Třetí víčko na obou očích

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.11.2022 13:18

Bobča napsal(a):
jsem tu

Já byla vzhůru dost dlouho od 5,tak jsem pak dala na ucho polštářek-bo vedle štěkal pes v prásdné místnosti(nevím proč ho tam zavírají) a zapíchla to do čtvrt na 10..pak jsem měla telefon od známé..něco pošušnila,dokopala se do sprchy ..a teď přemýšlím,co na oběd...

Nikouš má za krkem bílý límec jak Max!! úplně mě to dostalo..jen ten flíček na hřbetě a olemovaný kořen ocasu má navíc ..Nepřišlo mi,že je tak rezavopruhovaný zepředu..
Nikiii odchytni je spolu,jak leží na fotku naležato prosím...Raduš na to prdí,aby je vyfotila spolu,ať si můžu dát na pozadí někoho nového..Dlouho jsem měla Vikťu na mole,co jsem si ho vyfotila sama...Pak jsem měla chvíli i Pana Bečku...resp.4 mopsy ...Pak Matýskovou ....Od Kouťáka ty jeho fotky jsou taky super..

Pozná někdo,koko mám teď na ploše???
Hezký den

Aaaa ha satan Matýsek😁😂

15.11.2022 17:04
lesnížínka

XXX.XXX.45.128

Já jsem v těch kočkách úplně ztratila Nevím, kdo je ,,satan Matýsek" ten ušmouranej? A ten je čí prosim pěkně? Dublin? To je ten, co šplhal po zábradlí?
Dnes jsem šla chystat pod česnek a vysadit ho. Zvládla jsem to, ale nebylo to tedy jednoduché. Naorané brázdy zase srovnat, rozšmelcovat...ještě, že mám tu elektrickou motyku, ručně bych to nedělala ani omylem, ba určitě bych to ani nezvládla. Celou dobu tam byl se mnou Macek, po chvíli přišla i Gucci, i Viktor. Viktěna zjistil, že tam Macek je, poobcházel a počichal místa, kde Macek byl, zjistil, že je za nádrží s vodou a někam odkráčel, myslela jsem, že zdrhnul domů. Gucci obhlédnula to a támhleto a sedla si 2m ode mě a sledovala. Přinesla jsem si česnek na výsadbu, dřepěla a čistila stroužky, když to slyšel Macek, jak šustím sáčkem, přiběhnul, jestli to nejsou granule? Ne Macku, je to česnek, že Gucci? A Macek se začal opatrně otírat, lísat o ruku, o bok. A já jsem se musela jó držet, abych ho nezačala hladit. Hele Macku, žádné důvěrnosti, my už máme Viktína, ty nejsi náš kocour, viď Gucci? Dostaneš napapat a tím to končí, jasan?! Kdyby pak lítal za mnou po zahradě, první by šlak trefil Vikťu a hned pak muže Šla jsem to sadit, Gucci někam odkráčela(tu jsem pak našla v krabici v domku a je tam tuším doteď) Macek si lehnul do jahod na textilku a za chvíli přišel Viktína, opatrně chodil kolem Macka, větřil. Macek na něj vrknul, tak jsem mu řekla, ať nevrká, že mu Viktína nic nedělá. Viktík si lehnul asi metr za něj a začal se čistit, asi aby ukázal, že mu nic nehrozí, že přišel v míru Tak jsem je pochválila, ještě posbírala vyorané zapomenuté brambory a houkla na Vikťu, že už je moc hodin a jdu domů. Ještě jsem v jezeře posunovala čerpadlo a to už tam přišel i Viktorek...od té doby tu spinká za květináčem. Já jsem musela ještě do zásilkovny a do masny. A Vikťa stále spinká...
Jo, koupila jsem si větrník - 24Kč! Pravda, je tak o třetinu menší

15.11.2022 17:22

Připojím se nenápadně tady: kolik váží fontána pro kočky?

Ty mrchy malé mi pořád rozlévají misky. Malou, to je hned, velkou, to je skvělá zábava, která se dá vylít hned několika způsoby, buď vycamrat, nebo převrhnout. I kdybych koupila kameninové koryto, tak to vycamrají. Tak fontána? Vydrželo by to nápor dvou malých kocourů?

Nebo prostě budou bez vody a já nebudu mít v kuchyni věčně rybník?

15.11.2022 19:20
Bobča

XXX.XXX.20.192

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Ty mrchy malé mi pořád rozlévají misky. Malou, to je hned, velkou, to je skvělá zábava, která se dá vylít hned několika způsoby, buď vycamrat, nebo převrhnout. I kdybych koupila kameninové koryto, tak to vycamrají. Tak fontána? Vydrželo by to nápor dvou malých kocourů?

bodlinko..

Já vyzkoušela spoustu variant..Na zemi miska,i konusová-kočičí,se širším dnem ho nezastavila před vylitím..tak jsem jí dala nahoru do umyvadla..tam nevydržela ještě kratší dobu...
Vypůjčené fontánky-že mu pak pořídím novou-té si vůbec nevšímal -takže jsem ušetřila...Dala jsem do sprcháče placatou větší misku,aby se mu nepřevrátila...stejně ji tak dlouho "posunoval"..žbrdal,mokrýma tapkama pak dělal binec po bytě bavilo ho to mě rozčilovat

Na balkoně jsem měla konvičku-5litrovou s vodou na odstátí na květiny..schválně jsem jí dávala plnou...tak tam chodil sem tam pít...

Fontánku by neměli převrátit...já měla asi kilovou??ale širší...čučel na ní..a nic

15.11.2022 19:26

Bobča napsal(a):
bodlinko..

Já vyzkoušela spoustu variant..Na zemi miska,i konusová-kočičí,se širším dnem ho nezastavila před vylitím..tak jsem jí dala nahoru do umyvadla..tam nevydržela ještě kratší dobu...
Vypůjčené fontánky-že mu pak pořídím novou-té si vůbec nevšímal -takže jsem ušetřila...Dala jsem do sprcháče placatou větší misku,aby se mu nepřevrátila...stejně ji tak dlouho "posunoval"..žbrdal,mokrýma tapkama pak dělal binec po bytě bavilo ho to mě rozčilovat

Na balkoně jsem měla konvičku-5litrovou s vodou na odstátí na květiny..schválně jsem jí dávala plnou...tak tam chodil sem tam pít...

Fontánku by neměli převrátit...já měla asi kilovou??ale širší...čučel na ní..a nic

kilo je asi málo... to by cestovalo a vyšplíchalo by se to... jako když převrátí Nory lavor (jako fakt lavor, to by je člověk zabil)

centimetr vody všude a veselý kocour v lavoru.

15.11.2022 19:33
Bobča

XXX.XXX.20.192

jo Raduš,Dublin má Matýska,Guli a Domi(nevím,jestli všichni kocouři) ...paní Matýskovou s Barunkou má Hmn...a pana Bečku má....ježíš,teď jsem to zapomněla (irma?nebo už nevím) .....Janča má Fida a Elzu-třetí nevím..Ty máš Viktorka a Gucci..a Niki Nikouše,Pučmeldu a Bertíka

15.11.2022 19:34
Bobča

XXX.XXX.20.192

kilo je asi málo... to by cestovalo a vyšplíchalo by se to... jako když převrátí Nory lavor (jako fakt lavor, to by je člověk zabil)

centimetr vody všude a veselý kocour v lavoru.

,,jako bych je viděla

15.11.2022 19:37
Bobča

XXX.XXX.20.192

Bodlinko...asi na zoohitu pátrat po nějaké větší....tahle byla z plastu-malá..vedl od ní drátek k napájení do elektriky...vrčelo to,takže nevím,jestli se toho Max nebál

15.11.2022 19:47

jeden ze zdrojů vody mých kočičáků je psovo mísa ve festovním stojanu, to těžko převrátit

15.11.2022 19:49

Bobča napsal(a):
,,jako bych je viděla

jo, je to asi takhle.

Bertíčku, ahoj, jaktože máš takové studené nožičky, cos dělal...

a pak v kuchyni. co to tady je, jaktože mám mokré ponožk...*nepublikovatelné*

Případně po návratu z práce: Fíčku, je, vy nemáte vodu - a pokračování viz výše

A nebo rovnou KTEREJ DEB1L TO TADY ZASE ROZLIL?

Už mě to úplně nebaví

15.11.2022 19:52

jeden ze zdrojů vody mých kočičáků je psovo mísa ve festovním stojanu, to těžko převrátit

ale pacičky se v tom asi máchat dají...?

15.11.2022 19:57
Bobča

XXX.XXX.20.192

jo, je to asi takhle.

Bertíčku, ahoj, jaktože máš takové studené nožičky, cos dělal...

a pak v kuchyni. co to tady je, jaktože mám mokré ponožk...*nepublikovatelné*

Případně po návratu z práce: Fíčku, je, vy nemáte vodu - a pokračování viz výše

A nebo rovnou KTEREJ DEB1L TO TADY ZASE ROZLIL?

Už mě to úplně nebaví

přesně...u nás bylo řešení vody taky na denním pořádku ..už jsem zkoušela ho naučit pod tekoucí vodou-viděla jsem to u známé,že takhle pil kocour z hadice venku....jenže to bych teda prodělala,on si tlapama hrál s proudem...ukazovala jsem mu to názorně jak to má dělat..nic..upustila jsem od toho-velká spotřeba

Asi fakt těžkou kameninovou mísu ..ale myslím,že by si stejně s tou vodou hráli...

15.11.2022 19:57

pacičky se dají máchat v každé volné vodní hladině (a Baruška jinak nepije), bohužel

15.11.2022 19:58
Bobča

XXX.XXX.20.192

pacičky se dají máchat v každé volné vodní hladině (a Baruška jinak nepije), bohužel

jakože si olizuje namočené packy?

15.11.2022 20:17

co třeba tohle, zkoušel někdo... ? https://www.veterinarnikosmetika.cz/miska-na-vodu-tpl-2000-ml/?gclid=CjwKCAiAjs2bBhACEiwALTBWZS0a-d9MKlyeDYbE-MevLJ232wn1Rra692EqCxyAIfqMpX95w0H-XRoCpLQQAvD_BwE

15.11.2022 20:25
Bobča

XXX.XXX.20.192

Vypadá to dobře,ale....jaksi mi to není jasné,jak ten vrchní "kryt" bude klesat s hladinou dolů?? a nebude se pohybovat-plavat na povrchu...,když na to kočka šlápne...hm?

15.11.2022 20:26

Já mám teda teprve 4. a 5. kocoura, ale tohle jsem řešit nikdy nemusela. Prostě z misek s vodou se pije a nic jiného. Co to máte za kočky? Křížené s vydrou? Chápu, pro vás to vtipné není.

15.11.2022 20:29

Bobča napsal(a):
jakože si olizuje namočené packy?

ano

15.11.2022 20:34

Já mám teda teprve 4. a 5. kocoura, ale tohle jsem řešit nikdy nemusela. Prostě z misek s vodou se pije a nic jiného. Co to máte za kočky? Křížené s vydrou? Chápu, pro vás to vtipné není.

miska s vodou má přece spoustu báječných funkcí, dá se kolem ní probíhat smykem, různě do ní vstupovat různými částmi těla

no a Nory lavor, o ten se dá opřít předníma pacičkama a lomcovat, případně máchat pacičkou v hladině nebo dokonce do lavoru vstoupit, nebo do něj vběhnout, tak se dá trénovat parádní surfing, někdy i ve dvou jako synchronizované plavání.

jsou to kočky deset a jedenáct :D

15.11.2022 20:34
Bobča

XXX.XXX.20.192

jsem si vzpomněla,že jsem mu potom koupila tenhle zásobník(měl větší a menší otvor-dal se použít i na granule-ale ty se moc nesypaly samy od sebe).......
a ten nešel vyžbrndat...z toho pil dobře....naplnila jsem ho skoro celý...a tak po 3 dnech jsem měnila..čerstvou vodu stejně nikdy nechtěl..

15.11.2022 20:40
Bobča

XXX.XXX.20.192

tak to mě teda rozesmálo ..ta vydra

je to fakt nepříjemné...ale on to pak dělal snad schválně..vadilo mu asi,že měl všechno krmení i vodu v koupelně..jak jsem mu to dala vedle sebe u počítače..tak byl klid-ale to už měl tu "napaječku"..

15.11.2022 20:47
Bobča

XXX.XXX.20.192

tady měl teda velký výběr (mám jen tuhle fotku s tou "napaječkou")-byl v rekonvalescenci-pije zrovna vývar...jinak neměl tolik misek...ale tu vodu už pil normálně..nešlo to převrátit

15.11.2022 20:51
canka

XXX.XXX.215.25

Ahoj holky,

Ráno zase mlha,že by se dala krájet..a ještě jak ta mlha padala,tak jsem během chvilky byla celá mokrá Ráno jsem zase vstávala dřív,protože odpoledne jsem měla naplánovany běhání a potřebovala jsem si to ráno na zahradě všechno udělat..Berťa přinesl myšku a zatím co já tam hákovala,tak on jí tam vraždil..říkám mu sakra tak už jí zakousni,já tohle týrání nemůžu vidět,jak chudák myš píská a on si tam s ní hází..jakoby mě fakt rozumněl a najednou chramst a bylo po myši...

V práci mi to dneska uteklo raketovou rychlostí,že mi fakt přišlo,že utekli tak dvě hodinky a najednou konec šichty!Kdyby tenhle pocit trval celý týden,to byl bylo fajn A pak mi navíc došlo,že ve čtvrtek je svátek a jsem doma!!Škoda,že v pátek musím do práce Prodloužený víkend by se mi hodil..ale už nemám dovču,všechno mám naplánovaný na prosinec na Vánoce..
Jo a jinak tenhle svátek je normálně otevřeno v obchodech že jo?Abych nemusela zítra jít nakoupit po práci,protože už nemám žádný ovoce a jogurty..

Po práci jsem byla domluvená s kamarádkou na běhání,ale chvilku předtím,než jsme měli vyběhnout,tak mi volala,že jí kikslo auto a nemůže přijet..těch sprostých nadávek,co na to auto padlo Jsem jí doporučila to auto,co měli Flintstoenovi Že tam se nic neporouchá Tak jsem běžela sama..a měla jsem zatím nejlepší čas za celou dobu..protože v tý hnusný mlze mě to hnalo prostě domů
Pak jsem se doma rychle převlíkla a běžela zase na zahradu..potkala jsem sousedku,která si chtěla hrozně povídat,tak jsem jí slušně vysvětlila,že ja na to nemám čas si povídat,ať si najde jiný objekt A ona že mi toho tolik potřebuje říct,co se ve vesnici událo..tak jí říkám,že je mi to jedno,že musím za zvířatama..prej já půjdu s váma a všechno vám to řeknu..to už jsem fakt začínala být nas.raná a prostě jsem jí řekla,že je mi u prdele,co se děje ve vesnici a ať tyhle drby fakt říká někomu jinýmu...zatvářila se kysele,ale pak se usmála a řekla mi,že si mě chytí,až budu mít víč času Bože proč?

No vběhnu na zahradu a Berťa mi přiběhl na proti..tak jsme ho vzala do náruče pomuchlat a že ho odnesu až k brance..no to jsem se přepočítala!Holky to je tlusťoch! Ten je na zimu fakt dobře připravený,tipuju 7 kg že má s přehledem..a kožíšek fakt husťoučký..malý medvídek

A doma jsem si napustila horkou vanu plnou pěny a pěkně se naložila...a nebojte se,neusnula jsem..vzala jsem si tam knížku a chvilku si četla..už si ani nepamatuju,kdy jsem měla čas si číst

Jinak holky mám obrovskou radost z toho,jak si kočičáci doma sedli..Pučmelda jak je nimra v jídle,tak se teď docela rozjedl..furt se střídají u misek,i když má samozřejmě každý svoje papací místo a misky..a taky vždycky pomňoukávala smutně během dne a někdy večer a to taky teď zmizelo..a chodí se častěji mazlit..je to prostě fajn

Bodlinka: Moje známá kdysi řešila stejný problém..vyzkoušela snad všechny druhy misek a dokonce i fontánky...nakonec to vymyslel její muž,protože jim pak už bobtnala podlaha..udělal misku z betonu A opravdu to fungovalo Neměli šanci převrhnout

15.11.2022 21:14
kouták

XXX.XXX.168.33

Bodlinko,nebylo by lepší jim dávat misku s vodou ven?Mám výhodu,že ten můj trotl chodí pít k rybníku.
Pro Bobču pár fotek na PLOCHU a mého přežraného kocoura.

15.11.2022 21:25
Bobča

XXX.XXX.20.192

kouták napsal(a):
Bodlinko,nebylo by lepší jim dávat misku s vodou ven?Mám výhodu,že ten můj trotl chodí pít k rybníku.

Děkuji Kouťáku...krásné... hlavně ti ptáci na vodě-i příroda..

A ten Mourek snědl balon? nebo ošatku ryb ?

15.11.2022 21:32

kouták napsal(a):

VEN?

ale ony chodí ven jen na výlet a koťata vůbec.

15.11.2022 21:33
kouták

XXX.XXX.168.33

Myslím si,že pokud by byl balon z masa,tak by ho sežral také. Měl konzervičku ,granule a jednu plotici,ale byla trochu větší.Nejprve měl radost,že se mrská a dlouze si s ní hrál a potom je sežral hlavu,pomazlil se se mnou a sežral jí celou i s šupinama.

15.11.2022 21:41
kouták

XXX.XXX.168.33

VEN?

ale ony chodí ven jen na výlet a koťata vůbec.

Terezko,mám prosbu.Co mu mám dát,aby neměl pořád klíšťata.Na jaře jsem mu kápnul nějakou pipetku na hřbet,dle návodu a 3 dny byl z toho špatnej,tak jsem mu už další nedával.Je už zima a každý den má jedno.

15.11.2022 21:47

kouták napsal(a):
Terezko,mám prosbu.Co mu mám dát,aby neměl pořád klíšťata.Na jaře jsem mu kápnul nějakou pipetku na hřbet,dle návodu a 3 dny byl z toho špatnej,tak jsem mu už další nedával.Je už zima a každý den má jedno.

bravecto.

15.11.2022 21:53
kouták

XXX.XXX.168.33

Děkuji.Hned zítra zakoupím.

15.11.2022 22:08
lesnížínka

XXX.XXX.45.128

Tygry to Bodlinka má Naše kočky pijou zkraje jezera, konvičky na zalévání kytek doma a s psích misek na vodu, jedna je starý kastrol a druhá klasická širší nerez, jak je dole ta guma(už není) Jednou jedinkrát jsem našla konvičku převrženou(ona je cekově deb.lní) to jak byl Viktěna malej a honili se. Jinak naprosto způsobně dřepí a pijou, nikdy jsem je ani neviděla, že by tam strkali tlapky. Gucci I. se ráda bavila chytáním kapek v koupelně v umyvadle - jsem jí to schválně pouštěla, tuhle generaci to nebaví. Chtěla jsem napsat taky, že betonovou pro králíky, ale tu Bodlinko asi znáte a žbrndání to nezabrání.

15.11.2022 22:17

no ještě je učit chytat kapky, to by byl Bert v dřezu furt.

konvičky na zalévání kytek jsou fikaně schované, to by všechno lítalo voda nevoda. vlastně divné dekorace vůbec nevedu. nechat třeba nádobí u dřezu na sušáku je už dost velké riziko.

nebo třeba já nevím, lahev s olejem na lince (super, když to někdo vyleje), takové ty srandy jakože kočka způsobila požár přešlapováním po varné desce kolem hrnce, to se u mě nemůže stát, protože poklice není přibitá, takže hrnec je buď hlídaný nebo v lednici. nechat někde v sáčku chleba? okousaný. vánočku? sežraná. prostě je to úklid jak kdyby měl člověk v kuchyni mravence.

umí jedině vyhýbat se krbovým kamnům, protože ta koušou. a máša teda neleze na sporák, protože kouše, ale berta ještě nekousl.

ale tu vodu před nima schovávat nechci, protože je pro ně, takže je to trochu error.

15.11.2022 22:19

jo koš mám nově výklopný ve skříňce. jak jsem bez toho mohla žít, je to mášo- i bertovzdorné.

15.11.2022 22:39
lesnížínka

XXX.XXX.45.128

Kouťáku, už jsem měla rozepsané a koukám, Bodlinka už to sem dala: Bravecto. Dávala jsem kočičákům někdy na jaře a vydrželo jim to celé léto. A bez reakce.
Zajímavé je, že vašemu Mourkovi tak chutnají ty ryby. Mě se umlátil jelec na mole mezi nohama židlí(v noci) a kočky si ho ani nevšimnuly, tedy asi všimnuly, ale je ani nenapadne do toho kousnout. Jednoho jsem viděla z okna, jak se tam mele, Vikťa akorát seděl opodál a koukal, ale lovit ho nešel...oni se jich asi bojí(jsou fakt velcí)

16.11.2022 08:16

miska s vodou má přece spoustu báječných funkcí, dá se kolem ní probíhat smykem, různě do ní vstupovat různými částmi těla

no a Nory lavor, o ten se dá opřít předníma pacičkama a lomcovat, případně máchat pacičkou v hladině nebo dokonce do lavoru vstoupit, nebo do něj vběhnout, tak se dá trénovat parádní surfing, někdy i ve dvou jako synchronizované plavání.

Takže je v rodokmenu ta vydra. Jinak si to vysvětlit neumím.

16.11.2022 08:18

Bobča napsal(a):
Děkuji Kouťáku...krásné... hlavně ti ptáci na vodě-i příroda..

A ten Mourek snědl balon? nebo ošatku ryb ?

Kocour vypadá jak přežraný přežvýkavec.

16.11.2022 09:41
Bobča

XXX.XXX.20.192

Kocour vypadá jak přežraný přežvýkavec.

nebo jak od Niki koza Boženka ...myslím,že jsi ji Reni nazvala "vzducholodí" ?..nebo to byl někdo jiný?
teda..
V noci jsem zas nemohla spát-ráno se podívám na kalendář...není tam kolo,ale i ten srpek mi stačí ..Že si zapnu telku...no,pořád se mi tam objevovalo cosi anglicky...po pár pokusech jsem to vzdala..a pustila si youtube....
A ráno,že "úspěšně jsme vám nainstalovali"...cosi GO...no,hlavně že to teď běží,ale dýl to načítá(mám T-mobile "setobox")

vrátím se ještě k tomu žbrndání..to prostě musí být asi v nich..Max to dělal od kotěte..Zpětně si myslím,že on nechtěl být sám v té koupelně..Od začátku jedl a vykonával potřebu,když jsem byla na záchodě...Pak jsem nechápala,proč pořád řve a tahá mě do koupelny...
A ten rachot,když si hrál s tou miskou v umyvadle nebo pak ve sprše...to se v ní taky párkrát prošel a proběhl se po pokoji
Vyprovokoval mě udělat změnu..

Já na něho pořád "co tu máš"?.vybrala jsem bobek,vynadala,že nic moc nesnědl.(když jedl granule z hluboké misky,pořád třepal hlavou-asi mu zavazely fousky.)jak jsem vyměnila za plastový plochý talířek-bylo po třepání a i víc jedl....No ale to až v tom pokoji..Došlo mi,že tam asi nechce být sám a jíst sám..Protože šel vždycky zpátky se mnou a zase vyřvával...Dala jsem všechno do pokoje a byl klid..já u počítače,on vedle jedl..pak mi skočil před obrazovku,myl se a dožadoval se ležet na prsou(někdy lehl před obrazovku a ležel)

16.11.2022 09:42

Bobča napsal(a):
nebo jak od Niki koza Boženka ...myslím,že jsi ji Reni nazvala "vzducholodí" ?..nebo to byl někdo jiný?
teda..
V noci jsem zas nemohla spát-ráno se podívám na kalendář...není tam kolo,ale i ten srpek mi stačí ..Že si zapnu telku...no,pořád se mi tam objevovalo cosi anglicky...po pár pokusech jsem to vzdala..a pustila si youtube....
A ráno,že "úspěšně jsme vám nainstalovali"...cosi GO...no,hlavně že to teď běží,ale dýl to načítá(mám T-mobile "setobox")

vrátím se ještě k tomu žbrndání..to prostě musí být asi v nich..Max to dělal od kotěte..Zpětně si myslím,že on nechtěl být sám v té koupelně..Od začátku jedl a vykonával potřebu,když jsem byla na záchodě...Pak jsem nechápala,proč pořád řve a tahá mě do koupelny...
A ten rachot,když si hrál s tou miskou v umyvadle nebo pak ve sprše...to se v ní taky párkrát prošel a proběhl se po pokoji
Vyprovokoval mě udělat změnu..

Já na něho pořád "co tu máš"?.vybrala jsem bobek,vynadala,že nic moc nesnědl.(když jedl granule z hluboké misky,pořád třepal hlavou-asi mu zavazely fousky.)jak jsem vyměnila za plastový plochý talířek-bylo po třepání a i víc jedl....No ale to až v tom pokoji..Došlo mi,že tam asi nechce být sám a jíst sám..Protože šel vždycky zpátky se mnou a zase vyřvával...Dala jsem všechno do pokoje a byl klid..já u počítače,on vedle jedl..pak mi skočil před obrazovku,myl se a dožadoval se ležet na prsou(někdy lehl před obrazovku a ležel)

Asi já. Koza vzducholoď.

16.11.2022 09:58
lesnížínka

XXX.XXX.44.48

Asi já. Koza vzducholoď.

Akorát, že to v Boženě asi vzduch nebude stejně jako v Gučajz a Kouťákově Mourkovi. Dneska kočičáci spali venku a nad ránem přišla Gucci přes terasu. Pustila jsem ji a ještě zalehnula, chtěla hladit a ten pupek to je teda materiál, je jak medicimbal A to má tasemnici, já už fakt nevím, co s ní, ona k té obezitě má asi sklony, teda chovatelka mě na to upozorňovala, že bude velká po tatínkovi. No to je, na všechny strany Už jsem se začala bát, protože když jsme sešly dole, Viktěna nikde nebyl, až jsem šla ven, zjistila jsem, že v garáži je vyžraná miska, tak jsem nasypala granule a v ten moment tam byl Fakt se mi ulevilo, protože s těma hroznýma snama, jste mi teda zavařily První se mi zdálo, že Vikťu přejelo auto a následně, že Mandy přerazil nějaký chlap palicí Dneska spát nejdu
Bobi, bez měsíce by to tady nefungovalo, budeš se s ním muset smířit

16.11.2022 10:55
Bobča

XXX.XXX.20.192

Bobi, bez měsíce by to tady nefungovalo, budeš se s ním muset smířit

Raduš..Jsem už dávno smířená ..doženu to pak odpolko to je jen konstatování
A proč nejdeš spát? ..zkrz ty sny?
Já tuhle měla sen,že se se mnou pohádala moje spolužačka-křičela na mě,že si nic nepamatuju,že je to se mnou hrozné ..atd.. Naštěstí je to fajn holka...ale kde se to člověku v té hlavě namotá-nevím..

Skočila jsem si do řezníka pro kousek uzeného bůčku..dnes budou těstoviny s houbama a cibulkou na tom uzeném...Zítra dostanu trochu bystročického zelí,takže taky bude směs,ale bez hub, s těstovinama-ovoněná tím uzeným s cibulkou..Jako halušky bez halušek,s těstovinou

16.11.2022 11:57
Bobča

XXX.XXX.20.192

Dozvím se,komu patří ten Pan Bečka? Musela bych jít hódně dozadu

Tohle je fakt pěkná fotka...to jakoby ten mops něco vykládal tomu kocourovi a on u toho má takový chápavý výraz...přivírá oči...

16.11.2022 12:16

Bobča napsal(a):

Tohle je fakt pěkná fotka...to jakoby ten mops něco vykládal tomu kocourovi a on u toho má takový chápavý výraz...přivírá oči...

efe

16.11.2022 13:30

Bobča napsal(a):

Jéé Vy máte našeho Bečku a Šakala na monitoru? To jim vyřídím, že jsou z nich mediální hvězdy

16.11.2022 13:36

bodlinka: pořiďte tuhle betonovou misku pro králíky - já jí pořizovala kdysi pro mopsle, páč asi příbuzenstvo s vašima kočkama (= taky křížený s vydrou). Váží to asi tři kila a fakt s tim nehnou ;)

https://www.megahome.cz/miska-dvoumiska-ctverce-245x135x75mm-beton--86/?gclid=Cj0KCQiAsdKbBhDHARIsANJ6-jcIom1rxyhiIMRQMO4wiq_xnS6i8YfSG8lhd5Ro3V3hNHg05FyL04MaAmWLEALw_wcB

16.11.2022 15:23
Varaxi

XXX.XXX.191.78

Že Vy jste nečetla, že kočky vodu nerady? Že se nerady koupou a namáčejí? No, teď každá rada drahá.
Bratr to taky nečetl, takže jeho kočka dostává led, neboť se odmítli smířit s tím, že je mokro.
Nechal si udělat u svého švagra pítko pro kočky z keramiky, byla to taková miska téměř uzavřená, nahoře měla škvírku o málo větší než díra na mince do pokladničky; blbě se to umývalo, voda se musela neustále dolívat, protože s klesající hladinou kočka nedosáhla na vodu. Aspoň chvíli to celkem i fungovalo, jenže pak najednou přestalo.
Ukázalo se, že ta vodní bestie si vodu na cákání prostě najde: v podmiskách květináčů, z kaluží zpod bot, v koupelně, v odloženém hrnečku v dřezu. A když je nejhůř, umí si pustit vodu z vodovodu.
Teď má vlastní pokoj, jinam pouštěná není, a na pití má ten led. Švagrová je na mateřské, mají dvě děti (půl roku a 5 let), takže to hlídá, a prostě není možné, aby byl domeček permanentně mokrý. A staví kočce venkovní voliéru, tam ať si cáká, co libo.
Ta kočka není nějak zvlášť inteligentní, ale je strašně vynalézavá. A odnaučit to nejde, no.

16.11.2022 15:23
Bobča

XXX.XXX.20.192

bodlinka: pořiďte tuhle betonovou misku pro králíky - já jí pořizovala kdysi pro mopsle, páč asi příbuzenstvo s vašima kočkama (= taky křížený s vydrou). Váží to asi tři kila a fakt s tim nehnou ;)

https://www.megahome.cz/miska-dvoumiska-ctverce-245x135x75mm-beton--86/?gclid=Cj0KCQiAsdKbBhDHARIsANJ6-jcIom1rxyhiIMRQMO4wiq_xnS6i8YfSG8lhd5Ro3V3hNHg05FyL04MaAmWLEALw_wcB

bezva ,ale vyžbrndat tlapkama se to dá "vydry" od "bodlinky"si s tím poradí

Dejte pak vědět,jak to dopadlo

16.11.2022 15:37

Varaxi napsal(a):
Že Vy jste nečetla, že kočky vodu nerady? Že se nerady koupou a namáčejí? No, teď každá rada drahá.
Bratr to taky nečetl, takže jeho kočka dostává led, neboť se odmítli smířit s tím, že je mokro.
Nechal si udělat u svého švagra pítko pro kočky z keramiky, byla to taková miska téměř uzavřená, nahoře měla škvírku o málo větší než díra na mince do pokladničky; blbě se to umývalo, voda se musela neustále dolívat, protože s klesající hladinou kočka nedosáhla na vodu. Aspoň chvíli to celkem i fungovalo, jenže pak najednou přestalo.
Ukázalo se, že ta vodní bestie si vodu na cákání prostě najde: v podmiskách květináčů, z kaluží zpod bot, v koupelně, v odloženém hrnečku v dřezu. A když je nejhůř, umí si pustit vodu z vodovodu.
Teď má vlastní pokoj, jinam pouštěná není, a na pití má ten led. Švagrová je na mateřské, mají dvě děti (půl roku a 5 let), takže to hlídá, a prostě není možné, aby byl domeček permanentně mokrý. A staví kočce venkovní voliéru, tam ať si cáká, co libo.
Ta kočka není nějak zvlášť inteligentní, ale je strašně vynalézavá. A odnaučit to nejde, no.

Já teda nevím, ale když je někdo vynalézavý, tak je pro mě i inteligentní.

16.11.2022 15:39
Bobča

XXX.XXX.20.192

Tuhle misku měl ve sprchovém koutu...taky se jí snažil převrátit,ale dalo se s ní šibovat po dně-čím víc cákala,tím líp..takže všude voda,kterou roznášel po bytě..

když jsem sprcháč zavřela,škrábal na dveře tak dlouho,až jsem musela povolit-i když tam miska už nebyla..

16.11.2022 19:32
canka

XXX.XXX.215.25

Ahoj holky,

Ráno mě kolem páté hodiny probudili blikající světla..říkám.si,co to je..otevřu oči a světla od sanitky(v ložnici nezatahuju žaluzie na noc,aby mohli kočičáci koukat ven).Tak vykouknu z okna a vůbec nevím,pro koho jeli..myslím si,že pro sousedovu maminku,je už hodně stará..už sem pak nemohla usnout,tak jsem vstala dřív..no a šla jsem po tmě na záchod..no a šlápla jsem na plastový míček s rolničkou(já ty kočičáky zabiju ),ten praskl a zapíchlo se mi to do nohy..takže svými nadávkami jsem vzbudila počítám celý barák
A opět hnusná mlha..holky je taky u vás den co den mlha?To už není normální..Zase jsem byla celá orosená a do práce jsem jela jak zplihlotina
Na parkovišti před prací na mě čekala kamarádka,že se rozešla s přítelem Co se to sakra děje teď?Co to je za období? Fakt se to teď se.re všude To už je čtvrtá kamarádka,takže asi erupce na slunci

K obědu jsem si holky dneska upekla baby kuřátko Bylo to jako teda drahý kuřátko,ale vypadalo to tak roztomile A tak jsem neodolala a bylo to moc dobré..ještě jsem si nechala půlku na zítra..je to ideální dietní porce Musím ale teda říctže smad všichni v práci mi to chtějí zhatit to hubnutí..na jednu stranu mě chválí,jak jsem zhubla a na druhou stranu mi holky furt nosí nějaký mňamky upečený...takže jsem jim řekla,ať si to nacpou někam,nebo svůj cíl do Vánoc nedám Oni se mi pak smáli,že já,taková žravka,to stejně nedám Já jim ukažu!!

Odpoledne u nás pršelo,takže jsem po obědě rovnou letěla na zahradu..nejdřív teda na úřad,protože obec prekvapila a každému občanovi trvale hlašenému v naší obci přispívají 1000,- kč na podporu zdražení energií..to je hezké gesto..no holky na zahradě nezklamaly,kromě Boženky byly venku na tom dešti,místo aby se schovaly do přístřešku..naštěstí už mají tak hustý kožichy,že nepromokly..Boženka jak jsem zavolala na večeři,tak jen přeběhla z jednoho přístřešku do druhého,aby na ní náhodou nespadla ani kapka

Bobi až bude nějaká správná chvíle,kluky ti blejsknu

17.11.2022 07:03

canka napsal(a):
Ahoj holky,

Ráno mě kolem páté hodiny probudili blikající světla..říkám.si,co to je..otevřu oči a světla od sanitky(v ložnici nezatahuju žaluzie na noc,aby mohli kočičáci koukat ven).Tak vykouknu z okna a vůbec nevím,pro koho jeli..myslím si,že pro sousedovu maminku,je už hodně stará..už sem pak nemohla usnout,tak jsem vstala dřív..no a šla jsem po tmě na záchod..no a šlápla jsem na plastový míček s rolničkou(já ty kočičáky zabiju ),ten praskl a zapíchlo se mi to do nohy..takže svými nadávkami jsem vzbudila počítám celý barák
A opět hnusná mlha..holky je taky u vás den co den mlha?To už není normální..Zase jsem byla celá orosená a do práce jsem jela jak zplihlotina
Na parkovišti před prací na mě čekala kamarádka,že se rozešla s přítelem Co se to sakra děje teď?Co to je za období? Fakt se to teď se.re všude To už je čtvrtá kamarádka,takže asi erupce na slunci

K obědu jsem si holky dneska upekla baby kuřátko Bylo to jako teda drahý kuřátko,ale vypadalo to tak roztomile A tak jsem neodolala a bylo to moc dobré..ještě jsem si nechala půlku na zítra..je to ideální dietní porce Musím ale teda říctže smad všichni v práci mi to chtějí zhatit to hubnutí..na jednu stranu mě chválí,jak jsem zhubla a na druhou stranu mi holky furt nosí nějaký mňamky upečený...takže jsem jim řekla,ať si to nacpou někam,nebo svůj cíl do Vánoc nedám Oni se mi pak smáli,že já,taková žravka,to stejně nedám Já jim ukažu!!

Odpoledne u nás pršelo,takže jsem po obědě rovnou letěla na zahradu..nejdřív teda na úřad,protože obec prekvapila a každému občanovi trvale hlašenému v naší obci přispívají 1000,- kč na podporu zdražení energií..to je hezké gesto..no holky na zahradě nezklamaly,kromě Boženky byly venku na tom dešti,místo aby se schovaly do přístřešku..naštěstí už mají tak hustý kožichy,že nepromokly..Boženka jak jsem zavolala na večeři,tak jen přeběhla z jednoho přístřešku do druhého,aby na ní náhodou nespadla ani kapka

Bobi až bude nějaká správná chvíle,kluky ti blejsknu

A tak co si pamatuji, tak v listopadovém období mlhy jsou. Zrovna včera jsem se plížila autem z divadelního představení, bo jsem toho moc neviděla.

17.11.2022 07:48
lesnížínka

XXX.XXX.44.51

Kometko, co nechrníte, když máte volno?! Já vím, zvyk
Já jsem zachrápala včera u telky, den byl pracovně náročný, musela jsem ještě odrýt kus, co traktor nedoorá, pak pod stromy tanec s křoviňákem a nakonec jsem to šla pohrabat, včetně padavčat, kterých je plná zem. Ale zvládla jsem tak pětinu. Dneska asi pokračovat nebudu, máme jet pro hotovou sedačku...jsem naplá jak struna, jak bude vypadat Objednali jsme tam malé změny. Večer jsme si tedy pustili pondělní I. oddělení, ale v půlce jsem vytuhnula a dokoukla to pak po půlnoci v posteli

Niki, vidím, že u vás taky veselo Rychlá, míček, kámoška, mlhy...jo, ty u nás nejsou, byla asi 2x za celou podzimní dobu. Jsme výš, kopcovitý terén, u nás už se tak nedělají. Ale pošmourno podzimně u nás dneska je...zatím co jinde prší, že áno U nás má prý pršet zítra, trochu...uvidíme. Mě by nějaká rychlovka nevzbudila, ani kdyby mi s houkáním zastavila v ložnici Ale pěkný zážitek to není, vždycky z toho mám trauma, co se komu stalo Proč kupuješ pidi kuře, vždyť je to předražené jako kráva! Když to chlap nejí, tak kup normální a naporcuj do mrazáku, co neupečeš. Ty jsi teda hospodyňka, v krizi S tím hubnutím, jak jsi se do toho opřela jsi borec...moc ti fandím, ne teda, že bych si myslela, že to potřebuješ, ale jak ti to tak jde, je super Ale budou ti padat gatě
Bobeš měla na ploše i Boženu, ale byla až za roh, tak ji musela vyměnit
Večer bylo sychravo, mrholilo trochu, tak kočeny šly spát dom. Viktora jsme zase chodili přemlouvat všema dveřma, nakonec ho muž nalákal vchodem (si myslel, že bude moct dělat binec v hale )

17.11.2022 07:59
Bobča

XXX.XXX.20.192

Jéé Vy máte našeho Bečku a Šakala na monitoru? To jim vyřídím, že jsou z nich mediální hvězdy

Ráno,jak rožnu počítač,tak na ně chvíli koukám-jsem si je tam zas na chvíli nechala po tom nafocení..(plánuju pak chvíli ten "Rožmberk"..nebo je to "Jordán"? Kouťáku? )
s těma "rackama",nebo co to je za ptáky ?
Tak je chvíli pozoruju,jak jsou v klidu,pohodičce .Co si asi povídají(vím,jsem prdlá,ale...mě to neva ) ..Edíka jsem měla dýl,ten na té paletě byl prověšený..natažený..
Na všechny,co jsem tu měla na ploše tak vždycky hledím...vzpomenu na Maxíka

Ta mlha je tu taky každý den..takže si nechci připouštět nějaké splíny a tak se tu kochám ...Proto mě potěší každá fotečka...Škoda,že nevíme,co je s Fernandem..jak vypadá jeho Nico-toho bych chtěla vidět

17.11.2022 08:19

lesnížínka napsal(a):
Kometko, co nechrníte, když máte volno?! Já vím, zvyk
Já jsem zachrápala včera u telky, den byl pracovně náročný, musela jsem ještě odrýt kus, co traktor nedoorá, pak pod stromy tanec s křoviňákem a nakonec jsem to šla pohrabat, včetně padavčat, kterých je plná zem. Ale zvládla jsem tak pětinu. Dneska asi pokračovat nebudu, máme jet pro hotovou sedačku...jsem naplá jak struna, jak bude vypadat Objednali jsme tam malé změny. Večer jsme si tedy pustili pondělní I. oddělení, ale v půlce jsem vytuhnula a dokoukla to pak po půlnoci v posteli

Niki, vidím, že u vás taky veselo Rychlá, míček, kámoška, mlhy...jo, ty u nás nejsou, byla asi 2x za celou podzimní dobu. Jsme výš, kopcovitý terén, u nás už se tak nedělají. Ale pošmourno podzimně u nás dneska je...zatím co jinde prší, že áno U nás má prý pršet zítra, trochu...uvidíme. Mě by nějaká rychlovka nevzbudila, ani kdyby mi s houkáním zastavila v ložnici Ale pěkný zážitek to není, vždycky z toho mám trauma, co se komu stalo Proč kupuješ pidi kuře, vždyť je to předražené jako kráva! Když to chlap nejí, tak kup normální a naporcuj do mrazáku, co neupečeš. Ty jsi teda hospodyňka, v krizi S tím hubnutím, jak jsi se do toho opřela jsi borec...moc ti fandím, ne teda, že bych si myslela, že to potřebuješ, ale jak ti to tak jde, je super Ale budou ti padat gatě
Večer bylo sychravo, mrholilo trochu, tak kočeny šly spát dom. Viktora jsme zase chodili přemlouvat všema dveřma, nakonec ho muž nalákal vchodem (si myslel, že bude moct dělat binec v hale )

Přesně, zvyk. Jsem prostě skřivánek. Takže po šesté se probouzím a pak už většinou nezaberu. Tak povstanu a jdu něco dělat.

17.11.2022 08:30
Bobča

XXX.XXX.20.192

jojo,nevešla se mi tam..

Raduš-a ty se taky hned po nemoci sedřeš,že? ale vím,je to potřeba udělat,hlásí od neděle,že přijde už zima A já nemám ošetřené auto na zimu..Chtěla jsem na myčku i navoskovat.ale jak jsem byla v Olmiku,jsem na to zapomněla(bylo taky dost brzo),a tady myčka nestojí za nic..ani nesuší..a schválně jet do Ol.,to by se mi pěkně prodražilo..

Niki,ale když tak běháš,tak si můžeš dát dobroty..to vyběháš..Právě tuplem bych si zobla,ať vidí,že ti to neva-to spálíš V tvém věku -ještě vlastně po 40tce,jak jsem dělala ve výrobně zákusků..co já jich snědla!! ,,všechny zbořené indiány při potahování(skoro teda) atd..všechno jsem to "vyběhala"..a to jsem neběhala cíleně...prostě plašan ..Jen si dej pohybu máš dost..

Tak hezký svátek

17.11.2022 12:03
fikovnice

XXX.XXX.20.198

Bobča napsal(a):
Raduš-já si kdysi po důchodě sem tam dávala 1 sloupek sportky,1sloupek šťastných 10,a 1 sloupek euromiliony..někdy bylo 50kč..někdy nic..tak jsem přestala..A teď jsem měla v plánu že si dám zase jen tohle..Měla jsem v peněžce akorát 220 korun..nenosím hotovost,a tady v trafice neberou na tohle karty..tak jsem prostě"co kdyby" ..
Kdysi mě to vyšlo..720korun ,že se mi zdálo o houně musíš ten den!!zdá se mi často-nevím proč,ale nesázím

To slunko bys mi sem mohla poslat ..Vypínám a jdu něco dělat..jsem ještě v dupačkách pa

Dámy, já se také hlásím k vášnivému Sportkaření. Nepiju, nekouřím, neutrácím, tak toto je taková moje neřest... No a už 3x jsem uhodla 5 čísel ze 6.

17.11.2022 12:48
canka

XXX.XXX.215.25

Ahoj holky,

K ránu jsem byla furt vzhůru,protože jsem furt slyšela někoho z kočičáků na záchodě..ale byla jsem líná vstát..když jsem se v 8 hodin probudila,tak jsem to nadělení viděla Nikouš měl průjem,oba záchůdky plné,pokaděná koupelna i záchod Rychle jsem přemýšlela,co jsem mu dala včera..no a pak mi došlo,že jsem ho cpala vším možným,protože narozdíl od Pučmeldy rád baští..měl kromě granulí a konzerviček ještě šunku,kuře,tvaroh...takže se musím krotit,asi mu to nesedlo

Koukla jsem na předpověď počasí a mělo pršet..tak jsem se rychle nasnídala a šla ke zvířátkům,protože jsem chtěla vzít ven malou poničku..no co myslíte,byli jsme v půlce procházky a najednou chcanec jak blázen..byli jsme obě promáčené skrz na skrz Co nejrychleji jsme ťapkali domů..já už klepala kosu,ale musela jsem nejdřív vytřít co nejvíc ponici,aby byla suchá...metelila jsem domů a dala si horkou sprchu a horký čaj..to mě hned prohřálo..

17.11.2022 13:32
kouták

XXX.XXX.168.33

Bobča napsal(a):
Ráno,jak rožnu počítač,tak na ně chvíli koukám-jsem si je tam zas na chvíli nechala po tom nafocení..(plánuju pak chvíli ten "Rožmberk"..nebo je to "Jordán"? Kouťáku? )
s těma "rackama",nebo co to je za ptáky ?
Tak je chvíli pozoruju,jak jsou v klidu,pohodičce .Co si asi povídají(vím,jsem prdlá,ale...mě to neva ) ..Edíka jsem měla dýl,ten na té paletě byl prověšený..natažený..
Na všechny,co jsem tu měla na ploše tak vždycky hledím...vzpomenu na Maxíka

Ta mlha je tu taky každý den..takže si nechci připouštět nějaké splíny a tak se tu kochám ...Proto mě potěší každá fotečka...Škoda,že nevíme,co je s Fernandem..jak vypadá jeho Nico-toho bych chtěla vidět

Bobčo,jsou to racci,kterých je nyní při výlovech na rybnících velké množství.Moc je nefotím,ale byl mezi nima i Racek středomořský a tak jsem udělal pár fotek.Přírodu jsem fotil v horní části rybníku Rožmberk,protože tam krásně září Vrba jíva.Má krásné bílé chomáčky na semenech.

17.11.2022 17:11
Bobča

XXX.XXX.20.192

hezké fotky Kouťáku

Dnes jsem hledala tu "vzducholoď"...a procházela fotky....A našla jsem i pěknou fotku Mourka ...tady to není až tak výrazné,ale na ploše je super...Uklidila jsem si na ní i ty rozházené složky

17.11.2022 22:48
canka

XXX.XXX.215.25

Tak jsem dnes zmokla dvakrát

V půl čtvrtý jsme měli se sousedkou domluvené běhání..venku fakt zima,mírný déšť a mlha..i tak jsme šli..jenže jsme zjistili,že po naší cestě jel traktor a všechno to bahno natahal na panelku..a jak pršelo,všude louže...takže kromě toho,že jsme byli zmoknutý jak slepice,tak jsme byli celý od bahna s totálně promočenýma botama Takže jsem jí hned řekla,že si musíme koupit nepromokavý bundy a boty,že takhle budeme akorát nastydlý...

Pak jsem šla zavřít zvířátka a to už se rozpršelo fakt fest. Už mi to bylo jedno,já už byla promáčená z běhání,ale pospíchala jsem kvůli holkám...a jak se těšili domů Boženka to dneska vzala v rekordním čase z přístřešku do přístřešku Každopádně jsem čučela,že v přístřešku venku ve výběhu je mokro Stéká tam voda z kopce..takže zítra po práci si budu muset dát brigádku a vykopat malou strouhu,aby ta voda stékala za přístřešek...už se těším
Berťa,ten byl zachumlaný spokojeně v domečku na seně a když jsem ho tam vylezla pohladit,pochopila jsem,proč je mu tam tak dobře..měl tam teplo jako v chlívečku
Doma jsem se jen převlíkla a jela nakouput ještě,protože doma nic nebylo...a volá mi mamka,ať se stavím,že pro mě se ségrou mají dárek..takže z nákupu jsem jela k nim,dostala jsem velký adventní kalendář Lindt(mňam! ),protože já si každý rok kupuji nějaký a odpočítávám ježíška..já vím,jsem jak malá,ale mám to ráda Nekupuji si teda ty levný hnusy,ale většinou právě Lindt,Kinder nebo Milku kalendář..tak letos mám o starost míň
No a že s nima rovnou povečeřím..marně jsem bojovala,že nechci,že tohle bych večer jíst už neměla..a že jsem dneska těch 8 km běžela zbytečně,když mi to nacpe..dostala jsem vynadáno,že mámě se neodmlouvá a přinesla mi talíř se 4 knedlíky,zelím a vepřovou panenkou K čemu já se vůbec snažím

17.11.2022 22:55

mně teda nepršelo vůbec, jen zima, ale udělala jsem na zahradě spoustu poslední práce (natřela jsem stromy, z venkovních ibišků jsem nadělala mumie, schovala jsem konečně sudy na vodu i hadice s čerpadlem a rozvezla jsem hromadu kompostu. ještě drobnosti by se udělat daly, ale kdyby teď napadl půl metr sněhu, tak už to musí do jara nějak vydržet.

ale ty myši, ty mě teda štvou. zahrada je poddolovaná tak, že mi asi brzo rupnou nervy a začnu to zase krmit nějakou gelovou dobrotou.

18.11.2022 07:55
lesnížínka

XXX.XXX.45.247

Bodlinko jste dobrá, že jste natřela stromy - to já se nikdy nedonutím Jednou jsem se na to dala, byla jsem zapráskaná od vápna jako prase, tak jsem to pár let zase bojkotovala. Letos jsem si rozmíchala vápno do postřkovačky, no řídké, nebarvilo to, respective slabě, takže bych tak řekla, že jsou vydesinfikované, proti slunci ale ochrana nula. Ibišky se stříhají až na jaře - aby nevymrzly.
Niki, kdyby jsi běhala u nás, nějaké zmoknutí by to nehrozilo ,,Já to říkal princi: vykopeme strouhu..." Ani tu by jsi nemusela kopat Nechceme ti kazit snahu, ale taky jsme ti říkaly, že když běháš, sem tam si klidně můžeš i pojíst...když jsou to vyjímečné situace, oslavy atd.
Jo ty boty a vůbec oblečení...když jsem pravidelaně chodívala se psy po horách, na půl dne, tak to jsem na kvalitní kladla velký důraz, protože mít byť jen od rosy promáčené boty...brrr, příšerné, to nesnáším. I když teď jsem na to dlabala už delší dobu, ale jak jsem začala chodit okruhy, na podzim rosa pořád, tak jsem musela chodit v galoších druhou stranu, kde se chodí i po trávě právě(jeden den cesty, druhý den i tráva)

Přivezli jsme tu sedačku(sedáky) navlékla jsem polštáře, hodinu vysávala korpus, po kterém se teď naholo válely kočky, hrozně je to bavilo a bylo to celé zachlupatělé, naaranžovala jsem ji. První dojmy: muž má svou stranu v jednom kuse, hezky naducanou jak duchnu, spokojený. Já jsem si tam nechala dát tvrdší molitan, aby se mi to tak nebortilo...zatím dobrý, uvidím, jestli mě přestane loupat v kříži Celkově je tmavší, než ta předešlá, opravdu tmavě hnědá, jak hořká čokoláda. Ta předešlá byla možná o malinko světlejší, ale hlavně už od sluníčka hodně vybledlá. Světlé kožené paspulky jsme zrušili, místo toho je to prošité světlou nití. Moc to vidět není, je to shora na polštářích a na sedákách a po stranách se to kryje, jen zepředu je to vidět. A látka vypadá jako samet, je lesklejší než předešlá alcantara(ta je imitace semišu, celkem dokonalá) Ale to je o zvyku si myslím. Není zežmoulaná a ošoupaná to je hlavní. Cena...jako za novou sedačku, běžné velikosti, 20000Kč. Naše je ale moc velká, ta by stála jednou tolik, nová, běžná. Tak ještě doufat, že do Vánoc nebude jak prase a dodrápaná
Muž v noci vyhrožoval mrazem, ale jsem mu nevěřila(a nebyl) ale kočiny jo, spí doma

18.11.2022 09:35
Bobča

XXX.XXX.20.192

ahoj všichni

Vidím,že i bodlinka se přidala-to je fajn už jste vyřešila tu fontánku?

U nás včera bylo pošmourno,odpolko "mžilo do vlasů" ,ale mě to jaksi bylo jedno,bo jsem měla(a stydím se až na půdu )pyžamový den .
Prostě se to tak stalo

Ale vyprala jsem 2 pračky,uvařila zelňačku-nakonec byla změna,zelí jsem vrzla do papiňáku,aby mi to tu moc nepářilo(jak začal,tak jsem ho vypla-a došlo),a jak tak na to koukám,jen jsem oprančila ten uzený bůček s cibulkou,přidala zbytek 12% smetánky....
ale v noci a ráno pršelo,teď padá drobný sníh s deštěm ..ale 2 stupně..
Experimentovala jsem s hlívou..Jsem si nedávno koupila 2 krásné trsy,spotřebovala ty pěkné vršky,a ty tvrdé stopky,že si nasuším a rozemelu zas na koření(přidávám to do těch mých směsí)..Jenže jsem našla ještě z minula zapomenuté kdesi ve skleničce-jsem si je v kafemlýnku rozemlela,a ty čerstvé jsem dala zmrznout..
Tak jsem je včera uvařila,rozmixovala,přidala cibulku,vajíčko natvrdo,opepřila osolila..a bezva pomazánka...a zdravá!!

Raduš,ta sedačka může být krásná,ale nebudou na ní vidět chlupy,hm? když je tmavá?uvidíš-jsou na to ty válečky lepicí...

Bodlinko,my jsme sypali do těch děr na zahradě ty modré granule-až dolů,co nejhlouběj...i na poli....ale nevím,jestli ještě existují,bylo to už hóódně dávno

Niki,klidně si ty knedle dej!!!to ani nepoznáš ..to bys musela zase denně do sebe něco cpát...netrap se hlady

18.11.2022 10:15
lesnížínka

XXX.XXX.45.247

Áno Bobi, přesně jsi na to kápnula, je na tom vidět každé smítko. Kočky ale normálně na sedačku nejdou, vyjímečně, polehávají v rozích po zemi, nebo Vikťa rád právě na zemi, pod sedačkou(aby když se vzbudí zrovna mohl škrábat ten spodek ) a kobereček kolem. A přinejhorším se to vysaje. Chtěla jsem světlejší, ale nakonec se mi prostě zase nejvíc líbila ta tmavá. Chtěla jsem změnu a moderní šedou...za a) má béžové kožené boky a podestu(doškrábanou ) a záda vlastně, ale ty nejsou vidět. Takže by to k tomu vůbec nešlo. Tak zkusím prosadit šedou výmalbu, na kterou mám plán, ale bohužel okolnosti zatím vymalování nepřály. S Woruškou jsem se do ničeho většího(ba velkého) pouštět nechtěla a pak zase bratránkův taťka umíral, takže jsem neriskovala, že by to v polovině nedopadlo... Říkala jsem si, že třeba ještě do Vánoc...jó, strašně bych chtěla na Vánoce nekoukat už na ty hnusné zdi, ale byla by to zbytečná honička a stres zase před Vánoci, zbytečně...kašlu na to Naplánuju to nějak po Novém roce, snad bude mít nějaký volný termín. U nás ráno krásně podzimně pošmourno zase, mám to ráda, když je takhle mlhavo, ani lístek se nepohne, to se nedá srovnat s těma fučákama, co tu byly zkraje podzimu, i když bylo sluníčko. Teď začalo prskat, napršena zatím 0...třeba se něco poštěstí Akorát, že mi brácha koupil jeden keř, co chci vysadit, musím pro něj k mamce a vysadit. No nevím, podle toho, jestli začne opravdu pršet, nebo ne.

18.11.2022 15:34
lesnížínka

XXX.XXX.45.247

Keř mi sice brácha vyhodil sem, ale teprve před půl hoďkou a prská. Chvíli před tím jsem byla vzadu dát granule Mackovi a přes to, že prská a je nevlídno, ani ne 2st, Macek tam dřepěl za paletou u zdi. Takže jsem to psychicky nedala a vyrobila mu alespoň provizorní bejvák: za paletu jsem na polystyren dala tlustostěnnou kartonovou krabici, co se tam zrovna povalovala, nacpala do ní slámu, co zbyla z boudy a nahoru ji přikryla lexanem. Nevím, co na to Macek, ale až to najde chlap, poletíme oba Do skleníku jsem vyrobila topítko z květináče a svíčky, ale nemohla ho vyzkoušet kolik to vytopí, protože mi v domku zvlhly sirky Tak jsem šla ještě nakopat trošku listovky, co mám u hnojiště a přesadila doma avokádo. Už podruhé. Poprvé mu něco jó nesedlo, protože od té doby má svěšené listy. Takže to je spíš pokus o záchranu.

18.11.2022 16:03

Fontánku nevím. Dívala jsem se na ty pítka se zásobníkem a to by lítalo celé, leda k tomu přivázat cihlu. Ta betonová koryta zase mají hrozně vysoký okraj a bylo by to jak s lavorem pro Noru - kočky z toho pijí tak, že se opřou nohama o okraj a packou šmátrají, kde je hladina.

no a malý mističky sice nikdo nevylévá, ale zase Nora z nich pije radši než z lavoru (ty čtyři loky) takže je to pořád vypité. A když je lavor prázdný, tak už si z něj dělá pelech i Macík. Prostě chaos!

žínko nátěr na stromy jsem koupila už hotový a bylo:) no a ibišky, ony rostly ve srážkovém stínu smrku od sousedů, kam je zasadila předchozí majitelka. takže spíš "rostly" a já z pýru vykopávám už druhým rokem keřový a trvalkový záhon, vždycky ho o fous zvětším a teď se tam konečně vyrobilo místo i na ty ibišky. Tak jsem je vykopala a šoupla tam, ale za to příkoří mají zamulčováno kompostem a jsou zabalené v té netkané textilii, tak snad se to podaří.

jinak bobčo pyžamové dny já pořádám ráda a tak často, jak to jen jde. ale tu zahradu bylo potřeba akutně dořešit - a taky že jo, dneska je zima a nasněžilo. akorát den do pyžama, kdybych nejela nakoupit tak se ani nepřevlíkám, na zahradu nešla ani Nora.

18.11.2022 17:08
lesnížínka

XXX.XXX.45.247

Bodlinko...jo takhle Ony ty naše zimy by je nejspíš už nezahubily...bude-li to pokračovat a letos všichni doufáme, že bude Takže budujete záhon? Co tam už krom ibišků máte(ty já tedy zrovna nemám ) Nakonec jsem šla keř vysadit, taky choulostivý, alespoň první rok určitě, takže jsem kolem ještě dala králičí pletivo a cpala listí, jenže už skoro potmě, tak snad jsem ho nedolámala, bych se zabila za 1500Kč Šla jsem do skleníku zapálit svíčku druhé kolo, za nějakou hodinu tam ještě musím zajít mrknout na teploměr. Měla bych ještě vyžehlit, od rána se tomu úspěšně vyhýbám že však je brzy tma, tak klidně navečer...nechce se mi ani ho.no Kočky jsem musela vyhodit takřka násilím, protože Gučajza...tak ta byla naposled venku včera o půlnoci Ta raděj praskne, než by tam v zimě šla

18.11.2022 17:30

proto mám super maxi kryté hajzlíky s filtrem z černého uhlí a v tom hyper super hrudkující stelivo pro domácnosti s více kočkami a ven nikoho vyhazovat nemusím .D akorát Noru, ale i ta to bere dneska jen na malý skok.

Četla jsem na internetu, že když to člověku doma nesmrdí kočkou, tak není crazy cat lady bez ohledu na počet koček. Tak se toho držím.

Na záhoně jsou: ty dva ibišky. javor babyka 1x. Ptačí zob obecný 3x. Mišpule německá 1x. Kalina vrásčitolistá 1x, cipřišek lawsonův 2x. To je cca zadní křoví, za nima už je jen Nory dálnice kolem plotu a plot. Pak je kalina bodnandská 2x, křovitá višeň 1x, vaigelie 2x, kdoulovec 1x přední křoví. A trvalky. Dvě pivoňky, původně, ale při přesazování (to je taky co tady zůstalo po původní majitelce, cpala to k plotu kde po tom dupe Nora) se z nich stalo tak šest kusů. fialové a růžové astry, bílé listopadky, echinacea vysoká fialová a green twistři, červený řebříčky, nějaký přesazený narcis, snad přežije, modřence, těm se tam vyloženě líbí, dvě zakrslé broskve a na kraji sloupovitá jabloň maypole. je to work in progress, všechno je zatím malé a musí se to pořád plít. ale pokud kaliny a ptačí zoby porostou tak, jak porostly tento rok, příští rok už mají ptáci docela slušný malý křoví.

18.11.2022 17:58
lesnížínka

XXX.XXX.45.247

proto mám super maxi kryté hajzlíky s filtrem z černého uhlí a v tom hyper super hrudkující stelivo pro domácnosti s více kočkami a ven nikoho vyhazovat nemusím .D akorát Noru, ale i ta to bere dneska jen na malý skok.

Četla jsem na internetu, že když to člověku doma nesmrdí kočkou, tak není crazy cat lady bez ohledu na počet koček. Tak se toho držím.

Na záhoně jsou: ty dva ibišky. javor babyka 1x. Ptačí zob obecný 3x. Mišpule německá 1x. Kalina vrásčitolistá 1x, cipřišek lawsonův 2x. To je cca zadní křoví, za nima už je jen Nory dálnice kolem plotu a plot. Pak je kalina bodnandská 2x, křovitá višeň 1x, vaigelie 2x, kdoulovec 1x přední křoví. A trvalky. Dvě pivoňky, původně, ale při přesazování (to je taky co tady zůstalo po původní majitelce, cpala to k plotu kde po tom dupe Nora) se z nich stalo tak šest kusů. fialové a růžové astry, bílé listopadky, echinacea vysoká fialová a green twistři, červený řebříčky, nějaký přesazený narcis, snad přežije, modřence, těm se tam vyloženě líbí, dvě zakrslé broskve a na kraji sloupovitá jabloň maypole. je to work in progress, všechno je zatím malé a musí se to pořád plít. ale pokud kaliny a ptačí zoby porostou tak, jak porostly tento rok, příští rok už mají ptáci docela slušný malý křoví.

Hezká směska Když jsem si plánovala zahradu, vzala si to k ruce architektka a říká: takhle to sadit nemůžete, to je nehezký chaos, to se musí vysazovat po více kusech a míň druhů...Paní sousedka, co mi chodí na výpomoc poslední dva roky, tak se nastěhovala právě na náš konec, doopatrovat maminku a budovala si květinovou zahradu, místo původní užitkové. Tak jsme jí všichni sousedé nosili odkopky, co se jí líbilo a...má krásnou, celé léto kvetoucí zahradu s milionem kytek a keřů páté přes deváté...a vůbec v tom nevidím problém. Jasně, ve velkém by to asi hezké nebylo, ale takhle prostě nacpala všechno, co se jí líbilo do těch 100m2 a je to paráda

18.11.2022 18:23

lesnížínka napsal(a):
Hezká směska Když jsem si plánovala zahradu, vzala si to k ruce architektka a říká: takhle to sadit nemůžete, to je nehezký chaos, to se musí vysazovat po více kusech a míň druhů...Paní sousedka, co mi chodí na výpomoc poslední dva roky, tak se nastěhovala právě na náš konec, doopatrovat maminku a budovala si květinovou zahradu, místo původní užitkové. Tak jsme jí všichni sousedé nosili odkopky, co se jí líbilo a...má krásnou, celé léto kvetoucí zahradu s milionem kytek a keřů páté přes deváté...a vůbec v tom nevidím problém. Jasně, ve velkém by to asi hezké nebylo, ale takhle prostě nacpala všechno, co se jí líbilo do těch 100m2 a je to paráda

ale to je pravda, že se musí vysazovat po více kusech a méně druhů:) myslím si, že se mi to daří. je to částečně polostín, částečně plné slunce a fičí tam vítr z pole, takže všechno musí být trochu držák. ty kaliny a zob si s tím radí docela dobře. babyka je zatím malá, ale taky si nestěžuje.

kolem plotu dozadu zatím není asi tři metry nic, jen pýr, a pak vzrostlá třešeň. má výborné třešně, které ale červiví a trpí moniliózou a ten strom je strašný. asi na to na jaře zavolám nějakýho člověka, co se nebojí stát na žebříku s motorovou pilou. to já nejsem, ale potřebuje úpravu jako prase drbání. za třešní už je skoro roh, tam mám v záhonu před plotem rakytník samec, hlohyni a přesazený muchovník a přesazenou blumu hollywood a ptačí zob:) před blumou a zobem je voliéra na slepice a v záhoně vedle voliéry směrem k třešni keřový rybíz přesazený a stromkový angrešt mezi tím. mezi rybízovým záhonem a třešní je pýr.

na jaře to chci celé vykopat a oba záhony dostanou obrubník. ještě úplně nejsem ztotožněná s tím, co pod třešeň. dost stíní a tak. našla jsem v plotě mahonii, tak jí asi přesadím tam. plus nějakej pámelník asi, nebo zase zob. lavičku. hodně štěrku. něco na ten způsob. určitě ne trávu, ta by tam nešla a zase by to přerostl ten pýr hnusný.

no a velký záhon bude potřebovat také ohraničení, tam bych chtěla suchou zídku (moje zahrada není rovná a ono se to tam úplně nabízí) je to tak 30 cm vysoké, bude se to líbit ještěrkám obecným, ale na to potřebuju nejdřív postavit v plotě plotovou branku, aby mě někdo mohl přivést kámen a štěrk rovnou nahoru, protože tahat to v ruce od baráku, to bych vypadala jako rambo, kdybych přežila.

18.11.2022 20:25

Fotky vlastně nemám, jen takovou jarní. Tam, kde je Máša, je teď ta maypole a veliká meduňka. Od jara to slušně porostlo. Ibišky bydlí za tím kmenem.

18.11.2022 21:23
kouták

XXX.XXX.168.33

Bodlinko,máte ideální prostor pro bezůdržbovou divokou jedlou zahradu.Nemusí se plejt,nemusí se zalévat,,nemusí se hnojit a stačí jen navést posečenou trávu a na jaře nasejete veškerou zeleninu jen motyčkou a stromečky vrtákem do země.Dělám jí už dva roky a mrzí mě,že jsem to nevěděl dříve a dřel se na záhonech.Sklízím okurky,melouny,jablka,maliny,borůvky,zimolezy,višně z keřovitých,plstnatých,vinnou révu a prostě všechno v tom roste lépe jak na záhonech.

18.11.2022 21:32

koutáků já mám tu zahradu obrovskou, tam je místa na hromadu věcí :D ale tenhle prostor, i když se to z té fotky nejeví, je polostín (kvůli té třešni a ostatním třešním za plotem) a navíc potřebuju ty keře, aby sloužily jako větrolam toho uragánu z polí. maliny mám dole, révu na plotě, melouny jsem letos pěstovala z druhé strany slepičí voliéry na mulčovací textilii a bylo to taky fajn. Pýr zdechl, příští rok tam dám asi brambory a černou plachtu s melouny posunu o kus dál.

18.11.2022 21:38
kouták

XXX.XXX.168.33

Na brambory je posečená tráva nejlepší.Loni jsem navezl na trávník další trávu a letos jsem měl brambory obrovské a to jsem roky vozil trávu na skládku.

18.11.2022 22:21
lesnížínka

XXX.XXX.45.247

koutáků já mám tu zahradu obrovskou, tam je místa na hromadu věcí :D ale tenhle prostor, i když se to z té fotky nejeví, je polostín (kvůli té třešni a ostatním třešním za plotem) a navíc potřebuju ty keře, aby sloužily jako větrolam toho uragánu z polí. maliny mám dole, révu na plotě, melouny jsem letos pěstovala z druhé strany slepičí voliéry na mulčovací textilii a bylo to taky fajn. Pýr zdechl, příští rok tam dám asi brambory a černou plachtu s melouny posunu o kus dál.

Tam kde je stín, můžete hodit barvínek, je i panašovaný, pokud chcete dodat barvy. Půdopokryvné kapradiny(pérovník se pěkně rozrůstá) poměnkovec, pachysandra, škornice - vyplní vám všechny mezery mezi keři. Kokořík, udatna, orlíčky, žluťucha, čechravy...tomu dodají barevnost.

18.11.2022 22:26

lesnížínka napsal(a):
Tam kde je stín, můžete hodit barvínek, je i panašovaný, pokud chcete dodat barvy. Půdopokryvné kapradiny(pérovník se pěkně rozrůstá) poměnkovec, pachysandra, škornice - vyplní vám všechny mezery mezi keři. Kokořík, udatna, orlíčky, žluťucha, čechravy...tomu dodají barevnost.

barvínek tam je, zatím se mu to ale moc nelíbí. orlíčků mám na zahradě bambilion, tam je asi už nechci, ale takové ta hajní kvítka by tam asi nešla, ono to není moc vlhké místo, je tam uragán z pole. celé léto, než jsem je na podzim vyškubala, tam byl plevelný zvonek. možná tam spíš dám něco takového.

18.11.2022 22:48
canka

XXX.XXX.215.25

Ahoj holky,

Aaaaaa tady se řeší zahradničení Tak to mě se týká až na jaře,až si zase budu myslet na zeleninu Hlavně tam musím nechat navozit tu novou zeminu..teď tam navozím postupně hnůj,ale pak na vrch to bude chtít nějakou zem..

Po ránu mě dneska překvapilo,že je furt tma jak v pytli,i když touhle dobou,kdy chdím,už pomalinku svítá..no bylo dost zataženo...
Pak v práci mi holky hlásily,že pršo-sněží No a jak jsme šli domů z práce a vylezly před firmu,tak jsme myslely,že se zase obrátíme a půjdeme dovnitř do tepla Vítr,zima a padaly ledové krupky..
Cestou domů jsem viděla dvě bouračky..myslím,že spoustu lidí nemá ještě ani přezuté gumy,protože bylo dlouho teplo..

Doma jsem do sebe kopla oběd z automatu z práce(jsem byla líná vařit ) a utíkala jsem na zahradu..samozřejmě opět holky nebyly schované a pásly se v tom hnusu..přitom v přístřešku mají seno,hlady by neumřely Tak jsem to rychle poflákala a zavřela je dneska dřív,protože počasí fakt humus...šla jsem krmit kočice a těm se ani nechtělo ven z domečků..no a pak jsem si všimla,že jeden domeček je poškozený..potřebovala bych to přilepit..je tam odchlípnutá stěna..dá se koupit nějaké univerzální lepidlo?Aby tím šlo slepit všechno?Nějaký ten Patex nebo tak něco?

Zavírají semi oči,jdu hají belí,Nikolka v zelí

18.11.2022 22:49
lesnížínka

XXX.XXX.45.247

barvínek tam je, zatím se mu to ale moc nelíbí. orlíčků mám na zahradě bambilion, tam je asi už nechci, ale takové ta hajní kvítka by tam asi nešla, ono to není moc vlhké místo, je tam uragán z pole. celé léto, než jsem je na podzim vyškubala, tam byl plevelný zvonek. možná tam spíš dám něco takového.

Co je ,,plevelný zvonek"? Já nemám žádné vlhké místo a celkem mi to tam jde. Respective žije Ano, na lepším místě by to bylo jednou tak velké a jednou tak rozrostlé, ale jsem ráda i...že je to jak je

18.11.2022 22:55
Bobča

XXX.XXX.20.192

teda holky...ty odborné názvy mě teda vůbec nic neříkají....to už je fakt "vyšší dívčí"..

18.11.2022 22:59
lesnížínka

XXX.XXX.45.247

Bobča napsal(a):
teda holky...ty odborné názvy mě teda vůbec nic neříkají....to už je fakt "vyšší dívčí"..

Ty jsi taky odborný název tož normoš názvy kytek. Bobi, jak se vůbec u vás řekne kropáčku? (petrklíči?) Ha a jak to, že nespíš? Já už jsem trochu i zdřímla a pak mě něco rozebralo. A kouknu sem a Nikča nikde

18.11.2022 22:59
Bobča

XXX.XXX.20.192

canka napsal(a):
Ahoj holky,

Aaaaaa tady se řeší zahradničení Tak to mě se týká až na jaře,až si zase budu myslet na zeleninu Hlavně tam musím nechat navozit tu novou zeminu..teď tam navozím postupně hnůj,ale pak na vrch to bude chtít nějakou zem..

Po ránu mě dneska překvapilo,že je furt tma jak v pytli,i když touhle dobou,kdy chdím,už pomalinku svítá..no bylo dost zataženo...
Pak v práci mi holky hlásily,že pršo-sněží No a jak jsme šli domů z práce a vylezly před firmu,tak jsme myslely,že se zase obrátíme a půjdeme dovnitř do tepla Vítr,zima a padaly ledové krupky..
Cestou domů jsem viděla dvě bouračky..myslím,že spoustu lidí nemá ještě ani přezuté gumy,protože bylo dlouho teplo..

Doma jsem do sebe kopla oběd z automatu z práce(jsem byla líná vařit ) a utíkala jsem na zahradu..samozřejmě opět holky nebyly schované a pásly se v tom hnusu..přitom v přístřešku mají seno,hlady by neumřely Tak jsem to rychle poflákala a zavřela je dneska dřív,protože počasí fakt humus...šla jsem krmit kočice a těm se ani nechtělo ven z domečků..no a pak jsem si všimla,že jeden domeček je poškozený..potřebovala bych to přilepit..je tam odchlípnutá stěna..dá se koupit nějaké univerzální lepidlo?Aby tím šlo slepit všechno?Nějaký ten Patex nebo tak něco?

Zavírají semi oči,jdu hají belí,Nikolka v zelí

Niki,ano Patex....

18.11.2022 23:00
lesnížínka

XXX.XXX.45.247

P.S. ahááá už je tu, vpasovala se nějak záhadně mezi nás, asi jak je štíhlá, jsem ji normoš přehlédla

18.11.2022 23:01
Varaxi

XXX.XXX.137.233

No, když už machrujeme, co kdo pěstuje a jak se mu daří, tak bych se ráda pochlubila tím, že venku sněží a mně zrají rajčata.

18.11.2022 23:02
Bobča

XXX.XXX.20.192

lesnížínka napsal(a):
Ty jsi taky odborný název tož normoš názvy kytek. Bobi, jak se vůbec u vás řekne kropáčku? (petrklíči?) Ha a jak to, že nespíš? Já už jsem trochu i zdřímla a pak mě něco rozebralo. A kouknu sem a Nikča nikde

petrklíč je petrklíč....zaběhla jsem se dnes,tak jsem sem ještě vlezla u nás už začínají punče...ale jen jeden-je to sladké jak ...spíš jsme kecaly s holkama...

18.11.2022 23:05
Bobča

XXX.XXX.20.192

Varaxi napsal(a):
No, když už machrujeme, co kdo pěstuje a jak se mu daří, tak bych se ráda pochlubila tím, že venku sněží a mně zrají rajčata.

tak to bych definovala,že "je to,jak u blbejch na dvorku" to už bych asi dala do krabic od bot a dala "dojít" někam...třeba pod postel

18.11.2022 23:09
Varaxi

XXX.XXX.137.233

Bobča napsal(a):
tak to bych definovala,že "je to,jak u blbejch na dvorku" to už bych asi dala do krabic od bot a dala "dojít" někam...třeba pod postel

Tak já je mám doma, samozřejmě. V květináči. :D

18.11.2022 23:10
lesnížínka

XXX.XXX.45.247

Bobča napsal(a):
petrklíč je petrklíč....zaběhla jsem se dnes,tak jsem sem ještě vlezla u nás už začínají punče...ale jen jeden-je to sladké jak ...spíš jsme kecaly s holkama...

Vy mu fakt říkáte petrklíč? hmm, to by mě nenapadlo já, že je to jak u nás myslím, že nic se nejmenuje tak, jak se jmenuje

18.11.2022 23:11
Bobča

XXX.XXX.20.192

Varaxi napsal(a):

jo,tak to jste nepsala,že doma ..tak to jó....

18.11.2022 23:13
Varaxi

XXX.XXX.137.233

Bobča napsal(a):
jo,tak to jste nepsala,že doma ..tak to jó....

No já podvádím. :)

18.11.2022 23:14

lesnížínka napsal(a):
Co je ,,plevelný zvonek"? Já nemám žádné vlhké místo a celkem mi to tam jde. Respective žije Ano, na lepším místě by to bylo jednou tak velké a jednou tak rozrostlé, ale jsem ráda i...že je to jak je

no, zvonek. kopřivolistý, plevelný v tom smyslu, že jsem ho tam nesázela.

18.11.2022 23:21
lesnížínka

XXX.XXX.45.247

no, zvonek. kopřivolistý, plevelný v tom smyslu, že jsem ho tam nesázela.

Kopřivolistý je hezký, proč ho tam nenecháte, když se mu tam daří?

18.11.2022 23:23
lesnížínka

XXX.XXX.45.247

Varaxi napsal(a):

Pěstujete keříková, balkonovky? Já právě ne, mám jen tyčková. Mamka vloni zasadila balkonovky vnoučatům a letos prý: se.u na to, stejně si šli nakonec raděj utrhnout do zahrady ty tvoje srdíčka..

18.11.2022 23:28

lesnížínka napsal(a):
Kopřivolistý je hezký, proč ho tam nenecháte, když se mu tam daří?

protože chci, aby tam rostly ty zoby a kaliny. potřebuju křoví jako obranu před uragánem, ne zvonky.

18.11.2022 23:53
Varaxi

XXX.XXX.137.233

lesnížínka napsal(a):
Pěstujete keříková, balkonovky? Já právě ne, mám jen tyčková. Mamka vloni zasadila balkonovky vnoučatům a letos prý: se.u na to, stejně si šli nakonec raděj utrhnout do zahrady ty tvoje srdíčka..

Nene, já pěstuju ty dwarfy - tyčková, ale s krátkým stonkem mezi listy a vijany na plody, takže celá rostlina je vlastně nízká. Zatím mi nezarostly ani okno, a to je mám vyseté od února. Mají stejně velká rajčata jako normální rostliny, nejsou to cherry. Jsou to rostliny z mých posledních semínek, tak jsem se rozhodla je pěstovat v květináči a na jaře je rozmnožím ze zálistků. A pokud to půjde, tak zkusím i vysít semínka, ale to semenaření se mi nedaří. Myslím, že teď se nedají ani koupit v ČR, leda tak objednat ze zahraničí - a poštovné v násobné výši ceny těch semínek se mi nepozdává, leda se nějak spojit, aby se to poštovné rozložilo na víc lidí.

18.11.2022 23:54
Varaxi

XXX.XXX.137.233

protože chci, aby tam rostly ty zoby a kaliny. potřebuju křoví jako obranu před uragánem, ne zvonky.

Lísku nechcete? Ta mi fungovala jako obrana před uragánem spolehlivě. A rostla, ať pod ní bylo cokoli.

19.11.2022 00:07

Varaxi napsal(a):
Lísku nechcete? Ta mi fungovala jako obrana před uragánem spolehlivě. A rostla, ať pod ní bylo cokoli.

líska prý nemá ráda studené větry během květu, to nemohu sloužit.

19.11.2022 00:15
Varaxi

XXX.XXX.137.233

líska prý nemá ráda studené větry během květu, to nemohu sloužit.

Já se jí neptala, a roste. Je pravda, že při studeném větru část květů opadá, ale ten křák je v pohodě.
Možná, že hraje roli, že je tam od oříšku. Vlastní výsev. :) Co pár let z ní uřezávám rovné silné výmladky na obnovení dřevěných ohrádek pro ostružiny a maliny. Super strom - dává oříšky a výmladky, stíní, chrání před větrem, nic z toho sice nedělá úplně dokonale, ale ve výsledku si nemám na co stěžovat. Keř univerzál.
Ale chápu, že není pro každého, nevnucuji ji. Jen mě to tak napadlo.

19.11.2022 00:18

Varaxi napsal(a):
Já se jí neptala, a roste. Je pravda, že při studeném větru část květů opadá, ale ten křák je v pohodě.
Možná, že hraje roli, že je tam od oříšku. Vlastní výsev. :) Co pár let z ní uřezávám rovné silné výmladky na obnovení dřevěných ohrádek pro ostružiny a maliny. Super strom - dává oříšky a výmladky, stíní, chrání před větrem, nic z toho sice nedělá úplně dokonale, ale ve výsledku si nemám na co stěžovat. Keř univerzál.
Ale chápu, že není pro každého, nevnucuji ji. Jen mě to tak napadlo.

tak mám už jednu koupenou, buď ještě teď, pokud bude pár dní nad nulou, nebo na jaře, půjde za plot dělat druhou řadu. jen tak neproduktivně, že klidně bez ořechů.

19.11.2022 06:08

kouták napsal(a):
Na brambory je posečená tráva nejlepší.Loni jsem navezl na trávník další trávu a letos jsem měl brambory obrovské a to jsem roky vozil trávu na skládku.

Takže neplatí, že největší brambory má nej....... sedlák? Protože to vy nejste.

19.11.2022 07:58
lesnížínka

XXX.XXX.45.18

Takže neplatí, že největší brambory má nej....... sedlák? Protože to vy nejste.

Bch to poopravila na ,,nejlínější" To já jsem, nechám to většinou zarůst, nenaorávám atd...a mám hezčí brambory než tchýně, která dělá všechno dle tabulek, ba ještě něco navíc. A Kouťák už se taky vybodnul na dřinu a ulehčuje si to jak může a ejhle - ono to funguje Někdy je prostě těžší hodit do toho vidle a oprostit se od toho,,takhle se to dělalo vždycky".

19.11.2022 08:03
kouták

XXX.XXX.168.33

O tom sedlákovi slyším od všech kolem sebe,ale asi mají pravdu. Mě to nevadí,protože Já jsem připraven. Políčko na brambory na příští rok připraveno,slepice snášejí,rybník plný ryb a pachový ohradník jsem už na vydru také připravil.
Kometo,doufám,že příští léto navštívíte vetchého strace a vše proberem.

19.11.2022 08:04
lesnížínka

XXX.XXX.45.18

Varaxi napsal(a):
Nene, já pěstuju ty dwarfy - tyčková, ale s krátkým stonkem mezi listy a vijany na plody, takže celá rostlina je vlastně nízká. Zatím mi nezarostly ani okno, a to je mám vyseté od února. Mají stejně velká rajčata jako normální rostliny, nejsou to cherry. Jsou to rostliny z mých posledních semínek, tak jsem se rozhodla je pěstovat v květináči a na jaře je rozmnožím ze zálistků. A pokud to půjde, tak zkusím i vysít semínka, ale to semenaření se mi nedaří. Myslím, že teď se nedají ani koupit v ČR, leda tak objednat ze zahraničí - a poštovné v násobné výši ceny těch semínek se mi nepozdává, leda se nějak spojit, aby se to poštovné rozložilo na víc lidí.

Tak to jste odbornice já doteď ani nevěděla, co to je, tedy nezajímala jsem se, díky za vysvětlení Já mám svých pár oblíbených odrůd a už ani jiné nehledám, maximálně jednu vždycky vyzkouším, co mi kdo řekne, že je OK. Ale u nás to došlo tak daleko, že ač děti nemaje už sadím jen cherry, protože jsou prostě sladká, dobrá jen tak na utrhnutí, dají se použít i na saláty a jiné vaření. Muž vždycky hučel: zasaď i normální rajče...já se s tím rýpala a pak...se ho ani nechytnul Takže jen cherry, ne ty úplné třešínky, spíš větší.

19.11.2022 08:06

kouták napsal(a):
O tom sedlákovi slyším od všech kolem sebe,ale asi mají pravdu. Mě to nevadí,protože Já jsem připraven. Políčko na brambory na příští rok připraveno,slepice snášejí,rybník plný ryb a pachový ohradník jsem už na vydru také připravil.
Kometo,doufám,že příští léto navštívíte vetchého strace a vše proberem.

Třeba i jaro.

19.11.2022 11:12
lesnížínka

XXX.XXX.45.18

Ranní hlášení: teploměr ukazoval -3st Moc jsem tomu mrazu nevěřila, nedala jsem do skleníku ventilátor, jen zapálila ještě jednu svíčku pod květináč. Ráno jsem tam šla celkem ,,smrt v očích". No, nevím ještě Svíčky ještě svítily(naštěstí) ale na teploměru byla 0 -setinka. Mám tam ještě lilek a celkem hezké papriky a kopr. Uvidím odpoledne, naštěstí teď vyšlo slunko, tak to už nemusí táhnout ty svíčky Na obchůzku jsem vytáhnula zimní bundu, hodila si leginy ala rifle a šla. Nijak vedro mi teda nebylo, pofukoval studený, když jsem přišla domů necítila jsem si stehna i když bunda je trochu pod zadek. Taková žlutá plátěná zhora, vespod beránek, mám ji už léta, z Číny, je sepraná a ještě jsem ji vytáhnula zmuchlanou. Na prochajdě jsem ovšem potkala cikánovic Dášenku, tedy potkala, odělali jí desku z díry, takže má volný pohyb. Bylo velké vítání a bundu mám poskákanou jak prase Dáška s náma vždycky chodila domů. Takže šla, dostala kapsičku a granule(i když nevypadá, že by trpěla hlady) napapkala se, počuchala a šla domů. Ona umí počkat, až jí otevřu na dálku bránu a vyjde si(a opačně)

19.11.2022 11:30
Bobča

XXX.XXX.20.192

hezký den
u nás svítí sluníčko..je 1,5 stupně,o půlnoci bylo mínus 1,5...

Hledala jsem ta moje balkonová rajčátka,když je tady taková diskuse ..Nenašla jsem už jak byla červená,bylo jich pak asi 15..Na Kapucínské jsem pěstovala papriky a chili papričky venku..
Přidala jsem i obrázky truhlíků..ta zamřížovaná okna jsou na Kapucínské a ty první na Topolové...
Tam se nedalo nic moc poslední roky pěstovat,bo tam bylo až 50 stupňů...

19.11.2022 11:38

já mám mráz, radši ani nevím kolik, ale zase je polojasno, takže asi dnes půjde Nora na procházku.

vytáhnu si kulicha.

19.11.2022 12:05
fikovnice

XXX.XXX.20.198

Varaxi napsal(a):

S lískou mám momentálně na chalupě dost problémy. Rozbujela se jak rakovina, roste mi všude. To stejné vlašáky. Z napadaných ořechů daleko od toho původního narostly stromky. Už to jde jenom uřezat...

19.11.2022 12:17

fikovnice napsal(a):
S lískou mám momentálně na chalupě dost problémy. Rozbujela se jak rakovina, roste mi všude. To stejné vlašáky. Z napadaných ořechů daleko od toho původního narostly stromky. Už to jde jenom uřezat...

jo, vlašáky se mi takhle šíří od sousedů. ale hlídám si to a šplíchám je roundupem. to nerozchodí. pak stačí vykopat, co jde.

a ono všechny květiny, co něco vydrží, se můžou chovat jako plevel. koneckonců i zob, nebo šeřík umí brutální výmladky a mám za ten plot nachystanou taky trnku a ta se asi časem přestěhuje všude, kde bude mít prostor.

pořád lepší než pýr.

19.11.2022 14:16
kouták

XXX.XXX.168.33

Bodlinko,nedá se použít něco jiného než roundup?Stačí el.opalovačka a je to zlikvidováno šetrně,tedy pokud nepodpálíte chalupu.
Varaxi,začíná mě to tu zajímat.Co je to za rajčata Dwarf?Někde jsem četl o rajčatech "Mongolský trpaslík",to je ono?Chtěl bych je do divoké zahrady,protože jsou to prý rajčata pro líné. Nemusí se to vyvazovat atd..Zajímá mě,zda se mohou pěstovat venku.
Ještě se zeptám.Pěstuje někdo nějakou zajímavou vinnou révu?Mám 5 odrůd a rád namnožím a vyměním.Letos se chystám uzmout pár proutků na Hluboké nad Vlt..Mají vinohrad pod hradem a už jsem ho ochutnal.Viz foto.

19.11.2022 14:27

šetrně s roudupem :) nepoužívám ho nějak masivně, ale na ořešákové semenáče teda jo, taky na pampelišky v dlažbě a na bršlici v záhonech. prostě všechno, co nejde zabít mechanicky.

19.11.2022 14:36
lesnížínka

XXX.XXX.45.18

Já zkoušela nálety mazat roundupem, taky garlonem...a je to piplačka a výsledek nejistý. Chvíli to vypadá, že je po něm a pak hezky obrazí zespod. Začala jsem na ty mladé, co objevím, používat rýč. Je to rychlé, čisté a 100%tní. Révu nemám. Nějakou jsem vysadila, zmrzla hned prvním rokem, teď tam mám nejspíš nějaká podnož, dá se, ale není bůhví co. Už jsem uvažovala že pořídím něco lepšího a tuhle pak zlikviduju. No ještě jsem se nerozhoupala.

19.11.2022 15:08
kouták

XXX.XXX.168.33

S vínem jsem měl také problém.Nejsem ve vinařské oblasti,ale začal s tím soused MUDr.,který postavil vinohrad a ono se mu víno daří.Začal jsem pátrat po stolní odrůdě vinné révy ,která je odolná a bylo to pokusnictví.Některé zmrzlo,některé jsem vykopal a nyní mám 4 odrůdy kterým se u mě daří.Chytlo mě to a tak si vždy nějaké koupím,nebo namnožím.Nejodolnější réva je ROŠFOR.Mám modrý a růžový.Nejbujnější je CHORVAT (jahoďák) a poslední od kamaráda,odrůdu neznám,ale také výborné a odolné.Mohu na jaře namnožit.To jsem se už naučil a tak blbnu a blbnu.

Neregistrovaný uživatel

19.11.2022 16:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.113.12

Tak už máme taky zazimováno 😁😂
Jsem happy že je to konečně hotový. Dodělávek bude dost ale to už půjde za provozu.

19.11.2022 16:47
Bobča

XXX.XXX.20.192

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Tak už máme taky zazimováno 😁😂
Jsem happy že je to konečně hotový. Dodělávek bude dost ale to už půjde za provozu.

Hezký byteček.. jak sedí seřazené pěkně v řadě ...mají to tam fakt pěkný..
a co háďata?nějaká přibyla??

19.11.2022 17:41
Varaxi

XXX.XXX.137.233

kouták napsal(a):
Bodlinko,nedá se použít něco jiného než roundup?Stačí el.opalovačka a je to zlikvidováno šetrně,tedy pokud nepodpálíte chalupu.
Varaxi,začíná mě to tu zajímat.Co je to za rajčata Dwarf?Někde jsem četl o rajčatech "Mongolský trpaslík",to je ono?Chtěl bych je do divoké zahrady,protože jsou to prý rajčata pro líné. Nemusí se to vyvazovat atd..Zajímá mě,zda se mohou pěstovat venku.
Ještě se zeptám.Pěstuje někdo nějakou zajímavou vinnou révu?Mám 5 odrůd a rád namnožím a vyměním.Letos se chystám uzmout pár proutků na Hluboké nad Vlt..Mají vinohrad pod hradem a už jsem ho ochutnal.Viz foto.

Já o nich už psala v některé z teplákovek. Když to shrnu, tak ne, nejsou to rajčata pro líné, protože ty potvory trpí na plísně stejně jako většina rajčat. Na záhonku se stříkám Polyversem, což funguje téměř 100%. V květináči je mám pod stříškou, ale když je mlha, stejně se ta plíseň projeví.
Co se týče toho vyvazování, jak je to rajče takové kompaktní, tak je i silné, méně se klátí, jsou odolnější, má silnější a kratší stonek, je to fakt rozdíl. Nepřivazuji je - sice sem tam se nějaká větev zlomí, ale to jsou třeba dvě tři na záhoně. Protože je tyčkové, dělá zálistky, ale já je vylamuji jen málo, rozhodně nevylamuji každý zálistek. Tudíž zlomená větvička neznamená, že celá rostlina přijde vniveč. Odrůda, co mám já, není nijak zvlášť raná, takže to může být také omezení.
Mongolského trpaslíka neznám, ale dwarf je typ tyčkového rajčete, není to odrůda; tudíž to klidně může být ono.
Kdyby se zjara podařilo rajče namnožit ze zálistků, ráda se o pár rostlinek podělím, nebo Vám můžu nechat rajče na semínka, ale mně se to semenaření nedaří, takže nemůžu zaručit, že Vám něco vyroste a že to budou vitální rostlinky. Odkud jste (přibližně)? Já teď bydlím v Milovicích v Čechách, ale pravidelně jezdím do okolí Třebíče a na Vyškovsko.

19.11.2022 17:52

Horní záhon, aktuální stav. Na fotce vypadá malý, když to člověk má plít, je to fotbalové hřiště :D

No a na posledním fotu je Fíček.

Macík se mnou nemluví, bolavý ocásek je opravdu absces po pokousání (netuším, co teda ve středu venku prováděl), viděla jsem mnohem horší ocásky, ale Macík říká, že to nesnesitelně bolí už na dotek a že teda holení a čištění je proti Úmluvě proti mučení a jinému krutému nebo nelidskému zacházení. A to ještě neví, že se stavem vyčistěnosti nejsem úplně spoko a že to zítra nenápadně zopakujeme.

19.11.2022 18:04
kouták

XXX.XXX.168.33

Varaxi napsal(a):
Já o nich už psala v některé z teplákovek. Když to shrnu, tak ne, nejsou to rajčata pro líné, protože ty potvory trpí na plísně stejně jako většina rajčat. Na záhonku se stříkám Polyversem, což funguje téměř 100%. V květináči je mám pod stříškou, ale když je mlha, stejně se ta plíseň projeví.
Co se týče toho vyvazování, jak je to rajče takové kompaktní, tak je i silné, méně se klátí, jsou odolnější, má silnější a kratší stonek, je to fakt rozdíl. Nepřivazuji je - sice sem tam se nějaká větev zlomí, ale to jsou třeba dvě tři na záhoně. Protože je tyčkové, dělá zálistky, ale já je vylamuji jen málo, rozhodně nevylamuji každý zálistek. Tudíž zlomená větvička neznamená, že celá rostlina přijde vniveč. Odrůda, co mám já, není nijak zvlášť raná, takže to může být také omezení.
Mongolského trpaslíka neznám, ale dwarf je typ tyčkového rajčete, není to odrůda; tudíž to klidně může být ono.
Kdyby se zjara podařilo rajče namnožit ze zálistků, ráda se o pár rostlinek podělím, nebo Vám můžu nechat rajče na semínka, ale mně se to semenaření nedaří, takže nemůžu zaručit, že Vám něco vyroste a že to budou vitální rostlinky. Odkud jste (přibližně)? Já teď bydlím v Milovicích v Čechách, ale pravidelně jezdím do okolí Třebíče a na Vyškovsko.

Varaxi,děkuji za odpověď.Je to v rajčatech zase něco nového a tak mě to zaujalo,že bych oživil mou divokou zahradu rajčetem o které se nemusím starat.Pokud trpí na plísně jako ostatní rajčata,tak zůstanu u Tornáda a v divoké zahradě bude rajče divoké.I když je maličké,tak na plísně netrpí.Já rajčata nestříkám ničím a letos jsme zavařili na kečup,lečo a jiné,celkem 22 kg rajčat.Plíseň rajčata letos nepostihla,ale postřik mám stále připraven.Každý rok je jiný.Ještě jednou děkuji a zdravím z Třeboně.

Neregistrovaný uživatel

19.11.2022 19:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.113.12

Bobča napsal(a):
Hezký byteček.. jak sedí seřazené pěkně v řadě ...mají to tam fakt pěkný..
a co háďata?nějaká přibyla??

Díky. Snad se tam usadí holky a kluci.
Malé druhy hadů přibyly, velcí hadi ubývají. Nechám si 6 dospělých krajt od 2 - 5m a jinak jen "mrňousy"

19.11.2022 19:29
lesnížínka

XXX.XXX.45.18

Ne-e, plíseň na rajčatech letos nebyla, protože pokud by byla, moje by byla kaput už na začátku září - likvidovala jsem je na konci října. A můžu stříkat horem dolem, dva roky jsem zkoušela i Polyversum, ale jak přišla plíseň, marná snaha. Teď už dva roky plíseň stříkám jen mlékem s jodem, funguje to...protože plíseň nepřišla

19.11.2022 19:34
lesnížínka

XXX.XXX.45.18

kouták napsal(a):
S vínem jsem měl také problém.Nejsem ve vinařské oblasti,ale začal s tím soused MUDr.,který postavil vinohrad a ono se mu víno daří.Začal jsem pátrat po stolní odrůdě vinné révy ,která je odolná a bylo to pokusnictví.Některé zmrzlo,některé jsem vykopal a nyní mám 4 odrůdy kterým se u mě daří.Chytlo mě to a tak si vždy nějaké koupím,nebo namnožím.Nejodolnější réva je ROŠFOR.Mám modrý a růžový.Nejbujnější je CHORVAT (jahoďák) a poslední od kamaráda,odrůdu neznám,ale také výborné a odolné.Mohu na jaře namnožit.To jsem se už naučil a tak blbnu a blbnu.

A hrozny máte vlastně na co? Na jídlo, nebo si vyrábíte víno? Nevypadají jako ty velké,,ceckaté", jak se u nás říká Právě jsem chtěla ty, ale nemám Jestli by zase nevymrzly nevím. Teď pár zim asi ne, pak přijde nějaká ta ,,klasická" a je po půl zahradě, ne jen po hroznech.

19.11.2022 19:44
lesnížínka

XXX.XXX.45.18

Bobča napsal(a):
hezký den
u nás svítí sluníčko..je 1,5 stupně,o půlnoci bylo mínus 1,5...

Hledala jsem ta moje balkonová rajčátka,když je tady taková diskuse ..Nenašla jsem už jak byla červená,bylo jich pak asi 15..Na Kapucínské jsem pěstovala papriky a chili papričky venku..
Přidala jsem i obrázky truhlíků..ta zamřížovaná okna jsou na Kapucínské a ty první na Topolové...
Tam se nedalo nic moc poslední roky pěstovat,bo tam bylo až 50 stupňů...

Bobi, ty balkonky, truhlíčky...máš jak umalované, jak to, že tam nemáš binec, kytky nejsou proschlé, květy uschlé, je to jako by jsi to tam právě přinesla z obchodu To mi připomnělo, že jsem nesebrala tady z truhlíků zase semínka aksamitníků Teď to pomrzne a houby poznám, co je odkvetlé a co jen zmrzlé
Do skleníku jsem byla raděj nainstalovat to topítko.

19.11.2022 19:46
canka

XXX.XXX.215.25

Ahojky všichni,

Tady se to rozjelo a jede tady zahradničení ve velkém
Já chci taky lísky...hodně lísek Pošlete je všechny ke mě U nás tady nikde žádné lísky nejsou Já jsem si teda loni koupila dvě malinké lísky,ale jsou to opravdu prcci...akorát mi obrostli lístkama,ale je to fakt prd...to bude x let,než to vyroste a budou oříšky...má to ale někdo štěstí,že jich má tolik
Koutáku,myslíte,že bych ty brambory mohla takhle pěstovat i na slámě?Nebo na směsy seno slámy?Když to jde takhle v trávě?

Ráno kouknu z tepla domova na teploměr a - 5°C Taky jsem moc nevěřila,že bude mrznout,ale pěkný teda..no s kamarádkou jsme byli domluvený,že půjdeme s koňskýma holkama ven..no nechtělo se mi do tý zimy,ale nedalo se nic dělat Dokud jsme dělaly kolem koní,tak nám bylo teplo,ale jak jsme se po hodině v tý zimě vrátily z venku,vypadaly jsme jak dvě sexy rampouchový královny s rudýma nosama Doma jsem si udělala horký kakaíčko,to mě krásně rozehřálo Musela jsem se i zahrabat teda pod deku,ale ok..uklohnila jsem oběd a pak jsme se sousedkou byli domluvený na běhání..což v tý zimě nebyl úplně super nápad Koukala jsem na teploměr a -4°C..no stejně jsme vyběhly..ono ten běh tě zahřeje,ale mě tak mrzli stehna A taky ruce a uši..takže hned jak jsem doběhla,tak jsem sedla k počítači a objednala si termolegíny,termotričko,nepromokavou bundu,čelenku a rukavice A pak si na mě počasí nepřijde
Pak jsem šla zavřít holky a přišlo mi,že zase nějak přituhuje...a Berťa nikde v tý zimě..tak jsem ho volala,chrastila tam bonbonkama a nic..no už jsem chtěla odejít,když je viděla zablikat dvě očíčka v lese...no vracel se z lovu..přinesl mi myšku..už teda mrtvou..tak hned dostal odměnu

A jinak důležitá zpráva holky...dneska ráno vážení..6,2 kg dole Fakt mám hroznou radost..motivuje mě to dál..držte pěsti

19.11.2022 19:58
kouták

XXX.XXX.168.33

lesnížínka napsal(a):
A hrozny máte vlastně na co? Na jídlo, nebo si vyrábíte víno? Nevypadají jako ty velké,,ceckaté", jak se u nás říká Právě jsem chtěla ty, ale nemám Jestli by zase nevymrzly nevím. Teď pár zim asi ne, pak přijde nějaká ta ,,klasická" a je po půl zahradě, ne jen po hroznech.

Víno nevyrábím,protože já víno nepiji a v rodině hlavně vnoučata mají zájem o hrozny na jídlo.Je dobré i hrozny prohnat vřetenovým odšťavňovačem,což jsem letos udělal a džbán dobrého moštu zmizel během chvilky.
Budu určitě mé odolné víno množit a když se to podaří,tak mohu poslat i poštou a myslím si,že by cestu přežilo.Vždy říkám,že víno je plevel. To růžové Rošfor je nejodolnější réva u nás.Začíná rašit,když ostatní vína ještě neví,že začíná jaro a určitě nezmrzne.

19.11.2022 19:59

jo, hnus to byl

vytáhla jsem kulicha, navlíkla jsem na mikinu vestu a dvě bundy a stejně mi byla zima, asi je to tím, že nemám termolegíny ani rukavice

bohužel je to ta část roku, kdy Nora má konečně pocit, že je akorát, takže nikam nespěchá

19.11.2022 20:09
Varaxi

XXX.XXX.137.233

Termoprádlo je základ, pak taky teplé boty. Pak se dá nula zvládnout i v legínách.

19.11.2022 20:15
kouták

XXX.XXX.168.33

Canko,brambory v samotné slámě a senu moc nejdou,ale pokud by se do navezené vrstvy udělal otvor a hodil se na bramboru substrát,nebo jen obyčejná krtina,tak by to také šlo.Není to prostě ono,protože tráva navezená do podzimu je na jaře už zetlelá a když je dost sněhu,tak na jaře je pod horní vrstvou už krásný substrát.Navážím na trávník tak 70 cm a do jara je tam 20 cm.Někdy musím trávu na jaře kolem už rostoucích brambor přidávat,abych neměl brambory zelené,ale to jen když na podzim chybí tráva.
Vzpomínám,že jednou jsem vyházel z půdy staré seno a rozházel ho po zahradě.Vjel jsem do něj traktůrkem-sekacím a rosekal.Sebral jsem ho sečením s trávou a bylo to také dobré.

19.11.2022 20:18
Varaxi

XXX.XXX.137.233

kouták napsal(a):
Varaxi,děkuji za odpověď.Je to v rajčatech zase něco nového a tak mě to zaujalo,že bych oživil mou divokou zahradu rajčetem o které se nemusím starat.Pokud trpí na plísně jako ostatní rajčata,tak zůstanu u Tornáda a v divoké zahradě bude rajče divoké.I když je maličké,tak na plísně netrpí.Já rajčata nestříkám ničím a letos jsme zavařili na kečup,lečo a jiné,celkem 22 kg rajčat.Plíseň rajčata letos nepostihla,ale postřik mám stále připraven.Každý rok je jiný.Ještě jednou děkuji a zdravím z Třeboně.

Ono záleží. Divoká rajčata jsem taky měla a trpěla na plíseň jako ostatní - jestli vydržela o týden déle, nehrálo roli. A Vám drží.
lesnížínce zas nefunguje Polyversum, u mě to je prakticky sázka na jistotu, když se použije dle návodu.
Různá místa, různí lidé, různé postupy, zákonitě musí být i různé výsledky. :)

19.11.2022 20:37

Nikdy jsem rajčata ničím nestříkala a nikdy se jim nic nestalo

Letos mi teda nějaká plíseň snědla okurky a dýni, ale rajčata vydržela až do září, kdy se udělala zima. Chce to skleník.

19.11.2022 20:49

tak výborně, sporák právě pokousal i Berta. Snad si to bude pamatovat.

19.11.2022 20:50
Varaxi

XXX.XXX.137.233

Ve skleníku se drží vlhko - tam mi chcípla rajčata ještě dřív než venku. Naopak se jim dost dobře daří pod stříškou (bez stěn).
Ale prostě záleží, no.
kouták pěstuje brambory na slámě, no, nám ve slámě a trávě žili spokojeně myši a slimáci a zvesela se množili a rozlézali po celém pozemku. Já to na základě osobní zkušenosti rozhodně nedoporučuju, ale koutákovi to funguje.
Když dva dělají totéž, není to totéž.

19.11.2022 20:51
Varaxi

XXX.XXX.137.233

tak výborně, sporák právě pokousal i Berta. Snad si to bude pamatovat.

Ajaj. Jak se chladí popálená kočka? Myslím, že nebude mít moc pochopení pro led v ručníku...

19.11.2022 21:00

Varaxi napsal(a):
Ajaj. Jak se chladí popálená kočka? Myslím, že nebude mít moc pochopení pro led v ručníku...

nijak. šlápl na to ve chvíli, kdy už to dávno chladlo, teplota ideál na pořádný úlek, ale na nic víc.

a když si máša sáhla na dvířka od krbu, tak jsem to vzala studenou vodou z kohoutku co vydržela a zcela bez následků.

19.11.2022 21:02

bohužel teda Bert na to jde chytře a na ten sporák skáče pořád, akorát to teda obchází podél stěny tam, kde ta horká plotýnka nebyla. Budu to muset nějak narafičit, aby kousala i ta zadní

A vůbec by bylo super, kdyby kousala i skříň nahoře a možná i kuchyňský stůl.

20.11.2022 07:51
lesnížínka

XXX.XXX.44.220

bohužel teda Bert na to jde chytře a na ten sporák skáče pořád, akorát to teda obchází podél stěny tam, kde ta horká plotýnka nebyla. Budu to muset nějak narafičit, aby kousala i ta zadní

A vůbec by bylo super, kdyby kousala i skříň nahoře a možná i kuchyňský stůl.

Kamna nemáme, jen krb a je fakt, že vloni se v něm topilo snad jen jednou - bylo teplo pořád, nebylo potřeba přitápět. Krb je výš, dotkly by se ho možná ze schodů. Ale když sálá, tak k němu nejdou, je u něj horko tak doufám, že je to ani nikdy nenapadne
Rajčata jsem ve skleníku měla letos poprvé a jak píše Varaxi...odešla dřív jak venku.

Niki, možná by jsi mohla vyzkoušet vykopat klasicky na brambory brázdu, nasypat do ní trochu sena na dno(10cm) a položit brambory a zhora zasypat zase senem. A teď to teprve trochu přihrnout tou hlínou, jak když se normoš sadí. Vím, že to tak někteří dělají, s tím starým senem, možná by to šlo i se slámou. Nadělej si tři řádky a zkus pokusně každý jinak Možná bude problém tam, kde jsou myši, u nás nic takového nehrozí.
Vážení Nikiš, vždyť ty už jsi hotová modelka, to přece musíš poznat už i na všem oblečení, že jo?!? Psala jsi, že nesnášíš běhání ale vypadá to, že jsi ten případ, co to jen nedělal a teď jsi zjistila, že je to celkem příjemný a ,,snadný" způsob hubnutí, ano?
U nás ráno mírně nasnížkováno, nebo jen zmrzlo vlhko nevím, je -1st. Kočule chrní doma, i celý večer byly.

20.11.2022 09:38
canka

XXX.XXX.215.25

Dobré ránko,

Dneska jen -2,5°C....a v týdnu mi to ukazuje,že teploty půjdou zase nahoru,tak to snad ještě nebude úplná zima Já už chci jaro

Raduš pry modelka To bych byla trochu prdelatá modelka I kdyz to teď frčí vlastně Ano,na oblečení je to poznat už hodně,šli dolů boky a břicho..všechny kalhoty mi padají...ale nový chci kupovat až po dosáhnutí té vysněné váhy Takže až ke konci prosince..to běhání mě nebaví Ale musím říct,že to funguje..takže proto vždycky vyběhnu,i když bez žadného nadšení..takové to,že se z toho stane droga,to u mě fakt nehrozí Beru to jen jako,že to prostě na to hubnutí pomáhá..

Uvidím s těma bramborama..budu to muset vyzkoušet..jen přemýšlím,kam je prdnu,abych měla větší úrodu než letos..to jsem dala jen pidi dva řádky..jenže zase já to nemám kde skladovat ve větším množství

20.11.2022 10:26
Bobča

XXX.XXX.20.192

hezkou zmrzlou neděli všem Ráno bylo -4,teď -0,7

Niki,všechno nejlepší k svátku

Takže bude z Nikouše Mazlík,tak jak z Chamlieho Pučmelda,že?

Hledala jsem fotku Maxe,ležícího na sporáku,kdy mi asistoval u nádobí...Dávala jsem dřív na plotýnku po vaření hrnec s trochou vody,aby na ni nešlápl ...jednou přeběhl,taky už jen po vlažné,a pak napřed zkoušel...Ležíval na zadních plotýnkách..tam jsem ani nevařila ..Asistoval i u vaření naboku,odkapávač byl pro něho odmala pelíšek-už se do něj pak ani nemohl vlézt..
Do té fialky se normálně zakousl,tak jsem ji dala sousedce,bo nebylo místo,kam bych ji dala,aby se k ní nedostal...Měla jsem jedno kvítko-myslela jsem,že v bezpečí..Až jsem jednou dojela domů...a..no šlo taky vedle..
U všeho musel asistovat...Na těsto jen nasisoval...

Přidala jsem tam jednu z jeho večerních procházek po balkoně

20.11.2022 11:24
lesnížínka

XXX.XXX.44.220

Vůbec jsem nekoukala, kdo má dnes svátek(ostatně jako vždy ) Takže i ode mě Nikolko všechno nej (to vlastně s kočíkem budete slavit společně, nebo on má svátek jindy? )
Jasně Nikči, na gatě dej řemen a počkej, jakovou velikost nakonec budeš nosit Já jsem dneska po dlouhé době(poprvé po nemoci) šla do naší vesnice okruh(po Pekárnu) a už cestou jsem to tak trochu v hlavě propočítávala a ke své ,,hrůze" zjistila, že je o kilometr! kratší Celou dobu si myslím, že je to tak nějak stejně a je jedno, jestli půjdu nahoru či dolů, tak to střídám, aby mě to víc bavilo. A ono je to vedle do vesnice 3km, k nám jen 2km Tož to mě teda celkem nasr.. protože já prostě nedokážu chodit jeden okruh 100x Ten kratší, bych si klidně mohla prodloužit, ale to už je vesnicí a to se mi úplně nechce, raděj chodím jen tady po té naší periferii, kde nikoho nepotkám a nikdo mě nevidí Ty vlastně Niki máš okruh pořád stejný, nebo jich máš víc?

Bobi, tebe už jsem chtěla budit, že jsi určo zaspala

Si tady tak sedím u slalomu, Viktorek šel do pracovny, myslela jsem, že popapat. Za chvíli přišel, lehl si na stolek a ležel, zdálo se mi, že tu něco zasmrádlo. Gucci leží v rohu za květináčem, koukám na ni, umývá se, pupek vyvalený: Gučajz, ty jsi si prdnula? Přikde chlap, zavětří v jídelně: tu smrdí hov... Aha, tak to bude z pracovny, asi tam Viktěna hodil bobek, venku se mu v mokru a zimě asi nechtělo(ráno jsem vybírala jen něčí načurkané) Letím tam a: v záchodku zase čerstvě načůrané a bobečky pěkne položené vedle - už tam prej nevlezly Při pohledu na ně jsem hodně přemýšlela, jestli to nejsou bobky Gucci, protože úplně tvrdé bobky, to se mi na Vikťu nějak nezdá, ale nevím, kdy tam ta Gucci mohla být, nějak jsem si nevšimnula. Zapálila jsem svíčku

20.11.2022 16:19
fikovnice

XXX.XXX.20.198

Horní záhon, aktuální stav. Na fotce vypadá malý, když to člověk má plít, je to fotbalové hřiště :D

No a na posledním fotu je Fíček.

Macík se mnou nemluví, bolavý ocásek je opravdu absces po pokousání (netuším, co teda ve středu venku prováděl), viděla jsem mnohem horší ocásky, ale Macík říká, že to nesnesitelně bolí už na dotek a že teda holení a čištění je proti Úmluvě proti mučení a jinému krutému nebo nelidskému zacházení. A to ještě neví, že se stavem vyčistěnosti nejsem úplně spoko a že to zítra nenápadně zopakujeme.

Jé, Vy máte Fíčka??

20.11.2022 16:45

fikovnice napsal(a):
Jé, Vy máte Fíčka??

mno, Fíček.

To je vlastně takový nadplán. Na drůbežárně se narodila koťata, sedm, od dvou koček v jednu chvíli. Měly v dílně pelíšek, koťata krmily společně a když se vyskladňovalo, bylo jim asi tři neděle a byly to taková ta vypasená koťata jak mají být.

Pak jsem tam nějakou dobu nebyla, přijela jsem si až dělat stěry z vydezinfikovaných hal. Koťata měla ohrádku v zázemí, ale krom dvou byla ta ostatní, no. Normálně si koťata hrají, tohle spalo. A od doby mé poslední návštěvy jak kdyby vůbec nevyrostla. Jinak ale bez nějakých chorobných změn, prostě jen něco na způsob kuřete, co se nenaučí žít. Tak jsem vzala jedno, jen tak, pokus.

Takové mrňavé hubené nic, by člověk čekal, že to bude mít třeba hlad, ale žralo to tak ze slušnosti a jinak teda spalo, ale po týdnu, kdy už teda občas i vylezlo z papírové hrabice jsem teda zahájila proces "VYJEV MI SVÉ JMÉNO" no a vyjevil se Fíček. Po dalších dvou týdnech jsem zase přijela na tu drůbežárnu a ostatní mátohy to do jednoho zabalily, i přes to, že jim tam posádka koupila kočičí mlíko a všechno možné. Zůstali ta dvě normální a jedno si měl vzít nějaký náměstek, kterej si ho pak nevzal a to jsem prohlásila, že dlouhosrst jako kocour na drůbežárně nezůstane. Říkali mu Robert, tak tohle bylo s tím jménem jednodušší.

Tak tady pěkně řádí a Fíček se i rozhodl, že možná i vyroste, dlouho to nevypadalo a byl fakt mikro, jako do ruky, oproti Bertovi poloviční. Teď už je jen o trošku menší, decentně, už se vejde i do nějakého rozumného percentilu a má skoro dvě kila.

Příčinu nemoci neznám.

20.11.2022 17:56

mno, Fíček.

To je vlastně takový nadplán. Na drůbežárně se narodila koťata, sedm, od dvou koček v jednu chvíli. Měly v dílně pelíšek, koťata krmily společně a když se vyskladňovalo, bylo jim asi tři neděle a byly to taková ta vypasená koťata jak mají být.

Pak jsem tam nějakou dobu nebyla, přijela jsem si až dělat stěry z vydezinfikovaných hal. Koťata měla ohrádku v zázemí, ale krom dvou byla ta ostatní, no. Normálně si koťata hrají, tohle spalo. A od doby mé poslední návštěvy jak kdyby vůbec nevyrostla. Jinak ale bez nějakých chorobných změn, prostě jen něco na způsob kuřete, co se nenaučí žít. Tak jsem vzala jedno, jen tak, pokus.

Takové mrňavé hubené nic, by člověk čekal, že to bude mít třeba hlad, ale žralo to tak ze slušnosti a jinak teda spalo, ale po týdnu, kdy už teda občas i vylezlo z papírové hrabice jsem teda zahájila proces "VYJEV MI SVÉ JMÉNO" no a vyjevil se Fíček. Po dalších dvou týdnech jsem zase přijela na tu drůbežárnu a ostatní mátohy to do jednoho zabalily, i přes to, že jim tam posádka koupila kočičí mlíko a všechno možné. Zůstali ta dvě normální a jedno si měl vzít nějaký náměstek, kterej si ho pak nevzal a to jsem prohlásila, že dlouhosrst jako kocour na drůbežárně nezůstane. Říkali mu Robert, tak tohle bylo s tím jménem jednodušší.

Tak tady pěkně řádí a Fíček se i rozhodl, že možná i vyroste, dlouho to nevypadalo a byl fakt mikro, jako do ruky, oproti Bertovi poloviční. Teď už je jen o trošku menší, decentně, už se vejde i do nějakého rozumného percentilu a má skoro dvě kila.

Příčinu nemoci neznám.

Kočičí bonzaj. A

20.11.2022 18:21

Kočičí bonzaj. A

vyroste, teď už si myslím, že do normální tuctové velikosti. nerostl vlastně vůbec první měsíc, co u mě bydlel, jen teda přestal být hubený. pak rostl trochu, jen aby se neřeklo a z váhy "méně než vanička konzervy míca (315 g)" se vyšvihl na "váha už to bere, 800 g) no a pak vypadal, jak kdyby ho někdo natahoval přes noc jako žvejkačku a teď má období "ten pes zas vyrost", takže houby bonzaj. Dneska mají přesně pět měsíců.

20.11.2022 19:34
canka

XXX.XXX.215.25

Děkuji za přáníčka

Tak jsem si dneska dala brigádku a protože bylo zmrznuto,tak jsem si uklidila balík sena..za boha mi nešlo ten pitomý balík vykutálet zpoza příštřešku...až zdravé nasrání mi pomohlo Zavztekala jsem se,zařvala si x nadávek a zatlačila A šlo to Balík sice krásný,seno krásné,ale zase plné šípků Ale jinak hezké voňavé seno...
Pak jsem se šla s kobylkou projet a i když jsme jeli jen na chvíli,byla jsem zase zmrzlá jak rampouch..a když pak seskakujete se zmrzlýma nohama z koně,to je teprve pošušňáníčko Doma jsem musela dát horkou vanu,nebo bych asi nerozmrzla..a byla jsem tam přes hodinu i s horkým čajem

Konečně jsem si dneska taky obarvila hlavu,abych nevypadala jako strašidlo A byl to teda zážitek,protože Nikoušek byl fascinován tím,co si to na hlavu patlám,furt mi do toho chtěl hrabat packou a nakonec mi sebral igelit na hlavu a odnesl si ho do pelíšku
Hlavu jsem pak rychle umyla a šla zavřít zvěrstvo...no a říkám si,proč je mi sakra zase taková zima?No protože venku mrzne a já si frajerka vyšla s úplně mokrou hlavou,tak jsem z vlasů měla rampouchy
Nabrala jsem čerstvé seno pro kočice do domků za barákem a šla jim to tam zútulnit..a to byla rychlovka Vyměnila jsem to staré za tohle nové a hned byly všechny 4 domečky obsazené a kočice zahrabané a spokojené Ještě jsem dala takový starý lavor vedle garáže do prostoru,kde neprší(je tam střecha a je to tam kryté) a taky ho vycpala senem..tak tam šla chrnět ta hubeňoučká kočička od toho souseda..asi tam u něj ani nemá kde spát

20.11.2022 19:50
lesnížínka

XXX.XXX.44.220

Ježíši Niki, s mokrou hlavou?!? Že ty jsi to moje psaní pořádně nečetla! Chceš dopadnout stejně šíleně jako já?! To byla fakt hrůza hrůzoucí Niki, je to už tři týdny a já pořád ještě mluvím jak ze sudu, ještě mi tu trochu sedí na průduškách I neteř MUDra mi včera říkala, že ještě dost hučím. Tohle bych fakt nepřála ani nepříteli, natož tobě trdlíne

20.11.2022 20:19
Bobča

XXX.XXX.20.192

Niki,taky jsem se donutila se obarvit

Naštěstí jsem šla ven,až mě uschla..že si zajdu pěšky do Lidlu,že končí sleva na tatarku,že si schovám na vánoc ena pomazánku..Paní se mě málem vysmála,že "už dávno prý není"
Měli ananas za 19,90.rajčátka chery za 9,90.(nekup to ) jenže jsem měla jen malý baťůžek na záda,tak jsem si vzala jen po jednom,2 kaiserky a krabí tyčinky pak na tu pomazánku s celerem...

Ráno jedu na krev a pak to natáhnu do Kamenné za Čendou..doufám,že nebude náledí-hlásí v noci na pondělí

Reni,nepíše se náhodou bonsaj?

20.11.2022 20:28

Barva je základ. Začínám na co nejsilnějším odstínu červené a pak to sprchami na drůbežárně postupně vymejvám.

A rampouchy ve vlasech jsou cool, to období už se blíží.

20.11.2022 20:36
Bobča

XXX.XXX.20.192

já míchám půl hnědé a půl intenzivní tmavě fialové...Háže mi to takové odlesky

20.11.2022 21:17
lesnížínka

XXX.XXX.44.220

Momentálně mám svoji myší barvu prorostlou šedinama a dumám, jak dlouho s tím tak ještě vydržím chodit Je tu nějaká odbornice přes barvy? Potřebuju poradit, jaková světlá barva se hodí k olivové pleti. Tipuju...nic Protože si to už nechci pálit na blond, dumala jsem nad nějakou rezavou(nééé, Niki, nechci tě napodobovat, jen už si prostě nevím rady ) ale ta sluší k bílé pleti s pihama, ne mé opálené(i když si obličej chráním)

20.11.2022 21:24

lesnížínka napsal(a):
Momentálně mám svoji myší barvu prorostlou šedinama a dumám, jak dlouho s tím tak ještě vydržím chodit Je tu nějaká odbornice přes barvy? Potřebuju poradit, jaková světlá barva se hodí k olivové pleti. Tipuju...nic Protože si to už nechci pálit na blond, dumala jsem nad nějakou rezavou(nééé, Niki, nechci tě napodobovat, jen už si prostě nevím rady ) ale ta sluší k bílé pleti s pihama, ne mé opálené(i když si obličej chráním)

nějaké ombré? světlý melír? nebo hodně tmavá červená? fialová by taky mohla vypadat cool

21.11.2022 10:22
lesnížínka

XXX.XXX.45.204

nějaké ombré? světlý melír? nebo hodně tmavá červená? fialová by taky mohla vypadat cool

Zase...muž je celý život zvyklý na ,,něžnou" blondýnku, aby ho šlak netrefil

21.11.2022 10:28

Bobča napsal(a):
Niki,taky jsem se donutila se obarvit

Naštěstí jsem šla ven,až mě uschla..že si zajdu pěšky do Lidlu,že končí sleva na tatarku,že si schovám na vánoc ena pomazánku..Paní se mě málem vysmála,že "už dávno prý není"
Měli ananas za 19,90.rajčátka chery za 9,90.(nekup to ) jenže jsem měla jen malý baťůžek na záda,tak jsem si vzala jen po jednom,2 kaiserky a krabí tyčinky pak na tu pomazánku s celerem...

Ráno jedu na krev a pak to natáhnu do Kamenné za Čendou..doufám,že nebude náledí-hlásí v noci na pondělí

Reni,nepíše se náhodou bonsaj?

Myslím, že je povoleno obojí. Jako diskuse a diskuze, kurs a kurz apod.S tím "s" je zastaralejší.

21.11.2022 10:55
fikovnice

XXX.XXX.20.198

mno, Fíček.

Příčinu nemoci neznám.

Fík/Fíček...jak známo, mé oblíbené jméno...

21.11.2022 11:41
Varaxi

XXX.XXX.191.78

Já až doteď žila v domnění, že bodlinka má Flíčka. :)

21.11.2022 15:58
Bobča

XXX.XXX.20.192

lesnížínka napsal(a):
Zase...muž je celý život zvyklý na ,,něžnou" blondýnku, aby ho šlak netrefil

Raduš,existuje šampon pro blondýny(+ nějaký s nádechem fialové,nebo modré)..sjednotí ti to na takovou jako šedostříbrněblonďatou-než ti odroste tvoje barva.....švagrová si ho nemůže vynachválit-a vypadá dobře...a myslím,že by se na tebe hodil..

21.11.2022 16:26

fikovnice napsal(a):

Fík/Fíček...jak známo, mé oblíbené jméno...

Nevím, proč kocour vyjevil zrovna jméno Fíček.

21.11.2022 16:29

Varaxi napsal(a):
Já až doteď žila v domnění, že bodlinka má Flíčka. :)

Tak znala jsem kocoura, co se jmenoval Flek. Ale Flek je jméno pro černobílou kočku

Mám Macíka a Mášu, ti jsou černí

A Fíčka, to je mourek s puntíky, ne s proužky nebo bábovkou

A Berta, ten by možná mohl být Flek, ale to se k němu vůbec nehodí. Je bílo mourovatý. Vypadal jako kravička když byl úplně malý, ale má delší srst, takže se to trochu rozpilo a už to nevypadá blbě.

21.11.2022 16:57
lesnížínka

XXX.XXX.45.204

Bobča napsal(a):
Raduš,existuje šampon pro blondýny(+ nějaký s nádechem fialové,nebo modré)..sjednotí ti to na takovou jako šedostříbrněblonďatou-než ti odroste tvoje barva.....švagrová si ho nemůže vynachválit-a vypadá dobře...a myslím,že by se na tebe hodil..

Mrknu po něm i když já jsem strašně nerozhodná, pokud mám udělat nějakou změnu 100x si to rozmyslím. Býk no...vidíš a pak, že na to nevěřím

21.11.2022 17:00

lesnížínka napsal(a):
Mrknu po něm i když já jsem strašně nerozhodná, pokud mám udělat nějakou změnu 100x si to rozmyslím. Býk no...vidíš a pak, že na to nevěřím

tak šampon, ten se vymeje, takže naopak při nerozhodnosti super, o nic nejde.

21.11.2022 17:26
lesnížínka

XXX.XXX.45.204

tak šampon, ten se vymeje, takže naopak při nerozhodnosti super, o nic nejde.

Už druhý rok na hlavu nedávám žádnou chemii a čím dýl to trvá, tím menší chuť mám s tím začít. Takže zatím jsou změny ve stádiu...že by??

21.11.2022 18:25
Varaxi

XXX.XXX.137.233

lesnížínka napsal(a):
Už druhý rok na hlavu nedávám žádnou chemii a čím dýl to trvá, tím menší chuť mám s tím začít. Takže zatím jsou změny ve stádiu...že by??

Zkuste hennu. Budete mít ohnivou hřívu jako málokdo.

21.11.2022 19:33
canka

XXX.XXX.215.25

Varaxi napsal(a):
Zkuste hennu. Budete mít ohnivou hřívu jako málokdo.

Jako třeba já Já už Hennu používám několik let

21.11.2022 19:50
canka

XXX.XXX.215.25

Ahoj holky,

Včera a dnes akce záchrana další kočičky Ségra si ve městě všimla,že se tam potuluje malá černá kočička,mazlivá...tak jí sem tam krmila,když jí viděla..včera příspěvek od někoho na sociálních sítích,jestli jí někdo nepostrádá,že už několik hodin mňouká na náměstí a utíká za lidma..nikdo nic..takže jsme nečekaly, kočenu jely chytit,ségra jí přes noc nechala u sebe(i když ta její můra kočičí doma byla vzteklá a agresivní),a dali jsme inzerát a dneska jsme ji už vezli do nového domova Snad si tam brzo zvykne..je mlaďoučká..a hooodně mazlivá..a teplo domova si užívala hned..prostě jí nějaký kret.én takhle na zimu vyhodil Nesnáším tyhle lidi..tak dneska se mi bude zase hezky usínat s pocitem další zachráněné kočičí dušičky

Ráno jsem měla totalně zamrzlé auto Jak jsem o víkendu autem nikde nebyla a pršelo u nás a teď mrzlo,tak mi zamrzlo celé auto a já nemohla otevřít ani jedny dveře Nakonec jsem násilím otevřela ty u řidiče,ale asi jsem moc trhla a posunul se tam ten zámeček a dveře nešli zavřít! Já myslela,ze mě šlehne..nakonec se mi povedlo zámeček docvaknout na správný místo a dveře zavřít a topením auto rozmrazit..ale do práce jsem samosebou přišla pozdě,protože kromě rozmražování auta jsem musela holkám ráno na zahradě rozbíjet jezírko plné ledu a ten led vybrat a vyházet..holt v mrazech budu muset vstávat ještě dřív,abych to stíhala všechno..to abych už chodila spát se slepicema

Když jsem jela z práce,jela za mnou i moje kolegyně..já předjížděla kamion,ona hned za mnou taky..za chvíli mi volá,že od mého auta odlítnul kámen a rozbil jí sklo..tak jsem jí řekla,že za to nemůžu,že se mi neměla lepit na zadek
Doma jsem se napapala(měla jsem zapečený květák se šunkou a bramborama) a šla se postarat o zvířátka...pak jsem skočila do auta a jela kvůli té kočičce..a když už jsem byla ve městě,tak jsem si zajela pro to lepidlo,pro ten Pattex..píšou,že je to na všechno..na všechny povrchy..tak jím zkusím o víkendu opravit ten kočičí domeček a taky se mi včera povedlo,když jsem uklízela balík do seníku,že jak jsem ho tam kutálela,tak jsem praskla lištu od dveří,tak to zkusím o víkendu taky slepit..uvidíme,jak je lepidlo dobré...a taky jsem se odměnila a zajela jsem si pro večeři k Turkům Mňam
Teď jsem naložená v horké vaně a nejde mi zase vylézt Ale musím ven,protože ta horká voda mě uspavá
Teď už by mě neměl kdo vytáhnout,takže bych se fakt utopila A pochybuji,ze kočičáci by za mnou vlezli do vody mě probrat

Neregistrovaný uživatel

21.11.2022 22:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.20.7

canka napsal(a):
Ahoj holky,

Včera a dnes akce záchrana další kočičky Ségra si ve městě všimla,že se tam potuluje malá černá kočička,mazlivá...tak jí sem tam krmila,když jí viděla..včera příspěvek od někoho na sociálních sítích,jestli jí někdo nepostrádá,že už několik hodin mňouká na náměstí a utíká za lidma..nikdo nic..takže jsme nečekaly, kočenu jely chytit,ségra jí přes noc nechala u sebe(i když ta její můra kočičí doma byla vzteklá a agresivní),a dali jsme inzerát a dneska jsme ji už vezli do nového domova Snad si tam brzo zvykne..je mlaďoučká..a hooodně mazlivá..a teplo domova si užívala hned..prostě jí nějaký kret.én takhle na zimu vyhodil Nesnáším tyhle lidi..tak dneska se mi bude zase hezky usínat s pocitem další zachráněné kočičí dušičky

Ráno jsem měla totalně zamrzlé auto Jak jsem o víkendu autem nikde nebyla a pršelo u nás a teď mrzlo,tak mi zamrzlo celé auto a já nemohla otevřít ani jedny dveře Nakonec jsem násilím otevřela ty u řidiče,ale asi jsem moc trhla a posunul se tam ten zámeček a dveře nešli zavřít! Já myslela,ze mě šlehne..nakonec se mi povedlo zámeček docvaknout na správný místo a dveře zavřít a topením auto rozmrazit..ale do práce jsem samosebou přišla pozdě,protože kromě rozmražování auta jsem musela holkám ráno na zahradě rozbíjet jezírko plné ledu a ten led vybrat a vyházet..holt v mrazech budu muset vstávat ještě dřív,abych to stíhala všechno..to abych už chodila spát se slepicema

Když jsem jela z práce,jela za mnou i moje kolegyně..já předjížděla kamion,ona hned za mnou taky..za chvíli mi volá,že od mého auta odlítnul kámen a rozbil jí sklo..tak jsem jí řekla,že za to nemůžu,že se mi neměla lepit na zadek
Doma jsem se napapala(měla jsem zapečený květák se šunkou a bramborama) a šla se postarat o zvířátka...pak jsem skočila do auta a jela kvůli té kočičce..a když už jsem byla ve městě,tak jsem si zajela pro to lepidlo,pro ten Pattex..píšou,že je to na všechno..na všechny povrchy..tak jím zkusím o víkendu opravit ten kočičí domeček a taky se mi včera povedlo,když jsem uklízela balík do seníku,že jak jsem ho tam kutálela,tak jsem praskla lištu od dveří,tak to zkusím o víkendu taky slepit..uvidíme,jak je lepidlo dobré...a taky jsem se odměnila a zajela jsem si pro večeři k Turkům Mňam
Teď jsem naložená v horké vaně a nejde mi zase vylézt Ale musím ven,protože ta horká voda mě uspavá
Teď už by mě neměl kdo vytáhnout,takže bych se fakt utopila A pochybuji,ze kočičáci by za mnou vlezli do vody mě probrat

Jestli ma v aute kolegyne kameru a da to svy pojišťovně bude te honit tvoje pojistovna a jde škoda z tvy pojistky. Nezájem.
Tak doufej že kameru nema a pokud jo že jí to nenapadne.

Neregistrovaný uživatel

21.11.2022 22:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.20.7

Btw. Je to brany jako škoda způsobená tebou. Jestli úmyslně nebo ne nikdo řešit nebude. Výměna předního skla není moc levná.

21.11.2022 22:49
lesnížínka

XXX.XXX.45.204

Niki a nebylo to spíš od toho kamionu? A ty si ne, že zámek pohneš, ale urveš si celé těsnění Ale jak se dostat do takhle zaledovatělého auta netuším
Se vám tam ty toulavky teda dost množí Muž mi večer říká, že Gucci je za barákem a ozývají se zvuky. Myslela jsem, že chytla myš a ta jí stejně nakonec utekla do anglického dvorku, protože nad ním seděla. Za půl hodiny jdu potmě pro jablka, které tam za rohem jsou a kolem mě vypálí něco...už jsem zahlédla jen Gučiny prd...,jak před sebou žene nějakou bílou kočku s černýma flekama. Hodinu se pak neukázala, už jsem byla nervní, co se kdesi pak dělo.

22.11.2022 07:08
Bobča

XXX.XXX.20.192

ahojky
jen info,aby mě Raduš nenaháněla..jedu na chirurgii se sousedčiným klukem-zvrtnul si kotník ..takže to bude na dýl..

22.11.2022 07:48
lesnížínka

XXX.XXX.40.25

Ale to víš, že Raduš by tě naháněla Díky za info však jsem koukala jak blázen, když jsem tě tu viděla tak brzo Musím letět zacvičit, zbytek(však ani není co ) až pak.

22.11.2022 08:39

lesnížínka napsal(a):
Niki a nebylo to spíš od toho kamionu? A ty si ne, že zámek pohneš, ale urveš si celé těsnění Ale jak se dostat do takhle zaledovatělého auta netuším
Se vám tam ty toulavky teda dost množí Muž mi večer říká, že Gucci je za barákem a ozývají se zvuky. Myslela jsem, že chytla myš a ta jí stejně nakonec utekla do anglického dvorku, protože nad ním seděla. Za půl hodiny jdu potmě pro jablka, které tam za rohem jsou a kolem mě vypálí něco...už jsem zahlédla jen Gučiny prd...,jak před sebou žene nějakou bílou kočku s černýma flekama. Hodinu se pak neukázala, už jsem byla nervní, co se kdesi pak dělo.

Já u staré škodovky mazala těsnění glycerínem a nedovírala dveře. Ale to už je dávno.

22.11.2022 10:07
lesnížínka

XXX.XXX.40.25

Já u staré škodovky mazala těsnění glycerínem a nedovírala dveře. Ale to už je dávno.

Myslím, že se to doporučuje. Já mám auto garážované, tak tohle jde mimo mě, ale občas ty rady někde čtu. No a Niki je motoristka i duší(ne jako já, jen uživatel auta) tak si myslím, že ona to ví a nejspíš i má namazáno, když to neurvala

22.11.2022 11:27
Bobča

XXX.XXX.20.192

u staré škodovky jsem jezdila v zimě pár kilometrů s dveřma přidržovanýma jednou rukou,než se auto trochu ohřálo-zámek stávkoval imrvére..Sprej do zámku jsem pravidelně nechávala uvnitř auta
WD 40 jsem stříkala zboku dveří do zámkové díry..těsnění mazala čímsi,na konci s houbičkou..to bylo dobré(už nevím,co to bylo)
Dnes jsem se dívala,jak mám to auto špinavé..takže zkusím tu myčku tady

Jo, na chirurgii jsme dopadli dobře-kupodivu to šlo dost rychle..Dali mu "zinkový obvaz"..má natažené šlachy prý.. No už brblal,že to 14 dní nemůže vydržet že to sundá!! ...ta dnešní mládež!!

Jinak Raduš

Všechno je jednou poprvé...vymyje se to za párkrát-i když nevím ale,jestli tím "šrotem",co používáš na mytí...Je to podobná barva tvojí,když nechceš jít do radikální změny..
Jsem jí volala..jmenuje se to Schauma silver reflex-šampon je tmavě modrý,ale na vlasech to není vidět modře..Nebo dřív měla Silver bez silikonu proti zažloutlému odstínu...Vždyť nikam nechodíš,tak proč bys to nemohla vyzkoušet...Jak si pamatuju tu tvou barvu,tak by tahle mohla být podobná-že ti ty vlasy sjednotí..

Niki,já bych se přikláněla k tomu náklaďáku..I když...Musel to být mžik oka a že by viděla ten kámen letět přímo od tvého auta?..Já měla pojištěné kdysi i sklo-za 800 ročně..Jenže ta pravděpodobnost je tak malá...(ale náhoda je blbec) ..jsem to zrušila.
ale pokud to půjde z tvého pojištění..
Někde dělají opravu jen té díry(nemusí se měnit sklo).už si nepamatuju,kolik to stálo-měli jsme taky podobný ďubek na "pežotovi"
Ta černá kočička se mohla taky ztratit,nemusel ji nikdo vyhodit..třeba utekla a hledají ji ..ale už má domov,to je dobře

22.11.2022 11:49
fikovnice

XXX.XXX.63.221

Nevím, proč kocour vyjevil zrovna jméno Fíček.

Víte jak strašně dlouho jsem přemýšlela nad jménem pro prostředňáka?
Dokonce s přáteli jsme pořád diskutovali a dospělo to k tomu, že jsme dali asi 10 jmen a hlasovali jsme.

No, a za pár dní jsem se s přáteli sešla a říkám:"Tak Kuky dnes řádil..." A oni:"Kuky?! Vždyť to nebylo ani v té nejširší nabídce!" Asi to tak někdy bývá - že se jméno takto zjeví odněkud seshora.

22.11.2022 11:50
Bobča

XXX.XXX.20.192

Tak znala jsem kocoura, co se jmenoval Flek. Ale Flek je jméno pro černobílou kočku

A Berta, ten by možná mohl být Flek, ale to se k němu vůbec nehodí. Je bílo mourovatý. Vypadal jako kravička když byl úplně malý, ale má delší srst, takže se to trochu rozpilo a už to nevypadá blbě.

já když byla poprvé u vetky s Maxem a hlásila jsem jméno,tak že prý se k tomu rezavobílemu hodně hodí..a taky se dává....

Bodlinko..jaká je kresba "bábovky"?na kočce?..želvovinovou už vím..

22.11.2022 11:51
fikovnice

XXX.XXX.63.221

Jo a my máme ve famílii tak bohatou invenci, že jsme měli tuším osm Floků/Fločků/Flokáčů...

22.11.2022 20:04

Bobča napsal(a):
já když byla poprvé u vetky s Maxem a hlásila jsem jméno,tak že prý se k tomu rezavobílemu hodně hodí..a taky se dává....

Bodlinko..jaká je kresba "bábovky"?na kočce?..želvovinovou už vím..

zleva doprava

bábovka
proužky
puntíky
habešská kočka

oficiálně se to jmenuje určitě jinak, ale prostě bábovka... no, když člověk nalije do bílýho těsta hnědý těsto a zakrouží v tom vařečkou, vznikne podobný obrázek.

22.11.2022 20:20

"ale prostě bábovka... no, když člověk nalije do bílýho těsta hnědý těsto a zakrouží v tom vařečkou"

ano ano, bábovka je to mramorová
a stejně tak se jmenuje ta kresba srsti (mramorování)

22.11.2022 21:15
canka

XXX.XXX.215.25

Ahoj holky,

Ozvu se zítra..dneska jsem psychicky v hajzlu..v práci dneska špatný..hodně..

22.11.2022 22:14
lesnížínka

XXX.XXX.40.25

canka napsal(a):
Ahoj holky,

Neregistrovaný uživatel

22.11.2022 22:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.20.7

canka napsal(a):
Ahoj holky,

Niki drž se. Makala jsem tam taky a vím co ti nahoře umějí. Napiš jak bude líp.

22.11.2022 22:30
lesnížínka

XXX.XXX.40.25

"ale prostě bábovka... no, když člověk nalije do bílýho těsta hnědý těsto a zakrouží v tom vařečkou"

ano ano, bábovka je to mramorová
a stejně tak se jmenuje ta kresba srsti (mramorování)

Bodlinko ,,bábovka" - jako výraz pro kresbu kočky, to by mě nenapadlo I když to Hmn hezky vysvětluje

22.11.2022 22:34
lesnížínka

XXX.XXX.40.25

Dneska jsme byli s mamkou přeočkovat Mandy u naší veterinářky. Odkládala jsem to, jak se dalo, ale už nebylo zbytí. Samozřejmě první dotaz: kdy bude nový pejsa....mě odrovnal na zbytek dne A teď mě tu dorazí s jobovkama Nikča. Muž si natrhnul u tenisu lejtko...co je to dnes dopr...za den?!?

23.11.2022 10:28
lesnížínka

XXX.XXX.41.88

Dneska venku podzimně, celkem nevlídno, pofukuje, 4st. Venku jsem byla jen na okruhu, stačilo, muž mi říkal, že musím chodit 5km/h což vím, ale nevěděla jsem, jestli vlastně chodím dost rychle. tak mi to změřil a spočítal a zjistili sme, že chodím skoro 6. No místo toho, abych trochu zvolnila, jsem se tím pádem bála, abych právě nezpomalovala, tak jsem asi dneska šla ještě trochu rychlej....a ke konci jsem byla totálně zavzdušněná, doma ještě hodinu nemohla popadnout dech. Budu muset přijít na to, podle čeho si určovat tu rychlost. Musím se zeptat Sáblíkové

23.11.2022 11:12

lesnížínka napsal(a):
Dneska venku podzimně, celkem nevlídno, pofukuje, 4st. Venku jsem byla jen na okruhu, stačilo, muž mi říkal, že musím chodit 5km/h což vím, ale nevěděla jsem, jestli vlastně chodím dost rychle. tak mi to změřil a spočítal a zjistili sme, že chodím skoro 6. No místo toho, abych trochu zvolnila, jsem se tím pádem bála, abych právě nezpomalovala, tak jsem asi dneska šla ještě trochu rychlej....a ke konci jsem byla totálně zavzdušněná, doma ještě hodinu nemohla popadnout dech. Budu muset přijít na to, podle čeho si určovat tu rychlost. Musím se zeptat Sáblíkové

Pozor, blížíme se k 10 000. Takový příspěvek bycho měli přenechat Bobče, z úcty ke stáří.

23.11.2022 15:27
Bobča

XXX.XXX.20.192

Pozor, blížíme se k 10 000. Takový příspěvek bycho měli přenechat Bobče, z úcty ke stáří.

teda to jste hodné holky jsem si ani nevšimla

A ten Radčin příspěvek jsem teda nějak nepobrala...proč teda chodíš tak,že pak funíš jak lokomotiva... jdi svým tempem,né?
já bych potřebovala naopak zpomalit.Letím jak torpédo a kdysi jsem viděla na druhé straně ulice takhle letět ženskou a uvědomila jsem si,jak blbě to vypadá..A lítám tak dál....Jsem byla dnes na výsledky..mám cukr 7,1,prý ještě tak tak v normě..Pak jsem měla rozlítané...

Zapomněla jsem,že jdu na 16,10 znovu na polikliniku na orthopedii..tak se jdu nachystat a poletím..Mě akorát brání ten bolavý palec,ale prý to stejně asi nepůjde zlepšit,tak nevím,naco tam jdu..uvidím..

23.11.2022 16:26
lesnížínka

XXX.XXX.41.88

Bobča napsal(a):
teda to jste hodné holky jsem si ani nevšimla

A ten Radčin příspěvek jsem teda nějak nepobrala...proč teda chodíš tak,že pak funíš jak lokomotiva... jdi svým tempem,né?
já bych potřebovala naopak zpomalit.Letím jak torpédo a kdysi jsem viděla na druhé straně ulice takhle letět ženskou a uvědomila jsem si,jak blbě to vypadá..A lítám tak dál....Jsem byla dnes na výsledky..mám cukr 7,1,prý ještě tak tak v normě..Pak jsem měla rozlítané...

Zapomněla jsem,že jdu na 16,10 znovu na polikliniku na orthopedii..tak se jdu nachystat a poletím..Mě akorát brání ten bolavý palec,ale prý to stejně asi nepůjde zlepšit,tak nevím,naco tam jdu..uvidím..

Už můžu? Já nevím, kde to počitadlo je zase, mě se nezobrazuje, tak jsem raděj nic nepsala a teď už hlavně ani nevím, co jsem vlastně chtěla napsat Jo už vím, pokárat Reňku, že má zapsáno, jak jsme která stará
Bobi 7 je na hraně inzulínu? Teď teda pokárám trochu i tebe...Bobi zhubni trochu, ať se ti to nezhoršuje a nemusíš si píchat! A doufám, že na tu polikliniku chodíš pěšky?! Jsem koukala a není to ani kilometr, hezky procházka městem. Co?
Od 5km/h se hubne(já si teda pamatuju 4.5, ale třeba to změnili už) ale to je v poho, to je jen taková rychlá chůze. Jenže jak mám kurňa odhadnout, jestli jdu 4,8 nebo 5,8? To prostě poznám, až za chvíli nemůžu Dneska odpolko pršelo, chvílema se mi zdálo, že i celkem dost, ale je tam na měrce jen 2mm

23.11.2022 16:38

"Bobi 7 je na hraně inzulínu?"
ne, cukrovky

23.11.2022 17:55

proto je nejlepší nic neměřit a pak se člověk žádnýma hranama nemusí stresovat

23.11.2022 18:11
lesnížínka

XXX.XXX.41.88

"Bobi 7 je na hraně inzulínu?"
ne, cukrovky

No já to beru tak, že nad 5.6 už je to špatně. Nevím, od kolika právě dávají tablety a od kolika inzulín, je to 10let, co babča umřela, už si to tak nepamatuju. A vím, že Bobeš tablety bere právě...

23.11.2022 18:14
lesnížínka

XXX.XXX.41.88

Asi tak. Bohužel zrovna tahle sviň mi hrozí, mám bohužel špatnou prognozu: z mamky strany prarodiče oba dva, obě tety(dvojčata) mamka zatím na hraně. Taťku i jeho maminku, tedy druhou babču komplikace cukrovky zabily brzo

23.11.2022 18:53

lesnížínka napsal(a):
Už můžu? Já nevím, kde to počitadlo je zase, mě se nezobrazuje, tak jsem raděj nic nepsala a teď už hlavně ani nevím, co jsem vlastně chtěla napsat Jo už vím, pokárat Reňku, že má zapsáno, jak jsme která stará
Bobi 7 je na hraně inzulínu? Teď teda pokárám trochu i tebe...Bobi zhubni trochu, ať se ti to nezhoršuje a nemusíš si píchat! A doufám, že na tu polikliniku chodíš pěšky?! Jsem koukala a není to ani kilometr, hezky procházka městem. Co?
Od 5km/h se hubne(já si teda pamatuju 4.5, ale třeba to změnili už) ale to je v poho, to je jen taková rychlá chůze. Jenže jak mám kurňa odhadnout, jestli jdu 4,8 nebo 5,8? To prostě poznám, až za chvíli nemůžu Dneska odpolko pršelo, chvílema se mi zdálo, že i celkem dost, ale je tam na měrce jen 2mm

No tak nějak jsem z příspěvků pochopila, že je Bobča nejstarší. Že bych si vedla přesnou evidenci, to fakt ne.

23.11.2022 18:54

A tak zrovna u té cukrovky se toho dá dost udělat, když to člověk včas ví. Si myslím.

23.11.2022 19:32
Bobča

XXX.XXX.20.192

jojo,asi jsem nejstarší,ale mě to bvůbec neva..Je mi teprve 66-v únoru 67 Hádají mě 55,a to mi úplně tuhle vyrazilo dech...asi tím,že jsem takový plašan..ukecaná..
Ten cukr jsem si myslela,že bude horší,hřešila jsem...ale máte pravdu,že je lepší nic nevědět...Ptala se mě,jestli chci glukometr-zadarmo,že mám nárok...ani Ň!!!Jestli mám doma tlakoměr...já,že jsem ho dala do sběrného dvora kdysi po mamě,ten ještě s tou rtutí,že to doma nechci(měla jsem trošku zvýšený tlak.)..ale že se mi upraví,jak mi dají ten dýchač.tak mi nedala žádné prášky..

.je fakt,že se na něj už těším,bo mě tuhle vzbudilo,že se mi až vrátily šťávy,letěla jsem na WC a srdce mi bilo jak o závod..Asi jsem tu zástavu měla nějakou větší..(že to tak prý může až být)...No 45x za hodinu??.pak nemám být ráno nevyspalá,i když "spím"třeba 8 hodin Já měla celý život 90/60 a poslední rok 120/80...dnes150/90..co už...
Proto já nic nechci vědět,nechci se měřit jak mama stokrát za den...Brácha má tlakoměr,tak že se mám sem tam jít změřit..

Holky,já se snažím tu životosprávu..jenže zrovna dnes..šla jsem se sousedkou do balíkovny pro balík..kolem punčů..říkám "stačí jeden"!!za chvíli nese druhý...ne,to nechci a bráním se tomu..jednak mi to ani nechutná nějak zvlášť-je to sladké jak cecík...takže zítra nic a v pátek rožíhají stromek,tak ji musím přesvědčit na něco jiného...
Ale dostala jsem pochvalu,od minula mám 3 kg dolů!!! heč...

23.11.2022 19:42

Bobča napsal(a):
jojo,asi jsem nejstarší,ale mě to bvůbec neva..Je mi teprve 66-v únoru 67 Hádají mě 55,a to mi úplně tuhle vyrazilo dech...asi tím,že jsem takový plašan..ukecaná..
Ten cukr jsem si myslela,že bude horší,hřešila jsem...ale máte pravdu,že je lepší nic nevědět...Ptala se mě,jestli chci glukometr-zadarmo,že mám nárok...ani Ň!!!Jestli mám doma tlakoměr...já,že jsem ho dala do sběrného dvora kdysi po mamě,ten ještě s tou rtutí,že to doma nechci(měla jsem trošku zvýšený tlak.)..ale že se mi upraví,jak mi dají ten dýchač.tak mi nedala žádné prášky..

.je fakt,že se na něj už těším,bo mě tuhle vzbudilo,že se mi až vrátily šťávy,letěla jsem na WC a srdce mi bilo jak o závod..Asi jsem tu zástavu měla nějakou větší..(že to tak prý může až být)...No 45x za hodinu??.pak nemám být ráno nevyspalá,i když "spím"třeba 8 hodin Já měla celý život 90/60 a poslední rok 120/80...dnes150/90..co už...
Proto já nic nechci vědět,nechci se měřit jak mama stokrát za den...Brácha má tlakoměr,tak že se mám sem tam jít změřit..

Holky,já se snažím tu životosprávu..jenže zrovna dnes..šla jsem se sousedkou do balíkovny pro balík..kolem punčů..říkám "stačí jeden"!!za chvíli nese druhý...ne,to nechci a bráním se tomu..jednak mi to ani nechutná nějak zvlášť-je to sladké jak cecík...takže zítra nic a v pátek rožíhají stromek,tak ji musím přesvědčit na něco jiného...
Ale dostala jsem pochvalu,od minula mám 3 kg dolů!!! heč...

Tak stokrát za den se měřit nemusíš. 150/90 není zase taková tragédie, ale nepodceňovala bych. Já "prášky" na tlak beru taky. Ale jak už jsem psala, upravila jsem si dávku na polovinu. Úplně vysadit jsem zkoušela, nebylo to dobré.

23.11.2022 19:46
lesnížínka

XXX.XXX.41.88

Ježíš Bobi supééér tak ty jsi zhubnula?!? No vidíš kurňa a pak, že to nejde To jsi určo lepší než já já se můžu snažit, ale nic takového nepozoruju

23.11.2022 19:51

balíky si nechávám strategicky posílat do cukrárny

23.11.2022 19:59

"Taťku i jeho maminku, tedy druhou babču komplikace cukrovky zabily brzo"

ano, a proto je "lepší" nic neměřit a nevědět a neléčit, aby ty komplikace člověka m.dly co nejdříve......

23.11.2022 20:41
Bobča

XXX.XXX.20.192

Já byla v nevědomosti šťastná a spokojená hóódně dlouho..a bylo v Olmiku všechno vpořádku-zdravotně(jednou za 2 roky preventivka)Jenže já šla po přestěhování se před 2lety sem na první vstupní prohlídku ..a ještě posunutou po covidu..Už jsem tu bydlela asi půl roku..Pak se "něco"stalo(rodinné věci)...a já šla měsíc poté na tu krev a buch!..9,5..a už to jelo..

Dědičnost(jsem si myslela,že to postihuje jen chlapskou linii-prd )..+stres z té situace-neskutečně jsem se trápila-nespávala...ještě doteď není vše v poho..ale žiju,nestěžuju si..ale prostě ten zvýšený cukr tam je..Nejím uzeniny,sladké,bílé pečivo,tvrdý alkohol..víno sem tam-suché..pivko,to v létě jo(ale švagrovka v 88 ho vypije denně taky 1-2-na trávení a nebere žádné léky!!)...

ale ve stresu zkrz děti bych řekla jsem tak celkem ještě dosti..,(není lehké to hodit za hlavu)..
Takže to nějak neřeším...budu jíst a žít jak doteď...snažím se "opadnout"-nejde to rychle,a bráním se pokušení právě s tou sousedkou..ona je hubená,o 20roků mladší(jsem ráda,že jsem jí našla)ale těžko se mi jí vysvětluje,že jí nemůžu stačit...že NECHCI pít,jíst večer...
Chodit-chodím pěšky po Uničově všude-mám i píchlé kolo,takže musím...Ale tady jsou všude kostky,takže po namrzlých kostkách se jezdí blbě i za sucha Vidím Raduš,že máš přehled,jak mám co daleko
Jo,a ještě chybí asi 40příspěvků--klidně piš!!.Najdeš to,jak je seznam vláken...tam je počet.

23.11.2022 21:20
lesnížínka

XXX.XXX.41.88

"Taťku i jeho maminku, tedy druhou babču komplikace cukrovky zabily brzo"

ano, a proto je "lepší" nic neměřit a nevědět a neléčit, aby ty komplikace člověka m.dly co nejdříve......

Ono to u takových, jak jsme my, stejně nepomůže...vědět. Taťkovi cukrovku našli ve 42 letech. To si člověk myslí, že je nesmrtelný jasně, kašlal na diety, ke konci měl 6 dioptrií, umřel za 9 let. Prarodiče v pohodě, babča měla cukrovku léta letoucí, snažila se, ona byla taková akurátní, takže zpočátku si i vážila ten chleba atd...Začala na to dlabat až někdy kolem 80, doktorka jí sama řekla, ať jí, co jí chutná, protože se jí to nijak nezvedalo.

23.11.2022 22:13
canka

XXX.XXX.215.25

Ahoj holky,

Jsem úplně bez nálady..ale dneska už je ,,dokonáno,,
V práci proběhlo propouštění Bylo to jako blesk z čistého nebe a nikomu nepřeju zažít to,když vám odvádí vaše kolegy,kamarády Všechny lidi,které jsem měla ráda včetně mé kamarádky,co mi pomáhá u koníků,propustili Nikdo nic nevěděl,opravdu to proběhlo jako blesk z čistého nebe a já probrečela celou šichtu Mizela mi jedna kolegyně za druhou..a jako třešničku na dortě mi nakonec odvedli dvě moje kamarádky,které mám opravdu ráda..brečela jsem jak želva Nedokázala jsem ani pracovat..nešlo to..vím,že doba je teď těžká a je to všechno v řiti,ale tohle jsem prostě nečekala..domů jsem sotva dojela..a nevěděla,co se sebou A jak nepiju,tak jsem.vzala flašku ořechovice a půlku vypila..nešla jsem ani běhat..byla jsem opravdu v prd.eli..hlavně ldyž mi pak všechny holky volaly a brečely Psychicky mě to fakt zdeptalo a kdybych se nenapila,tak neusnu..furt jsem byla vzhůru..ráno jsem měla hlavu jak střep,oči oteklý..vůbec jsem nechtěla do práce..dnes pokračování..to už se teda nedotklo lidí,u kterých by mě to ještě sebralo,ale i tak nic příjemného..nálada je na bodě mrazu
Já to fakt chápu,že je všechno drahý a pro firmu to není jednoduché,když všechno zdražilo..jasný,lidi si raději koupí jídlo a natankují do auta,než si koupit drahou svíčku..ale je to prostě těžký..

Neregistrovaný uživatel

24.11.2022 01:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.20.7

canka napsal(a):
Ahoj holky,

Jsem úplně bez nálady..ale dneska už je ,,dokonáno,,
V práci proběhlo propouštění Bylo to jako blesk z čistého nebe a nikomu nepřeju zažít to,když vám odvádí vaše kolegy,kamarády Všechny lidi,které jsem měla ráda včetně mé kamarádky,co mi pomáhá u koníků,propustili Nikdo nic nevěděl,opravdu to proběhlo jako blesk z čistého nebe a já probrečela celou šichtu Mizela mi jedna kolegyně za druhou..a jako třešničku na dortě mi nakonec odvedli dvě moje kamarádky,které mám opravdu ráda..brečela jsem jak želva Nedokázala jsem ani pracovat..nešlo to..vím,že doba je teď těžká a je to všechno v řiti,ale tohle jsem prostě nečekala..domů jsem sotva dojela..a nevěděla,co se sebou A jak nepiju,tak jsem.vzala flašku ořechovice a půlku vypila..nešla jsem ani běhat..byla jsem opravdu v prd.eli..hlavně ldyž mi pak všechny holky volaly a brečely Psychicky mě to fakt zdeptalo a kdybych se nenapila,tak neusnu..furt jsem byla vzhůru..ráno jsem měla hlavu jak střep,oči oteklý..vůbec jsem nechtěla do práce..dnes pokračování..to už se teda nedotklo lidí,u kterých by mě to ještě sebralo,ale i tak nic příjemného..nálada je na bodě mrazu
Já to fakt chápu,že je všechno drahý a pro firmu to není jednoduché,když všechno zdražilo..jasný,lidi si raději koupí jídlo a natankují do auta,než si koupit drahou svíčku..ale je to prostě těžký..

Hele Niki jaký měly smlouvy?? Pokud nebyly ve zkušebce na hodinu je vyrazit nemůžou. Jako můžou jim rict at nechodej ale odstupny a dalsi blbosti na pár měsíců ještě běží a většinou není důvod aby uz tam nebyli když je stejně platí.

24.11.2022 05:47
canka

XXX.XXX.215.25

Hele Niki jaký měly smlouvy?? Pokud nebyly ve zkušebce na hodinu je vyrazit nemůžou. Jako můžou jim rict at nechodej ale odstupny a dalsi blbosti na pár měsíců ještě běží a většinou není důvod aby uz tam nebyli když je stejně platí.

Firma se v ,,tomhle" zachovala skvěle a dostali opravdu velkorysé odstupné..to nemůžu říct ani píď slova...jen je to pro mě teď takové těžké a lítostivé

24.11.2022 07:33
lesnížínka

XXX.XXX.41.88

Ahoj holky hlásím, že máme dneska s mužem nějakou akci na celý den, takže se vrátím až pozdě v noci a ráno musím brzo s mamkou na kontrolu do nemocnice(nákupy atd) takže na příjmu budu až někdy zítra pozdě odpoledne Buďte tu hodné a hezky pište, ať mám co číst

24.11.2022 08:29
Bobča

XXX.XXX.20.192

ahoj všem

Niki-je to hodně smutné..máš pravdu v tom,že si dnes nikdo nekoupí ty krásné drahé svíčky....chápu,že omezili výrobu,ale vývoz snad ještě nějak funguje,né?Takže něco málo se snad bude ještě vyrábět..
Je mi líto těch tvých kamarádek..je to hodně smutné čtení ..ale drž se,hlavně to nezačni řešit alkoholem-budiž,jednou,dvakrát,když je to čerstvé..
Ale radši-když nebude zbytí,si zajdi do lékárny pro něco na zklidnění--mě před 20lety hodně pomohlo homeopatikum "sedatif PC"..je to sladká tabletka,dává se pod jazyk rozpustit 3krát denně...Jsem pořád jen brečela..i v lékárně,jak jsem došla a chtěla jí říct,aby mi poradila "něco"(u nás byla fajn lékárnice) na..a už mi tekly slzy,jsem to ani nedopověděla-už věděla co .

To bylo čerstvě,když jsem se přestěhovala k mamě....V létě dobrý,ale na podzim-tmavý pokoj,za okny stromy,slabá elektrika na silnější žárovku..Došla jsem domů z práce,brzo tma,dosedla a začla bulet..nedalo se to ovládnout(do toho ta mama,která mě nesnášela za to,že jsem Božena-mě pořád vyčítala,jak jsem jí tam všechno zničila,že jsem vymalovala a vysmejčila celý barák,kde se 25-30 let nemalovalo...(krátce,pro ty,co tu dřív nechodili,ať jsou v obraze )-jsem se k ní nastěhovala,když se jí začla volat 2 krát za týden sanitka(2003),a já chtěla odejít od chlapa někam-kamkoli,tak jsem se vlastně přes její "nesouhlas" k ní nastěhoval,abych se o ni mohla postarat..Velké hospodářství s chlívama,stodolou dvorem,zahradou)Prosila jsem o jednu místost..Byla nemocná na srdce hlavně,brala spoustu léků,kdy se jí zachtělo(proč by si je dávala do krabičky-přece není blbá) ..pak měla "stavy" schizofrenie..začla být zlá,uštěpačná a neoslovovala mě jinak jak "TY"-když jsem se jí na to pak ptala,proč mě tak nesnáší-tak že proto,že jsem Božena-jak ona..musela mě tak prý dát,že to chtěl otec..Tchýni jsem dochovala do 90let,,zlatá osůbka-o 40let starší..a já v tom chtěla pokračovat u mamy...tvrdě jsem narazila..jéžiš,já se zase rozjela

Jsem odbočila-pardon

Dnes je doba hodně špatná..četla jsem diskusi než jsem sem šla-nechci to moc rozvádět..Že do důchodu v 68 a bude se důchodcům ubírat,když ostatním,tak i nám...Měli by udělat všem stejný důchod,a nebyly by rozpory...Zadělávají akorát na nenávist mezi mladými a důchodci..A sobě si si neuberou..Já jsem spokojená,když by mi nepřidali,nic se neděje,ale ať neubírají..Chtějí přidat 500 na každé dítě..je to jejich volba ..a vzápětí nám to vyčtou..Já kdybych neměla vdovský,tak se rozhodně neuživím..ale jak říkám..nikdy jsem neměla takový příjem(max.11500 v RETu)pak podporu a první důchod 9000..jo,+ vdovský 2500..
Na podporování vnoučat ale nemám..Jednou za měsíc,když dojede vnučka-bude mít 18,dám jí nějakou korunu-stejně vím,že to zkončí v cigaretách,ale já nikomu do ničeho nekecám..tam v baráku kouří všichni..čekám,kdy začne ta nejmladší-bude jí 9.

24.11.2022 08:30
Bobča

XXX.XXX.20.192

Leithian-mě nabídli 5měsční odstupné,když odejdu hned,bo by nebyla pro mě(a pro víc lidí) práce ani na ty 2 měsíce..Přijala jsem to,a pak mi řekla účetní,že jsem měla stejně nachystanou výpověď za měsíc...V RETu(rychlá expedice tisku) taky propouštěli..před asi 10lety..pak jsem tam ještě dělala brigádně

24.11.2022 10:03

canka napsal(a):
Firma se v ,,tomhle" zachovala skvěle a dostali opravdu velkorysé odstupné..to nemůžu říct ani píď slova...jen je to pro mě teď takové těžké a lítostivé

No jo, no.

Teď se hlavně snažte ze všech sil, canko, abyste vy konkrétně měla pro firmu jako svého zaměstnavatele - narozdíl od těch dosud propuštěných - i do budoucna pořád nějakou nadhodnotu (cizí jazyk, maximální flexibilita, ochota, zdvořilost, dobrá komunikace apod - to vše nad rámec běžného pracovního výkonu).
Ať si tu práci udržíte dál, pokud tedy momentálně nemáte nic lepšího.

Je samozřejmě fajn mít v regionu, kde je spíše o práci nouze, takového zaměstnavatele, ale nemusí tam prostě být navždy.
Doba se změní a to, co vyrábíte, může být razdva hodně "zbytné" zboží - jako ano, je to fajn značka, hezky to voní, ale to samo o sobě už nemusí stačit, pokud ubyde podstatná část trhu (Russko) a ekonomická budoucnost Evropy je momentálně dost ve hvězdách.

Pak třeba zjistíte, že svíčky z IKEA vlastně taky nevoní špatně a navíc jsou za zlomek ceny.

24.11.2022 11:11
Bobča

XXX.XXX.20.192

ano,i v Lidlu teď měli ty větší(střední?),jak jsou v IKEI..za asi 89,skleněné kolem 120,-..ale odolala jsem ,i když tyhle mám zrovna ráda -ty rovné,tlustší ,bo mám ještě z dřívějška...dopálím ty staré

Jo,zapomněla jsem,jak jsem dopadla včera u orthopeda...Byla jsem teď na rentgenu,vypadá to na nějaký výrůstek na kloubu na palci,co mi tam vadí při chůzi...tak 7,12, na výsledek

Neregistrovaný uživatel

24.11.2022 19:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.82

No jo, no.

Teď se hlavně snažte ze všech sil, canko, abyste vy konkrétně měla pro firmu jako svého zaměstnavatele - narozdíl od těch dosud propuštěných - i do budoucna pořád nějakou nadhodnotu (cizí jazyk, maximální flexibilita, ochota, zdvořilost, dobrá komunikace apod - to vše nad rámec běžného pracovního výkonu).
Ať si tu práci udržíte dál, pokud tedy momentálně nemáte nic lepšího.

Je samozřejmě fajn mít v regionu, kde je spíše o práci nouze, takového zaměstnavatele, ale nemusí tam prostě být navždy.
Doba se změní a to, co vyrábíte, může být razdva hodně "zbytné" zboží - jako ano, je to fajn značka, hezky to voní, ale to samo o sobě už nemusí stačit, pokud ubyde podstatná část trhu (Russko) a ekonomická budoucnost Evropy je momentálně dost ve hvězdách.

Pak třeba zjistíte, že svíčky z IKEA vlastně taky nevoní špatně a navíc jsou za zlomek ceny.

Echm, nesouhlas. V tamtom regionu nouze o práci není už pár let. Naopak. Dyt je tam na kazdem městě x fabrik.
Všechno v dojezdu. Do 30km a z Loun třeba což je par minut od Hrušovan kde bydlí Niki je to hodka cesty ani ne na kraj Prahy do Amazonu a dalších. Louny, Most, Chomutov, Žatec. Všechno obaleny fabrikama a skladama. Práce je tam dost. Nexen, Yanfeng, Aisan, Yankee a mraky dalších
Nezamestnanost tam delaj tlupy hnedocechu max. Nic jiného.
Jinak ale souhlas. Pokud se tam Niki libi at si zacne davat bacha na ty pozdni příjezdy apod. K vyhazovu v době nouze stačí maličko.

24.11.2022 21:17
canka

XXX.XXX.215.25

Ahoj holky,

Jsem si samozřejmě vědoma,že teď v téhle době stačí asi málo..ale já mám svou práci opravdu ráda..mám ráda i naší firmu a pokud mě opravdu nevyhodí,chci tu zůstat co nejdéle...
Ano,jak píše Leithian,tady o práci opravdu nouze není..fabrik je tu kvanta..ale ty fabriky nabírají většinou hlavně jen operátory výroby a když se člověk kariérně někam vyšplhá,tak nechce pak padnout dolů..třeba já bych u pásu dělat nemohla..zabilo by mě to..mě nevadí střídat pozice a vyzkoušet si vše..to mě posune,rozšíří obzory..ráda si vše vyzkouším,ať vím,co která pozice obnáší...ale potřebuji se po pracovní stránce posouvat dál..ale samozřejmě by mi nevadilo u pásu začít,kdybych věděla,že tam nebudu furt a budu mít možnost kariérné růst..
Holky,které mi vyhodily,už pozičně a finančně byli samozřejmě taky nikde jinde než operátoři,takže chtějí samozřejmě hledat práci na stejném nebo lepším postu..je to logické..ale hodně je to bolí,jak to dopadlo..byli u firmy dlouho..mrzí mě to za ně..
Repta-a-repta: Tak komunikace je moje nejsilnější stránka,já hubu nezavřu Je to samozřejmě myšleno s nadsázkou..snad na mě bude něco aspoň malinko dobrýho,když si mě nechali..doufám..

Bobiško já jsem si samozřejmě vědoma,že svíčky všude okolo jsou podstatně levnější..ale taky se jedná o jinou a podstatně levnější výrobu z ne úplně kvalitních materiálů..něco o tom vím Ale samozřejmě v dnešní době,když si při cenách všeho okolo máš vybrat mezi velkou svíčkou za 800,- kč nebo za 200,- kč,je jasné,po čem každý sáhne
A ten vyrůstek na palci by se ti nějak tedy operativně odstranil?Nebo co by se s ním udělalo?

Raduš taky nám něco kup A poreferuj,jak to bez tebe celý den kočičáci zvládli

24.11.2022 21:26
Bobča

XXX.XXX.20.192

jojo,Niki,,,doufám,že se s tím dá něco dělat..klidně si to nechám "říznout".když bude potřeba.....uvidím toho 7,12,

25.11.2022 04:19
fikovnice

XXX.XXX.61.244

A tak zrovna u té cukrovky se toho dá dost udělat, když to člověk včas ví. Si myslím.

Tak tak. Délka prediabetu (kdy má člověk našlápnuto těžce na diabetes) se odhaduje až na 20let!! V tom období lze prediabetes ještě zvrátit do normy.
Komplikace cukrovky ale dostihnou později obvykle i dobře zaléčené diabetiky, ať už "jedničkáře" nebo "dvojkaře".

Pro Radku: Inzulín se nasazuje u diabetu typu I, a dále ve specifických případech diabetu typu II.
Jinak je ale diabetes typu II léčen tzv. PADy (= perorální antidiabetika).

Jo, a posunula jsem vás zase k té metě 10k příspěvků!

25.11.2022 09:06

fikovnice napsal(a):
Tak tak. Délka prediabetu (kdy má člověk našlápnuto těžce na diabetes) se odhaduje až na 20let!! V tom období lze prediabetes ještě zvrátit do normy.
Komplikace cukrovky ale dostihnou později obvykle i dobře zaléčené diabetiky, ať už "jedničkáře" nebo "dvojkaře".

Pro Radku: Inzulín se nasazuje u diabetu typu I, a dále ve specifických případech diabetu typu II.
Jinak je ale diabetes typu II léčen tzv. PADy (= perorální antidiabetika).

Jo, a posunula jsem vás zase k té metě 10k příspěvků!

Diabetes mellitus patří mezi má oblíbená témata. Tak jsem ráda, že jste mi potvrdila to, co učím. Zrovna nedávno se mi podařilo rozesmát třídu, naprosto neplánovaně. Když jsem líčila komplikace jako katarakta, neuropatie, bércové vředy... A zakončila to slovy - a nakonec umřete. Pak jsem ještě dodala buď na selhání ledvin nebo ketózu následovanou acidózou. Je to tak?

25.11.2022 09:16
Bobča

XXX.XXX.20.192

hezké ráno

Jojo,Raduš píše častěji..to bude brzo..necelých 50 příspěvků..

Dnes sousedi v 8 hodin pod oknama skládali dřevo-vlečku..rozbité palety, desky,kusy nábytku..to bude zase smrad, večer člověk nevyvětrá...Takže sobota a neděle bude ve znamení zvuku motorovky a cirkulárky.

Niki-tak jak-už je trochu líp?
Jinak nemám novinky....počkáme si na Raduš a zprávy z Prahy...

25.11.2022 18:46
Bobča

XXX.XXX.20.192

Tedá...Raduš asi zůstala další den v Praze

Vlastně měla jít dnes s mamkou k doktorovi....tak se to asi protáhlo

25.11.2022 20:10
canka

XXX.XXX.215.25

Ahoj holky,

Ano Bobi,už je líp,protože to vypadá nadějně.Mám v práci ještě jednoho super kolegu,co má dost známostí v jiných firmách,tak se rýsují pracovní místa(i když samozřejmě v jiné firmě) pro moje propuštěné kolegyně .Tak z toho mám lepší pocit...a jen doufám,že to dobře dopadne..
Bobi já bych na nějaký řezání byla posera Ale tak já ty doktory prostě nemám všeobecně ráda..když jsem byla na tom vyříznutí 2 pih,tak jsem prosila,aby byla co nejmenší jizva,ale zašili mi to prasácky a já z toho byla nešťastná..naštěstí jedna jizva je zakrytá tetováním na zádech a ta druhá je zevnitř ruky u podpaží,takže vidět taky nejde..ale stejně mi tam vadí

Se ségrou jsem dneska v práci řešila její bydlení...bytná jí zvedla nájem na 15 000,- kč už 2 měsíce zpátky a ona žije od výplaty k výplatě..bála se mi to říct,protože ví,jaký názor mám na její byt..jasný,bomba,žije v centru města..ale byt hnusný,tmavý,jen s dvěma oknama..nezateplený..je tam hrozná zima..takže musí topit a topit..x krát jsem jí chtěla pomoct najít jiný levnější byt..a to ona ne..no jenže v baráku je 6 bytů a teď po zvýšení nájmu už 3 byty zejí prázdnotou,protože na to nájemníci neměli..a ta zasra.ná bytná jim prý všem sebrala skoro celou vratnou kauci,protože jim naúčtovala i třeba uvolněnou kliku,zásuvku nakřivo apod..a že se bojí,že ani ona ji nedostane,když bude chtít odejít..takže jsem jí řekla,že se o to postarám já...ségra se neumí bránit,je moc hodná a všechno odkýve..ja jsem pravý opak..moje držka se nedá Takže jsme domluveni,že tam zůstane do konce roku a od Nového roku začneme hledat hezčí a levnější bydlení...

26.11.2022 00:12
lesnížínka

XXX.XXX.40.121

Ahoj holkýýýý Jsem zde, možná se mi podaří neusnout a dopsat to Slíbila jsem muži, že až budu někdy moci odjet, doprovodím ho do Prahy, aby tu štreku nemusel jet sám. Nobl akci jsem s díky odmítnula...co bych tam já jezinka dělala jsem jak matka, po 15leté mateřské, umím tak max šišlat na zvířata Měla to být právě akce na otočku, že se v noci vrátíme, ale po zralé úvaze, že se mu akce může protáhnout, bude unavený...jsem konstatovala, že zahájíme trénink koček, aby zvládly časem i delší odjezdy a zůstaneme přes noc. Ani mi nemluvte Z nervozity, jak tohle všechno dopadne, jsem noc před odjezdem spala snad hodinu, poslední pohled na budík byl po půl páté a vstávala jsem v půl 7 Na hotel jsme se dostali někdy v 16h a já jsem si byla jistá, že určo odpadnu a místo toho, abych se po letech mrkla na kámošku a k bráchovi...budu chrápat. Asi od těch nervů, jsem zdřímla cca půl hodiny a byla jsem vyspaná, nachystala se a jela ke kámošce do Vršovic. Metrem. Nejela jsem metrem 8let a to jen jednou, předtím naposled tuším 20let Nejlepší je vylézt z metra a nemít chytrý mobil Každých 200m jsem se někoho ptala kudy tudy, zřejmě ne každý věděl a tak jsem se celkem motala, místo nějakého kilometru jsem nachodila nejmíň tři. Ale nakonec jsem to našla Měli jsem se sejít v hospodě u nich na rohu, já přijdu k nějakému rohu, koukám nahoru, jestli už je to alespoň ta ulice, spustím zrak do okna a koukám...kurňa, nesedí támhle její muž?! Kouknu kousek za roh a vidím, že tam sedí i ona - já jsem stála před tou hospodou, kterou jsem hledala Pak mě posadila na tramvaj a poslala k bráchovi k Harfě. Vylezu z metra a koukám: kam já mám zase sakra jít? Před tím jsem koukala v hotelu do mapy a pamatovala jsem si, že z metra vpravo. Tu trasu jsem si nepamatovala, ale jak jsem uviděla tu zeď, už jsem si vzpomněla, že jsem dobře. Zpátky na hotel už to bylo jen tramvají bez přestupů. V pátek ráno další změna, místo cesty domů, muže ještě pozvali na https://www.latinofestival.cz/index.php/ kde soutěžily děti jedné z jejich škol. Z Liberce jsme odjížděli někdy po 13h, průjezd kol ucpané Prahy byl jen s malýma kolonama a hurá zpátky k domovu Zastávka v Brně, potřeboval obnovit zimní šatník, ještě ho čeká do konce roku několik akcí. To bylo snad nejnáročnější z obou dnů Z Brna jsme vyjížděli po 21h po 22 jsme byli doma. Jak jsme couvali od brány a otevřeli garáž, vyběhnuli oba kočičáci, takže jsem mohla uvolnit žaludek z křeče..a do 10minut jsem dostala průjem ostatně jako vždy. Vikťa nafouknutej, že s náma on teda rozhodně nemluví a nasratej, protože miska prázdná Když jsme včera odjížděli, tak muž říkal: Viktěna se nějak divně tváří, určitě něco tuší Budu muset koupit tu dávkovací misku na granule...pro příště Koupila jsem jim Felixy, které už pár dní neměli, tak zbouchal každý kapsičku a šli jsme rovnou spát..teda já ne, já čuměla do compu a teď tu ještě datluju To je tak myslím všechno...vlastně houby, mezitím odvezli včera tchána do nemocnice, odpadnul a krom, že problém(podruhé v krátké době) se žlučníkem, hrozí ještě větší průšvih ale výsledky ještě nevíme, švagrová sdělí, až se vrátí ze čtyřiadvacítky, takže zítra.

26.11.2022 11:23
fikovnice

XXX.XXX.61.51

Diabetes mellitus patří mezi má oblíbená témata. Tak jsem ráda, že jste mi potvrdila to, co učím. Zrovna nedávno se mi podařilo rozesmát třídu, naprosto neplánovaně. Když jsem líčila komplikace jako katarakta, neuropatie, bércové vředy... A zakončila to slovy - a nakonec umřete. Pak jsem ještě dodala buď na selhání ledvin nebo ketózu následovanou acidózou. Je to tak?

Ano, je. Teda katarakta nevím, postižení sítnice je typické = diabetická retinopatie. Z těch fatálních komplikací často CMP, ledviny má odvařeno řada starších diabetiků...

26.11.2022 11:44

fikovnice napsal(a):
Ano, je. Teda katarakta nevím, postižení sítnice je typické = diabetická retinopatie. Z těch fatálních komplikací často CMP, ledviny má odvařeno řada starších diabetiků...

Aha, takže možná spíš i retinopatie. Já mám nějak zafixovanou tu kataraktu.

26.11.2022 11:50
Bobča

XXX.XXX.20.192

Takže se nám Raduš vrátila vpořádku

No vidíš,kočičáci to vydrželi ..určitě si i nějakou myšku ulovili
Mělas aspoň zážitek v Praze,když už né na "akci",tak cestovní

I když nevím,proč jsi nešla s ním..Máš hezké šaty,i učesat se umíš,namalovat taky...tak co se zase tak podceňuješ.".jezinka,matka po 15leté mateřské"-vím,každý jsme nějaký,ale tohle už přeháníš Muž by tě rád měl sebou,pochlubil se konečně,jakou má doma "kost" ..a ty konečně můžeš odjet z domu a takhle mu to zkazíš
Jsem zvědavá,jestli s ním teda vůbec pojedeš někdy na tu dovču

Já mám už hlídání zamluvené u Zdenky zas ten přelom června-července-do asi 10.pak podzim Čendu(nebo květen)..
Uklízím,kramařím..navařeno mám z mrazáku těstoviny se zeleninou a houbami..

26.11.2022 12:06
Bobča

XXX.XXX.20.192

fikovnice napsal(a):

"Aha, takže možná spíš i retinopatie. Já mám nějak zafixovanou tu kataraktu. "

teda,zase se tu setkaly 2 úči

To jsou zas ty jejich odborné termíny

holky,jsem ráda,že si rozumíte

Doufám,že mě to nepostihne..zní to teda dost strašidelně

26.11.2022 12:54

Bobča napsal(a):

při diabetu klidně obojí. katarakta - zvýšená glykémie časem změní strukturu čočky a ta je pak neprůhledná. retinopatie je po poškození cév. kataraktu odoperujete, retinopatii ne.

26.11.2022 13:12

při diabetu klidně obojí. katarakta - zvýšená glykémie časem změní strukturu čočky a ta je pak neprůhledná. retinopatie je po poškození cév. kataraktu odoperujete, retinopatii ne.

A je v tom jasno! Takže vlastně obojí.

Pamatuji, jak kamarádka vyprávěla o tátovi, který pořád šteloval televizi, že nevidí. (v dobách, kdy to ještě šlo). Pak se zjistilo, že to není televizí, ale očima.

26.11.2022 13:13

Bobča napsal(a):

Nechci tě strašit, ale ono může.

26.11.2022 13:53
lesnížínka

XXX.XXX.40.121

Ahojky, Bobiško, já vím, ty mě chceš povzbudit, já vím, že jsi hodná, ale tohle bylo už moc nobl, tam se pohybují bankéři, developeři a myslím, že tam byl pozvaný i Michal Horáček, nejsem si jistá, jestli tam vlastně byl, tipla bych, že ne, to by muž asi vzpomenul. A z druhé strany, od muže, samý ředitel zeměkoule právník...hanba by mě tam fackovala, už mi není 30 abych, když už nic, byla alespoň za tu krásnou a blbou
Ale dost už nás, koukám, co vy, ty jsi Bobiš nic neplánuj na konec června, když je Fest a ten budeš mít zase povinně 15-18.6, ty určo minimálně toho 18!
Teď tě holky pořádně postrašily tou cukrovkou a budeš se držet, viď?
Hele...sousedi a topení...ani nemluv. To je vážně paráda, když máš tak v noci otevřenou ventilačku, probudíš se na WC třeba a plný pokoj smradu z krbových kamen, respective od sousedů z komína Já vím, že oni za to nemůžou, však bych neřekla ani popel, ale prostě je to děsné Když zrovna nemrzne, já to okno musím mít otevřené, já bych jinak zdechnula vedrem, tam by bylo snad 23st, v tom já spát nemůžu. Topení jsem zatáhnula už dávno, ale tam prostě jde teplo z přízemí Kruci zase my ale spali jsme na tom hotelu, po x letech jsme spali spolu, takže jsem musela to horko vydržet, byla jsem unavená, tak to šlo a navíc muž brblal, že je tam hrozná zima(bylo tam asi 21st Asi v 6h jsem se probrala a slyšela, že taky nespí, tak jsem se ptala, jak se vyspal a prý už nespí nějakou dobu, nemůže, protože je mu hrozná zima Šla jsem do koupelny a zjistila, že žebřík je úplně horký, zastlaný osuškama(večer mokrýma) tak jsem jednu vzala a strčila mu ji pod peřinu..jeho nadšení neznalo mezí, to snad nepřekonal ani ten sex
Jsem ráda, že Nikiš už se trošku vzpamatovala a hlavně, že ona v práci je Niki, ty přece za to nemůžeš vím, že přijít o kamarádky, se kterýma se znáš léta je bolestivé, ale že je propustili, tím se netrap.
Řezání: mám několik hnusných ,,znamének", které jsou na řezání určitě adepti, co šlo, jsem si podvázala, ale ty ploché samozřejmě nejdou. Jak to na zádech vidím, mám vždycky velké odhodlání, že s tím někam zajdu...no je to jak s tím barvením...tím to i končí Jo Niki, prosím tě písni mi někam, jakovou tu hennu používáš(značku, vyfoť krabičku) já jsem si kdysi objednala na NETu, vybírala až přebrala Onehdá jsem ji vytáhnula, že se teda odhodlám ji použít a vzpomínala jsem, proč jsem ji nepoužila...už jsem to nastudovala: já de.il, jsem objednala něco, co se sice jmenuje henna, ale je to normálně permanentní barva, světlý odstín tam má právě peroxid což jsem objevila, až jsem rozbalila.

26.11.2022 16:33
Bobča

XXX.XXX.20.192

Nechci tě strašit, ale ono může.

A když mám voperované multifokály v očích?...taky se to může stát?

Raduš,nechceš zkusit ten šampon,který se smyje??značky jsem ti napsala...

26.11.2022 16:45

Bobča napsal(a):

Voperované multifokály? Co to je? Laserová operace rohovky?

26.11.2022 16:51
Bobča

XXX.XXX.20.192

po 10letech mám jedno nepatrně zhoršené,ale řekli mi,že v průměru vidím dobře,takže se s tím nebude nic dělat,že by se to pak nějak "bilo"..
Přečtu i malá písmenky v droderii na šamponech

26.11.2022 16:55
lesnížínka

XXX.XXX.40.121

Výměna čočky předpokládám, multifokální jedině čočka, ne?

26.11.2022 16:56

Bobča napsal(a):
po 10letech mám jedno nepatrně zhoršené,ale řekli mi,že v průměru vidím dobře,takže se s tím nebude nic dělat,že by se to pak nějak "bilo"..
Přečtu i malá písmenky v droderii na šamponech

Ale to není odpověď na moji otázku, co to bylo za operaci.

26.11.2022 17:06
Bobča

XXX.XXX.20.192

lesnížínka napsal(a):

teď mě to naskočilo..ještě tu nebyla ta otázka

Laserem celková operace nešla,tak mi "vyškrábali" šedý zákal,a dovnitř dali dioptrické čočky-vidím je večer u telky,když přivřu oči,jak terče..A stejně tak vidím i světla u aut večer doproti jedoucích a světla lamp...
Laserem mi pak jen dodělávali zbytky zákalu a čekala jsem půl roku na nový přístroj v Taně,a na tom mi "odchlípli" tu-nevím jak se to jmenuje to kupaté,čím se dívám .10-15 vteřit mě tam rejdili laserem(smrdělo to pěkně)..prý dolaďovali dioptrie...Dala jsem za to 42000(použila jsem dědictví na oči a auto)..20000 jedno oko a zbytek vyšetření na přístrojích...

26.11.2022 17:07

lesnížínka napsal(a):

Asi jo. Ale před poškozením sítnice to neochrání.

26.11.2022 17:11
lesnížínka

XXX.XXX.40.121

Bobča napsal(a):

Bobi, my jsme sice byli na nákupech, ale jen v Peek, asi 4h Před odjezdem, když už jsme se jen tak ploužili, jsem si vzpomněla, že musím kočičákům převézt Felixy, tak jsem ještě letěla do Alberta pro ně. Že si mám vybírat něco na makovici, jsem si vůbec nevzpomněla Příště, až se někam dostanu zase Taťka je v nemocnici(tchán) mamka byla za ním, takže nevařila, tak jsem uvařila já, alespoň dýňovou polévku a muž ji přivezl na ,,oběd" Jo, ještě jsme jí udělali palačinku Proč jsem nevařila něco pořádného, když oni nás pořád hostí? Protože muž včera u zkoušení oblečení nadával jak špaček, jak je strašně tlustý a konec žraní a musí zhubnout..(no Bobi a jemu nic neřekneš, že si to namlouvá, ha?!? )

26.11.2022 17:18
Bobča

XXX.XXX.20.192

Asi jo. Ale před poškozením sítnice to neochrání.

jo,napřed,že jenom ten zákal,že dám...Nosila jsem multifokální brýle ve slevě za 7500-bez vyšetření(předepsala mi je doktorka v e Fokusu...Všechno jsem viděla jak přes igelit..chodila jsem je pořád seřizovat..nikdo se mi tam nepodíval do očí..až jsem se naštvala,a šla do Tany V Olomouci(oční klinika)..Tam mi nakapali do očí-jsem to neznala..Pak zjistili ten zákal,a divili se,že jak mi mohl někdo předepsat brýle bez vyšetření oka...
A tak,když se mi už chtěli "rýpat"v očích,tak jsem si vymyslela i ty čočky-soused na tom byl ve Zlíně..tenkrát za 34000..Peníze jsem měla,tak jsem je zainvestovala do očí..Měla jsem na jednom oku asi 2,1/4 dioptrie a na druhém 1,3/4...Dělala jsem u pásu,a tam jsem porřebovala právě vidět na blízko i na dálku..
Nahlásila jsem,že potřebuju i na zpěvníky-asi 60-70cm(to je prý důležité nahlásit.)jinak by to bylo na blízko-což nepotřebuju-nečtu...pak na střední vzdálenost a do dálky...

26.11.2022 17:20
lesnížínka

XXX.XXX.40.121

Bobča napsal(a):
jo,napřed,že jenom ten zákal,že dám...Nosila jsem multifokální brýle ve slevě za 7500-bez vyšetření(předepsala mi je doktorka v e Fokusu...Všechno jsem viděla jak přes igelit..chodila jsem je pořád seřizovat..nikdo se mi tam nepodíval do očí..až jsem se naštvala,a šla do Tany V Olomouci(oční klinika)..Tam mi nakapali do očí-jsem to neznala..Pak zjistili ten zákal,a divili se,že jak mi mohl někdo předepsat brýle bez vyšetření oka...
A tak,když se mi už chtěli "rýpat"v očích,tak jsem si vymyslela i ty čočky-soused na tom byl ve Zlíně..tenkrát za 34000..Peníze jsem měla,tak jsem je zainvestovala do očí..Měla jsem na jednom oku asi 2,1/4 dioptrie a na druhém 1,3/4...Dělala jsem u pásu,a tam jsem porřebovala právě vidět na blízko i na dálku..
Nahlásila jsem,že potřebuju i na zpěvníky-asi 60-70cm(to je prý důležité nahlásit.)jinak by to bylo na blízko-což nepotřebuju-nečtu...pak na střední vzdálenost a do dálky...

Od nás všichni jezdí do Zlína.

26.11.2022 17:23
Bobča

XXX.XXX.20.192

lesnížínka napsal(a):
Bobi, my jsme sice byli na nákupech, ale jen v Peek, asi 4h Před odjezdem, když už jsme se jen tak ploužili, jsem si vzpomněla, že musím kočičákům převézt Felixy, tak jsem ještě letěla do Alberta pro ně. Že si mám vybírat něco na makovici, jsem si vůbec nevzpomněla Příště, až se někam dostanu zase Taťka je v nemocnici(tchán) mamka byla za ním, takže nevařila, tak jsem uvařila já, alespoň dýňovou polévku a muž ji přivezl na ,,oběd" Jo, ještě jsme jí udělali palačinku Proč jsem nevařila něco pořádného, když oni nás pořád hostí? Protože muž včera u zkoušení oblečení nadával jak špaček, jak je strašně tlustý a konec žraní a musí zhubnout..(no Bobi a jemu nic neřekneš, že si to namlouvá, ha?!? )

haha,protože nepíšu mu,ale tobě a vím,jak ti to slušelo v těch šatech na fesťáku....
U Toma je to něco jiného..věřím,že je pořád stejný,stejně hubený..jestli přibral ze 3 kila,ať si koupí nové gatě se budete trápit dietama

26.11.2022 17:28
Bobča

XXX.XXX.20.192

lesnížínka napsal(a):
Od nás všichni jezdí do Zlína.

já to měla přes náměstí...nemusela jsem nikoho shánět na odvoz...Někdo nadával i na Zlín,někdo na Brno..proč zrovna v olomouci by mi to měli zkazit Ochotné,příjemné doktorky i sestry...tak dlouho jsem tam chodila vychytávat "nedostatky",až jsme to vyladili...Akorát to suché oko...ale je to podstatně lepší...

to "období" nedávno,bylo způsobené vedlejšími účinky jednoho léku(vysušení sliznic-i jsem z něho měla zánět močáku a cest...vysadila jsem ho...1,12,to jdu povykládat doktorovi..

26.11.2022 17:50
Bobča

XXX.XXX.20.192

Multifokální umělé nitrooční čočky se dělí na:

trifokální (difrakční) - do blízka, na střední vzdálenost, např. na počítač a do dálky
multifokální (refrakční) - do dálky a do blízka
kombinované

Trifokální difrakční umělé nitrooční čočky
Difrakční umělé nitrooční čočky

napomáhají ostrému vidění na tři vzdálenosti - do blízka, na střední vzdálenost i do dálky přičemž dominantní střed je obklopen soustavou 12-16-ti soustředných kružnic konstantní dioptrické síly. Ty lámou světlo přicházející přes čočku na blízko i na dálku a to bez ohledu na šířku zornice. Difrakční umělé nitrooční čočky nejsou sice omezovány šířkou zornice, ale jejich nevýhodou je slabší ostrost vidění na střední vzdálenost.

Byl tam i obrázek..ten se nezkopíroval....

26.11.2022 20:33

Bobča napsal(a):
Multifokální umělé nitrooční čočky se dělí na:

trifokální (difrakční) - do blízka, na střední vzdálenost, např. na počítač a do dálky
multifokální (refrakční) - do dálky a do blízka
kombinované

Trifokální difrakční umělé nitrooční čočky
Difrakční umělé nitrooční čočky

napomáhají ostrému vidění na tři vzdálenosti - do blízka, na střední vzdálenost i do dálky přičemž dominantní střed je obklopen soustavou 12-16-ti soustředných kružnic konstantní dioptrické síly. Ty lámou světlo přicházející přes čočku na blízko i na dálku a to bez ohledu na šířku zornice. Difrakční umělé nitrooční čočky nejsou sice omezovány šířkou zornice, ale jejich nevýhodou je slabší ostrost vidění na střední vzdálenost.

Byl tam i obrázek..ten se nezkopíroval....

Neva, já se i tak poučila. Ale viz výše - cukrovka má i jiné komplikace.

26.11.2022 20:38
canka

XXX.XXX.215.25

Ahojky holky,

Teda Raduš,taky mě štveš..ty jsi právě měla muže reprezentovat..jsi hezká baba a jak říká Bobča,když se ještě namaluješ,načešeš a hezky oblečeš,musíš být jak modelka..a myslím si,že muž by byl rád..hele já taky nejsem na nějaký nóbl akce,ale když by to bylo třeba jednou dvakrát do roka,tak bych to překousla Hlavně že kočice přežili ve zdraví Je to hrozný pocit viď?Asi jako pro mě,když jsem na dovolený..taky jsem vždycky strachy bez sebe,co se všechno může stát a těším se vždycky domů..
Bobi poslušně hlasím,že jsem si dneska dopřála něco dobrého Dneska vážící den a 6,8 kg dole!!!!!Mám takovou radost Takovou vůli jsem fakt dlouho neměla a tohle mě fakt tlačí dál,když vidím ty výsledky..už jen 3,2 kg a můj cíl 10 kg je dole Držte mi pěsti! Bobi dala jsem si celé balení kolonád..ne těch kulatých,ale ty ořískočokoládové dlouhé...to byla mňamka a fakt jsem si to vychutnala..byla to mňamka..musela jsem to oslavit

Venku krásné,svítilo sluníčko,9°C...takže jsme si s kobuší užili krásnou vyjížďku,jeli jsme bez sedla a byli jsme venku asi 2 hodiny...cestou jsme potkali snad největší stádo srnek,co jsem kdy viděla Opravdu jich tam bylo nejmíň 50 ks....všechny se pásly na zasetém poli..akorát mě nenapadlo je vyfotit já blbec..

Odpoledne jsme šli zase běhat se sousedkou,která nadávala,že hubnu rychleji než ona Tak jsem jí řekla,že k tomu musí držet ty kalorický tabulky..tak si to hned stáhla A od pondělí začíná taky...řekla jsem jí,ať si hlavně dá reálný cíl..a prý jestli budeme běhat i v mrazu a sněhu Tak jsem jí řekla,že já určitě,protože mám v plánu se na Vánoce a svátky pořádně nacpat,takže to musím něčím kompenzovat Už jsem vybavená,jen to v pondělí vyzvednu na poště..mám termolegíny,termotriko,čelenku,rukavice,nepromokavou bundu a nepromokavý boty..takže můžu za každýho počasí..jen teda fakt nechápu,že někdo říká,že když začneš běhat,že to pak je závislost..ani hov.no

Na příští týden jsem domluvená s holkama,co je vyhodili,že si uděláme hezký společný den,tak se budu těšit..

26.11.2022 21:45

Proto jezdí kočky na občasné návštěvy k rodičům se mnou: naložím Noru a kočky a pak už člověk aspoň nedumá, co ještě s sebou, protože už se toho moc nevejde

26.11.2022 21:48
kouták

XXX.XXX.168.33

Zdravím všechny.
Tak si musím postěžovat.Na chalupu nyní v zimě už tak často jezdit nebudu a tak jsem dal Mourkovi větší misku s granulema,aby neměl hlad.Za 3 dny miska prázdná.Našel jsem tedy velkou a dal jsem do ní 1kg granulí.Miska za 3 dny poloprázdná,ale Mourek se spokojeně mazlil.Vzal jsem si domů paměťovou kartu z fotopasti a pouštěl jsem si videa.Bavil jsem se u toho asi hodinu.Krmím další 4 kočky souseda z druhého konce vesnice,také jednu kunu a dvě straky.Je zajímavé,když je Mourek u žrádla,tak cizí kočky zalehnou uprostřed dvora a čekají až Mourek odejde.Vím,že s tím nic neudělám,ale to budu krmit za chvilku všechny kočky z celé vesnice.Přemýšlím jak to udělat,ale nic mě nenapadá,než koupit pytel granulí.
Tak jsem si postěžoval a přidám něco něco veselejšího.Byl jsem v civilizaci a navštívil jsem největší zahradnictví v J.H..Chtěl jsem si ještě koupit moruši,ale když jsem vlezl dovnitř,tak jsem se lekl.Všechno odstěhováno a tam to všechno blikalo a svítilo.Ještě,že je uprostřed restaurace s cukrárnou.Žena říkala,že jdem na ňam,ňam a tak káva se zákuskem byla sladká odměna.

26.11.2022 21:54

kouták napsal(a):
Zdravím všechny.
Tak si musím postěžovat.Na chalupu nyní v zimě už tak často jezdit nebudu a tak jsem dal Mourkovi větší misku s granulema,aby neměl hlad.Za 3 dny miska prázdná.Našel jsem tedy velkou a dal jsem do ní 1kg granulí.Miska za 3 dny poloprázdná,ale Mourek se spokojeně mazlil.Vzal jsem si domů paměťovou kartu z fotopasti a pouštěl jsem si videa.Bavil jsem se u toho asi hodinu.Krmím další 4 kočky souseda z druhého konce vesnice,také jednu kunu a dvě straky.Je zajímavé,když je Mourek u žrádla,tak cizí kočky zalehnou uprostřed dvora a čekají až Mourek odejde.Vím,že s tím nic neudělám,ale to budu krmit za chvilku všechny kočky z celé vesnice.Přemýšlím jak to udělat,ale nic mě nenapadá,než koupit pytel granulí.
Tak jsem si postěžoval a přidám něco něco veselejšího.Byl jsem v civilizaci a navštívil jsem největší zahradnictví v J.H..Chtěl jsem si ještě koupit moruši,ale když jsem vlezl dovnitř,tak jsem se lekl.Všechno odstěhováno a tam to všechno blikalo a svítilo.Ještě,že je uprostřed restaurace s cukrárnou.Žena říkala,že jdem na ňam,ňam a tak káva se zákuskem byla sladká odměna.

Tak nějak. Krmím své kocoury + sousedovic kocoura + naši statkovou Elišku + ptáčky u baráku + ptáčky ve škole.

26.11.2022 22:17

Vyrábí se automatická krmítka, co se otevírají jen kočce s čipem.

27.11.2022 07:56

Vyrábí se automatická krmítka, co se otevírají jen kočce s čipem.

Zaokrouhlila jsem na 9 990! Už se to blíží!

27.11.2022 08:27
Bobča

XXX.XXX.20.192

Zaokrouhlila jsem na 9 990! Už se to blíží!

To dnes dáme,né ?

27.11.2022 10:35

koutáku, tak to chodí
kde je jídlo, jsou strávníci
když to nevyžene domácího pána, tak proč jim nedopřát.......

27.11.2022 12:09
fikovnice

XXX.XXX.20.198

Jj, katarakta také...
Ale retinopatie je známější, aspoň tedy pro mě. A asi pro tu závažnost - z retinopatie je ona známá slepota diabetiků.

27.11.2022 12:13
Bobča

XXX.XXX.20.192

copak dnes dělá Raduš

Já poslouchám 4 dohody od Duška...jsem teprve u druhé..uklízím si u toho....
Volala Zdenka...asi pojedu zítra,ještě nevím v kolik...se ještě určitě ozvu

27.11.2022 14:05
canka

XXX.XXX.215.25

Ježiš my se blížíme fakt k 10 000!!!!Teda to jsme ale drbny Neboj Bobi,to oznámení necháme tobě

Spala jsem na prd..zdáli se mi zase samý hnusný sny..o té práci...uffff..už aby to ve mě utichlo..ale zase mě po probuzení potěšilo,ze venku krásně svítilo sluníčko..teplo teda nebylo,jen 3 °C...já konečně vzala lepidlo a šla první zalepit ten poškozený domeček kočičáků venku..jenže jsem si blbec koupila to lepidlo do takové té železné pistole..no tu jsem teda naštěstí doma našla,ale šlo to pěkně na hov.no...no sice to drží,ale šlo to tam nalepit na ten polystyren fakt blbě...budu muset kouknout ještě po jiným lepidlo..po něčem s lepší aplikací..

Potom jsem šla ke koníkům a šla jsem s malou ponicí na procházku..potkala jsem nějakou rodinku a paradoxně pán byl s ponice totálně hotový Většinou vždycky děti a maminy nebo holky šílí,ale tady ke mě přiběhl pán a jestli si jí může pohladit..tak jsem řekla,že určitě a on si k ní klelnul a najednou spustil: Ťuťuťu ty malinký koníčku Já byla hotová a musela se tam smát

Teď se letím domů naobědvat,musím poklidit a v 17 hodin jedeme se ségrama na rozsvícení stromku do Chomutova..bude tam i ohňostroj a hlavně trdelník

27.11.2022 16:56
Bobča

XXX.XXX.20.192

nojó...ale já tu nebudu sedět a čekat a sledovat,až to přijde

Raduš se asi bojí napsat,aby to nebyla ona?nebo co?po mě vždycky "vybuřuje",kde jsem..Raduš,ještě můžeš!!

Niki,já měla to lepidlo v tubě..ale já nevím,s tím polystyrénem...jestli to lepí...zkus to víckrát po sobě...

Jdu zamést barák-není tam nějak binec. ..a vyhodím popelnici..

27.11.2022 18:25

Bobča napsal(a):
nojó...ale já tu nebudu sedět a čekat a sledovat,až to přijde

Raduš se asi bojí napsat,aby to nebyla ona?nebo co?po mě vždycky "vybuřuje",kde jsem..Raduš,ještě můžeš!!

Niki,já měla to lepidlo v tubě..ale já nevím,s tím polystyrénem...jestli to lepí...zkus to víckrát po sobě...

Jdu zamést barák-není tam nějak binec. ..a vyhodím popelnici..

My počkáme. Ještě tři!

27.11.2022 18:27
Bobča

XXX.XXX.20.192

My počkáme. Ještě tři!

už jen 2 !

Tak kde je ta žíňka

27.11.2022 18:33
Bobča

XXX.XXX.20.192

teda já to urychlím!!