Uživatel s deaktivovaným účtem

Potřebují poradit ohledně granuli právě mám granule marp holistic jsem s nimi docela spokojená ale zajímalo by mě jestli existují kvalitnější a jaký to třeba jsou.

napsal(a):
Potřebují poradit ohledně granuli právě mám granule marp holistic jsem s nimi docela spokojená ale zajímalo by mě jestli existují kvalitnější a jaký to třeba jsou.
Nebo spíše tady, je to přehlednější
http://www.granule.cz/clanky/top-dry-foods-2015-whole-dog-journal/.
I tohle je zajímavé čtení
http://zena.centrum.cz/zdravi/novinky/clanek.phtml?id=807671.
Tak docela kvalitní granule mají třeba tady: http://www.krmiva-grel.cz/granule-pro-psy/
Našemu psovi chutnají třeba ty granule Profine.

marvin4
napsal(a):
Tak docela kvalitní granule mají třeba tady: http://www.krmiva-grel.cz/granule-pro-psy/
Našemu psovi chutnají třeba ty granule Profine.
Profine ale nejsou kvalitní.
Ja kŕmim Acanou, nachádza sa aj vo vyššie spomenutých rebríčkoch, je to kanadský výrobca. Za nás super, hľadala som aj podľa pomeru cena:kvalita a pre nás vyšli tieto najlepšie, skúšala som aj asi dvoch iných výrobcov, ale psovi nechutili. V ČR sú dostať bežne na eshopoch (niekedy mávajú výpadky dovozu, ale keď človek objednáva zavčas nie je to problém), kupujeme 18kg balenie, keďže máme väčšieho psa a aj cenovo je to výhodnejšie. K ostatným sa vyjadriť veľmi neviem, toto je len moja osobná skúsenosť. Momentálne máme príchuť chicken and burbaq potato a fajn. :).
Aivaus
napsal(a):
Ja kŕmim Acanou, nachádza sa aj vo vyššie spomenutých rebríčkoch, je to kanadský výrobca. Za nás super, hľadala som aj podľa pomeru cena:kvalita a pre nás vyšli tieto najlepšie, skúšala som aj asi dvoch iných výrobcov, ale psovi nechutili. V ČR sú dostať bežne na eshopoch (niekedy mávajú výpadky dovozu, ale keď človek objednáva zavčas nie je to problém), kupujeme 18kg balenie, keďže máme väčšieho psa a aj cenovo je to výhodnejšie. K ostatným sa vyjadriť veľmi neviem, toto je len moja osobná skúsenosť. Momentálne máme príchuť chicken and burbaq potato a fajn. :).
Acana je hodně kvalitní, odchovala jsem na ní předchozí dvě fenky i jejich štěňata, ale psi citlivější na reznutí po ní reznou, což je případ mojí současné pudlice. Boxerce nesedla celkově, nechutenství, stolice, atd. Jinak bych z ní asi neopřecházela, obecně mám ráda kanadská krmiva, považuji je za kvalitní, proto teď First mate, GO natural a NOW. Čubinám i víc chutnají. Jinak chci ještě vyzkoušet Wolfsblut a Annamaet, vypadají dobře - tam ale nevím jak je to s reznutím. Má někdo zkušenost ?
noemi
napsal(a):
Wolfsblut u našeho černého psa v pohodě - máme zrovna teď.
Annamaet jsme měli jen ten obyčejnější a ten nesedl (pes začal šíleně línat - u nás jedna z problémů pro posouzení granulí), k bezobilnému se dostaneme někdy až našetřím .
Díky za zkušenost, vyzkouším Wolfsblut, chci bezobilné. Je pravda, že kočičí Annamaet jsem koupila pro kocoura a ten je vůbec nechtěl, daruji je kamarádce pro kočky.
senda
napsal(a):
Díky za zkušenost, vyzkouším Wolfsblut, chci bezobilné. Je pravda, že kočičí Annamaet jsem koupila pro kocoura a ten je vůbec nechtěl, daruji je kamarádce pro kočky.
Také mám vyzkoušený Annamaet kočičí, ale jen tu žlutou řadu, originals, co obsahuje obilí. kocour vzorek sezral v pohodě. Ale stejně nekoupím, nelíbí se mi že obsahuje obilí a to tak moc, že granulka po namočení velmi nabobtnala.
Zato bezobilná řada Annamaet je super, jak složení, tak i chutnost.
Teď jsem si vzpomněla, že jsme měli Annamaet Manitok, ale jen malé balení (2,5 kg), takže z toho jsem moc nepoznala.
Pro naši spotřebu a rodinný rozpočet jsou granule Annamaet docela drahé. Raději objednávám Wolfsblut, případně Purizon - ten se u nás velmi osvědčil. Celkově jsme toho ale vyzkoušeli opravdu hodně.
Střídáme značky i příchutě. K některým se vracíme, k některým ne (línání srsti, nadměrné močení, slzení očí, nedostatek energie, stolice, zvýšení, případně snížení hmotnosti - to jsou indicie, které jsem schopna u psa jako laik posoudit).
Ahoj jen se chci zeptat jestli máte nějakou zkušenost s krmivem z hulína, konkrétně jsem přemýšlel o tomto www.krmivahulin.cz/ostatni-krmiva/pro-psy/granule-pro-psy-extrudovane-s-lososovym-olejem-1-kg.html. Ve srovnání kvality jsem je nikde nenašel. Podle mě vypadají kvalitně, ale nijak se v tom moc nevyznám, psa mám teprve krátce takže spolu tak nějak začínáme. Rozhodně nechci kupovat nějaký šmejd z velkých obchodních domů ale na nejlepší kvalitu také nemám, tyhle mi přišly jako dobrý střed. Děkuji za názor.
Dobrý den, my jsme zkoušeli např.i tu Acanu, ale pejsek ji nechtěl a ani mu nijak nevyhovovala(srst, výkaly apod.) tak jsem zkusila Platinum, o kterém jsem se dozvěděla na výstavě psů. Je to krmivo, které je za studena lisované, neobsahuje pšenici apod. a spousta lidí si toto krmivo chválí, je tam i hodně procent masa.
http://www.krmivo-platinum.cz/.
Myslíte něco takového?
Versele Laga Opti Life Adult Medium
Složení: Dehydratované kuře (31%), rýže, čirok, živočišný tuk, čirok, rostlinná vláknina, lněné semínko, lososový olej, pivovarské kvasnice, minerály, sušená vejce, FOS, MOS, lecitin, mořské řasy, zelený čaj, hroznová jádra, rozmarýn.
Versele Laga Opti Life Adult Active
Složení: Dehydratované kuřecí (42%), rýže, živočišný tuk, rostlinná vláknina, lněné semínko, lososový olej, pivovarské kvasnice, minerály, sušená vejce, FOS, MOS, lecitin, mořské řasy, zelený čaj, hroznová jádra, rozmarýn...
Máme ty adult medium. Podle mě složení není špatné?
Ok a kde je maso? V zlozeni mas jasnu deklaraciu. Niekomu to postaci, ale asi nechape aky velky je rozdiel v surovinach. Chicken nie je maso, ale vsetko pomlete a vysusene. Dehydrated chicken nie je zla surovina ale cenovo niekde uplne inde ako maso teda ak myslime na svalovinu. Mam pocit podla zlozenia, ze tento privat label sa vyraba v United Petfood Belgium.
chicken (dehydrated,42%), rice (20%), animal fat, sorghum, vegetable fibres, linseed, salmon oil, brewer’s yeast, minerals, dried whole eggs, FOS, MOS, lecithin, sea algae (Ascophyllum nodosum), grape seed, rosemary, marigold, green tea.
Expert
napsal(a):
Versele Laga Opti Life Adult Active
Složení: Dehydratované kuřecí (42%), rýže, živočišný tuk, rostlinná vláknina, lněné semínko, lososový olej, pivovarské kvasnice, minerály, sušená vejce, FOS, MOS, lecitin, mořské řasy, zelený čaj, hroznová jádra, rozmarýn...
Máme ty adult medium. Podle mě složení není špatné?
Ok a kde je maso? V zlozeni mas jasnu deklaraciu. Niekomu to postaci, ale asi nechape aky velky je rozdiel v surovinach. Chicken nie je maso, ale vsetko pomlete a vysusene. Dehydrated chicken nie je zla surovina ale cenovo niekde uplne inde ako maso teda ak myslime na svalovinu. Mam pocit podla zlozenia, ze tento privat label sa vyraba v United Petfood Belgium.
chicken (dehydrated,42%), rice (20%), animal fat, sorghum, vegetable fibres, linseed, salmon oil, brewer’s yeast, minerals, dried whole eggs, FOS, MOS, lecithin, sea algae (Ascophyllum nodosum), grape seed, rosemary, marigold, green tea.
Jenže pokud vezmete syrové maso, které holt v granulích není v přírodní formě, tak je ho tam po úpravě takové minimum, že by na pytli ani nebylo uvedeno.
Dehydrované znamená zbavené vody, které maso obsahuje vysoké procento. Proto psi krmeni přírodní stravou pijí všeobecně méně než granuláři - kde je vyloženě na pytli uvedeno, že pes musí mít přístup k vodě.
Kuřecí moučka má v tomto směru, byť bohužel, mnohem větší význam než lpět na syrovém mase - ale chápu. že pojem maso je pro představu lepší.
AATU (80% masa) ha ha ha. Nechapem ze v dnesnej dobe si este niekto necha do makovice nastrkat takuto blbost. Toto krmivo obsahuje 8% svaloviny rovnako ako vacsina krmiv z GA Partners. Vid Marp ten je dokonca len opisany recept. Ak myslis zivocisny odpad s vodou tak to nie je velka slava.
Expert
napsal(a):
AATU (80% masa) ha ha ha. Nechapem ze v dnesnej dobe si este niekto necha do makovice nastrkat takuto blbost. Toto krmivo obsahuje 8% svaloviny rovnako ako vacsina krmiv z GA Partners. Vid Marp ten je dokonca len opisany recept. Ak myslis zivocisny odpad s vodou tak to nie je velka slava.
Ale já to nikomu nenutím přeci, jen píšu co si myslím. A jestli souhlasíte anebo ne, je čistě Váš problém. Konkrétně u AATU se spotřebuje 2 kg surovin na 1 kg granulí, což samotné o něčem vypovídá a co se týče kvality, tak je hodnocené velmi vysoko.
Na druhou stranu přiznávám, že u výrobního pásu v továrně AATU nejsem ani jako výstupní kontrola granulí, ani jako sládek granulí . Ale evidentně Vy experte ano, že?
Aaa, koukam, sám slovenský expert a polobůh Marco zavítal na iFaunu. U toho žádná granule není dost dobra, žádné objektivní hodnocení ala Milos se nekoná, maximálně zhodnocení kvality použité masové moučky podle popele.
Vždy všechno jen špatně, a že jsem si dala práci s přečtením téměř celého fóra i jeho fans diskuze.
Souhlas, AATU vypadá skvěle. Stačí kouknout zde, líbí se mi jejich hlediska hodnocení.
http://www.psikrmivoradce.cz/vyrobci/pet-food-uk/recenze/aatu-chicken/
http://www.psikrmivoradce.cz/co-znamenaji-hvezdy/.
Jasně že neobsahuje 80 procent masa, ale to žádné granule. Čerstvé maso obsahuje spoustu vody.
Ale ved toto som napisal. GA Vam presne rozpise aj svolovinu v recepture. Len som upozornil na to ze pod masom sa dnes rozumie vsetko mozne len nie svalovina.
Potom uz staci len dobre miereny marketing na ohurovanie podielu masa v krmive.
Ahoj, přidám dotaz z trochu jiného soudku. Tedy spíše otázku. Celý život krmímě své psy masem, granule vážně jen když je krizovka (dovolená, nebo, se to, prostě nestihlo). Rozhodně nebudu tvrdit, že na tyhle krizovky kupujeme nějaké kvalitní granule. Nicménně k mé otázce - nemám ke granulím důvěru, nemyslím si, že by to pes měl žrát celý život, ale ráda se nechám přesvědčit o opaku. Chápu, že někdo má třeba velkého psa, v bytě, a prostě to nejde (místo na maso, a tak), ale co mě hlavně zajímá - za prvé, veterináří tvrdí, že v granulích je vše co pes potřebuji. Stále přemýšlím o tom, zda je to pravda, jestli psovi nic nebude chybět (opomíjím otázku toho, jak se jim asi líbí celý život křoupat suché granule), nebo jestli je to prostě jen komerce, případně z toho i ti veterináří mají něco. Další věc..opravdu mám věřit tomu, že ty granule obsahují jehněčí, telecí...? Tohle přeci i pro nás lidi je drahá záležitost, na tož aby to někdo za pár korun krmil psům. A poslední - sama se tohle zajímám, vím jak výrobci klamou zákazníky, nelíbí se mi, že granule jsou slané, že se nastřikují tukem, aby voněly, protože bez toho by to pes asi nepozřel, nelíbí se mi, že tam jsou obilovin. Nevím, když tady čtu ty diskuze o, kvalitních, granulích, co které obsahují, nechce se mi tomu věřit.
lodenka333
napsal(a):
Ahoj, přidám dotaz z trochu jiného soudku. Tedy spíše otázku. Celý život krmímě své psy masem, granule vážně jen když je krizovka (dovolená, nebo, se to, prostě nestihlo). Rozhodně nebudu tvrdit, že na tyhle krizovky kupujeme nějaké kvalitní granule. Nicménně k mé otázce - nemám ke granulím důvěru, nemyslím si, že by to pes měl žrát celý život, ale ráda se nechám přesvědčit o opaku. Chápu, že někdo má třeba velkého psa, v bytě, a prostě to nejde (místo na maso, a tak), ale co mě hlavně zajímá - za prvé, veterináří tvrdí, že v granulích je vše co pes potřebuji. Stále přemýšlím o tom, zda je to pravda, jestli psovi nic nebude chybět (opomíjím otázku toho, jak se jim asi líbí celý život křoupat suché granule), nebo jestli je to prostě jen komerce, případně z toho i ti veterináří mají něco. Další věc..opravdu mám věřit tomu, že ty granule obsahují jehněčí, telecí...? Tohle přeci i pro nás lidi je drahá záležitost, na tož aby to někdo za pár korun krmil psům. A poslední - sama se tohle zajímám, vím jak výrobci klamou zákazníky, nelíbí se mi, že granule jsou slané, že se nastřikují tukem, aby voněly, protože bez toho by to pes asi nepozřel, nelíbí se mi, že tam jsou obilovin. Nevím, když tady čtu ty diskuze o, kvalitních, granulích, co které obsahují, nechce se mi tomu věřit.
Je to jednoduché nedávno nějaký výživář hodnotil kvalitu krmení na první místo postavil vyvážený "barf"(to slovo moc nemiluji ale bylo použito) na druhé vyváženou vařenou stravu na třetí místo granule na čtvrté nevyváženou vařenou stravu a na posledním nevyvážený barf.
Prostě a jednoduše pokud jste si u krmení masem "jistá v kramflecích" víte o výživě dost a řídíte se tím tak děláte pro psa jen dobře.
Krmení masem je jeden z nejlepších ale i nejhorších způsobů jak krmit psa.
Já osobně si třeba sama sebou tak jistá nejsem naši psi dostávají ty z lepších granulí s dobrým poměrem vápníku fosforu, minerálních látek a prostě všeho i za cenu že třeba to pro něj nění nejlepší a nejpřirozenější a vedle toho mají maso+přílohy nebo vařenou stravu.
saty
napsal(a):
Je to jednoduché nedávno nějaký výživář hodnotil kvalitu krmení na první místo postavil vyvážený "barf"(to slovo moc nemiluji ale bylo použito) na druhé vyváženou vařenou stravu na třetí místo granule na čtvrté nevyváženou vařenou stravu a na posledním nevyvážený barf.
Prostě a jednoduše pokud jste si u krmení masem "jistá v kramflecích" víte o výživě dost a řídíte se tím tak děláte pro psa jen dobře.
Já osobně si třeba sama sebou tak jistá nejsem naši psi dostávají ty z lepších granulí s dobrým poměrem vápníku fosforu, minerálních látek a prostě všeho i za cenu že třeba to pro něj nění nejlepší a nejpřirozenější a vedle toho mají maso+přílohy nebo vařenou stravu.
No já mám zase výhodu toho, že žiju na vesnici, místa na maso mám dost a navíc - mám psy malého a středního plemene, takže chápu ty, co velkým psům, musí, dávat granule. Krmíme vším možným, i když vím, že někdy i to maso nemusí být úplně ok (třeba už je trochu zasmrádlé - já bych si ho třeba nedala nicménně pro psa nezávadné, i když třeba ne ideální), do toho kosti atd...ale tím, jak jsme, venkovští, tak žádné oleje, zeleninu, ovoce...nic takového nepřidávám a troufám si říct, že naši psi po fyzické i zdravotní stránce v super stavu, tak pro to někdy nemám pochopení no...
saty
napsal(a):
Také takto krmíme, Krmivo vybíráme holistické. Na trhu je velký výběr krmiv a psí kontrolor si umí vybrat sám. Ale přesto jak píšete, také nejsme jen u granulí. Také dopřejem vařenou i syrovou stravu. Psík je vitální bez návštěv vt.
Sara94

XXX.XXX.39.3
Našemu hafanovi nejvíce chutnají granule optimanova, určitě všem můžu doporučit.
Sara94

XXX.XXX.39.3
Spolíhám na kvalitu, proto nakupuji veškerý granule v shopu juko-krmiva.cz.
Sara94

XXX.XXX.39.3
Kde kupujete vy granule pro mazlíčky ?
Bronka17

XXX.XXX.168.46
Nám vyhovuje krmivo Brit - https://www.zooo.cz/brit-care-adult-large-breed-lamb-rice-12-kg-P7088/.
Zdravím, chci se zeptat, jaký máte názor na granule NUTRILOVE?
Konkrétně tyto: https://www.zoocentrum.cz/nutrilove-pes-granule-active-fresh-kureci-12kg/.
Přiznám se, že se ve složení granulí moc neorientuji. Nyní krmíme Brit care pro psy v zátěži. Tyhle granule mi doporučila známá s tím, že na ně přešli právě z těch brit care a že jim sedí lépe. Nám ten brit sice sedí, spíš jsem myslela, že bych granule prostřídávala, ať nemá pořád to samé. Opravdu se ve složení neorientuji, ale když se na to podívám jako laik, tak mi to připadá celkem podobné těm, kterými krmíme teď (https://www.zoocentrum.cz/brit-care-dog-endurance-12-kg/), teda hlavně ten podíl masa.
Co myslíte?
Pokud jste se současnými granulemi spokojení, tak nic neměňte. Já krmím od štěněte Brit Care a změny jsem dělala jen mezi variantami - Puppy/Brit Care Grain-free Adult Salmon & Potato/Brit Care Endurance... Teď krmíme taky variantou pro psy v zátěži a psisko vypadá spokojeně.
To Nutrilove, na které sem dáváte odkaz, kromě jiného obsahuje pšenici, které se snažím vyhýbat. Pokud chcete výživu pro psa v zátěži i v tomto případě je lepší Brit Care Endurance - má více proteinu a tuku. Kachní maso je v tomhle případě lepší než kuřecí.
Být vámi zůstanu u Britu ;).
notregistered

XXX.XXX.211.102
Nutrilove je konkurence obyč. Brita, od výrobce Propeska. Stejné granule. Mají maso a sušené maso, nekvalitní tuk, kukuřice, pšenice, rýže.
BC endurance nemá žádné maso, jen divně konzervovanou moučku, a rýže.
Proteinů a tuků mají obě krmiva stejně - 2 procenta se totiž vejdou do povolené odchylky.
Když měnit, tak za tohle rozhodně ne. To je z bláta do hnoje.
A když vyhovuje BC, tak změňte, střídejte receptury.
notregistered
napsal(a):
Nutrilove je konkurence obyč. Brita, od výrobce Propeska. Stejné granule. Mají maso a sušené maso, nekvalitní tuk, kukuřice, pšenice, rýže.
BC endurance nemá žádné maso, jen divně konzervovanou moučku, a rýže.
Proteinů a tuků mají obě krmiva stejně - 2 procenta se totiž vejdou do povolené odchylky.
Když měnit, tak za tohle rozhodně ne. To je z bláta do hnoje.
A když vyhovuje BC, tak změňte, střídejte receptury.
Prosím vás a jak si představujete, že je v granulích obsažené maso? Když čerstvé maso zbavíte vody, zbyde sušené maso nebo masová moučka.
Tady tenhle článek to hezky shnuje, tak ať to tu nemusím rozepisovat - https://www.krmimkvalitne.cz/myty-a-fakta-o-cerstvem-mase-a-masove-moucce-v-granulich-pro-psy-a-kocky
"Maso je ve složení uváděno buď jako čerstvé nebo jako sušené (neboli také moučka či dehydrované maso). Ideální je, když je na 1. místě ve složení uvedena přesně specifikovaná masová moučka nebo sušené maso. Čerstvé maso totiž obsahuje až 80% vody a při tepelné úpravě se jí zbaví. Reálně pak v granulích zbude 5x méně masa. Je to častá finta mnoha výrobců krmiv, kteří rádi uvádějí na 1. místě maso v čerstvém stavu, jelikož čerstvé maso jednak zákazníkům lépe zní, a navíc jej tak dostanou ve složení na první místo. Kdyby jej však uvedli ve formě, v jaké se v krmivu nachází, tedy ve formě moučky, ocitlo by se rázem třeba na třetím či čtvrtém místě, a to by už krmivo pro zákazníky nevypadalo tak lákavě... Čerstvé maso je v pořádku, je-li ve složení poblíž ještě uvedena také masová moučka." /.

Estrella
napsal(a):
Prosím vás a jak si představujete, že je v granulích obsažené maso? Když čerstvé maso zbavíte vody, zbyde sušené maso nebo masová moučka.
Tady tenhle článek to hezky shnuje, tak ať to tu nemusím rozepisovat - https://www.krmimkvalitne.cz/myty-a-fakta-o-cerstvem-mase-a-masove-moucce-v-granulich-pro-psy-a-kocky
"Maso je ve složení uváděno buď jako čerstvé nebo jako sušené (neboli také moučka či dehydrované maso). Ideální je, když je na 1. místě ve složení uvedena přesně specifikovaná masová moučka nebo sušené maso. Čerstvé maso totiž obsahuje až 80% vody a při tepelné úpravě se jí zbaví. Reálně pak v granulích zbude 5x méně masa. Je to častá finta mnoha výrobců krmiv, kteří rádi uvádějí na 1. místě maso v čerstvém stavu, jelikož čerstvé maso jednak zákazníkům lépe zní, a navíc jej tak dostanou ve složení na první místo. Kdyby jej však uvedli ve formě, v jaké se v krmivu nachází, tedy ve formě moučky, ocitlo by se rázem třeba na třetím či čtvrtém místě, a to by už krmivo pro zákazníky nevypadalo tak lákavě... Čerstvé maso je v pořádku, je-li ve složení poblíž ještě uvedena také masová moučka." /.
Jste evidentně laik, co se krmiv týče, Notregistered Vám to vysvětlí
notregistered

XXX.XXX.211.142
Estrella
napsal(a):
Odkud autor čerpal, víte ?
V granulích je čerstvé maso, sušené maso, masový protein, moučka.
Kdyby moučka byla masem, tak se tak jmenuje, víte ?
Že Vafo neumí zpracovat čerstvé maso, neznamená, že to tak je všude.
Nejde čerstvého zpracovat nijak závratné množství, ale trošku ano. O to nejde.
Takový doplněk k sušenému.
Tak se to dělá v kvalitním krmivu.
Jak zůstane 5x méně masa ?
Odečtete 80% vody a zbyde kámen.
Jak by kamínky pes jedl ?
Ne, ne. Odečtou se dvě třetiny, zhruba, průměrem. Rybí maso totiž tolik vody neobsahuje, například, vážně nestuduji kterou část do krmiva použili, a granule mají od 8 do 14 procent vlhkosti.
Ale to jsou detaily..
Měli bychom spíše přičítat. Zdravodárné účinky antioxidantů mouček, proteinů.
Majka149

XXX.XXX.168.46
Už dlouho krmíme https://www.zooo.cz/brit-premium-adult-m-15-kg-P7101/ a nemáme jediný problém. I když ze začátku než mu sedli, to chvili trvalo.
Já kupuji pejskovi tyhle https://czech.husse.com/ocean-care-sensitive a vypadá spokojeně, chutnají mu a má po nich pěkně hebkou srst, takže super.

Parádní obal
na tříděný odpad
normálně se tyto suroviny hází na kompost
nebo husám
calibra 12 kilo 450 korun
husse má lepší obal.

Nemáte někdo zkušenost s granulemi Primordial Grain Free?
Já bych též chtěla vědět názor na tyto granule, které jsem objednala.Díky www.veselezvire.cz/carnilove-dog-salmon-turkey-puppies-12-kg?gclid=CjwKCAiAr_TQBRB5EiwAC_QCqxOlFjoRsq_a0FiaHZLJ1_sRK62Aq5NGbQ8B5MGB9VFGzaz7s_fE0BoC81sQAvD_BwE.
I já my máme s husse velmi dobré zkušenosti, kvalitní krmivo za rozumnou cenu. Máme bígla, ale u něj je to v podstatě jedno (není vybíravý) a jezevčíka (13 let). Tomu kupujeme superprémiovky pro psy s citlivým zažíváním. Míval často průjmy a problémy s bříškem. Teď je to mnohem lepší. Úplně jsem vynechali konzervy a různé paštiky a dostava jen granulky nebo uvařenou ryži s kuřecím masem.
gitule vrtule
napsal(a):
Já bych též chtěla vědět názor na tyto granule, které jsem objednala.Díky www.veselezvire.cz/carnilove-dog-salmon-turkey-puppies-12-kg?gclid=CjwKCAiAr_TQBRB5EiwAC_QCqxOlFjoRsq_a0FiaHZLJ1_sRK62Aq5NGbQ8B5MGB9VFGzaz7s_fE0BoC81sQAvD_BwE.
Přes vánoce jsem nestihla objednat wolfsblut a koupila v obchodě carnilove Salmon a turkey (adult) a dobrý. Pes je žral i jako štěně (steneci) krom toho, že z něj vyrostl vpodstate ultra mazlici psycho tak dobrý. bobky dobrý, kozich dobrý, hlad po nich nemá a žere je stejně jako jakékoliv jiné. Ale stejně se milerada vrátím k wolfsblut. ;).

hojka1
napsal(a):
Ony ty konzervy a paštiky jsou někdy pro pejsky pěkné zlo. Sama mám psa, který má citlivější zažívání a konzervy jsme musely úplně vynechat.
Mýlíte se, kvalitní masové konzervy nejsou pro psa žádné zlo.
Já krmím převážně granulemi a konzervu dostávají pejsci jednou za čas za odměnu a přijde mi to tak nejlepší, asi by mě nenapadlo krmit pouze konzervou. Máme celkem 4 psy a při výběru granulí dbám hlavně aby v něm byl vysoký obsah masa (min 50%) a žádná barviva, konzervanty, sója či mléčné výrobky. Teď dojídají fitmin, ale moc jim nejede. Husse mi doporučilo hodně chovatelů, takže jsem objednala pytel 2kg (zatím jen na zkoušku) a uvidíme. Vkládám do něj velké naděje.

LauraMackova
napsal(a):
Já krmím převážně granulemi a konzervu dostávají pejsci jednou za čas za odměnu a přijde mi to tak nejlepší, asi by mě nenapadlo krmit pouze konzervou. Máme celkem 4 psy a při výběru granulí dbám hlavně aby v něm byl vysoký obsah masa (min 50%) a žádná barviva, konzervanty, sója či mléčné výrobky. Teď dojídají fitmin, ale moc jim nejede. Husse mi doporučilo hodně chovatelů, takže jsem objednala pytel 2kg (zatím jen na zkoušku) a uvidíme. Vkládám do něj velké naděje.
Omlouvám se, ale jak můžete popsat kvalitní granule a krmit fitminem? A které konzervy kupujete?
Ať nezakládám nové téma. Krmila jsem teď sousedům feňuli a můj nežravka futroval její granule jak pominutý. Takže jsem se jich zeptala, co krmí za značku. Sousedka mi pytlík přinesla, ať zkusím, jestli je bude jíst i doma(jedl) bez toho, aby mi zase řekla, co to je. Už jsem nabyla dojmu, že je to něco spešl tajné. Po 14dnech jsem to z ní vydolovala, jsou to Hillsky. My krmíme Wolfsbluty a do Hilsů se mi fakt nechce. Jen je mi to líto kvůli psu, když mu tak chutnaly. Muž brblá, že jemu děsně chutnají i kočičí granule by Tesco, co hážem rybám Není u nich třeba nějaký kvalitativní posun? Asi ne, že?

lesnížínka
napsal(a):
Ať nezakládám nové téma. Krmila jsem teď sousedům feňuli a můj nežravka futroval její granule jak pominutý. Takže jsem se jich zeptala, co krmí za značku. Sousedka mi pytlík přinesla, ať zkusím, jestli je bude jíst i doma(jedl) bez toho, aby mi zase řekla, co to je. Už jsem nabyla dojmu, že je to něco spešl tajné. Po 14dnech jsem to z ní vydolovala, jsou to Hillsky. My krmíme Wolfsbluty a do Hilsů se mi fakt nechce. Jen je mi to líto kvůli psu, když mu tak chutnaly. Muž brblá, že jemu děsně chutnají i kočičí granule by Tesco, co hážem rybám Není u nich třeba nějaký kvalitativní posun? Asi ne, že?
Kvalitativního posunu jsem si fakt nevšimla. Jinak, lze to srovnat s chutěmi u dětí, taky je přece nebudeme krmit "fastfoodem".
napsal(a):
Kvalitativního posunu jsem si fakt nevšimla. Jinak, lze to srovnat s chutěmi u dětí, taky je přece nebudeme krmit "fastfoodem".
No právě Jenže když máte psa jak vyzáblou kozu a pak vidíte, jak nadšeně futruje, tak vás to nalomí. Sousedce jsem s díky odmítnula, snad se moc neurazí. S posledníma Wolfsblutama jsem šáhnula vedle, i když už je za ta léta měl několikrát, tenhle pytel je divný a od těch předešlých se liší. Mám podezření na nějakou změnu v receptuře. Psu ani moc nechutnají, ani nesedí. Rozdali jsme víceméně psím kámošům. Snad se mi teď povede trefit líp
lesnížínka
napsal(a):
Ono u cizích vždycky líp chutná, moje minulá fena žrávala kdysi v dávných dobách K9, doma se v tom vždycky jen tak nimrala, ale když jsme přišli ke tchánom, vyžrala jejich psovi misku úplně stejných kádevítek během pár vteřin.
A jakýkoliv nový granule jí zpočátku šmakovaly, protože to byla změna. Za čas to bylo zase ve starých kolejích.

Terven
napsal(a):
Ono u cizích vždycky líp chutná, moje minulá fena žrávala kdysi v dávných dobách K9, doma se v tom vždycky jen tak nimrala, ale když jsme přišli ke tchánom, vyžrala jejich psovi misku úplně stejných kádevítek během pár vteřin.
A jakýkoliv nový granule jí zpočátku šmakovaly, protože to byla změna. Za čas to bylo zase ve starých kolejích.
Jo jo přesně
Svoje jsou fuuuuj ale cizí mnaaaaam
Včera když jsme hledaly míček tak psice šla úplně jinam tak tam jdu a vidím jak s vyvalenýma očima civí na granule Friskies(ty krade kočce a druhými psovi) ty by možná žrala
Ale co vím určitě ze jedna dávka krmení a už odmítá se přiblížit k misce(vím ze ani malé granulky nezabírají).
Terven
napsal(a):
To je mi jasné, sousedku krmíme jen občas, tak jsou mu vzácné. Navíc složka, ochucovadlo" mluví za vše. Nejvíc mne ale štve, že co jsem mu je dávala dva dny, měl dobré bobky, žádný poserka, jak on věčně je. Už jsem si říkala, že je stejně má jen k masu, tak je vemu a hotovo, když to nebude něco hrozného(když jsem netušila značku) Ale není na tom zdravotně nejlíp a nerada bych to ještě zhoršila, nějakýma chemickýma sr...

lesnížínka
napsal(a):
To je mi jasné, sousedku krmíme jen občas, tak jsou mu vzácné. Navíc složka, ochucovadlo" mluví za vše. Nejvíc mne ale štve, že co jsem mu je dávala dva dny, měl dobré bobky, žádný poserka, jak on věčně je. Už jsem si říkala, že je stejně má jen k masu, tak je vemu a hotovo, když to nebude něco hrozného(když jsem netušila značku) Ale není na tom zdravotně nejlíp a nerada bych to ještě zhoršila, nějakýma chemickýma sr...
A jaké jiné značky jste zkoušela?
napsal(a):
A jaké jiné značky jste zkoušela?
Omlouvám se, musela jsem se psem. To byla teda prochajda, v té sněhové vánici Ještě, že proti větru jsem šli jen necelý kilometr. Granule...no, to si asi těžko vzpomenu na všechny. Samík přišel s Brasa a hned jsme ho převedli na Best choice co měl berňucha. Jenže stejně měli pořád řídká hovínka, tak jsme hledali dál. Pak jsme brali nějakou dobu Canine Caviar, Eucanubu, Hilsky, Royalky, Acanu a Orijen, Arden grange, Taste... a myslím, že ještě tak 5 druhů, na kterých názvy už si vůbec nevzpomínám. Psi se zlepšili, až se přešlo na maso. Teď jsem trochu uvažovala nad Marp. Jen se bojím objednávat jinou značku, aby chutnaly, on je nimra. Od Wolfsblutů právě už léta žral všechno. Nechám si poradit
lesnížínka
napsal(a):
Omlouvám se, musela jsem se psem. To byla teda prochajda, v té sněhové vánici Ještě, že proti větru jsem šli jen necelý kilometr. Granule...no, to si asi těžko vzpomenu na všechny. Samík přišel s Brasa a hned jsme ho převedli na Best choice co měl berňucha. Jenže stejně měli pořád řídká hovínka, tak jsme hledali dál. Pak jsme brali nějakou dobu Canine Caviar, Eucanubu, Hilsky, Royalky, Acanu a Orijen, Arden grange, Taste... a myslím, že ještě tak 5 druhů, na kterých názvy už si vůbec nevzpomínám. Psi se zlepšili, až se přešlo na maso. Teď jsem trochu uvažovala nad Marp. Jen se bojím objednávat jinou značku, aby chutnaly, on je nimra. Od Wolfsblutů právě už léta žral všechno. Nechám si poradit
Já vím, že každej pes je jinej, ale vyzkoušela jsem toho už víc- Barking Heads, Petkult, N&D - nic z toho vyloženě špatný, ale Marp se mi zdá, že je TOP.
Už krmím třetí recepturu - zkusily jsme lososa, jehně, teď kuře, všechno super.

Terven
napsal(a):
Já vím, že každej pes je jinej, ale vyzkoušela jsem toho už víc- Barking Heads, Petkult, N&D - nic z toho vyloženě špatný, ale Marp se mi zdá, že je TOP.
Už krmím třetí recepturu - zkusily jsme lososa, jehně, teď kuře, všechno super.
My teď na zimu najeli (v kombinaci s masem) na tu jejich krůtí dietu, protože vylézt v tomhle počasí je smrt (názor mého psa, já to přežiju). Kromě blbnutí doma se moc nehýbe, a fakt mi nenabírá. Chutná, trávení ok a můžu dát kyselině víc. Ty pohledy profi vyděrače, že do minuty umře, když něco nepolkne, jsou jinak peklo.

Lesnížínka, bych mu klidně ty hillsky dávala, pokud mu sedí. Ono je asi i pravděpodobné, že mu stejně pojedou jenom chvilku...Není to štěně v růstu a matně tuším, že se ta míra vlivu granulí obecně přeceňuje...(pokud se jedná o zdravé zvíře).
Chovatelka mého pastevce taky jede hilsky (jsme dostali nakázané, tož psisko mínilo jinak ), a pokud vím, tak např. babka (či kteráto příbuzná) mého psa odešla v necelých 14ti letech...pastevkyně, to je úžasný věk.
edit: jsem se dívala na Marp, hledám změnu a bez kuřete, i jsem se rozesmutnila - drůbeží tuk, všude...
napsal(a):
Lesnížínka, bych mu klidně ty hillsky dávala, pokud mu sedí. Ono je asi i pravděpodobné, že mu stejně pojedou jenom chvilku...Není to štěně v růstu a matně tuším, že se ta míra vlivu granulí obecně přeceňuje...(pokud se jedná o zdravé zvíře).
Chovatelka mého pastevce taky jede hilsky (jsme dostali nakázané, tož psisko mínilo jinak ), a pokud vím, tak např. babka (či kteráto příbuzná) mého psa odešla v necelých 14ti letech...pastevkyně, to je úžasný věk.
edit: jsem se dívala na Marp, hledám změnu a bez kuřete, i jsem se rozesmutnila - drůbeží tuk, všude...
No já nevím, mám zkušenost, že po RC jsou zvířata daleko více spavá. Po ProPlanu mi kacour naopak strašlivě prekypoval energii, ale ne v dobrém. Začal pobíhat a koho mohl toho seknul. A to je to normálně mazel největší.
napsal(a):
Ale jehněčí nebo losos drůbeží tuk nemá. Pořád mi ty Hilsky leží v hlavě, už jsem i nalomená, že mu pytel vemu a budu sledovat, co to s ním dělá. Jak jsem psala, kdyby byl zdravý, tak snad ani neváhám, jen se bojím, že sotva jsem ho trochu vyhrabala z nejhoršího, aby mi tam zase nespad. Ještě, co mne ale zarazilo bylo, kolik těch granulí žral. Buďto, že mu fakt tak strašně chutnaly, nebo byl po nich hladový...?
napsal(a):
My teď na zimu najeli (v kombinaci s masem) na tu jejich krůtí dietu, protože vylézt v tomhle počasí je smrt (názor mého psa, já to přežiju). Kromě blbnutí doma se moc nehýbe, a fakt mi nenabírá. Chutná, trávení ok a můžu dát kyselině víc. Ty pohledy profi vyděrače, že do minuty umře, když něco nepolkne, jsou jinak peklo.
Já bych spíše potřebovala vykrmit, aby nebyl jak kostlivec

lesnížínka
napsal(a):
Ale jehněčí nebo losos drůbeží tuk nemá. Pořád mi ty Hilsky leží v hlavě, už jsem i nalomená, že mu pytel vemu a budu sledovat, co to s ním dělá. Jak jsem psala, kdyby byl zdravý, tak snad ani neváhám, jen se bojím, že sotva jsem ho trochu vyhrabala z nejhoršího, aby mi tam zase nespad. Ještě, co mne ale zarazilo bylo, kolik těch granulí žral. Buďto, že mu fakt tak strašně chutnaly, nebo byl po nich hladový...?
Zkusila bych vzorky jiných granulí, nemusí to být zrovna špičky, jen bez zbytečné chemie a nekvalitních surovin. Navíc jsem myslela, že má dietu. Zkuste Barkingy.
napsal(a):
Jak psala lesnížínka, když kouknete tady
http://www.marppetfood.cz/cs/produkty/marp-holistic/
losos a jehněčí drůbeží tuk nemá, drůbeží receptury ho pochopitelně mají.
napsal(a):
Zkusila bych vzorky jiných granulí, nemusí to být zrovna špičky, jen bez zbytečné chemie a nekvalitních surovin. Navíc jsem myslela, že má dietu. Zkuste Barkingy.
Dietu jako takovou nemá. granule už léta beru jen bezobilné, ale stejně dostane rohlík Ano, zkoušeli jsme bezlepkovou úplně, zkoušeli jsme bez kuřete, bez hovězího...nic nezabralo, po ničem se viditelně nelepšil. Řekla bych, že viditelně se lepší jen po ostropestřci. Ty jsme kdysi měli také, ještě jsem si vzpomněla i na Artemisy. Jak po těch granulích teď brouzdám, tak mi vytane občas značka, kterou jsme také zkoušeli.

lesnížínka
napsal(a):
Dietu jako takovou nemá. granule už léta beru jen bezobilné, ale stejně dostane rohlík Ano, zkoušeli jsme bezlepkovou úplně, zkoušeli jsme bez kuřete, bez hovězího...nic nezabralo, po ničem se viditelně nelepšil. Řekla bych, že viditelně se lepší jen po ostropestřci. Ty jsme kdysi měli také, ještě jsem si vzpomněla i na Artemisy. Jak po těch granulích teď brouzdám, tak mi vytane občas značka, kterou jsme také zkoušeli.
A co Essentialy? Krmím teda masem, ale granule mám vždy pro případ, jako dnes. Jsem do večera v práci a krmit bude manžel, v přípravě masové misky se patlat nechce. Není to jen maso. Tak dneska nasype Essentialy, ochutí konzervou a je klid. Na zimu beru Ess. staminu. Možná by mohl po nich přibrat. Mají ale 34% bílkovin,24 tuku, takže jako na furt pro staršího-nevím no. Nebo Orijeny, naše je jedla za mlada a dost po nich nabrala. Krmila jsem je asi se střídáním 14 měsíců a v pohodě. Ani po nich neprůjmovala, naopak bobeček výstavní, malý, tvarovaný. Zato ona se kulatila. No, ale hodně psů prý po nich průjmuje, tak nevím, my jsme neměli problém.

lesnížínka
napsal(a):
Ještě mě napadly Exclusion http://www.bitiba.cz/shop/krmivo_pro_psy/granule_pro_psy/exclusion.
napsal(a):
A co Essentialy? Krmím teda masem, ale granule mám vždy pro případ, jako dnes. Jsem do večera v práci a krmit bude manžel, v přípravě masové misky se patlat nechce. Není to jen maso. Tak dneska nasype Essentialy, ochutí konzervou a je klid. Na zimu beru Ess. staminu. Možná by mohl po nich přibrat. Mají ale 34% bílkovin,24 tuku, takže jako na furt pro staršího-nevím no. Nebo Orijeny, naše je jedla za mlada a dost po nich nabrala. Krmila jsem je asi se střídáním 14 měsíců a v pohodě. Ani po nich neprůjmovala, naopak bobeček výstavní, malý, tvarovaný. Zato ona se kulatila. No, ale hodně psů prý po nich průjmuje, tak nevím, my jsme neměli problém.
Ano, po Orienu taky průjmy. Už jsem právě dávno pojala podezření, že pokud dám nabušené granule(kvůli němu, jsem objednávala různé zátěžovky) tak se po nich pos... Nejsem si už vůbec jistá, ale Essential jsme asi neměli, ty pytle mi nejsou povědomé. Exclusion vůbec neznám. Každopádně na všechny kouknu, projdu receptury a možná objednám po těch malých pytlích, co mu bude chutnat.Jo...co jsem koukala na ty MARP - tak mi přijde, že jsou trochu kopie(nebo naopak ) Wolfsblutů. Maso je jasné ale ty doplňky, používají obojí prakticky stejné. Takže objednáním bych toho asi moc nezměnila Díky všem
Nenapíšem Vám značku, ale kritéria podla ktorých sa riadim ja. V prvom rade hodnota vit E nesmie byt pod 500 jednotiek (inak je vyššia pravdepodobnosť chemickej konzervacie, môže byt aj skrytá, nakoľko nie je povinne udávať v zložení druhotnú konzervaciu, ta sa často nachádza v tukoch - ryby, kurací, hydinovy)
Ďalej ma nezaujíma koľko údajne čerstvého masa je v granuliach pred extruderom. Je to dosť zavadzajúce. Nakoľko mäso obsahuje min 70% vody a po prejdení extruderom ostane z neho mala časť masovej mucky. A kedže som lenivá brat za kazdym kalkulačku do ruky a riešiť koľko skutočne je použitej mucky, riešim len krmiva, ktoré ju majú riadne uvedenú. Múčka musí byt riadne deklarovaná. Jahnacia, morcacia, kuracia, lososova, zo sleda. Žiadne že hydinová, rybacia a pod.
Nie som fanúšik Gran free krmív. Moji psy na nich neprosperovali lepšie, skôr na opak. Nie kazdemumpsovi sedí vysoký obsah bielkovín. To môže u niektorých plemien vyústiť k hnačkám BA dokonca k poškodeniu ladvin. Ak ma byt obilnina v krmive tak nie kukurica. Ma vysoký obsah sacharidov.
Cena krmiva - ak krmivo spĺňa všetko čo píšem cena kolíše v závislosti od kvality mucky.
Niekto tu písal že Profine nie je kvalitný. Neviem ako nové receptúry ale stará nebola vyslovene zlá, až na tu kukuricu. V zasade to bolo krmivo za tu cenu dobre. Isteze sú aj lepšie.
Exclusion je skôr pre psy s intoleranciami alebo alergiami na niektoré bielkoviny alebo obilniny - teda na elimináciu diétu. Normálne by som to neskrmovala.
Z mojich skúsenosti by som pre stredne a veľké plemena riešila krmiva low grain, pri menších ak sedia aj grain free. Samozrejme si treba dať pozor na konzerváciu BHT a BHA nie je pre celoživotný príjem prínosom pre zdravie. Pokojne Vám psa aj zabije.

Exclusion jsem navrhla právě jako dietu, pes divoženky není zdravý.
napsal(a):
Exclusion jsem navrhla právě jako dietu, pes divoženky není zdravý.
Nestíham čítať všetko ospravedlňujem sa. Aj vieme aký je konkrétny problém ? Je psík vyšetrený ? Ako eliminacna diéte je exclusion ok, pripadne. Možno by sa našlo niečo aj z Timber Wolf v grain free rade. Alebo barf.

jarka.covaci
napsal(a):
Nestíham čítať všetko ospravedlňujem sa. Aj vieme aký je konkrétny problém ? Je psík vyšetrený ? Ako eliminacna diéte je exclusion ok, pripadne. Možno by sa našlo niečo aj z Timber Wolf v grain free rade. Alebo barf.
Nic se neděje, nemohu mluvit za lesní žínku, na tyhle otázky Vám ona sama určitě odpoví
Mám také psa alergika, krmím barfem a granulemi - ráno granule, večer Barf.Než jsme přišli na to, co mu sedí- byl to skoro pětiletý proces. Nakonec jsme se ustálili na granulích Nutra gold Turkey and potato (bezobilná krůta s bramborem) a ještě nám sedí kupodivu všechny Essentialy.Ale od průjmů ho vytáhly ty Nutra goldy s krůtou a pak již ty druhé nevrátily předchozí problém.
Ahoj všem, chci se zeptat těch z vás, co jste tu psali, že kupujete Brit, jestli ho kupujete pořád? Rozhodli jsme se přejít na nějaké lepší krmivo než to, co prodávají normálně v obchodě. Tak trochu jsem koukala online (mimo jiné i tady - https://www.tipli.cz/inspirace/domaci-mazlicci ) a doporučují ho i na jiných stránkách. Máme do něj jít? Nebo doporučujete něco jiného?

Nevidím tam žádné doporučení, ale někdo v live chatu mi napsal - "jsem tu pro Vás !"
A já teď nevím, co mám dělat ?!
NatasaZab
napsal(a):
Ahoj všem, chci se zeptat těch z vás, co jste tu psali, že kupujete Brit, jestli ho kupujete pořád? Rozhodli jsme se přejít na nějaké lepší krmivo než to, co prodávají normálně v obchodě. Tak trochu jsem koukala online (mimo jiné i tady - https://www.tipli.cz/inspirace/domaci-mazlicci ) a doporučují ho i na jiných stránkách. Máme do něj jít? Nebo doporučujete něco jiného?
Netreba si robit iluzie. Brit nie je ziadna super kvalita. Ale je to krmivo, ktore je rozhodne na tom lepsie ako vsetky tie farebne chappy, pedigree, friskies, bosh, happy dog, ci purina...
Ak nie su problem financie skuste radu Brit care, ak su problem pozrite na Brit premium, ak by nesadli v tejto cenovej kategorii je este profine, plus minus kosinus je to taky zaklad, ktory ma nejaku nutricnu hodnotu narozdiel od vyssie spominanych.

Happy dog není konzervován špatnou chemií, profine je až na brambory stejný jako brit premium, a mají legračně psanou energii, že prý 4100kcal.. hehe.. z kukuřice, určitě
by mě zajímalo, jako doopravdy, jak dlouho těch 15kg vydrží.
používáme Orijen nebo Acanu. Maximální spokojenost. Kanadská krmiva a kupujeme je na www.mujmazel.cz mají tam dobré ceny a často nějakou akci nebo soutěž.
složení:
KOMPLETNÍ KRMIVO PRO PSY VŠECH PLEMEN A VŠECH VĚKOVÝCH KATEGORIÍ. Nově s vylepšeným složením - 85 % masa; 15 % ovoce, zeleniny a bylin; 0% obilovin a brambor HOVĚZÍ ANGUS, DIVOKÝ KANEC, BIZON, JEHNĚPLEMENE ROMNEY A YORKSHIRSKÉ VEPŘOVÉ.
http://mujmazel.cz/index.php?id_product=88657&controller=product&search_query=orijen+dog+adult&results=14.
Našel jsem jedno krmivo co používám déle, je to tady to na prvním místě https://www.svetmazlika.cz/kategorie/granule-pro-psy-0161/
jmenuje se Nutram

majala
napsal(a):
Našel jsem jedno krmivo co používám déle, je to tady to na prvním místě https://www.svetmazlika.cz/kategorie/granule-pro-psy-0161/
jmenuje se Nutram
víte co za foto máte v profilovce ?
Psi jsou můj život,
se psi jsem vyrůstal už od malička a od doby co jsem se naučil chodit jsem dával k nelibosti moji maminky před postelí přednost pelechu, nebo boudy našeho psa. Odjakživa jsem odpůrce granulí i když postupem času ne už tak uplně. Kvalitu granulí poznáte ne dle ceny, značky, reklamy či doporučení vašeho zvěrolékaře (který vám doporučí často tu značku která ho platí), ale podle exkrementů co váš pes vykadí. Čím menší lejno co vykadí v poměru objemu granulí tím víc je v granulích živin co jeho organismus spotřebuje. Zbytek jen projde trávicím traktem. I z nejhorších a tedy většinou nejlevnějších granulí váš pes ztloustne protože obsahují vysoké množství tukú atd. Já preferuji různorodou stravu. tedy syrové maso s kostmi, vařené maso s těstovinami a zeleninou a občas i granule. Psa krmim nepravidelně a dávky měním dle toho co mám v plánu s pejskem dělat. Názor, že mám krmit psa pravidelně a stejným krmivem, dnes plní veterinární ordinace. Pes si totiž zvykne na vše a hlavně jeho organismus a tím zleniví.(podívejte jak dnes vypadáme mi lidi a jak jsme náchylní na vše). nepravidelnost ho drží pořád aktivní. Je fakt, že pak je nutné víc hlídat váhu pejska. Ale to přeci k tomu patří se o něj starat. Lidé jsou dnes zlenivělí berou prášky a další hovadiny jen dle reklamy a doporučení zkorumpovaných "lékařů", farmaceutických firem pro svůj zisk a dnes to praktikují i na svých zvířátkách. Nedělejte to.
Tak my jsme již zkusili inovativní novinku - Carna4 Synthetic free. Jsou to granule vyráběné pečením a následným sušením, dle výrobce to jsou první granule, které neobsahují premix syntetických vitamínů a toho všeho okolo. Po otevření pytle se na ně vrhlo všech 6 psů bez rozdílu, dva z nich tahle samoobslužná zavádějící dávka posléze tedy lehce prohnala. Přešli jsme na ně postupně z Essentialu během 14 dnů a žádný problém. Psi netrpí nadýmáním ani průjmy, nežerou trávu, zdá se, že trávení je v pořádku. Nicméně my krmíme suché granule ráno a vařenou stravou večer, takže granulky nejsou zdaleka jejich 100% denní dávka potravy.
Granule jsou velmi tvrdé, ale statečně je louskají s blaženým výrazem ve tváři i naši pidipsi, takže kvůli zubům vyhovují i po této stránce.
Nám tedy jako občasná změna značky granulí a doplněk vařené stravy zatím sedí.

manbea
napsal(a):
Tak my jsme již zkusili inovativní novinku - Carna4 Synthetic free. Jsou to granule vyráběné pečením a následným sušením, dle výrobce to jsou první granule, které neobsahují premix syntetických vitamínů a toho všeho okolo. Po otevření pytle se na ně vrhlo všech 6 psů bez rozdílu, dva z nich tahle samoobslužná zavádějící dávka posléze tedy lehce prohnala. Přešli jsme na ně postupně z Essentialu během 14 dnů a žádný problém. Psi netrpí nadýmáním ani průjmy, nežerou trávu, zdá se, že trávení je v pořádku. Nicméně my krmíme suché granule ráno a vařenou stravou večer, takže granulky nejsou zdaleka jejich 100% denní dávka potravy.
Granule jsou velmi tvrdé, ale statečně je louskají s blaženým výrazem ve tváři i naši pidipsi, takže kvůli zubům vyhovují i po této stránce.
neznáte někoho, kdo krmí jen tyto granule, bez masa ?
manbea
napsal(a):
Granule se mi moc líbí, ale ta cena je na nás už asi vysoká, odkud objednavate?
Objednávali jsme odsud, komunikace ok, granule přišly obratem. U nás granule slouží spíše jako doplněk stravy, tak tu cenu skousneme, ale beru je spíše jako dobrou alternativu domácí stravy při cestování nebo nemožnosti její přípravy.
https://www.carna4europe.eu/cs/uvod.
manbea
napsal(a):
Objednávali jsme odsud, komunikace ok, granule přišly obratem. U nás granule slouží spíše jako doplněk stravy, tak tu cenu skousneme, ale beru je spíše jako dobrou alternativu domácí stravy při cestování nebo nemožnosti její přípravy.
https://www.carna4europe.eu/cs/uvod.
Po prostudování materiálů jsem také neodolala a objednala jsem Carna4. Moc manbea děkuji za tip!
Jsem překvapená, že je pes po nich docela chtivý, obvykle ho nová příchuť granulí (Wolfsblut) zajímá 2 dny, a pak se v nich šťourá. Krmím také kombinovaně, ráno maso, večer granule.
Zkusila jsem propočítat denní dávku pro 20kg psa a oproti Wolfsblutům vyšly Carna4 dokonce o 4,50 Kč/den levněji.

Dámy prominou, ale mně se tedy nezdá cena oproti kvalitě vyrovnaná, zase tak kvalitní a perfektní granule to nejsou. Já bych je nekoupila, ta cena je přemrštěná k tomu jaké ingredience granule obsahují.Nic světoborného.

co to jsou organicky klicena semena?
Tak samozřejmě, že existují kvalitnější granule, napříkld od spolehlivé firmy Brit..ideální je zvolit řadu Premium, pokud chcete opravdu to nejlepší..ale najdou se i další kvalitní výrobci..více zde:
https://www.minadog.cz/20-granule.
dodinula
napsal(a):
Tak samozřejmě, že existují kvalitnější granule, napříkld od spolehlivé firmy Brit..ideální je zvolit řadu Premium, pokud chcete opravdu to nejlepší..ale najdou se i další kvalitní výrobci..více zde:
https://www.minadog.cz/20-granule.
totální blábol

lupus4
napsal(a):
totální blábol
Přesně, větší hloupost jsem dlouho nečetla.

To je tak, když spemuje reklamu totální... Trochu kontraproduktivní. Kde je berou, proboha? Kdyby mi shop, kde jsem kupovala Marpy H, napsal, že BP jsou lepší, potažmo nejlepší, tak už u nich nekoupím ani sáčky na bobky.
Zdravím, já bych zkusil prvně mrknout na nějaké recenze a podle toho se řídil. Například tady - https://www.arecenze.cz/krmiva-pro-psy/ - to mají dost dost přehledně vypsané a řekl bych, že to celkem sedí. Purinu kupuji už pár let a nikdy jsem neměl problém.

IvoSpa
napsal(a):
Zdravím, já bych zkusil prvně mrknout na nějaké recenze a podle toho se řídil. Například tady - https://www.arecenze.cz/krmiva-pro-psy/ - to mají dost dost přehledně vypsané a řekl bych, že to celkem sedí. Purinu kupuji už pár let a nikdy jsem neměl problém.
Kdybyste ten článek četl, rozhodně byste nekrmil Purinou Jinak, jasně, že Vy s tímhle
žrádlem nemáte problém, má ho ale Váš pes.

pro koho je máte ?
https://www.krmivo-brit.cz/cs/produkty/psi/215114-brit-care-mini-light-and-sterilised tyto granule kupuji mému psovi a akorát střídám příchutě, buď ten losos, nebo kuře, ty nejčastěji

KatuleS
napsal(a):
Bardog jsem dávala ze začátku a ty si pes teda vůbec neoblíbil, tak jsem zkusila Brit a ten žere v pohodě
Čím to, že dětem taky chutná jen čokoláda, chipsy a cocacola?
LussyB

XXX.XXX.126.100
My taky krmíme Britem a jsme spokojeni. Každý má svou oblíbenou značku.
Adry889

XXX.XXX.224.48
Zdravím Všechny..
Po dlouhém promýšlení a plánování, jsme se rozhodli pořídit si pesana ( Labradora).
A začal kolotoč čím krmit.. pomalu mi přijde, že je to ta nejtěžší záležitost 😶 vybrat vlastně krmení 😀.
A to jsem si myslela že nejtěžší bude vybrat plemeno psa, který se snese s naší Britkou, morčetem a 7letým synem 😀.
Nu což, už 5 dní jezdím nonstop po diskuzích čím nejlépe krmit. Projíždím granule a jejich složení, články o barfování apod a moudrá z toho nejsem. Dokonce i pelety vyráběny v ČR kde složení je opravdu maso tlačené přez jakoby cedník navlhčené jen dření z jablek a mrkve.. Bez obilovin a jen sušené ve 38stupních, ( je tam i přesně napsaný druh masa jako svalovina hovězí, kureci maso, rybí maso jen ze sladkovodních ryb, žádná dochucovadla, barviva ani sůl prostě mě to zaujalo. Cena poloviční co za acanu.. Kterou přemýšlím krmit či firstmatem nebo jen barfovat. Chci přeci pro psíka to nej ale co je nej? Všichni odsuzují granule z tessca 😀 a já do teď taky.. ale proč? Žádnej pes na nich nepošel, ani mu nezkrátili půlku života. Tak jako může mít alergii pes, na super premium granule nejlepší značky, nebo mu jednoduše nepojedu, nebo bude reznout srtst.. Prostě nikde není zaručeno že pes bude zdravej i když bude krmenej granulema za tisíce.
Aneb.. Když mi byl rok, naši pořídili čivavu a samo bez papírů. Dostal granule za 30 Kč značky neznačky, při vaření dostal odřezky z masa pro nás, občas vajíčko do granulek, támhle dojel knedlík z guláše a vyžral starý párky z koše, sežvejkal kosti z kuřete a miloval rohlíky a světě div se.. umřel ve svých 16 letech na stáří. Dalšího psíka jsem si pořídila na trhu.. ano.. 😶 za 1500 jsem si dovezla nádherné štěňátko Kavalír King Charles Španěl, mohu říct, že ani na veterině nevěřili, že je bazpapírák, jo a tomu jsem kupovala pedigree, jop 😂.... kavalírek žije, a na granulích z tesca, občas konzervička.. je mu krásných 15 let.
Doma mám britku, a ano bez pp a ano bylo jí pouhých 7 týdnu když jsem si ji přinesla. Granule dostává co mi přijdou pod ruku v krámě, většinou obyč, jelikož ob den se u nás vaří maso, dostává misku masa. Tod vše, pokud opomenu.. že mi z talíře než se otočím zmizí řízek, pečeně a nebo klidně uzenina, nevím proč ale taktéž ji jedou rohlíky a na ty má závislost, jen co přijdu z krámu musím je hned uklidit.. je schopná jich polovinu okousat. Momentálně je jí 6let a tak hravou a mazlivou kočku jsem v životě neviděla. No a vlastně jak tak přemýšlím, labradora a ano též bez pp, budu krmit nejspíš granulema z reklamy, a řídit se tím co znám viz ( naše sousedka moje kamarádka) měla labradorku, krásnou lesklou, mohutnou a černou a bez PP. Měla ji prez 14 let, granule obyč značky, banán, jabko, jogurt, meloun, sýr dostala vše na ochutnání, a též dojela zbytek jídla i jídla z koše.. Jelikož na vesnici pesani byli v pohybu každý den, o tom že se mohla rovnat stavbou těla psovi za 20 z CHS ani nemluvím.

Tak jste se vyzvracela a dál co jako?!
Zere

XXX.XXX.213.179
Dobrý den,
chtěl bych vás poprosit o názor na granule pro psa s nadváhou. Tady https://www.recenzetesty.cz/krmivo-pro-psa/ píšou, že označené light by měly být ok, ale nevím, jestli není lepší krmit spíš úplně jinak než granulemi. Nemáte k tomu prosím nějaký adekvátnější článek nebo tak? Ideálně prosím v češtině.
Děkuji!

Zere
napsal(a):
Dobrý den,
chtěl bych vás poprosit o názor na granule pro psa s nadváhou. Tady https://www.recenzetesty.cz/krmivo-pro-psa/ píšou, že označené light by měly být ok, ale nevím, jestli není lepší krmit spíš úplně jinak než granulemi. Nemáte k tomu prosím nějaký adekvátnější článek nebo tak? Ideálně prosím v češtině.
Děkuji!
Rozhodně pes zhubne lépe a rychleji na krmení masem a zeleninou než na sacharidových granulích, osobně vyzkoušeno. Jestli budete chtít, můžu Vám do zpráv napsat čím začít a jak dále pokračovat.

Zere
napsal(a):
Dobrý den,
Děkuji!
Pokud se budete bát syrového, tak si můžete namíchat kompletní sušené krmivo pro psa s nadváhou na Bohemia Pet Food (já vím, že už to vypadá jako reklama, ale neznám nikoho jiného, kde by byly možné vlastní receptury vč. bylinek a dalších přírodních aditiv), pak do toho přidáte vlastní méně stravitelné plnidlo typu vařená mrkev vcelku. Pes bude mít plný žaludek, ale konkrétně třeba ta hrubě pokousaná mrkev půjde hodně ven. Jako pamlsek jsou ideální sušená plíce, tam není skoro žádný tuk. Ideálně nakrájet na mini kousky, psi přes ten neodolatelný smrad stejně nevnímají velikost pamlsku.

Nechce se mi zakládat nové téma, tak se sem vetřu...
Jsme na konci druhého pytle Wolfsblutu (různé příchutě), zbývají zhruba čtyři dávky, a opět se mi stalo, že to pes odmítá jíst. U minulého pytle ve stejné fázi dělal ofuky, ale snědl to. U tohoto pytle se včera moc netvářil, a dneska prohlásil, že bude raději o hladu, což je v jeho případě neobvyklé a alarmující. Není vybíravý, není to ani ten typ, co by zkoušel, jestli nedostane něco lepšího. U předešlých značek granulí to nikdy nedělal, byly stejné skladované.
Granule zastupují cca 40 % jeho denní dávky, jinak dostává maso (s přílohami a zeleninou).
Zkusila jsem mu asi po hodině nabídnout maso, a to snědl s chutí, dokonce přestal být apatický a deprimovaný (původně vypadal, že snad dostane epi záchvat, jakmile jsem vzala do ruky maso, byl normální). A protože v tom vidím vzorec, zajímalo by mě, jestli má někdo podobnou zkušenost. Další Wolfsblut neobjednám, přes víkend budu přemýšlet, jak to řešit. Zkusím si určitě napočítat, kolik peněz by stálo zastoupení tohoto podílu KD Bohemia pet food...
3PSI

XXX.XXX.0.78
napsal(a):
Jsme na konci druhého pytle Wolfsblutu (různé příchutě), zbývají zhruba čtyři dávky, a opět se mi stalo, že to pes odmítá jíst. U minulého pytle ve stejné fázi dělal ofuky, ale snědl to. U tohoto pytle se včera moc netvářil, a dneska prohlásil, že bude raději o hladu, což je v jeho případě neobvyklé a alarmující. Není vybíravý, není to ani ten typ, co by zkoušel, jestli nedostane něco lepšího. U předešlých značek granulí to nikdy nedělal, byly stejné skladované.
Granule zastupují cca 40 % jeho denní dávky, jinak dostává maso (s přílohami a zeleninou).
Zkusila jsem mu asi po hodině nabídnout maso, a to snědl s chutí, dokonce přestal být apatický a deprimovaný (původně vypadal, že snad dostane epi záchvat, jakmile jsem vzala do ruky maso, byl normální). A protože v tom vidím vzorec, zajímalo by mě, jestli má někdo podobnou zkušenost. Další Wolfsblut neobjednám, přes víkend budu přemýšlet, jak to řešit. Zkusím si určitě napočítat, kolik peněz by stálo zastoupení tohoto podílu KD Bohemia pet food...
Mám 3 malé knírače, Wolfsblutem už krmím několik let. Dostávají samotné, přelité vývarem, nebo míchané s masem..Vždy misky vymetené a to jeden z vousáčů je nežravý, Wolfsbl. ale vždy zbaští bez problému a rád... Wolfsblut moji psi jedí s velikou chutí, točíme různé příchutě, vždy, jak dojedou 15 kg pytel.
Nevím, co jste měla za příchuť. U nás nejoblíbenější Wolfsblut Jack Rabbit, Golden Goose. Nyní mají Wild camel a taky chutná..Nemusí moc rybí příchutě, tak jimi moc nekrmím..
Takže za naše psy - Wolfsblut je ok! Vyzkoušeli jsme toho hafo a tyhle jediné jim už opravdu několik let chutnají..

napsal(a):
Zkuste 10kg Akelu.

Nehledám primárně tip na jinou značku, spíš tomu chci přijít na kloub. :-)
@Varaxi Skladovány jsou v curveru (s těsněním) při takové maličko chladnější pokojové teplotě. Ve tmě a v suchu. Načínala jsem je asi před 2-3 týdny. Zdá se Vám to příliš dlouho?
Správně by se měly skladovat v jejich pytli, je tam ventil, ale nějak tomu pytli zapomněli přidat zipový uzávěr - nedá se těsnicím způsobem uzavřít.
Včera jsme to probírali doma a napadla nás možnost degradace právě kvůli vzduchu - jak v curveru ubývají granule, přibývá tam vzduch.
Na pohled těm granulím nic není. Nejsou žluklé, mají stejnou texturu, čichem z nich nic neobvyklého necítím. Průjem ani jiné zažívací problémy po nich ohařík neměl, ale věřím mu, že je s nimi něco v nepořádku. Naštěstí byl shodou šťastných náhod včera manžel na nákupu a koupil mu celou kachnu, takže program máme jasný.

Není proutěný. Je to plastový box, u víka má gumové těsnění. V tomto stylu: https://psikralovstvi.cz/curver-kontejner-na-granule-pro-psy-54-l-20kg
Zajímavé je, že dokud nejsme na konci pytle, je z těch granulí nadšený, je v tom konzistentní (žádná vlažná reakce). Pak v určité fázi pytle jako když utne. Nerozumím tomu. 🤷♀️

Žínko, kde prosím kupujete ty Wolfsblut?

Jak u toho Bohemia pet food (sušeného) funguje dávkování, prosím? Nějak z toho nejsem moudrá. Píší, že např. 5 kg pes by měl dostat 100 g sušené směsi, ale zároveň uvádějí, že z 1 kg sušeného je cca 5 kg “čerstvého”. Tak jestli mu zaliju 100 g sušeného, dostane asi půl kila jídla - to nejsou zrovna 3 % hmotnosti psa. 😅
Ten přepočet ze suchého na čerstvé jsem našla jen u nějaké konkrétní (již hotové) směsi (a přijde mi to divně levné - za 420 Kč prý udělám 10 kg čerstvého). Ale když to budu skládat sama... Přeci každá přísada nabobtná jinak. Může mě někdo, třeba zkušená Ollie, nasměrovat, prosím? Dneska jsem jak po lobotomii... Nebo se ta voda, kterou to zaliju, do KD nepočítá? Otázky, samé otázky...

Zbytek granulí jakékoli značky u nás teda nikdy nikdo nejedl, jen husy. Kachny. Nevím.
Když nasypu granule a oni to nesní, zůstane na druhý den v misce, tak už to nechcou, a to tu nemáme žádné teplo, že by se g. zkazily.
Zkusila bych koupit jinde. Třeba ty tři týdny jsou tak akorát, aby díra v balení dokonala zkázu.
Možná z toho jen vyvětraly bylinky a pán je gurmán, no :-)
Dávkování nechápu, na inst. zelenině psali, že jeden díl jídla a 4 vody, nakonec jsem tam vody dávala možná polovinu.. tady ten sušený barf nevim, ale mělo by to být sušené na jednu hladinu vlhkosti, tudíž ve výsledku to bude stejné jako oběd - knedlík má vody méně než maso a zelí a omáčka a je mi to asi jedno, musí se to vyzkoušet, třeba to jíst nebude, nebo to bude pro něj málo..
Mám systém maso, nebo maso a obyčejnější granule/sušené maso/zelenina, např. Magnusson, Lukullus a casa..
Ty eshopy.. jen z jednoho mi přišly granule opravdu vakuově balené :D
Wolfsblut občas beru a ted teda koukám že mají i tyhle http://shop.wolfsblut.cz/small%20breed/crocoria-small%20breed . našim chutná koza a kůň . naše jsou mlsné takže první 2 dny extra nadšení a pak nadšení přestane. Takže max 2kg balení pro 3 . A to jsme kdysi manželovi ještě říkala že když budou 3 tak budu kupovat větší balení a ve výsledku to vyjde finančně lépe

Markéta80
napsal(a):
Wolfsblut občas beru a ted teda koukám že mají i tyhle http://shop.wolfsblut.cz/small%20breed/crocoria-small%20breed . našim chutná koza a kůň . naše jsou mlsné takže první 2 dny extra nadšení a pak nadšení přestane. Takže max 2kg balení pro 3 . A to jsme kdysi manželovi ještě říkala že když budou 3 tak budu kupovat větší balení a ve výsledku to vyjde finančně lépe
Já chci zkusit ty jehněčí asi. Chtěla jsem zkusit Markus Mühle, ale chovatelka mi je pro retrívry striktně nedoporučila. Věřím jí, takže chci zkusit tyto, s ND jsem skončila, hrozně velkej odpad. Neplánuju s tím teda krmit běžně, potřebuju jen na cesty, takže zatím to má čas.

napsal(a):
Já chci zkusit ty jehněčí asi. Chtěla jsem zkusit Markus Mühle, ale chovatelka mi je pro retrívry striktně nedoporučila. Věřím jí, takže chci zkusit tyto, s ND jsem skončila, hrozně velkej odpad. Neplánuju s tím teda krmit běžně, potřebuju jen na cesty, takže zatím to má čas.
Můžu vědět, proč Vaše chovatelka MM zavrhuje? Zajímá mě to, díky

napsal(a):
Můžu vědět, proč Vaše chovatelka MM zavrhuje? Zajímá mě to, díky
Málo tuku a bílkovin, stručně.

@Sarah01 Zkuste, třeba budete spokojená. Kdybych vypustila tento "incident", byla bych velmi spokojená taky - pes z nich je velmi nadšený, stolice ok. Granule nesmrdí, a co se mi líbí, po namočení přehnaně nebobtnají. Různé příchutě a diety jsou taky příjemný bonus. Jen co jsem se dívala, dost se u různých druhů liší složení (co do množství masa atd.), tak to chce si k tomu sednout...
@megi-the-dog U nás se tedy nikdy žádné ofrňování nekonalo, pan ohař není žádný mlsoun. :-) Zajímavé je, že kdysi přestal jíst pribiňáka, a to přesně ve chvíli, kdy se na obalu objevila zázračná formulka "nová receptura".
Oba pytle přišly neporušené, a ještě zabalené v lepenkové krabici. Vždy to velmi pečlivě kontroluji, a jsem si 100% jistá, že na pytlích nebyl ani škrábaneček. Takže se mi to moc nezdá, no.
On je zhruba ze 60 % na syrovém / vařeném mase s přílohami a zeleninou / ovocem. Ale víc toho "v čerstvém" nezvládnu, protože nemáme mrazák a máme malou lednici, pes má 30 kg. Častěji nakupovat také nezvládám. Takže potřebuju něco trvanlivého na zbytek KD. Buď tedy vyberu jiné granule, vrátím se ke starým granulím (kde jsem si po x letech přečetla složení a málem mi vyletěly oči z důlků), nebo zkusím nějakou sušenou alternativu. Sušený barf mi z toho vychází nejlépe. Velmi často vařím vývary, takže by to mohl mít zalité i vývarem, to se mi jeví jako důstojná večeře. Ale to dávkování tedy vůbec nechápu. Potřebovala bych se od něčeho odpíchnout. Samozřejmě je to potom zásadní rozdíl i cenově (když vezmu toho modelového Archibalda, tak je to 420 Kč za 2 kg vs. 420 Kč za 10 kg). Tak snad sem nakoukne Ollie a poradí.
napsal(a):
Žínko, kde prosím kupujete ty Wolfsblut?
Omlouvám se, nebyla jsem na příjmu. Od Granule.cz.
K problému popisovanému: jelikož pytel je velký, pes je nežravka a mezitím maso, má je skoro na půl roku. Takže mám odsypanou část v plechovce, ze které beru snad 14dní a zbytek pytle smotaný, zatížený, aby se náhodou neotevřel. Pak zase jednou otevřu dosypu plechovku a zase so něj 14 dní nelezu. Nevidím jako dobrý nápad sice nasypat do úžasného kontejneru, do kterého ale stejně lezu denně a tím pádem ztrácí jeho funkčnost význam. Takže nasypala bych je do kontejneru, ale část si dala buďto do něčeho podobného na každodenní odebrání, nebo nechala zamotané v tom původním pytli.

Já rozsypávám pytel do menších nádob (krabičky s víkem asi litrové, dvoulitrové) hned celý. Ale už mi pár lidí řeklo, že jsem na hlavu.
Zbytek granulí na dně může být už takový o..otrhané, obroušené, odrolené granule, které na sobě už nemají vůni, tuk, kdo ví. A když to psu nevoní, tak to nejí, když nemá opravdový hlad. Dejte granule na talíř na jeden den. Budou bez lesku, vůně, suché, ošklivější, zvrchu se začnou jakoby drolit, pórovatět. Jestli má WB 15 kg a těch 13 kg tlačí na ty chudáky dvě kila vespod, tak je to jasné.
:-)
napsal(a):
Já rozsypávám pytel do menších nádob (krabičky s víkem asi litrové, dvoulitrové) hned celý. Ale už mi pár lidí řeklo, že jsem na hlavu.
Zbytek granulí na dně může být už takový o..otrhané, obroušené, odrolené granule, které na sobě už nemají vůni, tuk, kdo ví. A když to psu nevoní, tak to nejí, když nemá opravdový hlad. Dejte granule na talíř na jeden den. Budou bez lesku, vůně, suché, ošklivější, zvrchu se začnou jakoby drolit, pórovatět. Jestli má WB 15 kg a těch 13 kg tlačí na ty chudáky dvě kila vespod, tak je to jasné.
:-)
Nebo tak Prostě nemá žádný smysl přesypat je do kontejneru, který otevírám každý den.
Připojím svou zkušenost, třeba se někomu bude hodit. Krmím granulema. Nemám čas psovi vyvařovat. Mám ho na hlídání statku ne na to abych kolem něj křepčil, jak kolem zlatého telete. Nic proti tomu, je to každého věc.
Krmím Brit premium. Není to asi žádný zázrak, ale pes (SAO, 4 roky) je v kondici, dobře osvalený, bez jakýchkoliv zdravotních problémů. Krmím množství zhruba podle návodu. V zimně o málo více. Dávku dělím na dvě, ráno a večer. Jednou týdně večerní vynechám. Jednou za rok týden žere dvojnásobně - to když o naší dovolené hlídá tchýně. Ve štěněcím věku jsem přidával kloubní výživu, drůbeží skelety, kosti. Taky si párkrát přilepšila nějakou drůbeží než jsme si vysvětlili, že je má hlídat a ne žrát. Teď už dávám jen výjimečně (větší kosti pro zábavu, občas vejce). Jakékoliv "přilepšení", zpravidla v nestřežené chvíli vyžere misky drůbeži, rovná se většinou pěkná srač... Co si kde najde po dvoře a po zahradě (trávu, jablka, hrušky, okurky, dýně, mrkev...) je její věc.
Nikdy, a to ani u předchozích psů jsem neměl problém, že by pes nežral. Vždy jsme měl problém opačný. Předchozí pes byl čistokrevný špringr z mezinárodního krytí. První dva roky krmený na doporučení chovné stanice Hillsem, pak chvíli RC a nakonec mnoho let granuema Darling. Jo to jsou ty co bývají v Lidlu v akci. Pes se dožil 13,5 roku a byl nejstarší z vrhu. Většina ostatních z vrhu zemřela do 10-ti let věku (všichni gaučáci). Každý má právo na svůj názor, já si myslím, že se význam granulí většinou přeceňuje a najmě je to jako vše v tržním kapitalismu hlavně byznys jako prase.

Většina lidí tady psovi nevyvařuje, ale dává mu to syrové, Alberte.
Ať si každej krmí, čím chce, když mu to pes žere a prospívá na tom. U nás je to rozdíl. Než krmit psa jak husu z ruky, když feňule hárají, tak mu radši dám to maso, který je z misky ve vteřině pryč. A to, co ze psa vyjde druhou stranou, není taková hromada. Taky to vlastně dělám z pohodlnosti.

Anonym10
napsal(a):
Podle mě jsou nejlepší orijen.
Ale ta cena...
Pro moje plemeno jsou absolutně nevhodné.

Anonym10
napsal(a):
Jaké máte ?
Na fotce. GR.