Dobrý den, mám tu nejkrásnější a nejhodnější králici na světě! Jmenuje se Sněhulka a před pár dny jí byl rok. Pár dní zpátky mi začla špatně jíst, tak jsem s ní šla k veterináři, kde mi řekli, že je problém zřejmě se zubama a poslali nás na specializovaný pracoviště. Byly jsme tam včera. Zjistili, že má Sněhulka hnis v kosti a tlačí ji na stoličku, kterou má a rozpulenou.. no, včera jí tu stoličku zbrousili, dali jí antibiotika a nějaký kapičky na bolest.. a ve středu jdeme na operaci - vytrhnutí stoličky a vyjmutí hnisu z kosti. Prosím vás o radu, jsem studentka, která si vydělává brigádně, žijeme s přítelem v pronajatém bytě v Praze. Sněhulku máme jako člena rodiny, milujeme ji! Ale včerejší zákrok mě stál 2.800,- a ve středu mám prý počítat aspoň 4.500,- a do toho se pak chodí na kontroly, který vycházejí na 500,-
Prosím, nevíte o nějaké klinice, klidně i v jiném městě, kde by to bylo levnější? Já na ni rozhodně nechci šetřit, jenom opravdu nemam 10tisíc navíc, kdybych je měla, vůbec bych nad tim neuvažovala.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ale vy se jí nezbavujete. Jako rozumná dospělá osoba víte, že léčba navíc s nejasným koncem, je nad vaše finanční možnosti a protože ji máte ráda a nemůžete dovolit, aby se trápila, tak jí necháte bezbolestně uspat. Cena za zákrok je co vím zcela běžná, jinde líp nepořídíte.

Ne, levnější to nebude.Nikde.
Musíte prostě koukat na to, že na takový zákrok potřebujete specializované pracoviště, to nedělají jen tak někde, potřebujete člověka, co to umí - a zaplatit mu živobytí - zubní rentgen, který nefasujou na veterinách zadarmo, vercajk, který se nehodí k ničemu jinému než k ošetření králičích zubů, inhalační narkózu, kterou nefasují na veterinách zadarmo plus takový detaily jako proud, teplá voda a tak, který taky na veteriny nezavádí z dobroty duše, aby si zákrok mohl dovolit i chudý student.
Prostě ve zkratce, ČISTÉ MATERIÁLOVÉ NÁKLADY na ten zákrok jsou vysoké a i kdybyste se sehnala veterináře, co bude pracovat zadarmo - musíte shánět mladýho, rychle potom umírají hlady a zimou - tak to nebude o moc levnější.
Jinak, Rapotačko, tohle není čisté přerůstání stoliček, nemoc vzniká rozštípnutím stoličky. To se stává, i člověku. Extrakce a řešení abscesu v kosti v tomto případě vede k vyléčení zvířete. Nedá se to srovnat s nemocí "přerůstání stoliček", neboli získaná choroba dentice, kdy je samotné ukotvení stoliček a tvar jejich kořenů v čelisti patologické, to je nevyléčitelná a i těžce zvladatelná nemoc.

Takže prostě tři možnosti:
nechat králíka utratit
peníze sehnat
peníze si půjčit
Jiné alternativy nejsou.
Lidi vy jste se zbláznili nechce králíka uspat a pořiďte si nového. Nový na výstavě přijde tak na 500,-
Já kupoval nejdražší do chovu za 1000,- k veterináři bych na operaci s králíkem nikdy nešel i kdyby to byl mazel raději bych koupil nového. Vás když bolí zub tak si vezmete prášek ale ten králík
vám nic neřekne ani nebude křičet bolestí a přitom to bude velká bolest.

mhm2
napsal(a):
Lidi vy jste se zbláznili nechce králíka uspat a pořiďte si nového. Nový na výstavě přijde tak na 500,-
Já kupoval nejdražší do chovu za 1000,- k veterináři bych na operaci s králíkem nikdy nešel i kdyby to byl mazel raději bych koupil nového. Vás když bolí zub tak si vezmete prášek ale ten králík
vám nic neřekne ani nebude křičet bolestí a přitom to bude velká bolest.
S takovým přístupem se dá zrušit veterina obecně, protože každé zvíře si můžeme koupit nové.
Ono je to něco jiného, když máte králíky - množné číslo - v králíkárně za domem. Tam vás může mrzet úhyn, že to byla dobrá samice, nebo že to je drahej import, nebo šampion, nebo cokoliv. Ale jeden kus je snadno nahraditelný druhým kusem.
Ale když máte králíka doma, tak to není anonymní králík, ale jeden konkrétní králík. Jinému se možná může podobat, ale to je všechno.
A na králíkovi se docela dobře pozná, když ho něco bolí, když ho máte doma. Třeba ten Šušín a jeho zapíchlé seno. Začal slinit, ale hlavně najednou místo oblíbeného koberečku uprostřed místnosti zalezl pod topení. A nechodil se mazlit.

Ono je to těžký, nechat uspat mazlíčka. Ale jestli žijí od výplaty k výplatě, jde jim o to utáhnout nájem a už třeba nějaký ten dluh mají, budou se muset rozhodnout. Člověk se může vzdát různých blbin, oželet dovolenou nebo třeba odhlásit kabelovku, jenže musí mít na zaplacení základních potřeb a když tohle těžko zvládá, může mu výdaj za léčbu mazlíčka zlomit vaz. Možná by se dal domluit s veterinářem splátkový kalendář.

napsal(a):
Ono je to těžký, nechat uspat mazlíčka. Ale jestli žijí od výplaty k výplatě, jde jim o to utáhnout nájem a už třeba nějaký ten dluh mají, budou se muset rozhodnout. Člověk se může vzdát různých blbin, oželet dovolenou nebo třeba odhlásit kabelovku, jenže musí mít na zaplacení základních potřeb a když tohle těžko zvládá, může mu výdaj za léčbu mazlíčka zlomit vaz. Možná by se dal domluit s veterinářem splátkový kalendář.
Ano, je to vždycky o rozhodnutí a je spoustu mazlíků, kteří byli utracení protože prostě na jejich léčbu nebylo, i takový je život.
Ale splátkový kalendář se domlouvá v bance, ne u veterináře. Veterináři mají omezené možnosti vymáhání takových dluhů. Banka to z neplatiče dostane, veterinářovi zůstanou akorát sliby, že příští měsíc už to zaplatí. A to zase může lámat vaz jemu. Takže splátkové kalendáře domlouvají jen ještě nepoučení veterináři, po prvním neplatiči jsou z toho vyléčení.
Já jsem neřekl že by se mohla veterina zrušit já tam chodím s papoušky, ale u nich se z výdajem počítá, protože pořízení nového několikanásobně převyšuje cenu léčby. Ale dát 10000,- za léčbu králíka i když je to mazel je už trochu přehnané, když vezmu v potaz že se dožije celkem nízkého věku. Ale pokud máte peněz dost tak je to vaše věc ale potom tady nebrečte že je to drahé.

mhm2
napsal(a):
Já jsem neřekl že by se mohla veterina zrušit já tam chodím s papoušky, ale u nich se z výdajem počítá, protože pořízení nového několikanásobně převyšuje cenu léčby. Ale dát 10000,- za léčbu králíka i když je to mazel je už trochu přehnané, když vezmu v potaz že se dožije celkem nízkého věku. Ale pokud máte peněz dost tak je to vaše věc ale potom tady nebrečte že je to drahé.
nízký věk... asi tak, jako pes :D
já jsem měla prvního králíka deset let. prvního psa taky.

Mě teď celkem ne až tak vážné nastydnutí psa stálo 4000, kdysi jsem za vážný úraz u psa zaplatila celkem asi 50 000, ale je v zásadě jedno jestli je to pes nebo králičí mazel, důležité je ty peníze v tu chvíli mít a nesmí se člověk zruinovat. Kdybych byla bývala bez prostředků, musela bych psa dát uspat, to se nedá udělat jinak.
Rozum je rozum a cit je cit. Pokud ji máte fakt rádi, peníze prostě seženete. Mimochodem splátky se dají domluvit i u veterináře. A jestli si na jejím místě dokážete představit jiné zvířátko nebo se rozhodnete už další nechovat, je to taky Vaše volba. Zdůvodnit se dá všechno, i bolest zvířete, kvalita života a další aspekty.
Určitě bych se na podobný zákrok informovala i na několika jiných místech. V cenách je obrovský rozdíl. Znám to třeba od pejsků, jeden zákrok na 6 místech za 6 různých cen, i o polovinu. Diagnozu znáte dobře, tak šup k emailu a ptát se a ptát se. U králíků to asi nejde, ale taky jsou úplně jiné ceny pokud je zvíře ošetřeno pro útulek. Prostě to děláte správně, ptáte se. To je bezva. Držím palce.
saluki
napsal(a):
Rozum je rozum a cit je cit. Pokud ji máte fakt rádi, peníze prostě seženete. Mimochodem splátky se dají domluvit i u veterináře. A jestli si na jejím místě dokážete představit jiné zvířátko nebo se rozhodnete už další nechovat, je to taky Vaše volba. Zdůvodnit se dá všechno, i bolest zvířete, kvalita života a další aspekty.
Určitě bych se na podobný zákrok informovala i na několika jiných místech. V cenách je obrovský rozdíl. Znám to třeba od pejsků, jeden zákrok na 6 místech za 6 různých cen, i o polovinu. Diagnozu znáte dobře, tak šup k emailu a ptát se a ptát se. U králíků to asi nejde, ale taky jsou úplně jiné ceny pokud je zvíře ošetřeno pro útulek. Prostě to děláte správně, ptáte se. To je bezva. Držím palce.
Bodlinka to napsala správně.
Splátky se domlouvají u banky ne u vet.lékaře.
Jinak bude o léčbě uvažovat chovatel koně v ceně několika set tisíc, papouška za několik desítek tisíc...
No a uvažovat o léčbě králíka...předraženého králíka s genetickou vadou.....hm, to je nerozumné.

borax
napsal(a):
Bodlinka to napsala správně.
Splátky se domlouvají u banky ne u vet.lékaře.
Jinak bude o léčbě uvažovat chovatel koně v ceně několika set tisíc, papouška za několik desítek tisíc...
No a uvažovat o léčbě králíka...předraženého králíka s genetickou vadou.....hm, to je nerozumné.
Štíplá stolička není genetická vada. Prostě spíš takový smrtelný omyl. Dojde k prasknutí zubu, stejně jako se zub občas rozlomí i člověku. Akorát že člověk s tím jde k zubaři hned, nečeká, až z toho bude mít zánět v kosti. A králík je v tomhle blbec a mlčí a neřekne nic.
napsal(a):
Štíplá stolička není genetická vada. Prostě spíš takový smrtelný omyl. Dojde k prasknutí zubu, stejně jako se zub občas rozlomí i člověku. Akorát že člověk s tím jde k zubaři hned, nečeká, až z toho bude mít zánět v kosti. A králík je v tomhle blbec a mlčí a neřekne nic.
Tak to byl omyl.Spletl jsem vlákna...
saluki
napsal(a):
ano to urcite,viete kolko ludi ma rad svoje deti