Kocour vykonává potřebu mimo záchod

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

LosPipos

5.4.2022 09:11
LosPipos

XXX.XXX.151.148

Zdravím. Mám velkej problém se svým kocourkem. Je mu 10 měsíců, kastrovaný není a nikdy s ním problém nebyl, ale cca dva týdny kaká mimo jeho záchod. Dnes se dokonce i vyčůral jinam, než měl. Máme doma ještě další čtyři kočky, ale záchůdky mají v podstatě vždycky čistý, takže tím by to být nemělo. Jedna z našich koček mu dává zabrat, je na něj agresivní a útočí na něj úplně zbytečně, nemůže to být třeba tím? Dokáže mi někdo poradit, co by mohlo pomoct, aby toho nechal? Nechci ho dávat ven, ale když toho nenechá, tak bude muset z domu.

5.4.2022 09:27
rapotacka11

XXX.XXX.225.32

Jedna z našich koček mu dává zabrat, je na něj agresivní
a útočí na něj , dává zabrat,

- nemůže to být tím?
- co by mohlo pomoct?

NENECHTE ho šikanovat, stresovat!
Protestuje!
Má jinou možnost, než podělat byt?

LosPipos

5.4.2022 09:34
LosPipos

XXX.XXX.151.148

Protestuju, jak to jen jde, ale ona toho nechce nechat. Máte nápad, jak to udělat, aby neútočila?

5.4.2022 09:38
rapotacka11

XXX.XXX.225.32

Protestujete?

Aha.
Vy máte jen 1 cimru a 5 koček?
Stresují se vzájemně.

5.4.2022 09:41
Bobča

XXX.XXX.20.192

hlídat..rozdělit je...hledejte vlákno o nesnášenlivosti koček...tam se dovíte víc...prolistujte si příspěvky....

Nin

5.4.2022 09:52
Nin

XXX.XXX.215.53

rapotacka11 napsal(a):
Protestujete?

Aha.
Vy máte jen 1 cimru a 5 koček?
Stresují se vzájemně.

A kde ste se prosimvás dočetla, že má pani jenom jednu cimru?? 🤨

5.4.2022 10:08
Bobča

XXX.XXX.20.192

Nin napsal(a):

to měl být přece jako dotaz-vlastně tip na rozdělení..stresuje ho ta kočka..takže ji dát jinam,když začne...hm?

Rapoťačka to shrnula jednoduše..ty dotazy se fakt opakují,takže to vzala stručně

5.4.2022 10:10
Bobča

XXX.XXX.20.192

LosPipos napsal(a):
Zdravím. Mám velkej problém se svým kocourkem. Je mu 10 měsíců, kastrovaný není a nikdy s ním problém nebyl, ale cca dva týdny kaká mimo jeho záchod. Dnes se dokonce i vyčůral jinam, než měl. Máme doma ještě další čtyři kočky, ale záchůdky mají v podstatě vždycky čistý, takže tím by to být nemělo. Jedna z našich koček mu dává zabrat, je na něj agresivní a útočí na něj úplně zbytečně, nemůže to být třeba tím? Dokáže mi někdo poradit, co by mohlo pomoct, aby toho nechal? Nechci ho dávat ven, ale když toho nenechá, tak bude muset z domu.

a kocourka neplánujete vykastrovat?nezačíná třeba značkovat a to té kočce začlo vadit?..nebo je to taky kocour?kdo útočí?píšete "kočka"útočí a vzápětí "aby toho nechal" a "ho" dát ven....kdo koho teda stresuje?.a dělá to od samého začátku?to taky nepíšete..nebo kdy to vlastně začalo..?

LosPipos

5.4.2022 10:24
LosPipos

XXX.XXX.151.148

Bobča napsal(a):
a kocourka neplánujete vykastrovat?nezačíná třeba značkovat a to té kočce začlo vadit?..nebo je to taky kocour?kdo útočí?píšete "kočka"útočí a vzápětí "aby toho nechal" a "ho" dát ven....kdo koho teda stresuje?.a dělá to od samého začátku?to taky nepíšete..nebo kdy to vlastně začalo..?

Kocourka plánujeme vykastrovat. Ale že by začal značkovat, jsem si nevšimla a hlavně ani nic necítím. Kočka stresuje kocourka. Kočce jsou tři roky, kocourkovi 10 měsíců, ale je u nás maximálně 4 měsíce. Ze začátku se kocourek bál, pak začal bejt agresivní, ale po pár týdnech toho nechal, ale ta kočka si to asi pamatuje a útočí na něj. Jako kdyby se mu chtěla pomstít za jeho minulost.

5.4.2022 12:18
rapotacka11

XXX.XXX.225.32

Nin napsal(a):

No, když se museli napadat
a zadavatelka netuší, jak tomu zabránit?
Prostě jsem si to vydedukovala .
Jinak to snad není možný .

Ze začátku se kocourek bál, pak začal bejt agresivní,
ale po pár týdnech toho nechal, ale ta kočka si to asi pamatuje
a útočí na něj.
Jako kdyby se mu chtěla pomstít za jeho minulost.

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.4.2022 12:40

LosPipos napsal(a):
Kocourka plánujeme vykastrovat. Ale že by začal značkovat, jsem si nevšimla a hlavně ani nic necítím. Kočka stresuje kocourka. Kočce jsou tři roky, kocourkovi 10 měsíců, ale je u nás maximálně 4 měsíce. Ze začátku se kocourek bál, pak začal bejt agresivní, ale po pár týdnech toho nechal, ale ta kočka si to asi pamatuje a útočí na něj. Jako kdyby se mu chtěla pomstít za jeho minulost.

Nesmysl, kočky takto neuvažují. Hlídat nebo rozdělit. Nebo obojí. Očividně máte překočkováno.

6.4.2022 09:40

kočka se mu nemstí, ona se naučila preventivně se bránit útokem

znám

asi to bude v těch odkazech, co sem hodily holky
nicméně stručně:
- shlédnout co nejvíce dílů Má pekelná kočka, tohle tam řeší x krát a dobře
- byt je nutno udělat cat friendly, tzn. dostatek šplhadel, cest a cestiček dole, uprostřed i nahoře (aby se mohli sobě bezpečně vyhnouti), dostatek kočičích úložišť různého charakteru (jako i doupě ve skříni, i poličku pod stropem atd.
- počet wc by měl být počet koček+1, je velice pravděpodobné, že příčinou problému je strach z té kočeny
- konfliktům pokud možno předcházet, kočičku/kocourka odvést hrou (můj agresor miluje laser), uhuštat v náruči, odnést, dávám sušený kořen kozlíku ať si pozobou a zapomenou na zlobu, ale používám i vodu ve stříkačce na odvrácení útoku (tohle je mega zbraň na mého druhého agresora, už stačí ji jen ukázat a posunkem ho odvést)

jedna moje kočička přestala chodit na wc protože ji polekalo.....hravé kotě!
nevyhazuji nikoho, trpělivě uklízím a konám opatření, aby se smečka stabilizovala a jedinci neměli potřebu značkovat či konat potřebu mimo místa k tomu určená.

LosPipos

8.4.2022 21:49
LosPipos

XXX.XXX.162.16

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

znám

nicméně stručně:
- byt je nutno udělat cat friendly, tzn. dostatek šplhadel, cest a cestiček dole, uprostřed i nahoře (aby se mohli sobě bezpečně vyhnouti), dostatek kočičích úložišť různého charakteru (jako i doupě ve skříni, i poličku pod stropem atd.
- počet wc by měl být počet koček+1, je velice pravděpodobné, že příčinou problému je strach z té kočeny
- konfliktům pokud možno předcházet, kočičku/kocourka odvést hrou (můj agresor miluje laser), uhuštat v náruči, odnést, dávám sušený kořen kozlíku ať si pozobou a zapomenou na zlobu, ale používám i vodu ve stříkačce na odvrácení útoku (tohle je mega zbraň na mého druhého agresora, už stačí ji jen ukázat a posunkem ho odvést)

nevyhazuji nikoho, trpělivě uklízím a konám opatření, aby se smečka stabilizovala a jedinci neměli potřebu značkovat či konat potřebu mimo místa k tomu určená.

Děkuju moc za rady, zkusím všechno, co píšete!❤️

12.4.2022 00:59
fikovnice

XXX.XXX.135.237

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

znám

nicméně stručně:

Jen přihazuji vzpomínku roky zpět...a také jsem se zde ptala. Jeden můj útulkáč (už je po smrti) byl nečistotný a chodil mi kadit pod postel, dost se to tu řešilo...

Byl ale z depozita, kde v bytě bylo snad 50 koček a otřesný smrad, takže ani žádné hygienické návyky neměl... Už si nepamatuji, čím a jak jsem to tehdy vyřešila. Každopádně si matně pamatuji, že i u nás sem tam probíhala "záchodová šikana". Už nemám tucha kdo koho šikanoval...ale vím, že prostě někdo z mých koček/kocourů číhával na druhého/druhou, když byl/a na záchodě, sice nechal/a vykonat potřebu, ale vzápětí dotačného/dotyčnou prohnal/a po celém bytě... Když je byt relativně malý, tak se třeba tady ta "WC šikana" řeší celkem těžko. Záchodků jsem měla vždy dost, ale tomu někdejšímu šikanátorovi prostě vadil fakt, že jiná kočka vykonává potřebu - a bylo jedno, ve kterém záchůdku. Ale i to tehdy jaksi odeznělo; myslím, že za mého přispění, kdy jsem šikanátora odháněla a dostával zprda, když toto udělal.

Přidejte reakci

Přidat smajlík