Bobča
napsal(a):
moje výzdoba ..dnes mám zatím volno......ale můžu klidně ještě čekat...
Dívám se na "princeznu zakletou v čase"-mi říkala holka,že je to hezký....Mám toho dnes jaksi dost...tak dobrou
Ježíš ona má už opravdu doma Vánoce! Fakt nevím, jestli si mám říkat že je ještě brzo, nebo ti závidět, jak to máš krásné. No zítra zrychlím úklid abych mohla taky začít zdobit sakryš. Chci mít taky hezky!
Dneska zase celý den telesport Z toho fakt nezhubnu
Čumím na biatlon, jéé, to je hodin, hned po dojezdu našich se letím chystat, protože se stmívalo a Worka už pod stolem přešlapoval nějakou dobu. Hodím okem ven: šmarjá, vždyť tam chlópe sněh, snad budu muset dát Workovi pláštěnu ,,Néé, nemusíš, to je jen lokální mrak." Fakt? To přestane? ,,Jo, za chvilku". Tak vystartuju, změnilo se to už jen na takové drobné mrholení. No jenže to pak zase postupně zesilovalo, u lavky (Bobi u mostu) mi volá mamka: jste venku? Nó, jak víš? ,,Mandy se pořád zastavuje a tak jako poslouchá a já jí pořád říkám, ať jde, že Woriček tam není. A kde teda jste?" Zrovna jdeme k lavce. A už ji v telefonu slyším:,,Mandy, pojď, tady je Woriček, pojď honem" Nevím proč jsem si myslela, že už jsou doma, protože mi první říkala: my jsme byly, až u Pily(což je nad naším) Přejdem s Workou lavku, já ještě mobil u ucha a koukám, zhora někdo jde. To si ty hento? ,,A ty si kde?" No já stojím u té lavky a zhora někdo jde. ,,No ano, to jsme my, Mandynko Woriček, dívej" A já pro změnu na Worku: Wori zavolej, zavolej na Mandy(aby zaštěkal) a mamka mi řve do telefonu: ,,Woríííí, Woričku, tady smééé! Než jsme se tam sešly a pokecaly, tak už byla tma a sněžilo jak blázen. Domů jsme přišli mokří oba jak myši. A když už, tak jsem šla ještě nahoru do domku pro prodlužku a konečně ji nainstalovala na ta světýlka na borovici, protože ne jen naši sousedi, ale teď už i ti naproti natahali na barák, tak jsme to doplnili Snad si vzpomenu vzít si zítra druhý mobil a nafotit to
Ahoj děvčata....
Kometko já to injekčně neumím podat To radši chvilkový plivací boh,než injekci
Teda Bobi ty už máš úplně vánočno Máš to hezký,jsi šikulka..ty a prosím tě jsem se chtěla zeptat ty teď pomáháš na tom okýnku každý den viď?Nejsi z toho utahaná?A jestli ne,nechceš si tam domluvit brigošku?Aby z toho něco káplo třeba?Chápu,že jste kámoši,ale třeba by byl za tu výpomoc rád a nějakou kačku by za pomoc dal..jestli se mu teda daří..
Raduš u vás takhle sněží?? S tím křičením do telefonu s mamkou to máme podobný...s mamkou když jsi telefonujeme a třeba se máme zrovna někde potkat,tak ona i když už se vidíme,tak furt mluví do toho telefonu a ješě zakřičí: Růží,vezmu košík Říkám jí vždycky,ať položí už ten telefon a neříká mi Růží,nebo s ní nikam nejdu
U nás teda včera navečer taky trošku sněžilo,takže jsem se ráno probudila a radost,že konečně dneska vyrazím na tu první sněhovou vyjížďku! Kopla jsem do sebe snídani a hurá ven..všude hladký sníh,jen stopy od srnek a u začátku výběhu ješě stopy nějakýho kočičáka,co vedli až do seníku..čí asi byli? Takže vyjíždku jsme si obě užili,kobča totiž sníh miluje a to byla zase akce hurá,když jsme cválali polem..házela hlavou,zadnicí,no prostě veselá holka A to je jí 21 let Kdy se ta moje černá pipuše začne chovat na svůj věk,to jsem zvědavá
Pak se ješě honili po výběhu s malou ponicí a házeli tam kozlíky A nejlepší byla Božena..chvíli na ně koukala,co jim jako hrabe a pak si šla lehnout do přístřešku a žrát,protože není žádný jelito,co by běhalo ve sněhu
Pak jsem se doma dala do oběda do pečení toho cukroví...upekla jsem trošku toho lineckýho a rohlíčky,který se mi zdáli na plechu tak akorát malý,ale během toho pečení nějak naběhly No každopádně jestli budou chutnat dobře,bude to jedno..pekla jsem poprvé,tak co...a zítra budu péct to Išelský a ořechy..to už jsem dneska nestihla..protože pak jsem běžela zavřít holky a jeli jsme do Chomutova na trhy..taky to nakonec udělali šikovně,aby se trhy dali pořádat,takže super...pak jsme přifrčeli domů,já jen přesedla do mého auta a jela jsem pro ségru do práce a odvézt dárky pro bráchu do Anglie do balíčku k mace..dneska to zabalí a zítra nebo pozítří to pošlu..pak fomů,vykoupat se a taky trošku vánočně vyzdobit..prdla jsem ješě jeden věnec na stůl do obýváku,další věnec na dveře a už svítí i všechna okna A to byl největší opruz a zároveň makačka,protože zdobit něco s Eďákem v patách..vážně jsem myslela,že ho dneska zastřelím za to Uvidíme,jak dlouha výzdoba vydrží
Jééé Niki, to je hezké s tím rámečkem, paráda Krásná fotka, hezká vzpomínka to bude, ani po letech nepoznáš, že byl blbý covid A vidím čivinku Teda původně sem myslela, že jsi si koupila nějakou plyšovou koalu či co
Čéče je +1st a chlópe ještě teď. Kdyby to rovnou neodtávalo, tak máme snad už 20cm. Takto jsou tam asi 3cm. Woruška byl ráno takhle úplně stejně nadšený Snažil se pobíhat a nadskakoval zadkem Jsem ho musela krotit ať neblbne, nebo mu někde něco rupne
Ty, že nejsi šikovná na pečení?!? Houby, takhle pěkné já bych to nikdy neměla, mě se vůbec nechce se s tím piplat, aby byly všechny rohlíčky stejné atd...mám to každý pes jiná ves
ahoj holky...
Včera jsem nebyla večer,ale jak jsem doma šurovala,tak jsem byla jaksi zmožená ...tak jsem fakt odpočívala a dívala se na telku v poloze ležícího střelce ..
Niki,mám za to nějakou korunu,dostanu najíst,napít...Jen mě dost štípou někdy oči z toho oleje,a bolí záda mezi lopatkama...není to ale úplně každý den...prostě,když je potřeba ..
Raduš,já si tak prodlužuju vánoce..nastrojit stromek na štědrý den-jak se kdysi dělalo...a po novém roce ho odstrojit??..takhle si budu svítit dýl...Ještě mám ten řetěz,co jsem měla na balkonovém zábradlí..ten mám přes celou zeď za obrázkama...To sem dávat nebudu..to jsou obrázky děcek...Co byl Max,jsem stromek něměla..až loni..Jo,a věneče na dveřích jsem zapomněla vyfotit..
Jo fotky hezkýý..a taky jsem hleděla,co to máš na rukách ..To si dejte zarámovat ..A rohlíčky se ti povedly!!!
Holky,budete mít SZ...ale ne hned...během dneška...papa
Dnešní ráno holky, velké překvápko, jak krásně nasněžilo. Ale jsou dva stupně, pořád to odtává.
Ten Mišánek je fakt jak Míša-lední medvěd
Ty dveře ti fakt nezávidím...schválně jsem spočítala v duchu,co jsem měla na baráku...19...a to ještě neměla holka nahoře byt(ale neumývala jsem je až před svátkama!!!)prostě průběžně-jak bylo potřeba..všechny se nemusely pořád umývat...jen ty poťapané...nebo kolem kliky...A myslím si,že ty je taky nemusíš umývat všechny...kdopak by ti je tak poťapal...Kurdek-ušetři si síly !!!.ty si tu práci hledáš !!abys byla sedřená...Copak ti návštěva půjde šmejdit po baráku??Raduš!!uvolni se!!uklidila bych až poslední týden místa,kudy prochází případná návštěva !! Na ostatní se vyprd.ni
Uživatel s deaktivovaným účtem

lesnížínka
napsal(a):
Jak jsme se bavily o tom, že je sakra rozdíl opečovávat dvoupokojový byt a barák...dneska jsem umývala dveře, tzn. dveře + u každých obložky, že áno, máme dřevěné. A dala jsem si práci spočítat, kolik musím jen umýt dveří. 22
..tak já mám sedmery....jak často meješ?
napsal(a):
..tak já mám sedmery....jak často meješ?
Tak normálně, jak píše Bobča, když je potřeba. Třeba ty do pracovny x krát ročně, protože to jsou asi nejexponovanější. Ostatní kolem těch klik, když si všimnu že jsou zaťaplané. No ano Bobi, na Vánoce se prostě musí vydrhnout všechno, minimálně všechno, na co si vzpomenu já bych asi bez toho neměla Vánoce, s myšlenkou, že je něco neumyté To máme tady všichni hluboko natlučené do hlavy, vždyť to znáš. K nám žádné návštěvy nechodí, maximálně tak naši a mamky už naštěstí dobře nevidí Taky světla, lustry mě ještě čekají...jak tak koukám Co teda uklízet nebudu (a bylo by třeba) je špajz. On potřebuje prostě hlavně vymalovat a při té příležitosti se uklidí, snad někdy k tomu dojde

lesnížínka
napsal(a):
Tak normálně, jak píše Bobča, když je potřeba. Třeba ty do pracovny x krát ročně, protože to jsou asi nejexponovanější. Ostatní kolem těch klik, když si všimnu že jsou zaťaplané. No ano Bobi, na Vánoce se prostě musí vydrhnout všechno, minimálně všechno, na co si vzpomenu já bych asi bez toho neměla Vánoce, s myšlenkou, že je něco neumyté To máme tady všichni hluboko natlučené do hlavy, vždyť to znáš. K nám žádné návštěvy nechodí, maximálně tak naši a mamky už naštěstí dobře nevidí Taky světla, lustry mě ještě čekají...jak tak koukám Co teda uklízet nebudu (a bylo by třeba) je špajz. On potřebuje prostě hlavně vymalovat a při té příležitosti se uklidí, snad někdy k tomu dojde
..tak já je všechny mehe jednou měsíčně a to celé včetně futer....tak zase mas vyhodu, že nechodíš do práce....

napsal(a):
..tak já je všechny mehe jednou měsíčně a to celé včetně futer....tak zase mas vyhodu, že nechodíš do práce....
...myju

canka
napsal(a):
Ahoj děvčata....
Kometko já to injekčně neumím podat To radši chvilkový plivací boh,než injekci
Teda Bobi ty už máš úplně vánočno Máš to hezký,jsi šikulka..ty a prosím tě jsem se chtěla zeptat ty teď pomáháš na tom okýnku každý den viď?Nejsi z toho utahaná?A jestli ne,nechceš si tam domluvit brigošku?Aby z toho něco káplo třeba?Chápu,že jste kámoši,ale třeba by byl za tu výpomoc rád a nějakou kačku by za pomoc dal..jestli se mu teda daří..
Raduš u vás takhle sněží?? S tím křičením do telefonu s mamkou to máme podobný...s mamkou když jsi telefonujeme a třeba se máme zrovna někde potkat,tak ona i když už se vidíme,tak furt mluví do toho telefonu a ješě zakřičí: Růží,vezmu košík Říkám jí vždycky,ať položí už ten telefon a neříká mi Růží,nebo s ní nikam nejdu
U nás teda včera navečer taky trošku sněžilo,takže jsem se ráno probudila a radost,že konečně dneska vyrazím na tu první sněhovou vyjížďku! Kopla jsem do sebe snídani a hurá ven..všude hladký sníh,jen stopy od srnek a u začátku výběhu ješě stopy nějakýho kočičáka,co vedli až do seníku..čí asi byli? Takže vyjíždku jsme si obě užili,kobča totiž sníh miluje a to byla zase akce hurá,když jsme cválali polem..házela hlavou,zadnicí,no prostě veselá holka A to je jí 21 let Kdy se ta moje černá pipuše začne chovat na svůj věk,to jsem zvědavá
Pak se ješě honili po výběhu s malou ponicí a házeli tam kozlíky A nejlepší byla Božena..chvíli na ně koukala,co jim jako hrabe a pak si šla lehnout do přístřešku a žrát,protože není žádný jelito,co by běhalo ve sněhu
Pak jsem se doma dala do oběda do pečení toho cukroví...upekla jsem trošku toho lineckýho a rohlíčky,který se mi zdáli na plechu tak akorát malý,ale během toho pečení nějak naběhly No každopádně jestli budou chutnat dobře,bude to jedno..pekla jsem poprvé,tak co...a zítra budu péct to Išelský a ořechy..to už jsem dneska nestihla..protože pak jsem běžela zavřít holky a jeli jsme do Chomutova na trhy..taky to nakonec udělali šikovně,aby se trhy dali pořádat,takže super...pak jsme přifrčeli domů,já jen přesedla do mého auta a jela jsem pro ségru do práce a odvézt dárky pro bráchu do Anglie do balíčku k mace..dneska to zabalí a zítra nebo pozítří to pošlu..pak fomů,vykoupat se a taky trošku vánočně vyzdobit..prdla jsem ješě jeden věnec na stůl do obýváku,další věnec na dveře a už svítí i všechna okna A to byl největší opruz a zároveň makačka,protože zdobit něco s Eďákem v patách..vážně jsem myslela,že ho dneska zastřelím za to Uvidíme,jak dlouha výzdoba vydrží
A tak podkožní injekce není těžká. Do řasy v podpaží. Nebo kamkoliv jinam, kde se ji podaří udělat.

Bobča
napsal(a):
ahoj holky...
Včera jsem nebyla večer,ale jak jsem doma šurovala,tak jsem byla jaksi zmožená ...tak jsem fakt odpočívala a dívala se na telku v poloze ležícího střelce ..
Niki,mám za to nějakou korunu,dostanu najíst,napít...Jen mě dost štípou někdy oči z toho oleje,a bolí záda mezi lopatkama...není to ale úplně každý den...prostě,když je potřeba ..
Raduš,já si tak prodlužuju vánoce..nastrojit stromek na štědrý den-jak se kdysi dělalo...a po novém roce ho odstrojit??..takhle si budu svítit dýl...Ještě mám ten řetěz,co jsem měla na balkonovém zábradlí..ten mám přes celou zeď za obrázkama...To sem dávat nebudu..to jsou obrázky děcek...Co byl Max,jsem stromek něměla..až loni..Jo,a věneče na dveřích jsem zapomněla vyfotit..
Jo fotky hezkýý..a taky jsem hleděla,co to máš na rukách ..To si dejte zarámovat ..A rohlíčky se ti povedly!!!
Holky,budete mít SZ...ale ne hned...během dneška...papa
To já uklízím vánoce až na Hromnice. Po novém roce většinou konečně začne zima, jako sníh a tak.
Reni na vás Ty injekce, teďka mám na mysli u psů. Vetka mu píchala tu Librelu. Nekoukala jsem, co drží v ruce, držela jsem Worku a koukala mu na hlavu, takže ani netuším, jak velkou jehlou a kam to píchá..někde dozadu Jen jsem tak přemýšlela: Worka má srst, že mu ztěží najdete kůži, natož za tu sekundu, co to trvalo. Tak mě zrovna napadlo, jak ta vetka ví, že mu to píchla a neteklo to někde kolem? Špek mu taky těžko nahmatá, jemu už ani maso nikde To mu někam vrazí tu jehlu celou?
Niki, chtěla jsem tí nafotit ten stromek, světýlka. Já neumím fotit v noci Jistě se to tam dá i někde nastavit, no na tomhle chytrém, to neumím. Takže fotky...no moc tam toho vidět není Ten žebřík tam straší už týden a ještě bude, protože nám na garáži bliká žárovka a potřebuju, aby chlap na to mrknul. No nemá čas... Ten světelný ,,čurapák" ve vchodu jsou světýlka na vistárii, ale jak byly přetržené, tak už jsem je musela stáhnout jinam a teď je z toho takový patvar trochu

lesnížínka
napsal(a):
Vím, že meješ Brr, dej pokoj měsíčně To si jako řekneš: první sobota v měsíci, jdu mýt dveře? Bych se nepřinutila, ani omylem
..ne jednou měsíčně beru z grantu každou místnost a tedy i ty dveře...tak je to nepravidelně, ale vychází to jednou zaměřit pkus běžný úklid...
napsal(a):
..ne jednou měsíčně beru z grantu každou místnost a tedy i ty dveře...tak je to nepravidelně, ale vychází to jednou zaměřit pkus běžný úklid...
Už jsem zkoušela všechny možné metody, jak se já bordelářka donutím uklízet pravidelně a mít pořád uklizeno...no ještě žádná nevyšla, to je marné Ale zkusím tvůj tip, třeba to vyjde

lesnížínka
napsal(a):
Už jsem zkoušela všechny možné metody, jak se já bordelářka donutím uklízet pravidelně a mít pořád uklizeno...no ještě žádná nevyšla, to je marné Ale zkusím tvůj tip, třeba to vyjde
..třeba jo...
Holky neřešte tu ty úklidy,neblázněte...svět na tom nestojí Já na to s prominutím s.e.r.u a je mi dobře Já jako když se mi ohlasí návštěva,tak určitě neběžím hned uklízet..prostě se neposeru jen proto,že jde někdo na návštěvu..a jestli se mu tu nebude líbit,nemusí tu být Prach mi tu už zase stojí ve vrstvě a netrápí mě to..až budu mít čas,tak to udělám,ale to bude počítám až 23.prosince,až budu mít volno...takže žadný stres...hlavně,že zvířátka mají pohodlí a plný pupíky a my taky..na zbytku mi ani nesejde
Raduš já tě obdivuju,ja bych tak velký barák mít nemohla,bych se zblánila tam takhle šůrovat..mám problém s naším 3+1,natož s tak velkým barákem..jak je vůbec veliký?Aspoň 10+1
Máš to náhodou hezky ozdobený Ten Worka je fakt medvídek,já bych ho drapla a ňuchala,že už by z boudy nikdy nevylezl
Kometko když já se bojím takhle podávat ty injekce..já už přemýšlela i očkování kobylek,že si budu dělat sama jako kamarádka vedle ve vesnici,protože ta moje černá můra z očkování šílí..jenže já se prostě bojím píchnout do toho krku Uvidíme příští rok,to jde můj vet do důchodu a přijede mi sem nová vetka,tak třeba reakce bude lepší..když ne,budu se to snad fakt muset naučit..a pak už bych mohla zvládnou i tu Boženu..jenže ta kdyby dostala injekci,to by bylo řevu
Dneska zase den pakárna...kolegyně z práce stále není a zavolala mi,že až do Vánoc asi ani nebude,že má prý nějakou virózu No už jsem se smířila s tím,že to bude celé jen na mě...do toho se stal ještě jeden průšvih,který jsem musela žehlit za moje holky...no dobrý..po práci jedu domů a když už na mě auto fakt řvalo jak divý,že mám dojezd posledních 10 km,došlo mi,že jsem v hajzlu Takže jsem z posledního dokodrcala na benzínku a naplnila nádrž po okraj,abych zase dlouho nemusela..přijela jsem,domů hodila jen batoh,vyvenčit čivavku,šla jsem na poštu...tam zrovna dneska,když jsem klukům kočičím chtěla vyzvednout mlsky,měli z technických důvodů zavřeno No vysvětluj to doma Pučmeldovi,který už od včera nemá bonbonky a marně chodí furt ke skřínce,kde ví,že vždycky jsou a škrábe na ní...trhá mi to srdce,že mu nemám co dát..zkoušela jsem ho dneska uplatit smetánkou,Pribináčkem,šunkou,i jinýma bonbonkama,co má rád zase Bert..ale.ani hov.no Mám si to prý strčit někam..Pučmelda chce jen svoje Cosma Snackies Kriploš rozmazlený Dneska jsem klukům objednala k Vánocům ten tunel...už se těším,co na něj budou říkat..ale dostanou ho fakt až pod stromeček...a vzala jsem i malý škrabadlo s myškama Tak co už,ať mají radost..škrabadel není nikdy dost
No běžela jsem k holkám na zahradu,postarat se,pomuchlat a nakrmit..s čivavkou obejít vesnici,nakrmit kočeny,uvařit(jsem dneska ani nestihla jíst,takže jsem si dala péct kuře,ale jedla jsem ho až k večeři) a dala jsem se do zbytku pečení cukroví..celkem mám 2,5 kila cukroví,což teda vůbec není špatný na premiéru A teď mi jen řekněte..těma krémama různýma sd to plní kdy?Týden před Vánoci? Nebo? Já tomu prd rozumím
Pak ještě hodinový rozhovor s mámou,že jakou jsem vybrala přepravní společnost,aby bráchovi doručila ten balík,a že viděla videa v televizi,jak to v Americe přehazují přes ploty a že to určitě dělají i v Anglii...no holky já už byla tak unavená a máma mě jen dorazila psychicky,protože už jsem fakt nemohla a řekla,že když se jí to nelíbí,ať si to pošle sama a zavěsila jsem
ahoj děvčata
Niki,plní se to vlastně celkem těsně před vánocema...je to máslo..tak si spočti,jak dlouho to budeš mít ještě potom(jestli budeš chtít plněné i na Silvestra-hlavně to mít v chladu)...Já jsem nechávala děcka jíst průběžně i před svátkama..Takže pokud budeš ujídat ten týden před-jak tě známe,klidně si to naplň v tom týdnu.. .Ty budeš mít plněné snad jen ty išlské,ne?nebo co budeš vlastně plnit krémem..Marmeládou už můžeš klidně,aspoň ti to zvláční... No a 2,5kg-co to pro tebe je
Protože na vánoce je pak všeho jiného zobání ..ještě jsem dělávala ty vánočiska,takže cukroví se na chvíli upozadilo...Suché a marmeládové ti vydrží dlouho....
holky,co já jsem včera vyvedla..Dala jsem si takovo laterničku na okno-zevnitř..No a ráno,jak jsem zvyklá potmě odhrnout tu plentu,co mám na okně,a otevřít okno...Tak najednou slyším ránu,zvuky rozbitého skla ..Dvě tabulky to odnesly
Bych si tedáá.. .no co už..čekala jsem přes den další události..naštěstí nic...
Navečer jsem šla se sklem do kontejneru...no myslíte,že jsem vzala sebou ty tabulky ?no nevzala..stavila jsem se v okně,ale nezůstala jsem tam...bo ten druhý kluk nedělal nic..
Měla jsem nakoupené čerty a Mikuláše z Makra-ty větší..Tak jsem u televice zbouchala čerta s půl balíčkem fíků...

lesnížínka
napsal(a):
Reni na vás Ty injekce, teďka mám na mysli u psů. Vetka mu píchala tu Librelu. Nekoukala jsem, co drží v ruce, držela jsem Worku a koukala mu na hlavu, takže ani netuším, jak velkou jehlou a kam to píchá..někde dozadu Jen jsem tak přemýšlela: Worka má srst, že mu ztěží najdete kůži, natož za tu sekundu, co to trvalo. Tak mě zrovna napadlo, jak ta vetka ví, že mu to píchla a neteklo to někde kolem? Špek mu taky těžko nahmatá, jemu už ani maso nikde To mu někam vrazí tu jehlu celou?
Šikovný veterinář zvládne. Nás učili - ideálně rozfouknou srst "per hubam" a aplikovat. Já teda radši potřu dezinfekcí (čímž se chlupy namočí) a uhladím. Ale do svalu je to v tomhle ohledu snažší. Prostě někam zabodnu. Jako třeba u koní.

napsal(a):
Mám to podobně - prostě průběžne zgruntu uklízím skříně, šuplíky, dveře a tak... Ale v garsonce to jde snadno.

canka
napsal(a):
Holky neřešte tu ty úklidy,neblázněte...svět na tom nestojí Já na to s prominutím s.e.r.u a je mi dobře Já jako když se mi ohlasí návštěva,tak určitě neběžím hned uklízet..prostě se neposeru jen proto,že jde někdo na návštěvu..a jestli se mu tu nebude líbit,nemusí tu být Prach mi tu už zase stojí ve vrstvě a netrápí mě to..až budu mít čas,tak to udělám,ale to bude počítám až 23.prosince,až budu mít volno...takže žadný stres...hlavně,že zvířátka mají pohodlí a plný pupíky a my taky..na zbytku mi ani nesejde
Raduš já tě obdivuju,ja bych tak velký barák mít nemohla,bych se zblánila tam takhle šůrovat..mám problém s naším 3+1,natož s tak velkým barákem..jak je vůbec veliký?Aspoň 10+1
Máš to náhodou hezky ozdobený Ten Worka je fakt medvídek,já bych ho drapla a ňuchala,že už by z boudy nikdy nevylezl
Kometko když já se bojím takhle podávat ty injekce..já už přemýšlela i očkování kobylek,že si budu dělat sama jako kamarádka vedle ve vesnici,protože ta moje černá můra z očkování šílí..jenže já se prostě bojím píchnout do toho krku Uvidíme příští rok,to jde můj vet do důchodu a přijede mi sem nová vetka,tak třeba reakce bude lepší..když ne,budu se to snad fakt muset naučit..a pak už bych mohla zvládnou i tu Boženu..jenže ta kdyby dostala injekci,to by bylo řevu
Dneska zase den pakárna...kolegyně z práce stále není a zavolala mi,že až do Vánoc asi ani nebude,že má prý nějakou virózu No už jsem se smířila s tím,že to bude celé jen na mě...do toho se stal ještě jeden průšvih,který jsem musela žehlit za moje holky...no dobrý..po práci jedu domů a když už na mě auto fakt řvalo jak divý,že mám dojezd posledních 10 km,došlo mi,že jsem v hajzlu Takže jsem z posledního dokodrcala na benzínku a naplnila nádrž po okraj,abych zase dlouho nemusela..přijela jsem,domů hodila jen batoh,vyvenčit čivavku,šla jsem na poštu...tam zrovna dneska,když jsem klukům kočičím chtěla vyzvednout mlsky,měli z technických důvodů zavřeno No vysvětluj to doma Pučmeldovi,který už od včera nemá bonbonky a marně chodí furt ke skřínce,kde ví,že vždycky jsou a škrábe na ní...trhá mi to srdce,že mu nemám co dát..zkoušela jsem ho dneska uplatit smetánkou,Pribináčkem,šunkou,i jinýma bonbonkama,co má rád zase Bert..ale.ani hov.no Mám si to prý strčit někam..Pučmelda chce jen svoje Cosma Snackies Kriploš rozmazlený Dneska jsem klukům objednala k Vánocům ten tunel...už se těším,co na něj budou říkat..ale dostanou ho fakt až pod stromeček...a vzala jsem i malý škrabadlo s myškama Tak co už,ať mají radost..škrabadel není nikdy dost
No běžela jsem k holkám na zahradu,postarat se,pomuchlat a nakrmit..s čivavkou obejít vesnici,nakrmit kočeny,uvařit(jsem dneska ani nestihla jíst,takže jsem si dala péct kuře,ale jedla jsem ho až k večeři) a dala jsem se do zbytku pečení cukroví..celkem mám 2,5 kila cukroví,což teda vůbec není špatný na premiéru A teď mi jen řekněte..těma krémama různýma sd to plní kdy?Týden před Vánoci? Nebo? Já tomu prd rozumím
Pak ještě hodinový rozhovor s mámou,že jakou jsem vybrala přepravní společnost,aby bráchovi doručila ten balík,a že viděla videa v televizi,jak to v Americe přehazují přes ploty a že to určitě dělají i v Anglii...no holky já už byla tak unavená a máma mě jen dorazila psychicky,protože už jsem fakt nemohla a řekla,že když se jí to nelíbí,ať si to pošle sama a zavěsila jsem
Koňský krk je dost mohutný, tam se jehlička ztratí jako nic . Dobrý ténink je třeba na citrónech. Já očkovala i na pastvině - přišla, napíchala, odešla. U normálních koní. Spíš byl problém ubránit vakcíny - jak jsem zašustila pytlíkem, zvěř se seběhla.

napsal(a):
Mám to podobně - prostě průběžne zgruntu uklízím skříně, šuplíky, dveře a tak... Ale v garsonce to jde snadno.
...no já mám 2 plus kk, ale mamca to takhle dělá ve velkém baráku....ono to pak zabere tak hodinu denně a je to bez nervů a utahani k smrti....
napsal(a):
Šikovný veterinář zvládne. Nás učili - ideálně rozfouknou srst "per hubam" a aplikovat. Já teda radši potřu dezinfekcí (čímž se chlupy namočí) a uhladím. Ale do svalu je to v tomhle ohledu snažší. Prostě někam zabodnu. Jako třeba u koní.
Právě, že Workovi nejde srst rozfouknout, teda trochu jde, ale moc to nepomůže, pak je teprve hustá podsada, která v zimě vypadá jak ovčí rouno. Proto mě zarazila ta rychlost aplikace

lesnížínka
napsal(a):
Právě, že Workovi nejde srst rozfouknout, teda trochu jde, ale moc to nepomůže, pak je teprve hustá podsada, která v zimě vypadá jak ovčí rouno. Proto mě zarazila ta rychlost aplikace
Tak ona ta rychlost je kolikrát lepší než dlouhá příprava. Než se zvíře vzpamatuje, je po akci.
Niki, asi ani nemáme tolik místností...no vlastně, když to spočítám, máme víc, ale třeba ty sklepové uklízím velmi vyjímečně, sklad zavařenin, místnostka s mrazáky. No a k tomu 3 koupelny, jedno samostatné WC s umyvadlem u obyvču. Další WC v úklidové komoře, které používám jen já a taky jako výlevku. Ano, proto ti říkám, buď na bytě a máš fůru času na zvířátka, protože barák, to je jen práce a práce. I menší, protože ani na něm tě nemine neustálé natírání něčeho, o hodně víc oken atd. Máš patrový jako my a máš hned navíc velké schodiště. Vytírání schodů a leštění zábradlí...zase mnohem víc práce, než přejet rovnou podlahu mopem. No ale ve třiceti ti všechno přijde jako brnkačka Pak je ti 50 a nechce se ti ani ho.no
Dneska ráno u nás -6st. Jak bylo všechno včera rozčvaňhané, tak to zmrznulo a blbě se po tom chodí. Worka měl jednou spadnout na ledu, protože ho už nevidí. Sníh je alespoň trochu. Musím na nákupy, nemáme už nic Workovi šunku atd. A hlavně mu konečně přivézt to seno do boudy. Od té doby, co mu to slibuju jsem nevyjela, ale těch -6 už musím řešit. Sice teď má boudičku hezky čisťounkou, on není celý olepený...ale hlásí ještě větší mrazy. Nad tím cukrovím Niki...uvažuju, my plníme pár dní před Vánocema. Uvažuju, že bych si taky měla udělat plán pečení, co letos...ale mě se nechce ani do toho pečení. Já nevím, jsem letos fakt nějaká celá marná A když jsem četla, co Nikča za včerejšek všechno zvládnula! Jo s balíčkama Niki...to by s naší mamkou dopadlo naprosto stejně. Dva dny jsem seděla nad ručníkama, že jí k Vánocům koupím sadu do nové koupelny. Radila se s bráchou nad barvama. Obklad fyzicky nemám, abych to přirovnala, aby to ladilo. Nám všem se líbila moka barva, no mamka mi kdysi řekla, že je divná, kafebronz dozelena A neměli v ní malé ručníčky k umyvadlu. tak jsem se nakonec hecla a koupila karamel. Počítám, že budou frflat všichni Není to nijak in barva právě. Ale měli to komplet, ovšem zase...krom předložek Takže ty jsem musela vzít v barvě, prý hnědá, na compu k tomu celkem šla, jaková bude skutečnost se trochu děsím Co už, je to objednané
Bobi lucernička to je škoda. Nemáš někde za rohem sklenáře? Třeba by ti to z nějakého odpadu za pár kaček říznul..A z vyhazováním ani nemluv. Třikrát jdu do garáže a když přijdu, hledím zase na plechovky, které stojí na lince a já je tam nevzala
Nacpala jsem Workovi do boudy to seno a říkám mu: Mišečko, pojď se kouknout, co tam máš, senečko od Mandynky, aby ti nebyla zimka. Zkontroluj si to, jestli to tak může být, jo? Vleze do boudy, stojí a vyřvává. Hmm, takže asi nemůže, tím senem jsem mu zase zmenšila prostor, že by se nemohl otočit? No za chvilku se otočil, tak jsem ho položila, ať zkusí, jak se tam leží. Hned byl zas venku. No tak nevim Za hodinu jsem mu tam nesla večeři a ležel...v boudičce Pak se tam motala Gůča, byla to taky omrknout. Jsem jí říkala, že jestli mu to počůrá, urvu jí hlavu - tak utekla Venku zlstal ještě Viktěna a s ním jsem na toto téma řeč neměla. Každopádně od té doby leží Mišuta venku, je -4
Ahojda...
Holky já jsem zase grogy Potřebuji fakt už to volno..do 23.prosince ještě daleko
Ráno mě asi v půl šestý probudil Eďák..jsem myslela,že ho zastřelím..jenže on se nenechal odehnat,furt vrněl a chtěl se mazlit a pusinkovat..to už pak neodolám..jenže jsem byla v práci pak totálně unavená,navíc dneska zase blázinec(bože ať už je fakt po Vánocích),že jsem nevěděla kde mi hlava stojí..po práci domů,vyvenčit čivavku,rychle klukům na poštu pro granulky,konzervičky a mlsky....doma najíst,nasypat klukům mňamky,vyměnit kočkolity a hurá za zvířátkama..domů jsem šla kolem půl šesté,ješě jsem vyzvedla dva balíčky v Z-boxu zásilkovny.Rychle převléct,jet do města nakoupit a pak k mámě vyzvednout ten balík pro bráchu..pak domů,odtáhnout a vybalit 3 narvané tašky nákupu,jít ven pokrmit kočeny a poklidit jim to tam..pak hurá navečeřet a do vany,pak připravit sváču do práce a teď jsem si teprve dřepla na zadel na gauč...jsem kaput,fakt
Raduš ty jsi přinesla ovoněné seno od Mandy jo?Jako aby cítil známou vůni? Takže se mu nespí dobře v seníčku?Berťas miluje spát v seně..vždycky si tam tvoří takové pelíšky všude možně..třeba na to Worka musí jen přijít,že je to fajn a bude tam mít teploučko..
Bobi ty fotky jsou krásné....
Kometko až mi příští rok na očkování přijede ta nová vetka a nepodaří se jí kobuši naočkovat(můj vet jí očkuje přes foukačku),tak mi stejně nezbyde nic jiného,než to vyzkoušet sama..ale doufám,že na to nedojde...
Dám vám sem holky dvě Eďákovský fotky...ja jsem se u toho nasmála,když ho chlap fotil na záchodě
No Niki, stydím se vůbec napsat, že nestíhám, protože ty ještě práce do toho, třikrát víc zvířátek...už mlčím, protože já jsem jenom líná! Je mi líto, že máš takovou hoňku a ke všemu až úplně do Vánoc Dneska jsem vyhodila muže z pracovny a umyla mu ji, jenže v tom chaosu se stejně moc nedalo, všude stohy lejster, takže jen nábytek a tak nějak všechno okolo Konečně pozametat
Dneska u nás ráno -10st, ale úplné bezvětří, takže prochajda příjemná, vůbec mi po dlouhé době nebyla zima. Večer obrat, začalo hnusně foukat...no to je u nás překvapení Potkali jsme mamku s Mandy, tak šly po naší straně k našemu nás doprovodit, kouknout na světýlka Ne, ne, Niki, nakonec Worka v boudě vegetí. Seno jsem původně chtěla brát naše...od tchánů, ale mamka, že ona ho ještě má na půdě u babči dost, králíci už nejsou, stejně by se časem muselo vyházet.
K diskusi co vedete s Kometkou...já bych nepíchla nikomu nic, dělá mi šoufl jen ta představa. Nevadí mi vzít jehlu a propíchnout nějaký ,,vřed", protože vím, že to není do masa. To, že píchnu jehlu do živého masa, nebo žíly...v tu chvíli tu jehlu už nedokážu ani pořádně chytit do ruky, dostanu neovladatelnou třesavku. Když jsem viděla mamku v nemocnici s kanylou v ruce, musela jsem vyběhnout na vzduch, začínalo se to se mnou točit
Bobiš asi brigádničí?!?
Raduš ale co by jsi se styděla Jak jsem si to udělala,tak to mám...sice jsem utahaná jak blázen,ale jsem takhle fakt spokojená Ty spokojený zvířátka za to stojí...
A zase na druhou stranu,ty máš hodně práce s barákem..to někdy asi vydá i za práci Děkuji za politování,upřímně se těším,až alespoň po té pracovní stránce bude po Vánocích klid....a rozhodla jsem se,A TO OPRAVDU,že opravdu po Štědrém dnu o to volno budu fakt jen odpočívat...v klídku,žádný stres a honění..už to fakt potřebuji ten odpočinek..
Tak to juuu s tím senem,to je věčná škoda,aby zůstalo na půdě..a blejskneš Worku,jak spinká v seně,jestli se ti to povede?
Bobiiiiiii,ty makáš? Jinak teda cukroví plnit až tak týden před Vánoci?Nebo třeba až 3-4 dny před?
Ráno jsem z práce jela k doktorce,byla jsem objednaná s mým chlapem na kontrolu na pihy..chlap má větší pihu na hlavě ve vlasech,já dvě malé,jednu na ruce a jednu na zádech..no domluvili jsme se,že si je necháme vyříznout,doktorka říkala,že jsou v poho,nic rakovinotvornýho...no můj chlap šel hned,už to má venku,já musela zpáky do práce,takže to vezmu v jednom,až půjdu 16.12. na kontrolu na chirurgii s tím prstem,tak bych si rovnou nechala ty pihy vyříznout,teda jestli to půjde..akorát nevím s tou na zádech s tím tetováním..ale tak jizvy se tetují běžně....
Dneska mi v práci měl kurýr vyzvednout ten balíček pro bráchu do Anglie..že od 10 hodin do 15 hodin...říkám ok,ráno od doktorky jsem jela ještě zkontrolovat externí pracoviště(samosebou nejezdím svým autem,ale služebákem..nebudu si plácat benzín) a vrátila se v půl jedenáctý celá upocená,abych kurýra stihla..no jenže frajer se ozval až v půl třetí..že za 5 minut je tam,ať jdu teda ven..akorát jsem byla skoro u východu,tak jsem si jen vzala klíče od auta a jen v tričku vyběhla ven(jsem si říkala,že mu to jen předám,podepíšu a hned půjdu zase do tepla). Tak jsem vyběhla ven,čekám 5 minut,10 minut,15 minut...mrzlo,foukal trochu vítr..já totálně zmrzlá jak hov.no se klepu u auta...vyšel zrovna náš bezpečák a říká mi,co tam panebože dělám,že umrznu..no neměla jsem k tomu fakt daleko..po 20 minutách přijel,omlouval se,že je někde bouračka a on tam zůstal stát...no byla jsem ráda,že jsem mu to předala a metelila jsem do tepla..snad to neomarodím..
Jinak jsem psala kamarádce vedle z vesnice,proč už se mi 3 dny neozývá....což je u ní divné..tak mi to nedalo a zavolala jsem jí...no je jí zle,hodně...její chlap má prý covid,a ona asi taky..měla jít dneska taky,ale prý to prostě nedala se někam dohrabat..má taky koně,jednoho,a postarat se musí,i když jí je hodně zle..říkala jsem jí,že kdyby cokoliv,ať volá,že jí nakoupím nebo pomůžu,ale zatím nechce..je jí přeš 60 let,je ve věku mojí mamky...očkovaná není a po telefonu zněla fakt špatně..tak snad se jí uleví..bydlí na samotě,je tam jen jeden barák..hlavně,ať je to oba nějak nezkolí a dostanou se z toho...
Jinak ten zrzavý kocourek..přeci jen asi nikoho nebude...protože dneska vyběhl schovaný z křoví,cely mokrý.....takže jsem dala inzerát a pokusím se mu najít domov...snad se to povede,držte palce...
ahoj holky...ano byla jsem v okně..a že si zajedem po práci do Mekáče-je nový u dálnice za Litovlí-jen tak-podívat se tam....No,tak že mám jet s nima..Ten,co rozvážel,nás vezl...V Mekáči už skoro zavírali-je fakt,že bylo za 10min 22hod...ale za náma byli ještě 2chlapíci...a ti jedli u bohatého stolu,ještě když jsme odcházeli po 22.......nebyli teda ti zaměstnanci moc příjemní...no že si dám na srovnání sýr v bulce....Omluvila jsem se pak Danovi,že teda sice za 49 takový prdítko,co jsem dostala ...teda nic moc..1/3l Plzeň za necelých 50 !!!!!!..NAPOSLEDY!!! ..jeho sýr je sice za 69-ale obrovská bulka...a kus sýra a zelenina...
Aspoň jsme si pouštěli cestou písničky a zpívali jsme si-co,hulákali jsme ...tak to bylo fajn...Na obídek jsem dělala rajskou...dostala jsem masové kuličky,tak jsem uvařila i Danovi..knedlík jsem koupila.. dobrou noc..
"Pamatujte na slova jedné moudré paní doktorky :
Domácnost má být tak čistá, aby byla zdravá
a tak špinavá, aby byla šťastná!"
Hezké ráno
Tohle jsem zkopírovala z mejlu,co mi přišel...Jinak u nás drobně sněží...na teploměru +3..
Dnes mám v plánu si uklidit ve skříňce s tričkama..a špajzovou skříň...Dopiju kafčo a půjdu na to..Jak se rozsedím u počálu.. .Nevím,jestli jsem psala,že jsem si objednala ten vitamín D3..Juklo to na mě naboku..Takže 365 tablet na rok zdarma..No,zdarma..49 poštovné Svítím si stromečkem-bo je tu šero..tak mám vánoční atmosféru s tím sněžením
Já včera taky chvíli zmrzala..přišla sms po 10hod..že"jsem v práci-kafíčko?".já že OK.. dojdu.a nikdo měla jsem jen triko s dlouhým,na tom vestu..volám,že "dej mi 3 minuty"..no bylo to asi 5 a já už 3 minuty čekala...tušila jsem,že šel do jídelny pro oběd..Vzal i mě-brkaši a sekanou ..Takže rajská byla později..
Niki..psala jsem-nečteš .marmeládou už teď..a krémem klidně podle toho,kdy to hodláš jíst..jestli dodržuješ jíst cukroví až na svátky,tak 3 dny plus mínus před..ale jak tě známe,budeš jíst dřív,tak klidně týden..a mít to v chladu..
Hezký den-jdu na to

Bobča
napsal(a):
"Pamatujte na slova jedné moudré paní doktorky :
Domácnost má být tak čistá, aby byla zdravá
a tak špinavá, aby byla šťastná!"
Hezké ráno
Tohle jsem zkopírovala z mejlu,co mi přišel...Jinak u nás drobně sněží...na teploměru +3..
Dnes mám v plánu si uklidit ve skříňce s tričkama..a špajzovou skříň...Dopiju kafčo a půjdu na to..Jak se rozsedím u počálu.. .Nevím,jestli jsem psala,že jsem si objednala ten vitamín D3..Juklo to na mě naboku..Takže 365 tablet na rok zdarma..No,zdarma..49 poštovné Svítím si stromečkem-bo je tu šero..tak mám vánoční atmosféru s tím sněžením
Já včera taky chvíli zmrzala..přišla sms po 10hod..že"jsem v práci-kafíčko?".já že OK.. dojdu.a nikdo měla jsem jen triko s dlouhým,na tom vestu..volám,že "dej mi 3 minuty"..no bylo to asi 5 a já už 3 minuty čekala...tušila jsem,že šel do jídelny pro oběd..Vzal i mě-brkaši a sekanou ..Takže rajská byla později..
Niki..psala jsem-nečteš .marmeládou už teď..a krémem klidně podle toho,kdy to hodláš jíst..jestli dodržuješ jíst cukroví až na svátky,tak 3 dny plus mínus před..ale jak tě známe,budeš jíst dřív,tak klidně týden..a mít to v chladu..
Hezký den-jdu na to
..mohu poprosit řadu...vosi hnízda, udělala jsem teď takže je dát do kednice? Plnit budu tři dny před Štědrým dnem a plněná také do ledničky? Diky

.a ještě nějaký tip na krém do vosaků prosím
napsal(a):
Evi, nevím, jestli se tu ptáš správně Snad kromě Bobči jsme tu Já na pečení úplné kopyto, Nikča to už zvádla hezky, Leithian ani nevím, jak to s pečením má a Kometka...ta se do toho tuším teď pustila, ta by vlastně poradit mohla, peče.
napsal(a):
Evi,do lednice nemusíš...a krémem jsme je spojovaly klasickým-máslovým,s nádstavkem..co je do dortu(NE pudinkovým do věnečků)..a myslím,že jsme dávaly tochu kakaa(ale nemusíš)prostě,aby to drželo spojené s piškotkem...Až naplněné,tak do chladna,tak jak ostatní plněné krémem...
Ať se ti povedou...
Podle předpovědi...sic u nás 1+, ale sněží a sněží, stromy obalené, ohnuté až k zemi...uvidím o co zase přijdem Jinak jako jo, je to pohádka, jen mě štve, že to bude mít tak krátké trvání Stihnula jsem, co jsem chtěla, bohužel běhat s plným břichem snídaně nic moc a hormony štěstí se mi z toho nějak nevyplavily
Mamky mi včera volala, že si uklízela ložnici a došlo jí zase hrozně zle. Kdysi by mě to vyděsilo, poprvé to měla u pletí u nás před mnoha lety a myslela jsem, že má infarkt, než to pomalu přešlo ,,jen" v migrénu a zvracela. Má to od krční páteře. Dneska se to zopakovalo, tak konstatovala, že nemůže uklízet Woruška byl dneska od rána naprosto super, veselej, hravej i ta hlava mu fungala dobře...než mu začala zase ta žáha. první mě teda vyděsilo, že začal chrčet a hrozně moc. Pak pořád přecházet sem a tam, olizovat se a když šel nakonec pít, tak mi to došlo. Dala jsem mu sodu a klidně už usnul. Tak teď přemýšlím, jestli celé to chrčení nemá od žáhy, šťávy do jícnu atd...Jen nevím, proč to pořád má Vím, že to měl léta letoucí, možná odjakživa, proto špatně jedl a mě to tehdy nenapadlo Vzpomínám, že pořád krkal ještě, když byl Berry a to už je 6let, co není.

lesnížínka
napsal(a):
Evi, nevím, jestli se tu ptáš správně Snad kromě Bobči jsme tu Já na pečení úplné kopyto, Nikča to už zvádla hezky, Leithian ani nevím, jak to s pečením má a Kometka...ta se do toho tuším teď pustila, ta by vlastně poradit mohla, peče.
Já že peču? Jak jste na to přišla? Od doby, co jsem bezlepková, jsem to zrušila. A i tak to byly jenom perníčky. Nějaké další cukroví jsem vždycky od někoho dostala. A navíc poslední léta sladké ani nemusím.

lesnížínka
napsal(a):
..ale to bylo směrovany hlavně na Bobinu...
Reni...Raduš se asi něco zdálo ..
U nás se peklo moře let ve velkém-se švagrovkama jsme pekly na svatby(pronajaly jsme si místní klubovnu ,převezly trouby-já měla i na 4 plechy)..byly jsme sehrané-i s babičkou...Bylo nás 6-7..zpívalo se u toho ...ale jak jsem sama,tak si peču akorát vánočku...
Bobča
napsal(a):
Reni...Raduš se asi něco zdálo ..
U nás se peklo moře let ve velkém-se švagrovkama jsme pekly na svatby(pronajaly jsme si místní klubovnu ,převezly trouby-já měla i na 4 plechy)..byly jsme sehrané-i s babičkou...Bylo nás 6-7..zpívalo se u toho ...ale jak jsem sama,tak si peču akorát vánočku...
Ty voe, tak ona pekla na svatby a bude dělat, že neví, o čem je řeč! Však netvrdím, že teď pečeš, ale že to prostě umíš! Narozdíl ode mě
Renííí, když mě se zdálo, že jste tu s Nikčou něco probíraly ohledně toho pečení...možná sem to spletla a byla to třeba Evka, nebo Leithian? No nechce se mi to pročítat týden zpětně
A jen tak mimochodem Bobeš, no ty si teda žiješ, celé dny s mladýma klukama, jídlo dostane, srandy užije, do mekáče jede...bych si teda dala, je to už doba, co jsem neměla Tady mi to fakt nehrozí, nejbližší ve Zlíně, skoro 70km
Děcka, u nás je to jak v Mrazíkovi Muž to asi nenafotil a zítra to roztaje a bude Pořád je nula Worka z toho nadšený...vlastně všichni jsme Na večerní prochajdě jsme u lavky potkali jezevčíka Samíčka(to je od muže bratránka) a mluvím na něj a doběhne mamky Mandy...taky šly potokem, jen po jejich druhé straně, no jak nás uslyšela, hned tam byla taky Samík šli pak potokem s náma, obejít k našemu a zpátky. Akorát jak jsme vyšli, říkám: Wori, to se ti pěkně jde, když na cestě nejsou ty hnusné zmrazky(jak to rozbředlo, auta rozjela a následně zmrzlo, tak po tom vůbec nemohl jít ) No ušli jsme 100m a projel traktor s pluhem. A hnusně to uklouzal, takže než jsme došli k lavce, 4x spadnul
Niki, tak snad bude kamarádka v pořádku, měla jet alespoň na ty monoklonální látky, když je jí tak zle, ať jí to nechytne plíce fest Pihy...záleží, jak moc jsou hnusné Sestřenka měla takové velké znamínko ve výstřihu, ona je zrzečka bílá, jako ty tak si radši nechala vyříznout, no má tam fakt hnusnou keloidní jizvu...zlaté znamínko Možná by to laser spravil, no nechtěla jsem se jí ptát, jestli s tím někde byla.
Hele a jak pokračuje cvičení palce? Včera jsme o něm nic neslyšely, ani nadávky, ani chválu, už fungá?

lesnížínka
napsal(a):
Ty voe, tak ona pekla na svatby a bude dělat, že neví, o čem je řeč! Však netvrdím, že teď pečeš, ale že to prostě umíš! Narozdíl ode mě
Renííí, když mě se zdálo, že jste tu s Nikčou něco probíraly ohledně toho pečení...možná sem to spletla a byla to třeba Evka, nebo Leithian? No nechce se mi to pročítat týden zpětně
Na tom nesejde, ale já přes pečení fakt nejsem.
Ahojky holky...
Raduš prst??? Škoda mluvit Bolí to jako čert...když si přes noc ten prst odpočine,mám vždycky ráno pocit,že to bude dobré,ale jak se ho snažím během dne zapojit,tak začne postupně bolet víc a víc..no a u zvířátek to vždycky už bolí hodně...no a večer,jako teď,už to fakt bolí dost..
No uvidíme,co doktor příští týden řekne..asi je to normální,že ty šlachy se hojí dlouho...už ho ale zase ohnu o kousíček dál..sice je to zatím málo,ale pokrok to je..
Pihy mám dvě malinkatý,ale vadí mi..takže žádná velká jizva to nebude..
Tak kolegyně dneska volala,že z virózy je covid,takže jí do Vánoc neuvidím..teď,kdy člověk v práci nejvíc potřebuje pomoc..se.ru na to fakt..co už,já to dám..sice jsem dneska lítala jak čamrda,ale tak jsem se odměnila Kinder čokoládou a bonbónama v práci No ta moje slavná dieta je ta tam a upřímně se bojím stoupnout na váhu..no teď to do konce roku nemá cenu řešit,protože teď se blíží období hodování Ale po Novým roce se zase pustím do zdravějšího stylu..a trochu pravidelného..už jsem z toho zase vypadla..nestíhám,jak je brzo ta tma..
Kamarádka se neozývá Upřímně mám o ní docela strach..není to žádná mladice,navíc nemá nikoho,kdo by se jí postaral o koně,psy a havěť doma...ještě když leží i ten její...má dceru,tak bych se eventuelně spojila s ní,aby je zajela zkontrolovat,že jsou s manželem v pořádku
U nás dneska sněžiloncelý den,bylo to krásný..ale dlouho to určitě nevydrží A a Vánoce určitě bude zase blato a mokro..joooo kdyby takhle sněžilo na Štědrý den,to by byla krása..Berťa měl teda ze sněhu fakt radost,skákal po tom sypajícím se sněhu z nebe a já mu vždycky házela do dálky koule ze sněhu a on za nimi běhal jak splašený Eďák viděl sníh poprvé v životě v takovém množství a naprosto nechápal,co to sakra je
Dneska jsem si při vyzvedávání dárků dala On ten Z-box od Zásilkovny u nás ve vesnici je teď před Vánocema furt plný..takže to musím posílat i do jiného v blízkosti,podle toho,kde je místo. Takže dneska po práci jsem nejdřív zajela do Z-boxu do vesnice vedle mojí práce...pak zpátky k nám do vesnice pro další balíčky do našeho Z-boxu a pak ještě na poštu pro zbytek No už aby ty Vánoce byli za náma...mimochodem to mi připomíná,že příští týden vám Ježíšek Bobi a Raduš něco pošle Jen takovou drobnůstku...a neotvírat dřív jak na Štědrý den!!!!!!!!
No na pečení je tu největší machr Bobuša A u mě Raduš nevíme,jestli se něco vůbec povedlo To se teprve zjistí,až to na Vánoce ochutnám Zatím to leží na okně a měkkne..teda doufám No a to linecký teda namažu asi už teď o víkend,no a ty krémy do Išelskýho a do toho ořechovýho...
Tak tak,Bobi si teď žije jak královna S mlaďochama,dobrým jídlem,ponocováním Bobi hlavně,že tě to baví,to je dobře
lesnížínka
napsal(a):
Raduš,já se nikdy nebránila tématu pečení-to sis fakt s někým spletla ...a psala jsem tu už kdysi dávno,že jsme pekly...jen já nemusím,bo holka je cukrářka..takže cukroví je vždyky...ale já jen vánočku...
Však jsem Evce odpovídala a Nikče radila,ale asi to nečetla pořádně kdy plnit ...Vím jen,že na plnění má vlastně jen "išlské",jinak rohlíčky a linecké předpokládám má marmeládové... My dělávaly na vánoce i laskonky,pražské koule,indiánky,pařížské rohlíčky s poctivým pařížským krémem hmm.. ...prostě,co se holka učila ve škole...A dělala jsem 3 roky vedoucí cukrárny s výrobnou...Dělaly tam ty švagrové a na odpolední holka na mateřské-s kámoškama-cukrářky..
Akorát si už nepamatuju nic moc nazpaměť..nějaké recepty..I těch svatebních převalovaných koláčů moře....Domácí trubičky...

Bobča
napsal(a):
Evi,do lednice nemusíš...a krémem jsme je spojovaly klasickým-máslovým,s nádstavkem..co je do dortu(NE pudinkovým do věnečků)..a myslím,že jsme dávaly tochu kakaa(ale nemusíš)prostě,aby to drželo spojené s piškotkem...Až naplněné,tak do chladna,tak jak ostatní plněné krémem...
Ať se ti povedou...
..děkuju už jsem našla recepty, vaječný koňak a máslo aby byl hustší 200 ml vaječnaku plus 100 g másla anebo 60 gmáslo plus t0 g cukr moucka plus 1 PL rumu plus zloutek..plnit budu tři dny před aby se rozlezelo a dám k sousedovi do ledničky, ale děkuji..
Bobča
napsal(a):
teď čtu,že i ořechy....tak to má víc Já moc ořechové nemusím..
Já přece vím, že na pečení si tu mistr ty, to ani nezmiňuju, však nám tu pořád radíš. U nás se taky na Vánoce peklo vždycky různé plněné, ne zrovna druhy co píšeš, ale co tak vzpomínám: medové trubičky, šuhajdy, kokosová roláda(ta teda není plněná ) normálně si už nemůžu vzpomnět a to to mamka jen s mírnýma změnama peče celý život 13druhů, teď už pár let ubrala, protože jsme jí nadávali, ať se na to vykašle, pak nám to cpe pořád a já zrovna to vánoční cukroví až tak nemusím. Když si můžu vybrat makovou buchtu, nebo cukroví, tak já vždycky šáhnu po buchtě A ořechové...to my zase můžem
Vzpomínala jsem ty rýžové chlebíčky? Onehdá u nás vyžráno, tak jsem musela do Jednoty, jedinný obchod kde není zavřeno kvůli covidu vůbec tam nechodím, ani se tam neorientuju. Je to malý obchůdek, ne moc dobře zásobený. No a že co na mlsky, nic, co máme rádi jsem tam neviděla, až mi cvrnkly o nos rýžové chlebíčky s hořkou polevou. Ty jo, to jsem dlouho neměla, na zkoušku vezmu. No měli stejně poslední balení. Po obědě že: rozbal ty chlebíčky. No rozbalím, ale ty jsem koupila sobě Hmm, ukáž...a sežrali jsme je. Druhý den šramot ve špajzu: ty chlebíčky už nemáme? Ne, nemáme, měli jen jedny. Za týden nákup zase, ale ne v Jednotě, jen řezník a pekárna. Ty jsi nekoupila ty chlebíčky?? Néé, já si ani nevzpomněla a vidíš, v pekárně by možná i měli Ted jsem byla na nákupu, koupila jsem troje...dneska sme sežrali druhé s tím, že: jdeš do špajzu pro ty chlebíčky? Ale nediv se jeden už tam chybí, včera večer(jak sem chrápala) měli návštěvu No tak to máš hochu smůlu, tak to ti zbyl už jen jeden Vzal si Fidorku. Chroupám druhý chlebíček a: zadrž, už do něj dál nekousej, vyměním za Fidorku, ta mě nenadchla. Prdlajz, nech si svou Fidorku, já si dojím chlebíček Normálně o ně u nás mela
napsal(a):
..děkuju už jsem našla recepty, vaječný koňak a máslo aby byl hustší 200 ml vaječnaku plus 100 g másla anebo 60 gmáslo plus t0 g cukr moucka plus 1 PL rumu plus zloutek..plnit budu tři dny před aby se rozlezelo a dám k sousedovi do ledničky, ale děkuji..
Myslím, že u nás se plní taky tak. Jo a ty mamka taky peče, no to já nejím vůbec, možná jsem někdy ochutnala.
A teď čtu, že Bobča čte: i ořechy. Ořechy plnění nutelou dělá mamka taky. No jestli jsou ořechy ořechové...to netuším, taky moc nejím. Já z toho vánočního skoro nic. Teď jsem zapnula mozkovnu, co si tam beru, jak tam lapím na Štědrý den večer, u pohádky a ještě ty oplatky slepované karamelem

lesnížínka
napsal(a):
Myslím, že u nás se plní taky tak. Jo a ty mamka taky peče, no to já nejím vůbec, možná jsem někdy ochutnala.
..oni se ale nepecou...

lesnížínka
napsal(a):
No jasně, ale jak to mám napsat: mamka je taky plácá Prostě vánoční cukroví se peče...i to nepečené
..no říká se nepečené no...
napsal(a):
hezký den děvčata
Evi,tak na ten krém teda čučím ..my dělaly ještě postaru..3másla+1smetol(nebyl potom tak tvrdý,když to máslo v chladu ztuhlo)cukr,trošku rumu,nebo tresti)zkrz děcka...a vařila se zvlášť "kaše" ta se po vychladnutí do toho postupně přimíchávala..Tenhle krém vydržel dlouho...Pak se dělal žloutkový nástavek-se šlehaly žloutky ve vodní lázni do zhoustnutí,a postup přimíchávání do másla byl stejný..ale ten dlouho-zkrz ty žloutky -nevydržel...Jo je jiná doba .Ale tenhle,co popisuješ, může být teda dobrý
Můžeš vyfotit ty ořechy,jaké děláš??
A s těma ořechama-asi každá známe taky jiné..Já mluvila o pečených ve formičkách tvaru vlašského ořechu...něco jako košíčky,ale byly v těstě mleté ořechy-a ty se slepovaly a někdy se obalovaly v cukru,nebo kakau-ale my většinou nasucho,aby to "nešpinilo"ostatní cukroví na talíři.....
Čekám,že Nikča vyfotí ty svoje..jsem zapomněla,že psala Nutelou plněné tak to budou jiné,než myslím..Niki a kdy jsi obalovala ty rohlíčky a v čem?.(myslím tím zahorka v moučkovém s van.cukrem?).....Nebo je to foťákem?.Není tam moc vidět ten cukr-nic ve zlém -jen aby ses o něj neochuzovala
Raduš,vidím,že ty nakoupíš ty polystyrény a budeš mít vystaráno Aspoň jsou dietní

Bobča
napsal(a):
hezký den děvčata
Evi,tak na ten krém teda čučím ..my dělaly ještě postaru..3másla+1smetol(nebyl potom tak tvrdý,když to máslo v chladu ztuhlo)cukr,trošku rumu,nebo tresti)zkrz děcka...a vařila se zvlášť "kaše" ta se po vychladnutí do toho postupně přimíchávala..Tenhle krém vydržel dlouho...Pak se dělal žloutkový nástavek-se šlehaly žloutky ve vodní lázni do zhoustnutí,a postup přimíchávání do másla byl stejný..ale ten dlouho-zkrz ty žloutky -nevydržel...Jo je jiná doba .Ale tenhle,co popisuješ, může být teda dobrý
Můžeš vyfotit ty ořechy,jaké děláš??
A s těma ořechama-asi každá známe taky jiné..Já mluvila o pečených ve formičkách tvaru vlašského ořechu...něco jako košíčky,ale byly v těstě mleté ořechy-a ty se slepovaly a někdy se obalovaly v cukru,nebo kakau-ale my většinou nasucho,aby to "nešpinilo"ostatní cukroví na talíři.....
Čekám,že Nikča vyfotí ty svoje..jsem zapomněla,že psala Nutelou plněné tak to budou jiné,než myslím..Niki a kdy jsi obalovala ty rohlíčky a v čem?.(myslím tím zahorka v moučkovém s van.cukrem?).....Nebo je to foťákem?.Není tam moc vidět ten cukr-nic ve zlém -jen aby ses o něj neochuzovala
Raduš,vidím,že ty nakoupíš ty polystyrény a budeš mít vystaráno Aspoň jsou dietní
..ja ale nedělám ořechy, psala jsem ohledně včelích úlů..

Bobča
napsal(a):
ano Evi,máš pravdu..."já se spletla" se mi to popletlo..
..nic se neděje...
Bobča
napsal(a):
ano Evi,máš pravdu..."já se spletla" se mi to popletlo..
Ta jsem psala já, že dělá mamka. A Bobi, dělají se jak píšeš, upečou ve formičkách, jakové těsto netuším, ale pak se právě slepí tou nutelou
U nás ráno naprostá pohádka(už to začíná opadávat, pofukovat a vychází slunko) něco jsem ráno nafotila, chtěla jsem barák ještě od koupáku, ale už mi zdechnul mobil

lesnížínka
napsal(a):
Ta jsem psala já, že dělá mamka. A Bobi, dělají se jak píšeš, upečou ve formičkách, jakové těsto netuším, ale pak se právě slepí tou nutelou
U nás ráno naprostá pohádka(už to začíná opadávat, pofukovat a vychází slunko) něco jsem ráno nafotila, chtěla jsem barák ještě od koupáku, ale už mi zdechnul mobil
..mamca je kdysi také pekla a plnila je krémem...ja jedla trochu pracen, lineckého a pusinek...
Bobča
napsal(a):
holky,já teď dojela z vakcinace ...dala jsem si naproti držkovku a jdu bucnout...Přibrala jsem i švagrovou-bez registrace,musely bysme jet poneděli do Olmika-syn ji přihlásil tam..Tak jsem včera volala,že má 87 a jestli ji můžu dovézt do Štbk...V pohodě ...Tak to máme za sebou...
se máš, že to máš za sebou, zase na nějakou dobu klid, snad dost dlouhou My jedem v to pondělí(mamku vezu) No tak lež, nikam dneska už netrep
Ahojky holky,
Jsem strašně našvaná na Eďáka,ale fakt strašně Zase dneska měl to hnusný útočivý období na Pučmelounka...dostal na zadel(ono je to takový náznak plácnutí ) vždycky,když na něj útočil....no a když jsem se vrátila ze zahrady,akorát jsem otevřela dveře a viděla Eďáka,jak skočil na Pučmelouna,vztekle ho kousal a škrábnul.ho do oka!!!!!Tak tentokrát žádný náznak,ale regulérně dostal na zadel jednu dobře mířenou Pučmelounek má oko celý červený,nateklý..jsem z toho úplně vyřízená Namazala jsem mu to OpthalmoSeptonexem a teď vedle mě spinka,ale očíčko má přimouřené a bolí ho..No s Eďákem nemluvím,nevím fakt,kde se v něm ta vzteklost bere
Co se týče cukroví,u lineckýho jsem nepsala,že budu plnit Nuttelou? Budu plnit normálně lineckou marmeládou...rohlíčky mám samozřejmě obalené v moučkovém cukru,to je jasná věc To Išelský budu spojovat směsí z meruňkovo-rumové náplně podle receptu..no a to ořechový..já chtěla dělat přímo tvar těch ořechů,ale nemám ty formičky..takže jsem z toho těsta na ořechy prostě vykrájela různé tvary a ty budu slepovat krémem z rumu a zkaramelizovaného salka..psali,jak je to úžasný,tak to jsem zvědavá..vyzkouším a uvidím...když se to ode mě nebude dá jíst na Štědrý den,tak už to nebudu nikdy ani zkoušet....
Raduš u nás to taky všechno taje...těšila jsem se,že bych kobušu zapřáhla a jeli se projet se sáňkama o víkendu,ale u nás je už skoro roztáto a je všude bláto A nevidím nikde v předpovědi,že by mělo teď někdy sněžit,škoda..
Bobi takže máš za sebou třetí dávku?Tak doufám,že půjdeš i na čtvrtou,pátou a šestou
Teda ten Eďák by zasloužil No však si vykoledoval, taky bych mu jednu lupla Snad se Pučmeldovi to očičko do rána zklidní U nás ještě sníh je Niki. Tálo to trochu celý den, byly +2st. Ale k večeru naštěstí malinko pod nulou, tak to drží. Ježíš, já jsem večer byla taky vzteky bez sebe. Než jsme vyšli, bylo ještě světlo, tak jsem vzala ty elektro pásky a jeden drátek a šla jsem nějak upevnit tu prodlužku od světýlek na borovici, pořád s ní zase mele vítr a ona se rozpojovala. Nevím proč má ty dírky nějaké vyžvachtané, zástrčka od světýlek v tom nedrží. Tak jsem to zastrčila co nejvíc k sobě a připáskovala k větvi. To ještě nebyla rozsvícená. Jdeme s Workou zpátky a už zdálky vidím, že nesvítíme. Myslela jsem, že ještě nic, ale osvětlení zapnuto, jen stromek nic. A Worka, že on jde ještě na druhou stranu, ke koupáku. To už byla teda tma. Jak se tak šourám pomalu za ním, abych ho neztratila z očí, bílého psa na bílém sněhu potmě a najednou se mi zdálo, že stromek bliknul. Tak jsem ho chvilku hypnotizovala a rychtyk, jak fouklo, tak bliknul. Takže jsem se modlila, ať proboha nebliká a skřípala zuby, že než se Worůňa došourá, bude ,,prskla a zhasla docela" Když jsme konečně přišli domů, letěla jsem honem ke stromku a snažila se to ještě nějak otočit, aby to prostě mrcha drželo. Kupodivu se mi to zázračně povedlo a přestalo i foukat, tak svítí ještě teď. Ale byla jsem neskutečně vytočená z té pitomé prodlužky a mít v ruce nůžky, tak ji snad vzteky přestříhnu. A měla bych svatý klid
Raduš ani nevíš,jak mě naštval
Nemůžu spát,furt Pučmelounka kontroluji,protože se mi to očíčko vůbec nelíbí
Otřela jsem mu to očíčko teplou vodou a dala jsem na noc louhovat řepík. Ráno mu to očíčko tím hned otřu..teda pokud to nebude ráno vypadat zle,jinak jedeme k veterináři..
S Eďákem furt nemluvím,protože mi opravdu hnul žlučí.....
Pučmelda očíčko furt přivřený...očistila jsem ho řepíkem...musí ho to bolet,je takový smutňoučký..
Celou noc jsem ho měla u sebe v posteli a musela odrážet Eďákovi útoky..vůbec nechápu,co tomu Eďákovi přesķočilo,že je na něj od včera tak agresivní..
Nevíte holky,co to mohlo způsobit?Vůbec nevím,co s tím mám dělat..myslela jsem,že kastrace to změní a nic..bude mu 8 měsíců - vím,je to pubertální věk,ale taky jsem doufala,že čím starší,tím víc se uklidní...
Možná....no možná to prostě byla chyba vzít ho do bytu..možná,že vážně mu nestačí takovýto hraní s čivavkou,protože Pučmelda si s ním moc nehraje..možná by se v domě,kde by mohl,když bude teplo,chodit ven,být stejně jako Max spokojenější...polemizuji,protože fakt nevím a nechci udělat chybu....protože prostě Pučmelda je můj miláček..a jestli mu s tím okem něco udělal,tak si to neodpustím Zároveň Eďáka mám samozřejmě ráda,ale jak to říct....Pučmelda je můj nej nebo jak to vysvětlit a prostě mu nechci nechat ubližovat..
Co mám dělat?
canka
napsal(a):
Pučmelda očíčko furt přivřený...očistila jsem ho řepíkem...musí ho to bolet,je takový smutňoučký..
Celou noc jsem ho měla u sebe v posteli a musela odrážet Eďákovi útoky..vůbec nechápu,co tomu Eďákovi přesķočilo,že je na něj od včera tak agresivní..
Nevíte holky,co to mohlo způsobit?Vůbec nevím,co s tím mám dělat..myslela jsem,že kastrace to změní a nic..bude mu 8 měsíců - vím,je to pubertální věk,ale taky jsem doufala,že čím starší,tím víc se uklidní...
Možná....no možná to prostě byla chyba vzít ho do bytu..možná,že vážně mu nestačí takovýto hraní s čivavkou,protože Pučmelda si s ním moc nehraje..možná by se v domě,kde by mohl,když bude teplo,chodit ven,být stejně jako Max spokojenější...polemizuji,protože fakt nevím a nechci udělat chybu....protože prostě Pučmelda je můj miláček..a jestli mu s tím okem něco udělal,tak si to neodpustím Zároveň Eďáka mám samozřejmě ráda,ale jak to říct....Pučmelda je můj nej nebo jak to vysvětlit a prostě mu nechci nechat ubližovat..
Co mám dělat?
No...chtěla jsem to napsat už včera a zakecala jsem to(jako vždy ) myslím si právě, že Eďák je nevyblbnutý. Ano, potřebuje větší akce asi. U nás to bylo s Viktorkem podobně, útočil na Gucci a ona na něco takového od Leonka nikdy nebyla zvyklá, byla vyplašená. Teďka...už ho chodí provokovat. Jo...a pak tu hystericky ječí, když po ní skočí. Hračak si myslím, že má Eďák dost, potřeboval by asi zaměstnat hlavu. To je u koček hlavně to soustředění, když někde číhají dlouho na myš. Co máš dělat Niki? To bych ti moc ráda poradila, ale ani Bobči jsme nevěděli, zkoušela taky čerta kus, to byl ještě větší problém, když Max byl sám. Já nevím, objevit nějakou hračku, se kterou by se zvládli hrát s čivavkou(a ještě navíc by je to bavilo oba?!?) Aby se fakt vyblbnul(a neotravoval Pučmeldu) Hele Niki, ono to tak je. Máš velké srdce a chceš pomoct každému zvířátku. Já taky. Ale velmi, velmi zvažuju pro a proti, aby ta moje pomoc neškodila mým miláčkům stávajícím. Oni jsou N1. Takže Mackovi dám najíst. Moc ráda bych ho pohladila, pomazlila, ale neudělám to, nechci, aby si to tu nárokoval a Viktorek se tu začal cítit navíc. Macek není kastrovaný. Na očičko dávej tu mastičku, ono to klouzavé škráblému očku uleví. Nebo tu veterinu, jen si myslím, že řešení to bude mít stejné. Chce to prostě čas na zahojení.

canka
napsal(a):
Co mám dělat?
Tady je každá rada drahá, bohužel. Eďák není agresívní, chce si prostě po kočičím způsobu hrát. Že kastrace nepomůže, jsme vám psaly. Já ke svému bezmála 16letému kocourovi pořídila neplánovaně kotě (Kubíka), taky mi ho bylo líto, když ho sousedka vyhodila za dveře. A taky jsme si prošli krizemi - starší (Archie) od něj chytil chlamydiózu do očí, fakt ošklivý zánět spojivek, napodruhé se podařilo vyléčit + občas čural, kde neměl. A na staršího neustále útočil a útočí, ale to si kluci nějak porovnávají sami. Když už je to moc, Archie zasyčí nebo ťafne packou. Nikdy jsem nemusela zasahovat. Řekla bych, že přes to všechno mu to prospělo, vyloženě omládl (je mu 19). Ale to vůbec neznamená, že to u vás bude taky tak.
ahoj děvčata
Niki..Eďák je krásný kocourek,líbí se mi jeho zvláštní zabarvení mouro-do rezata...Ale pořád je to ten nalezenec-nesocializovaný vesničan,(jak byl Max)versus gaučový plyšák...Pučmelda se asi neumí až tak bránit..
Do dneška lituju,že jsem si nevyprosila ještě toho druhého-byl tam bílý s rezavým ocáskem ještě v tom vrhu...ani vlastně nevím,jestli to nebyla dokonce kočička..Ale to jsem ještě nevěděla,co to obnáší-dcera,že "ne,že stačí jeden"(ona měla právě jednoho,do kterého jsem se zamilovala,ale ten chodil i ven-barva Maxe)tak proto mi zamluvila takového, ..a postavila mě před hotovou věc...ale co už..nemá cenu naříkat...Myslím na něho stejně pořád..ale má se dobře,a to je hlavní...Já bych asi Niki zkusila jít s ním ven...co? Jana "fíkovnice" taky pouštěla na noc ven a pak si pro něho šla...A Edík je natolik zvyklý u tebe,že by se taky vracel..hmm??co myslíš?udělat z něho polovenkovního..možná by se občas porval se svýma"sourozencama" venku(svými sourozenci )
Až tady jsem se dověděla víc...je fakt,že bych vás nikdy nepoznala,nebýt Maxe
Víc hraček bych neřekla,že by pomohlo...pamatujete si Maxův sloup ke stropu,škrabadlo...přístup kolem celé garsonky po nábytku...ale byl SÁM..
Holky,ruka dobrá..nic mi zatím není. ..včera o půl 7 telefon..že jestli bych nemohla..."to víš ,že mohla" ...no do půlnoci masakr... ...Rozvozce neměl čas ani na kafe,a jídlo si dával od 16hod ježdění až po půlnoci..jen pití si chytl asi v 10,že už ho bolí hlava...Já nepila..jen za celou dobu 2 pivka 10tky...a to jsme si vždycky půlili ..držel se mnou basu,že nemůžu..Nevím,co by to se mnou udělalo po té injekci-panák ..Jinak si v tom fofru zaslouží....
U nás jsou taky ještě zbytky sněhu..poprašek na trávě...
Raduš,tak si užívej sněhu-Worikovi se to očividně líbí....Jo,včera,jak jsme jely se švagrovou do toho Štbk,tak to byla NÁDHERA ty stromy kolem silnice i ve městě-celé bílé...škoda,že to nevydrží do vánoc
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.167
Jedna rada. Bud dat Edika nekam kde se vyblbne, mechat ho jako venkovniho treba s Bertasem. Nebo poridit kocku cislo tri mladou hravou neutocivou (coz by se ve spolcich dalo najit) se kterou by se vyblb a dal Pucmeldovi pokoj. Edak byl je a bude venkovni cica a nikdy nebude uplne klidny lenosivy jako Pucme. To proste v genech nema.

.....je to prostě kotě z divoké kočky....nikdy nebude jako váš briťák....potřeboval by rezím, kdyby si sám určoval kdy venku/doma...navíc se vzal předčasně od mámy a sourozenců....nebylo by možné pouštět ho ven, vypustí energii a doma bude určitě klidnější....časem může ty své divoké hry zkoušet na civavě I vás....to že ho uhodite není řešení, časem se každé "plácnuti" může obrátit proti vám v podobě agrese nebo nečistoty...
Bobi, právě sem se chystala zeptat se, jak jsi se vyspala, jestli všechno OK a nééé, ona neodpočívala ona byla zase brigádovat No super alespoň jsi neměla čas přemýšlet, že by ti mohlo něco být a bylas ještě pod dozorem I když ta pivka ty, ty, ty! Kámoš totiž šel po první dávce na pivo, protože byl zvyklý, že v určité dny chodí. Říkal, že je blbec, že si to neuvědomil a bylo mu pak zle jak psovi. No ale když ti nic nebylo, tak není co řešit
U nás to ráno se sněhem bylo náročné, cestičky vyšlapané zahradou nám včera zafoukalo, takže já musela zase tahat nohy, abych to Workovi trochu ,,prohrnula" Na silnici naopak klouzačka, ale po zkušenosti už šel opatrně, pomalu. Zpátky jelo auto kolem potoka, tak jsme šli po koleji radši tudy, no pak louka zase zavátá....myslela jsem, že zdechnu, než jsme to prošlapali zase. Ale jinak ano, Woruška vypadá čile a spokojeně hlavně. No jinak u nás kalamita Mamka už spadla dvakrát, zatím OK. Včera večer mi volala, že u sousedů je rychlovka a neví, co se komu stalo. Jestli její venčící sousedka něco, nebo muž. Mají 62 nebo tak nějak kolem. Pak viděla, že do auta vedli sousedku. Vůbec neví zatím co, jestli třeba covid, nebo něco s rukou, pravou jí neviděla, po nohách šla. Ráno jí strýc oznámil, že druhá sousedka je v nemocnici a údajně už i po nějaké operaci. Před 14dny jí skončil covid a teď asi...asi si něco zlomila, ale taky se to jistě neví. Půl dědiny má covid a zbytek je z poledovice dolámaný Před Vánocema fáááákt skvělé
Čekám na zprávu od Nikči, co teda Pučmelda s očinkem.
Raduš..za 5 a půl hodiny 2 piva..není nic moc ...a 10tky..prostě hořčina...Ty sladké džusy tam...nebo coly?...
A kdybych se necítila dobře,bych tam nešla..ale po bucnutí jsem se dívala na telku...A navíc nemají koho..dělají tam brigádníci i při své práci...a když mají odpolední..tak to se nedá-zvlášť v pátek...Nedělám každičký den..ve čtvrtek jsem si vzala volno-a někdy se tam jen zajdu podívat-posedět a poklábosit...něco málo podělám,ale akorát když nestíhají..nepletu se ...je to tam malé,takže když rozvozce odjede...nebo dopol.před otevřením na kafe (otvírá v 11 a rozvoz je od 4-to přijde druhý)
Holky,jak jsem nedovřela ten mražáček(nevím,jestli jsem to psala)..šla jsem si ráno pro 2 plátky lámankového-jsou menší-a dívám se...dvířka pootevřená Přemýšlela jsem,kdy jsem tam byla naposledy...no den předem ráno pro to samé...Skoro všechno rozmrzlé!!námraza jak blázen Jsem byla naštvaná-nedávám nikdy zmrznout,co už bylo rozmrzlé...ale teď to nešlo jinak..
ale zapla jsem to,bo jsem musela odjet na to očkování...Tak jsem to teď vysekala dřevěnou lopatkou všechno ven,dala do peřin,mrazák odmrazila-dala jsem tam na vařečky hrnec s horkou vodou..pak omlela z ledu věci-zeleninu omlátila o zem,aby se rozdrobila vešla se nahoru..
Tak jsem měla práci navíc...vyslékla jsem,peru...na oběd byla zeleninová co dům dá..pak mě napadlo ji rozmixovat...no dala jsem si ráno čistou růžovou halenku ...a jak jsem mixér vytáhla,udělalo to "plk" a dílo bylo doděláno...Vylepšila jsem si to zakysankou ..teď jsem dojedla druhou misku
Teď jsem se vrátila od zvířátek a hned šla Pučmeldu zkontrolovat,ale spinká v domečku,tak ho nechci rušit.....uvidíme,jak očíčko bude vypadat,až se vzbudí..ráno jsem mu to ještě jednou omyla řepíkem a namazala pak tím Opthalmo-Septonexem....
Nedalo mi to a aspoň jsem na tu veterinu zavolala..prý pokud oko neslzí(a to nám neslzí),tak by neměla být poškozena rohovka,tedy by mělo jít jen o mechanické podráždění...takže prý nejlepší by byl Framykoin,ale ten Opthalmo-Septonenex prý je také v pořádku..oko prý bude teď podrážděné a bude se vyhýbat přímému světlu.Jsme domluveni,že pokud by to nepřešlo,přijela bych v pondělí s Pučmeldou raději na kontrolu.....
Holky ven ho pouštět nemůžu,to bych se bála,že pak domů přinese nějakou nemoc...ještě když tu teď umřeli dva kocourci,jak jsem psala...a to víte,že mě napadlo dá ho k Bertíkovi,ale to nejde,už je zima a on je zvykly na teplo...
Hodně jsem nad tím přemýšlela a jsem blbá....vždyť přesné tenhle případ byl Berťa...když jsme ho zkusili vzít domů tenkrá,tak to odnášela čivavka,byla samý strup od něj,jak na ní furt útočil..nehrál si,útočil Nakopala bych se do prd.... Jenže mám Eďáka ráda....ale tohle nechci,nechci,aby Pučmelda(jak jsi psala ty Raduš,Number 1) prostě se doma necítil dobře a bezpečně..
Musím nějak vymyslet,jak tuhle situaci vyřešit...kdyby aspoň někdo od nás z rodiny měl barák..že bych měla jistotu dobré péče...ach jo..
Bobi tak ty už brigádničíš asi furt viď?Už je to asi každodenní chleba viď?Jen si pivko dej,když ti chutná...důležitý je,že nemáš žádnou reakci a že je to hej...
Tady krmení ptáčků..jsem jim dosypala slunečnici a najednou frrrrr a všichni sem Nepodařilonse mi vyfotit všechny,ale během 10 minut se tam slítlo asi 10 ptáčků
Bobi tak ty už brigádničíš asi furt viď?Už je to asi každodenní chleba viď?Jen si pivko dej,když ti chutná...důležitý je,že nemáš žádnou reakci a že je to hej...
Každý den Niki néé..někdy tam jen tak zajdu...pokecat-zadarmo To není na uživení-jen na přilepšení Někdy jsem doma,ale se mi pak už nechce zapínat večer...Já chodím spíš ráno,vy večer...
nevzali by si Edíka jak je Baruška??

canka
napsal(a):
Tady krmení ptáčků..jsem jim dosypala slunečnici a najednou frrrrr a všichni sem Nepodařilonse mi vyfotit všechny,ale během 10 minut se tam slítlo asi 10 ptáčků
Brhlík a modřinka?
Bobi já myslela právě,že už je to každodenní brigáda a že z tebe bude pracháč,co si tisícovkama bude utírat zadel My jsme včera oba vsadili Eurojackpot,protože tam bylo přes miliardu a oba jsme ostrouhali
Bobi ten pán je relativně zdaleka..já mám Eďaka ráda,nechce se mi ho dár pryč,protože umí být i tak hodný...ale kdyby to pokračovalo,musela bych řešit nový domov,co by mi zbylo..ale nechci někomu cizímu..abych ho občas mohla vidět..zkusím mu dát ještě šanci..pokud bude v tý agresi pokračovat,pak se nebude dát nic dělat..
Pučmelda po mastičce očíčko lepší,ale furt mu vadí světlo...dneska už klukům ježíšek přinesl ten tunel a radost byla veliká..Eďák v něm blbnul a lezla tam za nim i čivavka Pučmelda si tam zalezl na chvíli spát,takže jsem ho nechala v ložnici zavřeného,aby v klidu spinkal a hrála si s Eďákem vedle...
Dneska se tu na krmení zase objevil zrzek..myslela jsem si,že je kastrovaný a prd,má je tam No tak já nevím,jestli někomu patří nebo ne..napapaný je pěkně,ale chodí jíst k nám..i granule hodně..a to by asi moc nejedl,kdyby měl někde svoje,kde ho krmí...
Byli jsne dneska zase na trhách,dali si klobásku a smažené koblihy s čokoládou a vaječným likérem a prošli celým nasvíceným parkem. Udělali to moc hezky..
Čau holky Já jsem včera večer myslela, že dostanu psotník. Napsala jsem odpověď Nikče a pak mě napadlo, hodit tam fotku. Šla jsem do editace, jenže fotka se nedala nahrát, autorská práva, tak jsem to celé smázla a že vyberu jinou. No mě se obrátilo řazení a nešla dát citace, na kterou jsem reagovala, protože to bylo 5000 příspěvků dál. Já s tím točila jak s čamrdou, ale prostě se to ne a ne otočit na poslední příspěvek. Byla jsem vzteky bez sebe a šlahnula s tím. Až teďka asi na pátý pokus se to povedlo Už jsem vám chtěla psát SMSky o pomoc, co s tím...
Takže Niki, psala jsem, že bych Eďáka přinejhorším šoupnula mamce, hele teď je šance, třeba takhle
Raduš to znám s tím,jak ti to přeskočí
Víš kolikrát já s tím měla nervy?
Dát ho mamce?Když po týdnu hlídání byla na sesypání?A řekla mi nikdy více?To asi neklapne
Rozhodla jsem se mu dá ještě šanci Eďákovi...ale jak Pučmeldovi ještě jednou ublíží,tak fakt půjde...to už jsem rozhodnutá..
Pučmeldík oko lepší,už ho má i docela celé otevřené...ráno měl teda průjem,protože včera si furt omýval to očíčko s tou mastí,takže se dnes pos....ale už dobrý..očíčko si furt omývá,takže na dotyk ho to už nebolí,tak je to dobré...
canka
napsal(a):
Bobi supeeeer,nemohla si to poslat dřív???
hezkou neděli všem
Niki,to mi přišlo včera večer-říkám si,že sem ještě juknu a na mejlech bylo tohle .a hned jsem to přeposílala..však máš ještě pár dní čas ...můžeš něco přidělat...je to pěkně udělané...
Raduš,kam do editace jsi šla?já kliknu na "vložte fotografii" a pak si vybírám..To otočení se mi stalo kdysi-spíš jsem zkoušela,jestli to nebude lepší...a na tabletu bych to asi uvítala...jak jsem vám psala z toho hlídání,tak než jsem se dostala na příslušnou stránky,to byl horor...tady kliknu na čísílko,jak se mi zabělí,tak naboku sjedu tím oným bazmekem dolů a jsem u vás
ale nevím,jak to funguje na noťasu-to je fakt
Jinak jsem včera vypínala brzo-po Poldovi.už jsem se nemohla ani dodívat..Nad ránem mě budilo to šumění topení..Z toho já brzo dostanu ten psotník Nechtěla jsem vylézt,abych se neprobrala..Tak jsem si dala polštářek na ucho a zapíchla jsem to skoro do 8
Jinak u nás už je Jadran a ráno byla 0..

canka
napsal(a):
Ano ano,sýkorek se mi tu tedy objevuje nejvíc,ať už modřinka nebo koňadra,ale brhlíky tu vidím jen dva,co se mi tu slétají...
U mě taky převládají sýkorky. Před barákem na koulích vídám i vrabce polní a strakapouda. Ve škole za oknem sypu slunečnici - taky sýkorky, ale i hodně stehlíků, párkrát jsem viděla zvonka a dlaska.
canka
napsal(a):
Raduš to znám s tím,jak ti to přeskočí
Víš kolikrát já s tím měla nervy?
Dát ho mamce?Když po týdnu hlídání byla na sesypání?A řekla mi nikdy více?To asi neklapne
Rozhodla jsem se mu dá ještě šanci Eďákovi...ale jak Pučmeldovi ještě jednou ublíží,tak fakt půjde...to už jsem rozhodnutá..
Pučmeldík oko lepší,už ho má i docela celé otevřené...ráno měl teda průjem,protože včera si furt omýval to očíčko s tou mastí,takže se dnes pos....ale už dobrý..očíčko si furt omývá,takže na dotyk ho to už nebolí,tak je to dobré...
Ale to byl ještě malej a pitomej Úhledně ho zabal...dárek se neodmítá, znáš to Ne, dělám si srandu, to už až ta poslední možnost. Já si myslím, že prostě musíš vydržet, ale nebude to ani na týdny, ani měsíce, spíš rok, než dospěje a dostane rozum.
Kočky č.1 - Leonek s Gucci, byli zprvu úplně venkovní a tak byli v pohodě venku i v zimě(nebo v boudičce, garáži či zahradním domku) Leonek s náma dělal obchůzky, brodil sněhem s radostí.,,Bruslení" na jezeru byla jeho oblíbená zábava. Tihle dva opičáci vyjdou ven, udělají potřebu, obejdou barák a už stojí u oken, ať je někdo pustí dom
Dneska obchůzka s Workou pohodová, jen na cestě kluzko, ale už to zvládá dobře, ví o tom, no a fučelo, tak zpátky jsme šli potokem, tam příjemně. Ještě kousek na druhou stranu ke koupáku, konečně jsme tři motry od branky a za náma hupky...jezevčík Samíček. Saminko, komu ty jsi zase utekl?? A už vidím od potoka páníka. Říkám mu: před chvilkou jsme odtud přišli my. A on: no právě, Samka najednou chytil stopu a letěl jak šílený Stihnul nás už jsem šahala na kliku Niki ranní fotky pro tebe
Bobča
napsal(a):
Raduš,neříkej,že sisi vlezla za ním do boudy ...hezké selfíčko ..takže už si zvykl i na seno...vypadá spokojeně...
Já konečně vypínám a jdu něco dělat.jsem ještě v pyžu ale nádobí mám umyté papa
Já v pyžu nejsem, ale mám balíčkovat krky a křidýlka Workovi na kousání - co mi koupila mamka v Kaufu. K obědu bude smažák! Týden žerem maso na 100 způsobů a už ho fakt nemůžu ani vidět
Jo vlezla lezu tam za ním se muconit každé ráno Jen musím dávat pozor, abych mu nehňácnula na pacinky. Bouda je véééélikááá a já sem prcek. Musí mít právě moc velkou, aby se vytočil. A díky tomu je i vysoká, i když jsem ji vlastně převrátila na bok, aby byla širší, než vyšší, ale i tak. Bohužel takové hebedo si nezahřeje, kdyby bylo potřeba. Ale je tam rád, asi i proto, že se nebojí, že odtud nevyleze.
Teda ten Woruška,to je tak krásný Raduš..taky bych se tam s ním válela a muckala ho..ještě bych ho u toho tahala za ty tvářičky
Tak jsem dneska stihla všechno,co jsem chtěla a i mi zbyla chvilka na relax asi hodinkový
Dopoledne jsem poslepovala to linecké..sepsala si seznam na nákup na vaječnák,co si chci zase udělat domácí,na ty náplně do těch dvou cukroví a na to jedno nepečené...jen takový dotaz,vanilkový lusk,to koupím normálně mezi kořením?
Na zahradě jsem konečné pohrabala a uklidila bordel,na který jsem se chystala už týden,vyčistila jezírko,naházela balík sena,vyčistila deku pod sedlo,připevnila si novou násadu na hrábě,posbírala bobíky v celým výběhu,udělala malinkou strouhu z toho pramene,co jsem našla(ale zatím to moc neteče,je to docela dlouhá cesta až dolů do výběhu) a vyčistila jsem venkovní přístřešek od zašlapanýho sena(vysvětlujte těm čůzám,že nemají to seno vytahovat z jeslí a šlapat na něj,protože pak už ho nechtějí jíst a vůbec je netrápí,kolik peněz panička musí za to seno platit ).Stihla jsem i procházku s malou pondicí,protože u nás dneska bylo krásně,svítilo sluníčko a bylo celkem teplo...
Odpoledne jsem musela něco doma uvařit,poklidit,protože bordel už byl po tom týdnu všude...pak nakrmit kočice venku poklidit tam,zavřít zvířátka..pak vykoupat, a jelo se na večeři na pizzu.. až teď jsme dorazily domů..
Pučmelda očíčko už skoro dobré..fotila jsem ho za svitu adventního věnce,ale ten blesk v telefonu z něj udělal terminátora Na té druhé fotce to jde líp vidět,že to levé očíčko je ještě trochu podrážděné...Eďák se dneska choval jakž takž vzorně,jen sem na něj musela asi dvakrát zařvat,když jsem viděla,že se rozbíhá na Pučmeldu....věděl,že se na něj zlobím a moc dobře..celý den za mnou dolejzá..teď si ke mě lehl na gauč a tváří se strašně nevinně.....mám já to těžký...nemůžu ho ani dát někomu,protože na to už ho mám taky moc ráda toho zmeťoura
No Pučmelda, ten nemá chybu, ty jeho okále! Už je dobrý, očenka pěkně čumí Ty se tak máš, že ho můžeš pomuconit, na druhou stranu...u mě by stejně nevydržel Já se nahnu, dám na sedačce Viktěnovi pusénku na hlavičku a co myslíš...uteče si lehnout někde do kouta Hladit ho jak leží...to vydrží chvilku a jen velmi vyjímečně Woruška, to je jiná, ten vydrží, tvářičky mu nechytíš, pusečku nemá volnou, jen opusinkovánám nosíček a čelíčko a hlavně ušinky, ty mu pusinkuju pořád. A Eďásek...ty jo, on je taky moc krásný, takhle si ho hezky vyfotila, fakt fešák, jak psala myslím Bobča, je moc krásně vybarvený. Ještě má i na čelíčku malinkou bílou lysinku
Jo, vanilkový v koření. Teď jsem někde četla, že už je v nabídce i mletý lusk. Vždycky bylo: vydlabejte jen dužinu a já si říkala, že je to sakra škoda, voní celý lusk. Tak jsem si ho pak alespoň dávala do sklenky s cukrem(ten zbytek) a ,,vyrábím" si domácí vanilkový cukr, vanilínový dávno nekupuju. Taky jsem si dneska dělala seznam na nákup, na pečení...protože mě to teprve čeká
Koukám na fotky...u nás je ještě dneska všude sníh, na cestě pořád ,,poledovica". A Woruška metelil, že on jde dál a ulicí dál, k Pekárně! Nebyl tam myslím už rok. Od nás k Pekárně je to kilometr! Rok už chodíme jenom tady kolem sousedů. Od Pekárny jsem to volala muži, ať je v pozoru, že možná pro nás bude muset někam zajet, ke Kačce(mamka ) No a Woruška v pohodě docupital až domů. Valím bulvy(netuším, jestli se zítra ještě postaví) ale prostě fakt čumím. Říkám si, jestli tak už zabrala ta injekce Librela? Měla zabrat až druhá, dle návodu. Ano, dostal před měsícem i Trocoxil, ale tomu už by měla právě účinnost končit.
hezké zmrzlé ráno
Jak vždycky ráno větrám-dnes to sem napustilo pěknou kosu...Ale hlavně,že nesněží,mám jet před polednem do Olmika k neurologovi na kontrolu...Chtěla bych čučnout na náměstí na zbytek trhů a překvapit sousedku u punče ..Stavím se v Globusu na tu kačku..mám vzít i Jaruš,,Jsem zvědavá,jestli ještě bude za tu cenu se po ní určitě zapráší .To abych si vyjela dřív,bo tam bude určitě masakr...holka mi včera ráno volala,že nemohla zaparkovat u Tesca,že tam bylo plno....
Niki ta ponička je taky pěkně chlupatá na zimu by se to dalo srovnat pomalu s Workou-medvídkem ..ten se Raduš ale pochlapil,že došel tak daleko..Určitě mu dělá dobře i ten chlad,ne?
Já se včera pustila do opravy té lucerničky-slepila jsem díly izolepou-ani to není moc vidět..a jak jeden díl-menší pásek chyběl,tak tam jsem dala kousek igelitu...No nenašla jsem ten kousek pod oknem za lampou,když jsem vytítrala Jsem ho přehlídla-jsem tam prve nemáchla smetáčkem
Reakce po očkování zatím v poho...ani ruka nic...
Přidávám fotku věnečku na dveřích a té laterničky ... měla jsem tam napřed svíčku v červené skleničce...akorát že ty sklíčka nejdou až tak naleštit..chci ji dát na štědrý den ven na parapet...

canka
napsal(a):
Teda ten Woruška,to je tak krásný Raduš..taky bych se tam s ním válela a muckala ho..ještě bych ho u toho tahala za ty tvářičky
Tak jsem dneska stihla všechno,co jsem chtěla a i mi zbyla chvilka na relax asi hodinkový
Dopoledne jsem poslepovala to linecké..sepsala si seznam na nákup na vaječnák,co si chci zase udělat domácí,na ty náplně do těch dvou cukroví a na to jedno nepečené...jen takový dotaz,vanilkový lusk,to koupím normálně mezi kořením?
Na zahradě jsem konečné pohrabala a uklidila bordel,na který jsem se chystala už týden,vyčistila jezírko,naházela balík sena,vyčistila deku pod sedlo,připevnila si novou násadu na hrábě,posbírala bobíky v celým výběhu,udělala malinkou strouhu z toho pramene,co jsem našla(ale zatím to moc neteče,je to docela dlouhá cesta až dolů do výběhu) a vyčistila jsem venkovní přístřešek od zašlapanýho sena(vysvětlujte těm čůzám,že nemají to seno vytahovat z jeslí a šlapat na něj,protože pak už ho nechtějí jíst a vůbec je netrápí,kolik peněz panička musí za to seno platit ).Stihla jsem i procházku s malou pondicí,protože u nás dneska bylo krásně,svítilo sluníčko a bylo celkem teplo...
Odpoledne jsem musela něco doma uvařit,poklidit,protože bordel už byl po tom týdnu všude...pak nakrmit kočice venku poklidit tam,zavřít zvířátka..pak vykoupat, a jelo se na večeři na pizzu.. až teď jsme dorazily domů..
Pučmelda očíčko už skoro dobré..fotila jsem ho za svitu adventního věnce,ale ten blesk v telefonu z něj udělal terminátora Na té druhé fotce to jde líp vidět,že to levé očíčko je ještě trochu podrážděné...Eďák se dneska choval jakž takž vzorně,jen sem na něj musela asi dvakrát zařvat,když jsem viděla,že se rozbíhá na Pučmeldu....věděl,že se na něj zlobím a moc dobře..celý den za mnou dolejzá..teď si ke mě lehl na gauč a tváří se strašně nevinně.....mám já to těžký...nemůžu ho ani dát někomu,protože na to už ho mám taky moc ráda toho zmeťoura
Fakt terminátor! Zkuste vydržet jako já. V nejhorším můžete oddělovat, mí kocouři se v garsonce museli popasovat a nakonec to zvládli.
Tady nikdo neniiiiiiií
Kometko vydržím..zahájila jsem prostě hru UTAHÁME EĎÁKA Takže jak jen to jde oba dva doma v každý volný chvíli zaměstnáváme Eďáka hlavu..hraček má tři řitě,takže mu to házíme a on pro to běhá a aportuje..s čivavkou je vždycky rozdovádím,aby si hráli,takže tu pak lítají po bytě a Pučmelda má zatím klid a může odpočívat...teď aktuálně všichni 3 spí..Pučmelda spokojeně,Eďák a čivavka únavou padli Očíčko je už dneska úplně celé ok,už na mě mrká tím modrým očkem jako vždycky..
Bobi jak dopadla návštěva u neurologa?Jojo ponička je vždycky na zimu jak medvěd..já se vždycky strachuju,že když prší nebo sněží,tak ona místo,aby se schovala,stojí v tom počasí venku,ale když sáhnu pod tu podsadu chlupů,tak tam to prostě nepromokne
Lucernička pěkná
Já jsem holky dneska myslela,že usnu...normálně během celýho dne..nevím,kde se ve mě ta únava vzala,večer jsem spala docela dobře,teda v rámci možností s Eďákem Už v práci jsem klimbala a po jídle to bylo ještě horší..po práci jsem jela do města vyzvednout další balíčky k Vánocům(už aby byl konec,protože nemám bezednou peněženku ) a cestou domu,jak jsem ještě měla hezky to auto vytopené,tak jsem myslela,že fakt usnu za volantem..musela jsem vypnout topení,otevřít všechna okýnka,abych se trochu probrala...doma jsem do sebe hodila oběd a už opět za tmy s čelovkou na hlavě letěla na zahradu...a když jsem měla hotovo a holky už jen baštily svoje kyblíky,tak jsem si sedla,vzala si Bertíka na nohy a hladila a hladila a poslouchala holky,jak chroupou tu večeři...a najednou tma Normálně jsem zaklapla Až Berťa mě mokrým čumákem probral...no trošku mě probrala prochajda s čivavkou a kočeny venku..ale jak jsem přišla domů do tepla a naložila se do vany,tak konec Tak jsem si na 10 minut lehla,zavřela oči a za chvilku se probrala a bylo mi líp teda..pak jsem šla uklohnit ještě guláš na zítra a teď už nic nedělám a končím
no fakt...kde je žínka????mě nadává,když se neozvu...Já jak vyjela do Olmika...tak jsem prošla ten Globus...vzala jsem teda celkem 3 kačice...jaruš jednu a sobě 2..Byly 2,60kg..zmrzlé...když vemu v potaz,že jednu asi dám na rozprach i klukům...Tak ať má co dát do těch sklinek...Tak jsem v to Globu nakoupila i pití-nealko-kdyby teda došla nějaká návštěva....Svijany za 9,90...nekup to...To se neztratí...pomazánkové másla na chlebíčky...no moc jsem toho tam nevzala...jen,co jsem si vzpomněla...ještě mouku,cukr...a drobnosti...to vemu pak u nás...U doktora jsem čekala-nekecám-víc jak hodinu...jsem si připlácela ještě parkovné...Tak jsem dnes nechala za parkovné 120Kč..smskama.tam je započatá hoďka 30,kč...Myslela jsem si,že na poliklinice je kantýna-chodila jsem tam na chlebíček...no oni ji zrušili!!! Tak jsem musela jít naproti do takové boudy-Olomoučáci znají-bo bych hlady už šilhala...Dala jsem si hranolky s tatarkou...na tom se snad nedá nic pokazit.. Kdybch si vzala v globu aspoň rohlík!!!..Přežila jsem..Už bylo čtvrt na 3,ale říkám si,když už jsem v ol.překvapím tu moji sousedku na punčích...no u Drápala byla havárka auta s tramvají-auto nedalo přednost tramvali...no další tramvaje stály až skoro k tržnici....obešla jsem to,a že se stavím v bufetu hned narohu na chlebíček...no oni to taky zrušili!!! Kde se chcete jen tak lehce najíst...na frgále jsem neměla chuť...trdelníky za 65 mě už vůbec nelákaly...na sladké jsem neměla chuť vůbec...
Obešla jsem to náměstí...sousedka mi udělala dětský punč s ovocem...Koupila jsem si naproti radnice v tvarůžkárně tvarůžky a sýry v tubě-s příchutí nivy a tvarůžek...jsou dobré na "dresink" k tyčinkám...
Jo,vařečku dřevěnou jsem si koupila-takovou šikovnou,malou....hodila jsem 20cku pokoutnému muzikantovi u Morového sloupu...Měla jsem tak šílený hlad...jenže na náměstí nebylo coby...Tak jsem se stavila pak až v okně.že jestli mi udělá tortilu s kuřecíma nugetkama...že dojdu,až zaparkuju...Vzala jsem na zkoušku 2 piva v Globu-15tky Holby...Jsem mu psala,že něco vezu...no ten byl napnutý,co to bude ...Pak došel ještě jeden jeho známý...já byla tak unavená...jenže oni mě tak rozebrali... v 9 jsem šla domů...
My jsme koukám i s Bobčou, měly dneska rozježděno. Kristepane, jak já to nakupování nesnáším! Nečekaně v pohodě byla mamky 3. dávka, přišly sme tam asi o 10minut dřív a hned ji vzali. Chvilku poseděla a šly sme. Pak oběhat Gate, Jysk, Pepko a KIK, protože chtěla nějakou levnou zimní bundu, stejně nekoupila. Já misku pod svícen. Mandynce v KIKu, ty psí proužky-kokinka. A pak stromek. V Mountfieldu žádný hezký, ochota něco dalšího vybalit nulová, tak jsme jely do UNI hobby, stejně jsem chtěla kouknout po vánoční hvězdě. Tak stromek o 200 levnější a ani jsme dlouho nevybíraly. Nejhorší bylo narvat ho do auta. A úplně nejhorší nákup v Tescu Muž mi říká: jely jste na očkování a nákup do Tesca a byla jsi tam 7 hodin! Bez jídla a pití, přijela jsem potmě, hladová, naházela jsem do sebe oběd a letěla s Workou. Pak mu hned nachystat večeři a uklidit kuchyni ještě od včera a vybalit nákup. Skončila jsem před chvílí a stejně jak Nikča - padám na hubu, usínám.
A taky, že jo, ani jsem to neodeslala a usnula, tak posílám až teď Koukám, že Eďákovi začala vojna A dostala jsem dáreček, že Niki!? Hned ti píšu SZ
ahoj holky
Jo Raduš-to je tak v Olmiku,jednou-asi před 4lety jsem se opozdila o 7 minut !!(jaksi jsem zapomněla sledovat čas-a dobře udělali,že to můžeš doplácet smskou,jak se blíží čas)..A už jsem měla botu..a stejně tak asi 6 lidí kolem mě..tak jsem to šla nahlásit-je to vedle tržnice,a že hned dojdou..No já musela přeložit rehabku..čekali jsme víc jak hoďku..Dali jsme se do řeči s vedlejším"postiženým"-že si šel jenom do lékárny a riskl to..nebo nechtěl dávat 30kč na celou hoďku... Byl to sympatický šedivý dědulka-83 let..zajímavě vyprávěl,kde všude cestoval..nešetřil lichotkama,že kolik mi je...Já se za věk nestydím...a to jsem měla o 20kilo míň .No mít on o 20 míň-možná bych "do něho šla" ..Cestovat...pozval mě,jak pojedu kolem,ať se stavím..byl z Prostějova
No a pak jsem platila v automatu kousek od náměstí,že skočím za tou sousedkou,a tam jsem si to hlídala..jenže jsem to přetáhla o pár minut a už naskočí další 30koruna..Na městě je všude zóna..Tady v Uničově zatím chytám místa..i když včera jak jsem si šla pro auto-jsem parkovala dál,bylo plno..čekal chlapík,až odjedu-mě viděl jít k autu...
Jo,Niki,jsem ti vlastně neodpověděla,jak jsem dopadla...půjdu znovu na EEG..a EIG-se mám objednat.Takže už si mám hlídat schránku??
Jednu kačku mám už v teple v sáčku...
Hezký den
Bobi, EMG asi? Sympatický dědula 80+ tsss, strejda má taky tolik a teda dědula bych mu ani neřekla, je to v pohodě chlap, víc v pohodě jak můj 76 tchán. Ale říkám ti, chlapa hledej mladšího! Prostě jsou hodně poruchoví za rok, dva může být i ten dobře vypadající Valím porcovat to maso Workovi. Vzala jsem mu dva králíky a hovězí kližku.
Bobča
napsal(a):
jojo,na něco...já to asi popletla...Dědula to byl vzhledem,ale vitální-že cestoval...já ho tak jen nazvala ..ale hledat chlapa??? ani,kdyby měl 6místné konto v bance...obejdu se
To říká i mamka, že už se s nějakým cizím chlapem nebude rozčilovat, že má teď svatý klid, dělá si co chce, nemusí se o nikoho starat Ještě sem posílala objednávku na kosmetiku a už fakt letím

Eďák je normální kocour.
Já to řeším stříkačkou s vodou - odvrácení útoku + Bertíka vylítám za laserem
ven má normální přístup, je to extra lovec
Prý: nemusíš uklízet jak šílená...Musím! dneska jsem se sice chtěla už pustit do pečení(chystat těsta) ale ještě jsem byla nervozní z nevydrhnuté pracovny, taková ta stoletá špína, ne to, co se občas setře. Tak jsem to šla ještě poumývat (i výlevku. Ne, regály a skříně nevyklízím ) Dvě hodiny jsem se tam plácala. Těsta snad nějako zvládnu večer.
Tak doufám Raduš,že už máš těsta hotová ..
Já z kačky mám akorát prsa ve sklince,zítra upeču tu druhou..Teď mám v troubě výpečky...do 3 sklinek jsem dala bůček...a pak to zaranu zavařím...Škvarky zkusím taky v troubě..jsem přemýšlela,co je nejmenší "zlo"co se táče páry ze škvaření...Ještě jsem uvažovala dát remosku na chodbu...Poradí mi někdo??Já byla zvyklá to dělat v 50l hrnci na kamnech nebo v kotli...ale asi tak 4 kila...ta remoska na chodbě by nebyla asi špatná..Dnes voněla po celém baráku ta kačena
Dostala jsem to,tak to přeci nevyhodím....
Co myslíš doprčic ještě sem nazačala S škvarkama ti neporadím, prostě zkus a uvidíš. Ještě mám v živé paměti ty dvě hodiny míchání v hrnci a taky bych si to propříště raděj odpustila No a máme silnou digestoř. Takže zkus a poreferuj. Do remosky ti to asi nevleze a jestli tam budeš pořád takhle vonět, tak se ti na to za chvilku slítnou sousedé a nic ti nezbyde
Ahooooj holky......
Raduuuuuuš,já to ještě neposlala,protože nestíhám naší poštu,budu posílat až zítra nebo ve čtvrtek Takže to je od nějaký jiný ctitelky
U nás má pošta jen do 16 hodin a když se o něco zpozdím v práci,nemám šanci stihnout... Takže holky schránky hlídejte až začátkem příštího týdne..stejně nechci,aby jste si to otevřeli dřív než pod stromečkem!!!!Takže běda vám!!!Ježíšek to vidí
Takže jste to měli obě ulítané koukám No mě volali z obce dneska,že nám přijdou změřit dveře v bytě a koupí nám tedy 5x nové ty interiérové...takže bomba!!Po práci jsem frčela rychle domů,ven s čivavkou,pak přijel ten pán změřil a zapsal a domluvili jsme se na zítra,že mě po práci vyzvedne a pojedeme je spolu vybrat...takže zítra to budu mít nabité a ke zvířátkům nevím,v kolik se dostanu Pak jsem se naobědvala,hurá za tmy ke zvířátkům,postarat se a rychle domů,protože jsme taky jeli pro stromeček Vybrali jsme malou kavkazskou jedličku,takovou pěkně košatou,ale malá a stabilní..museli jsme vybírat tak,aby to bylo malé a bytelné aby to Eďák nezlikvidoval..stejně budu muset stromek brzo po Vánocích odstrojit,protože u nás nemá šanci přežít Pak jsme ještě zajeli nakoupit,natankovat,pokrmit kočeny...doma vybalit nákup,vykoupat se a teď jdeme vymyslet něco k večeři
Stříkačku s vodou?To bych musela stříkat furt a byt bych měla zatopený Dneska co jsem doma(bohužel to není moc dlouho no),tak byl útok na Pučmeldu jen jeden a to jsem ho prdla přes zadel tou plastovou lžící na boty..účinek nula Takže jsem zařvala jako paní tarzanová a byl klid...teď tu Eďák lítá po bytě s čivavkou,já mu dala ba chodbu tašku,on se do ní rád schovává,takže je tu tóčo..do tašky,z tašky,smykem do koupelny,skok do vany,vzít do pusy špunt,se špuntem do tašky,ven z tašky ze špuntem,vyběhnout v ložnici nahoru na škrabadlo,zamňoukání a rozvlnění ocasu,skok ze škrabadla na čivavu a hurá do tašky Pučme je schovaný v domečku a spí
Dneska jsme v práci dostali haaaaafec dárků k Vánocům(pracuji fakt v dobré firmě ) a ješě jsem zvlášť dostala dárek z externí firmy a zvlášť od manažera...já mám dárky ráda,takže jsem byla spokojená

canka
napsal(a):
Ahooooj holky......
Raduuuuuuš,já to ještě neposlala,protože nestíhám naší poštu,budu posílat až zítra nebo ve čtvrtek Takže to je od nějaký jiný ctitelky
U nás má pošta jen do 16 hodin a když se o něco zpozdím v práci,nemám šanci stihnout... Takže holky schránky hlídejte až začátkem příštího týdne..stejně nechci,aby jste si to otevřeli dřív než pod stromečkem!!!!Takže běda vám!!!Ježíšek to vidí
Takže jste to měli obě ulítané koukám No mě volali z obce dneska,že nám přijdou změřit dveře v bytě a koupí nám tedy 5x nové ty interiérové...takže bomba!!Po práci jsem frčela rychle domů,ven s čivavkou,pak přijel ten pán změřil a zapsal a domluvili jsme se na zítra,že mě po práci vyzvedne a pojedeme je spolu vybrat...takže zítra to budu mít nabité a ke zvířátkům nevím,v kolik se dostanu Pak jsem se naobědvala,hurá za tmy ke zvířátkům,postarat se a rychle domů,protože jsme taky jeli pro stromeček Vybrali jsme malou kavkazskou jedličku,takovou pěkně košatou,ale malá a stabilní..museli jsme vybírat tak,aby to bylo malé a bytelné aby to Eďák nezlikvidoval..stejně budu muset stromek brzo po Vánocích odstrojit,protože u nás nemá šanci přežít Pak jsme ještě zajeli nakoupit,natankovat,pokrmit kočeny...doma vybalit nákup,vykoupat se a teď jdeme vymyslet něco k večeři
Stříkačku s vodou?To bych musela stříkat furt a byt bych měla zatopený Dneska co jsem doma(bohužel to není moc dlouho no),tak byl útok na Pučmeldu jen jeden a to jsem ho prdla přes zadel tou plastovou lžící na boty..účinek nula Takže jsem zařvala jako paní tarzanová a byl klid...teď tu Eďák lítá po bytě s čivavkou,já mu dala ba chodbu tašku,on se do ní rád schovává,takže je tu tóčo..do tašky,z tašky,smykem do koupelny,skok do vany,vzít do pusy špunt,se špuntem do tašky,ven z tašky ze špuntem,vyběhnout v ložnici nahoru na škrabadlo,zamňoukání a rozvlnění ocasu,skok ze škrabadla na čivavu a hurá do tašky Pučme je schovaný v domečku a spí
Dneska jsme v práci dostali haaaaafec dárků k Vánocům(pracuji fakt v dobré firmě ) a ješě jsem zvlášť dostala dárek z externí firmy a zvlášť od manažera...já mám dárky ráda,takže jsem byla spokojená
Tak třeba založí komando s čivavkou.
napsal(a):
Tak třeba založí komando s čivavkou.
A budou spolu trápit Pučmeldu!
Holky, až já vám vypíšu, co jsme s Niki měly za akci...se nasmějete...mě Tak jak Nikča písla, že něco posílá, tak včera ráno v poště balíček, otevřu to a tam něco jako by zatavené v sáčku, s popiskem něco, že na inhalování pro miminka... Já čichám, ano voní to přes sáček, tak jako pryskyřičně, nebo jako třeba nějaký eukalyptus v nějakém tuku, nebo vosku. Tak si říkám, že to asi mají Nikča nějakou surovinu na svíčky a hned jsem jí psala, ať mi to teda vysvětlí, na co a jak to použít? A Niki píše: ježíš, já jsem ještě nic neposlala! To musí být od někoho jiného! A teď mi to došlo To poslala ta kámoška, co mi vysvětlovala, jak si dělá k umělému stromku vůni z té naškrábané pryskyřice. A pytlík(a teda dost ) mi jí poslala! A ani nepípnula Já na ni dokonce nemám ani adresu, ona moji jo, protože jsem od nich(firmy) kupovala nějaká čistidla a ona mi je posílala.
Mám nachystané 4 těsta, jedny kolečka(polotovar ) upečená. Namíchanou pomazánku Kinder Bueno, která na ně půjde(půjde, nějak, nevím jak, doufám, že sama protože já to zmatlapatlám ) Zapomněla jsem mamce říct, ať mi veme formičky na košíčky a trubičky...budu muset pro ně zítra letět
hezké ráno děvčata
Já už mám skoro upečenou tu druhou kačicu a končím...Nemohla jsem spát od 4,tak jsem jí v 6 poslala do teplých krajin a do 8 to zapíchla ...Sádlo se budu snažit nabídnout švagrovým...Já jsem chtěla sousedce pomoct,nechtěla za to nic,že nemá čas to dělat..Jaruš jsem dala větší díl-měla jsem jí to dát všechno!!..Včera volala,že to dělaly s kolegyní v práci v kuchyni-ta že to umí.Jaruš se tomu napřed bránila...a já mám starost,co s tím....
Tak valím do sprchy,zavezu švagrové pečená prsíčka čerstvá,že si hned postaví na zelí.. Druhá-švagruše od bráchy mi to nebere-jestli nejsou u doktora....

Bobča
napsal(a):
hezké ráno děvčata
Já už mám skoro upečenou tu druhou kačicu a končím...Nemohla jsem spát od 4,tak jsem jí v 6 poslala do teplých krajin a do 8 to zapíchla ...Sádlo se budu snažit nabídnout švagrovým...Já jsem chtěla sousedce pomoct,nechtěla za to nic,že nemá čas to dělat..Jaruš jsem dala větší díl-měla jsem jí to dát všechno!!..Včera volala,že to dělaly s kolegyní v práci v kuchyni-ta že to umí.Jaruš se tomu napřed bránila...a já mám starost,co s tím....
Tak valím do sprchy,zavezu švagrové pečená prsíčka čerstvá,že si hned postaví na zelí.. Druhá-švagruše od bráchy mi to nebere-jestli nejsou u doktora....
....a to jste psala, že nejste masová ...ale jste šikovná, tak ať vám chutna...
Nemám ty trubičky a košíčky(formičky) musím se domluvit s mamkou, kdy to bude ona potřebovat, případně pro to zaběhnu. Zdržovačka, no co už Woruškovi zase není od včera dobře, zase asi ta žáha, večeři nechtěl, to jsem ještě myslela, že snědl pozdě kosti, tak nemá hlad, ale byla tam do rána. To mi trklo, že asi zase žáha. Dala jsem mu sodu, kočičí a kokinka snědl, ale kosti tam už zase leží. Dnes má králičí hrbety tak doufám, že mu je nesežere Macek. Udělala jsem pokus a do misky jsem mu nalila Bílinskou kyselku. Mě na asi žlučník pomáhá, tak bude dostávat místo vody taky, jestli se něco zlepší. Třeba má taky kámen, jak naše sousedka (vůbec netuším, jestli to může mít i pes) Jinak je pohyblivej, po té sodě byl i akční.

lesnížínka
napsal(a):
Nemám ty trubičky a košíčky(formičky) musím se domluvit s mamkou, kdy to bude ona potřebovat, případně pro to zaběhnu. Zdržovačka, no co už Woruškovi zase není od včera dobře, zase asi ta žáha, večeři nechtěl, to jsem ještě myslela, že snědl pozdě kosti, tak nemá hlad, ale byla tam do rána. To mi trklo, že asi zase žáha. Dala jsem mu sodu, kočičí a kokinka snědl, ale kosti tam už zase leží. Dnes má králičí hrbety tak doufám, že mu je nesežere Macek. Udělala jsem pokus a do misky jsem mu nalila Bílinskou kyselku. Mě na asi žlučník pomáhá, tak bude dostávat místo vody taky, jestli se něco zlepší. Třeba má taky kámen, jak naše sousedka (vůbec netuším, jestli to může mít i pes) Jinak je pohyblivej, po té sodě byl i akční.
Žlučové kameny jsou u zvířat velmi vzácné.
napsal(a):
Žlučové kameny jsou u zvířat velmi vzácné.
No však jo, taky bych se i divila, ale co pamatuju, měl problém s tím krkáním, po každém jídle krkal, před jídlem krkal, olizoval se pořád, tak jako mlaskal a polykal na prázdno. Až když chodil pořád upíjet vodu mi docvaklo, že asi hasí tu žáhu a začala jsem mu dávat od Dromy ty drcené korýše, jako neutralizátor. Teď už mu na maso sypu skořápky, ale někdy ten problém stejně má. Třeba včera právě hned od rána, takže nejedl kosti a nejedl jídlo se skořápkama a tím si to ještě zhoršil. Možná má jen vadnou záklopku...u lidí zase častá záležitost, ale u psů?

lesnížínka
napsal(a):
No však jo, taky bych se i divila, ale co pamatuju, měl problém s tím krkáním, po každém jídle krkal, před jídlem krkal, olizoval se pořád, tak jako mlaskal a polykal na prázdno. Až když chodil pořád upíjet vodu mi docvaklo, že asi hasí tu žáhu a začala jsem mu dávat od Dromy ty drcené korýše, jako neutralizátor. Teď už mu na maso sypu skořápky, ale někdy ten problém stejně má. Třeba včera právě hned od rána, takže nejedl kosti a nejedl jídlo se skořápkama a tím si to ještě zhoršil. Možná má jen vadnou záklopku...u lidí zase častá záležitost, ale u psů?
Tohle vypadá spíš na tu acidózu.
napsal(a):
....a to jste psala, že nejste masová ...ale jste šikovná, tak ať vám chutna...
Jojo,Evi...ale kačenku si nenechám ujít...Vím,že bych neměla Kdybych nejela kolem...tak bych to oželela...nejela bych schválně...Na vánoce mám kuřecí prsa v mrazáku na řízečky(možná bude ten kapřík příští týden...)...a jinak jsem s masem vyrovnaná...Dlouho jsem neměla rizoto,tak si pak z těch kachních prsou udělám,a budu mít zas pár jídel...
napsal(a):
Tohle vypadá spíš na tu acidózu.
Ježíš nestrašte mě Reni! Na jednu stranu...říkala vetka, že věkem se ty plíce hodně horší, snižuju se kapacita, proto asi chrčí. Na druhou stranu to krkání...to byl ještě Berry, takže minimálně 7let to má. Teď, když mu dávám ten balancer, nebo ty skořápky takhle pořád nekrká, jen občas vidím, že ta ,,žáha".

Bobča
napsal(a):
Jojo,Evi...ale kačenku si nenechám ujít...Vím,že bych neměla Kdybych nejela kolem...tak bych to oželela...nejela bych schválně...Na vánoce mám kuřecí prsa v mrazáku na řízečky(možná bude ten kapřík příští týden...)...a jinak jsem s masem vyrovnaná...Dlouho jsem neměla rizoto,tak si pak z těch kachních prsou udělám,a budu mít zas pár jídel...
...vyrovnaná?....ja tedy nejsem také masová, a maso já tam jednou týdně....kdysi jsem držela masovou dietu a už nikdy víc...

lesnížínka
napsal(a):
Ježíš nestrašte mě Reni! Na jednu stranu...říkala vetka, že věkem se ty plíce hodně horší, snižuju se kapacita, proto asi chrčí. Na druhou stranu to krkání...to byl ještě Berry, takže minimálně 7let to má. Teď, když mu dávám ten balancer, nebo ty skořápky takhle pořád nekrká, jen občas vidím, že ta ,,žáha".
Ježíš, myslím acidózu jako překyselený žaludek, ne v krvi.
napsal(a):
...vyrovnaná?....ja tedy nejsem také masová, a maso já tam jednou týdně....kdysi jsem držela masovou dietu a už nikdy víc...
Jako-vyrovnaná ...ono tím,že si udělám zase třeba 5-6 balíčků rizota...a pak ze sklinky ta prsa třeba k zelí....taky pár porcí z toho bude-časem-nemám místo v mrazáčku...Tak je to taky relativní --Polívky mám ještě s krůtíma krkama obranýma..tak to s tím masem u mě nebude vlastně až tak.. ..Na návštěvě se třeba masu nevyhýbám ..Ale dnes můžu říct,že jsem za ty 2 dny přemaštěná...dám si zítra něco lehkého-těstoviny s vajíčkem,nebo brambory s mlíkem ..Mám tam i fazole...Uvidím
Jen,že nechodím kupovat vyloženě vepřové a hovězí...Uzeninu vůbec..jen šunku si koupím pak na chlebíčky...krabí tyčinky mám taky na pomazánku...si udělám na Silvestra...a sýrovou s česnekem ...hmm...
V okýnku bude od 27.12.do 18.1.zavřeno,kluk bude na horách...tak nebudu mít i lákadlo...
Evi tu dietu-jako že jenom maso??tu měla kámoška...ta si dělala i na snídani biftečky...

Bobča
napsal(a):
Jako-vyrovnaná ...ono tím,že si udělám zase třeba 5-6 balíčků rizota...a pak ze sklinky ta prsa třeba k zelí....taky pár porcí z toho bude-časem-nemám místo v mrazáčku...Tak je to taky relativní --Polívky mám ještě s krůtíma krkama obranýma..tak to s tím masem u mě nebude vlastně až tak.. ..Na návštěvě se třeba masu nevyhýbám ..Ale dnes můžu říct,že jsem za ty 2 dny přemaštěná...dám si zítra něco lehkého-těstoviny s vajíčkem,nebo brambory s mlíkem ..Mám tam i fazole...Uvidím
Jen,že nechodím kupovat vyloženě vepřové a hovězí...Uzeninu vůbec..jen šunku si koupím pak na chlebíčky...krabí tyčinky mám taky na pomazánku...si udělám na Silvestra...a sýrovou s česnekem ...hmm...
V okýnku bude od 27.12.do 18.1.zavřeno,kluk bude na horách...tak nebudu mít i lákadlo...
Evi tu dietu-jako že jenom maso??tu měla kámoška...ta si dělala i na snídani biftečky...
...ano jenom maso, zelenina, trocha ovoce, už nikdy více....

kouták
napsal(a):
Evo,teď jsi mě rozesmála.Já jako masožravec vlastně držím dietu?
..jenomže ty k to mu pojmeš knedlíky nebo chleba a zapiješ pivem, víš....takže je rázem po dietě...
Ahoj holkyyyy...
Však já vám tady posílám to komando s čivavkou
Po práci jsem vám holky letěla na poštu poslat ty balíčky a co myslíte?Z technických důvodů bylo dnes otevřeno jen ráno Zítra už je tam srandardní otevírací doba,tak je pošlu hned zítra..ale mám strach,aby vám do Vánoc došli Pošlu je doporučeně,ať je to co nejdřív u vás...
No pak jsem jela s tím pánem vybírat ty dveře a byla jsem hodná a vybrala ty dveře v akci No a ve finále těch 5 dveří i s kováním jako nebylo vůbec levných..ale co,z mojí kapsy to nešlo Mám radost,že to před Vánoci bide,hrozné to prokoukne ten byt těmi novými dveřmi..mýmu chlapovi to nedalo a i když jsme se domluvili,že ty dveře udělá až zítra,kdy má volno,tak v ložnici je už vyměnil no a jak z těch dveří sundal ten velký igelit a hodil ho na zem na chodbé,tak Eďák s čivavkou měli na 2,5 hodiny vystaráno,protože takovou prču prý nezažili Když jsem odcházela po 17 hodině ke zvířátkům,tak v tom igelitu lítali jak ztřeštiprdla...no vrátila jsem se v půl sedmý a furt tam lítali..zavolala jsem čivavku a šli jsme ven(když je bahno jako teď,tak jí na zahradu neberu) obejít vesnici..no že by se jí dvakrát chtělo,to moc ne a čím víc jsme se blížili k domovu,tím víc přidávala do kroku..jak jsem otevřela dveře do baráku,už letěla ke dveřím jako šílená...mě bylo jasnýyže se těší na dovádění v igelitu s Eďákem,ale schválně jsem strčila dveře do zámku a neotvírala..to už čivavka panáčkovala po dveřích a štěkala,protože za těma dveřma slyšel šustit ten igelit s Eďákem Když jsem jí konečně otevřela,tak to tóčo probíhalo snad nekonečně dlouho Eďák se pak rozhodl,že jde k čivavě do pelíšku už odpočívat,takže čivavka okamžitě přiběhla za ním,ale né m,že spát,ale tlapkou do něj furt strkala,aby si jako šel hrát
Zítra pak navečer chci zajet do města ještě na kukandu po dárkách a dokoupit věci na ty krémy do cukroví a na vaječnák...
Ježíš Niki a já jsem věděla, že jsem chtěla ještě na něco reagovat a zapomněla jsem. Ty dveře!!! Tak já jak kravěna umývám toliko dveří a ona....?!? Ona si je nechá vyměnit! To je nápad
Já nevím, že těm ,,děckám" furt kupuješ nějaké hračky, když stačí kus igelitu Ale prosim tě, o samotě je s tím raděj nenechávej, aby se tam nějak blbě někdo nezamotal A dveře nám vyfoť, jakové jsi vybrala? Mamce musíme taky vybrat troje nové - záchod, koupelna, co bude předělávat a rovnou vezme do špajzu, protože taky kuchyni má hezkou novou a ty dveře jsou tam šílené. Brácha brblal, ať na to patro dá už všechny nové...no jedině by koupelna nestála tolik, protože to je dalších 5 dveří a to nedá asi.
Já jsem dneska hodila péct křidýlka, dokonce chlap s nima přišel, protože peču to cukroví a není čas vyvařovat a taky musím něčím neutralizovat to sladké Po dvou měsících vylezl z baráku, musel na poštu a mě vyzvednout ty formičky a v pekárně nakoupit. Říkal mi: víš co to je, po tak dlouhé době vyjít?!? To je jak po tom jaderném výbuchu, kdy vylezeš z bunkru a vůbec nevíš co tě tam čeká, co najdeš, jestli tam nepobíhají nějací zombíci...
jsem se zasmála už hned ráno
Niki-těm to spolu tak sluší v tom pelíšku ..Takže igelit je nová hračka ...A tuhle jsi psala o tašce..Ta papírová z Lidlu byla taky pro Maxe hodinová záležitost...akorát jsem jí pak musela ustřihnout ucha,bo se do něho navlíkl a nemohl pak ven,a lítal s taškou za zadelí ..
Vidím,že se přidal i "kouťák" Jo,masožravec jako takový je každý druhý chlap,ale k tomu to ostatní,jak psala Evka...jako představit si jíst JENOM maso,zeleninu a trochu ovoce ..to bych nedala...Však se Zdenka pak vrátila k normálu...
Já držela tu s Herbalifem..5-6 krát za den jíst..za 5 měsíců 13kilo dolů v leže u televize..Já se fakt prožrala k "hubenosti"(no,to se až tak nedá říc,zůstala jsem na 72,bylo to dost poznat,a nechtěla jsem být scvklá bába-u mě to bylo dost váhy na prsou)...Ale je to i o penězích a přemýšlet"kdy jsem jedla?už si můžu dát další?"..ne dřív jak za 2 hoďky a ne později jak za 3...Od té doby jaksi nemusím zeleninu,vodu s citronem-té jsem denně vypila ty 2 litry...
Dlouho mě to vydrželo ta váha..než jsem se psych.sesypala a začla to řešit jídlem-a bylo mi všechno jedno..do toho léky...Takže poslední 3-4 roky to houplo na metrák...opadla jsem na 92,ale teď v tom okýnku se mi to vrátilo na 95 Jak jsem psala-bude zavřeno-lákadlo(i to pivko)zase zmizí..dávám si závazek do nového roku tady přede všema!!!! MUSÍM !!! Hlavně teď přežít vánoce v pohodě !!!..a bude líp
Jako já to mám teď jako nárazovku to maso..Kecala jsem i s vepřovým..Jednou za rok si upeču tu krkovičku v rýži(kdysi jsem to tu dávala v remosce )...a taky mám pak balíčky...Když sem tam zajdu tady naproti do jídelny...mají tu tresku plněnou brokolicí a sýrem...a koprovku s vajíčkem-boží nebo držkovku za 40 i s rohlíkem..
Kávičku mi tu někdo vypil... ..jdu si udělat snídani a dnes mám v plánu kolupelnu-hlavně sprcháč--chci zkusit podle jakési rady Jar s octem do rozprašovače..Ocet jsem plánovala normálně-ale to chce pak větrat..tak to zkusím srazit tím Jarem..
Raduš,a tvůj chlap měl zakázané vycházky?? ..nebo co,že nevylezl 2 měsíce ven??Něco provedl??
Niki,neposílej nic doporučeně..to dojde..tady nejsou zvonky a bezdrátový mi tu nefunguje-je to asi daleko či co...
Bobčo,"kouťák" to zde čte pravidelně od té doby,co ho postihl kočičinec.V mé péči zůstal sice jen Mourek,ale většího trotla jsem ještě nepoznal.Když přijedu na chalupu,tak už pozná mé auto a vykráčí na zahradu,anténu má nahoře a sedne si k bráně a čeká.Jen vlezu dovnitř,tak se začne třít o mé nohy a nemohu udělat ani krok,abych ho nezašláp.Pokud přijedu sám,tak prostě nemohu nic dělat a ono ho to nepouští ani za hodinu.Když přijedem se ženou,tak už říkáme jeden druhému,aby si přebral štafetu,protože je problém někam dojít.Jediná možnost je, vzít ho jako onuci do náruče a nebo ho zavřít do verandy ,ale tam mňouká celou dobu,než se nad ním slituji a raději ho nosím.Dá se toto nějak odnaučit,nebo alespoň zmírnit,abych až přijde jaro mohl něco dělat?
Dá se toto nějak odnaučit,nebo alespoň zmírnit,abych až přijde jaro mohl něco dělat?
Já myslím,že nedá ...a on je tam přes týden sám??Tím tuplem si vás chce užívat...Je to milé...
Šlo by prosím foto??..Teď mi to splývá,ale to jste vy,co měl tolik těch tříbarevných? (já mám výpadky paměti )
Bobča
napsal(a):
Dá se toto nějak odnaučit,nebo alespoň zmírnit,abych až přijde jaro mohl něco dělat?
Já myslím,že nedá ...a on je tam přes týden sám??Tím tuplem si vás chce užívat...Je to milé...
Šlo by prosím foto??..Teď mi to splývá,ale to jste vy,co měl tolik těch tříbarevných? (já mám výpadky paměti )
Nemáš výpadky, je to dlouho a tu je toho moc Taky se mi až teďka vybavil pán s tříbarevnýma koťátkama. Tímto se Kouťákovi omlouvám
Ježíš...co já bych dala za takto se mazlící kočky! (já vím, když chce člověk pracovat, je to otravné ) Ale já abych je skoro poprosila, jestli si je můžu pohladit, jinak se tváří, jako bych jim škubala chlupy
Bobi, já mám ve sprcháči v rozprašovači ten ocet a když ho jdu čistit, nastříkám vydrhnu. Je to čistější, než s drahýma přípravkama, u mě hlavně jde o ty vápencové kapky na všem Chlapovi nemůžu, to je vždycky řevu, že tam tři dny smrdí ocet Může ven jsem ho ,,vyhazovala" ale nechtěl. U nás byly šílené covidové čísla, v Hradišti totéž, takže ne, on nevyleze. Včera měl být na večírku v Praze...tak známého poslal někam že na vánoční večírek ho nikdo nedostane Ale jo, to má pravdu, však jsme mu (známému) ten večírek rozmlouvali, ale on je čerstvě po covidu, tak je ready
Woruška sice dneska moc dobře nevypadá, je takový...motá se, zmatený, ale dojedl večeři a snědl křídla ke snídani, ale sleduju a jsem v pozoru, kdyby něco. Jdu pokračovat v pečení, to teda už mám, jen ještě pusinky a náplně a polevy...takže většina
Ano,bylo jich celkem 6.Stará kočka někam zmizela a odvedla si sebou dva největší.Od té doby jsem je neviděl.Tři strakaté jsem daroval již ochočené do jiné péče a je jim prý dobře.Mourka jsem si nechal,i když na mě 3 měsíce syčel,ale vysvětlil jsem mu kdo ho krmí a pochopil.Na chalupu jezdím v zimě pouze 2x až 3x v týdnu a vždy má založeno a je jak koule.

kouták
napsal(a):
Bobčo,"kouťák" to zde čte pravidelně od té doby,co ho postihl kočičinec.V mé péči zůstal sice jen Mourek,ale většího trotla jsem ještě nepoznal.Když přijedu na chalupu,tak už pozná mé auto a vykráčí na zahradu,anténu má nahoře a sedne si k bráně a čeká.Jen vlezu dovnitř,tak se začne třít o mé nohy a nemohu udělat ani krok,abych ho nezašláp.Pokud přijedu sám,tak prostě nemohu nic dělat a ono ho to nepouští ani za hodinu.Když přijedem se ženou,tak už říkáme jeden druhému,aby si přebral štafetu,protože je problém někam dojít.Jediná možnost je, vzít ho jako onuci do náruče a nebo ho zavřít do verandy ,ale tam mňouká celou dobu,než se nad ním slituji a raději ho nosím.Dá se toto nějak odnaučit,nebo alespoň zmírnit,abych až přijde jaro mohl něco dělat?
Nedá. (ale co by za to jiní dali, když chtějí mazlivou kočku - třeba žínka ) Prostě mu chybí fyzický kontakt. Už si taky nepamatuji - narodila se koťata u vás nebo je tam někdo pohodil? I když je to asi jedno - kamarádka zachránila 2 sourozence, které našla jako sotva měsíční koťata a kocour byl od začátku výrazně mazlivější, vlezl by člověku až na hlavu. Bohužel se zjara přehnala nějaká viróza a nezvládl to
napsal(a):
Nedá. (ale co by za to jiní dali, když chtějí mazlivou kočku - třeba žínka ) Prostě mu chybí fyzický kontakt. Už si taky nepamatuji - narodila se koťata u vás nebo je tam někdo pohodil? I když je to asi jedno - kamarádka zachránila 2 sourozence, které našla jako sotva měsíční koťata a kocour byl od začátku výrazně mazlivější, vlezl by člověku až na hlavu. Bohužel se zjara přehnala nějaká viróza a nezvládl to
Možná,že někdo vyhodil jejich mámu v tom našem zapadákově.Okotila se v sousední chalupě pod hranicí dřeva.Sousedka se právě přijela po roce podívat na svou chalupu a hlásila,že tam má malá koťata.Za ní přijela na druhý den její dcera se psem a tak kočka přenosila všechny koťata ke mě.A tak jsem přišel ke kočkám.Vychoval jsem je,ochočil jsem je,část daroval a nyní musím nosit Mourka všude sebou.
Dnes se mnou překontroloval el.topení,nakrmil holuby,ale když jsem šel vybrat jablka ve sklepě,tak jsem ho raději nechal leštit boty.
napsal(a):
To je mi líto
Moje pečení...aby nebylo všechno jen sluncem zalité...pusinky jsem upekla a letěly do koše. Dělám je každý rok, no letos prostě nebudou. Pořád se mi zdály málo, tak jsem je tam ještě nechala a...zhnědly Worka spinká, tak pupiš ho naštěstí nebolí, muži se ulomil u oběda kus stoličky Jdem ven, ale ani se mi moc nechce a co teprva Workovi...vadí mu to bláto všude, snaží se chodit ještě po zbytcích sněhu.
no a co,že zhnědly?? proč je vyhodilas?vždyť tomu nic není
Dnes jsem brzo doma,zítra to bude zase nářez do půlnoci... Jdu bucnout..odpolko jsem nestíhala dobrou
posílám terapeuta pro hubnutí

Místo pusinek zkuste Zapomenuté cukroví - to se zkazit nedá:
hrnek=250 ml, peče se ideálně večer
2 bílky
1/2 hrnku jemného cukru - dávám méně, ale co kdo snese
vanilka - volitelné
1/2 hrnku mandlových plátků
1/2 hrnku sekané čokolády
(nebo volitelně sušené ovoce, oříšky, trochu skořice apod.)
troubu nahřejete na 190°C, z bílků a cukru vyšleháte hutný, lesklý a tuhý sníh, šetrně vmícháte zbylé ingredience. Lžičkou vyrábíte na pečícím papíru malé hromádky. Když je hotovo, rychle otevřete troubu, plech vsunete dovnitř a troubu vypnete. Jdete spát a ráno vyndáte hotové cukroví.
Je to dobrota.
Zdroj: Vánoční kuchařka pro dceru
Ahoj holky,
Teda to to dneska zase uteklo den neskutečně rychle
Ráno jsem vstávala brzo,protože jsem musela k doktorovi na kontrolu s prstem a řekla jsem si,že si nechám rovnou vyříznout ty dvě pihy..jenže i když jsem tam v 6:15 h byla,do práce jsem tam odtud odjížděla až v 8 hodin!! Bylo tam totálně narváno a fakt jsem myslela,že to vzdám..
No za prat jsem dostala vynadáno,že je tam nulový progres,že to vůbec neohýbám..ale prostě mě to bolí a fakt mi to víc ohnout nejde..takže prý jestli s tím nezačnu něco dělat,tak budu mít trvalý následky..ale co mám sakra dělat? No takže mi napsal rehabilitace a zítra tam mám zavolat..prý čím víc to budu oddalovat,tím horší to bude..no a pak se pustil do těch pih..ta na zádech teda fakt bolela a hlavně mi to vzal i s kůží okolo,takže i kousek tetování..no to mi tatér tu jizvu přetetuje v lednu..a ta zespodu na ruce teda nebolela tolik,ale bolela až když to přicházelo k sobě...tak teď jsem spokojená,že jsem sameťák bez pih
Sotva jsem dorazila do práce,tak se to tam na mě sesypalo(čeká nás od pondělí inventura,tak je to teď nabitý),takže jsem vůbec nevnímala čas a najednou 15 hodin a čas jít domů Tak jsem vylítla a usmyslela si,že za to jak jsem ráno trpěla,tak si zasloužím Mekáče Tak jedu do Mostu a až v Mostě jsem si vzpomněla na ty balíčky pro vás Měla jsem je sebou v autě,ale věděla jsem,že než přijedu domů,poštu zavřou..a pak najednou blik cvak,vždyť v Mostě taky musí mít poštu Takže jsem vám to holky dnes úspěšně odeslala..dala jsem tedy Bobi na tebe a poslala to normálně,ne doporučeně..a ta paní na přepážce mi říka,jakou to ma cenu..tím mě totálně zaskočila,tak jsem kecla,co mě první napadlo Asi to musí vědět kvůli nějakému pojištění balíku...
Pak jsem rychle zaběhla koupit ještě konzervy kočičákům ven...přifrčela jsem domů,zbašila Big Mac a šla ke zvířátkům...potom jsme jeli do města s chlapem dokoupit nějaké dárky a nějakou baštu a řízky na Vánoce(mají v Lidlu v akci) a pak domů,vybalit nákup,vykoupat,navečeřet a je zase kolik je...já bych fakt potřebovala,aby byl ten den delší...
Paní mi dneska zase poslala fotky toho koťátka..je to prý kočička..a je fakt moc hezká...
Ju a poslední hláška na mě úplně sedí
Ahoj holky, nestíhám, s pečením jsem skončila v 23h, v kuchyni jak když bomba spadne. Ke všenu jsem teď zaspala . Woruška alespoň vidím, že teď vylezl z boudy, nevím kde je Viktěna, protože asi chytil v garáži myš a pak ji naháněl pod jalovcem před vchodem a nechtěl domů spinkat. Niki, s tou poštou...na mě nemáš Včera si říkám: ale co, však stačí, když na poštu poslat balíčky zajedu zítra, ve ČTVRTEK to úplně stačí, v klidu si dopeču. Večer jdu s Workou a mamka: kde mám ty formičky, zítra je potřebuju, jdu na to pečení! A já: ježíš, však si říkala, že péct budeš až v pátek A ona v klídku: no však jo, zítra, v pátek, Já: no ale zítra je teprve čtvrtek! No to teda není. Je, já to mám tak naplánované, den po dni, je čtvrtek. Mamka: no to teda těžko, dneska šel biatlon, tak je snad čtvrtek, ne? A já: dopr...fakt, šel biatlon, to mi neříkej, že už je čtvrtéééék!! Jasně, mám ještě x dní, ale já už jsem to chtěla mít tento víkend hotovo, nazdobeno a už zase...nestíhám
ahoj holky
Máte to fakt hektické ..
Já se podívala dolů na lištu-kolik že je stupňů...a vidím 39 ..No čumím na to...a ono u toho bylo F..odkdy píšou stupně v jiné stupnici? "39F..převážně slunečno"..
Já dnes nic moc nespala..zas bylo venku světlo jak o polární noci...přitom má být úplněk až v sobotu
Raduš-nestresuj se ..ještě máš čas celý týden..Dopeč v klidu a těsně před svátkama vypustíš "chrousta"-ten ti vysaje,uklidíš pak už jen kuchyň a obývák a dlab na všechno!!..Však nečekáš prezidenta
Niki-zkoušíš to aspoň v té teplé vodě ve vaně?cvičit?..já vím,že to bolí,ale mít nepohyblivý palec a zrovna na pravé ruce!!..MUSÍŠ to rozcvičit...Nemám ráda rčení "my ti to říkaly"...ale snaž se prosím tě!!!
Balíky se pojišťují běžně,radši na větší cenu,než je hodnota uvnitř,kdyby se ztratil...
U nás zavedli,jak mám naproti tu balíkovnu,že se dá poslat i opačně balík..nemusí to být jen poštou..No a jestli nedojde do vánoc?tak o to dýl se budem těšit "na jéžiška,copak nám asi nadělí"
Já opravdu nevím,co bych ti poslala..leda hranolky,burger,nebo stripsy v tortile ..ale nevím,v jakém stavu by ti to přišlo..Jak se jmenuje ta čičinka-je moc hezká..
Raduš,zkus ty pusinky od Brepty..

Bobča
napsal(a):
ahoj holky
Máte to fakt hektické ..
Já se podívala dolů na lištu-kolik že je stupňů...a vidím 39 ..No čumím na to...a ono u toho bylo F..odkdy píšou stupně v jiné stupnici? "39F..převážně slunečno"..
Já dnes nic moc nespala..zas bylo venku světlo jak o polární noci...přitom má být úplněk až v sobotu
Raduš-nestresuj se ..ještě máš čas celý týden..Dopeč v klidu a těsně před svátkama vypustíš "chrousta"-ten ti vysaje,uklidíš pak už jen kuchyň a obývák a dlab na všechno!!..Však nečekáš prezidenta
Niki-zkoušíš to aspoň v té teplé vodě ve vaně?cvičit?..já vím,že to bolí,ale mít nepohyblivý palec a zrovna na pravé ruce!!..MUSÍŠ to rozcvičit...Nemám ráda rčení "my ti to říkaly"...ale snaž se prosím tě!!!
Balíky se pojišťují běžně,radši na větší cenu,než je hodnota uvnitř,kdyby se ztratil...
U nás zavedli,jak mám naproti tu balíkovnu,že se dá poslat i opačně balík..nemusí to být jen poštou..No a jestli nedojde do vánoc?tak o to dýl se budem těšit "na jéžiška,copak nám asi nadělí"
Já opravdu nevím,co bych ti poslala..leda hranolky,burger,nebo stripsy v tortile ..ale nevím,v jakém stavu by ti to přišlo..Jak se jmenuje ta čičinka-je moc hezká..
Raduš,zkus ty pusinky od Brepty..
Těch Fahrenhaitů jsem si všimla už včera. Pak to přeskočilo na normální stupně Celsia a ejhle, už je to zase zpátky.
canka
napsal(a):
Bobiiiiii už jo?Fakt takhle rychle?To asi nebude ode mě Nebo že by se česká pošta takhle polepšila???To se mi nechce věřit
A jestli,tak hlavně vydržet až pod stromeček
no je to od tebe! Ale teda nevím,kam ho dám,abych to do vánoc vydržela ...
Beztak to bude jediný pod tímm stromkem,tak ať se z něho můžu radovat už teď né? prosííím Nikííí
Ale holky,nechte toho Je to malý lehký roztomilý balíček
Bobi neeeeeeeeeeeeee,vydržíš do Ježíška na překvapení!!!!!Nebude to určitě jediný dárek pod stromečkem,uvidíš..viď Raduš
Raduš a ty mi nemáš co posílat!!Jak to,že mi dneska pípla aplikace Zásilkovny,že jsi něco podala!!!Já nic nepotřebujiiiiiiii
Bobi já se s tím prstem snažím,ale fakt mě to bolí Včera jsem večer doma cvičila,ale za chvíli jsem musela přestat,protože mě pak celá ta ruka bolela...a na ty rehabilitace se nemůžu dovolat,takže tam v pondělí po práci zajedu osobně..mám jich napsaných 5...tak uvidíme..
No nic,jdu zase makat,jsem byla ba kávičce
canka
napsal(a):
Ale holky,nechte toho Je to malý lehký roztomilý balíček
Bobi neeeeeeeeeeeeee,vydržíš do Ježíška na překvapení!!!!!Nebude to určitě jediný dárek pod stromečkem,uvidíš..viď Raduš
Raduš a ty mi nemáš co posílat!!Jak to,že mi dneska pípla aplikace Zásilkovny,že jsi něco podala!!!Já nic nepotřebujiiiiiiii
Bobi já se s tím prstem snažím,ale fakt mě to bolí Včera jsem večer doma cvičila,ale za chvíli jsem musela přestat,protože mě pak celá ta ruka bolela...a na ty rehabilitace se nemůžu dovolat,takže tam v pondělí po práci zajedu osobně..mám jich napsaných 5...tak uvidíme..
No nic,jdu zase makat,jsem byla ba kávičce
Je totok možné To jako musí Zásilkovna všechno vykecat!? Co to je pak za převapení?! No tak to se ale s tvým balíčkem rozhodně nedá srovnat To je jen takový ,,dáreček útěchy"
Tak prvně jsem chtěla napsat storry se slepicí, ale začnu stromkem. Hmm holky, trošku jsem ze stromku zklamaná Jako nééé, že by nebyl hezký, je ale měla jsem dát na muže a vzít ten větší Samozřejmě si ty míry asi trošénku nadsadili, asi jako u těch živých kdy máte sice stromek 180cm, ale 50cm z toho dělá špice Tak u tohoto sice ne ale celkově je užší, než jsem si představovala a tu výšku, tu asi jako má, ale na ten náš obývák by byl vyšší lepší, no Stromeček mám nazdobený, ale to je tak asi všechno
Slepice. Nevím, ve kterém to bylo foru, jak jsme řešili, že někdo si stěžuje na toulavé kočky a co máme dělat my tady, když nám slepice vynosí liška či jestřáb. No a dnes mi volá odpoledne mamka, že jí volal strýc, že má u báby zamordovanou slepici. Mají společné humno. Sice měla rozdělané pečení, ale nakonec jí to nedalo a šla tam. Za chvíli volala znova, že asi pták, že je jí půlka rozklovaná, vyžraná. Ale je to mladá slepice, byla plná vajec(nemohl si vybrat některou tu důchodkyni na dožití ) tak ji vykuchala, oškubala a hodila alespoň uvařit Mandyně.
Kočičáci asistovali u zdobení stromku, Woruška ještě žáoná hitparáda, ale trochu byl dnes čilejší a hlavně v pohodě papal.
Jooo Raaaaduš,aplikace vykecá všechno Mi totiž dneska pípalo jedno oznámení za druhým,jak mi ještě furt chodí naobjednaný dárky..
No já jsem dneska měla celkově pohodový den i v práci před tou inventurou,co nás čeká v pondělí a úterý,až mě to samotnou překvapilo V práci jsem se snažila fovat na ty rehabilitace a nic..takže tam prostě zajedu v pondělí...s prstem jsem dneska zase trošku cvičila,ale jen do bolesti..víc mě teda bolí ty dvě zašitý místa po těch vyřízlých pihách Jsem si to dneska namazala heřmánkem a zalepila..už aby mi ty stehy vyndali,he to strašně nepříjemný,jak to pne tu kůži...po práci na mě doma čekal koupený oběd od čongů(nudle s gyrosem) a kompletně hotové dveře včetně klik v celém bytě Fakt to prokouklo..pak jsem šla nakrmit kočice ven a zjistila,že všechny misky s granulema(dohromady jich mají na různých místech 6 ks a různě velkých) jsou totálně prázdné Asi to za 2 dny fakt všechno snědli nebo soused dostal hlad Takže jsem letěla na chodbu pro grane a všude dosypala do plna a pak kočicím prdla ještě konzervu..
Pak za zvířátkama...Berta jsem slyšela,ale neviděla..když mě uslyšel,jak mluvím na holky,tak odněkud z lesíka tam řval jak pominutý,ale neviděla jsem ho...za chvíli vybèhl a nèco za sebou táhnul..měl za nohu tak blbě omotovaný pytlík,proto tak řval..bevím,kde se tam vzal ten pytlík,ale ještě,že si ho třeba neomotal kolem krku..to ani nechci domyslet...hned,jak jsem mu zo sundala,tak mu vrněl ten kolovrátek
Raduš fotka stromku je kde?
Taky vám sem dám jednu uměleckou..Pučmelda a tulipány(jsem včera dostala )
Čauký, dneska je zamračlo, ani se mi nechtělo z pelechu neřkuli, že jsem zaspala Foto stromku bude, až to alespoň kolem uklidím První do tebe Niki hučeli: nehýbej s tím prstem! A teď: hýbej pořádně s tím prstem Kromě prstů jsem nic jiného šitého neměla, tak nevím, že to tak tahá. Mě by asi sotva, kůže už mám na tři baby
Chudák Bertík, mě už jdou hnusné představy, jak se s tím jiné, toulavé zvířátko, fakt uškrtí
A ta Bobča zase maká? Bobi pusinky už zkoušet letos nebudu, s.e.r.u už na pečení A že neuklízej Já mám teda pocit, že je tu čím dýl větší binec a nevím, jestli se to dá do Vánoc odbordelizovat Včera jsem se stromkem skončila někdy v 21.30 a naštvaná, že nadřená a hladová jsem šla sežrat parenicu a banán Několik měsíců už nejím po 20h(nijak to teda nepomáhá, to je pravda )
hezký sluníčkový den děvčata
u nás opět Jadran ..Se mi jaksi seká počál..rachotí zas jak žentour...nereagoval chvíli vůbec na to,že píšu...já čumím do klávesnice,píšu(proboha,já tam měla č ! ),čučnu nahoru-a tam nic ..
Teď mi došla zpráva,že mi budou doručovat balíček..když ho mám už doma...
Jéžiš Radule!!!! že tys cosi poslala ..vlastně Niki tady cosi s aplikací už řešila..Kurdek holky..!..Vás zaškrtím
Tak jsem volala řidičovi co a jak...že tu nemám zvonek...tak mi to nechá naproti v trafice-balíkovně..
Jinak jsem byla do půlnoci,ano,ale jsem sebou pak plácla do postele..v 5 byla vzhůru..mlela sebou zas jak mokrý tele...a pak se mi zadařilo do čtvrt na 10 Zdálo se mi,že čtady čtu "vytýkací dopis",kde zase jsem
Vařím si rýži,bo pro maso si pojedu ke švagrové..byla tu včera odpolko,moc děkovala za kačku,že ty prsa jedla 3 dny..Tak že dala rozmrazit ten větší kus masa,co dostala od syna...tak budu mít zas já obídek...Napřed,že si ráno pro maso zajedu a že si ho udělám prý jak chci....Ale uvítala jsem,že ho udělá celé-by se mi teď zrovna nechtělo.. ...
Rýže už odpočívá v peřinách NAPOSLEDY jsem dělala sáčkovou(trčela mi tam minimálně rok-jsem ji dostata,a 2 sáčky jsem jaksi opomíjela)-já si kupuju u Vietnamců tu jejich jasmínovou-je dražší,ale o hodně lepší..Já kůň !!proč jsem si ji nevysypala a na cibulce neudělala !!No ochrápaná-nepřemýšlím..Sporák zaprskaný,jak to bublalo škvírou u pokličky-i na málo..Co už...
Takže dnes uvidím..Pátky jsou horší...Včera jsem už cítila fest záda..budu dnes lenošit
Bobča
napsal(a):
Už mi volal pošťák,že mám dárek v trafice
No šak to je s tebou hrozné, se tu mihneš ráno a...je v čudu celý den
Jak kdybys nevěděla: Pošťák vždy zvoní dvakrát Takže pro ostatní: už jí nic neposílejte... Se neraduj, to budeš koukat, 2kg peří A máš to jak u Niki, rozbaluješ až pod stromkem! Že si to ty, můžeš na Štědrý večer My s mužem jsme si zavedli až na První svátek ráno, aby jsme dýl koukali na ty balíčky a taky chodíme každý k rodičům, tak už bylo hodně pozdě, když jsme se pod stromkem sešli...ráno je pak na to víc času
Pytlíková rýže...fuj to je hnus, tu vaří tchýně a to se fakt nedá My doma zase vaříme jen kulatozrnou.
Woruška je dneska dobrý, i pobíhal...jen kdyby u nás nebyla ta šílená zabahněná cesta Už to vysychá, celkem bych teď uvítala i ten holomráz. aby to vymrzlo alespoň dosucha.
Jak...ráno? včera jsem psala 3krát...co bys ještě tak chtěla ...
Já to věděla !!zdálo se mi o tom vytýkacím psaní a je to tady ..
Balíčky zanesu na hůru,abych je neviděla teda ..Včera,jak odešla švagrovka jsem busla,bo bych byla večer marná a pak šla makat...já nerožíhám ten počál stokrát za den-říkám,že hrčí jak traktor...tak napíšu ráno víc...vy chodíte pozdějc ty otevřeš noťas,Niki telefon a máte to rychlé...Já si ho stařečka šetřím
Byla jsem na tom obídku-nakonec-no špatně to bylo "vyjádřené",tak budu mít na zítra rizoto s mé rýže a masa,co jsem dostala...ona měla taky rýži..
Já tu sáčkovou dostala tenkrát,jak mi před víc jak rokem dcera dovezla nějaké věci do těch Přáslavic..Ale přece to nevyhodím(já jídlo nevyhazuju)...si ji dochutím zítra..Maso si můžu dodělat ještě na kostky na šťávičce....
Ahojky děvčata...
Bobi to je nejlepší to schovat..já to znám,to pokušení vždycky Ale musíš si říct,že už jen 6 dní a můžeš to rozbalit
Teda já byla dneska zase produktivní Ráno mě vzbudil Eďák tím,že mi zadel posadil na obličej Když už mě teda vzbudil,tak jsem vstala a rozhodla se udělat ten vaječnák...a teda holky musím říct,že se mi fakt povedl I můj chlap chválil jak blázen..je jemňoučký a fakt dobrý..našla jsem výborný recept,trošku ho vylepšila a je to pucuc
Pak jsem se postarala o zvířátka,vyrazili jsme s malou poničkou na projížďku - bylo naprosto nádherně,úplně azuro jako na jaře..krásných 6°C....fakt jsme si to dneska užili....Berťas si to dneska užíval,ležel na střeše přístřešku a vyhříval se
Pak jsem se doma pustila do dodělání cukroví....naplánovala jsem si dvě naplně...do Išelského byla z rumu,meruňkové marmelády,mletých ořechů,cukru a másla....a do těch ,,ořechů,, (z toho těsta jsem netvarovala ořechy,protože nemám ty formičky,ale vykrojila jsem hvězdičky a hříbečky) byla náplň ze zkaramelizovaného salka,rumu,másla a mletých ořechů..nejdebilnější bylo to 2 hodinoé vaření Salka,aby zkaramelizovalo,ale výsledek byl super...oba krémy moc dobré..hned jsem to plnila a máčela v čokoládě..jen ty Išelský jsem vám zapomněla vyfotit
No a když mi to konečně ztuhlo všechno a mohla jsem to naskládat zase zpáky do krabice,sebrala jsem odvahu a že ochutnám jeden rohlíček zespodu krabice..normálně jsem se strašně bála,že to bude hnusné,tvrdé a ošklivé...ale holky,oni se mi fakt povedli Moc mi chutnali,a hned ochutnal i můj chlap a dostala jsem další pochvalu
Pak jsem šla zavřít a pokrmit zvířátka a jeli jsme na oslavu narozenin manželovo taťky..sešli jsme se všichni po dlouhé době a bylo to hrozně fajn..hodně jsme se zasmáli..no a já tam sežrala,co hsem viděla..no jak ja budu vypadat po Vánocích,to fakt nevím
hezkou zlatou neděli všem
Je pod mrakem..už normálních 6 stupňů celsia.. Holky,já do toho úplňku fakt kopnu Byly 2 hodiny a já ještě nespala..Před 8 jsem slyšela z dálky zvony,jak zvou na mši (už jsem nemohla zabrat..A podle toho to taky vypadám..Holka volala už v 8,že jde uklízet a že by jí pak "spadl řemen"
Včera jsem nebyla v okně..obešla jsem si náměstí,bylo dost lidí u punče..dala jsem si višňový s griotkou a višněmi a šla domů..
Niki,cukroví máš krásně nazdobené..nenapadlo by mě,že ty ořechy se dají udělat taky jinak...ale proč ne?
Kdepak máme Raduš? ta asi taky slepuje...Nebo je ještě venku s Workou
Já jsem zaspala! Né, že bych chrápala doteď V 6h jsem se vzbudila, sousedovic NO v kotci řvala jak kdyby ji na nože brali, ale tma, tak nemělo ani cenu zjišťovat co se děje, možná liška. Kočky doma, tak jsem byla v klidu. A kočičáci byli dokonce večer několik hodin venku! Konečně Pustila jsem si telku...a znovu usnula. Proberu se, venku podezřele světlo, kouknu na hodiny: 7.49 To je čas, kdy chodím dávat Workovi homeo. Takže místo čučnutí sem, jsem letěla dole a pak hned se chystat a s Workou ven. U nás zataženo, fučelo, ale teď koukám, že se to uklidnilo a stupňů 5. Už jsem jen naházela včera mozartovy koule do košíčků a jinak už na nic nešáhnu...dopečeno. Niki, ty hříbečky jsou hezké, musím si koupit hříbečkovou formičku A přesně totéž: nudle s gyrosem od Ťonga si beru taky
Přinesla jsem si včera náruč zeleného, tak jsem večer dělala svícny a výzdobu, abych to tu ,,navoněla Vánocema" Ještě asi tisíc věcí po baráku mám zdobit a roznášet. No letos mi to ani nějak nejde Svícen se mi nelíbí, byla jsem ráda, že jsem si koupila podnos na 4 svíčky..a čtvrtou jsem nenašla, netuším, kam jsem ji zaratila, tak jsem se nakrkla a dala tam jen dvě. To by až tak nevadilo, ale nějak se mi nepovedl, nelíbí se mi, je prostě ,,divnej" Vždycky mi tyhle věci celkem šly, ale letos jsem na to nějaké kopyto, jako by mi už došla fantazie A nekoupila jsem si na stolky orchideje, tak mi to tu opticky chybí (že by moje staré zakvetly, o tom nemůže být řeč Jo, jedna sice jo, ale už odkvétá)
Včera mi volala mamka, až pojedem od tchánů ať se stavím, že dělala podle Tiny narychlo nějakou vánočku...s pudinkem tak ať to jdu zhodnotit a dá mi. Včera teplá byla celkem dobrá, tedy chuťově je dobrá, ale ji připekla a dneska už je drobivá Vezeme si kousek domů a muž mi říká: hele a kde je vánočka od Bobči, ona nám neposlala?!? Říkám mu: no ta by vypadala, než by přišla. ,,Proč, když od Nikči to tu bylo prakticky za půl dne?!" A Bobča říkala, že už nepeče, ani vánočky, protože nemá stejně komu...
Ahááá, tak vidíš, máš pro koho péct a budeš mít na Vánoce tradičně Vánočku U nás se nikdy vánočka nepekla, ani neznám nikoho, kdo by pekl. Tady se na Vánoce pečou vdolečky, tedy svatební koláčky(vysvětlení pro holky z Čech ) a makové, u tchánů ořechové rohlíčky. Vypadají jak maličké makové hřebeny, co se někde prodávají. To normálně z kynutého(tak jak ta vánočka vlastně) Zdobím, zdobím, jde mi to jak psovi pastva, nijak bince neubývá
Ahoj holky,
Co mě se včera povedlo Večer jsem začala plašit,že je 4.adventní neděle a my ani nemáme na věnci zapálené svíčky..můj chlap se na mě tak kouká,ale nic neřekl..nechal mě ty svíčky zapálit a pak se začal smát,že je přeci sobota Já nevím,kde jsem vzala,že je neděle
Ráno mě probudil nečekaně Eďák,ale kupodivu až kolem 7 hodiny..už se to trochu aspoň prodlužuje. Třeba za rok mě už nechá spát do 8 hodin Nasnídala jsem se,otevřela noťas a musela udělat pár pracovních věcí před tou inventurou zítra..pak jsem vyrazila za zvířátkama a překvapilo mě,že docela fouká..a koukla jsem na předpověď a ouha,odpoledne to má zesilovat ten vítr..takže naházet balík sena do seníku jsem musela dopoledne,aby mi to všude nelítalo..pak ještě vysbírat celý výběh od bobíků,otevřít a přebrat balík slámy(zbyly mi dva z loňska,ale teda kvalita nic moc),vykydat,nanosit vodu,nappnit síťky senem...pak vyčistit to černý prase,který pod vrstvou bahna je schovaný kůň a jen tak bez sedla jsme vyrazili na projížďku....to už teda vítr fakt zesiloval a příjemný to moc nebylo..zvlášť,když jsem si blbec nevzala čepici a měla jsem bundu bez kapuci
No domů jsem dorazila kolem 14 hodiny,hodila jsem do sebe polívku a chtě nechtě jsem musela vyrazit do města dokoupit ještě dárky,protože prostě ještě nemám všechno...no a akorá to zase bylo něco na moje nervy..zaparkovat se nedalo...když už jsem 20 monut počkala,abych mohla zaparkovat,tak jsem vešla do toho obchoďáku a hlava na hlavě...šílený..byla jsem totálně otravená..u pokladen fronty...no nervy jsem měla hrozný a celá otravená jela domů...hodila jsem dárky schovat do postele a letěla za holkama na zahradu,samozřejmě už po tmě...pak ještě s čivavkou obejít vesnici a byla jsem ráda,že už jsem konečně doma..jenže pak mi došlo,že je neděle a že bych měla poklidit Chlap byl v práci,tak mi ani nemohl pomoct..sakra Takže vysát,vytřít,umýt záchod a koupelnu....no a teď jsem si ještě obarvila hlavu..
Bobi někdy mi budeš muset poslat kousek tý vánočky ochutnat....teď už víme,že Česka pošta funguje rychle Až nečekaně
Bože, frajerka: zvlášť,když jsem si blbec nevzala čepici a měla jsem bundu bez kapuci Bundu bez kapuce si vůbec nekupuju! I kdyby se mi 100x líbila.
Týýý voe, už je to tady: Co mě se včera povedlo Večer jsem začala plašit,že je 4.adventní neděle a my ani nemáme na věnci zapálené svíčky..můj chlap se na mě tak kouká,ale nic neřekl..nechal mě ty svíčky zapálit a pak se začal smát,že je přeci sobota Já nevím,kde jsem vzala,že je neděle Tak to jsem si oddechla, že to nemám jen já, které se minulý týden záhadně jeden den ztratil
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.37.53
canka
napsal(a):
Ahoj holky,
Co mě se včera povedlo Večer jsem začala plašit,že je 4.adventní neděle a my ani nemáme na věnci zapálené svíčky..můj chlap se na mě tak kouká,ale nic neřekl..nechal mě ty svíčky zapálit a pak se začal smát,že je přeci sobota Já nevím,kde jsem vzala,že je neděle
Ráno mě probudil nečekaně Eďák,ale kupodivu až kolem 7 hodiny..už se to trochu aspoň prodlužuje. Třeba za rok mě už nechá spát do 8 hodin Nasnídala jsem se,otevřela noťas a musela udělat pár pracovních věcí před tou inventurou zítra..pak jsem vyrazila za zvířátkama a překvapilo mě,že docela fouká..a koukla jsem na předpověď a ouha,odpoledne to má zesilovat ten vítr..takže naházet balík sena do seníku jsem musela dopoledne,aby mi to všude nelítalo..pak ještě vysbírat celý výběh od bobíků,otevřít a přebrat balík slámy(zbyly mi dva z loňska,ale teda kvalita nic moc),vykydat,nanosit vodu,nappnit síťky senem...pak vyčistit to černý prase,který pod vrstvou bahna je schovaný kůň a jen tak bez sedla jsme vyrazili na projížďku....to už teda vítr fakt zesiloval a příjemný to moc nebylo..zvlášť,když jsem si blbec nevzala čepici a měla jsem bundu bez kapuci
No domů jsem dorazila kolem 14 hodiny,hodila jsem do sebe polívku a chtě nechtě jsem musela vyrazit do města dokoupit ještě dárky,protože prostě ještě nemám všechno...no a akorá to zase bylo něco na moje nervy..zaparkovat se nedalo...když už jsem 20 monut počkala,abych mohla zaparkovat,tak jsem vešla do toho obchoďáku a hlava na hlavě...šílený..byla jsem totálně otravená..u pokladen fronty...no nervy jsem měla hrozný a celá otravená jela domů...hodila jsem dárky schovat do postele a letěla za holkama na zahradu,samozřejmě už po tmě...pak ještě s čivavkou obejít vesnici a byla jsem ráda,že už jsem konečně doma..jenže pak mi došlo,že je neděle a že bych měla poklidit Chlap byl v práci,tak mi ani nemohl pomoct..sakra Takže vysát,vytřít,umýt záchod a koupelnu....no a teď jsem si ještě obarvila hlavu..
Bobi někdy mi budeš muset poslat kousek tý vánočky ochutnat....teď už víme,že Česka pošta funguje rychle Až nečekaně
Ja vsecky darky objednavam pres net a jednak je to stejne drahy jak v krámu i s postovnym a jednak je to bez nervu a da se u toho vyberu i treba vařit 😁
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ja vsecky darky objednavam pres net a jednak je to stejne drahy jak v krámu i s postovnym a jednak je to bez nervu a da se u toho vyberu i treba vařit 😁
Já už taky. Jenže někdy to potřebuješ vidět, kosmetiku třeba očichat atd. Co to dýchání, už je ti líp? A mamka? Mluvila jsem v týdnu s kámoškou, prodělala covid na jaře, pak se dala očkovat a před měsícem ho chytila znova. Průběh celkem mírný, ale problémy s dýcháním, dělalo jí potíže se pořádně nadechnout. Když už se chystala na plicní, tak se to srovnalo samo. Chce to čas.
ahoj holky
Já se vzbudila za 10 min 10 ..V 8 večer jsem si vzala Prothazin(po X letech)
.. jsem se potřebovala dospat..ten úplněk mi tentokrát dal zabrat Problikala jsem programy a asi kolem 9 jsem vypínala...A kdybych se nepodívala ráno na hodiny, asi bych se otočila a pokračovala dál...jsem se úplně lekla Slyšela jsem akorát,jak hrká popelnice-jak ji vedle schovávají po dlouhém chodníku z ulice..
Raduš,třeba mojí sousedce moje vánočka nechutná,že je moc nadýchaná-jakoby vatová..šlehám totiž 12 žloutků a 1 a půl másla na 2 kila mouky a litr mlíka..asi je to hodně,ale děcka to milujou...Je to ale fuška na míchání..pomáhal mi to míchat vnuk-těsto musí být tužší..
Včera jsem nic moc neudělala,tak jdu na to ...ani to blbý nádobí
nesnáším to !! jak jsem si zvykla na myčku..
Ty jo, já už šahala po mobilu, jestli tam baba neleží hore kopytama no skoro jo, ona si chrápe! Ráno, v 6h mě vzbudilo Workovo vyštěkávání někde u baráku. To se mi celkem ulevilo, večer zase nevypadal moc dobře, nechtěl večeři, jen se motal. Na obchůzce večer šel fakt blbě. No vstala jsem kolem 7h a koukám, měsíc jak kjráva, ještě hodně vysoko...to bude zase Bobča brblat Když jsem sešla dolů, viděla jsem Worku vyjídat zbytek v misce, ještě očichával kolem, jestli tam není něco spadnuté, tak nevím, jestli tu večeři snědl on ráno, nebo liška, protože do rána u nás trochu poprašek sněhu a viděla jsem v zahradě čerstvé stopy od lišky, musela právě chodit až nad ránem, možná ji lapnul u té misky. Pak ještě do 8h chodil kola kolem baráku a kde vyřvával tam. Na obchůzce hezky čilej. Kočičáci šli dneska zahradou s náma, koukala jsem jak blázen, dokonce i Gůča šla prolézt domek. Jestli tam za ní dorazil i Viktěnka nevím, motal se někde v půlce zahrady a my už šli ven.

Bobča
napsal(a):
tady je
https://www.idnes.cz/zpravy/test-vseobecnych-znalosti-9-trida.St12
Docela dobrý. Na to, že jsem některým otázkám ani nerozuměla, 8 bodů. Ale logicky, když nemám peníze, nebudu si půjčovat. Hlavně ne na věci, které jsou zbytné, jako dovolená nebo vánoční dárky.
napsal(a):
Docela dobrý. Na to, že jsem některým otázkám ani nerozuměla, 8 bodů. Ale logicky, když nemám peníze, nebudu si půjčovat. Hlavně ne na věci, které jsou zbytné, jako dovolená nebo vánoční dárky.
počkej,počkej ...nevím,co sis dělala,ale tam byl o těch starých dějinách,,malířích a budhismu a tak??Václav 3 a dějepisu....zeměpisu...já měla z 30 jen 11..a kolik má vrcholů čtyřhran....atd..

Bobča
napsal(a):
ahoj holky
Já se vzbudila za 10 min 10 ..V 8 večer jsem si vzala Prothazin(po X letech)
.. jsem se potřebovala dospat..ten úplněk mi tentokrát dal zabrat Problikala jsem programy a asi kolem 9 jsem vypínala...A kdybych se nepodívala ráno na hodiny, asi bych se otočila a pokračovala dál...jsem se úplně lekla Slyšela jsem akorát,jak hrká popelnice-jak ji vedle schovávají po dlouhém chodníku z ulice..
Raduš,třeba mojí sousedce moje vánočka nechutná,že je moc nadýchaná-jakoby vatová..šlehám totiž 12 žloutků a 1 a půl másla na 2 kila mouky a litr mlíka..asi je to hodně,ale děcka to milujou...Je to ale fuška na míchání..pomáhal mi to míchat vnuk-těsto musí být tužší..
Včera jsem nic moc neudělala,tak jdu na to ...ani to blbý nádobí
nesnáším to !! jak jsem si zvykla na myčku..
....a mohla bych moc poprosit o recept na ni....
napsal(a):
....a mohla bych moc poprosit o recept na ni....
Evi určitě ...je to velká dávka-musíš dělit
napřed dám šlehat 1a1/2 změklého másla s 10-12 žloutky(podle velikosti vajec)
1 kilo polohrubé
1 kilo hladké
asi velká lžíce soli-mírně navršená
zamíchám
dělám zvlášť kvásek:
ohřeju litr mléka-prstem zkusím-nesmí být horké,jen vlažné.
6 lžic cukru(taky mírně kopečkem) krupice(nebo krystal)
3kostky kvasnic do něj rozdrobím.
až vzejdou,naliju do mouky,přidám vyšlehané máslo se žloutkama a míchám..
Hrozinky přidávám,až je to spojené..Já namáčela do vody-děckám nechutnaly v rumu...Na tohle množství jsem dávala 4 malé balíčky-teď dělají větší-tak asi 2..
Jde to ztuha,těsto je fakt tužší...až se dělají bubliny a těsto"pšouká" je hladké a nelepí se na stěny..hotovo...Kyne asi hoďku,hoďku a půl-prostě mi skoro teče z mísy...I na vále se nelepí..Pletu ze 4,3,2....jo,a pomazat rozšlehaným vajíčkem..
Přikládám loňskou fotodokumentaci..jednu jsem dělala bez hrozinek...
Pekla jsem v horkovzdušné všechny 4 zaranu..na asi 170..zkouším po asi 3/4 hodině špejlí..a musí při poklepu jakoby dunět..
Dobrou chuť

Bobča
napsal(a):
Evi určitě ...je to velká dávka-musíš dělit
napřed dám šlehat 1a1/2 změklého másla s 10-12 žloutky(podle velikosti vajec)
1 kilo polohrubé
1 kilo hladké
asi velká lžíce soli-mírně navršená
zamíchám
dělám zvlášť kvásek:
ohřeju litr mléka-prstem zkusím-nesmí být horké,jen vlažné.
6 lžic cukru(taky mírně kopečkem) krupice(nebo krystal)
3kostky kvasnic do něj rozdrobím.
až vzejdou,naliju do mouky,přidám vyšlehané máslo se žloutkama a míchám..
Hrozinky přidávám,až je to spojené..Já namáčela do vody-děckám nechutnaly v rumu...Na tohle množství jsem dávala 4 malé balíčky-teď dělají větší-tak asi 2..
Jde to ztuha,těsto je fakt tužší...až se dělají bubliny a těsto"pšouká" je hladké a nelepí se na stěny..hotovo...Kyne asi hoďku,hoďku a půl-prostě mi skoro teče z mísy...I na vále se nelepí..Pletu ze 4,3,2....jo,a pomazat rozšlehaným vajíčkem..
Přikládám loňskou fotodokumentaci..jednu jsem dělala bez hrozinek...
Pekla jsem v horkovzdušné všechny 4 zaranu..na asi 170..zkouším po asi 3/4 hodině špejlí..a musí při poklepu jakoby dunět..
Dobrou chuť
..diky moc....jsou moc hezké ty Vaše.....

Bobča
napsal(a):
počkej,počkej ...nevím,co sis dělala,ale tam byl o těch starých dějinách,,malířích a budhismu a tak??Václav 3 a dějepisu....zeměpisu...já měla z 30 jen 11..a kolik má vrcholů čtyřhran....atd..
Ne ne. Mně se otevřel test ohledně finanční gramotnosti - Kde vzít peníze na dovolenou.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.37.53
lesnížínka
napsal(a):
Já už taky. Jenže někdy to potřebuješ vidět, kosmetiku třeba očichat atd. Co to dýchání, už je ti líp? A mamka? Mluvila jsem v týdnu s kámoškou, prodělala covid na jaře, pak se dala očkovat a před měsícem ho chytila znova. Průběh celkem mírný, ale problémy s dýcháním, dělalo jí potíže se pořádně nadechnout. Když už se chystala na plicní, tak se to srovnalo samo. Chce to čas.
Diky za optani. Uz jsme v cajku vsichni. Me pak chytly ty prudusky a plice takze sem doma druhej měsíc uz a ten klid dela dost.. Vcera sem v poho zmakla cestu na slovensko a zpět. 1000km. Pohoda😁 další havěť doma (2x50kg holcicky)
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Diky za optani. Uz jsme v cajku vsichni. Me pak chytly ty prudusky a plice takze sem doma druhej měsíc uz a ten klid dela dost.. Vcera sem v poho zmakla cestu na slovensko a zpět. 1000km. Pohoda😁 další havěť doma (2x50kg holcicky)
fotečky prosím-třeba časem ...50kilové tak to musí být mamlasové...jaksi jsem zasklila,žes byla nemocná ..tak hlavně,že je ti už líp
Já dostala kapra-jsem ho zabila,vykuchala,naštěstí byl lysý,takže těch šupin nebylo tolik ..3 porce jsem si dala zmrznout na řízečky a naložila jsem to na pekáček na zítra...ho upeču na zelenině "šéfovi"...
Měl krásné mlíčí-to si usmažím..je to pochoutka..
Jinak u nás fičí studený vichr...
Měla jsem to tu hoďku rozepsané a usnul mi počál
U nás taky fučí, je vlezlá zima Jsem se tě zapomněla zeptat...ty kapra nestahuješ? My jo, tedy mamka jo, respektive teď jí ho už od taťkovy smrti zabíjel a stahoval tchán, ale před 14dny mi tchýně oznámila, ať s tím mamka nepočítá a nechá si ho zabít, protože tchán už to nezvládá(jim to udělá švagr, tedy druhý syn) Mamka: no jo, oni mi ho při prodeji zabijou, ale kdo mi ho stáhne, když já to neumím?!? Takže musím najít návod na netu a budeme s tím asi bojovat
Je to jednoduché...nařízne se podél hřbetu !! z obou stran-pod ploutví..nezapomenout!..pak naříznu rožek na zádech u hlavy(uříznuté ovšem)..chytnu ten kousek utěrkou,nebo prostě hadrem,aby to neklouzalo-přidržím za kaprova ramena a táhnu kůži dolů....Někde to ukazovali i buď v receptáři..nevím..zkus si vyguglit postup...Ten ale byl jiný..
Já ho stahovala vždycky-babička neměla kůži ráda...ale mě nevadí..Tak budu mít s kůží..
zkouším znovu...kámoška měla tu historii...tak jaktože tady jsou finance??
Bobča
napsal(a):
Je to jednoduché...nařízne se podél hřbetu !! z obou stran-pod ploutví..nezapomenout!..pak naříznu rožek na zádech u hlavy(uříznuté ovšem)..chytnu ten kousek utěrkou,nebo prostě hadrem,aby to neklouzalo-přidržím za kaprova ramena a táhnu kůži dolů....Někde to ukazovali i buď v receptáři..nevím..zkus si vyguglit postup...Ten ale byl jiný..
Já ho stahovala vždycky-babička neměla kůži ráda...ale mě nevadí..Tak budu mít s kůží..
Za kaprova ramena
Ahoj holky....
Do kvízů se ani pouštět nebudu Nechci se zostudit
Teda dneska to vstávání v půl šestý mě zničilo Na tohle už nejsem zvyklá,abych od 6 hodin chodila do práce Inventura jedna pitomá Ale byla to pohodičková práce dneska..hned po práci jsem jela do Chomutova,abych se objednala na ty rehabilitace..protože ten palec je fakt špatný,stále oteklý a ať se snažím,jak chci,prostě ho neohnu,tak jsem se rozhodla,že na ty rehabilitace musím...samozřejmě mají přes Vánoce dovolenou až do Nového roku,ale protože když mi na to koukli a i do těch papírů,tak mi řekli,že musíme začít co nejdřív,nebo to prý bude průser,tak mě vzali hned 3.1.,4.1. a 5.1. 2022 a pak 10.1. a 11.1.......no tak aspoň to budu mít pak rychle za sebou doufám...já si prostě myslím,že mi s tím nejde hejbat proto,že je to prostě moc nateklý...ale uvidíme,co s tím dokážou..
K holkám jsem šla zase skoro za tmy Opravdu už potřebuji,aby bylo vidět aspoň do 18 hodin...je to na palici tady ta brzká tma...pak jsem šla vyzvednout do Z-boxu předposlední dárek a nakrmit kočeny..a místo 4 jich tam bylo 6 Jeden byl od souseda a přišel zase i ten zrzek..je ale fakt tlustý,takže někde musí bašit,asi fakt někomu patří..nechodí každý den...
Poslední dárek mám objednaný,ale bojím se,že do Vánic nepřijde Blbec jsem ho objednala teprve včera Protože jsem furt přemýšlela,čím udělat chlapovi překvapení. A protože už jsem mu darovala snad vše,co chtěl,i různé zážitky(jízda tankem,jízda na závodním okruhu,střílení...),tak mě už nenapadalo co..no a pak mi cvaklo,že bohužel přesně na Štědrý den je to 5.měsíců,kdy mu umřela mamka..a tak jsem vybrala jednu moc hezkou fotku,kde jsem s jeho mamkou(kdysi řekl,že na té fotce jsou dvě nejhezčí a nejdůležitější ženský v jeho životě) a nechávám vyrobit fotoobraz...takhle nás bude mít obě furt na očích Snad z toho bude mít radost
Nevím,jestli jsem to sem psala,ale včera si brácha mého chlapa vyrazil 4 přední zuby..vožral se někde na oslavě,šli skákat na trampolínu,on že zamachruje a udělá salto dozadu a jak doskočil,tak přímo pusou do kolen...4 zuby úplně definitivně,dva okolní jsou nakřachly Zlatý můj zub jeden
Když jsem přišla domů,skočila jsem do vany a pak šla udělat nepečený rumový kuličky...to těsto jsem dala do ledničky a že ho pak obalím v kokosu za chvíli,až zabalím dárky...od včera jsem to měla naplánované,že je dneska zabalím,ať to zase nedělám na poslední chvíli...jenže balení dárků s Eďákem Já myslela,že ho fakt vykopnu za dveře na chodbu a ať si ho někdo vezme Stužky mi neustále kradl,utíkal s nima pryč...balící papír prodrápal.. lepíky s jmény napůl okousal...z krabic mi sebral takový ty vycpávky,běhal s nima po bytě a pak je trhal na posteli,kde mi totálně roztrhal a zvalchoval deku Mamce jsem posílala fotky,jak leze do všech krabic a ona mi psala,jak je úžasný..tak jsem jí hned nabídla,že ho do té krabice zabalím jako dárek a hned jí ho přivezu..nechtěla Ty dárky jsem balila až do teď a jsem kaput...musím ještě obalit ty kuličky v kokosu,udělat si svačinu do práce a vyvenčit čivavku.. to jdu do postele tak o půlnoci a ráno vstávat do práce...

Bobča
napsal(a):
lisý...nebo lysý...Reni??..jsem zmatená jak lesní včela
Lysý, lysina a tak. Ale ve škole máme účetní Lisou - možná od slova lis?

Bobča
napsal(a):
zkouším znovu...kámoška měla tu historii...tak jaktože tady jsou finance??
Jo, finance.

Bobča
napsal(a):
https://www.idnes.cz/zpravy/test-vseobecnych-znalosti-9-trida.St121
No, žádná sláva. 27 bodů. Fyzika, politika a geometrie mi nejde. Ale včera jsme vyhrály vánoční pohádkový Hospodský kvíz! Juchů!

canka
napsal(a):
Ahoj holky....
Do kvízů se ani pouštět nebudu Nechci se zostudit
Teda dneska to vstávání v půl šestý mě zničilo Na tohle už nejsem zvyklá,abych od 6 hodin chodila do práce Inventura jedna pitomá Ale byla to pohodičková práce dneska..hned po práci jsem jela do Chomutova,abych se objednala na ty rehabilitace..protože ten palec je fakt špatný,stále oteklý a ať se snažím,jak chci,prostě ho neohnu,tak jsem se rozhodla,že na ty rehabilitace musím...samozřejmě mají přes Vánoce dovolenou až do Nového roku,ale protože když mi na to koukli a i do těch papírů,tak mi řekli,že musíme začít co nejdřív,nebo to prý bude průser,tak mě vzali hned 3.1.,4.1. a 5.1. 2022 a pak 10.1. a 11.1.......no tak aspoň to budu mít pak rychle za sebou doufám...já si prostě myslím,že mi s tím nejde hejbat proto,že je to prostě moc nateklý...ale uvidíme,co s tím dokážou..
K holkám jsem šla zase skoro za tmy Opravdu už potřebuji,aby bylo vidět aspoň do 18 hodin...je to na palici tady ta brzká tma...pak jsem šla vyzvednout do Z-boxu předposlední dárek a nakrmit kočeny..a místo 4 jich tam bylo 6 Jeden byl od souseda a přišel zase i ten zrzek..je ale fakt tlustý,takže někde musí bašit,asi fakt někomu patří..nechodí každý den...
Poslední dárek mám objednaný,ale bojím se,že do Vánic nepřijde Blbec jsem ho objednala teprve včera Protože jsem furt přemýšlela,čím udělat chlapovi překvapení. A protože už jsem mu darovala snad vše,co chtěl,i různé zážitky(jízda tankem,jízda na závodním okruhu,střílení...),tak mě už nenapadalo co..no a pak mi cvaklo,že bohužel přesně na Štědrý den je to 5.měsíců,kdy mu umřela mamka..a tak jsem vybrala jednu moc hezkou fotku,kde jsem s jeho mamkou(kdysi řekl,že na té fotce jsou dvě nejhezčí a nejdůležitější ženský v jeho životě) a nechávám vyrobit fotoobraz...takhle nás bude mít obě furt na očích Snad z toho bude mít radost
Nevím,jestli jsem to sem psala,ale včera si brácha mého chlapa vyrazil 4 přední zuby..vožral se někde na oslavě,šli skákat na trampolínu,on že zamachruje a udělá salto dozadu a jak doskočil,tak přímo pusou do kolen...4 zuby úplně definitivně,dva okolní jsou nakřachly Zlatý můj zub jeden
Když jsem přišla domů,skočila jsem do vany a pak šla udělat nepečený rumový kuličky...to těsto jsem dala do ledničky a že ho pak obalím v kokosu za chvíli,až zabalím dárky...od včera jsem to měla naplánované,že je dneska zabalím,ať to zase nedělám na poslední chvíli...jenže balení dárků s Eďákem Já myslela,že ho fakt vykopnu za dveře na chodbu a ať si ho někdo vezme Stužky mi neustále kradl,utíkal s nima pryč...balící papír prodrápal.. lepíky s jmény napůl okousal...z krabic mi sebral takový ty vycpávky,běhal s nima po bytě a pak je trhal na posteli,kde mi totálně roztrhal a zvalchoval deku Mamce jsem posílala fotky,jak leze do všech krabic a ona mi psala,jak je úžasný..tak jsem jí hned nabídla,že ho do té krabice zabalím jako dárek a hned jí ho přivezu..nechtěla Ty dárky jsem balila až do teď a jsem kaput...musím ještě obalit ty kuličky v kokosu,udělat si svačinu do práce a vyvenčit čivavku.. to jdu do postele tak o půlnoci a ráno vstávat do práce...
Se divíte? Nové hračky přece.
napsal(a):
No, žádná sláva. 27 bodů. Fyzika, politika a geometrie mi nejde. Ale včera jsme vyhrály vánoční pohádkový Hospodský kvíz! Juchů!
27...tsss, to máte super, je vidět, že se v té škole pohybujete, pořád vás to nutí myslet. Já jsem úplně, ale úplně za těch 15let v zahradě a lesích, ztratila vyjadřovací schopnosti, mluvím jak hotentot. Nemůžu si vzpomenout na správná slova. Někdy dumám, jestli je to tímhle, nebo už Alzheimer Co tam bylo z politiky? Minimálně mám hosip
U nás dneska hezky, mrazivo a slunečno. Ani jsem nenapsala, že jsem si málem předevčírem vyrazila oko. Teda mohla jsem si vyrazit, naštěstí jsem se trefila pod oko do líce. De.il U jedné kytky u okna mám vraženou ulomenou suchou palici, jako oporu.Jak jsem to odlomila, jako už suché, tak to je takové na konci rozlámané. Ale byla v létě venku, tak mi to nijak nevadilo. Teď se o půlnoci jdu ještě kouknout na Worku, rozsvítím si na WC, odkud pěkně dopadá světlo do boudy a jdu tam přes druhé okno nahlédnout. Potmě. Chci se sklonit a narazím hubou na tu palici. To byla pecka, že se mi skoro rozsvítilo První, co bylo jsem chytla hubu a okamžitě mě napadlo, že při mě stáli všichni svatí, protože tímto a tím, jak jsem se prudce sklonila, bych si to oko 100% vyrazila Na líci mám dva propíchlé oteklé fleky, ale je mi to jedno, protože to mohlo dopadnout mnohem hůř, jako by nestačilo, že jsem hluchá Něco jako Niki švagr. Tomu alespoň dodělají funkční zuby, funkční oka zatím nejsou Ale přijít o zuby tak pitomým způsobem Kdyby jeden Já jsem včera vytuhnula ještě dřív, než Niki.
Niki, když ti dárek pro muže náhodou nedojde, tak mu vyrob avízo do obálky, že jeden je ještě na cestě...alespoň se bude dýl těšit Přemýšlím co s tím tvým oteklým pařátkem Nechceš zkusit homeo na podporu léčení? Na otok je Apis a na úrazy všeobecně Arnika. Na šlachy specielně je Ruta.
Jinak jsem už odevzdala půlku toho pečeného kapra se zeleninou...Vyprala pračku..
Nemám novinky...až na to,že jsem opět blbě spala a vstávala o půl 10
Ohřívám si rizotko...zůstala mi suchá rýže...tak jsem si oprančila zeleninu-mrkev,hrášek.kukuřici- na šťávě z kačenky a přidala rýži...(dávám si ten zbytek šťávy zmrznout naplacato a pak jen ulupuju )
Otevřela jsem si k tomu červenou řepu...no nepocákala jsem se ? ..ještě že mám vínovo- červené triko
Jo,mám něco-jak jsem nešikovná..ale můžu si za to sama...mívám párátka-v takové té plastové kulaté té oné...a já je dala na druhou stranu k talířům...no,vytahuju talíř....a samože jsem je shodila..víčko nedrželo,tak půlka na kredenci a půlka na zemi..
To samo se zeleninou..mám nastřihlý sáček,přeložený a zagumičkovaný v mrazáku a podle potřeby si odsypávám...A jak jsem tuhle měla rozmrzlo a zamrzlo,tak z toho byla kula...Tak jsem do toho bouchla,aby se to polevilo... ..co myslíte ...zase se mi toho hromadu vysypalo na zem..čekám třetí....možná to byla ta červená řepa
Niki,ten test je sranda-proč by ses měla znemožnit? a před kým?...já měla 11,bo z dějin si pama tuju akorát bitvu na Bílé hoře 1620 a Hus 6.7.1415...toť vše...ale oktanové číslo,a takovéty běžné věci vím...pohořela jsem na čtyřhranu-spletla jsem si ho s krychlí...a to jsem měla z matiky a geometrie 1..
Miluju kvízy..ten finanční jsem si nedělala,ten mě nezajímá-tam bych pohořela...ale jsou i zeměpisné slepé mapy...to jsem měla fakt všechno s přesností do 20km-některé i do 10...jen mi to pokazilo jedno město(trefovalo se kde které město je)..jestli to půjde,dám to sem...
Reni,vždyť 27 je hranice geniality...
Hezký den

lesnížínka
napsal(a):
27...tsss, to máte super, je vidět, že se v té škole pohybujete, pořád vás to nutí myslet. Já jsem úplně, ale úplně za těch 15let v zahradě a lesích, ztratila vyjadřovací schopnosti, mluvím jak hotentot. Nemůžu si vzpomenout na správná slova. Někdy dumám, jestli je to tímhle, nebo už Alzheimer Co tam bylo z politiky? Minimálně mám hosip
Já taky - hosipa. Ani ne tak politika, jako spíš občanská nauka - kde je hlavní sídlo OSN. Děti nás opravdu udržují ve střehu a psychické svěžesti.
diktát pro třetí třídu...doufám,že tam nebde zas něco jiného
http://zpravy.idnes.cz/diktat.asp?iddiktat=109

Bobča
napsal(a):
mě to nešlo tady otevřít...takže zkusím něco jiného..
Mně se to otevřelo, ale nerozumím - 9 červených políček jako 9 chyb? Včetně slepýše a přemýšlet apod.
napsal(a):
Mně se to otevřelo, ale nerozumím - 9 červených políček jako 9 chyb? Včetně slepýše a přemýšlet apod.
Teď jsem to sem chtěla napsat Ale co jsem měla blbě a fakt nechápu, jsou otepi Proč otepi? Ti otepi? Měla jsem teda 6 chyb, bez těch dvou, co mají blbě oni, stejně za 4

lesnížínka
napsal(a):
No šak to je s tebou hrozné, se tu mihneš ráno a...je v čudu celý den
Jak kdybys nevěděla: Pošťák vždy zvoní dvakrát Takže pro ostatní: už jí nic neposílejte... Se neraduj, to budeš koukat, 2kg peří A máš to jak u Niki, rozbaluješ až pod stromkem! Že si to ty, můžeš na Štědrý večer My s mužem jsme si zavedli až na První svátek ráno, aby jsme dýl koukali na ty balíčky a taky chodíme každý k rodičům, tak už bylo hodně pozdě, když jsme se pod stromkem sešli...ráno je pak na to víc času
Pytlíková rýže...fuj to je hnus, tu vaří tchýně a to se fakt nedá My doma zase vaříme jen kulatozrnou.
Woruška je dneska dobrý, i pobíhal...jen kdyby u nás nebyla ta šílená zabahněná cesta Už to vysychá, celkem bych teď uvítala i ten holomráz. aby to vymrzlo alespoň dosucha.
..tak jsem to opravdu asi nepochopila s těmi dárky, že si nic nedáváme.....

lesnížínka
napsal(a):
Však zavedli, koukali...všechno čas minulý ne? (na češtinu jsem ale de.il )
To já také píšu v minulém čase, proto mně to zmatlo, když vím, jak urputně se dávkování bránit tak to se omlouvám..
Ahooj holky....
Tak Raduš,balíček je vyzvednutý A protože jsem drbna zvědavá,hned jsem s ním začala kvrdlat Můj chlap mi říká ať to nezničím dřív,než to otevřu A já mu říkam,že musím až pod stromečkem,že jsem to dostala rozkazem A on se smál a říká mi,že s tím ještě párkrát zatřesu a to co vevnitř chrastí asi brzo dochrastí Tak mi to sebral a schoval k sobě k dárkům,aby mě to nepokoušelo
A ještě mi říká,že když jsme u těch dárků,tak že Ježíška dneska ve městě ještě něco cvrnklo do nosu a musel to vzít Tak jsem zkoušela vyzvídat,dolivat to z něj,vylochtat to..ale nic Ještě že už se ten Štědrý den blíží
Česká pošta mi dneska napsala,že převzala zásilku,takže je tu šance,že do čtvrtka ten vyrobený výrobek pod stromeček budu mít snad!!!!
No a abych si udělala taky radost já,tak jsem si objednala kožený postroj pro malou poničku na tahání..měli jsme jen nylonový na zaučení a protože je to šikulka,tak jsem si přála nový..ale tak protože to není nejlevnější,tak jsem si ho nepřála pod stromeček,to jsem si přála ty nové opratě s ohlávkou..no a postroj jsem si nadělila sama
V práci jsem dnes na oddělení byla úplně sama,všichni už byli doma,takže pěkně kávička,cukroví,puštěné koledy na počítači a tančila jsem si po kanclu Ale pak tam přijel auditor na inventuru,tak jsem musela zklidnit hormon A zítra poslední vstávání v tomto roce a koneeeeec Budu tam mít 5 nebo 6 lidí,ty si zaměstnám nějak a do 15 hodin to doklepu a hurááá volno volá Fakt se na to volno strašně těším,že si odpočinu...teda já v to doufám,protože se znám
Raduš homeo na palec..má to nějaký účinek,nebo je to jen takový placebo?Mažu si to nějakou mastí z lékárny,nějaký Hemagel myslím nebo tak něco..ale teda vůbec to nepomáhá..doktor mi ve čtvrtek určitě zase vynadá. Ale co mám dělat...tak nějak doufám v ty rehábka,že to něčemu pomůže..
Jsem unavená,půjdu za chvilku do hajan..včera jsem šla do postele až po půlnoci Takže vstávání paráda
Jó Niki, kdybych to u homea věděla, tak ti to odpřísáhnu. Ale...nevím. Někdo tvrdí, že mu 100% pomáhá, u Worky taky vidím, že pomáhá, ale je to možná jak na co? Jak u některých klasických léků. Někdo nedá dopustit na určitý lék a někdo ti řekne, že jemu nepomohl vůbec. Ale jak říkám, homeo není tak drahé, 90Kč za tubu, tak bych to prostě vyzkoušela. Ježíš, kdo ti poradil hemagel? Je drahý a hlavně...to je blbost. Ne hemagel, že by byl blbost, ten je dobrý, ale on je na rány, urychluje hojení, aby to dobře srostlo - třeba právě řezná rána, ale ne měsíc po ní Nebo popálenina, odřenina atd, prostě čerstvá rána.
Balíček nedochrastí, neboj
Neznám nikoho, kdo by se tak těšil na inventuru
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.37.53
canka
napsal(a):
Ahooj holky....
Tak Raduš,balíček je vyzvednutý A protože jsem drbna zvědavá,hned jsem s ním začala kvrdlat Můj chlap mi říká ať to nezničím dřív,než to otevřu A já mu říkam,že musím až pod stromečkem,že jsem to dostala rozkazem A on se smál a říká mi,že s tím ještě párkrát zatřesu a to co vevnitř chrastí asi brzo dochrastí Tak mi to sebral a schoval k sobě k dárkům,aby mě to nepokoušelo
A ještě mi říká,že když jsme u těch dárků,tak že Ježíška dneska ve městě ještě něco cvrnklo do nosu a musel to vzít Tak jsem zkoušela vyzvídat,dolivat to z něj,vylochtat to..ale nic Ještě že už se ten Štědrý den blíží
Česká pošta mi dneska napsala,že převzala zásilku,takže je tu šance,že do čtvrtka ten vyrobený výrobek pod stromeček budu mít snad!!!!
No a abych si udělala taky radost já,tak jsem si objednala kožený postroj pro malou poničku na tahání..měli jsme jen nylonový na zaučení a protože je to šikulka,tak jsem si přála nový..ale tak protože to není nejlevnější,tak jsem si ho nepřála pod stromeček,to jsem si přála ty nové opratě s ohlávkou..no a postroj jsem si nadělila sama
V práci jsem dnes na oddělení byla úplně sama,všichni už byli doma,takže pěkně kávička,cukroví,puštěné koledy na počítači a tančila jsem si po kanclu Ale pak tam přijel auditor na inventuru,tak jsem musela zklidnit hormon A zítra poslední vstávání v tomto roce a koneeeeec Budu tam mít 5 nebo 6 lidí,ty si zaměstnám nějak a do 15 hodin to doklepu a hurááá volno volá Fakt se na to volno strašně těším,že si odpočinu...teda já v to doufám,protože se znám
Raduš homeo na palec..má to nějaký účinek,nebo je to jen takový placebo?Mažu si to nějakou mastí z lékárny,nějaký Hemagel myslím nebo tak něco..ale teda vůbec to nepomáhá..doktor mi ve čtvrtek určitě zase vynadá. Ale co mám dělat...tak nějak doufám v ty rehábka,že to něčemu pomůže..
Jsem unavená,půjdu za chvilku do hajan..včera jsem šla do postele až po půlnoci Takže vstávání paráda
Me nikdo nic na zviratka nedava. Takze sem si v nedeli nadelila ty krajticky 😁
A pak ještě sama sobe tyhle skvosty:
Paní je vyrábí na prani s konkrétními kameny a jakymikoli zvířaty.

lesnížínka
napsal(a):
Teď jsem to sem chtěla napsat Ale co jsem měla blbě a fakt nechápu, jsou otepi Proč otepi? Ti otepi? Měla jsem teda 6 chyb, bez těch dvou, co mají blbě oni, stejně za 4
Otep je podle vzoru kost, si myslím.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Me nikdo nic na zviratka nedava. Takze sem si v nedeli nadelila ty krajticky 😁
A pak ještě sama sobe tyhle skvosty:
Paní je vyrábí na prani s konkrétními kameny a jakymikoli zvířaty.
Jéé, hezké S různými zvířaty, ale ty hadi, ti se tam vyloženě nabízejí Psa tam neomotáš, možná jezevčíka
napsal(a):
..tak jsem to opravdu asi nepochopila s těmi dárky, že si nic nedáváme.....
Evi,to byl fór,ne?...byly tam smajlíky...já to pochopila tak,že já se bránila,aby mi něco Radka s Niki posílali,takže Raduš ze sra.ndy napsala,ať už mi nikdo nic neposílá..hm? ...
Zadělávám na ty vánoče..tak se ozvu později...už teď mám seky,ale nemám čas---pojedu pak se švagrovou na hřbitov..nevím,jestli mezi kynutí,nebo až po....zatím ahoj a udělám si taky ten diktát,jestli se mi otevře...papa

napsal(a):
Otep je podle vzoru kost, si myslím.
...otep otepi - kost, kosti...

Bobča
napsal(a):
Evi,to byl fór,ne?...byly tam smajlíky...já to pochopila tak,že já se bránila,aby mi něco Radka s Niki posílali,takže Raduš ze sra.ndy napsala,ať už mi nikdo nic neposílá..hm? ...
Zadělávám na ty vánoče..tak se ozvu později...už teď mám seky,ale nemám čas---pojedu pak se švagrovou na hřbitov..nevím,jestli mezi kynutí,nebo až po....zatím ahoj a udělám si taky ten diktát,jestli se mi otevře...papa
..to jste nepochopila Bobino Vy....
tak už mám zamícháno-teče ze mě jak...však víte..Ze 2 kil bych už sama nezadělávala..stačí jedno..
Ale co..jak mám zafixované ty dávky,tak..Mouku-v poho pula na pula polo a hladkou..sůl jsem málem dala dvojitou.. ..Dám do hrnce mlíko-cukr správně-poloviční,máslo se žloutkama taky...jen jak jsem to chtěla už dávat dohromady,říkám si "Božká,nemáš toho mlíka nějak moc?"..richtik-litr..ještěže jsem to tam nenalila...
Tak znovu..kvasnice mi akorát zbyly kostka a půl...švagrová si donesla liskáče a mandle,že je chce i dovnitř..Nechtělo se mi to půlit,tak jsem je dala do celé dávky..že to teda zkusím..já nemusím mít v pečivu ořechy...zase jsem se nechala ukecat...co už.. Hrozinek je tam dosti..Tak jsem jí zavolala,že hřbitov necháme až po upečení-ať nemusím divočit..Já bych jela odpolko,ona dopolko.. Vidím to tak-když to dám v 10 péct,v 11 můžem jet..třeba to nakyne i rychleji...mám to u topení..
Jdu si udělat ten diktát a pak jdu na nádobí..ať tu nemám binec..tak zatím..

Bobča
napsal(a):
asi né ...ale neva...asi víte obě o čem je řeč..znáte se dýl..
..ano...
Bobča
napsal(a):
diktát pro třetí třídu...doufám,že tam nebde zas něco jiného
http://zpravy.idnes.cz/diktat.asp?iddiktat=109
je to kravina...já mám problém akorát s dvěma postelema a skusit a zkusit...dělala jsem to 2 krát..pokaždé to ukazovalo úplně jiné chyby...které ale byly správně...slepýš..zívali...
Jo a není všechno minulé měkké..je to o rodu-né?--když ženy zpívaly...muži zpívali..

Bobča
napsal(a):
hlavní města-foto
http://www.ikoktejl.cz/inspirace-na-cesty/kviz-pouze-1-z-50-lidi-dokaze-uhodnout-hlavni-mesta-techto-25-zemi/
Tak nejsem 1 člověk z 50. Šestkrát jsem se netrefila.
stahovala jsem foťák...tak tam byla ještě ta kačka nafouklá..a jak jsem koupila pohankový lichoběžník a byla v něm díra
no a dnešní vánočky...ta zadní pěkně sjela...je z ní jakýsi útvar ale dala jsem si ho teď s kakajkem k obědu...byly jsme na tom hřbitově...posvítily všem známým a rodinným příslušníkům ...
Bobča
napsal(a):
tady...
http://ankety.aktualne.centrum.cz/s3/b0d221880f67
3 blbě Pořád si pletu Přerov a Prostějov. Už roky a ne a ne si to podle něčeho zafixovat. Vím, že přes Přerov se jede do Olomouce, že? Pak ale zase nevím, kde je Prostějov No a Tachov jsem neuhádla a Reni, teď nečtěte! myslela jsem, že jsou to Budějky a on to Hradec
Bobi, ty jo, krásné máš ty vánočky, nemáš je černé jak já vždycky a teď i mamka měla tyhle budou měkoučké
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.37.53
Holky obdivuji vas. Ja se tejden hrabu u hafu s vanocnim uklidem a sem furt na zacatku. Vsude humus. Okna neumyty zaclony nevyprany... Aaaaa

lesnížínka
napsal(a):
Tak to jsme na tom Reni stejně Nevěděla jsem některý z těch severských, tam to nemám nakoukáno. Taky Tbilisi a Tokio...kdo měl poznat, jestli je to Tokio, nebo Peking...podle reklam?
Ty reklamy mi přijdou všude stejné.

Bobča
napsal(a):
tady...
http://ankety.aktualne.centrum.cz/s3/b0d221880f67
Jde to - 2 chyby - Tachov a Beroun.

lesnížínka
napsal(a):
3 blbě Pořád si pletu Přerov a Prostějov. Už roky a ne a ne si to podle něčeho zafixovat. Vím, že přes Přerov se jede do Olomouce, že? Pak ale zase nevím, kde je Prostějov No a Tachov jsem neuhádla a Reni, teď nečtěte! myslela jsem, že jsou to Budějky a on to Hradec
Bobi, ty jo, krásné máš ty vánočky, nemáš je černé jak já vždycky a teď i mamka měla tyhle budou měkoučké
A tak já to mám nakoukané líp - ČB jsou víc vprostřed.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Holky obdivuji vas. Ja se tejden hrabu u hafu s vanocnim uklidem a sem furt na zacatku. Vsude humus. Okna neumyty zaclony nevyprany... Aaaaa
Vždyť jsi dlouho marodila a pak doháněla resty u hadic! Já jsem dneska začala o týden dřív a co myslíš?!? Budu ráda, když to zítra konečně dodělám Kdyby jsi viděla, jak to tu vypadalo ještě dva dny zpátky Přísahám, nepřeháním - chlív. Na zemi listí z kytek, jehličí z výzdoby, a mezitím jsem chodila v bagančatech od bláta z venku, protože jsem si zdobila před barákem a chodila do haly proto, co jsem zapomněla. Muž řval, proč se nezuju, já na něj, že mě může mít rád, že budu já ten, co si to pak umyje...umyla jsem to dneska takže jsme se po tom dva dny šmatlali bosíma nohama a roznášeli to dál po baráku, včetně koček. Jo, muž vzal smeták a umetl ,,uličku" Obývák jsem douklízela dneska a to tam 5 dní stojí nazdobený stromek - ten z toho bince bude mít doživotní trauma Takže buď naprosto v klidu, nejsi v tom sama
bosýma nohama??... když jsme u té češtiny..?
Já mám uvařené brambory,zeleninu a vajíčka na salát..udělám si salát už zítra..odpolko máme tu akci..tak na štědrý den jenom obalím řízečky..mám naložené masko..Polívku mám ve sklinkách,knedlíčky zmrzlé....nudličky uvařím čerstvé...Se mám ..Veku mám taky čerstvou..
Byla jsem v Olmiku se "šéfem"..že potřeboval cosi koupit na ty hory,tak že jestli nechci jet taky..tak jsem se s ním svezla s tím,že mě zastaví v Mebelixu pro svíčky..už mi došly...Takové ty ne ve skle,ale jak v Ikei...Svíček není nikdy dost...sháněl dárek ještě dědovi...Ale v Pepcu měli voňavou červenou ve skle za 35...nekup to
jdu si zopakovat města už si nepamatuju,kolik se mi nepovedlo..Raduš,Přerov je dole od Olmika k tobě...Prostějov je víc naboku-směr Brno...
Bobča
napsal(a):
bosýma nohama??... když jsme u té češtiny..?
Já mám uvařené brambory,zeleninu a vajíčka na salát..udělám si salát už zítra..odpolko máme tu akci..tak na štědrý den jenom obalím řízečky..mám naložené masko..Polívku mám ve sklinkách,knedlíčky zmrzlé....nudličky uvařím čerstvé...Se mám ..Veku mám taky čerstvou..
Byla jsem v Olmiku se "šéfem"..že potřeboval cosi koupit na ty hory,tak že jestli nechci jet taky..tak jsem se s ním svezla s tím,že mě zastaví v Mebelixu pro svíčky..už mi došly...Takové ty ne ve skle,ale jak v Ikei...Svíček není nikdy dost...sháněl dárek ještě dědovi...Ale v Pepcu měli voňavou červenou ve skle za 35...nekup to
jdu si zopakovat města už si nepamatuju,kolik se mi nepovedlo..Raduš,Přerov je dole od Olmika k tobě...Prostějov je víc naboku-směr Brno...
Vůbec jsem si těch noh nevšimnula Až jak jsi to napsala, si říkám: však jo bosýma nohama, co jí na tom vadí? Si to čtu a čumím vypadá to jak vosíma nohama
Přerov už si celkem pamatuju podle toho, že projet jím na Olomouc bylo vždycky peklo Ale zrovna včera?? jsem viděla nějakou reportáž, že tam je teď asi 100 kruháčů a už je to dobré. Slyšela jsem to dobře, je to v Přerově? Už jsme tam nejeli minimálně 4roky.