Co jsem měl dnes k večeři?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.3.2016 21:08

Pro zajímavost i odlehčení téma s jídlem, neboli, co dnes večeřel váš miláček?
Začnu, dneska, stejně jako včera měla moje feňulka vařenou zvěřinu s pohankou, prosem a zeleninou, moc si pošmákla smajlík

6.3.2016 21:15
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Králičí maso s bulgurem, sušenou bazalkou a vepřovými škvarky na promaštení.

6.3.2016 21:17

Aliens_II napsal(a):
Králičí maso s bulgurem, sušenou bazalkou a vepřovými škvarky na promaštení.

Vážně? Skvělý! Jestli tedy mluvíte o psině a ne o sobě

6.3.2016 21:19
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Vážně? Skvělý! Jestli tedy mluvíte o psině a ne o sobě

No rvalo mi to srdce se dělit, ale ano. Valila to do sebe, jak když sprintuje. Konečně už číhá před kuchyní. Neb ví, že se něco chystá, co by mohl spadnout do chrtího chřtánu.

6.3.2016 21:21

Aliens_II napsal(a):
No rvalo mi to srdce se dělit, ale ano. Valila to do sebe, jak když sprintuje. Konečně už číhá před kuchyní. Neb ví, že se něco chystá, co by mohl spadnout do chrtího chřtánu.

No tak vidíte, to mám radost smajlík a co bude s granulemi?

6.3.2016 21:23

Pro zajímavost i odlehčení téma s jídlem, neboli, co dnes večeřel váš miláček?
Začnu, dneska, stejně jako včera měla moje feňulka vařenou zvěřinu s pohankou, prosem a zeleninou, moc si pošmákla smajlík

Nemohla bych u vás být psem?

6.3.2016 21:24

Nemohla bych u vás být psem?

Mohla klidně Vás nakrmím

6.3.2016 21:24
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

No tak vidíte, to mám radost smajlík a co bude s granulemi?

Dokrmuji hlavně v práci, přemýšlím nad tím, že bude mít 1x jídlo večer a o so a ne 2x a v práci granule. A až je dojime, tak je asi vynechám, no. To ještě uvidím. Teď i bude cestovat a to granule jsou prostě k nezaplacení. V penzionu a tak. Takže úplně je nevynechám. A taky si musí převyknout. Jinak stolice paráda, spalováni máme zdá se v pohodě.

6.3.2016 21:26

Aliens_II napsal(a):
Dokrmuji hlavně v práci, přemýšlím nad tím, že bude mít 1x jídlo večer a o so a ne 2x a v práci granule. A až je dojime, tak je asi vynechám, no. To ještě uvidím. Teď i bude cestovat a to granule jsou prostě k nezaplacení. V penzionu a tak. Takže úplně je nevynechám. A taky si musí převyknout. Jinak stolice paráda, spalováni máme zdá se v pohodě.

Bezvadný! Jste šikulky!

6.3.2016 21:31
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Hovězí ořez, mix zeleniny, lososový olej

6.3.2016 21:33

Andrýsek3 napsal(a):
Hovězí ořez, mix zeleniny, lososový olej

Pěkný a co bude zítra?

6.3.2016 21:33
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Bezvadný! Jste šikulky!

No jak to říct. Beru to jako pilotní projekt. Takový PoC (Proof of Concept). A podle zkušeností uvidím. Nicméně docela mě to baví. Mám jednu výhodu. Dá se to vše zrychtovat celkem rychle, neb maso dávám syrové a zatím ji sedí. Což mě šetří hodně času v přípravě.

6.3.2016 21:36
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Pěkný a co bude zítra?

Zítra stejné maso, vločky, mrkev, občas vajíčko, za týden začneme přidávat kosti, teprve začínáme, ale pejsa se zase těší každý den na jídlo, a od prvního dne mu sedne.

6.3.2016 21:36

Aliens_II napsal(a):
No jak to říct. Beru to jako pilotní projekt. Takový PoC (Proof of Concept). A podle zkušeností uvidím. Nicméně docela mě to baví. Mám jednu výhodu. Dá se to vše zrychtovat celkem rychle, neb maso dávám syrové a zatím ji sedí. Což mě šetří hodně času v přípravě.

To je dobře, hlavně, že jí to sedí a šťastní jste oba

6.3.2016 21:37

Andrýsek3 napsal(a):
Zítra stejné maso, vločky, mrkev, občas vajíčko, za týden začneme přidávat kosti, teprve začínáme, ale pejsa se zase těší každý den na jídlo, a od prvního dne mu sedne.

Jen tak dál

6.3.2016 21:39

Téda ty se maj super tohle číst.)
psice měla zelené dršťky, vemeno, kuře namleté i s kostmi, mrkev, petržel, celer, ledový salát.
u granulí vrtí ocasem, u tohoto syrového jakoby hlídá aby jí to nikdo nesnědl taková lovecká pozice nebo co.

6.3.2016 21:43
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Jen tak dál

Jo, krmit přirozeně je super, i pro mě ten pocit, že mu dávám normální jídlo a nesypu mu "zrní", granule poslední měsíc moc nechtěl, odpad špatný, dost často blil a prděl (ne moc, ale teď vůbec) a ta změna po prvních dvou týdnech je už vidět, bála jsem.se náročnosti příprav, ale trvá to chviličku. Budeme určitě pokračovat.

6.3.2016 21:51

Andrýsek3 napsal(a):
Jo, krmit přirozeně je super, i pro mě ten pocit, že mu dávám normální jídlo a nesypu mu "zrní", granule poslední měsíc moc nechtěl, odpad špatný, dost často blil a prděl (ne moc, ale teď vůbec) a ta změna po prvních dvou týdnech je už vidět, bála jsem.se náročnosti příprav, ale trvá to chviličku. Budeme určitě pokračovat.

6.3.2016 21:54
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Muj chlapecek mel tvarohovy zelatinovy dortsmajlík

6.3.2016 21:54
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Tak dnes granule ale včera měli vepřový ořez + různý chrupavky s těstovinama .

6.3.2016 21:58
milannn

XXX.XXX.90.222

Přes den cca 1/3 syrového hřbetu z koloucha (dárek od myslivců, byl sražený autem). Takže probíhalo polehávání vedle hřbetu, hlídání před kočkami a postupné okusování :)

Navečer syrová krůta s kostí zalitá vývarem s ovesnými vločkami a nastrouhanou mrkví.
Vločky a rýže jsou jediné přílohy, které do něho dostanu, zelenina jen nastrouhaná na hodně jemno, aby nemohl separovat. Zrovna nedávno jsem přidal řepu na kostičky asi 0,5 cm - nechápu, jak ji ten pes dokázal tak precizně oddělit, všechno sežral a kostičky řepy snad do jedné zůstaly na dně misky.

6.3.2016 22:00

Lexaurin napsal(a):
Muj chlapecek mel tvarohovy zelatinovy dortsmajlík

6.3.2016 22:02

milannn napsal(a):
Přes den cca 1/3 syrového hřbetu z koloucha (dárek od myslivců, byl sražený autem). Takže probíhalo polehávání vedle hřbetu, hlídání před kočkami a postupné okusování :)

Navečer syrová krůta s kostí zalitá vývarem s ovesnými vločkami a nastrouhanou mrkví.
Vločky a rýže jsou jediné přílohy, které do něho dostanu, zelenina jen nastrouhaná na hodně jemno, aby nemohl separovat. Zrovna nedávno jsem přidal řepu na kostičky asi 0,5 cm - nechápu, jak ji ten pes dokázal tak precizně oddělit, všechno sežral a kostičky řepy snad do jedné zůstaly na dně misky.

Pravidlo u zeleniny je vždy najemno strouhat nebo mixovat pak to nevyberou

6.3.2016 22:03
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Ještě dnes měli drahouškové vepřové kosti :).

6.3.2016 22:04
nexxi

XXX.XXX.228.56

Tak dneska u nás - troška máčených granulí s MSM, strouhaná mrkev na chut, neb mi záviděla, když jsem si dělala mrkev s jablkem.. a k večeři vemeno + růžičková kapusta a povařená červená řepa. ale za mě teda vemeno už nikdy. jednak se blbě krájí a druhak teda jak mi nevadí vnitřnosti ani drštky neprané..tak toto mi zvedalo kufr..asi od toho mlíka nakyslej puch.. ale psici to chutnalo moc ;)

mno a jinak klasika jako skoro každý den, dostane trošku granulí do misky, kdyby ji v noci honila mlsná :D.

6.3.2016 22:05
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Pravidlo u zeleniny je vždy najemno strouhat nebo mixovat pak to nevyberou

No já zkoušela nastrouhat jabko a vyprdnul se mi nato a maso co bylo pod ním precizně vybral .

6.3.2016 22:07
kobylatko

XXX.XXX.45.44

milannn napsal(a):

Jste mi připoměl že bych mojí ovečce mohla vytáhnout z mrazáku jehněčí hřbet .

6.3.2016 22:13

kobylatko napsal(a):
No já zkoušela nastrouhat jabko a vyprdnul se mi nato a maso co bylo pod ním precizně vybral .

Frajírek

6.3.2016 22:14

kobylatko napsal(a):
Jste mi připoměl že bych mojí ovečce mohla vytáhnout z mrazáku jehněčí hřbet .

Filuta

6.3.2016 22:15
Terven

XXX.XXX.110.147

milannn napsal(a):

Já to chápu, poněvadž moje fena, když dostala vylízat vaničku od Lučiny s pažitkou, dokázala separovat mikrokousíčky pažitky od sejra a ty ve vaničce zůstaly

6.3.2016 22:26

Ježíš, můj pes je proti těm vašim děsný chudák! K večeři měl svoje Barking Heads Quackers a za čištění zubů okurku. Jo a předtím ještě vylízat kelímek od jogurtu od Mléka z farmy. Na druhou stranu na pozdní oběd měl kachní maso, mrkev, jablko, okurku, dloubaneček brambory a lžičku výše zmíněného jogurtu. Jo a pak dorazil zeleninu ze včerejšího kuřecího vývaru. Tu si doslova vyřval, kdykoliv někdo otevřel ledničku. Zatraceně dobře věděl, že mu ještě nějaká zbyla.

6.3.2016 22:28

milannn napsal(a):

Pořád lepší, když pes řepu preparuje, než když jí okrouhanou ještě vcelku šlohne a odnese pozřít do postele se světle meruňkovým povlečením.

6.3.2016 22:33
tapina

XXX.XXX.128.240

Dneska. Krůtí krk, červ. řepa, kudrnka, msm, lososák.

Včera večer zbaštila oschlé listy a dva košťály se zelí, šlupky z jablek a mrkve a řapíkatý celer, protože jsem zapomněla za dveřmi kyblík na kompost. To byla noc.

Naše má moc ráda zeleninu, dokonce maso odkládá bokem a žere ho až na konec. Na ryby v celku jako mrně u vrčela, snad aby jí tu zelenunu nezbaštily.

6.3.2016 22:37
milannn

XXX.XXX.90.222

Terven napsal(a):
Já to chápu, poněvadž moje fena, když dostala vylízat vaničku od Lučiny s pažitkou, dokázala separovat mikrokousíčky pažitky od sejra a ty ve vaničce zůstaly

Přesně! Ta separační preparace neoblíbených mikrokousíčků čehokoli je až neuvěřitelná

6.3.2016 22:41
Felow

XXX.XXX.211.218

kobylatko napsal(a):

Mě jedí jablka taky pouze nastrouhaná, ale milují, když udělám nastrouhané jablko s tvarohem a trochou ovesných vloček-jako jsem to kdysi dělávala dětem, když byly malé, to je miska vylízaná coby dup. Je teda fakt, že na ty moje obludy na to padne minimálně kilo tvarohu a kilo jablek..
No a dnes k večeři měli vařené jáhly, strouhanou mrkev a červenou řepu a každý půlku kuřete.

6.3.2016 22:49

Felow napsal(a):
Mě jedí jablka taky pouze nastrouhaná, ale milují, když udělám nastrouhané jablko s tvarohem a trochou ovesných vloček-jako jsem to kdysi dělávala dětem, když byly malé, to je miska vylízaná coby dup. Je teda fakt, že na ty moje obludy na to padne minimálně kilo tvarohu a kilo jablek..
No a dnes k večeři měli vařené jáhly, strouhanou mrkev a červenou řepu a každý půlku kuřete.

Nádhera

7.3.2016 08:51

nexxi napsal(a):
Tak dneska u nás - troška máčených granulí s MSM, strouhaná mrkev na chut, neb mi záviděla, když jsem si dělala mrkev s jablkem.. a k večeři vemeno + růžičková kapusta a povařená červená řepa. ale za mě teda vemeno už nikdy. jednak se blbě krájí a druhak teda jak mi nevadí vnitřnosti ani drštky neprané..tak toto mi zvedalo kufr..asi od toho mlíka nakyslej puch.. ale psici to chutnalo moc ;)

mno a jinak klasika jako skoro každý den, dostane trošku granulí do misky, kdyby ji v noci honila mlsná :D.

Od koho máte to vemeno ? to co dovezli mně teda vůbec nesmrdí. ještě existuje směs vemeno, zelené dršťky, kuře, vepřové. je to semleté a smrdí zhruba jako když vám někdo prodá domácí prase. jakože prase z krámu není cítit nijak myslím.
ááále co bychom nevydrželi, když je to pro naše vedoucí

7.3.2016 08:57
nexxi

XXX.XXX.222.250

Od koho máte to vemeno ? to co dovezli mně teda vůbec nesmrdí. ještě existuje směs vemeno, zelené dršťky, kuře, vepřové. je to semleté a smrdí zhruba jako když vám někdo prodá domácí prase. jakože prase z krámu není cítit nijak myslím.
ááále co bychom nevydrželi, když je to pro naše vedoucí

Ze sokol falco.ono nesmrdi zkazene.. spis bych rekla ze kazdymu z nas neco nesedlo a.me proste nesedlo toto.. psici z toho nic nebylo a chutnalo ji to moc. Ale prislo mi ze z toho jak kdyby vytykaly zbytecky mlika a za me teda blee

7.3.2016 10:08

Rozmazlenost to je smajlík. Když kdysi v menze bylo k obědu smažené vemínko, byla fronta až ke dveřím !

7.3.2016 10:09

Rozmazlenost to je smajlík. Když kdysi v menze bylo k obědu smažené vemínko, byla fronta až ke dveřím !

7.3.2016 10:27

To se fakt jedlo ? jí ? jak to chutná ?

7.3.2016 10:29

Jedlo, jako spousta jiných, dnes už neznámých jídel.

7.3.2016 10:33
milannn

XXX.XXX.90.222

Já to znám jako pečené. Jako maso normálně v troubě, postup, ingredience přesně neznám (ale myslím kmín česnek atd., klasika). Chutná to skvěle, občas to ochutnám u známých, když porazí vlastní kus, takže se ví, co se jí. Jen je to dost mastné, tak stačí kousek a máte dost.

7.3.2016 12:28
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

Jazyk, plíce, žaludek, uši, mozeček, oháňky, býčí koule. Šmarjá lidi neblázněte. Já mám hlad.

S prasete například se až na měchýř + "kadidlo", oči, žlučník a paznehty zpracuje úplně vše.
Tak se to dělalo, ach to byly doby.

7.3.2016 18:04

Aliens_II napsal(a):
Jazyk, plíce, žaludek, uši, mozeček, oháňky, býčí koule. Šmarjá lidi neblázněte. Já mám hlad.

S prasete například se až na měchýř + "kadidlo", oči, žlučník a paznehty zpracuje úplně vše.
Tak se to dělalo, ach to byly doby.

To byly doby krásné, mozeček do mě ale nikdo nedostane. nejlepší je řízek s přílohou řízek. sorry

9.3.2016 21:51

Tak dneska zavládlo srnčí

9.3.2016 21:57

Tak dneska zavládlo srnčí

U nás dnes hovězí srdce, rejžička a červená řepa...
ale na vás tedy nemáme...to závidím i já

9.3.2016 21:59

U nás dnes hovězí srdce, rejžička a červená řepa...
ale na vás tedy nemáme...to závidím i já

to víte, drůbeží je nàm zapovězeno.

9.3.2016 22:01

to víte, drůbeží je nàm zapovězeno.

Tak to se k vám hlásím také na stravu...drůbež fakt nemusím

9.3.2016 22:15

Tak to se k vám hlásím také na stravu...drůbež fakt nemusím

A co ze zvěřiny màte ráda?

10.3.2016 07:03

A co ze zvěřiny màte ráda?

No tak já hlavně kance, ale srnčím nebo jelenem nepohrdnu

10.3.2016 08:09

No tak já hlavně kance, ale srnčím nebo jelenem nepohrdnu

Jó, kančí na víně třeba mňam.

10.3.2016 08:51
Felow

XXX.XXX.215.177

Jó, kančí na víně třeba mňam.

Se šípkovou !

10.3.2016 08:53

Felow napsal(a):
Se šípkovou !

10.3.2016 09:48
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

Naše je na granulích, sem tam kapsička a když jsem uvařila směs rýže, těstovin, mrkve, ovesných vloček a vnitřností - málem nedoběhla ven, chudák, jaký měla dva dny průjem.

10.3.2016 09:51

RomčaJelča napsal(a):
Naše je na granulích, sem tam kapsička a když jsem uvařila směs rýže, těstovin, mrkve, ovesných vloček a vnitřností - málem nedoběhla ven, chudák, jaký měla dva dny průjem.

tak to je jasná věc, nejhorší kombinace potravin, kterou jsem kdy viděla

10.3.2016 09:55
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

tak to je jasná věc, nejhorší kombinace potravin, kterou jsem kdy viděla

Z jakého důvodu?
Rýže, mrkev ani těstoviny by neměly způsobit průjem, to doporučuje i veterinář. Vnitřnosti nevím, chybu jsem udělala evidentně s vločkami (které předchozí pes žral úplně normálně).

10.3.2016 09:57
keira

XXX.XXX.106.7

Dneska měla tlustá baba bažantí mleté s brokolicí, štíhlá mladice bažantí mleté s rýží a olejem... no a stará to sežrala málem i s nerezovou miskou, mladá z toho vyrýpala pár nejméně kontaminovaných zrníček rýže a pak se na mě vyčítavě dívala, co jí to dávám z hnusy. Že já se na ní nevy... ;-).

10.3.2016 09:59
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

Příští týden zkusím BARF. Každý u nás o tom mluví smajlík.

10.3.2016 10:06

Felow napsal(a):
Se šípkovou !

I se zelim

10.3.2016 10:13

Tak když kupujete luxusní granule bez obilí...z čeho asi jsou těstoviny ?
vločky ?

10.3.2016 10:16
joanne.s

XXX.XXX.41.2

RomčaJelča napsal(a):

Vnitřnosti projímat můžou. Jinak bych řekla, že je to trochu překombinované, nechápu proč tolik složek, působí to na mě spíš jak likvidace zbytků co dům dal.

10.3.2016 10:16
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

RomčaJelča napsal(a):
Příští týden zkusím BARF. Každý u nás o tom mluví smajlík.

Nejprve si o tom přečtěte na manwe.eu třeba. Není to o tom plácnout psovi do misky maso s bůh ví čím. BARF je super, jen se to musí dělat správně, jinak tim pokazíte mnohem víc.

10.3.2016 10:19
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

Tak když kupujete luxusní granule bez obilí...z čeho asi jsou těstoviny ?
vločky ?

Táta celý život vařil zvířatům těstoviny a nikdy jim z toho nic nebylo, navíc by obiloviny měly zvíře spíš "zacpat", než jim způsobit průjem, ale každé zvíře reaguje jinak, to jo. Náš předchozí pes to žral běžně, aniž by měl problémy (v bytě bych si všimla), ale tahle nová papírová psice je holt "hoch". smajlík Ta průjmovala od štěněte nehorázně.

10.3.2016 10:19
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

Andrýsek3 napsal(a):
Nejprve si o tom přečtěte na manwe.eu třeba. Není to o tom plácnout psovi do misky maso s bůh ví čím. BARF je super, jen se to musí dělat správně, jinak tim pokazíte mnohem víc.

Díky za upozornění! Pročtu.

10.3.2016 10:22

RomčaJelča napsal(a):
Z jakého důvodu?
Rýže, mrkev ani těstoviny by neměly způsobit průjem, to doporučuje i veterinář. Vnitřnosti nevím, chybu jsem udělala evidentně s vločkami (které předchozí pes žral úplně normálně).

Tato kombinace, zlášť u psa na granulých, mi nepřijde ideální, nevím jak ostatní, ale takhle míchat přílohy se mi fakt nezdá...a záleží také na poměru - já mám přílohy zhruba 20% denní dávky (spíš jako "plnidlo", aby si ty moje žravé popelnice zaplácly žaludky a při tomto množství tedy s vločkami nemáme problém. U vnitřností musí být člověk opatrnější např. játra jsou v tomto dost zrádná.

10.3.2016 10:27
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

RomčaJelča napsal(a):

Není za co. Jestli jste na Facebooku, tak tam je skupina "BARFování", hodně se tam lidi ptají, je tam asi 15 tisíc lidí, na dotaz máte odpověď do minuty.
Jinak myslím, že mu nesedli vnitřnosti s tolika přílohami. Maso by mělo tvořit většinu krmné dávky, pak rozmixovaná zelenina a přílohy, taky dávám vločky a pes v pohodě. Jinak se začíná svalovinou, až po 3 týdnech kosti a vnitřnosti. Některým psům nesednou samotné vnitřnosti vůbec, a míchají se do jiného druhu masa. Je možné, že se posere i po svalovině, pak se to musí trochu vařit, aby se alespoň maso zatáhlo, každý pes je jiný, my jsme měli přechod na výbornou.

10.3.2016 10:36
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

Jasně, to jsem jen zkusila, víc to opakovat samozřejmě nebudu smajlík. Já sice vím, že pes nemá ani zdaleka tolik chuťových buněk jako člověk (proto nás taky pořád honí mlsná) smajlík, ale nějak občas mívám pocit, že musím psovi "přilepšit". Tož chyba no. Jak říkám, předchozímu psovi to nevadilo.

10.3.2016 10:49

RomčaJelča napsal(a):

Nebo, kdyžbudete chtít, poradím i já

10.3.2016 11:03
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

Nebo, kdyžbudete chtít, poradím i já

smajlík No samozřejmě! Velice ráda si nechám poradit! smajlík

10.3.2016 11:09

RomčaJelča napsal(a):
smajlík No samozřejmě! Velice ráda si nechám poradit! smajlík

Tak až se vychystáte, tak mi písněte do zpráv a já Vám ráda poradím

10.3.2016 12:07
aj

XXX.XXX.5.173

Prosím o rychlou radu. Právě balíčkuji maso do mražáku pro psy. Ty ovesné vločky vaříte nebo přidáváte syrové. Pokud vařené, tak ve vodě ?

10.3.2016 12:15

aj napsal(a):
Prosím o rychlou radu. Právě balíčkuji maso do mražáku pro psy. Ty ovesné vločky vaříte nebo přidáváte syrové. Pokud vařené, tak ve vodě ?

Vařené ve vodě, syrové mohou způsobovat průjem.

10.3.2016 12:18
aj

XXX.XXX.5.173

To Rajka- Dík.

10.3.2016 12:31

aj napsal(a):
To Rajka- Dík.

A pokud můžete, zavařte k nim lžíci lněněho semínka, taky staví

10.3.2016 12:35
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

aj napsal(a):

Vařila jsem ve vodě..

10.3.2016 13:18
Terven

XXX.XXX.110.147

Vařené ve vodě, syrové mohou způsobovat průjem.

Já je tříměsíčnímu štěněti jenom spařuju horkou vodou, aby byly měkčí - problém nikdy žádný.
Moje nebožka Terina byla téměř výhradně granulář, průjmující skoro po všem. Dost často ale loudila vločky, když jsem je sypala morčatům - usypala jsem jí vždy trochu syrových - a kupodivu nikdy nic.
Tak je to asi pes od psa a závisí to možná i na množství. Ono všeho moc škodí.
Z těch ingrediencí, co vyjmenovala Romča Jelča, bych, ohledně průjmu, podezírala ty vnitřnosti. Těmi se začínat nemá, naopak přidávat je postupně a opatrně.

10.3.2016 13:52

Terven napsal(a):
Já je tříměsíčnímu štěněti jenom spařuju horkou vodou, aby byly měkčí - problém nikdy žádný.
Moje nebožka Terina byla téměř výhradně granulář, průjmující skoro po všem. Dost často ale loudila vločky, když jsem je sypala morčatům - usypala jsem jí vždy trochu syrových - a kupodivu nikdy nic.
Tak je to asi pes od psa a závisí to možná i na množství. Ono všeho moc škodí.
Z těch ingrediencí, co vyjmenovala Romča Jelča, bych, ohledně průjmu, podezírala ty vnitřnosti. Těmi se začínat nemá, naopak přidávat je postupně a opatrně.

Vnitřnosti a těstoviny, oboje jsou s.rací Vnitřnosti se dávají až když je pes krásně zvyknutý na normální stravu a vařené.

10.3.2016 13:52
Felow

XXX.XXX.215.177

Pokud ovesné vločky vaříte-pouští hlen, který se naopak indikuje jako pomocník proti zácpě.Pro psí trávení je ideální ovesné vločky pouze spařit horkou vodou cca 5-10 minut před podáváním a neměly by tvořit víc než max.15-20 procent krmné dávky. Pokud jich bude méně(v případě doplnění např. zeleninové přílohy, tak můžete klidně i suchou hrstičku vloček pejskovi zamíchat do krmení a je to bez problému) U ječných vloček se naopak doporučuje je alespoň krátce povařit.

10.3.2016 13:53
Felow

XXX.XXX.215.177

I se zelim

SE ŠÍPKOVOU !

10.3.2016 13:58

Felow napsal(a):
SE ŠÍPKOVOU !

SE ZELIM!

10.3.2016 14:08
Felow

XXX.XXX.215.177

SE ZELIM!

A co takhle půl se šípkovou a půl se zelím ?!

10.3.2016 14:10
Felow

XXX.XXX.215.177

Felow napsal(a):
A co takhle půl se šípkovou a půl se zelím ?!

...A hlavu natočit tím "správným " směrem !

10.3.2016 14:12

Tak já si dám od obojího, abych neurazila a ten salám bych prosila k tomu

10.3.2016 14:12
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

Vnitřnosti a těstoviny, oboje jsou s.rací Vnitřnosti se dávají až když je pes krásně zvyknutý na normální stravu a vařené.

Nojo, když ono to bylo asi 3 ks kuřecího srdíčka a 3 ks žaludků... Pes má rok a 18 kilo, neměla jsem pocit, že bych to přehnala, ale holt - skutečnost byla jiná. No tak poučení pro příště.

10.3.2016 14:17
Felow

XXX.XXX.215.177

aj napsal(a):

Pokud si mícháte krmné dávky do mražáku a přidáváte je k masu s jinými "vlhkými" přílohami(např.zeleninou) je kontraproduktivní vločky spařovat či dokonce vařit. Přidejte do balíčku příslušné množství v suchém stavu-zachovají si lépe výživnou hodnotuvodu nasáknou s okolních surovin s nimiž jsou v balíčku a při rozmražování je navíc provlhčí i další uvolněná voda. Krmení bude mít pro psa ideální konzistenci a nepřemění se v nevzhlednou šlichtu.

10.3.2016 14:18
Felow

XXX.XXX.215.177

Tak já si dám od obojího, abych neurazila a ten salám bych prosila k tomu

Samozřejmě, salámy jsou pro všechny...

10.3.2016 14:27
aj

XXX.XXX.5.173

Felow napsal(a):
Pokud si mícháte krmné dávky do mražáku a přidáváte je k masu s jinými "vlhkými" přílohami(např.zeleninou) je kontraproduktivní vločky spařovat či dokonce vařit. Přidejte do balíčku příslušné množství v suchém stavu-zachovají si lépe výživnou hodnotuvodu nasáknou s okolních surovin s nimiž jsou v balíčku a při rozmražování je navíc provlhčí i další uvolněná voda. Krmení bude mít pro psa ideální konzistenci a nepřemění se v nevzhlednou šlichtu.

Jo, jo. Přesně to dělám.Zelenina+příloha+maso. to rozdělím do sáčků na denní porci a zamrazím.

10.3.2016 14:44

RomčaJelča napsal(a):
Nojo, když ono to bylo asi 3 ks kuřecího srdíčka a 3 ks žaludků... Pes má rok a 18 kilo, neměla jsem pocit, že bych to přehnala, ale holt - skutečnost byla jiná. No tak poučení pro příště.

Tak já Vám příště poradím

10.3.2016 15:24
Felow

XXX.XXX.215.177

RomčaJelča napsal(a):

Takže to nebyly vnitřnosti v pravém slova smyslu. Srdíčka i žaludky jsou totiž svým zařazením svalovina. Projímavě by mohly působit vnitřnosti - droby, mezi ně se řadí například játra, ledviny, slezina plíce apod nebo třeba i hovězí bachor. Protože právě některé z drobů obsahují větší procento tuku, tak mohou mít i projímavé účinky. Spíš mi, ale nedá poukázat na váš příklad krmné dávky, který jste uvedla. Píšete, že pes má 18 kg a, že dostal 3 kousky kuřecích srdíček a 3 kousky kuřecích žaludků - odhadem 100 - max 150 g masa. Podle mého jste to doplnile přílohou typu "co dům dal, či zrovna zbylo"problém je v tom, že takto velký pes měl dostat masa minimálně dvakrát tolik a doplnit přílohou(obilnou nejlépe jednodruhovou) do 30 procent krmné dávky. Když to vezmu názorně, tak by měl mít alespoň šest srdíček, šest žaludků, k tomu např.100 g uvařené rýže společně s trochou zeleniny(mrkve, červené řepy, kousky spařeného salátu, špenátu, apod)Já bych určitě přidala trochu kvalitního oleje či tuku apod. Po tom by se Váš psík zaručeně nepos... a mohlo by mu to i chutnat!

10.3.2016 15:34
Felow

XXX.XXX.215.177

aj napsal(a):
Jo, jo. Přesně to dělám.Zelenina+příloha+maso. to rozdělím do sáčků na denní porci a zamrazím.

Ještě pro zjednodušení v procentuelním zastoupení nabalíčkované krmné dávky v sestupném schematu(pdobně jako známe z uváděného složení na pytlích granulí)

- maso, maso, maso, maso+příloha, příloha+zelenina - (je to o poměrném zastoupení jednotlivých složek krmné dávky-pro zjednodušení balíčkování).

10.3.2016 15:41
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

Felow, krmí si ho moje děti granulemi, pes je jejich. Já jsem jen po příjezdu z práce chtěla psovi obohatit jídelníček smajlík, nějaké dávky nejsem zvyklá poměřovat. Jsem starší škola, nikdy jsme to doma nedělali a že jsme těch psů měli. To si hlídají moje "děti", ti mají nastudováno, kolik může pes granulí dostat. Já to tak nesleduji, pes má krásnou postavu, tak to zatím asi dělají dobře smajlík. Ale žádným radám nebo poučením se nebráním smajlík.

Ten tuk mě překvapuje, vždyť to je (u člověka) první věc, která ho promastí a zaručeně rozprůjmuje smajlík.

10.3.2016 15:51
Felow

XXX.XXX.215.177

RomčaJelča napsal(a):
Felow, krmí si ho moje děti granulemi, pes je jejich. Já jsem jen po příjezdu z práce chtěla psovi obohatit jídelníček smajlík, nějaké dávky nejsem zvyklá poměřovat. Jsem starší škola, nikdy jsme to doma nedělali a že jsme těch psů měli. To si hlídají moje "děti", ti mají nastudováno, kolik může pes granulí dostat. Já to tak nesleduji, pes má krásnou postavu, tak to zatím asi dělají dobře smajlík. Ale žádným radám nebo poučením se nebráním smajlík.

Ten tuk mě překvapuje, vždyť to je (u člověka) první věc, která ho promastí a zaručeně rozprůjmuje smajlík.

Jasně, tomu rozumím. Možná ten průjem mohla mít i z toho, že je citlivější na současný příjem granulí a přirozené stravy. Některý pes to zvládá bez problémů a u některého se naopak každý výkyv od zajetého krmení může takto projevit.Já jen reagovala na odezvy, kde vám pisatelé sdělovali, že ten průjem by mohl být po vnitřnostech, což v tomto případě tak tomu nebylo z hlediska druhu masa.Dle mého pejsek, zvyklý trávit suchou průmyslovou stravu neunesl bez následků dietní změnu ve formě stravy přirozené a vznikla gastro zátěž, která se projevila průjmem. V tomto případě je dobré dát pejskovi jeden den krmnou pausu, dbát na dostatek ekutin a pokud bude bez problémů, vrátit se k zajetým krmným dávkám, na který byl zvyklý a neměl při nich problémy.

10.3.2016 15:55
Felow

XXX.XXX.215.177

Ještě ohledně tuku a olejů- ty jsou velice důležitou a potřebnou složkou každé krmné dávky- jsou zdrojem velce potřebných Omega 3 a Omega6 mastných nenasycených kyselin.

10.3.2016 16:53
Terven

XXX.XXX.110.147

Vetřu se s dotazem na ryby - zatím jsem miminu z ryb dávala pouze lososa a filé z mořské štiky. Teď jsem koupila v Kauflandu celé sledě, jen trochu váhám, zda můžu předhodit celou rybku (nebo půl) ?
Štěně dost hltá, maso s kostmi buď přidržuju, aby muselo kousat anebo drtím na kousky.

10.3.2016 17:37
Felow

XXX.XXX.215.177

Terven napsal(a):
Vetřu se s dotazem na ryby - zatím jsem miminu z ryb dávala pouze lososa a filé z mořské štiky. Teď jsem koupila v Kauflandu celé sledě, jen trochu váhám, zda můžu předhodit celou rybku (nebo půl) ?
Štěně dost hltá, maso s kostmi buď přidržuju, aby muselo kousat anebo drtím na kousky.

Jak staré štěně, jaké rasy?

10.3.2016 17:46
Felow

XXX.XXX.215.177

Rybí kosti mají v syrovém stavu největší schopnost se takzvaně Rozpustit vlivem trávicích enzymů a šťáv, takže pokud to nebudou gigasledi s kostmi podobnými kapřímu veteránu, tak bych u sleďovitých ryb se nebála štěněti předhodit rybu v syrovém stavu celou. Je tu ovšem riziko, aby si jí nezatáhl v klidu spořádat do temného zákoutí vašeho příbytku- tam bych neriskovala případné nalezení několikadenních zbytků.Nevím také, jak velké je vaše štěně. Jestli hltá, tak bych naopak zkusila, jestli právě větší kus ho nepřinutí více kousat.

10.3.2016 18:26
Terven

XXX.XXX.160.10

Felow napsal(a):
Jak staré štěně, jaké rasy?

Díky...je to kříženec shih tzu x jezevčík, tři a půl měsíce, tři a půl kila.
Barfovat jsem začala hned v osmi týdnech, z kostí zatím měla jen kuřecí krky a skelety, buď přidržuju nebo drtím. Kuřecí krk by jinak shltla tak na dvě sousta

10.3.2016 18:32

Tak naše večeře dneska, rýže, vejce, kuřecí skelety, mrkev, jablko a patka tvrdého chleba.

10.3.2016 19:11
Felow

XXX.XXX.215.177

Terven napsal(a):
Díky...je to kříženec shih tzu x jezevčík, tři a půl měsíce, tři a půl kila.
Barfovat jsem začala hned v osmi týdnech, z kostí zatím měla jen kuřecí krky a skelety, buď přidržuju nebo drtím. Kuřecí krk by jinak shltla tak na dvě sousta

Klidně jí ho dejte celého. Při její velikosti nehrozí, že by to spolkla celé, ať si ho v klidu okousá.

10.3.2016 19:27
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Tak já dnes dal třeštidlu pstruha. No to jsem neviděl. Nejprve že jako se půjde schovat, abych ji ho náhodou nesebral. Pak si ho položila a lehla před něj a civěla, jestli se snad náhodou nerozběhne. Po chvíli si ho vzala do tlamy a šup na postel. Ták to jako prrr. Položil jsem deku na zem a před chvilkou ho dorazila. Ale měl jsem velký strach, aby ho nehltala, ale jelikož byl vláčný, musela si dát tu práci s kousáním.

10.3.2016 19:47
Terven

XXX.XXX.160.10

Felow napsal(a):
Klidně jí ho dejte celého. Při její velikosti nehrozí, že by to spolkla celé, ať si ho v klidu okousá.

Díky, zkusím, ale vidím to tak na tři chlamsty
Obsah mističky má vždycky v sobě během několika sekund, pokud je to maso, zelenina a příloha. O něco déle (někdy i minutu ) žere granulky, nejdéle jí trvá jogurt nebo tvaroh - to líže

10.3.2016 20:15

Tak u nás, když pesani dostali poprvé lososa, tak fena se s tím jakžtakž poprala, pes ho odmítl a se zhnuseným výrazem odkráčel...já protože nesnáším pach ryb (ale co bych pro vyvážený a zdravý psí jídelníček neudělala) jsem se málem (s prominutím) poblila. ...a protože psi samou roztažeností neví, co by do tý huby dali, tak když jednou za čas rybku, tak filátko na másíčku a papáme celá rodina...

10.3.2016 21:27
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Tak u nás, když pesani dostali poprvé lososa, tak fena se s tím jakžtakž poprala, pes ho odmítl a se zhnuseným výrazem odkráčel...já protože nesnáším pach ryb (ale co bych pro vyvážený a zdravý psí jídelníček neudělala) jsem se málem (s prominutím) poblila. ...a protože psi samou roztažeností neví, co by do tý huby dali, tak když jednou za čas rybku, tak filátko na másíčku a papáme celá rodina...

Se z Vás picnu.

11.3.2016 00:53

Granule, a jako zakusek pul kila hovezich jater, ktere panicka odlozila na kuchynsky stul a sla se do loznice prevlect...

11.3.2016 07:03
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

Granule, a jako zakusek pul kila hovezich jater, ktere panicka odlozila na kuchynsky stul a sla se do loznice prevlect...

To mi připomnělo, jak naši kdysi dávno koupili asi 2 kila vepřového, položili na kuch. linku a taky se šli převlíct. A jejich 4kilová kočka to mezitím odtáhla až pod okno, odkud to evidentně plánovala přeexpedovat někam ven do bezpečí, ovšem vytáhnout nahoru už jí to nešlo, čímž bylo maso pro rodinu "zachráněno". smajlík smajlík
A my jsme taky asi předloni dovezli na chalupu v lesích, kde fakt není žádný obchod na dokoupení čehokoliv, nějaké to kilčo fakt pěkného masa a položili to v chodbě, nechali jsme otevřené dveře a - už jsme maso neviděli, protože nás občas doprovázel sousedův pes... smajlík

11.3.2016 07:15

To znám, chrťák kdysi kilo masa na svíčkovou a u současné naší feňule jsme již obezřetní, disciplinovaní a dáváme pozor, aby nezústalo nic v jejím dosahu, jenže fena je holka psí inteligentní, tak ani nemusím chodit do ložnice, stačí se otočit k lednici, pak záleží na tom, jak rychle si uvědomím, že jsem udělala chybu.
Nejhorší je, že ta potvora začne dělat strááášně roztomilýho psa (neni blbá, ví co na nás platí), tak jí nemůžu ani vynadat...ve finále jsem ráda, že nesnědla něco z čeho by mohla mít problém

11.3.2016 07:18
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

Nejhorší je, že ta potvora začne dělat strááášně roztomilýho psa (neni blbá, ví co na nás platí), tak jí nemůžu ani vynadat.

To fakt nejde, že? smajlík

11.3.2016 07:32

RomčaJelča napsal(a):
Nejhorší je, že ta potvora začne dělat strááášně roztomilýho psa (neni blbá, ví co na nás platí), tak jí nemůžu ani vynadat.

To fakt nejde, že? smajlík

Když už vidí, že jde do tuhýho začne dělat srandovní ksichty...a zakročte pak výchovně jako vůdce smečky, když z toho dostanete záchvat smíchu...to fakt nejde

17.3.2016 08:59
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Barnyho dnešní snídaně: hovězí maso, ovesné vločky, bílý jogurt, mrkev, jahody, kuřecí hřbet., lososový olej.

17.3.2016 09:09
Felow

XXX.XXX.215.192

Andrýsek3 napsal(a):
Barnyho dnešní snídaně: hovězí maso, ovesné vločky, bílý jogurt, mrkev, jahody, kuřecí hřbet., lososový olej.

Tak jednotlivě super, ale všechno dohromady? v tomto zastoupení- to bych se bála, že se mi pos...a z druhé strany- já jsem teda trochu gurmánský magor, tak by mi přišlo barbarské i pro psa zalévat jahody lososákem, ale proti gustu...? Suroviny jsou to super- já bych z toho udělala dva různé chody - jogurt s jahodama a ovesnýma vločkama bych nechala na snídani a vše ostatní by zdlábl k večeři-mě by to připadalo gurmánsky přijatelnější.

17.3.2016 09:11
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Felow napsal(a):
Tak jednotlivě super, ale všechno dohromady? v tomto zastoupení- to bych se bála, že se mi pos...a z druhé strany- já jsem teda trochu gurmánský magor, tak by mi přišlo barbarské i pro psa zalévat jahody lososákem, ale proti gustu...? Suroviny jsou to super- já bych z toho udělala dva různé chody - jogurt s jahodama a ovesnýma vločkama bych nechala na snídani a vše ostatní by zdlábl k večeři-mě by to připadalo gurmánsky přijatelnější.

Lososák měl na mase s mrkví, vedle měl vločky, jogurt a jahody a nakonec kuřecí hřbet. on se neposere je zvyklej na vše.

17.3.2016 13:43
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

Andrýsek3 napsal(a):
Lososák měl na mase s mrkví, vedle měl vločky, jogurt a jahody a nakonec kuřecí hřbet. on se neposere je zvyklej na vše.

smajlík
Říká se, tisíc lidí, tisíc chutí. A jak je vidět, platí to i o psech.

17.3.2016 13:44
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

Fellow mi připomněla: krmíte psy vydatněji ráno nebo večer?

17.3.2016 13:47
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

RomčaJelča napsal(a):

Ráno stejně, večer stejně, na množství. Plus nějaký ten doplněk, pamlsek a podobně přes den.

17.3.2016 15:45
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

RomčaJelča napsal(a):
smajlík
Říká se, tisíc lidí, tisíc chutí. A jak je vidět, platí to i o psech.

Jako taky bych si nedala lososa s jogurtem a jahodami, ale myslím, že jemu to je jedno sežral to za sekundu. A vločky s jogurtem a jahodami jsme měli k snídani mi, tak jsme se podělili. A kdybych mu to dala jen k snídani, tak bych mu musela dát těch vloček tak půl kila, už teď nám dost hubne, takže naopak přidáváme. Nevím jak by se tvářil jen na vločky k snídani.

17.3.2016 16:17
Felow

XXX.XXX.215.192

RomčaJelča napsal(a):

Já krmím již leta psy tak, že ráno dostanou 1/3 denní dávky, večer pak 2/3.Krmím pestře a rozmanitě, ale střídám rozmanitost spíše po dnech(měním druhy masa, zeleniny a příloh obecně, ale v jednotlivé denní dávce nemíchám nikdy přespříliš druhů najednou, už z důvodu různých požadavků na trávení jednotlivých složek, kterých pokud je přespříliš najednou, tak může vzniknout zátěž v podobě zvýšené tvorby plynů nebo nerovnoměrně strávené dávky, která se projevuje kousky nestrávené potravy ve stolici. Žaludek prostě potřebuje vyvinout větší námahu (v podobě zvýšené tvorby trávicích enzymů (žaludečních šťáv), aby tu nesourodou rozmanitost zvládl.Zvyšuje se tak možnost tvorby plynů, které zase zvláště u velkých plemen zvyšují riziko např. torze žaludku.Nikdy třeba nemíchám v jedné krmné dávce ovoce se zeleninou.

17.3.2016 18:39

Tak u nás, tím, že psi snídaj s náma, tak jedí, co mi...chleba s máslem a se šunkou (chleba tedy starší, aby je nebolelo bříško) nebo míchaný vajíčka nebo ovesnou popř. krupicovou kaši...odpolko, aby nám chudinky do večera nepadli hlady, dostanou malou část z večerního papání (většinou maso, rýže, zelenina)...pak polední klid...večer večeře...potom vyčůrat, pomodlit a spát... ...no prostě, jak v mateřský školce...

17.3.2016 23:15
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Tak u nás, tím, že psi snídaj s náma, tak jedí, co mi...chleba s máslem a se šunkou (chleba tedy starší, aby je nebolelo bříško) nebo míchaný vajíčka nebo ovesnou popř. krupicovou kaši...odpolko, aby nám chudinky do večera nepadli hlady, dostanou malou část z večerního papání (většinou maso, rýže, zelenina)...pak polední klid...večer večeře...potom vyčůrat, pomodlit a spát... ...no prostě, jak v mateřský školce...

Alá lítací pesan strýček Fido. Dobrou noc strýčku Fido, dobrou noc děti.

18.3.2016 22:28
Zrzavci

XXX.XXX.127.69

Dnešní večeře prý byla velepovedená - hovězí a vepřové odřezky vč. šlach z Globusu, kuřecí záda, mrkev, řepa, pivovarské kvasnice. Jako zákusek - syrové vepřové ouško pro každého. Mám ráda dívat se na spokojený psiska, jak s nadšením v oku žvejkají a nadšením mhouří oči.

A dneska jsem si nakoupila u řezníka dvě kila hovězích jater za 29 káčé, dvě kila kuřecích zad za 10 káčé, to máme dohromady a děleno - 20 káče na kilo. to je myslím smysluplná cena, že se mi de facto za dvacet korun a nějakou tu drobnou za zeleninu na den najedí dva velcí psi.

18.3.2016 22:36

Pokračuji, dnes syrový losos a posypka byl kolagen

18.3.2016 22:45
Felow

XXX.XXX.215.71

Pokračuji, dnes syrový losos a posypka byl kolagen

Lososa jsme měli také, z "dopsímisky" přijely krásné filety, že jsem na ně měla chuť sama.

18.3.2016 22:51

Felow napsal(a):
Lososa jsme měli také, z "dopsímisky" přijely krásné filety, že jsem na ně měla chuť sama.

já beru z BD Yummy. Ještě jí čekají pstruzi a makrely.

18.3.2016 23:03
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Dnes v práci mi ji nakrmili nějakým svinstvem ( snad salám nějaký nebo uzeninou), a máme průjem.
Takže se spravujeme.
Blbci. Vím, že to nemysleli špatně, ale to se prostě nedělá a nemůžu přece ještě hlídat a vychovávat lidi. A jak vidno musím. Přitom jsem jim říkal, že se k ní mají chovat, tak a tak. Já měl jednání a nevěděl jsem to a Alína to odnesla. Tak v pondělí dostanou čočku panáčci.

18.3.2016 23:05

Aliens_II napsal(a):
Dnes v práci mi ji nakrmili nějakým svinstvem ( snad salám nějaký nebo uzeninou), a máme průjem.
Takže se spravujeme.
Blbci. Vím, že to nemysleli špatně, ale to se prostě nedělá a nemůžu přece ještě hlídat a vychovávat lidi. A jak vidno musím. Přitom jsem jim říkal, že se k ní mají chovat, tak a tak. Já měl jednání a nevěděl jsem to a Alína to odnesla. Tak v pondělí dostanou čočku panáčci.

Chuděrka uvařte jí odvar z dubové kůry, skvěle pomáhá při průjmu.

18.3.2016 23:07

My dnes klasika kachní maso a srdce, trocha jasmínové rýže, mrkev a jako dezert psí tzatziki. A stejně ještě vyžebral granule (pro změnu kachní) do Konga. A pak šel bušit do dveří špajzu, protože dnes přišly další Barking Heads na střídačku - rybí. A hnusná panička je schovala, Animal SOS na mě!

18.3.2016 23:10
Felow

XXX.XXX.215.71

já beru z BD Yummy. Ještě jí čekají pstruzi a makrely.

My máme ještě v záloze filety z Tilápie, ze stejného závozu.

18.3.2016 23:11

Felow napsal(a):

Jo, na ty jsem taky koukala. Za kolik a jaké množství jste brala?

18.3.2016 23:13
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

My dnes klasika kachní maso a srdce, trocha jasmínové rýže, mrkev a jako dezert psí tzatziki. A stejně ještě vyžebral granule (pro změnu kachní) do Konga. A pak šel bušit do dveří špajzu, protože dnes přišly další Barking Heads na střídačku - rybí. A hnusná panička je schovala, Animal SOS na mě!

Já chci být pes. Ve Vaší domácnosti by mě to bavilo. Jídlo, jídlo, samé dobré jídlo.

18.3.2016 23:23

Aliens_II napsal(a):
Já chci být pes. Ve Vaší domácnosti by mě to bavilo. Jídlo, jídlo, samé dobré jídlo.

Chápu, ty Barkingy jsou fakt lahůdka, že jo?

Mám tu správnou výchovu, kdy jsem půl dětství přežívala na hovězím vývaru, protože náš jezevčík nebyl ochoten pozřít nic jiného než právě vařené maso z papiňáku s mrkví, na které mu táta tajně chodil. Protože kdyby ho máma chytila, tak by na něj zařvala, ať Bobovi nežere to jídlo!

18.3.2016 23:29
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Chápu, ty Barkingy jsou fakt lahůdka, že jo?

Mám tu správnou výchovu, kdy jsem půl dětství přežívala na hovězím vývaru, protože náš jezevčík nebyl ochoten pozřít nic jiného než právě vařené maso z papiňáku s mrkví, na které mu táta tajně chodil. Protože kdyby ho máma chytila, tak by na něj zařvala, ať Bobovi nežere to jídlo!

Granulka, negranulka. A pamlsky s tím bych samo že také počítal.
Občas zkusím koštnou, jak vlastně to chutná, čím krmíme.

18.3.2016 23:40

Felow napsal(a):

Já viděla 1kg za 50Kč.

18.3.2016 23:43

Aliens_II napsal(a):
Granulka, negranulka. A pamlsky s tím bych samo že také počítal.
Občas zkusím koštnou, jak vlastně to chutná, čím krmíme.

Já jsem koštla zatím jen jednou. Když jsem vybírala granule, tak po prostudování složení byl další krok sklenička s vodou. Sice nevím o torzi u basenji, ale má hluboký hrudník, nonstop v akci a mám z toho možná až fobii. Takže test bobtnavosti. Oven-Baked fakt nenabotnaly a navíc to nebyla kaše, ale větší kousky, nekecali. Jak jsem se v nich pitvala, tak jsem je nakonec i ochutnala. Žádná hitparáda, ale mít na výběr smrt hlady nebo granule, tak je s klidem a částečně i s chutí polknu.
Doma sušené hovězí hovězí mu samozřejmě užírám. Neznalí při venčení koukají trochu podezřívavě, evidentně znají jen to prodávané umatlané jerky.

18.3.2016 23:54
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Já jsem koštla zatím jen jednou. Když jsem vybírala granule, tak po prostudování složení byl další krok sklenička s vodou. Sice nevím o torzi u basenji, ale má hluboký hrudník, nonstop v akci a mám z toho možná až fobii. Takže test bobtnavosti. Oven-Baked fakt nenabotnaly a navíc to nebyla kaše, ale větší kousky, nekecali. Jak jsem se v nich pitvala, tak jsem je nakonec i ochutnala. Žádná hitparáda, ale mít na výběr smrt hlady nebo granule, tak je s klidem a částečně i s chutí polknu.
Doma sušené hovězí hovězí mu samozřejmě užírám. Neznalí při venčení koukají trochu podezřívavě, evidentně znají jen to prodávané umatlané jerky.

No já jsem testnul granule normální, ty docela šly. Ty z ryb to je hnus už od vůně.
A pak jsem testnul konzervy od grancarna různé druhy a ty mě šmakovaly. Docela. Obalit to do trojobalu fí, smažený lunchmead jak vyšitý. Jen mírně posolit. Až na ten popel no. To trochu ty zuby poznají.

19.3.2016 00:09

Aliens_II napsal(a):
No já jsem testnul granule normální, ty docela šly. Ty z ryb to je hnus už od vůně.
A pak jsem testnul konzervy od grancarna různé druhy a ty mě šmakovaly. Docela. Obalit to do trojobalu fí, smažený lunchmead jak vyšitý. Jen mírně posolit. Až na ten popel no. To trochu ty zuby poznají.

Jediné granule, které mi voněly, resp. nesmrděly, byly tak možná Artemisky. Zato to sušené maso... Zrovna kachní srdce voní, jako když vytáhnete z trouby kachnu. A asi se ta vůně line daleko, podle zájmu ostatních čtyřnohých.

19.3.2016 06:33
Felow

XXX.XXX.215.118

Jo, na ty jsem taky koukala. Za kolik a jaké množství jste brala?

Balíček kolem 45 Kč(dříve je měli trochu levnější), ale fakt jsou super, jen maso-krásné filety bez kostí, brala jsem od každého 10 balíčků. Lososa jsme, ale vychytali za 19 Kč - také filet.

19.3.2016 09:56

Když byla štěňďata malá, měla nějaké štěněcí granulky...takové malé hnědé kuličky...které jsem přesypala do velké dózy, z které jsem následně expedovala do misek.
Syn si je spletl s nesquikem a dal si je s mlíkem...dost jsem se divila, že mu nepřišlo divný, že to nemá sladkou kakaovou chuť?...on na to:" nééé...byly dobrý, tak budu mít alespoň lesklou srst"

20.3.2016 00:07

Tak dneska ráno měla princezna granulky jako má Ollie a večer poslední porce lososa

20.3.2016 10:38
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Naši psi ryby neradi. V granulích je na milost vzali, ale také ne napoprvé. Asi to bude tím, že bydlíme u potoka a v létě, když vysychá, všude smrdí bahno a rybina. Doma máme rybník a když vytahujem řasy, taky to smrdí bahnem a rybinou...tak si asi nemyslí, že tenhle smrad by se měl jíst Samojed mi blbne s jídlem, od té doby, co umřel berňák. Vařené začal odmítat úplně, jediné, co jí s chutí, jsou granule. Teď pomalu, asi 14dní jí zase syrové kuřecí: krky, skelety, křídla. Zatím nic jiného nechce. Vepřová nožka ležela na trávníku dva dny, pak jí polovinu okousal a včera zmiznul zbytek, jenže to tu možná byla sousedovic feňule. Včera kočka přitáhnula před dveře 15cm zajdu. ukousala mu akorát hlavu, jinak byl celý. Odpoledne se najednou ztratil. Nějak se mi nechce věřit, že by ho do mrti, i s chlupama snědla kočka. Trochu mám podezření, že ho zhltnul pes, ale fakt nevím, protože ten odpoledne vypadal hladově a snědl misku granulí, což normálně nedělá. Tak je mi záhadou, kdo sežral zajdu

20.3.2016 10:40
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Když byla štěňďata malá, měla nějaké štěněcí granulky...takové malé hnědé kuličky...které jsem přesypala do velké dózy, z které jsem následně expedovala do misek.
Syn si je spletl s nesquikem a dal si je s mlíkem...dost jsem se divila, že mu nepřišlo divný, že to nemá sladkou kakaovou chuť?...on na to:" nééé...byly dobrý, tak budu mít alespoň lesklou srst"

A jak to dopadlo, má?

20.3.2016 11:00

lesnížínka napsal(a):
A jak to dopadlo, má?

No žádnou změnu jsme nezaznamenali...asi proto, že je nejedl pravidelně...po jedné porci se to neprojevilo

20.3.2016 22:31
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Tak dnes vepřová svalovina s rejží .

20.3.2016 22:34

kobylatko napsal(a):
Tak dnes vepřová svalovina s rejží .

u nás bez rýže + vepřové záušky.

20.3.2016 22:41
kobylatko

XXX.XXX.45.44

u nás bez rýže + vepřové záušky.

Bez ničeho měli maso předevčírem a včera s těstovinama a Roboranem .
Týjo no vidíš bych zas mohla psiskům dát vepřový ouška .Chtělo by jim to dát někdy i nožičky, nějak se mi potvory množí v mrazáku .

20.3.2016 22:47

kobylatko napsal(a):
Bez ničeho měli maso předevčírem a včera s těstovinama a Roboranem .
Týjo no vidíš bych zas mohla psiskům dát vepřový ouška .Chtělo by jim to dát někdy i nožičky, nějak se mi potvory množí v mrazáku .

No vidíš, inspirace

21.3.2016 10:52
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

U nás dnes k snídani, játra, mrkev a půlka kuřecího skeletu.

21.3.2016 11:41

Andrýsek3 napsal(a):
U nás dnes k snídani, játra, mrkev a půlka kuřecího skeletu.

Andrýsku, Vy podvádíte o snídani jsme se ještě nebavili

21.3.2016 11:56
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Andrýsku, Vy podvádíte o snídani jsme se ještě nebavili

Oooo omlouval se u nás hamání jako hamání.

21.3.2016 12:02

Andrýsek3 napsal(a):
Oooo omlouval se u nás hamání jako hamání.

Ale jako první krok chválím
Tak u nás k snídani rybí granulky

21.3.2016 12:11
Terven

XXX.XXX.110.147

Taky podvedu...u nás k obědu půlka sledě - ta s hlavičkou

21.3.2016 12:12

Terven napsal(a):
Taky podvedu...u nás k obědu půlka sledě - ta s hlavičkou

21.3.2016 12:45
kobylatko

XXX.XXX.45.44

U nás budou na svačinku vepřový nožičky .

21.3.2016 12:50

kobylatko napsal(a):
U nás budou na svačinku vepřový nožičky .

Ale, to snad není možný Nepovoleno

21.3.2016 12:53
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Ale, to snad není možný Nepovoleno

japató ? Jsem jim chtěla dát uši, jenže jsou asi až na spod mrazáku a mně se večer ho už nechtělo celej vyskládávat ven abych je našla .

21.3.2016 13:19

U nás snídaně společná...bábovka a čaj

21.3.2016 13:37

kobylatko napsal(a):
japató ? Jsem jim chtěla dát uši, jenže jsou asi až na spod mrazáku a mně se večer ho už nechtělo celej vyskládávat ven abych je našla .

24.3.2016 20:45
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Tak dnes kuřecí, vepřové, vajíčko a rejža .A kocour kuřecí .

24.3.2016 20:58

U nás vepř.ledvinky a morková kost

24.3.2016 21:16
Terven

XXX.XXX.110.147

Dnes k večeři nic- zaplácaly jsme se granulemi coby odměnami ve štěněčí školce

24.3.2016 21:28

Terven napsal(a):
Dnes k večeři nic- zaplácaly jsme se granulemi coby odměnami ve štěněčí školce

Taky dobrý a ze své vůle?

24.3.2016 21:31
Terven

XXX.XXX.110.147

Taky dobrý a ze své vůle?

Jistě, ve školce je aktivní jako Plha a po návratu domů spí jako zabitá.

24.3.2016 21:32

Terven napsal(a):

tak to jó

25.3.2016 09:41

Terven napsal(a):

25.3.2016 13:21
joanne.s

XXX.XXX.38.124

Lososa a ratatouille

25.3.2016 17:35
divoka sučka

XXX.XXX.71.6

Dnes je pôst velkej patek tak naša šelma mala tresku v majoneze a uzenou makrelu moc si na to pochutnala mnamky mnam.

25.3.2016 18:49

Kachní srdíčka, jasmínová rýže (tu jsem mu trochu užrala :), strouhaná kedlubna a řepa. Jako dezert mrkev a jablko s jogurtem. No a mě právě kyne těsto pomalu s kilem másla na povidlové buchty.

25.3.2016 18:56

U nás bude jehněčí se zeleninkou.

25.3.2016 21:37

Mleté hovězí s chrupavkou, kuřecí žaludky - lehce ovařené s kmínem a majoránkou, zeleninový salátek (mrkev, řepa, ledový salát - zakápnuté lososovým olejem), rýže.

25.3.2016 21:40
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Tak na zítra mám nachystaný vepřový ořez, vepřový játra a kosti a k tomu bude rejža.Kosti budou mít na sváču :D.

25.3.2016 21:42
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Mleté hovězí s chrupavkou, kuřecí žaludky - lehce ovařené s kmínem a majoránkou, zeleninový salátek (mrkev, řepa, ledový salát - zakápnuté lososovým olejem), rýže.

Taky občas přidávám kmín .

25.3.2016 21:44
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

kobylatko napsal(a):
Taky občas přidávám kmín .

Kmín je supr a bazalka! V tom má prsty Rájka. Jinak bych tu ani nepípl.

25.3.2016 21:46

Aliens_II napsal(a):

Střídám to s petrželovou natí a často dávám i sladkou papriku...ta prý vařením neztrácí vitamín C

25.3.2016 21:51

Aliens_II napsal(a):

Už jsem tady a taky kurkuma

25.3.2016 21:57
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Už jsem tady a taky kurkuma

Lidičkové pozor. Rájka a čert nikdy nespí.

25.3.2016 22:01

Aliens_II napsal(a):

25.3.2016 22:47
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Aliens_II napsal(a):

25.3.2016 23:06
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Jó když už jsme u toho kmínu, k čemu všemu je dobrej ? Já vím akorát že je dobrý na trávení .
Nechcete ještě napsat nějaký ty bylinky ? že bych si nasušila a občas přihodila do misky. Bych aspoň měla důvod znova založit skalku .

25.3.2016 23:12
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Mě napadá petržel, meduňka taky. Heřmánek a ták. Však posečkejte. Víte kdo písne?
Pšt, pšt.

25.3.2016 23:29

Aliens_II napsal(a):
Mě napadá petržel, meduňka taky. Heřmánek a ták. Však posečkejte. Víte kdo písne?
Pšt, pšt.

Všechno slyšim
Jinak záleží, na jaký problém je bylinka potřebná.

25.3.2016 23:40

Tak kmín asi klasika na trávení...pak mě ještě napadá dobromysl, ale přijde mi dost aromatická, tak jí nedávám...

A s tou skalkou (respektive s bylinkovou zahrádkou) jsem to zkoušela vloni...vybrala jsem si u baráku takový "hluchý místo" k ničemu...tak akorát na záhon s bylinkama...před tím dávali v telce nějakej receptář či co...a já kráva se taky chytnu všeho (nejsem blbá, jsem vdaná, mám zkušenosti, bylinkovou zahrádku zvládnu)...a vykonáno bylo..taková krása, jen jsem trochu pozapomněla, že když dostane fena kost, je to její oblíbené místo na její ohlodávání...co vám budu povídat, bylo jí úplně šumák, že tam panička zasadila nějaký zelený nesmysly a buchla sebou na záhonek...to jsem ještě nezoufala, feňuli vyhnala a snažila se jí vysvětlit, že tam nesmí...feňule zalezla s kostí pod strom, já načechrala zválená torza bylinek a doufala, že se vzpamatují ...za půl hodiny přišel za mnou do kuchyně pes, v hubě (teda v tlamičce) libeček i s kořeny, to už mě pomalu omejvali, jdu se juknout ven a na záhoně leží spokojená fena, která si tam vyhrabala důlek a bylinky rozházené všude okolo a tím skončilo moje zahradničení...nadále kupuji už sušené nebo v květináčku na okno

26.3.2016 09:01

Tak kmín asi klasika na trávení...pak mě ještě napadá dobromysl, ale přijde mi dost aromatická, tak jí nedávám...

A s tou skalkou (respektive s bylinkovou zahrádkou) jsem to zkoušela vloni...vybrala jsem si u baráku takový "hluchý místo" k ničemu...tak akorát na záhon s bylinkama...před tím dávali v telce nějakej receptář či co...a já kráva se taky chytnu všeho (nejsem blbá, jsem vdaná, mám zkušenosti, bylinkovou zahrádku zvládnu)...a vykonáno bylo..taková krása, jen jsem trochu pozapomněla, že když dostane fena kost, je to její oblíbené místo na její ohlodávání...co vám budu povídat, bylo jí úplně šumák, že tam panička zasadila nějaký zelený nesmysly a buchla sebou na záhonek...to jsem ještě nezoufala, feňuli vyhnala a snažila se jí vysvětlit, že tam nesmí...feňule zalezla s kostí pod strom, já načechrala zválená torza bylinek a doufala, že se vzpamatují ...za půl hodiny přišel za mnou do kuchyně pes, v hubě (teda v tlamičce) libeček i s kořeny, to už mě pomalu omejvali, jdu se juknout ven a na záhoně leží spokojená fena, která si tam vyhrabala důlek a bylinky rozházené všude okolo a tím skončilo moje zahradničení...nadále kupuji už sušené nebo v květináčku na okno

Všechno, co chci zachovat, oplocuji.

26.3.2016 14:57

Tak teď jsme spapali ovesnou kašičku s banánem a máme polední klid...

26.3.2016 15:51

Taky jsem chtěla spapat banán, ale než jsem došlehala šlahačku, byl mi odcizen. Spokojený a nacpaný pes se teď doráží vylizováním kelímku od jogurtu a já přemýšlím, na co tu šlehačku kydnu. :D.

4.4.2016 20:59
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Dnešní meny: k snídani vepřové srdce, k obědu bíly jogurt, vajíčko, jablko a mrkev, k večeři kuřecí skelet, játra a vločky.

4.4.2016 21:01
tapina

XXX.XXX.211.145

U nás: Už zase králík? Tak aspoň že s řepou.

4.4.2016 21:03
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

tapina napsal(a):
U nás: Už zase králík? Tak aspoň že s řepou.

Ani piňďa už to nezere
My třeba ještě králíka neměli...ani rybu... musíme napravit.

4.4.2016 21:06
tapina

XXX.XXX.211.145

Andrýsek3 napsal(a):
Ani piňďa už to nezere
My třeba ještě králíka neměli...ani rybu... musíme napravit.

Můžeme udělat výměnný pobyt. My točíme králík - různé ryby (nejvíc)- kachna - krůta.
Ne, kecam, zvu Vašeho osa, naší Vám nedám

4.4.2016 21:11
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

tapina napsal(a):
Můžeme udělat výměnný pobyt. My točíme králík - různé ryby (nejvíc)- kachna - krůta.
Ne, kecam, zvu Vašeho osa, naší Vám nedám

Tak to my rádi přijdem
My právě zatím kuřexí, vepřový, hovězí.. A lososový olej..

4.4.2016 21:16
tapina

XXX.XXX.211.145

Andrýsek3 napsal(a):
Tak to my rádi přijdem

Však to máte nej - bez starosti. Ale klidně se stavte, když budete mít cestu - střední Polabí.

4.4.2016 21:25

Tak u mě se o večeři nedá ani mluvit, při plánování jarních prací na zahradě jsem něco žrala celej den (každé jaro, než se rozjedu je pro mě zahrada stresík)...a pesani samozřejmě se mnou...já tedy již bez večeře a pesani dostali klasiku "rizoto stokrát jinak", zatímco oni spokojeně chrupou, tak já se váze vyhýbám obloukem..je mi jasný, že když si na ní stoupnu, tak si budu muset z toho šoku naordinovat ještě čokoládu nebo zmrzlinu což povede k další váhové depresi a je to začarovaný kruh
Já jsem totiž poloviční bulimička...u mě nastupuje jen ta první fáze (vyjedení ledničky), ta druhá fáze(přemístění obsahu žaludku do záchodové mísy) se nedostavuje

4.4.2016 21:32
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

tapina napsal(a):
Však to máte nej - bez starosti. Ale klidně se stavte, když budete mít cestu - střední Polabí.

To je pravda. Tak to tady z Krkonoš nemáme tak daleko. (snad jsem se nesekla v zeměpise ).

4.4.2016 21:32
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Andrýsek3 napsal(a):
Tak to my rádi přijdem

U nás to samo , ale občas je i jehněčí a ryba .Ryby už jsem si zařídila u kámoše bo je rybář, tak doufám v to že na mě nezapomene .

4.4.2016 21:35
tapina

XXX.XXX.211.145

Andrýsek3 napsal(a):
To je pravda. Tak to tady z Krkonoš nemáme tak daleko. (snad jsem se nesekla v zeměpise ).

Vůbec ne. Ale u vás to máte hezčí

4.4.2016 21:41
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

tapina napsal(a):
Vůbec ne. Ale u vás to máte hezčí

Akorát to mám všude do kopce... Ne je tu krásně, ale u vás určitě taky... Česká příroda je nádherná.

4.4.2016 21:45

U nás dneska zavládli pstroužci

4.4.2016 21:50
kobylatko

XXX.XXX.45.44

A jak napotvoru tady v okolí nikdo není, že by jsme taky zašli na véču .

5.4.2016 23:05
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Tak dnes vepřový s rejžou .Slepici jsem nestihla nachystat .

5.4.2016 23:29

U nás losos Slípka bude zítra ?

6.4.2016 07:16
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Ještě že si tu slípku pesan "neuchystal" sám

6.4.2016 07:44
kobylatko

XXX.XXX.45.44

U nás losos Slípka bude zítra ?

Jj ta bude dnes .

6.4.2016 07:45
kobylatko

XXX.XXX.45.44

joanne.s napsal(a):
Ještě že si tu slípku pesan "neuchystal" sám

No on mi je spíš pomáhá záhánět když ty mury utečou z ohrádky .

6.4.2016 20:40
Terven

XXX.XXX.110.147

Vzhledem k tomu, že pidipes vyžral morek z cca 4 cm dlouhé morkové kosti, tak nevím...má ještě něco večeřet?

13.4.2016 18:43
tiffany

XXX.XXX.215.52

Kuřecí skelet, rajče, okurek, ředkvička, pažitka, petrželová nať a olivový olej.

13.4.2016 20:18
Terven

XXX.XXX.110.147

tiffany napsal(a):
Kuřecí skelet, rajče, okurek, ředkvička, pažitka, petrželová nať a olivový olej.

To je pro jorka? Kolik váží pes a kolik skelet? smajlík Ptám se ze zvědavosti, mám prcka mezi 4-5 kg, občas mám výčitky, když dám celé kuřecí křidélko - že překrmuju. Štěně je evidentně jiného názoru smajlík

13.4.2016 20:26
kobylatko

XXX.XXX.45.44

tiffany napsal(a):

Můžu se psem taky přijít na večeři ? Vypadá to úplně k sežrání .

13.4.2016 20:44
tiffany

XXX.XXX.215.52

Terven napsal(a):
To je pro jorka? Kolik váží pes a kolik skelet? smajlík Ptám se ze zvědavosti, mám prcka mezi 4-5 kg, občas mám výčitky, když dám celé kuřecí křidélko - že překrmuju. Štěně je evidentně jiného názoru smajlík

Fenka má 3,9 kg, skelet má 55-60 gramů, podle toho, jak to useknu. Ono to není tak velké, jak se to zdá, protože to má tvar tenkého oblouku. Dostává to takto v celku, poradí si s tím dobře, pěkně to pokouše. Toto je pravidelná večeře. K snídani mívá naopak různé hrubomleté komplet směsi s vnitřnostmi od Barona. K nim přidáváme kelpu, Alavis, pangamin a střídáme různé oleje. Sem tam kousek vajíčka, jogurtu nebo tvarohu, dost zeleniny a ovoce. Jen málo příloh jako vločky a pod, bojíme se, aby moc netloustla. Zatím se nám to zdá ok, má nádherné zuby (budou jí dva roky a žádný zubní kámen), lesklou srst, akorát postavu a hlavně ona vypadá spokojeně. Kdyby měl někdo tip, jak to vylepšit nebo upravit, budu ráda. Jsme v tomto začátečníci.

13.4.2016 20:47
tiffany

XXX.XXX.215.52

kobylatko napsal(a):
Můžu se psem taky přijít na večeři ? Vypadá to úplně k sežrání .

Kdepak, sami máme málo! maso pro Tiffany zabírá jen 1/3 mrazáku. smajlík smajlík

14.4.2016 06:24

tiffany napsal(a):
Kdepak, sami máme málo! maso pro Tiffany zabírá jen 1/3 mrazáku. smajlík smajlík

nám 2/3...ze tří šuplíků dva plus mám ještě malej rezervní v garáži, když se ná to nevejde

20.4.2016 09:52
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Včera slípka s vepřovým .

20.4.2016 10:01

kobylatko napsal(a):
Včera slípka s vepřovým .

u nás zbytek rybích granulí, dneska mají přivézt velbloudí grancle

20.4.2016 10:13
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Mě, teda psům a kocourovi , přišly granule minulej týden .

20.4.2016 10:19

kobylatko napsal(a):
Mě, teda psům a kocourovi , přišly granule minulej týden .

a jaká příchuť ?

20.4.2016 10:34
kobylatko

XXX.XXX.45.44

a jaká příchuť ?

Kuře a kocour má lososa .

20.4.2016 10:38

kobylatko napsal(a):
Kuře a kocour má lososa .

Dobrou chuť jim přeju

20.4.2016 10:56
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Dobrou chuť jim přeju

Vyřídím .Taktéž přeju dobrou chuť tvojí hafině .

20.4.2016 11:01

kobylatko napsal(a):
Vyřídím .Taktéž přeju dobrou chuť tvojí hafině .

Dík, už je pěkně nevrlá, pořad nejedou asi ji půjdu znova vyběhat

20.4.2016 11:59
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Dík, už je pěkně nevrlá, pořad nejedou asi ji půjdu znova vyběhat

Já jednou objednávala ze zoocentrum, a né že jim to trvalo skoro tejden než granule ráčili dovezt ale dodali i promáčklou misku , na to jsem přišla až po rozbalení balíku. Tak jsem se vrátila tam kde odjednavám vždy .

20.4.2016 12:42

kobylatko napsal(a):
Já jednou objednávala ze zoocentrum, a né že jim to trvalo skoro tejden než granule ráčili dovezt ale dodali i promáčklou misku , na to jsem přišla až po rozbalení balíku. Tak jsem se vrátila tam kde odjednavám vždy .

Čekám na to od přepravce GLS, prý informují předem, ale já od nic nemám ještě ani e-mail ani sms nevíte někdo jak doručují ?

21.4.2016 15:31

Jedno varovani. Zatim jsem to slysela jen o gurgle.
Bacha na veprovy s droby. Vyrobce nevim. Ale vcera si jedna moje fena navlikla krouzek z travici trubice na jazyk. Bohuzel jsem to zjistila az rano. Mela uz namodraly a otekly jazyk, nastesti se mi podarilo to prestrihnout, ale priste urcite uz budu tyhle smesky prohlizet, aby tam zas takovej kousek nebyl.

21.4.2016 18:58
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Tak dneska hovězí ořez, losos a řepa. Premiéra s lososem dopadla nad očekávání, asi 5x se vrátil k misce, po pátý ji vylízal a šel loudit očima, jestli by ještě nebylo..no málem jsem odolala, ale zase zítra.

21.4.2016 19:25
noemi

XXX.XXX.64.236

Velbloudí Wolfsblut? nebo nějakou jinou značku?...segra chce něco objednat pro své zmlsance a já pořád váhám, co vybrat.

21.4.2016 19:46
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Tak mletá kachna z dopsímisky nám nechutná. Já se z ní omeju.
Musel jsem ji dávku okrášlit opět dršťkama.

21.4.2016 19:55

noemi napsal(a):
Velbloudí Wolfsblut? nebo nějakou jinou značku?...segra chce něco objednat pro své zmlsance a já pořád váhám, co vybrat.

Jo, Wolsbluty, voní krásně po majoránce čuba v minutě vylizala misku

21.4.2016 19:59
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Aliens_II napsal(a):
Tak mletá kachna z dopsímisky nám nechutná. Já se z ní omeju.
Musel jsem ji dávku okrášlit opět dršťkama.

No taky chci zkusit dát kačenku ale normálně koupenou v obchodě, kachní polívkovou směs .

21.4.2016 20:14
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

kobylatko napsal(a):
No taky chci zkusit dát kačenku ale normálně koupenou v obchodě, kachní polívkovou směs .

Mám ještě kachní krky kilo. Tak jsem zvědav. Ovšem tak vyčůranou čubu jsem fakt neviděl. A když ještě k tomu přidá ten svůj kukuč, no člověk by i brečel. Jak ten kocour ve Shrekovi.

21.4.2016 20:42
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Aliens_II napsal(a):
Mám ještě kachní krky kilo. Tak jsem zvědav. Ovšem tak vyčůranou čubu jsem fakt neviděl. A když ještě k tomu přidá ten svůj kukuč, no člověk by i brečel. Jak ten kocour ve Shrekovi.

Jo jó známe , taky mám frfňu .

21.4.2016 21:12
noemi

XXX.XXX.64.236

Jo, Wolsbluty, voní krásně po majoránce čuba v minutě vylizala misku

Hm, jenže nám se po jedněch Wolfsblutech psovi šíleně zhoršila srst - úplně katastrofa. Paradoxně nevím, které to byly , protože jsme měli několikrát.
K dalšímu objednání této značky už nemám odvahu.

21.4.2016 21:18

noemi napsal(a):
Hm, jenže nám se po jedněch Wolfsblutech psovi šíleně zhoršila srst - úplně katastrofa. Paradoxně nevím, které to byly , protože jsme měli několikrát.
K dalšímu objednání této značky už nemám odvahu.

No skvělý, tak doufám, ze zrovna tyhle to nebudou, čubě se jednou tak zničila srst po rybích, ale ty mely jen 10% tuku, když beru tucnejsi,16% tak je to v pohodě. Tyhle jsem podle toho taky vybírala, třeba kůň ma jen právě 10% tuku...

21.4.2016 21:58
noemi

XXX.XXX.64.236

No skvělý, tak doufám, ze zrovna tyhle to nebudou, čubě se jednou tak zničila srst po rybích, ale ty mely jen 10% tuku, když beru tucnejsi,16% tak je to v pohodě. Tyhle jsem podle toho taky vybírala, třeba kůň ma jen právě 10% tuku...

Ne, ne - v klidu, velbloudí to určitě nebyly.

21.4.2016 21:59

noemi napsal(a):
Ne, ne - v klidu, velbloudí to určitě nebyly.

To jsem ráda žádné "obyčejné" se brát nechystám.

22.4.2016 06:47

Tak já včera zase zkusila syrový maso...říkám psovi".všichni píšou, že když to ovařujeme, tak to klíďo můžem krmit granulkama, tak dnes bude zdravá kuchyně."
Do horký rejže jsem zamíchala hovězí mletý s chrupavkou a zeleninku (u té problém není, tu hezky papáme), aby se to maso přeci jen trochu tepelně upravilo...pes to očuchal a podíval se na mě s výrazem "to je jako večeře?"..."Ano, to je večeře, tak hezky ochutnej"...pes ochutnal a další pohled "No je to pěknej hnusanec..to mám vážně jíst"..."No to budeš jíst, nic jiného nebude!"...nebudu to tady popisovat celé..tímto tempem jsme snědli půl misky, pak už znechuceně odešel...a co udělala panička?...namazala 2 chlebíky s máslem, aby ta její chlupatá chudinka neměla v noci hlaďánek

22.4.2016 08:21

Tak já včera zase zkusila syrový maso...říkám psovi".všichni píšou, že když to ovařujeme, tak to klíďo můžem krmit granulkama, tak dnes bude zdravá kuchyně."
Do horký rejže jsem zamíchala hovězí mletý s chrupavkou a zeleninku (u té problém není, tu hezky papáme), aby se to maso přeci jen trochu tepelně upravilo...pes to očuchal a podíval se na mě s výrazem "to je jako večeře?"..."Ano, to je večeře, tak hezky ochutnej"...pes ochutnal a další pohled "No je to pěknej hnusanec..to mám vážně jíst"..."No to budeš jíst, nic jiného nebude!"...nebudu to tady popisovat celé..tímto tempem jsme snědli půl misky, pak už znechuceně odešel...a co udělala panička?...namazala 2 chlebíky s máslem, aby ta její chlupatá chudinka neměla v noci hlaďánek

u nas by to bylo bez chleba.

22.4.2016 08:41
kobylatko

XXX.XXX.45.44

S tím masem je to u nás to samý .No a tuhle reakci jsem nepochopila u kocoura, jako syrový myši, ptáky a já nevím co ještě žere ale když jsem mu dala do misky syrový vepřový, kuře nebo hovězi tak na mě čuměl jak na vraha a úplně se stejným dotazem "to mám jako jíst jó ?" .

22.4.2016 08:56
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

kobylatko napsal(a):
S tím masem je to u nás to samý .No a tuhle reakci jsem nepochopila u kocoura, jako syrový myši, ptáky a já nevím co ještě žere ale když jsem mu dala do misky syrový vepřový, kuře nebo hovězi tak na mě čuměl jak na vraha a úplně se stejným dotazem "to mám jako jíst jó ?" .

U nás co nepřipomíná maso něco jako že, křídlo ještě možná uletí, stehno uteče a ryba třá odplave, tak jako smůla a čumí a ohlíží se, co to na ni zkouším a kde mám něco, co si můžu odnést do postele.

22.4.2016 20:32
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Ták, dnes granule a na zítra jim rozmrazuju na sváču jehněčí hřbet .

22.4.2016 20:38

Tak dnes už zase vařená klasika...rýže, strouhaná mrkvička a řepa a povařené kuřecí žaludky HURÁ...takže žádné vyčítavé pohledy se nekonaly a miska vylízaná...no já bych taky nejedla např. hrachovou kaši...takže nikoho do syrového nutit nebudu

22.4.2016 20:47

U nás uz bohužel jen ten velbloud

22.4.2016 20:58
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Játra vepřová, troška granulí a smrádek zelený jako lákadlo a stimul k jídlu.

22.4.2016 21:10
kobylatko

XXX.XXX.45.44

U nás uz bohužel jen ten velbloud

Jaktó ?

22.4.2016 21:23

Dnes krapet býložravý večer. Po večeři (rybí grancle) jako dezert kapka jogurtu, hodně okurky a ještě víc mladého zelí, co mi ten přežvýkavec mocně kradl při krájení. Me e é, mé.

22.4.2016 21:24

kobylatko napsal(a):
Jaktó ?

Alergie

22.4.2016 21:24

Dnes krapet býložravý večer. Po večeři (rybí grancle) jako dezert kapka jogurtu, hodně okurky a ještě víc mladého zelí, co mi ten přežvýkavec mocně kradl při krájení. Me e é, mé.

Na zdraví

22.4.2016 21:36
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Alergie

22.4.2016 21:42

kobylatko napsal(a):

Jo blbý, ale aspoň je teď klid.

22.4.2016 21:59
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Jo blbý, ale aspoň je teď klid.

Že se tak blbě ptám , ona ji měla předtím nebo až teď?Ale aspoň že už teď náme klid .

22.4.2016 22:58

kobylatko napsal(a):
Že se tak blbě ptám , ona ji měla předtím nebo až teď?Ale aspoň že už teď náme klid .

Začala ji po Vánocíc, pořad jsme nevěděli jestli je to na kuře nebo hovězí, pak jsem ji dala zverinu a do druhého dne měla u ocasu kráter až do masa.. Tak jsem koupila ty drůbeží Canidae a kráterů přibylo, čuba musela furt chodit v krunýři, proste hrůza, tsk granule putovaly z domu a koupila jsem rybí Barkingy, na těch se docela spravila ale pořad to nebylo ono a pak mi ji bylo líto tak jsem ji u řezníka koupila vepřové kosti a další průser byl na světe, takže další léčba. Nedávno doznala ty rybí tak teď ma ty velbloudy a musím zaťukat vypadá to zatím suprove, uz se neskrabe a ani moc nevylizuje... Tak uvidím, snad uz to bude okey.

22.4.2016 23:27

Začala ji po Vánocíc, pořad jsme nevěděli jestli je to na kuře nebo hovězí, pak jsem ji dala zverinu a do druhého dne měla u ocasu kráter až do masa.. Tak jsem koupila ty drůbeží Canidae a kráterů přibylo, čuba musela furt chodit v krunýři, proste hrůza, tsk granule putovaly z domu a koupila jsem rybí Barkingy, na těch se docela spravila ale pořad to nebylo ono a pak mi ji bylo líto tak jsem ji u řezníka koupila vepřové kosti a další průser byl na světe, takže další léčba. Nedávno doznala ty rybí tak teď ma ty velbloudy a musím zaťukat vypadá to zatím suprove, uz se neskrabe a ani moc nevylizuje... Tak uvidím, snad uz to bude okey.

Uf. A kachna taky špatně?

23.4.2016 08:46

Uf. A kachna taky špatně?

Popravdě uz ani nevim, jelikož byla čuba krmeni masem od dvou měsíců do 4 a půl let, krmila jsem všechny druhy masa. Teď se bojím ji dat jakékoliv maso, jsem rada ze ji ty Wolfsbluty zatím tak sedí. Až se na nich ustálí tak bych třeba zkusila koninu nebo kozu.

23.4.2016 17:51
Andrýsek3

XXX.XXX.12.32

Dnes hovezi ořez, mleté kuře, strouhané jablko s mrkví a lneny olej.:).

23.4.2016 18:40

Andrýsek3 napsal(a):
Dnes hovezi ořez, mleté kuře, strouhané jablko s mrkví a lneny olej.:).

Přidejte reakci

Přidat smajlík