Bullík napadl dítě, ale co mě potěšilo, jsou příspěvky v diskusi, které získaly nejvíce hlasů, viz např.:
Jaktože si tříleté dítě hrálo o půl jedenácté v noci v pokoji zatímco rodiče hltali alkáč na zahradě? Jako v drtivé většině podobných případů to odnese pes a jako v drtivé většině podobných případů sázím na to, že se bránil.
Rodiče asi pořádali mejdan a děti nechali se psem, který jim mel posloužit jako hračka a třeba mu už došla trpělivost. Kolikrat vidím jak se děti chovají ke zvířatům, rodiče to neřeší, divim se, že těch pokousání není víc.
Zavřít jakéhokoli - sebelépe vycvičeného psa - do pokoje s tříletým dítětěm (dětmi) - může opravdu jen d.ment. Bohužel, jak už je tu napsáno, odnese to pes :-/
Zdroj: http://praha.idnes.cz/diskuse.aspx?iddiskuse=A150728_092459_praha-zpravy_bur.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2
Tohle mě vždy dokáže zvednout ze židle!
Za lidskou debil*tu a nezodpovědnost může pes!
Takovéhle rodiče bych fakt propleskla.
U sousedů teď bylo něco podobného - přijeli na dovolenou mladí a malými dětmi, cca 3-7 let. Děcka samozřejmě ještě nemají rozum a nerozpoznají hrozící nebezpečí, takže vesele strkala prsty přes plot (a ječela u toho jak o život), kde lítaly naše fenky maltézáků (jedna miláček největší, druhá by sežrala každého, kdo se na ni jen podívá) a do toho labilní bordera, která nesnáší pištivé zvuky.
Rodiče, kteří stáli opodál na děti sotva koukli a absolutně ignorovali, že na ně ta psiska vrčí jak o život. Po desáté, co jsem běžela odehnat feny od plotu jsem to vzdala, oznámila rodičům, že až děti budou mít po prstech, je to jejich problém a myslíte, že se něco změnilo? Děti tam prsty za přítomnosti rodičů strkaly dál (takže já stejně uši a oči na stopkách, abych se něco nestalo)...
A abych měla feny celý den zavřené na malém dvorku, protože někdo neumí uhlídat své děti, to děkuji pěkně, ale ne.
Byl jsem svědkem úrazu v ZOO, kde babička zvedla vnoučka, natáhla ho přes bezpečnostní zábradlí, aby si pohladil tu malou milou spící opičku opřenou o mříže... Ten řvoucí duet byl opravdu neskutečný... kluk bez tří prstů a bába ječela, že dá ZOO k soudu, a tu opici musí okamžitě zastřelit...
ti nezodpovědní "držitelé" psů jsou asi stejná sorta..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38
Já tohle neřeším. Prostě ne. Pokud jde matka s dítětem a nechá ho strkat prsty(ruce, hlavu) přes náš plot...pokud by pes kousnul, je to čistě její problém a nehodlám o tom diskutovat. Mám miláčky, kteří se na každou návštěvu u plotu těší, takže v pohodě, ale nikdy nevím, co může děcko napadnout(minule jsem tam viděla vypráskanou krabičku od nějakých rachejtlí) jsou na svém pozemku a tím to pro mne končí. Stejně tak by mne nenapadlo řvát na někoho, že jeho pes kousnul přes plot do čumáku toho mého, protože mu ho tam strkal. To je zase můj problém(a toho našeho trdla ).
Bábě v ZOO bych snad ještě dala po čuni...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já tohle neřeším. Prostě ne. Pokud jde matka s dítětem a nechá ho strkat prsty(ruce, hlavu) přes náš plot...pokud by pes kousnul, je to čistě její problém a nehodlám o tom diskutovat. Mám miláčky, kteří se na každou návštěvu u plotu těší, takže v pohodě, ale nikdy nevím, co může děcko napadnout(minule jsem tam viděla vypráskanou krabičku od nějakých rachejtlí) jsou na svém pozemku a tím to pro mne končí. Stejně tak by mne nenapadlo řvát na někoho, že jeho pes kousnul přes plot do čumáku toho mého, protože mu ho tam strkal. To je zase můj problém(a toho našeho trdla ).
Bábě v ZOO bych snad ještě dala po čuni...
Krásný názor, ale právně je to trošku jinak a pak by vám to asi jedno nebylo.;).
hillary
napsal(a):
Krásný názor, ale právně je to trošku jinak a pak by vám to asi jedno nebylo.;).
Právě tak, je mi úplně jasné, že by se snažili všechno hodit na psa a nikoho by nezajímalo, že to dítě strkalo prstky kam nemělo a psa vyprovokovalo. Takových případů už tu bylo...
Moje fena bez problému akceptuje děti kamarádů a známých, sice nemá potřebu si s nimi hrát, ale ani neublíží, dokud nemá důvod. A ječící děcko za plotem prostě vyhodnotí jako hrozbu a je to... to samé s cizím dospělým, ty už tak v klidu nezvládá, zvláště, pokud se naklání přes plot apod.
Normálně se mi pes k plotu, kde vede chodník nedostane, v ulici máme pouze dům, tudíž normálně to řešit nemusím, protože na sousedy mi feny neútočí. A pak přijde takováhle sebranka a problém je na světě...
Re: "Nechápu, jak může rozumně uvažující člověk nechat takhle malé dítě o samotě a ještě se psem."
Kdo tvrdí, že své dítě nenechal ani chvíli osamotě nebo že jeho dítě nikdy nezůstalo se psem bez dohledu, buď nemá dítě nebo psa. Nebo je Superman!
V běžné pesjkařské domácnosti, kde se děcka i psiska volně pohybují po bytě, se těmto situacím prakticky nelze vyhnout. Opravdu někdo své psi důsledně zavírá pokaždé, když jde třeba na záchod?
Vychovala jsem v jednom bytě 3 psi a 2 děti a netroufnu si tvrdit, že jsem na ně dohlížela 24/7. Jednoduše to buď musíte risknout nebo dát psa z domu (příp. pod zámek do venkovního kotce).
Samozřejmě, vždy může nastat situace, že něco selže a stane se neštěstí. Je to ale míra rizika, kterou musí rodič a současně majitel psa přijmout.
PS: Nemluvím o agresivních či vzrušivých, přetáčivých psech, ale o normálních, vyrovnaných a vychovaných jedincích. Mimochodem, staffordšírský bullteriér není žádné bojové plemeno, ale rodinný pes pověstný výjimečně dobrým vztahem k dětem.
balisek
napsal(a):
Re: "Nechápu, jak může rozumně uvažující člověk nechat takhle malé dítě o samotě a ještě se psem."
Kdo tvrdí, že své dítě nenechal ani chvíli osamotě nebo že jeho dítě nikdy nezůstalo se psem bez dohledu, buď nemá dítě nebo psa. Nebo je Superman!
V běžné pesjkařské domácnosti, kde se děcka i psiska volně pohybují po bytě, se těmto situacím prakticky nelze vyhnout. Opravdu někdo své psi důsledně zavírá pokaždé, když jde třeba na záchod?
Vychovala jsem v jednom bytě 3 psi a 2 děti a netroufnu si tvrdit, že jsem na ně dohlížela 24/7. Jednoduše to buď musíte risknout nebo dát psa z domu (příp. pod zámek do venkovního kotce).
Samozřejmě, vždy může nastat situace, že něco selže a stane se neštěstí. Je to ale míra rizika, kterou musí rodič a současně majitel psa přijmout.
PS: Nemluvím o agresivních či vzrušivých, přetáčivých psech, ale o normálních, vyrovnaných a vychovaných jedincích. Mimochodem, staffordšírský bullteriér není žádné bojové plemeno, ale rodinný pes pověstný výjimečně dobrým vztahem k dětem.
O tom není sporu, že jsou chvíle, kdy je pes s dítětem chvilku o samotě.. Ale v tomto případě vidím nějaké nesrovnalosti... Rodinná oslava, všichni na dvoře pod vlivem alkoholu... Údajně ani nebyli schopni komunikovat. Čili bengál, rodinná chlastačka, doma asi celý večer zavřené děcko, které mělo dávno spát, a vynervovaný pes. A jinak, ten pes byl rodiny, nikoli rodičů... Takže je možné, že strýček s tetičkou zavřeli děcko se psem - on je hodný, že... a šli chlastat...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ohledně dětí za plotem tedy strach už nemám, chodí tu houfy dětí ze škol, tu naší jsem raděj naučila, že jak jdou okolo, tak ona nesmí k plotu a je po problému, jinde má místa dost.Jinak nechávat dítě samotné se psem je to nejpitomější co můžou majitelé či rodiče udělat, to by přece měli vědět už dávno a tu nezodpovědnou otrlost nebo jak se to dá ještě nazvat fakt nechápu.
Hodonak
napsal(a):
Byl jsem svědkem úrazu v ZOO, kde babička zvedla vnoučka, natáhla ho přes bezpečnostní zábradlí, aby si pohladil tu malou milou spící opičku opřenou o mříže... Ten řvoucí duet byl opravdu neskutečný... kluk bez tří prstů a bába ječela, že dá ZOO k soudu, a tu opici musí okamžitě zastřelit...
To je opravdu krystalicky čistá demence - to babčino chování! Mám pocit, že v brněnské ZOO měli u výběhu medvěda zbytky bundy či nějakého oblečení - člověka, který sám sebe odstranil z genofondu tím, že "hrdinně" lezl za medvědem. Opět - velmi "moudrý" nápad.

V ústecké zoo měli ( už je to pravda dost dlouho - nicméně vidět, že demence lidská není menší ) dva maléry.
Ošetřovatelka nejdřív vzala kamarádku s děckem podívat se na jaguáří koťátka, pak chtělo dítě ještě vidět jejich maminku - maminka hrábla po dítěti tak, že mu málem urazila hlavičku - skrz mříže.
Paní měla na lokti kabelu a na ruce dítě. Z kabely vyndavala dobroty a nakláněla se k žebrajícímu medvědovi. Ten hrábl a tu kabelu ji sebral. O děckou nožku jen zavadil, dítě o ni málem přišlo.
napsal(a):
V ústecké zoo měli ( už je to pravda dost dlouho - nicméně vidět, že demence lidská není menší ) dva maléry.
Ošetřovatelka nejdřív vzala kamarádku s děckem podívat se na jaguáří koťátka, pak chtělo dítě ještě vidět jejich maminku - maminka hrábla po dítěti tak, že mu málem urazila hlavičku - skrz mříže.
Paní měla na lokti kabelu a na ruce dítě. Z kabely vyndavala dobroty a nakláněla se k žebrajícímu medvědovi. Ten hrábl a tu kabelu ji sebral. O děckou nožku jen zavadil, dítě o ni málem přišlo.
No tak to je taky síla! Tuším, že medvěd je nejnebezpečnější zvíře - ale samozřejmě jen pro toho, kdo kašle na nějaké bezpečnostní předpisy a myslí si, že mu se nic stát nemůže.
napsal(a):
A kamarádi a známí se mi v ZOO vždy diví, že stojím v úctyhodné vzdálenosti od výběhu/mříží/skla čehokoli, za čím je zvíře, a nemám ráda, když se děcka věší na ohrady.
Když člověk čte, co se děje...

Ale zase na druhou stranu, kdo se bojí - nesmí do lesa
( moje babička to říkávala s tou síní ). Stačí se v zoo chovat normálně, jak ukázněný návštěvník má a pak není třeba se bát !
Stejně tak má spousta normálních lidí k dětem psa ( psy ) a nic se nestane.
(Když bylo mému synovi asi pět, rodila v dědečka v boudě fena. Syn seděl u boudy a narozená štěňata nosil dědovi do domu - dědo další.Pardon, nebylo to normální - já u toho nebyla

Co si o tom myslíte?
https://www.idnes.cz/hradec-kralove/zpravy/ustavni-soud-rozsudek-prestupek-pokousani-ditete-tibetska-doga-trutnov.A190912_111933_hradec-zpravy_the
Mně to teda přijde divný rozhodnutí...
napsal(a):
Co si o tom myslíte?
https://www.idnes.cz/hradec-kralove/zpravy/ustavni-soud-rozsudek-prestupek-pokousani-ditete-tibetska-doga-trutnov.A190912_111933_hradec-zpravy_the
Mně to teda přijde divný rozhodnutí...
Myslím si, že je to dementní.
A co, že ta holka nebyla v ohrožení života? Zrovna tak mohla být! Soudit rizikovou situaci jen podle toho, že to náhodou dopadlo ještě docela dobře, že zrovna náhodou ten pes nekousl do oka, mi přijde hodně uhozené.

Musím říct, že většinou se zastávám psů, protože častokrát mi přijde, že je prostě pochybení na straně lidí..nebo v případě dětí, na straně rodičů. Ale tady.....v životě se mi nestalo, že by mi psi vyběhli z branky, protože by se mohl stát průšvih, psy mám učené, že pokud nemají nasazený obojek...což znamená - jdeme ven na procházku, tak ani z otevřené branky sami nejdou a i tak, když vykládám nákup...autem parkuju hned před brankou vlastně vzdálenost na šířku chodníku, tak raději branku zavřu, mám psy, kteří rozhodně nejsou žádní sluníčkáři, na rovinu je to přeci moje zodpovědnost chovat se tak, aby pesani nikoho neohrozili, nikomu neublížili.
Stát se něco takovýho, tak je to jasně moje vina, já mám mít psa zajištěného....nebylo to žádné pokousání, že by jim holčička vlezla na pozemek, že by strkala ruce skrz plot a pod....no i tak by měl být pozemek zabezpečen tak, aby k tomu nedošlo, ale budiž...
Nechápu, že majitel psa si "nenasypal" popel na hlavu a bez nějakých soudních tahanic nepřevzal odpovědnost

Nechci se nikoho zastávat, majitelé psů jsou povinni si je zajistit, ale úplně bych nevěřila "bulváru", jak to vlastně celé bylo. Prikraslovani, jedna paní povídala a slyšel jsem, z toho si člověk pravdivou informací nevezme.
Dítěte mi je sice líto, ale pokud nevím jak to bylo ne soudím rozhodnutí soudu. (takové klišé)

Tenkrát někde i psali,že děti psa opakovaně dráždily.Pak se nedivím,že když pes dostal příležitost,využil ji.Obzvláště tibetská doga která nespravedlnost hodně špatně nese.Příklad z vlastní zkušenosti.U nás,jedna paní opakovaně pouštěla psa,anglického buldoka, dorážet na naše ke plotu,opakovaně jsem jí říkala ať to nedělá,jen odvětila,že její pes je na veřejném prostranství.Jednou se stalo,že jsem šla se psy ven,měla jsem tibeťana na vodítku mezi otevřenou brankou a onem pes tam přiběhl dorážet v domění,že ten náš je za plotem,nebyl,rafnul ho za kůži a tři lidi jsme se ho asi 20 minut snažili otrhnout,nepomáhalo nic.Tahání za slabinu,nazvedávání, za ocas,voda,naštěstí pak pustil,takže jsem ho uzemnila lehni a psa si odtáhla.Pes měl jen prokousnutý fald na krku,ale náš pes od té doby nejenom že nesnáší psa,ale i jeho majitelku a kdykoliv ji jen vidí už vrčí.Dítěte je mě líto,ale pravda bude někde jinde.

napsal(a):
Nechci se nikoho zastávat, majitelé psů jsou povinni si je zajistit, ale úplně bych nevěřila "bulváru", jak to vlastně celé bylo. Prikraslovani, jedna paní povídala a slyšel jsem, z toho si člověk pravdivou informací nevezme.
Dítěte mi je sice líto, ale pokud nevím jak to bylo ne soudím rozhodnutí soudu. (takové klišé)
Taky jsem to myslela tak, že celkově je to divné. Že by pes pokousal děcko tak, že by na ně vyběhl z vrat jen tak a soud rozhodl takto, hm. A vůbec jsou v článku zvláštní informace. Že 7mi leté děcko nebylo pod dozorem...já teda s dětmi v tom věku taky nebyla pořád.
napsal(a):
Tenkrát někde i psali,že děti psa opakovaně dráždily.Pak se nedivím,že když pes dostal příležitost,využil ji.Obzvláště tibetská doga která nespravedlnost hodně špatně nese.Příklad z vlastní zkušenosti.U nás,jedna paní opakovaně pouštěla psa,anglického buldoka, dorážet na naše ke plotu,opakovaně jsem jí říkala ať to nedělá,jen odvětila,že její pes je na veřejném prostranství.Jednou se stalo,že jsem šla se psy ven,měla jsem tibeťana na vodítku mezi otevřenou brankou a onem pes tam přiběhl dorážet v domění,že ten náš je za plotem,nebyl,rafnul ho za kůži a tři lidi jsme se ho asi 20 minut snažili otrhnout,nepomáhalo nic.Tahání za slabinu,nazvedávání, za ocas,voda,naštěstí pak pustil,takže jsem ho uzemnila lehni a psa si odtáhla.Pes měl jen prokousnutý fald na krku,ale náš pes od té doby nejenom že nesnáší psa,ale i jeho majitelku a kdykoliv ji jen vidí už vrčí.Dítěte je mě líto,ale pravda bude někde jinde.
Jen pro příště, poněkud OT: doporučuje se stisknout varlata (teda byl-li to pes a ne fena ), ne tak, aby je člověk rozdrtil, ale bolestivě.
Jinak já v dávné minulosti rozháněla kýblem s vodou, ale nám to tehdy pomohlo.

ale vždyť to v tom článku je, že dítě hladilo psa i když vrčel.....
a kolikrát už tady od různých padlo, že kdyby coby dítě hladily/i bez dovolení cizího psa a ten je rafl, tak by ještě doma dostaly/i přidáno.......

napsal(a):
ale vždyť to v tom článku je, že dítě hladilo psa i když vrčel.....
a kolikrát už tady od různých padlo, že kdyby coby dítě hladily/i bez dovolení cizího psa a ten je rafl, tak by ještě doma dostaly/i přidáno.......
S tím se nedá než souhlasit....nikdo by neměl hladit cizího psa bez dovolení.
Jako majitele psa mě sice může štvát (slušně řečeno), že to lidi dělají, ale pořád je to můj pes - moje zodpovědnost, aby se k mému psu nikdo nepřiblížil resp. zabránit lidem, aby mi sahali na psa.....dřív, když jsme chodili ještě do civilizace, tak mi to dalo pořádně zabrat držet lidi "mimo dosah".....pro mě nepochopitelné, když maminky říkali dětem "hele bernardýn, běž si ho pohladit" a když jsem jim řekla, že teda žádný hlazení a mazlení nebude, tak člověk viděl ten výraz "tak si ty psy strč někam, ty namyšlená krávo".....nakonec to kupodivu vyřešil košík, co začala fena nosit, protože koš=zlý pes a tudíž se nikdo (alespoň k nám ne) už nehrnul, aby si psy pohladil.
A ano, když jsem byla dítě, tak mě 2x rafnul pes...vždycky moje vina, i když neúmyslná a ani jsem to doma neřekla.
Ale pokud situace byla taková, jak bylo popsáno v článku, že pes využil toho, že zůstalo otevřeno, opustil pozemek a pokousal dítě, tak je dle mého chyba na straně majitele psa.
jiva psala:
U nás,jedna paní opakovaně pouštěla psa,anglického buldoka, dorážet na naše ke plotu,opakovaně jsem jí říkala ať to nedělá,jen odvětila,že její pes je na veřejném prostranství.Jednou se stalo,že jsem šla se psy ven,měla jsem tibeťana na vodítku mezi otevřenou brankou a onem pes tam přiběhl dorážet v domění,že ten náš je za plotem,nebyl,rafnul ho za kůži
Tak my teda máme pifku na jednoho frbula a na dvě čivavy, vyjít moji psi z branky a narazit na ně "tváří v tvář", tak by se asi stalo neštěstí, proto nejdřív jdu z branky já a rozhlídnu se, aby jsme se s někým "nesrazili".....
Sice by moji pesani byli v právu, protože tihle je taky provokují, ale těžko budu říkat majiteli mrtvýho psa "dobře vám tak, neměli jste nechat toho vašeho takovou dobu provokovat u branky moje psy"

"Ale pokud situace byla taková, jak bylo popsáno v článku, že pes využil toho, že zůstalo otevřeno, opustil pozemek a pokousal dítě, tak je dle mého chyba na straně majitele psa."
pes opustil pozemek, o tom žádná, a je to chyba majitele, ale jak to tak vypadá, tak se dítě/děti vrhly na psa a ne naopak......
a článek je o tom, že nešlo o trestný čin

napsal(a):
"Ale pokud situace byla taková, jak bylo popsáno v článku, že pes využil toho, že zůstalo otevřeno, opustil pozemek a pokousal dítě, tak je dle mého chyba na straně majitele psa."
pes opustil pozemek, o tom žádná, a je to chyba majitele, ale jak to tak vypadá, tak se dítě/děti vrhly na psa a ne naopak......
Nebudu hodnotit, zda šlo nebo nešlo o trestný čin a jak soud vyhodnotil zodpovědnost.
Jen prostě řeknu za sebe, pokud mě by utekl pes z pozemku a někoho pokousal, tak já bych cítila vinu na své straně a asi bych se dle toho zachovala.
Ono je to asi všechno subjektivní, pamatuju případ, kdy nějaký lovecký pes pokousal dítě...teď už si nepamatuju, jestli přeskočil plot nebo co....posléze se zjistilo, že ty parchanti tam opravdu chodili psy dráždit a snad i po nich házeli kameny.......no tak na rovinu se přiznám, to jsem si rovnou řekla....dobře tomu parchantovi tak.

sardullah napsala:
Tak my teda máme pifku na jednoho frbula a na dvě čivavy, vyjít moji psi z branky a narazit na ně "tváří v tvář", tak by se asi stalo neštěstí, proto nejdřív jdu z branky já a rozhlídnu se, aby jsme se s někým "nesrazili".....
Sice by moji pesani byli v právu, protože tihle je taky provokují, ale těžko budu říkat majiteli mrtvýho psa "dobře vám tak, neměli jste nechat toho vašeho takovou dobu provokovat u branky moje psy"
Proto také psi vycházejí na vodítku,ale ono se hold někdy něco stane.Tady ve městeě asi před 14ti dny ráno o půl šesté venčila paní psa jorka a druhá paní fenu rotvíka.Obě věděly o psech své.Paní od jorka,že na psy štěká a paní od rotvajlerky,že psy nemusí,oba byli na vodítku a přesto se jork souhrou náhod dostal blízko a fena ho jedním rafnutím zakousla.

napsal(a):
sardullah napsala:
Proto také psi vycházejí na vodítku,ale ono se hold někdy něco stane.Tady ve městeě asi před 14ti dny ráno o půl šesté venčila paní psa jorka a druhá paní fenu rotvíka.Obě věděly o psech své.Paní od jorka,že na psy štěká a paní od rotvajlerky,že psy nemusí,oba byli na vodítku a přesto se jork souhrou náhod dostal blízko a fena ho jedním rafnutím zakousla.
Ale jo...samozřejmě i když člověk dává pozor na max, tak se vždycky může stát cokoliv, taky se mi stalo, že z poza rohu vyšla stafordka, zrovna když my jsme vycházeli taky, sice byly obě dámy na vodítkách, ale stejně na sebe skočily (myslím, že spíš z překvapení), navíc mi k tomu všemu ruplo oko na obojku , takže po odtažení na ní moje fena hupsla znova....no děs běs, radši bych se zahrabala sto metrů pod zem, holky si naštěstí nic neudělaly, ale i dneska, kdybych tuhle fenu potkala, tak pro jistotu přejdu na druhý chodník. Prostě mám taky "máslo na hlavě" a nejsem ten nevinný, co hází kamenem.
Nemyslela jsem to tak, že bych na vás útočila a omlouvám se, jestli to tak vyznělo, poukazovala jsem na to, že já se nejdřív rozhlídnu a psi čekají, právě po té zkušenosti s tím rohem.
Pořád to ale myslím tak, že když můj pes skočí na toho prudiče, tak to bude moje vina, i když si o tom můžu myslet svoje...to je alespoň můj názor.

Největší nesmysl, jaký může majitel udělat. Nechat psa pohybovat bez dozoru u otevřených vrat, kde je všechno jeho a kde si to hlídá. Navíc tibeťana, silně teritoriální zvíře. Možná dítě psa někdy hladilo venku.....Majitelé, kdyby měli jen trochu přehled, tak dítě varovali - tady k němu nechoď, když už byl na chodníku. Majitelé byli totální trotlové nezodpovědní a soud rozhodl divně.
A aby sedmileté dítě nebylo samo venku je nesmysl. Vždyť už je to školák.
napsal(a):
No na začátku kauzy někde psali , že ten pes běžel k dětem a vrčet začal až po nějaké chvíli, co ho hladili. Holčička bohužel nevyhodnotila situaci dostatečně rychle...Moje dcerka má taky 7 let...je zvyklá na psy, mnohokrát upozorněná a varovaná ohledně sahání na cizí zvířata, ale nejsem si jistá, jestli když by přiběhl cizí pes a začal se vnucovat tak, jako to umí naše šarplaninka, by ho nepohladila...

Pes je pořád jen zvíře a sedmileté dítě nemůže předpokládat, co udělá.
Kamarádka měla NO. Zastavila se se mnou a pes mě strkal hlavu, že chce drbat. Ve chvíli, kdy jsem se rukou přiblížila k obojku, vyjel. Naštěstí měl košík a tak mě za ruku nechytil. A to jsme byly obě dospělé a majitelka psa věděla, že drbat jo, ale ruku k obojku tedy ne.

lesnížínka
napsal(a):
Ježíš, to byla těžká šichta
...to tedy.......i my jsme navečer, když sním mladí odejeli, si dali skleničku vína, že jsme ve zdraví přežili

tero
napsal(a):
Bobek malý, toho to pěkně unavilo.
...to ano......neustále byl malému v patách a to není na děti nějak moc zvyklý.......malý ale vyrůstá se psy, a je veden k tomu, jak se k nim chovat, ale i tak.......pořád jsem hlídala oba.......

Jak já říkám....být rodinným psem v rodině, kde jsou děti je pěkná šichta. Pamatuju, jak moje ovčanda, která nespustila z mého syna oči, pořád z povzdálí dohlížela, jestli je všechno v pořádku, jestli synátor nedělá nějaký "bejkárny", které se musí jít oznámit paničce...zda neopouští vymezený prostor a pokud opustí, tak nejdřív letět zařvat na paničku, pak tradá zpátky hlídat syna, ale hlídala ho, i když jsem u něj byla já, ono přeci jen dozor musí být, když syn usnul, tak padla za vlast taky, byla z toho víc vyřízená než třeba z dvouhodinové procházky
napsal(a):
Jak já říkám....být rodinným psem v rodině, kde jsou děti je pěkná šichta. Pamatuju, jak moje ovčanda, která nespustila z mého syna oči, pořád z povzdálí dohlížela, jestli je všechno v pořádku, jestli synátor nedělá nějaký "bejkárny", které se musí jít oznámit paničce...zda neopouští vymezený prostor a pokud opustí, tak nejdřív letět zařvat na paničku, pak tradá zpátky hlídat syna, ale hlídala ho, i když jsem u něj byla já, ono přeci jen dozor musí být, když syn usnul, tak padla za vlast taky, byla z toho víc vyřízená než třeba z dvouhodinové procházky
To asi musí být nějak ve psu. Sousedka má dvě holky JRT a k tomu dva malé kluky. Holky se jich spíš straní a ani je s nima o samotě nenechává. Takže ty je jistě nehlídají, raděj lítají po venku. Worick má děti rád, jde je minimálně kouknout. Ale myslím si, že by je nijak nehlídal, nehlídá ani kočky a to mu to pořád tupluju
fikovnice
napsal(a):
Jen pro příště, poněkud OT: doporučuje se stisknout varlata (teda byl-li to pes a ne fena ), ne tak, aby je člověk rozdrtil, ale bolestivě.
Jinak já v dávné minulosti rozháněla kýblem s vodou, ale nám to tehdy pomohlo.
Není-li Vaším cílem se psem zápasit, tak bych takové chvaty rozhodně nepoužíval. Je to debilita! Pes v takovém případě buď přitvrdí, nebo si překousne. Ideální je použití breaksticku, nouzovou variantou je vyškrcení.

lesnížínka
napsal(a):
To asi musí být nějak ve psu. Sousedka má dvě holky JRT a k tomu dva malé kluky. Holky se jich spíš straní a ani je s nima o samotě nenechává. Takže ty je jistě nehlídají, raděj lítají po venku. Worick má děti rád, jde je minimálně kouknout. Ale myslím si, že by je nijak nehlídal, nehlídá ani kočky a to mu to pořád tupluju
Tak tolik zkušeností nemám....mě "vychovala" německá ovčanda a stejně tak se "starala" moje ovčanda postupně o moje dvě děti......obě to dělaly prakticky stejně, zalehly opodál a dávaly pozor, takže se člověk nebál, že třeba dítě udělá něco na co by psice zareagovala "útokem", protože žádný fyzický kontakt se nekonal.
Chrtovi to bylo tak nějak šumák, ten si vzal ze své bedny svoje hračky a šel si hrát sám na druhou stranu místnosti, když byl starší, tak si k dětem lehnul, ale nechtěl žádnou interakci ani je nehlídal, ale byl rád v naší společnosti, zato co se týkalo morčat, králíků, koťat a tak to byl chůvička k pohledání, když jsme měli mladý morčata, tak se od nich nehnul, když se mládě někde zapomnělo a volalo (byly puštění volně na zahradě), tak než k němu stihl doběhnout některý z rodičů, tak už u něj chrťák byl..
a současní psi nemají absolutně žádnou zkušenost s malými dětmi, protože jsme v rodině ani po známých žádné neměli a myslím, že vzhledem k povaze mého psa, bych musela dávat fest pozor, protže pes se o sebe bojí a těžko říct, co by vyhodnotil jako nebezpečí.........
vetřelec
napsal(a):
Není-li Vaším cílem se psem zápasit, tak bych takové chvaty rozhodně nepoužíval. Je to debilita! Pes v takovém případě buď přitvrdí, nebo si překousne. Ideální je použití breaksticku, nouzovou variantou je vyškrcení.
Čokla obkročíte, jednou rukou pevně uchopíte co největší temenní, nebo týlní kožní řasu a druhou rukou zmáčknete mezi palcem a pokrčeným ukazovákem hluboce nahmátnutý hrtan zvířete. Pes se začne dávit a reflexivně otevírat hubu, přičemž jej vykořistíte.
V případě že má jít potom o život Vám- menšího psa rozsápete, nebo jej zahodíte za plot. Velké tibetské doze se ještě před jejím vydávením zhluboka zakousnete do hlavy, nohy okolo ní pevně zkřížíte a ručně ji zadávíte :)
vetřelec
napsal(a):
Čokla obkročíte, jednou rukou pevně uchopíte co největší temenní, nebo týlní kožní řasu a druhou rukou zmáčknete mezi palcem a pokrčeným ukazovákem hluboce nahmátnutý hrtan zvířete. Pes se začne dávit a reflexivně otevírat hubu, přičemž jej vykořistíte.
V případě že má jít potom o život Vám- menšího psa rozsápete, nebo jej zahodíte za plot. Velké tibetské doze se ještě před jejím vydávením zhluboka zakousnete do hlavy, nohy okolo ní pevně zkřížíte a ručně ji zadávíte :)
Promiňte, ale zkoušel jste si někdy pohladit na krku tibetskou dogu nebo nějakého pastevce? Tam je totiž tak obrovské množství volné kůže a chlupů, že naprosto nemáte šanci stihnout něco nahmatat, natož udržet mezi palcem a ukazovákem. Pokud se Vám podaří si tu kožní řasu chytit zezadu, tak stejně jako ze všech ostatních možných stran má ten pes pořád dost prostoru, aby se na Vás otočil. Proto tam ta volná kůže je, jelikož mu umožňuje se efektivně bránit i ve chvíli, kdy se mu na tom krku někdo drží zubama. Navíc nevím jak dlouhou máte ruku, ale já kdybych se snažil našemu psu zepředu nahmatat hrtan, tak se mu opravdu musím zakousnout do hlavy, jelikož jinak obloukem před ten krk nedosáhnu. Navíc tahle plemena zdaleka nemusí prioritně držet zákus, on si opravdu překousne, ale vsadím boty, že nejspíš do toho, kdo ho bude odzadu otravovat a nebo dosáhnete toho, že toho menšího psa dořeší, aby mohl v klidu pustit a věnovat se novému ohrožení.
TyVed
napsal(a):
Promiňte, ale zkoušel jste si někdy pohladit na krku tibetskou dogu nebo nějakého pastevce? Tam je totiž tak obrovské množství volné kůže a chlupů, že naprosto nemáte šanci stihnout něco nahmatat, natož udržet mezi palcem a ukazovákem. Pokud se Vám podaří si tu kožní řasu chytit zezadu, tak stejně jako ze všech ostatních možných stran má ten pes pořád dost prostoru, aby se na Vás otočil. Proto tam ta volná kůže je, jelikož mu umožňuje se efektivně bránit i ve chvíli, kdy se mu na tom krku někdo drží zubama. Navíc nevím jak dlouhou máte ruku, ale já kdybych se snažil našemu psu zepředu nahmatat hrtan, tak se mu opravdu musím zakousnout do hlavy, jelikož jinak obloukem před ten krk nedosáhnu. Navíc tahle plemena zdaleka nemusí prioritně držet zákus, on si opravdu překousne, ale vsadím boty, že nejspíš do toho, kdo ho bude odzadu otravovat a nebo dosáhnete toho, že toho menšího psa dořeší, aby mohl v klidu pustit a věnovat se novému ohrožení.
O hřívě samozřejmě vím. Temene či týlu se chápeme plnou dlaní. Hrdlo se vždy nasazuje hluboké a vysoké...
Co jakožto majitel pasteveckých psů doporučujete Vy? Jedná se o napadení dítěte cizím psem, kterému se nepodařilo předejít.

vetřelec
napsal(a):
O hřívě samozřejmě vím. Temene či týlu se chápeme plnou dlaní. Hrdlo se vždy nasazuje hluboké a vysoké...
Co jakožto majitel pasteveckých psů doporučujete Vy? Jedná se o napadení dítěte cizím psem, kterému se nepodařilo předejít.
ale jó, to každé dítě dá..........
Hodonak
napsal(a):
Sice jsem nebyla svědkem ale stalo se před mnoha lety v brněnské ZOO . Holčička vlezla přes zábradlí ke kleci s medvědem. Skončilo to amputací horní končetiny
vetřelec
napsal(a):
Jo, tak tohle mi nějak uniklo.
Moc nevím, co bych Vám doporučil, protože tady jde o směšování pojmů. To se tady popisuje s dítětem i nějakým tím psem je v obou případech jenom nějaký varovně výchovný zákrok. Tomu se nedá říkat napadení, protože pokud by šlo o vážně míněný útok, tak ani v jednom případě během několika vteřin nebude už co zachraňovat.
V případě že Vás pes podobného typu drží, tak bych doporučil zůstat co možná nejvíc potichu, nekřičet, nesnažit se vytrhnout a prostě nebojovat, protože jediné co opravdu nechcete, je eskalovat ten konflikt. Pak je největší šance, že Vás ten pes pustí a je to jediná možnost, protože fyzicky ho nepřemůžete a pokud drží někoho jiného a pokusíte se ho nějak fyzicky zpacifikovat, tak riskujete, že se veškerá vzbuzená další agrese bude nasměrována na toho, koho už v zubech drží. Navíc musíte myslet i na to, že nějaké páčidlo, škrcení a podobné švandy jsou vymyšlené na bull plemena, která jsou vůči lidem poměrně neagresivní. Tohle ovšem není ten případ.

"tak bych doporučil zůstat co možná nejvíc potichu, nekřičet, nesnažit se vytrhnout a prostě nebojovat"
kousnul vas nekdy pes?
nebo videla jste nekdy, co se deje, kdyz se jen zubem otre pes o dite?
napsal(a):
"tak bych doporučil zůstat co možná nejvíc potichu, nekřičet, nesnažit se vytrhnout a prostě nebojovat"
kousnul vas nekdy pes?
Mě kousnul a ne jedenkrát. V podstatě necejtíte nic jen tlak, žádná šílená bolest se nekoná. Naposled si mě podal kříženec labradora s ovčákem. Zakousl se mi do ruky a škubal. Než mě pustil a vyvalila se krev, tak jsem vůbec nečekala, že to bude tak hodně kouslý.

Huskyjanina
napsal(a):
Mě kousnul a ne jedenkrát. V podstatě necejtíte nic jen tlak, žádná šílená bolest se nekoná. Naposled si mě podal kříženec labradora s ovčákem. Zakousl se mi do ruky a škubal. Než mě pustil a vyvalila se krev, tak jsem vůbec nečekala, že to bude tak hodně kouslý.
a v klidu a tise jste cekala, az pusti?
napsal(a):
kousnul vas nekdy pes?
Já netvrdím, že to je jednoduché a pro kohokoliv z dotčených snadno proveditelné. Já jen tvrdím, že tohle by bylo nejlepší, pokud chcete, aby Vás ten pes pustil s co nejmenším způsobeným zraněním. Řvát a prát se Vám nepomůže a vyhrát prostě nemáte šanci. Tohle prostě není pes, který se vyděsí, protože na něj zařvete, nebo protože ho kopnete.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.143
napsal(a):
a v klidu a tise jste cekala, az pusti?
Muzu potvrdit ze se to natrenovat da. Ja mela procvaklou slachu, zily, zuby az na kosti. Pravda hadi ale princip stejnej. Cejtila jsem bodnuti a pak nic.

Huskyjana: Muzu se zeptat proc po Vas ten krizenec sel? Oc slo?
leithain: I u vas?
Ja teda xykrat pokousana taky byla - nastesti nic opravdu vazneho.
Po kazde kvuli "ochrane vlastniho psa" (+ moji blbosti)...., takze tam vzdy zafungoval adrenalin (zadna bolest, jen tlak... neco je spatne... bolest atd. az po vyreseni konfliktu....). Na plno mi to doslo vzdy az doma...

TyVed
napsal(a):
Seděla jsem obkročmo(jako na koni) na křížence pastevce, velká chlupatá koule, co držela v hubě za tvář moji nebožku erdelu, já držela tu kavkazku z obou stran taky za kůži na tvářích - aby nepřekousla a kdyby jo, tak že jí mého psa z huby vyklepnu....nic se nestalo, fena neobrátila agresi vůči mě, všechni jsme byly vyčerpané, tak jsem je nechala a šla pro majitele........
napsal(a):
Seděla jsem obkročmo(jako na koni) na křížence pastevce, velká chlupatá koule, co držela v hubě za tvář moji nebožku erdelu, já držela tu kavkazku z obou stran taky za kůži na tvářích - aby nepřekousla a kdyby jo, tak že jí mého psa z huby vyklepnu....nic se nestalo, fena neobrátila agresi vůči mě, všechni jsme byly vyčerpané, tak jsem je nechala a šla pro majitele........
Což je klika jako od blázince a opět v situaci, kdy evidentně chudák kříženec vlastně neměl v plánu nikomu ublížit. A je to kříženec, takže obecně z toho nelze nic usuzovat.

TyVed
napsal(a):
Což je klika jako od blázince a opět v situaci, kdy evidentně chudák kříženec vlastně neměl v plánu nikomu ublížit. A je to kříženec, takže obecně z toho nelze nic usuzovat.
Feny se od vidění znaly a nenáviděly na života na smrt, jen tak, prostě od pohledu, nikdy si nic neudělaly, naše nebožka erdela se snažila vyšplhat na panelák a kavkazka visela půlkou těla z okna ve třetím patře a řvaly po sobě na celé sídliště.... stačilo aby kavkaka slyšela jen, že naší feně na chodníku pod okny cinká obojek.....když byla na procházce slečna (+- 50kg) s kavkazkou a potkaly jsme se, přivazovala jí ke značce, stromu, jinak by byla uvláčena....
No jednou byla kavkazka uvázaná před krámem a prostě úvaz nevydržel....a bylo, prostě nahromaděná nenávist, pomazlit se určitě nešla, já byla vůbec ráda, že to naše fena přežila (pár kousanců a zdrápanin + namožená- vláčela se dny) do koule chlupů kavkazce kousat nejde, takže naše kousala do noh...s majiteli jsem byla vždy za dobře-známe se, i po tom incidentu, jen feny to měly jinak.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.43.217
napsal(a):
Po kazde kvuli "ochrane vlastniho psa" (+ moji blbosti)...., takze tam vzdy zafungoval adrenalin (zadna bolest, jen tlak... neco je spatne... bolest atd. az po vyreseni konfliktu....). Na plno mi to doslo vzdy az doma...
Ja byla pokousana jen hady. Sice i vic jak desetikilovymi ale pes to neni. Jen jsem reagovala ze naucit se bejt v klidu pri kousnuti se da. Ale vetsinou ne na prvni kousanec a chce to vuli a vlastne i nedobrovolny ne moc prijemny "trenink". Ja si proste casem zvykla tak ze had mi ppsledne procvak dlan na kost omotal se a ja na ni dvacet minut mluvim jakej je to bl bounek prijde o par zoubku a ja ho kre tenka budu muset lecit. Pak se ji za pomoci kamarada povedlo bez újmy nas obou sundat.
No mě se zakous do předloktí čuvač, asi dost podobný jednání jako kavkazan atd. ? Ale prostě přiběhl, provedl zákus a tím už byly jeho akce vyčerpány, žádné trhání sem a tam nebo překusování jak to obvykle psi dělají, jen jsme tiše stáli a čekali na majitele a dělat něco jiného než stát a čekat by bylo šílenství.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ja byla pokousana jen hady. Sice i vic jak desetikilovymi ale pes to neni. Jen jsem reagovala ze naucit se bejt v klidu pri kousnuti se da. Ale vetsinou ne na prvni kousanec a chce to vuli a vlastne i nedobrovolny ne moc prijemny "trenink". Ja si proste casem zvykla tak ze had mi ppsledne procvak dlan na kost omotal se a ja na ni dvacet minut mluvim jakej je to bl bounek prijde o par zoubku a ja ho kre tenka budu muset lecit. Pak se ji za pomoci kamarada povedlo bez újmy nas obou sundat.
Jen jsem reagovala ze naucit se bejt v klidu pri kousnuti se da.
dite, jednalo se o dite...

vetřelec
napsal(a):
No jo,ale když obkročím našeho tibeťáka,tak zase dostanu na zem jen špičkami nohou a to zase nemám stabilitu na další akce.

Teda pokousala mě už řada zvířat, psi, kočky, ježci, různí hlodavci, kůň a při jedné zvlášť povedené příležitosti i naše chovná svině, ale rozhodně nemůžu říct že by to od první chvíle nebolelo. Jako samozřejmě že když jde o menší zvíře dospělý člověk vklidu vydrží, ale dítě ne.
napsal(a):
Víte, že vůbec nevim? Utekl jim ze dvora a běžel ode mě asi 3 metry po silnici už zpátky, já byla na hřišti sama s kámoškou. A jak se dostal na mojí úroveň, tak se najednou zarazil a vlítnul na mě. Zničehonic. Žádný nedejchání, strnulej pohled, zaražení se, vrknutí. Prostě nic. Najednou to zarazil a šel do mě. Myslím, že ze mě cejtil moje psy a kvůli tomu se do mě pustil. Protože to vypadalo stejně, jako když se navalí na jinýho psa. Prostě se přihnal, zakousl do mě a začal škubat hlavou. Já dřív chodila za humny těsně kolem jejich zahrady s mejma psama. A on se vždy mohl zbláznit. No tak když mě potkal venku, tak si řekl, to je ta mrcha, co mi trajdá za zahradou a teď už tady neni žádnej plot
napsal(a):
Teda pokousala mě už řada zvířat, psi, kočky, ježci, různí hlodavci, kůň a při jedné zvlášť povedené příležitosti i naše chovná svině, ale rozhodně nemůžu říct že by to od první chvíle nebolelo. Jako samozřejmě že když jde o menší zvíře dospělý člověk vklidu vydrží, ale dítě ne.
Předpokládám, že někdy a u někoho se vyplaví tzv. endogenní opioidy, které bolest utlumí. Ale mě když navážno kouše moje Mainka, tak teda bolest cítím fest, a hned od začátku.
Jen abych to uvedl na pravou míru. Nedělám si nejmenší iluze, zda by skutečně vážně míněné kousnutí od podobného psa šlo vydržet. Od našich psů nešlo skoro vydržet ani hravé kousání od štěněte. Ale mám zkušenost, že pes buď chce skutečně ublížit a pak kouše natvrdo, což se vydržet opravdu nedá a budou následovat vážná zranění, ale pak už je jedno, co člověk udělá. Nebo chce pes varovat a zadržet a pak použije, podle zkušeností, adekvátní sílu, která na to bude stačit. V takovém případě bych se prostě snažil, aby své rozhodnutí zakročit mírně nezměnil. Je mi naprosto jasné, že dítě v podobné situaci ječet bude, ale tam je zase šance, že alespoň někteří jedinci ho budou považovat za slaboučkého tvora, který sice vyvádí, ale nebezpečí nepředstavuje, takže není potřeba ho dorazit.
Jinak to, že si některý pes nechá líbit, aby po něm někdo lezl a držel ho, je podle mého názoru dané jen tím, že tomu člověku prostě ublížit nechce. Ale to je něco, s čím se rozhodně nedá počítat. Stejně tak může ublížit buď proto, že se bude cítit ohrožen a nebo jen prostě přenesenou agresí. A ta může fungovat oběma směry, jak vůči osobě zachraňující, tak vůči zachraňované.
Hlavní problém bych viděl v tom, že někdo nechá psa vyběhnout ze dvora a ani pak ho nezavolá a neuvědomuje si, co se může stát. Ale stejně tak bych čekal, že dítě, které chodí samo do školy, bude poučené o tom, že cizí pes, kterého nezná, se nehladí, ani se na něj nemluví. Pokud dítě tohle nerespektuje, tak stejně tak nemusí respektovat, že existují nějaká pravidla pro přecházení silnice. Tím pádem nemá na ulici samo co dělat.

Huskyjanina
napsal(a):
Víte, že vůbec nevim? Utekl jim ze dvora a běžel ode mě asi 3 metry po silnici už zpátky, já byla na hřišti sama s kámoškou. A jak se dostal na mojí úroveň, tak se najednou zarazil a vlítnul na mě. Zničehonic. Žádný nedejchání, strnulej pohled, zaražení se, vrknutí. Prostě nic. Najednou to zarazil a šel do mě. Myslím, že ze mě cejtil moje psy a kvůli tomu se do mě pustil. Protože to vypadalo stejně, jako když se navalí na jinýho psa. Prostě se přihnal, zakousl do mě a začal škubat hlavou. Já dřív chodila za humny těsně kolem jejich zahrady s mejma psama. A on se vždy mohl zbláznit. No tak když mě potkal venku, tak si řekl, to je ta mrcha, co mi trajdá za zahradou a teď už tady neni žádnej plot
A co to bylo za psa - smesku?
Jak jste to resila dal? Pokud tedy?
A jake mate vztahy s majiteli?
napsal(a):
A co to bylo za psa - smesku?
Jak jste to resila dal? Pokud tedy?
A jake mate vztahy s majiteli?
Pes je velikosti labradora, tipla bych na křížence labrouše a NO. Nechala jsem si zaplatit jen rozdíl mezi nemocenskou a platem. S majiteli jsem začla občas chodit na pivko Oni jsou v pohodě, jen to nejsou žádný kynologové, ale jen majitelé psa. Prostě, že na vesnici má psa každej. Takže úplně podcenili nebezpečnost toho psa. Takže jsem jim vysvětlila co a jak a pes už je hlídanej.

fikovnice
napsal(a):
Fíííha, teda že se tu bude i takto kádrovat, jsem fakt nečekala!
Připadám si jak 35 let zpátky...nejste přece povinna se zpovídat z jakýchkoli finančních příjmů či nepříjmů.
Ha, ha! 35 let zpátky nebyl internet a nikdo přes něj nediskutoval :-))
Fakt ale je, že příjem ředitele a kolegů jsme znali všichni navzájem :-))
napsal(a):
Ha, ha! 35 let zpátky nebyl internet a nikdo přes něj nediskutoval :-))
Fakt ale je, že příjem ředitele a kolegů jsme znali všichni navzájem :-))
Tak jasně, že nebyl internet, ale bylo kádrování a hlídání jeden druhýho. Samozřejmě jak kde, mně jen přišlo, že "HuskyJanina" se nemusí obhajovat, jestli měla nebo neměla zrovna nemocenskou...

fikovnice
napsal(a):
Tak jasně, že nebyl internet, ale bylo kádrování a hlídání jeden druhýho. Samozřejmě jak kde, mně jen přišlo, že "HuskyJanina" se nemusí obhajovat, jestli měla nebo neměla zrovna nemocenskou...
Jasně, že nemusela. To jen vetřelec se musel vytahovat, jak četl diskuzi a jak si pamatuje :-))
Nemusela jsem, ale mám svědomí čistý, takže to klidně uvedu na pravou míru Jen jsem čekala, že mě vetřelec napadne, že jsem asi tak čerstvě po operaci nebyla, když už jsem neměla neschopenku. Asi není poblíž netu Tak ho předběhnu, to jsem byla po operaci 4 měsíce a teď je to dva roky a hybnost ruky je stále omezená
Nový případ:
https://www.novinky.cz/koktejl/clanek/pes-napadl-batole-ve-vytahu-desive-chvile-zachytila-kamera-40314624?seq_no=6&source=hp&dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=null
Já nevím, asi blbě vidím, ale přijde vám, že ho ten pes chtěl napadnout? Vždyť po něm ani nešel hubou, ale narazil do něj jaksi bokem..

Jo připadá, šel na obličej, dítě bylo bokem, útok pes vedl taky bokem, mazlit se nešel....
napsal(a):
Jo připadá, šel na obličej, dítě bylo bokem, útok pes vedl taky bokem, mazlit se nešel....
Netvrdím, že se chtěl mazlit, ale přišlo mi, že je to podivočené pako, které vlítlo do děcka, dělají to tak třeba labradoři. Pak začal řev a zmatek a pes už možná i kousal, protože to byla vyhrocená situace.
Hodonak
napsal(a):
To v brněnské ZOO před mnoha lety skončila holčina bez ruky..šla si pohladit medvídka