najednou na cestě 4 chlapy..a všichni zmlkli a koukali na mě ..a mě se zmocnil hodně blbý pocit...nikde nikdo,údolí je daleko od vesnice a 4 chlapy stojící a čumící na mě a cestě,kudy jsem musela projít,jinudy to nešlo..a mě se hned honilo hlavou,abych se otočila a tam odtud zmizela...ale kobuše šla naprosto klidně dál,i když já byla nervózní,tak jsem usoudila,že to bude ok ...pozdravila jsem a byla připravená kobylu pobídnout,aby jsme utekli,kdyby něco..ale taky pozdravili,vypadali ,,normálně,, a dál si povídali..hned jak jsme kolem nich projeli,upalovali jsme po cestě pryč od nich..domů jsem přišla ve tři hodiny,vyvenčit čivavku a dala se do vaření(chlap byl dneska celý den v práci,tak mi nemohl s ničím pomoc)...děla jsem kuře s rýží a bramboračku...krájení zeleniny levou rukou byl adrenalin No a už se zase smrákalo,takže zavřít holky a kamarádce jsem slíbila,že jí dneska nakrmím kocourka a psa,takže ještě postarat se o další zvířátka a teď už se válím v horké vaně s pěnou...už mám voděodolný telefon,tak můžu bez obav
Nikča zas ,,zkůšá" Krájet zeleninu levou rukou...bože, zase si něco ušmikne Niki, fotka kocourů snad není z dneška? To tak větráš? U nás dneska celý den velmi sychravo, +3st, mrholí. Worku jsem dopoledne zahnala pod stůl, teď večer jsem mu ke stolu ,,nainstalovala" novou boudu, no nelehl si ani pod ten stůl, leží u vistárie na umělé trávě a mrholí na něj Hlavně, že na prochajdu jsem mu navlekla pláštěnku
Niki, já musím mít zásobu, jak píšeš, že nic nemáš a musíš ještě honem na nákup...u nás takhle na nákup nezajedeš, všude zavírají v 17h. Supermarket žádný nemáme, nejbližší je 17km. Ještě myslím jedna večerka má do 19? Takže já mám nasysleno, jako bych čekala 3 světovou Ale prostě bych nesnesla, abych pojala nápad si třeba něco upéct a neměla mouku
A jó, ještě jsem zapomněla...k obědu byl výběr z noh Upečené nohy z králíka a kuřecí stehýnka. Já si vybrala kuře, králíka jím jen, když si nemůžu vybrat S pečenýma bramborama. A zelným salátem
"výběr z noh"...to zní dobře..
Já nakonec jela pro Jaruš až do Olmika,bo jí ujel bus...tak že mě zve na "Ptachárnu"-nóblejší restaurace kousek od Olmika...měli Martinské hody!!!..takže jsme si daly kaldoun-plévku s husíma asi použitelnýma vnitřnostma...byla krémová a plavaly tam kousky zeleniny a asi jater-či čeho....A pak to přišlo!!! 2 druhy knedlíků,bílé a červené zelí a na tom trůnilo husí stehno ...No,295Kč,ale prostě něco úžasného...gastronomický orgasmus....měkoučké masíčko...červené zelí bylo zvláštně ochucené...to jsem ještě nejedla...
Tak jsem Jaruš pak zavezla i domů...u dědy dobrý..měl dnes lepší den...Ale-ptala jsem se ho,jestli byl na těch tekutinách..Jo,na všech..i do žíly pod CT,nebo rezonanci...+do žaludku na rentgenu..teď znovu na gastru...Už má 59 kilo...Pořád neví,co to může být..je to divné..
jak jsem dojela,zašla jsem si do okýnka na jedno...potřebovala jsem to po tom zelí..U dědy jsem pila Pomelo s grepem...
Tak dobrou..

Bobča
napsal(a):
"výběr z noh"...to zní dobře..
Já nakonec jela pro Jaruš až do Olmika,bo jí ujel bus...tak že mě zve na "Ptachárnu"-nóblejší restaurace kousek od Olmika...měli Martinské hody!!!..takže jsme si daly kaldoun-plévku s husíma asi použitelnýma vnitřnostma...byla krémová a plavaly tam kousky zeleniny a asi jater-či čeho....A pak to přišlo!!! 2 druhy knedlíků,bílé a červené zelí a na tom trůnilo husí stehno ...No,295Kč,ale prostě něco úžasného...gastronomický orgasmus....měkoučké masíčko...červené zelí bylo zvláštně ochucené...to jsem ještě nejedla...
Tak jsem Jaruš pak zavezla i domů...u dědy dobrý..měl dnes lepší den...Ale-ptala jsem se ho,jestli byl na těch tekutinách..Jo,na všech..i do žíly pod CT,nebo rezonanci...+do žaludku na rentgenu..teď znovu na gastru...Už má 59 kilo...Pořád neví,co to může být..je to divné..
jak jsem dojela,zašla jsem si do okýnka na jedno...potřebovala jsem to po tom zelí..U dědy jsem pila Pomelo s grepem...
Tak dobrou..
Tak to je fakt divné. V krvi asi taky nic nezjistili, tou, předpokládám, začali.
No zkouším no,já vím Ale ve finále to docela šlo tou levou,až jsem byla překvapená...jen prostě jsem měla furt nutkání tam strkat tu pravou...a začíná se ze mě stávat nervák..jak mi to prostě nejde bez ty pravý ruky,tak se furt vztekám a už jsem pár věcí vzteky rozbila Stydím se za to,ale ta moje bezruká neschopnost mě dostává ..a představa,že je přede mnou ještě 18 dní s tou sádrou,tak asi vzteky bouchnu
Jo Raduš je to foto z dneška..teď,když je chladno a nemají furt otevřený okna jako v létě,tak je pustím dvakrát za den vždycky na chvilku na okno,než je zima vyžene zase domů zhýčkance Pučmelda tam vydrží dýl,Eďák tak 10 minut a pak letí do bytu do tepla
Že ten Worka prostě nechce do boudy a tepla...že radši bude na dešti...já vím,že má dobrý kožíšek,ale na ty klouby mu to asi moc nepomáhá jelítku jednomu
Tak my jak tu máme tu Vietnamku,tak je to super,mají všechno a mají otevřeno asi do 18 hodin..jenže ten den už měli zavřeno,takže jsem tu rýži nemohla koupit..já nakupuji jinak jen jednou týdně větší nákup a mouku fakt kupuji minimálně,protože nepeču
Výběr z noh?Tak takový oběd slyším poprvé
Já jsem s tou zimou a posunutým časem totálně nemožná usínám už někdy po 20h. V 22.30 jsem vyspaná tedy natolik, že normálně vnímám V posteli pak na něco kouknu a usnu. Budím se po 5té hodině, pustím telku, pouštím si záznamy. To je fuk u mě, jestli v noci spím či ne, ale to brzké usínání mě fakt štve
Jo, Woruška je jelito, včera a v noci jak mrholilo, tak nemrzlo, takže ráno ho vidím zase pod vistárií...doufám, že není celý mokrý. O půlnoci byl pod stolem.
napsal(a):
Tak to je fakt divné. V krvi asi taky nic nezjistili, tou, předpokládám, začali.
Aháááá, vidíš, najednou máš co psát, ha! Jenom ji trochu pohonit
Raduš...Jako,když mi připomnělas popelnici,tak to bylo jednoduché..jinak někdy fakt není co a nevybuřuj jóó?nebo nenapíšu celý den,vypnu telefon...a ty se z toho "opupínkuješ" ..budeš volat na kriminální ústřednu..žejo ...tak bacha
Reni,včera říkal,že je rozpíchaný jak feťák..předloktí až po zápěstí celé modré-že mu dali jiné prášky na ředění...Že má asi 26 lékařských zpráv...Jeden poznatek..že když má dobrý den,tak i víc sní,protože se mu líp polyká..ale na druhý den trpí,že
Niki,to víš,bylo by lepší jít jinam..on snad právě změnil doktorku,takže kolečko absolvoval znovu..a ta mu snad přišla na ten nádor na ledvině...a že to chce čas,že by si to mělo sednout..(připomínám,že operace byla v srpnu),byl i ve vojenské v Olmiku..a tam jsou kapacity..
Brácha změnil-začal jezdit do IKEMu..tam mu přišli na neuropatii(chlubí se,že má Zemanovu nemoc -trouba )a na cukrovku mu dali to kolečko na paži na měření....Musí se 10krát denně měřit,zapisovat,i co kdy jí...Cukr mu skáče jak na houpačce...Já jsem ráda,že jsem na tom s cukrem celkem dobře ..
Mě se o těch králičích nohách zdálo ..Brácha házel Akimu pečené králičí přední nohy..a já na něho hulákala,že co blbne,že já je miluju a mě je nedá a krmí jima psa
Tak hezkou neděli
Mě Bobi vadí, že s možnostma počítačových úprav už fakt nepoznáš, který pták je opravdový a který domalovaný Pokud vím, plameňák je odjakživa růžový, tedy spíš lososový, ale tady jsou fialoví Atd.
Králičí nohy dostává Woruška. Teda kupuju mu celé králíky a rozporcuju do balíčků. Od tchánů už jsme asi dva roky nedostali, nějak se jim ani nemnožili a dávali děckám(neteř, synovec) A stejně je cpou taky granulema, to už si ho můžu i koupit...když na to dojde.
S cukrovkou jsme měli teďka tady u známé. Pořád tahala muže po vyšetřeních, že je úplně nemožný, klepe se, nevnímá, že má určitě parkinsona, alzheimera nebo nádor na mozku, že to už není možné, jak to s ním jde z kopce. Když to v pondělí popisovala mamce, mamka jí říká: hele a nemá nízký cukr? Takovéto stavy mívala babka, měřila jsi mu? ,,Jo, měřil si kdysí před měsícem" Có, před měsícem? Vždyť si píchá inzulín, to si musí měřit alespoň jednou denně! Tak šla paní domů, změřila mu cukr...měl kritické dva. Tak mu hned dala med, zvedlo se mu to na jen na 2,5...tak radši volala rychlou. Kdyby to udělala před dvěma měsícema, nemusel objet asi 30 vyšetření(neřkuli tahat peníze ze zdravotnictví) a jen by mu upravila cukrářka dávkování Neuropatie Bobi...nic moc diagnoza, bolí ho ty nohy? Končí to uřezanou nohou a konec. Tam je právě nejdůležitější mít na uzdě ten cukr. Teď už mu to snad půjde líp.
Děda...jsem sama zvědavá, kam tohle povede a jestli někdy zjistí, co mu vlastně je, bylo. Je to prostě celé divné, děda je zapeklitý případ
Ano, dobře víš, že musím vědět, že jste všichni OK. Jsem jak kvočna
Ne, Zorinka to není. Dneska poskakovala kolem nás a nioc, žádná reakce. Asi to bude fakt ta NO. Worka teďka trochu vyštěkával, ale leží, tak dobrý.
Raduš tak na mě ten čas nemá vůbec vluv,jakože unavená jsem tak nějak furt stejně a chodím spát kolem 23 hodiny ..snažím se vždycky kolem 22:30 h abych už aspoň ležela v pelechu...málokdy usnu dřív,to už musím být fakt zdrchaná..možná kdybys chodila do práce,tak by se to změnilo Pojď k nám na brigádu A vůbec,nechybí ti to?Víš jako kolektiv,lidi,rozvíjení se?
Co ten Worka,byl ráno mokrý tajtrlík?
Bobi já nevím,jaký tam jsou kapacity,ale jestliže takhle dlouho neví,co to je,tak to asi kapacity moc nejsou.Myslím si,že je opravdu důležité přijít na to,co to je,aby nedopadl jako mamka mého manžela
Volala mi kamarádka vedle z vesnice,že už od čtvrtka běhá mezi dvě.a vesnicema nějaký pes a málem ho už několikrát srazilo auto a vlak Zkoušela ho dneska hledat...sice ho našla,ale prý jak jí zmerčil,utíkal pryč do pole..hrozně se prý bojí..nechala mu tam misku s jídlem a vodu,ale to mu sežerou lišky,jestli to včas nenajde...prý mám koukat ze svého pozemku,jestli ho nezahlédnu,protože mám rozhled na obě strany..je prý bílý s černými fleky,prý nějaké lovecké plemeno..napadlo mě,že minulý týden tu byl ten hon,třeba patří nějakému tomu myslivci..soused je myslivec,tak až ho uvidím,poptám se..
Tak se mi dneska povedlo svést ten nový pramen,co jsem našla,postupně na pozemek..zatím je to jen takový čůrek,ale zatím bez té ruky mojí nefunkční to líp nedám...musím koupit nějaký plastový kulatý kalfas a zkusím to nějak zakopat do země a ten pramen tam svedu...nevím,jestli vydrží i přes léto,ale zkusím to..i když asi budu muset vydržet,než mi tu sádru sundají,protože zatím nemám čím kopat
Jela jsem se dneska s vozíčkem projet s mini ponicí A cestou domů jsme potkali skupinku lidí,kteří si nás fotili a byli z toho unešení,že takový pidi koník má pidi vozík
Ale teda ruka mě dneska pěkně bolí..musela jsem si vzít prášek..
No musím letět,musim zavřít holky a pak jedu ke kamarádce do Žatce pro müsli pro koníky,má nějaké pytle navíc ..
No Bobi nezabila bys ji?!? Nikuše, co tě to zase napadlo kopat?! A kobču na vozíku řídíš jak, kdo drží opratě?!? A pak to řeší pilulama Hele, Worka je pes, muž mi vždycky říká, že musím myslet za něj, že je to tele(no to se těžko realizuje, my jsme na stejné mentální úrovni ) ale ty by jsi nějaký rozum mít mohla
Děcka, tak já nakonec ten umělý stromek budu mít Tak jen doufám, že pak nebudu zklamaná a otravovat, že tak ne, že chci živý Dneska jsme ho objednali, měl by být za týden.
Já vím Raduš,já vím Nebooooj,já nekopala...já jsem jen táhla rýčem díru do země Kopat by mi ani nešlo
Opratě držet můžu,to nebolí Neboj,já se snažím dávat pozor na tu ruku,ale dneska jsem to asi pohnojila....
A ještě jsem jela k té kamarádce pro to krmení a ona má taky ruku v háji,takže jsme to nějak dotáhli do auta a to mi ruku dodělalo..dneska už do ní určitě nic nevezmu,protože mi v tom zase úplně tepe...jsem hňup..
A máš někde obrázek,jak ten stromeček bude vypadat?
canka
napsal(a):
Já vím Raduš,já vím Nebooooj,já nekopala...já jsem jen táhla rýčem díru do země Kopat by mi ani nešlo
Opratě držet můžu,to nebolí Neboj,já se snažím dávat pozor na tu ruku,ale dneska jsem to asi pohnojila....
A ještě jsem jela k té kamarádce pro to krmení a ona má taky ruku v háji,takže jsme to nějak dotáhli do auta a to mi ruku dodělalo..dneska už do ní určitě nic nevezmu,protože mi v tom zase úplně tepe...jsem hňup..
A máš někde obrázek,jak ten stromeček bude vypadat?
no jak bude vypadat ve výsledku, to se teprve uvidí jak ho Radečka nazdobí...doufám, že pěkně (jako vždycky prostě ) Lancer, 240cm. Rozhodovala jsem se mezi Lancer a Hany https://www.florum.cz/vanocni-tematika/umely-vanocni-stromek-lancer/ Ne, že mi ho zkritizujete
Včera jsme celý večer čuměli na tenis. Dopadlo to blbě, dneska ráno dle dalších výsledků ještě blbějš Takže jak jsem byla rozladěná, ještě jsem Viktěnka byl celý večer venku, polehával kolem baráku, i když byly ,,jen"4st...asi se otužuje. Před půlnocí, kdy šel muž poklízet se vypařil a ač jsme ho pořád vyhlíželi ze všech oken, svítili v pracovně, aby přišel spát domů nic, neukázal se. Naštěstí teď ráno letěl hned k oknu, jak jsem scházela z patra. A papat Woruška spinká pod stolem. Včera jsem mu objednala u vetky ty injekce od bolesti. Muž nadšený nebude, přece jen, jsou to další dva tisíce měsíčně navíc. Takže nás mišunka vyjde momentálně tak na 4 tisíce měsíčně...všechny ty léky, pomůcky, bouda, jídlo atd. To by si měl asi přečíst každý, kdo uvažuje pořídit psa. Léta je to ,,jen" strava a nějaké vodítko. Na stáří to ale začíná hodně naskakovat. A to vlastně ještě ušetřím hromadu peněz za veteriny, po kterých s ním nelítám.

lesnížínka
napsal(a):
Včera jsme celý večer čuměli na tenis. Dopadlo to blbě, dneska ráno dle dalších výsledků ještě blbějš Takže jak jsem byla rozladěná, ještě jsem Viktěnka byl celý večer venku, polehával kolem baráku, i když byly ,,jen"4st...asi se otužuje. Před půlnocí, kdy šel muž poklízet se vypařil a ač jsme ho pořád vyhlíželi ze všech oken, svítili v pracovně, aby přišel spát domů nic, neukázal se. Naštěstí teď ráno letěl hned k oknu, jak jsem scházela z patra. A papat Woruška spinká pod stolem. Včera jsem mu objednala u vetky ty injekce od bolesti. Muž nadšený nebude, přece jen, jsou to další dva tisíce měsíčně navíc. Takže nás mišunka vyjde momentálně tak na 4 tisíce měsíčně...všechny ty léky, pomůcky, bouda, jídlo atd. To by si měl asi přečíst každý, kdo uvažuje pořídit psa. Léta je to ,,jen" strava a nějaké vodítko. Na stáří to ale začíná hodně naskakovat. A to vlastně ještě ušetřím hromadu peněz za veteriny, po kterých s ním nelítám.
...nezlob se Radko, ale nějak vás nechápu, na jednu stranu jste ochotni dát tisíce za umělý stromek a na druhou stranu se hroutite nad pár korunami navíc za péči o vaše takřka dítě..s tím ale přeci počítá kazdy nebo alespoň kazdy soudný clověk, že starý pes rovná se větší výdaje za peči o něj....pocti pritelovi, některé příspěvky na psech kolik holky vydávají za péči o nemocné psy - léky, zákroky, to by mu teprve vypadly oči z důlku a seznal by jak levná je péče o Worku....

Bobča
napsal(a):
hezké ráno ...zkusím znovu....
.ta videa strašně zlobí...kolikrát jsem chtěla poslat a pak jsem to vzdala...
Jinak se mi dnes zdálo o Maxíkovi ..Jsem včera viděla na střeše toho sousedovýho zrzavobílého-jsem ho pozorovala..
Blbě jsem spala,převalovala jsem se-žádný měsíc na kalendáři nebyl.. až nad ránem-o půl 5 jsem vypínala telku..a po půl 8 jsem vstávala..Už mi nešlo spát..
To bude den..musím do obchodu..mám tu pár zrnek soli v solničce-na tu vždycky zapomenu při nákupu
napsal(a):
.ta videa strašně zlobí...kolikrát jsem chtěla poslat a pak jsem to vzdala...
jo,teď jsem čekala právě dlouho,abych z tadyma neodcházela,jestli to naskočí...a nic..až jsem odeslala to druhé,tak se tam objevilo to načítání...
Bylo tam "každé dítě má mít svého psa". Jak se pejsci starají o mimina-neuvěřitelné..Nebo jen jak spolu spí..

Bobča
napsal(a):
jo,teď jsem čekala právě dlouho,abych z tadyma neodcházela,jestli to naskočí...a nic..až jsem odeslala to druhé,tak se tam objevilo to načítání...
Bylo tam "každé dítě má mít svého psa". Jak se pejsci starají o mimina-neuvěřitelné..Nebo jen jak spolu spí..
....jo občas jsou ta videa moc hezká, kamarádka mně pravidelně zasobí.....

Bobča
napsal(a):
Jinak se mi dnes zdálo o Maxíkovi ..Jsem včera viděla na střeše toho sousedovýho zrzavobílého-jsem ho pozorovala..
Blbě jsem spala,převalovala jsem se-žádný měsíc na kalendáři nebyl.. až nad ránem-o půl 5 jsem vypínala telku..a po půl 8 jsem vstávala..Už mi nešlo spát..
To bude den..musím do obchodu..mám tu pár zrnek soli v solničce-na tu vždycky zapomenu při nákupu
..tak to dospite po obědě nebo večer....

napsal(a):
...nezlob se Radko, ale nějak vás nechápu, na jednu stranu jste ochotni dát tisíce za umělý stromek a na druhou stranu se hroutite nad pár korunami navíc za péči o vaše takřka dítě..s tím ale přeci počítá kazdy nebo alespoň kazdy soudný clověk, že starý pes rovná se větší výdaje za peči o něj....pocti pritelovi, některé příspěvky na psech kolik holky vydávají za péči o nemocné psy - léky, zákroky, to by mu teprve vypadly oči z důlku a seznal by jak levná je péče o Worku....
Přesně! A co teprve výdaje za koně - tam se automaticky přičítá minimálně 1 nula navíc.

napsal(a):
Přesně! A co teprve výdaje za koně - tam se automaticky přičítá minimálně 1 nula navíc.
..to ani nezmiňuju, to jsou pak teprva dardy...
napsal(a):
Ale vždyť se nehroutíme. To jen já, už jsem to psala, vyrostla jsem v rodině, kde moc peněz nebylo, jsem prostě zvyklá, pořád zvyklá šetřit a počítat a obracet každou korunu. Pak se hecnu a koupím si něco drahého, ale pro mě potřebného, jako třeba teď ten stromek. Jo, je drahý, ale je doufám už navždy. Takže každý rok, co jsme dávali 1500 za stromek, se časem vrátí. A jak jsem psala...v půlce svátků už není hezký a začíná smrdět. A hlavně právě to bylo zamyšlení nad tím, kolik pak stojí péče o psího seniora. Hlavně pro lidi, co tady řeší, jak koupit co nejlevnější ,,kvalitní" granule, aby je pes nestál moc. A pak?

lesnížínka
napsal(a):
Ale vždyť se nehroutíme. To jen já, už jsem to psala, vyrostla jsem v rodině, kde moc peněz nebylo, jsem prostě zvyklá, pořád zvyklá šetřit a počítat a obracet každou korunu. Pak se hecnu a koupím si něco drahého, ale pro mě potřebného, jako třeba teď ten stromek. Jo, je drahý, ale je doufám už navždy. Takže každý rok, co jsme dávali 1500 za stromek, se časem vrátí. A jak jsem psala...v půlce svátků už není hezký a začíná smrdět. A hlavně právě to bylo zamyšlení nad tím, kolik pak stojí péče o psího seniora. Hlavně pro lidi, co tady řeší, jak koupit co nejlevnější ,,kvalitní" granule, aby je pes nestál moc. A pak?
...tak psala jsi muž nadšený nebude, další 2 000 a na kolik vás teď Worik vyjde, tak to pro mne tak vyznělo...prosimtě a čím ti smrdí stromek nám sice opada, ale cítit je max smůlu nebo jehlicim, budu ho muset letos tedy ocichat...ja si ten živý vzít nenechám I když pak gruntuju jehličí jako dívá...
já mám tenhle už 18 let...nazdobený ho strčím po vánocích do pytle...asi 3 krát jsem ho odstrojovala,když se mi zdál pomačkaný..nebo jsem obměňovala ozdoby....
Po Mikuláši ho hned vytáhnu-mám ho na hůře Mě stačí...a budu ho mít až do 3 králů,ať si ho užiju
Ale s děckama jsme měli vždycky živý...babička chtěla malý umělý k sobě do pokoje,ale tenkrát to bylo jak štětky na flašky...tak jsme jí pak koupili lepší,jak se začly dělat jiné...a já si pořídila,jak jsem byla sama tenhle...
napsal(a):
...tak psala jsi muž nadšený nebude, další 2 000 a na kolik vás teď Worik vyjde, tak to pro mne tak vyznělo...prosimtě a čím ti smrdí stromek nám sice opada, ale cítit je max smůlu nebo jehlicim, budu ho muset letos tedy ocichat...ja si ten živý vzít nenechám I když pak gruntuju jehličí jako dívá...
Tak jistěže muž, peníze tu vydělává jen on...já jen utrácím Beru to tak, že třeba pro moji mamku je to to, co může za měsíc utratit a myslím, že pro víc lidí. A já přijdu a: potřebuju navíc další dva tisíce...a ne jednorázově, ale(doufám) ještě několik měsíců..
Stromek..no to se nedá popsat, to bys musela zažít I když máme ten stojan na vodu(sakra, vloni nový ) vůbec to nepomáhá, na ten stromek je u nás prostě horko. Už tři dny po svátcích vypadá jak smuteční vrba, větve mu začnou klesat a jehličí se kroutit, jak se sesychá. Po Silvestru už je suché, ale když si ho moc neprohlížíš...ta jedle je i tak hezká. Jenže to začne tak divně páchnout, takovou...starobou divnou, prostě jak starý zatuchlý barák...to mi to asi nejvíc připomíná. Myslela jsem, že ta voda v tom stojanu třeba, ale jsem k ní vloni čichala a ta vůbec nesmrděla. Pak už mi tím smrdí celý barák, chvíli se to snažím ignorovat ale na Tři krále musí pryč. A právě jsem chtěla mít stromek(a Vánoce ) trošku dýl, alespoň ho nastrojit třeba poslední advent, ať si ho člověk trochu užije
Bobča
napsal(a):
já mám tenhle už 18 let...nazdobený ho strčím po vánocích do pytle...asi 3 krát jsem ho odstrojovala,když se mi zdál pomačkaný..nebo jsem obměňovala ozdoby....
Po Mikuláši ho hned vytáhnu-mám ho na hůře Mě stačí...a budu ho mít až do 3 králů,ať si ho užiju
Ale s děckama jsme měli vždycky živý...babička chtěla malý umělý k sobě do pokoje,ale tenkrát to bylo jak štětky na flašky...tak jsme jí pak koupili lepší,jak se začly dělat jiné...a já si pořídila,jak jsem byla sama tenhle...
Mamka chce právě taky, něco takového jak máš ty Bobi - si asi koupí. Ona je na to taky sama, tahá se z těžkým stromkem, nemůže to narvat do stojanu, sama strojí...tak že půjde už taky do umělého a hotovo. Pro děcka ať si prý brácha kupuje živý v Praze