Pozdrav aneb sdílená radost je dvojnásobná radost

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.9.2022 19:15

europa.it napsal(a):
Sranda, že jo ?!? 🤪🙈 Ale třeba Váš organismus má větší výdrž než můj. Teda s velkou pravděpodobností vzhledem k tomu, že mě toho potkalo už "docela" dost. Každopádně mě tenhle nápad úplně neoslovil. 😆😝

Já to nepochopila. Co je špatného na vitamínovém preparátu? Spousta lidí se tím láduje.

25.9.2022 19:17
europa.it

XXX.XXX.58.159

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já to nepochopila. Co je špatného na vitamínovém preparátu? Spousta lidí se tím láduje.

No je to veterinární přípravek. Netvrdím, že nemusí být dobrý ve smyslu kvalitní, ale určený pro zvířata. Já bych to teda nepila.

25.9.2022 19:58

europa.it napsal(a):
No je to veterinární přípravek. Netvrdím, že nemusí být dobrý ve smyslu kvalitní, ale určený pro zvířata. Já bych to teda nepila.

A to já jo. Jaký je v tom rozdíl? Před léty jsem si sypala do čaje vitamín C určený pro telata. A chodily za mnou ženské z kravína namazat si bolavé klouby veterinárním Ketazonem (byl silnější než humánní). A před pár dny jsem si koupila koňský Alavis na bolavé koleno.

25.9.2022 21:04
europa.it

XXX.XXX.58.159

A to já jo. Jaký je v tom rozdíl? Před léty jsem si sypala do čaje vitamín C určený pro telata. A chodily za mnou ženské z kravína namazat si bolavé klouby veterinárním Ketazonem (byl silnější než humánní). A před pár dny jsem si koupila koňský Alavis na bolavé koleno.

Rozdíl je v tom, že přípravky pro zvířata mají mírnější "pravidla hry". Někdy mohou být ve stejné kvalitě a obdobně testované, ale taky nemusí. A i ta síla produktu má své meze. Ale pokud jste s tím ok, tak to je samozřejmě Vaše rozhodnutí.

26.9.2022 09:18

europa.it napsal(a):
Rozdíl je v tom, že přípravky pro zvířata mají mírnější "pravidla hry". Někdy mohou být ve stejné kvalitě a obdobně testované, ale taky nemusí. A i ta síla produktu má své meze. Ale pokud jste s tím ok, tak to je samozřejmě Vaše rozhodnutí.

Jsem OK. Protože mírnější pravidla hry... zrovna přípravky pro koně jsou ve velmi přísné kvalitě, protože kůň je mnohem háklivější tvor než člověk.

A ještě se mi vybavila vzpomínka z dob VŠ studií. kdy si nechtěně otěhotněná spolužačka nechala píchnout Oestrophan pro krávy. A přežila bez následků. Upřímně, mezi člověkem a zvířetem zase tak velký rozdíl není.

I když, třeba králík zvládne 200x vyšší dávku morfia než člověk.

26.9.2022 12:23
europa.it

XXX.XXX.58.159

Jsem OK. Protože mírnější pravidla hry... zrovna přípravky pro koně jsou ve velmi přísné kvalitě, protože kůň je mnohem háklivější tvor než člověk.

A ještě se mi vybavila vzpomínka z dob VŠ studií. kdy si nechtěně otěhotněná spolužačka nechala píchnout Oestrophan pro krávy. A přežila bez následků. Upřímně, mezi člověkem a zvířetem zase tak velký rozdíl není.

I když, třeba králík zvládne 200x vyšší dávku morfia než člověk.

Tak tohle opravdu ne, fakt ne. Jak si vysokoškolačka nechá ukončit těhotenství prostředkem pro krávy, to už je teda hodně přes čáru.

A ještě se tohohle návodu chytí nějaká zoufalá, a hlavně méně inteligentní osoba, a taky to může dopadnout jinak. Jestli v tomto tématu respektive obhajobě chcete pokračovat, tak ideálně v sekci skot, tam to bude příhodnější, jestli mi rozumíte.

Jen tak mimochodem, moje máma do toho vlítla na své 16. narozeniny (asi tušíte, že v plánu to taky nebylo) a viselo ve vzduchu všelicos, ale kravín teda rozhodně ne. To jen kdyby měl někdo pocit, že se nedokážu vcítit do nelehké / nečekané situace té jmenované.

Ty jo, já ten prostřední odstavec od Vás snad nerozdýchám.

Každopádně prosím všechny, aby na toto již nereagovali.

27.9.2022 06:52

europa.it napsal(a):
Tak tohle opravdu ne, fakt ne. Jak si vysokoškolačka nechá ukončit těhotenství prostředkem pro krávy, to už je teda hodně přes čáru.

A ještě se tohohle návodu chytí nějaká zoufalá, a hlavně méně inteligentní osoba, a taky to může dopadnout jinak. Jestli v tomto tématu respektive obhajobě chcete pokračovat, tak ideálně v sekci skot, tam to bude příhodnější, jestli mi rozumíte.

Jen tak mimochodem, moje máma do toho vlítla na své 16. narozeniny (asi tušíte, že v plánu to taky nebylo) a viselo ve vzduchu všelicos, ale kravín teda rozhodně ne. To jen kdyby měl někdo pocit, že se nedokážu vcítit do nelehké / nečekané situace té jmenované.

Ty jo, já ten prostřední odstavec od Vás snad nerozdýchám.

Každopádně prosím všechny, aby na toto již nereagovali.

Promiňte, ale ve které části příspěvku obhajuji potraty a použití Oestrophanu k těmto účelům?

23.2.2023 18:50
europa.it

XXX.XXX.17.136

Jsem zpět, zdravím všechny čtenáře tohoto příspěvku! A trochu té statistiky:

Celkem 29 vrhů, první 14.07.2020, poslední 06.02.2023, 240 ušáků, přežití jen 66,25 % (hrůza, vím). Ale co se posledních 7 vrhů týče (od půlky minulého roku až do teď), tak 58 ušáků a přežití 93,10 % (to už je lepší). Samozřejmě se to může ještě celé hnout k horšímu, obzvlášť s ohledem na to, že z toho posledního vrhu jsou ušáci ještě v hnízdě, ale je to druhý vrh samice a i v prvním přežili úplně všichni a nebylo jich málo (v obou případech po devíti).

Zítra manžel pošle 4 ušáky na druhý břeh, reálný příjem nula , neb vše jde do rodiny, ale i tak super. Taky by mi zítra měla rodit samička co jsem ji kupovala jen tak na rychlo po cestě z práce, ale velmi se osvědčila. Její poslední vrh jen 4 ušáci, ale proč ne, co je 4 a více jsem spokojená. 1 se natáhl teda už docela velký úplně nečekaně, ale jinak rostou nevídaně. Ten největší má přírůstek 39 g/den! A to bez kokcidiostatik apod. Taky je to jeden z těch, co ho to zítra čeká...

Snad se dostanu k více zprávám zase, ale času je bohužel bídně pomálu...

Hezký večer všem!

Markéta

24.2.2023 10:21
borax

XXX.XXX.35.130

europa.it napsal(a):
Jsem zpět, zdravím všechny čtenáře tohoto příspěvku! A trochu té statistiky:

Celkem 29 vrhů, první 14.07.2020, poslední 06.02.2023, 240 ušáků, přežití jen 66,25 % (hrůza, vím). Ale co se posledních 7 vrhů týče (od půlky minulého roku až do teď), tak 58 ušáků a přežití 93,10 % (to už je lepší). Samozřejmě se to může ještě celé hnout k horšímu, obzvlášť s ohledem na to, že z toho posledního vrhu jsou ušáci ještě v hnízdě, ale je to druhý vrh samice a i v prvním přežili úplně všichni a nebylo jich málo (v obou případech po devíti).

Zítra manžel pošle 4 ušáky na druhý břeh, reálný příjem nula , neb vše jde do rodiny, ale i tak super. Taky by mi zítra měla rodit samička co jsem ji kupovala jen tak na rychlo po cestě z práce, ale velmi se osvědčila. Její poslední vrh jen 4 ušáci, ale proč ne, co je 4 a více jsem spokojená. 1 se natáhl teda už docela velký úplně nečekaně, ale jinak rostou nevídaně. Ten největší má přírůstek 39 g/den! A to bez kokcidiostatik apod. Taky je to jeden z těch, co ho to zítra čeká...

Snad se dostanu k více zprávám zase, ale času je bohužel bídně pomálu...

Hezký večer všem!

Markéta

34% úmrtnost je strašné!
Měla by jste to krmivo vyladit.
Porod samice : 4 ks je taky velmi málo.
Toho samce ode mne ještě máte?

24.2.2023 13:09
europa.it

XXX.XXX.17.136

borax napsal(a):
34% úmrtnost je strašné!
Měla by jste to krmivo vyladit.
Porod samice : 4 ks je taky velmi málo.
Toho samce ode mne ještě máte?

Ano, já vím, kde je rozumná respektive přijatelná hranice úmrtnosti.

Ani člověk nemusí číst mezi řádky, aby pochopil, že to ladím viz úmrtnost 7 % z posledních 7 vrhů. Problém bude s největší pravděpodobností, k mé velké nelibosti, v čerstvé trávě. Chodila jsem na ni povětšinou tady na louku hned vedle domu, nádherná, žádnou chemií nehnojená, ale volně jsou tam srnky, zajíci... Ne že bych to netušila, ale to krásné čerstvé... Prostě to v sezóně budu muset vymylset jinak.

Pravda, 4 kusy není mnoho, ale jak jsem zmiňovala, jsem s tím úplně ok. Nemám ambice trhat početní rekordy. Jsou lidé, kteří používají prostředky na podporu počtu porodnosti, i přesto, že mají hyly, hypluse. Nebudu jmenovat. Proč...? Navíc, opět netřeba číst mezi řádky, stačí prostě jen číst (a nebýt protivný), průměr na vrh přes 8 králíčat, takže za mě naprostá spokojenost.

Samce od Vás stále mám, je krásnej, mazlivej chlapák co ví co se od něj chce. Jinými slovy úžasnej. Plán je ho držet tento rok a i určo příští. Splodil už 7 vrhů s průměrem přes 9 ušáků na vrh. A dnes se mi má od něj narodit další potomci s tou samičkou, co naposledy měla "jen" ty 4 kousky. Plus je s ním připuštěná další frajerka, krasavica viz přiložené foto.

Jo a mám svůj rekord, dnes jeden ze zabitých ušáků měl přírůstek 40 g/den. Právě z těch výše uvedených 4 narozených. To jsem opravdu nezažila a moc se mi nechtělo věřit, že je to vůbec možné. Ale je. :-) A žádná kokcidiostatika, žádné očkování, prostě super. Dostala ho tchýně, jsem anděl... :-))))

25.2.2023 11:22
borax

XXX.XXX.91.21

Přijdu vám protivný?
Sama vidíte ( v čase ), že krmení trávou je problematické.
Je úplně jedno jestli je sklizena u lesa, nebo z vaší oplocené zahrady.
Raději si v létě máknu a nasuším na celý rok.
Jinými slovy krmení trávou jsem už dávno vzdal.

Plodnost brojlerových králíků je spíš na obtíž.
Protože je nutné dělat selekci hned po porodu.
A ne každý to psychicky zvládne.
Jsem rád, že se samci ( a teď i vám ) daří 👍

25.2.2023 14:37
europa.it

XXX.XXX.99.4

borax napsal(a):
Přijdu vám protivný?
Sama vidíte ( v čase ), že krmení trávou je problematické.
Je úplně jedno jestli je sklizena u lesa, nebo z vaší oplocené zahrady.
Raději si v létě máknu a nasuším na celý rok.
Jinými slovy krmení trávou jsem už dávno vzdal.

Plodnost brojlerových králíků je spíš na obtíž.
Protože je nutné dělat selekci hned po porodu.
A ne každý to psychicky zvládne.
Jsem rád, že se samci ( a teď i vám ) daří 👍

Je to problematické, píše se to všude už hodně dlouhou dobu. Jenže mně prostě přijde strašně líto jim nedat ty nádherné, čerstvé mlíčáky, jetelíček... Ale zřejmě se toho opravdu budu muset zříct.

Jo jo, my teď máme taky sena tuze moc, takže super, vůbec s ním nemusím šetřit. A bude ho dostatek i tento rok věřím, manželovi konečně dorazil už rok objednaný malotraktor, tak o to víc ho to sečení a vše kolem bude bavit.

Jinak co se té úmrtnosti týče, tak do toho počítám úplně všechny chudinky, i ty, co zemřeli třeba jen do týdne života. Už jsem to tu několikrát zmiňovala. Někteří chovatelé to počítají tak, že tyhle malé ani do úhynu neberou/nezapočítávají. To vůbec nekritizuji, každý ať si zvolí způsob výpočtu jak mu vyhovuje, ale jsou tam potom značné rozdíly v tom nehezkém procentu úmrtnosti, zatímco skutečnost může být třeba totožná.

Když se vrátím k těm posledním 7 vrhům, tak z 58 ušáků zemřeli 4. A z těch 4 byl jen 1 už právě větší. Ty 3 zemřeli maličkatí. 2 z hnízda o 12 kouscích a 1 z hnízda o 11 kouscích. Takže pokud by to takhle šlo dál, byla bych nejšťastnější chovatelka ušáků v širokém okolí.

A už neplatí to, co jsem psala minule. Chlapák od Vás - Benja - už je tatínkem 8 vrhů, neb dnes to do hnízda nasázela samička, co u něj byla před 32 dny na návštěvě. A nadále platí pochvala, hnízdo je úplně plné (až se bojím, aby jich nebylo přespříliš), takže Benjovi průměrný počet ušáků na vrh určitě neklesne. Budu ho zas muset podrbat na čumáku, to jsem se naučila z videa od Vás.

Jo a ještě se musím pochlubit. Manžel opravil starou řezačku, budu chodit na kopřivy až se ze mě bude kouřit. Jestli teda ne klasickou travičku, tak kopřivy ale rozhodně! To nemůžu králíkům nedat. Navíc, takhle řezával můj milovaný děda, který mi brzy zemřel, tak na něj u toho budu vzpomínat.

4.3.2023 09:36
europa.it

XXX.XXX.57.85

Dobrý den, ahoj všem!

Před měsícem jsem naplánovala své samičce, prvničce, že bych ráda, aby mi to nasázela do hnízda 3.3.2023, to víte, to se dobře pamatuje. Shodly jsme se. Je to ta samička co je na fotce z příspěvku z 24.2.2023 13:09. Samice jako hrom, dlouhá jak týden. Nádherná! Fidorka Medvědí jí říkám. Mix čisté Burgunďačky a čistého Činčiláka. Chudák je v klasickém kotci, kde postavila hnízdo jak pyramidu, tak už jí tam moc místa nezbývá. Mám k ní snad jen jednu výtku. Porodila 11 ušáčků. No jako mám radost, že se cítí u mě dobře, když takový počet, ale já bych byla radši, kdyby měla třeba max 9. Na první pokus ideálně 7.

Kdysi tady psala jiva, že "nemá ráda mnohpočetné vrhy". Já na to tenkrát koukala jak puk. Říkám si proč ne? Když to samice uživí, je to fajn, ne? No, jenže. I když má samice dostatek mlíčka, tak přeci jen 11 cecíků určitě nemá a už začíná problém. Navíc, jak jsem je počítala, někteří byli opravdu maličkatí. Takže čekám úhyn, tipuju si 2 v lepším případě. Tak to bych raději třeba těch 9, ale bez úhynu. Je mi to pak líto a statistika už mi zaznamenává nehezké údaje. Navíc, když je jich třeba těch 7, přeci jen rostou rychleji.

No nic, já vím, že to všichni víte, jen tak přemýšlím nahlas...

Jdu zkusit připustit Fidorčinu mámu Sussan. Datum narození 4.4. by se taky dobře pamatoval. Myslím, teda že to dnes nevyjde, ale zkusím to.

Hezký den všem a biatlonu zdar! Vyrazili jsme včera do NMNM jako famílie i s babičkou. Dnes už bez babičky, ale zato s více teplého čaje a pro mě něčeho ostřejšího, má být větší zima než včera.

16.4.2023 11:22
europa.it

XXX.XXX.56.149

Dobrý den, ahojte!

Dotaz: Stalo se někomu z Vás za posledních 10 let dejme tomu, že mu někdo odcizil králíky? Prostě vybral králíkárnu? Mám na mysli hlavně těm, co mají králíkárny a jim podobná zařízení dál od baráku?

Moc díky!

Jinak včerejší odstav přesně v 7 týdnech na fotce.

17.4.2023 10:02
Varaxi

XXX.XXX.191.80

Stalo se nám v rodině, že kkrálíci zmizeli. Ale není jediný důkaz, že by je odnesl člověk - prostě některé kotce byly otevřené a jiné ne a králíci zmizeli jen z těch otevřených.
Spíš to tipujeme na nedovření dvířek - večer předtím bylo šero a mlha, navíc tam šel starší člen rodiny, takže...
Na druhou stranu krádež vyloučit nelze.

Přidejte reakci

Přidat smajlík