Uživatel s deaktivovaným účtem

napsal(a):
"Pořád za mnou chodí a mnouka.. Jo, kastrovat ji budou jak půjdou koťata pryč, ještě koji.. Na to,že mají si myslím víc jak 2 měsíce, jsou drobecci.. "
už může být opět březí
pravděpodobnost vysoká
nebo se právě mrouská, čemuž by odpovídalo to "chodí za mnou a mňouká"
Tak tak, s velkou pravděpodobností je opět v říji. A začne další nekonečný příběh. Já vím, že za to Bobča nemůže, ale takoví lidi mě prostě čílí.
Jo, to jsem jí taky říkala.. Ona vlastně byla sama ještě kotě, mám dojem, že byla narozená loni touto dobou, bo já nemohla hlídat, byla jsem hlídat v tom Olomouci.. Chodilo tu víc kocouru, matka byla skorobritka.. A vznikly 2 barevné kočičky. A nahoře v pokoji je ještě jedna, Žofka, že se mrouska, ale vim, že byla venku.no coment.
. Bára chodí za dvorek za bilocernym kocourem, ten jejich Ferda je kastrovany, ale brit Miki není.. Ale já jim do toho nemůžu kecat.. Prý to moc řeším.. Hlavně to krmení.. Takže malí jí i konzervativní vy pro velké a granule taky.. Já jim můžu jen dopřát víc jidla, než na jaké jsou zvyklí.. Dnes donesl Ferda dalšího potkana, malý si s ním hral..
Bobi s tím těžko něco uděláš,když to nejsou tvoje kočice...a někteří lidé to prostě nepochopí a nebo nechtějí platit tu kastraci..klasika..
Raduš u vás aspoň kapalo,u nás stále nic...podle předpovědi by něco málo mělo být ve čtvrtek,ale už jim nevěřím..vždycky,když mi to ukazuje déšť,tak se těším a pak jsem jenom nasranější a nasranější,protože koukám,jak ten déšť jen posouvají a posouvají,až to zruší úplně Proč jsme se nenastěhovali někam na hory,byl by klid...
Dneska u nás ,,jen" 27°C,ale polojasno,tak se to dalo vydržet,když sem tam byli mraky..ráno přivítání s Eďákem a Bert zase nikde..ale jídlo snědeno všechno..to by Eďák sám nemohl zbouchat..no pak jsem jela s kobčou ven,ale jen na chvíli,protože prostě vedro furt hnusný..jela jsem jen ve vršku plavek a kraťasech,protože bych se jinak uvařila...když jsme přijeli,obešla jsem pozemek a volala na Berta,ale nic..pak jsem chvíli Eďáka učila prolézat těma dvířkama,ale podle mě si ze mě dělá akorát srandičky Protože ven leze jedna dvě,ale dovnitř prostě ne,dokud mu ty dvířka nepootevřu..přitom je to stejný princip..podle mě se vždycky lekne toho magnetu,co klapne...šla jsem domů a přemýšlela,jak to udělat..jak zajistit,aby Berťa se naučil dvířka a zároveň si potvrdit,že Berťák chodí na jídlo...a u vaření oběda mě to trklo(mimochodem dělala jsem zapečený brambůrky se slaninou,cibulkou,chedarem a zalila vajíčkama se smetanou a mlaskali jsme oba ).Dneska nechám ty dvířka prostě zavřený(Bert to otevřít umí a Eďáka by to snad donutilo za jídlem to nějak zkusit)A mám sebou každopádně tu fotopast,tak to jdu teď nainstalovat,akorát jsem zase zapomněla,jak se to dělá
Čau holky, tohle jsem psala už včera, ale zachrápala jsem, takže teď ještě dopíšu konec Nikíííí, můžeš mi hnusně závidět jak jsem záviděla každou kapku já Celý den trochu pršelo, takový zahradnický, no po obědě přišel vyloženě liják, jako při bouřce, silný vydatný liják asi tři hodiny! Napršelo 39! mm, pak jsem vylila měrku, ale ještě trošku pršelo, tak si myslím, že ještě ten milimetr určo připršel. Potokem teče kalná voda, hezky to spláchne všechny ty žabince, co už tam smrděly a možná odplaval i bobr Zeleninu jsem ještě neviděla, ale strašně se těším, až tam uvidím mokrou zem, ne jen ten prach všude Když jsem viděla tu padající vodu...to byl balzám na duši, to tu vidím jednou za rok, naposled to bylo na podzim. Škoda, že většina ovoce už se neudržela, spadla před 14 dny.
Woruška celý den, ale fakt úplně celý, až do půl deváté spinkal. Pak jsme šli kouknout na ten potok, aby se probudil a rozchodil, popapal. Mně muž při dešti naplánoval žehlení Protože mi vždycky říká: je tam obr koš prádla a nežehlíš a musí hlásit každou košili co potřebuje, abych mu předem vyžehlila A já vždycky: až bude pršet - to žehlím a vím, že to nebude nikdy Tak včera nastal ten vzácný okamžik ,,jednou za 10let" Žehlila jsem to 3hodiny Protože to fakt jen peru a peru a občas si odtud něco vytáhnem, ale bylo to oblečení vyprané ještě i zimní Ve 14h jsme měly jít s mamkou na výstavu, jely sme až v 15. Zpátky jsem si u babči měla natrhat meruňky, protože ráno, když jen mrholilo hlásila, že to všechno letí na zem, tak jestli chci, ať si nasbírám, protože bude bleskově po nich. Jenže to lilo jak z konve, tak nic, jela jsem domů. Doma už skoro 17h, honem oběd, což byl tuňák na chlebě s cibulí, protože muž v pondělí koupil čerstvý chleba a lečo nechtěl. Pak začal tenis a to sme čuměli až do půl deváté - než jsem šla s Workou. Mezitím přestalo pršet a mamka nasbírala ty meruňky, tak jsem ještě před tím honem sjela pro ně a nachystala si kynuté těsto na vdolek. Co jsme přišli s Workou, skoro v půl desáté(ještě večeři a tak) tak jsem šla upéct ten vdolek. Do toho musím stokrát vyběhnout ven, protože se Woruška přesunuje sem a tam. Někdy se už zvedne sám, ale pak kecne na nějaké blbé místo, odkud se nevymotá a štěká, ať ho dojdu zvednout, ať si může vybrat něco lepšího A když jsem si sedla, odlíčila gesicht a začala tu datlovat, tak jsem u toho usnula

lesnížínka
napsal(a):
Čau holky, tohle jsem psala už včera, ale zachrápala jsem, takže teď ještě dopíšu konec Nikíííí, můžeš mi hnusně závidět jak jsem záviděla každou kapku já Celý den trochu pršelo, takový zahradnický, no po obědě přišel vyloženě liják, jako při bouřce, silný vydatný liják asi tři hodiny! Napršelo 39! mm, pak jsem vylila měrku, ale ještě trošku pršelo, tak si myslím, že ještě ten milimetr určo připršel. Potokem teče kalná voda, hezky to spláchne všechny ty žabince, co už tam smrděly a možná odplaval i bobr Zeleninu jsem ještě neviděla, ale strašně se těším, až tam uvidím mokrou zem, ne jen ten prach všude Když jsem viděla tu padající vodu...to byl balzám na duši, to tu vidím jednou za rok, naposled to bylo na podzim. Škoda, že většina ovoce už se neudržela, spadla před 14 dny.
Woruška celý den, ale fakt úplně celý, až do půl deváté spinkal. Pak jsme šli kouknout na ten potok, aby se probudil a rozchodil, popapal. Mně muž při dešti naplánoval žehlení Protože mi vždycky říká: je tam obr koš prádla a nežehlíš a musí hlásit každou košili co potřebuje, abych mu předem vyžehlila A já vždycky: až bude pršet - to žehlím a vím, že to nebude nikdy Tak včera nastal ten vzácný okamžik ,,jednou za 10let" Žehlila jsem to 3hodiny Protože to fakt jen peru a peru a občas si odtud něco vytáhnem, ale bylo to oblečení vyprané ještě i zimní Ve 14h jsme měly jít s mamkou na výstavu, jely sme až v 15. Zpátky jsem si u babči měla natrhat meruňky, protože ráno, když jen mrholilo hlásila, že to všechno letí na zem, tak jestli chci, ať si nasbírám, protože bude bleskově po nich. Jenže to lilo jak z konve, tak nic, jela jsem domů. Doma už skoro 17h, honem oběd, což byl tuňák na chlebě s cibulí, protože muž v pondělí koupil čerstvý chleba a lečo nechtěl. Pak začal tenis a to sme čuměli až do půl deváté - než jsem šla s Workou. Mezitím přestalo pršet a mamka nasbírala ty meruňky, tak jsem ještě před tím honem sjela pro ně a nachystala si kynuté těsto na vdolek. Co jsme přišli s Workou, skoro v půl desáté(ještě večeři a tak) tak jsem šla upéct ten vdolek. Do toho musím stokrát vyběhnout ven, protože se Woruška přesunuje sem a tam. Někdy se už zvedne sám, ale pak kecne na nějaké blbé místo, odkud se nevymotá a štěká, ať ho dojdu zvednout, ať si může vybrat něco lepšího A když jsem si sedla, odlíčila gesicht a začala tu datlovat, tak jsem u toho usnula
Kamarádka si k žehlení otvírá láhev vína. Že by to jinak nepřežila.
Jsem ráda, že se kluci kočičí seznámili.. Bertik se beztak jen někde coura.. Včera tu celý den pršelo, zima, dneska 17 stupňů. Předpověď se jim tu daří dodržet.. Radus, fakt se přes víkend ochladilo, až vecer slunko.. Tady by se Workovi libilo.. Večer mi to tu zdechlo a ráno naskocilo
Bozka mě bolí čím dál víc.. Ale ten pohyb neškodí, je to jen nezvyk.. V zádech jako bych měla zarazeny vrták hodně v předklonu..teď snidam, první jsou vždy miláčci. Jdu vyklidit ještě myčku a padnu chvíli k telce.
Bobča
napsal(a):
Teprve jsem četla to nové.. Mě se to otevřelo tam, kde to večer zdechlo Já nezehlim taky 20 let, co jsem sama.. Materiály si vybírám nezehlici, a taky, když to dobře povesim, jen uhladim..
Tak muž má třeba košile, které byly drahé a prý nežehlící. I když se snažím je před pověšením vytřepat, uhladit tak ne, bez vyžehlení by v tom byl jak šupák Většinu svých hader do zahrady taky nežehlím, jen co mám mezi lidi a tam tak často nechodím Já nevím, kolik máme teďka stupňů, ale na slunku bylo horko dost. Za barákem ráno ještě malinko svítilo, tak jsem nekouknula a nová meteo je teprve na cestě...už se těším, až bude na stole a jen z pohodlí gauče hodím voko Jen mě štve, že ta obrazovka je designově nic moc teda a ke všemu na stoje, takže bude trošku otravně trčet. Jenže to bylo něco za něco - buďto design, nebo funkce...což funkce jsou jaksi u meteo důležitější Doteď jsme měli meteo z Lidlu, ke které brácha dokoupil i ten srážkoměr a větroměr (dostali jsme to od něj do nového baráku k Vánocům) a ta je hezká. Jenže už se sesypala a taky není Wifi. Doplňuju srážky, i když vím, že vám je to šumák, ale já jsem tak nadšená, že se v tom budu tetelit ještě dlouho takže celkem je to 42mm
Tak Bobi nedivím se,když tam máš takový zápřah,že tě bolí celá Božka...hlavně když na to nejsi zvyklá,tak je jasný,že se tělo ozve...
Raduš mlč!!!Vůbec mi to s tím deštěm neříkej!! U nás ráno asi hodinku zapršelo...a umazuje mi to furt i zítra,tak se budu modlit,aby to klaplo
A dobrá zpráva,Bertík dorazil Očuchali se a byli v pohodě,chodili teda kolem sebe div ne po špičkách,ale za chvilku si hráli..teda tím.jejich divokým způsobem,oba jsou stejný povahy..jen s tím rozdílem,že Eďák je mazlivější..nejdřív Bert honil Eďáka,pak zase Eďák Berta..no nasmála jsem se...snad je to tedy na dobré cestě...ale Bert mu dává jasně najevo,kdo je tady pán..a to je dobře,to Eďák potřebuje vysvětlit...nechala jsem je i vedle sebe jíst a snad dobré..Berťas teda na něj zavrčel,tak jsem mu dala mlsku a byl klid...

canka
napsal(a):
Tak Bobi nedivím se,když tam máš takový zápřah,že tě bolí celá Božka...hlavně když na to nejsi zvyklá,tak je jasný,že se tělo ozve...
Raduš mlč!!!Vůbec mi to s tím deštěm neříkej!! U nás ráno asi hodinku zapršelo...a umazuje mi to furt i zítra,tak se budu modlit,aby to klaplo
A dobrá zpráva,Bertík dorazil Očuchali se a byli v pohodě,chodili teda kolem sebe div ne po špičkách,ale za chvilku si hráli..teda tím.jejich divokým způsobem,oba jsou stejný povahy..jen s tím rozdílem,že Eďák je mazlivější..nejdřív Bert honil Eďáka,pak zase Eďák Berta..no nasmála jsem se...snad je to tedy na dobré cestě...ale Bert mu dává jasně najevo,kdo je tady pán..a to je dobře,to Eďák potřebuje vysvětlit...nechala jsem je i vedle sebe jíst a snad dobré..Berťas teda na něj zavrčel,tak jsem mu dala mlsku a byl klid...
Však oni se kluci porovnají. Mají prostor i dost krmení.
Bobča
napsal(a):
Jo, a překonaly jsme 8000ku
Nějak nechňápu, 8000 čeho? Aha, příspěvků? Mě ani nenapadne kouknout, teď přemýšlím, kde je to vlastně psáno A před hodinou myju nádobí a chystám se do zeleniny, otrhat nakažené listy ve skleníku u hadovek, postříkat je(mlékem) a natrhat papriky k obědu, když přijde muž: venku slůňo a ačkoliv se ti to nezdá, za půl hodiny přijde bouřka, jde na nás! Schovej Aíka Tak vypálím dozadu do zahrady, cestou vidím, jak je celý severozápadní obzor černý. A doprčic, to ani nemůžu stihnout Natrhám si papriky na plnění, cibuli, nechám misku u skleníku, začnu otrhávat listí a zvedne se vichr jak blázen Honem volám muži, ať letí schovat toho Worku a zavírám u toho okna a dveře na skleníku. Drapnu papriky, letím dole, že pomoct mu s Workou, ten už ho pod břichem vleče pod sklo, to už kapaly první kapky. Worka chrněl, takže byl problém mu to tak rychle vysvětlit, aby šel sám. Bouřka skoro nebyla, jen rychlá přeprška, zdálky vidím tak 2-3mm, supééér A už zase pere slunko. Tuším na Velehrad jeli i naši spoluobčané a modlí se od včera za déšť Včera tam teda asi zmokli pekelně, zprávy jsem neviděla.
napsal(a):
Však oni se kluci porovnají. Mají prostor i dost krmení.
Já tomu Kometko taky věřím,že se porovnají..kdyby to nešlo,tak to mezi nimi vypadá jinak si myslím..Eďák před ním má kam utéct,přesně jak píšete a krmení mají opravdu hodně...kapsičky jim dávám každému zvlášt,abych měla jistotu,že je baští oba..granule mají 2 druhy(teď tam mají Purizon a Taste od Wild) a dostávají ještě smetánku,masíčko a mlsky..hold se vždycky u misek prostřídají no...
lesnížínka
napsal(a):
Niki, co ta provokačka s Pučmeldou? To je ,,koukejte, jakový já mám teďka bez toho otravy veget!" A nebo ,,já tu chudinka teď musím takhle jen samotinký ležet, nuda pruda" Co??? Koukám na ten váš seník...je hezčí jak náš obývák, není tam takový bord.l
Raduš Pučmelda si teď opravdu užívá veget..od tý doby,co je Eďák venku,tak se Pučmelda furt jen válí,chrní nebo ukazuje bříško...a chce se hrozně furt mazlit...to jsem u něj dlooooouho nezažila,tak si to vychutnávám
Myslím si ale,že mu trošku přeci jen chybí..na to hraní..čivavka to moc nevytrhne..ale zase jsou spolu spokojení a to je důležitý..
V seníku je bordel jako kráva To jen v té otevřené části je čisto Ale ta zavřená část je jeden velký bordel...jenže já to všechno potřebuji víš jak
Odpoledne po obědě jsem vyrazila na skútřiku do města,že si zajedu koupit barvu na vlasy a Pučmeldovi kočičí trávu...no chvilku mojí hlavičce trvalo,proč jsou jako ve středu drogerie zavřený Svátek že Ale nakonec v nákupním centru byla jedna drogoška otevřená,takže barvu na hlavu mám.Když má tedy zítra tolik pršet,tak budu mít přeci dost času si ji obarvit
Pak jsem zajela do Globusu pro tu kočičí trávu a všimla si,že mají v akci moje nejoblíbenější klobásky..neodolala jsem a vzala si 5 balení .No a protože bylo hezky,zajela jsem skútříka umýt...byl jako nový....no doma jsem pak zblajzla melouna a vzala čivavku a šli jsme zase na zahradu..zahrádku jsem ani nezalévala,protože naivně věřím té zítřejší předpovědi..bavila jsem se tam tím,jak se tam kočičáci s čivavkou honí...mám radost,že Berťas tam dneska byl s Eďákem celý den..už na sebe fakt vůbec nesyčí...furt se očichávají,ale jsou na sebe hodný...Bertík vypadá v klidu a pohodě,viz.fotky
canka
napsal(a):
Předpověď opět změněna,nebude nic...jsem už ale fakt nas.raná a nebudu na to koukat..smažu ty aplikace z telefonu,je to k hov.nu
Niki, já tu ještě pro vás nějaké pršení na zítra mám https://www.foreca.com/103077685/Chomutov-Chomutov-District-Czech-Republic
Kluci tam dneska tak hezky spolu vegetili? Super, tak to snad půjde, jsem za vás moc ráda
Vzpomínala jsi Zrzka...pořád není? K nám teďka Macek chodí hodně, vypadá taky hrozně, vychrtlý, že je přes něj skoro vidět jen packa snad vypadá lepší, už ji nedrží nahoře. Worka dost bojkotuje jídlo, takže toho Macek teď hodně dostává,no poznat to na něm není, asi má uražené dno
Ráno příjemně chladné, tudíž všichni spokojení Gučajza přišla večer spinkat domů, Vikťa se ospinkanej vytetelil z garáže, jak jsem šla stěhovat Worku ze sluníčka. I ten byl hezky čilý a myslel si, že už jdeme na prochajdu Ještě ne, panička si jde umýt konečně hlavu nebo je jak striga Alica.
Ahoj holky
U nás slunko, ale chladno.. A vyfotila jsem Žofku.. Včera mi vletela do sklepa a já ji odchytila, aby nešla ven do toho blata u slipek, nesu ji nahoru po schodech, okachlickovanych, jen v ponožkach, bo venkovní poklizeci boty se nechávají dole.. kočka skrabala jak dívá.. Samozřejmě v zatáčce se mi smekla noha, a co myslíte.. Sedrela jsem si kůži pod levým palcem pod pravým to mám zahojene, ale cítím to... A teď smatlam na levou
Jsem nasr. Prostě kdyby kdyby kdyby jsem fakt dost unavená a ještě tohle.. Naštěstí Vanes měla obvaz a naplast.. Polily jsme palec vodkou, bo nenašla kyslicnik . Jsem nevyspana.stipou mě oči . Tím pádem se člověku ani nic nechce.. Ale maliny jsou v mrazáku, ještě další budou.. Kafe nepomohlo.. Dnes večer odjíždí na dovcu, tak to zitra nejak dozenu.. Jsem zvyklá si po obědě bucnout, tady to až tak nejde.. Nestačí mi 6 až 7 hod spát už abych byla na svém počítači.. Blbě se mi tu píše..

Bobča
napsal(a):
Ahoj holky
U nás slunko, ale chladno.. A vyfotila jsem Žofku.. Včera mi vletela do sklepa a já ji odchytila, aby nešla ven do toho blata u slipek, nesu ji nahoru po schodech, okachlickovanych, jen v ponožkach, bo venkovní poklizeci boty se nechávají dole.. kočka skrabala jak dívá.. Samozřejmě v zatáčce se mi smekla noha, a co myslíte.. Sedrela jsem si kůži pod levým palcem pod pravým to mám zahojene, ale cítím to... A teď smatlam na levou
Jsem nasr. Prostě kdyby kdyby kdyby jsem fakt dost unavená a ještě tohle.. Naštěstí Vanes měla obvaz a naplast.. Polily jsme palec vodkou, bo nenašla kyslicnik . Jsem nevyspana.stipou mě oči . Tím pádem se člověku ani nic nechce.. Ale maliny jsou v mrazáku, ještě další budou.. Kafe nepomohlo.. Dnes večer odjíždí na dovcu, tak to zitra nejak dozenu.. Jsem zvyklá si po obědě bucnout, tady to až tak nejde.. Nestačí mi 6 až 7 hod spát už abych byla na svém počítači.. Blbě se mi tu píše..
Ten černý flíček!
Niki, snad ti něco ještě naprší, tady jsou všichni tááák spokojení
Bobi, ty jseš teda kopyto Nechoď po schodech, nikdy! Vyloženě ti to nejde A...kdyby jsi nenosila ponožky(jako já) nic se ti nesmekne Ježíš, se v tom ztrácím, kdo zase jede na dovču? Však proto hlídáš, že jeli, ne?
Jo, na mamčině koupelně se neustále pracuje už druhý týden. Museli vyrubat všechno vedení nově přes stropy, z patra, přes přízemí až do sklepa, takže je celý barák rozsviněný Tento týden to už dávají dokupy, na stropy(aby se to zadělalo) sádroše, obkladač si natahuje konečně zdi na obklady. Trošku se to protahuje, ale naděje, že to bude brzy hotové a hezké, mamku drží při životě
Chladno...u nás zatím není, kolik nevím ale pořád chodím v kraťasech a tričku a to já jsem zmrzloň. Ráno přišlo avízo, že meteo by měla přijít zítra. Se těším jak malé děcko, jako by se bez toho nedalo existovat Ale prostě, když to má člověk 12let na stole, tak si zvykne, že jen mrkne: teplota tu, venku, vlhkosti, vítr, srážky...
napsal(a):
Ten černý flíček!
Však mu taky říká někdy Hitler.. Oni jeli, jen Vanesa ne, že tam už nemá koho k sobě... Jsem nevedela.. Chodí do práce, doma je minimálně.. Nechystá se. Nic nezvlada dopředu vcera si vyprala oboje tenisky a dala je na topeni.. Tak jsem je povesila ven a hlidam, bo se to tu honí ty mraky, aby ji nezmokly.. Jde navečer už spát k těm znamym, že ráno brzo vyráží do Chorvatska... Je jí 19...ale...vecer jela na oslavy ještě a neni doma... Měla si ještě něco kupovat, boty do vody.. Zofce granule.. To je něco pro mě... No, jeste dnes a budu klidnější.. Asi si zajdu na hřiště navečer na jedno ať se zklidním.. Od soboty jsem nebyla, ani bucnout jsem nemohla.. Pry porad lezim.. Dojede vzdycky, az mam podelane, ve 2 a lehnu si chvili k telce.. Nechci se s ní hadat.. A žalovat taky nebudu.. Ať si tu žijí, jak chtějí..
Nevim, v kolik bude odchazet..
Radus, ještě ty mě ser

Bobča
napsal(a):
Však mu taky říká někdy Hitler.. Oni jeli, jen Vanesa ne, že tam už nemá koho k sobě... Jsem nevedela.. Chodí do práce, doma je minimálně.. Nechystá se. Nic nezvlada dopředu vcera si vyprala oboje tenisky a dala je na topeni.. Tak jsem je povesila ven a hlidam, bo se to tu honí ty mraky, aby ji nezmokly.. Jde navečer už spát k těm znamym, že ráno brzo vyráží do Chorvatska... Je jí 19...ale...vecer jela na oslavy ještě a neni doma... Měla si ještě něco kupovat, boty do vody.. Zofce granule.. To je něco pro mě... No, jeste dnes a budu klidnější.. Asi si zajdu na hřiště navečer na jedno ať se zklidním.. Od soboty jsem nebyla, ani bucnout jsem nemohla.. Pry porad lezim.. Dojede vzdycky, az mam podelane, ve 2 a lehnu si chvili k telce.. Nechci se s ní hadat.. A žalovat taky nebudu.. Ať si tu žijí, jak chtějí..
Radus, ještě ty mě ser
Já jsem se ztratila. U koho teda tak otročíš?
Teda Bobi,myslím,že ty se domů vrátíš nejen nepdpočatá a zhuntovaná,ale ještě pozraňovaná
Ten flíček je náhodou fakt roztomilý Propůjčuje mu takovou šibalskost
U nás dneska taky docela chladno,je sice 22°C,ale studeně fouká...sem tam nějaká přeháňka..ale pod stromama je sucho,takže ten velký slibovaný déšť se nekoná...ale tak aspoň něco málo padlo..
Kluci spolu dneska snídali Oba straaaaašně hladový..by mě zajímalo,co tam celý večer dělali...stále nevím,jestli ten Eďák umí jít dovnitř nebo ne Dneska tam konečně nainstaluju tu fotopast...došli mi v ní totiž baterky,takže jsem je musela koupit a už jsem jí tam i odnesla..a dneska večer to tam nainstaluju směrem na ten vchod...ale jako fakt neříkejte mi,když umí chodit ven,že dovnitř to nezvládne..je to nějaký divný..ale každé ráno je jak hladová střela..taky skoro spolu odpočívali..teda každý ležel jinde,ale relativně u sebe a byli oba v pohodě...pak se zase pro změnu naháněli...Bert stále ukazuje převahu Eďák pak prochrápal celou tu dobu,co jsem tam byla
Byli jsme s kobčou na vyjížďce a kupodivu jsme teda moc nezmokli...byl to sice jen takový ten mrholící deštík,ale zase po čase prostě promoknete...no chytlo nás to až při cestě domů...pak jsme jeli na oběd do Globusu a ja si sebou vzala jako dezertík jahody se šlehačkou..jdu je zbouchat
Bobča
napsal(a):
Radus, ještě ty mě ser
A co teda ten palec, bolí? Byla tu vetka, přivezla léky, omrkla Worku, prý vypadá dobře (nevím, jak by ještě mohl vypadat hůř teda?!? ) Říkám: no, ale moc nežere. To ty horka, náš starý pes žere už jen obden takže si mám myslet, že u nás vlastně dobrý, když denně sní alespoň něco Dneska je hodně pod mrakem, ale teplo, pořád kraťasy a tričko, pořád jsem na teploměr nekoukla Jo, teď mi muž říká, že 26, tak u nás se tou předpovědí snad netrefí nikdy...nejvíc mělo být 20st dnes, zítra, pozítří 21.
Bobča...Kometko, tipuju u kámošky, která jela na dovču a jejich dcera už má své akce, ta si jede sólo s kámošema.
Jo Bobi, mamka jak jí chodí ti dělníci na koupelnu, tak pro jistotu vstává v 6h, protože oni chodí někam na stavbu na 5, to dělají fasádu venku a pak kolem 7, nebo právě jak jim to vyjde, přejdou k mamce. A říkala, že chodí spát už v 10, ale není zvyklá tak brzo, je nervní, stejně nespí a pak je šíleně nedospaná, dneska ráno, že už skoro usínala ve stoje
Mám celoživotní kamarádku.Zdenku. Jezdily jsme na Lipno od roku 2000.. S její nejmladší a stejně starou neteři.. Já asi od 2007 už nejezdila s ní, Ale každý sraz jsme absolvovaly spolu, po celé republice.. Jak jí odrostly holky, jezdili vsichni.. Letos 18 leta vnučka už tam nemá koho k sobě.. Jezdí vzdy jedni a ti samí už moře let.. Tak Vanes pojede zítra ráno tady s jednema z rodiny do Chorvatska..ale chodila do práce, dělá v baru.. Někdy spala u kámošky..nebudu to rozebirat, prostě jezdila sporadicky a doma nic moc nestihala, hned zas jela zpátky.. Takže Zdenka radši zvolila tuhle variantu, bo by zvířata asi posla hlady.. Jsem tu paní domu já.. Dnes jsem na Vanes naštvaná.. Litá po baraku, že kde má ty růžové šňůrky.. Atd.. Nervózní.. Ani nepodekovala za ty tenisky.. Spíš se utrhla zkrz cosi.. Řeší pořád něco na telefonu.. Chudák Žofka, je tam pořád sama.. Teď se budu o ní starat já, ale má jen granule..naštěstí je prý jí.. Nic jiného jí nesmím dát
Jo, nacapala jsem Mikiho, toho nekastrovaneho brita, jak se ukaji na koteti, 2krat..pak řvala Barca.. Jistě je to hotové.. Tribarevna s šedým britakem .. Ale z útulku.. 400km si pro něho jeli už se mi to nacetlo.. Ferda olizoval toho malého, vykusoval mu kolem uší.. Se o sebe tak starají a jak si Max hrál s tou uzoveckou, tak ti velcí ho pozorovali..

Bobča
napsal(a):
Jo, a Vanesa je vnučka od nejstarší dcery.. Měla ji od 2 let na výchovu..
Jo, takže rodina. Chápu. Někdy je to těžké.
Tady to ještě chrní, či co? Niki a ty jsi vlastně měla dovču nakonec celý týden? Já jsem si zprvu myslela, že jen třeba den na zotavenou, protože jak se neorientuju v datumech, časech neřkuli, kdy je nějaké volno, mi až včera došlo, že byly ty volné dny, tak většina lidí měla dovču Hmm, tak to jste si k nám teda fakt mohli kousek zajet Dneska u nás hodně pod mrakem a oproti včerejšku i chladněj, zatím 20-21st, u nás vládne spokojenost Jo meteo...tak ta dnes asi nedorazí Vážně jsem se děsně těšila, i by byl čas ji namontovat na stožár zrovna - muž je doma. Jenže PPL nedala avízo, že veze, tudíž neveze. Trochu se pohoršili, vždycky vozila na druhý den. No a nebýt těch pitomých svátků tak ji mám doma.
Sehnala jsem brigádníka, konečně má zase trochu času, tak by sme měli naběhnout na ty obr živé ploty, ve 12, snad to klapne. Bude se to i dobře dělat, když není vedro, ale stejně u toho nejspíš zdechnu Musím zvládnout alespoň tu stranu od sousedů, u dvou plotů. U druhého souseda, který je nasr...že mu to tam trčí, musíme ostříhat příště alespoň naši stranu a jeho pak hned po žních. Ráno přišly obě kočičce do ložnice, ale Vikťa nechodí dovnitř od doby, co se tam servali a já je seřvala tak se bojí. Šla jsem hned na WC a Gucci zdrhnula do baráku. Vikťa vypálil za ní, když jsem se vracela z WC, tak toho jsem ale chňapnula a vrátila do ložnice, aby nedělali po baráku bor.el. Chtěla jsem, ať jde za mnou ještě ležet...naštvaně si lehnul před dveře na terasu a za chvíli slezl dole před barák.
lesnížínka
napsal(a):
Tady to ještě chrní, či co? Niki a ty jsi vlastně měla dovču nakonec celý týden? Já jsem si zprvu myslela, že jen třeba den na zotavenou, protože jak se neorientuju v datumech, časech neřkuli, kdy je nějaké volno, mi až včera došlo, že byly ty volné dny, tak většina lidí měla dovču Hmm, tak to jste si k nám teda fakt mohli kousek zajet Dneska u nás hodně pod mrakem a oproti včerejšku i chladněj, zatím 20-21st, u nás vládne spokojenost Jo meteo...tak ta dnes asi nedorazí Vážně jsem se děsně těšila, i by byl čas ji namontovat na stožár zrovna - muž je doma. Jenže PPL nedala avízo, že veze, tudíž neveze. Trochu se pohoršili, vždycky vozila na druhý den. No a nebýt těch pitomých svátků tak ji mám doma.
Sehnala jsem brigádníka, konečně má zase trochu času, tak by sme měli naběhnout na ty obr živé ploty, ve 12, snad to klapne. Bude se to i dobře dělat, když není vedro, ale stejně u toho nejspíš zdechnu Musím zvládnout alespoň tu stranu od sousedů, u dvou plotů. U druhého souseda, který je nasr...že mu to tam trčí, musíme ostříhat příště alespoň naši stranu a jeho pak hned po žních. Ráno přišly obě kočičce do ložnice, ale Vikťa nechodí dovnitř od doby, co se tam servali a já je seřvala tak se bojí. Šla jsem hned na WC a Gucci zdrhnula do baráku. Vikťa vypálil za ní, když jsem se vracela z WC, tak toho jsem ale chňapnula a vrátila do ložnice, aby nedělali po baráku bor.el. Chtěla jsem, ať jde za mnou ještě ležet...naštvaně si lehnul před dveře na terasu a za chvíli slezl dole před barák.
Nechrní,ale nestíhá
Protože pro změnu mě místo Eďáka budí Pučmelda Furt mňouká už od rána...každé ráno..furt se chce mazlit,žďuchá do mě...přeci jen mu ten Eďák prostě asi chybí no...přitom byl vždycky naštvaný,když na něj večer útočil a nenechal ho spát..a teď to dělá Pučmelda mě Takže jsem ráno sotva vstávala,nešlo mi se vůbec probrat...udělala jsem si snídani a z hrůzou zjistila,že už je skoro 10 h..takže jsem metelila rovnou ke zvířátkům...
Eďák se ke mě ráno hnal k brance,zrovna když jsem pouštěla holky..no kobylky si ho ani nevšimly,ale Božena se okamzitě otočila a šla po něm..řvala jsem na ní,ale nepomohlo to..Eďák naštěstí poznal,že je zle a otočil se a kousek poutekl...to už jsem Bóžu hnala sviňským krokem ven..a pak ten nebožák na mě hned skočil a řval a řval Je to hezký,jak je z něj najednou závislák
Bertík tam s ním zase byl,takže si myslím,že kluci už jsou fakt v pohodě...koukla jsem na fotopast a samozřejmě dovnitř neumí Takže jsem dnes celé dopoledne strávila tím ho to prostě naučit..zkoušela jsem na jídlo,na mňamky..a nic...a pak mě to napadlo..musím přes nějaký hraní..utrhla jsem takovou starou uschlou kytku a tahala jí po zemi..a to bylo něco pro něj..lítal za tím jak praštěný..takže jsem se zavřela v seníku a skrz dvířka tahala tu kytku..a hned se čapnul..trvalo to,ale dvakrát se povedlo,že za tou kytkou prolezl dovnitř..já tam řvala radostí,objímala ho a líbala a on chudák nechápal No jela jsem s malou ponicí s vozíčkem ven a viděla ho,jak na nás od seníku kouká venku smutně..no a když jsme se vrátili,nikde jsem ho neviděla a našla ho dadat jak miminko v seníku vevnitř Takže tam musel vlézt Radost veliká...a pak vylezl na první průzkum mimo oplocenou část...naštěstí si daleko netroufl a za chvilku zase mastil dovnitř
Raduš když mě jako vůbec nedošlo,že tam cestou někde jste Jsem prostě blbec...a to jste někde u Brna,když jsi psala,že je to kousek?
Mě dneska dala pošta vědět,že mi budou doručovat balíček(jídlo pro kočičáky) a nikdo mi ani nezavolal,ani nehodil lístek do schránky..tak jako nechápu
Radus, myslim, že by to měli velkou zajizdku. Mám dojem, že 80km..jsem se na to dívala kdysi, jak jsem k tobě jela a že kolik to má k tobě fikovnice.. Musela bych se znovu mrknout. Je to dost zajizdka.. A když jede partie, taky bys asi s nima nezajizdela lan sveta jen tak na kafe.. I když podívaná na tvou zahradu je jistě unikát
Jinak já byla na nabíječe, Teda tablet..
Zajela jsem si dopol. ke kravicce pro mliko, koupila jsem kociakum nějakou kapsičku na prilepsenou.. Pamlsky radši ne.. Dost poprselo zase, tak zas neposekam.. Co už.. Půjdu posbírat maliny, odhadla bych to na takové 3litry,co jsem už dala do mrazáku.. Černý rybíz už taky volá po otrhani..
Asi 100km celkem Já vím, proto jsem ji neuháněla, když psala ,,celá parta". Jsem mrkev Dělali sme ty ploty, respective polovinu jednoho - 3h a to to ještě nemáme pohrabané a odvezené ze sousedova pozemku. Naivně jsem si myslela, že z té strany stihnem ty oba dva, co jsou kousek nad sebou, aby se to pak uklidilo jedním vrzem. No materiálu na tatrovku doufám, že tam sousedi nepřijedou, než to trochu uklidíme V 15h jsme skončili, šla jsem obědvat a následně přišel lijavec - rychlá přeháňka, Worka chrněl pod stromem, ani jsem ho nešla budit, protože než jsem na to přišla, že leje, byl už stejně asi mokrý a už to končilo. Ruce si necítím, ještě, že je pátek a jestli brigádník přijde(sliboval) tak nejdřív v pondělí, do té doby snad nějak zregeneruju
Předevčírem muž blejsknul kluky, jak tam spolu vegetí. Worka má počůranou nohu, tak jsem si šla pro ručník, že mu to umyju a mezitím je vyfotil. Jak si tam dám osušku, že dřepnu a vyčešu Worku, Viktorek odněkud přikvačí a nastěhuje se tam
Už jsem sem dlouho nic nedal a tak hlásím,že s Mourkem stále chalupaříme.Já se ho snažím naučit lovit ryby v rybníku ,protože mu moc chutnají a hlavně v něm udržet tu jeho krásnou divočinu.Rodina je jiného mínění a tak dostal pelíšek a dělají z něho komedianta.Mourek si veškerou pozornost náležitě užívá a předvádí se jak trotl.
Bobča
napsal(a):
A kde je fotka.. Otaznik
Bože, jsem to ale Já se na ni dívala, že je to z dálky, aby Viktěnu nevzbudil a je tam stejně houby vidět a už jsem ji tam nedala
kouták
napsal(a):
Už jsem sem dlouho nic nedal a tak hlásím,že s Mourkem stále chalupaříme.Já se ho snažím naučit lovit ryby v rybníku ,protože mu moc chutnají a hlavně v něm udržet tu jeho krásnou divočinu.Rodina je jiného mínění a tak dostal pelíšek a dělají z něho komedianta.Mourek si veškerou pozornost náležitě užívá a předvádí se jak trotl.
No tedááá, kde jste se nám toulal tak dlouho? Furt jen babinec tu, už to chtělo mužský element nebojte, on Mourek pohodlíčka náležitě využije(zneužije ) ale divočinu z něho stejně nevymažou Já se ji ze psa snažila dostat 12let, pomohlo až nemohoucí stáří....a co bych teď za tu jeho nezávislost dala

kouták
napsal(a):
Že by kočka rybářská?
lesnížínka
napsal(a):
No tedááá, kde jste se nám toulal tak dlouho? Furt jen babinec tu, už to chtělo mužský element nebojte, on Mourek pohodlíčka náležitě využije(zneužije ) ale divočinu z něho stejně nevymažou Já se ji ze psa snažila dostat 12let, pomohlo až nemohoucí stáří....a co bych teď za tu jeho nezávislost dala
Netoulám se daleko.Vždyť už 11 let melu vedle na holubech.Do kočičího babince,jak jste to zde nazvala se občas podívám,přečtu si radosti a strasti chovu koček a netroufám si zasahovat,ale je to pro mě někdy poučné.
Mourek se už pořád netře kolem nohou,ale nemohu si nikam sednout,protože ho mám okamžitě na klíně.Chodí se mnou všude po zahradě a když se hrabu v záhonech,tak mě pozoruje zpod nějakého keře.Kocour rybářský z něho určitě bude,protože už jednu rybu vylovil,ale ona se mu mrskla a byla opět v rybníku.V rybníku na zahradě je tisíce rybiček,tak má alespoň zábavu a on na to přijde.Slepice ho také fascinují,ale na ty nemůže,tak je alespoň dlouho pozoruje.
Tak pošta nakonec dorazila,ale až skoro ve třičtvrtě na čtyři...akorát jsem byla na cestě k autu,když mi volal ten kurýr,že mi veze ten balíček..že jsem jako poslední No hlavně že mňamky dovezl..vzala jsem na zkoušku nějaké nové konzervičky,několik druhů,proomtože chci Pučmeldu trochu vykrmit,když už ho doma nikdo nehoní Ale do masíčka se mu moc nechce..dvakrát ďobne a prd..ale on byl vždycky ňimra...
No pak jsem jela pro ségry a mamku do města a jeli jsme ke zvířátkům něco málo pogrilovat...kecali jsme a kecali a pusiny měli mastné od špekáčků Eďák se jich teda bál a vrčel a prostě se od nich nenechal ani pohladit..herečka..ale to je dobře,ať se cizích bojí,aspoň mi ho nikdo neukradne Za to Berťák asistoval u všeho..furt loudil jídlo a když jsem mu dala kousek buřta,tak se otočil a šel pryč,že to on jíst nebude
Navečer jsem děvčata odvezla domů a vrátila se na zahradu..Eďák mě konečně nadšeně vítal,když jsem přišla sama..a protože jsem potřebovala udělat test,jestli se opravdu naučil chodit skrz ty dvířka,tak jsem ho nechala venku,zavřela se v seníku a šla do šuplíku pro kapsičku..a najednou šup a byl dvířkama vevnitř Je to kluk šikovný No napapkal se a šel s Bertem na průzkum za plot..za chvilku se zase vrátili,tak jsem byla v klidu,ale je mi jasný,že začne prozkoumávat víc a víc...
Doma jsem se napustila vanu,protože jsem od toho ohně byla celá vyuzená a šla jsem ještě rychle dát vařit kukuřici,co jsem nám koupila,protože mě onehdá přepadla strašná chuť na vařenou kukuřici..a najednou slyším šplouchnutí...Pučmelda skočil do vany,ale nečekal,že bude napuštěná Vylítl jak střela, všude mokro..schytali to zadní nohy a ocas..trošku jsem ho osušila,ale byl teda hodně naštvaný
Já šla spát v 8,mám to spaní tady prekopane.. A o půl 12 vyspana doma bych si pustila telku, ale tady nahoře nemám, tak mě napadlo sem vlézt.. Fotecky Mourka jsou pěkné, máte bezva rybník a přímo volieru pro slepice .. Ale určitě si Mourek rád zarelaxuje i v pelíšku
Já fotila navečer přes okno, jak je kočičí rodinka uložená ke spánku. A taky za mnou všude chodí.. Šla jsem trhat maliny a hned se sebehli za mnou.. V tom malini je zátiší pár kuliček černého rybízu, malin, a krásného snecka..
Ha, ha, Pučme teda musel být vykulenej z vany tuším už tam za tebou nepřijde Já jsem večer přišla ze zadu za Workou(volal muž, kde jsem, že Worka už nespí a vyhlíží na prochajd) Museli jsme předtím u sousedů uklidit ty větve a pak jsem se ještě plácala v zelenině, natrhala hadovky pro staré sousedy, nasypala otravu na slimáky, protože už haj.lové zase ožírali papriky Tady kdyby roky nepršelo(jako, že neprší) tak ti plzáci jsou nesmrtelní a vždycky se hned po pár kapkách objeví. A skleník, ten teda našli okamžitě...hned na jaře A pokud i těch bylo málo, nastpupili naši čeští minislimejši, kteří to co do velikosti, vyrovnali hravě počty Zase rozepsané, zachrápané dopisuju ráno, byla jsem ve 4h vzhůru, koukla, že Woruška chrní, déšť žádný nehrozí, tak jsem zalehla a zaspala, vzbudila jsem se po 7h
Jak už jsem psala, meteo nic, takže s poštou jsi teda Nikiš dopadla líp
I s obědem Dala jsem péct brambůrky, jen tak na plech na kolečka posolené, okmínované, nastavila troubu, kdy jsem si myslela, že skončíme s tím plotem. A pro jistotu říkám muži, ať si to pohlídá ve smyslu, kdybych nešla, ať to tam nenechá ,,dojet" a nespálí. A přesně Já jsem to tam nechal, aby jsme to měli teplé, když jsi pořád nešla...a z brambůrek byly...brambůrky S tzatziky. No málem jsme si zuby ulámali, takže špekáčky a kukuřice určo lepší Bobi, co ty tam vlastně jíš, normoš si vaříš sama?
První 2 dny jsem dojidala hustou nudlickovou s masem.. Pak Vanca, že si uděláme kureci.. Tak vytáhla obrovská prsa, jeden den jsem vařila já, druhý ona.. Těstoviny se zeleninou a sýrem.. Ze zbytku těstovinový salát.. Vcera jsem si udelala supercerstva michana vajíčka, vybraná z hnizda, ještě byla teplá .. Myslela jsem, že tady něco zhodim... Prdlajs .. Na snídani kaše s čerstvým ovocem..
Jsem si všimla tady meteostanice, tak venku je 19,zase zamračeno a chystá se na déšť
Bobi já bych tam do sebe ty maliny a rybíz cpala Nic by jim nezbylo,já bych to sežrala Já maliny mám sice vysazený,ale letos a nic se mi tam zatím neurodilo..snad přístí rok..a rybíz mám jen jeden nový a ten taky neplodil a ty co mám z minule už asi mají to nejlepší za sebou,protože ty plody jsou nějaký hnusný a zcvrklý Kedlubny a květák mi napadli nějaký bílý mušky a všechno je KO Co mi jede dobře,jsou cukety,okurky a hrášek..ani jahodám se nějak nedařilo..takže na příští rok necháme dovézt novou hlínu..
Dneska je to přesně týden,co je Eďák venku Ráno jsem ho našla zase chrnět v seníku,takže je to dobré a dovnitř už normálně chodí...no ale je to teda mazel uřvaný,úplně jiný kocourek než doma Berťák tam ráno nebyl nikde..tak jsem jela s černou kobčou na vyjížďku a když už jsme jeli domů,tak z lesíka nad pozemkem vylezl Bertík..a kulhal! Jned jaem slezla,Berta vzala do ruky a koukala jsem,co kde má..hned mě pokousal a podrápal A utekl..no šel za náma až dolů..tak jsem počkala,až dojde do seníku,znovu ho chytla,koukla na tu tlapku,ale nic jsem neviděla..na tlapku teda normálně došlapuje,ale nevím..noha nehřeje,oteklá není..tak nevím..možná někde blbě skočil..uvidíme..když tak pojedeme k vetovi,když se to nezlepší do pondělí...
Jinak teď u nás malinko pršelo Huráá....od 18 hodin jdu se ségrou a její kamaradkou do kina na film Řekni to psem..tak snad to bude hezký film..
Ju a zítra plánujeme brigádičku,budeme vysekávat ještě kousek lesíka pro koňuchy,aby měli víc stínu..a to si dáme..je tam hodně popadaného dřeva a šípků..tp budeme vypadat
Holky, já mám posekane... Vykřičník... Přijeli ti známí a chlap, že rád seče, tak mi to všechno posekal.. Za 2 birely .. Jak odjeli, začlo pršet . Okotila se mi samice.. Posbirala jsem ráno dvě mrtvolky miminek.. Nevím, kolik jich tam je, ale byli asi čerství, nebyli zahrabani... Jsem ji do toho nezasahovala, jen jsem jí podstrojila víc sena, krmení, jablíčko, trochu zeleného...
Holky, vim, ze se opakuju, ale kdyby jste viděli, jak se všichni starají o každého... To ani nejde popsat.. Neviděla jsem to nikdy .. Ráno otevřu ven, napřed ale uvnitř nakrmim koťata a matku..potom teda otevru..a dam kocourum. Jak se vítají, pusinkuji, olizuji, i pak, jak koťata leží venku, je ti kocouři olizuji,.... Já jdu třeba trhat maliny, nebo rybiz, hned mám Barcu za zadkem, pokecáme, leží kousek ode mne, pak přijdou Miky a Ferda, leží vedle sebe, čekají, až budu hotová, a jdou se mnou domů.. Pak je omazlim, Barca si myslim, že asi bude březí, chodí pořád k misce, dávám jí víckrát, než ostatním, přijde mi, jestli nemá břicho, i když kojí.. Nechávám jí i odpočinout chvíli od kotat, že jí pustím domů se vyspat bez nich.. Dnes lozila koťata po stromě.. Vysoko.. Než jsem doběhla s fotakem.. Ale něco jsem stihla.. To ale až na počítači, to jsem fotila na foťák.. Baví mě, jak se ta koťata rvou v klubku, vsechny dohromady...
Niki, to víš, že si zobnu, ale všechno sníst nemůžu.. Musím něco zamrazit na zimu do vinka..
vyfotila jsem vám ten schodek.. Palec fotit nebudu naštěstí to nebylo na šití.. Ruce podrapane taky ne.. Snad prý přijedou zítra navečer a uděláme si pak mejdlo.. neboli mejdan dobrou noc
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.226
lesnížínka
napsal(a):
A já jsem zase zaspalááá...toto jsem psala už večer
Bobi vím, že už máte ten mejdan ale však si to pak někdy přečteš Šmarjá ty schody?!? Jako vypadají na pohled dobře, designově dobře, ale teda co ty hrany?? Na schodech přece nemůžou být takto ostré hrany, mají být trochu ,,sražené"
Jo chce to. I my to na tech silenejch to mame a jen dik tomu se mi dote nezabilo kdyz proladla zabaradlim a slitla na druhou část schodu obličejem napřed. Otřes mozku, oko zality krvi, pohmozdenej bok a ruka a to oko těžce ale za par dni z nemocnice doma, pak dva tejdny nez se hejbala normalne a par mesicu nez se srovnalo vidění na tom oku co to odneslo jako první.
Ahoj děvčata,
Teda Bobi ty schody vypadají vražedně Na tom bych si taky dala na hubu...my máme v baráku taky debi.lní schody,ještě se točí dokola a je úzká chodba..na stěhování nebo vynášení nákupu fakt ideál..ani nevíš,kolikrát jsem si tady už dala na hubu
Včera nám donesli navýšení nájmu..paráda..celkově i se zvýšením záloh se nám to zvedlo o 1300,- kč..to ještě jde..nás to nepoloží,bereme naštěstí hezké peníze,ale vím,že vedle v baráku(jsme dva obecní vedle sebe)mi sousedi říkali(jsou oba v důchodu,pán ještě k tomu nemocný),že už minulý rok jim to zvýšení pocuchalo hodně rozpočet a že jestli to zvednou znovu,nebudou na to mít Paní,co to má na starost mi teda řekla,že si ty zálohy nezvedli,takže je to položí příští rok po vyúčtování To je fakt na hov.no tohle..
Pak jsem teda rozladěná vyrazila do toho kina...film to nebyl špatný,jen ten děj byl takový...no znovu bych se na něj prostě nepodívala Ale nacpala jsem se popcornem
No jsem po snídani,razím na zahradu vypustit a pokrmit zvěrstvo a pak přijde můj chlap s motorovkou a jdeme řezat ten lesík...kácet nic nechci,jen ořezat větve na průchozí výšku..ale je tam strašný bordel..nevím,co za blbce to tam naházelo(asi předchozí nájemníci),ale je tam spousta shnilých prken a zase eternit...takže zatím to jen vysekáme a já to budu během týdne čistit a možná příští víkend už bych to tam mohla koníkům zpřístupnit...
Jedna ranní vyvalovací fotka spokojeného Pučmeldy
Hezkou neděli
Holky, to jsou schody do sklepa.. Prostě obložené.. To my jsme měli betonové moje chyba, že jsem zas letěla v těch ponozkach.. Chodím po nich párkrát za den a v poho.. Zdenka chodí bosky, takže se jí to nemůže stát.. Mě tu zebou nohy, tak musím mít ponožky.. Včera druhý den, co se dalo sedět odpoledne venku.
Radus, mejdan bude až dnes, prý přijedou už dnes navečer.. Už se tesim..jako mejdan spíš posedime, pokecame, mám sebou i kytaru..
Tělo si sice začíná zvykat, ale zbita jsem stejně.. A unavená i z těch kocek... Pořád za mnou chodí, mnoukaji.. Dnes jsem jim dala nářez jidla.. doufam, že dovezou konzervy, bo jsem jim dala dnes poslední a celou a kotatum kapsičku zvlášť, je hlidam, aby si ji snědli.. Zima.. V noci zas pršelo, i večer.. Jsem rada, ze se to posekalo .. Takže posezení bude až dnes.. Doufam, že se počasí umoudri.. A bude se dát sedět venku..
Pisu to skoro hodinu přišel Ferda se pomazlit, byl nahoře.. Nechávám kocoury sem tam odpočinout od koťat, vlezl si mi na prsíčka a slapal a slapal.. Ale i s drapkama budu podobana.. Jak jehlicky, akupunktura zadarmo.. Je to velký mazel
Šlapal a šlapal....jsem si vzpomněla, že jak jsem se večer oblékala s Workou, byl to fofr, začalo se mračit, muž mi volal: jestli chceš jít, všeho nech a běž, jde mračno! Tak honem, honem jsem na sebe hodila legíny a Viktorek se mi pověsil na lejtko: nechóóóď. Vikťo ty jelito, pozatrháš mi to Jako...mazlením bych to teda nenazvala
Dneska půl dne s mamkou na objížďce Uni hobby a OBI - byly jsme vybírat dveře(nové) na celé patro. Nebylo to tak složité nakonec, neb mamčino zadání bylo: co nejlevnější Takže jsme vybíraly mezi třema dezénama a dvěma cenama...takže vyhrály ty nejlevnější a hotovo 8ks. Ještě je taky ze Zlína musí někdo přivézt to už nechám na chlapy Přijela jsem v 15.30, hladová a hotová
Niki koukala jsem na recenze filmu, celkem chvála, že komedie, to by se dalo, ale já jsem o ničem takovém ani jen neslyšela, že se točí Ale já do kina rozhodně nejdu, já ráda počkám, až se mrknu v klidu doma na gauču, popcorn mám origoš
Jo...když jsme vyjížděli v 10.30, bylo polojasno a celkem teplo. Když jsme vysedaly ve Zlíně z auta, fučel vichr, zataženo a teda dost zima. To nás pak čekalo i doma, za půl dne se to počasí hodně změnilo, je chladno. Jo Woruška je spokojenej Alespoň vám Niki není u té práce vedro, protože to člověk musí být oblečený, aby nebyl sakum prásk poškrábaný od větví. Já jsem u toho stříhání plotu v pátek oblečená byla, přesto mám podrápané břicho a nos
A zapomněla jsem: já jsem k obědu přivezla Mekáče, doma mě čekalo překvapení: muž uvařil kakaový puding s malinama Jen si myslel, že je stejně oslazený, tak jako třeba Granko, takže nad dávkou cukru mávnul rukou, že však přiměřeně...a místo 5 lžic tam sypnul sotva jednu Takže máme fakt ,,hořkou čokoládu"

Canko, asi píšu s křížkem po funuse, ale na ten starý eternit si vemte bezpodmínečně rukavice, roušku a oblečení svlečte v předsíni a hoďte rovnou do pračky.
Při takové práci nejíst, nepít a neňuchňat zvířata.
Je vhodné ho sbírat do igelitových pytlů a zavírat je.
Co s ním máte v plánu pak dál, až ho na pozemku vysbíráte?
napsal(a):
Canko, asi píšu s křížkem po funuse, ale na ten starý eternit si vemte bezpodmínečně rukavice, roušku a oblečení svlečte v předsíni a hoďte rovnou do pračky.
Při takové práci nejíst, nepít a neňuchňat zvířata.
Je vhodné ho sbírat do igelitových pytlů a zavírat je.
Co s ním máte v plánu pak dál, až ho na pozemku vysbíráte?
Nebojte se,byli jsme oblečení,rukavice byli také,to je jasné...dávali jsme do pytlů(máte ty silné černé) a celkem to bylo na 2 plné pytle...a zítra to muž odveze cestou do práce na sběrný dvůr,má to při cestě do Chomutova...myslím,že to tady hojně využívali komunisti..na tom mém pozemku stáli prý drůbežárny....
Máme dobrigádničeno Mám z toho radost,byla to celkem fuška a jsem pevně rozhodnutá už nikam dál to nerozšiřovat,protože to co je v té zemi za bordel je fakt hnus...našli jsme spoustu skla,ogelitů,flašek....a ten pitomý eternit...byl už teda hodně na malé kusy,ale bylo ho dost....větve jsem ze švestek a jasanu dala holkám na okus,tak se cpali jak zřízený Zbytek jsme pořezali,něco nechali na oheň na buřty a zbytek spálili....ale prokouklo to Zbývá tam ještě poklidit jedna velká hromada ztrouchnivělého dřeva,to budu muset postupně likvidovat nebo dám dolů do stráně,v tom bude bydlet spousta hmyzáků,tak ať jim to nezničím...
Za odměnu jsme si dali doma klobásky a zmrzku A teď večer si zajedeme pro pizzu k večeři...dneska máme prostě zásluhy
Jsem ráda,že se Eduškovi na té zahradě tak líbí,vypadá tu opravdu spokojeně,Bertík už vypadá taky smířeně,jen jde vidět,že mu spolecnost člověka chybí...protože se za mnou vždycky řítí jak neřízená střela Ale nevím,jak to ponese teď,když mi skončí dovolená..zítra už jdu do práce a ráno vstávám tak akorát,abych stihla holky ráno pustit..takže nebudu mít čas se mu věnovat..jsem tu max. čtvrt hoďky ráno Teď jsem tu vždycky s ním byla od rána do těch 14 hodin a pak třeba zase od 17 do 20 h...takže to pro něj bude trochu šok..ale zase tu s ním budu odpoledne po práci..snad to zvládne..
My jsme Niki měli taky tady v předním rohu zahrady ,,obecní" smeťák, byla tam taková prohlubeň, takže tam sousedi ze staré zástavby léta vozili, co se jim nehodilo. Ne žádné velké věci, spíš různou suť, taky co nezhořelo v kamnech, rozbité kastroly a hrnky a pod. To jsme ale nečistili ručně, při stavbě se to odbágrovalo, jen tu vznikla jáma, které mamka říká ,,příkop pro medvědy"
Edík si myslím, že tam bude spokojený moc, o tom jsem nepochybovala, obavy byly, jak toho nájemníka zvládne Berťas.
Koukám, že stravování jste měli podobné
A Bobeš je buďto na cestě domů, nebo vyspává opicu
Tak mužský element,jak mě nazvala lesnížínka je opět zde.Psát zde pořád o jednom kocourovi by nešlo a tak napíši co přináší to,že si mě vybral a ochočil.Musel jsem udělat protikocouří opatření,aby nelezl do skleníku ze dvěří staré voliery,musím mu neustále kupovat granule,kapsičky,konzervy,ale to je normální.Normální však není,že mu to všechno sežere kuna,straky a cizí kočky a on když přijedu,tak kouká tak hladově,že musím jít hned lovit ryby.Mám tam prostě predátorov.Když jsem u té krásné přírody,tak moje krásné ptactvo sežralo všechny višně,zimolez kamčatský a muchovník,že jsem ani neochutnal.Na borůvky jsem raději použil starou klec od holubů.Nemám to ptáčkům zazlé,protože není nic krásnějšího,než když běhá po zahradě dudek a proletí žluva hajní,která je jak letící citron.Tak ještě přidám pár fotek z mého zahradního pokusnictví.Pěstuji vše na drcené trávě ze sekačky a ono to jde.Na to jsem přišel až po letech vyvážení trávy na skládku.Ve skleníku nijak nehnojím a rajčata nadzvedávají skleník,protože už tři roky pod ně dávám padaná jablka.Nejraději mám vinnou révu a ta roste u mě všude a je bezůdržbová.
kouták
napsal(a):
Tak mužský element,jak mě nazvala lesnížínka je opět zde.Psát zde pořád o jednom kocourovi by nešlo a tak napíši co přináší to,že si mě vybral a ochočil.Musel jsem udělat protikocouří opatření,aby nelezl do skleníku ze dvěří staré voliery,musím mu neustále kupovat granule,kapsičky,konzervy,ale to je normální.Normální však není,že mu to všechno sežere kuna,straky a cizí kočky a on když přijedu,tak kouká tak hladově,že musím jít hned lovit ryby.Mám tam prostě predátorov.Když jsem u té krásné přírody,tak moje krásné ptactvo sežralo všechny višně,zimolez kamčatský a muchovník,že jsem ani neochutnal.Na borůvky jsem raději použil starou klec od holubů.Nemám to ptáčkům zazlé,protože není nic krásnějšího,než když běhá po zahradě dudek a proletí žluva hajní,která je jak letící citron.Tak ještě přidám pár fotek z mého zahradního pokusnictví.Pěstuji vše na drcené trávě ze sekačky a ono to jde.Na to jsem přišel až po letech vyvážení trávy na skládku.Ve skleníku nijak nehnojím a rajčata nadzvedávají skleník,protože už tři roky pod ně dávám padaná jablka.Nejraději mám vinnou révu a ta roste u mě všude a je bezůdržbová.
Ty jo, Vy jste taky zahrádkář? Já myslela, že tedy jen holubář..jak jste psal Já jsem taky zahrádkář, byť spíše z donucení aby bylo co jíst, hodně nerada si jídlo kupuju, tedy to, co je možné vypěstovat doma. Bohužel u nás je to spíše opačně, díky suchu tu každoročně běduju, že mi nic neroste Jak popisujute ptáčky...co nezakryju nemám Bohužel muchovníky mají několik metrů, ty už prostě nezakryju. Ale letos to ani nemělo cenu, mrzlo do květů, plodů málo a pak suchem ani nenalily, takže jsem je bez debat kosákům nechala, stejně tak kamčadské,zakryla jsem jen rybízy, abych měla na buchty, černý je mizerný, neroste, tak ten jsem jim nechala - těch pár bobulí. Kupodivu jahod si letos nevšímali, dostali pochvalu, Třešně v čudu, než začaly vůbec uzrávat. Momentálně přikrmuju nějakého cizího hladového kocoura ,,Macka"...podle toho, jak pořád vypadá, bude to bezdomovec Kromě kuny a ježků, je největší nenažranec pochopitelně liška - té jsem onehdá vyhodila chcíplou bělici velikosti dobrých 40cm a smrad na sto honů na kompost...do rána byla v čudu.
lesnížínka
napsal(a):
Bobi, začínáš mě děsit!
Raduš,v klidu
jsem konečně už na svém počítači ...nebyl čas nevyspávala jsem opici-žadná se nekonala..Jen jsem rano ještě poklidila kočice..byla jsem zas ve 4 vzhůru-kohout,v 6 zvony..pak už nešlo usnout,tak jsem šla nakrmit chlupáče...pomazlit se ještě...nachystaly jsme si snídani,kecaly..pak jsme jely se Zdenkou k její dceři na kafe..tablet pořád vybitý...ještě jsem zůstala na oběd-ve 13hodin ..Prý,ať ještě zůstanu,dnes večer jeli celá parta na Top gun 2 do FM..mohla jsem být ještě až do středy..Jenže já už poslední prádlo,léky jsem měla jen do neděle,takže dnes jsem vynechala,,Neprala jsem tam,ale denně čisté-hlavně suché..po poklidu a vyčištění záchodků,pak do patra Žofku..Dost jsem se nachodila-doma mám vše pohromadě
Ráno stáhnu ještě fotečky...i když jsem je vlastně průběžně posílala..ale mám i tu zahradu..
Raduš,nesmíš se hned tak strachovat...taky děláš venku...jsem tu byla vlastně denně..dnes to prostě nešlo... Dojela jsem kolem 17 hod..jsem se stavila v Hranicích v Lidlu a Pepcu..Jaruš zapomněla v mém autě navigaci,tak jsem jí zavezla,když jsem jela přes Olmik..Jo,a zajela jsem si pěkně..V Novém Jičíně jsem jela v koloně a přehlídla jsem odbočku na Ol..a projela Kunínem-dloouhé městečko..nijak mě to nerozhodilo..vjela pak na jakodálnici...a že směr Opava ..no tak zpátky do Jičína...asi 15-20km jsem si zajela..kůň jeden
Tak dobrou
Ahoj holky,
Bobi takže jsi si to řádně užila viď.....ale jsi asi ráda,že jsi doma viď...mít svojí domácí pohodičku
Kouták musím vám říct,že přesně takovéhle bydlení by se mi líbilo,těžce závidím...velká zahrada s rybníkem,kde by se proháněli koně,kozy a kočičáci...můj sen..jen bych teda chtěla dřevěný srub ještě
Raduš mě jen štve,že se lidi chovají jako hovada...jako toho bordelu,co tam bylo,byl fakt hnus...muselo jim být jasný,že to se prostě nerozloží a v tý půdě to zůstane...
No dnešní návrat po týdnu do práce byl...jak to říct slušně...na hovno Když mi ráno zazvonil budík,myslela jsem si,že je to sranda Sotva jsem se hrabala z postele celá opuchlá....na zahradě mě ráno vítal Eďák a protože jsem ho potřebovala nějak zaměstnat,aby nesmutnil,až budu odcházet,vzala jsem sebou kromě kapsičky i masíčko,aby ho jídlo na dlouho zaměstnalo a měl co žvýkat
V práci jsem se cítila tak,jako bych tam byla první den Znáte to,když se po dovolený vrátíte do práce,že máte úplný duto? No každopádně na mě čekalo spoustu práce bohužel a nějak jsem dnes nestíhala...do toho jeden problém za druhým...jsem si myslela,že to jw snad naschvál,že všechny problémy počkali,až se vrátím Takže zaslouženě jsem si po práci zajela do Mekáče spravit chuť A bylo to mooooooooc dobréééé...
Vyrazila jsem pak hned na zahradu,abych věděla,jak to Eďák zvládnul a holky to bylo lásky Očividně jsem mu teda nechyběla tak,jak jsem si myslela,protože jak je teplo,tak asi prochrápal celý den,protože jsem ho našla chrnět spokojeně v sené..ale jak mě zmerčil,to byla samá pusinka,oňuchňavání a vrnění Pak přišel i Berťák,kluci se přivítali ňufací pusinkou a hráli si..a s čivavkou samozřejmě taky..já vzala kolečko a šla makat..musela jsem ještě odvozit tu kupu shnilýho dřeva..celkem to bylo 12 koleček...dobrá posilovna..ale vzniko tam tím super místečko na ležení pro Boženku nebo malou ponici....
Zalila jsem zahrádku a sklidila první okurky hadovky a rajčata..
A vzhledem k tomu,že jsem zjistila,že v Eurojackpotu je přes 2 miliardy,mám na zítra vsazeno Držte palce,ať je ze mě miliardářka
ahoj holky
tak jsem stáhla fotečky...."klubko koťat"...."hledej koťata"(lezou po vistárii až na stříšku přístřešku a řádí ve vedlejším keři )...a z toho stromu jak lezou-to jsem je viděla z okna až nahoře ,a než jsem doběhla ven,už byli níž....Max a Charlie-ten má ješte nad kožichem řidší vrstvu delších chlupů..to bude zajímavé(a je z nich největší)Lili je malinká,ale dostala jsem pochvalu,že jsou větší ..však jsem jim taky podstrojovala..jsem jim i přikoupila.. Beru to podle mojeho Maxe,že denně jednu kapsu..a oni jsou 3..a 3 dospělé kočky..
Nevím,jestli chytají myši,ale maslím,že jsem tu psala,jak tu byli ve verandě donesení 2 mrtví potkánci koťatům na hraní,a ten třetí se probral a zalezt za skříňku ..Ta představa,že bych ho zrovna neviděla,a pak mi vletěl do baráku
No odsunula jsem ji a Bára ho ulovila znovu...vyhnala jsem jí ven a ona za skleněnýma dveřma s mrskajícím se tvorem ho chtěla donést zpátky koťatům !!!Pak jsem viděla jedno kotě si s mrtvolkou hrát venku pod stolem..
Pak si zvětšete "zátiší v maliní"..to jsem vlastně asi taky dávala..tohle mám přiblížené na foťáku ..no a to naše závěrečné posezení..
Před tím dělala Zdenka mňamku..
Recept..pomazánkové máslo s křenem,trochu majolky,strouhaný sýr,česnek a na hrubo nastrouhanou mrkev zamíchat...natřít na veku,nebo tousťák a dát zapéct do trouby...hmmm,je to výborné..ještě teplé
A ranní východ slunka už tady..v 6 jsem vylézala,bo jsem šla v 9 a dospávala jsem..Odpolko tu opět hluční "sousedi" se dohadovali..no to mě nechybělo zlaté zvony s kohoutem-ten řval celý den Zvony v 6 ráno a večer+v poledne a v neděli na "osmou" a "desátou"..a ve svátek ještě ve 4 odpol..
Nevím,jestli jsem psala,že naproti je hřbitov,vedle něho kostel..napravo školka..
Koukám, že jsi ještě musela všechny květináčové kytky pozalévat...a je jich tam teda hodně. Maliny...no já spíš čuměla, co je to v malinách za kuličky a on to asi černý rybíz, že? Slimejška vidím, těchto prcků tu mám spousty, těm asi ani sucho nevadí. Ale žerou je drozdi, ti mi je hodně redukují. Kdyby tak žrali i ty bezulitové Ráno jsem hnusného obr španěláka shazovala ve skleníku ze skla do nádoby s pivem, haj.l jeden, papriky mám úplně zdecimované, jak je ožrali, v každém plodu díra A to tam sypu tuny otravy Té eko, ale už jim asi ani neveze, žerou jen ty papriky, na granule prdí
Nestíhám. Nevím, jestli přijde dnes brigádník na ty vysoké ploty, já teda mám co dělat, musím ty nízké tisové. Včera jsem udělala jeden, ještě dva Mamka má před barákem tu velkou tisovou kouli. Už hodně velkou, blbě přes ni vidí na cestu, když chce přejít. Že ostříhej ji a hodně. Doma naše dvě jsem ostříhala minulý týden, od té doby jsem ty kratší aku nůžky nepoužívala. Přijedu k mamce, cvak a plotostřih nic. Nezapomněla jsi tu nabíječku strčit do elektriky? Ne, doprčic. Jela jsem zpátky domů, zkoušela kde jak, nic. Vzala jsem teda i ty těžké na dlouhé tyči a ty malé vzala i s nabíječkou strejdovi elektrikáři, ať na to mrkne. Prý je asi nabíječka po smrti. Jelikož ty nůžky mají minimálně 4roky, hledala jsem a už na to nejsou náhradní díly, dělají se jiné modely Takže budu nejspíš muset koupit další, za dobu našich akcí 4tý plotostřih Stříhaly jsme to jak ,,a je to" - těma velkýma. Mamka spoštěla a držela motor, jak až konec s nůžkama a stříhala
Bobi, jak lozily kočičce...u toho plotu včera jsou velké borovicem které přesahují až na sousedovu novostavbu. Dostříhám, jesště to popravuju u plotu a řve ta sousedova NO v kotci. Kouknu a po novostavbě si to mašíruje Viktorek! Řvu na něj, protože ten kotec NO zrovna moc bytelný není, letím k brance to oběhnout a Vikťu odlovit, prolítám to tam dokola a kocour nikde! Lítám zase doma kolem plotů a Viktěna nikde. Až za tři hodiny se najednou objevil za barákem, ale kde byl, jestli už dávno v zahradě nevím. Z té borovice Vikťa v pohodě přeleze na novostavby střechu protože jak jsem včera zjistila(a on už mi to muž říkal) mají okapy už nad naším pozemkem. My jsme jim povolili stavbu co nejblíže k plotu, ale nenapadlo mě, že to nespočítali s přesahem a ten už je až k nám. Vůbec nevím, jak to budem řešit, někdo mi říkal, že jim to takto nikdo nezkolauduje. Nebo budou muset mít od nás nějaké písemné potvrzení, že opravdu souhlasíme, což teda fakt nevím, jestli jim muž podepíše
Bobi, dumala jsem, co dám dneska k obědu. Včera lečo-muž nebyl doma (on ho nemusí) Dneska mi říká: co máš k obědu, já mám jednání, budu jíst s klientem. Máš tam ještě chleba, že by lečo? Jó klidně, jenže rajčata nezrají a papriky decimujou slimejši, ledva jsem včera tři ubožáčky prožrané sehnala Takže jsem přemýšlela, co na chleba a napadlo mě, že na tu pomazánku, co jsi psala recept mám všechno, máslo ne křenové, ale křen v zahradě a jsem to nedala zapéct, jen trochu oteplat v troubě a mám to prostě dobrou, zdravou pomazánku na chleba. Na česnek jsem zapomněla ale neva, ten křen tomu dal grády, je to chutné i bez česneku Jsem na sebe pyšná, jak zdravě žeru Zbytek jsem dala chlapovi do ledničky, ať ochutná
Mamka už dobrých 14 dní loví s Mandy potkany u babky v kuchyni. Ten barák je celý otevřený, nezavírají se tam v létě dveře, ať to netuchne a Mandy pořád postávala u starého sporáku v kuchyni. Mamka věděla, že tam určitě něco je, Mandy je na to dobrá Povytahovala šuplata dole, nikde nic, zvedne hlavu a potkan sedí nahoře v bedýnce s ořechama Vletěl jim za kredenc, tak zavolala strejdu, ten ho střílel vzduchovkou, do toho Mandy lítala...ani bych tu grotesku nechtěla vidět Včera si to zopakovali s druhým. Uprostřed dvora, vlastně kousek ode dveří do kuchyně je kanál, co vede od potoka a tudy asi vylézají, protože ten beton kolem je osypaný a kolem vtoku u potoka se to jen hemží, tam taky Mandy často loví. Mamka nadávala, že už jim na tom dvoře naházela do kanálu dvě balení těch otrávených návnad a pořád je jich dost a dost. A přitom ona má jen slepice, strejda slepice a králíky. Ale žádné ovce třeba tam nemá kolem nikdo.
Ahoj buchtice,
Ráno mi zase Eďák běžel naproti,jen co slyšel můj hlas Za chvilku z lesíka vyběhnul i Berťák a šli oba kluci jíst...začali si spolu hrát a dovádět a já mohla v klidu jít do práce...už jsem zavírala branku a najednou strašný řev..Bert se zakousl do Eďáka a ten řval,jakoby ho na nože brali...hned jsem tam vlítla,Berta čapla a vyhodila ho pryč před zahradu...tvářil se sice ublíženě,ale potom,co jsem na něj zařvala,tak teda odešel..no neměla jsem z toho vůbec dobrý pocit..říkala jsem si tak,a je to v hajzlu...
No hned po práci jsem letěla na zahradu...a našla ty dva,jak u sebe spokojeně leží ve stínu vedle seníku Takže asi dobrý a proběhlo snad jen nějaký vyříkávání...pak si spolu i normálně hráli,tak já nevím..musím je pozorovat...ale za celou dobu,co jsem a byla,bylo vše ok..Eďák si pak hrál s čivavkou a Bert už pak jen otráveně koukal....navečer se pak sebral a šel na lov a Eďák šel chrnět do seníku...tak snad to bude dobré...
Jakou pomazánku jsem dávala Bobiša?Nevím o ničem?
22.30 jsem dosedla na gauč...pekla jsem buchtu a umývala kuchyň, protože to je fakt neskutečný bord.l, co tu pořád máme (no ono se to potvora samo neuklízí, nechápu )
No tuhle přece:
Před tím dělala Zdenka mňamku..
Recept..pomazánkové máslo s křenem,trochu majolky,strouhaný sýr,česnek a na hrubo nastrouhanou mrkev zamíchat...natřít na veku,nebo tousťák a dát zapéct do trouby...hmmm,je to výborné..ještě teplé.
Niki, ony jsou v tomhle ty kočky fakt zvláštní. I u nás. Servou se, Gucci takhle ječí taky, jako by ji vraždil a za chvíli už někde leží spolu. Možná to byla jen ,,hra na lov", Eďák to praktikoval na Pučmeldovi a teď se mu nelíbí, že to někdo zkusil na něj. Zřejmě to bude totéž, jak naskakování u psů, vyjádření dominance, kdo je v seníku kápo
ahoj holky
Niki,vyjeď si na včera ráno..dávala jsem tam spoustu fotek zahrady..tak nad tím v textu
Chtěla jsem si koupit to křenové pomazánkové-zrovna nebylo..ten křen tam dává tu ostrost..nebo vlastně i křeník by mohl být..
U nás byl včera na náměstí koncert-slyšela jsem ho až doma(v rámci "uničovského hudebního léta"-ale vždy ve všední den..17.tu má být myslím "Debii"-nevím,jak se správně píše)..
nebyla jsem zhniloň jeden.Akorát jsem dojela na kole z Tesca,vyslíkla se do dupaček,že zasednu k telce-vrátila jsem si "speciál"porodních sestřiček-zaujalo mě to,jak to těch 10 let tvořili..i ty triky.akorát začli-nic mi to neříkalo...pak se mi už nechtělo oblíkat se znovu....hráli později všechno možné známé..,depešáky.."sluneční hrob"..atd..od půl 7 do asi půl 10..to už jsem měla zavřené okno a bylo to slyšet i přes něj..už mě to bralo ..
Dnes mám v plánu udělat toho králíka na smetaně-slíbila jsem i naproti klukovi-sousedovi-pomohl mi v pondělí vynosit všechny ty věci až do bytu ..(že má rád králíka a já dostal obrovský hřbet a zadní a přední nohu) je hodný..kartony mlíka stačilo nechat dole na schodech a on mi je vynesl nahoru..Zatěsnil mi okna loni..chvíli byl odstěhovaný,ale už tu zas bydlí..
Ti kočičáci Niki jsou fakt skvělí-že si tak sedli..není to i tím,že Bert necítí z Edíka rivala,když je vykastrovaný??
Raduš,jsem ráda,že ti pomazánka chutnala..mě teda moc ..Ono stačí jen,aby se ten sýr roztekl...
Dneska ještě krásně chladné ráno...děsím se dnů příštích. Ani jsem nenapsala, že Worka je teď mnohem lepší, zase pěkně papá, i když na množství míň, misku nevylizuje. Ale nehýbá se skoro, takže dobrý. Což skončí s tím počasím, co hlásí Nevím teda, kolik bylo v noci stupňů, ale chladno bylo hodně, jak jsem koukala z terasy nad ránem na Worku, šlo mi normoš od huby. Meteo přišla v pondělí, no pro změnu není nikdo, kdo by ji tento týden instaloval, muž má fofry zase Jen jsem ji včera k večeru vybalila alespoň Já jsem včera zvládla druhý nízký živý plot a dneska prý se objeví brigádník, tak jdem zase od sousedů na ten vysoký Nemůžu moc zvedat ruce, ohnout záda, jak vylezu na žebřík netuším...snad to ,,rozcvičím"
Bobi, a jak doma, že jsi ráda, že doma, ve svém klídku zase? A co jiřinky bez tebe, je tam nějaká změna? A hochy v okně už jsi navštívila?
zapomněla jsem sem dát,jak si cvičím mozek ..tohle je celkem lehké,ale jsou písmenka,která můžu míchat a míchat a nesložím z nich nic..až ráno-mám to na pračce-tak na WC mi to ráno naskočí..Vím,nemá se na WC sedět a číst,ale já jen vždy jednu hru...Naštěstí mě to nedrží přes den..Jen se Zdenkou to luštíme spolu třeba hoďku u stolu u snídaně...a nemůže se od toho odtrhnout...ještě jedno...ještě jedno..minule myslím i 2 hodiny ..měla kamsi jet.. Ona má taky tablet,ale nemá čas...
Jo,Raduš,a to má ještě kvítka po baráku!! truhlíky jsem denně jen,když bylo horko..jinak obden..
Ahoj holky,
Raduš děkuju za připomenutí Bobiši receptu...takže se to musí zapéct,aby se rozpustil ten sýr že? O víkendu to vyzkouším,křen nemám,tak ho musím koupit a nastrouhaný sýr taky..
A s kočičákama je to fakt zvláštní..dneska ráno si zase hráli,dováděli,prostě sranda..i vedle sebe v klidu jedli..všechno ok...ale třeba ta šarvátka zase přijde..a když je to i u tebe u kočičáků normální,tak se to asi sem tam stane i u nás..
Už od rána u nás dusno jak blázen..když jsem šla ze zahrady,měla jsem celý orosený obličej Ještě že jezdím na tom skútru,to vždycky vychladnu Den mi v práci utekl jak voda,ani jsem se neotočila a bylo 15 hodin..
K obědu jsem dneska dělala zapečené cukety s mletým masem,protože cuketám se daří a já už nevím,co s nimi Nenapadá vás ještě něco z cuket,kromě cukeťáků?Ty mi nechutnají...Bobi co?Ty jsi tady místní odbornice na recepty
Odpoledne taky dusno,30°C,ale pod mrakem..myslela jsem,že by jsme se jeli vykoupat,ale bez sluníčka bych pak z vody byla asi zmrzlá..no necháme si to na příští týden,to má u nás být šílených 36°C Doufám,že ta předpověď jim nevyjde,protože si to nedovedu představit..
Takže jsem šla na zahradu,holky pokropila konvema vody,tak si to užívali a Eďákovi jsem dala brko od asi bažanta,takové dlouhé a ten z toho měl úplně dobré ráno a nosil ho tam v puse a furt s nim někde běhal,pak ho pustil na zem a útočil na něj..no bylo to lepší než kino,to vám můžu říct Zalila jsem zahrádku,sklidila okurky nakládačky,nějaký rajčata,mrkev a další cukety...Eďáka jsem volala a lákala,aby šel za mnou,ale furt má strach..drží se fakt po většinu dne jen v té napevno oplocené části,kde je seník a tudíž bezpečí Vím,že je to krátká doba na posouzení,ale já si myslím,že se nebude toulat daleko jako Bertík,že se bude fakt spíš držet jen poblíž...a byla bych za to samozřejmě ráda..
Niki, možná, že se toulat nebude, protože se to jako kotě nenaučil. Byl kolem baráku a pak už v bytě, takže se mu to asi nevtisknulo tolik, než kdyby postupně vyrážel od mala s mámou kočkou. Viktěna byl zimní kotě, takže také spíš doma a také nemá takovou toulavou, jako Gucci. Ta po nocích trajdá bůhví kde, Vikťa se motá spíš kolem baráku, tam je jen nebezpečí, že ho to postupně naučí, potvora. No a u vás, že ho s sebou stáhne Bertík.
Bobča psala pomazánkové máslo s křenem - jako, že hotové, křen jsem si do něj strouhala já A mázla jsem si to na chleba jako pomazánku a nezapékala. Zapomněla jsem na česnek a mrkev jsem nastrouhala najemno. A muž ti Bobi vzkazuje, že to bylo dobré i tak, fakt jsem si pochutnala takové fresh
Niki, cukeťáky jako, že bramboráky s cuket? To nedělám vůbec, není nad bramborák Ale klasicky cuketu v trojobalu na řízky tu dělá asi každý. Z větší cukety půl cemtimetrová kolečka, osolit, obalit, umažit - mamka dělávala ve friťáku, já ho nemám, na pánvičce to není až tak ono, ale sní se to Podle sestřenky vegetariánky dělám s kečupem k rýži. Osmažit cibulku s česnekem, na to hodit malé cukety na plátky, oregáno, kečup, myslím, že ona tam dává i trochu sojovky. Nakonec trochu zahustit škrobem, aby to byla taková řídká omajda(šťáva) na rýži. Koukala jsem zase s obavama na předpověď a u nás až taková vedra nehlásí, tak já zase doufám, že tentokrát jim to vyjde Jak jsi psala vedro a orosená....u nás až takové vedro nebylo, ráno ještě hodně chladno a za živým plotem ve stínu, se to dalo vydržet v teplákách, slunko vylézalo postupně. Doškrábaná jsem i tak hrozně, musím to s dlouhým rukávem a v teplákách právě stříhat. Myslela jsem, že tu stranu od souseda zvládnem celou, ale tento starší plot je delší a hlavně větší a hustější. Chyběly nám asi 4m a já jsem po třech hodinách prostě odpadla, už jsem nemohla. Začala jsem funět, neudýchala, nedokázala už vylézt na žebřík, pak jsem se rozklepala a byla vůbec ráda, že přilezla domů. Muž nebyl doma, tak jsem si jen říkala, že sebou nemůžu seknout, protože bych tam zdechla. Chodila jsem pomalu, dala jsem si vlažnou sprchu a hlavně colu a pak se najedla...a hned to bylo lepší Možná mi jen klesl cukr nevím, dělá mi to ale spíš v horku.
ahoj holky
začnu tím receptem..Já bych tu mrkev taky dala najemno(na jemno) a nemusela bych zapékat..Niki nekupuj zbytečně křen..pokud nebudou mít pomazánkové s křenem,vzala bych křeník..
Z cukety já dělám cukeťáky,ale pula na pula s bramborama ..Jsou jemné..Kdysi jsem zkoušela jen cuketu,ale rozpadaly se..Pak jsem zkoušela-někdo mi poradil-čínu..místo masa cuketu na kostky,ale já jí asi dělala dýl,byla blátivá a to mi nechutnalo..Prostě asi jen malou chvilku,aby křupala..a veškeré koření,co dáváš do číny...Taky jsem si dovezla od Zdenčiné dcery..tak budu vymýšlet..Ale mám tam asi 5 brambor,co by už chtěly zlikvidovat,tak to bude jasné ..
Včera jsem dělala tu majdu..holky,ta byla úžasná sama jsem si ji musela pochválit..soused mi taky napsal,že byla výborná,tak jsem mu neskromně napsala,že vím,že jsem si ji taky pochválila ..Dlouho jsem ji nedělala,měla jsem strach,aby se mi třeba nezdrcla ..jsem mu ji slíbila,a znáte to...jak se snažíte pro někoho..tak se to většinou nepovede Knedlu jsem si nechala naproti u řezníka odložit,bo jsem tam byla v 9,a že ještě od 8 nedojeli..a já prodavačce,že už tu máčku vařím,že prostě knedla musí být Tak že mi ji schová...No fakt-už pak měla jen jednu a půl na pultě-asi za třičtvrtě hodiny..Nevím,proč jich neobjednávají víc...vozí po+st+pá a jsou za chvíli pryč..jsou dobré...
Raduš,ty zas na té zahradě vypustíš duši.. ..Niki na ní má aspoň potěšení ze zvířátek ...já vím,ty máš potěšení z kytiček,ale nadřeš se tam..a ještě kolem zahrádky..
Včera jsem byla poprvé na vedlejším dvoře za sousedkou chvíli..a ta Micina béžová se nechala i pohladit..je fakt baček ..Paničku měla na dovči,tak se vítaly...
Večer jsem chtěla,že se někam zajedu podívat za město na ten úplněk,ale bylo zataženo...Tak si říkám,že ho pak uvidím na netu..
Raduš,vyřiď Tomovi,že tentokrát jsem spala-na radu švagrové jsem si dala šťopičku slivovice..brrrr..ani mi nechutnala..jsem jaksi odvykla..Sem tam si dám spíš pivko a u Zdenky vínko..šla jsem v 11 a v 6 začli dělníci bouchat strojema..ještě pořád dělají v ulici ten druhý chodník...trvá jim to teda...Je to na druhé straně baráku,ale se to rozlíhalo..
Jo,ještě jsem chvíli zašla na náměstí..hrála tam kapela Relikvie-hraje tam synovec,tak jsem se na něho šla podívat..No,můžu i tenhle žánr,ale až tak nadšená jsem nebyla..tak jsem prohodila pár slov s druhým-jeho bráchou..dělá tam zvukaře...Nevím proč dělají kulturní léto ve všední dny..Každý den tam je nějaká kapela do 21hod a pak se promítá film..Včera byl Gump-pes..dnes má být "prvok,tečka.."nevzpomenu si na ty další 2...Jsem si to pustla u Zdenky na Netflixu..
A vylézá sluníčko....a Jiřinky štěbetají-jsem zapomněla Raduš odpovědět...už míň,bo lítají po venku...ale začínají pořád brzy ráno..
Kdepak nám lítá Kometka?..asi na dovče ..se někde toulá po vlastech českých..
Chtěla jsem cosi napsat, ale netuším o čem to bylo Objednala jsem mamce v Lidlu prádelní koš-taburet, bílý, nadšená, že mám dárek, který moc chtěla, včera to rozbalím a tam hnědý místo bílého! Ještě, že jsem jí to nestrčila jako krabici, ale jsem si řekla, že ho složím, ať to tam pak jen postaví Takže jsem obratem objednala druhý, bílý! snad přijde a tento musím vrátit. Aby toho nebylo málo Plot jsme z té sousedovic strany dostříhali mezi 9-11h. Uf, byl to jen kousek, ale stačilo, je dusno. Jo už vím! A nevím, jestli to bylo tím úplňkem teda ale ráno jsem našla kolem baráku 3!!! zabité ptáčky o sklo Jeden drozd, ořešník a nějaký malý šedivý ptáček, ani nevím, asi nějaká pěnkava Drozd ve vchodě, ti dva v hale. Přitom ta halová okna jsou neskutečně špinavá, skoro přes ně není už vidět Tak hlavně, že v telce pán říkal, aby sme to nepřeháněli s mytím oken právě. To je teda vedle jak ta jedle, takhle to očividně nefunguje Mezitím, co jsem byla za Workou, mi ty mrtvoly nanosil Viktor do pracovny, kde si s nima hrál, všude peří Přijdu zpátky: probůh Viktěno, co je to tu za masakéro?!? No tak naštěstí ,,jen" ty staré mrtvolky, nikdo nový

tady si člověk nic nepočte.......

napsal(a):
tady si člověk nic nepočte.......
Ale počtete, nebojte, jen příspěvek musím zaonačit tak, aby sloužil k osvěte, šíření informací, vzdělávání a kultivování vztahu ke zvířatům a přírodě obecně, na což někteří lidé, často hlavně vyššího věku a uzavření do své sociální bubliny i stereotypního způsobu života, bohužel příliš nedbají.
Problematika kolizí ptáků se skleněnými plochami je problém, kterým se Česká společnost ornitologická zabývá dlouhodobě. a osvětu v této věci považuje za jeden ze svých stěžejních projektů.
Základní informace o tomto problému jsou umístěny standardně na webu ČSO - viz odkaz:
https://www.birdlife.cz/co-delame/vyzkum-a-ochrana-ptaku/ochrana-druhu/konflikty-ptak-clovek/ptaci-a-skla/
V letech 2020 a 2021 probíhal s podporou Hlavního města Prahy projekt Skla, která nezabíjí, jehož výstupem je závěrečná zpráva s názvem Ptáci a skla - bezpečné soužití - viz odkaz:
https://www.birdlife.cz/wp-content/uploads/2021/12/Ptaci-a-skla-CZ-JK-final-nahled.pdf
Dále existuje poměrně polopatický a i pro laickou a hlubšími znalostmi o ptácích nepolíbenou veřejnost obstojně stravitelný dokument Ptáci a skla z roku 2017 s názornými příklady, jak plochy polepit, čím a hlavně v jaké vzdálenosti od sebe - viz odkaz:
https://www.birdlife.cz/wp-content/uploads/2017/09/Ptaci-a-skla-A5_16-stran-JK-s-popiskami-FN.pdf
Do třetice stručně shrnutí hlavních zásad prevence kolizí ptáků s transparentními a reflexními plochami - viz odkaz:
https://www.birdlife.cz/wp-content/uploads/2017/09/Kolize-ptaku-se-skly-tiskova-data-obalka-blok.pdf
Pokud tu někdo v diskuzi napíše, že našel na zemi u domu zase další tři mrtvé ptáky, jejichž příčinou smrti byl náraz na prosklenou plochu jeho domu, a dodatečně se v dalším příspěvku chlubí všem slušným zde, že přece samolepky má, tak mu nezbývá než se smířit s tím (pokud je tedy takové sebereflexe vůbec schopen), že něco dělá úplně špatně.
Spíš to ale vypadá, že jsou mu opakované smrtelné kolize ptáků v zásadě úplně fuk, protože si aspoň má kocour s čím chvíli hrát. To je na fóru chovatelů a milovníků zvířat hodně smutné.
Repto, můžete tady zvýraznit, kde je to ,,chlubení se"? Dělám špatně, co? Že jsem si dovolila mít barák s velkými okny a že mám kolem zeleň? Tolik míst na jídlo a hnízdění, jako mají ptáci u nás, by ste těžko někde pohledala. Takže ano, je to něco za něco. Stejně jako lidi, ani všichni ptáci inteligencí neoplývají, ale na to, abych je vodila za ručičku fakt nemám. Někteří kupodivu majznou i do oken se záclonama. Vlaštovky jsou tu pořád a za těch 15let, majzla do okna možná jedna mladá a ta to ještě rozchodila.
eni
napsal(a):
připadá mi necitelné ten popis těch ptáčků a jak si s nimi kocour Viktěna hraje...asi bych raději mlčela a zamyslela se, jak tomu zabránit ( pokud to nějak tedy jde )
Poradím vám, čtěte tam, kde jsou lidi samý cit. Třeba diskusi o Ukrajině, tam se city diskutujících na Fauně hezky projevily. Jinak tu na emoce slouží ty emotikony, stačí kouknout a pochopit. Ptáčci byli mrtví a ne, pohřeb jsem jim nevystrojila. Víc k tomu už nemám co dodat.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.116
lesnížínka
napsal(a):
Poradím vám, čtěte tam, kde jsou lidi samý cit. Třeba diskusi o Ukrajině, tam se city diskutujících na Fauně hezky projevily. Jinak tu na emoce slouží ty emotikony, stačí kouknout a pochopit. Ptáčci byli mrtví a ne, pohřeb jsem jim nevystrojila. Víc k tomu už nemám co dodat.
No jo jak se nejedna o zvire tvy nebo kamaradek jde veškerá soucitnost s nimi někam co... Ale tak u tebe se tomu fakt nedivím

lesnížínka
napsal(a):
Workovi pohřeb vystrojíte? Až bude tedy mrtvý, samozřejmě, že...-
Jak se letos v létě pořád má - ležící, inkontinentní, zapařený s hotspoty?
Už se mu aspoň zahojil ten rozlízaný prst?
Možná by pro nás ostatní byla vítaná informace, kdybyste se veřejně zase podělila, jak co nejvhodněji pečovat o starého nemohoucího psa severského plemene v horkém létě...
Bože já fakt nevím,proč sem teda chodíte a čtete to,když vás to tak irituje???
Myslíte si,že Radka měla snad radost z toho,že se ti ptáci zabili?To určitě ne...a to že si už s mrtvými ptáky hrál Vikťa,je už asi jedno,když jsou mrtvý...taky nemám radost,když vidím,že Bert ulovil ptáka..jasný,že by se mi líbilo,kdyby chytal hen myši,ale to prostě neovlivním....
lesnížínka
napsal(a):
Niki, u vás šly bouřky, dobrý? Zvířectvo OK?
Tak Raduš,jestli to nèkde na radaru,co jsi viděla,vypadalo hrozivě,tak to fakt byl asi jen vtip Pršelo tu asi 15 minut(ale díky bohu za každou kapku) a třikrát zabrumlalo..žádné hřmění ani blesky se nekonaly Každopádně to bylo poprvé,co Eďák bouřku venku zažil,takže jsem ráda,že jsem byla s ním,aby se tolik nebál..jak zabrumlalo a začalo pršet,hned vlezl do seníku a jen tiše pozoroval,co bude Jako podporu tam měl mě i čivavku a zvládl to statečně Jen nevím,kde se v tomhle počasí schovával Bert,protože doma nebyl..ale jak říkám,trvalo to fakt hen 15 minut...aspoň jsem ale nemusela zalévat zahrádku..
Teď tu příjemně fouká,hezky se ochladilo,tak jsem otevřela všechny okna dokořán a máme tu v bytě krááásný průvan....
Trochu jsem tušila, že ta,,díra" mezi bouřkama, by mohla být u vás Jsi na tom pořád líp než my, u nás šlo všechno nad, ani tu zahrádku zalitou nemám Třeba ještě něco kapne, i když nevěřím. Edík má ,,velká oka" a čivavka... ta se teda taky moc nesměje
Jo, volala jsem před půl desátou mamce, že Ivana Trump umřela(ona je Zlíňačka) Běžně vyvolává ona mě, když já už dávno chrním(no mě mobil neprobudí ) Veme mi mobil a: jsi normální, co mě budíš? ,,Ha, ty spíš...a jak to, že máš u sebe mobil?!?" (roky jí nadávám, ať si bere mobil do ložnice, kdyby jí přišlo zle) Asi proto, že tam mám budík - když ráno chodí na 7h obkladači
A Bobča nám taky už asi chrní...
A teď přemýšlím Niki, kdy vy máte letos ofiko dovču vlastně? Řecko...?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.24.244
canka
napsal(a):
Bože já fakt nevím,proč sem teda chodíte a čtete to,když vás to tak irituje???
Myslíte si,že Radka měla snad radost z toho,že se ti ptáci zabili?To určitě ne...a to že si už s mrtvými ptáky hrál Vikťa,je už asi jedno,když jsou mrtvý...taky nemám radost,když vidím,že Bert ulovil ptáka..jasný,že by se mi líbilo,kdyby chytal hen myši,ale to prostě neovlivním....
Já jsem zvědavá jestli stejně pokrčite rameny až se tobě nebo jí jednou nevrátí nějaká kočka. Jestli nad tim mavnete rukou stejně. Však holt stalo se no. Nebo jestli budete flusat jed a síru na všechny okolo co by to mohli mít na triku.
Tedááá děvčata
Proč taková debata?
U nás včera po 8 večer liják jak blázen..i bouřka..Seděly jsme se sousedkou asi hoďku venku,z náměstí hrála hudba..pak ji asi utnuli,bo se fakt hnalo černo..Začlo kapkat,tak jsem radši přeběhla domů..a pak to začlo..Proudy vody...ale než začlo..hejno vlaštovek-nebo jiřiček(je mi to jedno)kroužilo mezi barákama nízko nad zemí..ve velké rychlosti..
Jak vím z dětství ze skauta,že když ptáci lítají nízko,bude pršet...To byly hotové nálety..vybíraly zatáčky...vím,mají jakoby "radary"-nebo když třeba přilétají ke mě k hnízdu,že se stihnou zastavit-někdy se u hnízda vystřídalo mnoho jiřinek..přiletěly,kukly-jakoby na návštěvu a zas odletěly.....Ještě nikdy nenarazily do okna...ale myslím,že je to ovlivněno více faktory..že se to stalo takhle po sobě..Prostě se to stalo..Není to denně..Proč se k tomu takhle stavět ..Na paneláku nejsou nálepky a taky mě přes balkon přeletěl ptáček a narazil do balkonových dveří..chvíli ležel,ale pak odletěl..a nevím proč ztratil orientaci..
Jo,Raduš,chrněla jsem..dala jsem si prášek po hodně dlouhé době..bývám vzhůru před 6,(a odpolko se nedá zdřímnout-zkrz rachot odvedle-začínají po 12..)takže od 9,skoro do 9 ráno se mi zadařilo ..v 6 jsem šla čurnout a pokračovala ..
P.S.
já jsem ráda tady za to vlákno,prostě píšem co nás napadne,co se ten den stalo..nechci,aby nám ho zrušili..za nějaké urážlivé příspěvky Prosím!!
Nevím,a ani nechci vědět,co v těch příspěvcích bylo..to,že kočka donesla koťatům mrtvé potkánky??doufám,že to taky nebylo blbé..Myš nenašla,tak chytila tohle..A že byla někde zašláplá malá užovečka?nebo co to bylo??a kotě si s tím hrálo?to snad není špatně..
Holky ..jsme tu na tom světě chvíli,nekažme si ji nějakýma výpadama proti sobě... ..Asi jsem naivní..
A jsem si vzpomněla na Janu(Fíkovnici) předevčírem. Jdu zavírat ventil na vodě, zvednu poklop, člověk se tam musí hodně předklonit, strčit hlavu, aby dosáhnul na ventil a...10cm od nosu se mi plazí velká užovka Žofka(stromová) Jsem se pěkně leknula hlavně, když se mi pohla v zorném poli. A to mi muž říkal, že ji tam už dvakrát načapal, ale jsem mu nevěřila, že bůhví, co viděl, protože já nikdy. Je tam vlhko, což v kompostu ještě před pár dny nebylo. A tam teď bydlí kdosi...nevím kdo, ale je tam díra jak do pr... Si vždycky říkám, že jsem zvědavá, kdo odsud vyleze Zatím jsem nikoho neviděla. Chtěla jsem objednat fotopast, ale pak jsem nad ní mávla rukou, že však liška vím, že tu je, kuna a ježci taky, tak nic nového. Na díru v kompostu jsem zapomněla
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.24.244
lesnížínka
napsal(a):
Potkan a myš je dobře, ptáček a ještěrka je špatně. Řekl ten, co o tom rozhoduje. Člověk?
Protoze potkani i myši jsou premnozeny a ano tudíž nevadi ze je loví premnozeny kocky. Jesterek a ptáků ubejva nechutne takže jo tam to vadí dost. Nechápu co nechápeš.... Fakt.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.24.244
lesnížínka
napsal(a):
Potkan a myš je dobře, ptáček a ještěrka je špatně. Řekl ten, co o tom rozhoduje. Člověk?
No nebýt člověka když už se oháníš tim že nesmí rozhodovat tak to vůbec nevzniklo a ty tuny koček tu nejsou. To jen tak na okraj.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já jsem zvědavá jestli stejně pokrčite rameny až se tobě nebo jí jednou nevrátí nějaká kočka. Jestli nad tim mavnete rukou stejně. Však holt stalo se no. Nebo jestli budete flusat jed a síru na všechny okolo co by to mohli mít na triku.
Víš něco jinýho je,když mi myslivec zastřelí kočku..to není příroda,to je prostě myslivec ko.kot...když ale kočka jako šelma uloví myš nebo ptáka,tak je to prostě příroda..potravní řetězec...
Ty děláš,jako by tu někdo chtěl zvířatům ubližovat..myslím že každý z nás tady se snaží pro své zvířata dělat maximum,stejně tak pro přírodu...
Proto prostě nechápu ty jedovatý kecy...
kouták
napsal(a):
Máte pravdu.Jsme tu na tom světě chvíli a tak něco hezkého.
Fotil jste Vy? Máte taky lišku kolem? Jinak...máte to tam krásné. Nevím už, odkud jste, ale suchem tam zřejmě netrpíte Koukám rybníky...máte bobra? Včera večer jdeme se psem, 50m od baráku říkám: jdeme k potoku kouknout, jestli tam neřádí ten bobr, pár dnů byl klid, doufala jsem, že odplaval s vodou po bouřce, ohryzaných stromů nepřibývalo. Už se stmívalo, na pěšině u potoka křup! Slyšela jsem to i já, tetřev hlušec Jen jsem doufala, že třeba praskla suchá větev, pofukovalo. Jdu nahlédnout dolů břehem(máme vysoké břehy porostlé stromy a keři) v jednom místě se dá dobře kouknout, vlezu tam a čumím na už předtím ohlodané dva stromy a...doprčic Wori, je tam uhryzaný třetí, těsně u vody! Najednou se mi něco pohnulo v zorném poli...a pod tím už dřív uhlodaným stromem, ležícím na zemi sedí bobr (velký jak kráva) a asi ukusoval nějaký menší stromek, nějak mu vůbec nevadilo, že tam mluvím na psa! Na nic jsem nečekala, tak mě nasr..., že jsem chytila první kámen, co mi tam přišel pod ruku(kdysi tam soused vysypal větší kamení, asi jak zakládali trávníky) A začala jsem to s řevem a nadávkama házet po něm: ty ha.zlíku nenažraný, tady mi stromy likvidovat nebudeš, táhni někam do Moravy, ať tě tady už nevidím! Zahnala jsem ho do vody. Předtím, když jsem měla hodně psích chlupů vyčesaných a hodně bobků po zahradě, všechno jsem tam po březích nanosila a snad to pomohlo, bobr řádil výš nad naším, ale k našemu nepřišel, taky pes běhal po břehu...Jenže tašku s chlupama jsem onehdá hodila na kompost nemám sakryš, už nelíná, všechno jsme celkem vyčesali. Jo, jo, jsem na ta zvířátka hnusná

canka
napsal(a):
Víš něco jinýho je,když mi myslivec zastřelí kočku..to není příroda,to je prostě myslivec ko.kot...když ale kočka jako šelma uloví myš nebo ptáka,tak je to prostě příroda..potravní řetězec...
Ty děláš,jako by tu někdo chtěl zvířatům ubližovat..myslím že každý z nás tady se snaží pro své zvířata dělat maximum,stejně tak pro přírodu...
Ono se lze na to dívat i jinak:
Na jednu stranu rozumím, že máte u kobyl a kozy v přístřešku Bertíka, který asi trochu udržuje populaci myší okolo uskladněného sena v rovnováze. Ale bylo by fajn, kdybyste ten prostor, kde se pohybuje, měla oplocený, a on nemohl courat nekontrolovatelně po okolí a vytvářet tak úplně zbytečný predační tlak na populaci volně žijících zvířat.
Vy ale ne.
Naopak přidáte na stejné místo dalšího kocoura (jen proto, že ho doma v rámci zachování vztahu již mít nemůžete a možná nemáte sama sobecky sílu na to ho dát někomu jinému), aby si to ta zvířata v okolí jó užila. Ano, zatím je to srabík, který se nijak daleko nepouští, ale třeba se otrká a začne lovit po okolí. Pak i ty ptáky.
Jasně, příroda, potravní řetězec... velká legrace Ale ty kočky tam úplně zbytečně cpete vy, to není divoké zvíře alá příroda a potravní řetězec.
Nevím, jestli je tu někdo, kdo by zvířatům ubližovat chtěl záměrně a při plném vědomí, ale jsem si jista, že je minimálně několik přispívajícíh, kteří bez pardonu ubližují.

Možná jste si nevšimla, ale je to diskuze.
Občas prostě padnou názory, které vás po zádech nepoplácají.
lesnížínka
napsal(a):
Trochu jsem tušila, že ta,,díra" mezi bouřkama, by mohla být u vás Jsi na tom pořád líp než my, u nás šlo všechno nad, ani tu zahrádku zalitou nemám Třeba ještě něco kapne, i když nevěřím. Edík má ,,velká oka" a čivavka... ta se teda taky moc nesměje
Jo, volala jsem před půl desátou mamce, že Ivana Trump umřela(ona je Zlíňačka) Běžně vyvolává ona mě, když já už dávno chrním(no mě mobil neprobudí ) Veme mi mobil a: jsi normální, co mě budíš? ,,Ha, ty spíš...a jak to, že máš u sebe mobil?!?" (roky jí nadávám, ať si bere mobil do ložnice, kdyby jí přišlo zle) Asi proto, že tam mám budík - když ráno chodí na 7h obkladači
A Bobča nám taky už asi chrní...
A teď přemýšlím Niki, kdy vy máte letos ofiko dovču vlastně? Řecko...?
Raduš letos se rozmýšlíme kam...přemýšlíme nad Madeirou,Kanárskými ostrovy a samozřejmě Řeckem,konkrétně Lefkadou nebo Korfu...ale teda vzhledem k tomu,že letos je to docela masakr,všude píšou,jak jsou zájezdy na sezónu vyprodaný a last minute zájezdy nebudou,tak se asi orostě uvidí,co bude...protože jsme si tak nějak z těch Řeckych ostrovů splnili všechny,co jsme chtěli,tak letos jsme se rozhodli tak nějak fakt počkat do poslední chvilky a koupíme,co prostě bude třeba 2 dny před odletem..termín dovči máme konec srpna,začátek září...to už bude tak nějak zase po hlavní sezóně...Poslední 3 ostrovy,kam bych do Řecks chtěla,je ta Lefkada,Karphatos a Kefalonie..tak uvidíme..jedno vím ale jistě,straaaaaaašně se těším
napsal(a):
Možná jste si nevšimla, ale je to diskuze.
Občas prostě padnou názory, které vás po zádech nepoplácají.
Já ale po zádech plácat nepotřebuji..jen by si někteří diskutující měli zamést před svým prahem,když jsou tak dokonalí
Mě to fakt nevadí,já jsem splachovací člověk a mě málo co fakt nasere
Bobča-lesnížínka:Rád se podívám na fotky od někoho jiného.Jsem přímo z Třeboně, ale chalupa kousek od ní a příroda kolem je má srdeční záležitost.Rád fotím a fotky cizí bych sem nikdy nedal.V tom našem kraji letos suchem opravdu netrpíme,i když není každý rok stejný.Vzpomínka na rok 2002 ve mě zůstane napořád.Bobr už se začíná objevovat na Lužnici,ale není jich moc.Lišek máme dost a tato co jsem fotil,tak po mém zatleskání popoběhla asi 10 metrů a dělala,že jí mé slepice vůbec nezajímají,že si jen tak myšaří. Asi 5km od mé chalupy byla fotopastí zaznamenána rodinka vlků s vlčaty již v roce 2019 a tak kolik jich tam je nyní nikdo neví,ale letos už zadávili několik telat.K Lužnici ochranáři vypustili divoké koně a letos pratury,tak si myslím,že toto soužití s vlky nebude dobré,ale oni ochranáři na to přijdou.
Příroda je úžasná a bez rybníků bych nemohl žít.Nejkrásnější je na rybničních soustavách jaro a tak je pořád na co koukat,kochat se a občas něco vyfotit.
kouták
napsal(a):
Bobča-lesnížínka:Rád se podívám na fotky od někoho jiného.Jsem přímo z Třeboně, ale chalupa kousek od ní a příroda kolem je má srdeční záležitost.Rád fotím a fotky cizí bych sem nikdy nedal.V tom našem kraji letos suchem opravdu netrpíme,i když není každý rok stejný.Vzpomínka na rok 2002 ve mě zůstane napořád.Bobr už se začíná objevovat na Lužnici,ale není jich moc.Lišek máme dost a tato co jsem fotil,tak po mém zatleskání popoběhla asi 10 metrů a dělala,že jí mé slepice vůbec nezajímají,že si jen tak myšaří. Asi 5km od mé chalupy byla fotopastí zaznamenána rodinka vlků s vlčaty již v roce 2019 a tak kolik jich tam je nyní nikdo neví,ale letos už zadávili několik telat.K Lužnici ochranáři vypustili divoké koně a letos pratury,tak si myslím,že toto soužití s vlky nebude dobré,ale oni ochranáři na to přijdou.
Příroda je úžasná a bez rybníků bych nemohl žít.Nejkrásnější je na rybničních soustavách jaro a tak je pořád na co koukat,kochat se a občas něco vyfotit.
Jóó Jižní Čechy...to je jiná, respective jiný svět Tam nikdy sucho mít nebudete, vodu k vám tahá Šumava. I když vlastně...nikdy neříkej nikdy...my jsme ho v Bílých Karpatech taky nikdy neměli Fotí Bobča, já ne, nemám na to mobil, foťák už vůbec ne. I když jsem o pořádném uvažovala(foťáku) došlo mi, že bych byla líná ho nosit Jen když projdu zahradou, potkám tolik věcí k focení...asi si na to pozvu Bobču
Telat? Pořád se mluví jen o ovcích, telata mi unikla. U nás se toulal medvěd. Soused koňák, co má pod horama bio kravky říkal, že kolem ohrady měl plno stop, ale přes si míša netroufnul, protože to plemeno krav, co chovají...prý jsou to potvory zlé, co by medvědovi daly co proto Možná by takové potřebovali i u vás
canka
napsal(a):
Raduš letos se rozmýšlíme kam...přemýšlíme nad Madeirou,Kanárskými ostrovy a samozřejmě Řeckem,konkrétně Lefkadou nebo Korfu...ale teda vzhledem k tomu,že letos je to docela masakr,všude píšou,jak jsou zájezdy na sezónu vyprodaný a last minute zájezdy nebudou,tak se asi orostě uvidí,co bude...protože jsme si tak nějak z těch Řeckych ostrovů splnili všechny,co jsme chtěli,tak letos jsme se rozhodli tak nějak fakt počkat do poslední chvilky a koupíme,co prostě bude třeba 2 dny před odletem..termín dovči máme konec srpna,začátek září...to už bude tak nějak zase po hlavní sezóně...Poslední 3 ostrovy,kam bych do Řecks chtěla,je ta Lefkada,Karphatos a Kefalonie..tak uvidíme..jedno vím ale jistě,straaaaaaašně se těším
Já hodila Řecko jen tak, že tam jezdíte. Takže budem nakonec třeba překvapené, kam to bude Jelikož se nikam nechystám vůbec netuším, jak to s dovčama letos je. Brácha byli jen v Chorvatsku, protože s malým, co je nedobrý jak 100 čertů by si na nic ,,většího" netroufnuli Na mě je všechno, co popisuješ, moc kamenité a vyprahlé. Tedy dle fotek, nebyla jsem nikde z toho. Tady ty destinace blíž...si šetřím na důchod(je mi jasné, že ho nedožiju, to jen tak plácám )
Zapomněla jsem: meteo konečně zprovozněná...od pondělí A ukazuje dobré teploty....je kvalitní Akorát...mi muž tvrdí, že nejede na baterky, že musí být na kabelu Nevím, jestli nekecá, ale tím pádem ji místo na stolku mám za ušima Což mě zatím hodně s.re, zatím jsem si nezvykla, protože jsem zvyklá, jak jsem ji měla na stolku před nosem, pořád koukat na ty údaje, ať už teploty, či vítr třeba.
Letím ještě makat, ale zapomněla jsem se pochválit, že jsem se dneska ještě hecnula(i když jsem se zapřísáhla, že na to nešáhnu) a ostříhala jsem poslední tisový plot - přišel mi včera nový plotostřih. Sice už fakt nemůžu zvednout ruce, ale všechny tisové mám hotové - ty jsou právě háklivé na střih, když je horko a slunko, hnusně oschnou. Už měli být hotové před měsícem, ale nebylo počasí...a už zase nebude
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.116
canka
napsal(a):
Jenže myslivecká stráž může kočky s klidem střílet jako škodnou a když jí načape jejich pes venku na obchuzce jsou taky v právu. Tys neměla zvíře pod kontrolou. A co kočka dokáže nadělat za curbes vi kazdej.
ahoj holky a Kouťáku
Tak jsem se probírala fotkama..Třeboň jsem našla,jen ty kačenky už někam odplavaly(měla jsem je dlouho na ploše,a pak,jak jsem měnila,tak zmizly)..neva..Já hodně fotila stromy v té aleji...kůru jsem měla taky dlouho na pozadí..A je tam v lázních pěkný aquapark..i jsem jezdila na tobogánu a prodřela si plavky o ty šrouby..jsem byla jak kostlivec..Je to už hodně let-asi 6..
Ha, ha, tak to mě vůbec nenapadlo, že ty se dokonce vytasíš s konkurenčníma fotkama Třeboně Čéče, ty jsi vlastně nekrofil, máš tam samé mrtvolky stromů (dělám si srandu, taky při čištění zubů na jedny mrtvé topoly koukám z okna, jak na nich bačují holubi - hřivnáči asi)
U nás pokračování s bobrem - nehlodal, ale byl tam. Když jsem se přiblížila s pokřikem: si tady ty zmetku? Skočil do vody, šplouchnutí jako blázen. Pomalu jsem se mezi porostem sunula dole ke břehu, rozhlížela se přítmím, protože mě napadlo, že by tam mohli být dva, tedy pár. Stála jsem na břehu a koukala, kam zmizel, u nohou jsem měla výlez ke břehu, házela jsem pod břeh průběžně okem, aby se náhle nezjevil a nehryznul mě do nohy. Za chvilku jsem mezi keři asi 10m po proudu uviděla velké vlnky, bylo jasné, že jede zpátky. Mrskla jsem tím směrem šutr s řevem, že jsem pořád tady a ať ho ani nenapadne, se tu ukázat, ať táhne do pryč. A dupala jsem, jak nejvíc mi to šlo. Nahoře, až na hraně cca 10m vysokého břehu je jeden velký a dva menší topoly - ty jsou už na mém pozemku. Uvažuju nad pletivem, protože jestli se mi do nich pustí, tak ho fakt asi zabiju Teď mě dost mrzí, že už nemám své velké psy, kteří když tam běhali, nikdy se sem bobr nenastěhoval Hned jsem tam zanesla Workův uschovaný bobek a trochu vyčesaných chlupů, ráno se mu kousek odtud povedl další, tak s tím jsem tam šupala hned
A to s těma plavkama Bobi...přesně z toho důvodu, jsem mamce onehdá objednávala nový spodní díl - prodrala si dvoje! v Pasohlávkách na tobogánu. A zase se tam právě chystala. Jsem jí říkala: a už na ten tobogán sakra nelez! Pro nezasvěcené - letos oslavila 70ku. Tedy narozky měla, oslava ji teprve čeká.
A pro zasvěcené: než dodělá tu koupelnu(už se kompletuje) tak se zabijem navzájem Už pár dní na sebe řvem do telefonu, včera jsem jí s ním praštila, že když je sama tak chytrá, ať mi nevolá o radu, kterou nechce slyšet. Muž mi říká: kuva, už jí ten telefon neber, nebo ti prdne cévka a co já pak s tebou?!? Ona teď totiž volá snad co hodinu a řeší a řeší...naposled jsme se dořvaly kvůli výmalbě
lesnížínka
napsal(a):
A jsem si vzpomněla na Janu(Fíkovnici) předevčírem. Jdu zavírat ventil na vodě, zvednu poklop, člověk se tam musí hodně předklonit, strčit hlavu, aby dosáhnul na ventil a...10cm od nosu se mi plazí velká užovka Žofka(stromová) Jsem se pěkně leknula hlavně, když se mi pohla v zorném poli. A to mi muž říkal, že ji tam už dvakrát načapal, ale jsem mu nevěřila, že bůhví, co viděl, protože já nikdy. Je tam vlhko, což v kompostu ještě před pár dny nebylo. A tam teď bydlí kdosi...nevím kdo, ale je tam díra jak do pr... Si vždycky říkám, že jsem zvědavá, kdo odsud vyleze Zatím jsem nikoho neviděla. Chtěla jsem objednat fotopast, ale pak jsem nad ní mávla rukou, že však liška vím, že tu je, kuna a ježci taky, tak nic nového. Na díru v kompostu jsem zapomněla
No Raduš, co to moje oči čtou??
U vás jsou stromovky? Ty jsou tuším nejdelší, že?
Mám je spojené např. se Znojemskem, i zde na iFAUNĚ na Terarijních zvířatech se dá najít foto ze znojemského kempu, kde je echtovní hadice obtočená kolem jakéhosi klepače...
fikovnice
napsal(a):
No Raduš, co to moje oči čtou??
U vás jsou stromovky? Ty jsou tuším nejdelší, že?
Mám je spojené např. se Znojemskem, i zde na iFAUNĚ na Terarijních zvířatech se dá najít foto ze znojemského kempu, kde je echtovní hadice obtočená kolem jakéhosi klepače...
No jasně, že jsou https://hodoninsky.denik.cz/zpravy_region/20-let-chko-bile-karpaty-povidejte-se-jake-vzacne-druhy-tam-ziji-20201206.html
Bobčo,krásné fotky od nás.Mám rád lidi,kteří se pokochají i kůrou stromu a fotím uschlé stromy i provrtané od tesaříka,nebo roháče.Lesnížínka mi nahrála s broukama a tak musím ukázat co jsem dnes potkal.Šel jsem vykopat pár nových brambor a vykopal jsem něco,co jsem v životě neviděl.Chtělo mě to rafnout a cvakalo to kusadlama.Povolal jsem syna mého bratra a dozvěděl jsem se,že je to larva LIŠAJE SMRTIHLAVA.Prý je to velká vzácnost a tak ještě, že jsem tomu nešlápl na hlavu, když mě to chtělo rafnout.Když jsem řekl,že jsem to chtěl zašlápnout,tak jsem dostal přednášku,že se co nejdříve zakuklí a vylétne noční můra velká 15 cm.Tak ještě,že v noci spím.
Fotku téhle housenice mám určo někde ve starých fotkách, ale hledala bych to asi týden Kdysi jsem o ni zakopnula v trávníku. Když jsem měla malé a mladé psy, fotila jsem hodně, ještě foťákem a mám hezké fotky, měla jsem jich moc, než kleknulo PC a o polovinu jsme přišli Roháče doma na vrbě jsem fotila vloni, či předloni. Tedy fotil muž, kterého jsem zavolala, ať mi ho hned vyfotí
tak takovou housenku jsem ještě neviděla ..Maximálně ponravu,když jsme okopávali řepu....
Ještě jsem našla různé fotečky...Nejjižnější,nejsevernější a nejvýchodnější bod naší republiky....a nějaké západy slunka a mraky..Ten první je za jízdy před Daskabátama..Dělí ho most..Další jsou z Lipna...z baráku v Olmiku..
A jeden strom-je jich samože více ze zámecké zahrady v Kostelci n.Orl....A v Častolovicích je tulipánovník...ten už jsem nenašla..Mám moře fotek přírodních úkazů..V Roudné u Tábora spoustu keřů,hříbků...to zelené- lom na Slovensku..myslím Šútovo se to jmenuje...splav v Jindřichově Hradci..a poslední -západ slunka nad Ol.z Přáslavic z paneláku...+ sušené hříbky

kouták
napsal(a):
Bobčo,krásné fotky od nás.Mám rád lidi,kteří se pokochají i kůrou stromu a fotím uschlé stromy i provrtané od tesaříka,nebo roháče.Lesnížínka mi nahrála s broukama a tak musím ukázat co jsem dnes potkal.Šel jsem vykopat pár nových brambor a vykopal jsem něco,co jsem v životě neviděl.Chtělo mě to rafnout a cvakalo to kusadlama.Povolal jsem syna mého bratra a dozvěděl jsem se,že je to larva LIŠAJE SMRTIHLAVA.Prý je to velká vzácnost a tak ještě, že jsem tomu nešlápl na hlavu, když mě to chtělo rafnout.Když jsem řekl,že jsem to chtěl zašlápnout,tak jsem dostal přednášku,že se co nejdříve zakuklí a vylétne noční můra velká 15 cm.Tak ještě,že v noci spím.
Ta je krásná! Závidím.
canka
napsal(a):
Holky ozvu se zítra ráno,teď už se mi klíží oči...
Nestihla jsem se pořádně ozvat dneska - značka zhrzená kamaráka
Muž je na akci, já kvůli Workovi nemohla. Poslal mi: sedím vedle Evy Holubové. Hmm, tak ji pozdravuj Tak jsem šla převléct postele a vyumývat celkově ložnici+WC, koupelnu, vyluxovat patro. Takřka doteď...takže to je recept Niki, jak neusnout jsem ,,rozjetá"
P. S. jinak jsem dnes celý den dělala houby, jen jsem uklidila konečně kuchyň
Ahoj holky...
Včera den začal suprově,bylo u nás pod mrakem,takže ideál počasí na vyjížďku..nejdřív jsem teda kontrolovala fotopast(vlákno vedle) a tam zjistila,že se do seníku dostal cizí černý kocour..nekastrovaný..takže jsem řešila,jak se tam sakra mohl dostat..pak jsem pořádně pomuchlala Eďáka,hráli jsme si,než padl a šel hajat a pak jsem šla s kobuší na vyjíždku...no a když jsme se vraceli,najednou telefon od kamarádky...dost špatný telefon,nechci to tu rozebírat veřejně...každopádně brečela a nechtěla být sama,takže celý zbytek dne jsme strávili spolu...uvařili oběd,byli nakoupit,koukli na film a jedli přitom zmrzlinu,byli spolu na zahradě,postarali se o zvířátka a šli do kina..dneska jsme spolu šli s koníkama ještě do rybníka a bylo vidět,že už jí je mnohem lépe a to byl cíl.....život je někdy těžký a někdy tomu jdeme prostě naproti...bohužel..tak člověk by se z chyb měl poučit..hold někdy si hubu musíme namlátit víckrát
canka
napsal(a):
Ahoj holky...
Včera den začal suprově,bylo u nás pod mrakem,takže ideál počasí na vyjížďku..nejdřív jsem teda kontrolovala fotopast(vlákno vedle) a tam zjistila,že se do seníku dostal cizí černý kocour..nekastrovaný..takže jsem řešila,jak se tam sakra mohl dostat..pak jsem pořádně pomuchlala Eďáka,hráli jsme si,než padl a šel hajat a pak jsem šla s kobuší na vyjíždku...no a když jsme se vraceli,najednou telefon od kamarádky...dost špatný telefon,nechci to tu rozebírat veřejně...každopádně brečela a nechtěla být sama,takže celý zbytek dne jsme strávili spolu...uvařili oběd,byli nakoupit,koukli na film a jedli přitom zmrzlinu,byli spolu na zahradě,postarali se o zvířátka a šli do kina..dneska jsme spolu šli s koníkama ještě do rybníka a bylo vidět,že už jí je mnohem lépe a to byl cíl.....život je někdy těžký a někdy tomu jdeme prostě naproti...bohužel..tak člověk by se z chyb měl poučit..hold někdy si hubu musíme namlátit víckrát
Niki a to je stejná kamarádka, co se ti příležitostně stará o zvířátka, nebo nějaká jiná? Tak pro tebe to mělo i výhody dala jsi si zmrzku, protože jsi přece MUSELA U nás včera tak stejně jako u vás, celkem příjemná teplota. Dnes je dle stupňů o něco teplej, 24 a kousek, ale vzduch je takový...chladný, sem tam mráček, shrnuto...je příjemně. Jsem zase Kevin (sama doma) muž jel na otočku Prahu - nějaké jednání Zalila jsem melouny a dýně, co jsem nestihnula včera večer, nachystala si těsto na štrůdly - to bude pokus, tažené jsem nikdy nedělala Našla v mrazáku dva krajíčky chleba, takže jsem si udělala k obědu lečo Ráno mě potěšil bobr...že tam nebyl hlodat
A asi měsíc, co už kvete, jsem se tě chtěla zeptat, jestli se ti objevil nějaký ten kozlík? Dneska jsem fotila(ti dva mě strhnuli a ještě jeden pán s motýlama ) tak jsem ti vyblejskla, jak mi rostou tam, kde vůbec být neměli a kde měli, tam už vůbec nejsou. Oni si vyberou sami, kde jim to nejvíc sedí

PROSÍM POMOC, lidé kočičí 🌷
Dneska se nám na zahradu přibatolila malá koťata, jsou opuštěná, máma toulavá zmizela, zřejmě ji srazilo auto. Povedlo se nám odchytit 2 koťátka, třetí uteklo před našimi psy, snad se ještě objeví. Koťátka jsou malá, hubená, vzala jsem je na veterinu a odhadovaný věk je cca 2 měsíce, možná i trochu míň. Jedna kočička a jeden kocourek, to uprchlé nevím.
Nechala jsem je odčervit, v rámci možností je krmím, ale absolutně pro ně nemám podmínky, potřebuji je co nejdříve někam přemístit, třeba i jen dočasně, než se pro ně najde domov.
Pomůžete?
Klidně je někam dovezeme, nebo aspoň přiblížíme... Jsme v okrese Svitavy.
lesnížínka
napsal(a):
Niki a to je stejná kamarádka, co se ti příležitostně stará o zvířátka, nebo nějaká jiná? Tak pro tebe to mělo i výhody dala jsi si zmrzku, protože jsi přece MUSELA U nás včera tak stejně jako u vás, celkem příjemná teplota. Dnes je dle stupňů o něco teplej, 24 a kousek, ale vzduch je takový...chladný, sem tam mráček, shrnuto...je příjemně. Jsem zase Kevin (sama doma) muž jel na otočku Prahu - nějaké jednání Zalila jsem melouny a dýně, co jsem nestihnula včera večer, nachystala si těsto na štrůdly - to bude pokus, tažené jsem nikdy nedělala Našla v mrazáku dva krajíčky chleba, takže jsem si udělala k obědu lečo Ráno mě potěšil bobr...že tam nebyl hlodat
A asi měsíc, co už kvete, jsem se tě chtěla zeptat, jestli se ti objevil nějaký ten kozlík? Dneska jsem fotila(ti dva mě strhnuli a ještě jeden pán s motýlama ) tak jsem ti vyblejskla, jak mi rostou tam, kde vůbec být neměli a kde měli, tam už vůbec nejsou. Oni si vyberou sami, kde jim to nejvíc sedí
Juju Raduš,je to ta kamarádka právě..a jak to tak chodí,udělala blbost,za kterou bude pykat...tak jsem jí nemohla nechat ve štychu...a já musím říct,ať mám.jakékoliv starosti,u zvířátek vždycky na všechno zapomenu...a jí to taky pomohlo,bylo to vidět...
U nás je dneska 26°C,ale co jsem koukala na předpověď,tak úterý a středa u nás bude 34°C To bude masakr..už teď mi neteče skoro pramen vody do jezírka a tyhle vedra jen uspíší to,že budeme určitě bez vody
Ty jsi koukám furt sama,muž furt na cestách...to takhle pracuje i o víkendu ju?Že bych se na to nevyprdla
Jo a ty melouny ti jakože plodí?Jako fakt?Mě to vždycky vykvete,ale nic..asi na to nemám podmínky..ju a kozlík mi kvete,já ti ho musím vyfotit
napsal(a):
PROSÍM POMOC, lidé kočičí 🌷
Dneska se nám na zahradu přibatolila malá koťata, jsou opuštěná, máma toulavá zmizela, zřejmě ji srazilo auto. Povedlo se nám odchytit 2 koťátka, třetí uteklo před našimi psy, snad se ještě objeví. Koťátka jsou malá, hubená, vzala jsem je na veterinu a odhadovaný věk je cca 2 měsíce, možná i trochu míň. Jedna kočička a jeden kocourek, to uprchlé nevím.
Nechala jsem je odčervit, v rámci možností je krmím, ale absolutně pro ně nemám podmínky, potřebuji je co nejdříve někam přemístit, třeba i jen dočasně, než se pro ně najde domov.
Pomůžete?
Klidně je někam dovezeme, nebo aspoň přiblížíme... Jsme v okrese Svitavy.
Já jsem bohužel z daleka,ale dejte inzerát na Bazos.cz....našla jsem tam domov všem tpulavým koťátkům...a i když se říká,že je překočkováno,jak říkám,vždycky se lidi ozvali....
canka
napsal(a):
Juju Raduš,je to ta kamarádka právě..a jak to tak chodí,udělala blbost,za kterou bude pykat...tak jsem jí nemohla nechat ve štychu...a já musím říct,ať mám.jakékoliv starosti,u zvířátek vždycky na všechno zapomenu...a jí to taky pomohlo,bylo to vidět...
U nás je dneska 26°C,ale co jsem koukala na předpověď,tak úterý a středa u nás bude 34°C To bude masakr..už teď mi neteče skoro pramen vody do jezírka a tyhle vedra jen uspíší to,že budeme určitě bez vody
Ty jsi koukám furt sama,muž furt na cestách...to takhle pracuje i o víkendu ju?Že bych se na to nevyprdla
Jo a ty melouny ti jakože plodí?Jako fakt?Mě to vždycky vykvete,ale nic..asi na to nemám podmínky..ju a kozlík mi kvete,já ti ho musím vyfotit
Ne, ne, Niki, to se zase neboj, on si to muž vynahradí, že jde v týdnu třeba jen jednou, dvakrát a jezdí až v poledne...na odpolední Jasně, když chystá nějakou akci, nebo mají inspekci či něco podobného, je i v týdnu častěj. Víkendy většinou ne, jen teď se to poslední měsíc nějak nakupilo
Tak to je super, že ti nějaký kozlík kvete, to už se ti bude snad semenit dál. Až odletí chmýříčka, můžeš ho vydloubnout a nasušit kořínky kočičákům - on na stejném místě většinou nevydrží dýl.
Pro kamarádku mám tipa se vyprdne na chlapy a pořídí si zvířectvo - zabije dvě mouchy jednou ranou: nebude ji sr.t chlap a bude jí porád dobře Teda pokud to zvíře nebude bobr...bobra nedoporučuju
Aha, ještě dopisuju, na melouny jsem zapomněla. Ano plodí, ale s mizerným výsledkem....vždycky mi do nich vleze slimák a shnijou Ale prostě budu zkoušet a zkoušet, že snad někdy... Letos mám i cukrové, přehodila jsem sezenice, takže jeden normální vodní mám ve skleníku tam jde mizerně a 2cukrové mám na poli(jeden měl být právě v trom skleníku) a ty jsou super, jeden plod už se chystá uzrát, další ho velikostně dohánějí
To je dobře,jen ať nikde netrajdá Ale tak určitě ho jeho práce baví,musí to být takové zajímavé..
Já jsem totiž ten kozlík zasadila do truhlíku na okno a mám ho tady...Pučmelda ho chodí vždycky očuchávat a okousávat A až budou semínka,tak vysadím někde na zahradě....abych mohla kluky zásobit
Jooo kamarádka si to posrala sama..ale nutno podotknout,že její chlap si za to může sám Má pejska a kocourka,ale to je furt málo Vždycky mi říká,jak mi závidí tu mojí zahradu a zvěrstvo,že mám kam utéct před problémy a kde se odreagovat..a já jí vždycky říkám,že jen ať klidně závidí,protože je to fakt můj malý ráj
Jéé a že mi vyfotíš ty melouny?Mě se to furt jen plazí po záhonku a kvete,ale ani náznak plodu...dneska jsem se našvala a vytrhala ze záhonku i zbytek kedluben...všechno sežraný od něčeho....vysela jsem ještě další hrášek,tomu se dařilo dobře...a zkusila jsem vysadit i nové kedlubny..třeba ještě vyklíčí a vyrostou..ale nevím,jak zabránit,aby tp zase něco nesežralo...vyházela jsem i ty staré rybízy,protože sice plodili,ale malé hnusné kuličky..nechala jsem jen ty nové,co jsem koupila..stejně to nebudu mít za chvíli z čeho zalévat
Navečír jsem šla holky pokrmit a najednou kde se vzaly,tu se vzaly,dva balonky...vypadalo to,že normálně někam odletí,ale najednou fouknul vítr a přistáli mi rovnou na zahradě...kobuše se lekla a lítala po výběhu jak praštěná..škoda,že jsem nejdou dávat videa,protože jsem se fakt nasmála,jak se strašně bála těch masožravých balónkú
hezké ránko
Videa sem nejdou dávat už dlouho...asi jsem to zavinila já,dávala jsem často a už ta možnost je zrušená...ale neva fotky jdou..
Reni-Modrava jde od 3 řady,ale nevím,jestli bude další pokračování..slyšela jsem,že ne,hm?nevíš?
Niki-ta vaše vesnička musí být pěkná,upravená..
Včera jsem vysmejčila barák po delší době..vchodové dveře umyju,až tu přestanou prášit..ještě ten chodník nemají hotový..
Jinak žádné novinky nemám...

"Reni-Modrava jde od 3 řady,ale nevím,jestli bude další pokračování..slyšela jsem,že ne,hm?"
je 4. řada a ta je prý už fakt poslední

napsal(a):
"Reni-Modrava jde od 3 řady,ale nevím,jestli bude další pokračování..slyšela jsem,že ne,hm?"
je 4. řada a ta je prý už fakt poslední
Ano, četla jsem. Že prý už vyvraždili půlku Šumavy.

Bobča
napsal(a):
Na vraždy v "Midsomeru"nemají ..(nevím,jak se to píše správně )
To nemají. Tam musí mít vysokou porodnost.
Ahoj holky,
Ráno jsem šla ke zvířátkům a Eďáka viděla,jak statečně byl za plotem v lesíku..hned jak mě viděl řval jak pominutý a běžel se mazlit...vlezla jsem do seníku,že vypnu tu fotopast a až přijdu odpoledne,že zkouknu fotky...vzala jsem si špalek,protože jsem jí dala vysoko na trám a ze země tam nedosáhnu..dala na něj nohu,postavila se a než jsem tam dala druhou,špalek se zhoupnul a já letěla k zemi a cestou se praštila přímo o ten trám do hlavy...no nebudu říkat,že to nebolelo...praštila jsem se přímo do hlavy za uchem...měla jsem chvilku fakt temno..byla to docela šlupka...chvíli mi trvalo,než jsem se vzpamatovala a zvedla..šiška se mi motala....no do práce jsem přijela pozdě,protože jsem se nemohla vzpamatovat nějakou dobu....nejvíc mi ale vadilo,jak Eďák plakal,když jsme odcházela..láme mi to vždycky srdce....v práci už pak dobrý,jen na mě asi něco leze..kašlu,mám rýmu...takže venku budou vedra a já budu nastydlá Jsem to určitě chytla od kolegyně,protože je nemocná...
Z práce jsem jela na skútru jen v tričku,to byla pohodička...teploměr ukazoval 30 °C...zítra a pozítří to má být nejhorší,až 36°C..vůbec si to nedovedu představit
Nabaštila jsem se,dala si zmrzku a šla na zahradu...Eďák mě zase nadšeně vítal...jde vidět,že mu prostě chybím...což mě samozřejmě těší,ale je mi to pak líto,že je mu takhle smutno Protože Berťák je někde na tahu furt a chodí jen večer na baštu...takže jsme se fakt skoro celou hodinu jen mazlili a hráli si..pak jsem koukla na fotky z fotopasti a dneska nic..černý kocour tam nebyl..tak jsem to na dnešek zapnula znova...uvidíme..
Zjistila jsem,že vlivem toho vedra a sucha přestala přitékat voda do jezírka,ze kterého holky pijou A když koukám na předpověď na 14 dní u nás,nevidím ani kapku vody...takže je to totálně v hajzlu Budu muset nosit vodu zezdola z přepadu nahoru do jezírka,aby měli co pít..a jestli dojde i voda v přepadu,tak jsme v prde.li....vodu z 1000 l jsem musela celou vypustit,byla úplně zelená...to teplo prostě ničemu neprospívá...z čeho budu zalejvat zahrádku,to fakt nevím...holt mi to tam všechno pochcípá
Když jsem odcházela,zase Eduška mňoukal a mňoukal Proč mi to ten kluk dělá
Bobi musím říct,že vesnička jsme opravdu hezká...dost se tady o to starají a spoustu lidí takhle z okolí nám tu vesničku tady chválí Žije se tu hezky,co ti budu povídat...do města bych se už nikdy vrátit nechtěla..
Dám sem fotky Eďáka,který si dneska liboval na paletách a byl fotomodelka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.226
No. Jak to dopadá když máte megasuper kamarády.... Jedna nej loni k narozeninám andulka... Od víkendu jich bude 22 😂
Druhá nej dnes předčasně k narozeninám... Viz foto. 3/4 roční merle trpasličí jezevčík Bonbónek
Niki, hezkou vesničku závidím, to my tedy nejsme a myslím, že ani nebudeme. Pořád jsme tak trochu ta stará socialistická moravská ves. Chybí tu malebnost, ta se tu asi udělat nedá, což je dáno celým konceptem vesnice. Chybí tu služby. Není tu ani hezké náměstí, které sice je v plánu zlepšit, no podle mě to, co je plánováno, tedy úbytek zeleně na úkor dlažby...to ještě zhorší Pak naběhne zasr...Povodí Moravy a vyrube krásné porosty kolem potoka - to je boj se suchem na úpatí CHKO Bílé Karpaty Prostě celkově,,hnus velebnosti"
Jediné, co potěšilo, že jedna hodně nasr...ženská je v boji s bobrem úspěšnější, než nevím co Zatím žádny další ukouslý strom nepřibyl tak doufám, že odtáhnul
Hmm, to mě mrzí, že je Edík takový ustýskaný Ber mu alespoň vždycky čivku, ať se má na co těšit. Se vyblbnou, než popracuješ.
Teploty snad ani nekomentuju, vůbec netuším, jestli my to s Workou zvládnem No nemocná bych teda v takovém vedru být nechtěla. Kolegyni už bych poslala asi někam...proč s tím leze do práce, roznášet to, covid či co
Bobeš...co ty tak jako děláš celý den? Jiře nikdo nekomentuje, prádlo ještě visí? Zrovna včera jsem prohlížela venkovní sušáky, že si asi nějaký objednám Jen nevím, kdo mi ho zabetonuje, tedy trubku zabetonuje.
ahoj holky
Kouťák maká..nebo je na dovče ..jsem čekala odpověď,ale to vím,kde ty fotky zahrady u Raduš mám,to nebude problém..
Niki,zrovna včera ráno jsem se u počálu (teda kulisa)na telce dívala na starší "pod pokličkou"...v horkách hrozí nejvíc angín..a bolestí v krku..nepít ledou vodu,jen vlažnou..atd..
Já včera navečer byla vedle u sousedů,dostala jsem třetinkové pivo z Německa(vozí to manžel od sousedky)..no a to bylo krásně ledové..dala jsem 2 a normálně chraptím..Hlavně,že jsem to poslouchala,že
Já,tím,že nemluvím-není s kým..tak to nevím,ale jak jsem šla domů,už jsem to cítila v krku.. a teď jsem schválně promluvila tady na počítač,teda jako k tobě,ať nepiješ tu ledovou vodu ...
A sama si dám ledové pivo ..a jak bylo dobré Nekašlu teda...Já mívám zanešený krk ráno i z chrápání..to poznám,kdy jsem pořezala půl fůry dřeva ..posmrkám u kafe-jak jdu první za vama- 10 kapesníků-dnes už asi 20 ..a můžu fungovat..Zase jsem začla brát Desloradatine na alergii(jsem ho na čas vysadila-beru těch léků jaksi moc..)ale kapesníky jsem objevila v Tescu..ty krabičky po 200kusech-v Lidlu je už zrušili..Mám jednu u PC,jednu na stole a další u postele..hrůza..
Raduš,co vím,ta mamka tu koupelnu dělá snad rok? ..když je tak nerozhodná,tak proč si ji nenechala navrhnout na počítači?několik variant a mohla si vybrat né?..my už pře těma 20 lety jsme to holce nechali navrhnout...ona má ráda modrou,tak ty kachličky byl tenkrát celkem problém,ale chlap měl známosti...ale dnes je takový výběr!!..
Já mít možnost nové koupelny,tak za týden se rochním ve vaně
Jinak jsem včera byla si nakoupit "základní potraviny"..Plato vajec,tvrdý sýr,6 piveček za 10,90,floru mi zdražili až na 98kč,tak jsem vzala v Tescu něco mazacího omega 3 clasic za 30... Mléko čekám na akci-zatím není..dochází mi..budu muset přijmout i za těch 15.90..levnější už nebude...když vidím i za 22
Toaleťák,gel do odpadu-už 2.neodtéká mi ve sprše..už jsem zkoušela louh sypký..prášek do pečiva,pak cosi tekutého za 110,teď jsem vzala za 90 něco jiného...Já budu muset asi zavolat instalatéra..vanička mi málem přetéká,když se sprchuju..Jo,"nalijde půlku do odpadu"..ale když to neodtéká? ščudlám zvonem,pak to chvíli odteče...a za chvíli se to naplní...potřebuje to asi něčím protlačit...Jenže já nemám okýnko v kachličkách pod sprcháčem,abych ten sifon nějak rozšroubovala..
Tak tím se bavím...Raduš,Jiřky cvrlikají...a toťka ráno byl zase ten hlubší tón..jak ta vysílačka..poslouchala jsem,co to může být-samože Jiřinky,ale kdo tam byl s tím hlubším hlasem??říkám si-nebudu to ani psát,bo budu vypadat jak blázen,co jsem to slyšela a nespala jsem!!
Dnes se chystám konečně na ty cukeťáky...pořád jsem měla cosi jiného..
Ten Eďák je fakt manekýn...on normálně pózoval..i se díval do foťáku..hned si ho stáhnu..
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No. Jak to dopadá když máte megasuper kamarády.... Jedna nej loni k narozeninám andulka... Od víkendu jich bude 22 😂
Druhá nej dnes předčasně k narozeninám... Viz foto. 3/4 roční merle trpasličí jezevčík Bonbónek
jo,Leithian..a ta kámoška ti bez varování doveze pejska,aniž by věděla,jestli ho chceš??a ví,že máš ještě jiné...
Ale je krásný,má hezkou lesklou srst...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.226
Bobča
napsal(a):
jo,Leithian..a ta kámoška ti bez varování doveze pejska,aniž by věděla,jestli ho chceš??a ví,že máš ještě jiné...
Ale je krásný,má hezkou lesklou srst...
Kamarádka je hadařka taky a nepřivezla ho bez varování. Zeptala se a my proti nebyli😁😁. Redukovala svojí smečku takže ja i přítel prcka známe od malyho štěkanátka. Andulky ho zajímají, velké papouchy venku ignoruje. Do haďárny přístup nemá ale hady zná. Zatím dobré... Kromě toho že noc jsme trávili místo spaní sundavánim psa z postele. V 5 rano jsem rezignovala 😂
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Kamarádka je hadařka taky a nepřivezla ho bez varování. Zeptala se a my proti nebyli😁😁. Redukovala svojí smečku takže ja i přítel prcka známe od malyho štěkanátka. Andulky ho zajímají, velké papouchy venku ignoruje. Do haďárny přístup nemá ale hady zná. Zatím dobré... Kromě toho že noc jsme trávili místo spaní sundavánim psa z postele. V 5 rano jsem rezignovala 😂
tak to jo....a asi byl zvyklý spát v posteli...
Bobča: Kouťák ani nemaká,ani není na dovče.Kouťák trpí u zubaře.Nyní jsem se vrátil a sice nemohu 2 hodiny žrát,ale mám přední novej zub a už nejsem jak Marfuša.Nebylo to ani tak drahé.2000,-Kč,tak to jsem počítal víc.No ještě není konec a v říjnu pokračování.Fotky jsem viděl.Je vidět,že nedělá nic jiného,ale má zahradu krásnou.
Včera jsem potkal dva Jeřáby popelavé,ale fotky nic moc.Byla to dost velká dálka,ale přes to jsem se kochal.Bylo vedro k padnutí a Mourek všechno prospal,což bych udělal nejraději i já.
Bobi, jiřička s hlubším hlasem...no asi konečně taťka taky promluvil
Prosim tě mamky koupelna...má 150x150cm. Všechny problémy jsou víceméně z toho, jak tam nacpat nutné věci. Když jsem ji chtěla zvětšit, protože tam na to prostor je, vynadala mi, že jí to stačí a obklad by se tím ještě prodražil, takže nic. A ty že návrh na compu. Návrh problém nebyl, to jsme vymyslely hned, ale provedení. Elektrikář dá krabičku moc vysoko, musí ji zakrýt zrcadlem, tudíž se mamka vidí sotva pod bradu Žebřík dejte hned za dveře, ať tam vleze v pohodě umývadlo a skříňka na zeď. Odskočí žebřík 10cm...skříňku musí vrátit, už jí tam nevleze Jo návrh...blbneš?! že by maximálně šetřila na všem a pak jen tak vyvalila 5000 za návrh?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.226
Bobča
napsal(a):
tak to jo....a asi byl zvyklý spát v posteli...
Nebyl. Přes leto venku se smečkou na zahradě a v kotcich s ezateplenejma boudama a na zimu v byte. Ale gauč a postel zákaz... No je v novym, neodlepi se od nás... Takže už zabral kus gauče a postel mu projde nejspíš taky😂😂
lesnížínka
napsal(a):
Bobi, jiřička s hlubším hlasem...no asi konečně taťka taky promluvil
Prosim tě mamky koupelna...má 150x150cm. Všechny problémy jsou víceméně z toho, jak tam nacpat nutné věci. Když jsem ji chtěla zvětšit, protože tam na to prostor je, vynadala mi, že jí to stačí a obklad by se tím ještě prodražil, takže nic. A ty že návrh na compu. Návrh problém nebyl, to jsme vymyslely hned, ale provedení. Elektrikář dá krabičku moc vysoko, musí ji zakrýt zrcadlem, tudíž se mamka vidí sotva pod bradu Žebřík dejte hned za dveře, ať tam vleze v pohodě umývadlo a skříňka na zeď. Odskočí žebřík 10cm...skříňku musí vrátit, už jí tam nevleze Jo návrh...blbneš?! že by maximálně šetřila na všem a pak jen tak vyvalila 5000 za návrh?
5000?to bychom nedali!!!.nám to udělali zadara... ...
netušila jsem,že je to tak drahé..a že mamka má takové "plivátko"koupelnu(brácha nemá v Praze nějaké kámoše?to dnes dělá každý,kdo má na to program...
...to jsem měla v Přáslavicích 140x140-ani myslím ne(vlevo WC,vedle něho těsně v rohu kout 80x80,vedle těsně umyvadlo-snad 40cm..topení tam nebylo.....tak to se fakt nemůže nějak rozbíhat na takovém prostoru..nedala jsem tam ani kýbl-ten musel do sprcháče..ten mi vadil nejvíc,bo jsem se tam ani pořádně nevytočila a nezohla...
Tak to troskotá na takových drobnostech. ..ale vidět se jen pod bradu by mi vadilo..to bylo taky v té garsonce..bylo to dělané asi pro vysoké chlapy...i linka byla vysoko-do vrchních skříněk jsem si musela brát židli...

lesnížínka
napsal(a):
Niki, hezkou vesničku závidím, to my tedy nejsme a myslím, že ani nebudeme. Pořád jsme tak trochu ta stará socialistická moravská ves. Chybí tu malebnost, ta se tu asi udělat nedá, což je dáno celým konceptem vesnice. Chybí tu služby. Není tu ani hezké náměstí, které sice je v plánu zlepšit, no podle mě to, co je plánováno, tedy úbytek zeleně na úkor dlažby...to ještě zhorší Pak naběhne zasr...Povodí Moravy a vyrube krásné porosty kolem potoka - to je boj se suchem na úpatí CHKO Bílé Karpaty Prostě celkově,,hnus velebnosti"
Jediné, co potěšilo, že jedna hodně nasr...ženská je v boji s bobrem úspěšnější, než nevím co Zatím žádny další ukouslý strom nepřibyl tak doufám, že odtáhnul
Hmm, to mě mrzí, že je Edík takový ustýskaný Ber mu alespoň vždycky čivku, ať se má na co těšit. Se vyblbnou, než popracuješ.
Teploty snad ani nekomentuju, vůbec netuším, jestli my to s Workou zvládnem No nemocná bych teda v takovém vedru být nechtěla. Kolegyni už bych poslala asi někam...proč s tím leze do práce, roznášet to, covid či co
Bobeš...co ty tak jako děláš celý den? Jiře nikdo nekomentuje, prádlo ještě visí? Zrovna včera jsem prohlížela venkovní sušáky, že si asi nějaký objednám Jen nevím, kdo mi ho zabetonuje, tedy trubku zabetonuje.
Bílé Karpaty... tam se chystám s turisty v srpnu. A mám rozečtené Žítkovské bohyně, abych se ponořila do tématu.

lesnížínka
napsal(a):
Fááákt? Ale to asi výše, písnete kam? I na tu Žítkovou? Jsme tam byli kdysi na výletě se psy
Třeba takto?
Šanov-Štítná A: https://mapy.cz/ …ube
Drnovice, Ploščina, okruh A:https://mapy.cz/…ahu
Vršatské Podhradie, A: https://mapy.cz/ …ane
Žítková a Komňa A: https://mapy.cz/ …eto
Bojkovice-Luhačovice A i B: https://mapy.cz/ …ecu
napsal(a):
Třeba takto?
Šanov-Štítná A: https://mapy.cz/…ube
Drnovice, Ploščina, okruh A:https://mapy.cz/…ahu
Vršatské Podhradie, A: https://mapy.cz/…ane
Žítková a Komňa A: https://mapy.cz/…eto
Bojkovice-Luhačovice A i B: https://mapy.cz/…ecu
mapy nemusíte, všude to znám, všude jsme se psy byli, je to ještě v rozumné dojezdové vzdálenosti od nás, aby Worka neblil. Nééé, kecám koukám, Vršatské jsme nakonec nejeli, protože bouchly ty muničáky Ale vím, že ten výlet byl plánovaný ještě s Beruškem, to nevyšlo.

lesnížínka
napsal(a):
mapy nemusíte, všude to znám, všude jsme se psy byli, je to ještě v rozumné dojezdové vzdálenosti od nás, aby Worka neblil. Nééé, kecám koukám, Vršatské jsme nakonec nejeli, protože bouchly ty muničáky Ale vím, že ten výlet byl plánovaný ještě s Beruškem, to nevyšlo.
Jsem poslala jenom plán. Pro mě bude všechno nové.
Ahojky děvčata....
Ráno u nás poměrně chladno,až mě to překvapilo Na skútru jsem jela jen v tričku a lehké bundičce a bylo mi teda chladno...
V práci to dneska neskutečně uteklo,měli jsme nové nastupy,zaučování...no a když jsem pak z tý klimatizovaný haly vylezla do toho hnusu ven,dostala jsem dobrý teplotní šok Venku 33°C...kolegyňka otevřela dveře od auta a couvla o 2 kroky zpět,že to se nedá.....já skočila na skútřík v tričku a bylo mi hej....každopádně doma jsme se zbalili a jeli rovnou na koupaliště....voda parádní,studená....sice mám rýmu a kašel,ale nevadí Mě se v tom bazénu ulevilo,bylo mi hej...dala jsem si klobásku,melouna..super...pak jsem hned letěla za Edíkem..vítání veliké,musela jsem s ním do stínu,dýchal úplně rychle...byl za plotem v lesíku,kde sice byl stínale jestli tam něco lovil a lítal No hned jsem ho vzala do stínu,namočila mu tlapky a hladila ho,dokud nakonec neusnul..čivavka ho furt oňuchnávala a nakonec vedle ní ten Edík v klidu usnul a už dýchal normálně....
Vodu ani nekomentuji...do jezírka neteče,studna prázdná....je mi z toho sucha u nás do breku Mě nevadí,ať je vedro,ale musí pršet....na čtvrtek mi to ukazuje malou bouřku a hodinku déšť,ale oni to zase změní a nic nebude...bojím se jen,aby jsme na té zahradě nakonec nebyli úplně bez vody
Jinak dneska koukám na fotopast,černý kocour opět na záběrech a já nervy..nejde prostě vidět,odkud přišel(ta fotopast nemá tak široký záběr)...vidím ho akorát na té skříni,kde je jídlo,jak baší z různých misek..no a bylo nějak kolem 21 hodiny,když jsem šla domů..a ještě jsem se vracela zpátky,protože Eďák zase plakal...no a najednou vidím černého kocoura,jak zezadu z lesíka přeskočil plot a jde po balíkách zezadu k seníku...potichu jsem popoběhla a měla.radost,že uvidím osobně,kudy leze dovnitř...jenže ten můj pitomý dávivý kašel mi všechno posr.al Začala jsem kašlat jak šílená a kocour samozřejmě zdrhnul...stačila jsem jen zaregistrovat,že šel jakoby na roh..tak jsem tam ještě zkusila namířit fotopast a uvidíme..jdu si udělat jitrocelový čaj a jdu do hajan..
Jééé, ti dva mazlíci...to je krásné Niki Černý kocour..jsem zvědavá kudy nakonec chodí Ale když se s klukama nemele, jen se přiživuje, tak to není taková hrůza. To je jak u nás. Jsem říkala, že dokud se Macek bude chovat dobře, bude dostávat jídlo. Kdyby mi mlátil Viktěnku, nebo moje kočky vyháněl, se zlou se potáže, vyfakovala bych ho...tak jak bobra Hlásím, že bobr dobrý, žádný nový strom neleží. Každý den tam nosím další Workovy bobky...dokud jsou. Nevím, jak dlouho tohle Worka vydrží, dneska ještě nebyl vrchol veder, přesto děs, chrčel jen z ležení, byl zase zmatený, místo pití, mlátil zuby o misku, jak se nebyl ani schopný do ní trefit Odpoledne jsem ho přestěhovala za barák, což pomohlo alespoň v tom, že přestal ječet, ať s tím vedrem konečně něco udělám...a usnul. Večerní prochajda k holkám...zpátky jsme šli po 10krocích pauza - vůbec nemohl Večeři nechtěl - maso a kapsičku v tomto nechce nikdy. Sní to Macek nebo liška. Kočičí granule si naštěstí vzal. Na noc bylo nahlášených 20st, hurá, je 18, snad mu to alespoň trochu pomůže, zchladí se, i když pro něj je 18st ještě vedro Dneska jsem byla na kontrole u mamky, klid, žádný řev - nenašla jsem žádný problém, už Objednala jsem jí 3tí! prádelní koš Ten, co chtěla, měli v Lidlu. Ubjednala jsem bílý, dřevěný nechtěla. Přišel světlé dřevo, ne bílý. Myslela jsem, že se spletli, tak jsem ho objednala znova s tím, že ten první vrátím. Přišel stejný Pochopila jsem, že to asi má být ten ,,bílý" Koupila jsem barvu, že ho přetřu. Přijedu k mamce a ona mi říká: ne, ten koš, co jsem chtěla(a to neví, že je koupený) tam prostě nevleze. Ale viděla jsem někde v časopise vyšší kulatý, ten by tam být mohl, je i užší(menší průměr) Tak já přiběhnu domů a jdu něco takového hledat na NETu. Našla jsem, o 500dražší a snad se jí bude líbit, hned jsem ho objednala. Takže do Lidlu budu vracet oba, barvu ani nerozdělávám, možná ji taky vrátím. V Lidlu si o mě budou myslet, že jsem asi nějaký magor, co si naobjednává hafl stejných košů a pak to vrací
Raduš..koš z Pepca za 250...já ho měla za 150,bo měl ulomený jeden čudlík na víku,co drží víko,jak se otvírá...Vysoký 50cm..jinak 29x39cm...Pak jsem si šlápla na víko,tak ho mám vepředu přelepené izolepou ..to jen na vysvětlenou té "šmouhy"vepředu...
Chápu,že nemáš tolik možností,že u vás nejsou v blízkosti takové obchody...KIK je taky dobrý..
Já k tomu mám i košíky za pár šupů...ještě jsem je blikla..ten malý myslím za 15-20..na drobnosti, větší bez deklu kolem 30-40 a s deklem o něco víc...mám i bez deklu Tam se dají i levné skleničky talíře bílé za 20,misky...dózy..
na tu utěrku pod dřezem se nedívejte..tu jsem tam plácla večer jen tak,aby větrala kdo by se s tím věšel ...
Raduš,já vracela 2 sandály-jedny sportisimo a druhé e-obuv...neseděly mi prostě....Bonprix kdysi taky halenky..obratem mi přišky peníze na účet...Dnes se nad tím ani nepozastavují...Poslední jsem vracela přes "balíkovnu"zadarmo....
Niki...jsem napjatá,jestli zjistíš,kudyma ten "černoch"lozí Edík,s čivavkou jako vždy...krasavci...Ráda se kochám těma fotkama...

Bobča
napsal(a):
Raduš..koš z Pepca za 250...já ho měla za 150,bo měl ulomený jeden čudlík na víku,co drží víko,jak se otvírá...Vysoký 50cm..jinak 29x39cm...Pak jsem si šlápla na víko,tak ho mám vepředu přelepené izolepou ..to jen na vysvětlenou té "šmouhy"vepředu...
Chápu,že nemáš tolik možností,že u vás nejsou v blízkosti takové obchody...KIK je taky dobrý..
Já k tomu mám i košíky za pár šupů...ještě jsem je blikla..ten malý myslím za 15-20..na drobnosti, větší bez deklu kolem 30-40 a s deklem o něco víc...mám i bez deklu Tam se dají i levné skleničky talíře bílé za 20,misky...dózy..
na tu utěrku pod dřezem se nedívejte..tu jsem tam plácla večer jen tak,aby větrala kdo by se s tím věšel ...
Raduš,já vracela 2 sandály-jedny sportisimo a druhé e-obuv...neseděly mi prostě....Bonprix kdysi taky halenky..obratem mi přišky peníze na účet...Dnes se nad tím ani nepozastavují...Poslední jsem vracela přes "balíkovnu"zadarmo....
Niki...jsem napjatá,jestli zjistíš,kudyma ten "černoch"lozí Edík,s čivavkou jako vždy...krasavci...Ráda se kochám těma fotkama...
A to já si včera koupila nové sandály ve zdravotní obuvi. Mají 3 nastavitelné pásky a byly poslední v mé velikosti. Rovnou jsem v nich odešla a ty staré hodila cestou do koše. 1199 Kč, ale nelituji.
napsal(a):
A to já si včera koupila nové sandály ve zdravotní obuvi. Mají 3 nastavitelné pásky a byly poslední v mé velikosti. Rovnou jsem v nich odešla a ty staré hodila cestou do koše. 1199 Kč, ale nelituji.
taky jsem dala 1290 kdysi ve sportisimu...chodila jsem v nich hodně,asi 5-6 let...stelka byla už !jetá"ale nechtěla jsem se s nima rozloučit..bílé...plná špice..takže i na výlety do lesa dobré...dala bych za ně zase klidně tolik..hledala jsem je všude...bílé mají jen 37-výprodej...Podobné jsme měla od vietnamce za 580,ale propadla se mi pata za jednu sezonu..Tyhle mám taky ze sportisima,ale chtěla bych ještě sportovní...i když teď ani nikam nechodím..takže to léto přežiju v těchto..Jsou to vlastně jen gumičky...
Já si koupím boty klidně v Lidlu, protože se psy pořád po lesích a v zahradě - jsem je strašně frychle zlikvidovala. No apk mě začne někde bolet noha, tak mám záchvat správného obutí a koupím taky zdravotní
Worka, snad to ani nekomentovat, jen leží a chrčí, šíleně Zanesla jsem mu tam před chvílí větrák, ale nemá to rád, jdu kouknout, jestli už nevyšiluje.
Sedím si tak na gauču, co taky jiného v tomto zasr...počasí a najednou muž ve dveřích s pugétem! Čumím jak sůva z nudlí co blbne(narozeniny má o víkendu on!) a prý: všechno nejlepší k výročí! On mě tímhle neustále deptá myslíte, že já si někdy, jednou v životě vzpomenu?!? Jsme spolu 37let a nevzpomenu Ale dárek jsem si koupila (jemu néé, protože mi měsíce brble, ať mě ani nenapadne mu něco kupovat, nechce žádné blbosti atd ) mám sušák! Jsem u Worky a telefon, že mám balík, ať si jdu před barák pro něj. Moc se mi na tu výheň nechtělo, netušila jsem, co by to mohlo být, sušák jsem objednávala včera k večeru! A žabky, které mám na vybíhání za Workou u dveří obýváku a probíhám s nima barákem, když pro něco, vodu do ledničky atd...jsem si před barákem parádně vlepila do asfaltu, nasr...na ultimum, asi je zanesu na Obecní úřad k úhradě, stejně jako mi vyčistí dlažbu v garáži, kam si ho vozím na kolech

lesnížínka
napsal(a):
Já si koupím boty klidně v Lidlu, protože se psy pořád po lesích a v zahradě - jsem je strašně frychle zlikvidovala. No apk mě začne někde bolet noha, tak mám záchvat správného obutí a koupím taky zdravotní
Worka, snad to ani nekomentovat, jen leží a chrčí, šíleně Zanesla jsem mu tam před chvílí větrák, ale nemá to rád, jdu kouknout, jestli už nevyšiluje.
"Worka, snad to ani nekomentovat, jen leží a chrčí, šíleně Zanesla jsem mu tam před chvílí větrák, ale nemá to rád, jdu kouknout, jestli už nevyšiluje."
Žínko, prosím, řešte to nějak, tohle je děs

hele, přečetla jsem to chrčení od žínky a šla jsem ven, v předsíni, v chládku, překračuji svého zcela chrčícího psa......zdravého, ve stavu OK
ono ne každé chrčení je "smrtelný chropot".....

napsal(a):
hele, přečetla jsem to chrčení od žínky a šla jsem ven, v předsíni, v chládku, překračuji svého zcela chrčícího psa......zdravého, ve stavu OK
ono ne každé chrčení je "smrtelný chropot".....
Já měla na mysli chrčení z horka... Tedy, aby se s ním Žínka přestala dohadovat a přemístila ho někam dovnitř do chládku. Nebo ho ostříhala nakrátko, aby se mohl schladit vodou, aniž by hrozilo, že se následně zapaří...

samojeda bych nestříhala
jsou chladící podložky, vesty, límce
chladí se tlapky
já jsem kardiakovi HW přikrývala tlapky savou podložkou (plínou) namraženou, ležet na tom nechtěl
Janae.

XXX.XXX.160.6
napsal(a):
Já měla na mysli chrčení z horka... Tedy, aby se s ním Žínka přestala dohadovat a přemístila ho někam dovnitř do chládku. Nebo ho ostříhala nakrátko, aby se mohl schladit vodou, aniž by hrozilo, že se následně zapaří...
Že vám do toho kecám, ale ta srst má důvod a funguje jako termoregulace, pokud ji ostříháte na krátko, ten pes se tuplem upeče.
Asi bych spíš strčila vychlazenou gelovou podložku pod psa. Ale vím, že hodně psů si na gelovou podložku vůbec nelehne.
Ahoj holky...
To vedro ani nekomentuju Dneska u nás bylo 36°C Jako ta facka,co fakt člověk dostane,když vyjde z práce,kde je ta klimatizace....i když jsem zase frčela jen v tričku na skútru,byl tak horký vzduch,že to nebylo absolutně žádné osvěžení....doma naštěstí krásně,měli jsme zase zabedněný okna a bylo to sakra znát..čivavka i Pučmelda byli spokojení...nabaštila jsem se a jeli jsme zase na koupaliště..lidi jak srač....ale zase je to pochopitelný,co jiného v tom vedru dělat..takže jsme tam nebyli nijak dlouho,hlavně jak jsem nastydlá,tak se nesmím moc ráchat v té studené vodě
No zbytek odpoledne už jsem strávila s Eďákem na zahradě...holky jsem zase polévala aspoň trochou vodou,tak se pak vyváleli v prachu a byli spokojený...Eďák byl spokojený a usnul vedle mě jak špalek..byli jsme spolu zase ve stínu za seníkem a spinkal jak miminko...tak jsem mu zase ochladila packy a zatímco spinkal,šla jsem.to pofackovat...lilo ze mě,byla jsem totálně zpocená a úplně vyčerpaná...musela jsem natahat vodu do přístřešků,aby měli čerstvou a hlavně plno a pak jsem se byla kouknout na stav jezírka..no je kaput Takže zítra ráno musím nabrat z přepadu dva velké 30 l kýble a dát to holkám vedle jezírka do stínu,aby měli co pít....jestli fakt ty teploty neklesnou a nebude pršet,tak budeme za chvíli opravdu v háji a budeme tahat vodu z domova
Úplně mi to sucho u nás kazí náladu a chuť něco dělat...
Mě dneska Raduš taky přišel dárek,nový žebřík Na ty fotopasti,co máme na pozemku,tak jednu budu dávat i přímo před vchod na pozemek,abych viděla,kdo přichází k ohradě..mám i jednu u vchodu přímo,ale tam pak nejde vidět pořádně,kdo to je..takhle to bude líp rozpoznatelný....jenže je tam jen jeden vysoký strom,kam by se to dalo umístit,aby tam nikdo nedosáhnul..jenže já neměla tak vysoký žebřík..takže jsem si objednala 5 metrový,to by mělo stačit...
Jinak tedy gratuluji k výročí,37 let se mi zdá naprosto neuvěřitelný
Včera jsem byla jak upír, který jen toužebně čeká na západ slunka... Chrčení Worky se zmírnilo, už jen zrychleně dýchal, až konečně po západu usnul. Teď ráno je 22st a je dobrý, jenže to za chvíli skončí
Pro ostatní: nemáme doma žádné místo, kde je chladněj. Jediné místo je betonový sklep v zahradním domku - na zeleninu. V životě tam nevlezl, ani když chodil, bál se těch strmých schodů. Kdyby jsme ho tam i násilím odvlekli, bude tam řvát celou dobu, dokud ho zase nevytáhnu ven. Takže to fakt není řešení. A to vůbec nemyslím, že bych ho tam nechala samotného. Chladící podložku má, vloni na ní ještě ležel, letos na ni nelehne. Nosím mu petku s ledem, nechce ji u sebe. Chladím mu tlapky, nelíbí se mu to. Větrák nechce, vodní mlhu nechce. Prostě nemá rád nic nového, divného a dokud zvládne protestovat, tak protestuje.
Večer po 22h se odličuju a něco mi vleze do oka. Nejspíš kousek vaty z tamponku, nebo řasa..jsem si myslela. Třu oko, nepomáhá, jdu do pracovny za mužem, ať mi oko prohlédne, běhá někde po zahradě kolem závlah. Jdu si oko vykapat borovou vodou, nepomáhá, už mám pocit kamínku pod víčkem. Koukám v koupelně zvětšovacím zrcadlem, šťourám pod víčkem uchošťourem, vytáhnu nějaké dva žmolky, no ,,kamínek" pod horním víčkem stále je. Letím dolů, muž už v pracovně telefonuje. Čekám až skončí, mezitím si do oka znovu leju vodu, kapky...už mám chuť si ho vydloubnout, nedá se to vydržet. Přijde a že co se děje, co tu lítám sem a tam po baráku. Vem si brýle, světlo a pojď mi vyčistit oko nebo zešílím! Kouká...nic tam nemáš, určitě už jsi si ho doškrábala! Představa, že s tím ,,kamínkem" půjdu spát...ne, to se vůbec nedalo, jen jsem seděla a tlačila si oko do hlavy, což byla nejvíc úlevná poloha. Pak mě napadlo, že když nepomůžou kapky, tak mastička by možná pomohla. Sousedky děcka měli zánět spojivek před měsíce, jistě má. Poslala jsem jí SMS, ale bylo mi jasné, že má mobil někde v pryč a spí. Muž říká: seber se a jdi tam zazvonit. Jsi normální, je vzbudím, děcka, tak mě tak akorát pošle někam No byla jsem už naprosto zoufalá, tak jsem šla, je to jen přes dva baráky. Svítili v obyvču, tak jsem jen zaťukala na okno...holky JRT začaly řvát jak protržené. No výborně Přišel muž k oknu, že dělá ještě do práce na compu. Přinesl mi mastičku - byla skoro půlnoc. Hned, jak jsem si ji tam napatlala, úleva. Odvedla jsem Worku zezadu před barák a metelila spát, ať to zaspím a ráno už to bude OK. Úplně OK to není, oko je červené, víčka napuchlá, ale ten ,,kamínek" už tam není, jen trochu...něco, ale spíš kolem vnitřního. Dala jsem si tam mastičku, ještě to pořádně ve sprše vypláchnu, snad se to nevrátí. Jo, ofthalmo azulen.
lizuuusa

XXX.XXX.203.208
zbytečně spamujete několik let starej příspěvek, běžte se vykecávat na facebook. ._.
Bobča
napsal(a):
hezký den
Mám dnes den bez obrazovek ..kromě okénka v pračce
pápa...tinky-linky...nevím,jak dál ti "teletabís"zdravili..
kdo je pamatuje?
Bobeš nes.r, venku 100 stupňů, můžeš mi říct co tak jako celý den dělat? Pokud nejedeš na koupák tedy? Jdu se pokusit zamést vchod, jestli to přežiju, seberu prádlo ze sušáku, ať ho tam nemám, jak ti tví sousedé. Čekám na avízo z PPL, kde jsou ty blbé poličky pro mamku. Ještě to nekončí, ráno jsme se zase seřvaly, praštila jsem jí s telefonem, nemám na tohle momentálně energii. Jelikož je její oslava opět odložená(o měsíc) chtěla jsem jí konečně alespoň popřát s těma věcma do koupelny, ale se.u na ni a stejně tam nemůžu být.
Jasně že teletabís pamatujem Teda já, Nikča sotva
lizuuusa
napsal(a):
zbytečně spamujete několik let starej příspěvek, běžte se vykecávat na facebook. ._.
lizuuuso
..nespamujem nic...my si tu takhle ty roky jen tak kecáme o všem možném-jako 3ženské uprostřed republiky na kafi...a občas se někdo přidá se svým příspěvkem..nebo názorem.. ..
.jestli to nevadí iFauně,tak proč to vadí vám??nemám FB,jsem starší osoba..ani ho nechci...ale jsme tu z různých koutů republiky a ničím tu neškodíme nikomu...Je nám tu fajn tak nám to prosím přejte místa je tu pro všechny dost....a ty "třetí víčka"jsou tam na začátku taky probírané...Děkuji za pochopení

lizuuusa
napsal(a):
Ale my se vykecáváme tady. Proč vám to vadí?
jo,žínko..mám puštěný větrák,probírala jsem skříně(vyhodím ty malé věci...stejně nezhubnu ) ...peru..mám tu teda 24 stupně už..ale větrám do chodby...tam je chládeček...Umyla jsem nádobí...neláká mě to ven ani náhodou!!! Trafikantka má celý týden od 7-17hod...chodím za ní kolem poledne na pokec...ale dneska nevím...vyjdu ze dveří a liští mě ten hic v momentě jsem zpocená...I jlidí chodí málo...jsou na dovolených..noviny nečtou...Jen těch cigár když vidím,kolik se prodává....a těch druhů!!! mají se snad zase zdražovat...ještě že nekouřím...
včera tu byla Eliška pro kytku mamce,že má narozky,tak jsem jí hodila domů.bo jsem chtěla stejně autem do Alberta pro "levné" mlíko..13,90..levnější už stejně nebude,tak jsem si vzala 4 kartony...Záruka do 4,1,2023...co to může být za mléko,když tak dlouho vydrží??...u Zdenky jsem měla domácí od kravičky...přes 4% tuku...Tady bych musela jestit na farmu do Doubravského dvora...to by se mi prodražilo...
Tak jdu pokračovat ..na obídek mám mexické fazole..dnes s těstovinama(našla jsem včera v mrazáku balíček)..vylepším troškou zakysanky..
Bobča
napsal(a):
jesdit ..kde jsem k tomu přišla
Tady mám momentálně 29,1st Venku ,,jen" 34, takže to na těch 36 vypadá Oko ještě cítím, ale to je houby, oproti tomu vedru. Ráno jsem propukla v hysterák, protože už jsem si nevěděla rady, toho nahoře nevypnu, nevím už co s tím. Worka na nohách ručník z mrazáku, měl puštěnou mlhu, no zvracel pěnu Se nedivím, včera ráno snědl kosti a pak už nic, jen dneska ráno trochu kočičích granulí. Dala jsem mu teď ještě půlku suchého rohlíku, zchroupal to, tak snad to bude dobré
Raduš,já momentálně tady 25-i tak dost...Měla jsem celý den ale zavřené okno..jsem se dívala na venkovní asi ve 4,a bylo tam 38-ve stínu!!teď je tam 34...uvidím až v noci,jestli to klesne...Nedá se ještě otevřít..
V poledne jsem na chvíli šla s ledovou kávou naproti...
Odpolko jsem konečně dělala ty cukeťáky...Jaksi mě neuspokojily ..snědla jsem je,ale nic moc ..přitom je mám ráda..dokonce mi ještě 3 zůstaly,což je divné..nechám je na ráno...nebo s nima šlahnu ..jenže já jídlo nevyhodím,tak je to jasné...se překonám
Jak jsem se probírala těma fotkama...tak tohle je tachometr mého "pažouta" ..Nesleduju běžně kilometry za jízdy....ale to mě "cosi" ponouklo,ať se podívám....od té doby nic ...už tam mám skoro 80000..moc poslední roky nejezdím..
Ahojky holky,
Večer jsem se teda vůbec nevyspala,bylo totální horko..do toho ten kašel a rýma...ráno jsem vypadala moooooc sexy
Podle toho to se mnou dneska i vypadalo..měli jsme dopoledne zase pohovory a já měla duto a nevěděla jsem,na co se ptát Můj vedoucí jen kroutil hlavou
Chvilku předtím,než jsem končila v práci,začalo venku kapat...já teda měla hroznou radost,na druhou stranu mi to nehrálo moc do karet,protože jsem byla v práci na skútru a vezla jsem ho dneska do toho servisu...nebyl to žádný velký déšť,takže to zase tolik nevadilo..protijedoucí řidiči si museli klepat na čelo,protože jsem se smála celou dobu,i když jsem zmokla,protože jsem měla prostě radost z deště No a když jsem dorazila do servisu,spustil se liják...bohužel trval asi 5 minut a bylo po všem..ale každá kapka,dobrá kapka..pro skútříka si mám přijet zítra odpoledne,že už to bude hotové a hlavně vyfakturované..no to mi je jasný,že si to hned spočítají No smích mě přejde,až mi řeknou cenu...
Můj muž pro mě přijel a jeli jsme na oběd..jeli jsme vyzkoušet vyhlášenou restauraci na burgery,kterou všichni hrozně chválili...no a neříkám,že to nebylo dobré, ale drahé..a můj muž si šplhnul,když mi řekl,že když dělám hambáče z trhaného masa já,tak jsou mnohem lepší
Ještě jsme se stavili v lékárně,abych si vzala něco na ten kašel a rýmu,abych se vyspala..nechala jsem tam čtyři stovky,jen to hvízdne
Doma jsme hned otevřeli okna a větrali,protože teplota spadla na 26°C a byl příjemný vzduch po tom deštíku..no netrvalo to dlouho a teplota šla zase nahoru bohužel..na sobotu mi to zase ukazuje nějakou přeháňku,tak snad...
Šupala jsem za holkama a Eďákem na zahradu..A měla jsem radost,kromě Eďáka mě vítal i Berťa..věčně se teď někde poflakuje,ostatně to ale dělá každé léto...ale tak asi jak sprchlo,tak se uráčil přijít už odpoledne..každopádně baštit chodí,na fotkách z fotopasti ho tam vidím večer a pak nad ránem..i spinkal v seníku na balíku..no tak jsem ho aspoň pořádně pomazlila a hned mě ten zmetek pokousal Všude se mnou chodil a asistoval,Eďák byl spokojený,že ho tam má konečně i přes den a vůbec nemňoukal..odpočívali pak spolu na balíkách..vypadalo to tak idylicky,než si začali hrát..Bert mu po chvilce zase ukázal a kousal ho jak vzteklý,takže Eďák řval jak píchlý tele..takže jsem je rozehnala..pak se Berťas zase uklidnil a byli v pohodě...dokonce za ním Eďák šel i za plot,ale Berťas šel zase někam do tramtáryje,to se ale Eďák bál,ale šel dneska aspoň na kukandu dolu pod sráz...jako já jsem fakt ráda,že se netoulá...ale čekala jsem,že bude zvědavější a bude furt někde šmejdit..a on je opravdu spokojený v tom seníku(podle fotek z fotopasti tam furt chrní) a v tom přístřešku na seno...tam je sucho,neprší tam,taky tam rád odpočívá..a pokaždé mě vítá z té napevno oplocené části..zatím jen dvakrát se stalo,že byl za plotem,když jsem přišla..tak snad mu to dlouho vydrží...
Raduš já si nedovedu představit být chlupatá jak Worka..to musí být šílený v tom hicu..a ta vodní mlha teda pomáhá?Nebo jako využívá to?Že by to sám vyhledával?Moje kobuše by tam furt stála a nechala se ocákavat
Bobi já viděla recept na cuketové karbanátky se slaninou..a vypadalo to fakt dobře...jen sakra nevím,kde to bylo..byl to video recept,tuším,že to bylo někde na Seznamu...
Tak u nás dneska těch 36 totální hnus Dokonce i za barákem nebylo nijak příjemně, nějak tam s podivem ani nefouklo přes to, že před barákem trochu pofukovalo. Barák jsem nechala na zkoušku pozavíraný, ano bylo tu míň...těch 29 Worka usnul pod tou vodní mlhou, celkem v klidu zvládnul dopoledne. Pak jsem ho už musela přestěhovat pod stromy, aby na něj nevyšlo slunko. Přestěhovala jsem mu tam i mlhu, jak usnul, jsem ji zapnula. Ne Niki, on nic takového nesnese, má to nějak zakódované v hlavce, že na Sibiři se namočit, znamená zdechnout Nikdy neplaval, rád běhal po potoce nebo krajích jezera, kde jakože lovil ryby, ale jen maximálně po kotníky. Když mu bylo jó horko, ponořil a namočil si hlavu. No takže spal dneska pod tou mlhou, musí ji mít dostatečně daleko, aby na něj náhodou neprskalo a vydržel až skoro do 18h. Pak se probudil, tak jsem ho zavedla za barák, kde je od poledne už stín, zem jsem mu nechala postříkat vodou. Jenže jak jsem psala, dneska to za barákem nebylo úplně ono, nějak tam vládlo bezvětří, dusno. Někdy v 19.30 se vrtěl, že tam být nechce už, tak jsem ho odvedla před barák, za vistárie, kde už byl stín. V půl deváté jsme šli obejít sousedy, vrátit sousedce mastičku. Bylo ještě 23, ale zvládnul to dobře. V potoce jsme bez vody, za tento týden to kleslo 5cm pod hrkavu(horní přepad) takže už nic nepřetéká To jsem pochopila, když přestala téct voda do jezera a šla jsem zkontrolovat náhon Hotovo, bez vody Zase tam všechno vymře Nechápu, kam v tom horku chodí spát Gucci, Viktorek spal celý den v pracovně na dlažbě za dveřma. Je to dozadu, takže relativně nejchladněj.
Niki-a co černý kocour?? my tu čekáme rozuzlení
U nás byla v noci bouřka..slyšela jsem,jak se zvedá povětří,tak sem vylezla,v dálce blesky,tak jsem zavřela okno a šla pokračovat...no,musela jsem si pustit chvíli telku-nešlo mi zabrat...nad ránem jsem zas otevřela-byl fajn luft...
Jó,zapomněla jsem Raduš reagovat na to prádlo ..visí stále-dnes a denně...obmněňují ho,nevím,jak často(až tak to nesleduju-je mi to jedno)...mají malé děti....ale je tam stále..dnes zmokly i deky...
A dole pode mnou mívají sušák postavený...museli to mít suché..tak to je taky durch...Já včera za 2 hoďky sbírala na hůře první prádlo,když jsem šla vešet druhé...
Dojedla jsem ty 2 cukeťáky spodní byl nasáklý...brrr...ale nemám slipky,tak je musím sezobat já zapila kafem..Dnes mám v plánu pokračovat..vyhážu ty mraky CDček...odvezu je do sběrného dvora...Nechám jenom ty nejnej-Pacifik,Martinovou...atd....dnes všechno najdeš na youtubku.. A většina je vypálených...kdoví,jestli budou ještě fungovat...
Hezký den ..jdu na to
Já od rána blázinec trochu. V noci začala téct asi trochu voda, do rána doteklo jezero. Takže ráno s Workou, snídaně a pak hned nahoru, protože jsem zálivku dýní, melounů a cuket tak dlouho odkládala, až jsem včera zjistila, že už není čím Takže jsem to od 10h doteď poctivě zalévala, mezitím hnojila a stříkala(mám postřiky a hnojiva - vývary - z kobylinců, kvasnic,cibulových slupek, kopřiv, přesličky, vratiče...Woruška nejedl zase ráno nic teď chrní. Bobi, tu bouřku závidím, až jsem od závisti zelená jak Shrek Neumíš si představit, jak moc by jsme ji potřebovali Asi jako Niki, té alespoň spadla teplota. Nám možná o dva stupně doufám, momentálně je 30st
Přišla jsem domů od zalévání, hodila jsem prát mužův potah na matraci, nebo to měl už propocené jak čuník Mezitím jsem vyprala ručník, co čistím Worku počůránky, vymyla jeho hřebeny, umyla a uklidila misku, co jsem to v ní všechno přenášela: ponožku na nožku, lepící pásku, nůžky, ty hřebeny, betadinu, stříbrný spray...už to snad nebudem potřebovat. Všechno bylo olepené, zapatlané. Uklidila nádobí z linky, dala vařit další vratič na postřik a nachystala kvasit kvasnice do petky, vynesla a vyčistila koše a ještě mám v plánu vysávat přízemí, protože je tu šílený čurbes, jak je všechno pootvírané a chodí se skrz barák sem a tam, včetně koček...takže všude po zemi leží různý chcíplý hmyz, co tu nejspíš zdechnul horkem, kočičí chlupy a jiné chuchvalce. Sedačka je nadrobená sušenkama...no hrůza a ještě chci převléct polštářky a vyměnit tepich...bo my tu máme ještě Velikonoce
Bobi já chci taky déšť a bouřkuuuuuuu Posílej to k nám na severozápad prosííím .Podle předpovědi by u nás zítra mělo sprchnout,ale dokud neuvidím,neuvěřím...a výstraha před bouřkami,ale tomu se už jen směju
Dnešní den v práci bych popsala dvěma slovy...NA HOVNO...semlelo se něco,co se mě docela dost dotklo a přiznám se,že prostě nejsem schopna to nějakým způsobem skousnout Můj chlap to na mě poznal hned,že se něco děje a když jsem mu to řekla,tak taky koukal a řekl mi,ať si najdu jinou práci,když to je,jak to je....jenže já mám svojí práci ráda a prostě nechci kvůli jednomu problému odejít..já si troufám říct,že se ke všem,i nepříjemným problémům,dokážu postavit čelem,ale tohle se mě prostě dotklo hodně,protože to není prostě pravdivé...no to je jedno,musím se s tím poprat v hlavě trochu a nějak to vstřebat
Po práci jsme jeli vyzvednout skútra ze servisu...4700,- kč Tak jsem se ptala,jestli tam jako nalili zlatý olej,nebo co to jako má být. Tak mi přinesli fakturu...no za materiál 1300,- kč..to byla krásná kolonka..ale za 4 hodiny práce si naúčtovali 3400,- kč!!!!! Já si fakt myslela,že si dělají srandu No tak do originál servisu už to fakt nedám
Jeli jsme pak na koupaliště,protože u nás zase dneska 32°C...aspoň na chvilku jsem tam zapomněla na dnešní problémy...voda parádní,ale překvapilo mě že nebylo tolik lidí..pak jsem šla za holkama na zahradu a všechny odpočívali v lesíku pod stromky..byl tam krásný chládek..ani jsem je nepolévala..stejně nebude z čeho..bylo by,v 1000 litrovce,ale ta voda vlivem toho tepla zezelenala...budu to muset vypustit..nebo myslíte,že by šla nějak ta tisícovka vyčistit?Co tam nalít Savo?Vyčistilo by to řasy na dně?
canka
napsal(a):
Ahoj holky,
Ráno jsem šla ke zvířátkům a Eďáka viděla,jak statečně byl za plotem v lesíku..hned jak mě viděl řval jak pominutý a běžel se mazlit...vlezla jsem do seníku,že vypnu tu fotopast a až přijdu odpoledne,že zkouknu fotky...vzala jsem si špalek,protože jsem jí dala vysoko na trám a ze země tam nedosáhnu..dala na něj nohu,postavila se a než jsem tam dala druhou,špalek se zhoupnul a já letěla k zemi a cestou se praštila přímo o ten trám do hlavy...no nebudu říkat,že to nebolelo...praštila jsem se přímo do hlavy za uchem...měla jsem chvilku fakt temno..byla to docela šlupka...chvíli mi trvalo,než jsem se vzpamatovala a zvedla..šiška se mi motala....no do práce jsem přijela pozdě,protože jsem se nemohla vzpamatovat nějakou dobu....nejvíc mi ale vadilo,jak Eďák plakal,když jsme odcházela..láme mi to vždycky srdce....v práci už pak dobrý,jen na mě asi něco leze..kašlu,mám rýmu...takže venku budou vedra a já budu nastydlá Jsem to určitě chytla od kolegyně,protože je nemocná...
Z práce jsem jela na skútru jen v tričku,to byla pohodička...teploměr ukazoval 30 °C...zítra a pozítří to má být nejhorší,až 36°C..vůbec si to nedovedu představit
Nabaštila jsem se,dala si zmrzku a šla na zahradu...Eďák mě zase nadšeně vítal...jde vidět,že mu prostě chybím...což mě samozřejmě těší,ale je mi to pak líto,že je mu takhle smutno Protože Berťák je někde na tahu furt a chodí jen večer na baštu...takže jsme se fakt skoro celou hodinu jen mazlili a hráli si..pak jsem koukla na fotky z fotopasti a dneska nic..černý kocour tam nebyl..tak jsem to na dnešek zapnula znova...uvidíme..
Zjistila jsem,že vlivem toho vedra a sucha přestala přitékat voda do jezírka,ze kterého holky pijou A když koukám na předpověď na 14 dní u nás,nevidím ani kapku vody...takže je to totálně v hajzlu Budu muset nosit vodu zezdola z přepadu nahoru do jezírka,aby měli co pít..a jestli dojde i voda v přepadu,tak jsme v prde.li....vodu z 1000 l jsem musela celou vypustit,byla úplně zelená...to teplo prostě ničemu neprospívá...z čeho budu zalejvat zahrádku,to fakt nevím...holt mi to tam všechno pochcípá
Když jsem odcházela,zase Eduška mňoukal a mňoukal Proč mi to ten kluk dělá
Bobi musím říct,že vesnička jsme opravdu hezká...dost se tady o to starají a spoustu lidí takhle z okolí nám tu vesničku tady chválí Žije se tu hezky,co ti budu povídat...do města bych se už nikdy vrátit nechtěla..
Dám sem fotky Eďáka,který si dneska liboval na paletách a byl fotomodelka
Niki, to je přenááádhernej kocour!!!
Jsem vysazená na mourovatce s bílýma tlapkama a bílou náprsenkou. Jednoho takového mám doma.
Niki, já z té nádrže teda jen zalévám, nikdo z ní nepije, ale třeba Worka má v misce centimetrový nános řas a vůbec mu to v ničem nevadí. Když už se mu to utrhává a plave, tak to vymyju, ale za dva dny je to tam zpátky, jak tam pořád vodu vlastně jen dolévám. Pije to tak celý život, řekla bych, že mu to i chutná, fakt neřeším Ale netroufnu si říct, že koze či kobylám by to nevadilo, to netuším. Ale já, i když vím, že savem se desinfikují i studny, vlastně i vy máte v řádu vodu se savem nejspíš...prostě než bych jim dala vodu se savem, raděj s řasama.
To v práci mě mrzí, i když nevím vo co go, ale jsi tam tak spokojená..to vyšumí, kašli na to.
Že by u nás zapršelo...tak tuhle alternativu ani neřeším, to není pravděpodobné, jedině zázrak
Dneska jsem znovu ostříhala Worku, zadní část psa má na 1cm oškudlanej, směrem dopředu jsem mu to postupně nechala delší. No vypadá doslova jak de.il, příšerně, jak nějaké podivné zvíře, hyena šmrncnutá chameleonem No vzhledem k tomu, že večer nemohl ujít najednou 10kroků...je to už jedno. To jsem ho oškudlala kvůli těm počůraným stehnům, aby se líp čistil. Nakonec jsem ani nestihnula povysávat ten barák, sakra Běhala jsem za ním, protože pořád vyštěkával. Jen jsem uklidila kuchyň a WC.
Raduš,vždyť máš "roboťáka",né?tak ho pustím a jdu...nevím,kdo ti ten binec tam pořád dělá? ..Worik je venku,Gučinu jsi neviděla už ani nepamatuješ a sám Viktorek??to tam musel mít nejspíš dostihy
Niki-drž se ..ale vím,jak bolí nespravedlnost...bránila ses aspoň?..třeba se to ještě vytříbí...Jsou asi i nějaké erupce na slunci-či co,bo jsem včera měla taky nepříjemný zážitek,který mám ještě v hlavě...a to se mi tam melou ještě jiné věci ..od 4 nespím...tak jsem vylezla,ale půjdu to ještě zkusit...to bych byla úplně nepoužitelná...
Dnes chci zajet do toho sběrného dvora...mohla bych to možná zvládnout i na kole..jestli tu krabici s CDčkama narvu do košíku a klávesnici dám do tašky..
tak hezkou sobotu ...u nás zatím pere slunko..zespoda cítím kočičí moč...cítím i jakoby slepice,ale ty jsou celkem daleko(nebo že by to byly plkánky od Jiřinek?? ..netušila jsem,že je tu ve městě kohout...slyším ho naštěstí z dálky,ale taky ve 4,jak u Zdenky...
Jak jsem Bobi psala, je to nanosené, nafoukané z venku, jak je všechno hlavně večer teda pootevírané, aby větralo, kočky se tu pohoní a semelou až chlupy lítají Já 100x za den vyběhnu ven za Workou, pak mu pro něco jdu, než bych barák obcházela proběhnu skrz a zpátky...v botech pochopitelně atd...prostě na zemi podestýka jak ve chlévě Robota jsem i jeden den hodila, ale pak jsem usoudila, že tohle je silnější kalibr a musím vyčistit a ty polštáře převléct na sedačce, vysát u stropu plápolající pavučiny
K bobkům od ptáků sem nikdy nečichala, ale asi jako kuřince smrdí...bych si myslela Kor ve větším množství. Ha, ha, takže tě kohout dohnal až tady?!? Přemýšlím, že nejbližšího kohouta mají sousedé cca 200m a vůbec si teď nejsem jistá, jestli ho slyším. Teď vlastně nevím, jestli už mají po tom liščím loupežném nájezdu před x týdny...už jsem s nima dlouho nemluvila, jak je horko, z cesty prcháme. Tady je výhoda být hluchá Někdy ve dne jsem ho slyšela, v zahradě, ale když spím, tak je mi jedno jestli řve či ne
abych nerozpoutala nějakou diskusi ale je vidět,že je to naaranžované...
Bobi to je ono,že nespravedlnost bolí...ano,bránila jsem a myslím,že víc než dost přesvědčivě..jsem dost držka,takže to mi problém nedělá,jen se mě spíš dotklo,že pracuji ve firmě tak dlouho a že někdo,kdo mě nezná,dokáže přesvědčit lidi,co mě znají....musím fakt říct,že mi z toho nebylo včera dobře,ale dneska jsem se probudila prostě s tím,že na to prdím,nějak se to pokusím hodit za hlavu...ale neručím za sebe,až uvidím toho člověka,kterého se to týká...snad mě pak nevyhodí,protože když mě někdo nasere,neumím být slušná...
Takže u nás dneska hlásili déšt a bouřky...tedy páni meteroologové...což v překladu znamená sluníčko,co paří jako kráva,30°C a ano kapka vody Vzteky jsem smazala všechny aplikace v telefonu Vím,že to ničemu nepomůže,ale ulevilo se mi Je to fakt tragický,takovýhle sucho jsme neměli ani loni Vyschnuli mi opravdu všechny zdroje vody a já se hrozně bojím,aby nevyschnul ten přepad..každopádně zítra zajedu koupit ještě další nějakou větší nádobu a přidám to pod tu,co už tam máme,aby ta přetékající voda z přepadu tekla tam...čím víc vody,tím lépe... nějak to tam vykopu..
Jeli jsme dneska s kobčou do rybníka a teda byl to hnus...voda totálně zelená,fakt hnus,ale kobuše do vody táhla jak zběsilá,tak jsme šli...fuj hnus,hned doma jsem se pořadně osprchovala,abych nic nechytla..
Bertík se už zklidnil,už se zase mazlí a není tak vzteklý...poslední 2 dny...takže snad si to sedlo a je s Eďákem už smířený..kamarádi si myslím nebudou(Bert ho furt kouše),ale tolerovat ho bude
Niki to v práci...to by asi nakrklo pořádně každého a ano, bylo by mi sakra líto, že by o mě pochybovali lidi, co se známe dlouho. Na druhou stranu...pořád si říkám, že v tomto směru už snad nejsem tak naivní, a rada i pro tebe: nevěř, že to někdo s tebou myslí dobře. každý to myslí dobře jen se sebou a když na to přikde, klidně tě hodí přes palubu. Proto i já říkám Bobči, že své sousedy mám ráda, ale nejsem tak naivní, abych si myslela, že i oni mě. Prostě to ani nečekám, nebudu pak zklamaná U nás hlásili v poledne bouřku...už od včera. Ve 2h v noci se probudím, horko jako kráva, dveře dokořán napomohli, neb venku 22st Lehla jsem si nahatá nahoru na duchnu a usnula, vzbudila jsem se kolem 6h, pořád teplo, jen jsem si pomyslela, co chudák Worka, když se ani v noci nezchladí...a šla jsem ho zkontrolovat - chrněl. Už po 7h, hned jak vyšlo slunko zpoza kopce, bylo 29st Strašné dusno, celý den hnus fialovej. Včera jsem si vyrobila při stříhání Worky puchýře na malíku a prostředníku - od nůžek. Dneska zase pořád řval, nelíbilo se mu počasí, nepomohla ani mlha, tak jsem si olepiula prsty, sedla k němu a oškudlala mu zbytek psa Jak vypadá netuším, to uvidím až se postaví. Horší jak doteď to nebude, prostě vypadá děsně Aktuální fotka meteostanice, dole vlevo je pocitová teplota
A ve 21.33 - levá strana je teplota venku, pravá v obyvču. Okna byla zavřená
Raduš a Bobi,máte SZ....
Raduš já v tomhle naivní nejsem..ale možná jsem si myslela,že třeba když na sebe člověk neslyší kritiku,tak asi je všechno ok..no očividně asi ne..A v tomhle figuroval člověk,kterému jsem na 100% věřila..proto mě to tak sebralo..kdyby to aspoň zůstalo mezi 2 lidmi,ale takhle to řešil celý managment a to není dobré....ale jak říkám,prostě se na to zkusím povznést a uvidíme,jestli to dám Asi to bude záviset na příštím týdnu,jaké to bude v práci...
Tak u nás teda sice nepršelo,ale aspon se trochu ochladilo a bylo kolem 25°C a bylo zataženo..takže odpoledne bylo parádní...byli jsme na grilovačce u pantáty a já pak šla ke zvírátkům..Eďák mi ukazoval hrdě ulovené saranče a pak koukal jak pipin,když přišel Berťák s ulovenou myší Saranče šlo stranou a oba se věnovali jen myšce...já šla konečně sklidit česnek...a byla jsem mile překvapená...na to sucho,jaký máme a na to,že jsem to zkusila poprvé,tak mám z úrody radost..některé palice jsou menší,ale jinak vesměs všechny hezké...nechám to teď trochu oschnout,vyvěsit a těším se,až ochutnám poctivě vypěstovaný bio česnek na topince Snad mi neshoří huba
Néé Niky, domácí česnek se moc neliší od kupovaného, i když já to posoudit ani nemůžu, protože jsem ho nikdy nekupovala, ale, že je bio neznamená, že silnější To záleží na tom, co jsi zasadila, odrůdu, ale stejně tak i na podmínkách pěstování stejně, jako u všeho.
Děcka, my měli noc Večer Worka snědl večeři, někdy v 21h, přestěhovala jsem ho blíž k baráku, protože tam byl největší ,,průvan", tam i pofukovalo. Jinak bylo, jak jsem posílala, odporné vedro a nepolevovalo. Pak začal vyštěkávat. Vymýšlela jsem mu čerta kus, vodu, otočit, projít, suchý chleba, granule..nic nepomáhalo. Po dvou hodinách už začal chodit muž, pak přišel, že mu přijde, že se chce vykadit a nejde mu to. Nezdálo se mi to pravděpodobné, moc toho už nesní(na množství) a kadil odpoledne. Nakonec, že si lehnul na kostky, na příjezdovku až někde v polovině k bráně. Kolem 0.30 jsem usnula, v jednu mě budí muž, že je tam mráček, prší, ať jdu Worku uklidit. Sice spíš jen prskalo, ale už byl teda mokrý shora a nevěděla jsem, jak to bude dál, tak jsem ho odvelela, kouskama i musela odtáhnout pod sklo, protože nechtěl. Jasně, bylo tam rozpálené a ne moc zchládlé od celého dne. Že jsem ho radši nenechala na tom deštíku stejně naprskalo neměřitelné množství Třikrát jsem za ním musela ještě po 5minutách vyběhnout, protože řval. Chvilku bylo ticho, usnula jsem. Ve tři mě přijde vzbudit muž, ať ho někam odtáhnu, že už neprší a on tam řve celou dobu Odvedla jsem ho na trávu pod loubí, strašně funěl, tak jak když zůstal tehdy na tom slunku. Seděla jsem asi půl hodiny u něj, než se trochu uklidní a usne. Někdy v 5h jsem na něj nahlížela a spal jak zabitý, už nedýchal jak sprinter. Bylo naštěstí 17st. Ráno zase trochu zmatený, ale není takové vedro, bylo kolem 20st, když jsme šli ven, teď je 23...naprosto super nevím, co bych dala za to, kdyby to takto zůstalo. Vím, že nezůstane, předpověď je neúprosná Muž má dneska kulatiny, parádně jsme to ,,oslavili" jsme oba pěkně dodělaní Worka už je happy, popapal, teplota příjemná
vzkazuju všechno nej nej
Tak snad dnes uvaříš nějaký "lepší"obídek ..
Já jsem včera odběhla od toho kramaření..volala ve 3 švagrová,že co dělám,že ta její kámoška má návštěvu a už nebyla 3 dny na procházce,jestli se nesejdeme na náměstí na rohu-chodí tam posedět na kafi...Tak jsme si daly pivko...Bylo pod mrakem,trochu pofukovalo,tak se to dalo...asi v 5 jsme se rozcházely...
Zametla jsem barák..umývat nebudu..venku ještě dělají ten chodník,je tam zatím šotolina-prý došly kostičky...Ale probrala jsem včera i skříń..něco jsem dala "do oběhu"té sousedce...a něco asi zanesu do kontejneru na oblečení...Když jsem viděla na mejlu,jak končí "charita" v dané oblasti-i potraviny a pod....tak to radši dám do SOSky..Mám na hůře ještě 2 krabice menšího oblečení-nevěřím,že se do toho někdy ještě vejdu
Bobi počasí ti můžu jen a jen závidět Už je 26, no na slunku už vedro
Obídek..prdlajz. Včera jsme vymýšleli, co by sme si tak dneska uvařili, něco lehčího, do horka...tchýně nám nabalila sebou naložená kuřecí prsa, že toho má kopec, nic jsme nesnědli, tak nám to dala, ať si to uděláme. Takže hodím jen brambory a udělám salát, máme moře okurek hadovek, nejíme takřka nic jiného už nám lezou krkem(za chvíli ale bude po nich, řádí tam nezničitelná sviluška ) Takže jsem na vážkách, jestli míchaný: okurka, paprika, rajčata, cibule, nebo jen rajčata s cibulí, ale samotný okurkový už asi nééé
Ahoj holky,
U nás od rána taky odporné vedro Už od rána od 9 hodin,kdy jsem šla ke zvířatkům,byla smažba...šla jsem jen v plavkách,prdím na lidi,přece se neusmažím...komu se to nelíbí,ať nekouká...vybírala jsem výběh od bobíků,úplně ze mě lilo,tak jsem vzala konev,kterou vždycky polévám holky a polila jsem se já To byl životabudič Přišla i kamarádka,tak jsme holky zase vzaly k našemu totálně zelenému rybníku a nechali je svlažit..byl to teda už fakt hnus ten rybník..podle mě prostě jak tam nepřitéká a neodtéka voda,tak prostě proto je to tak zelený...no vyšli jsme kousek na louku za rybníkem a tam karavan a dva starší lidé..tak jim říkám,že si nevybrali zrovna dobré místo na kempování u tohohke odporného rybníka..no a že prý se jim tady líbí ten totální klid,že vodu nepotřebují,že jsou z Prahy a že jen hledali klid...tak ten tam našli,to je pravda..ale tam není právě nic,tak jako není co dělat..takže úplně nevím,čím tam tak jako tráví den...
Eďák už pochopil,že v lesíku za seníkem je přijemný chládek,tak tam chodí spávat..dneska měl i v tom vedru lovecký den..všechno,co letělo okolo,nemělo šanci
Musím frčet na nákup...fakt se mi nechce,venku je 29°C Jenže lednice zeje prázdnotou,potřebuji nový polštář a něco na tu vodu pod ten přepad,ať mám do čeho chytat další vodu....proč sem sakra nevyhrála v tom Eurojackpotu Vyhrál to nějaký blbec z Dánska..pche
Teda tady je mrtvo
Teda to byl nápad jet v tom vedru na nákup..byla jsem zpocená až na zadeli,protože jsem si v autě nenechala naplnit klimatizaci já blbec Protože celý léto jezdím na skútru,tak to auto přes léto moc nepoužívám no...
Každopádně koupila jsem ten polštář,potřebovala jsem nějaký obyčejný jen,v Jysku měli v akci za 300,- kč,tak jsem ho vzala..mám totiž Dormeo polštář,takový ten anatomický,ale potřebuji pod něj ještě jeden normální,aby se mi dobře spalo...zajela jsem i pro takovou velkou plastovou nádobu na 65 l vody,taky za pár kaček..nákup jako takový komentovat nebudu,ty ceny jsou fakt brutální Jenže jíst člověk musí...
Vybalila jsem doma nákup celá slepená Takže jsem hodila sprchu a šla na zahradu kopat díru na tu nádobu pod přepad..za 10 minut jsem byla zase splavená,ale je to tam...zítra tam musím okolo naházet ještě trochu hlíny a zpevnit to..ale už tam teče ta voda navíc,co vytékala z přepadu...a myslím si,že to bude lepší i pro srnky a ptáčky,co tam chodí pít,protože tahle nádoba je širší a větší...
Edíka dneska to vedro zmohlo chudáka,prospal celé odpoledne..Bertík přišel,najedl se a taky padl pod strom,kde chrněl jak zabitý....teda nerada to říkám,ale těším se už na podzim...miluji léto,ale né tyhle tropy..něco jinýho by bylo,kdybych měla bazén u baráku,to bych se vždycky ocákala a bylo by,ale takhle je to fakt na chcípnutí
canka
napsal(a):
Teda tady je mrtvo
Teda to byl nápad jet v tom vedru na nákup..byla jsem zpocená až na zadeli,protože jsem si v autě nenechala naplnit klimatizaci já blbec Protože celý léto jezdím na skútru,tak to auto přes léto moc nepoužívám no...
Každopádně koupila jsem ten polštář,potřebovala jsem nějaký obyčejný jen,v Jysku měli v akci za 300,- kč,tak jsem ho vzala..mám totiž Dormeo polštář,takový ten anatomický,ale potřebuji pod něj ještě jeden normální,aby se mi dobře spalo...zajela jsem i pro takovou velkou plastovou nádobu na 65 l vody,taky za pár kaček..nákup jako takový komentovat nebudu,ty ceny jsou fakt brutální Jenže jíst člověk musí...
Vybalila jsem doma nákup celá slepená Takže jsem hodila sprchu a šla na zahradu kopat díru na tu nádobu pod přepad..za 10 minut jsem byla zase splavená,ale je to tam...zítra tam musím okolo naházet ještě trochu hlíny a zpevnit to..ale už tam teče ta voda navíc,co vytékala z přepadu...a myslím si,že to bude lepší i pro srnky a ptáčky,co tam chodí pít,protože tahle nádoba je širší a větší...
Edíka dneska to vedro zmohlo chudáka,prospal celé odpoledne..Bertík přišel,najedl se a taky padl pod strom,kde chrněl jak zabitý....teda nerada to říkám,ale těším se už na podzim...miluji léto,ale né tyhle tropy..něco jinýho by bylo,kdybych měla bazén u baráku,to bych se vždycky ocákala a bylo by,ale takhle je to fakt na chcípnutí
Tohle jsem měla napsané už večer, usnula jsem u toho, takže jsem dopsala a posílám
Jak tam spinká mimíňo O vedru mi nemluv, i když dneska to oproti sobotě bylo na pohodu, jen 29 a hodně pofukovalo, což se projevilo hlavně za barákem, kde bylo až chladno! Takže jsem tam odpoledne Worku přesunula.
A zapomněla sem napsat, jak chodí ježková na granule. Teďka pravidelně zbude buďto v misce večeře, nebo alespoň kočičí granule, tak se naučila chodit. A jak bylo vedro nechávali sme i otevřenou garáž, dveře. Včera večer, jak jsem pořád lítala za Workou, jsem o ni třikrát málem zakopnula a nakonec ji muž našel v kočičí misce s granulema v garáži, utekla mu pod auto, tak jsme ještě celý večer kontrolovali, jestli už vyšla, jestli ji uvidíme venku, aby sme ji tam na noc nezavřeli. Tvrdil totiž, že pod auto, Vikťa ji šel hlídat, ale já obešla celou garáž a ježkovou jsem nenašla Myslím si, že vyběhnula hned, jak odešel za Workou.
Teďka ráno jsem stěhovala Worku ze sluníčka za loubí, no zmatený jak sysel, nebyl schopný pochopit, kam má jít, tak jsem ho tam musela odvléct. Uvidíme. Ale chrněl jak zabitý, tak se asi nezvládnul rozebrat. V noci bylo 13st (teda teďka nad ránem) tak se to alespoň trochu vychladilo. Vychází slunko, už to letí nahoru. Na dnešek to už třikrát změnili, první mělo být 33st, pak že 29, dneska píšou 31 Na zítra pršení celý den a 13mm - psali včera večer. Teď je tam jen bouřka, 7mm a počítám, že na déšť můžeme zapomenout. Bobra jsem včera viděla, skoro po týdnu, ještě plaval, ale bude mít doplaváno, ta stojatá hladina nad splavem klesá denně skoro o 5cm od břehu se dělají poloostrovy z bláta, moc míst na plavání už mu nezbývá. Kdyby odplaval do Moravy, dokud bylo relativně dost vody, mohl ještě odplavat, teď si sbalí batoh a bude to muset odšlapat, protože jestli u nás už přestala voda téct, desítky km žádná už nebude
ahoj holky
U nás v noci zima..já spávám dál v ponožkách,bo mi zebou prsty zevnitř (vydržela jsem to asi 3-4 dny-spíš nevydržela...) Toťka jsem nemohla spát,jsem sebou mlela..jsem si přihodila deku navrch a spala jsem jak mimino....No nahá-jak Raduš??v žádném případě ....ve dne tu jsem jen v ramínkových šatech-naostro...ale v noci...mám dokořán,stupně nevím..ale ruku venku jsem měla ledovou teď je na teploměru venku 26,tady 24..i když 24 v Přáslavicích byl hic na zdechnutí...Nevím,jak to tu měří...ale mám tu bezva chládek...Slunko tu svítí jen chvíli ráno...akorát když už je venku hic,tak větrám do chodby...
Večer v 7 začli spolusousedi vrtat a bouchat-vedle za mou zdí ...jestli budou zase něco rekonstruovat,nevím...no po půl 8 přestali...ale o čvtrt na 10 kompresor,či co....říkám si "počkej,až to bude potřetí"...naštěstí 2x a byl klid...ale ten řev,jak po sobě řvali...Já vím,oni mají tu mentalitu jinou,ale kdo je má celý den poslouchat-a po 9 by už mohli taky zalézt domů...pokud to není motorovka v zimě kažkou hodinu skoro....děti-budiž..je jich tam asi 8-10..vesměs holky...ten malý na té čtyřkolce nadělá taky dost rachotu...ale pak je začne okřikovat teta..a ta má hlas teda intenzity kulometu..co do hlasitosti..
A tak si tu žijem
Bobi, u nás se zase kolem neustále a nutně musí něco pálit, když je vedro jak v pekle, jsou otevřená okna, neřkuli zákaz rozdělávání ohňů kvůli hororovému suchu. A když už se náhodou nemusí spálit kdejakové roští, tak se griluje, pořád některý ze sousedů griluje Děti sem tam řvou taky, ale v tom mi hlušci máme výhodu Chládek..už ani nedoufám, že ho někdy zažiju ještě Jóó vlastně, ráno byl, díky nové meteo jsme zjistili, že ráno bylo dokonce 11!st No tak bleskově to vyletělo na 32, že už je to chladno dávno zapomenuto Je odporně, fakt odporně, i ten větřík je snad horký

lesnížínka
napsal(a):
Bobi, u nás se zase kolem neustále a nutně musí něco pálit, když je vedro jak v pekle, jsou otevřená okna, neřkuli zákaz rozdělávání ohňů kvůli hororovému suchu. A když už se náhodou nemusí spálit kdejakové roští, tak se griluje, pořád některý ze sousedů griluje Děti sem tam řvou taky, ale v tom mi hlušci máme výhodu Chládek..už ani nedoufám, že ho někdy zažiju ještě Jóó vlastně, ráno byl, díky nové meteo jsme zjistili, že ráno bylo dokonce 11!st No tak bleskově to vyletělo na 32, že už je to chladno dávno zapomenuto Je odporně, fakt odporně, i ten větřík je snad horký
Proč máte ve vedrech otevřená okna? To si to horko pouštíte dovnitř
Zkuste to opačně, větrat v noci a přes den zavřít. Jestli vám dělá dobře "hýbající se vzduch", kupte ventilátor. Úžasný vynález v těchto dnech 🥵
napsal(a):
Zkuste to opačně, větrat v noci a přes den zavřít. Jestli vám dělá dobře "hýbající se vzduch", kupte ventilátor. Úžasný vynález v těchto dnech 🥵
Zkoušela jsem, není v tom žádný rozdíl, protože máme okna jak výkladní skříně a bez žaluzií. Když je všechno dokořán a pofukuje, sice ztěžka ale dá se to ještě vydržet. Šla bych za barák do stínu, ale v telce je tenis Větrák pustit nemůžu, muž je háklivý na průvan
canka
napsal(a):
Jeeeeeee,děkuji moc Je to moje modelka..já mám taky slabost pro mourovaný kočeny,ale celkově se mi líbí na kočicích bílý znaky
Mně némlich to stejný!
Však mýho kocoura znáš, že jo?
napsal(a):
Hlásím, že mám ventilátor 24/7 puštěnej...a nepomáhá...
Mobilní klima je zakrámovaná a chybí mi jakési těsnění pro vývod té roury z okna ven!
canka
napsal(a):
Teda tady je mrtvo
Nádhera, furt se rozplývám!
fikovnice
napsal(a):
Nádhera, furt se rozplývám!
No protože ty bílé znaky, ještě pěkně rozložené, dělají z obyčejného mourka luxusního kočičáka
Viktěnka se snaží to vedro vydržet lepením se na nerez. V obyvču je 32.2st
Holky dneska asi umřu vedrem Teď jsem se šla kouknout taky na meteo a venku je stále 28°C!!Humus V ložnici mám 24°C,takže to fakt nevím,jak se dneska vyspím
Ráno,už když jsem šla ke zvířátkům,tak mi nebylo úplně hej..měla jsem hrozné návaly horka...do práce jsem na skútru jela jen v tričku(normálně ráno vždy jezdím v bundičce takové lehké),protože jsem potřebovala zchladit,nebo by to se mnou snad švihlo...pomohlo to,byla mi dokonce zima A pak už jsem byla v klimatizovaný hale,takže dobrý..za to když jsem odpoledne vylezla,tak jsem fakt myslela,že vypustím dušiv tím vedrem...doma jsem pak rychle uklohnila oběd a šla blázen rovnou na zahradu v tom vedru vyklidit seník,abych přišla na to,kudy ten cizí kocour leze do seníku..to už jsem popsala ve vláknu vedle..
Holky ze mě lilo..musela jsem si jít pro kýbl studené vody a ošplíchávat se,nebo nevím...každopádně jsem ráda,že jsem tu díru našla a zadělala,ale jak jsem házela ten balík zpátky do seníku,tak už se mi tím vedrem motala hlava....
Eďák v tomhle vedru povětšinou furt spí a Bertík přišel z couračky hladový jak blázen..přijde mi,že shodil To má z toho,jak courá..a možná v tom vedru nemá takovou chuť jíst..
Jsem nějaká grogy,jdu do hajan,oči se mi už zavírají ..
Bobča
napsal(a):
ahoj holky
U nás v noci zima..já spávám dál v ponožkách,bo mi zebou prsty zevnitř (vydržela jsem to asi 3-4 dny-spíš nevydržela...) Toťka jsem nemohla spát,jsem sebou mlela..jsem si přihodila deku navrch a spala jsem jak mimino....No nahá-jak Raduš??v žádném případě ....ve dne tu jsem jen v ramínkových šatech-naostro...ale v noci...mám dokořán,stupně nevím..ale ruku venku jsem měla ledovou teď je na teploměru venku 26,tady 24..i když 24 v Přáslavicích byl hic na zdechnutí...Nevím,jak to tu měří...ale mám tu bezva chládek...Slunko tu svítí jen chvíli ráno...akorát když už je venku hic,tak větrám do chodby...
Večer v 7 začli spolusousedi vrtat a bouchat-vedle za mou zdí ...jestli budou zase něco rekonstruovat,nevím...no po půl 8 přestali...ale o čvtrt na 10 kompresor,či co....říkám si "počkej,až to bude potřetí"...naštěstí 2x a byl klid...ale ten řev,jak po sobě řvali...Já vím,oni mají tu mentalitu jinou,ale kdo je má celý den poslouchat-a po 9 by už mohli taky zalézt domů...pokud to není motorovka v zimě kažkou hodinu skoro....děti-budiž..je jich tam asi 8-10..vesměs holky...ten malý na té čtyřkolce nadělá taky dost rachotu...ale pak je začne okřikovat teta..a ta má hlas teda intenzity kulometu..co do hlasitosti..
A tak si tu žijem
Bobi a jak to děláš,že tam máš chládek?Pro mě ideální teplita doma je 19°C...
Já čtu u Niki: do práce a dumám, proč jela v neděli do práce?!? Po dlouchých úvahách a přemýšlení, co jsem včera vlastně dělala jsem nakonec zjistila, že bylo pondělí Už mi z toho horka taky hrabe Včera jsem večer ještě pekla do 22h štrůdly jablkové - muž si poručil. Z listového, pokus o tahané úplně nevyšel Za mě se dali normálně sníst, jen byly trochu tuhší, protože mi to těsto nešlo až tak dobře vytahovat do tenka. Takže to nebyly ty pravé a tento týden repete Doufám, že tyto budou už OK
Od 7h teďka měla být u nás bouřka a pršet. Odvedla jsem Worku pod sklo, jak začalo prskat, no a už zase nic Zamračeno je, ale to je tak zatím všechno. V jezeře chybí tak 12cm vody a přehřála se. Leží tam nafouklá ryba, divím se, že jen jedna Musím ji vynést na kompost. Kolem páté ranní řev, nadskočila jsem na posteli metr vysoko - kočky se mleli na terase. Dostali seřváno a já jsem zase usnula. Nevím, kde byli pak, ale před sedmou Gucci s náležitým hlasovým doprovodem přistála na posteli. Gucci prší? Hodím sotva rozlepené oko ven - nic. Chvíli ji hladím, kouknu na hodiny, 7h, brblu, že to bylo keců, že bude pršet. Dál hladím a najednou ucítím déšť...takový ten smytý prach. Vyletěla jsem, drapla župan a metelila uklidit toho Worku. Už byl trochu mokrý, ale spal, bylo mu to jedno. Dost dlouho trvalo ho probrat a navigovat k baráku, když ležel skoro u branky Gucci se přestěhovala dole na křeslo, Viktěnu jsem vůbec neviděla, snad je v garáži, doufám.
napsal(a):
Já ve dne mám otevřené dveře do chodby..projde tam občas jen optička zespodu..má vedle mě komůrku s WC..a sem tam soused,když jde do práce...Ale zavírám ho vyloženě přes hice a když je vedle čurbes..musím větrat zkrz plíseň..
Mě tu slunko svítí jen brzo ráno,jsem tu v rohu..
Ventilátorek mám,otáčí se, ale fouká ledový vzduch za krk-chvíli to dělá dobře,ale bych asi brzo nepohla hlavou..tak ho natáčím jinam...ale dlouho to vrčení nemusím...
Musela bych mít tu meteostanici,abych měla přesnější info,na pokojovém teploměru mám pořád 24..mám ho kousek od telky-ale to tu nemám..zkusím ho dát jinam
Zapomněla jsem napsat,že u nás prší...už dobře půlhoďku-zahradnický ...I v noci mě vzbudilo šustění a bubnování padajících kapek... Ráno v 7 jsem zavětřila kouř...Vletěla jsem do okna,kde co hoří..v chodbě nic...V telce běželo zrovna,kde všude je cítit kouř z ohně u Pravčické brány...Si říkám "no to snad né" až v Uničově??je sice pod mrakem..tlak vzduchu nízko...ale to by snad byl teda extrém
A začlo krásně fest pršet....a vypadá to na hodně dlouho..
Včera volala Jaruš,ať dojedu do Kamenné..že jsou tam neteře i s dětma,ať vemu kytaru...tak jsme "békali"do 22-děcka už dělali binec,nechtělo se jim spát...No ve čtvrtek jedu i na noc,to dojdou i chataři....
a už leje!! ..provazy vody(to je provokace,že?)
Bobajz tě lisknu Máš štěstí, že jsi daleko Ten mrak od nás, co se tady spíš prošolíchl kolem...je u vás. Napršelo 2.4mm, ještě tam ze zbytku sem tam prskne, ale zřejmě už nic nepřibude Takže my jsme v ři.i Hoří les u Lukovečku(Zlína) a ráno psali, že i na Libavé, takže to asi bude ono.
ještě jsem Raduš chtěla...dívala jsem se po delší době na výměnu manželek...byla tam rodina tady z Dolan u Olomouce...paní má 9 psů...a ten venkovní..nevím,jestli to nebyl samojed ten bílý...nebyl tam moc dlouho k prohlížení...pusť si to...
a ostatní,kdo jste to viděli,je to tak normální?v CHS,že ti pejsci kadí takhle po domě??a čurají do podložek?
Bobča
napsal(a):
ještě jsem Raduš chtěla...dívala jsem se po delší době na výměnu manželek...byla tam rodina tady z Dolan u Olomouce...paní má 9 psů...a ten venkovní..nevím,jestli to nebyl samojed ten bílý...nebyl tam moc dlouho k prohlížení...pusť si to...
a ostatní,kdo jste to viděli,je to tak normální?v CHS,že ti pejsci kadí takhle po domě??a čurají do podložek?
Jestli je to opakování tak si vzpomínám, že mi mamka kdysi hlásila(ona to sleduje) že tam měli Worička
Že psi kadí a čůrají po domě, předpokládám, že ne tedy samojedi, ale něco malého je u normálních lidí nenormální, no u ,,chovek" a majitelé pidi psů, to za normální považují Co by pro prachy neudělali, nechat si prochcat byt Sama jsem prase, ale co je moc, to je moc, tohle prostě nepochopím
Článek na NETu na téma: lidi mají problém si zapamatovat různá hesla. Chtěla bych vidět toho, kdo si je zapamatuje, jsou jich desítky, neřkuli ta vygenerovaná Co pomáhá? No problem Malý deníček, kam si všechny obchody s jejich hesly a ostatní nevím co ještě, kde hesla vyžadují, prostě zapisuju
canka
napsal(a):
Bože to je úplně Eďákův brácha!!!Nádherný..a jak hází to bříško Hned bych mu ho zlíbala
Jééé, děkuji!
Taky se mi zdá šíleně podobný tomu Tvému!
A včera mi zdrhl na panelákovou chodbu! Já potkala paní ze 6. patra a ona na mě:"Jano, neztratil se Ti mourovatý kocour?" A já:"Kdepak, to bude těch Vašich sousedů!" Mají také kocoura. Paní šla ven, tak říkám, že tam zajedu a na ty sousedy zazvoním. No, a přijedu teda do šestky a tam nalepenej na schodech a k smrti vyděšenej...můj malej závisláček!!! Vůbec nevím, kdy mi proklouzl, měla jsem včera strašně špatný den. Tak jsem jej vzala do náruče, normálně se nechal, donesla domů a tam na něj promlouvala:"To se dělá, takto utéct paničce?"
No, a doma se hned uklidnil, na chodbě byl v šíleném stresu!
Bobča
napsal(a):
Bobi, jak se dá dívat na Výměnu? Na internetu bych si musela asi zaplatit VOYO, jsem pochopila. Volně to asi dostupné není...
lesnížínka
napsal(a):
Jestli je to opakování tak si vzpomínám, že mi mamka kdysi hlásila(ona to sleduje) že tam měli Worička
Že psi kadí a čůrají po domě, předpokládám, že ne tedy samojedi, ale něco malého je u normálních lidí nenormální, no u ,,chovek" a majitelé pidi psů, to za normální považují Co by pro prachy neudělali, nechat si prochcat byt Sama jsem prase, ale co je moc, to je moc, tohle prostě nepochopím
"Sama jsem prase, ale co je moc, to je moc,..."

lesnížínka
napsal(a):
No o mém úklidu(rozumněj nekonečném bord.lu u nás) jsou tu romány Ale nikdo nám tu na zem nes.re a nechčije
My máme a Bobeš taky O2 TV a tam se to dá shlédnout zpětně(asi týden)
😂😂👍
fikovnice
napsal(a):
Já myslím, že kecáš...
NIKDO na světě nemá tak zabordelený byt jako já!
Nemám ho zaházený zbytečnostma, to ne, ještě to by tak scházelo. Ale prostě nedonutím se denně lítat s vysavačem a denně drhnout linku a stírat podlahu, i když denně vařím. No a podle toho to pak vypadá Po mamce nebudu, ta má naklizeno pořád
lesnížínka
napsal(a):
Nemám ho zaházený zbytečnostma, to ne, ještě to by tak scházelo. Ale prostě nedonutím se denně lítat s vysavačem a denně drhnout linku a stírat podlahu, i když denně vařím. No a podle toho to pak vypadá Po mamce nebudu, ta má naklizeno pořád
No vidíš...a já mám byt zaskládanej!
fikovnice
napsal(a):
No vidíš...a já mám byt zaskládanej!
Protože jsi na bytě. Zrovna v sobotu jsem muži říkala, že teďka ta móda bungalovů - žádné sklepy, žádná půda - žádné úložné prostory. Dva baráky mají i garáž, no auta parkují venku a z garáže je sklad. Protože na baráku je těch věcí ještě mnohem víc, musíš mít i sklad na zahradní techniku, věci k výsadbě atd. Moje teta bydlí celý život na bytě a taky...přijeli jsme na návštěvu a tam prostě pořád absolutně uklizeno. Nechápali jsme ani, kam všechny ty věci dávají, dvě děcka, sklep tam sice měli, ale jen maličký. A ona: vyhazuju, dávám sousedkám, prostě nic neskladuju. Na vesnici se pořád všechno skladuje, lidi málokdy něco vyhodí, prostě jsou šetřiví. A ji asi zase nedostatek prostoru naučil nehamounit, nekupovat kraviny, myšleno třeba všechny ty cetky z výletů apod. co je ti pak líto vyhodit
Jéžiš ..vy 2 bordelářky se štenkrujete,která má větší bordel???
Radka kecá...možná ty chlupy,nebo nafoukané smetí...v kuchyni,když se vaří a peče..ale jinak???Já mám jeden pokoj,na hůru věším prádlo(tam nesmím skladovat věci)-mám tam jen krabice na stěhování-kdyby náhodou....
A mám "jen"provozní bordel...Taky se jinak zbavuju věcí..nemám kde skladovat...jen toužím po myčce..začínám se dívat na bazoši..FB nemám,tam prý je nějaký "portál" či-co.kde je víc nabídek...
To mám jediný binec s nádobím,bo nechci odpouštět vodu,zkrz šetření..Jinak nemusím mít sterilní prostředí..jednou za týden vytřu,a když mám něco rozdělané,tak to nesklízím pořád,když se k tomu budu vracet....
lesnížínka
napsal(a):
No o mém úklidu(rozumněj nekonečném bord.lu u nás) jsou tu romány Ale nikdo nám tu na zem nes.re a nechčije
My máme a Bobeš taky O2 TV a tam se to dá shlédnout zpětně(asi týden)
Jani,já mám teda T-mobile,ale je to na stejném principu vracení až o týden...Ale co vím,tak když si zadáš "přehraj to",nebo "ulož to",tam si najdeš ten díl...tak by to mohlo vyjít..
nebo Nova.cz?..třeba ti tu poradí někdo....
Bobča
napsal(a):
Radka kecá...možná ty chlupy,nebo nafoukané smetí...v kuchyni,když se vaří a peče..ale jinak???Já mám jeden pokoj,na hůru věším prádlo(tam nesmím skladovat věci)-mám tam jen krabice na stěhování-kdyby náhodou....
A mám "jen"provozní bordel...Taky se jinak zbavuju věcí..nemám kde skladovat...jen toužím po myčce..začínám se dívat na bazoši..FB nemám,tam prý je nějaký "portál" či-co.kde je víc nabídek...
To mám jediný binec s nádobím,bo nechci odpouštět vodu,zkrz šetření..Jinak nemusím mít sterilní prostředí..jednou za týden vytřu,a když mám něco rozdělané,tak to nesklízím pořád,když se k tomu budu vracet....
Bobi, provozní bord.l, to je u nás klasika, ten nemyslím. Když přijedeš na návštěvu, je vypulírováno, jak už dlouho nebylo a jsem si jistá, že vidíš x věcí, u kterých si říkáš, že by nebylo na škodu to uklidit a proč to neudělám Klidně přiznám, že před ohlášenou návštěvou několik dní uklízím i to, co se měsíce neuklízelo a myslím, že to tak má více lidí Myslím, že kdyby jsi přijela z nenadání(chraň tě panenkamarja ) tak by jsi teprve koukala
Bobi, kouknula jsem na kousek té výměny jen, co ukázali pejsy. To velké bílé je pyrenejec, tedy pyrenejský horský pes - to byla sousedovic Arinka, co jsme hlídávali, už není To bílé sice není Ari, je to pyreneják zase od kámošky, ale stejná rasa
lesnížínka
napsal(a):
Bobi, kouknula jsem na kousek té výměny jen, co ukázali pejsy. To velké bílé je pyrenejec, tedy pyrenejský horský pes - to byla sousedovic Arinka, co jsme hlídávali, už není To bílé sice není Ari, je to pyreneják zase od kámošky, ale stejná rasa
jo,mělo to ty malé uši-jsem si zapamatovala
Jinak k té minulé "připomínce" Kdybych byla jako sprostá,tak bych ti napsala,že jsi "blbá"...bo určitě jsem si říkala,cos ještě mohla uklidit,než jsem přijela!!!Holky ...ona je v tomto postižená!!!!jinak se to nedá nazvat!!!NO COMENT!!
Takže to shrnu..fakt,bordel jak v chlívě..brodila jsem se ve špíně co jí na to mám jiného napsat?...Jenomže ona(Raduš)je schopná se toho chytit!!!takže končím téma úklidu...!!!
Vše tam bylo tip ťop...ať to dělala,jak dlouho chtěla...upletla si sama bič,v podobě takového baráku!!!ale co by říkala,kdyby jí tam běhaly aspoň 4 děti...a jejich kamarádi...Já jsem ten chaos milovala...navařila jsem jim hrnčáky jídla,napekla buchet ..hráli jsme hry...jestli byli moji,nebo cizí..plný barák děcek...to bylo moje
chtěla bych tě vidět,jak bys žila v té 1 místnosti !! jak teďka já...To není stížnost
Bobča
napsal(a):
jo,mělo to ty malé uši-jsem si zapamatovala
Jinak k té minulé "připomínce" Kdybych byla jako sprostá,tak bych ti napsala,že jsi "blbá"...bo určitě jsem si říkala,cos ještě mohla uklidit,než jsem přijela!!!Holky ...ona je v tomto postižená!!!!jinak se to nedá nazvat!!!NO COMENT!!
Takže to shrnu..fakt,bordel jak v chlívě..brodila jsem se ve špíně co jí na to mám jiného napsat?...Jenomže ona(Raduš)je schopná se toho chytit!!!takže končím téma úklidu...!!!
Vše tam bylo tip ťop...ať to dělala,jak dlouho chtěla...upletla si sama bič,v podobě takového baráku!!!ale co by říkala,kdyby jí tam běhaly aspoň 4 děti...a jejich kamarádi...Já jsem ten chaos milovala...navařila jsem jim hrnčáky jídla,napekla buchet ..hráli jsme hry...jestli byli moji,nebo cizí..plný barák děcek...to bylo moje
chtěla bych tě vidět,jak bys žila v té 1 místnosti !! jak teďka já...To není stížnost
Možná se toho žití v jedné místnosti dožiju a celkem se na to těším Po 15letech uklízení téhle ,,haluzny" Ano, máš naprostou pravdu. Pro naši omluvu: když je člověk mladý, má ,,velké oči" a taky,,nic není problém" To bylo Bobi u nás, u rodičů. Milovali děti, byli spokojení, když jsme se tam dovalili se svýma kámošema, taťka dělal binec s náma No jasně, mamka byla nejspíš ta, co to pak všechno musela pouklízet, nás by to ani nenapadlo. V tom ,,udělali soudruzi z NDR chybu" naši nás moc k uklízení nevedli. Když se na taťku vysypala skříňka s našima věcma, jak si tam chtěl něco vzít, dostala jsem seřváno, že jsem bordelář, já ječela: po kom tak asi? Dostala jsem po papuli...no nepomohlo to Moje skříňky tak vypadají pořád

Bobča
napsal(a):
Já teda rozlišuji "bordel" A bordel. Ten první - není zrovna utřený prach nebo vyluxováno, jsou rozházené hračky a momentálně neumyté nádobí a tak. To asi známe všechny. A pak je ten opravdový - u alkoholiků, feťáků, starých lidí s demencí ...,,kde jsou opravdu hromady plesnivých, smradlavých věcí.
Ahoj holky,
No jestli se tu řeší bordel,tak to jsem v řiti Já mám doma bordel pernamentně a fakt mi to nevadí..a jak vždycky všichni šílí,když má přijít navštěva a uklízí,tak tohle jde mimo mě Jedou na návštěvu a ne kontrolovat,jak mám uklizeno
Noc byla hrozná,tropická..měla jsem 25°C v ložnici a teda splavená jsem byla až na zadeli,když jsem šla na zahradu...venku ráno furt 21°C....najednou telefon od ségry,že zaspala a že se nemá jak dostat do práce a jestli pro ní přijedu Tak jí říkám,ze to nestíhám,že bych přijela pozdě a moje kolegyně má dovolenou,tak tam chybět nemůžu..ale tak jsem poprosila jinou kolegyni a ta je z Chomutova,tak jí vyzvedla a hodila do práce...
Po práci jsem jela na poštu,konečně mi přišla nová přistýlka na postel..vzala jsem si 6 cm,tak se už dneska těším do hajan...přišel mi i nový přehoz na postel,ale kurýr blbec mi to hodil do Žatce do zásilkovny,místo do Chomutova..takže jsem se naobědvala a frčela směr Žatec..bylo to uložené v krámku Ráj bylinek..to jsem netušila,kolik bylinek a na co všechno se používá Koupila jsem si čaj Malý budha a pak nějakou směs na kašel,protože se toho kašle nemůžu znavit..a taky med jsem si tam vzala..a samozřejmě ten přehoz
Doma jsem si hned udělala ten čaj a dala prát ten přehoz...pak s čivavkou na zahradu za zvěrstvem..a zjistila jsem,že se docela příjemně ochladilo..bylo jen 25°C a pofukovalo...zítra mi to ráno ukazuje pár kapiček deště,tak doufám,že to vyjde,i když to ničemu nepomůže Muselo by pršet tak týden v kuse...ale kdyby aspoň celý den..ale to se nedočkám
napsal(a):
Já teda rozlišuji "bordel" A bordel. Ten první - není zrovna utřený prach nebo vyluxováno, jsou rozházené hračky a momentálně neumyté nádobí a tak. To asi známe všechny. A pak je ten opravdový - u alkoholiků, feťáků, starých lidí s demencí ...,,kde jsou opravdu hromady plesnivých, smradlavých věcí.
tak tam jsem ještě nedospěla, i když dneska jsem ve špajzu už asi popáté hodila okem do sáčku na plesnivý pomeranč...a zase bylo: až půjdu na kompost s odpadem, musím ho tam konečně vyhodit Pak stojím s košem v kuchyňi a marně přemýšlím, co jsem to tam chtěla ještě přihodit. Vynesu koš, za půl dne jdu do špajzu...dopr...ten pomeranč!