Drobná, jemná, inteligentí plemena koní

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.4.2021 17:24
Laila11

XXX.XXX.249.249

Ahoj,
zakládám diskusi jen tak pro zajímavost. Zajímá mě, jaká plemena jsou drobná, jemná, citlivá, inteligentí a učenlivá. Takoví, kteří jsou se svím majitelem nerozlučná dvojka. Nechci mohutné koně.
Našla jsem totiž tento inzerát: https://zvirata.bazos.cz/inzerat/134117902/arabsky-plnokrevnik-se-zlatou-povahou-ne-pod-sedlo.php a koník na něm mě neuvěřitelně zaujal, něco mi říká, že nějaký podobný bude brzy u mě. Prostě se mi hrozně líbí a ptám se, jaká jsou jiná plemena takových koní, případně, jetsli někdo takového koníka vlastní

Děkuji moc

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.4.2021 18:33

Laila11 napsal(a):
Ahoj,
zakládám diskusi jen tak pro zajímavost. Zajímá mě, jaká plemena jsou drobná, jemná, citlivá, inteligentí a učenlivá. Takoví, kteří jsou se svím majitelem nerozlučná dvojka. Nechci mohutné koně.
Našla jsem totiž tento inzerát: https://zvirata.bazos.cz/inzerat/134117902/arabsky-plnokrevnik-se-zlatou-povahou-ne-pod-sedlo.php a koník na něm mě neuvěřitelně zaujal, něco mi říká, že nějaký podobný bude brzy u mě. Prostě se mi hrozně líbí a ptám se, jaká jsou jiná plemena takových koní, případně, jetsli někdo takového koníka vlastní

Děkuji moc

To je ta Laila, která cvičí králíky? Co víte o koních? Docházíte někam do stáje? Jezdíte?

2.4.2021 18:58
Laila11

XXX.XXX.249.249

Ano, mám králíky ale to už tad nechci rozebírat. Mám minifarmičku na které mám poníka, nejezdím na něm, pouze pracuji ze země. O ježdění nevím skoro nic, ale o práci s koněm ze země a o koních samotných toho vím dost.

2.4.2021 19:26

Laila11 napsal(a):
Ano, mám králíky ale to už tad nechci rozebírat. Mám minifarmičku na které mám poníka, nejezdím na něm, pouze pracuji ze země. O ježdění nevím skoro nic, ale o práci s koněm ze země a o koních samotných toho vím dost.

Poník je sám nebo má další koňské kámoše?

2.4.2021 19:55
Laila11

XXX.XXX.249.249

Samozřejmě, že není sám, je tam ještě kamarádky kůň a teď tam asi přibyde ještě jeden poník na ustájení.

arte.P

2.4.2021 20:35
arte.P

XXX.XXX.13.233

Já Lailo pořád nějak nevím jestli brát tyhle dotazy vážně, nebo jestli je to nějaká hra.

Podle toho co o sobě uvádíš jsi z Prahy, bydlíš v bytě a je ti 12let.
Za poslední měsíce jsi tu sháněla ježdění, budovala vlastní areál, kupovala kočku, lamu, ovce, koně.....prostě všechno co tě momentálně zaujalo.

Jinak koníkovi z inzerátu bych se vyhnula obloukem, arabský plnokrevník bez PP, polský původ, podle všeho prodávaný pro nezvladatelnost.... to není zrovna dobrá koupě.

Neregistrovaný uživatel

3.4.2021 01:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.47.130

Když menší jemnej kin prilepenej na člověka tak achal. Ale poradny achal a poradny Arab nestojí 50 klacku hříbě. Spíš si před to dejte jedničku.

3.4.2021 08:59
Tasyrka

XXX.XXX.46.233

Pokud chceš jemného koně, tak by bylo dobré se nejdřív naučit jezdit, než si nějakého takového pořídíš na ježdění. Učit se ježdění sama doma je to nejhorší, co může člověk svému koni udělat. Navíc i učit se přímo na svém koni není úplně ideál (protože ze začátku člověk prostě dělá chyby které jsou koni hodně nepříjemné/bolestivé). Navíc trvá několik let, než to člověk začne umět alespoň obstojně.

3.4.2021 09:55
Laila11

XXX.XXX.249.249

Takže to že bydlím v Praze a je mi 12 psala sestřenice, kočku jsem si pořizovala, mám jí doma, sháněla jsem ustájení, když pán, u kterého jsme byli s koňmi skončil, nakonec jsem ale vybudovala vlastní malou stáj. Mám tam svého poníka, koně kamáradky a teď asi přibyde i jeden na ustájení. Ouessantské ovečky byli za kamarádku (já mám ovce již dlouho), lamu jsem taky kupovala, nakonec s ní ale počkám, musím pro ně ještě vybudovat pořádný výběh.

Koníka s inzerátu si asi kupovat nebudu, taky je mi to nějaké divné, ale při pohledu na jeho fotku jsem si vlastně uvědomila jací koně se mi líbí. Že to nejsou frísáci, irští cobové... ale koně tohoto typu.

A na koni nebudu jezdit, možná jen vyjímečně s trenérem (umím úplné základy). Stačí mi prostě jen být s koněm a mít s ním vztah.

Ale díky za tipy

arte.P

3.4.2021 10:07
arte.P

XXX.XXX.13.233

Laila11 napsal(a):
Takže to že bydlím v Praze a je mi 12 psala sestřenice, kočku jsem si pořizovala, mám jí doma, sháněla jsem ustájení, když pán, u kterého jsme byli s koňmi skončil, nakonec jsem ale vybudovala vlastní malou stáj. Mám tam svého poníka, koně kamáradky a teď asi přibyde i jeden na ustájení. Ouessantské ovečky byli za kamarádku (já mám ovce již dlouho), lamu jsem taky kupovala, nakonec s ní ale počkám, musím pro ně ještě vybudovat pořádný výběh.

Koníka s inzerátu si asi kupovat nebudu, taky je mi to nějaké divné, ale při pohledu na jeho fotku jsem si vlastně uvědomila jací koně se mi líbí. Že to nejsou frísáci, irští cobové... ale koně tohoto typu.

A na koni nebudu jezdit, možná jen vyjímečně s trenérem (umím úplné základy). Stačí mi prostě jen být s koněm a mít s ním vztah.

Ale díky za tipy

Pane jo, takže tu píšete tři pod jednou přezdívkou a z jedné IP adresy? Kdo se v tom pak má vyznat

Nějaké foto té farmičky by pro inspiraci nebylo? Taky buduju.

3.4.2021 10:18
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Teda tady je poslední dobou takových sdílených přezdívek a IP adres, že by člověk řekl, že jsme na tom jako národ ve vybavení domácností fakt bledě. Na celé široké příbuzenstvo připadá stěží jeden počítač, nikdo zřejmě nevlastní telefon či tablet, a proto jsou všichni z rodiny či okolí nuceni psát na Faunu z jediného prohlížeče a všichni pod stejnou přezdívkou, protože asi neumí napsat do políčka ani tu vlastní.

3.4.2021 10:19
Dotaz

XXX.XXX.235.225

arte.P napsal(a):
Pane jo, takže tu píšete tři pod jednou přezdívkou a z jedné IP adresy? Kdo se v tom pak má vyznat

Nějaké foto té farmičky by pro inspiraci nebylo? Taky buduju.

Třeba je takováhle. :)

arte.P

3.4.2021 11:03
arte.P

XXX.XXX.13.233

No dobře, ale jste to za kamarádku, když máte ovce už dlouho a kamarádka se musí vyptávat na naprosté základy na Ifauně?

3.4.2021 11:04
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Laila11 napsal(a):
Původně tenhle účet byl sestřenice, ta už má svůj. Kamarádka sem normálně nepíše, jen se potřebovala zeptat.

Tady to je shrnuté: sestřenice https://www.ifauna.cz/kone/diskuse/detail/3698928/helma-na-kone-kentaur-jessica
https://www.ifauna.cz/kone/diskuse/detail/3706884/hledam-vyuku-jezdeni-na-koni-nejlepe-bez-udidla-u-milovnika-koni
https://www.ifauna.cz/kone/diskuse/detail/3713600/najit-bezudidlove-jezdeni-hrozny-problem?from-list=1#a3715262

kamarádka https://www.ifauna.cz/ovce-kozy/diskuse/detail/3797537/pastevni-smes-pro-ovce
https://www.ifauna.cz/ovce-kozy/diskuse/detail/3796632/krmeni-ouessantskych-ovecek?from-list=1#a3796632
tady jsme to psali spolu ale dotaz je za kamarádku. https://www.ifauna.cz/exoticti-savci/diskuse/detail/3781913/ucenlive-kontaktni-zvire-na-spaseni-travy-ve-svahu-mozna-lama
mě ale lamy také zaujali a tak pro ně teď budu dělat výběh. Možná si je pořídím tak za cca 2 roky.

No a všechny ostatní diskuse jsem psala já.

O jakém účtu to píšete? Vždyť nejste přihlášená. To jste si jako "popředávali" přezdívku?

3.4.2021 11:10
Laila11

XXX.XXX.249.249

A počítačů, tabletů. mobilů... je dost třeba tyhle IP148.11, IP38.18, IP249.249
Takže alespoň jeden sestřenice, jeden já a jeden kamarádka ne???? Sestřenice většinou IP148.11, a já s kamarádkou máme ty zbylé dvě. Kamarádka mi totiž občas vypomáhá

Ano, popředávali jsem si přezdívku. Kamarádka chtěla slyšet i názory ostatních, já v chovu ovcí nejsem nějaký znalec.

3.4.2021 11:20
Dotaz

XXX.XXX.235.225

A víte, že tu vaši přezdívku sem může napsat kdokoliv nepřihlášený? Nějak mi uniká smysl tohoto počínání, které tu zmiňujete, ale budiž, pitvat se v tom už nebudu.

3.4.2021 14:16

Laila11 napsal(a):

Ale díky za tipy

12 leté dítě vybudovalo vlastní farmičku? Kdo financuje a kdo se stará o zvířata?

4.4.2021 11:24
Laila11

XXX.XXX.249.249

Mě není 12, ty první diskuse psala sestřenice, které je 12. Ta farmu nemá, jen jezdí. Já mám farmu a občas přijde vypomoct kamarádka.

Neregistrovaný uživatel

4.4.2021 12:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.46.109

Laila11 napsal(a):
Mě není 12, ty první diskuse psala sestřenice, které je 12. Ta farmu nemá, jen jezdí. Já mám farmu a občas přijde vypomoct kamarádka.

Dejte fotky nějaké prosím. Pro ty co zvažuji budovani jako inspiraci

4.4.2021 20:40
lenacia

XXX.XXX.173.31

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dejte fotky nějaké prosím. Pro ty co zvažuji budovani jako inspiraci

možná?

4.4.2021 20:53

Laila11 napsal(a):

A vám je kolik, není - li to tajné. A pochlubte se fotkami.

Přidejte reakci

Přidat smajlík