Králík- Zvláštní výměšek řitního otvoru

Zakrslý lvíček (ZLv)
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.11.2019 20:53
Faj-fan

XXX.XXX.106.132

Dobrý večer
mám prosbu, můj králík tak 4 dny nazpět začal vyměšovat zvláštní průhlednou jakoby želatinu z řitního otvoru s drobnými kousky sena nestráveného
Mohu prosím urgentně požádat o diagnozu?
Zda-li je to něco extrémně vážného nebo je to něco obvyklejšího ?
Jmenuje se čertík
je mu 8let
narozen 4.8.2011

Vím že už je starší a proto o to víc se bojím aby to vydržel chudinka můj

Předem vám moc děkuji
Hezký večer
Faj-fan

15.11.2019 21:53
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

A žere to ?

15.11.2019 22:18
kralickova

XXX.XXX.250.170

Faj-fan napsal(a):
Dobrý večer
mám prosbu, můj králík tak 4 dny nazpět začal vyměšovat zvláštní průhlednou jakoby želatinu z řitního otvoru s drobnými kousky sena nestráveného
Mohu prosím urgentně požádat o diagnozu?
Zda-li je to něco extrémně vážného nebo je to něco obvyklejšího ?
Jmenuje se čertík
je mu 8let
narozen 4.8.2011

Vím že už je starší a proto o to víc se bojím aby to vydržel chudinka můj

Předem vám moc děkuji
Hezký večer
Faj-fan

Osobně jsem se s "želatinou" setkala pouze v případě enterokolitidy, což by nebylo nic dobrého. Každopádně by musely ve fázi vylučování gelu již být na zvířeti další klinické příznaky - nechutenství, nadmutí, menší akčnost proti normálu až apatie, apod. Za 4 dny vylučování gelu by stav vykazoval jasnou zhoršující se tendenci.

Vzhledem k uvedenému věku zvířete si ale netroufám tvrdit, zda nemůže být příčina i jinde.

15.11.2019 22:46
Faj-fan

XXX.XXX.106.132

kralickova napsal(a):
Osobně jsem se s "želatinou" setkala pouze v případě enterokolitidy, což by nebylo nic dobrého. Každopádně by musely ve fázi vylučování gelu již být na zvířeti další klinické příznaky - nechutenství, nadmutí, menší akčnost proti normálu až apatie, apod. Za 4 dny vylučování gelu by stav vykazoval jasnou zhoršující se tendenci.

Vzhledem k uvedenému věku zvířete si ale netroufám tvrdit, zda nemůže být příčina i jinde.

Je aktivní,běhá spolecne s kamosem a basti krasne nadmuti to mozna malinko by mohlo sem tam byt
gel vylucuje tak 3-4 dny
zitra jedu na veterinu

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.11.2019 22:52
Uživatel s deaktivovaným účtem

mukoidní enteritis, ale to celkem nic neříká o příčině ani prognóze.

nicméně je to vážná porucha.

Přidejte reakci

Přidat smajlík