Jak odnaučit pejska močit a kálet po celém bytě?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

25.5.2006 12:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.137.21

Mám dotaz...Jsme už z toho zoufalí :( Pořídili jsme si pejska - štěně, který byl odmalička učený na savou podložku pro psy..Dokud byla v "ohrádce" tak chodila opravdu jen na ni..Jakmile se však z ní naučila vylézt, začala si dělat WC z celého bytu..Ohrádku jsme zrušili, protože se z ní stejně vždycky dostala ikdyž jsme ji zabedňovali opravdu důkladně, ale ona se stejně nají, a ačkoliv má savou podložku hned vedle misky na žrádlo, odejde do vedlejší místnosti a tam vykoná potřebu..
Zkoušeli jsme všechno možné od trpě+livého vysvětlování až po namočení čumáku a přesunutí na savou podložku, křik..Ale nic nezabralo...
Prosím, poraďte....

Neregistrovaný uživatel

25.5.2006 12:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.50

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Mám dotaz...Jsme už z toho zoufalí :( Pořídili jsme si pejska - štěně, který byl odmalička učený na savou podložku pro psy..Dokud byla v "ohrádce" tak chodila opravdu jen na ni..Jakmile se však z ní naučila vylézt, začala si dělat WC z celého bytu..Ohrádku jsme zrušili, protože se z ní stejně vždycky dostala ikdyž jsme ji zabedňovali opravdu důkladně, ale ona se stejně nají, a ačkoliv má savou podložku hned vedle misky na žrádlo, odejde do vedlejší místnosti a tam vykoná potřebu..
Zkoušeli jsme všechno možné od trpě+livého vysvětlování až po namočení čumáku a přesunutí na savou podložku, křik..Ale nic nezabralo...
Prosím, poraďte....

Jak je štěně staré? Jestli má méně jak půl roku tak ho zdá se terorizujete zbytečně, takové nehody se stávají. Zvláště jestli bylo štěně od malička učeno svou potřebu v bytě vykonávat. Jak psík poroste a bude mít dostatek příležitostí dostat se ven, vydrží déle a mělo by to ustat samo. Problém je, že stejný přístup "vysvětlování" měl i chovatel, když svého svěřence učil na podložku, vy mu to teď obdobným způsobem vyvracíte. Bude to chtít hodně trpělivosti.

Neregistrovaný uživatel

25.5.2006 12:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.255.126

Jak je štěně staré? Jestli má méně jak půl roku tak ho zdá se terorizujete zbytečně, takové nehody se stávají. Zvláště jestli bylo štěně od malička učeno svou potřebu v bytě vykonávat. Jak psík poroste a bude mít dostatek příležitostí dostat se ven, vydrží déle a mělo by to ustat samo. Problém je, že stejný přístup "vysvětlování" měl i chovatel, když svého svěřence učil na podložku, vy mu to teď obdobným způsobem vyvracíte. Bude to chtít hodně trpělivosti.

Mám dva 8 měsíční a již 2 měsíce se nám příhody doma nestávají,ale je třeba s nimi chodit pravidelně alespoň 4x denně ven.

Neregistrovaný uživatel

25.5.2006 12:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.246

Mám dva 8 měsíční a již 2 měsíce se nám příhody doma nestávají,ale je třeba s nimi chodit pravidelně alespoň 4x denně ven.

To je taky nápad dát psovi místo venčení hned vedle místa žraní.Štěně by nemělo mít možnost lítat po celém bytě.Nechte mu k dispozici jeden pokoj,srolujte koberce a sací podložku dejte ke dveřím.Ne hned vedle pelíšku nebo misek.A choďte s ním co nejvíce ven,po každém nakrmení a probuzení a venku hodně chvalte.Courat po bytě ho nechte,když máte jistotu,že je vyvenčeno.I když doma něco udělá,běžte s ním ven.Pokud jste doma,podložku schovejte a choďte jenom ven.Podložka slouží jako místo záchrany,když jste dlouho pryč a štěně to nevydrží.Je otázkou,jestli nechcete,aby vám pejsek chodil na podložku celý život a venčení v bytě vám nevadí.Tam to učení bude mnohem těžší,když už je naučené se venčit v celém bytě.

Neregistrovaný uživatel

25.5.2006 12:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.112

Prosím, poraďte....

No vezměte si, že vy byste taky měli záchod v kuchyni, tak to by asi nešlo, že? Většina normálních psů se nechodí venčit do pelíšku, do boudy ani do kotce, samozřejmě pokud mají možnost venčení mimo. A ani jeden muj pes se nikdy nevyvenčil v blízkosti svých misek. Většina psů přijme nakonec za svůj pelíšek celý byt, takže já jsem pro VENČENÍ psa ne v bytě, ale VENKU!!
Nepsal/a/ jste, jak staré štěně máte, ale obecně platí, že do asi 6měsíců věku štěňátka ještě natolik neovládají svěrače, že se jim občas doma nějaká nehoda přihodí. Taky platí, že po jídle, po probuzení a po hře doma bychom měli pejska vyexpedovat tam, kde chceme aby se venčil a počkat, až potřebu provede. Když se povede k naší spokojenosti, štěňátko mohutně pochválíme. Když nevychytáme tu kritickou dobu, štěněti, které chytneme doma při činu vyhubujeme a dopravíme ho tam, kde chceme, aby se venčilo. Pokud štěně při činu nechytneme, nebudeme mu hubovat, naopat vynadáme si sami, protože my tu správnou chvilku k venčení propásli, my měli na štěně dávat pozor a nedávali, my se mu plně nevěnovali!!!
Vy, pokud chcete, aby se váše fenka venčila doma na podložku, v první řadě podložku přestěhujte někam, kde vám nebude vadit a pro fenku bude dostupná. Potom fenku vždycky po jídle, spánku, hře, nebo když vysledujete, že se chce venčit /hledání místa k venčení/ vezmete a přenesete na podložku a po vykonání potřeby hóóódně pochválíte a odměníte jí. Když jste doma, fenku pořád sledujte, aby co nejvíc čůraní a kakaní provedla na podložku. Jestli jste v práci, nechte jí jen v té jedné místnost, kde bude mít podložku. Jestli po příchodu domu bude nadělení i jinde, nijak to nekomentujte, nemá to cenu, pes si to stejně nepamatuje, v klidu ukliďte a znovu se věnujte nácviku správného venčení. A nebojte, většina psů se naučí venčit se tam, kde my chceme, ať je to na položce nebo venku na louce, jen to nějakou dobu trvá.

Neregistrovaný uživatel

25.5.2006 12:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.85.21

Prosím, poraďte....

Jak můžete dávat savou podložku jako záchod hned vedle misky na žrádlo?Přece kde pes žere tam se hned nevykálí.Jinak lze naučit tak,že jak se štěně nají nebo vyspí,tak ho vezměte a dejte hned na savou podložku,která je třeba v chodbě nebo tam kde chcete aby štěně vykonávalo svou potřebu, jak se vykálí tak pochvalte.Budete to muset vícekrát opakovat , aby si vštěpilo,že tam musí vykonávat potřebu.Tak jak se vyspí šup na podložku, jak se nají šup na podložku,ono se to časem poddá.

Neregistrovaný uživatel

25.5.2006 13:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.19

Prosím, poraďte....

Moje štěně konalo potřebu už skoro pořád venku. Brala jsem si ho do práce a několikrát denně s ním vyběhla ven. Tak to bylo i doma. Občas se nehoda přihodila, ale byla jsem nadšená, jak to hezky umí venku. Jenže teď už si ho do práce neberu a je doma než se vrátím. Celou dobu bez venčení nevydrží a doma najdu vždycky loužičku (což je pochopitelné). Jenže jak ho teď naučit, že doma se nečůrá, když půl dne tam může dělat cokoliv a až odpoledne se mu můžu věnovat a chodit s ním ven. Momentálně koná potřebu kde se mu zrovna chce - buď je doma nebo venku. Když se to povede venku, dostane pamlsek, doma spíš trochu pokárání, ale nechci na nějk křičet, když část dne nemá prostě jinou možnost než udělat loužičku doma. Je ale ještě malé, snad se to zlepší - teď má 3 měsíce.

Neregistrovaný uživatel

25.5.2006 13:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.112

Moje štěně konalo potřebu už skoro pořád venku. Brala jsem si ho do práce a několikrát denně s ním vyběhla ven. Tak to bylo i doma. Občas se nehoda přihodila, ale byla jsem nadšená, jak to hezky umí venku. Jenže teď už si ho do práce neberu a je doma než se vrátím. Celou dobu bez venčení nevydrží a doma najdu vždycky loužičku (což je pochopitelné). Jenže jak ho teď naučit, že doma se nečůrá, když půl dne tam může dělat cokoliv a až odpoledne se mu můžu věnovat a chodit s ním ven. Momentálně koná potřebu kde se mu zrovna chce - buď je doma nebo venku. Když se to povede venku, dostane pamlsek, doma spíš trochu pokárání, ale nechci na nějk křičet, když část dne nemá prostě jinou možnost než udělat loužičku doma. Je ale ještě malé, snad se to zlepší - teď má 3 měsíce.

Zlepší se to určitě, tříměsíční štěně je jako kojenec, na nočník se dítě také musí učit a nějakou dobu to trvá.

Neregistrovaný uživatel

25.5.2006 13:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.124.152

Prosím, poraďte....

ale ona se stejně nají, a ačkoliv má savou podložku hned vedle misky na žrádlo, odejde do vedlejší místnosti a tam vykoná potřebu..

Odpověděla jste si sama. Vždyť se to píše v každé knížce. Po každém krmení popadnout štěně a mazat ven. Bezvyjímek!!!
A pak chválit, chválit, chválit....

Neregistrovaný uživatel

25.5.2006 13:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.148.232

tříměsíční štěně bude čůrat všude, to jste měla vědět když jste si ho brala

zatím buďte ráda, že se vyčůrá na podložku, já štěňata učím na noviny

jak brzy se štěně naučí chodit čůrat ven, zaleží jen a pouze na vás!!! a jestli je doma celé dopoledne samo, tak se nedivte, že to nevydrží

musíte ho venčit než odejdete a hend když přijdete domů a vždycky když se mu podaří se vyčůrat a vykakat venku, tak chválit chválit chválit a odměnit pamlskama

taky si vzpoměňte nebo se zeptejte rodičů, jak dloho vy jste chodila do plínek a jak bylo těžké vás naučit na nočník, určitě to nebylo hned když jste se narodila nebo v batolecím věku

Neregistrovaný uživatel

25.5.2006 15:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.35.151

ale ona se stejně nají, a ačkoliv má savou podložku hned vedle misky na žrádlo, odejde do vedlejší místnosti a tam vykoná potřebu..

Odpověděla jste si sama. Vždyť se to píše v každé knížce. Po každém krmení popadnout štěně a mazat ven. Bezvyjímek!!!
A pak chválit, chválit, chválit....

Vy jste tomu ubohému štěněti vážně strkali čumáček do loužičky? Teď je tolik dostupné literatury o výchově psů, že mě to úplně šokuje. Měli jste si vzít už většího psa, který je vychovaný od někoho jiného. To vaše psí mimi je chudák, chcete aby pochopil pro něj zatím nepochopitelné.

Neregistrovaný uživatel

25.5.2006 15:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.194

Prosím, poraďte....

jednoduše, začít se mu věnovat a obětovat výchově čas. Pes a zvláště štěně čas potřebuje!!!!! Jak již mnoho lidí napsalo, po každém jídle, spaní, hraní, zkrátka co hodinu či dvě vzít psa ihned ven a chváli, cválit..... tresty bez možnosti se beztrestně vykálet jsou k ničemu. Takový přístup je špatný. Zkrátka chodit ven a je to. Věnovat mu čas. Mám štěně 4měsíce staré a doma nenadělá. stalo se párktát a to asi tak do těch 12ti týdnů. Pak ne.

Neregistrovaný uživatel

25.5.2006 16:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.34

Vy jste tomu ubohému štěněti vážně strkali čumáček do loužičky? Teď je tolik dostupné literatury o výchově psů, že mě to úplně šokuje. Měli jste si vzít už většího psa, který je vychovaný od někoho jiného. To vaše psí mimi je chudák, chcete aby pochopil pro něj zatím nepochopitelné.

Mám už druhého psa pudla. První byl střední a čůrání venku pochopil snad hned a problémy s ním nebyly. Druhý je velký pudl a ten byl jako štěně děsně tupej na tyto věci . Ať podobrém nebo pozlém, nikdy nešel ke dveřím, neštěkl, nedělá to ani teď. Takže musím mimo pravidelné venčení ještě číst jeho potřeby v očích. Dokonce přes noc nám dělal hromady , i když jsme měli otevřeno do ložnice, aby mohl příp. ňafnout. Nic. I s čůráním to nijak neřešil. A to si vybral na jakoukoliv potřbu předložku u vany nebo nějaký koberec. Když jsem třeba odešla pryč ( pes řádně vyvenčený zůstal doma ), za dvě hodky už jsem měla nachystanou hromadu . Asi za to, že jsem ho nevzala.Nakonec jsem to vyřešila tak, že jsme pořídili velkou výstavní klec a přes noc a po dobu naší nepřítomnosti, ho tam vždy zavíráme.Od jara do podzimu má kotec venku. A nikdo mě nepřesvědčí, že psa týrám. Klec je veliká, vlezl by se tam pohodlně 2x, má tam pořád vodu a já mám klid a nemusím se neustále hrabat v těch jeho ho..... Už jsem z toho byla na mrtvici a s hrůzou chodila dom. Takže toto je asi jeden z mála případů, kdy se to pes nějak nenaučil .

Neregistrovaný uživatel

25.5.2006 16:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.112

jednoduše, začít se mu věnovat a obětovat výchově čas. Pes a zvláště štěně čas potřebuje!!!!! Jak již mnoho lidí napsalo, po každém jídle, spaní, hraní, zkrátka co hodinu či dvě vzít psa ihned ven a chváli, cválit..... tresty bez možnosti se beztrestně vykálet jsou k ničemu. Takový přístup je špatný. Zkrátka chodit ven a je to. Věnovat mu čas. Mám štěně 4měsíce staré a doma nenadělá. stalo se párktát a to asi tak do těch 12ti týdnů. Pak ne.

Mám také skoro 4měsíční štěně, brala jsem si ho v 11týdnech zrovna v tu dobu, kdy byly letos záplavy a tak hodně lilo, takže se u chovatele tyhle štěňata nechodily venčit ven, ale byly naučený na hadr. Máme dny, kdy doma neudělá nic a dny, kdy i po vyčůrání venku hned doma udělá loužičku na koberec. No koberec už je starej, stejně chceme koupit novej, takže uklízím loužičky a návštěvy nezvu. Teď máme třetí den bez nehody, tak jásám. Ale i kdyby se zas něco doma povedlo, tak nezoufám všechno chce svůj čas.
Zato mám jiný problém, hyperaktivní štěně, se kterým se pomalu nedá doma nic udělat. A nejhorší je ak se zavřu na záchod nebo do koupelny. To si můžu být jistá, že něco provede. Např. podívá se co nám přibylo v koši /i když už ho dávám na židli/, přečte nějaký časopis nebo knížku nebo ohlodá tapety, popřípadě shodí ze skříňky složenky a sežere je, nebo si poňuchná boty nějakého nebožáka, který si je neuklidí. Taky kytky jsou moc chutné a hlína ještě lepší. Než se jdu vyčůrat, tak musím zkontrolovat byt, jestli náhodou někde neleží něco k prozkoumání a musím být pořád v pozoru. Ta klec by asi nebyla marná, ale volné penízky na ní teď bohužel nemám. Ale napadl mě úvazek - očko na zeď nad pelíšek a štěníka na nutnou dobu přivázat. Nemáte s tím někdo náhodou zkušenost?

Neregistrovaný uživatel

25.5.2006 16:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.43.77

Mám také skoro 4měsíční štěně, brala jsem si ho v 11týdnech zrovna v tu dobu, kdy byly letos záplavy a tak hodně lilo, takže se u chovatele tyhle štěňata nechodily venčit ven, ale byly naučený na hadr. Máme dny, kdy doma neudělá nic a dny, kdy i po vyčůrání venku hned doma udělá loužičku na koberec. No koberec už je starej, stejně chceme koupit novej, takže uklízím loužičky a návštěvy nezvu. Teď máme třetí den bez nehody, tak jásám. Ale i kdyby se zas něco doma povedlo, tak nezoufám všechno chce svůj čas.
Zato mám jiný problém, hyperaktivní štěně, se kterým se pomalu nedá doma nic udělat. A nejhorší je ak se zavřu na záchod nebo do koupelny. To si můžu být jistá, že něco provede. Např. podívá se co nám přibylo v koši /i když už ho dávám na židli/, přečte nějaký časopis nebo knížku nebo ohlodá tapety, popřípadě shodí ze skříňky složenky a sežere je, nebo si poňuchná boty nějakého nebožáka, který si je neuklidí. Taky kytky jsou moc chutné a hlína ještě lepší. Než se jdu vyčůrat, tak musím zkontrolovat byt, jestli náhodou někde neleží něco k prozkoumání a musím být pořád v pozoru. Ta klec by asi nebyla marná, ale volné penízky na ní teď bohužel nemám. Ale napadl mě úvazek - očko na zeď nad pelíšek a štěníka na nutnou dobu přivázat. Nemáte s tím někdo náhodou zkušenost?

Pokud je tak hyperaktivní,může ze vzteku z uvázání začít kousat pelíšek.Já bych ho klidně vzala sebou na ten záchod(pokud to není velké plemeno a vejdete se tam oba).

Neregistrovaný uživatel

25.5.2006 16:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.112

Pokud je tak hyperaktivní,může ze vzteku z uvázání začít kousat pelíšek.Já bych ho klidně vzala sebou na ten záchod(pokud to není velké plemeno a vejdete se tam oba).

Hm, tak to nevím.S tím ničením pelíšku mě to tedy vůbec nenapadlo, taky by mohlo přijít k úhoně vodítko a štěně by asi ječelo, že je uvázaný. Včera jsem ho musela uvázat na dětským hřišti k lavičce a to byl koncert. To je tedy situace a docela na zasmání. Na záchodě máme místo jen pro jednoho, takže je malej. A kromě toho už vidím, jak si přivodím nějakou neurozu, když bych toho našeho draka usměrňovala do klidu sedíc na míse s kalhotama u kolen. To by taky nemuselo dobře dopadnout. No takže asi budu průkopník a přece jen vyzkouším ten úvazek, vyměním vodítko za řetízek a v nejhorším obětuju pelech. Stejně je poděděnej a novej by se časem hodil.

Neregistrovaný uživatel

25.5.2006 17:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.43.77

Hm, tak to nevím.S tím ničením pelíšku mě to tedy vůbec nenapadlo, taky by mohlo přijít k úhoně vodítko a štěně by asi ječelo, že je uvázaný. Včera jsem ho musela uvázat na dětským hřišti k lavičce a to byl koncert. To je tedy situace a docela na zasmání. Na záchodě máme místo jen pro jednoho, takže je malej. A kromě toho už vidím, jak si přivodím nějakou neurozu, když bych toho našeho draka usměrňovala do klidu sedíc na míse s kalhotama u kolen. To by taky nemuselo dobře dopadnout. No takže asi budu průkopník a přece jen vyzkouším ten úvazek, vyměním vodítko za řetízek a v nejhorším obětuju pelech. Stejně je poděděnej a novej by se časem hodil.

A co mu zkusit dát na tu chvíli odchodu vepřové ucho nebo jinou vzácnou dobrotu a po příchodu jí zase sebrat,aby mu to bylo opravdu vzácné a pustil se s chutí do toho?
Jinak zaručená osvědčená rada na to,aby pes ignoroval koš.Nafouknout co nejvíce balonek,tak aby byl na pokraji prasknutí,opatrně dát do koše a pod něj papír od paštiky nebo něco hodně lákavého.Nechat psa,ať se do koše začne vloupávat a za rohem ho pozorovat.Pokud mu balónek rupne před čenichem,většinou se tak lekne,že už do koše nejde.

Neregistrovaný uživatel

25.5.2006 19:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.137.21

Prosím, poraďte....

Takže to jsem opět já, zakladatelka tohoto tématu..
Takže štěněti jsme dávali čumáček hodně blízko k počuranému, loužička to je těžko, když se to hned vsaje do koberce, že..
Podotýkám, že jsme to začli dělat až poté co selhaly veškeré ostatní metody popisované v knihách (a rodiče takto odnaučili 2 psy!!!)
Dále je podstatné to, že štěně MÁ přece jinou možnost než udělat potřebu na koberec...udělat ji NA PODLOŽKU jak bylo zvykané a učené od mimi..
Dále je podstatné to, že ikdyž samozřejmě DÁVÁME štěně na podložku po jídle, spaní atd. tak stejně močí i jinde, močí zhruba co PŮL hodiny, to s ním máme chodit ven 48x???
Chceme jen aby močilo a kálelo na podložku, ne na koberec...
A další co je důležité, že už to umělo!!! A dělalo!!! Ale bylo to v době kdy bylo zavřené v ohrádce ze které se teď již dostane, proto jsme ji zrušili (na klec nejsou peníze :( )
Podložku má blízko jídla, protože má své místečko, podložku podloženou ještě novinama + misku na jednom místě, kde mělo předtím ohrádku..
Je to tak proto, aby ji nemuselo štěně hledat někde daleko v předsíni, aby byla pro něj pořád v dohledu!!!
Jsou jí 3 měsíce...ale přece nemůžu říct, nojo, ono je ještě malé (nehledě na to že už na podložku chodilo, i MLADŠÍ) ale obávám se že později už ho to neodnaučíme..
Myslela jsem že mi tady lidé poradí, ale veškeré tyto rady jsme už zkoušeli (( jediné co ne, je dát mu podložku do předsíně, ale obávám se že to bude ještě horší, protože ji štěně nenajde..)) a proto jsem sem napsala, knížky samozřejmě načtené mám a rady z nich vyzkoušené...proto jsem myslela že mi třeba poradí tady..
...a ne že se tu ze mě udělá tyran...chjo...

Neregistrovaný uživatel

25.5.2006 19:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.124.152

Takže štěněti jsme dávali čumáček hodně blízko k počuranému, loužička to je těžko, když se to hned vsaje do koberce, že..
Podotýkám, že jsme to začli dělat až poté co selhaly veškeré ostatní metody popisované v knihách (a rodiče takto odnaučili 2 psy!!!)
Dále je podstatné to, že štěně MÁ přece jinou možnost než udělat potřebu na koberec...udělat ji NA PODLOŽKU jak bylo zvykané a učené od mimi..
Dále je podstatné to, že ikdyž samozřejmě DÁVÁME štěně na podložku po jídle, spaní atd. tak stejně močí i jinde, močí zhruba co PŮL hodiny, to s ním máme chodit ven 48x???
A další co je důležité, že už to umělo!!! A dělalo!!! Ale bylo to v době kdy bylo zavřené v ohrádce ze které se teď již dostane, proto jsme ji zrušili (na klec nejsou peníze :( )
Podložku má blízko jídla, protože má své místečko, podložku podloženou ještě novinama + misku na jednom místě, kde mělo předtím ohrádku..
Je to tak proto, aby ji nemuselo štěně hledat někde daleko v předsíni, aby byla pro něj pořád v dohledu!!!
Jsou jí 3 měsíce...ale přece nemůžu říct, nojo, ono je ještě malé (nehledě na to že už na podložku chodilo, i MLADŠÍ) ale obávám se že později už ho to neodnaučíme..
Myslela jsem že mi tady lidé poradí, ale veškeré tyto rady jsme už zkoušeli (( jediné co ne, je dát mu podložku do předsíně, ale obávám se že to bude ještě horší, protože ji štěně nenajde..)) a proto jsem sem napsala, knížky samozřejmě načtené mám a rady z nich vyzkoušené...proto jsem myslela že mi třeba poradí tady..

(a rodiče takto odnaučili 2 psy!!!)
jak víte, že by to psi nepochopili i bez toho?

Pes je od přírody čistotné zvíře nechce se vyprazdňovat tam kde spí a jí. Pokud k tomu není donucen - například zavřením v ohrádce.....

Neregistrovaný uživatel

25.5.2006 20:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.137.21

(a rodiče takto odnaučili 2 psy!!!)
jak víte, že by to psi nepochopili i bez toho?

Pes je od přírody čistotné zvíře nechce se vyprazdňovat tam kde spí a jí. Pokud k tomu není donucen - například zavřením v ohrádce.....

Dobrá, jak říkám, bylo to proto aby pořád tu savou podložku viděla, že jsme se báli, že zapomene kde ji má..
Ale dobrá, za tuto radu děkuji, když myslíte že tato drobná úprava může pomoct, zkusíme to...

Neregistrovaný uživatel

25.5.2006 20:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.18.38

Zkusila jste štěněti omezit pohyb (např. na jednu místnost)? Bylo by to možná dobré, aby nepoužívalo celý byt jako záchod. Také je možné položit noviny na několik míst (např. tam, kde chodí nejčastěji) a pak je po kouskách posunovat na jedno místo (aby jste neměli noviny roztahané po celém bytě).
Z mých vlastních zkušenosti se štěňátky - štěňátka byla u mne naučená na noviny (v zimě se moc učit venku nedá) i když byla volně po bytě, vždy noviny spolehlivě vyhledala a u příchodem k nové majitelce zapomněla na "slušné" vychování a čůrala a kadila o stošest po celém bytě (teda ne všechna, jenom některá). Takže nezbývá nic jiného než trpělivost
A co se týká čůrání v blízkosti pelíšků, mám doma jednu fenku (dospělou), která se naprosto suverénně vyčůrá i do svého pelíšku a ještě si tam lehne. A není to proto, že by nemohla jít jinam, nebo to nevydržela. Někdy vydrží 5 hod, ale někdy ani hoďku.

Neregistrovaný uživatel

25.5.2006 20:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.6.243

Zkusila jste štěněti omezit pohyb (např. na jednu místnost)? Bylo by to možná dobré, aby nepoužívalo celý byt jako záchod. Také je možné položit noviny na několik míst (např. tam, kde chodí nejčastěji) a pak je po kouskách posunovat na jedno místo (aby jste neměli noviny roztahané po celém bytě).
Z mých vlastních zkušenosti se štěňátky - štěňátka byla u mne naučená na noviny (v zimě se moc učit venku nedá) i když byla volně po bytě, vždy noviny spolehlivě vyhledala a u příchodem k nové majitelce zapomněla na "slušné" vychování a čůrala a kadila o stošest po celém bytě (teda ne všechna, jenom některá). Takže nezbývá nic jiného než trpělivost
A co se týká čůrání v blízkosti pelíšků, mám doma jednu fenku (dospělou), která se naprosto suverénně vyčůrá i do svého pelíšku a ještě si tam lehne. A není to proto, že by nemohla jít jinam, nebo to nevydržela. Někdy vydrží 5 hod, ale někdy ani hoďku.

Pokud tříměsíční štěňátko učíte venčit se v bytě na podložku a nechodíte s ním několikrát denně ven,počítejte s tím,že to bude prasátko.Měli jste si koupit kočku,když je vám zatěžko běhat po probuzení a krmení ven.Pokud by to bylo 48x, jak tvrdíte, je štěně nemocné.

Neregistrovaný uživatel

25.5.2006 21:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.194

takovéto štěndo chodí tak po hodině, v noci vydrží ty čtyři. A ano, pokud jsem chtěla, aby chodilo ven, musela jsem běhat ven co hodinu. Bohužel, chtěla jsem štěně a nechci začpělý byt, pak se musím měsíc obětovat. Ano je nutné běhat ven stále, ale budiž vám útěchou, že intervaly se budou prodlužovat. Dnes chodím co 3hodiny a noc vydrží od půlnoci do těch šesti sedmi(dnes jsem ale šla ve čtyři-kňučela), jak kdy. Nechtěla jsem ji učit vůbec čůrat doma a vždy jsem okřikla při louži, ale čumák nemáčím nikdy. Spousta lidí si mylně myslí. že štěndo naučené čemusi u chovatele, se bude stejně chovat i v novém prostředí, ale to je mýlka. Musíte to to mrně naučit sami a jinak než úplnou odevzdaností a trpělivostí to nepůjde. Je to jako batole, to se také na nočník musí často posazpovat, než pochopí, oč tady jde. Opravdu, pokud obětujete měsíc, pes se skvěle naučí a bude po loužích na pořád.

Neregistrovaný uživatel

26.5.2006 07:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.50

takovéto štěndo chodí tak po hodině, v noci vydrží ty čtyři. A ano, pokud jsem chtěla, aby chodilo ven, musela jsem běhat ven co hodinu. Bohužel, chtěla jsem štěně a nechci začpělý byt, pak se musím měsíc obětovat. Ano je nutné běhat ven stále, ale budiž vám útěchou, že intervaly se budou prodlužovat. Dnes chodím co 3hodiny a noc vydrží od půlnoci do těch šesti sedmi(dnes jsem ale šla ve čtyři-kňučela), jak kdy. Nechtěla jsem ji učit vůbec čůrat doma a vždy jsem okřikla při louži, ale čumák nemáčím nikdy. Spousta lidí si mylně myslí. že štěndo naučené čemusi u chovatele, se bude stejně chovat i v novém prostředí, ale to je mýlka. Musíte to to mrně naučit sami a jinak než úplnou odevzdaností a trpělivostí to nepůjde. Je to jako batole, to se také na nočník musí často posazpovat, než pochopí, oč tady jde. Opravdu, pokud obětujete měsíc, pes se skvěle naučí a bude po loužích na pořád.

Jo někteří lidi by si neměli pořizovat ani psy, ani děti, když je pak překvapí, že se nechovají podle učebnice a nedej bože že se počurávají

Neregistrovaný uživatel

26.5.2006 08:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.112

Zadavatelko, nemusíte se cítit ukřivděná, většina rad, co tu zazněla byla k věci. To, že něco děláte špatně je fakt, tak to zkuste jinak a potom uvidíte. Nevím, které knížky jste četla, ale určitě v žádné nebylo, že tříměsíční štěně bude čistotné jako dospělý pes. Jestli vám ale fenka čůrá každou půl hodinu vezměte jí k veterináři, to totiž není normální stav a vypadá to na nějaký zdravotní problém. Takže než se tohle vyřeší, vymezte fence jednu místnost, srolujte koberec, dejte podložku do jedné části místnosti, pelíšek a krmení do druhé a zatím stírejte loužičky z lina třeba mopem. Jinak já vidím hlavní problém v té ohrádce. Už tu několikrát zaznělo, že většina normálních zdravých psů nedělá potřebu do pelechu a kolem jídla. Dělají to malinká štěňata, ale čím jsou starší, tak se pro vykonání potřeby od pelíšku vzdalují. Vy jste štěně drželi v ohrádce dokud to šlo a tam muselo spát, venčit se a asi i jíst. Teď je starší a už k místu krmení potřebu dělat nechce. Tak tu podložku přestěhujte někam, kde tedy chcete, aby se do budoucna fenka venčila. Vy jí po nakrmení a napití PŘENESETE na podložku a počkáte, až se vyčůrá nebo vykadí a vy jí móóóc pochválíte a odměníte. Tím vám odpadne starost s tím, jestli fenka podložku najde. Vy jí tam párkrát přenese, po vykonání potřeby pochválíte, odměníte. Ona si jí potom už bude vyhledávat sama.

Neregistrovaný uživatel

26.5.2006 10:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.18.96

Zadavatelko, nemusíte se cítit ukřivděná, většina rad, co tu zazněla byla k věci. To, že něco děláte špatně je fakt, tak to zkuste jinak a potom uvidíte. Nevím, které knížky jste četla, ale určitě v žádné nebylo, že tříměsíční štěně bude čistotné jako dospělý pes. Jestli vám ale fenka čůrá každou půl hodinu vezměte jí k veterináři, to totiž není normální stav a vypadá to na nějaký zdravotní problém. Takže než se tohle vyřeší, vymezte fence jednu místnost, srolujte koberec, dejte podložku do jedné části místnosti, pelíšek a krmení do druhé a zatím stírejte loužičky z lina třeba mopem. Jinak já vidím hlavní problém v té ohrádce. Už tu několikrát zaznělo, že většina normálních zdravých psů nedělá potřebu do pelechu a kolem jídla. Dělají to malinká štěňata, ale čím jsou starší, tak se pro vykonání potřeby od pelíšku vzdalují. Vy jste štěně drželi v ohrádce dokud to šlo a tam muselo spát, venčit se a asi i jíst. Teď je starší a už k místu krmení potřebu dělat nechce. Tak tu podložku přestěhujte někam, kde tedy chcete, aby se do budoucna fenka venčila. Vy jí po nakrmení a napití PŘENESETE na podložku a počkáte, až se vyčůrá nebo vykadí a vy jí móóóc pochválíte a odměníte. Tím vám odpadne starost s tím, jestli fenka podložku najde. Vy jí tam párkrát přenese, po vykonání potřeby pochválíte, odměníte. Ona si jí potom už bude vyhledávat sama.

Pokud se samo štěně vzdálí od místa spaní a krmení do jiné místnosti a tam až koná potřebu, je vidět,že je čistotné a nejraději by potřebu dělalo co nejdál,to znamená venku.Učte štěně ven a ne na žádnou podložku.

Neregistrovaný uživatel

26.5.2006 10:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.137.21

Pokud se samo štěně vzdálí od místa spaní a krmení do jiné místnosti a tam až koná potřebu, je vidět,že je čistotné a nejraději by potřebu dělalo co nejdál,to znamená venku.Učte štěně ven a ne na žádnou podložku.

Ještě k tomu "namáčení" říkám, že jsme mu dali čumák k loužičce (resp.k místu kde vykonalo potřebu) aby cítilo ten pach a pak hned na podložku, protože jsme chtěli, aby si spojilo ten pach s podložkou..
A k tomu venku, ven jsme chodit nemohli, protože nebylo ještě řádně naočkované a kolem paneláku se potuluje spousta psů, nechci riskovat že by pak onemocnělo!!! A taky někdy s ním např. ven jít nemůžeme, že..
A k NĚKTERÝM kteří to dosud nepochopili, já jsem nebyla překvapená, že štěně vzorně neudržuje čistotu!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Byla jsem překvapená tím, že I U NÁS štěně asi měsíc normálně chodilo na podložku, ale teď najednou chodí ÚMYSNĚ jinam, třeba i metr od podložky, to mě překvapilo!!!
PS:k některým dalším co mi tu radili podložku přemístit (což nás předtím nenapadlo, nebo jsme si mysleli, že by bylo blbé když už je naučené na jednom místě ho zase učit jinam) tak těm sděluji, že jest vykonáno, podložka je přemístěna do předsíne...tak uvidíme...
Ale pelíšek mu dát do předsíně nemá význam, štěně chce být pořád s námi, když ho v té předsíni nezavřu, nebude tam, když zavřu, tak bude sedět za dveřma, škrábat na ně a kňučet...

Neregistrovaný uživatel

26.5.2006 11:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.18.96

Ještě k tomu "namáčení" říkám, že jsme mu dali čumák k loužičce (resp.k místu kde vykonalo potřebu) aby cítilo ten pach a pak hned na podložku, protože jsme chtěli, aby si spojilo ten pach s podložkou..
A k tomu venku, ven jsme chodit nemohli, protože nebylo ještě řádně naočkované a kolem paneláku se potuluje spousta psů, nechci riskovat že by pak onemocnělo!!! A taky někdy s ním např. ven jít nemůžeme, že..
A k NĚKTERÝM kteří to dosud nepochopili, já jsem nebyla překvapená, že štěně vzorně neudržuje čistotu!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Byla jsem překvapená tím, že I U NÁS štěně asi měsíc normálně chodilo na podložku, ale teď najednou chodí ÚMYSNĚ jinam, třeba i metr od podložky, to mě překvapilo!!!
PS:k některým dalším co mi tu radili podložku přemístit (což nás předtím nenapadlo, nebo jsme si mysleli, že by bylo blbé když už je naučené na jednom místě ho zase učit jinam) tak těm sděluji, že jest vykonáno, podložka je přemístěna do předsíne...tak uvidíme...
Ale pelíšek mu dát do předsíně nemá význam, štěně chce být pořád s námi, když ho v té předsíni nezavřu, nebude tam, když zavřu, tak bude sedět za dveřma, škrábat na ně a kňučet...

Podložka v předsíni má význam tehdy,když štěně chápe,že venčit se chodí ven a tudíš hledá cestu ven.U vás se naučilo chodit kam se mu zachce,podle mě vůbec nechápe,co má dělat a vy ho jenom matete.
Pokud jsou mu tři měsíce, je již přeočkováno a chce chodit ven.Nezlobte se na mě,ale od vás to jsou jen výmluvy a vy nemáte opravdový zájem chodit pravidelně se psem ven.Vyhovovalo by vám,aby pes chodil pravidelně na nějaký záchůdek doma a ven by se zašlo,jen když se chce.A tomu,aby se pes venčil na záchůdek ho neumíte naučit.I to chce hroznou důslednost,neustálé sledování psa,vysvětlování a zamezení dělat potřebu jinde.Moc úspěšně to nevidím a pejska docela lituju.

Neregistrovaný uživatel

26.5.2006 12:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.112

Ježiš tak se tolik nerozčilujte, škodí to zdraví!!! Předně: štěně rozhodně nic ÚMYSLNĚ nedělá. Vlastně v ničem co štěně dělá, ŽÁDNÝ ÚMYSL nehledejte!!!!!!!!!!! A za druhé: často se stává, že štěňě už něco umělo a najednou nic. Je fakt, že je to hlavně v pubertě, ale u vás to bude určitě tou změnou - větším prostorem po odebrání ohrádky. Takže vydržte, vždyť tý vaší fence jsou teprve tři měsíce, to je fakt jestě miminko. Ono se to všechno poddá.

Neregistrovaný uživatel

26.5.2006 12:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.19

Moje štěně má pelíšek v obýváku a "plínu" na chodbě již od začátku. První loužička se nám teda povedla jinde,tak jsem do ní podložku namočila. Když štěně dlouho nečůralo, vzala jsem ho na podložku na chodbu a za pár dní to pochopilo. Ještě nedávno si na podložku běhalo čůrat samo, ale teď už se mu na ni nechce. Když byla ale podložka víc využitá (3 loužičky), tak na ní nechtělo. Když jsem doma, chodím s ním ven a když se vyčůrá tam, dostane pamlsek (miluje takové ty psí čokoládky). Ráno vstanu, vemu čokoládku a ona už kouká co se děje, tak jí vemu ven a dokud se nevyčůrá, nic nedostane. Zkouším to už druhý den a myslím, že to pochopila. Za nic jiného než čůrání na správném místě (venku nebo na podložce-což se snažím omezovat) čokoládku nedostane. Ono to i vaše štěně brzo pochopí, chce to trpělivost, i když je to občas na nervy

Neregistrovaný uživatel

26.5.2006 12:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.137.21

No nedivte se že se rozčiluju, když chci poradit a polovina lidí mi tady napíše jaké je naše štěně vlastně hrozný chudák jen proto že mu vynadám že se vymočilo na koberec...no jo, z toho bude mít asi fakt chudák doživotní trauma...
Lidi vzpamatujte se! Nikdy jsem ho za to nezbila!!! Jen mu vynadala, panebože...
A k těm výmluvám...jo, takže my teď si prostě vezmem s přítelem na 2 měsíce dovču a budem se věnovat psovi...
Copak vy nechápete že se se psem nedá chodit pořád ven???
Musí se přece naučit močit na nějaké nejmíň nevhodné místo, když je doma samo a nemůže ven...
Těm co mi opravdu něco radí moc děkuju a těm co mi tady chtějí opět napsat že vynadáním za s prominutím hovno na koberci svého psa týrám mi prosím už nepište, jen se zbytečně rozčiluju a jak někdo napsal, škodí to zdraví..
S pejskem jsme začli ven chodit po doočkování, je to asi týden, ale jak říkám, pořád být doma nemůžem, proto ta podložka!
Jo a k těm co mi radili tu podložku do předsíně (je tam linoleum) tak to zatím vypadá tak jak jsem očekávala, štěně na podložce být nechce, utíká a když na něj zvýším hlas po 10ti minutovém vracení na ni, max. si na ni lehne a je to...
Když ho tam nechám, vymočí se jinam...
No nic, budu zkoušet dál, vím že to chce trpělivost...

Neregistrovaný uživatel

26.5.2006 13:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.132

No nedivte se že se rozčiluju, když chci poradit a polovina lidí mi tady napíše jaké je naše štěně vlastně hrozný chudák jen proto že mu vynadám že se vymočilo na koberec...no jo, z toho bude mít asi fakt chudák doživotní trauma...
Lidi vzpamatujte se! Nikdy jsem ho za to nezbila!!! Jen mu vynadala, panebože...
A k těm výmluvám...jo, takže my teď si prostě vezmem s přítelem na 2 měsíce dovču a budem se věnovat psovi...
Musí se přece naučit močit na nějaké nejmíň nevhodné místo, když je doma samo a nemůže ven...
Těm co mi opravdu něco radí moc děkuju a těm co mi tady chtějí opět napsat že vynadáním za s prominutím hovno na koberci svého psa týrám mi prosím už nepište, jen se zbytečně rozčiluju a jak někdo napsal, škodí to zdraví..
S pejskem jsme začli ven chodit po doočkování, je to asi týden, ale jak říkám, pořád být doma nemůžem, proto ta podložka!
Jo a k těm co mi radili tu podložku do předsíně (je tam linoleum) tak to zatím vypadá tak jak jsem očekávala, štěně na podložce být nechce, utíká a když na něj zvýším hlas po 10ti minutovém vracení na ni, max. si na ni lehne a je to...

Vaše štěně si začíná spojovat podložku s něčím nepříjemným,proto z ní utíká.Podle vašeho vyjadřování odhaduji,že stejně nervózní jste i na štěně,když se něco nepovede.Neustálé vracení na podložku zakončené zvýšením hlasu je jak učení odložení.Zatím to vypadá,že jste mu svojí výchovou podložku znechutili.

Neregistrovaný uživatel

26.5.2006 13:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.137.21

Vaše štěně si začíná spojovat podložku s něčím nepříjemným,proto z ní utíká.Podle vašeho vyjadřování odhaduji,že stejně nervózní jste i na štěně,když se něco nepovede.Neustálé vracení na podložku zakončené zvýšením hlasu je jak učení odložení.Zatím to vypadá,že jste mu svojí výchovou podložku znechutili.

Fajn, DĚKUJI za příspěvek, takže jste mě zase odsoudil(a), že všechno dělám špatně a ta rada je kde???
Hrozně jste mi tu radili ať dám štěně na podložku hned po jídle ať se tam vymočí, jenže ona se tam nevymočí, takže co pak???
Když ji tam nesmím vracet, nesmím si dovolit na ni zvýšit hlas, fajn, takže teď co dělat MÁM!?

Neregistrovaný uživatel

26.5.2006 13:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.114

Fajn, DĚKUJI za příspěvek, takže jste mě zase odsoudil(a), že všechno dělám špatně a ta rada je kde???
Hrozně jste mi tu radili ať dám štěně na podložku hned po jídle ať se tam vymočí, jenže ona se tam nevymočí, takže co pak???
Když ji tam nesmím vracet, nesmím si dovolit na ni zvýšit hlas, fajn, takže teď co dělat MÁM!?

Co dělat máte? Máte mít trpělivost, to především! Máte chtít, aby byl váš pejsek spokojenej a máte mu dát najevo jemně a laskavě, co po něm chcete!!! Máte být vlídná, máte být chápavá a máte si uvědomit, že je to malé štěně, které se teprve učí a ze všeho je šťastné, nezná zlo! Máte mu ukázat, co je správně, za nesprávné ignorovat, né na něj řvát!
Takto vám vyroste bojácné zvíře, popř. agresivní, které ve vás uvidí jen hysterku uřvanou, co ho pochválí jednou za týden, protože na něj nemá čas!!!

Máte si, měla jste si, pořídit plyšáka, ten vás obtěžovat svým časem nebude!!!!!

Neregistrovaný uživatel

26.5.2006 13:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.112

Tak zkuste vyměnit podložku za noviny nebo hadr. My jsme používali stará prostěradla, ty je možné koupit i v sekáči. Někdo se teď asi z toho možná osype, ale já ty použité vždycky vymáchala ve vodě ve vaně a pak je normálně vyprala v pračce.
Myslím, že s tím vymezením jedné místnosti pro štěně jste to úplně nepochopila. Když nejste doma, nechate štěně v jedné upravené místnosti /srolovaný koberec, věci, které chcete, aby vám zůstali, uklidíte jinam, prostě nenecháte tam nic, o co nechcete přijít. Jinak když jste doma, tak samozřejmě bude pejsek s vámi. Jestě bych chtěla dodat, že byste opravdu měli uvážit pravidelný nácvik venčení mimo byt, protože čím bude fenka větší, tím déle vydrží a pro vás to potom už nebude na čas tak náročné. Nejhorší jsou vždycky ty první měsíce, to je opravdu záhul, ale vyplatí se.

Neregistrovaný uživatel

26.5.2006 13:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.114

Co dělat máte? Máte mít trpělivost, to především! Máte chtít, aby byl váš pejsek spokojenej a máte mu dát najevo jemně a laskavě, co po něm chcete!!! Máte být vlídná, máte být chápavá a máte si uvědomit, že je to malé štěně, které se teprve učí a ze všeho je šťastné, nezná zlo! Máte mu ukázat, co je správně, za nesprávné ignorovat, né na něj řvát!
Takto vám vyroste bojácné zvíře, popř. agresivní, které ve vás uvidí jen hysterku uřvanou, co ho pochválí jednou za týden, protože na něj nemá čas!!!

Máte si, měla jste si, pořídit plyšáka, ten vás obtěžovat svým časem nebude!!!!!

Vy máte jedinej problém, chcete všechno hned a pokud možno, aby to šlo samo, že? Jenže u malého psího mimina to chtít nemůžete!
Přestaňte na něj řvát a s hodinkama v ruce stopovat, jak dlouho vše trvá, uklidněte se a v klidu a trpělivě mu vysvětlujte a vysvětlujte, ukazujte atd. Za správné chvalte a chvalte, za špatné ignorujte, nezlobte se na něj a neřvěte! V tomto věku jsou štěňata hravá a všechno jim připadá krásné a milé, proč mu to znechucujete svým řvaním a nervozitou?
Taky jste jako mimino hned všechno uměla, a když né, matka na vás pořád řvala? Asi těžko!

Neregistrovaný uživatel

26.5.2006 13:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.137.21

A já jsem tady nervozní
Nojo, asi takhle..."ale ale, copak je to tu za bobeček...ten je ale pěknej, ale ještě pěknější by byl kde? No kde? no přece na podložce, no anoo :)"
To snad není pravda..Takže na psa se nesmí zvýšit hlas...hm...to teda ale slyším prvně, to byste se do těch knížek mohl(a) i podívat...
PS:plyšáků mám dost, ale představte si, že mě nikdy nepřivítají když přijdu domů, nehrají si se mnou a neolizují mě...
Náš pejsek není žádný chudák, věnujeme se mu dost, kdykoliv je doma, neustále je u nás, sedí s námi na sedačce a spí v jednom pokoji, jestli ho ale týrám zvýšením hlasu, tak to ho asi půjdu radši vrátit...
Nejsem žádná hysterka a neřvu po ní, pouze zvýším hlas na důraznější..DLE KNIH!!!

Neregistrovaný uživatel

26.5.2006 13:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.166.130

Co dělat máte? Nabaští se, napije. Vy s ní odpochodujete do předsíně k podložce. Budete si s ní povídat, hrát, mazlit. Jakmele uvidíte, že chce začít vykonávat potřebu, položíte na podložku, budete ťuťat a ňuňat jak nejlíp dovedete i pokud se pokusí z podložky zdrhnout. Prostě jí odlovíte jakmile se zase začne tvářit že už bude čůrat či kadit, zase na podložku a zas ťuťat jak blázen. V žádném případě nezvyšovat hlas. Na podložku ji cpát jen ve chvíli, kdy už je konání potřeby aktuální, dokud aktuální není, prostě s ní sedět v předsíni na podlaze a hrát si. Pokud chcete aby se na podložku chodit naučila, jinak to nejde a ten čas je třeba tomu obětovat i kdybyste místo televize nebo jiné činnosti měla hodinu sedět na podlaze v předsíni.Neberte to jako kritiku, je to rada. Bohužel bez vašeho času se to nenaučí. Trestání nechápe, jen ji to mate. Když ji na podložku dáte a zvyšujete hlas, pochopitelně na ni nic neudělá. Pro ni je pak podložka místem, kde na ni "řvete", tudíž místem kde není radno se moc zdržovat.

Neregistrovaný uživatel

26.5.2006 13:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.137.21

Tak zkuste vyměnit podložku za noviny nebo hadr. My jsme používali stará prostěradla, ty je možné koupit i v sekáči. Někdo se teď asi z toho možná osype, ale já ty použité vždycky vymáchala ve vodě ve vaně a pak je normálně vyprala v pračce.
Myslím, že s tím vymezením jedné místnosti pro štěně jste to úplně nepochopila. Když nejste doma, nechate štěně v jedné upravené místnosti /srolovaný koberec, věci, které chcete, aby vám zůstali, uklidíte jinam, prostě nenecháte tam nic, o co nechcete přijít. Jinak když jste doma, tak samozřejmě bude pejsek s vámi. Jestě bych chtěla dodat, že byste opravdu měli uvážit pravidelný nácvik venčení mimo byt, protože čím bude fenka větší, tím déle vydrží a pro vás to potom už nebude na čas tak náročné. Nejhorší jsou vždycky ty první měsíce, to je opravdu záhul, ale vyplatí se.

Ahaaa, jo tak to jo :) To jsem opravdu špatně pochopila, jsem si říkala, že chudák bude kňučet a chtít za náma :)
No s těma procházkama samozřejmě, to už jsme začli, jenže jak říkám, ona se 1x vymočí venku a doma třeba po čtvrthodině od chvíle co přijdem zase...no tohle se snad s věkem zlepší :)
S novinama to vyzkoušíme, ony ty podložky taky dost lezou do peněz (jedna 15kč a má ji tak na den) jen se bojím, že se ty noviny propijou?!
PS:děkuji za konstruktivní a radu dávající odpověď :)

Neregistrovaný uživatel

26.5.2006 13:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.112

Jestli už na tu podložku čůrat nechce, opravdu zkuste použít něco jiného. Třeba i na tu podložku dejte nějaký starý hard - ručník, povlečení, cokoli, nebo na ní zkuste dát i ty noviny.

Neregistrovaný uživatel

26.5.2006 13:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.132

Pokud jste doma,běžte se štěnětem po jídle,po spaní VEN.Když štěně pochopí,že se má venčit venku,začne si samo běhat ke dveřím a v případě,že je samo dlouho doma,udělá louži raději na podložce než na lině.
To pokládání na podložku po každém jídle a spaní funguje u několikatýdenního štěnda,které přinesete domů.Řekla bych,že dokud bylo v ohrádce,tak to dělalo automaticky a nikdo ho za to nechválil a tím ho to neučil,že je to tak vlastně správně.Pokud nemáte čas být pořád se štěnětem doma, je třeba pořítat s tím,že jeho výchova se značně ztíží a protáhne.Ten,kdo má tu možnost být se štěndem doma a běhat s ním několikrát denně ven vám potvrdí,že je štěně schopno být již ve třech měsících čistotné.Jen mu musí páníček rozumně a poznat na něm ,co chce.

Neregistrovaný uživatel

26.5.2006 13:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.137.21

Co dělat máte? Nabaští se, napije. Vy s ní odpochodujete do předsíně k podložce. Budete si s ní povídat, hrát, mazlit. Jakmele uvidíte, že chce začít vykonávat potřebu, položíte na podložku, budete ťuťat a ňuňat jak nejlíp dovedete i pokud se pokusí z podložky zdrhnout. Prostě jí odlovíte jakmile se zase začne tvářit že už bude čůrat či kadit, zase na podložku a zas ťuťat jak blázen. V žádném případě nezvyšovat hlas. Na podložku ji cpát jen ve chvíli, kdy už je konání potřeby aktuální, dokud aktuální není, prostě s ní sedět v předsíni na podlaze a hrát si. Pokud chcete aby se na podložku chodit naučila, jinak to nejde a ten čas je třeba tomu obětovat i kdybyste místo televize nebo jiné činnosti měla hodinu sedět na podlaze v předsíni.Neberte to jako kritiku, je to rada. Bohužel bez vašeho času se to nenaučí. Trestání nechápe, jen ji to mate. Když ji na podložku dáte a zvyšujete hlas, pochopitelně na ni nic neudělá. Pro ni je pak podložka místem, kde na ni "řvete", tudíž místem kde není radno se moc zdržovat.

:D díky :) beru to jako radu a vyzkouším :)
Díky!!!
A ještě k tomu předchozímu, my ji to učíme v tuto chvíli už přes měsíc a až teď jsem to začla řešit na diskuzi, takže není to o tom že chci vše hned, chci jen radu, jak v tom učení potupovat správně a těm co to pochopili a poradili moc děkuji!!!

Neregistrovaný uživatel

26.5.2006 13:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.166.130

Jestli už na tu podložku čůrat nechce, opravdu zkuste použít něco jiného. Třeba i na tu podložku dejte nějaký starý hard - ručník, povlečení, cokoli, nebo na ní zkuste dát i ty noviny.

Jen pozor, my jsme měli štěndo od chovatele naučené na hadr a pak trvalo hooooodně dlouho, než jsme jí vysvětlili, že mezi hadrem a kobercem je rozdíl. Ona to brala že kobecec pod stolkem a hadr jsou stejné textilie takže se na ně smí. Museli jsme koberec na půl roku dát smotaný na balkon aby se to odnaučila. Pak už vydržela a chodí spolehlivě jen ven, takže teď už je koberec zpět. Já osobně byxch doporučila raději vrstvu novin než hadr.

Neregistrovaný uživatel

26.5.2006 13:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.132

Jen pozor, my jsme měli štěndo od chovatele naučené na hadr a pak trvalo hooooodně dlouho, než jsme jí vysvětlili, že mezi hadrem a kobercem je rozdíl. Ona to brala že kobecec pod stolkem a hadr jsou stejné textilie takže se na ně smí. Museli jsme koberec na půl roku dát smotaný na balkon aby se to odnaučila. Pak už vydržela a chodí spolehlivě jen ven, takže teď už je koberec zpět. Já osobně byxch doporučila raději vrstvu novin než hadr.

V dotazu jste uvedla,že se fenečka nají a odejde do vedlejší místnosti a tam se vyvenčí.A co děláte vy?To jí přitom pozorujete?

Neregistrovaný uživatel

26.5.2006 13:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.137.21

OK, díky, už jde na to :)
A ještě k tomu že dokud bylo štěně v ohrádce tak močilo na podložku automaticky...ANO močilo, ale VŽDYCKY pokud jsme byli doma za to bylo pochváleno, i teď pokud se povede že když ji tam dáme tak se vymočí, JE pochváleno, když se vymočí venku, JE POCHVÁLENO...takže není pravda že ji pochválíme jednou za týden..jen tak pro vysvětlení..

Neregistrovaný uživatel

26.5.2006 13:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.112

Z toho si nic nedělejte, já vím, jak je to občas o nervy. Třeba včera, odpoledne jsme byli venku 2hodiny, jenže 2hodiny moji psi strávili hrou s pejskama a já jak už potom pospíchala domu, tak mi nedošlo, že se štěndo asi pořádně nevyvenčilo, prostě na to při hře nemělo čas. Taky že jo, protože loužičku udělalo hned doma na chodbě. No moje chyba, příště na to musím dát větší pozor. Ale vy fakt neztrácejte hlavu a nervy, protože opravdu to časem bude lepší a lepší, zatím vydržte.
Jo a to jsem tedy nikdy nezkoušela, ale prodávají se takové ty igelitové podložky do dětských postýlek, co tedy zkusit tuhle podložku dát pod ty noviny, nebo ten hadr?

Neregistrovaný uživatel

26.5.2006 13:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.137.21

V dotazu jste uvedla,že se fenečka nají a odejde do vedlejší místnosti a tam se vyvenčí.A co děláte vy?To jí přitom pozorujete?

Já? Jo, když jsem ji dala po jídle na podložku, ona se nevymočila a šla pryč, tak jsem se na ni dívala kam jde, když jsem viděla, že si přičapuje, tak jsem k ní přiběhla, vzala ji a dala ji na podložku, jenže to ona už obvykle nechce, někdy se ještě "dovymočí" někdy ne..

Neregistrovaný uživatel

26.5.2006 14:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.137.21

Z toho si nic nedělejte, já vím, jak je to občas o nervy. Třeba včera, odpoledne jsme byli venku 2hodiny, jenže 2hodiny moji psi strávili hrou s pejskama a já jak už potom pospíchala domu, tak mi nedošlo, že se štěndo asi pořádně nevyvenčilo, prostě na to při hře nemělo čas. Taky že jo, protože loužičku udělalo hned doma na chodbě. No moje chyba, příště na to musím dát větší pozor. Ale vy fakt neztrácejte hlavu a nervy, protože opravdu to časem bude lepší a lepší, zatím vydržte.
Jo a to jsem tedy nikdy nezkoušela, ale prodávají se takové ty igelitové podložky do dětských postýlek, co tedy zkusit tuhle podložku dát pod ty noviny, nebo ten hadr?

Děkuji..
No to by asi bylo řešení..nevíte asi kolik to tak stojí že..
My jsme dávali pod tu podložku rozstřihnutou igelitku, tak zkusím i to..
Musela to mít ještě kolem podložky, protože kolikrát přišla, čumákem už čuchala podložku, ale nedošlo jí, že zadek má ještě nad kobercem
Ale samozřejmě jsme ji i za toto močení pochválili, protože správně vyhledala podložku :)

Neregistrovaný uživatel

26.5.2006 14:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.112

Děkuji..
No to by asi bylo řešení..nevíte asi kolik to tak stojí že..
My jsme dávali pod tu podložku rozstřihnutou igelitku, tak zkusím i to..
Musela to mít ještě kolem podložky, protože kolikrát přišla, čumákem už čuchala podložku, ale nedošlo jí, že zadek má ještě nad kobercem
Ale samozřejmě jsme ji i za toto močení pochválili, protože správně vyhledala podložku :)

Kolik stojí fakt nevím, ale myslím, že je možné nakonec použít jakoukoli silnější igelit.plachtu. Ještě mě napadlo, že by bylo možné tu podložku přilepit k podlaze oboustranou lepící páskou, např.na koberce, která se dá potom celkem lehce odstranit. Pak byste noviny vyhazovala, igelit jen omyla. Ještě jsem někde slyšela, že místa, kde už udělala loužičku je dobré omýt octovou vodou, potom už tam prý nebude chodit, ale zkušenost s tím nemám.

Neregistrovaný uživatel

26.5.2006 14:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.137.21

Kolik stojí fakt nevím, ale myslím, že je možné nakonec použít jakoukoli silnější igelit.plachtu. Ještě mě napadlo, že by bylo možné tu podložku přilepit k podlaze oboustranou lepící páskou, např.na koberce, která se dá potom celkem lehce odstranit. Pak byste noviny vyhazovala, igelit jen omyla. Ještě jsem někde slyšela, že místa, kde už udělala loužičku je dobré omýt octovou vodou, potom už tam prý nebude chodit, ale zkušenost s tím nemám.

jj, díky :) to je dobrý nápad, už jsem taky přemýšlela jak ji přidělat k podlaze, protože ona ji pořád posouvá, ale ta oboustranná lep. páska mě nenapadla (taky protože dříve bývala na koberci) takže děkuji za tip.
A o té octové vodě jsem taky slyšela, ale přítel o tom nechce ani slyšet, že by smrděl celý byt kromě moče ještě octem

Neregistrovaný uživatel

26.5.2006 14:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.19

Teď když může štěně ven, tak se to bude lepšit, uvidíte. Taky to trénuju tak, že když už je moje tak šikovné, že zrovna čůrá venku, tak hodně chválím a říkám "vyčůrej". Ona si na to docela zvykla a pak i když se vzbudí v noci (to s ní ven nechodím), tak jí dám na podložku a řeknu "vyčůrej" a ona se tak do 5 min vyčůrá. Jednou se vám to bude hodit, že pejsek bude umět čůrat "na povel", třeba budete pospíchat, tak s ním jen vyběhnete na 5 min ven
Zkuste taky dávat ty odměny, to ho bude hodně motivovat. Moje štěndo, když vidí, že je mám, tak se hned snaží víc
Hlavně nepropadejte zoufalství, jednou se to naučí, někomu to prostě jen trvá dýl.

Neregistrovaný uživatel

26.5.2006 14:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.112

jj, díky :) to je dobrý nápad, už jsem taky přemýšlela jak ji přidělat k podlaze, protože ona ji pořád posouvá, ale ta oboustranná lep. páska mě nenapadla (taky protože dříve bývala na koberci) takže děkuji za tip.
A o té octové vodě jsem taky slyšela, ale přítel o tom nechce ani slyšet, že by smrděl celý byt kromě moče ještě octem

Já tedy na uklízení loužiček používám naředěnou AMICU od Madelu, ta je sice cítit čpavkem, ale musím říct, že ten odér za chvíli vyčichne a pach moči neutralizuje. Takže i když máme štěně a taky se občas zadaří na koberec, nic u nás nesmrdí. Já tedy mám takový zvláštní postup, loužičku na koberci nejdřív hadrem vysuším, potom na ní naleju z lahve ten roztok Amici a dalším hadrem ho z koberce "vyšlapu". Je tedy fakt, že hadry peru aspoň 2x týdně, ale funguje to.

Neregistrovaný uživatel

26.5.2006 15:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.15

Teď když může štěně ven, tak se to bude lepšit, uvidíte. Taky to trénuju tak, že když už je moje tak šikovné, že zrovna čůrá venku, tak hodně chválím a říkám "vyčůrej". Ona si na to docela zvykla a pak i když se vzbudí v noci (to s ní ven nechodím), tak jí dám na podložku a řeknu "vyčůrej" a ona se tak do 5 min vyčůrá. Jednou se vám to bude hodit, že pejsek bude umět čůrat "na povel", třeba budete pospíchat, tak s ním jen vyběhnete na 5 min ven
Zkuste taky dávat ty odměny, to ho bude hodně motivovat. Moje štěndo, když vidí, že je mám, tak se hned snaží víc
Hlavně nepropadejte zoufalství, jednou se to naučí, někomu to prostě jen trvá dýl.

Mně přijde normální mít do doby,než štěndo pochopí a vydrží,koberec srolovaný a nedadávat příčinu na něj chodit.

Neregistrovaný uživatel

26.5.2006 16:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.34.37

Prosím, poraďte....

Tak dejte jednu podlozku do kazdeho pokoje...
Ja se taky snazila davat noviny tam kde stene bylo, presto ze jsem ho na noviny primo neucila,tak to celkem pochopil a kdyz se pocural byla tak 80%pravdepodobnost,ze to bylo na noviny:-)
Nojo,ale chce to cas,protoze ikdyz jsem se stenetem zezacatku porad litala ven kazdou chvili a postupne prodluzovala intervaly,tak stejne obcas neco udelalo domaAle beru vsechno s klidem

Neregistrovaný uživatel

26.5.2006 20:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.177.95

Tak dejte jednu podlozku do kazdeho pokoje...
Ja se taky snazila davat noviny tam kde stene bylo, presto ze jsem ho na noviny primo neucila,tak to celkem pochopil a kdyz se pocural byla tak 80%pravdepodobnost,ze to bylo na noviny:-)
Nojo,ale chce to cas,protoze ikdyz jsem se stenetem zezacatku porad litala ven kazdou chvili a postupne prodluzovala intervaly,tak stejne obcas neco udelalo domaAle beru vsechno s klidem

Jeste dalsi rada, zkuste se ji ridit. Nikdy stene za vycurani na spatnem miste netrestejte. Stene to nepochopi a je zmatene. Pouze prehnane chvalte, kdyz je to dobre, a tvarte se uplne neutralne, kdyz je to spatne. Uplne vynechte jakykoli natlak, co se tyce curani. Reknu vam proc - jedine, ceho tim natlakem docilite, je, ze se stene nebude chtit vyprazdnit ve vasi pritomnosti - tj. ani venku, ani na podlozku pod vasim dohledem. Hezky si nekam zaleze a tam se s ulevou vycura. Takze fakt netrestat, stene to nechape.

Neregistrovaný uživatel

26.5.2006 21:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.194

Prosím, poraďte....

jen chci dodat, že když štěně už začíná čůrat, tak nejhorší je ho bafnout a odnést na místo, kde by se mělo vyčůrat. to nikdy nedělat. Pokud už čapí, nepřenášet. Jinak i neočkované štěně může ven před barák udělat potřebu, obvykle totiž udělá louži a bere se domů, takže očko v tomto roli hrát nemusí. Tu jde o styk se psy o olizování, ale ven na vyčůrání může bez potíží. Jinak stále píšete"nemůžeme být doma stále, nemůžeme to či ono" ale to jste si měli uvědomit dříve zda můžete či nemůžete. To jste si pak měli pořídit staršího psa, třeba půlročního či ročního. pokud máte štěně a nechcete aby bylo takové jaké nechcete, pak musíte přizpůsobit psovi vše a to alespoň měsíc, pak se to srovná.

Neregistrovaný uživatel

30.5.2006 11:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.137.21

jen chci dodat, že když štěně už začíná čůrat, tak nejhorší je ho bafnout a odnést na místo, kde by se mělo vyčůrat. to nikdy nedělat. Pokud už čapí, nepřenášet. Jinak i neočkované štěně může ven před barák udělat potřebu, obvykle totiž udělá louži a bere se domů, takže očko v tomto roli hrát nemusí. Tu jde o styk se psy o olizování, ale ven na vyčůrání může bez potíží. Jinak stále píšete"nemůžeme být doma stále, nemůžeme to či ono" ale to jste si měli uvědomit dříve zda můžete či nemůžete. To jste si pak měli pořídit staršího psa, třeba půlročního či ročního. pokud máte štěně a nechcete aby bylo takové jaké nechcete, pak musíte přizpůsobit psovi vše a to alespoň měsíc, pak se to srovná.

Je také důležité ho několik dnů hlídat a pokud se začne
> někde
> krčit na potřebu, tak ho okřiknout a přenést na určené místo a tam
> pochválit a odměnit.
Toto mi prislo z jednoho mailu, ktery se zabyva pejskama...
Takze jaktoze neprenaset kdyz mi to i tady radi? To jsem nevedela a opravdu to delam...
Takhle kdyz ji vidim curat tak ji mam nechat byt? A kdyz si capa? Ja nevim treba jestli uz to pustila nebo jeste ne...takze?

PS:zkusily jsme noviny, ty obchazi jak velke sire rodne lany...podlozku jsme premistili z mistecka a predstavte si ze zacala chodit na to misto kde byla predtim ta podlozka (tj.vedle jidla) tak uz fakt nevim...obcas se vymoci na podlozku sama ale obavam se ze je to spise nahodne...
Sami ji tam davame po jidle a spani ale nikdy se tam kdyz ji tam dame cilene nevymoci...hraje si s nama a radi, klidne i na podlozce a kdyz jsme na ni zkusili nereagovat at se nerozptyluje, tak si na tu podlozku klidne lehla :D
Opet podotykam, ze s ni samozrejme chodime ven (asi 5x denne) ale potrebujem ji naucit na tu podlozku pro pripad ze nejsme doma..novin se nechapu proc, ale od chvile co jsem ji je tam dala ani netkla...skoda ze je nejde dat po celem byte :D
Katka

Neregistrovaný uživatel

30.5.2006 11:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.95.79

Je také důležité ho několik dnů hlídat a pokud se začne
> někde
> krčit na potřebu, tak ho okřiknout a přenést na určené místo a tam
> pochválit a odměnit.
Toto mi prislo z jednoho mailu, ktery se zabyva pejskama...
Takze jaktoze neprenaset kdyz mi to i tady radi? To jsem nevedela a opravdu to delam...
Takhle kdyz ji vidim curat tak ji mam nechat byt? A kdyz si capa? Ja nevim treba jestli uz to pustila nebo jeste ne...takze?

PS:zkusily jsme noviny, ty obchazi jak velke sire rodne lany...podlozku jsme premistili z mistecka a predstavte si ze zacala chodit na to misto kde byla predtim ta podlozka (tj.vedle jidla) tak uz fakt nevim...obcas se vymoci na podlozku sama ale obavam se ze je to spise nahodne...
Sami ji tam davame po jidle a spani ale nikdy se tam kdyz ji tam dame cilene nevymoci...hraje si s nama a radi, klidne i na podlozce a kdyz jsme na ni zkusili nereagovat at se nerozptyluje, tak si na tu podlozku klidne lehla :D
Opet podotykam, ze s ni samozrejme chodime ven (asi 5x denne) ale potrebujem ji naucit na tu podlozku pro pripad ze nejsme doma..novin se nechapu proc, ale od chvile co jsem ji je tam dala ani netkla...skoda ze je nejde dat po celem byte :D
Katka

my chodili skoro každé dvě hodiny ven a po týdnu doma neudělalo nic. není nad běhání ven.

Neregistrovaný uživatel

28.7.2011 00:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.206.223

Prokista pána proberte se osobo! Takové přecitlivělé bláboly! Chudáček, čumáček do loužičky....aby jste se z toho osobo neposránkovala. Pochybuji, že by u paní štěně jakkoli strádalo. Nechápu, jak můžete někoho odsuzovat za strčení čumáku do louže, nikdy jste neviděl/a - předpokládám, že jste ženská vzhledem k tomu jak píšete -, jak se štěně u dotyčných má. Takže si odpuste řeči na téma chdďááátko majijinkatoučkatý, ono u nich jistě strádááá. Ve Vašem případě si klepu na hlavu a spíše lituji to rozmazlené cosi, co máte doma Vy!smajlík

Neregistrovaný uživatel

28.7.2011 00:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.206.223

Prokista pána proberte se osobo! Takové přecitlivělé bláboly! Chudáček, čumáček do loužičky....aby jste se z toho osobo neposránkovala. Pochybuji, že by u paní štěně jakkoli strádalo. Nechápu, jak můžete někoho odsuzovat za strčení čumáku do louže, nikdy jste neviděl/a - předpokládám, že jste ženská vzhledem k tomu jak píšete -, jak se štěně u dotyčných má. Takže si odpuste řeči na téma chdďááátko majijinkatoučkatý, ono u nich jistě strádááá. Ve Vašem případě si klepu na hlavu a spíše lituji to rozmazlené cosi, co máte doma Vy!smajlík

Neregistrovaný uživatel

28.7.2011 00:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.136

souhlasim je to hnus namacet ten maly cumacek do moce at si vyzkousi strcit hlavu do hajzlu a pochopi:-(

Neregistrovaný uživatel

28.7.2011 07:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.181.87

Opravdu se o prázdninách TOLIK nudíš? Můžu tě jen politovat, že si nedokážeš najít lepší zábavu než staré řeči o ....

Neregistrovaný uživatel

28.7.2011 07:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.72.246

třeba už se to za pět let konečně naučil

Neregistrovaný uživatel

28.7.2011 09:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.25.82

třeba už se to za pět let konečně naučil

:-) a nebo ho dali pryč.. Klasický řešení když něco nejde..

Neregistrovaný uživatel

28.7.2011 11:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.169.49

Měli jsme dva psy, postupně, stejného plemene v bytě.První pochopil, že doma se čůrat nemá, prakticky hned, druhý, tak do půlky čtvrtého měsíce čůral pořád, ušel dva metry a louže.Vůbec jsme nechápali, kolik vody se v něm může sebrat.Byli jsme se i ptát veta, ale prý je to normální.Bylo, od pátého měsíce to pochopil taky.Podložky jsme nedávali, nos mu do čůrání taky nestrkali, ven jsme chodili co to šlo, ale ničemu nezabránili.Ale přežili jsme to a vy to přežijete taky.Nebo dejte štěně pryč, ve 3 měsících si rozhodně zvykne snadno jinde, protože s tím, že štěně bude čůrat a ničit se počítat musí, není na klíček.A může to chvíli ještě trvat.A to už vůbec u psů nechápu smysl podložek na čůrání, to je fakt na palici, když mám problém se k psovi chovat jako k psovi a venčit, tak si koupím kočku, koťata chodí na záchodek sotva začnou chodit.A když někdo učí na podložku, nebo na noviny, tak asi počítá, že ze psem moc nebude chodit ven.A není důvod, že se bydlí v bytě, ze začátku se to musí překousnout, na to musím být připravená a pak pes už umí vydržet, nebo holt budu bez psa.

Neregistrovaný uživatel

28.7.2011 15:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.234.108

:-) a nebo ho dali pryč.. Klasický řešení když něco nejde..

Škoda, že je ten dotaz tak starý. Poradila bych jim, aby si koupili kočku a ne psa, když ho chtějí " venčit " v bytě.

Neregistrovaný uživatel

29.7.2011 16:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.189.88

Škoda, že je ten dotaz tak starý. Poradila bych jim, aby si koupili kočku a ne psa, když ho chtějí " venčit " v bytě.

Nemělo by se spíš říkat "vnitřnit"?smajlík

I přes stáří dotazu na něj budu reagovat, může to číst někdo, kdo řeší podobný problém teď. Myslím, že u zadavatelky byl celý průšvih v tom, že štěně perfektně pochopilo "mám se vyprazdňovat na měkký savý materiál". Což jaksi koberec splňuje taky... Pokud už chtěli štěně učit na podložku (což moc neschvaluju), udělali by líp, kdyby po tu dobu odstranili koberce a podložku dali na nějaké šikovné místo stranou, rozhodně ne vedle misky se žrádlem.

Neregistrovaný uživatel

29.7.2011 19:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.101.35

A co čekáte, když učíte štěně venčit se v ohrádce ? Když vychováváte z čistotných zvířat prasata, tak se pak nedivte, že máte problémy naučení venčení venku.

Neregistrovaný uživatel

29.7.2011 23:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.144.178

Mám nebo měla jsem podobný problém..u nás pomohlo vytipovat si místa,kam chodí s oblibou,dát tam savou podložku a ty podložky postupně ubírat..teď nám stačí jen jedna...přece jen,je to malé štěně,které nevydrží vždy na to,až se stačím obléci,když ráno budí v kteroukoliv hodinu,že potřebuje..

Neregistrovaný uživatel

30.7.2011 07:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.189.88

Mám nebo měla jsem podobný problém..u nás pomohlo vytipovat si místa,kam chodí s oblibou,dát tam savou podložku a ty podložky postupně ubírat..teď nám stačí jen jedna...přece jen,je to malé štěně,které nevydrží vždy na to,až se stačím obléci,když ráno budí v kteroukoliv hodinu,že potřebuje..

To máte pravdu, štěně nevydrží - to jsem řešila tak, že jsem spala v kraťasech a tričku, malou jsem jen popadla, cestou vklouzla do pantoflí a letěla ven. Ve dvě ráno je stejně i na sídlišti každýmu jedno, co máte na sobě. Díky tomuhle bylo nehod doma minimum, naposledy někdy ve třech měsících... ale měli jsme výhodu, že jsme s ní byli tři týdny doma a potom bývala sama maximálně 3-4 hodiny, kdybychom ji museli nechávat samotnou delší dobu, tak bych naučení na plínku taky zvažovala...

Neregistrovaný uživatel

30.7.2011 19:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.253

To máte pravdu, štěně nevydrží - to jsem řešila tak, že jsem spala v kraťasech a tričku, malou jsem jen popadla, cestou vklouzla do pantoflí a letěla ven. Ve dvě ráno je stejně i na sídlišti každýmu jedno, co máte na sobě. Díky tomuhle bylo nehod doma minimum, naposledy někdy ve třech měsících... ale měli jsme výhodu, že jsme s ní byli tři týdny doma a potom bývala sama maximálně 3-4 hodiny, kdybychom ji museli nechávat samotnou delší dobu, tak bych naučení na plínku taky zvažovala...

Mam to uplne, ale naprosto uplne stejne, ale prckovi je zatim necelych 11 tydnu, tak doufam, ze to dopadne stejne dobre jako u vas a nehody budou ubyvat. Nehody jsou tak 1x za den (malokdy dvakrat). V noci nikdy. Chodime naposledy pred pulnoci na curani a spim v triku, veci pripravene vedle postele, jen rychle obleknout, capnout psa a uz letime, vetsinou me budi mezi 6-8 rano. Driv nevydrzel ani dojit ke dverim, aniz by to pustil, takze jsem ho nosila, ale zrovna dnes rano uz sam dosel az ke schodum, tak mam radost. Statistika dnesniho dne: 0 louzicek v byte :)
Doma jsem byla se stendem 2 tydny a ted je 4-5 hodin denne doma sam a to je vzdy bez nehody, kez by mu to vydrzelo :)

Opravdu to chce chodit co nejcasteji, ja behala ze zacatku i po hodine. Vzdy po jidle, spani a hrani. Ted chodi tak jednou za 2-3 hodiny a zvlada to super. Velmi zrdika mu ted uz utece louzicka, ale bobek nikdy.

Neregistrovaný uživatel

24.5.2013 15:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.54.12

můj pejsek se mnou chodí taky na toaletu a já jsem v klidu....nic v bytě nerozkouše a má radost,že je se mnou :-D
smajlík

Neregistrovaný uživatel

16.9.2013 23:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.251.226

NAprosto vam rozumim. Uz jsem si vytrenivala jednoho psa a ten je zlatej, nikdy mi nechodila na koberec nebo nekde jinde. V noci se budim co 3 hodiny abych noveho pejska naucila stejnym navykum. Kdyz jsme s nim doma, tak cura na podlozku nebo aspon se snazi v jeji blizkosti, ale jakmile se nedivame nebo spime, tak nam necha prekvapeni na koberci. Muj byt pachne jak opicinec a ja zacinam byt zoufala, protze fakt nevim co vic. Kdyz Demseyho dam po probuzeni, po hrani po zradle atd...na plinku, tak si akorat chce hrat a ne curat. Jednou jsem ve 4 hodiny rano sedela s nim u podlozky hodinu aby cural ci kakal a nic. Po hodine jsem to vzdala a sla si lehnout a ten malej bastard mi to poslal na koberec. A ted zkuste poradit co s nim delat. Chvalim ho za vse dobre provedene, nekaram za spatne, predstiram ze nic neudelal, ale presto tohle fakt neni normalni

Neregistrovaný uživatel

17.9.2013 00:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.184.14

NAprosto vam rozumim. Uz jsem si vytrenivala jednoho psa a ten je zlatej, nikdy mi nechodila na koberec nebo nekde jinde. V noci se budim co 3 hodiny abych noveho pejska naucila stejnym navykum. Kdyz jsme s nim doma, tak cura na podlozku nebo aspon se snazi v jeji blizkosti, ale jakmile se nedivame nebo spime, tak nam necha prekvapeni na koberci. Muj byt pachne jak opicinec a ja zacinam byt zoufala, protze fakt nevim co vic. Kdyz Demseyho dam po probuzeni, po hrani po zradle atd...na plinku, tak si akorat chce hrat a ne curat. Jednou jsem ve 4 hodiny rano sedela s nim u podlozky hodinu aby cural ci kakal a nic. Po hodine jsem to vzdala a sla si lehnout a ten malej bastard mi to poslal na koberec. A ted zkuste poradit co s nim delat. Chvalim ho za vse dobre provedene, nekaram za spatne, predstiram ze nic neudelal, ale presto tohle fakt neni normalni

Chovejte se k němu jako ke psu - vyhoďte plínku a choďte s ním ven.

Neregistrovaný uživatel

17.9.2013 05:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.251.226

Nema kompletni ockovani,ziju ve statech a tady mame trochu vice nebezpeci k nakaze virem nez je v cr.Na veterine mi sami rekli ze za noc maji 5prijmu psu z prujmem a z toho 3 to nepreziji.Myslim ze i Vas by to presvedcilo,abyste meli psa doma.A to podotykam mam barak se zahradou,takze se opravdu nemuzu dockat,aby melo kompletni ockovani,pak to samozrejme bude jednodussi a pes to prirozene pochopi. A mimochodem,rada typu -poridte si klec a na noc do ni psa dejte a nechte ho tam pres noc,protoze do vlastniho si nenadela-ten muj malej blbecek se do pelisku vycura a dve mnuty na to se v tom jeste vesele vyspi.A sprej na vabeni na podlozku olizuje a necura (obcas) a sprej na odpuzeni mu taky chutma.

Neregistrovaný uživatel

17.9.2013 07:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.184.14

Nema kompletni ockovani,ziju ve statech a tady mame trochu vice nebezpeci k nakaze virem nez je v cr.Na veterine mi sami rekli ze za noc maji 5prijmu psu z prujmem a z toho 3 to nepreziji.Myslim ze i Vas by to presvedcilo,abyste meli psa doma.A to podotykam mam barak se zahradou,takze se opravdu nemuzu dockat,aby melo kompletni ockovani,pak to samozrejme bude jednodussi a pes to prirozene pochopi. A mimochodem,rada typu -poridte si klec a na noc do ni psa dejte a nechte ho tam pres noc,protoze do vlastniho si nenadela-ten muj malej blbecek se do pelisku vycura a dve mnuty na to se v tom jeste vesele vyspi.A sprej na vabeni na podlozku olizuje a necura (obcas) a sprej na odpuzeni mu taky chutma.

Sice nechápu, proč nemůžete venčit ani na vlastní zahradě, kde se vám předpokládám nepromenují cizí infekční psi, ale budiž. V tom případě není jiná rada, než schovat koberce a uklízet, uklízet a uklízet.

Neregistrovaný uživatel

17.9.2013 08:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.246

sice nevím jakou nákazu v místě máte ale snad vám cizí psi neběhají po zahradě , takže byxch pejska venčila tam . a jestli to nejde no tak vám nezbývá nic jiného než uklízet a vytírat a doufat že to psovi nezůstane do dospělosti

Aggy

23.9.2017 12:03
Aggy

XXX.XXX.64.10

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat...Máme 3 měsíční fenečku Cane Corso a tak jak tady píšete po každém spinkání a jídle chodíme ven, ale i mezi tím.Někdy se vyčurá venku, ale ve většině případů jít nechce, tak jí vemu na ruce a nesu jí na zahradu.Tam sice pobíhá po zahradě, ale potřebu nevykoná.Po půl hod snažení jdeme zpět domů a ona během minutky vykoná potřebu doma.Nebo se stane že jednu potřebu vykoná venku a chce rychle domu a příjdeme domů a tam se vyčurá.Nevím už jak na ní.Když vykoná potřebu venku dostane piškotek a velikou pochvalu, ale když doma tak ji dám do toho čumák a dam ven.Ale ona si stejně udělá po svém smajlík Vím že každý pejsek se to učí jinak déle, už jsme pejska měla, ale takového paličatého ještě ne smajlík Jinak je ale úžasná.Děkuji moc za radu.

23.9.2017 12:19
rapotacka11

XXX.XXX.32.178

Vždyť se to píše v každé knížce.
Po každém krmení popadnout štěně a mazat ven.
A po každém probuzení!
A po hře!
Bezvyjímek!
Proč se vracíte dom, když potřebu neudělá?

23.9.2017 12:23
u-Žofka

XXX.XXX.231.146

Aggy napsal(a):
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat...Máme 3 měsíční fenečku Cane Corso a tak jak tady píšete po každém spinkání a jídle chodíme ven, ale i mezi tím.Někdy se vyčurá venku, ale ve většině případů jít nechce, tak jí vemu na ruce a nesu jí na zahradu.Tam sice pobíhá po zahradě, ale potřebu nevykoná.Po půl hod snažení jdeme zpět domů a ona během minutky vykoná potřebu doma.Nebo se stane že jednu potřebu vykoná venku a chce rychle domu a příjdeme domů a tam se vyčurá.Nevím už jak na ní.Když vykoná potřebu venku dostane piškotek a velikou pochvalu, ale když doma tak ji dám do toho čumák a dam ven.Ale ona si stejně udělá po svém smajlík Vím že každý pejsek se to učí jinak déle, už jsme pejska měla, ale takového paličatého ještě ne smajlík Jinak je ale úžasná.Děkuji moc za radu.

Je tady milion diskuzí na toto téma.
Čtěte!
A čumák jí do toho proboha nestrkejte, kdo vám tuhle předpotopní a odpornou praktiku poradil?

(Tříměsíční štěně je miminko, předpokládám, že lidskému miminku byste z výchovných důvodů plenku taky neotírala o nosík!).

14.11.2017 15:48
Veronika.mala

XXX.XXX.172.93

Dobrý den, mám 4 a půl letého civavaka. A on mi asi naschvál ocurava věci syna, který se narodil před 5 měsíci. Už vážně nevím co s tím. Myslite, že třeba kastrace by nepomohla? Pejskovi se venuju skoro stejne, ven chodí 3x denně atd.

14.11.2017 16:21
rapotacka11

XXX.XXX.32.122

Kastrace nepomůže.
Nenechávejte ty věci v dosahu.

14.11.2017 16:27
Veronika.mala

XXX.XXX.172.93

Ale to přece nejde...malej má hráči deku, ponovym roce mu chceme dělat hráči koutek v obýváku atd...to bych musela furt všecko uklízet a to si vážně nedokážu představit.

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.11.2017 16:33

A pes bude mít co ? Zákaz do pokoje ?

14.11.2017 16:40
Veronika.mala

XXX.XXX.172.93

Tak do dětského pokoje nesmi, tam prostě cura naschvál, jen jsem chtěla vědět, co dělat aby neocuraval věci které jsou v obýváku...jak ho to odnaucit.

14.11.2017 16:49

Veronika.mala napsal(a):
Tak do dětského pokoje nesmi, tam prostě cura naschvál, jen jsem chtěla vědět, co dělat aby neocuraval věci které jsou v obýváku...jak ho to odnaucit.

Po vánocích bude mít dítě dětský koutek a pes bude mít co ?

14.11.2017 16:53
Veronika.mala

XXX.XXX.172.93

Pes má taky svůj koutek s hrackama, peliskama atd...spí s náma v posteli a vsecko, jen potřebují aby přestal ocuravat veci.

14.11.2017 17:09
rapotacka11

XXX.XXX.32.122

Číva je velmi citlivý pes.
Na Váš problém mi stačil 1 den.
Byla jsem stoprocentně důsledná,
což Vy s děckem nezvládnete...
musela jsem psa STÁLE sledovat.¨
Využil i zlomku vteřiny, aby označkoval.
Takže ho zavřete třeba do koupelny (i s pelíškem +)
a do pokoje jen pod ABSOLUTNÍM dohledem
a korigovat. Prostě nedopustit očůrávání,
ještě mu tam nastražit lákadla
no a číhat a hlídat.

14.11.2017 17:21

.."Na Váš problém mi stačil 1 den.
Byla jsem stoprocentně důsledná,
což Vy s děckem nezvládnete...
musela jsem psa STÁLE sledovat"...
Dejte podrobnější návod. Základ je asi na den dát děcko babičce - např., aby byl čas na dohled nad psem. Vidím chystá se zvednout nohu...plácnu?Překazím jinak?Popadnu do náruče a mažu ven, kde může?
Mám s malými psy minimální zkušenost a vaše sdělení, že vám na to stačil jeden den by mi nestačilo.

14.11.2017 17:31

Nám začal pes značkovat kola u auta, také nic moc příjemného, jen je někdy problém opravdu vystihnout z které strany auta pes půjde, takže to pak vypadá tak že obíháme nenápadně oba kolem auta, sice už jednou napomenut byl v pravý čas, teď má snahu to dělat potají, běháme takto už denně týden v kuse a zatím nic, venčím pochopitelně i jinde ale bohužel trvale jinde to nejde a když je na vodítku na dvoře či zahradě, tak se mu najednou uraženě nechce, tam přece byl vždy bez.Auto bohužel jinam také nejde dát, jedno je už v garáži.Takže i takový oříšky musí člověk někdy řešit.

14.11.2017 17:33
rapotacka11

XXX.XXX.32.122

Orionka
Ječela jsem jak siréna.
Stačilo to.
Nebo ho drapnout a vyhodit,
nebo snad plácnout...
náš je extrémě citlivý, stačil křik.
Ale pes byl až přízračně posedlý.
Posedlý touhou hodit tu značku.
Öko jsem z něj nemohla spustit. Stačil
doslova zlomek vteřiny. Když jsem
věděla, že na okamžik nemohu stopro
vartovat, musel ven.
Prostě nedopustit !
Neumožnit mu to. Ani kapku !
Stači 1 den, ale bylo to kdo s koho.
Pochopil.

14.11.2017 18:02

14.11.2017 18:40
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Mí psi mají zakázáno přečůrávat mimo jiné domy a auta. To by ovšem se psem nesměl jít občas muž, kterému je to šumák. Já pak jdu další den a nestačím se divit.10letý pes, který tohle nikdy nedělal najednou jde a přečůrá kola u auta jedněm sousedům v ulici. To jsem řekla jen: Wori, co je to?!? Na auta se neznačkuje! Přejdem ke stavbě dalšího souseda a očůrá blatník obkladači(a ten tam zrovna stál a koukal na něj ) To už mne teda hanba fackovala, zařvala jsem jak tur. Od té doby má pořád tendenci(už druhý týden) a já ho sleduju jak ostříž hned, jak se přiblíží k nějakému autu a už preventivně volám: ne, auto ne, syp od něj! Zatím se mi daří, snad zase zapomene. Muže bych přerazila... Zadavatelce bych radila řešit podobně, jak radí i holky a už to mělo být, než si to upevní. Jen tak uvažuju(ale možná je to blbost) nevím, jak se jinak chová k děcku, jestli ho k němu pouštíte? Očichat, hlídat a tak? Možná bych mu dala nějaké dětské použité oblečení (které by nevadilo, kdyby zničil) do pelíšku třeba s tím, že to má mimi hlídat...prostě aby se mu smísil ten pach s jeho a nebyl mu divný.

14.11.2017 19:54

Včera ve městě kolem Vietnamců obchůdku s hadry v koších na chodníku šel mládenec se psem, pejsek zvedl nožičku, počůral jim...no koš se vším, co v něm bylo.

16.11.2017 13:04
Luciandthewolf

XXX.XXX.24.151

Učit psa na podložku je taková blbost, ten pes má v hlavě, že může čůrat doma no a vysvětlete, že předtím mohl a najednou nemůže. Zkoušejte podložku posunovat blíž ke dveřím, pak pochopí, že když chce čůrat je to směrem ke dveřím. Když se vyčůrá pokarejte ho, stačí fuj, nevím co je naucenej. A když se vyčůrá venku, tak chválit, dát namku a dát najevo radost až přehnaně. Ja jsem to takhle fenu i bez pliny naucila bezmála za týden.

Martina004

18.2.2019 06:43
Martina004

XXX.XXX.218.44

No jako nevím máme 2 měsíční štěně, které má misky v kuchyni a ta je věčně počůraná a věčně pokakaná hlavně přes noc teda.

18.2.2019 08:44

Martina004 napsal(a):
No jako nevím máme 2 měsíční štěně, které má misky v kuchyni a ta je věčně počůraná a věčně pokakaná hlavně přes noc teda.

A co jste čekali? Že si přinesete štěně a bude schopné zachovávat čistotu? Při vaší trpělivé péči ( vynést ven pokaždé když se probudí, pohraje si, nají se.....loužičky budete bez řečí - o trestu nemluvě - trpělivě uklízet ) tak pak možná za dva měsíce bude schopné vydržet za vaší přítomnosti. Když odejdete na delší dobu, nebo v noci, nebo když nevyvenčíte dostatečně, bude loužička sem tam ještě déle.
Když nejste schopni ani toto akceptovat, nemáte psa mít.
( Až bude starší, přijdou další škody - okousané boty, kabelky, knihy, kabely.....když mu je necháte v dosahu. Štěně je obdoba dítěte a po miminku taky nechcete, aby se nepočůrávalo a když malému děcku necháte vzácné předměty v dosahu, často vám je zničí. Dítě po pár letech dospěje do stádia, kdy už na vás nebude plně závislé. Pes na vás bude plně závislý 12-15 let. Počítáte s tím ? )

18.2.2019 10:38
Markéta80

XXX.XXX.176.1

Martina004 napsal(a):

ve 2m je to mimino a kolikrát se mu to povede venku je jen na vás. Chce to brát ven hodně často a nehody prostě budou. Je to stejné jako chtít od ročního dítěte aby si samo došlo na záchod. Psi jsou v tomhle šikovnější

monťak

18.2.2020 10:44
monťak

XXX.XXX.136.244

Jak odnaučit 14ti letého psa , kterého máme na hlídání , aby nečural v bytě hlavně ráno. Vstanu ve čtyři ráno a už je tam načuráno a nasráno,

18.2.2020 10:50

monťak napsal(a):
Jak odnaučit 14ti letého psa , kterého máme na hlídání , aby nečural v bytě hlavně ráno. Vstanu ve čtyři ráno a už je tam načuráno a nasráno,

Buď je tak starý, že už to ani do těch 4 ráno nevydrží, což závisí teda na věku, jídle a době venčení - takže máte nas. Vy - Vaše vina, nebo je z návštěvy u Vás nervózní - Vaše vina.

18.2.2020 10:51

venčit pozdě večer-v noci-k ránu...........

18.2.2020 10:54
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
venčit pozdě večer-v noci-k ránu...........

Tak a nebo jak je psáno výše - možná už je tak starý, že to neudrží. Stává se mu to i doma, či nikdy? Vyptejte se majitelů podrobně na režim krmení a venčení a neměňte ho.

Merylenka

7.4.2020 08:16
Merylenka

XXX.XXX.238.105

Vzala jsem si asi 2letou fenku malou z dočasky, ta je v pohodě, potom jsem se nechala zlákat na štěně fenku taky malou?od pána který tvrdil, že je křížená s jorkšírem, aby měla ta první společnost. Nakonec jsem se dozvěděla, že to byl knírač. Už je jí 8 měsíců a čůrá i kaká v bytě i venku. Doporučili mi podložku ve 3 měsících, ale nemůžu ji to odnaučit. Když venčím obě najednou tak to bere jako hru a skáče po té starší. Když udělá potřebu odměním ji i pochválim ,ale někdy přijdeme domů a tam to udělá. Nevím jestli mám podložku odstranit, ona se vyčůra na podlahu mám plovku a už je místy porušena. Nevím jestli je chyba ve mně.

7.4.2020 08:21

Merylenka napsal(a):
Vzala jsem si asi 2letou fenku malou z dočasky, ta je v pohodě, potom jsem se nechala zlákat na štěně fenku taky malou?od pána který tvrdil, že je křížená s jorkšírem, aby měla ta první společnost. Nakonec jsem se dozvěděla, že to byl knírač. Už je jí 8 měsíců a čůrá i kaká v bytě i venku. Doporučili mi podložku ve 3 měsících, ale nemůžu ji to odnaučit. Když venčím obě najednou tak to bere jako hru a skáče po té starší. Když udělá potřebu odměním ji i pochválim ,ale někdy přijdeme domů a tam to udělá. Nevím jestli mám podložku odstranit, ona se vyčůra na podlahu mám plovku a už je místy porušena. Nevím jestli je chyba ve mně.

Rozhodně je chyba v přístupu. Evidentně jste ani nezkusila vyhledat podobný témata tady na fauně, protože byste našla celou řadu prakticky stejně znějících dotazů, a co se k nim radilo.

1. Dát pryč podložku (tou jste si to bravurně pokazila od začátku).
2. Hlídat psa a nenechat ho udělat potřebu doma, nikdy. Jak se chystá k akci, vzít a odnést ven.

Jak rychle se to odnaučí záleží jen na vás a vaší důslednosti a ochotě to hlídat.

7.4.2020 08:28

velmi doporučuji k tomu vyměšování přidat povel, je to pro psa pomůcka navíc, že tento "pocit" = ven

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík