Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.96.16
Poradite mi, kde se neplati za registr cipu, ktere stranky. dekuji
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.168.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak je to třeba - backhome.cz , kde mám všechny své psy také registrované, je to i dobré když jezdíte do zahraničí je to součást celosvětové sítě a je to při cestování lepší než jen Národní registr, který je placený ( u PP zvířat je ale nejlepší registr v ČR plemenná kniha daného plemene - tak jsou všichni papíroví jedinci registrovaní ). Cituji ze zmiňovaného servru - ... BackHome registr zvířat eviduje zvířata označená mikročipy všech značek v České republice. Je ale také součástí celosvětové sítě PETMAXX. Primárně slouží k vyhledávání nalezených zvířat, která jsou označena mikročipem. Online registrace do BackHome registru je zdarma a provádí ji sám majitel zvířete... Takže doporučuji.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.117.14
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak je to třeba - backhome.cz , kde mám všechny své psy také registrované, je to i dobré když jezdíte do zahraničí je to součást celosvětové sítě a je to při cestování lepší než jen Národní registr, který je placený ( u PP zvířat je ale nejlepší registr v ČR plemenná kniha daného plemene - tak jsou všichni papíroví jedinci registrovaní ). Cituji ze zmiňovaného servru - ... BackHome registr zvířat eviduje zvířata označená mikročipy všech značek v České republice. Je ale také součástí celosvětové sítě PETMAXX. Primárně slouží k vyhledávání nalezených zvířat, která jsou označena mikročipem. Online registrace do BackHome registru je zdarma a provádí ji sám majitel zvířete... Takže doporučuji.
Národní registr je zdarma pro čipy Datamars.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.77
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zdarma je SVOBODA, tedy žádný registr.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.168.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Národní registr je zdarma pro čipy Datamars.
A BackHome je zdarma pro všechny typy čipů a je to i mezinárodní registr.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.11
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zdarma je SVOBODA, tedy žádný registr.
Samozřejmě, na to máte právo. Nicméně já dávám přednost tomu si psy zcela nesvobodně zaregistrovat, aby v případě útěku nebo odcizení nemohli někde svobodně pobíhat, ale aby byla šance, že mi budou nesvobodně a tyransky navráceni.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.188.240
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Samozřejmě, na to máte právo. Nicméně já dávám přednost tomu si psy zcela nesvobodně zaregistrovat, aby v případě útěku nebo odcizení nemohli někde svobodně pobíhat, ale aby byla šance, že mi budou nesvobodně a tyransky navráceni.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.188.108
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Naprostý souhlas. Taky budu mít raději psa nesvobodně naživu doma než svobodně mrtvého či zavřeného v útulku.
Konečně - útulek pro toulavé psy - co je na tom za svobodu že...
Svoboda možná pro bezohledného majitele, který může vlastního psa zapřít, když mu není vlastnictví jak dokázat... pro toho psa určitě ne. Pro toho psa je to většinou konečná... divná představa svobody.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.117.14
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Národní registr je taky mezinárodní a spadá pod Petmaxx, každopádně je mnohem známější a pes se dohledá spíš tam. A když už, tak taky dává slevový kartičky.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.49.131
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Národní registr je taky mezinárodní a spadá pod Petmaxx, každopádně je mnohem známější a pes se dohledá spíš tam. A když už, tak taky dává slevový kartičky.
Tak nejznámnější registr je pro mne jako chovatele psů s PP plemenná kniha ČMKU, kde jsou všichni psi s PP ať už tetovaní nebo čipovaní zapsaní a když skončil třeba jen tetovaný pes s PP, který se ztratil majiteli v útulku v Praze v Troji, tak podle tetování kontaktovali plemennou knihu ČMKU, ta volala mně jako chovateli na kterého byla všechna štěňata registrována - já kontaktoval majitele, kterému jsem štěně prodal a za hodinu si pro psa jel. Takže to mi jako chovateli psů s PP pro ČR úplně stačí ( nepotřebuji pro ČR pro psy s PP národní registr - běžně hledají psy v ČR podle čísla tetování nebo podle čipu - podle plemenných knih ČMKU - to je největší registr a databáze, kde je každý pes s PP ) a mezinárodně mi stačí BackHome, které je také součástí Petmaxx. Takže národní registr je možná potřebný pro čipované psy bez PP, kteří nejsou nikde v žádné plemenné knize na ČMKU, ale psi s PP ho nepotřebují, ti si vystačí pro ČR s ČMKU a třeba s BackHome - respektive pro zahraničí s Petmaxx, jehož je BackHome součástí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.11
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak nejznámnější registr je pro mne jako chovatele psů s PP plemenná kniha ČMKU, kde jsou všichni psi s PP ať už tetovaní nebo čipovaní zapsaní a když skončil třeba jen tetovaný pes s PP, který se ztratil majiteli v útulku v Praze v Troji, tak podle tetování kontaktovali plemennou knihu ČMKU, ta volala mně jako chovateli na kterého byla všechna štěňata registrována - já kontaktoval majitele, kterému jsem štěně prodal a za hodinu si pro psa jel. Takže to mi jako chovateli psů s PP pro ČR úplně stačí ( nepotřebuji pro ČR pro psy s PP národní registr - běžně hledají psy v ČR podle čísla tetování nebo podle čipu - podle plemenných knih ČMKU - to je největší registr a databáze, kde je každý pes s PP ) a mezinárodně mi stačí BackHome, které je také součástí Petmaxx. Takže národní registr je možná potřebný pro čipované psy bez PP, kteří nejsou nikde v žádné plemenné knize na ČMKU, ale psi s PP ho nepotřebují, ti si vystačí pro ČR s ČMKU a třeba s BackHome - respektive pro zahraničí s Petmaxx, jehož je BackHome součástí.
To jste měli štěstí. Taky už byl případ tetovaného chovného psa s PP, kterého v útulku ostříhali, následně vykastrovali a pak ho udali jako křížence, protože po ostříhání už nepřipomínal své plemeno ani vzdáleně a nikoho tedy nenapadlo zeptat se na plemence...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.211.173
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To jste měli štěstí. Taky už byl případ tetovaného chovného psa s PP, kterého v útulku ostříhali, následně vykastrovali a pak ho udali jako křížence, protože po ostříhání už nepřipomínal své plemeno ani vzdáleně a nikoho tedy nenapadlo zeptat se na plemence...
To byl ten vlčí špic, ne?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.49.131
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Bylo to hladkosrsté moloss plemeno, dobře a čitelně tetované v uchu, takže s přečtením čísla nebyl problém. Takže zaměstnanec útulku správně usoudil, že je to pes s PP - kontaktoval plemenku, ta mu dala číslo na mne jako na chovatele, zavolali mi, já jim dal telefon a adresu majitele ( kterému volali oni i já ), a jak jsem psal za hodinu už vyzvedával psa v útulku v Troji. Takže v ČR je pro psy s PP tetované nebo čipované plemenná kniha ten nejlepší registr, a když si to zaregistruje někdo ještě i do jiného ( nebo jiných registrů), tak je to pro psa plus navíc.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.41.137
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Bylo to hladkosrsté moloss plemeno, dobře a čitelně tetované v uchu, takže s přečtením čísla nebyl problém. Takže zaměstnanec útulku správně usoudil, že je to pes s PP - kontaktoval plemenku, ta mu dala číslo na mne jako na chovatele, zavolali mi, já jim dal telefon a adresu majitele ( kterému volali oni i já ), a jak jsem psal za hodinu už vyzvedával psa v útulku v Troji. Takže v ČR je pro psy s PP tetované nebo čipované plemenná kniha ten nejlepší registr, a když si to zaregistruje někdo ještě i do jiného ( nebo jiných registrů), tak je to pro psa plus navíc.
Ano, jenže v jednom útulku nechali půl roku fenku s PP a tetováním klidně být. Díky náhodě, dívčině, co vzala fenku jako dobrovolnice na procházku - tetování (o kterém v útulku museli vědět) zjistila a kontaktovala s dotazem klub. Fenka byla tedy v útulku půl roku zbytečně.
Další případ se stal kamarádce. Svou fenku hledala v útulku, kde ji přímo fenku zapřeli. Až poté, co je utvrdila ze lži, neboť objevila svědky, co tam fenku odvedli, jí dali adresu "nového" majitele, zfalšovanou. Naštěstí ten "nový" majitel uvedl správně obec a kamarádka fenku slyšela. Zajímavé bylo, že útulek fenku dal k adopci v podstatě obratem. Kdyby se takový případ nestal kamarádce, tak bych takovému jednání nevěřila (byl to soukromý útulek).
Holt ne každý útulek má zájem na vyhledání majitele, či chovatele.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.168.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ano, jenže v jednom útulku nechali půl roku fenku s PP a tetováním klidně být. Díky náhodě, dívčině, co vzala fenku jako dobrovolnice na procházku - tetování (o kterém v útulku museli vědět) zjistila a kontaktovala s dotazem klub. Fenka byla tedy v útulku půl roku zbytečně.
Další případ se stal kamarádce. Svou fenku hledala v útulku, kde ji přímo fenku zapřeli. Až poté, co je utvrdila ze lži, neboť objevila svědky, co tam fenku odvedli, jí dali adresu "nového" majitele, zfalšovanou. Naštěstí ten "nový" majitel uvedl správně obec a kamarádka fenku slyšela. Zajímavé bylo, že útulek fenku dal k adopci v podstatě obratem. Kdyby se takový případ nestal kamarádce, tak bych takovému jednání nevěřila (byl to soukromý útulek).
Holt ne každý útulek má zájem na vyhledání majitele, či chovatele.
Ale to potom není o tom, jestli je pes tetovaný nebo čipovaný a v kolika je zaregistrovaných registrech, ale o lidech. Když budou pracovníci útulků a MP lemplové, tak psa nezachrání ani tetování ani čip zaregistrovaný třeba ve třech registrech.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.41.137
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ale to potom není o tom, jestli je pes tetovaný nebo čipovaný a v kolika je zaregistrovaných registrech, ale o lidech. Když budou pracovníci útulků a MP lemplové, tak psa nezachrání ani tetování ani čip zaregistrovaný třeba ve třech registrech.
To je pravda. Holt registr může pomoci, ale nemusí.
Cypysek

XXX.XXX.138.77
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Omyl - tento registr je zdarma pouze pro čipy BACKHOME
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tak jste třeba zaklikla něco navíc, pojištění a kdo ví co...
http://www.narodniregistr.cz/.
pan Brouček
napsal(a):
Snad všechny ty registry nejsou přístupné pro vyhledávače, a když nevíte kde konkrétně hledat, nic nenajdete.
Přitom stačí mít čísla čipů na stránkách klubu, či na vlastních stránkách, a psa KDOKOLIV najde jen zadáním čísla do Google.
No, dobrý pro psy s PP, ale co ti ostatní? Bez PP, kříženci?
Já mám čip registrovaný u národního registru... na jejich stránkách zadáte číslo čipu a vyjede vám majitel. Jenže kolik lidí má asi doma čtečku čipu? Takže v případě nalezence musím k veterináři, do útulku nebo někam, kde tu čtečku mají... A myslím sí, že tam mají už i zkušenosti s tím. kde se dá čip registrovat a kde potom hledat.
marcelaamax
napsal(a):
Já mám čip registrovaný u národního registru... na jejich stránkách zadáte číslo čipu a vyjede vám majitel. Jenže kolik lidí má asi doma čtečku čipu? Takže v případě nalezence musím k veterináři, do útulku nebo někam, kde tu čtečku mají... A myslím sí, že tam mají už i zkušenosti s tím. kde se dá čip registrovat a kde potom hledat.
Na Narodnim registru po zadani cisla cipu rozhodne nevyjede majitel.

A je to dobře...někdo vám ukradne psa a ví komu si říct o výkupné :D
prý na backhome to je ?
Luciandthewolf
napsal(a):
Na národním registru musíte kontaktovat ten registr, je to takový prostředník k majiteli, který teprv předá informace, kontakt na majitele tam nenajdete. Každopádně mi nepříjde zas taková pálka zaplatit ty tři kilča na zaregistrování psa.
Jo teď to zkouším, je to přesně jak říkáte . Mě šlo hlavně ó ten princip. Přišlo mi, že z pohledu pana broučka je to k ničemu, protože majitel se nedá dohledat, nebo lidi nevědí kde hledat. Ale když už najdete někoho, kdo má čtečku čipu, tak předpokládám, že i ví v jakých registrech hledat.
marcelaamax
napsal(a):
Jo teď to zkouším, je to přesně jak říkáte . Mě šlo hlavně ó ten princip. Přišlo mi, že z pohledu pana broučka je to k ničemu, protože majitel se nedá dohledat, nebo lidi nevědí kde hledat. Ale když už najdete někoho, kdo má čtečku čipu, tak předpokládám, že i ví v jakých registrech hledat.
Ono bohužel spousta lidí ani neví, že čip se musí registrovat. Viz můj zážitek s nádhernou nalezenou salukou, čipovaná, nicméně majitel vůbec nevěděl, že čip se má později registrovat a trvalo dlouho než jsme ho dohledali, v práci se setkávám den co den s kočkami, které jsou sie nakrásno čipované nicméně neregistrované. Nicméně policajti by měli v autech vozit čtečku. Nevim, jestli je to běžná výbava nebo "na požádání". Oni teda kolikrát tvrdí, že je to pouze čtečka na psy a né na kočky..ale aspoň, že jí mají :) :D.
marcelaamax
napsal(a):
Přišlo mi, že z pohledu pana broučka je to k ničemu, protože majitel se nedá dohledat, nebo lidi nevědí kde hledat. Ale když už najdete někoho, kdo má čtečku čipu, tak předpokládám, že i ví v jakých registrech hledat.
Já někde tvrdím že je něco k ničemu? Prosím neplácejte nesmysly.
Luciandthewolf
napsal(a):
Ono bohužel spousta lidí ani neví, že čip se musí registrovat. Viz můj zážitek s nádhernou nalezenou salukou, čipovaná, nicméně majitel vůbec nevěděl, že čip se má později registrovat a trvalo dlouho než jsme ho dohledali, v práci se setkávám den co den s kočkami, které jsou sie nakrásno čipované nicméně neregistrované. Nicméně policajti by měli v autech vozit čtečku. Nevim, jestli je to běžná výbava nebo "na požádání". Oni teda kolikrát tvrdí, že je to pouze čtečka na psy a né na kočky..ale aspoň, že jí mají :) :D.
Ono bohužel spousta lidí ani neví, že čip se musí registrovat.
Čip se určitě nemusí (alespoň zatím) registrovat.
Čip se může registrovat. A jde to udělat jen u soukromého komerčního subjektu, který provozuje nějaký svůj, a tedy necentrální, registr, a obnáší to svěřit někomu soukromé údaje, případně zaplatit nějaký poplatek atd. Nedivím se, že to každý nechce, ale jsou samozřejmě i lidé, kteří ani nevědí o co jde, a jsou i lidé, kteří ani nevědí, že má jejich zvíře nějaký čip, natož aby věděly co to je, a čemu to slouží, nebo může sloužit.
To nezměníte, tak to prostě je a bude. Psát tu pořád dokola, že "ideální je čip zaregistrovat" nemá smysl, pravda to samozřejmě je, ale v reálu to nic nezmění. Jen to svědčí o slabém úsudku pisatele.
Ani zákon o povinném čipování a registraci ve státním centrálním registru nezaručí, že bude vše registrováno...
se setkávám den co den s kočkami, které jsou sice nakrásno čipované nicméně neregistrované.
To by právě řešily čísla čipů na webu - třeba u veterináře, který to čipoval, nebo chovatelského klubu, či registru města apod. Potom stačí Google a jeden email, a majitel je na světě.
Takže: vloni jsem načipovala psa a bylo mi řečeno, že oni mají registraci zdrama. Pořád to chtělo poplatek, takže jsem urgovala na veterině, tam mi asistentka tvrdila, že ona čipovala i své psy a registrace je od nich fakt zdarma. Po dalších pokusech z mé i její strany mi volala, že tedy neví proč, ale už to zdarma není. Ať počkám nějakou dobu, že se to určitě vyřeší. Pochopitelně jsem zapomněla a teď jsem tedy zadala čip, jestli náhodou není registrovaný od veta. Není a poplatek to chce 190Kč. Zdarma tedy nikoliv. Nebudu řešit, že to nejsou žádné peníze(nejsou) jde jen o princip.
pan Brouček
napsal(a):
Ono bohužel spousta lidí ani neví, že čip se musí registrovat.
Čip se určitě nemusí (alespoň zatím) registrovat.
Čip se může registrovat. A jde to udělat jen u soukromého komerčního subjektu, který provozuje nějaký svůj, a tedy necentrální, registr, a obnáší to svěřit někomu soukromé údaje, případně zaplatit nějaký poplatek atd. Nedivím se, že to každý nechce, ale jsou samozřejmě i lidé, kteří ani nevědí o co jde, a jsou i lidé, kteří ani nevědí, že má jejich zvíře nějaký čip, natož aby věděly co to je, a čemu to slouží, nebo může sloužit.
To nezměníte, tak to prostě je a bude. Psát tu pořád dokola, že "ideální je čip zaregistrovat" nemá smysl, pravda to samozřejmě je, ale v reálu to nic nezmění. Jen to svědčí o slabém úsudku pisatele.
Ani zákon o povinném čipování a registraci ve státním centrálním registru nezaručí, že bude vše registrováno...
se setkávám den co den s kočkami, které jsou sice nakrásno čipované nicméně neregistrované.
To by právě řešily čísla čipů na webu - třeba u veterináře, který to čipoval, nebo chovatelského klubu, či registru města apod. Potom stačí Google a jeden email, a majitel je na světě.
Panebože, vy se taky chytite každého slovíčka. Čip se musí zaregistrovat aby k něčemu byl. Nechci tím říct, že je ze zákona povinné registrovat čip. Ale doufám, že máte dobrou náladu, že jste mě mohl opravit.
Luciandthewolf
napsal(a):
Čip se registrovat nemusí, nicméně je to výhodné.
Pokud bych psa neregistrovala v celostátním registru, byl by dohledatelný jen v registru místním - na území města, městskou policií, vety...to také není k zahození.
Celostátní nebo mezinárodní registr má výhodu v tom, že psa lze dohledat, i když se ztratí na dovolené, na chatě nebo na návštěvě. Nebo je kradený.
Ještě dotaz. V začátcích diskuse tu někdo zmiňoval, že dobrý a směrodatný registr pro PP psy, je ČMKU. Tam je můj pes registrovaný pod tetováním, které není a nebylo čitelné v podstatě od začátku. Pes není uchovněný, takže netuším, jestli se tam tím ještě někdo zabývá? Myslím, kdybych tam chtěla někam nahlásit, že už má čip, kam?

L(phi)
napsal(a):
Mna by zaujimalo, ako zistim ktory typ cipu mam, ci to je ten backhome?
Kedysi som mala problem presne opacny, narodni registr bral zadarmo len jeden typ cipov a ja kedze mam psa importovaneho tak moj bol spoplatneny - a v backhome bolo vtedy vsetko zadarmo.
Luciandthewolf
napsal(a):
Panebože, vy se taky chytite každého slovíčka. Čip se musí zaregistrovat aby k něčemu byl. Nechci tím říct, že je ze zákona povinné registrovat čip. Ale doufám, že máte dobrou náladu, že jste mě mohl opravit.
Čip se musí zaregistrovat aby k něčemu byl.
To pořád nemáte pravdu.
Primární funkce čipu je jednoznačné označení zvířete. K tomu opravdu nepotřebujete žádnou registraci, a proto také hodně zvířat registrováno není.
pan Brouček
napsal(a):
Čip se musí zaregistrovat aby k něčemu byl.
To pořád nemáte pravdu.
Primární funkce čipu je jednoznačné označení zvířete. K tomu opravdu nepotřebujete žádnou registraci, a proto také hodně zvířat registrováno není.
Ještě, že jste tak korektní, takové lidi mám nejraději. Ja mám na psovi čip, protože směs čísel je celkem na pytel, když psa najdu. Je sice nádherný, že psa jsem identifikovala jako číslo xy, ale domu ho to nedostane. Ale jistě, hlavně, že máte vše korektně na vlas přesně psané.
lesnížínka
napsal(a):
Takže: vloni jsem načipovala psa a bylo mi řečeno, že oni mají registraci zdrama. Pořád to chtělo poplatek, takže jsem urgovala na veterině, tam mi asistentka tvrdila, že ona čipovala i své psy a registrace je od nich fakt zdarma. Po dalších pokusech z mé i její strany mi volala, že tedy neví proč, ale už to zdarma není. Ať počkám nějakou dobu, že se to určitě vyřeší. Pochopitelně jsem zapomněla a teď jsem tedy zadala čip, jestli náhodou není registrovaný od veta. Není a poplatek to chce 190Kč. Zdarma tedy nikoliv. Nebudu řešit, že to nejsou žádné peníze(nejsou) jde jen o princip.
Zásadní informace je, JAKÝ MÁTE TYP ČIPU. Protože v NRMZ jsou zdarma jen jejich čipy zn. Datamars a nově LifeCHip.. Stejně jako na BH jsou zdarma jen jejich čipy zn. Virbac. Daný veterinář pravděpodobně koupil např. čipy Alvic a ty si samozřejmě musíte zaplatit. V obou registrech.
luuuca
napsal(a):
Ještě, že jste tak korektní, takové lidi mám nejraději. Ja mám na psovi čip, protože směs čísel je celkem na pytel, když psa najdu. Je sice nádherný, že psa jsem identifikovala jako číslo xy, ale domu ho to nedostane. Ale jistě, hlavně, že máte vše korektně na vlas přesně psané.
Ale tak ono přece stačí si číslo čipu napsat na stránky, aby ho našel gůgl! Jste nechápavá.
pan Brouček
napsal(a):
Přišlo mi, že z pohledu pana broučka je to k ničemu, protože majitel se nedá dohledat, nebo lidi nevědí kde hledat. Ale když už najdete někoho, kdo má čtečku čipu, tak předpokládám, že i ví v jakých registrech hledat.
Já někde tvrdím že je něco k ničemu? Prosím neplácejte nesmysly.
Hluboce se omlouvám, psal jste, že když nevíte kde konkrétně hledat, tak nenajdete nic. Já jsem jen reagovala tím, že pokud už najdete někoho se čtečkou čipů, tak ten už pravděpodobně ví, kde hledat.
L(phi)
napsal(a):
Mna by zaujimalo, ako zistim ktory typ cipu mam, ci to je ten backhome?
Kedysi som mala problem presne opacny, narodni registr bral zadarmo len jeden typ cipov a ja kedze mam psa importovaneho tak moj bol spoplatneny - a v backhome bolo vtedy vsetko zadarmo.
Aha, tak já jsem k číslu čipu na veterině dostala i nálepku s typem čipu.
impact
napsal(a):
Zásadní informace je, JAKÝ MÁTE TYP ČIPU. Protože v NRMZ jsou zdarma jen jejich čipy zn. Datamars a nově LifeCHip.. Stejně jako na BH jsou zdarma jen jejich čipy zn. Virbac. Daný veterinář pravděpodobně koupil např. čipy Alvic a ty si samozřejmě musíte zaplatit. V obou registrech.
Ano Alvic. Ani nevím, jestli by mi vet dal nějaký mnou sehnaný(tedy psu dal ) ale čipování bylo mé momentální rozhodnutí, když jsem tam čekala dlouho na muže, až nás vyzvedne. Pokud všude čtu, že ten a ten registr registruje zdarma, ani mne nenapadne, že ale ne cokoliv zdarma. To by bylo třeba k tomu dodávat
marcelaamax
napsal(a):
Já štěně kupovala už cipovane, v očkovacím průkazu bylo nalepené číslo čipu s čárovým kódem, ale jaký je to typ čipu to netuším.
No však já teďka při bloumání registry taky zjistila, že to po mně chce typ čipu ale kde ho vzít? Pak jsem si vzpomněla, že mi dal vet nějakou nálepku a tu jsem si šoupla k psím papírům. Jinak bych taky věděla prd Před těma bezmála 10lety se ještě čipovalo zřídka. Pes má v uvchu trochu modré barvy, což má být tetování Má malinké chlupaté uši, takže by si toho možná všimnul šikovný veterinář a já, co to vím
lesnížínka
napsal(a):
Ještě dotaz. V začátcích diskuse tu někdo zmiňoval, že dobrý a směrodatný registr pro PP psy, je ČMKU. Tam je můj pes registrovaný pod tetováním, které není a nebylo čitelné v podstatě od začátku. Pes není uchovněný, takže netuším, jestli se tam tím ještě někdo zabývá? Myslím, kdybych tam chtěla někam nahlásit, že už má čip, kam?
Jen posunuju, aby mi to nezapadlo, kdyby někdo věděl...
marcelaamax
napsal(a):
Hluboce se omlouvám, psal jste, že když nevíte kde konkrétně hledat, tak nenajdete nic. Já jsem jen reagovala tím, že pokud už najdete někoho se čtečkou čipů, tak ten už pravděpodobně ví, kde hledat.
Nějaká relativně vysoká pravděpodobnost tam samozřejmě je. Ale proč ji nezvýšit?
Registrů je u nás jen co znám snad 10, a z toho jen 2 jsou napojeny na PETMAXX. Kolik procent lidí co registrují čipy to ví, nebo ví vůbec o co jde? Každopádně v těch NON PETMAXX registrech prostě jsou registrovaní psi.
Takže to tak snadné nebude, natož když se pes ztratí v cizině (dovolená, výstavy, závody). Téměř se 100% pravděpodobností když ho nenajde nálezce v PETMAXX, nebude ho hledat v nějakém českém soukromém registru.
Krom toho myslím, že třeba chovatelé pod CITES (opice, plazi, ptáci - mají čtečky) na tyhle věci nehrají a přehled kde hledat ztraceného psa nemají.
Mluvím ale především o čipovaných neregistrovaných zvířatech. A to můžou být i zvířata i se záměrně zrušenou registrací.
Nezlobte se na mne, ale já myslím, že už jsem to vše komplexně vysvětlil a napsal k tomu dost argumentů, aby to bylo naprosto zřejmé.
lesnížínka
napsal(a):
Jen posunuju, aby mi to nezapadlo, kdyby někdo věděl...
Proboha proč se ptáte tady, a ještě opakovaně?
Napište mail přímo na ČMKU, na plemennou knihu.
Vyberte podle plemena:
http://www.cmku.cz/cz/pracoviste-c.-1-160.
lesnížínka
napsal(a):
Ano, zdarma jsou jen čipy backhome.
Pravda, jenže po internetu je spousta informací, že je zadarmo pro všechny typy čipů. Jako třeba tady:
https://www.atevet.cz/index.php/veterinarni-ordinace-poradna-informace/veterinarni-ordinace-pas-cip-cestovani/217-registry-cipovanych-zvirat
Asi stará informace.
Já s Back Home už skončil.
luuuca
napsal(a):
Psala jste "Čip se musí zaregistrovat aby k něčemu byl", ale teď píšete "já mám na psovi čip, protože...", a to je přece něco úplně něco jiného.
Ještě jednou:
"Čip se musí zaregistrovat aby k něčemu byl" vs. "já mám na psovi čip, protože..."
Už to vidíte?
Ještě jednou - píšu pomalu, tak snad pochopíte.
Čip slouží k označení zvířete, a to obecně (v podstatě je to nástupce/náhrada tetování), k tomu nepotřebuje vůbec nic.
Většina čipovaných psů ho má kvůli ztotožnění s PP, očkovákem, Petpasem, Výkonnostím a výstavním průkazem, kvůli dokladování zaplacení poplatku městu apod. Zvíře musí být identifikovatelné na zkouškách, výstavách, bonitaci atd.
Své psy si samozřejmě značí čipem armáda už během výběru, či další "opsované složky" (a fakt to neregistrují na Back Home). To vše je naprosto funkční bez jakékoliv registrace.
To že jde vyřešit i dohledatelnost majitele je věc jiná, a chápu, že jestli máte voříška, je asi čipovaný jen kvůli tomu.
Určitě ale ani kvůli tomu není nutná žádná registrace. Což tady nakonec dlouho a velmi trpělivě vysvětluji.
Když tak si to přečtěte znovu, a některé části i vícekrát, a místo ironických poznámek o lásce ke mně se to snažte pochopit.
pan Brouček
napsal(a):
Proboha proč se ptáte tady, a ještě opakovaně?
Napište mail přímo na ČMKU, na plemennou knihu.
Vyberte podle plemena:
http://www.cmku.cz/cz/pracoviste-c.-1-160.
Ptám se tady, protože jsou tu i chovatelé, kteří s tím mají víc zkušeností. A nerada někde otravuju možná nesmyslnými dotazy...a ještě před Vánoci

lesnížínka
napsal(a):
Pokud nekdy budete potrebovat prokazat, ze pes a PP patri k sobe ( zavody vystavy apod.) - je dobře si nechat cip do PP dopsat.
udelaji to tam, kde je vedena plem. kniha plemene.
cas od casu nekdo da dotaz i na plem. knihu, kdyz se hleda cip. pes., jestli ho nevyhledaji tam.
pan Brouček
napsal(a):
Psala jste "Čip se musí zaregistrovat aby k něčemu byl", ale teď píšete "já mám na psovi čip, protože...", a to je přece něco úplně něco jiného.
Ještě jednou:
"Čip se musí zaregistrovat aby k něčemu byl" vs. "já mám na psovi čip, protože..."
Už to vidíte?
Čip slouží k označení zvířete, a to obecně (v podstatě je to nástupce/náhrada tetování), k tomu nepotřebuje vůbec nic.
Většina čipovaných psů ho má kvůli ztotožnění s PP, očkovákem, Petpasem, Výkonnostím a výstavním průkazem, kvůli dokladování zaplacení poplatku městu apod. Zvíře musí být identifikovatelné na zkouškách, výstavách, bonitaci atd.
Své psy si samozřejmě značí čipem armáda už během výběru, či další "opsované složky" (a fakt to neregistrují na Back Home). To vše je naprosto funkční bez jakékoliv registrace.
To že jde vyřešit i dohledatelnost majitele je věc jiná, a chápu, že jestli máte voříška, je asi čipovaný jen kvůli tomu.
Určitě ale ani kvůli tomu není nutná žádná registrace. Což tady nakonec dlouho a velmi trpělivě vysvětluji.
Když tak si to přečtěte znovu, a některé části i vícekrát, a místo ironických poznámek o lásce ke mně se to snažte pochopit.
Snažím se to číst znovu, ale jsem blbá a nechápu to. Mám křížence - čipovaného. Kdybych čip nikde neregistrovala a pes se mi ztratil, tak jak mi pomůže, že pes ten čip má? Když není registrovaný?
napsal(a):
Pokud nekdy budete potrebovat prokazat, ze pes a PP patri k sobe ( zavody vystavy apod.) - je dobře si nechat cip do PP dopsat.
cas od casu nekdo da dotaz i na plem. knihu, kdyz se hleda cip. pes., jestli ho nevyhledaji tam.
My když teda řešíme nalezeného čipovaného psa, který vypadá čistokrevně a nemá čip registrovaný v běžně používaných registrech, tak se vždy ptáme i na plemence...
napsal(a):
+ impact - díky holky
marcelaamax
napsal(a):
Snažím se to číst znovu, ale jsem blbá a nechápu to. Mám křížence - čipovaného. Kdybych čip nikde neregistrovala a pes se mi ztratil, tak jak mi pomůže, že pes ten čip má? Když není registrovaný?
No, jak píšete. Řekla bych, že u kříženců je čipování a registrace ještě mnohem důležitější, než u PP psů. Ti jsou nějak vedeni a dohledatelní(tetování, čipování) ale bezpapírový pes je bezmála neexistující pes Pokud mi na psu záleží, určitě bych označila.
pan Brouček
napsal(a):
Ještě jednou:
Už to vidíte?
Škoda, že zde není smajlík s protočenýma panenkama. Čtu to dokola a dokola. Ale vám asi praktické uvažování nic neříká, hlavně aby vše bylo přesně řečeno.
Psa mám papírového, nikoli voriska, ale na tom nesejde.
Asi až budu dávat čipovaná štěňata řeknu, že není třeba si psa registrovat plus to doplním vaším vyčerpávajícím textem. Až se jím pes ztratí budou muset spoléhat na to, že najdou inzerát, že ho někdo našel, popřípadě jej najdou na stránkách Troji.
Nebo jej odkážu na pana Broučka ať jej dohledá on přeci říkal, že je to zbytečné.
Nezapomeňte citovat každou mou větu a opravit ji:).
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
...štěně jsem kupovala načipované a již registrované chovatelkou v databázi národního registru - prý stačí e-mailem změnit majitele, ale nebudu to měnit...jinak já jsem přihlašovala na úřad a tam jsem i obdržela formulář pro magistrát hl. m. Prahy abych tam poslala čip s údaji a psa zaregistrovala, do týdne tam pes byl zaregistrován aniž bych zaplatila byť korunu... do registru se dá nahlédnout pouze zadáním čísla čipu - pak vyjede majitel...
luuuca
napsal(a):
Škoda, že zde není smajlík s protočenýma panenkama. Čtu to dokola a dokola. Ale vám asi praktické uvažování nic neříká, hlavně aby vše bylo přesně řečeno.
Psa mám papírového, nikoli voriska, ale na tom nesejde.
Asi až budu dávat čipovaná štěňata řeknu, že není třeba si psa registrovat plus to doplním vaším vyčerpávajícím textem. Až se jím pes ztratí budou muset spoléhat na to, že najdou inzerát, že ho někdo našel, popřípadě jej najdou na stránkách Troji.
Nebo jej odkážu na pana Broučka ať jej dohledá on přeci říkal, že je to zbytečné.
Asi až budu dávat čipovaná štěňata řeknu, že není třeba si psa registrovat
Nevím jak jste na tohle přišla. Každopádně, jestli jim teď říkáte, že čip se musí registrovat, byl by to posun v podstatě správným směrem. Resp. alespoň byte neříkala nesmysl.
Já dávám korektní informaci, kterou jsem napsal hned na začátku 6.12.10:38
Čip se může registrovat. K tomu dodám veškeré aspekty - ZA KOLIK, KAM, PROČ, a veškerá PRO a PROTI, a přidám info, že čísla čipů mých odchovů jsou na stránkách mé CHS, takže je najde jakýkoliv vyhledávač.
Nezlobte se na mně, ale tohle je naprosto korektní informace, a musí to přece pochopit každý.
Když píšete bláboly, nedivte se když vás někdo opraví.
Schválně najděte kde jsem tohle napsal (nebudu chytat za slovo, že píšete říkal) a napište sem datum a čas.
Nikdy jsem totiž takovou blbost nenapsal.

Proti čipu Ale tak ano, dejte si č. čipu na web chovky, ať nálezce ví, o kolik si říct
Smějete se sama sobě (předpokládám, že jste podle jednoduchého myšlení ženská)
Diskusi jste nečetla, máte problémy s chápáním psaného textu, ale komentovat, to ano.
1) Nepíšu proti čipu, ale proti registraci. Nakonec to co uvádíte je jedním z těch důvodů.
2) Mně si může říci o co chce, ale proč by to dělal? Nejsem majitel těch zvířat, jsou to jen mé odchovy.
3) Kompletní údaje o majiteli i zvířeti ukáže i některý registr.
https://www.backhome.cz/chip/search/953010000204978
U mne se dozví jen chovnou stanici, tzn. kontakt na mne. Já mu kontakt na majitele nedám, naopak dám info s kontaktem majiteli.

Čím dál vtipnějc, ale stále jednodušší (musíte, pro ženské, chápu).
Nevím kdo se ptal, ale kde jaký čip registrovat zdarma, to je také jinak.
Když se zeptáte vyhledávače na značku čipu, řekne př. (teď si vymýšlím) Datamars (Lifechip) 14 místná čísla...a registry. První tři čísla country kód, další 4 a 3 výrobce... backhome má 15 místné atd.
Jsou tu dva registry, které mají smysl - Backhome (trapně veřejně údaje o majiteli, tak tam nejdu) + Národní registr.
Jinam to číslo nemusíte zkoušet psát...jelikož máte čip k ničemu.. teda kromě ztráty psa v místě bydliště a registrace na MÚ.
Hotovo.
pan Brouček: prosím, napište mi to ještě jednou a pomaleji, mám ještě téměř hodinku času, děkuji.
napsal(a):
Když se zeptáte vyhledávače na značku čipu, řekne př. (teď si vymýšlím) Datamars (Lifechip) 14 místná čísla...a registry. První tři čísla country kód, další 4 a 3 výrobce... backhome má 15 místné atd.
Jsou tu dva registry, které mají smysl - Backhome (trapně veřejně údaje o majiteli, tak tam nejdu) + Národní registr.
Jinam to číslo nemusíte zkoušet psát...jelikož máte čip k ničemu.. teda kromě ztráty psa v místě bydliště a registrace na MÚ.
Hotovo.
pan Brouček: prosím, napište mi to ještě jednou a pomaleji, mám ještě téměř hodinku času, děkuji.
Nechápu o co vám jde. Píšete úplně o něčem jiném.
Reagoval jsem s argumenty na váš blábol:
"Proti čipu Ale tak ano, dejte si č. čipu na web chovky, ať nálezce ví, o kolik si říct "
i když první část jsem vůbec nenapsal. Namísto vašich argumentů tady vysvětlujete věci, které nijak s tvrzením nesouvisí, a ani je já nikde jinde nerozporuji.
Proč to sem píšete? O žádné registraci zdarma jsem nikde nepsal. Naopak jsem psal už dřív, že s BackHome jsem skončil i když je pro BH čipy zdarma.
..jelikož máte čip k ničemu..
Jak jste přišla na to, že mám čip k ničemu? Už jsem psal dřívě, že primární funkce čipu je označení zvířete.
Navícp psy mám registrované..
Tvrzení, že jsem napsal, že registrovat čip, je zbytečné, nebo k ničemu, nejsou ode mně. To mi vkládají do úst zdejší pipindy. Což je tady ostatně takový folklór.
Prosím vraťte se k tématu na který jste reagovala, nebo už k mým postům nepište.

pan Brouček
napsal(a):
Nechápu o co vám jde. Píšete úplně o něčem jiném.
Reagoval jsem s argumenty na váš blábol:
"Proti čipu Ale tak ano, dejte si č. čipu na web chovky, ať nálezce ví, o kolik si říct "
i když první část jsem vůbec nenapsal. Namísto vašich argumentů tady vysvětlujete věci, které nijak s tvrzením nesouvisí, a ani je já nikde jinde nerozporuji.
Proč to sem píšete? O žádné registraci zdarma jsem nikde nepsal. Naopak jsem psal už dřív, že s BackHome jsem skončil i když je pro BH čipy zdarma.
..jelikož máte čip k ničemu..
Jak jste přišla na to, že mám čip k ničemu? Už jsem psal dřívě, že primární funkce čipu je označení zvířete.
Navícp psy mám registrované..
Tvrzení, že jsem napsal, že registrovat čip, je zbytečné, nebo k ničemu, nejsou ode mně. To mi vkládají do úst zdejší pipindy. Což je tady ostatně takový folklór.
Prosím vraťte se k tématu na který jste reagovala, nebo už k mým postům nepište.
Běžte na nějaké odborné fórum, když se tu nedokážete přizpůsobit, vždyť Vás to tu neuspokojuje.
Byl můj příspěvek s citací Vašeho příspěvku ? Ne. Tak co si ho všímáte ? Řečnická otázka.
Kde co reg., se ptala paní, to Vy nejste přece. Krásný slunečný den přeji
napsal(a):
Běžte na nějaké odborné fórum, když se tu nedokážete přizpůsobit, vždyť Vás to tu neuspokojuje.
Byl můj příspěvek s citací Vašeho příspěvku ? Ne. Tak co si ho všímáte ? Řečnická otázka.
Kde co reg., se ptala paní, to Vy nejste přece. Krásný slunečný den přeji
Nedělejte ze sebe úplnou kravku, myslíte, že to ostatní nevidí ?
napsal(a):
Hotovo.
Co to plácáte? Datamars (LifeChip) jsou 14ti místné? Všechny čipy mají 15 čísel ty bludičko.
Zkušenost s NR opakovaná. Někdy není možné se vůbec dovolat. A když psa najdete a chcete údaje o majiteli, tak Vám řeknou, že ho budou kontaktovat oni. Ale pokud má majitel neaktualizované údaje, máte smůlu. Prostě se mu nedovolali a šlus. Jenže pokud máte k dispozici mobil či email nebo i adresu, případně veta, co psa čipoval (jako je to na BH), tak při troše detektivní práce majitele najdete. Ale NR Vám tyhle údaje k dispozici nedá...
Apropo když hledáme nějakého psa, tak dávám veřejně k dispozici jen poslední čtyři čísla čipu. Po zbytku je každýmu kulový...
VratislavCh

XXX.XXX.168.55
Není to pravda. Backhome je placený registr pro čipy které nevydali oni. V současné době je již čipování povinné a vybrat si může akorát chovatel. Já už mám smůlu.

VratislavCh
napsal(a):
Není to pravda. Backhome je placený registr pro čipy které nevydali oni. V současné době je již čipování povinné a vybrat si může akorát chovatel. Já už mám smůlu.
Tak nemusíte přece registrovat jen na Backhome, registrů je víc.
Jinak mě teda fascinuje, jak je pro lidi 200 korun naráz vysoká částka. Tak si nepořizujte psa.
Farro

XXX.XXX.160.77
Bezplatná registrace je registrmikrocipu.cz
udo68

XXX.XXX.145.18
BackHome zdarma pro všechny neni
eli22
napsal(a):
Zajímalo by mě, jak to bude, kdyby náhodou v od roku 2022 fungoval jeden centrální registr, jak je avizováno. To zase bude každý psa přeregistrovávat?
Ani mi nemluvte. Já nad tím přemýšlím už nějakou dobu. Jestli to díky neustálým fňukalům dají povinně do zákona a ještě zpoplatní blblou stovkou, tak se na tom všichni pěkně prohneme a někdo si na tom slušně vydělá. By mě mrdlo tvl přeregistrovávat tolik stovek psů...

No počkat. Každý si zaregistruje své psy, které má opravdu - majitel. To snad nikoho nezabije.
Registr už existuje, sice je pro feny, ale rozšířit jej není zas takový problém.
Co se stalo lidem, kteří tam feny zaregistrovali? Vůbec nic.
http://www.svscr.cz/seznam-chovatelu-peti-a-vice-fen-starsich-12-mesicu/
Nahrabal by si na tom max tak ajťák, co dělá web SVS.
Zpoplatnění zápisu je nesmysl, nikdo by to neudělal. Registr by zůstal prázdný.
Fakt je tak strašně blbé vidět, odkud ty tisíce štěňat pochází?

A ano, každý, kdo má teď reg. jinde, nebo vůbec, si pak vytvoří registraci ve státním registru.
On se trochu dost liší - dává se rodné číslo atd. Např.
Takže nějaké svolení "vezměte si data z Národního", to nepůjde.
Myslím, že netřeba se z toho kácet.
Registrace v těchto, co jdou nalézt i v Petmaxx, jsou pro můj klid - pes se ztratí atd.
Ta reg., co snad přijde, je pro pořádek.
Protože je tady bordel. Prostě je.
napsal(a):
A ano, každý, kdo má teď reg. jinde, nebo vůbec, si pak vytvoří registraci ve státním registru.
On se trochu dost liší - dává se rodné číslo atd. Např.
Takže nějaké svolení "vezměte si data z Národního", to nepůjde.
Myslím, že netřeba se z toho kácet.
Registrace v těchto, co jdou nalézt i v Petmaxx, jsou pro můj klid - pes se ztratí atd.
Ta reg., co snad přijde, je pro pořádek.
Protože je tady bordel. Prostě je.
Prosím Vás a který registr konkrétně po Vás chce rodné číslo? To by mě děsně zajímalo. A Vy ho tomu registru dobrovolně poskytnete? Jen tak? No to koukám teda.

impact
napsal(a):
Prosím Vás a který registr konkrétně po Vás chce rodné číslo? To by mě děsně zajímalo. A Vy ho tomu registru dobrovolně poskytnete? Jen tak? No to koukám teda.
"ono se to trochu dost liší" od Národního např.
Tento nový centrální a spravovaný státem by určitě chtěl víc os. údajů.
Např. jako tu:
https://www.crsz.sk/ganet/kvlsr/petpass.nsf/pages/identifikacia
Nepíšu to ani tak k Vám :)
Takže ano, bude to pro mě strašlivá práce, naplácat údaje do jiného registru.
Já to nemyslím zle, jen prostě nechápu, proč se pořád musí vymýšlet, proč to nejde.
Hloupé je, že se na to musí přes příkazy a zákazy.
A také si budu dobře pamatovat, kdo jak hlasoval a kdo se zdržel.
Tady je vidět, kdo akorát celý rok blbě kecal a pak se ani nedostavil, nebo když už se ráčil dostavit, tak se zdržel hlasování, jako kdyby měli omezený počet hlasů nebo co, to mě po..
http://www.psp.cz/sqw/hlasy.sqw?g=71932&l=cz
Takže trest je možné pořád uložit jen v jaksi dolní hranici, což je úklid chodníčku v parku. Pro ten vyšší trest u nás soudci nemají důvod, pokud někdo něco neprovedl už posedmé, např.
No a po tomhle křičelo tolik lidí, takových petic podepsaných, a co, nic, teď se ti samí plaší, že čip a registr. Nevím, o co jde ostatním, ale mně o to, aby bylo jednoduché najít ty, co se ke psům chovají jako paka, místo aby CHOVALI psy.
napsal(a):
"ono se to trochu dost liší" od Národního např.
Tento nový centrální a spravovaný státem by určitě chtěl víc os. údajů.
Např. jako tu:
https://www.crsz.sk/ganet/kvlsr/petpass.nsf/pages/identifikacia
Nepíšu to ani tak k Vám :)
Takže ano, bude to pro mě strašlivá práce, naplácat údaje do jiného registru.
Já to nemyslím zle, jen prostě nechápu, proč se pořád musí vymýšlet, proč to nejde.
Hloupé je, že se na to musí přes příkazy a zákazy.
A také si budu dobře pamatovat, kdo jak hlasoval a kdo se zdržel.
Tady je vidět, kdo akorát celý rok blbě kecal a pak se ani nedostavil, nebo když už se ráčil dostavit, tak se zdržel hlasování, jako kdyby měli omezený počet hlasů nebo co, to mě po..
http://www.psp.cz/sqw/hlasy.sqw?g=71932&l=cz
Takže trest je možné pořád uložit jen v jaksi dolní hranici, což je úklid chodníčku v parku. Pro ten vyšší trest u nás soudci nemají důvod, pokud někdo něco neprovedl už posedmé, např.
No a po tomhle křičelo tolik lidí, takových petic podepsaných, a co, nic, teď se ti samí plaší, že čip a registr. Nevím, o co jde ostatním, ale mně o to, aby bylo jednoduché najít ty, co se ke psům chovají jako paka, místo aby CHOVALI psy.
Boha jeho. Toto je snad opravdu bez komentáře, páč tady je veškerej komentář naprosto marnej.

impact
napsal(a):
Boha jeho. Toto je snad opravdu bez komentáře, páč tady je veškerej komentář naprosto marnej.
To máte pravdu. Co konkrétně Vám vadí, máte doma fakt stovky psů? Psy v adopci si přece lidé pak přeregistrují sami.
V čem ještě je problém?
O té stovce teda já pochybuji (ale kdo ví, co se ještě vymyslí, to jo) a kde je další problém?
napsal(a):
To máte pravdu. Co konkrétně Vám vadí, máte doma fakt stovky psů? Psy v adopci si přece lidé pak přeregistrují sami.
V čem ještě je problém?
O té stovce teda já pochybuji (ale kdo ví, co se ještě vymyslí, to jo) a kde je další problém?
Problém je v tom, že tomu vůbec nerozumíte a nechápete princip předregistrace čipů na konkrétní organizaci/útulek.

impact
napsal(a):
Problém je v tom, že tomu vůbec nerozumíte a nechápete princip předregistrace čipů na konkrétní organizaci/útulek.
Mně to mrzí, ale kvůli spolkům a útulkům to snad nezavrhneme.
napsal(a):
Mně to mrzí, ale kvůli spolkům a útulkům to snad nezavrhneme.
Jasně. Však útulky a spolky nemají vůbec co do činění se stovkami a tisíci psů, kteří k nim přijdou bez čipu a registrace.
Jenom mě by to při blbé stovce za jednu registraci stálo třeba 60.000. To jsem hrozně nadšená. A to ani nemluvím o tom, kolik času by to bylo.
Takhle to máme v NRMZ všechno v jednom. Jinak zas jenom my, co se snažíme psy zachraňovat, na tom budeme bití...

impact
napsal(a):
Jasně. Však útulky a spolky nemají vůbec co do činění se stovkami a tisíci psů, kteří k nim přijdou bez čipu a registrace.
Jenom mě by to při blbé stovce za jednu registraci stálo třeba 60.000. To jsem hrozně nadšená. A to ani nemluvím o tom, kolik času by to bylo.
Takhle to máme v NRMZ všechno v jednom. Jinak zas jenom my, co se snažíme psy zachraňovat, na tom budeme bití...
Myslím, že útulky nic platit nebudou. Poplatky obci za držení psa se snad také neplatí, když je to útulek. Teda tohle už chvíli nevím..
No vlastně si myslím, že by neměl být poplatek za reg. pro nikoho, lidé na to mají alergii. Jako že šikana a ještě za to platit. To by dopadlo špatně.
Budete muset přereg. psy, které budete mít v tu chvíli doma. Ty, co už jsou v adopci, ty si přereg. noví majitelé. A nově příchozí psy už dáte jen do nového reg.
Asi by bylo dobré, aby i ten centrální byl napojený na Petmaxx, ale to nevím, co os. údaje. Že by se pak už nemuselo reg. do NRMZ i do toho povinného. Ale to asi nepůjde.
goofry

XXX.XXX.184.40
Chtěl jsem na stránkách backhome.cz registrovat psa, není zadarmo, Nechápu, že tady někdo dává lživé informace
Karel12321

XXX.XXX.140.43
Čipy můžete vyhledávat pomocí webové aplikace www.NajitZvire.cz
Aplikace umí vyhledávat ve spostě registrech naráz.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!
KarlosXX

XXX.XXX.140.43
Registr zvířat zdarma? Napadlo vás také, že ten registr musí platit nějak své náklady a proto mají registraci za peníze? Doména, server, zálohování... Vše stojí nemalé peníze.
Například www.Cipy-Znamky.cz mají registraci jen za 50 Kč.
Tam kde to je zadarmo, bude vykoupeno kšeftováním s vašimi osobními údaji.