lesnížínka
napsal(a):
Co to tam mám zase za kravinu, oprava: to by sme se moc neprošli... Ale Renča je zřejmě zase na dovče, tak si neklepe na čelo
mělas to dobře...si myslím,podle Renči...já jsem byla přesvědčená,že platí i "bysme"..nebo "bychom"...a Renča radila "by jsme" se neprošli...
tak "by jste"(podle mě byste) udělali jiný okruh
Bobča
napsal(a):
mělas to dobře...si myslím,podle Renči...já jsem byla přesvědčená,že platí i "bysme"..nebo "bychom"...a Renča radila "by jsme" se neprošli...
Ono tahle část češtiny, už prošla totálně mimo mě, to už jsem se neučila vůbec Ještě tak první - druhá třída, dál už mě naši nenahnali, ba se i přestali snažit, protože: učila jsi se, když jdeš ven? No jistěééé, doteď A do tmy mě pak neviděli... Před chvílí bylo na meteostanici 34st. Než jsem se k tomu dokopala vyfotit, kleslo to na 33.9...to už je o ničem Ale v obyvču je 32 a musela jsem utéct na molo. Ne, že bych si výrazně polepšila, je tu taktéž 32 ale alespoň občas foukne
Uživatel s deaktivovaným účtem

Bobča
napsal(a):
Dámy, zastoupím kometu v češtinářském okénku. 😇
Jediné správné tvary jsou BYCHOM a BYSTE.
napsal(a):
Dámy, zastoupím kometu v češtinářském okénku. 😇
Jediné správné tvary jsou BYCHOM a BYSTE.
Tož to ste mi do toho vnesla ještě větší guláš, než už mám Tak jak měla vypadat ta věta Kouťákovi? (ne, že by mi to pomohlo, stejně to příště zas napíšu blbě
Buďte v klidu s tou češtin. Na tomto pokecu je nejlepší psát tak,jak nám zobák narost.Přemýšlet nad tím,zda to je správně? To snad ne.Kdysi jsem si dopisoval s jedním chovatelem holubů který byl cizinec a ten psal jenom jedno i.Po přečtení jeho dopisu jsem ještě druhý den v zaměstnání přemýšlel jaké i-y se vůbec píše.Tak jsem byl zblblej.

lesnížínka
napsal(a):
Tož to ste mi do toho vnesla ještě větší guláš, než už mám Tak jak měla vypadat ta věta Kouťákovi? (ne, že by mi to pomohlo, stejně to příště zas napíšu blbě
To BYCHOM se moc neprošli. (nevyjádřený podmět - MY - 1. osoba množného čísla)
Ve 2. osobě množného čísla by to bylo: VY BYSTE se moc neprošli.
Dám sem celé časování, ať je to jasné:
Jednotné číslo
1. Já bych
2. Ty bys
3. On by
Množné číslo
1. My bychom
2. Vy byste
3. Oni by
napsal(a):
To BYCHOM se moc neprošli. (nevyjádřený podmět - MY - 1. osoba množného čísla)
Ve 2. osobě množného čísla by to bylo: VY BYSTE se moc neprošli.
Dám sem celé časování, ať je to jasné:
Jednotné číslo
1. Já bych
2. Ty bys
3. On by
Množné číslo
1. My bychom
2. Vy byste
3. Oni by
Učivo asi 4. třídy základní školy...
napsal(a):
mému muži se přihodilo totéž+ výpadek paměti, jako příčinu lékaři určili vysoký krevní tlak
Ten popis vypadá i na možnou TIA...
Každopádně čtu jen něco a jsem úplně vedle z těch poruch řeči. Dnes plno smsek od kámošky - její tchán je ve špitále, nemohl mluvit, dg. COVID (?!?).
Můj příbuzný leží už měsíc na neurologii, momentálně v Brně - nemohl mluvit a polykat = typické bulbární příznaky. Dg.: Myasthenia gravis (dg. ve věku 85 let) - u něj to odhaduji na následek COVIDu, vakcinace a nejspíš obojího.
Nejsem už s nimi v kontaktu, přesto jsem pomohla zařídit, co šlo. No a co byste neřekli...? Včera telefonát s přednostkou Neurologie - příbuzný má aktuálně COVID (= chytil jej v nemocnici od spolupacienta).
lesnížínka
napsal(a):
Bobi, když hledám Gučajz, Viktínovi to melduju pořád: Viktorku, kde je Gucci, ty víš, kde je schovaná, zavolej ji! Dá se říct, že až znechuceně kouká, ať s tím pořád neprudím, protože beztak ví, že leží támhle ve křoví. A ta koza nevyleze, dokud fakt už totálně hystericky neřvu po celé zahradě i kolem...alespoň půl hodiny Když pak nakráčí, jako by nic, bych ji fakt zabila Ostatně...dneska se ráno opět neukázala, jestli je v pořádku, tak vyleze snad večer. Včera ráno byla, no večer přišla ne kolem 5-6-7h...ale až někdy po deváté, už byla tma. A to ještě přijde, ne aby šla za mnou, ale si sedne někde k baráku, že bych o ni málem zakopnula a čistí se...ježíši ty kozo, kde jsi byla?!? To nemůžeš přijít domů, jak slušní lidi, za světla alespoň se nahlásit?!? Myslím, že Niki by brala kdykoliv, hlavně ať je Edík v seníku
Raduš, mamka bere 100mg toho Acylpyrinu?
A jak ten Paralen?
Není úplně ideální tato kombinace, nicméně krátkodobě se dá... Já si cca 8 měsíců po mém boji s šíleným COVIDem píchala nadroparin + samozřejmě už v průběhu COVIDu (něco jako Clexan - ten je možná známější).
A jinak, jak píšu výše, teď je teda zacovidováno fest - např. bohunickej špitál je fakt trága!
fikovnice
napsal(a):
Raduš, mamka bere 100mg toho Acylpyrinu?
A jak ten Paralen?
Není úplně ideální tato kombinace, nicméně krátkodobě se dá... Já si cca 8 měsíců po mém boji s šíleným COVIDem píchala nadroparin + samozřejmě už v průběhu COVIDu (něco jako Clexan - ten je možná známější).
A jinak, jak píšu výše, teď je teda zacovidováno fest - např. bohunickej špitál je fakt trága!
Klasický Acylpyrin a klasický paralen. Já to neberu, takže jakové je tam množství netuším. Ráno cca v 9h si vzala paralen, pak v 11h acylpyrin.
Nikiška nepíše
U nás ráno koukám, že na nebi nějaké pošmurky..ty jo, kéž by. Něco na radaru je, ale nás to tak trocu zase míjí. Nečekám déšť, jen kdyby to alespoň to slunko trochu přistínilo Přijdu v 7h dole a na meteo je 25st...to nevypadá dobře Mám z té předpovědi hrůzu, Worka sice včera ještě zvládal celkem dobře, ale další dva dny a ani v noci se to nevychladilo...
Gučajza se ukázala po mém vyřvávání už byla tma a já letěla s baterkou ji jít hledat. Obešla barák, že prý ,,no a co" a odkráčela, nejspíš k potoku, protože jsem ji chvíli viděla sedět u brány a byla v tahu. Muž mi pak na mobilu ukazoval, že na kurtu našel rozežraného nějakého velkého hlodavce myslím, že to byl hryzec. Určitě to byla její práce, protože se už dva dny nahoře zdržovala. Když jsem ji volala na jídlo, tak mi řekl, že ta už asi mít hlad nebude, zůstal jen zadek s ocasem

pro mě je srpen hrůzný měsíc
to jsem přišla o všechny, kteří byli přejeti či zmizeli (viz ten puštík)
Albert I v srpnu přišel k úrazu, který vedl (díky vetům) ke smrti
a teď Edík......
přiznám, že jsem nyní "lehce" hysterická
kouták
napsal(a):
Buďte v klidu s tou češtin. Na tomto pokecu je nejlepší psát tak,jak nám zobák narost.Přemýšlet nad tím,zda to je správně? To snad ne.Kdysi jsem si dopisoval s jedním chovatelem holubů který byl cizinec a ten psal jenom jedno i.Po přečtení jeho dopisu jsem ještě druhý den v zaměstnání přemýšlel jaké i-y se vůbec píše.Tak jsem byl zblblej.
Kouťáku..a vlastně i všichni-nebudu to rozdělovat
...my se tady tím tak bavíme Máme češtinářská okénka,co se týče třeba velkých a malých písmen v názvosloví..Jižní Čechy..nebo tak podobně...Mě čeština hodně bavila,ale v 66 letech už si prostě nejsem jistá.(i-y jo,ale ostatní..).a Renča-Kometka nám to objasňuje(teď i Ir.ma )...Ono to není tady až tak důležité..píšem krajové výrazy..Já su z Hané,Raduš z Jižní moravy..Nikča severní Čechy(a už nevím..mám to dobře???-sranda)
je to tak pro pobavení...a když si nevíme rady s nějakým výrazem,tak použijem v závorce(Reni,co?)...a ona se ozve ...třeba zkončit a skončit..to mě dělá problémy trochu..to s-z..mě-mně...Ale topit se kvůli tomu nepůjdu
Ir.ma mě ubezpečila v mém rozhodnutí,že jsem kdysi to taky"řešila",že lze použít "bysme"-"byste"...Renča tvrdí,že "by jsme"....tak čekám,až dojede z dovči
Ir.mo,můžu se zeptat,co děláte?nevím,jestli jste to nepsala,když jste odepisovala,že nejste kadeřnice jó,šampón mám ..Jela jsem schválně-dlouho jsem u nás v Penny nebyla..no rekonstrukce prodejny...tak jak jsem jela do toho Šternberka,tak ho tam měli...
Na Nikišku myslím..včera před spaním jsem bulila jak blbá...Měla jsem blbé představy,jestli jí nevběhl pod balík,když ho kutálela...a zůstal v boudě pod ním ale to by se s ním neloučila při odchodu .....nebo ho chytla liška
Niki prosím písni,co se stalo já tu na něho čučím...a už mi tečou slzy
napsal(a):
pro mě je srpen hrůzný měsíc
to jsem přišla o všechny, kteří byli přejeti či zmizeli (viz ten puštík)
Albert I v srpnu přišel k úrazu, který vedl (díky vetům) ke smrti
a teď Edík......
přiznám, že jsem nyní "lehce" hysterická
nestrašte, já už taky

Bobčo, já jsem prakticky "kancelářská krysa", blíže nebudu specifikovat. Vzdělání mám přírodovědné, ale nedělám v oboru.
" ...Já su z Hané,Raduš z Jižní moravy..Nikča severní Čechy(a už nevím..mám to dobře???-sranda) ..."
- z Hané
- z jižní Moravy
- severní Čechy
😁😇 Pokud to není součástí názvu (např. Severní Amerika), píše se v tom přídavném jménu, které vyjadřuje polohu (světovou stranu), malé písmeno. 😉
napsal(a):
Bobčo, já jsem prakticky "kancelářská krysa", blíže nebudu specifikovat. Vzdělání mám přírodovědné, ale nedělám v oboru.
" ...Já su z Hané,Raduš z Jižní moravy..Nikča severní Čechy(a už nevím..mám to dobře???-sranda) ..."
- z Hané
- z jižní Moravy
- severní Čechy
😁😇 Pokud to není součástí názvu (např. Severní Amerika), píše se v tom přídavném jménu, které vyjadřuje polohu (světovou stranu), malé písmeno. 😉
No jo Irmo, ale kolik lidí ví, jestli je to přímo v názvu? Já už u toho taky váhám, nejmíň polovinu mám jistě blbě. Třeba u jižní Moravy bych napsala Jižní, protože si nejsem jistá, jestli je to i název, nebo ne Tak si říkám, napíšu všechno velkým, tím nikoho neurazím
napsal(a):
- z Hané
- z jižní Moravy
- severní Čechy
žejo ..já to beru podle toho,že je to přídavné jméno oblasti s velkým písmenem-Morava,Slezko,Čechy.....ale nevím,jestli třeba Nové město na Moravě nemá i velké Město...
Vím,není to pro život důležité ale procvičujem si tu mozkové závity...
Ale to jen tak
A Raduš...hodně lidí by mělo vědět,že třeba Nová Quinea má obě velká písmena
Bobča
napsal(a):
žejo ..já to beru podle toho,že je to přídavné jméno oblasti s velkým písmenem-Morava,Slezko,Čechy.....ale nevím,jestli třeba Nové město na Moravě nemá i velké Město...
Ale to jen tak
Nové Město na Moravě - pokud se zeměpisný název skládá z více slov, píší se všechna slova s velkým písmenem, vyjma předložek....
Jinak existuje Google, kde se dozvíme téměř vše ...anebo mám doma několikery pravidla českého pravopisu, které zejména využíváme při hře Scrabble
lesnížínka
napsal(a):
Klasický Acylpyrin a klasický paralen. Já to neberu, takže jakové je tam množství netuším. Ráno cca v 9h si vzala paralen, pak v 11h acylpyrin.
Tak takto doporučuji nekombinovat, když už, větší rozestup.
No a antiagregační účinek kys. acetylsalicylové = 100mg, NE celá jedna tableta "klasického" Acylpyrinu (tj. pětistovky).
eni...
My to víme,že existuje "Gúgl" (jsem s ním kamarádka-spíš seznam-najdu tam,co neznám) ale kdo by to hledal,že? když si tu můžem v "okénku češtiny"podiskutovat,že? je to sranda...
Já jsem z Uničova,12let jsem bydlela v Olomouci a před tím v dědince kousek od Uničova...Vidíme krásně na Jeseníky...až na Praděd...
Bobča
napsal(a):
Kouťáku..a vlastně i všichni-nebudu to rozdělovat
...my se tady tím tak bavíme Máme češtinářská okénka,co se týče třeba velkých a malých písmen v názvosloví..Jižní Čechy..nebo tak podobně...Mě čeština hodně bavila,ale v 66 letech už si prostě nejsem jistá.(i-y jo,ale ostatní..).a Renča-Kometka nám to objasňuje(teď i Ir.ma )...Ono to není tady až tak důležité..píšem krajové výrazy..Já su z Hané,Raduš z Jižní moravy..Nikča severní Čechy(a už nevím..mám to dobře???-sranda)
je to tak pro pobavení...a když si nevíme rady s nějakým výrazem,tak použijem v závorce(Reni,co?)...a ona se ozve ...třeba zkončit a skončit..to mě dělá problémy trochu..to s-z..mě-mně...Ale topit se kvůli tomu nepůjdu
Ir.ma mě ubezpečila v mém rozhodnutí,že jsem kdysi to taky"řešila",že lze použít "bysme"-"byste"...Renča tvrdí,že "by jsme"....tak čekám,až dojede z dovči
Ir.mo,můžu se zeptat,co děláte?nevím,jestli jste to nepsala,když jste odepisovala,že nejste kadeřnice jó,šampón mám ..Jela jsem schválně-dlouho jsem u nás v Penny nebyla..no rekonstrukce prodejny...tak jak jsem jela do toho Šternberka,tak ho tam měli...
Na Nikišku myslím..včera před spaním jsem bulila jak blbá...Měla jsem blbé představy,jestli jí nevběhl pod balík,když ho kutálela...a zůstal v boudě pod ním ale to by se s ním neloučila při odchodu .....nebo ho chytla liška
Niki prosím písni,co se stalo já tu na něho čučím...a už mi tečou slzy
"by jsme" je rozhodně špatně....
Bobča
napsal(a):
Ale to jen tak
Nová Guinea....
Bobča
napsal(a):
eni...
My to víme,že existuje "Gúgl" (jsem s ním kamarádka-spíš seznam-najdu tam,co neznám) ale kdo by to hledal,že? když si tu můžem v "okénku češtiny"podiskutovat,že? je to sranda...
Já jsem z Uničova,12let jsem bydlela v Olomouci a před tím v dědince kousek od Uničova...Vidíme krásně na Jeseníky...až na Praděd...
V Uničově bydlí můj otec, na stará kolena tam přesídlil, mám tam několik tet a strýců, některé jsem ani neviděla...tak ještě abyste Vy byla moje příbuzná!! To mi tedy pos....
Babička bydlela v Šumvaldě, tam se narodil můj táta, máma učila v Medlově, na Praděd jezdíme s manželem pravidelně, též do Karlovy Studánky, v Jeseníku jsme byli předloni..
eni
napsal(a):
V Uničově bydlí můj otec, na stará kolena tam přesídlil, mám tam několik tet a strýců, některé jsem ani neviděla...tak ještě abyste Vy byla moje příbuzná!! To mi tedy pos....
Babička bydlela v Šumvaldě, tam se narodil můj táta, máma učila v Medlově, na Praděd jezdíme s manželem pravidelně, též do Karlovy Studánky, v Jeseníku jsme byli předloni..
eni
napsal(a):
Proč? Mamka je migrenik, takže se celý život cpe léky od bolesti + acylpyrin k tomu, protože jen tato kombinace jí zabírá. Teď to vyměnila za paralen, protože byl při covidu doporučovaný. Jako děcka jsme na všechno dostávali jen acylpyrin, nic jiného jsme na dětské virozy nebrali. Hle, žijem

Bobča
napsal(a):
Ale to jen tak
Nové Město na Moravě
V názvech měst jsou vždy všechna písmena velká s výjimkou předložek.
Naopak zeměpisné výrazy bývají s malým písmenem.
Typický chyták v diktátech:
Kutná Hora (=město)
Lysá hora (=název "kopce")

lesnížínka
napsal(a):
Proč? Mamka je migrenik, takže se celý život cpe léky od bolesti + acylpyrin k tomu, protože jen tato kombinace jí zabírá. Teď to vyměnila za paralen, protože byl při covidu doporučovaný. Jako děcka jsme na všechno dostávali jen acylpyrin, nic jiného jsme na dětské virozy nebrali. Hle, žijem
Ale ne všechny děti ten Acylpyrin "ustály"...
Proto se jim už nedává.
A jako prevence sraženin 500mg tableta nefunguje, to je moc vysoká dávka. Ať si maminka bere jen 1/4 tablety (125mg), Anopyrin pro kardiaky má 100mg, proč asi.😉
Ahoj holky..
Je to pro mě těžké..hodně těžké Furt brečím...měla jsem několik etap šílených migrén,zvracela jsem..můj mě už chtěl odvézt k doktorovi,ale byl to jen stres a bolest,na to doktor nepomůže...jen to píšu a bulím..hrozně to bolí...
Edíka srazilo auto Hodně ošklivě Aspoň netrpěl...když jsem rozvážela ty letáky po vesnicích a jela do té pod náma,uviděla jsem ho u krajnice Na jediném místě,v jediné zatáčce,kde jsem nebyla..i kdybych ho našla včas,už mu nebylo pomoci...fakt to hrozně bolí..nejde to ani popsat..já kráva furt věřila,že to dopadne dobře..že na mě odněkud zamňouká Já fakt nemůžu...nejde mi to,píšu a přes slzy nevidím..
Niki, vůbec si tu situaci neumím představit, že by se mi opravdu stala přes to, když hledám některou z našich koček, první letím prohledat cestu a okolí a hlavou mi jdou představy, co bych proboha dělala, kdyby tam ležel ne živý - ne mrtvý Byl by to můj konec asi. Niki, toto z hlavy dlouho nevymažeš, o tom není pochyb, ale opravdu buď alespoň ráda, že byl už mrtvý. Panebože, je těžké to vůbec napsat Já jsem Niki ani nevěděla, že je tam někde taková cesta, na kterou by mohl vlézt. Myslela jsem, že jen nějaká polňačka za vaším, vždyť Bert tam trajdá v okolí pořád
Niki, nemůžeš za to, tohle nejde prostě ovlivnit. Leonek chodil přes cestu 10let a 11 rok ho srazí auto Doteď si myslím, že se ťunťa nechal strhnout mladou Gucci, ona ještě přeběhnula, on takový rozvážný vždycky....to nestihnul Nevím jak ti Nikiško pomoct, ale hlavně si nic nevyčítej, hrozně moc věcí neovlivníš, stanou se ať chceš, nebo ne.
napsal(a):
Proto se jim už nedává.
A jako prevence sraženin 500mg tableta nefunguje, to je moc vysoká dávka. Ať si maminka bere jen 1/4 tablety (125mg), Anopyrin pro kardiaky má 100mg, proč asi.😉
Protože to stačí a omezí se naopak vedlejší účinky, jako třeba vředy? Doporučená denní dávka při nemoci je několik tablet denně. Takže si myslím, že ji pár dní po sobě jedna tableta denně fakt nezabije.
A u těch dětí: znáte nějaké, co to nepřežilo? Já ne. Že někde v USA, za jakých podmínek, nevíte, kolik mu těch tablet nějaká šiblá matka nacpala atd...Je nějaká statistika mrtvých českých dětí po požití acylpyrinu?
napsal(a):
Proto se jim už nedává.
On se dělal výzkum na ten antiagregační účinek - a vyšel u kys. acetylsalicylové v rozpětí tuším 75mg - 325mg. Ale je zavedená ta stovka.
Jinak samozřejmě kvůli Reyovu sy. dnes dětem Acylpyrin přísně KI!
A tuším, že Migralgin v sobě kombinuje acetylsalicylku, paracetamol a kofein. Ale když to přišlo na trh, tak moje farmakologické srdce poněkud zaplakalo... Nicméně, pokud to pomáhá, tak je to asi OK. Ale určitě nepřehánět...
lesnížínka
napsal(a):
Protože to stačí a omezí se naopak vedlejší účinky, jako třeba vředy? Doporučená denní dávka při nemoci je několik tablet denně. Takže si myslím, že ji pár dní po sobě jedna tableta denně fakt nezabije.
A u těch dětí: znáte nějaké, co to nepřežilo? Já ne. Že někde v USA, za jakých podmínek, nevíte, kolik mu těch tablet nějaká šiblá matka nacpala atd...Je nějaká statistika mrtvých českých dětí po požití acylpyrinu?
Hele, Reyův syndrom fakt nezpochybníš. A zrovna v mém blízkém okolí je děvčica (dnes už dospělá ženská), která to odskákala. Normální PM vývoj, vše OK, pak nějak +- ve věku 5 nebo 6 let nasazen Acylpyrin a ta holčina téměř oslepla (má tzv. trubicové vidění) a bohužel mentálně je dnes na úrovni tak nějak desetiletého dítěte. Tehdy uzavřeno zcela jasně jako NÚ po podání kys. acetylsalicylové (jasná časová návaznost po podání léku). Jenže tehdy nefungovala ani žádná odškodnění, ani žádná hlášení NÚ, atd. atd. Z toho důvodu dnes hledat seriózní statistiku, kolik dětí to odskákalo, jak moc, atd., bude dle mě poměrně složité.
lesnížínka
napsal(a):
Jinak ne ne (to, co píšeš není důvod nižšího dávkování), musela bych vypsat celý mechanismus účinku toho léku, on ji (Tvoji mamku) nezabije, ale nepomůže jí stran toho antiagregačního efektu. To je důvod nižšího dávkování pro tuto indikaci (známý je třeba stovkovej Anopyrin).
canka
napsal(a):
Ahoj holky..
Je to pro mě těžké..hodně těžké Furt brečím...měla jsem několik etap šílených migrén,zvracela jsem..můj mě už chtěl odvézt k doktorovi,ale byl to jen stres a bolest,na to doktor nepomůže...jen to píšu a bulím..hrozně to bolí...
Edíka srazilo auto Hodně ošklivě Aspoň netrpěl...když jsem rozvážela ty letáky po vesnicích a jela do té pod náma,uviděla jsem ho u krajnice Na jediném místě,v jediné zatáčce,kde jsem nebyla..i kdybych ho našla včas,už mu nebylo pomoci...fakt to hrozně bolí..nejde to ani popsat..já kráva furt věřila,že to dopadne dobře..že na mě odněkud zamňouká Já fakt nemůžu...nejde mi to,píšu a přes slzy nevidím..
Niki, MOC na Tebe myslím!
Tak přenádherný kocourek!
Slabou útěchou je fakt to, že netrpěl....ale Tvoji bolest naprosto chápu!
canka
napsal(a):
Ahoj holky..
A má krásný hrobeček!
Teď vás bude hlídat někde seshora...
Měl u Tebe krásný život , kolika kočkám se toto poštěstí...?
fikovnice
napsal(a):
On se dělal výzkum na ten antiagregační účinek - a vyšel u kys. acetylsalicylové v rozpětí tuším 75mg - 325mg. Ale je zavedená ta stovka.
Jinak samozřejmě kvůli Reyovu sy. dnes dětem Acylpyrin přísně KI!
A tuším, že Migralgin v sobě kombinuje acetylsalicylku, paracetamol a kofein. Ale když to přišlo na trh, tak moje farmakologické srdce poněkud zaplakalo... Nicméně, pokud to pomáhá, tak je to asi OK. Ale určitě nepřehánět...
Nepomáhá, mamce ne. Vyzkoušeno.
fikovnice
napsal(a):
Jinak ne ne (to, co píšeš není důvod nižšího dávkování), musela bych vypsat celý mechanismus účinku toho léku, on ji (Tvoji mamku) nezabije, ale nepomůže jí stran toho antiagregačního efektu. To je důvod nižšího dávkování pro tuto indikaci (známý je třeba stovkovej Anopyrin).
Nevím teda, jestli to platí ještě dnes, ale počítám s tím tak nějak, protože se to doporučovalo, vzít při podezření na infarkt okamžitě acylpyrin..prý to i hodně lidem zachránilo život. Nemyslím si, že by si brali půlečku v tu chvíli
Dneska, jak jsem předpokládala, u nás také den hrůzy...Worku jsem dostávala z úžehu dvakrát Polévala jsem mu hlavu studenou vodou(ukázalo se to jako nejrychlejší řešení, jestli i nejlepší a neudělá se mu tam někde hotspot se teprve ukáže...jestli to vůbec přežije) Byl už zase úplně mimo, jen dýchal, nedokázal se ani napít. Obsýpala jsem ho celého ledem dokola, aby mu to trochu ochlazovalo vzduch. Udělala se oblačnost (z těch bouřek u Brna, že Jani ) a přesto je pořád skoro 33st
lesnížínka
napsal(a):
Nevím teda, jestli to platí ještě dnes, ale počítám s tím tak nějak, protože se to doporučovalo, vzít při podezření na infarkt okamžitě acylpyrin..prý to i hodně lidem zachránilo život. Nemyslím si, že by si brali půlečku v tu chvíli
Fakt bych to musela rozebírat do podrobné farmakodynamiky. Ano, doporučoval se. Dokonce se doporučovaly 4 léky - pěkná mnemotechnická pomůcka - MONA.
Nějaký antiagregační účinek bude i u vyšší dávky, ale - zjednodušeně řečeno - on je zprostředkován jinou cestou než třeba analgetický efekt. Při vyšších dávkách nastupuje právě ta analgézie, antipyretický účinek, atd. A ty obcházejí ten antiagregační efekt.

canka
napsal(a):
Ahoj holky..
🐾😢😭
lesnížínka
napsal(a):
Dneska, jak jsem předpokládala, u nás také den hrůzy...Worku jsem dostávala z úžehu dvakrát Polévala jsem mu hlavu studenou vodou(ukázalo se to jako nejrychlejší řešení, jestli i nejlepší a neudělá se mu tam někde hotspot se teprve ukáže...jestli to vůbec přežije) Byl už zase úplně mimo, jen dýchal, nedokázal se ani napít. Obsýpala jsem ho celého ledem dokola, aby mu to trochu ochlazovalo vzduch. Udělala se oblačnost (z těch bouřek u Brna, že Jani ) a přesto je pořád skoro 33st
Teď jsem dávala dotaz na "Psech" ve venčícím tématu, jaké je kde počasí... Mně totiž před chvílí vichrem práskly okna a dveře. Každopádně včera u mě šílené závratě, nauzea...bylo mi jasné, že něco přijde - jsem takový meteoradar!
A dusno - naprosto odporné!!!
Proč se Worka nedokáže napít? Jako že nemůže na nohy? Nemůže tedy pít vleže?
fikovnice
napsal(a):
Teď jsem dávala dotaz na "Psech" ve venčícím tématu, jaké je kde počasí... Mně totiž před chvílí vichrem práskly okna a dveře. Každopádně včera u mě šílené závratě, nauzea...bylo mi jasné, že něco přijde - jsem takový meteoradar!
A dusno - naprosto odporné!!!
Proč se Worka nedokáže napít? Jako že nemůže na nohy? Nemůže tedy pít vleže?
Jani, on začne dýchat tak...to se ani nedá popsat, pěnu u huby, jazyk půl metru a chrčí a chrčí...vždycky, když se přehřeje. Je mimo, vůbec není schopný se napít, mlátí zubama o misku, nemůže ji jako by najít, trefit, ani když mu ji posunuju různě pod nosem, prostě je mimo, nevnímá. Vleže, kdepak by u toho ještě stál. On už většinu dne jen leží, postavím ho, projde se pár metrů, vyčůrá a zase leží, v tomto počasí se ani na nohách neudrží. Ráno a večer obejdem asi 200m k sousedům a zpátky. Teď večer ne, došel sotva 50 a 50 zpátky a to už jsem myslela, že to ani nedojde.
fikovnice
napsal(a):
Jako na tu migrénu myslíš?
Mně pomáhá Valetol, ale je to celkem svinstvo.
Jo, jo na migrénu, jak s něčím vyběhnuli, hned to zkoušela, protože ona migrény fakt kruté, dva dny jen zvracení a ticho a tmu. S aurou. Postupně se to naučila vychytávat tím, že jak přestala vidět na půl oka, už věděla. A tu kombinaci něco od bolesti(léta letoucí alnagon) a k tomu acylpyrin. Teď už většinou tramal kapky a ten acylpyrin. Říká, že po tom acylpyrinu nemá tu tepavou bolest v hlavě. A musí teda to mít pořád u sebe a vzít co nejdřív, aby se to nerozjelo. A s přechodem se jí četnost hodně zmírnila, teď už jen párkrát do roka.
Tak dnes byl opravdu hrozný hic.Mourek chodil za mnou a jen kvíkal, jako bych za to mohl já.Chtěl jsem mu udělat radost a tak jsem mu šel chytit do rybníka rybičku.Chytil jsem najednou 4 plotičky a tak jsem mu dvě dal a dvě jsem si nechal.Došel jsem si pro rybářský prut a jednu rybičku jsem nahodil do rybníka.V tom vedru jsem si šel lehnout do stínu pod jabloň asi 10 metrů od rybníka.Jen jsem lehl,tak se po mě začal šplhat Mourek s fousama ještě od šupin.Ležel jsem na zádech,Mourek byl nataženej přes moje břicho a tak jsem chytal ryby.Najednou prut nadskočil a utíkal do rybníka.Dostihl jsem ho ještě ,ale ryba byla v čudu.Mourek mě leknutím škrábl do břicha,když jsem tak prudce vyskočil a tak jsem nahodil druhou rybičku a šel pokračovat v blbnutí za asistence Mourka.Mourkovi jsem vysvětloval,že nemůže ležet na mě,ale bylo to marné.Odehnal jsem ho z břicha,ale strkal mi ten jeho studenej čumák do ucha a nebo mě šimral ocasem pod nosem.To byla rybařina. Po chvilce jsem chytil pěkného okouna 32 cm a tak jsem ho oškrábal a vnitřnosti sežral Mourek.Já večer okouna.A tak tam s tím trotlem žiju.
Muž večer vyoral brambory, jeden řádek posbíral sám, protože já jsem v tom počasí odmítnula byť jen vyjít z domu, jediná cesta co akceptuju je pod stromy za Workou. Pak se natáhnula ta oblačnost, kleslo to dokonce na 31st tak jsme v 19h šli posbírat ten zbytek. Luxusní brambory, snad nikdy jsme takové neměli. Vloni nestály za nic, nějaké 4 přepravky ze 4 řádků, ale to se fakt vůbec neurodilo a sežrali je slimejši. Letos jsme na jaře zavelela, že stačí 3 řádky, stejně to nesníme, jen to stěhujem nakopané do sklepa a pak zase staré ze sklepa...jak kočka koťata. Muž s tchýní se chytali za hlavu, co když se zase neurodí, co budem žrát? Ale proboha, kolik my dva toho tak sníme No a vyšlo mi to, paráda
kouták
napsal(a):
Tak dnes byl opravdu hrozný hic.Mourek chodil za mnou a jen kvíkal, jako bych za to mohl já.Chtěl jsem mu udělat radost a tak jsem mu šel chytit do rybníka rybičku.Chytil jsem najednou 4 plotičky a tak jsem mu dvě dal a dvě jsem si nechal.Došel jsem si pro rybářský prut a jednu rybičku jsem nahodil do rybníka.V tom vedru jsem si šel lehnout do stínu pod jabloň asi 10 metrů od rybníka.Jen jsem lehl,tak se po mě začal šplhat Mourek s fousama ještě od šupin.Ležel jsem na zádech,Mourek byl nataženej přes moje břicho a tak jsem chytal ryby.Najednou prut nadskočil a utíkal do rybníka.Dostihl jsem ho ještě ,ale ryba byla v čudu.Mourek mě leknutím škrábl do břicha,když jsem tak prudce vyskočil a tak jsem nahodil druhou rybičku a šel pokračovat v blbnutí za asistence Mourka.Mourkovi jsem vysvětloval,že nemůže ležet na mě,ale bylo to marné.Odehnal jsem ho z břicha,ale strkal mi ten jeho studenej čumák do ucha a nebo mě šimral ocasem pod nosem.To byla rybařina. Po chvilce jsem chytil pěkného okouna 32 cm a tak jsem ho oškrábal a vnitřnosti sežral Mourek.Já večer okouna.A tak tam s tím trotlem žiju.
Já jsem dneska šla vyfotit potok, vlastně potok in memoriam Před 10lety při prvním vyschnutí, všude ležely mrtvé ryby(pekelný smrad ) co bylo ještě živé, jsme s mojí mamkou nosily v tričkách dole pod splav. Další den jsem vzala podběrák a kýble a celý den jsem lovila z kaluží, kdo byl ještě na živu a nosila to k nám do jezera...tak se tam objevil i okoun(musela jsem ho nabrat jako potěr) Poprvé jsem ho zaregistrovala, když měla si 5cm a byla to proužkovaná ryba Vůbec jsem netušila, co to je, rybáři nejsme a nikdy za mých dětských let, které jsem v potoce prakticky strávila(potok jsme měli za domem, teď ho mám pro změnu před domem) tam nic takového nebylo. Dneska jsem v blátě našla jen milion stop čapích, milion stop od toho páru asi bukačů(jsem je vyplašila a prakticky mi nad hlavou vypadali dost velcí) a tlapky lišky...zřejmě co bylo jen trochu větší, všechnio z kaluží a bláta vysbírali. Nikde nic mrtvého neleželo.
Já došla ve 22hodin od sousedky...poslouchaly jsme z parku "Jeleny"..450kč vstupné-to jsem ušetřila....i když ta atmosféra
Máš krásné brambory Raduš ... můžeš prodat v ulici když je nespotřebuješ ..Já si koupila v tom Penny za 10 a něco,ale chuťově nic moc...dnes jsem měla řízek a kaši...no,mačkané se smetanou na vaření-jsem zkoušela...ale nějak mě to neuspokojilo....řízek jo,dostala jsem od sousedky po grilování plátek masa,tak jsem si ho udělala na řízeček
Lenížínko,to je škoda,že tam není voda.Je to krásný potok,ale to sucho je už všude.Mě chybí v rybníku asi půl metru vody,ale dnes jsem tam hopnul a ještě je u gbelu asi 2 metry vody,tak se dalo plavat.Rybník jsem nelovil od roku 2006,kdy jsem si ho nechal vyhrabat,protože když bych ho vypustil,tak bych měl ve studni málo vody.Vůbec nevím co tam mám za rybu.Vydra mě navštěvuje v zimě pravidelně,ale pořád doufám,že všechno nechytí.Okouny jsem tam dal před lety maličké a jak jsem dnes zjistil,tak už jsou parádní.Okoun je velmi chutná ryba a tak budu muset něco odchytit,aby je vydra neměla dřív k večeři jak já.
Bobča
napsal(a):
Já došla ve 22hodin od sousedky...poslouchaly jsme z parku "Jeleny"..450kč vstupné-to jsem ušetřila....i když ta atmosféra
Máš krásné brambory Raduš ... můžeš prodat v ulici když je nespotřebuješ ..Já si koupila v tom Penny za 10 a něco,ale chuťově nic moc...dnes jsem měla řízek a kaši...no,mačkané se smetanou na vaření-jsem zkoušela...ale nějak mě to neuspokojilo....řízek jo,dostala jsem od sousedky po grilování plátek masa,tak jsem si ho udělala na řízeček
Bobčo, u tebe to teda žije! Jeleni byli před pár lety u nás, za kolik si už nepamatuju, ale super
Brambory...ano, fakt jsou krásné letos, ale jestli i chutné netuším, objednala jsem si nevyzkoušenou sortu nějakou novou, už ani netuším, jak se vlastně jmenují. Já jen ukážu prstíčkem a objednává to hromadně tchýně O řízku mi nemluv, já jsem dneska měla hroznou chuť na pečená žebra(ani řízkem, bych nepohrdnula ) No muž mi říká: je tam zbytek toho nechutně suchého uzeného masa, něco z toho udělej, ať se to nevyhodí. Šunkofleky přikrojila jsem k tomu i trochu anglické slaniny. Nějak jsem to málo osolila, takže to nakonec nechutnalo moc ani mě muž frflal hned, jak jsem mu prozradila, co bude, on nic zapečeného nemá rád Worka večer říkal, že to klidně dojede, že se to dá Pečená žebra sice není jídlo na horké dny, ale snad si je zítra zajedu koupit lespoň na neděli
Večer...10h 21,5st...protože u Brna bouřky. 23.55h/27,9st! Svět se fakt v prd.l obrací, to už není možné toto. Ráno v 6h 25st To už Worka nespal a funěl. Vzala jsem ho hned projít, než vyleze slunko, no měl co dělat doplazit se domů Slunko je teď ještě za pošmurkama, no Worka funí, jako by bylo 30st. Moc nevěřím, že to ještě dneska celý den zvládne, když se ani v noci, ani trochu nezchladil Jsem z toho počasí naprosto zoufalá, zahrada visí, co nebylo zalévané, už uschnulo Gucci ráno přinesla myš, nechala ji Viktěnovi, tomu utekla kdesi u obýváku
takže se bavíš lovením myšky?
Raduš,mělas to maso pomlít s tou anglickou..cibulku..trošku hořčice..a máš pomazánku(pokud suché,dám trochu sádla )Nebo brkaši s vařeným..nebo to bylo už tak suché??
U nás večer zataženo.hic taky(nedívala jsem se teda na stupně)...někde pršelo,protože nás zasáhlo jen pár kapiček okrajově-ani jsme se neschovávaly...Její chlap dojel z Německa-je kamioňák..kluci byli venku...
"Prý" se prodalo na 1400 vstupenek,ale nevím,jak se to narvalo do toho placu tam...je to prostor,kde se dělají koncerty kulturního léta...Některé na náměstí-tam je víc prostoru...ale vstup zdarma..
Já na Jelenech byla v Olomouci na pevnůstce,ale už je to taky dost let...Jsou dobří
Dnes mám v plánu nevystrčit nos,ale nemám v rezervě kapky do očí na noc...Jak je teď ten hic,mám potřebu víc si kapat-vysušují se mi oči...
Takže musím do lékárny-naštěstí tady v ulici...Mám tu vše "při ruce"...poštu,lékárnu,2 řeznictví(ty teda nepotřebuju-akorát v jednom jsou vajíčka z jejich chovu) a vedle bufet s jídlem+hladové okénko...2 sekáče..2 zlatnictví,,moji pojišťovnu auta..2 bankomaty...butik..vinotéku mi zrušili...na konci za rohem je i Hruška..a na kraji náměstí pekárna..kousek dál Rosman...papírnictví..
Jsem si protočila mozkové závity-je potřeba je procvičovat
Hezký den
Nechytala, zdrhla jsem a doufám, že není v obyvču, protože naposled jsem viděla Viktěnu poskakovat až na začátku loubí. Jo Bobi, to maso fakt nechutně suché, jak papír, tu pomazánku jsem neznala, to jsme doma nikdy nedělali. Přííííště U nás je pod pošmurkama. Modlete se za nás, ať to vydrží, protože fakt nevím, jak Worku dneska zchladím, je totálně přehřátý, funí, i když je ,,jen" necelých 29st. Dvakrát jsem mu lila vodu z mrazáku na hlavu, ale už to skoro nepomáhá, asi mu, stejně jako starým lidem už ta termoregulace vůbec nefunguje. Potřeboval by alespoň chladnou noc, aby se celkově nachladil. Bohužel, ta u nás ani dnes nebude Pořádné ochlazení je až na neděli, čekám na to jak na ,,smilování boží"(pro češtinářky: vím, že je to s velkým, no já to tak neberu, pro mě je to jen taková fráze)

lesnížínka
napsal(a):
Nechytala, zdrhla jsem a doufám, že není v obyvču, protože naposled jsem viděla Viktěnu poskakovat až na začátku loubí. Jo Bobi, to maso fakt nechutně suché, jak papír, tu pomazánku jsem neznala, to jsme doma nikdy nedělali. Přííííště U nás je pod pošmurkama. Modlete se za nás, ať to vydrží, protože fakt nevím, jak Worku dneska zchladím, je totálně přehřátý, funí, i když je ,,jen" necelých 29st. Dvakrát jsem mu lila vodu z mrazáku na hlavu, ale už to skoro nepomáhá, asi mu, stejně jako starým lidem už ta termoregulace vůbec nefunguje. Potřeboval by alespoň chladnou noc, aby se celkově nachladil. Bohužel, ta u nás ani dnes nebude Pořádné ochlazení je až na neděli, čekám na to jak na ,,smilování boží"(pro češtinářky: vím, že je to s velkým, no já to tak neberu, pro mě je to jen taková fráze)
Nemůžete Workovi udělat koupel? Vlažnou, ať z toho nemá šok. Jako se dělá dětem při horečce, ideální je teplota cca 30-35°C
A nutně musí pít! I kdybyste ho měla napájet stříkačkou.

"....Je mimo, vůbec není schopný se napít, mlátí zubama o misku, nemůže ji jako by najít, trefit, ani když mu ji posunuju různě pod nosem, prostě je mimo, nevnímá. Vleže, kdepak by u toho ještě stál. On už většinu dne jen leží, postavím ho, projde se pár metrů, vyčůrá a zase leží, v tomto počasí se ani na nohách neudrží...."
Stříkačka, vývary, iontové nápoje....stále dokola, jak u momentálně retardovaných, že, Žíně?
Psa stříhat nebudeme, raději ho budeme polívat vodou z mrazáku, a když se mu navzdory modlení ty hotspoty udělají, tak stejně na veterinu nepojedeme, protože na co, že?
Už aby to měl Worka proboha za sebou. Mouchy si budou muset sice najít jinou potravu, ale pro něj to bude vysvobození
Lesní žíně, vy jste koncentrovaná esence nekonečné prázdnoty bez molekuly empatie a soucitu s živým tvorem. Zoufalý totální omyl přírody.
napsal(a):
Nemůžete Workovi udělat koupel? Vlažnou, ať z toho nemá šok. Jako se dělá dětem při horečce, ideální je teplota cca 30-35°C
A nutně musí pít! I kdybyste ho měla napájet stříkačkou.
Ne, ne Irmo, on odjakživa vodu nesnáší, nikdy neplaval. Když mu bylo vedro, vlezl do potoka sotva po kolena a potápěl si hlavu, tak ho tak chladím i teď - namáčím mu packy a hlavu, třísla. On samozřejmě pije, pomalu mu leju v leže vodu do tlamky, když je v tom tranzu, pak jak se vzpamatuje, už zase pije sám.
...jen trochu srovnání
Já se starala o 40let starší tchýni do jejích 90let..byla už jak věchýtek-a byla kdysi jak "babička" Prošková ze starého Bělidla(Kurandová-myslím)...Krmila jsem jí,umývala..Mysl měla ještě jakž takž,jen tělo chtělo už odejít-tak tak jsem ji dovedla do sprchy,nohy jí už nesloužily(nadřela se za celý život hodně)někdy se mi sesypala na chodbě-jsem volala zetě,ať mi pomůže.....
Měla jsem zaplacenou dovolenou v zahraničí půlroku dopředu-chtěla jsem jí zrušit a zůstat s ní..prý "holka jenom jeď,nikde jsi za celý život nebyla"...tak jsem po dlouhém váhání povolala její dcery z Krkonoš-dělaly na Horale pomocné síly-byly obě vdovy...
Za týden mi psala kolegyně z práce(děcka mě chtěli ušetřit takové zprávy),že se stalo,čeho jsem se bála..Vybrečela jsem se tam-a když jsem pak slyšela,co se tam dělo bezprostředně po jejím skonu-jsem ráda nakonec,že jsem tam nebyla(ale to je vedlejší)...
Vyčítala jsem si to dlouho..že jsem u ní nebyla...žila jsem s ní 26 let,nebylo všechno ideální,ale ke konci byla tak zranitelná,vděčná za každý zájem,mlsku...jídlo,co si sama neuvařila..měly jsme fakt ke konci moc pěkný vztah..Vozila jsem jí k příbuzným na návštěvu,ať můžou být ve spojení..Byla v 90 ještě na rodinném sraze na Lipně...to léto k nám přijeli ještě příbuzní z Troubek...Takže se jakoby "rozloučila" s celou rodinou....červen-červenec..A 18.září odešla..bylo to pak rychlé...Prý ty dcery už nepoznávala...
Omlouvám se za tenhle "příběh",ale..
Přirovnala bych Worika k ní...Radka se stará jak může...jo,každý jsme jinak tvrdohlavý a má jiné léčebné metody ..byla jsem dřív taky pro ukončení,ale ona je s ním pořád-chce mu to stáří co nejvíc zpříjemnit.
Věřím,že spousta lidí takhle "dochovává" svého miláčka,akorát to tu nepopisuje přímo,jak to probíhá....Ostříhaný je,tam,kde je potřeba...že se to stalo, ty "věci",nemusela ani psát,ale prostě se potřebovala vykecat
sdílená starost je poloviční starost a sdílená radost je dvojnásobná radost
Stačilo, aby se ty mraky malinko naředily a jak vykouklo slunko, i když trochu zastřené, hned je 32,5st Byla jsem pověsit prádlo a jsem totálně mokrá a to já se takřka nepotím. Na Worušku chodím koukat snad po 10minutách, protože nechci, aby se vyčerpal štěkáním, nebo jen snahou se nějak přetočit. Občas si pod sebe zamotá zadní nohy a nejde mu to.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.19.154
lesnížínka
napsal(a):
Stačilo, aby se ty mraky malinko naředily a jak vykouklo slunko, i když trochu zastřené, hned je 32,5st Byla jsem pověsit prádlo a jsem totálně mokrá a to já se takřka nepotím. Na Worušku chodím koukat snad po 10minutách, protože nechci, aby se vyčerpal štěkáním, nebo jen snahou se nějak přetočit. Občas si pod sebe zamotá zadní nohy a nejde mu to.
Zkrat mu to. Ze te bavi koukat se na to jak trpí. Evidentně chceš jednou prijit a najit ho v křečích v posledním tažení. Jinak to už není možný todleto.
lesnížínka
napsal(a):
Jani, on začne dýchat tak...to se ani nedá popsat, pěnu u huby, jazyk půl metru a chrčí a chrčí...vždycky, když se přehřeje. Je mimo, vůbec není schopný se napít, mlátí zubama o misku, nemůže ji jako by najít, trefit, ani když mu ji posunuju různě pod nosem, prostě je mimo, nevnímá. Vleže, kdepak by u toho ještě stál. On už většinu dne jen leží, postavím ho, projde se pár metrů, vyčůrá a zase leží, v tomto počasí se ani na nohách neudrží. Ráno a večer obejdem asi 200m k sousedům a zpátky. Teď večer ne, došel sotva 50 a 50 zpátky a to už jsem myslela, že to ani nedojde.
Tak ještě mě napadá opatrně stříkajdou dávej v těch vedrech vodu přímo do tlamy...ať není úplně dehydratovanej. Je pořád odporný dusno!
lesnížínka
napsal(a):
Jo, jo na migrénu, jak s něčím vyběhnuli, hned to zkoušela, protože ona migrény fakt kruté, dva dny jen zvracení a ticho a tmu. S aurou. Postupně se to naučila vychytávat tím, že jak přestala vidět na půl oka, už věděla. A tu kombinaci něco od bolesti(léta letoucí alnagon) a k tomu acylpyrin. Teď už většinou tramal kapky a ten acylpyrin. Říká, že po tom acylpyrinu nemá tu tepavou bolest v hlavě. A musí teda to mít pořád u sebe a vzít co nejdřív, aby se to nerozjelo. A s přechodem se jí četnost hodně zmírnila, teď už jen párkrát do roka.
Jj, Alnagon byl sice svinstvo závislostní, ale na hlavu a třeba zuby byl fakt účinnej...
Ale pokud mamka nezkoušela, tak ať fakt vyzkouší ten Valetol. Já trpím na permanentní bolesti (páteř, ale i hlava), a Valetol mi na tu hlavu zabírá.

byla jsem dřív taky pro ukončení,ale ona je s ním pořád-chce mu to stáří co nejvíc zpříjemnit.
To není zpříjemňování. To je sobectví, neschopnost rozloučit se a ulehčit velmi starému a nemocnému psovi jeho odchod za duhový most. Pro mě je už hranice mezi láskou a týráním v tomto případu dávno překročena.
Ahoj holky,
Snažím se myslet na všechno okolo,abych aspoň na chvíli přestala myslet na to,co se stalo..je to ale hodně těžké...ještě že mám ty zvířátka,pomáhají mi...Pučmelda se mnou hned od prvního dne,kdy jsem byla totálně zničená,spí přímo u hlavy a strašně dlouho vrní,což mě nakonec ukolíbá ke spánku a nepřemýšlím nad ničím..první 2 dny mi kamarádka musela dát Neurol..nedala bych to..Bertík za mnou na zahradě furt běhá a chodí se mazlit víc než obvykle..i on to cítí,že mi není dobře..hlavně furt všude toho Edíka vidím..furt na zahradě brečím..každý den mu na hrobeček nosím kytičku a řvimu a řvu a řvu...už mi přijde,že nemám ani co brečet..černá kobča mi dneska,když jsem šla od hrobečku,položila hlavu na rameno a funěla mi za ucho...bylo to krásný..vím,že ty zvířátka vycítí,že mi není dobře..
Čivavka se mnou taky prožívala tu bolest a nehnula se ode mě první 2 dny ani na krok..
Hodně mi pomáhá i práce,že prostě musím myslet na jiné věci..
Raduš silnice je pod naším pozemkem,ale není to bůhví jak blízko..naprosto jsem nechápala,proč tam šel..nikdy se tak daleko nevydal..musel jít za Bertem..ten stihnul předběhnout..ten ano
Nejhorší je,že je to moje chyba. Neměla jsem ho vůbec dávat ven..měla jsem ho nechat doma v bezpečí.Mohl tu ještě být Tohle mi v tý hlavě běžú furt a každý den se mu u hrobečku omlouvàm
K večeru trochu bouřka, konečně, po x týdnech. Vody...té moc nepřinesla, 6mm Protože skoro všechno šlo kolem...jakové překvapení. Takže v potoce zatím nic Ale, ačkoliv hlášeno vůbec nebylo, přišlo pěkné ochlazení, o 10st když jsem letěla pro Worku, abych ho odvedla pod stůl, než to začne, viděla jsem Gucci, jak vykukuje z keříků pod platanem. ,,Slečo, šupej se honem schovat, bude pršet! A kde je Viktěna, vždyť tu ještě před chvilkou byl? Doufám, že se schová do garáže. Vikťíííí, honem schovat, pršajdy!"Ještě sme po baráku zavírali všechny okna, dveře a pak začala bouřka, nic hrozného, ani toho deště, akorát práskala okna. Asi za čtvrt hodiny, co to přestalo, přišel totálně mokrý Viktíš ,,Kdes byl ty jelito kočičí"?!? Za chvilku přišla Gucci, jak majolenka, asi byla v garáži ona
Sem to dopsala a usmula, neposlala. V noci mělo být ještě pár mraků, ne bouřky tak jsem nad Worku jen dala slunečník, pod sklo sem ho netáhnula. Nebylo nic
Niki, čtu to až teď. Už jsem ti to psala, nevyčítej si to. Kdyby zůstal doma, uštval by Pučmeldu. Prostě to nešlo a dobře by to určitě stejně nedopadlo. Venku byl spokojený, viděla jsi, jak moc. Děti lidi taky nezavírají doma, aby se jim nic nestalo, také jich není málo přejetých na cestě před barákem. Celé je to hrozné, strašné a dala bych nevím co za to, kdyby se to nestalo
Niki..taky bečím,jen když to čtu Když se mi rožne plocha-vidím,jak byl krásný ...
Tak to prostě bylo-stalo se..Nic si nevyčítej...Já tenkrát-až jsem si odpočinula,jsem taky pořád mlela,že jsem to mohla s Maxem nějak vydržet...čekala jsem víc obrázků,že mi budou víc posílat...ale nepřipouštím si,že by jim taky utekl...
Ale vem si tu nejistotu,kdybys ho nenašla a pořád ho hledala..je to hrozné Já si přála ho už najít-třeba mrtvého,ale abych věděla,na čem jsem...to trápení,co je s ním v těch mrazech..a že je někde ubitý mezi paneláky!! měla jsem katastrofické scénáře v hlavě...ta nejistota byla hrozná...
Neurol...V lékárně jsem koupila bez receptu "Sedatif PC"-je to homeopatikum-dává se to pod jazyk,je to sladké..rozpouští se to...Dala mi ho před 20lety v lékárně-přišla jsem a že bych chtěla něco...a rozbrečela jsem se...Zklidnila jsem se po tom..
Jsem měla stavy,jak jsem se přestěhovala k mámě,když jsem přišla z práce,sedla jsem a rozbrečela jsem se ...Pokoj byl na SZ,sice 2 okna,ale u každého stromy...skácet jeden-to nepřicházelo v úvahu...stará elektrika,takže silnější žárovka taky nepřicházela v úvahu..(poradil mi doktor-příbuzný,že hlavně světlo!!)nesnáším šero.Ten pokoj byl jak kobka-i když jsem ho měla hezký.....Tak úsporky...Koupila jsem někde v bazaru víceramenný lustr...vyřešilo se to nakonec-bylo mi líp..
Proč to zase píšu...jednak není o čem...a druhak,jen jsem ti chtěla poradit ten Sedatif místo toho Neurolu...a fungoval
Chce to čas zvířátka ti pomůžou...vím,bolí to.... Přijď se sem za náma vykecat,jak budeš mít potřebu...a vyfoť třeba Boženu s pupkem zase...a co Bertík,Pučmelda...Kobylky...Foť západ slunka...
Jó,já pojedu hlídat tu border colii na 8 dní do Kamenné koncem září...Nemám ještě jeho fotku.Čenda se jmenuje...
Vedle zase buší do baráku sbíječkou a kladivem...něco budují...Kddyž neštěká pes,neřvou děti,tak se vrtá...Včera byla bouřka-ale nic moc nenapršelo...ale koberec visí a visí...o prádle ani nemluvím
Hezký den
Další perla našeho zdravotnictví...až mi tady bude někdo vykládat o tom, že doktor na to studoval x let
Strýc umírá na rakovinu - kolorektální karcinom. Už mu to teče všude, dostal několik transfuzí, ale už jim řekli, že poslední, že už to nemá smysl. Doma sestřenka dumá(má základní vzdělání),,není to trochu mimo, píchat mu k tomu ten Fraxiparin? " Při té poslední transfůzi se na to zeptala sestřičky. Ta se jen chytla za hlavu, kdo mu to probůh napsal? Před dvouma rokama kardiolog, když se kolorektální karcinom zaměnil za arytmii A kde žijou ti normální, kompetentní doktoři? Mám dojem, že ho dva roky léčí banda kre.énů
lesnížínka
napsal(a):
Další perla našeho zdravotnictví...až mi tady bude někdo vykládat o tom, že doktor na to studoval x let
Strýc umírá na rakovinu - kolorektální karcinom. Už mu to teče všude, dostal několik transfuzí, ale už jim řekli, že poslední, že už to nemá smysl. Doma sestřenka dumá(má základní vzdělání),,není to trochu mimo, píchat mu k tomu ten Fraxiparin? " Při té poslední transfůzi se na to zeptala sestřičky. Ta se jen chytla za hlavu, kdo mu to probůh napsal? Před dvouma rokama kardiolog, když se kolorektální karcinom zaměnil za arytmii A kde žijou ti normální, kompetentní doktoři? Mám dojem, že ho dva roky léčí banda kre.énů
Přes to přese všechno opravdu nemůžeš generalizovat!
Strýc patří do hospicové péče!!! Klidně mobilní hospic, zažádal o něj někdo z rodiny???
fikovnice
napsal(a):
Přes to přese všechno opravdu nemůžeš generalizovat!
Strýc patří do hospicové péče!!! Klidně mobilní hospic, zažádal o něj někdo z rodiny???
Slovo hospic bývá takový strašák, ale přesně v případě strýce "Lesnížínky" má smysl paliativní péči využít! Formou hospice.
canka
napsal(a):
Ahoj holky,
Snažím se myslet na všechno okolo,abych aspoň na chvíli přestala myslet na to,co se stalo..je to ale hodně těžké...ještě že mám ty zvířátka,pomáhají mi...Pučmelda se mnou hned od prvního dne,kdy jsem byla totálně zničená,spí přímo u hlavy a strašně dlouho vrní,což mě nakonec ukolíbá ke spánku a nepřemýšlím nad ničím..první 2 dny mi kamarádka musela dát Neurol..nedala bych to..Bertík za mnou na zahradě furt běhá a chodí se mazlit víc než obvykle..i on to cítí,že mi není dobře..hlavně furt všude toho Edíka vidím..furt na zahradě brečím..každý den mu na hrobeček nosím kytičku a řvimu a řvu a řvu...už mi přijde,že nemám ani co brečet..černá kobča mi dneska,když jsem šla od hrobečku,položila hlavu na rameno a funěla mi za ucho...bylo to krásný..vím,že ty zvířátka vycítí,že mi není dobře..
Čivavka se mnou taky prožívala tu bolest a nehnula se ode mě první 2 dny ani na krok..
Hodně mi pomáhá i práce,že prostě musím myslet na jiné věci..
Raduš silnice je pod naším pozemkem,ale není to bůhví jak blízko..naprosto jsem nechápala,proč tam šel..nikdy se tak daleko nevydal..musel jít za Bertem..ten stihnul předběhnout..ten ano
Nejhorší je,že je to moje chyba. Neměla jsem ho vůbec dávat ven..měla jsem ho nechat doma v bezpečí.Mohl tu ještě být Tohle mi v tý hlavě běžú furt a každý den se mu u hrobečku omlouvàm
Niki, máš někdy od včera nebo předevčera ode mě SZ...
Samozřejmě si ji přečti jen pokud chceš.
lesnížínka
napsal(a):
Promiňte, ale já už z některých vašich příspěvků opravdu nemůžu....nechcete si se sestřenkou otevřít soukromou ordinaci? To by byl teprve nářez!
fikovnice
napsal(a):
Slovo hospic bývá takový strašák, ale přesně v případě strýce "Lesnížínky" má smysl paliativní péči využít! Formou hospice.
Mobilní hospic mu zařídila nemocnice. To neřeší během dvou let asi 5 pochybení různých lékařů, která mimochodem zavinila jeho momentální stav. On byl u několika doktorů, že mu nechutná a hubne. Jednou to bylo srdce, pak zuby atd. Skoro rok mu nikdo neudělal kolonoskopii, i když o to žádali.
Takže jo, až potkám doktora, který bude svou práci dělat pořádně, nebudu paušalizovat. Ani jeden, ani jeden z těch, co jsem měla já a rodina čest, nestál za slušné slovo.
eni
napsal(a):
Promiňte, ale já už z některých vašich příspěvků opravdu nemůžu....nechcete si se sestřenkou otevřít soukromou ordinaci? To by byl teprve nářez!
A máte k tomu i něco podnětného? Něco, čím byste třeba moje zkušenosti vyvrátila? Já jsem si toho s doktory zažila hodně, tím myslím přes svou rodinu. Já naštěstí ne, já se jim úspěšně vyhýbám.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.18.198
lesnížínka
napsal(a):
A máte k tomu i něco podnětného? Něco, čím byste třeba moje zkušenosti vyvrátila? Já jsem si toho s doktory zažila hodně, tím myslím přes svou rodinu. Já naštěstí ne, já se jim úspěšně vyhýbám.
Tak kdyz to posere jeden jdu jinam. Zajimavy je ze ty potkavas jen debuly doktory a jen debuly veterinare a tk jsou vsici fuj. Kdyz sou teda vsici fuj nechodte nikdo nikam a kuryrujte se doma a mate klid a nemusite na ty zly doktory furt nadavat.
eni
napsal(a):
A ještě k té vaší ,,inteligentní poznámce" dodám. Mě umřel taťka, protože u něj obvoďák nerozpoznal infarkt a nezavolal mu rychlíka. Léčil ho půl dne na žlučník. Sestřence teď umře taťka, viz výše. Takže přeju hodně štěstí.

Žíně, je škoda, že jste svůj život tak bezcenně promrhala (stejně jako necháváte plynout v bolesti životy vašich zvířat).
Zahodila jste evidentně potenciál stát se nevyšším mágem v ars medicina.
Teď - na vaše stará a vyviklaná kolena - se už na to vybodněte.
Hodně bytostem - včetně Worky - se opravdu uleví.
lesnížínka
napsal(a):
Tak to máte asi smůlu, pokud máte jen samé negativní zkušenosti. Ale nemůžete všechny kvůli tomu házet do jednoho pytle..pokud vezmu svoje zkušenosti, mám dobré i špatné. Ale kvůli těm špatným nebudu přece nadávat na všechny doktory a říkat, že jejich několikaleté studium je na kulový.
Taky jsem zažila pár s prominutím blbů doktorů, ale těch dobrých zkušeností mám vícero.
Mamka měla ALzheimera, občas musela do nemocnice, její ošetřující lékař byl opravdu super, empatický, s léčbou jsem byla vždy spokojená, žádné pochybnosti...na druhou stranu se jednou dostala do naší blízké "vyhlášené" nemocnice , tam primář opravdu deb... Ale je to vše o lidech, nebudu kvůli pár horším doktorům všechny hned paušalizovat. Já sama jsem se spíše setkala s dobrými doktory, se kterými jsem byla spokojená.
S veterinou už ty zkušenosti mám horší, protože tam mám pocit, že je to víceméně o penězích, ale to sem motat nebudu.
No tak ještě k té Vaší inteligentní poznámce - já jsem svojí mamce několikrát zachránila život tím, že jsem viz nemocnice, kterou výše popisuji - nenechala se odbýt lékaři, sestrou, primářkou - a trvala na svém ( sestra neuměla změřit teplotu, tvrdila, že žádnou nemá - dle tepu 100 a horkého čela jsem trvala na tom, že horečku má ). Těch epizod bylo vícero, ale všechny způsobily spíše sestry nebo ještě lépe pečovatelky v domově - pokaždé jsem trvala na lékaři a odvozu do nemocnice. Manžel říká, že jsem jí několikrát ten život zachránila...otázka je, jestli to v jejím stavu mělo vlastně nějaký smysl...
Ahoj holky,
Raduš měla jsem prostě nějak vymyslet,jak to doma udělat,aby prostě Pučmeldu nešikanoval..nějak je rozdělovat,když jsme byli v práci..teď už s tím nic neudělám,ale vyčítat si to prostě budu..riskla jsem to a dala ho ven,i když tady to riziko bylo..Edík nebyl jako Bert...to je štramák,o kterého se fakt nemusím bát..Edík byl.prostě pravý opak..kontaktní,mazlivý,nechtěl být sám..a proto šel za tím Bertem
Bobi mám jeho fotek plný telefon
Dala jsem si ho i na obrazovku telefonu a furt u toho bulím..ten Neurol mi pomohl,bez něj opravdu nevím...dneska jsem byla odpoledne u mladší ségry a řvala jsem zase jak tur,protože měla jeho fotku na ledničce..tak mě pak objímala a řvali jsme obě...
Opravdu mi hodně pomáhá furt něco dělat nebo někde být,abych prostě nemyslela....ale večer nespím,jsem furt vzhůru..úplně splavená..furt se mi o něm zdá
Dneska,když jsem nesla kytičky na hrobeček,tak vedle hrobečku seděl Bertík a dlouze mňoukal..takže jsem zase řvala..asi se mu taky stýská...
Já se omlouvám,že nepíšu o ničem jiném,ale prostě potřebuji to ze sebe dostat...
eni
napsal(a):
No tak ještě k té Vaší inteligentní poznámce - já jsem svojí mamce několikrát zachránila život tím, že jsem viz nemocnice, kterou výše popisuji - nenechala se odbýt lékaři, sestrou, primářkou - a trvala na svém ( sestra neuměla změřit teplotu, tvrdila, že žádnou nemá - dle tepu 100 a horkého čela jsem trvala na tom, že horečku má ). Těch epizod bylo vícero, ale všechny způsobily spíše sestry nebo ještě lépe pečovatelky v domově - pokaždé jsem trvala na lékaři a odvozu do nemocnice. Manžel říká, že jsem jí několikrát ten život zachránila...otázka je, jestli to v jejím stavu mělo vlastně nějaký smysl...
Nemělo, ale dělala jste, co jste v té chvíli musela. Jenže není každý tak zběhlý. Když nám druhý doktor v nemocnici řekl, že není potřeba taťkův převoz do nějaké specializované nemocnice, že on to zvládne...tak jsme tomu věřili, protože mě bylo 25 a nikdy jsem o nemocnici, vlastně skoro ani doktora nezavadila. A to, že má 50letý taťka infarkt byl pro nás takový šok, že jsme nevěděli ani jak se jmenujeme. Za tři dny umřel. To, že musíte být asertivní a slepě nevěřit zjistíte, až si těma sra.kama projdete a to už je pro některé bohužel pozdě Taky jste nevěřila sestře, nenechala se odbýt doktorkou...Proč? Vždyť to jsou lidi na svých místech, vystudovali to a Vy je zpochybňujete, nedej bože kontrolujete a úkolujete? Asi tak Když šla teta za primářem s tím, že říkalali, že mu udělají kolonoskopii, proč mu ji tedy nedělali...doslova sprostě na ni vyletěl, že mu už nic vyšetřovat nebudou, ať si nechá spravit zuby. Zvažovali jsme žalobu.
Niki, ještě dlouho na nic jiného myšlenky mít nebudeš...to všichni známe a chápeme. Ano, říkala jsem ti, že se z toho musíš vymluvit, pomáhá to, vyzkoušeno několikrát. Ale píšeme ti to..nepranýřuj se. Jen si škodíš a Edíka to nevrátí. Každý den jsi psala, jak tam byl spokojený, jak ho to bavilo. Bohužel chtěl asi poznat celý svět...
napsal(a):
Žíně, je škoda, že jste svůj život tak bezcenně promrhala (stejně jako necháváte plynout v bolesti životy vašich zvířat).
Zahodila jste evidentně potenciál stát se nevyšším mágem v ars medicina.
Teď - na vaše stará a vyviklaná kolena - se už na to vybodněte.
Hodně bytostem - včetně Worky - se opravdu uleví.
Nechcete vyhledat odborníka? Vás by vzali i na veterině Někdy pomůže vyměnit léky, někdy stačí jen upravit dávkování. Prý pomáhá i nějaké zvířátko.

Koukněte sem:
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3833810/zlaty-retrivr-vyhrez-plotenky?a=3973491#a3973491
A běžte se už někam zahrabat, Žíně.
Tady mají přispívající zvířata většinou rádi. Vy jste tady holt špatně.

canka
napsal(a):
Ahoj holky,
Raduš měla jsem prostě nějak vymyslet,jak to doma udělat,aby prostě Pučmeldu nešikanoval..nějak je rozdělovat,když jsme byli v práci..teď už s tím nic neudělám,ale vyčítat si to prostě budu..riskla jsem to a dala ho ven,i když tady to riziko bylo..Edík nebyl jako Bert...to je štramák,o kterého se fakt nemusím bát..Edík byl.prostě pravý opak..kontaktní,mazlivý,nechtěl být sám..a proto šel za tím Bertem
Dala jsem si ho i na obrazovku telefonu a furt u toho bulím..ten Neurol mi pomohl,bez něj opravdu nevím...dneska jsem byla odpoledne u mladší ségry a řvala jsem zase jak tur,protože měla jeho fotku na ledničce..tak mě pak objímala a řvali jsme obě...
Opravdu mi hodně pomáhá furt něco dělat nebo někde být,abych prostě nemyslela....ale večer nespím,jsem furt vzhůru..úplně splavená..furt se mi o něm zdá
Dneska,když jsem nesla kytičky na hrobeček,tak vedle hrobečku seděl Bertík a dlouze mňoukal..takže jsem zase řvala..asi se mu taky stýská...
Já se omlouvám,že nepíšu o ničem jiném,ale prostě potřebuji to ze sebe dostat...
Však to je jasné, byl to blesk z čistého nebe, mladý kocourek, kterého jste vypiplala od koťátka, tak to bolí a musí to ven. O tom je truchlení, tak se za slzy nestyďte, odplavují bolest.
Ale chci vám napsat, že to rozhodně není vaše vina. Byla to jen nešťastná náhoda, možná i souhra náhod, jestli ta silnice není frekventovaná. Pravděpodobnost, že se něco takového stane, byla mizivá, bohužel, stalo se.
Žijeme život plný rizik, my i všechna naše zvířátka. On se mu nějaký fatální úraz mohl klidně stát i doma...
Přeju vám, ať to brzy přebolí a můžete na něj vzpomínat v dobrém, na všechny jeho lumpárny i první myšilovecké úspěchy.
Držte se.🌷
lesnížínka
napsal(a):
Nemělo, ale dělala jste, co jste v té chvíli musela. Jenže není každý tak zběhlý. Když nám druhý doktor v nemocnici řekl, že není potřeba taťkův převoz do nějaké specializované nemocnice, že on to zvládne...tak jsme tomu věřili, protože mě bylo 25 a nikdy jsem o nemocnici, vlastně skoro ani doktora nezavadila. A to, že má 50letý taťka infarkt byl pro nás takový šok, že jsme nevěděli ani jak se jmenujeme. Za tři dny umřel. To, že musíte být asertivní a slepě nevěřit zjistíte, až si těma sra.kama projdete a to už je pro některé bohužel pozdě Taky jste nevěřila sestře, nenechala se odbýt doktorkou...Proč? Vždyť to jsou lidi na svých místech, vystudovali to a Vy je zpochybňujete, nedej bože kontrolujete a úkolujete? Asi tak Když šla teta za primářem s tím, že říkalali, že mu udělají kolonoskopii, proč mu ji tedy nedělali...doslova sprostě na ni vyletěl, že mu už nic vyšetřovat nebudou, ať si nechá spravit zuby. Zvažovali jsme žalobu.
Tak vy těch špatných zážitků máte asi mnohem více, proto takové rozhorčení...žaloba by stejně ničemu nepomohla, život tatínka a možná i strýce to nevrátí, doktoři se navzájem nejspíše podrží a vy vysolíte akorát peníze. A bude vás to stát nervy a možná i zdraví.
Nicméně já opravdu znám dost dobrých doktorů, kteří jsou skvělí i jako lidé, tak asi jen máte smůlu na ty horší.
Ještě příklad - málem jsme měli v rodině doktorku - tenkrát ještě nedostudovanou. Manžel jednou přirovnával poruchu srdce jako že je to stejné jako porucha motoru. Tenkrát se strašně rozčílila, jak tohle může srovnávat - práci doktora a práci automechanika. Stejné přirovnání použil muž potom u jiného lékaře, asi skromnějšího a pokornějšího a ten mu na to přikývl, že to tak ve své podstatě je...
napsal(a):
Koukněte sem:
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3833810/zlaty-retrivr-vyhrez-plotenky?a=3973491#a3973491
A běžte se už někam zahrabat, Žíně.
Tady mají přispívající zvířata většinou rádi. Vy jste tady holt špatně.
Zlato, špatně jste Vy, ale asi hůř, chápete. Zatím jste ještě nepochopila, že na psech jsem už před několika měsíci skončila a některá individua tam žijící k životu nepotřebuju. Vy beze mě asi být nemůžete, jinak nějak nechápu, co vás sem přivádí. Jste stalker? Na to už ani není psychiatr, na to je paragraf. Sbohem.

Takže když čtu psí a kočičí forum, jsem také stalker? Panečku, to se policie zapotí, to bude paragrafů.
Je mi líto smrti mladého kocourka od Canky. Upřímnou soustrast, není třeba výčitek svědomí. Užil si krásný život, byť krátký.
napsal(a):
Však to je jasné, byl to blesk z čistého nebe, mladý kocourek, kterého jste vypiplala od koťátka, tak to bolí a musí to ven. O tom je truchlení, tak se za slzy nestyďte, odplavují bolest.
Ale chci vám napsat, že to rozhodně není vaše vina. Byla to jen nešťastná náhoda, možná i souhra náhod, jestli ta silnice není frekventovaná. Pravděpodobnost, že se něco takového stane, byla mizivá, bohužel, stalo se.
Žijeme život plný rizik, my i všechna naše zvířátka. On se mu nějaký fatální úraz mohl klidně stát i doma...
Přeju vám, ať to brzy přebolí a můžete na něj vzpomínat v dobrém, na všechny jeho lumpárny i první myšilovecké úspěchy.
Držte se.🌷
Moc děkuju za podporu
napsal(a):
Držte se.🌷
Hezké a pravdivé
eni
napsal(a):
Tak vy těch špatných zážitků máte asi mnohem více, proto takové rozhorčení...žaloba by stejně ničemu nepomohla, život tatínka a možná i strýce to nevrátí, doktoři se navzájem nejspíše podrží a vy vysolíte akorát peníze. A bude vás to stát nervy a možná i zdraví.
Nicméně já opravdu znám dost dobrých doktorů, kteří jsou skvělí i jako lidé, tak asi jen máte smůlu na ty horší.
Ještě příklad - málem jsme měli v rodině doktorku - tenkrát ještě nedostudovanou. Manžel jednou přirovnával poruchu srdce jako že je to stejné jako porucha motoru. Tenkrát se strašně rozčílila, jak tohle může srovnávat - práci doktora a práci automechanika. Stejné přirovnání použil muž potom u jiného lékaře, asi skromnějšího a pokornějšího a ten mu na to přikývl, že to tak ve své podstatě je...
Mám v blízké rodině dvě lékařky, ve vzdálenější veterinářku. Ani jednu nevyužívám, protože si za a)nemyslím, že je to u rodiny dobré a za b) přístup dle mě také není OK (odmítnula mi odpovědět, co našla) Zbytek rodiny je využívá. Také našla strejdovi tu rakovinu, bohužel už metastázu

"pokud vezmu svoje zkušenosti, mám dobré i špatné."
souhlasím s žínkou
o špatných, až fatálně špatných zkušenostech mohu psát román na pokračování
o dobrých......snad ani fejeton

lesnížínka
napsal(a):
Co to tam mám zase za kravinu, oprava: to by sme se moc neprošli... Ale Renča je zřejmě zase na dovče, tak si neklepe na čelo
Renča dupala ve 30stupňových vedrech po stopách žítkovských bohyní.
Za Edíka
Ranní hlášení - počasí u nás. Zatím pořád čekám na to, až se vyplní to slibované, že se fronta z Čech přesune na Moravu. I na tu naši Moravu Je 17st, což je super a mrholí, což sice vzkřísí kytky, zbytku to nepomůže a rajčata 100% zabije. Včera mělo napršet asi 27mm, napršely 4. Dneska prý 26mm, zatím 0, jsme v očekávání Kočice spali doma, přišli dobrovolně, protože poprskávalo. Worku jsem chtěla schovat pod sklo, nakonec jsem si to rozmyslela, nechtěl tam jít a nevypadalo, že by mělo přijít něco horšího. Ráno byl jen trochu vlhký, stačilo přejet osuškou. Teď jsem mu tam dala slunečník, kdyby nááááhodou začalo regulerně pršet, půjde pod sklo. Zase se šprajcnul, že nejde Češtinářky: vím, že kočky spaly je s tvrdým, ale když se ví, že je to kluk a holka? Kvůli Vikťovi nemůžu psát ony, nejde mi to přes hubu
hezkou pošmournou neděli všem
Před hoďkou přestalo pršet...a že lilo skoro celou noc..teda nevím,zavírala jsem okno,bo u nás byl koncert tří kapel od večera...2 nějakých neznámých a pak hrály "Tři sestry"(i když hráli chlapi,takže vlastně měkké "i" )..otvírala jsem v 1,a to už pršelo..a navečer taky...
Ještěže jsem sem nešla večer,bo by mě to rozhodilo-tahle diskuse
Co člověk,to názor,to jiná zkušenost...Nikomu neberu jeho názor...S tím přirovnáním k motoru naprosto souhlasím-srdce je "motor" člověka...ale i ostatní odvětví...všechno se vším souvisí...
Nelze odsuzovat jen doktory ..někdy taky nelze jen tak jednoduše odstranit(nebo spravit) už pokažené...Jsme individuality..každý máme jiné příznaky té které nemoci,a každý ji taky jinak vnímáme..Jak to má ten doktor poznat??
.
Raduš-ty si všechno léčíš sama-dobrá,ale jiný člověk to vnímá jinak...A někdy-a přiznejme si to-že lidi jdou k doktorovi,až za 5minut 12...protože to pořád odkládají.."nic mi není"..."to bude dobré"..:nevolejte rychlou"..ale někdy to dobré prostě nebude ,a u každého se ta nemoc vyvíjí jinak..a pak je pozdě "bycha honit"..
Já osobně mám zkušenosti dobré...a to,že jsem tlustá,že jsem náchylnější k různým "civilizačním" chorobám(jako je třeba cukrovka?)..ano,zčásti dědictví a zčásti moje chyba..Nemůžu nadávat na doktory.můžu si za to sama..ale beru poctivě léky....Jinak jsem zdravá...Ale možná mě časem čeká nějaká "jobovka"...Mama měla "angínu pektoris"...otec 3 infarkty-na které se přišlo až po smrti(poslední byl asi osudový,bo přesekl kabek od sekačky-dostal ránu a po chvíli padl k zemi..neměl izolované ručky)..v 73 letech...Na cukrovku mu přišli,až zůstal ležet na mostku před barákem v komatu..nechodil nikdy k doktorovi..umřel v 1993
Je to blbé přirovnání,ale mě doktoři zachránili syna,když mu v 8 dnech zjistili zauzlování střev...a vnuka,kterému v 15 dnech udělali vývod-jinak by umřel
Já chodím na preventivky..i na mamograf poctivě s mými "dudami" ..
Až to přijde,tak to přijde...
Jak se říká "po bitvě je každý generál"...co se mělo a nemělo udělat...
Jo,a já vždycky přirovnávám,že můžu vylézt z branky,přejede mě tramvaj(i na dědině)-je to zlehčení "nevíme dne ani hodiny"
Včera jsem vyšla ven ze dveří na ulic,i a jen taktak mě nesrazil cyklista-jak spravili ty chodníky,tak se tu jezdí po chodnících-v ulici jsou kostky a to drncá A že jel jak blázen...už jsem mohla psát z nemocnice
Hezkou neděli všem
Přejel cyklista
Bobi, u člověka, který k doktorovi nejde jako já, či jde pozdě, jako x dalších lidí, se nedivím, že umře, protože už se s tím moc dělat nedá. A až mě něco skolí a přijdou mi na něco závažného...že bych to někomu vyčítala? No tak to určitě ne, fakt nejsem ma.or a je mi jasné, čí je to vina, mea culpa. Tak jak asi těžko může kuřák žehrat na doktory, že mu našli rakovinu plic. Já ale píšu u jasném pochybení doktorů a to je o něčem jiném. To, že člověka odbudou s tím, že je to od páteře a je to rakovina prostaty, to, že ti léčí žlučník a máš infarkt, to, že tě nepošlou na základní vyšetření, ač už o to vysloveně žádáš, protože jsi shodila za půl roku 20kg...

"kočky spaly je s tvrdým, ale když se ví, že je to kluk a holka?"
vždy y, páč "kočka" je vždy jen TA
kdyby to bylo kočka a kocour, tak spali, to pak jo
napsal(a):
"kočky spaly je s tvrdým, ale když se ví, že je to kluk a holka?"
vždy y, páč "kočka" je vždy jen TA
kdyby to bylo kočka a kocour, tak spali, to pak jo
Já vím, to je legrace perlička, aby tu bylo veseleji protože tu teď máme samá neveselá témata
Kočky spí a spát budou asi dlouho od rána mrholí, mrholí fakt hustě, že to skoro vypadá jako, že prší. No za tři hodiny nenamrholilo ani půl milimetru
canka
napsal(a):
Ahoj holky,
Ahoj holky,
Moc děkuji všem za podporu...
Raduš mluvit o tom právě furt nemůžu Psát ano a i tak to bolí..ale mluvit o tom nemůžu..
Ani mi v návaznosti na tu událost neudělalo radost to,že po opravdu hodně dlouhé době pršelo..celou noc a půlku dne..přírodě to pomohlo,ale bylo to jen zalití..na stav vody jako takové to nemělo vliv..voda mi do jezírka neteče..studna prázdná..
Jela jsem dneska s kobylkou na vyjížďku,abych přišla na jiné myšlenky Protože opravdu večer nemůžu spát..a když usnu,zdá se mi o tom..zdá se mi o tom,jak jsem ho našla V jakém stavu Furt to mám před sebou a nikdy na to nezapomenu Vyjížďka mi trochu pomohla,ale prostě z hlavy to nevymažu...v práci to všichni ví,takže mě teď tolerují,že nejsem nejbistřejší..a naštěstí se mi blíží dovolená..už jen týden do práce a pak mám 14 dní dovolenou..potřebuji někam odjet a na chvilku vypnout...to mi asi teď pomůže nejvíc...
Niki-vítej zpátky
piš o čemkoli..ale piš ..vypiš se z toho všeho-přijdeš i tak na jiné myšlenky.. Jsem se už chtěla zeptat,jak dopadl ten černý kocour,ale vidím,že je tam příspěvek,tak se pak podívám...Je dobře,že aspoň trochu u vás napršelo
U nás prší od včera...celou noc jak "na samotě u lesa"..teď už míň..Musela jsem zavřít o půlnoci okno-nemohla jsem usnout,jak to bubnovalo dole na plechy a plachtu toho stanu vedle-mají ten -nevím,jak se to řekne správně-ten "párty stan"?(i když jindy mi to tak nevadí)mlela jsem sebou,naskakovaly mě blbé myšlenky-vzpomínky až kamsi do roku "raz dva" nevím,co bylo impulsem
Večer jsem čučla na Modravu..Reni-příští týden začne další řada,co?říkám to dobře?už jsou na ní upoutávky,ale jsem zapomněla,od kdy
Jó,potkali jste se s tím Kouťákem u Třeboně??
U Jiřinek se ozývaly včera zvuky,jako by tam byl cvrček-jako není-ale takové vrzavé krátké tóny..Včera jsem je chvíli pozorovala,jak staří lítají,mladí zobáčky dokořán...sotva dostanou najíst,tak se objeví ocásek a..plk.. jedna,za chvíli druhá...Jsem jim říkala,"tak vy na mě teda zvysoka"..zase byla lopatka skoro plná..včera jsem umyla pochvístané okno,a dnes už je tam zase čára
Tak se mějte všichni pěkně
Bobi, budeš jim muset dávat plénečky, minipampersky U nás taky celou noc pršelo Máme 32mm a já jsem šťastná jak blecha Stromům to asi moc nepomlže, ale keřům už snad jo. No a v potoce bude voda Na rajčata se raděj dívat nejdu Bobi, měla jsem otevřené balkonovky, protože jak je barák naakumulovaný, vůbec se to nechtělo ochladit. V obyvču byla taky celý den ventilačka(po celém baráku vlastně) a venku 17st. Stejně bylo v obýváku celý den 26st. Ale jsem chtěla napsat že já déšť neslyším a ráno jo, viděla jsem, že prská, ale přijdu dolů a na meteo prý 32mm Nevěřícně jsem čuměla, myslela jsem první, že je to 3,2, ale bylo tam nějak víc číslic Pak jsem se ujišťovala ještě u muže, jestli se to opravdu nuluje o půlnoci a není to celé sečtené. Prý ne, prý lilo pořádně většinu noci. A stejně, kdybych i já slyšela bubnování na oplechování, tak od samé radosti blaženě usnu Kočice spali doma, Worka pod sklem. Teď už je vystěhovaný pod slunečníkem, ječel pod sklem už od 6h, že tam být nechce. Na obchůzce jsme trochu zmokli, protože jen jsme vyšli, přichomítnul se tam další mrak a už zase prskalo. Neva Vikťa se už nudí, zkoušel boj s Gucci, což jsme mu zatrhnula s míčkem, s plyšovou krysou Vasilisou(jak příznačné ) a nakonec, že jde raděj ven, i když ještě prská.

Bobča
napsal(a):
Niki-vítej zpátky
piš o čemkoli..ale piš ..vypiš se z toho všeho-přijdeš i tak na jiné myšlenky.. Jsem se už chtěla zeptat,jak dopadl ten černý kocour,ale vidím,že je tam příspěvek,tak se pak podívám...Je dobře,že aspoň trochu u vás napršelo
U nás prší od včera...celou noc jak "na samotě u lesa"..teď už míň..Musela jsem zavřít o půlnoci okno-nemohla jsem usnout,jak to bubnovalo dole na plechy a plachtu toho stanu vedle-mají ten -nevím,jak se to řekne správně-ten "párty stan"?(i když jindy mi to tak nevadí)mlela jsem sebou,naskakovaly mě blbé myšlenky-vzpomínky až kamsi do roku "raz dva" nevím,co bylo impulsem
Večer jsem čučla na Modravu..Reni-příští týden začne další řada,co?říkám to dobře?už jsou na ní upoutávky,ale jsem zapomněla,od kdy
Jó,potkali jste se s tím Kouťákem u Třeboně??
U Jiřinek se ozývaly včera zvuky,jako by tam byl cvrček-jako není-ale takové vrzavé krátké tóny..Včera jsem je chvíli pozorovala,jak staří lítají,mladí zobáčky dokořán...sotva dostanou najíst,tak se objeví ocásek a..plk.. jedna,za chvíli druhá...Jsem jim říkala,"tak vy na mě teda zvysoka"..zase byla lopatka skoro plná..včera jsem umyla pochvístané okno,a dnes už je tam zase čára
Tak se mějte všichni pěkně
Modrava nevím, potřebuji nakoupit, mj. i noviny. Před chvílí jsem chtěla vyrazit, ale mám nějak prázdné kolo u auta, tak budu muset poprosit některého souseda, aby vyřešil. Zrovna prší.
S kouťákem jsem předběžně domluvená na středu, 2 týdny jsem teď byla pryč.
lesnížínka
napsal(a):
Nikči, já píšu mluvit, ale myslím tady, takže psát Jééé, ty už pojedeš za chvíli na dovču?? A už máš něco objednané, nebo ještě čekáte?
Mně také vždy pomáhalo vypsat se. Z většiny trápení. Jen u některých jsem nemohla snad ani psát...
Jak se říká, nejlepší lékař je čas, ale je fakt, že ani ten tu bolest nevyléčí. Ale aspoň se stane tak nějak snesitelnější.
Ahoj holky,
Jste všechny tak hodné Ano,to vypsání mi pomůže
Dneska jsem se konečně trochu vyspala..nebyl to žádný zázrak,ale už nevypadám aspoň jako chodící zombie...
Dokonce i v práci už to bylo lepší..už jsem fungovala...
Jediné co,tak mě furt pobolívá hlava a oči,ale to připisuji tomu,že prostě ten spánek je na prd..a mám takovou pochmornou náladu,nic se mi nechce...chodím na tu zahradu prostě smutná..jeho přítomnost mi hodně chybí...nutno teda ale říct,že Berťa na mě teď čeká ráno i odpoledne a necourá se..dneska mě ráno vítal už na půl cesty a odpoledne se mnou strávil celou dobu,všude se mnou chodil a fakt se mazlil..přitom on se vždy třeba po hoďce sebere a jde na couračku a nevidím ho,jak je den dlouhý...
Byla jsem ještě kamarádce se postarat o pejska a kocoura,protože je na dovolený...ona mi pak právě taky pohlídá zvěrstvo na zahradě...no a ona má Briťáka Felixe,ale to je chodící špek..kam se můj malý Pučmelda se.re...ten ma tak 12 kg a to je jen na granulích..jenže on má narozdíl od Pučmeldy aspoň apetit a furt jí..Pučmelda je rozmazlený zmetek v tomhle..
Raduš vybráno nemáme..respektive já nemám vybráno,protože je to vždycky na mě,co vyberu..ale zase počkáme na poslední chvíli a pak se uvidí...ale opravdu se těším..na moře,dobré jídlo,cestování...takže už jen 4 dny v práci a pak krásných 14 dní volna....
Dneska,když jsem nesla kytičky na hrobeček,tak jsem poprvé nebrečela..teda smutek velký,ale já už prostě neměla co brečet Je možný,že už jsem se prostě tak vybrečela,že už není co?Jakoby mi došly slzy....
canka
napsal(a):
Ahoj holky,
Jste všechny tak hodné Ano,to vypsání mi pomůže
Dneska jsem se konečně trochu vyspala..nebyl to žádný zázrak,ale už nevypadám aspoň jako chodící zombie...
Dokonce i v práci už to bylo lepší..už jsem fungovala...
Jediné co,tak mě furt pobolívá hlava a oči,ale to připisuji tomu,že prostě ten spánek je na prd..a mám takovou pochmornou náladu,nic se mi nechce...chodím na tu zahradu prostě smutná..jeho přítomnost mi hodně chybí...nutno teda ale říct,že Berťa na mě teď čeká ráno i odpoledne a necourá se..dneska mě ráno vítal už na půl cesty a odpoledne se mnou strávil celou dobu,všude se mnou chodil a fakt se mazlil..přitom on se vždy třeba po hoďce sebere a jde na couračku a nevidím ho,jak je den dlouhý...
Byla jsem ještě kamarádce se postarat o pejska a kocoura,protože je na dovolený...ona mi pak právě taky pohlídá zvěrstvo na zahradě...no a ona má Briťáka Felixe,ale to je chodící špek..kam se můj malý Pučmelda se.re...ten ma tak 12 kg a to je jen na granulích..jenže on má narozdíl od Pučmeldy aspoň apetit a furt jí..Pučmelda je rozmazlený zmetek v tomhle..
Raduš vybráno nemáme..respektive já nemám vybráno,protože je to vždycky na mě,co vyberu..ale zase počkáme na poslední chvíli a pak se uvidí...ale opravdu se těším..na moře,dobré jídlo,cestování...takže už jen 4 dny v práci a pak krásných 14 dní volna....
Dneska,když jsem nesla kytičky na hrobeček,tak jsem poprvé nebrečela..teda smutek velký,ale já už prostě neměla co brečet Je možný,že už jsem se prostě tak vybrečela,že už není co?Jakoby mi došly slzy....
Niki, to tak bývá...
Dělej prostě vyloženě to, co cítíš. Až budeš cítit, že se Ti chce plakat, tak se vyplač. Když Ti plakat nepůjde, tak se do toho nenuť...
Jinak, mám takový věcný dotaz - když odjíždíte na dovolču (což Ti moc přeji ) - tak kdo se bude starat o zvířátka Pučmeldu, Berta a mnoho dalších??? U mě to občas bývá problém...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.49.149
Niki sice se moc neshodnem v hafu věcí. Včetně chovu koček navolno ale! Edíka i tebe je mi líto. Ano člověk ví že se to stává ale nepřipouští si. Jestli něco můžu poradit. Vzpomínej na něj to ano. Ale nerýpej se v tom. Zakaz si myslet na coby kdyby, upni se na něco. Naplánuj si nějaký malý soukromý projekt. Něco na co napřeš volné myšlenky a čas. A časem bude líp. Ne hned ale bude. Nevalej se ve smutku. Máš super chlapa a hafo dalších zvířat co tě chtějí funkční.
Kouťáku, Kouťáku mám objev! Dneska tam těch ptáků kroužilo asi 5 Jsem z toho jelen. Vyvedli mladé? Až teď? Jsou stěhovaví a začínají trénovat na odlet? V horách konečně zapršelo a naplnil se potok ne na povodeň, ale do stavu divoké řeky. To pro ně dobré není, protože co pak žerou? Možná se chystali přeletět přes dvě vesnice na rybík.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Niki sice se moc neshodnem v hafu věcí. Včetně chovu koček navolno ale! Edíka i tebe je mi líto. Ano člověk ví že se to stává ale nepřipouští si. Jestli něco můžu poradit. Vzpomínej na něj to ano. Ale nerýpej se v tom. Zakaz si myslet na coby kdyby, upni se na něco. Naplánuj si nějaký malý soukromý projekt. Něco na co napřeš volné myšlenky a čas. A časem bude líp. Ne hned ale bude. Nevalej se ve smutku. Máš super chlapa a hafo dalších zvířat co tě chtějí funkční.
Jani, já s Tebou sice částečně souhlasím....ale z vlastní zkušenosti vím, že v tom nejbolavějším období fakt nejde si nic zakazovat, přikazovat. Alespoň mně to tedy nejde. Vše léčí až čas - částečně, prostě ohladí hrany té bolesti...a začne se vzpomínat na to hezké, co bylo odžito a zažito!
lesnížínka
napsal(a):
Kouťáku, Kouťáku mám objev! Dneska tam těch ptáků kroužilo asi 5 Jsem z toho jelen. Vyvedli mladé? Až teď? Jsou stěhovaví a začínají trénovat na odlet? V horách konečně zapršelo a naplnil se potok ne na povodeň, ale do stavu divoké řeky. To pro ně dobré není, protože co pak žerou? Možná se chystali přeletět přes dvě vesnice na rybík.
Lenížínko,tak a nyní mě to začíná zajímat, co tam vlastně máte za ptáka.Bukač a Kvakoš noční určitě nekrouží.Napadá mě pouze Moták pilich.Je to menší dravec a hnízdí v rákosí.No a potom už jedině tohle.
kouták
napsal(a):
Lenížínko,tak a nyní mě to začíná zajímat, co tam vlastně máte za ptáka.Bukač a Kvakoš noční určitě nekrouží.Napadá mě pouze Moták pilich.Je to menší dravec a hnízdí v rákosí.No a potom už jedině tohle.
Jéé, to jsem vás nechtěně zmátla blbým vyjádřením. Krouží jsem myslela, že lítají tak nějak kolem, nad hnízdištěm, v hejnu. Oblétali to kolem, velkým okruhem. Dravci určitě ne. Přikláním se k tomu bukačovi, na kvakoše se mi to zdá velké. Já jsem podle tvaru, když včera nade mnou to hejno proletělo, ne nijak nízko myslela, že jsou to kormoráni. Ale ti vypadají také hodně specificky, nemyslím si, že bych si to spletla, ale ta velikost přibližně stejná.
Dneska jsem byla pilná Včera jsem vyžehlila, dneska ještě nebylo počasí na žádné zahradnické práce, muž jel na služebku a prý: najdi si nějakou činnost, ať se tu celý den neválíš Měla jsem nachystané všechno na výrobu stolku, místo starého stolu, který jsme vyvezli na sběrný dvůr, protože se rozmočil a rozpadnul. A potřebuju tam něco na odkládání. Koupila jsem si konzole, nějaký cetris zbyl ze stavby, jen jsem nevěděla, jestli a čím to zvládnu uřezat. A vyvrtat. Povedlo se, jedinný problém byl, že samotnému se to špatně přivrtává, když má jen dvě ruce. Druhý byl, že se mi na přímočarce ubrousily zuby(plátek na dřevo ale jiný jsem neměla) naštěstí jsem našla ještě jeden stejný a dopižlala to. Třetí problém: špatné šroubky na uchycení cetrisu, ale to je detail, to jen vyměním, až koupím, zatím je to provizorně. Jsem nadšená, že se mi to povedlo, já vždycky nějaký projekt vymyslím, ale není kdo by to zrobil, i když to není nic složitého. A nebo chybí nářadí Asistoval Woriček (spinkal opodál ) foťák(mobil) jsem neměla. Tak jsem to pak šla vyfotit...asistovala Gučinka A ještě rajčata, jak jsou letos krásně obsypaná, no bude to spíš fotka in memoriam - po těch deštích popraskají a přijde plíseň...jako každoročně. Celé léto neprší, pak jeden déšť a je po nich
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Děkuju Jani
Právě,že mi v hlavě běhají jen ty scénáře co by,kdy by Zatím se toho neumím zbavit..vyčítám si to hodně...že jsem ho měla nechat doma,protože to by se mu nic nestalo..a že když jsem ho dala ven,tak jsem ho neměla venku nechávat samotného,protože mu prostě chyběla společnost(byl opravdu hrozně kamarádský,takový milovník) a měla jsem mu radši pořídit nějakého kamaráda,co tam bude s ním,když Berťa furt někde courá a já prostě do práce musím..že jsem možná měla udělat nějakou voliéru,kde by byl aspoň přes noc zavřený...že jsem ho možná měla dát tenkrát přeci jen k tomu domku se zahradou,co mi nabízeli ty lidi a ne si ho vzít na zahradu..prostě cokoliv,co by mu zachránilo život...dneska jsem se mu na hrobečku zase omlouvala,když jsem mu nesla kytičku a zase řvala..myslela jsem,že už po včerejšku brečet nebudu,ale jak jsem se mu omlouvala,tak jsem zase bulela..zase mě teď bolí hlava a vím,že nebudu spát...
Ségra se mnou dělá v jedné firmě a dneska mi šeptala na svačině,že mě obdivuje,jak to zvládám(u ní jsem se byla nejvíc vyřvat,protože ona to má se zvířátky nastavený stejně jako já).Upnula jsem se teď na novou věc,co budeme vyrábět(něco jako ten malý projekt,jak jsi psala) a pomáhá mi to opravdu hodně v práci...jen prostě někdy,když mi ty myšlenky naskočí,musím si jít poplakat na záchod..jen prostě nechci,aby mě někdo takhle viděl..taky mi pomáhá myslet a těšit se na dovolenou..takhle večer,když dojdu domů,tak teď hledám dovču a těším se a plánuju..jenže ve slabé chvilce kouknu na Edíkovo fotky a jsem zase v hajzlu...
Vím,že se přes to musím přenést..vím,že mu už nepomůžu..jenže to nejhorší na tom všem prostě je,jak jsem ho našla O tom se mi furt zdá...o tom,že jsem tam měla ležet já a ne on....možná jsem blázen,ale fakt mě to ubíjí...vnitřně fakt hodné..zvenku se to snažím nedávat najevo...
lesnížínka
napsal(a):
Dneska jsem byla pilná Včera jsem vyžehlila, dneska ještě nebylo počasí na žádné zahradnické práce, muž jel na služebku a prý: najdi si nějakou činnost, ať se tu celý den neválíš Měla jsem nachystané všechno na výrobu stolku, místo starého stolu, který jsme vyvezli na sběrný dvůr, protože se rozmočil a rozpadnul. A potřebuju tam něco na odkládání. Koupila jsem si konzole, nějaký cetris zbyl ze stavby, jen jsem nevěděla, jestli a čím to zvládnu uřezat. A vyvrtat. Povedlo se, jedinný problém byl, že samotnému se to špatně přivrtává, když má jen dvě ruce. Druhý byl, že se mi na přímočarce ubrousily zuby(plátek na dřevo ale jiný jsem neměla) naštěstí jsem našla ještě jeden stejný a dopižlala to. Třetí problém: špatné šroubky na uchycení cetrisu, ale to je detail, to jen vyměním, až koupím, zatím je to provizorně. Jsem nadšená, že se mi to povedlo, já vždycky nějaký projekt vymyslím, ale není kdo by to zrobil, i když to není nic složitého. A nebo chybí nářadí Asistoval Woriček (spinkal opodál ) foťák(mobil) jsem neměla. Tak jsem to pak šla vyfotit...asistovala Gučinka A ještě rajčata, jak jsou letos krásně obsypaná, no bude to spíš fotka in memoriam - po těch deštích popraskají a přijde plíseň...jako každoročně. Celé léto neprší, pak jeden déšť a je po nich
Raduš Gučinka je krásná kulička...pomazli jí za mě...a kde je Viktěnka?
Teda ty máš ty rajčata krásný!!Já a ta moje zahrádka se nemůže rovnat..i když teda papriky a cuket mi kamarádka chválila,že není možný,že je mám tak hezký
Bobi toho macka Briťáka jsem zapomněla vyfotit já pitomec A zítra už tam nejdu,kamarádka se odpoledne vrací z dovči...ale neboj,až bude příležitost,tak vyfotím..
Dneska jsem se snažila ,,rozveselit,, tím,že jsem si zajela do města koupit nové plavky na dovolenou..né,že bych jich měla málo,ale prostě teď potřebuju změnu...sešlo se toho bohužel teď víc špatného(Edík je ale to nejbolestivější) a já potřebovala vyvětrat hlavu a myslet opravdu jen a jen na tu dovču..že budu cestovat,užívat si moře,přírody a dobrého jídla...a budu mít hezký plavky prostě Pak jsem šla na zahradu a musela jsem se smát(můj první upřímný úsměv od té události),když jsem viděla malou ponici ležet a chrnět a Berťas jí tam skákal po zádech a měl z toho hroznou srandu
Holkám už začíná všem narůstat zimní srst,tak asi bude tužší zima..na to,jaký je teplo,začali brzo..
Vikťoša měl asi nějakou náročnou noc, protože celý den, jen s malýma přestávkama spal v obyvču. Já jsem kolem něho běhala za Workou, říkala jsem mu, že jdu nahoru, jen kouknul půl okem a chrněl dál. Vynášela jsem ještě na kompost, otočím se a letí proti Gucci. Kde jsi byla slečo, já jsem si ani nevšimnula, že jdeš za mnou! Má teď nějaké mazlivější období, nebo teda pár dní, ještě minulý týden přede mnou zdrhala, abych po ní náhodou něco nechtěla...v tomto je ona děsná potvora. Viktěnku ani nenapadne zdrhat, ten jde naproti. I když to s mazlením taky nepřehání, ale proti Gucci tak 10x víc mazel Rajčata však jo, ale už začínají praskat, jsem viděla. Cukety Niki mám prakticky po smrti, melou z posledního, nějaká plíseň či co. Papriky a hadovky ve skleníku se zdrchali po postřiku na svilušu, jen musí narůst nové listí, už pěkně zase kvetou. Bobi, semlela jsem to suché uzené se zbytkem škvarků a je toho něco jako škvarková pomazánka, dala jsem tam i okurky a vajka. Takže jsem se toho slavnostně přežrala a je mi celé odpoledne těžko
Kouťáku...jsem z toho fakt jelen Dneska už hodně za šera jsme šli s Workou kolem a pták se asi vracel na byt. Proletěl korytem cca ve výšce mích očí a přikláním se teď ke kvakošovi. Takhle zblízka se mi zdál menší a tmavá záda.
Bobča
napsal(a):
já tu měla chlapa na nachystání odpadu a přívodu na myčku...dovezou mi ji odpolko...Tak jsem to všechno vyklidila z kredence,vytřela ..teď si to tam zas všechno nastramlám....Místo mám a pak si ji jenom zapojím...Tak se pustím i do ostatních skříněk...a budu mít uklizeno na vánoce
Nakonec jsem ještě zalévala kytky doma, zametla suché listí, postírala podlahy, protože proč? Binec, jak jinak A ještě jsem sem vlezla něco hledat pro zahradníky a zase tu zakufrovala na hodinu. Nehodí se sem ani strčit nos, strašně to žere čas, strašně.
Na Vánoce Bobi? Tomu bych ráda věřila, ale do Vánic budu mít všude bord.l 3x
Mám ve skleníku zapíchnuté dvě trysky. Původně jsem to takto rozstřikem zalévat nechtěla, kvůli plísni rajčatové, případně okurkové. Nechala jsem si natáhnout kapkovou závlahu, jenže mi to nějak nepřipadá dostatečné. No a teď ani nebylo čím, tak skleník dost proschnul. Po deštích konečně máme vodu, tak jsem tam napojila hadici, jako vždy a že pustím ty trysky, ať se to zase konečně pořádně uleje. Už včera. Hodinu jsem se s tím rýpala a voda nic, netekla, valila přes spojky, trysky ani ň. Normálně jsem jako vždy vyšroubovala a vyčistila trysky, následně profoukla hadici, abych si ověřila, že tam není vražená třeba myš pustím to a...nic. Našvaně jsem to vypnula a šla od toho, protože kur.y lítaly až k sousedům Myslela jsem, že to nechám na chlapovi, on má trpělivost, kterou já ne, já už bych to rozdupala. No jel do práce. Tak jsem si to dala druhé kolo. Do spojek jsem narvala těsnění, aby netekly...no nepomohlo. Už jsem propadala šílenství, ale ještě mě napadlo, znovu projít až ty trysky. Po chvíli sezení a dumání nad tryskama jsem si vědomila, že ne jen ta tryska se čistí, ale jde odšroubovat i vstup do ní. A tam jsem objevila úplně ucpané sítko, kuva. Vzpomněla jsem si, že když jsem je kdysi kupovala, rovnou jsem z nich ta sítka vyoperovala Jenže jsem letos dokoupila ještě dvě a tam jsem na to úplně zapomněla Uf, takže zalito
Vzala jsem kolečko, nůžky, plotostřih a hrábě a jela k novým sousedům ostříhat keře prorůstajícím přes plot k nim. Zatím to jde, staví, ještě nebydlí. Akorát jsem se dostala jen do poloviny, pak tam mají skládky zeminy a po tom teda šmatlat nebudu, budou si to pak muset ostříhat sami. I tak jsem to dělala dvě hodiny.
Tak mám zapojenou myčku...jsem nasr.ná až do stropu ..Měla jsem tu ráno"známého"...to,co mi tam udělal za připojení!!! ..bych asi zvládla líp..jen nemám flexu na uřezání novoduru...Odtoková hadice je až ve výšce té myčky-vždyť ta voda nebude odtékat všechna...složitě jak sviňa a kohout na vodu dal směr ke mě,a hadici když provleču dírou v zádech kredence-tak je taky čuňou sem..k tomu ten aqua-cosi(krabička)...Jsem se nadřela jak bulhar..vše v podřepu(stařenka není zvyklá ) ..a překroutil se mi přívod vody do dřezu...tak znovu...musela jsem ji posunout blíž,kam jsem nechtěla...Hlavně že si vzal 1200!!!!!nevím za co jeden malý ventil a kousek novoduru..Dělal to ani né 2 hoďky-z toho 3/4hoďky byl nakupovat...oh ti řemeslníci...ta ženská ve vodotopo ve Štbk.mi radila takové jednoduché řešení!!...
Myčka přišla poškozená...ale jakobych to měla v nose-na to jsem si ji pojistila...Hned jsem to nafotila,zavolala do Alzy..poslal mi mejl,kde jsem ty fotky dala..ale že si ji nechám,bo na fuhkci to nemá vliv..Takže asi dostanu nějakou kompenzaci,což je pro mě lepší...ale až to vyřídí..Obal poškozený nebyl,takže to balili už pokřivené ty plechy..
už "myju"-jsem si nechala nádobí....je teda hodně tichoučká
Fíííha jsem se zrovna chtěla zeptat, jak to dopadlo, jestli už myješ. Jo, to je zezadu(boku) bude super, když ti na ti pošlou slevu(doufám, že ne formou kuponu na příští nákup ) S těma instalatérama...ještě mě čeká výměna sprchového panelu a ucpané baterie, kterou doteď(už několik let) nezvládnul nikdo s instalatérů odšroubovat a vyčistit, strhli tam někde závit, prý se to bude muset nějak odvrtat a nikomu se do toho nechce, páč musí i odšroubovat celou skříňku po umyvadlem. V ložnici...mi půl roku netekla teplá voda, před Vánocema jsem to chtěla vyčistit a totéž - tak se to seklo, že jsem s tím nehnula a raděj to nechala, abych to nestrhnula. Před měsícem to zprovoznili, vyčistili, vyzkouším a blbě to teče. Napadlo mě vyvařit ještě v octu rovnou všechny perlátory po baráku. Tak jsem to udělala a...nádhera voda mi parádně teče A tím pádem jsem prozřela, že na mužově umyvadle zase tak parádně ne teď, proti tomu mému. Takže tu jeho baterii, respective přívody zřejmě vůbec nečistili
Takže ano Bobi, z toho plyne: měla jsi si to raděj udělat sama Už jsem se hodněkrát přesvědčila, že je to tak lepší, pokud jen trochu víš jak. Tam mi naskakuje pararela k té diskusi o doktorech. Proto si většinu věcí(a u zvířat taktéž) raděj léčím sama. Operovat se teprve musím naučit
jsem mu řekla svou představu-resp,co mě radila...on na to "že tam jsou všechny blbky-co baba může vymyslet"..Nemohla jsem nikde sehnat ten sifon se 2 těma,na odtok z přepadu,a z myčky..to by bylo taky jednoduché...co už..
Holky,do čeho se dává polystyrén?-myslím na třídění...do plastů?
Jmenuje se Candy Brava..
takže ten kovový rozbočovač a ta černá krabička-přes tu teče odtok-vzadu ta hadice nahoru...a to novodurové Ypsilonko,do kterého teče ta voda-nevím,proč přes tu černou krabičku-a tak vysoko...kolik to mohlo stát?
Ahoj holky,
Teda Bobi,já bych si tu poškozenou nenechala Mě by to vadilo....ale jinak chválím volbu myčky..já už bych bez myčky nikdy nebyla...a co že ses pro ní rozhodla?
U nás v práci se polystyren likviduje úplně zvlášť,odváží ho nějaká firma..ten do plastu ani do komunálu nepatří...ale já ho teda hážu do komunálu u baráku...kam s ním taky jinam..
Raduš u nás dneska bylo 26°C,ale skoro celý den pod mrakem...ale teda už se upřímně těším,až bude kolem 20°C a přijde podzim...
Dneska jsem si objednala fotoplátno..respektive jsem si nechala udělat Edíkovu fotku na větší fotoplátno a přijde mi to jako obraz...pověsím si ho doma někam,kde ho budu mít furt na očích..abych měla aspoň pocit,že je furt se mnou Dneska jsem mu šla zapálit svíčku a na hrobečku se vyhřívala ještěrka..to bylo hezké
Šla jsem dneska po práci na hodinku na kolo,pustila si hudbu a tu hodinku fakt o ničem nepřemýšlela..bylo to fajn..včera jsem totiž nemohla usnout a ještě v 1 h ráno jsem byla vzhůru a čučela do stropu..když mi ráno v 5:50 h zazvonil budík,vypadala jsem opravdu parádně Myslela jsem,že se to trochu zlepší s tím spánkem,ale nic...
Na zahradě jsem byla dneska opravdu překvapená a mile,protože do jezírka začal téct opravdu velmi nepatrný čůrek vody...ale radost to byla veliká pro mě...asi jak je teď chvilku pod mrakem a něco i napršelo,tak ten pramen vody se maliličkato vzpamatoval..a podle předpovědi by něco málo mělo spadnout i v pátek a sobotu,tak kéž by..
Zítra po práci bych měla jet do velkoskladu pro kočkolit..tak snad to klapne..už to domlouvám s pánem skoro třetí týden..
A potom jedu k mamce,dělají mi se ségrama malou oslavu...k obědu bude řízek s bramborovým salátem,mňam..aspoň se konečně pořádně najím..
Snad se tu ten Kouťák zjeví Ještě nový postřeh: dneska jsem ptáka poprvé slyšela, už zdáli...krákat Nevím, jak jinak to nazvat, prostě tak nějak kráká. Slyšela jsem ho poprvé a řval a řval jak pominutý. Odložila jsem psa a pomalu se tam plížila, už bylo zase hodně šero, kor v hustém porostu. Jelikož už vím, kde asi sedává podle množstí trusu na stromech, šla jsem najisto, i když jsem si říkala, že mi praskne větvička pod nohama a bude v ři.i. Přijdu k průseku, koukám na všechny větve a jelikož jsem hluchá, těžko se mi identifikuje, odkud ten zvuk jde. Dole nikde nebyl, výš nebyl a pak už husté koruny, tak se plížím ještě kousek blíž a frnk...zvedne se mi odněkud až vysoko nad hlavou Takže jsem si ho zase v klidu neprohlédla, neviděla jsem ani ň
Tak to by opravdu mohl být Kvakoš noční.On sice nekráká,ale dělá "kraak".Budete se muset polepšit a konečně ho vyfotit.I špatná fotka na určení stačí.
Kouťák se nemůže zjevovat,když nemá na nic čas.Od pondělka na chalupu jen nakouknu nakrmit Mourka,podrbat mu tu fousatou palici a prchám do bytu,kde si řemeslníci podávají dveře.Důchodci nemají prostě na nic čas.
.Důchodci nemají prostě na nic čas.
-bych mohla vyprávět
Já mám tolik času,že vlastně nemám čas si ho užít ..vždycky se najde nějaké "ale",proč nejít ven,proč "to udělat" až zítra...až zítra..až zítra..Mám prokrastinaci jak blázen ...ale třeba to jednou přijde
Raduš-ta bílá hadice je přepad dřezu..a to vepředu-ta motanice..on ten ventil dal za tu trubku,ale jak se tam mám vytočit s tou hadicí s tím aquasystémem...tu černou krabici?to jsem čuměla taky..prý cosi,abych mu nenadávala,že to někde vyteče či-co...normálně jsem chtěla ten sifon se dvěma odtokama(dvěmi odtoky..dvěma odtoky-asi tohle co? )
ten černý tam dal on(nevím proč)...do něj zezadu je napojená hadice z myčky(s tím kovovým kroužkem)-odpad-to vidíš na prostředním obrázku...A ten rozbočovač je na těch barevných hadicích,kudy vede voda do dřezu...,a tam vede zespodu přívod vody do myčky s aquastopem,...a ta bílá je přepad ze dřezu...Kapišto? ...
A ty šedé hadice jsou narvané zezadu okénkem v kredenci...Pračku mám v koupelně.
kouták
napsal(a):
Tak to by opravdu mohl být Kvakoš noční.On sice nekráká,ale dělá "kraak".Budete se muset polepšit a konečně ho vyfotit.I špatná fotka na určení stačí.
Kouťák se nemůže zjevovat,když nemá na nic čas.Od pondělka na chalupu jen nakouknu nakrmit Mourka,podrbat mu tu fousatou palici a prchám do bytu,kde si řemeslníci podávají dveře.Důchodci nemají prostě na nic čas.
No vidíte, taky předěláváte byt? To byste mohl poradit té Bobině Co předěláváte? Moje mamka si teďka k 70tinám předělávala koupelnu(pravda, v řešení už to ale bylo dva roky) I WC, má ho zvlášť. No a když už, tak jsme koupili i všechny nové dveře v patře(má šumperák, obytné místnosti má víceméně jen v patře) Kuchyň + podlahy kuchyně-jídelna se dělali před 5lety. Všechno bylo už opravdu v havarijním stavu, linka jí padala, vana tekla do přízemí
S focením to neklapne, chodím tam až za šera a nemám mobil, se kterým bych to zvládnula vyfotit tak, aby tam bylo vůbec něco vidět. Jedině...že bych si vzala ten chytrej se teď vyplížila a zkusila je nevyplašit
P.S....s ptákem to nevyšlo dokonce jsem si vzala i maskovací oblečení. Jenže když jsem se plížila co nejblíž a snažila se najít kde sedí, dole nebyl, koukala jsem po všech stromech kolem...tak přes husté keře jsem ho neviděla. Byl zase někde nahoře v koruně, uviděl mě pod sebou dřív, než já jeho Jen jsem uslyšela zaševelení křídel a jak z jednoho místa letí listí ze stromu. Při druhém pokusu za pár hodin jsem ho už ani neobjevila Měla jsem vám vyfotit svou prd.. svůj zadek Během té chvilky, co jsem se tam po centimetru posunovala, jsem chytla přes šortky! asi 15 štípanců! Když jsem to v zrcadle viděla, musela jsem se normálně řehtat, to bylo něco, vypadala jsem, jako bych si sedla do kopřiv Ty ostatní na rukách a nohách ani neřeším, ty jsem si rovnou cestou mazala jitrocelem, ale nechtěla jsem si rejdit rukama v trenkách kdyby mě někdo sledoval - sousedé přes barák staví nový plot U nás komáři moc nejsou, nemají kde, je pořád sucho, celé léto nikde kaluž. Jenže jak vyschnul potok...tak to měli asi komáři rej, v těch pár kalužích. Sousedka, co bydlí na straně u potoka věšela prádlo. Ukazuju jí ruce a nohy a říkám: boha, co to tu máte?!? A ona, že kalamita, že nemůžou vydržet ani doma v obýváku Bydlí od potoka 15m.
Bobča
napsal(a):
ten černý tam dal on(nevím proč)...do něj zezadu je napojená hadice z myčky(s tím kovovým kroužkem)-odpad-to vidíš na prostředním obrázku...A ten rozbočovač je na těch barevných hadicích,kudy vede voda do dřezu...,a tam vede zespodu přívod vody do myčky s aquastopem,...a ta bílá je přepad ze dřezu...Kapišto? ...
A ty šedé hadice jsou narvané zezadu okénkem v kredenci...Pračku mám v koupelně.
Bobi, do černé škatule voda z myčky, jako že teda odtok? No to ale pořád nechápu, proč přes tohle však odtok jde rovnou do kanálu, ne? Hm, tak máš ,,hezkou", drahou, zbytečnou? černou škatuli No co už
canka
napsal(a):
Ahoj holky,
Teda Bobi,já bych si tu poškozenou nenechala Mě by to vadilo....ale jinak chválím volbu myčky..já už bych bez myčky nikdy nebyla...a co že ses pro ní rozhodla?
U nás v práci se polystyren likviduje úplně zvlášť,odváží ho nějaká firma..ten do plastu ani do komunálu nepatří...ale já ho teda hážu do komunálu u baráku...kam s ním taky jinam..
Raduš u nás dneska bylo 26°C,ale skoro celý den pod mrakem...ale teda už se upřímně těším,až bude kolem 20°C a přijde podzim...
Dneska jsem si objednala fotoplátno..respektive jsem si nechala udělat Edíkovu fotku na větší fotoplátno a přijde mi to jako obraz...pověsím si ho doma někam,kde ho budu mít furt na očích..abych měla aspoň pocit,že je furt se mnou Dneska jsem mu šla zapálit svíčku a na hrobečku se vyhřívala ještěrka..to bylo hezké
Šla jsem dneska po práci na hodinku na kolo,pustila si hudbu a tu hodinku fakt o ničem nepřemýšlela..bylo to fajn..včera jsem totiž nemohla usnout a ještě v 1 h ráno jsem byla vzhůru a čučela do stropu..když mi ráno v 5:50 h zazvonil budík,vypadala jsem opravdu parádně Myslela jsem,že se to trochu zlepší s tím spánkem,ale nic...
Na zahradě jsem byla dneska opravdu překvapená a mile,protože do jezírka začal téct opravdu velmi nepatrný čůrek vody...ale radost to byla veliká pro mě...asi jak je teď chvilku pod mrakem a něco i napršelo,tak ten pramen vody se maliličkato vzpamatoval..a podle předpovědi by něco málo mělo spadnout i v pátek a sobotu,tak kéž by..
Zítra po práci bych měla jet do velkoskladu pro kočkolit..tak snad to klapne..už to domlouvám s pánem skoro třetí týden..
A potom jedu k mamce,dělají mi se ségrama malou oslavu...k obědu bude řízek s bramborovým salátem,mňam..aspoň se konečně pořádně najím..
Niki, máme tříděnej, už roky a polystyren jde do plastů. Letos máme novinku, plasty a tetra paky( hliník) jde spolu. Je to jednodušší, hlavně to oceňuju teď u platíček od léků, která mají oboje a házely se tudíž do komunálu. Já teď mám s Workou hodně. A vlastně plno výrobků je takhle debilně napůl - plast s hliníkem. Vám to ve firmě berou zvlášť asi proto, že ho máte hodně - polystyrenu. Myslím ten klasický, co se právě užívá i na balení do krabic.
Teplota na dnešek původně hlášené bouřky a 26st. Ráno(nebo už včera?) to změnili na 27st a bouřka už byla pryč. Bylo 30,8st ještě před chvilkou, pocitově to hlásilo 31,5 což jsem cítila na sobě a viděla na funícím Woruškovi. Práce jedna zasr... Mám alergii na slunko, doslova ho už nesnáším Nechce se mi ven, když není za mrakama. Bylo fakt zase na zdechnutí Ještě si příští víkend vzpomenu, hlásí 18st Volala jsem s mamkou a nějak ztěžka dýchala. Jo, je nachcípaná z toho covidu, ale takhle funím já, ona ne. Nařídila jsem jí acylpyrin, pochopitelně si ho zase nevzala, bojím se embolky, ona má hrozné ty křečáky
Niki, ti dva tulínci jsou milenkatí Bych se na ně vrhnula, ti by mě neměli rádi
Děcka, Niki, ani bych to sem teď neměla psát ale nedá mi to. Dneska jsem si dělala jitrocelový sirup, takže jsem dvě hodiny trhala po zahradě kbelík jitrocelu. Obcházím všechny trávníky(neposekané, nefachčenko sekačka) takže jitrocel právě po dešti vyskočil(krom všech ostatních plevelů ) oči jak vejr, procházím i louky, ale ty jak byly suché, tam nic nevidím, tak se protáhnu kolem vysokého živého plotu a chystám se odejít. Najednou koukám a přede mnou na zemi chuchvalce bílých chlupů, trochu narezlých. Mokrých, připláclých k zemi, takže tam musely být ještě před deštěm. První mě napadlo, že vytahala liška Workovy z kompostu. Do jedné takové divné hromádky jsem jako že kopnula a byly opravdu na koncích rezavé a bylo tam i rozložené něco...? To jsem se teda děsně leknula, málem se mi srdce zastavilo a kdybych ráno neviděla obě kočky, tak mě asi rovnou kleplo. Až jsem se vydýchala, tak jsem do toho znovu šťournula botou, byla to taková ,,kulička" snad...ocásek? Králičí? Jak jsem tak přemýšlela uvědomila jsem si, že dva dny zpátky byla hrozně poskákaná cesta, rozdrápaná, jako by se tam ty lišky mlely, honily, dělaly nějaké kraviny. Napadlo mě, jestli někde nešlohnuly králičí kožku a nehrály si s ní? Nevím, proč ale až u nás? Proč ne někde na poli kolem? Nejbližší kůže má soused cca 200m od nás. Musím se ho zeptat, jakové barvy má králíky...
lesnížínka
napsal(a):
No vidíte, taky předěláváte byt? To byste mohl poradit té Bobině Co předěláváte? Moje mamka si teďka k 70tinám předělávala koupelnu(pravda, v řešení už to ale bylo dva roky) I WC, má ho zvlášť. No a když už, tak jsme koupili i všechny nové dveře v patře(má šumperák, obytné místnosti má víceméně jen v patře) Kuchyň + podlahy kuchyně-jídelna se dělali před 5lety. Všechno bylo už opravdu v havarijním stavu, linka jí padala, vana tekla do přízemí
S focením to neklapne, chodím tam až za šera a nemám mobil, se kterým bych to zvládnula vyfotit tak, aby tam bylo vůbec něco vidět. Jedině...že bych si vzala ten chytrej se teď vyplížila a zkusila je nevyplašit
Lenížínko,už toho ptáka nechte raději na pokoji,nebo přijdete ještě ke zdravotní újmě a nebo pokračujte ať se alespoň pobavím.
Bobče bych asi neporadil.Já jsem se před 3 měsíci rozhodl,že opustím plynový sporák a dám si tam elektrický.Měl jsem za to,že bude vše hotové do 14 dnů,ale to jsem se hodně spletl.Silnější proud byl zaveden z chodby do bytu za 1 den.Pak následoval kolotoč zasílání žádostí,smluv a jejich vracení a opětovné zasílání a nekonečné čekání.Zatelefonovat na E-on je největší utrpení.Dovolání tam je nejméně na hodinu a výsledek převážně O.Jistič s hodinama jsem dostal minulý týden a v úterý přišli sporák zapojit,s tím,že starý plynový sporák ještě dokáží odpojit.Nedokázali,ani s uzávěrem plynu nehnuli.I povolal jsem kamaráda důchodce,který dříve pracoval u plynařů.Zakroutil nad uzávěrem hlavou,povolil matičku na druhé straně a uzavřel plyn volně rukou. Nyní nastala další fáze,zrušení plynu s odpojením plynoměru.Telefonát hodina a půl.Přijemný dívčí hlas pravil,že zašle na e-mail žádost.Nějak se jí to nepovedlo a zaslala svou fotku v životní velikosti.Docela hezká holka to je.Slušně jsem odpověděl a poslal jsem jí její fotku. Dostal jsem odpověď automatem ,že má žádost byla zaevidována a bude vyřízena do dvou dnů.Ježišmarjá to je radost.
Mezi tím včera přišel kamarád vyměnit radiátor v ložnici,protože už v zimě kapal.Oběhnout sousedy,vypůjčit klíče od sklepů a sklepní koje,kde je vypouštěcí ventil stoupaček a opět napustit s žádostí na dalšího souseda,aby v horním patře vše odvzdušnil.Zlatá chalupa.
Dnes jsem chtěl jet na hrad Kašperk a raději z důvodu nahlášených bouřek jsem to vzdal a udělal jsem dobře.Ještě chcete říci,že se důchodce nudí?
Kouťáku S úřady jsem naštěstí skončila dostavbou baráku Zato teď v tom jede ve velkém muž - v rámci svého zaměstnání. Teď si to představte...že to máte v podstatě denně(minimálně jednou týdně určitě) Je taky zralý na nějaký Kromcl A řemeslníci...to je kapitola sama o sobě To si člověk říká, že má nový barák a pár let od nich klid. Houby Už se to se.e jedno po druhém
Hmm, tak slečně od plynařů by moje stará prd.l asi těžko mohla konkurovat...ještě, že jsem fotku nedala
Ahoj holky,
dneska jsem nějaká grogy,tak snad se konečně vyspím už..
V práci od rána frmol,nezastavila jsem se..opravdu to uteklo jako voda ta šichta a já si na konci uvědomila,že už jen 1 den a 14 dní nebudu muset pracovat Krásný pocit Hned sem to hlásila kolegyni,která už tak nadšená nebyla,protože mě bude zastupovat..tak jsem jí konejšila,že to bude určitě dobré a bude to skvěle klapat..ale bylo vidět,že mi to nevěří Jediný,co jí hřálo na srdci,že za moje zastupování dostane hezký penízky
Po práci jsem jela do toho velkoskladu pro kočkolity a pán mi s né moc radostným výrazem ve tváři řekl,že museli zase zdražit..co člověku zbývá..furt je to levnější než v krámě nebo zverimexu
Potom jsem jela k mámě na tu malou oslavu.Bylo to super odpoledne,takový babinec..a hned bylo po dietě Byl bramborový salát s řízečkem,dortíky,kafíčko se šlehačkou,roláda No co vám budu povídat,přežrala jsem se jako prase,protože sladký jsem dlouho neměla a mám břicho nafoukly ještě teď
Dostala jsem nádhernou kytici lilií..ta vůně je omamná Zítra vám je vyfotím..pak samozřejmě spoustu čokolád a mlsek(velká 300 g Lindt s lískovými ořechy je vítěz ),nějaké oblečení,náramky a poukaz do obchodu na oblečení...takže spokojenost veliká..ke zvířátkům jsem dorazila až kolem osmé hodiny,rychle to pofackovala,zlíbala a pomazlila,Edíkovi kytičku a doma padla do vany..byla jsem zmožená,jak kdybych běžela půl maraton
Od zítra se musím pořádně kouknout na ty dovolené a už něco vybrat,protože to mizí enormním tempem ty last minute zájezdy
canka
napsal(a):
Ahoj holky,
dneska jsem nějaká grogy,tak snad se konečně vyspím už..
V práci od rána frmol,nezastavila jsem se..opravdu to uteklo jako voda ta šichta a já si na konci uvědomila,že už jen 1 den a 14 dní nebudu muset pracovat Krásný pocit Hned sem to hlásila kolegyni,která už tak nadšená nebyla,protože mě bude zastupovat..tak jsem jí konejšila,že to bude určitě dobré a bude to skvěle klapat..ale bylo vidět,že mi to nevěří Jediný,co jí hřálo na srdci,že za moje zastupování dostane hezký penízky
Po práci jsem jela do toho velkoskladu pro kočkolity a pán mi s né moc radostným výrazem ve tváři řekl,že museli zase zdražit..co člověku zbývá..furt je to levnější než v krámě nebo zverimexu
Potom jsem jela k mámě na tu malou oslavu.Bylo to super odpoledne,takový babinec..a hned bylo po dietě Byl bramborový salát s řízečkem,dortíky,kafíčko se šlehačkou,roláda No co vám budu povídat,přežrala jsem se jako prase,protože sladký jsem dlouho neměla a mám břicho nafoukly ještě teď
Dostala jsem nádhernou kytici lilií..ta vůně je omamná Zítra vám je vyfotím..pak samozřejmě spoustu čokolád a mlsek(velká 300 g Lindt s lískovými ořechy je vítěz ),nějaké oblečení,náramky a poukaz do obchodu na oblečení...takže spokojenost veliká..ke zvířátkům jsem dorazila až kolem osmé hodiny,rychle to pofackovala,zlíbala a pomazlila,Edíkovi kytičku a doma padla do vany..byla jsem zmožená,jak kdybych běžela půl maraton
Od zítra se musím pořádně kouknout na ty dovolené a už něco vybrat,protože to mizí enormním tempem ty last minute zájezdy
Niki, jestli to není pro Tebe bolestné, nechceš sem písnout, jak jsi vlastně pořídila ty 3 kocourky? Kdo byl první, odkud a tak? Ono to bude asi v tomhle vlákně, ale fakt se mi to nechce hledat!
Záleží na Tobě...
Niki hele, ale budeš nám psát reporty z dovči, že jo? Ať si taky něco užijeme! Já se včera muckala s Viktorkem, on skoro pořád leží, hlídkuje někde kolem baráku, ve vchodu a právě jsem uvažovala nad tím, že si teda moc nedovedu představit, že když nebude Woruška, tak tu ty dva kočičáky nechám bez dozoru Vždyť oni nikdy nezažili, že by tu byli sami byť jen jednu noc! Na nějakou tu dovču už se i těším, ale tohohle se vážně děsím. Ty máš na to kamarádky, kterým důvěřuješ a jste zvyklé si zvířátka vzájemně zaopatřit, ale já nemám vůbec nikoho, komu bych je svěřila, na koho by byli zvyklí Si uvědomuju. Nejhorší ještě na tom je, že v létě na dovču určitě ne a v zimě je to všechno hodně někam na daleko...a dlouho Měla bych být ráda, co by jiní za to dali...no nějak...nejsem
lesnížínka
napsal(a):
Niki hele, ale budeš nám psát reporty z dovči, že jo? Ať si taky něco užijeme! Já se včera muckala s Viktorkem, on skoro pořád leží, hlídkuje někde kolem baráku, ve vchodu a právě jsem uvažovala nad tím, že si teda moc nedovedu představit, že když nebude Woruška, tak tu ty dva kočičáky nechám bez dozoru Vždyť oni nikdy nezažili, že by tu byli sami byť jen jednu noc! Na nějakou tu dovču už se i těším, ale tohohle se vážně děsím. Ty máš na to kamarádky, kterým důvěřuješ a jste zvyklé si zvířátka vzájemně zaopatřit, ale já nemám vůbec nikoho, komu bych je svěřila, na koho by byli zvyklí Si uvědomuju. Nejhorší ještě na tom je, že v létě na dovču určitě ne a v zimě je to všechno hodně někam na daleko...a dlouho Měla bych být ráda, co by jiní za to dali...no nějak...nejsem
no jo no....že se do toho vměšuji - tak nejezděte daleko a na dlouho a vyražte v létě na Šumavu, do Krkonoš, do Jeseníků...tam všude je nádherně a stejně nesnášíte vedro a sluníčko, tak jeďte koncem srpna, začátek září a bude to ideál
My jsme tedy jezdili normálně na 14 dní do Chorvatska a kočky to normálně přežili s mojí mamkou, ani se jim moc nestýskalo
eni
napsal(a):
no jo no....že se do toho vměšuji - tak nejezděte daleko a na dlouho a vyražte v létě na Šumavu, do Krkonoš, do Jeseníků...tam všude je nádherně a stejně nesnášíte vedro a sluníčko, tak jeďte koncem srpna, začátek září a bude to ideál
My jsme tedy jezdili normálně na 14 dní do Chorvatska a kočky to normálně přežili s mojí mamkou, ani se jim moc nestýskalo
Tak Jeseníky jsme byli kdysi s pejsama, zbytek Česka....tam máme velké resty, ale si říkám, že na to bude čas, až budem důchodci To, že horko nesnáším, to máte naprostou pravdu a myslím, že v tom horku stejně asi zdechnu. Naposled jsem tam byla, když jsem byla ještě jó čipera a i tak to bylo o hubu Sice mi muž vykládá, jak u moře je to všechno snesitelnější, ale já si to ještě živě pamatuju
Kočky s mojí mamkou nechat nemůžu, za jedno tu nebydlí a za druhé má fenku Mandy, se kterou sem mám sama zákaz, prootože Mandyna kočky honí. Nemyslím si, že by jim ublížila, nikdy se to nestalo, ale oni jsou z toho vystresovaní. A bez Mandy se sem mamka sama bojí
Raduš..taky bych se přikláněla k dovči u nás...I když pro někoho je moře prostě...
Mamka se bojí k tobě?vždyť je to kousek...obden jim nasype...dá vodu...maso nebo kapsu...Myslím,že by to přežili-navíc loví.....Takhle na tu dovču nepojedeš nikdy...pořád tě bude něco brzdit....Třeba prodloužený víkend s wellnes....i třeba na Pradědu a s lyžovačkou..nebo horské chatě...Podzim je nádherný všude...
Jo,Niki-mi nevadí ty plechy u myčky..jsou vzadu..a doufám,že mi aspoň vrátí nějaké peníze
Bobča
napsal(a):
Raduš..taky bych se přikláněla k dovči u nás...I když pro někoho je moře prostě...
Mamka se bojí k tobě?vždyť je to kousek...obden jim nasype...dá vodu...maso nebo kapsu...Myslím,že by to přežili-navíc loví.....Takhle na tu dovču nepojedeš nikdy...pořád tě bude něco brzdit....Třeba prodloužený víkend s wellnes....i třeba na Pradědu a s lyžovačkou..nebo horské chatě...Podzim je nádherný všude...
Jo,Niki-mi nevadí ty plechy u myčky..jsou vzadu..a doufám,že mi aspoň vrátí nějaké peníze
A ty jsi byla kde babo jako?!? Nelyžujem. Po kopcích jsme chodili hlavně kvůli psům. Teď už já moc nemůžu - funím a muž to ani rád nemá...chodil jen kvůli nám. Ráda plavu, vlastně jak se dostanu k vodě jen plavu a plavu, takže to moře je priorita. Ale welnes není nic pro mě. To je zase jen takové sezení ve vířivce, do horké vody nevlezu, nebo plácání se v bazénu, tam nejdu ani normálně, masáže, na které bych nikdy nešla...Welnes, ale dle sebe, mám vlastně doma pořád Já vím, chceš mi jen dobře ale na tohle já nejsem
Mamka se tu bojí sama. Sice už se za ta léta samoty trochu otrkala, ale myslím, že bez Mandy by sem nevlezla
Třeboň - jižní Čechy, rovinka, Český Krumlov, nádherný místa...jako jo, moře je moře, ale já jsem světlej typ, takže stejně u moře se válím v chládku...exotika mě neláká v mém věku už vůbec, ještě tak to Chorvatsko, ale poslední roky je přelidněno, tak raději ne.
České Švýcarsko, Mariánské Lázně...u nás je tolik nádherných míst, že to v důchodu ani nestihnete projet a prochodit.
Moje mamka se taky k nám bála chodit, do baráku nešla vůbec, seděla na zahradě a i tam se prý pořád rozhlížela...nakrmila kočky, posbírala úrodu a mazala domů ( ale ona bydlela v bytovce, ne v baráku ).
eni
napsal(a):
Třeboň - jižní Čechy, rovinka, Český Krumlov, nádherný místa...jako jo, moře je moře, ale já jsem světlej typ, takže stejně u moře se válím v chládku...exotika mě neláká v mém věku už vůbec, ještě tak to Chorvatsko, ale poslední roky je přelidněno, tak raději ne.
České Švýcarsko, Mariánské Lázně...u nás je tolik nádherných míst, že to v důchodu ani nestihnete projet a prochodit.
Moje mamka se taky k nám bála chodit, do baráku nešla vůbec, seděla na zahradě a i tam se prý pořád rozhlížela...nakrmila kočky, posbírala úrodu a mazala domů ( ale ona bydlela v bytovce, ne v baráku ).
My sme cestovali hodně, do mých 38. Ale pak jsme si pořídili zvířectvo a už nikdy víc. Je to 14let, co jsem nebyla u moře a ano, už mi chybí. Ne, že bych to ještě nějaký ten rok nevydržela, kdyby Worka vesele běhal, tak bych další roky taky obětovala. Jenže...už je to jakové je a nejdem ani na tu prochajdu...denně jsme chodili minimálně těch 8km, ale spíš kolem 10-12 a mě to prostě chybí. Mám práce až až, ale všechno je takové...statické, pletí, okopávání zeleniny, i to stříhání živých plotů je o nadření se, ruce si pak necítím, mám problém udržet lžičku...ale nohy mám pocit, že mi brzo uhnijou
Ahoj holky,
Dnes poslední den v práci utekl jak blázen...donesla jsem nějaké dortíky,tak jsme si je dali pěkně k snídani s kafíčkem..dieta je od včera v trapu Kolem 14 hodiny začalo nad firmou hřmět jako blázen,začal se zvedat vítr a úplný černo na obloze..a já frajerka na skútru Tak mě šéf vyhnal,ať vypadnu dřív,že to cůbec nevypadá dobře,ať mě to někde nezfoukne..no vypadalo to grozivě,ale u nás ve vesnici opět ani kapka..už jsem se tomu normálně zasmála nahlas...no a najednou telefon od mámy,brečela,že se jim řine voda do bytu ze střechy(bydlí úplně nahoře pod střechou).Že u nich byla obrovská průtrž mračen,všechno zatopené Tak jsem nechápala,bydlí ode mě jen 13 km a takový rozdíl..u mě nic a kousek od nás takový blázinec..takže tam přijela nějaká firma na havárky,zjistilo se,že se ucpal nějaký odtokový kanálek a všechno teklo do celého baráku..naštěstí je barák pojištěný,tak se škody zaplatí z toho....u nás začalo pršet až teď..není to nic moc,ale trošku prší...
Jinak jsme dnes zaplatili zájezd...zase se vyplatilo počkat prostě na poslední chvíli..Letíme už v pondělí ve 20 hodin a zase vyhrálo Řecko..prostě ho zbožňuji..letíme na Korfu,sleva jako blázen,pro jednoho 12 000,- kč s all inclusive..cestovat po Čechách mě prostě zatím neláká,to až budu starší Miluji moře a těším se na něj každý rok...a.když to člověk slyší,jak to bude všechno příští rok v řiti,tak se třeba příští rok k moři ani nepodívám...
Niki..Všechno nej nej nej k narozeninám !!
tak už jsi starší jak Kristus na tu dovču jsi kápla dobře..
U nás včera kolem 16hod teda bouřka jak blázen..vody teda moc nespadlo,ale dnes ráno kolem 6 začlo rubat,ale fest..Vylezla jsem na počál..nikde nic..má být sluníčko Jedeme s Jaruš do té Kamenné,mám jí vyzvednout v 9 na Července na nádraží...
Tak jsem zvědavá..Večer jsme chvilku sedly s Petrou..ta měla na mobilu dnes samý déšť-celý den..Jedině,že já mám lokalitu Olomouc,a ona má přesnější...Jsou tam nějaké akce...pohádkový les...na hřišti makrely...tu bych si dala..tak uvídím,jestli nezmoknem.
Raduš-já měla zato,že jsi někdy psala hory..nebo jsem to popletla..neva..jen jsem brala,jakože nemusíš v hice,že je na podzim taky hezky...My se s Jaruš taky neplácáme pořád v bazéně...Ona si zajde víckrát,já nemusím,pak chvíli do vířivky,sauny...ale pro ni je to jednak to,že si odpočine od práce...hlavně vypadne z domu..Chlap jí nikam neveme...a když byli párkrát s dětma na výletě,tak nasmažila řízky a jedli někde na parkovišti..její chlap do restaurace nepůjde...Takže tohle je pro ni prostě vrchol odpočinku..Já jezdila hodně se Zdenkou po republice,když jsme jezdily na Lipno a na srazy SZTŠ.každý v jiném koutě republiky..To jsem na to ještě měla...Ale na jaře si myslím,že by se to dalo nějak...zase jí to budu splácet,jak ty Pustevny...
Třeba tam-byly jsme samy na celém hotelu,takže bazén nebyl v provozu...ale pochodily jsme ,byly jsme na stezce v oblacích,lanovce...pak jsme na pokoji relaxovaly...Jaruš zkukla i tu její Ulici.. prostě jen tak vypadnout!!!mě to vyhovovalo,že mě nehonila někde po kopečkách...U Radegasta kdysi byla...azrovna nám napadl sníh...
Ano,beru to,že máš ráda moře...ale už tam máš zase nějaké "ale"...nesnášíš horko(v září už tak horko není)-to jsme byly se Zdenkou na Kosu v 2002..voda výborná,lidí málo.. Určitě ti to vyjde(jenomže zase se budeš bát o kočky...)
Jakože bych jela hlídat ještě až k tobě
A v Třeboni jsem byla 3 krát..Tam jsem prodřela ty plavky v Auroře..je tam krásný aquapark....Je tam taky co vidět...Těch rybníků...Jindřichův Hradec...atd..
Já osobně moře nemusím..ano,byla jsem tam,ale víckrát mě to neláká..Já střídám s Jaruš ty Jeseníky,Beskydy..Ona by chtěla i do Varů..nebo i jako někde dálllAle na to já nemám...a autem je to zbytečně daleko..Jo,stavit se cestou tam a tam..udělat si poznávací cestu...Ale i to je o penězích...Ona má,já sice taky,ale.....abych za každou cenu škudlila,abych měla na tohle?..už né..Já si užila cest..i na Slovensko a tak...
Takže dojedu až zítra Mějte se hezky
Pápá,lálá,tinky linky
Ahoj holky,
Bobiš děkuji,dneska jsem oficiálně už stará krá.va Protože když jsem starší než Kristus,tak se tím věkem už nemůžu ani chlubit
Večer u nás zase sprchlo..a nad ránem znovu...já zase nemohla spát I když se snažím na nic nemyslet,lifrují mi v hlavě myšlenky a nejde to...spala jsem asi 4 hodiny..moc svěže se už teď večer necítím..
Den ale utekl neuvěřitelně rychle..ráno jsem se nasnídala a metelila za holkama na zahradu..jela jsem se s kobčou projet(to mi asi nejvíc pomáhá ohledně smutku,že za tu jedinou dobu si nevzpomenu..) a když jsem vrátila,tak jsem musela dát všechno do kupy před odjezdem na dovču..takže protože už něco málo nateklo do jezírka,kam mi ale padají i švestky ze stromu a bordel,tak jsem ho vyčistila,obešla celou ohradu a poupravila pásky,ořezala přečnóvající větve,zatloukla povolené kolíky,nanosila vodu do stáje a vzala domů nabít obě baterie od ohradníku...snad jsem na nic nezapomněla,aby všechno proběhlo v klidu...potom doma rychle něco uklohnit k obědu..pak ke kamarádce na pedikůru a nehtíky na noze,abych měla nožky v písku jako z alabastru,ať v Řecku nedělám ostudu Potom jsem jela nakoupit všechno,co mi na dovču chybělo a cestou potkala bývalou kolegyni z práce,se kterou jsme se hrozně dlouho neviděli,takže jsme se v krámě zasekali kecáním..pak ještě natankovat do auta na cestu do Prahy,auto budu nechávat na Go parkingu..
Pak mi volali z obchodu,kde jsem si nechala dělat to fotoplátno s Edíkem,že si pro něj můžu přijet..když jsem to viděla,spustil se mi příval slz v tom obchodě Rychle jsem zaplatila a doběhla se dobrečet do auta..nechtěla jsem někde dělat scény...hned jsme ho doma pověsili...nakonec jsem ho dala do obýváku vedle ostatních obrazů..je tedy rozhodně největší z těch obrazů,ale co je pro mě nejdůležitější je to,jakou fotku jsem tam dala..vybrala jsem fotku,kde na mě kouká,abych měla ten pocit,že tu se mnou prostě je..kdykoliv projdu z jakéhokoliv úhlu,mám pocit,že na mě kouká..vždycky mi totiž upřeně koukal do očí,tak krásně a měkcce..tohle mi to strašně připomíná....
canka
napsal(a):
Ahoj holky,
Bobiš děkuji,dneska jsem oficiálně už stará krá.va Protože když jsem starší než Kristus,tak se tím věkem už nemůžu ani chlubit
Večer u nás zase sprchlo..a nad ránem znovu...já zase nemohla spát I když se snažím na nic nemyslet,lifrují mi v hlavě myšlenky a nejde to...spala jsem asi 4 hodiny..moc svěže se už teď večer necítím..
Den ale utekl neuvěřitelně rychle..ráno jsem se nasnídala a metelila za holkama na zahradu..jela jsem se s kobčou projet(to mi asi nejvíc pomáhá ohledně smutku,že za tu jedinou dobu si nevzpomenu..) a když jsem vrátila,tak jsem musela dát všechno do kupy před odjezdem na dovču..takže protože už něco málo nateklo do jezírka,kam mi ale padají i švestky ze stromu a bordel,tak jsem ho vyčistila,obešla celou ohradu a poupravila pásky,ořezala přečnóvající větve,zatloukla povolené kolíky,nanosila vodu do stáje a vzala domů nabít obě baterie od ohradníku...snad jsem na nic nezapomněla,aby všechno proběhlo v klidu...potom doma rychle něco uklohnit k obědu..pak ke kamarádce na pedikůru a nehtíky na noze,abych měla nožky v písku jako z alabastru,ať v Řecku nedělám ostudu Potom jsem jela nakoupit všechno,co mi na dovču chybělo a cestou potkala bývalou kolegyni z práce,se kterou jsme se hrozně dlouho neviděli,takže jsme se v krámě zasekali kecáním..pak ještě natankovat do auta na cestu do Prahy,auto budu nechávat na Go parkingu..
Pak mi volali z obchodu,kde jsem si nechala dělat to fotoplátno s Edíkem,že si pro něj můžu přijet..když jsem to viděla,spustil se mi příval slz v tom obchodě Rychle jsem zaplatila a doběhla se dobrečet do auta..nechtěla jsem někde dělat scény...hned jsme ho doma pověsili...nakonec jsem ho dala do obýváku vedle ostatních obrazů..je tedy rozhodně největší z těch obrazů,ale co je pro mě nejdůležitější je to,jakou fotku jsem tam dala..vybrala jsem fotku,kde na mě kouká,abych měla ten pocit,že tu se mnou prostě je..kdykoliv projdu z jakéhokoliv úhlu,mám pocit,že na mě kouká..vždycky mi totiž upřeně koukal do očí,tak krásně a měkcce..tohle mi to strašně připomíná....
Nádherná fotka, Niki! Krásná vzpomínka!
No oficielně jsem stará kráva já, páč Niki, jsem ti zapomněla popřát! Přečtu si: Niki má narozeniny, ta je ještě mladá 30-40 je super věk, ne už blbá a v nejlepší fyzické kondici Takže ať ti Niki všechno: zdraví, štěstí, krása vydrží ještě minimálně do té 40. Pak ti popřejem totéž na dalších 10let a máš vystaráno
Ty jsi vzpomněla čokládu s oříšky, já jsem nad tím přemýšlela, že ti musím napsat, že letos mám po oříškách a na přání zapomněla. Oříšky: ozobává ořešník a koukala jsem, že i strakapoud. Pak je asi většina neopýlená, protože se ještě zelené sypou na zem a jsou prázdné A ke všemu se tam nastěhovali nějací ti brouci oříškoví vyžírači - některé mají dírku Tolik let je mrchy nenašli Nutně bych potřebovala slepice, aby to pod lískama vyčistily. Já jsem teď měla dva dny fofry, přihlásili se ti kamarádi na návštěvu(protože jsme za nima nechtěli do sklípku ) takže uklidit, nachystat pohoštění, posezení...Uvařila jsem guláš a přijelo místo 7 nakonec 9. A my jsme při podávání zjistili, že nemáme tolik lžic, jedna nám chyběla Už jsem přemýšlela, že poletím k sousedce(u které jsem ráno byla pro papriku, protože jsem taktéž zjistila, že ten pytlík zastrčený vzadu, co jsem celou dobu myslela, že je paprika...byl kmín ) Ještě jsem dumala, kde by sakryš mohla ta lžíce být, protože se prodávají po 6 a určo jsme minimálně těch 5 ještě měli...nakonec jsem ji našla strčenou na nabírání sody na praní Ještě, že jsem si to uvědomila
Návštěva tedy nakonec dobře dopadla, právě tam byl nakonec Bobi(až si to přečteš ) děkan olomoucké přírodovědné fakulty - ukecali ho, ať jede s nima mrknout na zahradu..snad se mu líbila Chtěl modré trávy, nakopala jsem mu samovýsev (úplateček )
Těsně před, než přijeli, nás líznula bouřka. 6mm. Utřeli jsme nábytek na terase a za chvilku už tam bylo zase horko...takže to vyšlo, i když už jsme chystali plán b(který by nevím, jak dopadnul, když jich bylo víc než jsme počítali )
Bobiš, ty už jsi doma? Já myslela, že přifrčíš až někdy k večeru. Však jasně, každý má rád něco. Já k moři, ty na ty welnesy i Jana přece(Fíkovnice) ta je někde naložená pořád...viď Jani Ale zase...vy alespoň jedete já o tom už roky jen přemýšlím co by, kdyby. Pršelo vám v Kamenné? Kámoši odjeli do Krumlova a od rána posílají nasr...SMSky, ať si ten blbý déšť stáhnem k nám No my by sme rádi, což o to, ale ono se to lepí na Pražáky
No já si říkám,že proč se ptáš,když jsem to psala...spoustu fotek Čendu jsem sem dala....a ono to tu není!!!
Jojo,počasí vyšlo...děda špatný...a na makrele jsme taky byly..Kruciš,všechno jsem popsala...
Begonky honem schovala pod pergolu,bo tam byly i kroupy v pátek...takže tam pojedu...mají to tam pěkné Čenda poslouchá..není otravný..vyhraje si i sám..
Bobča
napsal(a):
No já si říkám,že proč se ptáš,když jsem to psala...spoustu fotek Čendu jsem sem dala....a ono to tu není!!!
Jojo,počasí vyšlo...děda špatný...a na makrele jsme taky byly..Kruciš,všechno jsem popsala...
Begonky honem schovala pod pergolu,bo tam byly i kroupy v pátek...takže tam pojedu...mají to tam pěkné Čenda poslouchá..není otravný..vyhraje si i sám..
Ty budeš normálně profi chůva vidíš, už si tě lidi volají Já už jsem na to přišla! Ty budeš hlídat i u nás! Takže už s tím tak nějak předběžně počítej, jóóó? Ubytuju, zaplatím...to není špatná nabídka, viď, že ne? A navíc už to tu trošku u nás znáš Teda...já jsem to teďka vymyslela Takže ať tě ani nenapadne, vymyslet si nějakou chorobu, či tak něco... náhradu nemám
lesnížínka
napsal(a):
Ty budeš normálně profi chůva vidíš, už si tě lidi volají Já už jsem na to přišla! Ty budeš hlídat i u nás! Takže už s tím tak nějak předběžně počítej, jóóó? Ubytuju, zaplatím...to není špatná nabídka, viď, že ne? A navíc už to tu trošku u nás znáš Teda...já jsem to teďka vymyslela Takže ať tě ani nenapadne, vymyslet si nějakou chorobu, či tak něco... náhradu nemám
Tolik peněz nemáš já jsem drahá
Ha Niki a teď přemýšlím, že ne, že jsem zazdila ty tvé narozky, ale skoro úplně i ten jeden post, co jsi psala. Kama to té mamce vlastně teklo: stupačkama nějak, nebo stropem?? Brácha ti nezamává ještě je na Moravě, sice se v pondělí budou do Prahy vracet, ale v práci ještě nebude
Edíčkův obrázek je krásný, jen mi to trhá srdce, já bych ho snad ani vyzvednout nezvládnula
Tady něco veselejšího: Viktorek včera obhlížel návštěvu, procházel kolem, pod stolem, pod nohama a nakonec se ,,schoval" v rohu mola za rákosí
Říkám dneska muži: chci zaparkovat Worku a ještě než lehnul, šmarjá nelehej, je tu bobek...velikost..asi od kuny. U baráku na chodníku malé bobky ud ježka. Jdu za barák a u cesty velký bobek položený na deklu od rozvodu závlahy :) ten očividně od lišky. Říkám mu: se předhánějí, kdo koho přeznačkuje. A on: houby, udělali si tady z toho haj.l! :D :D :D
Pod stromem jsem nechala repelent. Jdu najisto pro něj a...nic Jsem blbá, vždyť jsme ho tam včera k večeru házela, jsem si jistá. Obejdu to po okolí a repelent odnesený na chodníku, vedle v záhonu vykopaná díra...lišák si ho tam chtěl asi zahrabat Nevím, co zas je, řádí jak černá ruka, pytel s Workovýma chlupama je taky zase někde v tahu
lesnížínka
napsal(a):
Bobiš, ty už jsi doma? Já myslela, že přifrčíš až někdy k večeru. Však jasně, každý má rád něco. Já k moři, ty na ty welnesy i Jana přece(Fíkovnice) ta je někde naložená pořád...viď Jani Ale zase...vy alespoň jedete já o tom už roky jen přemýšlím co by, kdyby. Pršelo vám v Kamenné? Kámoši odjeli do Krumlova a od rána posílají nasr...SMSky, ať si ten blbý déšť stáhnem k nám No my by sme rádi, což o to, ale ono se to lepí na Pražáky
Jj, máš pravdu! Akorát, že já ulítávám na jednom jediném místě! Jsem schopná tam jet za rok třeba 6x. Už si tykám s personálem, je to jako můj druhý domov...
Zrovna nedávno jsem o tom někomu psala SZ, i posílala fotky - pokoje, bazén, rstauračka, atd.
fikovnice
napsal(a):
Jj, máš pravdu! Akorát, že já ulítávám na jednom jediném místě! Jsem schopná tam jet za rok třeba 6x. Už si tykám s personálem, je to jako můj druhý domov...
Zrovna nedávno jsem o tom někomu psala SZ, i posílala fotky - pokoje, bazén, rstauračka, atd.
Já vím Jani, psávala jsi to i na Psy. Je to dobré, že se tam cítíš dobře a už je máš jako staré známé Ale zase by jsi mohla vyzkoušet i jiná místa, kde sice nebudeš asi tak vítaná, ale zase jiné možnosti, jiní lidé. Do maďarských(nebo slovenských) termálů nejezdíš? Třeba tady od nás tam bývají zájezdy skoro každý víkend, většinou to pořádají důchodci, nebo invalidé. Neber si to osobně oni na to mají nějaké ty slevy Do Mederu(bývalého Čalova) například, na Podhájskou(ale tam jsem teda nebyla)
Ahoj holky,
Jeee Raduš takové škody,že nemáš oříšky,já si na nich tak pochutnávala
Takže počkat počkat...tady to vypadá,že Raduš plánuje dovolenou u moře a musí zaplatit zlatem,jestli chce,aby jí Bobiša hlídala zvířátka
Já zase třeba právě nechápu ty lidi,co furt jezdí na jedno místo..nic novýho k poznání...proto miluji cestovat pokaždé někam jinam..ale samozřejmě je to každého věc..ale mě by to nebavilo..to právě takhle moje tchýně cestovala rok co rok na jedno a to samé místo do Itálie..byla nadšená vždycky..a tak jsme si řekli,že tam pojedeme taky,když je to tak skvělý..cesta byla autobusem a bylo to do kempu..větší hrůzu jsem nezažila Autobus šílená zkušenost..a kemp ještě horší..ta nejhorší čast byla samozřejmě pro Čechy..bydlelo se v zaplivených karavanech s prochcanýma matracema..vedro jako kráva,protože klimatizace samozřejmě nic..jídlo šíleně hnusné z nějakých levných polotovarů...naprosto nechápu,co se jí na tom líbilo,ale aspoň jsme se od té doby zařekli,že už nikdy na dovolenou autobusem a nikdy ne do kempu....nejsem fakt náročná na ubytování..fakt mi stačí jen čisto a dobré jídlo..nic víc..
Dneska jsme ještě jeli nakoupit nějaké oblečení,co nám chybělo na dovču a já si koupila ještě asi padesátý plavky Ale koupila jsem si dvoje kraťasy(nenosím takový ty krátký,na to prostě nemám postavu),jsou ze super materiálu,kousek nad kolena..no cítila jsem se v nich fakt dobře..a pak takový overálek z hrozně lehkého materiálu..to se bude hodit,protože podle předpovědi tam bude celý týden 33°C..
No a pak jsem musela vzít Pučmeldu a odvézt ho k ségře na hlídání..nestihla jsem zachytit ten úplně vyděšený pohled,když jsem ze skříně vyndala přepravku,ale jen ten počáteční,když jsem ji začala vyndavat..chudi ka moje Běžel se chudák schovat do tunelu u škrabadla,ale musela jsem ho drapnout Celou cestu v autě proplakal a propichoval mě těma jeho krasnýma modrýma očkama..Ségry kočička se na něj očividně těšila,furt za ním po bytě běhá a snaží se mu vetřít do přízně,Pučmelda je ale drsoň,syčí na ní a bojí se..ale teď už prý leží na posteli a odpočívá..tak to bude snad dobrý..jen mi teď doma hrozně chybí ten můj otrava Bude to takový divný dneska bez něj spinkat..
Pak jsem jela koupit kytičku Edíkovi na hrobeček,protože když tu týden nebudu,nebude mu mít kdo nosit kytičku každý den..koupila jsem chryzantémy,různě barevný..a zasadila na hrobeček a zapálila svíčku..
No navečer jsem ještě poklidila a zítra už jen zabalit a na nic nezapomenout Ráno jdu ještě ke kamarádce(upekla mi tvarohový buchty,ale to není pravý důvod,proč tam jdu ),abych jí řekla co a jak u zvířátek a radši jí to i sepsala,aby nezapomněla..stejně budu zase celý týden nervní,co se tady bude dít a aby všechno bylo v pořádku...
Z baráku budeme vyjíždět v 16:30 h,doporučený čas od cestovky být na letošti je v 17:20h,ale to mi přijde zbytečný..myslím,že na 18 hodinu to v klidu stačí,když odlítáme v 19:50 h...
Tohle na mě vyskočilo v inzerci a hned jsem si vzpomněla na Worku..to jsou takový plyšový božani
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/155141343/samojed.php
lesnížínka
napsal(a):
Já vím Jani, psávala jsi to i na Psy. Je to dobré, že se tam cítíš dobře a už je máš jako staré známé Ale zase by jsi mohla vyzkoušet i jiná místa, kde sice nebudeš asi tak vítaná, ale zase jiné možnosti, jiní lidé. Do maďarských(nebo slovenských) termálů nejezdíš? Třeba tady od nás tam bývají zájezdy skoro každý víkend, většinou to pořádají důchodci, nebo invalidé. Neber si to osobně oni na to mají nějaké ty slevy Do Mederu(bývalého Čalova) například, na Podhájskou(ale tam jsem teda nebyla)
Raduš, ono je v tom ještě i něco jiného - event. to můžu písnout do SZ...
Každopádně pro mě má to místo genia loci, je mi tam prostě moc dobře, mají tam wellness naprosto skvěle vyřešený = např. rezervace na bazén se slanou vodou (takže jsme teď denně plavaly s kámoškou 2 x 1.5h samy a mám pocit, že při posledním pobytu jsem naplavala tolik km jako za posledních cca 15 let ), luxusní pokoje, resp. mně naprosto vyhovující, atd. atd.
Jiný wellness jsem vyzkoušela na zač. srpna, kdy mě nalákala jiná kámoška. Nebudu ani psát, kde jsme byly...ale pro mě to byla dovolená utrpení. Už jen to, že třeba pokojíky byly jen takové kamrlíky, a mně tady ty malé prostory nedělají dobře. Bazén nešlo zarezervovat, rozměrově menší, atd.
No a třeba maďarské termály - tam jsem se najezdila v minulosti! Třeba s mým někdejším ex jsme se zrovna trefili do Buku (první "u" má být přehlasované) v době, kdy bylo úplné zatmění Slunce. A bylo plně pozorovatelné třeba zrovna v tom Maďarsku! Nevím, kolik z vás na to pamatuje, já celkem ano - a bylo to...divné, vybavuji si to sešeření se a že ptáci najednou přestali zpívat. Takové až mysteriózní to bylo...
canka
napsal(a):
Ahoj holky,
Jeee Raduš takové škody,že nemáš oříšky,já si na nich tak pochutnávala
Takže počkat počkat...tady to vypadá,že Raduš plánuje dovolenou u moře a musí zaplatit zlatem,jestli chce,aby jí Bobiša hlídala zvířátka
Já zase třeba právě nechápu ty lidi,co furt jezdí na jedno místo..nic novýho k poznání...proto miluji cestovat pokaždé někam jinam..ale samozřejmě je to každého věc..ale mě by to nebavilo..to právě takhle moje tchýně cestovala rok co rok na jedno a to samé místo do Itálie..byla nadšená vždycky..a tak jsme si řekli,že tam pojedeme taky,když je to tak skvělý..cesta byla autobusem a bylo to do kempu..větší hrůzu jsem nezažila Autobus šílená zkušenost..a kemp ještě horší..ta nejhorší čast byla samozřejmě pro Čechy..bydlelo se v zaplivených karavanech s prochcanýma matracema..vedro jako kráva,protože klimatizace samozřejmě nic..jídlo šíleně hnusné z nějakých levných polotovarů...naprosto nechápu,co se jí na tom líbilo,ale aspoň jsme se od té doby zařekli,že už nikdy na dovolenou autobusem a nikdy ne do kempu....nejsem fakt náročná na ubytování..fakt mi stačí jen čisto a dobré jídlo..nic víc..
Dneska jsme ještě jeli nakoupit nějaké oblečení,co nám chybělo na dovču a já si koupila ještě asi padesátý plavky Ale koupila jsem si dvoje kraťasy(nenosím takový ty krátký,na to prostě nemám postavu),jsou ze super materiálu,kousek nad kolena..no cítila jsem se v nich fakt dobře..a pak takový overálek z hrozně lehkého materiálu..to se bude hodit,protože podle předpovědi tam bude celý týden 33°C..
No a pak jsem musela vzít Pučmeldu a odvézt ho k ségře na hlídání..nestihla jsem zachytit ten úplně vyděšený pohled,když jsem ze skříně vyndala přepravku,ale jen ten počáteční,když jsem ji začala vyndavat..chudi ka moje Běžel se chudák schovat do tunelu u škrabadla,ale musela jsem ho drapnout Celou cestu v autě proplakal a propichoval mě těma jeho krasnýma modrýma očkama..Ségry kočička se na něj očividně těšila,furt za ním po bytě běhá a snaží se mu vetřít do přízně,Pučmelda je ale drsoň,syčí na ní a bojí se..ale teď už prý leží na posteli a odpočívá..tak to bude snad dobrý..jen mi teď doma hrozně chybí ten můj otrava Bude to takový divný dneska bez něj spinkat..
Pak jsem jela koupit kytičku Edíkovi na hrobeček,protože když tu týden nebudu,nebude mu mít kdo nosit kytičku každý den..koupila jsem chryzantémy,různě barevný..a zasadila na hrobeček a zapálila svíčku..
No navečer jsem ještě poklidila a zítra už jen zabalit a na nic nezapomenout Ráno jdu ještě ke kamarádce(upekla mi tvarohový buchty,ale to není pravý důvod,proč tam jdu ),abych jí řekla co a jak u zvířátek a radši jí to i sepsala,aby nezapomněla..stejně budu zase celý týden nervní,co se tady bude dít a aby všechno bylo v pořádku...
Z baráku budeme vyjíždět v 16:30 h,doporučený čas od cestovky být na letošti je v 17:20h,ale to mi přijde zbytečný..myslím,že na 18 hodinu to v klidu stačí,když odlítáme v 19:50 h...
Niki, to ale fakt nejde odsuzovat. To ježdění na jedno místo... Já s mojí nemocnou páteří toho už moc nenachodím, takže mně jde primárně o to být luxusně ubytovaná, být navýsost spokojená se službami, s cenou (!!!), s jídlem...a mít pocit, že po absolvování pobytu tam je mi líp fyzicky i psychicky (je možné, že je to autosugesce - to nevylučuji ).
Jinak viz výše můj příspěvek. Vlastně si vybavuji, že ve Tvém věku jsem měla procestovanou půlku světa (s partnerem jsme jezdili po celé Evropě) a služebně i do zámoří. No a teď už mě cestování nějak netankuje. Jako jo - nějaké hezké moře bych ještě ráda, ale poměrně mě děsí doprava tam a zpět (při mém strachu z létání ).
si piš ...To máš-bedna piva..cihla sýra...karton mlíka..plato vajec...2 řádky brambor...
je to sranda-ale-...jednak-Raduš ještě nikam nejede(jestli vůbec pojede!!)
druhak-je to fakt dost daleko..Je tam sice krásně..ale její kočičí dvojka se toulá bůhví kde..a jsou to briťáci...myslím,že bych se o ně hodně bála..a jsem pro ně cizí-hledali by paničku..
Niki-užij si dovču a přijeď odpočatá!! ...Jo,ta Božena je fakt jak já..taky mám břicho menší než žaludek
"koza převlečená za vzducholoď"-tu někdo napsal...to se mi líbilo
Bobi, je to sice vzdálená budoucnost, ale fakt s tebou počítám, jen ty by jsi mě mohla zachránit totiž. A ty máš kočky ráda, i když ty naše jsou netykavky(ráno v 6h Gůčena řve v ložnici, to je vždycky šílené buzení od ní...jinak hubu neotevře a ráno řve jak protržená ) Hele, kočky vůbec neznají rodinu, mamka ke kočkám vztah nemá a tcháni...to ani nemluvím, ti k žádnému zvířeti a navíc jsou staří. Sestřenky mají své rodiny, i zvířectvo. Kámošku bych ukecala, ale má mladého berňuchu...kočky by se bály. Atd....zbýváš jen ty No a co, že daleko? Však nemyslím, že by jsi jezdila poklízet ráno-večer Budeš tu nastěhovaná a hospodařit. Samo, že i cestu bych ti zaplatila! I ty naturálie by jsi dostala
Dneska jsem zjistila, že mám tři dny, abych přeočkovala kočky...já jsem s Woruškou na to úplně zapomněla! Naše vetka by byla v poho, jenže ona má jen tu českou a po té loňské šílené Viktorkově reakci...ani náhodou, radši je zavezu do toho Veselí. Dva dny nemůžu odjet, muž bude v práci, třetí den nechytnu Gůču a sme v ři.i
Jani a to já létaní miluju Mám strašně ráda ten vzlet..jak to to letadlo rozjede a zamáčkne tě to do sedačky a pak ten zvláštní pocit při tom vzletu,když stoupáme..a pak přistání,když je adrenalinové,tak tím lépe..ale já jsem blázen no
Raduš jestli platíš v naturáliích a koupíš mi dalšího poníka,tak já taky budu hlídat Bobi dobře děláš,jen tu Raduš trochu podoj Všechno ber alespoň po dvou
Teď jsem se akorát vrátila z proc házky s malou ponicí...tak tady musím všechno to mé zvířectvo pořadně olíbat na rozloučenou(Boženka a Bert to asi neocení ),zajedu do města pro něco k obědu a jdu si konečně dozabalit,abych na tý dovče měla vůbec co nosit
Doufám,že si tam fakt odpočinu a zrelaxuji se
canka
napsal(a):
Jani a to já létaní miluju Mám strašně ráda ten vzlet..jak to to letadlo rozjede a zamáčkne tě to do sedačky a pak ten zvláštní pocit při tom vzletu,když stoupáme..a pak přistání,když je adrenalinové,tak tím lépe..ale já jsem blázen no
Raduš jestli platíš v naturáliích a koupíš mi dalšího poníka,tak já taky budu hlídat Bobi dobře děláš,jen tu Raduš trochu podoj Všechno ber alespoň po dvou
Teď jsem se akorát vrátila z proc házky s malou ponicí...tak tady musím všechno to mé zvířectvo pořadně olíbat na rozloučenou(Boženka a Bert to asi neocení ),zajedu do města pro něco k obědu a jdu si konečně dozabalit,abych na tý dovče měla vůbec co nosit
Asi 10let jsme se pohybovali v leteckém průmyslu. O co víc do toho vidíš, o to víc jsi z toho pos.anější Takže já se bojím stejně jako Jana, ale prostě to jinak nejde, nepojedu tam dva dny
Ty ještě nemáš cestovní horečku? Já už bych asi šílela, že nic nestihnu Tak si nezapomeň hlavně zabalit alespoň jedny ty plavky z 10 Jsem se zamyslela...bikiny nemám ani jedny, mám jednodílné plavky, které si koupila mamka a nakonec, že ona se v nich necítí a chce si opálit špek na břichu tak jsem je zdědila. Neboj, nejsou starobabské jsou právě takové hezké námořnické. Ty mám ale jen kdyby náhodou, na dovču bych si samozřejmě koupila nové. Už jsem i hledala na NETu, no mám nekonfekční postavu, potřebuju menší spodek a větší vršek, s jednodílnýma plavkama je to teprve problém
Raduš já ať je to jak je to,já už bych jinak,než letadlem nebo autem cestovat nechtěla..a musím uznat,že by mi strašně chybělo na tu dovolenou nejet..jeden rok možná,ale víc...jak dlouho jsi prosím tě nebyla??? A tvému muži to nechybí?Aby jste spolu byli někde sami,odpočinkově,s prdkou v písku? Já i kdybych měla jet sama,tak pojedu..na přístí rok jsme se domluvili s dvěma kamarádkami,že poletíme na prodloužený víkend na Santorini...kromě klasické dovolené tedy..tak se na to už teď těším..i když bůh ví,co bude příští rok..straší těmi strašnými cenami...
Už jsme na letišti,v ruce kávičku a koblihu a čekáme..náš let má bohužel zpoždění
canka
napsal(a):
Niki, já přesně naopak.
Pro mě je to přímo děsuplné, letadlo si pomalu roluje a roluje (což mě vždy extrémně bavilo), až doroluje na startovací dráhu. A pak začíná pro mě horor: Jak se vše vypne, osvětlení, lidi se tak jaksi ztiší, malou chvíli je vše v klidu a po pár sekundách se na brzdě zapnou motory nadoraz....pak se odbrzdí a pak už se frčí, no...
Jenže já zažila i vystřelení "yellow oxygen mask"...no, už bych tento zážitek fakt nemusela zopakovat...
Jenže já zažila i vystřelení "yellow oxygen mask"...no, už bych tento zážitek fakt nemusela zopakovat...
Jani,nestraš ...buď pozitivní
Já si let teda užila..těšila jsem se...sice jsem byla taky ztuhlá,když byly turbulence,ale nebála jsem se.....asi 2hodiny a něco jsme letěly na Kos...v září 2002...paráda....
Jinak-proč jsem dneska ještě tady ? ..Zdenka má dnes narozky,tak si ťukáme po chvilkách vínkem...Hlídá dceři pesanku-14letou "Jeanu"(džínu) ..štěkala mi do telefonu-směska...zná mě,tak mi ji dala k jejímu uchu....byla sranda
Mám přijet už ve čtvrtek,abych v pátek napekla na oslavy domácí"pletýnky" už se těším..
Tak dobrou noc
Já si dneska sedla až v půl desáté skoro a to zrovna přijel muž z práce a vyprávěl, co řešili za průšvihy zase(jak jinak ) teď to otevřu, Nikča už snad bude i přistávat, než já sem vlezu dokonce Bobiša tu ještě je!
Tak snad si to pak Nikča přečte: Niki, nebyla jsem 14let Zdá se to hrůza, ale uteklo to, já si to s pejsama užívala, v zimě každý den půl denní výšlapy, V létě kratší, ale zase v zahradě práce...takže jsem na dovču ani nepomyslela, až tak poslední tři roky, jak se Worka začal horšit, jsem nad tím začala přemýšlet...že zase začnem jezdit.
A teď jsem si teprve uvědomila, že jsem mohla kouknout na odlet Bobi, nekoukala jsi? A brácha tam Niki někde byl, mamka hlásila, že má dneska noční, já myslela, že jde až zítra, když dneska se teprve přesouvali do Prahy. Chce odejít, brblala jsem mu, jestli ho pálí dobré bydlo
Jsem si vymyslela projekt zase je fajn počasí, není vedro, takže musím odrýt trávníku tady před barákem a rozšířit záhony květin, protože jak vyrostly stromy, dostaly se kytky do stínu a špatně rostou, tak ať se můžou poposunout Takže část už mám, zítra budu pokračovat. Komplikují mi to právě závlahové trysky, které taky musím vykopat a přeložit alespoň toliko, co mě to pustí.
Muž podruhé v tomto létě zlikvidoval sekačku-traktůrek. Poprvé vjel na umělou trávu a namotal, takže urval klínový řemen. Co je tam teď nevím, jen přišel, že je po smrti zase Takže nevím, jestli by ti ji půjčil S ruční většinou seče brigádník, kluk od sousedů ty trávníky, které traktůrkem z nějakého důvodu neseče(malé, kopečky atd.) A navíc....by jsi zřejmě byla v zimě, takže nic, jedině by jsi mi tak mohla pikýrovat rajčata
Ráno sranda. Viktěnka přiběhne jak otevřu vzadu dveře, popapá a najednou vypálí a upřeně čučí do rákosí. Že by tam byla nějaká užovka? Letos jsem neviděla ani jednu u vody, jen vzadu velkou ve skruži u vtoku. Když se odtamtaď odtrhnul, ale za chviličku zase vrátil a děsně civěl, už mi to nedalo a nakouknula jsem. Ležela tam velká bělice. Jednu mrtvou jsem odnášela před pár dny. Jak nebyl přítok, docházel jim kyslík Říkám: jejda Vikťi, to je další mrtvá rybička, pak ji vyhodíme lišce. Odejdu za Workou, v půli cesty si uvědomím, že jsem nevzala tablety vracím se a koukám, že ten Viktěna prostě reaguje, jako by chtěl něco lovit. Rozhrnu rákosí, koukám pořádně na tu rybu, ona leží sice na boku, těžce zamotaná na té mělčině v tom rákosí, ale dýchá! Velká jako kráva, cca 50cm. Tak jsem ji drapnula a letěla ji hodit do hloubky, ryba v pohodě Teda Viktěnko, ty jsi zachránil rybičku, ty jsi tak šííííkovnej chlapeček
Ježíš, kde je zase ta Bobajza...psala jsi, že něco máš? Já to vždycky zazdím Doufám, že alespoň napíše Niki, jestli se dovolená daří, jestli spokojená s hotelem, okolím(vždycky mě děsí ty zkazky o hnusných hotelech, které byly v prospektech krásné Doufám, že něco takového vás Niki mine A zapomněla jsem: ne, že se spálíš první den!!! (doufám, že to nepíšu pozdě ) Když si představím tu Nikču - bělobu Jsem si vzpomněla, jak mi mamka onehdá říká, že potkala známého a ten se jí ptá: Radka byli někde na dovolené? ,,No ti určitě Proč?" Potkal jsem ji, jak šla se psem a je tak krásně opálená! Ona chodí do solárka? ,,Co by chodila do solárka, když se celé dny peče v zahradě! Ta nechodí do solárka, tam by teda rozhodně nevlezla, nechodí ani ke kadeřnici, ani na kosmetiku...Vždyť ta se ani v životě nevysleče, pořád má na sobě nějakou tuniku, naražený kloubouk, už jí nadávám, že v tom pořád chodí jak bl.ec!"
Ahooooj holky!!!!
Raduš meboj se nic,vzhledem k tomu,že jsem úplně stejně jako ty ze zahrady opálená od zvířátek,tak mám dobrý základ Ale obličej mám trošku jako prasátko spálený
Začátek se úplně nevydařil,kdy měl let hodinu zpoždění..potom trochu zmatky na letišti kvůli zavazadlům,kdy je z našeho letadla hodili na úplně jiný pás a nakonec zdloooouhavá cesta do hotelu..byli jsme na hotelu asi v půl třetí ráno...hladový jak psi..ale hotel moc hezký,čistý..panoramatický výhled na moře a zátoku..je do kopce,takže k pokojům nás vozí malý vozík na způsob toho golfovýho..dokonce jak jsme dorazili zmordovaný po tom příletu,měli jsme na pokoji v lednici připravený obložený talíř(nic velkého),kde byla zelenina,sýry,salámy a pečivo..fakt to bodlo...jídlo opravdu skvělé,shodli jsme se,že je to druhý nejlepší hotel na jídlo,ve kterém jsme byli...já si cpu tzaziky ke všemu,protože je miluji a jsem mastná,ale šťástná Pláž máme 500 m od hotelu,dlouhou písečnou a taky zátoku lásky,kam se sjíždí davy turistů
Raduš já se zasekla dopol.na jiných vláknech a sem jsem se zapomněla vrátit..
Prala jsem..objela jsem na kole nějaké pohledávky..uvařila lečo z paprik a rajčat,co jsem dostala v Kamenné..a v 17 jsem šla se sousedkou-jak zkončila v trafice k ní sednou na jedno ke garáži...Došla jsem o půl 9..zítra,že má být ještě hezky,tak že si to zopakujem...chlapa má na cestách..kluci mají svoje zájmy...
Niki-je to tam hezké...i jídlo vypadá dobře...tam se ti bude líbit
Nikííí, tak to vypadá móóc hezky, fotečky pěkné...jsme tam s tebou, viď Bobiš?!? úplně se v té vodě vidím Mám z toho velkou radost, že se vám všechno líbí, to s tím talířem v lednici...to bylo teda hezké od nich Ty nemáš klobouk? To je ale velká chyba, velká Ale teď vážně: na pusu si Niki dávej pozor, ať neskončíš na x let s hnusnýma pigmentovýma flekama, kterých se moc těžko zbavuje. Spálila jsem si hubu v Bulharsku někdy v 18ti a do 40 jsem byla flekatá jak stará indiánka A ještě teď to není úplně pryč Nechci tě strašit, ale fakt to nepodceňuj.
A ty Bobi, úplně čumím, jak jsi byla pilná, co všechno jsi dneska zvládnula To já se morduju s tou předělávkou, bylo horko, šlo mi to jak psu pastva A k večeru, když se zchladilo konečně...se brzo už stmívá a musela jsem s Workou. A normálně se budu muset stříknout repelentem, protože tito komáři jsou fakt divní Za prvé...nikdy na mě moc nešli, tito jo. Za druhé...nemám skoro štípance na holých rukách a nohách, ale mám štípance na oblečeném zadku! Co toto je za podivnou komáří úchylku nechápu A ne, že bych měla nějakou chutnou pr.el jen já...totéž i muž! Jeden štípanec na ruce, jeden na noze a 10 po celém zadku
A ty Bobi, úplně čumím, jak jsi byla pilná, co všechno jsi dneska zvládnula
Raduš-to byla jako ironie doufám ...pilná znamená úplně něco jiného ..Jo,vyslíkla jsem hned ráno..deka mi do večer krásně uschla,to jo..další 2 pračky..Měla jsem plné šňůry..kluci zrovna taky prali povlečení-jsem jim poradila,ať si to taky věsí nahoru,tak to měli chudáci jen tak přehozené na jednom sušáku..Tak jsem jim to večer,jak jsem si šla pro tu deku na spaní rozvěsila aspoň ty cíchy na šňůry
Sháněla jsem hůlku k mopu..tu 3dílnou-klidně i s tím kulatým mopem..Objela jsem ťamany,Tesco..Ulomil se mi ten jeden díl..Dívám se na netu..149kč..A čučím blíž.vždyť je tam šroubení ...no já se nadřela-ty moje artritické ruce neměla jsem šanci to odtáhnout..Si říkám-přece nebudu otravovat kluky vedle..Tak jsem našla v šuplíku sikovky,a povedlo se..Normální šroubení jak ke smetáku,akorát to jemné..Tak už vím,co mám shánět
Jiřinky spí.. sousedi spí
Tuhle jsem měla krásný zážitek...Čučím z okna,kochám se..ticho..i cikáňata ještě spala...a zaregistruju vysoko nad hlavou čiřikání...Obrovské hejno vysoko,až pod oblaky kroužilo dokola a všelijak..bylo jich fakt hodně..že je spočítám haha no nejmíň 50..a švitořily a švitořily...a po chvíli se nenápadně posunovaly nad vedlejší dvůr a dál...až mi zmizely úplně..a bylo zas ticho...Dneska krouží nízko,něco přijde
Raduš- jak jste tu s Kouťákem řešili jakési krákoravé ptáky,(jste mě doblbli)tak jak večer sedíme,tak přeletí vždy 2 vedle sebe-větší,ale ne moc nízko...a prý "krá"-jednou! (vrány to asi nebyly,a "kavoňů" by bylo víc pohromadě)..hned jsem si vzpomněla na ty tvoje-ale ty jsou asi větší...Večer je taky nebe plné ptáků-je pozoruju..Teď tu je asi hrdlička?...ku-kú-ku..
Vrátím se k sousedům..Děti mají asi týden trampolínu ..místo špalku na dřevo je tam sezení a ta věc ..Pozitivní je,že mi nebudou řezat dřevo pod oknama...a douvám,že v zimě už skákat nebudou...Včera od 13-15.už jsem na ně chtěla...ale pak začal do toho zase ten pes..zak jsem to vzdala a vstala jsem..okno zavřené...ale ony tak ječí!!!jsou to samé holky..i 4 naranu tam řádily...budiž-jsou to děti..jak se do toho vloží ta"Pepina s postřižin"...Prostě,jako by tu bydleli sami..
Jo,asi máte na zadelích sladší krev...ale že vlezou i do prádla?? není to něco jiného?to nemůže být komár?zab ho a vyfoť..
Marně přemýšlím, kde tu palici k mopu mám. Nevím, jestli jsem ji vyhodila i s tím mopem(což mi není podobné ) jedině, že by byla taky ruplá. Že jsem vyhodila ten mop, si pamatuju. Já vím Bobi, že to řvaní děcek je hrozné, vadí mi, i když je 200m od nás(u sousedů na trampolíně ) Naštěstí, já už to tak neslyším, ale muž teda šílí Ale zase si říkám: nebyli sme jiní, taky pořvávali sousedům pod okny. Ale asi je to vážně horší, protože kámošky, úči! byly na návštěvě ve skanzenu a takové nějaké dětičky tam potkaly a prý to bylo něco úděsného, přijely pěkně naštvané
Dneska bych potřebovala odchytit kočky na veterinu. Zjistila jsem totiž, že jim dneska propadá očkování Jenže Gucci spala doma, takže se ráno vypařila a není jí. To by mi pomohlo jedině hnusné počasí...to tady těžko Já jsem s lítáním kolem Worky na ně úplně zapomněla. Vím, že vloni nebyla ta vakcína, tak že se to posunovalo...myslela jsem, že až na září a houby...srpenec
Kouťák...tu zase není asi finišujou s předělávkama a budou to mít hezké Ti moji ptáci jsou asi stěhovaví? (počítám tedy, že je to ten bukač) protože jak pořád těch pár dnů řvali a lítali...tak teď jsem je zase pár dnů neviděla ani neslyšela myslím...že jsou pryč
Včera večer, už byla takřka půlnoc šel muž zkontrolovat zvířectvo a vrátil se, oči navrch hlavy. Cituju: vyjdu ze dveří, málem zakopnu o kocoura na šlapáku(Vikťu) lehává tam, nalepený na dveře. U misky pod sklem vražený ježek v granulích, metr od něj sedí Gucci a sleduje ho a jak jsem otevřel dveře, vypálila odtamtať i liška A díval jsi se, jestli Worka dojedl misku? Přede mnou nejedl.,,Miska je prázdná, ale jestli ji snědl on, nebo liška nevím, protože se od ní posunul pryč" Jak jsem psala, Gucci šla spát domů a já jsem ráno nervozně vyhlížela Viktěnku. Naštěstí kolem 8h přišel. Od těch dveří nemá lišce kam utéct, je tam doslova v pasti, jedině by byl rychlejší a šel proti ní vylézt na pergolu. Musím raděj něco vymyslet Pro jistotu. Nevím, jestli mají podepsaný nějaký pakt o neútočení, ale spoléhat na to, když bude liška hladová?!? Nebo až tu nebude Worka? I když na toho už taky dlabe, chodí žrát misku pár metrů ud něj.
Člověk si tu může plíce vymluvit a nikdo nikde Kočky se nečekaně zjevily doma, první přišel Vikťa, za chvilku Gucci a uložili se. Tak jsem nenápadně pozavírala okna, dveře a zavolala na veterinu, jestli mají vakcínu. A řekla, že se pokusím přijet co nejdřív. Jenže se čekalo na to, jestli bude muset odjet i muž a kdy. Nakonec, když se nedomluvil ani po 13h, tak jsem naložila kočky a valila. Jenže stavba kruháče, uzavírky, nevím jak dlouho na semaforech. Přijedu na veterinu, bývá v čekárně jeden, dva lidé, teď 5. A chodili další, co byli objednaní Hodinu dvacet minut jsme čekali, myslela jsem, že kočky začnou jančit, ale byli tam psi, několik, tak byly v přepravce jak pěny. Po cestě zpátky zase 10minut na semaforech a ještě honem proletět Kaufem, co mi chybělo. Naštěstí zašlo slunko, tak i v autě mohli vydržet. Domů jsem přijela hotová a hladová. Vytřeštění kočičáci nechtěli vylézt z garáže, pak přešli domů, poleželi, najedli se, chvilku ven a už zase leží po baráku. Venku se zatáhnulo a zchladilo. Odjížděli jsme v 24st v kraťasech a přijeli v 19st. Tak proto leží doma Ale máme to za sebou
Lenížínko,je třeba lišku dobře krmit,protože např.u Karlových Varů lišky běžně loví kočky z hladu.Přemnožená divoká prasata žerou myši a lišky v přírodě už nic jiného nemají,než venkovní kočky.U větších měst je koroptev,bažant a zajíc vzácnost a tak jsou na řadě kočky.Raději nebudu strašit.
Máte pravdu,že nyní moc času nemám,ale vždy večer se sem podívám.Včera jsem potkal cestou plnou louku bedel a tak jsem si jich krabičku vzal a ještě moc jich tam zůstalo pro další labužníky.Mourek se také nějak nyní rozežral a klidně si dá půl konzervy,6 plotiček a ještě chroupe granulky.Zima tu bude co nevidět a tak asi zakládá na sádlo.A ještě musím ukázat můj první vypěstovaný meloun v životě.Měl 3,70 kg,ale další 4 jsou malé ,tak doufám,že dozrají.Jak se říká o tom sedlákovi.
Bobča
napsal(a):
ahojky...vyrážím na houby...písnu pak..Raduš-mop nehledej..já potřebuju jen tu hůlku!!!a tu seženu kdekoli...
A já, že co tu strašíš takto po ránu Houby? Ty jo, tak to u nás rozhodně nehrozí, ani po těch deštích, jak jsem si myslela, je to málo, už nám zase došla voda v náhonu Zem je ovlhčená, to ano, ale v lese, aby se ta hrabanka nacucla, by to muselo být sakra víc Však vím, že tyčku Vím, že jsem mop vyhazovala, ale nemyslím si právě, že bych vyhazovala tyčku. Ale nějakou zlomenou tyčku na hromadě na sběrný dvůr si pamatuju, takže možná taky byla.
Kouťáku, to s houbama platí i směrem k vám. A kočky kynou, zrovna se to řešilo vedle na foru, že začaly žrát jak protržené. Lišku se snažím krmit včera dostala na kompost 3 oslizé klobásy, co se zapomněly sníst(jsme dostali) Předtím dvě chcíplé ryby. Už jsem začala uvažovat, že až nebude Woruška neušetřím, protože asi budu kupovat něco levnějšího jí. Hovězí, vepřové, klokana a králíka a si ne (muž by mě zabil ) ale nějaké ty ořezy a chrupky tady od řezníka. Teď by se hodila ta levná kuřata ale nevím, naši psi ani kočky to nežerou. Pes vzal na milost křídla a krky. Včera jsem mu koupila, celé dvoukilové balení, jak to Kauf bere, než to vysype na pultový prodej, večer rozbalila a porcovala do pytlíků do mrazáku a to byl teda smrad vám povím Mám obavy, že to jíst nebude A to jsem si vzpomněla že si krky kupuje sousedka na polívku pro manžela. Blééé, tak z těchto asi sotva
Včera v noci bylo u nás 9st prý(říkal muž koukaje na meteo) a dneska nejspíš taky. Viktorek šel spát do pracovny. Gucci musela do ložnice vejít někdy brzy, protože jsem spala jak dřevo a její hurónský řev mě nevzbudil. spala v rohu u noh jako vždy(tam jsem ji ráno objevila ) ještě, že mám tu 140ku postel, protože ona už ví, že by letěla, nejednou jsem ji kopnula. Ráno jsem byla tedy hodně překvapená, že tam spí, aniž bych o tom věděla
tak se pochlubím úlovkem ...A to já měla nejmenší košík..větší nemám,ale že "stejně nic nenajdem",,holky(sousedky-včera mě zlanařily)měly větší...a taky skoro plné..Teda jen babky suchohřiby a ten nahoře je hřib moravský...napřed,že je to kovář,ale to se mi nezdálo...
Takže ROSTOU
Byla tam také suché,nebo plesnivé..ale já,i kdybych nic nenašla,jsem ráda v lese-miluju ten vzdoušek,to ticho(nikoho jsme nepotkaly)...Jen jsme byly plné kuliček z popínavek a ostružiní podrápané..na obídek si pár klobouků usmažím,a zbytek podusím jen tak,dám do skleniček za horka zavřu a budu mít na smaženice..Jedu odpolko do něděle ke Zdence,tak bych to nemohla pojíst ...zbytek leča,co jsem měla na dnešek dám zmrznout ...
Jdu na to

"a ten nahoře je hřib moravský..."
ten s červenou hlavou a nohou?
není to spíš hřib červený?
houby rostou, ale ne všude
já v mé houbařské lokalitě našla kupu růžovek a jednoho jediného kováře
žádní hříbci

moravský není červený
ale i ten červený je jedlý, takže ok
ale košík úctyhodný
u nás (tím myslím mé obvyklé houbařské lokality) vloni nic, letos nic
Bobča
napsal(a):
tak se pochlubím úlovkem ...A to já měla nejmenší košík..větší nemám,ale že "stejně nic nenajdem",,holky(sousedky-včera mě zlanařily)měly větší...a taky skoro plné..Teda jen babky suchohřiby a ten nahoře je hřib moravský...napřed,že je to kovář,ale to se mi nezdálo...
Takže ROSTOU
Byla tam také suché,nebo plesnivé..ale já,i kdybych nic nenašla,jsem ráda v lese-miluju ten vzdoušek,to ticho(nikoho jsme nepotkaly)...Jen jsme byly plné kuliček z popínavek a ostružiní podrápané..na obídek si pár klobouků usmažím,a zbytek podusím jen tak,dám do skleniček za horka zavřu a budu mít na smaženice..Jedu odpolko do něděle ke Zdence,tak bych to nemohla pojíst ...zbytek leča,co jsem měla na dnešek dám zmrznout ...
Jdu na to
Ha, ty už jsi doma? Já, že někam na celý den valíš. Babky my sice nesbíráme, ale myslím, že teď bych vzala zavděk i babkama Jo a hmn má pravdu, sice neznám, ale koukala jsem na NETu a je to ten červený. Bobi a vrátit nesmí se sbírat Tchýně už mi kladla na srdce, až budou václavky, že musíme sehnat, že už nemá, ale kde je vezmem, to teda nevím, u nás pršelo málo a už se nic dalšího nechystá Teda prý něco v neděli, ale tomu už tu nikdo nevěří

václavky mají být na sv. Václava = 28.9
ale bych řekla, že už jsem někde viděla velké
a o kousek výš ještě nic
Bobča
napsal(a):
tak vyrážím ..přijedu až budu doma ale asi až v neděli pápá
Já tu babu zabiju To jako fakt, že tu budu sama?!? Takže nic, poslední zavírá, objevím se, až se objeví taky někdo z vás
Dobrá, tak ještě honem písnu: dneska jsem vylovila další 4! nafouklé bělice Byly zamotané někde v rákosí a vyplavaly, až začalo foukat. Takže nedostatek kyslíku = 7 mrtvých ryb....zatím, pokud ještě něco nevyplave Ony už jsou asi i moc staré a tohle je dorazilo
Ahoj holky,
Bobi krásný houbařský úlovek A Raduš,já právě neležím na pláži,ale buď se někde cachtám v moři,nebo šnorchlujeme,dneska jsme skákali z pískovců,pak byli na výletě na nejvýše položeném hradu na Korfu s perfektním výhledem,pak na nejvyšší hoře,na výhledu s nejkrásnějším západem slunce...furt cestujeme,jíme a cachtáme se..zítra máme naplánovaný celodenní výlet do hlavního města..
Však se zase ozvu,v sobotu jedeme na dvě prý nejkrásnější pláže ostrova a tam si udělám fotku zadel v písku

fikovnice
napsal(a):
Holky, a není ten červený náhodou kovář?
Hlasuji pro kováře.
Niki, jak jsem četla ,,skákali z pískovců" a pak jsi tam dala fotku ,,trochu výška"...odtud jste snad probůh neskákali, že ne?!? Myslím si, že strašpytel nejsem, ale z toho se mi navalovalo (jen z té představy) A díky díky za fotoreportáž Krása Ale to víš, že si nemyslím, že celou dobu jen ležíš na pláži, ale když už teda někdy ležíš hele...klidně písni sem

hřib kovář nemá červený klobouk

napsal(a):
hřib kovář nemá červený klobouk
Tak by to mohl být koloděj. Já si ty dva pletu.

napsal(a):
Tak by to mohl být koloděj. Já si ty dva pletu.
ano, jsou ke pletení
protože ani koloděj nemá červenou hlavu

Toto vypadá na hřib červený.

napsal(a):
ano, jsou ke pletení
protože ani koloděj nemá červenou hlavu
Ale gůgl mi našel hřib koloděj červený. Nicméně nehádám se, nejsem žádný mykolog. Dělím houby prakticky - na (pro mě) jedlé a nejedlé.
https://www.vitalia.cz/clanky/zradne-cervene-hriby/
Tady je celkem zajímavé čtení...co vše se řadí mezi "červené" hřiby. Které jsou jedlé, které ne, jejich rozlišení, atd.
Něco jsem vykopírovala:
"Bezpečné „červené hřiby“ jsou kovář a koloděj
Takový hřib kovář (Neoboletus luridiformis), který je z „červených hřibů“ nejoblíbenější a také nejhojnější, je dobrá a chutná houba. Je ale poněkud tuhý, měl by se i z tohoto důvodu déle než měkké houby tepelně zpracovávat.
Kovář spolu s hřibem kolodějem (Suillellus luridus), což je další „červený hřib“, na rozdíl od kováře ale se světlejším povrchem klobouku, je také předmětem mýtu, podle kterého se na tyto hřiby nesmí na rozdíl od jiných hub pít alkohol. Není to pravda, možné zdravotní potíže se mohou vyskytnout jen při kombinaci konzumace alkoholu a hnojníku inkoustového, což je ovšem houba, kterou téměř nikdo nesbírá. I když v současné době hnojníky rostou."
Ahoj holky,
Dnešní noc hrozná..jsem nevyspalá a vypadám jak zombie děvče Přišla večer bouřka,ale takovou jsem nikdy nezažila Nebe komplet bílý id blesků a ty rány Byla jsem schovaná pod dekou,přímo nad náma to zuřilo a když to praštilo někde přímo nad hotelem(byli asi 3 hodiny ráno),vypadla všude elektrika,totální tma,jen jsme slyšeli křik z vedlejších pokojů..takže já se aspoň nebála nahlas
Dneska návštěvu mysu z výhledem a návštěva hlavního města...jsme ucaprtaný a unavený...ale snědli jsme asi 3 tuny zmrzliny,protože tou je hlavní město vyhlášené a je opravdu fenomenální...a všude jsou kočičky,což mi dělá tu největší radost...sice se mi strašně stýská po mých zvířátkách,ale na druhou stranu o nich dostávám každý den info a fotky,tak je to snesitelný
No vidíš nakonec jsi si pro pořádnou bouřku musela zajet Náhodou to máš super, lepší je takovou bouřku zažít jinde, kde nebudeš mít škody ani na baráku, ani na autě od krup a nepos...se ti strachy zvířátka To jsou šatičky, nebo ten overal, co jsi vzpomínala? Hezké, sluší ti, i ta barva moc pěkná Výletík po probdělé noci asi náročný, ale stál za to, viď?!?
Já jsem dneska taky nějaká zmordovaná Ale už jsem ty obrubníky dorazila. Teda ne kolem celého záhonu přes celý předek zahrady, ale to, co jsem chtěla prioritně. Když budu mít ještě chuť příští týden můžu pokračovat dál, uvidíme. Ale měla bych ještě ostříhat vistárie, do kterých se nikomu nechce Chlap mi musí držet žebřík a kroutí se jak had, jen to vzpomenu Jo...a jak jsem ty obrubníky zasýpala jemnou zeminou, tak přijedu dneska s prvním kolečkem na další zasýpání a koukám, že kolem celého obrubníku se mi prošla liška a vyhrabala mi kolem jedné trysky závlahové zpátky díru Asi kontrola kvality či co
Ranní hlášení: vzhledem k teplotě(vstávala jsem v 7h na teploměru 8st) je u nás teď nejspokojenějši Worka Ráno pokrytý rosou, odpoledne rozumné teploty, i když nad 25 by to jít nemuselo a dneska to hrozí Liška řádí dál, zase mi pod stromem sebrala repelent a je pohozený vprostřed trávníku. Čuchlé kuřecí krky, co Worka fakt néé jsem hodila na kompost, ale liška utřela, odpoledne jsem tam načapala Macka a krky už zbaštil, takže vedle do tématu: Macek barfuje Gucci spala doma, Viktorek musel prý hlídat ty dva ježky v misce a asi i tu lišku pak. No klidnější teda jsem, když spí doma
Říkala jsem, že tu nebudu vypisovat sama sobě ale tohle prostě napsat musím Jdu kontrolovat Worku, jestli na něj už nevychází sluníčko nad vistáriema a koukám na ten repelent uprostřed trávníku...sice už tam byl zbyteček možná, že už by ani nestříknul, ale teda na tom sluníčku by asi být neměl aby náhodou ještě nestřelil. Než jsem k němu přišla uvažuju: aby ho ta liška doprčic tak prokousnula! A co myslíte?!? Prokousnula ho! Tak jen doufám, že se jí nic nestalo, jen se asi leknula. No krást se nemá
Probudila jsem se ještě za šera, kouknula ven, kde je Viktorek(nebyl tam, asi v garáži) a šla jsem znovu chrnět. Druhé probuzení kolem 6h, kouknu na terasu...probůh, tam je mokro! Vyskočím z postele letím na terasu mrknout dole na Worku...chrní. Už nepršelo, asi to ani moc nebylo, ale na západě visel velký mrak, ještě jsem si říkala, že je divné, že ten by přešel, protože odtud oblačnost většinou jde. Nad Worku jsem radši šla hodit slunečník a lehla si zpátky. Vikťa mi asistoval, ale se mnou domů jít nechtěl. Ležím, čumím na telku a zdálo se mi, že se nějak setmělo. Kouknu a tam liják jako kráva ještě, že jsem nad něj ten slunečník dala Sice na dnešek nějaké pršení hlášené bylo, ale že bych ho čekala, ani omylem, takové je tam na každý den a týden nekapnulo.
ahoj kočičí matky a Kouťáku samozřejmě..
Tak jsem doma(no už chvíli)..vynosit to všechno nahoru,vybalit...prát to dám asi zítra...Se mi nechce..jsem unavená...ale aspoň jsem se prohýbala..lítala jsem do schodů-ze schodů..obsluhovala...spát jsme šly až ve 3ráno v sobotu...ráno po 9 zpátky tam-uklidit,převézt dary a kytky...Byl tam fotbal na hřišti,takže se chlapi zasekli u okýnka a ty "smrště" panáků !v 11 hodin ..Pili "Republiku",perlili jeden vtip za druhým...Jsme se nasmály...ve 2 jsme šly domů,chvíli bucly,mrkly na film a na "fojtství" měli hasiči akci..hráli dobře...Přes Argemu,Blue Efekty,Kerny,Kabáty,Olympiky...prostě samé známé i starší písničky...
Já dala jedno pivko...od zítra začínám... Zkusím "suché"září ..Domů jsme šly o půlnoci-už byla zima....Dnes jsme šly na kafe k její druhé dceři-(první přijela z Prahy už ve čtvrtek,chvíli po mě)Svátek má Rozinka..Tak po kafi jsem pak vyrazila domů..Na jídlo měla na těch oslavách perkelt s tarhoňou a smaženého hejka v okořeněné mouce-krustě-výborný!!
Jo,pekla jsem pletýnky ze 2 kil mouky zas,jak posledně..bylo jich 71..všechny uletěly
Jsem se stavila nazpátek v Hranicích v Kaufu...no,chtěla jsem hlavně olej..kolem 75-90kč..tak v Olmiku v Bille..za 69-90..Tak jsem musela jeden vzít,bo jak jsem tam zadělávala na langoše,ty se nestihly udělat...tak jsem si vzala kus těsta domů...a před chvílí si jeden udělala
Byly jsme v Polsku,jsem si koupila rifle-do gumičky,halenku z takého fajného materiálu-už teplejší...Nudle do polívky za 20-mají dobré(vyzkoušeno),zelenina je tam levná..Zdenka si nakoupila masa fůru-všechno pod 100/kg...Tvrdý sýr 30% vyjde kilo na 100..tak jsem si vzala celé kilo...
No bombony jsem odolala..mám ráda ty jejich "krowky"a želé...gumídky..
ten hřib není kovář-na 100%..kováře znám..ano,je tvrdý,musí se hodně dýl vařit..já ho do té smaženice ani nedávala...Ta známá mi řekla že je to moravský-neznám,tady někdo ,že nějaký jiný...ale já ho vzala Zdence jako z recese,že aby věřila,že rostou takže jsem se nad tím nějak nepozastavovala,že bych ho až tak zkoumala..
Niki-nádherné fotečky máte tam krásně!!
To tady otevírám a brblám že: hm, prý,,přijedu až přijedu" a je neděle večer skoro a baba porád nikde Přečtu na NETu asi milion článků, vrátím se sem a hele...je tadýýý Unavená, ale šťastná tak to má být Koukám, že jsi si to teda užila do plných, ještě i na nákupech ,,na kraji v Polsku"...no totok?!? Tam jsi měla udělat velký nákup psali, jak je to tam všechno levné
Cca do 12h pršelo, pak jsem hned letěla s Workou, který chudák už byl od večera dočista placatej Myslela jsem, že bude už celý den čilý, ale ne, spal s malou přestávkou až teď do večera(ještě spí) bylo zataženo, až tak před hodinou vylezlo slunko.
Ahoj holky,
To tak strašně rychle uteklo..zítra už poslední den dovolené Ve 22:25 odlítáme domů..bude mi straaaaaaašně chybět moře...ale už se straaaaaaaašně těším na zvířátka Pučmelda už od včera prý pomňoukává,tak se už snad těší na paničku..koňuchy a Bertík prý ani nepoznali,že jsem pryč..potvory jedny A čivavka?Ta je prý spokojená tam,kde je jídlo
Máme zatím procestováno 440 km,a zítra ještě jedeme na nějaký vodopád tady u nás v blízkosti a jeskyně..takže myslím,že 500 km dáme jak nic...taky mám už pěkně zapařenou zadel Dneska jsem skákala ze 7 metrového útesu a to byl holky naráz,že jsem myslela,že jsem přišla o nohy Ale bylo to bomba..a šnorchlovala jsem kolem útesu,všude spousta rybiček,co mě ohlodávali No nic,razíme do města na nákupy cetek pro rodinu
Už nejmíň tři dny jsem se chtěla zeptat na kolik to máte. Nějak jsem si automaticky myslela, že 10dní, cosi se mi mate, že se tak jezdívalo 7 je strašně málo to uteče jak voda. Vzpomínám si, že když jsme byli v Číně, Honkongu, Singapuru a Malaysii...bylo to na 14dní a z toho jen 7 dní u moře a byla jsem děsně nakrklá(muž musel zpátky do práce) že se tam hrabem takový svět, kvůli týdnu u moře(zbytek byl pracovně)
Máte to tam krásné Niki, škoda odjet Víš, jak jsi psala, že jezdíte pokaždé na jiné místo? My jsme teda taky jezdili, ale když nad tím teď uvažuju v kontextu s váma...když máte teď laťku tak vysoko nebojíte se, že příště to bude třeba horší, že budete srovnávat a budete zklamaní? Nestalo se vám to ještě? Nám tedy ne, ale to bylo taky tím, že bylo víc peněz a kupovali jsme si čím dál dražší dovolené. Taky měl muž nalétané míle, takže jsme měli slevu na letenky a mohli jsme letět první třídou. Právě jsem si říkala, že někdy teď konečně vyrazíme a zvyklí na dovolené v řádu statisíců(a teď je za to teda nedám ) budeme zklamaní? Nebo budem tak rádi, že jsme někam vyrazili, že nám to bude skoro jedno Fakt netuším, bude to takový test
statisíců
První naše "welnes"-bez welnesu,byla Chata Barborka na Horní Bečvě za 1490,- pro 2 osoby na 2 noci(v roce 2017-teď je o něco málo dražší)..nástup pátek ve 14 hod a odjezd neděle 10 hod...
Nachystala jsem trasu z Ol..První zastávka byla v Zubří na výstavě krajek...Pak jsme jely na Súkenickou rozhlednu..jenže tam nebyl klíč-byl v restauraci dole pod kopcem-žádné upozornění dole(příště tam už bylo,a zrovna bylo i odemčeno)..Ubytování skromné,ale čisté,koupelna součástí pokoje..skříně na věci..Společenská místnost s televizí..tu jsme ani tak nepostrádaly,byla i v restauraci..asi tak pro 30 osob...miluju obložení dřevem...obrovské špalky u baru..venku posezení...Jídlo společné,ale dobré..snídaně klasika na talířku...Na druhý den jsme jely do Rožnova do bazénu..měly jsme ho pro sebe-pak přišel ještě jeden pár..Jaruš se vyblbla na tobogánu...za 70kč na hodinu(teď nevím,jak dlouho jsme tam byly)...Pak jsme zdolaly Jurkovičovu rozhlednu...skanzen...Na Soláň jsme si zašly...ale to už byl vrchol našeho dne!!
Po večeři jsme si daly pivko..pokecaly se 4 kamarádkama ve věku 80-85 let,které takhle jezdí rok co rok společně na týden si "užít"..ohromně vitální babči...Nazpátek jsem Jarču vytáhla ještě na Hostýn... Oni s mužem nikde nejezdili-když byly děcka malé,tak sem tam na výlet,a to jedly na parkovišti řízky v autě ...Byla štastná,jak blecha...a já taky..Že jsem jí udělala radost...Sedly jsme si i v tom Pakoštane-kde jsme se vlastně seznámily
Vždycky vybírám já na slevomatu-ona nikdy neví,kam pojedem,ale je vždy spokojená....je taky nenáročná...Nejdražší jsme měli "all inclusiv" v Luhačovicích...a to bylo za 4400 pro obě...tam se muselo zamlouvat i pořadí v bazéně...Jinde jsme mívaly nonstop vstup i do sauny,vířivky a bazénu...Při odchodu platíme napůl,co jsme vypily..stejně to bylo vždy stejné piva a kafe......
Jo,Raduš to Polsko...já jela konkrétně na rifle...ale 500!!...seděly mi,tak jsem si je vzala..bo ty slimky mám už jeté...oblečení není až tak...ale já nemůžu srovnávat,bo nenakupuju v butikách,tak neznám ty ceny...ale výběr teda velký..bundy,vesty prošívané-lehké..halenek...
Bobi, však víš, že já jsem celkem skromná, ale když někdo nabízí luxus neodmítnu to jsem zase požitkář a umím si to vychutnat. Ale jinak mi taky stačí, když je to čisté. A to mi připomíná, jak jsme kdysi museli neplánovaně v noci přespat v Praze, sehnali jsme volno zrovna v Hiltnu, bylo to nějak nejblíž. Ty voe, to byl zážitek Pokoj neskutečně nechutně smrděl zatuchlinou, peřiny, mě se navalovalo v tom ležet, na to do smrti nezapomenu. Ale jsme tam dorazili nějak ve dvě v noci, unavení, byli jsme rádi, že někam zalehnem. No nikdy víc
Tak drahá byla ta poslední dovolená, samé lepší destinace a my jsme jezdili jen do Four Season hotelů..tj.25tísíc za noc. Ale neměli jsme barák, zahradu, zvířectvo, byli jsme sami jen na bytě, nemuseli jsme vlastně na nic šetřit, auto firemní...Teď už by mi bylo líto ,,vyhodit" tolik peněz, radši si koupím techniku do zahrady, kytky, skleník atd, barák pořád žere prachů a prachů, na jaře se překopávaly ty závlahy, pak voda doma, teď za měsíc budou měnit okna v bazénu....taky statisíce jen lítají. No a o energiích ani nemluvě, to se nedoplatíme, kor s topením mého muže Sem mu říkala, že koupíme tepláky a svetry a teplota půjde o 5st dole...mi vynadal, ať s tím jdu někam
Raduš-to nebyla výčitka ...jen konstatování-přirovnání...Já bych v tom hotelu ani neuměla využívat nabídky-ani se chovat ..nemám na to oblečení...každému přeju,ať si užívá na co má ..Já jsem chytla kánošku,která je na mé vlně spokojenosti...a i v té Kamenné jsme spokojené,i když musíme nosit vodu na nádobí z koupelny ..je tam krásně,za barákem les..krásný vzdoušek...Pojedem 17tého uzavírat léto..tak zas bude posezení s chatařema....už se těším..
Bobča
napsal(a):
Raduš-to nebyla výčitka ...jen konstatování-přirovnání...Já bych v tom hotelu ani neuměla využívat nabídky-ani se chovat ..nemám na to oblečení...každému přeju,ať si užívá na co má ..Já jsem chytla kánošku,která je na mé vlně spokojenosti...a i v té Kamenné jsme spokojené,i když musíme nosit vodu na nádobí z koupelny ..je tam krásně,za barákem les..krásný vzdoušek...Pojedem 17tého uzavírat léto..tak zas bude posezení s chatařema....už se těším..
Já taky ne Bobi, taky jsem ani z poloviny nevyužívala služby to, co bylo v ceně. Třeba jsme odmítnuli, aby nám 2x denně měnili ručníky, prostě to je zbytečné, tak jsme řekli, že to tak nechceme. Masáže zdarma, několik druhů...nesnáším, aby na mě někdo cizí šahal, takže nic atd Áno, sedlák ve městě, ale oni jsou na to zvyklí, protože i většina milionářů se chová a obléká divně, takže nerozliší, kam spadáš ty
Slezla jsem z pergoly, stříhala jsem vistárii. Skoro 25st, horko na tom vrchu na slunku jak v pekle, balancovat s plotostřihem na těch trámech...myslela jsem, že zdechnu Vistárie už lezla i nahoru po zdech, do oken, na balkony, pod obložení...byl to boj. Pod koupelnovým oknem v obložení bydlí vosíci, což jsem zjistila až teď, když naštvaně vyletěli. Domlouvala jsem jim, že je to nijak neovlivní a já to prostě omlet musím. Vždycky jeden vyletěl a výhružně kroužil kolem: já ji píchnu, protože jinak to ta baba asi nepochopí! A já mu zase domlouvala: koukej, ještě tady tyto dvě větve a už vypadnu, hnízda se fakt ani nedotknu, vydrž. Zvládli jsme to všichni
lesnížínka
napsal(a):
Už nejmíň tři dny jsem se chtěla zeptat na kolik to máte. Nějak jsem si automaticky myslela, že 10dní, cosi se mi mate, že se tak jezdívalo 7 je strašně málo to uteče jak voda. Vzpomínám si, že když jsme byli v Číně, Honkongu, Singapuru a Malaysii...bylo to na 14dní a z toho jen 7 dní u moře a byla jsem děsně nakrklá(muž musel zpátky do práce) že se tam hrabem takový svět, kvůli týdnu u moře(zbytek byl pracovně)
Máte to tam krásné Niki, škoda odjet Víš, jak jsi psala, že jezdíte pokaždé na jiné místo? My jsme teda taky jezdili, ale když nad tím teď uvažuju v kontextu s váma...když máte teď laťku tak vysoko nebojíte se, že příště to bude třeba horší, že budete srovnávat a budete zklamaní? Nestalo se vám to ještě? Nám tedy ne, ale to bylo taky tím, že bylo víc peněz a kupovali jsme si čím dál dražší dovolené. Taky měl muž nalétané míle, takže jsme měli slevu na letenky a mohli jsme letět první třídou. Právě jsem si říkala, že někdy teď konečně vyrazíme a zvyklí na dovolené v řádu statisíců(a teď je za to teda nedám ) budeme zklamaní? Nebo budem tak rádi, že jsme někam vyrazili, že nám to bude skoro jedno Fakt netuším, bude to takový test
Raduš je to málo,hlavně to je vždycky psané jako 8 dní a je to jen 7 dní prostě..jenže já kvůli zvířátkům na delší dobu nemůžu...takže jsem ráda i za těch 8 dnů....
Laťku právě vysoko nemáme,jsem skromná fakt Mě fakt stačí čisto a dobré jídlo..nepotřebuji pláž u hotelu,luxus apod....spokojím se s málem..a hlavně my létame za směšné ceny,vždyť víš..já právě nejsem úplně ochotná dát za dovču moc peněz..těch 25 000,- kč za jednoho by pro mě byl asi strop..každopádně když jsme tu Čechům s námi ubytovanými řekla,kolik jsme dali za dovču,byli všichni naštvaní Prý že jsme jeli zadarmo Ať závidí
Já si myslím,že budete rádi,že jste někam vyrazili,uvidíš Ale jako kdybych měla masáže v nabídce,tak na těch bych zase klidně ležela celý den
Jdeme se osprchovat,v 19 hodin nám odjíždí od hotelu bus na letiště
Nikiš, tak šťastnou cestu! A nebul, než se naděješ, budeš na dovče znovu Bohužel, tak ten čas ale šííííleně letí To máte přílet až pozdě, koukala bych, ale nejspíš budu chrápat. Škoda, že nesedáte v Brně ty jdou dole už nad náma, vždycky rachot, zvednu hlavu: aha, Burgas sedá Pamatuju si to ještě od bráchy, když sloužil v Brně, kdy kteří výletníci přistávali. Vždycky jsem mu volala: hele, něco ti tam sedá a on: jo, to je Burgas, ten má přílet za 5minut To asi jo, už jde dolů Před náma už jde na nízkou výšku a brzdí. Brácha říkal, že když přistávali z dovče v Brně, tak rozeznal v pohodě vesnice, u nás i baráky. Praha je nad náma ještě vysoko, většinou.
lesnížínka
napsal(a):
Bobi, však víš, že já jsem celkem skromná, ale když někdo nabízí luxus neodmítnu to jsem zase požitkář a umím si to vychutnat. Ale jinak mi taky stačí, když je to čisté. A to mi připomíná, jak jsme kdysi museli neplánovaně v noci přespat v Praze, sehnali jsme volno zrovna v Hiltnu, bylo to nějak nejblíž. Ty voe, to byl zážitek Pokoj neskutečně nechutně smrděl zatuchlinou, peřiny, mě se navalovalo v tom ležet, na to do smrti nezapomenu. Ale jsme tam dorazili nějak ve dvě v noci, unavení, byli jsme rádi, že někam zalehnem. No nikdy víc
Tak drahá byla ta poslední dovolená, samé lepší destinace a my jsme jezdili jen do Four Season hotelů..tj.25tísíc za noc. Ale neměli jsme barák, zahradu, zvířectvo, byli jsme sami jen na bytě, nemuseli jsme vlastně na nic šetřit, auto firemní...Teď už by mi bylo líto ,,vyhodit" tolik peněz, radši si koupím techniku do zahrady, kytky, skleník atd, barák pořád žere prachů a prachů, na jaře se překopávaly ty závlahy, pak voda doma, teď za měsíc budou měnit okna v bazénu....taky statisíce jen lítají. No a o energiích ani nemluvě, to se nedoplatíme, kor s topením mého muže Sem mu říkala, že koupíme tepláky a svetry a teplota půjde o 5st dole...mi vynadal, ať s tím jdu někam
25k za noc???
Tak já byla v pětihvězdovém hotelu tuším jen 2x v životě. Jednou v rakouském Soldenu (o má být přehlasované), už je to hooodně let zpátky a byla jsem tam pracovně, na konferenci. Noc tam v přepočtu tehdy pradávno stála kolem 8 - 10k. 25k/noc si snad ani neumím představit...
Můj milovaný penziónek zde v ČR mám téměř zadarmo...
Asi je to ode mě neslušné, přesto to risknu . Ty Raduš nepracuješ... Prosím Tě, můžeš aspoň naznačit, čím je Tvůj manžel?
fikovnice
napsal(a):
25k za noc???
Tak já byla v pětihvězdovém hotelu tuším jen 2x v životě. Jednou v rakouském Soldenu (o má být přehlasované), už je to hooodně let zpátky a byla jsem tam pracovně, na konferenci. Noc tam v přepočtu tehdy pradávno stála kolem 8 - 10k. 25k/noc si snad ani neumím představit...
Můj milovaný penziónek zde v ČR mám téměř zadarmo...
Asi je to ode mě neslušné, přesto to risknu . Ty Raduš nepracuješ... Prosím Tě, můžeš aspoň naznačit, čím je Tvůj manžel?
Manager. Vždyť jsem psala, že jsem celkem skromná. Většinu kosmetiky si objednávám z Číny, za polovinu ceny, co by stála u nás. Už léta oblečení nakupuju u Ťonga, nebo v objednávám v Lidlu. Jsem na vesnici, chodila jsem jen po lesích se psy...tady žádné ,,modely" nepotřebuju. Už ani muže nedoprovázím na akce, protože se jim za a) i on hodně vyhýbá a za b) nechci odjet od Worky, tedy teď už ani nemůžu. Utrácím jen za zvířata a zahradu.
canka
napsal(a):
Holky tak jsme doma..akorát jsme dorazili...hodím sprchu a jdu do hajan..jsem utahaná jak...jen mi chybělo,že mě nevítá Pučmelda a čivavka,ale to se zítra hned napraví,až pro ně pojedu
Tak a teď už hají belí,Nikolka v zelí
Nikííí, já jsem nakonec na vaše přistání v telce koukala Zachrápala jsem u televize, ale probudilo mě chvilku předtím horko, tak sme přepli na webkameru z letiště
Bobajz ty ještě chrápeš?!? Ráno jdem s Workou a přistaví soused v autě. Na sedačce košík hub a mává mi hříbkem u nosu: na, udělej si polívku Tak hlásím, že po druhém dešti už rostou i u nás!
Nikča, než olíbá všechny holky, Berťu a posváží ty dva výletníky...tak se tu asi tak brzo neukáže. A jak si odvyknula bude muset vařit
Muž je doma, může hlídat, tak seženu mamku a zajedem mrknout. Aby jsme se tam s houbařema neušlapali čekáme tu na to léta...
Tady mám omluvenku ..a za chvíli valím na oběd-švagrová měla těch 88,tak nás i s tou kámoškou pozvala na oběd do restaurace...
Ti zvlášť jsou asi už ti kováři,hm?..jel chlap na kole a měl jich teda dost...a jeden obrovský...Tihle byly ve skupince..ten velký sice ožraný,ale nějak ho ořežu
Bobča
napsal(a):
Tady mám omluvenku ..a za chvíli valím na oběd-švagrová měla těch 88,tak nás i s tou kámoškou pozvala na oběd do restaurace...
Ti zvlášť jsou asi už ti kováři,hm?..jel chlap na kole a měl jich teda dost...a jeden obrovský...Tihle byly ve skupince..ten velký sice ožraný,ale nějak ho ořežu
Ha, ha dobrý No my jsme se tam fakt málem ušlapali Jely sme v 11h a říkaly si, že přes poledne tam nikdo nebude, když tak, až přijedou z práce. Nebyl, všichni odjížděli, když my se tam hrabaly Ve Filipově Bobi, kousek za chatou sme parkovaly, dál se nesmí. Potkávali jsme asi 6 aut, na parkovišti stály další tři a lesák u závory pouštěl nějakého kámoše s košíkem. A říká nám: holky, jdete pozdě, všichni už tu byli Mamka: neva, tak se alespoň projdem. Vůbec neumíme praváky hledat, jednou za 10let, co u nás byly houbařské žně, nás sestřenka vzala na místo, kde se nedaly přehlédnout, to jsem jich měla půl kufru a rozdávala jsem celé ulici. Tak jsme to tam zkusily i dnes...nikde nic, ale ani prašivka. Pak jsem náhodou zakopnula o houbu, kterou tam očividně někdo zapomněl, vedle byly vyřezané. Pak zase nic a nic a nic...tak jsme se otočily a šlapaly pomalu domů. Hodím okem z cesty na svah kolem a tam houba! Vletím pro ni a vedle druhá! Mamka kouká: to si děláš prd...jak jsi ji tam viděla?!? Viděla jsem bílou sťopku (nohu) Vleze tam za mnou, kousek vedle a ječí: tady jsou taky, mám taky! Pak jsme přešly ještě na jedno místo, kde se to ovšem změnilo úplně(těžba) no našly jsme tam v jednom remízku taky. Takže nakonec radost převeliká, muž čuměl(však já taky ) a zrovna jsem se stavila na knedlík a udělala houbovou omáčku k obědu( a od té doby běhám )
Tak se také přidám.Jel jsem dnes se ženou od kadeřníka a na hrázi rybníka Krčín jsem uviděl z auta hřiba.Zajel jsem za rybníkem do lesa a musel jsem za chvilku rozprostřít v kufru auta pytel.Krásné místo,tam se vrátím.Tak ještě přidám rodinku roháčů.
kouták
napsal(a):
Tak se také přidám.Jel jsem dnes se ženou od kadeřníka a na hrázi rybníka Krčín jsem uviděl z auta hřiba.Zajel jsem za rybníkem do lesa a musel jsem za chvilku rozprostřít v kufru auta pytel.Krásné místo,tam se vrátím.Tak ještě přidám rodinku roháčů.
Panebože nádhera Kouťáku Jenže u vás...to je asi normální, tolik hub, kdežto u nás se to rovná skoro zázraku, u nás houby rostou ,,jednou za 10let" A to, že je najdu já, která je vůbec hledat neumí, je teprve něco
no,v 11 je Raduš fakt pozdě ..my vyjížděly o půl 7...jely jsme zase na to naše místo-11km jenom.šly jsme daleko...nic jsme nenašly(byly jsem tam samy)....až nazpátek-přešly jsme ještě do jiné části lesa..a bylo to lepší-několik druhů babek..a tam na asi 4x6 tak na kosu ty hezké....byly jsme do 10...pak tam jeli taky cyklisti...přijelo tam auto postižených...spíš je dovezli nejakým busem...no,to jich asi omlouvalo,ale vedoucí je mohli taky trochu usměrnit-upozornit,jak se chovat v lese..to byl teda řev
Kouťáku..vy ty houby nečistíte hned v lese??nebo jste neměl nůž?? kdysi jsem dostala košíček neočištěných hub ...no to bylo za trest...hlína všude...Vy nenecháváte podhoubí v lese?já bych je asi jen tak ukroutila-tu hlínu...Ale to je na každém
Jo Raduš-když jsou ožrané,tak jsou jedlé