Granule Yoggies prosím o recenzi

Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

štěpy

6.3.2016 17:21
štěpy

XXX.XXX.213.140

Ahoj, prosím o rozborku na granule lisované za studena našeho odborníka pana M.
a případně jakékoliv zkušenosti s těmito granulemi vás ostatních. Díky.

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.3.2016 19:04
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jsou o dost dražší než totožné ze zahraničí.
nevidím informaci o vitamínech atd., hlavně o vit. E.

6.3.2016 22:30
Brčálník

XXX.XXX.133.241

Já Yoggies krmím a jsem spokojený. Zaujal mě ten koncept, že nejsou tepelně upravené a navíc jsou tam ty laktobacily na trávení. Mému psovi, mám JRT, chutnají a trávení má v pořádku. Např. po Acaně neměla zcela tvrdou stolici a nemohla si zvyknout, pak jsme krmili Monge a to jí vyhovovalo, ale právě mě zaujal ten koncept, tak jsem to zkusil. Nejdřív ty velké, ale nechtělo se jí je kousat, teď máme pro malé psy a moc jí chutnají. Cenově mi přijdou přiměřené, jsou z kvalitních surovin.

7.3.2016 16:30
Mar-Afra

XXX.XXX.159.138

Na oko jsou to celkem klasické, za studena lisované granule. Informace o obrovském podílu masa je trochu zavádějící, odpovídá to spíše průměrným granulím a nijak se to nevymyká z průměru (bez informace o vlhkosti je ovšem těžké stanovit obsahy v sušině přesně).
Maso se zdá být ve slušném stavu (žádné zbytky - samá kost).
Zajímalo by mě, kdo to vyrábí (továrna), dost mi to stylem připomíná klasickou Německou konkurenci.
Složení na oko není zlé (na oko ovšem není rozbor). Docela v pohodě. Pár informací, ale nevidím.
Ty laktobacily jsou klasická probiotika, které nejsou zase taková vzácnost a najdou se v hromadě granulí, ale podali to hezky . Až jsem se tlemil.
Cenu jsem viděl jen za 4kg pytel (jsou i jiné?) a ta byla celkem vysoko. Aby to nepřepískli.

7.3.2016 16:50
Ollie

XXX.XXX.5.103

Mar-Afra napsal(a):
Na oko jsou to celkem klasické, za studena lisované granule. Informace o obrovském podílu masa je trochu zavádějící, odpovídá to spíše průměrným granulím a nijak se to nevymyká z průměru (bez informace o vlhkosti je ovšem těžké stanovit obsahy v sušině přesně).
Maso se zdá být ve slušném stavu (žádné zbytky - samá kost).
Zajímalo by mě, kdo to vyrábí (továrna), dost mi to stylem připomíná klasickou Německou konkurenci.
Složení na oko není zlé (na oko ovšem není rozbor). Docela v pohodě. Pár informací, ale nevidím.
Ty laktobacily jsou klasická probiotika, které nejsou zase taková vzácnost a najdou se v hromadě granulí, ale podali to hezky . Až jsem se tlemil.
Cenu jsem viděl jen za 4kg pytel (jsou i jiné?) a ta byla celkem vysoko. Aby to nepřepískli.

Nechává je vyrábět v Německu u Lupo Gruppe.

7.3.2016 16:57
Mar-Afra

XXX.XXX.159.138

Ollie napsal(a):
Nechává je vyrábět v Německu u Lupo Gruppe.

Tušil jsem něco takového. Ve složení bych radikální problém neviděl (pokud to psovi jede, jako všechny za studena lisované granule je to dost suché), ale asi by bylo zajímavé porovnání s Německou konkurencí, jestli nejsme finančně trochu...výše než je to omluvitelné kvalitou složení.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.3.2016 17:18
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tyhle češi si to tam vyrábějí. je to fakt kopie a kde je obsah vitamínů atd. a nevím jaké úžasné kvalitní suroviny použili, když němci použili jehně z volného chovu nový zéland, charolais hovězí, švýcarský poulet a češi o původu mlčí, konzervace čím ? příběh o otráveném psu trapný...prej nenašli nic tak dobrého tak to vyrobili sami LOL nemám slov

yoggies 112,66kč / kg a 92,66kč / kg
lukullus 68,12kč
markus 51,45kč
markus black angus 79,93kč
lupo 72,67kč
lupo šv. poulet 99,33kč
a to kupuji i levněji v akci.

7.3.2016 17:21
Ollie

XXX.XXX.5.103

Mar-Afra napsal(a):
Tušil jsem něco takového. Ve složení bych radikální problém neviděl (pokud to psovi jede, jako všechny za studena lisované granule je to dost suché), ale asi by bylo zajímavé porovnání s Německou konkurencí, jestli nejsme finančně trochu...výše než je to omluvitelné kvalitou složení.

Porovnávat složení teď nemám čas, ale když se podíváte na Marcus Mühle od Lupo Gruppe, tak ta cena je opravdu někde úplně jinde.

7.3.2016 17:22
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Vždyť to tady dává furt dokola. Potřebují reklamu zadara, aby se někdo chytil. Hodit sem téma je nic nestojí.

7.3.2016 17:26
Mar-Afra

XXX.XXX.159.138

Ollie napsal(a):
Porovnávat složení teď nemám čas, ale když se podíváte na Marcus Mühle od Lupo Gruppe, tak ta cena je opravdu někde úplně jinde.

Porovnat složení si umím i sám , Ale dělat nějaké brutální rozbory (a ještě křižmo třeba s Black Angusem) ten čas opravdu zabere (hodně času, když to jeden dělá pořádně). Tak se do toho také nehrnu. Základní informace asi zadavatel dostal, celkem postačující. Velký rozbor je dřina, to by hodně musel chtít.

8.3.2016 00:01
Judy

XXX.XXX.27.62

No já jsem tady u nás zatím na žádné granule vyráběné za studena nanarazila. Tyto vypadají dobře a cenově mi přijdou v normálu (10kg pytel). Původně jsem krmila "Taste of the wilde" a cca před měsícem jsem přešla na Yoggies. Psi jsou v kondici a neskutečně jim to chutná, žerou to i za odměnu na procházkách. To jsem u jiných granulí ještě nezažila.

8.3.2016 07:37
Mar-Afra

XXX.XXX.159.138

Judy napsal(a):
No já jsem tady u nás zatím na žádné granule vyráběné za studena nanarazila. Tyto vypadají dobře a cenově mi přijdou v normálu (10kg pytel). Původně jsem krmila "Taste of the wilde" a cca před měsícem jsem přešla na Yoggies. Psi jsou v kondici a neskutečně jim to chutná, žerou to i za odměnu na procházkách. To jsem u jiných granulí ještě nezažila.

Krmivo není nějak závadné, takže pokud jste jeho fanoušek, vyloženě vám to hanit nebudu. Akorát maličkost. Přirozený poměr proteinů vs. tuků je 1,5:1. Tady je to 2,6:1 (u kuřecí a hovězí, ostatní jsou na tom podobně).
Jde o light krmivo. To bych doporučil dávat po dobu hubnutí, ale ne jako běžnou stravu na celý život. Omega mastné kyseliny jsou také potřebné pro život a ve správném množství.
Pokud chcete hafanovi vylepšit srst, kupte dobrý lososový olej a trošičku ho přidávejte ke granulím (aby pes netloustl, tak prostě lehce snížíte dávku).
Tím dorovnáte chybějící tuk na přirozený poměr, tuk dodaný bude navíc velmi kvalitní a omega 3 mastné kyseliny z lososového oleje se na vašem psu projeví, to vám můžu zaručit.
Jen si dejte pozor, pokud je pes příliš navyklý na suché krmivo, může zpočátku mastné věci blbě snášet a mít průjem. Není to tím, že je citlivý, ale tím, že nebyl vhodně stravován.
Tuk je přirozenou součástí stravy a žádný pes by s ním neměl mít problémy.
Čistě light krmiva nejsou tak vhodná pro dlouhodobé stravování jak si lidé myslí. Ovšem pokud někdo rád přidává kvalitní lososový (či jiný olej), tak jsou naopak vhodná.

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.3.2016 09:04
Uživatel s deaktivovaným účtem

Máte někdo informaci o vit. E ? vůbec o vitamínech ?
pro mě je to jeden z důležitých ukazatelů.
může se ten kdo to kupuje podívat na pytel ? na webu to nemají.

8.3.2016 09:17
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Http://www.heureka.cz/?h%5Bfraze%5D=Yoggies+granule+pro+psy

Hodnocení uživatelů žádné, nekupuje to celkem nikdo. Jen tu na fauně tomu někdo pravidelně zkouší udělat reklamu

8.3.2016 10:35
Ollie

XXX.XXX.5.103

Dnes jsem získala info od člověka, který na psovi zkouší. Všechno v pořádku, jen opět klasika u za studena lisovaných - konkrétně tahle doporučená dávka nestačí, dává jednou tolik. Tj. s tím dotyčný končí, ve výsledku jsou pro něj granule příliš drahé.

8.3.2016 23:56
Brčálník

XXX.XXX.210.241

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Máte někdo informaci o vit. E ? vůbec o vitamínech ?
pro mě je to jeden z důležitých ukazatelů.
může se ten kdo to kupuje podívat na pytel ? na webu to nemají.

Informace o vitamínech je i na webu. Proč je vitamín E tak zásadní? Jen mě to zajímá...

9.3.2016 00:02
Brčálník

XXX.XXX.210.241

Ollie napsal(a):
Dnes jsem získala info od člověka, který na psovi zkouší. Všechno v pořádku, jen opět klasika u za studena lisovaných - konkrétně tahle doporučená dávka nestačí, dává jednou tolik. Tj. s tím dotyčný končí, ve výsledku jsou pro něj granule příliš drahé.

Jak poznáte, že psovi doporučená dávka nestačí? Mám pocit, že psi by žrali pořád, když by mohli... Pozná se to až po delší době, že by pes začal hubnout...což mně se tedy neděje. Je pravda, že nemám žádnou sportovkyni, přes týden odpolední procházka v parku a jen o víkendu nějaký větší výšlap, takže tolik nespálí, ale rozhodně mi po Yoggies nehubne a krmím v doporučeném dávkování.

9.3.2016 00:15
rapotacka11

XXX.XXX.32.43

Kdysi sem někdo psal, že viděl výrobu-lisování zastudena.
Pak to sušili za vysokých, velmi vysokých teplot...

Petrous

9.3.2016 03:07
Petrous

XXX.XXX.5.195

Bez ohledu na to, co tu kdo uvádí (mnohdy i hlouposti), tak za mě musím říct, že yoggies granule jsou to po 7 letech první granule, které nám pejsek baští s chutí a nejen proto, že musí! Maximální spokojenost! Navíc jsme si zjistili, že na rozdíl od jiných, které tu někdo uvádí, je složení, které je dost podrobné, pravdivé. Měli jsme možnost nahlédnout do testů - výsledků rozboru. A vše sedělo přesně. O tomto třeba u jiných výrobců pochybuji. Ale to je vedlejší. Důležité je, že pejskům (mamince ji jejich potomkům) granule chutnají, a to hodně, a mamince, která je nemocná, není po těchto granulích špatně!

9.3.2016 06:47
rájka999

XXX.XXX.185.166

Petrous napsal(a):
Bez ohledu na to, co tu kdo uvádí (mnohdy i hlouposti), tak za mě musím říct, že yoggies granule jsou to po 7 letech první granule, které nám pejsek baští s chutí a nejen proto, že musí! Maximální spokojenost! Navíc jsme si zjistili, že na rozdíl od jiných, které tu někdo uvádí, je složení, které je dost podrobné, pravdivé. Měli jsme možnost nahlédnout do testů - výsledků rozboru. A vše sedělo přesně. O tomto třeba u jiných výrobců pochybuji. Ale to je vedlejší. Důležité je, že pejskům (mamince ji jejich potomkům) granule chutnají, a to hodně, a mamince, která je nemocná, není po těchto granulích špatně!

Jo tak, maminka pejsková je nemocná a má miminka?

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.3.2016 08:02
Uživatel s deaktivovaným účtem

Petrous napsal(a):
Bez ohledu na to, co tu kdo uvádí (mnohdy i hlouposti), tak za mě musím říct, že yoggies granule jsou to po 7 letech první granule, které nám pejsek baští s chutí a nejen proto, že musí! Maximální spokojenost! Navíc jsme si zjistili, že na rozdíl od jiných, které tu někdo uvádí, je složení, které je dost podrobné, pravdivé. Měli jsme možnost nahlédnout do testů - výsledků rozboru. A vše sedělo přesně. O tomto třeba u jiných výrobců pochybuji. Ale to je vedlejší. Důležité je, že pejskům (mamince ji jejich potomkům) granule chutnají, a to hodně, a mamince, která je nemocná, není po těchto granulích špatně!

Výrobcům váš příspěvek přetlumočím.

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.3.2016 08:07
Uživatel s deaktivovaným účtem

Brčálník napsal(a):
Informace o vitamínech je i na webu. Proč je vitamín E tak zásadní? Jen mě to zajímá...

Včera tam tato informace ještě nebyla.
jde o konzervaci.
mimochodem když někomu dávka nestačí, neznamená to, že grancle jsou špatné nebo hlavdové, ale že konkrétní pes potřebuje něco jiného.
můj papá lisované a když dostane něco jiného, vypadá jak přecpaný balon.

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.3.2016 08:08
Uživatel s deaktivovaným účtem

Výrobce se sem chodí ptát k čemu je tohle a tohle a rájka to dorazila

9.3.2016 08:10
Terven

XXX.XXX.110.147

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Výrobce se sem chodí ptát k čemu je tohle a tohle a rájka to dorazila

9.3.2016 08:13
Mar-Afra

XXX.XXX.249.82

Petrous napsal(a):
Bez ohledu na to, co tu kdo uvádí (mnohdy i hlouposti), tak za mě musím říct, že yoggies granule jsou to po 7 letech první granule, které nám pejsek baští s chutí a nejen proto, že musí! Maximální spokojenost! Navíc jsme si zjistili, že na rozdíl od jiných, které tu někdo uvádí, je složení, které je dost podrobné, pravdivé. Měli jsme možnost nahlédnout do testů - výsledků rozboru. A vše sedělo přesně. O tomto třeba u jiných výrobců pochybuji. Ale to je vedlejší. Důležité je, že pejskům (mamince ji jejich potomkům) granule chutnají, a to hodně, a mamince, která je nemocná, není po těchto granulích špatně!

Tohle už trochu působí jako reklama, asi bych to mírnil. Pokud jste z té firmy, opřel bych to spíše o jasná fakta, než o prezentované čiré nadšení. Minimálně tím střesete kritiku těch, co tomu moc nerozumí, protože nebudou stíhat. Ta zdatné pak už budete muset přesvědčit svou odbornou zdatností a silou krmiva.
"Mému pejskovi chutná a moc mu to sedí"...to je trochu pro děti (s prominutím).
S tím tady laboruje dost firem, které zkouší skrytou reklamu a lidé zde jsou v tomto směru dost otrlí.
Udržet si úroveň i tváří v tvář silné kritice, dělá lepší dojem.

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.3.2016 08:13
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nejsou to ty stejný, který si tu stejně "nenápadně" dělali reklamu na ty psí jogurty?

9.3.2016 08:30
Ollie

XXX.XXX.141.41

Brčálník napsal(a):
Jak poznáte, že psovi doporučená dávka nestačí? Mám pocit, že psi by žrali pořád, když by mohli... Pozná se to až po delší době, že by pes začal hubnout...což mně se tedy neděje. Je pravda, že nemám žádnou sportovkyni, přes týden odpolední procházka v parku a jen o víkendu nějaký větší výšlap, takže tolik nespálí, ale rozhodně mi po Yoggies nehubne a krmím v doporučeném dávkování.

Poznal to velmi jednoduše. Pes měl málo energie a za 2 týdny mu zhubnul 2 kg (váží cca 20 kg), což je podle mě hodně. Nijak Yoggies nezjišťuji, je mi to fuk, ale ptala jsem se, co se děje, že psovi kouká páteř. Co se potkáváme, tak běžná zátěž. Přes týden jen 2 h k večeru lítání na Letné nebo ve Stromovce. Končí druhý pytel a prý už do toho nepůjde.

9.3.2016 08:33
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Potřebují prostě nějak prorazit. Reklama je drahá, eshopy granulemi narvané. Yoggies ten zázračný výrobek nikdo nekupuje, nezná. Tak pojďme přes nemoce, emoce, štěnátka, maminky a tatínky. Jo jsou to prostě jen granule, kterých je na trhu mraky. Nic extra.

9.3.2016 08:37
Mar-Afra

XXX.XXX.249.82

Ollie napsal(a):
Poznal to velmi jednoduše. Pes měl málo energie a za 2 týdny mu zhubnul 2 kg (váží cca 20 kg), což je podle mě hodně. Nijak Yoggies nezjišťuji, je mi to fuk, ale ptala jsem se, co se děje, že psovi kouká páteř. Co se potkáváme, tak běžná zátěž. Přes týden jen 2 h k večeru lítání na Letné nebo ve Stromovce. Končí druhý pytel a prý už do toho nepůjde.

Je to čistokrevné light krmivo. Je logické, že je nízkoenergetické a pokud ho nedomáznete nějakým tukem (nejsilnější zdroj energie), je třeba vysoké dávkování (pro psa s dobrým pohybem a spalováním). Vyšší než u energetičtějších granulí. Fakta (9,5 či 10% tuku a u jehněčí řady i vyšší podíl vlákniny) oběhnout nelze.

9.3.2016 08:53
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Mar-Afra napsal(a):
Je to čistokrevné light krmivo. Je logické, že je nízkoenergetické a pokud ho nedomáznete nějakým tukem (nejsilnější zdroj energie), je třeba vysoké dávkování (pro psa s dobrým pohybem a spalováním). Vyšší než u energetičtějších granulí. Fakta (9,5 či 10% tuku a u jehněčí řady i vyšší podíl vlákniny) oběhnout nelze.

Tak v poměru bílkovin vs tuky to je čistě dietní, tedy dle mého názoru ať cílí na tuto sféru. Nebudu to přeci dávat psu, který je naprosto v pohodě. Jenže tim, jak to propagují, by to mohli kupovat normálové, neb pes umřel, my máme yoggie s bifidus bakteriemi, Váš pes dostane to nejlepši na světě a to je podle mě špatně. Ale chápu, chtějí prorazit. Kdyby ale masírovali majitele přežraných labradorů a dalšich hafanů, udělali by lépe. Objet veterináře, ukázat co to je, z čeho to je, proč takový podíl a je to. Nicméně cena je podle mě vysoká a je jedno, jestli to je domácí vyroba, nebo licence z germánie. Jako dočasné krmivo na redukci váhy, beru. Nic víc.

9.3.2016 09:01
Mar-Afra

XXX.XXX.249.82

Aliens_II napsal(a):
Tak v poměru bílkovin vs tuky to je čistě dietní, tedy dle mého názoru ať cílí na tuto sféru. Nebudu to přeci dávat psu, který je naprosto v pohodě. Jenže tim, jak to propagují, by to mohli kupovat normálové, neb pes umřel, my máme yoggie s bifidus bakteriemi, Váš pes dostane to nejlepši na světě a to je podle mě špatně. Ale chápu, chtějí prorazit. Kdyby ale masírovali majitele přežraných labradorů a dalšich hafanů, udělali by lépe. Objet veterináře, ukázat co to je, z čeho to je, proč takový podíl a je to. Nicméně cena je podle mě vysoká a je jedno, jestli to je domácí vyroba, nebo licence z germánie. Jako dočasné krmivo na redukci váhy, beru. Nic víc.

S ohledem na obecně zoufalý stav mnohých psích polštářových bojovníků (já jsem koule a kdo je víc), by to byl solidní trh. To je pravda. Cena je upravitelná větším balením (samozřejmě je otázkou o kolik by to bylo). Vidím jen 4kg (není větší?) a to je dostává do velké nevýhody. Ukrmit velkého psa malými baleními, to by stálo majlant skoro u každé značky. Podle mě, velká chyba.

9.3.2016 09:09
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Mar-Afra napsal(a):
S ohledem na obecně zoufalý stav mnohých psích polštářových bojovníků (já jsem koule a kdo je víc), by to byl solidní trh. To je pravda. Cena je upravitelná větším balením (samozřejmě je otázkou o kolik by to bylo). Vidím jen 4kg (není větší?) a to je dostává do velké nevýhody. Ukrmit velkého psa malými baleními, to by stálo majlant skoro u každé značky. Podle mě, velká chyba.

15kg zá cca 1700, - mají.

9.3.2016 09:12
Mar-Afra

XXX.XXX.249.82

Aliens_II napsal(a):
15kg zá cca 1700, - mají.

No, to je hodně...

9.3.2016 09:14
Ollie

XXX.XXX.141.41

Mar-Afra napsal(a):
S ohledem na obecně zoufalý stav mnohých psích polštářových bojovníků (já jsem koule a kdo je víc), by to byl solidní trh. To je pravda. Cena je upravitelná větším balením (samozřejmě je otázkou o kolik by to bylo). Vidím jen 4kg (není větší?) a to je dostává do velké nevýhody. Ukrmit velkého psa malými baleními, to by stálo majlant skoro u každé značky. Podle mě, velká chyba.

Teď koukám, kolik dostává ten náš kolega z venčení, když pán tvrdil, že dává jednou tolik.500 g denně, což vychází na 73 Kč. Předpokládám, že od pondělka už dokrmil, jestli jsou jen 4 kg balení. :D.

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.3.2016 09:20
Uživatel s deaktivovaným účtem

Velká chyba je, že někteří máme dobrou paměť, toto vlákno zůstane pro další, a oni si tu dovolí lhát.
já hledala na střídačku něco podobného.
po tomhle ani za zlatý prase.
nechápu jak může mít někdo tak neschopný marketing a neudělat pořádný průzkum trhu?
ostatní prodávají za 1000kč a přijde někdo kdo o tom 7 let nevěděl a šup to samé za 1700.

Petrouss

9.3.2016 21:20
Petrouss

XXX.XXX.5.195

Pro "rájka999": Maminka nebyla nemocná, když měla miminka pane chytrej s nedokonalou věšteckou koulí! Miminkům je rok a maminka je nemocná až teď, cca 3 měsíce! Pokud nemáš rád svého pejska a neřešíš co může a co naopak nesmí, tak se do těchto diskusí svými nepodloženými poznámkami ne...!

9.3.2016 21:32
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Petrouss napsal(a):
Pro "rájka999": Maminka nebyla nemocná, když měla miminka pane chytrej s nedokonalou věšteckou koulí! Miminkům je rok a maminka je nemocná až teď, cca 3 měsíce! Pokud nemáš rád svého pejska a neřešíš co může a co naopak nesmí, tak se do těchto diskusí svými nepodloženými poznámkami ne...!

Schovat se za klávesnici umí každý...

9.3.2016 21:33
Brčálník

XXX.XXX.210.26

Mar-Afra napsal(a):
S ohledem na obecně zoufalý stav mnohých psích polštářových bojovníků (já jsem koule a kdo je víc), by to byl solidní trh. To je pravda. Cena je upravitelná větším balením (samozřejmě je otázkou o kolik by to bylo). Vidím jen 4kg (není větší?) a to je dostává do velké nevýhody. Ukrmit velkého psa malými baleními, to by stálo majlant skoro u každé značky. Podle mě, velká chyba.

V eshopu je 15 kg pytel za 1390 Kč.

9.3.2016 21:34
rájka999

XXX.XXX.185.166

Petrouss napsal(a):
Pro "rájka999": Maminka nebyla nemocná, když měla miminka pane chytrej s nedokonalou věšteckou koulí! Miminkům je rok a maminka je nemocná až teď, cca 3 měsíce! Pokud nemáš rád svého pejska a neřešíš co může a co naopak nesmí, tak se do těchto diskusí svými nepodloženými poznámkami ne...!

Ale Peťó, klídek, nic jiného než urážet, neumíš?

Petrouss

9.3.2016 21:34
Petrouss

XXX.XXX.5.195

Mar-Afra napsal(a):
Tohle už trochu působí jako reklama, asi bych to mírnil. Pokud jste z té firmy, opřel bych to spíše o jasná fakta, než o prezentované čiré nadšení. Minimálně tím střesete kritiku těch, co tomu moc nerozumí, protože nebudou stíhat. Ta zdatné pak už budete muset přesvědčit svou odbornou zdatností a silou krmiva.
"Mému pejskovi chutná a moc mu to sedí"...to je trochu pro děti (s prominutím).
S tím tady laboruje dost firem, které zkouší skrytou reklamu a lidé zde jsou v tomto směru dost otrlí.
Udržet si úroveň i tváří v tvář silné kritice, dělá lepší dojem.

Chápu, možná trošku "nešikovně" napsaný, ale bylo v to fakt v nadšení. Máme za sebou všechny (lepší) značky a s Yoggies fakt maximální spokojenost. Alespoň prozatím. Kdyby se něco změnilo, dáme sem vědět. Co se týče uvedeného složení, to je pravda, ať to zní jakkoli. Trochu jsme pátrali a úspěšně. A hlavně náš nejstarší pejsek (uvedená maminka), která je už cca 3 měsíce nemocná) nejenže jen tak něco nesmí, ale i ona sama jen tak něco nesní. Fakt je vybíravá. A konkrétně granule jí (tedy jedla) vždy jen z nutnosti - z hladu. Granule Yoggies jsou jediné, u kterých jsme nad pejskem stáli s otevřenou pusou, a to doslova! Baštila je s takovou chutí, jako kdybychom jí uvařili panenku! Samozřejmě nás to těší! A hlavně, jak jsem uvedl, po těchto granulích nezvrací atd., což u jiných (drahých značek) říct nemůžem. Toto je reakce jen na příspěvek od uživatele "Mar-Afra", a samozřejmě ostatní pejskaře. Sami bychom byli ještě před pár týdny také šťastni za radu. :) Všem, kteří jsou za vlastní zkušenost jiných rádi, přeji jejich mazlíčkům jen a jen zdraví! Vím, o čem mluvím. Poslední měsíc každou chvíli na kapačkách, antibioticích, atd.

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.3.2016 21:35
Uživatel s deaktivovaným účtem

Petrouss napsal(a):
Pro "rájka999": Maminka nebyla nemocná, když měla miminka pane chytrej s nedokonalou věšteckou koulí! Miminkům je rok a maminka je nemocná až teď, cca 3 měsíce! Pokud nemáš rád svého pejska a neřešíš co může a co naopak nesmí, tak se do těchto diskusí svými nepodloženými poznámkami ne...!

Škoda, že už jsou zase povolené příspěvky neregistrovaných... Ta nutnost registrace eliminovala alespoň ty nejhorší případy

9.3.2016 21:36
rájka999

XXX.XXX.185.166

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Škoda, že už jsou zase povolené příspěvky neregistrovaných... Ta nutnost registrace eliminovala alespoň ty nejhorší případy

Že jo? Že já mám takové štěstí

Petrouss

9.3.2016 21:38
Petrouss

XXX.XXX.5.195

Aliens_II napsal(a):
Schovat se za klávesnici umí každý...

Neví, kdo je tu ubohý, jestli někdo, kdo sem seriózně a rád vloží svojí příjemnou zkušenost s konkrétní značkou, nebo někdo, kdo jaksi neustále zapomíná, k čemu je tento portál určen!

Petrouss

9.3.2016 21:43
Petrouss

XXX.XXX.5.195

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Škoda, že už jsou zase povolené příspěvky neregistrovaných... Ta nutnost registrace eliminovala alespoň ty nejhorší případy

Omlouvám se, že mě vůbec napadlo vložit v dobré víře na tento portál naši dobrou zkušenost, když namísto díku jen samé, absolutně nepochopitelné napadání. Toto je poslední reakce, S tímto portálem končím. Klidně se tu poperte. Chudáci ti, kteří tu očekávají seriózní odpověď.

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.3.2016 22:29
Uživatel s deaktivovaným účtem

Petrouss napsal(a):
Pro "rájka999": Maminka nebyla nemocná, když měla miminka pane chytrej s nedokonalou věšteckou koulí! Miminkům je rok a maminka je nemocná až teď, cca 3 měsíce! Pokud nemáš rád svého pejska a neřešíš co může a co naopak nesmí, tak se do těchto diskusí svými nepodloženými poznámkami ne...!

Vy jste ale ubohé plémě
neumíte se vymáčknout a házíte svou neschopnost na jedny z nejlepších odborníků v zemi.
jestli dáváte nemocné věci jako řepkový olej a nespecifikované kraviny, tak je mi jí líto.
no a teď se klidně opřete do mne, nudím se až do 4h.

10.3.2016 10:06
keira

XXX.XXX.106.7

Koupila jsem jeden 15kg pytel, když to měli za zaváděcí cenu, to bylo fajn. Že je to light mi vyhovuje, jedna fena je tlustá a tak stejně kupuju hubené granule a štíhlé feňuli do toho přidávám na střídačku různé tuky. Ale za tu cenu, co to mají teď, už je to pro mě příliš.

Probiotika na mě moc veliký dojem nedělají, spíš bych ocenila, pokud by v tom byla už zalisovaná ta řasa proti zubnímu kameni.

štěpy

10.3.2016 21:47
štěpy

XXX.XXX.213.140

No, díky všem za různé názory a zkušenosti s těmito granulemi. Jen škoda, že někteří se ani nepodívají na web např. na cenu, balení a píšou pak bláboly, kterých se hned chytají ostatní.
Já aktuálně zkouším krmit tímto krmivem a ne, že by se pesan nějak po tomto žrádle přetrhl, ale docela mu chutná a viditelně po něm prospívá. Srst a bobky cca. po 3 týdnech krmení naprosto v pořádku. Jen pejsek trochu více pije než tomu bylo dříve u jiných značek.
Na druhou stranu není tak nafouklý a neprdí tolik jako dříve Je to totiž placatka resp. FB. Jen ten poměr tuků, mi přišel také trošku slabší, ale na pesanovi to znát není... Jen dodávám, že jsem vždy krmil kvalitními granulemi bez obilovin.

10.3.2016 22:15
Ollie

XXX.XXX.141.41

štěpy napsal(a):
No, díky všem za různé názory a zkušenosti s těmito granulemi. Jen škoda, že někteří se ani nepodívají na web např. na cenu, balení a píšou pak bláboly, kterých se hned chytají ostatní.
Já aktuálně zkouším krmit tímto krmivem a ne, že by se pesan nějak po tomto žrádle přetrhl, ale docela mu chutná a viditelně po něm prospívá. Srst a bobky cca. po 3 týdnech krmení naprosto v pořádku. Jen pejsek trochu více pije než tomu bylo dříve u jiných značek.
Na druhou stranu není tak nafouklý a neprdí tolik jako dříve Je to totiž placatka resp. FB. Jen ten poměr tuků, mi přišel také trošku slabší, ale na pesanovi to znát není... Jen dodávám, že jsem vždy krmil kvalitními granulemi bez obilovin.

To je pes od psa. U nás po bezobilkách lehčích receptur ani prd. Ale je pravda, že bobtnají jen symbolicky, což je jedno z kritérií výběru, granule házím do skleničky s vodou.

11.3.2016 09:33
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Jen škoda, že někteří se ani nepodívají na web např. na cenu, balení a píšou pak bláboly, kterých se hned chytají ostatní.

No já se třeba na cenu a balení podívala přesto mě neuchvátily.

19.3.2016 09:04
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Tak jen pro informaci. Všechna témata o tomto krmivu vznikla prostě jen jako "průzkum" trhu a reklama. Nyní už firma masíruje lidi přes internetové reklamní roboty. "Světová novinka nyní už v ČR" a podobně. Doživotní sleva 2% a tak dále a tak dále, jen prorazit. Dál připravují i "připravujeme konzervy a BARF pro psy", tákže příběhy o mrtvých psech ze žrádla a jak se pan doktor trápil se svým nemocným psem a fenečkou a slitoval a vymyslel jogurt pro psy, , blá, blá, blá. No prostě kšeft je kšeft a ty peníze tu pořád leží a jsou.


A teď si uvědomuji, že jim tady tu reklamu dělám sám. No aspoň je vidět, jak to funguje. Ale tak jsme rozumní lidé, že ehm.

19.3.2016 09:54
Mar-Afra

XXX.XXX.249.82

Aliens_II napsal(a):
Tak jen pro informaci. Všechna témata o tomto krmivu vznikla prostě jen jako "průzkum" trhu a reklama. Nyní už firma masíruje lidi přes internetové reklamní roboty. "Světová novinka nyní už v ČR" a podobně. Doživotní sleva 2% a tak dále a tak dále, jen prorazit. Dál připravují i "připravujeme konzervy a BARF pro psy", tákže příběhy o mrtvých psech ze žrádla a jak se pan doktor trápil se svým nemocným psem a fenečkou a slitoval a vymyslel jogurt pro psy, , blá, blá, blá. No prostě kšeft je kšeft a ty peníze tu pořád leží a jsou.


A teď si uvědomuji, že jim tady tu reklamu dělám sám. No aspoň je vidět, jak to funguje. Ale tak jsme rozumní lidé, že ehm.

Tohle bych tak nevyčítal. Jít do toho naplno a snažit se být viděn, je fakticky základním instinktem každé firmy pro přežití (česká zaprdlost nemá šanci). Teď jen, jestli to bude jen o té reklamě, nebo to podepřou i skutečností. Uspět se dá v obou případech (spousta firem dokáže prodávat NIC, jen díky reklamě a nevědomosti zákazníků).
Jestli je to pravda s tou "světovou novinkou", tak je to skutečně leda na zasmání. Pokud to ovšem podepřou i slušným "menu", které bude mít smysl, tak se nad tou velkohubostí dá mávnout rukou.
Mě osobně takový ten "Americký" styl (přehánět, přehánět, přehánět) moc nesedí, ale co.
Třeba ty konzervy budou dobré a BARF také (a hlavně ne předražený).
Granule jsou (zatím) spíše standard (lisovaných krmiv), žádný ohromující převrat. Ovšem jen málokdo rovnou startuje na špičkovém menu. To je velké riziko. Třeba to bude mít další vývoj.
Samozřejmě, že jako člověk, který profesně zná pravidla marketingu, už jsem trochu cynik. Prostě se pousmějme a počkejme na to hlavní. Na výrobky, ne na výroky. Těch se pes nenají.

19.3.2016 10:11
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Mar-Afra napsal(a):
Tohle bych tak nevyčítal. Jít do toho naplno a snažit se být viděn, je fakticky základním instinktem každé firmy pro přežití (česká zaprdlost nemá šanci). Teď jen, jestli to bude jen o té reklamě, nebo to podepřou i skutečností. Uspět se dá v obou případech (spousta firem dokáže prodávat NIC, jen díky reklamě a nevědomosti zákazníků).
Jestli je to pravda s tou "světovou novinkou", tak je to skutečně leda na zasmání. Pokud to ovšem podepřou i slušným "menu", které bude mít smysl, tak se nad tou velkohubostí dá mávnout rukou.
Mě osobně takový ten "Americký" styl (přehánět, přehánět, přehánět) moc nesedí, ale co.
Třeba ty konzervy budou dobré a BARF také (a hlavně ne předražený).
Granule jsou (zatím) spíše standard (lisovaných krmiv), žádný ohromující převrat. Ovšem jen málokdo rovnou startuje na špičkovém menu. To je velké riziko. Třeba to bude mít další vývoj.
Samozřejmě, že jako člověk, který profesně zná pravidla marketingu, už jsem trochu cynik. Prostě se pousmějme a počkejme na to hlavní. Na výrobky, ne na výroky. Těch se pes nenají.

Přesně a výstižně řečeno.

Piškuntál

3.5.2016 19:38
Piškuntál

XXX.XXX.98.41

Vitamín E ve formě tokoferolu se do krmiv přidává jako přírodní konzervant, takže množství je odvislé od toho, jak moc je třeba konzervovat. U za studena lisovaných granulí asi méně než u standardních extrudovaných.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.5.2016 20:03
Uživatel s deaktivovaným účtem

Piškuntál napsal(a):
Vitamín E ve formě tokoferolu se do krmiv přidává jako přírodní konzervant, takže množství je odvislé od toho, jak moc je třeba konzervovat. U za studena lisovaných granulí asi méně než u standardních extrudovaných.

Nebo naopak. lisůvky jsou na menší teplotu a E není jen jeden. pokud už fakt jdete do detailů, někdo má alfa tok., někdo ty blbé.

ewa123

24.5.2016 14:45
ewa123

XXX.XXX.146.253

ahoj všichni, zajimavá dikuze, opravdu. Taky jsem byla na zmíněné granue zvědavá, ale myslm, že po šesti ltech spokojeosi zůstáváme u německé konkurence.

25.5.2016 21:53
shavoid

XXX.XXX.251.181

Nemohu si pomoct, ale Yoggies mi přijdou hodně podobné jako tyhle německé Yomis (i ten název je podobný :) ), němci mají i ty "fit kostičky" (ve druhém odkazu)

http://yomis-onlineshop.de/Hundebedarf-Shop/Hundefutter-kaltgepresst/Yomis-Mahlzeit-Huhn-15kg:515.html

http://yomis-onlineshop.de/Hundebedarf-Shop/Hunde-Naturkausnacks/Yomis-Fit-Kauknochen:421.html.

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.5.2016 22:18
Uživatel s deaktivovaným účtem

Éčka je tam málo..ale brambory výborný nápad.
yoggies jsou dražší kopie jiné značky..té co yoggies vyrábí. každopádně, za mě, značka co začíná lhaním na psovském fóru se může jít slisovat za studena.

25.5.2016 22:26
shavoid

XXX.XXX.251.181

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Éčka je tam málo..ale brambory výborný nápad.
yoggies jsou dražší kopie jiné značky..té co yoggies vyrábí. každopádně, za mě, značka co začíná lhaním na psovském fóru se může jít slisovat za studena.

Taky moc nerozumím tomu proč je doporučují jako doplněk k barfu, to by ta dávka byla celkem dost nevyvážená, nevidím v tom smysl... ale třeba nás překvapí nějakou zajímavou recepturou, Briťáci začali s bůhvíčím a teď mají carnilove.
Já jsem je kdesi dostala a zkusila jsem to v naději zkrmit psovi, který nesnesl jakékoliv předešlé granule, bohužel bez úspěchu. Tak jsme na mase.

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.6.2016 13:33
Uživatel s deaktivovaným účtem

rájka999 napsal(a):
Že jo? Že já mám takové štěstí

Tak jsem se zaregistroval . Mám 5 ti letého křížence belgického ovčáka Malinois, z útulku jsem si ho vzal, když mu byly 2 měsíce. Nejdřív jsem ho (možná z neznalosti) krátce krmil konzervami a extrudovanými granulemi. Když mu bylo asi mezi 1 až 2 roky, přešel jsem na Barf. K tomu granule, ty ale on nechtěl. Je pravda, že jsem ho dost zmlsal. Granule, které "trochu" jedl, byly Acana Grasslands. Pak jsem koupil pytel CD VET, protože psali, že se mají dávat s Barfem. Ty vůbec nechce. V kamenném obchodě mi doporučili Happy Dog, tuším, že to byla nějaká 20 a prý je berou i policajti. Vzal jsem si vzorek a pesan je baštíl. Jo, ale ochutnal jsem je a byly pěkně slaný. Pak jsem se na netu dočetl, že psi slané milují, ale škodí jim to (chudáci policejní psi).
Hledal jsem dál a objevil granule lisované (výhody oproti extrudovaným nebudu teď rozvádět, snad to každý ví - hlavně podobnost s Barfem). No a pak jsem se rozhodoval mezi Platinum a Yoggies, ne kuřecí, tomu nevěřím, takže jehně. Platinum s jehněčím a rýží 3x5 kg za 1.849,00 Kč, Yoggies jehně a bílá ryba15 kg za 1.690,00 Kč (po registraci na shopu 1.656,00 Kč). Nechal jsem si poslat 1 kg vzorek (zadarmo) a můj pes je jí i jako pamlsek, jsou trochu slané, ale to myslím i jiné granule. Tak jsem se rozhodl je zkusit.

8.6.2016 13:54
rájka999

XXX.XXX.165.52

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak jsem se zaregistroval . Mám 5 ti letého křížence belgického ovčáka Malinois, z útulku jsem si ho vzal, když mu byly 2 měsíce. Nejdřív jsem ho (možná z neznalosti) krátce krmil konzervami a extrudovanými granulemi. Když mu bylo asi mezi 1 až 2 roky, přešel jsem na Barf. K tomu granule, ty ale on nechtěl. Je pravda, že jsem ho dost zmlsal. Granule, které "trochu" jedl, byly Acana Grasslands. Pak jsem koupil pytel CD VET, protože psali, že se mají dávat s Barfem. Ty vůbec nechce. V kamenném obchodě mi doporučili Happy Dog, tuším, že to byla nějaká 20 a prý je berou i policajti. Vzal jsem si vzorek a pesan je baštíl. Jo, ale ochutnal jsem je a byly pěkně slaný. Pak jsem se na netu dočetl, že psi slané milují, ale škodí jim to (chudáci policejní psi).
Hledal jsem dál a objevil granule lisované (výhody oproti extrudovaným nebudu teď rozvádět, snad to každý ví - hlavně podobnost s Barfem). No a pak jsem se rozhodoval mezi Platinum a Yoggies, ne kuřecí, tomu nevěřím, takže jehně. Platinum s jehněčím a rýží 3x5 kg za 1.849,00 Kč, Yoggies jehně a bílá ryba15 kg za 1.690,00 Kč (po registraci na shopu 1.656,00 Kč). Nechal jsem si poslat 1 kg vzorek (zadarmo) a můj pes je jí i jako pamlsek, jsou trochu slané, ale to myslím i jiné granule. Tak jsem se rozhodl je zkusit.

Ano, jako registrovanému Vám to přidalo na serióznosti
Vy jste psa zmlsal barfem? A to jako jak?
Nejsou všechny granule stejné, co říkáte na granule Wolfsblut? Těm se ani tyhle jogurtové nevyrovnají

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.6.2016 14:02
Uživatel s deaktivovaným účtem

rájka999 napsal(a):
Ano, jako registrovanému Vám to přidalo na serióznosti
Vy jste psa zmlsal barfem? A to jako jak?
Nejsou všechny granule stejné, co říkáte na granule Wolfsblut? Těm se ani tyhle jogurtové nevyrovnají

Ale ty jsou dražší.)
vím o pytli za o dost menší peníze, jogurtové blbosti tam jsou taky a nikdo na tom nepostavil kampaň - hlavně rozjetou na fauně. dobré se prodává samo.

8.6.2016 15:06
rájka999

XXX.XXX.165.52

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ale ty jsou dražší.)
vím o pytli za o dost menší peníze, jogurtové blbosti tam jsou taky a nikdo na tom nepostavil kampaň - hlavně rozjetou na fauně. dobré se prodává samo.

Dražší njn...jinak souhlas

8.6.2016 15:29
rájka999

XXX.XXX.165.52

Mimochodem, teď koukám na to složení http://www.eshop.yoggies.cz/10kg-yoggies-kureci-hovezi-granule-lisovane-za-studena a žádná hitparáda to teda za ty prachy není
Rýže, brymbory a kukuřice? Pecka

8.6.2016 16:29
panda H

XXX.XXX.17.139

Včera jsem jen tak z nudy koukla na www.krmivopsiradce sotva jsem otevřela stránky, tak na me " vyskočil " Roayl Canin junior, větší hnus ve složení jsem už dlouho nečetla, fuj

8.6.2016 16:46
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Jsem ted koukala že ty granule vypadají jako krmivo pro králíky, zvláštní tvar. Oni dělají nejmenší 4kg balení? To i kdybych chtěla zkusit tak nezkusim, je to moc velké

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.6.2016 18:27
Uživatel s deaktivovaným účtem

Originál dělá i 1,5kg a kukuřici nemá
a verze s celozrnou kukuřicí a rýží má přes 40% masa a stojí 800kč 15kg

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.6.2016 18:39
Uživatel s deaktivovaným účtem

rájka999 napsal(a):
Mimochodem, teď koukám na to složení http://www.eshop.yoggies.cz/10kg-yoggies-kureci-hovezi-granule-lisovane-za-studena a žádná hitparáda to teda za ty prachy není
Rýže, brymbory a kukuřice? Pecka

Kukuřičné klíčky jsou něco jiného.) navíc jsou pod 5%
to máte jako s překlady v českých eshopech...místo pivovarské rýže se plácne rýže, místo rajčatových výlisků rajče, místo vaječných produktů vejce.
a i jinak na kukuřici v určité kvalitě a určité odrůdě není nic špatného, problém je bordel. gmo, roztoči, skladování a tak. teď se papá rýže a kolik psů už ji nesnese.

tohle je ale vážně pecka - udělat kopii a dát to o 40kč/kg dráž než ostatní
no nic, jdu objednat maso.

8.6.2016 18:58
rájka999

XXX.XXX.165.52

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Kukuřičné klíčky jsou něco jiného.) navíc jsou pod 5%
to máte jako s překlady v českých eshopech...místo pivovarské rýže se plácne rýže, místo rajčatových výlisků rajče, místo vaječných produktů vejce.
a i jinak na kukuřici v určité kvalitě a určité odrůdě není nic špatného, problém je bordel. gmo, roztoči, skladování a tak. teď se papá rýže a kolik psů už ji nesnese.

tohle je ale vážně pecka - udělat kopii a dát to o 40kč/kg dráž než ostatní
no nic, jdu objednat maso.

Máte recht, osobo

Detektiv

4.9.2016 18:41
Detektiv

XXX.XXX.167.95

Firma, která vznikla v roce 2005 jako GEORG s.r.o., poté působila jako BUSINESS CONSULTING s.r.o. se v roce 2014 stala specialistou na psí krmiva. Pravděpodobně tím, že se přejmenovala na Yogyes s.r.o.. Následujícího roku firemní specialisté zjistili, že je potřeba neustále se zdokonalovat a proto změnili obchodní název na Yoggies s.r.o.. Google vás při zadání yogyes odkáže na cestovní portál yogyes.com. Když ovšem zadáte NESMYSL yoggies, vidíte odkazy pouze na yoggies.cz - renomovanou firmu na výrobu psích granulí!


Tak tyto granule bych svému psovi rozhodně nekoupil.

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.9.2016 18:44
Uživatel s deaktivovaným účtem

A Marp dělal plastová okna, ne. A co.

7.9.2016 12:02
Detektiv

XXX.XXX.167.95

Nic proti, milá megííí, jen kdyby ty granule byly kvalitní. Marp je silně podprůměrný.

7.9.2016 12:09
Detektiv

XXX.XXX.167.95

DTest září 2016.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.9.2016 12:26
Uživatel s deaktivovaným účtem

Detektiv napsal(a):
DTest září 2016.

Víte kdo platil tomu časopisu ?


Každý nějak někdy musel začít.
I přitroublé Yoggies a průměrný Marp.

Všichni až na Vás.

Pouze Vy máte firmu na granule už nejméně 4000 let a vyučil jste se granulářem.

A Vaše značka je... ?

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.9.2016 12:44
Uživatel s deaktivovaným účtem

Už mě tu ty bláboly, urážení a snaha něco pomluvit nebaví, končím tu

7.9.2016 13:03
Šarina

XXX.XXX.231.146

Já jsem právě shlédla v nějaké repríze v černých ovcích "D test"... a vůůůbec mě to nepřesvědčilo- posuzování sortimentu granulí na úrovni RC, Hills, Eucanua atd... a nějaké no name supermarketky. Opravdu kvalitní granule tam chyběly, stejně tak jako zmínka o alternativě krmení masem (chápu, že to "nebylo v zadání", ale přece jenom... ta divná plejáda granulí byla sama o sobě dost signifikantní, vstup paní veterinářky taky nijak odborný - takže výsledek: mezi slepými jednooký králem)
Osobně ten test beru jako velké zklamání- pokud je "D test" vždycky tak průkazný a vypovídající, pak si musím přehodnotit své mínění o jeho užitečnosti i v jiných oblastech. Velká škoda.

7.9.2016 13:03
Atheira

XXX.XXX.240.170

Mně už to taky přijde trochu přitažený za vlasy... Ono to tak prostě hodně často chodí, že nápady se kradou a vydávají za vlastní, reklama se platí a čím větší je, tím dražší pak je produkt. Přehání se, aby lidi nabyli dojmu, že právě ten konkrétní produkt, který se chce prodat, je ten nej. Vyzdvihávají se věci, které vlastně nic extra oproti konkurenci nejsou a lákají se na to lidi... Někomu to projde, jinému ne. Takových produktů a výrobců bylo, je a ještě bude. Horlivě diskutující lidi na internetu s tím máloco zmůžou.

Pokud vám cena vadí, kupovat nemusíte. A pokud vám vadí celkové jednání výrobce a značka sama o sobě, je to bohužel jen váš problém.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.9.2016 13:20
Uživatel s deaktivovaným účtem

Test granulí rok 2006
http://mely.sweb.cz/fotky/testgranuli/krmiva1.jpg
http://mely.sweb.cz/fotky/testgranuli/krmiva4.jpg
http://mely.sweb.cz/fotky/testgranuli/krmiva2.jpg
http://mely.sweb.cz/fotky/testgranuli/krmiva3.jpg

Je potřeba se také podívat co se testovalo. Abychom jen nekritizovali.
Před 10 lety vyváženost.
Teď rozbor kolik čeho není a má být.

Ale stejně.

"Vůbec do testu chceš, zaplať.
První 3 místa. Zaplať."

Jedním slovem. Poděl.

Nezávislý dTest zklamal.
Kdo dál.
Které nezávislé laboratoře.

7.9.2016 13:48
Detektiv

XXX.XXX.167.95

Granulář? Taková profese existuje? Doufám, že to byla recese. Značku žádnou nemám. Stačí používat rozum. To se ostatně odráží i na zdraví mého psa. Ono je to těžké, když se lidé stravují jako prasata (mnohdy i hůř), potom logicky neví, čím krmit psa.

7.9.2016 13:54
Detektiv

XXX.XXX.167.95

Mně nevadí cena. V životě "yogísky" svému psovi nekoupím. Vadí mi, že Yoggies doporučuje spousta veterinářů lidem, kteří se o složení nezajímají nebo jim (jako odborníkům) věří.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.9.2016 13:59
Uživatel s deaktivovaným účtem

Detektiv napsal(a):
Mně nevadí cena. V životě "yogísky" svému psovi nekoupím. Vadí mi, že Yoggies doporučuje spousta veterinářů lidem, kteří se o složení nezajímají nebo jim (jako odborníkům) věří.

Řekněte mi, jak granule hodnotíte, podle čeho poznáte kvalitu, vhodnost. Prostě jak určit zda jsou granule dobré či ne.

Vynecháme marketing.

Díky.

7.9.2016 14:29
Atheira

XXX.XXX.240.44

Detektiv napsal(a):
Mně nevadí cena. V životě "yogísky" svému psovi nekoupím. Vadí mi, že Yoggies doporučuje spousta veterinářů lidem, kteří se o složení nezajímají nebo jim (jako odborníkům) věří.

Já teda nevím, ale co přesně vám na tom tak vadí? Zkoušela jsem se ptát lidí, kteří se v tom vyznají podstatně více, než já, co si o granulích myslí, stejně tak jsem tu na základě rad od megííí, které mi poskytla, pročítala složení a nepřišla jsem na to, že by na nich bylo něco špatně.

A upřímně, nevím, co si o vašem názoru nakonec myslet, když právě yoggies konečně byly granule, po kterých se mi pes neze*al až za ušima, jen k nim přičuchnul. Asi těžko k tomu budu přistupovat, že je vlastně jedno, jak moc se po tom podělá, na diskuzi někdo tvrdil, že je to správné krmení, tak mu to prostě budu dávat dál, dokud mi nechcípne. To, po kterém mu je dobře, mu dávat nebudu, protože to taky někdo na internetu povídal. Promiňte, ale mám rozum. :D.

Leisha

7.9.2016 14:46
Leisha

XXX.XXX.167.95

Složení Yoggies granulí lisovaných za studena:
Sušené kuřecí maso mleté 26,50 %
Sušené hovězí maso mleté 7,80 %
Celozrnná rýžová mouka 26,50 %
Sušené rybí maso 5,40 %
Bramborové vločky
Kořen pastináku, sušený mletý
Kukuřičné klíčky
Sušené řepné řízky
Řepkový olej lisovaný za studena
Rybí olej
Výtažek z masa mořské mušle
Sušená mletá jablka
Sušené mleté hrušky
Želatinový prášek
Směs sušených bylinek
Křemelina organická
Potravinová rašelina mletá „Heilerde“
Sušená a mletá Yucca schidigera
Yoggies - směs laktobacilů pro podporu imunity
Zdroj: yoggies.cz

Nevím, asi neumím počítat...Na svých stránkách deklarují min.85% podíl masa. Asi to doplňuje výtažek z masa mořské mušle.

7.9.2016 14:53
Atheira

XXX.XXX.240.42

Leisha napsal(a):
Složení Yoggies granulí lisovaných za studena:
Sušené kuřecí maso mleté 26,50 %
Sušené hovězí maso mleté 7,80 %
Celozrnná rýžová mouka 26,50 %
Sušené rybí maso 5,40 %
Bramborové vločky
Kořen pastináku, sušený mletý
Kukuřičné klíčky
Sušené řepné řízky
Řepkový olej lisovaný za studena
Rybí olej
Výtažek z masa mořské mušle
Sušená mletá jablka
Sušené mleté hrušky
Želatinový prášek
Směs sušených bylinek
Křemelina organická
Potravinová rašelina mletá „Heilerde“
Sušená a mletá Yucca schidigera
Yoggies - směs laktobacilů pro podporu imunity
Zdroj: yoggies.cz

Nevím, asi neumím počítat...Na svých stránkách deklarují min.85% podíl masa. Asi to doplňuje výtažek z masa mořské mušle.

Reklamní tah. Oni tam nikde nepíšou, že se jedná o už sušené maso. A přesně takhle funguje obchod. Oni ve své podstatě nikomu nelžou. Je to celé jen o slovíčkaření.

Každopádně, zase vytahujete jejich reklamu. Co přesně je na granulích špatného tu bez vypichování marketingových tahů a šťourání se v tom, co všechno je na nich špatně, ještě nikdo neřekl.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.9.2016 15:01
Uživatel s deaktivovaným účtem

Která značka uvádí v popisu pravdivý obsah masa ?
Jednu jedinou sem napište.

Leisha

7.9.2016 15:23
Leisha

XXX.XXX.167.95

A co říkáte na Orijen?

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.9.2016 15:30
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jako jestli má 80% masa ? smajlík

7.9.2016 15:35
Detektiv

XXX.XXX.167.95

Ano na Yoggies není vůbec nic špatného, klidně tím krmte svého psa. Já nebudu. Mimochodem každý myslící tvor, který si přečte jejich stránky, si obrázek udělá. A debilovi nikdy nevysvětlíš, že je debilní.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.9.2016 15:44
Uživatel s deaktivovaným účtem

Detektiv napsal(a):
Ano na Yoggies není vůbec nic špatného, klidně tím krmte svého psa. Já nebudu. Mimochodem každý myslící tvor, který si přečte jejich stránky, si obrázek udělá. A debilovi nikdy nevysvětlíš, že je debilní.

Tak nám poraďte jak poznat dobré granule.
Nebo nevíte ?

7.9.2016 16:01
Atheira

XXX.XXX.240.171

Detektiv napsal(a):
Ano na Yoggies není vůbec nic špatného, klidně tím krmte svého psa. Já nebudu. Mimochodem každý myslící tvor, který si přečte jejich stránky, si obrázek udělá. A debilovi nikdy nevysvětlíš, že je debilní.

Ten, kdo je schopen nazvat cizího člověka debilem jen na základě nějaké internetové diskuze, jen poukazuje na to, jak je sám primitivní. On inteligentní člověk nikoho debilem nejmenuje, i když na to v dané situaci má právo, jen si myslí své.

Konkurence je obrovská naprosto ve všech odvětvích obchodu. Je zcela běžné, že se neustále jen slovíčkaří, přehání a láká. Klient se naprosto běžně masíruje prohlášeními, které není lež jen díky přidání/absence jediného slůvka. Ostatně, ten, kdo na trh přijde se stoprocentní upřímností a nemá řadu okliček, jak něco více či méně nafouknout a vypadat tak před konkurencí lepší, ten před ní neobstojí.
Yoggies mají tu nevýhodu, že nejsou světová značka, nemají tedy možnost mít tolik ohlasů, proto je reklama taková, jaká je.

A každý myslící tvor je schopný zapojit rozum a zjistit si, co všechno je a není pravda a neohánět se pořád tím, co kdo kde psal na stránkách a podobné výkřiky. Mně jde v první řadě o to krmivo, které mému psovi vyhovuje. Reklama a cena je mi naprosto volná.

7.9.2016 16:06
Detektiv

XXX.XXX.167.95

Nejsem chemik a nemám doma laboratoř. Nikomu tady nechci dělat reklamu. Jen jsem napsal svůj názor na Yoggies. Až moje fena prožije dlouhý a kvalitní život, potom budu moci soudit, zda jsou granule, kterými krmím kvalitní.

7.9.2016 16:12
Detektiv

XXX.XXX.167.95

No právě, vidím, že jsem urazil debily. Ti nemohou za to, že se narodili s nižším IQ. Ovšem lidská hloupost je neomezená.

7.9.2016 16:14
tapina

XXX.XXX.149.227

Detektiv napsal(a):
Nejsem chemik a nemám doma laboratoř. Nikomu tady nechci dělat reklamu. Jen jsem napsal svůj názor na Yoggies. Až moje fena prožije dlouhý a kvalitní život, potom budu moci soudit, zda jsou granule, kterými krmím kvalitní.

No. To jo. Co genetika? Leccos, co jí daly sušičky do vínku, ani granule, ani ultrabio žrádlo, nezmění.

7.9.2016 16:17
tapina

XXX.XXX.149.227

Detektiv napsal(a):
No právě, vidím, že jsem urazil debily. Ti nemohou za to, že se narodili s nižším IQ. Ovšem lidská hloupost je neomezená.

Máte pravdu. Žijeme v době neomezených možností. Jen lidi jsou čím dál tím omezenější. O IQ to tak úplně není. Přečtěte si to po sobě do zrcadla, nahlas.

7.9.2016 16:23
Atheira

XXX.XXX.240.42

Lidská hloupost opravdu je neomezená. Proto jste tady a nazýváte tu lidi, které neznáte, debily.

7.9.2016 16:29
Detektiv

XXX.XXX.167.95

Co jí daly sušičky nevím, ovšem zatím je absolutně zdravá. A dovolím si nesouhlasit, o IQ to je. Bohužel. Ovšem pánové z Busines consulting vymysleli super podnikatelský záměr. A nejlépe se vydělává na lidském hlouposti. Vynalezli jogurt s omega 3 a 6 mastnými kyselinami.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.9.2016 17:12
Uživatel s deaktivovaným účtem

Náhodou.
Fauňáci řekli co je tam blbě. A hle.
Všecko je popsáno, udáno atd.
Vezli z Luposanu jogurtovky, přihodili Markuse a jeho nového jelena - kamion nejel poloprázdný.
Otevřeli nový eshop "jediné krmivo bez chemie" - protivný známý web můžou klidně pohřbít.
Dobrý tah smajlík

7.9.2016 17:53
Detektiv

XXX.XXX.167.95

Můžu si to číst do zrcadla znovu a znovu a pořád nevím, co je na tom špatně. Ale rád se nechám poučit.

7.9.2016 17:55
Detektiv

XXX.XXX.167.95

Tak jinak. Zastánci "yogísků", přesvědčte mě, abych tím krmil svého psa.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.9.2016 19:27
Uživatel s deaktivovaným účtem

Detektiv napsal(a):
Tak jinak. Zastánci "yogísků", přesvědčte mě, abych tím krmil svého psa.

Nejsem zastánce Yoggies, jen nesouhlasím s Vaším názorem.
Expr. výrazy nám k lepšímu krmení nepomůžou.
Poraďte granule.
Víte jak poznat lepší ?
A vážně.

7.9.2016 19:58
Atheira

XXX.XXX.191.253

Detektiv napsal(a):
Tak jinak. Zastánci "yogísků", přesvědčte mě, abych tím krmil svého psa.

Já vás ale o ničem přesvědčovat nemusím a ani nechci. Mějte si svůj názor a mně nechte ten můj, aniž byste mi musel ta svá moudra cpát a dávat mi najevo, že vy se svými názory jste snad nějak lepší, než zbytek světa, protože nejste.

Vím své, a to právě, že moje štěně zatraceně potřebovalo srovnat zažívání, protože přišlo dost zbědované. Až s přechodem na yoggies se konečně přestala ztrácet před očima a začala vypadat jako tvor, který má před sebou ještě dlouhý život, nikoli, že už to má za pár.

Nikoho tu nepropaguju a nejsem ani ničí zastánce, jen si sakra myslím, že každý má možnost své volby. Každému psovi navíc vyhovuje něco jiného a vám by mohlo být úplně jedno, jestli krmím yoggies nebo něco jiného. Dle složení jsou to očividně granule kvalitní a jestli vy si myslíte opak, dokažte mi to na konkrétním případu a nevypistujte tu neustále jen nějaká neurčitá "moudra", která jsou založená jen na tom, jaký dojem na vás udělaly webové stránky. Nemluvě o tom, že nejste ani schopen odpovědět na normální dotaz, který vám tu byl položen. Když jste takový znalec, řekněte nám, jak poznat lepší, poraďte konkrétní granule. Nebo jsou to na vás moc těžké otázky? Neměly by, když se tu prezentujete tímhle způsobem.

7.9.2016 20:37
Detektiv

XXX.XXX.167.95

Když už krmit granulemi, nejkvalitnější mi přišel Orijen. Rád se ale nechám poučit. Chci to nejlepší pro svého psa.

7.9.2016 20:45
rájka999

XXX.XXX.185.28

Detektiv napsal(a):
Když už krmit granulemi, nejkvalitnější mi přišel Orijen. Rád se ale nechám poučit. Chci to nejlepší pro svého psa.

Znám lepší

7.9.2016 20:52
Atheira

XXX.XXX.191.253

Detektiv napsal(a):
Když už krmit granulemi, nejkvalitnější mi přišel Orijen. Rád se ale nechám poučit. Chci to nejlepší pro svého psa.

Měla jsem menší balení Orijenu a chtěla na ně zkusit přejít, právě proto, že je to hodně chválené krmivo. Takovou srágoru, co fenu chytla, bych nepřála ani nepříteli.

Jak říkám - my se tu můžeme dohadovat, co je dobrý, co není a co krmit a nekrmit, ale jak na to zareaguje váš pes, to prostě předvídat nelze.
Zbytek si brala mamka pro svého psa. Ten spase všechno... bez postupného přechodu, navykání, nikdy mu nic nebylo, není... a že už to je pěknej starouš. Ony grancle můžou mít sebelepší pověst a božský složení, ale psi prostě nejsou jeden jak druhý, jeden je citlivější, druhý prase, co všechno spase. Někdo prospívá na Orijenu, někdo krmí Brit, jiný yoggies. Pokud je vaše fena zdravá a viditelně prospívá, nevidím důvod, proč jí granule měnit. A jestli není na granulích, ale krmíte jiným způsobem, tak taky nechápu, proč to najednou měnit.

7.9.2016 21:20
Detektiv

XXX.XXX.167.95

Taky nic neměním a nebudu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.9.2016 21:31
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tak nějak nechápu co je na Orijenu zázračného. Kuřata z volného chovu ? Takových je.
Čerstvé maso tisíc a jeden druh. Vypadá to pěkně, že.
Šílené množství vlákniny, proto se z toho psíci..
A kde se vláknina vzala. Z masa těžko.
Takže dost luštěnin.
Protože granule co mají "normální" množství hrachu apod., skončili s vlákninou někde na 3% třeba.

Tak.

Koukněte se na Eden. Kolik má masa a výplně.
Porovnejte proteiny a vlákninu s Orijenem.

7.9.2016 21:37
Detektiv

XXX.XXX.167.95

Jj. To je stejný jako u lidí. Někdo žere tláču, uzeniny. Ruku na srdce, kdo z vás má štíhlou postavu?!

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.9.2016 21:56
Uživatel s deaktivovaným účtem

Detektiv napsal(a):
Jj. To je stejný jako u lidí. Někdo žere tláču, uzeniny. Ruku na srdce, kdo z vás má štíhlou postavu?!

Děláte ze psa hrachovou polévku a tomu je fuk, jestli jste bečka nebo nedostáváte najíst.

7.9.2016 22:17
Detektiv

XXX.XXX.167.95

Ovšem ta bečka ho krmí.

7.9.2016 22:23
Detektiv

XXX.XXX.167.95

A jak ta bečka krmí sebe...Se pochlubte svou váhou?

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.9.2016 22:32
Uživatel s deaktivovaným účtem

Detektiv napsal(a):
A jak ta bečka krmí sebe...Se pochlubte svou váhou?

To jste celý Vy. A bez B je nanic ;-).

7.9.2016 22:41
Detektiv

XXX.XXX.167.95

Tak megííí, kolik vážíte? A čím se živíte?

bezejmennýnikdo

7.9.2016 22:57
bezejmennýnikdo

XXX.XXX.217.13

Myslel jsem, že se tu něco dočtu a dovím o krmivu. Dočetl jsem, ale nedozvěděl jsem se zhola nic. Jen samý urážení a překřikování, zkrátka klasický český fórum. Takže opět ztráta času...kdy se už konečně poučím...
Tak zdar odborníci a díky za moudré rady, jen ten můj hafan asi chcípne hlady...

7.9.2016 23:09
Ollie

XXX.XXX.141.41

Šarina napsal(a):
Já jsem právě shlédla v nějaké repríze v černých ovcích "D test"... a vůůůbec mě to nepřesvědčilo- posuzování sortimentu granulí na úrovni RC, Hills, Eucanua atd... a nějaké no name supermarketky. Opravdu kvalitní granule tam chyběly, stejně tak jako zmínka o alternativě krmení masem (chápu, že to "nebylo v zadání", ale přece jenom... ta divná plejáda granulí byla sama o sobě dost signifikantní, vstup paní veterinářky taky nijak odborný - takže výsledek: mezi slepými jednooký králem)
Osobně ten test beru jako velké zklamání- pokud je "D test" vždycky tak průkazný a vypovídající, pak si musím přehodnotit své mínění o jeho užitečnosti i v jiných oblastech. Velká škoda.

Paní veterinářky se musím zastat - její doménou je komplexní péče o zvířata, tzn. se neustále vzdělává ve všech sférách vč. chování a výživy - žádná četba ze zájmu, ale ofiko, publikuje, přednáší. Zásadní je pro ní preventivní medicína. Nikomu granule nenabízí a ty dietní vám prodá pouze v případě, že z nějakého důvodu není možné př. psovi uvařit něco odpovídajícího zdravotnímu stavu. Hodnotit jí podle jednoho neutrálního vyjádření pro časopis není relevantní.

7.9.2016 23:16
Ollie

XXX.XXX.141.41

bezejmennýnikdo napsal(a):
Myslel jsem, že se tu něco dočtu a dovím o krmivu. Dočetl jsem, ale nedozvěděl jsem se zhola nic. Jen samý urážení a překřikování, zkrátka klasický český fórum. Takže opět ztráta času...kdy se už konečně poučím...
Tak zdar odborníci a díky za moudré rady, jen ten můj hafan asi chcípne hlady...

Špatný přístup - psovi přece nekoupíte určité granule je proto, že někdo na diskuzi prohlásí, že jsou super. Přečtěte si složení, vyhněte se chemii a neidentifikovatelným surovinám, obilí apod. na prvním místě (pozor na rozepsané - sečíst) a pak zkoušejte. Protože to objektivně nej může být subjektivně průšvih - př. když se po Orijenu spousta psů po... až za ušima. Každému psovi sedne něco jiného, nejde prohlásit, že tyhle a tyhle granule jsou super a ostatní shit.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.9.2016 23:41
Uživatel s deaktivovaným účtem

1) Alespoň třetina masa. (Málokteré gr. mají víc, tak..)

V konečném, sušeném stavu. Tzn. ve složení je uvedeno: sušené, dehydrované, moučka.
Ostatní je maso v čerstvém stavu - granule se suší, tedy zmizí voda, které má maso třeba i 80%, některé 65%. V krmivu je zbývající vlhkost cca 10%. Zprůměrujeme, abychom se úplně nezbláznili. Takže dělíme 3.

Příklad: čerstvé jehněčí maso (70%) = 70:3 = skutečný obsah masa.

Pokud granule nemají alespoň tu třetinu, nevidím důvod proč tím krmit PSA.



2) Přírodní konzervace.

Jak vidíme "konzervanty a antioxidanty" nebo "povolené v EU", jdeme pryč.

Přírodní jsou např. rozmarýn, vit. C, E, jejich kombinace. Přírodní vit. E je psán jako alfa-tokoferol a ke konzervaci je potřeba min.10 násobek co je tuků.

Příklad: krmivo má 16% tuku, tedy 10 x 16 = 160UI vit. E nám ukazuje na přírodní konz.

Ale.

Výrobce by měl uvádět něco jako "nepřidáváme chemické konzervanty, barviva, ochucovadla a ani nekupujeme přísady chem. konzervované". Protože moučku může koupit konzervovanou třeba E324 a uvést to nemusí. Napsat musí jen co sám do krmiva přidal.

Tudíž.

Výrobce dal prohlášení o přír. konzervaci a krmivo s 16% tuku má 160UI vit. E = krmivo je přírodně konzervované.



3) Lepší plnivo.

Špalda, oves, hnědá rýže, klíčky, amarant, sladké brambory, rýže bílá, brambory, hrášek...Zkrátka to, co vypadá víc snobsky.
Podle vzoru "s drahými přísadami se možná zachází lépe". Pes z nich využije více. Plus. Náš dobrý pocit.



4) Plniva ne zas moc.

Zjistíme z analýzy.
Krmivo má proteiny, tuky, popel, vlhkost, sacharidy (plnivo + vláknina).
Sacharidy jsou obilí a brambory např., kde je jen troška vitamínů ( které výroba stejně skoro všecky zničí) a rychlá energie.

Kolik brambor pes dostane místo hromady masa = 100 - protein - tuk - popel - vlhkost.

Příklad: protein 31%, vlkost 10%, popel 7%, tuk 16%.
100% (pytel granulí) - 31 - 10 - 7 - 16 = 36% sacharidů.


Nad 50% procent je to krmivo tak trochu nanic. I když..slepice by zajímat mohlo.




5) Vyhýbat se nebezpečným a zbytečným složkám.

BHA, BHT, ethoxyquin, propionát, propylenglykol, propylgallát, fosforečnan, sorban, glycerin, ...takové samé podezřelé názvy.

Drůbeží, vedlejší produkty, "rostlinného a živočišného původu", výlisky, škrob...samé divné věci.

Ani vlastně nevíme co to je. Proč psu dávat kukuřičný škrob. Aby si do boudy nalepil tapety.

Moc pomůcek ve formě "bramborová, hrachová, rostlinná, živočišná bílkovina". Jednou ve složení ok, jinak šlo jen o (pro psy nesprávně, z rostlin, navýšené proteiny) "ať dobře vypadáme".



6) Netestováno na zvířatech. Ne 4D materiál.

8.9.2016 09:36
Atheira

XXX.XXX.240.44

Detektiv napsal(a):
Tak megííí, kolik vážíte? A čím se živíte?

A důvod k tomu, řešit tu váhu a životní styl lidí máte jaký? Nadhazujete tu naprosté nesmysly, které jsou mimo téma.

8.9.2016 10:29
tapina

XXX.XXX.11.226

Detektiv napsal(a):
A jak ta bečka krmí sebe...Se pochlubte svou váhou?

A tato informace by jako měla být k čemu dobrá? A co je váha bez výšky, bez tělesné konstituce? Představte si, dokonce ani informace, že někdo kdo váží 70kg a má 25 kg psa nebude vypovídat naprosto, ale naprosto o ničem.

Dokonce ani to, jak ten člověk krmí sebe. To, že mám ráda fazolačku nebo zelňačku, což jsou celkem zdravá jídla, neznamená, že tím budu krmit svého psa. Ano, spoustu věcí pes ode mě sní, protože to smí a je to pro něj dobré, ale spoustu věcí, co jí pes nením já a naopak.

Jsou lidi, co krmí psa, jak nejlíp umí, bez ohledu, zda čerstvé nebo průmyslové krmivo. No a jsou lidi, co psovi koupí dle svého svědomí nejlepší možné granule, protože vědí, že jsou momenty, kdy mu nic lepšího nabídnout nemohou. Ti lidi jsou různého věku, váhy, kondice, zdraví, protože psa tu má fakt skoro každý.

8.9.2016 11:02
Atheira

XXX.XXX.240.42

tapina napsal(a):
A tato informace by jako měla být k čemu dobrá? A co je váha bez výšky, bez tělesné konstituce? Představte si, dokonce ani informace, že někdo kdo váží 70kg a má 25 kg psa nebude vypovídat naprosto, ale naprosto o ničem.

Dokonce ani to, jak ten člověk krmí sebe. To, že mám ráda fazolačku nebo zelňačku, což jsou celkem zdravá jídla, neznamená, že tím budu krmit svého psa. Ano, spoustu věcí pes ode mě sní, protože to smí a je to pro něj dobré, ale spoustu věcí, co jí pes nením já a naopak.

Jsou lidi, co krmí psa, jak nejlíp umí, bez ohledu, zda čerstvé nebo průmyslové krmivo. No a jsou lidi, co psovi koupí dle svého svědomí nejlepší možné granule, protože vědí, že jsou momenty, kdy mu nic lepšího nabídnout nemohou. Ti lidi jsou různého věku, váhy, kondice, zdraví, protože psa tu má fakt skoro každý.

Přesně tak, lidi si neuvědomují, že např. štíhlá, ale vysportovaná žena může vážit stejně, nebo dokonce i o něco víc, než jiná, která už je oplácanější. Svaly holt něco váží. Nemluvě o tom, že někdo, kdo měří 170cm má ideální váhu asi někde jinde než prcek se 155cm.

A dělat si obrázek o tom, že někdo krmí svého psa podle toho, jak živí sebe... Kupříkladu, já jsem roky veganka, ale mám rozum, v životě by mě nenapadlo krmit psa veganskými náhražkami. Jednou je to šelma, i když třeba všežravá. S mým náhledem na to, jak by měla vypadat strava člověka, nemá krmení psa co dělat, protože jsme úplně jiný živočišný druh.

8.9.2016 15:54
Bledule

XXX.XXX.165.22

Detektiv napsal(a):
Jj. To je stejný jako u lidí. Někdo žere tláču, uzeniny. Ruku na srdce, kdo z vás má štíhlou postavu?!

a jím vše, dietu jsem nikdy nedržela, sportuji příležitostně :) se psem... a štíhlou postavu mám celý život ( 50 let).
Ale moje labradorka je mohutnější kostry a navíc kastrovaná, takže pokud je to krmivo dietní, tím lépe. Konečně jsme našly něco co bude chutnat a navíc bude i fungovat na snížení hmotnosti

Yoggies jsem objednala protože mi připomínají Marcus Muhle a můj internetový obchod SV krmiva, výhradní dovozce tohoto krmiva do ČR, ukončil svoji činnost, tak jsem hledala náhradu. Granuleni lisovanými za studena krmím od štěňátka, jen asi 2 x jsme zkusili granulované krmivo a nejenže nám smrdělo jak magi, bez obilnin bylo drahší a čubině vůbec nejelo. Žrala jen z hladu a kde mohla, sežrala něco jiného.

Yoggisky mě mile překvapily, přišly v perfektním stavu ( objednávala jsem přímo na e-shopu Yoggies - registrovala jsem se), nebyly polámané a nedrolily se. To se mnohdy u Marcusek tvrdit nedalo. A co mě překvapilo, pěkně voněly jakoby po ovoci. Naše čubina vyluxovala misku dřív než jsem stačila zamrkat
Já už bych pro změnu nekoupila granulované krmivo, není mi sympatické a psa nenutí ke žvýkání potravy. A pokud se moje fenečka nažere a nebude tloustnout, co víc si můžu přát ? Vy si psa krmte čím chcete, je to vaše věc, ale neurážejte jiné, ledacos to o vás vypovídá a prozrazuje, tož tak

XXX189

13.9.2016 08:35
XXX189

XXX.XXX.89.103

Poprosila jsem je o zaslání vzorku tak, jak mají uvedeno na svých stránkách. Krmím Markus Muehle, Yoggies by mohly být fajn na prostřídání. Napsali mi e-mail, že mi vzorek mi pošlou jen když jim dám své tel. číslo. Pardon, ale nemám zájem, aby mě pak kdokoliv otravoval, Yoggies definitivně posílám k ledu. Škoda, poměr cena/kvalita mi přišel přiměřený.

24.11.2016 15:29
maxj

XXX.XXX.181.199

Yoggies můžete porovnat s jinými za studena lisovanými granulemi na portálu vse-o-krmivech.cz - viz odkaz: https://vse-o-krmivech.cz/recenze-krmiv-pro-psy/granule-pro-psy/tag/typkrmiva/granule-lisovane-za-studena.

10.7.2017 12:51
iveta2556

XXX.XXX.85.137

Lidi museji psat nesmysly.jenom proto, aby byli zajimavymi.mam 5 mesicni fenku ND, krmila jsem ji
pred tim, nez jsem koupila yoggies take dobrymi granulemi, Arden Garge, po tomhle krmeni me nepribirala a stolici nemela celkem v poradku, hledala jsem cim bych moji Anitku krmila a nasla jsem Yoggies, ted krmim timhle krmivem.Anitka ma stolici naprosto v poradku, a nejenom to, ale celkove se citi lip.taky trosku pribrala na vaze.u ND je predevsim vyber granuli dulezity ohledne torzi.cena taky odpovida za tu kvalitu.nekoukam na kvantitu za malo penez a rozhodne kdyz si prirovnate cenove ostatni superpremiove granule tak Yoggiesky jsou cenove na tom dobre.nerada ctu recenze.protoze vsechny pisou lidi.kteri nemaj co do prace a nudi se.tyhle recenze jsem cetla a hruza, jak nekteri dokazou pomluvit dobrou firmu, jenom proto, ze nemaj asi momentalne koho pomlouvat.ja jsem stouhle firmou naprosto spokojena, kdykoliv jim zavolam a potrebuji radu vzdy jsou naprosto ochotni.

10.7.2017 14:24
Cat cat

XXX.XXX.80.142

iveta2556 napsal(a):
Lidi museji psat nesmysly.jenom proto, aby byli zajimavymi.mam 5 mesicni fenku ND, krmila jsem ji
pred tim, nez jsem koupila yoggies take dobrymi granulemi, Arden Garge, po tomhle krmeni me nepribirala a stolici nemela celkem v poradku, hledala jsem cim bych moji Anitku krmila a nasla jsem Yoggies, ted krmim timhle krmivem.Anitka ma stolici naprosto v poradku, a nejenom to, ale celkove se citi lip.taky trosku pribrala na vaze.u ND je predevsim vyber granuli dulezity ohledne torzi.cena taky odpovida za tu kvalitu.nekoukam na kvantitu za malo penez a rozhodne kdyz si prirovnate cenove ostatni superpremiove granule tak Yoggiesky jsou cenove na tom dobre.nerada ctu recenze.protoze vsechny pisou lidi.kteri nemaj co do prace a nudi se.tyhle recenze jsem cetla a hruza, jak nekteri dokazou pomluvit dobrou firmu, jenom proto, ze nemaj asi momentalne koho pomlouvat.ja jsem stouhle firmou naprosto spokojena, kdykoliv jim zavolam a potrebuji radu vzdy jsou naprosto ochotni.

Za mě taky spokojenost, objednala jsem i pro kočky a nemůžu říct křivého slova.

10.7.2017 14:28
Atheira

XXX.XXX.240.170

Cat cat napsal(a):
Za mě taky spokojenost, objednala jsem i pro kočky a nemůžu říct křivého slova.

Zajímá mě, jestli jsou nějaké speciální pro kočky nebo jim kupujete mini psí? Neofrňují se vám nad tím kvůli tomu, že mají takovou jinou strukturu než většina granulí? Myslím tím, když nejsou zvyklé na za studena lisované.

10.7.2017 15:07
Cat cat

XXX.XXX.80.142

Atheira napsal(a):
Zajímá mě, jestli jsou nějaké speciální pro kočky nebo jim kupujete mini psí? Neofrňují se vám nad tím kvůli tomu, že mají takovou jinou strukturu než většina granulí? Myslím tím, když nejsou zvyklé na za studena lisované.

Spoustu lidí dává ty mini psí. Ale oni už mají i recepturu přímo pro kočky. Tvarem jsou jako ty mini psí. V prodeji jsou od 15.7. Měla jsem kilovku vzorek a kočky to zbaštily bez problémů, krmim i masem. Měla jsem strach, že to nebudou chtít, ale byla jsem překvapená..

10.7.2017 15:11
Atheira

XXX.XXX.240.44

Cat cat napsal(a):
Spoustu lidí dává ty mini psí. Ale oni už mají i recepturu přímo pro kočky. Tvarem jsou jako ty mini psí. V prodeji jsou od 15.7. Měla jsem kilovku vzorek a kočky to zbaštily bez problémů, krmim i masem. Měla jsem strach, že to nebudou chtít, ale byla jsem překvapená..

Tak to jsem ani netušila, zkusím to předat sestře. Má rozmlsaný hajzlíky, kterým co chvíli kupuje jinou značku granulí. Maso úspěšně vytahují z misky a válí po podlaze, balí na něj chlupy a pak ho strčí za skříň. Bude ráda, že má zase co zkusit.

10.7.2017 15:28
Cat cat

XXX.XXX.80.142

Atheira napsal(a):
Tak to jsem ani netušila, zkusím to předat sestře. Má rozmlsaný hajzlíky, kterým co chvíli kupuje jinou značku granulí. Maso úspěšně vytahují z misky a válí po podlaze, balí na něj chlupy a pak ho strčí za skříň. Bude ráda, že má zase co zkusit.

No já jim kupuju kvalitní granule a hodně střídám značky, takže jim nedělá problém změna..ale u téhle akce jsem měla obavy, za studena lisované jsme ještě neměli. Ale zblajzli to. Maso taky občas nechávají, ale taková panenka jen zasyčí...na to drahé maso mají čich potvory mlsné.

10.7.2017 15:34
Atheira

XXX.XXX.240.171

Cat cat napsal(a):
No já jim kupuju kvalitní granule a hodně střídám značky, takže jim nedělá problém změna..ale u téhle akce jsem měla obavy, za studena lisované jsme ještě neměli. Ale zblajzli to. Maso taky občas nechávají, ale taková panenka jen zasyčí...na to drahé maso mají čich potvory mlsné.

To tyhle by právě jen čuňárny, jako šunku a tak. Jakmile je to čisté maso, tak ani omylem. Vlastně, čím levnější salám z kdovíčeho, třeba něco jako junior a tak dál, tím líp - z jejich pohledu.
Teď už jsou taky na kvalitních a různě střídají, ale ta starší začínala na věcech jako Felix a tak... Mám dojem, že už vždycky bude nad vším, co je aspoň trochu kvalitní, ohrnovat nos a sní to jen z nutnosti.
Nemáte tušení, kolik bude asi za kilo? Na stránkách jsem zmínku o kočičích vůbec nenašla.

10.7.2017 15:45
Cat cat

XXX.XXX.80.142

Moji kluci kočičí taky občas dostanou i toho Felixe, protože jim to chutná.. Mno, co už..já taky miluju čokoládu, hranolky a nejvíce mi chutnají ty nejlevnější párky...
Já říkám..všeho s mírou.

10.7.2017 15:46
Cat cat

XXX.XXX.80.142

I tu šunku si dají...od kosti..

notregistered

10.7.2017 16:58
notregistered

XXX.XXX.211.59

Nevěřím, že štěně roste na 10% tuku, který je tvořen řepkovým olejem
jako příloha k masové misce jo
ale jinak je to genetika.

pepáneček

31.10.2019 19:59
pepáneček

XXX.XXX.135.28

Prtoč plemeníte na feně, která je nemocná?

31.10.2019 20:29
GAELLE

XXX.XXX.55.67

pepáneček napsal(a):
Prtoč plemeníte na feně, která je nemocná?

cože ???? jak to souvisí s granulema v tématu ??? navíc reakce po DVOU LETECH !!!

Přidejte reakci

Přidat smajlík