Šarlotka hledá milující domov

Šarlotka (6let) se k nám dostala s velkou partou kočiček po zemřelé majite...
rafana
XXX.XXX.5.21
Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu. Bydlíme na vesnici, asi tak před více než 3 týdny k nám začala nejprve občas a pak pravidelně chodit kočička. Očividně čekala koťátka. Začala jsem ji krmit. Před blížícím se termínem porodu už u nás zůstávala. Máme ji na terase, kde dostává do misky jídlo a vodu. Protože mi ji bylo líto, kde přivede na svět svá koťátka, dali jsem ji tam i pelíšek. Minulý týden ve čtvrtek se ji narodila 8 koťátek. Chtěla jsem poprosit o radu. Kočka se velmi mazlila s dcerkou a chodila za ní jako pejsek. Občas to dělala i u syna i když jen vyjimečně. Chtěla jsem se zeptat, zda je kočka v pořádku, protože, když jsem si obouvala boty, které mám na terase, otírala se mi o nohy a pak mě náhle kousla. Lekla jsem se, zvýšila jsem na ní hlas, ale kočka se nezalekla a neutekla, pouze se přikrčila a lehla si pod stůl. Pak se zase chovala normálně, chodila za dcerkou a nechala se od ní hladit na hlavičce a hlavně pod krkem a spokojeně předla. Měla jsem strach, aby případně nevyjela i na dcerku, ale té nic neudělala. Druhý den, to už bylo před porodem, středa jsme byli na terase, kočička tam byla s námi. Všechno v pohodě, zrovna jsem volala děti, které byly na trampolíně ať už jdou domů. Kočka se mi opět otírala o nohy a znovu mě kousla, tentokráte do druhé nohy a to jsem se už velmi na ni rozzlobila, ale ani tentokráte neutekla. Schovala se od pelíšku, který jsme ji tam dali, až bude mít koťátka. Nemůže mít prosím kočka vzteklinu? Neslintá, oči má normální, nyní je to pátý den co se jí narodila koťátka a stará se o ně vzorně. Na terasu, abychom ji nestresovali, krom toho abych ji 2x denně ráno a k večeru dala čerstvé jídlo a vodu, nechodíme. Konzultovala jsem to i se dvěma veterináři a říkali, mi, že vzhledem k tomu, že nás kočka nezná a čekala koťata byla nervózní a mohla se takto chovat a s největší pravděpodobností vzteklinu mít nebude. Jak se jí ale nemám bát a také mám strach, aby neublížila dcerce, která se do ní zamilovala.
Za jakoukoli radu moc děkuji
Marcela, Frýdecko-Místecko
Ne, vzteklinu jistě nemá, ani v době, kdy jsme ještě nebyli zem vztekliny prostá, se u nás případy u kočky nevyskytovaly. Ano, byla nervozní, taky jste asi před porodem byla, i když jste snad lidi nekousala Kočička je nalezenec nevíte, co má za sebou, takže i děti by jste měla naučit, aby byly trochu obezřetné, sledovaly, jestli kočka má na ně náladu protože ne, opravdu nemusí a děti by ji přehnaně otravovat neměly ne jen, když má koťata, ale vůbec. Zvíře není hračka, na to jsou plyšáci.
rafana
XXX.XXX.5.21
Dobrý den, moc děkuji za Vaší odpověď. Kočičku budeme pozorovat a kdyby se nám něco nezdálo, tak s ní zajdeme na veterinu. Já jen nevím, jak se mám zbavit pocitu strachu, kdykoliv ji dávám do misky. Mám strach, že na mě vyjede. Včera na mě syčela, tak nevím, zda má strach o svá koťátka. Krmení dostává na terasu blízko pelíšku, aby nemusela od koťátek. Dnes ráno, když jsem jí dávala na misku, tak jak vycházela z pelíšku jí vypadlo jedno koťátko a ona si ho ani když se najedla a vrátila zpět ke koťátku nevzala. Tak jsem jí ho tam opatrně dala dlouhou lžící na boty. Měla jsem velký strach, že na mě vyjede, ale ne. Dětem jsem už řekla, hned, jak mě kousla poprvé, aby si dávali pozor a nenutili ji k mazlení. Šla hlavně za dcerkou, když jsme včera byli venku a mňoukala na ní a asi chtěla pohladit. Dcerka ji pohladila, to se nechala a nic ji neudělala a pak se vrátila zpět ke koťátkům. Jinak mi přijde moc milá, má krásnou srst, je čistotná, nemá žádná klíšťata. Já se omlouvám, ale bohužel nemám zkušenosti s chovem kočiček, ale mi ji bylo moc líto, nechtěla jsem, aby musela strádat, zvlášť, když čekala miminka. Ještě jednou moc děkuji. Marcela
Děkuji vám za to,že jste k téhle tulačce,která čekala koťátka,tak hodná a nebyl vám lhostejný její osud..víc takových všímavých lidí...
Podle mě si prostě chrání koťátka a přesně jak píše Lesnížínka,byla před porodem nervózní...až si na vás kočička zvykne,bude to určitě lepší,teď asi spíš uznává vaší malou dceru,protože je prostě malá a nebere ji jako takové nebezpečí jako třeba dospělého člověka .Nevíte,co má za sebou,třeba ji někdo ubližoval..
PS: Jinak já mám venkovního kastrovaného kocourka,mám ho od kotěte a je to prostě rapl..mazlí se a mazlí a najednou mu rupne v kouli a kouše a škrábe..ale já to prostě beru jako hru..je schopný se rozeběhnout a kousnout mě do nohy,ale pak hned zase odběhne a hodí záda a ukazuje mi bříško..chce si prostě hrát a neumí to holt něžně A mě to nevadí,když už je to pak moc a kouše hodně,prostě si ho přestanu všímat a on dá pokoj a jde třeba odpočívat
Uživatel s deaktivovaným účtem
rafana
napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu. Bydlíme na vesnici, asi tak před více než 3 týdny k nám začala nejprve občas a pak pravidelně chodit kočička. Očividně čekala koťátka. Začala jsem ji krmit. Před blížícím se termínem porodu už u nás zůstávala. Máme ji na terase, kde dostává do misky jídlo a vodu. Protože mi ji bylo líto, kde přivede na svět svá koťátka, dali jsem ji tam i pelíšek. Minulý týden ve čtvrtek se ji narodila 8 koťátek. Chtěla jsem poprosit o radu. Kočka se velmi mazlila s dcerkou a chodila za ní jako pejsek. Občas to dělala i u syna i když jen vyjimečně. Chtěla jsem se zeptat, zda je kočka v pořádku, protože, když jsem si obouvala boty, které mám na terase, otírala se mi o nohy a pak mě náhle kousla. Lekla jsem se, zvýšila jsem na ní hlas, ale kočka se nezalekla a neutekla, pouze se přikrčila a lehla si pod stůl. Pak se zase chovala normálně, chodila za dcerkou a nechala se od ní hladit na hlavičce a hlavně pod krkem a spokojeně předla. Měla jsem strach, aby případně nevyjela i na dcerku, ale té nic neudělala. Druhý den, to už bylo před porodem, středa jsme byli na terase, kočička tam byla s námi. Všechno v pohodě, zrovna jsem volala děti, které byly na trampolíně ať už jdou domů. Kočka se mi opět otírala o nohy a znovu mě kousla, tentokráte do druhé nohy a to jsem se už velmi na ni rozzlobila, ale ani tentokráte neutekla. Schovala se od pelíšku, který jsme ji tam dali, až bude mít koťátka. Nemůže mít prosím kočka vzteklinu? Neslintá, oči má normální, nyní je to pátý den co se jí narodila koťátka a stará se o ně vzorně. Na terasu, abychom ji nestresovali, krom toho abych ji 2x denně ráno a k večeru dala čerstvé jídlo a vodu, nechodíme. Konzultovala jsem to i se dvěma veterináři a říkali, mi, že vzhledem k tomu, že nás kočka nezná a čekala koťata byla nervózní a mohla se takto chovat a s největší pravděpodobností vzteklinu mít nebude. Jak se jí ale nemám bát a také mám strach, aby neublížila dcerce, která se do ní zamilovala.
Za jakoukoli radu moc děkuji
Marcela, Frýdecko-Místecko
8 koťat - to je tedy přebornice! I já se připojuji s díky za péči.
rafana
XXX.XXX.5.21
Já Vám všem moc děkuji za rady i podporu. Co se koček týká jsem laik, nic o nich a jejich chování nevím. Budu se to muset naučit. Opravdu všem Vám moc děkuji. Marcela
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.38.113
rafana
napsal(a):
Já Vám všem moc děkuji za rady i podporu. Co se koček týká jsem laik, nic o nich a jejich chování nevím. Budu se to muset naučit. Opravdu všem Vám moc děkuji. Marcela
Jestli kocicka u vas zustane lobuju za to nechte ji vykastrovat at z ni nemate stroj na kotata.
Máme kočku,která nás také takto kouše do noh,je jí už 17 let,ale když si chce hrát,tak na nás takto útočí.
Až si na vás kočička zvykne,uvidí,že ,jí ani koťatům nic neuděláte,nemusíte se jí bát.
Také u nás momentálně máme cizí kočku má 3 asi měsíční koťata.Našli jsme je náhodou ve stodole.Kočka je divoká,koťata se snažíme ochočit.Zatím se sice bojí a prskají,ale snad si zvyknou.Kočka se bojí,sedí opodál,vrčí,jestli se nechá ochočit nevím.No už máme 8 nalezenců,takže to vypadá,že nám přibudou další.
rafana
XXX.XXX.5.21
Děkuji Vám moc všem za dobré rady. Teď nevím, jestli jsem neudělala něco špatně. Ve čtvrtek minulý týden se kočičce narodila koťátka a já jsem ji v sobotu dala do žrádla odčervovací tabletu Dehinel, protože jsem si všimla, když byla ještě těhotná, že má u zadečku takové bílé něco. Ale v těhotenství jsme četli se to nemá podávat. Pravda je taková, že jí ta kapsička s tím moc nejela, ale velkou část snědla. Taky se mi zdá, že málo pije na to, kolik má koťat a musí je kojit. Taky v tom horku nemá takovou chuť na jídlo. Snad bude v pořádku. Je mi jí líto v tom horku to nemá jednoduché. Moc děkuji. Marcela
Čím krmíte?
Dáváte i syrové maso?
"""""""""""""""""""""""""""""
https://svetkreativity.cz/mezi-vrcholne-projevy-kocici-lasky-nepatri-jen-treni-se-o-nohy-a-olizovani/
rafana
XXX.XXX.5.21
Dáváme kapsičky Felix, střídavě s Whiskas, granule Karnilove pro venkovní kočky a granule Whiskas. Sýrové maso já nedávám, pokud ho měla předtím než se usídlila u nás tak to nevím. Hlavně teď přemýšlím, jak ji dostanu k veterináři. Dnes jsem musela jít k lékaři s tím jedním kousnutím na noze. Nějak se mi to zhoršilo a hlavně to i dost bolí.
Jsou to radosti. Moc děkuji za podporu. Marcela
Čerstvé syrové maso by měla nutně dostávat.
Kór teď, v té velké zátěži.
Proč k veterináři?
Až bude třeba veterinář, kočka se tam vozí v přenosce
(krabici rozsápe).
Do přenosky dáte maso, kočka si tam v leze sama.
U dr. mrkněte, zda mají zavřená okna, než kočku
vytáhnou.
S tou nohou Vám držím palce ať je brzy v pořádku.
rapotacka11
napsal(a):
Čerstvé syrové maso by měla nutně dostávat.
Kór teď, v té velké zátěži.
Proč k veterináři?
Až bude třeba veterinář, kočka se tam vozí v přenosce
(krabici rozsápe).
Do přenosky dáte maso, kočka si tam v leze sama.
U dr. mrkněte, zda mají zavřená okna, než kočku
vytáhnou.
S tou nohou Vám držím palce ať je brzy v pořádku.
Navíc maso vyjde podstatně levněji. Já kupuju třeba srdce (hovězí i vepřová), kuřecí skelety, občas kuřecí játra a tak.
Carnilove vcelku OK
to ostatní krmení je zcela průser, spíš pro slepice než pro šelmu kočičí, notabene pro kojící matku a 8 koťat (ta snad ani nejde!)
chce to syrové (nejlépe syrové) maso, syrové maso a syrové maso (různé, i vnitřnosti, ryby), možno mléčné výrobky (smetánku-šlehačku, klidně, tvaroh se žloutkem, třeba cottage), možno i vaječinku nabídnout, nebo mléko pro koťata, někdo dává i ředěné Tatra mléko...
granule nechat trvale + vodu
kočka se nechová divně, chová se jako kočka matka v cizím prostředí s cizími lidmi, ke kterým ještě nemá důvěru, chrání koťata, říká neruš nás, neohrožuj.....
ale tak se chovají i kočky vlastní, domácí, prostě každá dle nátury
ono to chce umět kočku číst.....
to kousnutí - jako první pomoc je dobrý višněvského balsám (nanést bohatě na gázu, naplácnout na místo a obvázat (jestli to už neudělal lékař)
a dle stavu atb....
a možno dosáhnout i rekreačního pobytu v nemocnici